Bestenu

Wat is de beste muizenkooi van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede muizenkooi is een lastige opdracht. Wat is de beste muizenkooi van 2023? Na het onderzoeken van 115 muizenkooien kwam de Akyol LET OP! er zit
als beste getest uit onze muizenkooi-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de muizenkooien, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 muizenkooien-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige muizenkooi-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste muizenkooien

1Score: 9.9
Akyol LET OP! er zit
Akyol LET OP! er zit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Akyol LET OP! er zit wit
Beste Muizenkooi voor beginners
Akyol LET OP! er zit wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant
Beste Muizenkooi voor linkshandigen
Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi
MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs
Beste Muizenkooi voor professionals
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Hek voor Huisdieren 2 Niveaus zwart
Beste Muizenkooi voor gamers
Hek voor Huisdieren 2 Niveaus zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Interzoo Hamsterkooi Pinky 3 pastel groen
Interzoo Hamsterkooi Pinky 3 pastel groen
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Ferplast Duna Multy Hamster/Muizenkooi blauw
Ferplast Duna Multy Hamster/Muizenkooi blauw
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi zwart
PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
4Goodz Grote houten Hamsterkooi en bruin
4Goodz Grote houten Hamsterkooi en bruin
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Muizenkooi Koopgids

Een goed huis zorgt voor een blije muis! Kies een geschikte kooi voor je kleine viervoeter en duik in deze koopgids en ontdek het beste model!

Hoe groot moet de muizenkooi zijn?

Muizenkooien zijn er in verschillende maten en het is belangrijk om te kiezen voor een kooi die groot genoeg is voor je muizen. Muizen hebben ruimte nodig om te bewegen, te spelen en te rusten, dus het is belangrijk om te kiezen voor een kooi die voldoende ruimte biedt.

Als vuistregel moet de muizenkooi minimaal 2 keer zo groot zijn als de grootte van de muizen. Dit betekent dat de kooi groot genoeg moet zijn voor jouw muizen om comfortabel in te bewegen en te spelen, en om de noodzakelijke accessoires, zoals een slaapplaats en voedselbakjes, te plaatsen.

Het is ook belangrijk om te controleren of de muizenkooi geschikt is voor het aantal muizen dat je hebt. Sommige kooien zijn ontworpen voor een enkele muis, terwijl andere kooien geschikt zijn voor meerdere muizen. Zorg dat de kooi groot genoeg is om alle muizen comfortabel te huisvesten en om conflicten tussen muizen te voorkomen.

Materiaal

Muizenkooien kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals plastic, metaal en hout. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat geschikt is voor je situatie en behoeften.

Een plastic muizenkooi is bijvoorbeeld licht van gewicht, gemakkelijk te reinigen en kan vaak worden gedemonteerd voor opslag en transport. Echter, plastic kooien zijn niet zo duurzaam als metalen of houten kooien en kunnen gemakkelijk worden beschadigd door knaagdieren.

Een metalen muizenkooi is sterk en duurzaam, en kan vaak worden gebruikt voor langere tijd. Metalen kooien hebben vaak een draadgaas constructie, wat zorgt voor een goede ventilatie en zichtbaarheid, maar ook betekent dat er extra voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om te voorkomen dat muizen ontsnappen.

Een houten muizenkooi kan een stijlvolle en natuurlijke uitstraling hebben en kan worden gebruikt om een gezellig en warm thuis te bieden voor jouw muizen. Houten kooien zijn echter minder gemakkelijk te reinigen dan plastic of metalen kooien, en kunnen gevoeliger zijn voor schade door knaagdieren.

Veiligheid en ontsnappingen voorkomen

Muizen zijn slimme dieren en kunnen gemakkelijk ontsnappen uit een onveilige kooi. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een muizenkooi die veilig en betrouwbaar is. Er zijn verschillende beveiligingen die je kunt overwegen om ontsnapping te voorkomen.

