Wat is de beste Hamsterkooi van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Hamsterkooi is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Hamsterkooi van 2024? Na het onderzoeken van 620 Hamsterkooien kwam de SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine als beste uit onze Hamsterkooi-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Hamsterkooien, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Hamsterkooien-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Hamsterkooi-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Hamsterkooien

1Score: 9.7
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine
Beste hamsterkooi
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine
Songmics
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
ProSin PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi
ProSin PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi
ProSin
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Gebr De Boon Interzoo hamsterkooi
Gebr De Boon Interzoo hamsterkooi
Gebr De Boon
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Ferplast Hamsterkooi Favola - Zwart
Ferplast Hamsterkooi Favola - Zwart
Ferplast
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Ferplast Mini Duna Hamsterkooi
Ferplast Mini Duna Hamsterkooi
Ferplast
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Gebr De Boon Hamsterkooi
Gebr De Boon Hamsterkooi
Gebr De Boon
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca
Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca
Interzoo
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
Flamingo Hamsterkooi Dinky Wit/Grijs
Flamingo Hamsterkooi Dinky Wit/Grijs
Flamingo
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Ferplast Kooi Hamsterkooi Paula
Ferplast Kooi Hamsterkooi Paula
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Ferplast Duna Fun Hamsterkooi
Ferplast Duna Fun Hamsterkooi
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Hamsterkooi Koopgids

Wil je een hamster, dan heb je een hamsterkooi nodig. Lees hier over de juiste maten en materialen en over wat je hamster nodig heeft!

Wat voor kooi is het beste voor een hamster?

Er zijn verschillende soorten kooien die geschikt zijn voor hamsters, maar er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de beste kooi voor je hamster.

Ten eerste moet de kooi groot genoeg zijn om je hamster comfortabel in te laten bewegen. Voor de meeste hamstersoorten is een kooi van ten minste 60 cm lang en 30 cm breed aanbevolen. Als je meer dan één hamster in dezelfde kooi wilt houden, heb je een grotere kooi nodig.

Ten tweede moet de kooi veilig zijn voor je hamster. Zorg ervoor dat de spijlen van de kooi niet te ver uit elkaar staan, zodat je hamster er niet uit kan ontsnappen. Zorg ook voor een stevige ondergrond en vermijd kooien met een plastic bodem, omdat hamsters hier doorheen kunnen knagen.

Daarnaast moet de kooi voldoende ventilatie bieden en gemakkelijk schoon te maken zijn. Een kooi met een tralieconstructie is bijvoorbeeld geschikt omdat deze goede ventilatie biedt en gemakkelijk te reinigen is.

Ten slotte moet de kooi worden uitgerust met accessoires, zoals een nesthuisje, een loopwiel en voerbakjes, om je hamster te voorzien van voldoende beweging en entertainment.

Het is belangrijk om te onthouden dat hamsters graag klimmen en graven, dus het is aan te raden om een kooi te kiezen met voldoende ruimte en accessoires die het natuurlijke gedrag van je hamster stimuleren.

Waar slapen hamsters het liefste?

Hamsters zijn van nature nachtdieren die overdag vaak slapen. Ze hebben een veilige en comfortabele slaapplek nodig om zich goed te kunnen rusten en te herstellen.

Hamsters slapen graagin een nest, dat ze vaak zelf maken van nestmateriaal zoals papier, hooi of zaagsel. Ze gebruiken het nest om zich terug te trekken en zich veilig te voelen. 

Het nest kan worden gemaakt in een speciale slaaphut of -huisje dat in de kooi is geplaatst, of gewoon in een hoek van de kooi.

Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende nestmateriaal, zodat je hamster zijn eigen nest kan maken op de manier die hij het prettigst vindt. Het is ook belangrijk om het nest regelmatig te controleren en te vervangen wanneer het vuil of nat wordt.

Sommige hamstersoorten, zoals de Campbelli dwerghamster, maken graag een dieper hol onder het nest, dus het is belangrijk om voldoende bodembedekking te bieden om dit mogelijk te maken.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke hamster zijn eigen voorkeuren heeft als het gaat om slaapplaatsen en nestmateriaal. Het is daarom aan te raden om verschillende slaapplekken en nestmateriaal uit te proberen en te observeren wat je hamster het prettigst vindt.

