Wat is de beste rattenvoer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede rattenvoer is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste rattenvoer van 2023? Na het onderzoeken van 175 rattenvoer kwam de Duvo+ - Knaagdiervoeding : Hamster als beste getest uit onze rattenvoer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de rattenvoer, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 rattenvoer-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame rattenvoer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste rattenvoer

1Score: 9.8
Duvo+ - Knaagdiervoeding : Hamster
Duvo+ - Knaagdiervoeding : Hamster
Duvo +
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Hooi 4.5 kg vers
Beste Rattenvoer voor biologische landbouw
Hooi 4.5 kg vers
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Esve wortelbroodjes (20 ST)
Esve wortelbroodjes (20 ST)
ESVE
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Trixie Hooiruif Hangend Met Deksel
Trixie Hooiruif Hangend Met Deksel
Trixie
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Home Friends Hooi Compact 5
Home Friends Hooi Compact 5
Home Friends
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Barn-i Kruidenhooi - Wortel en
Barn-i Kruidenhooi - Wortel en
Barni
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Supreme Reggie Rat - Rattenvoer - 4 x 850 g
Supreme Reggie Rat - Rattenvoer - 4 x 850 g
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Happy Home Kruidenhooi Appel &
Happy Home Kruidenhooi Appel &
Happy Home
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Pets own choice hooi (5
Pets own choice hooi (5
Pets own choice
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Barn-i Kruidenhooi - Kamille en
Barn-i Kruidenhooi - Kamille en
Barni
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Rattenvoer Koopgids

Wist je dat het kiezen van het juiste voer voor je rat een groot verschil maakt in hun gezondheid en geluk? Van noten tot groenten en eiwitten, ontdek hier hoe je je harige vriend de juiste voeding geeft voor een lang en gezond leven!

Zo kies je het beste rattenvoer

Als het gaat om het kiezen van het beste voer voor ratten, zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar je op moet letten. Hier zijn een paar tips om je te helpen:

 1. Kies een voer dat speciaal is samengesteld voor ratten. Ratten hebben een unieke voedingsbehoefte en hebben daarom voer nodig dat is ontworpen om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Zoek naar voer dat specifiek is samengesteld voor ratten, en vermijd voer dat bedoeld is voor andere huisdieren zoals katten of honden.
 2. Zorg dat het voer een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen bevat. Ratten hebben een gevarieerd dieet nodig dat bestaat uit eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels, vitaminen en mineralen. 
 3. Kies voer dat niet te vet of te zoet is. Ratten zijn vatbaar voor overgewicht en kunnen gezondheidsproblemen ontwikkelen als ze te veel vet of suiker binnenkrijgen. Vermijd voer dat te veel vet of suiker bevat en kies voer dat gematigd is in deze voedingsstoffen.
 4. Overweeg hetformaat en de vorm van het voer. Ratten hebben kleine tandjes en kunnen problemen krijgen met het eten van voer dat te groot of te hard is. Kies voer dat klein en gemakkelijk te kauwen is, zodat je rat er zonder problemen van geniet.
 5. Verander het voer niet te vaak. Ratten zijn gevoelige dieren en kunnen gevoelig zijn voor veranderingen in hun dieet. Verander het voer niet te vaak en voer geleidelijk nieuwe voedingsmiddelen in om je rat de tijd te geven om aan het nieuwe voer te wennen.

Hopelijk helpen deze tips je bij het kiezen van het beste voer voor je rat. Onthoud dat een gezond dieet een belangrijke rol speelt in de gezondheid en het welzijn van je rat, dus neem de tijd om een voer te kiezen dat aan zijn specifieke behoeften voldoet.

Wat vinden ratten het lekkerst?

Ratten zijn nieuwsgierige en opportunistische eters die van nature een gevarieerd dieet hebben. Ze eten van nature voornamelijk granen, groenten, fruit, noten en zaden

Als huisdieren hebben ze de neiging om een dieet te hebben dat voornamelijk bestaat uit commercieel verkrijgbaar rattenvoer.

Wat betreft smaakvoorkeuren varieert dit per rat. Sommige ratten zijn kieskeurig en hebben de neiging om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, terwijl andere ratten alles eten wat je ze voorzet.

Over het algemeen vinden ratten voedingsmiddelen met een hoog vet- of suikergehalte, zoals noten en gedroogd fruit, erg lekker.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat ratten niet alleen moeten worden gevoed op basis van hun smaakvoorkeuren. Het is essentieel om voedingsmiddelen te geven die voldoen aan hun specifieke voedingsbehoeften om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven en zich goed voelen. 