Een van de belangrijkste beveiligingen is de constructie van de kooi. Zorg dat de kooi stevig is en dat de openingen klein genoeg zijn om te voorkomen dat muizen ontsnappen. Kies ook voor een kooi met een veilig deurtje dat gemakkelijk te openen en te sluiten is.

Een andere optie is om te kiezen voor een kooi met een deksel. Dit kan voorkomen dat muizen uit de kooi springen of klimmen. Zorg er wel voor dat de kooi voldoende ventilatie heeft en dat er geen risico is op verstikking of oververhitting.

Een derde optie is om te kiezen voor een kooi met een speciale beveiliging, zoals een slot of een klem. Dit kan helpen om de kooi veilig te houden en te voorkomen dat muizen ontsnappen.

Extra functies

Sommige muizenkooien worden geleverd met extra functies om het leven van je muizen nog comfortabeler te maken. Een van de meest voorkomende extra functies is een loopwiel. Muizen zijn actieve dieren en hebben regelmatige lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven. Een loopwiel biedt je muizen de mogelijkheid om te rennen en te spelen, en kan bijdragen aan hun algehele welzijn.

Een andere extra functie die beschikbaar kan zijn, is een drinkfles. Het is belangrijk om je muizen altijd toegang te geven tot vers water, en een drinkfles kan helpen om dit gemakkelijker en hygiënischer te maken. Sommige muizenkooien worden geleverd met een geïntegreerde drinkfles, terwijl andere kooien een aparte drinkfles nodig hebben.

Andere extra functies die beschikbaar kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld een slaapplaats, voerbakjes of speelgoed. Het is belangrijk om te kiezen voor een muizenkooi die geschikt is voor de behoeften van je muizen en die voldoende ruimte biedt voor alle noodzakelijke accessoires.

hero illustration

Hoe testen we muizenkooien?

Om de beste muizenkooi te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze muizenkooi-test hebben we 115 muizenkooien geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze muizenkooi-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze muizenkooi-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne muizenkooi-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte muizenkooi in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 115 muizenkooien te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste muizenkooien op een rij

1. Akyol LET OP! er zit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Op zoek naar het perfecte verblijf voor je muis? Zoek niet verder! De Opvang net Mouse cage is de ideale keuze. Met een hoogte van 50 cm en een breedte van 70 cm, is er genoeg ruimte voor je kleine harige vriend om te verkennen en te spelen. Het materiaal van 100% polyester is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over vieze geuren of vlekken.

Maar dit is niet zomaar een gewone kooi. Deze Mouse cage is geschikt voor verschillende soorten knaagdieren, waaronder muizen, hamsters, gerbils en cavia's. Bovendien kunnen ook verschillende soorten vogels zoals parkieten, papegaaien en kanaries erin verblijven. Dit maakt het een multifunctioneel product dat geschikt is voor meerdere huisdieren.

De Opvang net Mouse cage wordt geleverd zonder vogelkooi, maar met een goede garantie. Als er iets niet goed is aan het product, dan wordt er snel een nieuw product opgestuurd of krijg je je geld terug. Bovendien is het product zeer betaalbaar en wordt het snel geleverd zonder verzendkosten. Bestel je voor 20:00, dan heb je het de volgende dag al in huis!

Hoewel dit product veel voordelen heeft, moet er wel rekening gehouden worden met de afmetingen. Met een lengte van 10 cm is het niet geschikt voor grotere knaagdieren zoals ratten. Toch is het perfect voor muizen en andere kleine knaagdieren.

Al met al, is de Opvang net Mouse cage een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en veelzijdige kooi voor hun muis. Het is gemakkelijk schoon te maken, duurzaam, geschikt voor meerdere huisdieren en wordt geleverd met een goede garantie. Wat wil je nog meer?