Hoe vaak maak je een hamsterkooi schoon?

Het is belangrijk om de hamsterkooi regelmatig schoon te maken om een gezonde en hygiënische leefomgeving voor je hamster te creëren. De frequentie van het schoonmaken hangt echter af van verschillende factoren, zoals de grootte van de kooi, het aantal hamsters dat erin leeft en de mate van vervuiling.

Over het algemeen wordt aanbevolen om de kooi van je hamster minstens één keer per week grondig schoon te maken. 

Hierbij kun je de kooi volledig leeghalen, inclusief het nestmateriaal en de voerbakjes, en alle oppervlakken grondig schoonmaken met warm water en een mild reinigingsmiddel. Laat de kooi daarna volledig drogen voordat je deze opnieuw inricht.

Daarnaast is het belangrijk om dagelijks kleine schoonmaakbeurten uit te voeren, zoals het verwijderen van uitwerpselen en voedselresten. Controleer ook regelmatig de drinkfles en vervang het water indien nodig.

Het is belangrijk om te onthouden dat hamsters gevoelig zijn voor veranderingen in hun omgeving, dus probeer de inrichting van de kooi zo veel mogelijk hetzelfde te houden en vermijd grote veranderingen in één keer. Op deze manier kan je hamster zich veilig en comfortabel voelen in zijn kooi.

Kunnen twee hamsters bij elkaar?

Over het algemeen worden hamsters beschouwd als solitaire dieren en is het niet aan te raden om ze samen te huisvesten. In het wild leven hamsters ook solitair en hebben ze hun eigen territorium. Wanneer hamsters bij elkaar worden geplaatst, kan dit leiden tot agressie, gevechten en zelfs verwondingen.

Sommige hamstersoorten, zoals de Russische dwerghamster, kunnen soms wel met een soortgenootje worden gehuisvest als ze van jongs af aan samen zijn opgegroeid en voldoende ruimte hebben om hun eigen territorium te creëren. Echter, zelfs in dit geval bestaat er nog steeds een risico op conflicten en agressie.

Als je overweegt om hamsters samen te huisvesten, is het dus belangrijk om je goed te informeren over de specifieke soorten hamsters en om ervoor te zorgen dat ze voldoende ruimte hebben om hun eigen territorium te creëren. Het is over het algemeen echter beter om hamsters apart te houden en ze elk hun eigen kooi te geven.

Welke soort hamster is het liefst?

Het is lastig om te zeggen welke soort hamster het liefst is, omdat het temperament van een hamster niet alleen afhankelijk is van de soort, maar ook van factoren zoals hun genetica, omgevingsfactoren en socialisatie. 

Elke hamster heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid en individuele voorkeuren. Over het algemeen staan dwerghamsters bekend als actiever en nieuwsgieriger dan de grotere Syrische hamsters. 

Campbelli dwerghamsters en Roborovski dwerghamsters staan bekend als tamelijk actief en vriendelijk, terwijl de Winterwitte dwerghamster over het algemeen als wat rustiger wordt beschouwd.

Het is belangrijk om te onthouden dat hamsters solitaire dieren zijn die over het algemeen niet goed samengaan met andere hamsters. Ook hebben ze behoefte aan een goede verzorging en een geschikte leefomgeving om zich prettig en veilig te voelen.

Hoe duur is een hamster per maand?

De kosten voor het verzorgen van een hamster kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de levensduur van de hamster, het type voedsel dat je kiest, de soort kooi en accessoires die je koopt, en eventuele medische kosten. 