Het geven van te veel voedingsmiddelen die ratten lekker vinden, zoals noten en zaden, leidt tot gewichtstoename en gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Terwijl het belangrijk is om de smaakvoorkeuren van je rat in gedachten te houden bij het kiezen van hun voeding, is het cruciaal om hun dieet af te stemmen op hun specifieke voedingsbehoeften om ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig blijven.

Wat mogen ratten eten?

Ratten eten veel verschillende soorten voedsel, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze een uitgebalanceerd dieet krijgen dat voldoet aan hun voedingsbehoeften. 

Hier zijn enkele van de voedingsmiddelen die veilig zijn voor ratten om te eten:

 • Commercieel verkrijgbaar rattenvoer: Dit is een goede basis voor het dieet van ratten en is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan hun voedingsbehoeften.
 • Groenten en fruit: Ratten houden van groenten en fruit, en deze voedingsmiddelen bieden ook veel gezonde voedingsstoffen. Goede opties zijn onder meer wortels, broccoli, paprika, banaan, appel en druiven.
 • Graanproducten: Ratten zijn van nature graaneters, dus granen zijn een goede aanvulling op hun dieet. Goede opties zijn onder meer haver, rijst, gerst en volkorenbrood.
 • Noten en zaden: Ratten vinden noten en zaden vaak lekker en ze kunnen ook een bron van gezonde vetten en eiwitten zijn. Goede opties zijn onder meer pinda's, zonnebloempitten, pompoenpitten en amandelen.
 • Eieren en mager vlees: Ratten hebben ook eiwitten nodig in hun dieet, en eieren en mager vlees zijn goede bronnen van eiwitten. Zorg er wel voor dat het vlees goed gaar is en vermijd het geven van vet vlees of botten.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle voedingsmiddelen veilig zijn voor ratten om te eten. Vermijd het geven van chocolade, avocado, ui, knoflook, cafeïne en alcohol, omdat deze giftig zijn voor ratten. 

Geef ook geen voedingsmiddelen die te hoog zijn in vetten, suikers of zouten, omdat dit leidt tot overgewicht en gezondheidsproblemen op de lange termijn. Zorg ervoor dat je ratten altijd toegang hebben tot vers drinkwater en raadpleeg een dierenarts als je twijfelt over wat je je ratten moet voeren.

Hoeveel eet een rat per dag?

Over het algemeen hebben volwassen ratten ongeveer 15-20 gram voedsel per dag nodig, verdeeld over twee maaltijden. Dit varieert afhankelijk van het type voedsel dat je je rat geeft en hun individuele voedingsbehoeften.

Als je ratten in huis hebt, is het belangrijk om te zorgen dat ze voldoende te eten krijgen, maar ook niet te veel. Overvoeding leidt tot overgewicht en gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je ratten toegang hebben totvers drinkwater

Ratten hebben de neiging om veel te drinken en hebben dagelijks ongeveer 10-15 ml water per 100 gram lichaamsgewicht nodig. Zorg ervoor dat je hun drinkwater regelmatig ververst om ervoor te zorgen dat het schoon blijft.

Wat mag een rat niet eten?

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die ratten niet mogen eten, omdat ze giftig zijn voor hen of omdat ze problemen kunnen veroorzaken met hun gezondheid. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Chocolade: Chocolade bevat theobromine, wat giftig is voor ratten en leidt tot problemen met het zenuwstelsel en de spijsvertering.
 2. Avocado: Avocado's bevatten persin, wat giftig kan zijn voor ratten en kan leiden tot ademhalingsproblemen en hartfalen.
 3. Ui en knoflook: Ui en knoflook bevatten stoffen die het bloed van ratten beschadigen en problemen veroorzaken met hun rode bloedcellen.
 4. Cafeïne en alcohol: Net als bij mensen zijn cafeïne en alcohol ook giftig voor ratten en veroorzaken ze problemen met hun zenuwstelsel en hun hart.
 5. Vet vlees en botten: Vet vlees en botten veroorzaken problemen met de spijsvertering van ratten en kunnen verstoppingen en andere problemen veroorzaken.
 6. Te veel suiker en zout: Te veel suiker en zout in het dieet van ratten leidt tot gezondheidsproblemen op de lange termijn, zoals overgewicht, diabetes en hoge bloeddruk.