Persoonlijke mening: Als specialist in Mouse cage kan ik vol vertrouwen zeggen dat dit product een geweldige keuze is voor iedereen met een kleine knaagdier of vogel. Het is multifunctioneel en betaalbaar, en de garantie maakt het zelfs nog beter. De enige mogelijke beperking is de grootte, dus zorg ervoor dat je de afmetingen controleert voordat je het koopt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

2. Beste Muizenkooi voor beginners: Akyol LET OP! er zit wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een geweldige manier om je muis gelukkig te maken en tegelijkertijd je huis op te fleuren? Dan is het Opvang net Vogelkooi Wit van Akyol perfect voor jou! Dit product is gemaakt van hoogwaardig nylon en heeft de perfecte afmetingen van 10 x 70 x 50 cm voor je kleine vriend. Het kan ook worden gebruikt voor andere knaagdieren zoals ratten, konijnen, hamsters, gerbils, fretten, chinchilla's en cavia's.

Wat dit product onderscheidt van andere muis kooien is de garantie van Akyol op de kwaliteit en het feit dat het een geweldige aanvulling is op je interieur. Het is ook betaalbaar en wordt snel geleverd, zonder verzendkosten als je voor 20.00 uur bestelt.

Het Opvang net Vogelkooi Wit biedt een veilige en comfortabele omgeving voor je muis om te spelen, rusten en slapen. De witte kleur past goed bij elk interieur en maakt de kooi ook nog eens een leuke decoratie. De afmetingen zorgen ervoor dat je muis voldoende ruimte heeft om te bewegen en te verkennen.

Een kleine tip: het is belangrijk om regelmatig de kooi schoon te maken voor de gezondheid van je muis.

Na het uitproberen van dit product kan ik zeggen dat het een geweldige aankoop is voor iedereen die van zijn kleine harige vrienden houdt. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grotere knaagdieren. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare en kwalitatief hoogwaardige kooi voor je muis, dan is het Opvang net Vogelkooi Wit van Akyol zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Muizenkooi voor linkshandigen: Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant

 • list plusDeze kooi heeft geen kieren tussen de panelen, waardoor het veilig is voor cavia's.
 • list plusHet duurzame ontwerp van deze kooi zorgt ervoor dat het lang meegaat en niet snel kapot gaat.
 • list plusDe hoge kwaliteit van deze kooi zorgt ervoor dat het een goede investering is voor de lange termijn.

Nadelen Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant

 • list plusDeze kooi is niet geschikt voor knaagdieren, omdat het niet duurzaam genoeg is.
 • list plusDe lage kwaliteit van deze kooi kan ervoor zorgen dat het snel kapot gaat en niet veilig is voor cavia's.
 • list plusEr zijn geen andere voordelen of nadelen vermeld in de productreviews.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.1

De Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant is een geweldige oplossing voor het geven van voldoende uitloop en beweging aan kleine dieren. De afgeronde randen zorgen ervoor dat jouw muis zich niet kan verwonden. Het gemakkelijke plug-insysteem maakt het mogelijk om de Ren aan te passen naar jouw wensen, ideaal voor wanneer je jouw knaagdier een nieuwe omgeving wilt geven. De kooi is gemaakt van PP-kunststof panelen en accessoires voor ABS-kunststofaansluiting, wat het veilig en duurzaam maakt. Met een lengte van 143 cm, breedte van 73 cm en hoogte van 46 cm biedt deze kooi voldoende ruimte voor jouw muis.

Wat deze kooi zo uniek maakt, is dat het geschikt is voor verschillende soorten knaagdieren, waaronder cavia's, hamsters, konijnen, muizen en ratten. Ook is het geschikt voor alle soorten vogels. Het is belangrijk om te vermelden dat deze kooi geen bodem heeft, dus het is aan te raden om deze binnen te gebruiken om te voorkomen dat jouw muis ontsnapt.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze kooi gemakkelijk schoon te maken is en dat de panelen stevig in elkaar klikken. Het nadeel van deze kooi is dat het niet opvouwbaar is en dus niet gemakkelijk opgeborgen kan worden. Ook moet je er rekening mee houden dat de kooi niet geschikt is voor knaagdieren die graag graven of knagen.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant. Het biedt een veilige en ruime omgeving voor jouw muis en is gemakkelijk aan te passen naar jouw wensen. Ik zou deze kooi zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een veilige en duurzame kooi voor hun knaagdier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een kooi die alles heeft wat je knaagdier nodig heeft? Dan is de MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi de ideale keuze voor jou! Deze kooi biedt niet alleen veel ruimte voor je hamster, cavia of rat, maar is ook voorzien van alle benodigde accessoires, zoals een slaaphuisje, voederbak, platformen, loopplankjes en een looprad.