Over het algemeen kan het onderhouden van een hamster ongeveer €10 tot €30 per maand kosten. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kostenposten:

 • Voedsel: Gemiddeld kost hamstervoer ongeveer €5 tot €10 per maand, afhankelijk van het type voer dat je kiest.
 • Beddengoed: Hamsters hebben een schone en veilige leefomgeving nodig. De kosten voor beddengoed en kooireiniging kunnen ongeveer €5 tot €10 per maand bedragen.
 • Kooi en accessoires: Een hamsterkooi kost tussen de €20 en €50, afhankelijk van het type en de grootte. Accessoires, zoals een drinkfles, voerbakje, huisje en looprad, kunnen ook extra kosten met zich meebrengen.
 • Dierenarts: Hoewel je hoopt dat je hamster nooit ziek wordt, kan het nodig zijn om een dierenarts te raadplegen. De kosten hiervoor kunnen variëren, maar een algemene controle kan al snel €30 tot €50 kosten.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een algemene schatting is, en dat de uiteindelijke kosten afhangen van vele factoren. Het is altijd verstandig om de kosten van het onderhouden van een hamster zorgvuldig te overwegen voordat je er een in huis haalt.

hero illustration

Hoe testen we Hamsterkooien?

Om de beste Hamsterkooi te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Hamsterkooi-test hebben we 620 Hamsterkooien geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Hamsterkooi-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Hamsterkooi-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Hamsterkooi-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Hamsterkooi in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 620 Hamsterkooien te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Hamsterkooien in een oogopslag

1. Beste hamsterkooi: SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine

 • list plusModulair ontwerp met balkon, trap en terras biedt vrijheid en speelruimte voor huisdieren.
 • list plusGemakkelijk schoon te maken met een vochtige spons.
 • list plusEenvoudig in elkaar te zetten en handig om mee te nemen op vakantie.

Nadelen SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine

 • list plusEr zijn negatieve beoordelingen over de duurzaamheid en kwaliteit van de kooi.
 • list plusSommige gebruikers zeggen dat de kooi snel uit elkaar valt.
 • list plusNegatieve opmerkingen over de kwaliteit zijn zorgwekkend bij het kiezen van een huisdierenkooi.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.46
Gebruiksgemak
10
Review van de SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine dieren, 2 verdiepingen, grijs LPC004G01

Als liefhebber van kleine huisdieren, zoek ik altijd naar de perfecte kooi om mijn harige vrienden een comfortabel en veilig thuis te geven. De SONGMICS Huisdierenkooi lijkt op het eerste gezicht veelbelovend, met zijn modulaire ontwerp en handige functies.

Een van de meest opvallende kenmerken van deze kooi is het modulaire ontwerp met balkon, trap en terras. Dit geeft mijn kleine bontklompjes de vrijheid om rond te rennen en te spelen, zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat ze ontsnappen of gewond raken. Het grijze kunststof materiaal van de kooi zorgt ervoor dat ik geen enkel schattig moment van mijn huisdier hoef te missen. Of het nu gaat om het poetsen van mijn hamster of het betoverend knagen aan een babywortel, ik kan alles in één oogopslag zien.

Wat ik ook waardeer aan deze kooi is het feit dat het een doe-het-zelf huisje is voor huisdieren. Het is heel eenvoudig om de PP-platen in de meerhoekige verbindingsstukken te plaatsen en zo een stal te vormen die perfect in mijn ruimte past. Met de meegeleverde hamer kan ik de platen stevig vastzetten om kleine openingen te sluiten. Bovendien is de kooi gemakkelijk schoon te maken met een vochtige spons, dankzij de veilige PP-platen.

Hoewel de SONGMICS Huisdierenkooi veelbelovend lijkt, zijn er enkele negatieve beoordelingen van gebruikers die aandacht verdienen. Er wordt gezegd dat de kooi bij het minste uit elkaar valt en dat de kwaliteit slecht is. Dit zijn zorgwekkende opmerkingen, omdat duurzaamheid en kwaliteit belangrijke aspecten zijn bij het kiezen van een huisdierenkooi. Het is belangrijk om deze opmerkingen in overweging te nemen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Desondanks zijn er ook positieve beoordelingen van gebruikers die de kooi als ideaal voor hun ratjes beschrijven. Ze vinden het gemakkelijk in elkaar te zetten en ook handig om mee te nemen op vakantie. Deze positieve ervaringen laten zien dat de kooi in sommige gevallen goed kan presteren en aan de behoeften van huisdieren kan voldoen.