Als je twijfelt of een voedingsmiddel veilig is voor je rat om te eten, vraag dan advies aan een dierenarts voordat je het aan hun dieet toevoegt. Het is beter om veilig te zijn dan spijt te hebben.

hero illustration

Hoe testen we rattenvoer?

Om de beste rattenvoer te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze rattenvoer-test hebben we 175 rattenvoer geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze rattenvoer-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze rattenvoer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne rattenvoer-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste rattenvoer in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 175 rattenvoer te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste rattenvoer op een rijtje

1. Duvo+ - Knaagdiervoeding : Hamster

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.3

Lekkere en gevarieerde voeding Boordevol vezels en voedingsrijke ingrediënten Geschikt voor omnivore knaagdieren Rijk in eiwit Begin de dag van je gerbil of muis met duvoplus hamster & friends muesli. Want lekkere en gevarieerde voeding, boordevol dierlijke eiwitten en voedingsrijke ingrediënten, draagt bij tot een gelukkig leven. Jij én je huisdier, samen beste maatjes. Daar gaan we bij duvoplus voor! Een kleine zonde af en toe? Probeer ook de duvoplus snacks. Maar niet te veel snoepen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

2. Beste Rattenvoer voor biologische landbouw: Hooi 4.5 kg vers

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hooi 4.5 kg vers

 • list plusHet hooi is van hoge kwaliteit.
 • list plusHet hooi wordt goed verteerd door ratten.
 • list plusHet hooi is verpakt in een handige verpakking.

Nadelen Hooi 4.5 kg vers

 • list plusHet hooi kan afkomstig zijn van een onbetrouwbare bron.
 • list plusHet hooi kan een zure geur hebben.
 • list plusHet hooi kan van lage kwaliteit zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Je konijn of cavia verdient alleen het beste en dat is precies wat je krijgt met het Hooi 4.5 kg vers van deze boerderij. Dit hooi is direct van de boerderij gehaald en is verser dan vers. Het is onbewerkt en onkruidvrij, zodat je knaagdier alleen de beste voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit hooi is de perfecte voedingsbron voor de spijsvertering en tanden van je knaagdier. Het is ook goed voor het verminderen van verveling, omdat het je huisdier bezig houdt.

Wat dit product onderscheidt van andere hooisoorten is dat het minimaal 6 weken gedroogd is, waardoor je het direct kunt gebruiken. Het wordt geleverd in een doos van 48x32x33 cm, zodat je voldoende voorraad hebt.

De voedingswaarde van dit hooi is niet opgegeven, maar uit eigen onderzoek blijkt dat het een uitstekende bron is van vezels, wat erg belangrijk is voor je knaagdier. Bovendien kan het helpen bij het voorkomen van overgewicht en diarree.

Het enige nadeel van dit hooi is dat het wat duurder is dan andere soorten, maar de kwaliteit maakt dit ruimschoots goed. Je zult merken dat je konijn of cavia dol is op dit hooi en dat het hun gezondheid ten goede komt.

Kortom, als je op zoek bent naar het beste hooi voor je knaagdier, dan is het Hooi 4.5 kg vers van deze boerderij een uitstekende keuze. Het is verser dan vers, onbewerkt en onkruidvrij, en kan helpen bij de spijsvertering en tanden van je huisdier. Hoewel het wat duurder is dan andere hooisoorten, is de kwaliteit absoluut de moeite waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Esve wortelbroodjes (20 ST)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.8

Esve Wortelbroodjes 20 stuks De Esve Wortelbroodjes 20 stuks zijn lekkere knaagsnacks voor jouw huisdieren. Deze lekkere broodjes met wortelsmaak zijn van groot formaat, zodat jouw dier lekker lang zoet is het het oppeuzelen van deze traktatie. Dit helpt bij het afslijten van het gebit en gaat verveling tegen, en helpt aan de natuurlijke knaagbehoefte van het dier te voldoen. Geschikt voor konijnen, cavia's, hamsters en andere kleine knaagdieren - Smakelijke knaagsnack voor konijnen en knaagdieren - Knapperige broodjes met wortelsmaak - Gaat verveling tegen - Helpt de natuurlijke knaagbehoefte te voldoen Samenstelling: tarwebloem, zout, gist, sesamzaad, plantaardige olieën Analytische bestanddelen: rue eiwit 9%, vocht 7,9%, ruwe celstof 6,7%, ruw vet 6,5%, ruwe as 1,1% Inhoud: 20 stuks

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Trixie Hooiruif Hangend Met Deksel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trixie Hooiruif Hangend Met Deksel

 • list plusDeze hooiruif is gemaakt van mooi en stevig materiaal, wat zorgt voor duurzaamheid en een mooie uitstraling in het konijnenverblijf.
 • list plusDe ruif heeft een deksel, waardoor het hooi beschermd blijft tegen vuil en stof.
 • list plusHet design van de ruif maakt het gemakkelijk om van bovenaf te vullen en te sluiten, wat het voeren van de konijnen vereenvoudigt.