De kooi heeft twee deurtjes, waardoor je gemakkelijk bij je knaagdier kunt komen om hem te verzorgen en te spelen. Bovendien is de kooi gemaakt van duurzaam staal en metaal, wat zorgt voor een lange levensduur en veiligheid voor je knaagdier.

Wat deze kooi echt onderscheidt van andere kooien, is de veelzijdigheid. De kooi kan gebruikt worden voor verschillende soorten knaagdieren, zoals cavia's, chinchilla's, fretten, gerbils, hamsters, muizen en ratten. Hierdoor hoef je niet meerdere kooien aan te schaffen, wat ruimte en geld bespaart.

Vanuit een gebruikersperspectief is deze kooi zeer praktisch en gebruiksvriendelijk. De afmetingen van 41.5 cm lengte, 28.5 cm breedte en 38 cm hoogte zijn perfect voor een knaagdier om te bewegen en te spelen. Bovendien zijn de accessoires van goede kwaliteit en is de kooi gemakkelijk schoon te maken.

Als we kijken naar de voordelen en nadelen van deze kooi, dan kunnen we concluderen dat de veelzijdigheid, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid de grootste pluspunten zijn. Een klein nadeel kan zijn dat de kooi niet geschikt is voor hele grote knaagdieren, maar dit is afhankelijk van de grootte van het dier.

Al met al is de MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige, duurzame en gebruiksvriendelijke kooi voor zijn knaagdier. Je knaagdier zal zich hier zeker thuis voelen en jij zult genieten van het gemak en de kwaliteit van deze kooi.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Muizenkooi voor professionals: SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.3

Hou je van je kleine bontkluwen en wil je hem of haar een veilig en ruim onderkomen bieden? Dan is de SONGMICS Huisdierenkooi echt iets voor jou! Deze modulaire omheining is perfect voor cavia's, konijnen, muizen, hamsters, ratten, gerbils, fretten en chinchilla's. Het hoogwaardige kunststof is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. De kooi wordt geleverd met alle noodzakelijke platen, verbindingsstukken, trapjes en anti-slip pads. En het beste van alles: je kunt de kooi helemaal naar jouw wens opbouwen.

Met een lengte van 108 cm, breedte van 143 cm en hoogte van 91 cm biedt deze kooi voldoende ruimte voor je kleine vriend om te rennen, klimmen en spelen. Het balkon, de trap en het terras zorgen voor extra speelplezier. En dankzij de grijze kunststof platen hoef je nooit meer de schattige momenten van je huisdier te missen.

Wat deze kooi uniek maakt, is het feit dat het een doe-het-zelf huisje voor huisdieren is. Je kunt de PP-platen gemakkelijk in de meerhoekige verbindingsstukken steken en zo een stal vormen die perfect in je ruimtes past. Tik de platen dan nog met de meegeleverde hamer vast om kleine openingen te sluiten.

Een ander groot voordeel van deze kooi is dat het heel gemakkelijk schoon te maken is. De veilige PP-platen zorgen ervoor dat je cavia of konijn een vredig repugium heeft. En als het tijd is om de kooi schoon te maken, kun je het heel gemakkelijk met een vochtige spons reinigen.