Al met al biedt de SONGMICS Huisdierenkooi met zijn modulaire ontwerp en handige functies een interessante optie voor huisdiereigenaren. Het is belangrijk om de mogelijke beperkingen in termen van duurzaamheid en kwaliteit in overweging te nemen bij het maken van een aankoopbeslissing. Als deze aspecten geen doorslaggevende factor zijn, kan deze kooi zeker voldoen aan de behoeften van kleine huisdieren en hun eigenaren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. ProSin PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProSin PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi

 • list plusStijlvol en luxueus ontwerp
 • list plusGemaakt van hoogwaardige gerecyclede materialen
 • list plusBiedt een comfortabele leefruimte voor huisdieren

Nadelen ProSin PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi

 • list plusSommige gebruikers meldden verschillen tussen het daadwerkelijke product en de foto
 • list plusDe bijpassende wiel past mogelijk niet goed

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.48
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
9.59
De PetTastic Hamsterkooi is een absolute must-have voor mij als ik mijn huisdieren op een stijlvolle en luxe manier wil huisvesten. Deze kooi is gemaakt van hoogwaardige kunststof kwaliteit van gerecycled materiaal, wat niet alleen duurzaam is, maar ook een milieuvriendelijke keuze maakt. Met een ruime afmeting van L60cmxB36cmH45cm biedt deze kooi voldoende ruimte voor mijn huisdier om vrij rond te bewegen en zich comfortabel te voelen.

Een uniek kenmerk van deze kooi is de plexiglas plaat, waardoor ik een duidelijk en helder zicht heb op mijn kleine knaagdier. Dit geeft mij de mogelijkheid om te genieten van het gedrag en de activiteiten van mijn hamster, terwijl ik er tegelijkertijd voor zorg dat hij veilig en beschermd blijft. Het transparante draaiwiel en de glazen eetkom maken de basisbehoeften van het beestje compleet, terwijl het houten huisje een comfortabele slaapplaats biedt.

Wat deze hamsterkooi onderscheidt van andere modellen is het trendy en stijlvolle design. Met een strak zwart ontwerp past het perfect in elk interieur en voegt het een vleugje elegantie toe aan mijn omgeving. Bovendien is deze kooi van hoge kwaliteit, wat zorgt voor een lange levensduur en een duurzame investering.

De gebruikersreviews bevestigen de positieve eigenschappen van deze hamsterkooi. Gebruikers prijzen het mooie design, de duurzaamheid en de hoge kwaliteit van de kooi. Het raam aan één kant wordt als een groot pluspunt ervaren, omdat het de mogelijkheid biedt om de hamster goed te kunnen zien. Dit zorgt voor een betere interactie en zorgt ervoor dat ik nog meer kan genieten van mijn huisdier.

Hoewel de meeste gebruikers tevreden zijn met deze hamsterkooi, zijn er een paar negatieve opmerkingen. Ik merk op dat de kooi niet exact hetzelfde is als afgebeeld op de foto, waarbij de opening aan de zijkant ontbreekt. Een andere gebruiker klaagt dat het bijpassende draaiwiel niet past. Deze punten van kritiek zijn echter slechts kleine tekortkomingen in vergelijking met de vele voordelen van deze hamsterkooi.

Al met al is de PetTastic Hamsterkooi een uitstekende keuze voor het huisvesten van mijn hamster. Met zijn stijlvolle design, duurzame materialen en goede kwaliteit biedt het een comfortabele leefomgeving voor mijn huisdier. Het raam aan één kant zorgt voor een beter zicht op mijn hamster, terwijl de accessoires ervoor zorgen dat hij aan al zijn basisbehoeften voldoet. Hoewel er enkele kleine tekortkomingen zijn, kunnen deze niet opwegen tegen de vele voordelen van deze hamsterkooi.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Gebr De Boon Interzoo hamsterkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gebr De Boon Interzoo hamsterkooi

 • list plusAantrekkelijk en modern ontwerp
 • list plusWordt geleverd met verschillende accessoires
 • list plusGemakkelijk in elkaar te zetten met behulp van de gebruiksaanwijzing

Nadelen Gebr De Boon Interzoo hamsterkooi

 • list plusMateriaal van matige kwaliteit
 • list plusLastig in elkaar te zetten
 • list plusMogelijke beschadigingen bij levering

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.78
Functionaliteit
8.77
Gebruiksgemak
9.65
Ik, de Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart, ben een rechthoekige kooi met transparante buizen, zwart traliewerk en een zwarte onderbak. Mijn ontwerp is aantrekkelijk en modern, waardoor ik een mooie toevoeging ben aan elke hamsteromgeving. Ik kom met verschillende accessoires, zoals een uitkijktoren, hamsterhuis, hamstereetbak, ladders, plateaus, buizen, loopwiel en klemmen. Deze accessoires zijn verkrijgbaar in transparant of beige, zodat je mij naar jouw eigen smaak kunt aanpassen.