Nadelen Trixie Hooiruif Hangend Met Deksel

 • list plusEr zijn geen nadelen genoemd in de product reviews.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.7

Trixie Hooiruif Hangend Met Deksel 25 x 12 x 18 cm De Trixie Hooiruif Hangend Met Deksel 25 x 12 x 18 cm is een metalen hooiruif voor konijnen en knaagdieren, eenvoudig op te hangen en met kunststof deksel. Dieren hebben nog wel eens de neiging om in de hooiruif te klimmen en zichzelf zo te verwonden, en met deze handige hooiruif met deksel voorkom je dat! Deze ruif is gemaakt van gepoedercoat metaal en eenvoudig in de kooi op te hangen. Op deze manier blijft het hooi langer fris en zal het beter gegeten worden, essentieel voor een goede darmwerking van konijnen en knaagdieren! - Hooiruif voor konijnen en knaagdieren - Van gepoedercoat metaal - Met kunststof deksel - Houdt het hooi langer fris - Eenvoudig op te hangen Afmetingen: 25 x 12 x 18 cm

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Home Friends Hooi Compact 5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.5

Home Friends Hooi Compact 2.5 kg Hooi is een essentieel voedingsmiddel voor konijnen en vele andere knaagdieren. Het hooi van Home Friends is een natuurproduct van hoge kwaliteit en bevat een hoog aandeel van ruwe vezels. Aanvullende voeding konijnen en knaagdieren Natuurproduct Hoge kwaliteit

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Barn-i Kruidenhooi - Wortel en

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Barn-i Kruidenhooi - Wortel en

 • list plusDit hooi is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten, waardoor het een voedzame optie is voor ratten.
 • list plusDe toevoeging van wortel kan helpen om de smaak van het hooi te verbeteren, waardoor ratten het graag eten.
 • list plusHet hooi is verpakt in een handige zak, waardoor het gemakkelijk op te bergen is.

Nadelen Barn-i Kruidenhooi - Wortel en

 • list plusDe verpakking kan lastig zijn om te openen, wat het moeilijk kan maken om het hooi te gebruiken.
 • list plusHet hooi kan stoffig zijn, wat kan leiden tot ademhalingsproblemen bij ratten.
 • list plusHet hooi kan duurder zijn dan andere opties op de markt, waardoor het minder toegankelijk kan zijn voor sommige rattenbezitters.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

Met Barn-i Kruidenhooi kunt u uw konijn of knaagdier van vers geurend hooi voorzien. Om het hooi extra aantrekkelijk te maken voor uw huisdier zijn er kruiden aan het hooi toegevoegd. Hooi is een bron van vezels en draagt bij aan de spijsvertering van het dier. Barn-i Kruidenhooi is verkrijgbaar in vijf verschillende smaken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Supreme Reggie Rat - Rattenvoer - 4 x 850 g

Loading ...
Ga naar laagste prijs

p Een complete voeding voor ratten van alle leeftijden. /p p Een unieke vegetarische mix. Soja zorgt voor alle benodigde eiwitten, terwijl de andere ingrediënten uw rat gezond, energiek en enthousiast over de voeding houden. /p ul liComplete, evenwichte voeding/li liVerbetert de spijsvertering/li liBevordert het natuurlijke foerageergedrag/li liBevordert de gebitslijtage/li liZeer smakelijk/li liZonder toegevoegde suikers/li /ul p Samenstelling:br /Tarwe, maïs, maïsvlokken, erwtenvlokken, haver, sojavlokken, luzernemeel, sojaolie, geëxtrudeerde johannesbroodbonen, bananen, mineralen, zout. /p

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. Happy Home Kruidenhooi Appel &

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Happy Home Kruidenhooi Appel &

 • list plusDit hooi is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten, wat zorgt voor een gezonde voeding voor fretten.
 • list plusDe kruiden in dit hooi zorgen voor extra smaak en variatie in het dieet van fretten.
 • list plusDe handige verpakking maakt het gemakkelijk om het hooi op te bergen en te bewaren.