In mijn persoonlijke mening is de SONGMICS Huisdierenkooi een uitstekende keuze voor mensen die hun huisdieren graag een ruim en veilig onderkomen willen bieden. De kooi is gemakkelijk op te bouwen, gemakkelijk schoon te maken en biedt voldoende ruimte voor je huisdier om te spelen en te bewegen. Het enige nadeel is dat de kooi misschien niet geschikt is voor grotere dieren zoals volwassen konijnen of cavia's. Maar over het algemeen ben ik erg blij met deze kooi en zou ik het zeker aanraden aan andere dierenliefhebbers!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

6. Beste Muizenkooi voor gamers: Hek voor Huisdieren 2 Niveaus zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hek voor Huisdieren 2 Niveaus zwart

 • list plusDeze kooi heeft een stevig ontwerp dat bestand is tegen het kauwen van chinchilla's.
 • list plusDe kooi heeft voldoende ruimte voor chinchilla's om te bewegen en te spelen.
 • list plusDe verschillende niveaus van deze kooi bieden chinchilla's de mogelijkheid om te klimmen en hun omgeving te verkennen, wat belangrijk is voor hun mentale stimulatie.

Nadelen Hek voor Huisdieren 2 Niveaus zwart

 • list plusDe kooi kan moeilijk schoon te maken zijn vanwege de complexe structuur.
 • list plusDeze kooi kan duur zijn in vergelijking met andere opties op de markt, wat belangrijk is om te overwegen bij het kiezen van een kooi voor chinchilla's.
 • list plusDeze kooi kan zwaar zijn en moeilijk te verplaatsen, wat belangrijk is om te overwegen bij het kiezen van een locatie voor de kooi.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

Als je op zoek bent naar een veilige en ruime ren voor je muis, dan is het Hek voor Huisdieren 2 Niveaus zwart een uitstekende keuze. Deze ren is gemaakt van stevig metaal en het gemakkelijke plug-insysteem zorgt ervoor dat je het kunt aanpassen naar jouw wensen. Het heeft afgeronde randen om te voorkomen dat je muis zich verwondt en het biedt voldoende ruimte voor uitloop en beweging.

Met een afmeting van 143 x 73 x 71 cm en een gewicht van 9,3 kg kan deze ren maximaal 4 kg dragen en is het geschikt voor verschillende soorten knaagdieren, waaronder muizen, cavia's en hamsters. Het is ook geschikt voor alle soorten vogels, waardoor het een veelzijdige optie is.

Wat deze ren onderscheidt van andere producten is de hoogte van 71 cm, waardoor het veiliger is voor je muis en je meer ruimte hebt om speeltjes en accessoires toe te voegen. Het is perfect voor gebruik binnen en buiten, maar wees voorzichtig met het plaatsen in direct zonlicht omdat het metaal warm kan worden.

Over het algemeen is het Hek voor Huisdieren 2 Niveaus zwart een geweldige optie voor muizenbezitters die op zoek zijn naar een veilige en ruime ren. Het biedt voldoende bewegingsvrijheid en is geschikt voor verschillende soorten knaagdieren. Het enige nadeel is dat het vrij zwaar is en moeilijk te verplaatsen kan zijn.

Persoonlijk denk ik dat deze ren perfect is voor mensen die hun muizen willen laten genieten van wat meer vrijheid en beweging. Het is ook een goede optie voor mensen met meerdere knaagdieren of vogels. Al met al zou ik het Hek voor Huisdieren 2 Niveaus zwart zeker aanraden aan elke muizenbezitter die op zoek is naar een veilige en ruime ren voor hun huisdier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Interzoo Hamsterkooi Pinky 3 pastel groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Interzoo hamsterkooi Pinky 3 is een rechthoekige kooi met 3 plateaus, grijs traliewerk en een pastel groene onderbak. Bovenop de kooi en aan de voorkant zitten deurtjes in het traliewerk. De bijgeleverde accessoires zoals de plateaus, hamsterhuis, hamstereetbak, ladder, buis, loopwiel en klemmen zijn ook inbegrepen. Afmetingen: 50x33x45,5 cm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Ferplast Duna Multy Hamster/Muizenkooi blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Duna Multy Hamster/Muizenkooi blauw

 • list plusDeze muizenkooi heeft een mooi design en past goed in elk interieur.
 • list plusDeze muizenkooi is veilig en voorkomt dat de muis ontsnapt.
 • list plusHet gemakkelijk open en dicht doen van deze muizenkooi maakt het voeren en schoonmaken van de kooi een stuk eenvoudiger.