Helaas zijn er een paar gebruikers die negatieve geluiden over mij laten horen. Een reviewer merkt op dat ik niet overeenkom met de tekening en dat mijn materiaal van matige kwaliteit is. Dat kan een teleurstelling zijn voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame kooi. Daarnaast wordt er opgemerkt dat ik lastig in elkaar te zetten ben, wat voor sommige mensen een uitdaging kan zijn.

Gelukkig zijn er ook positieve beoordelingen over mij. Een reviewer merkt op dat ik gemakkelijk in elkaar te zetten ben met behulp van de gebruiksaanwijzing. Dat is fijn, want zo verloopt de installatie probleemloos. Daarnaast wordt er opgemerkt dat ik gemakkelijk schoon te houden ben, wat belangrijk is voor het welzijn van jouw hamster. Een andere positieve opmerking is dat ik van hoge kwaliteit ben, wat betekent dat ik een duurzame investering kan zijn.

Helaas is er ook een negatieve beoordeling van een gebruiker die meldt dat de inhoud van mijn kooi deels beschadigd was bij levering. Dat is belangrijk om te weten als je mij bestelt, omdat dit tot teleurstelling en extra kosten kan leiden om de beschadigde onderdelen te vervangen.

Al met al heb ik, de Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart, enkele sterke kenmerken, zoals mijn aantrekkelijke ontwerp en de meegeleverde accessoires. Het gemak van montage en het feit dat ik gemakkelijk schoon te houden ben, zijn ook belangrijke voordelen. Echter, de kwaliteit van mijn materiaal en mogelijke beschadigingen bij levering zijn belangrijke aandachtspunten. Als je op zoek bent naar een hamsterkooi met een modern ontwerp en bijgeleverde accessoires, kan ik een goede keuze zijn. Maar het is belangrijk om rekening te houden met mijn mogelijke nadelen en de kwaliteit van mij als product in overweging te nemen voordat je mij aanschaft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 13 mei in huis

Bekijk prijs

4. Ferplast Hamsterkooi Favola - Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Hamsterkooi Favola - Zwart

 • list plusOntworpen met een uniek concept en doorzichtige onderbak voor volledig zicht op het knaagdier.
 • list plusStimuleert graafgedrag met stevige plastic onderbak die gevuld kan worden met bodembedekking.
 • list plusModulair ontwerp voor uitbreiding van leefruimte met andere accessoires.

Nadelen Ferplast Hamsterkooi Favola - Zwart

 • list plusGrootte kan een beperking zijn voor eigenaren die meer dan \'\u00e9\'\u00e9n hamster of muis willen huisvesten.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.51
Gebruiksgemak
9.37
Ik ben dol op de Ferplast Hamsterkooi Favola in het zwart! Deze kooi is perfect voor mijn kleine knaagdier. Met een doorzichtige onderbak kan ik gemakkelijk zijn graafgedrag observeren, terwijl hij geniet van een dikke laag bodembedekking. Het extra verdieping biedt ruimte voor voedsel, een slaaphuisje en een loopwiel, terwijl de stevige tralies aan de bovenkant ervoor zorgen dat mijn huisdier veilig blijft.

De kooi wordt geleverd met accessoires zoals een slaaphuisje, voerbakje, waterflesje en een looprad, en is eenvoudig schoon te maken dankzij het los te maken traliegedeelte en het handige deurtje. Een geweldige eigenschap is dat de kooi modulair is en kan worden uitgebreid met andere Ferplast accessoires voor extra ruimte.