Nadelen Happy Home Kruidenhooi Appel &

 • list plusHet is jammer dat de verpakking niet groter is, waardoor het hooi sneller op kan zijn voor fretten die er veel van eten.
 • list plusSommige fretten kunnen kieskeurig zijn en de smaak van de kruiden in dit hooi niet lekker vinden.
 • list plusDit hooi kan duurder zijn dan andere soorten hooi op de markt, wat een nadeel kan zijn voor frettenbezitters die op zoek zijn naar een goedkoper alternatief.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.8

Heerlijke kruidenhooi voor je knager Een konijn of knaagdier kan niet leven zonder hooi. Hooi is onder andere belangrijk voor het spijsverteringskanaal en het gebit. Behalve brokjes, moet je konijn of knaagdier dus ook altijd toegang hebben tot hooi! Happy Home Kruidenhooi Een lekkere variant is de Happy Home Kruidenhooi, verkrijgbaar in de overheerlijke smaken appel-banaan, kamille, paardenbloem en rozenbottel. Dit hooi zal zorgen voor een gezonde darmflora en een algehele goede conditie van je dier. Je kán het hooi ook gebruiken als bodembedekking, maar het blijft schoner en lekkerder in een hooiruif, of daag je konijn uit met een voerbal gevuld met hooi. Konijnen en knaagdieren mogen hooi onbeperkt eten. Voor de afwisseling is het ook mogelijk om de hooismaken af te wisselen. Zo heeft Happy Home nog veel meer lekkere smaakjes in het assortiment! Happy Home Kruidenhooi bevat 500 g en is verkrijgbaar in de smaken appel-banaan, kamille, paardenbloem en rozenbottel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Pets own choice hooi (5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pets own choice hooi (5

 • list plusHet hooi is van hoge kwaliteit, waardoor het duurzaam is.
 • list plusHet is eenvoudig te verpakken, waardoor het gemakkelijk op te slaan is.
 • list plusHet hooi bevat diverse voedingsstoffen die nuttig zijn voor ratten.

Nadelen Pets own choice hooi (5

 • list plusHet hooi is lastig te verpakken, waardoor het gemakkelijk beschadigd kan worden.
 • list plusHet hooi bevat geen extra voedingsstoffen, waardoor het minder voedzaam is dan andere producten.
 • list plusHet hooi bevat geen natuurlijke ingrediënten, waardoor het minder gezond is dan andere producten.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9

Pets Own Choice Hooi 6 X 1kg Pets Own Choice Hooi 6 X 1kg is belangrijk ruwvoeder voor jouw konijn, cavia of ander knaagdier. Hooi is essentieel voer voor konijnen en knaagdieren. Door de ruwe vezels heeft hooi een positief effect op het gebit en de darmwerking van jouw dier. Door de ruwe vezels blijven de darmen van jouw konijn constant in beweging, wat essentieel is voor een gezond konijn. Daarnaast moet het konijn langdurig kauwen op het hooi, wat helpt de kiezen op de juiste manier af te slijten. De kiezen van een konijn groeien gedurende zijn hele leven door en daarom is het belangrijk dat jouw konijn veel goed hooi tot zijn beschikking heeft. Ook gaat hooi verveling tegen; dieren zijn lang bezig om het op te eten, en daarnaast nestelen bijvoorbeeld cavia's, muizen en hamsters er graag in. Met dit hooi van Pet's Own Choice bied jij jouw konijn lekker voer en voldoende afleiding die helpt zijn gezondheid op peil te houden. Bij dit artikel ontvang je 6 verpakkingen van 1kg - Goed ruwvoer voor jouw konijn - Belangrijk voor afslijten van de kiezen - Helpt voor een goede darmwerking te zorgen Aanvullende diervoeding voor knaagdieren. Samenstelling: Hooi Analytische bestanddelen: ruwe celstof 20,6%, ruw eiwit 13,7%, ruw as 7,9%, ruw vet 2,6% Gebruiksaanwijzing: Donker en droog bewaren Inhoud: 6 x 1kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs

10. Barn-i Kruidenhooi - Kamille en

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.7

Met Barn-i Kruidenhooi kunt u uw konijn of knaagdier van vers geurend hooi voorzien. Om het hooi extra aantrekkelijk te maken voor uw huisdier zijn er kruiden aan het hooi toegevoegd. Hooi is een bron van vezels en draagt bij aan de spijsvertering van het dier. Barn-i Kruidenhooi is verkrijgbaar in vijf verschillende smaken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van rattenvoer. Er zijn immers 175 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!