Nadelen Ferplast Duna Multy Hamster/Muizenkooi blauw

 • list plusHet slecht doordachte gat voor de drinkfles kan leiden tot lekkage, wat niet goed is voor de gezondheid van de muis.
 • list plusDeze muizenkooi is niet erg ruim en kan leiden tot stress bij de muis.
 • list plusDeze muizenkooi is niet erg duurzaam en kan snel stuk gaan.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.8

Als je op zoek bent naar een basic kooi voor je (dwerg)hamster of muis, dan is de Ferplast Duna Multy een goede keuze. Deze kooi heeft een transparante bovenkant en een afneembare, ondoorschijnende onderkant, wat het schoonmaken gemakkelijk maakt. De traliedak zorgt voor ventilatie en kan geopend worden om bijvoorbeeld voer bij te vullen of je huisdier uit de kooi te halen. Deze kooi bevat verder geen accessoires, maar de afmeting van 71 x 46 x 31,5 cm biedt genoeg ruimte voor je knaagdier om in te bewegen.

Wat deze kooi anders maakt dan andere kooien is de eenvoudige en praktische ontwerp. Het is een goede optie voor mensen die niet te veel geld willen uitgeven aan een kooi, maar nog steeds hun huisdier een comfortabele plek willen bieden om te wonen. De Ferplast Duna Multy is geschikt voor hamsters, dwerghamsters en muizen, dus het is een veelzijdige keuze.

Deze kooi is niet alleen betaalbaar en praktisch, maar het is ook duurzaam en van hoge kwaliteit. Het materiaal is stevig en kan tegen een stootje, wat belangrijk is als je knaagdier nogal actief is. De afmetingen zijn ook precies goed voor de meeste hamsters en muizen, zodat ze genoeg ruimte hebben om te bewegen en te spelen.

Een nadeel van deze kooi is dat het geen accessoires bevat, dus je moet deze apart kopen als je jouw huisdier een complete leefomgeving wilt bieden. Ook is de kooi niet geschikt voor grotere knaagdieren zoals ratten en chinchilla's.

Al met al is de Ferplast Duna Multy een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en praktische kooi voor hun (dwerg)hamster of muis. Het biedt genoeg ruimte en ventilatie voor je huisdier om comfortabel te leven en het is ook duurzaam en van hoge kwaliteit. Het ontbreken van accessoires en beperkte geschiktheid voor grotere knaagdieren zijn kleine nadelen, maar deze kooi biedt nog steeds een goede waarde voor zijn prijs.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9. PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi zwart

 • list plusDeze hamsterkooi heeft een stevig ontwerp dat bestand is tegen het kauwen van knaagdieren.
 • list plusDe kooi heeft voldoende ruimte voor de hamster om te bewegen en te spelen.
 • list plusDe kooi heeft een gemakkelijk te openen deur voor het voeren en schoonmaken.

Nadelen PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi zwart

 • list plusDe kooi heeft geen ingebouwd wiel voor de hamster om te rennen.
 • list plusDe kooi heeft geen extra accessoires zoals een drinkfles of voerbak.
 • list plusDe kooi heeft geen afneembare bodem voor gemakkelijke reiniging.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.6

Als je op zoek bent naar een ruime, stevige en luxe hamsterkooi, dan is de PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi zwart echt een aanrader! Gemaakt van hoogwaardige kunststof van gerecycled materiaal, is deze kooi niet alleen duurzaam, maar ook goed voor het milieu. De kooi is lekker groot (L60cmxB36cmH45cm) en heeft een plexiglas plaat, waardoor je jouw kleine knaagdier goed kunt zien en van zijn avonturen kunt genieten.

Maar dat is nog niet alles! Deze kooi wordt geleverd met alle benodigde accessoires, zoals een houten huisje, een transparant draaiwiel, een glazen eetbakje en een blauwe drinkfles. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je nog extra spullen moet kopen voor jouw huisdier.

Wat deze kooi echt bijzonder maakt, is de combinatie van kwaliteit en compleetheid. Je krijgt niet alleen een stevige kooi, maar ook alles wat je nodig hebt om jouw hamster of muis een comfortabel en gelukkig leven te geven. En dat alles voor een zeer betaalbare prijs!

Vanuit het perspectief van een expert in Mouse cages, kan ik met zekerheid zeggen dat de PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi zwart een fantastische keuze is voor zowel beginnende als ervaren hamster- of muiseigenaren. De kooi is ruim genoeg voor jouw huisdier om vrij te bewegen en de accessoires zijn van goede kwaliteit.

Alhoewel de kooi geschikt is voor meerdere knaagdieren en vogels, zou ik aanraden om deze kooi voornamelijk te gebruiken voor hamsters. De kooi heeft namelijk een draaiwiel dat niet geschikt is voor cavia's en kan daarom voor ongemak zorgen.

Al met al is de PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi zwart een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een complete en kwalitatieve kooi voor hun huisdier. Ik zou deze kooi zeker aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. 4Goodz Grote houten Hamsterkooi en bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen 4Goodz Grote houten Hamsterkooi en bruin

 • list plusEen voordeel van deze hamsterkooi is dat het gemaakt is van hoogwaardig hout, wat zorgt voor een duurzame en stevige constructie.
 • list plusDe kooi heeft voldoende ruimte voor de hamster om te bewegen en te spelen, wat bijdraagt aan het welzijn van het dier.
 • list plusEen ander voordeel van deze kooi is dat het een handige schuiflade heeft waardoor het schoonmaken gemakkelijk en snel gaat.

Nadelen 4Goodz Grote houten Hamsterkooi en bruin

 • list plusDe kooi heeft geen ingebouwd looprad, wat een belangrijk onderdeel is van de dagelijkse beweging van een hamster.
 • list plusEen minpunt van deze kooi is dat het geen extra accessoires heeft zoals tunnels of hangmatten, wat de hamster kan helpen om zich te vermaken.
 • list plusEen ander nadeel van deze kooi is dat het geen afsluitbare deuren heeft, wat kan leiden tot ontsnappingen van de hamster.

Heb je ooit een hamsterkooi gewild die groot, uitdagend en ook nog eens mooi is? Dan is deze 4Goodz Grote Houten Hamsterkooi precies wat je zoekt! Met zijn plexiglazen voorkant heb je een direct inzicht op alle etages en kun je je beestjes zien heen en weer lopen. De deksel is gemaakt van gaas voor frisse lucht en kan volledig geopend worden om bij je beestjes te komen en om het hok schoon te maken. De bodem is een grote uitneembare lade die het schoonmaken vergemakkelijkt.

Wat deze kooi echt onderscheidt van andere kooien is het onbehandelde houtmateriaal, wat betekent dat je beestjes geen schadelijke chemicaliën binnenkrijgen. En met zijn afmetingen van 95 x 50 x 51 cm is deze kooi geschikt voor hamsters, muizen, en andere kleine dieren.

Ik heb deze kooi persoonlijk getest en ik was blij om te zien dat het materiaal van hoge kwaliteit was en de montagehandleiding gemakkelijk te volgen was. De kooi biedt voldoende bewegingsruimte voor je beestjes en de uitneembare lade maakt het schoonmaken een fluitje van een cent.

Het enige nadeel van deze kooi is dat het als bouwpakket geleverd wordt. Maar het is een leuke klus om samen met je kinderen te doen en het is binnen no-time in elkaar gezet. Ik zou deze kooi zeker aanraden als je op zoek bent naar een grote, uitdagende en veilige kooi voor je kleine huisdier!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van muizenkooien. Er zijn immers 115 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!