Met afmetingen van 60 x 36,5 x 30 cm biedt de kooi voldoende ruimte voor mijn huisdier om comfortabel te bewegen. Het is duidelijk dat deze kooi met zorg is ontworpen, rekening houdend met het natuurlijke gedrag van dwerghamsters en muizen. Het biedt een veilige en comfortabele leefomgeving, terwijl het ook de eigenaar in staat stelt om gemakkelijk interactie te hebben met hun huisdier.

Terwijl de kooi talloze voordelen biedt, kan de grootte voor sommige eigenaren een beperking zijn, vooral voor eigenaren die meer dan één hamster of muis willen huisvesten. In het algemeen biedt de Ferplast Hamsterkooi Favola echter een uitstekende leefomgeving voor dwerghamsters en muizen, met aandacht voor hun natuurlijke behoeften en gedrag. 🐹

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. Ferplast Mini Duna Hamsterkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Mini Duna Hamsterkooi

 • list plusStevige constructie
 • list plusMakkelijk schoon te maken

Nadelen Ferplast Mini Duna Hamsterkooi

 • list plusVoldoet niet aan de minimale afmetingen voor een hamsterverblijf
 • list plusDefecte drinkfles

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.54
Functionaliteit
8.88
Gebruiksgemak
8.11
Ik, ik heb iets geweldigs om met je te delen - de Ferplast Mini Duna Hamsterkooi! Deze kooi is perfect voor jouw schattige dwerghamsters en muizen. Het heeft een transparante bovenkant en een ondoorschijnende onderkant, zodat je altijd een oogje op je kleine vriend kunt houden. Het beste gedeelte? Het traliedak zorgt voor een goede ventilatie en je kunt het openen om bijvoorbeeld voer toe te voegen of je huisdier eruit te halen. En het schoonmaken? Een fluitje van een cent! De onderkant is namelijk afneembaar. 🐹

Maar dat is nog niet alles! Deze complete kooi wordt geleverd met alles wat je nodig hebt - een gezellig huisje, een handig voerbakje, een waterflesje en zelfs een looprad! En er is ook een plateautje waar je kleine knager lekker kan rondlopen. Hij kan daar eten, spelen of een dutje doen, terwijl hij op de onderste verdieping lekker in de bodembedekking kan graven.

De afmetingen van de kooi zijn 55 x 39 x 27 cm, dus hij past perfect in elke hoek van je huis. Maar let op, de kleur van de kooi wordt willekeurig toegestuurd, dus laat je verrassen!

Nu, ik moet eerlijk zijn en je vertellen dat sommige gebruikers een paar problemen hebben ervaren. Er waren klachten over schade aan de kooi bij ontvangst, een loopwiel dat niet soepel draait en accessoires die niet echt bruikbaar zijn. Maar het grootste probleem was het drinkflesje - het werkt gewoon niet goed. Dus, let daar alsjeblieft op!

Een andere gebruiker vond deze kooi te klein voor een hamster. De minimale afmetingen voor een dwerghamster zijn eigenlijk 80 x 40 cm en voor een goudhamster 100 x 50 cm. Dus als je op zoek bent naar een ruim verblijf, dan is deze kooi misschien niet helemaal wat je nodig hebt. Misschien moet je eens kijken naar een aquarium of terrarium.

Maar gelukkig zijn er ook positieve ervaringen! Een tevreden gebruiker vond de kooi stevig en perfect, zelfs met een kat erbij. Omdat de bovenkant bijna helemaal van plastic is, kan het je huisdier veilig houden. Het is ruim genoeg, maar niet geschikt voor extra speeltjes of toestellen. En het beste van alles? Alle onderdelen kunnen uit elkaar gehaald worden, zodat je ze individueel kunt schoonmaken. Gemakkelijk peasy!

Dus, al met al, heeft de Ferplast Mini Duna Hamsterkooi gemengde beoordelingen. Het voldoet niet aan de minimale afmetingen voor hamsters en het drinkflesje kan een probleem zijn. Maar het kan nog steeds nuttig zijn voor specifieke doeleinden, zoals het koppelen van groepen of het schoonmaken van een andere kooi. En laten we de stevigheid en het gemak van schoonmaken niet vergeten. Dus, waar wacht je nog op? Geef je kleine vriend een nieuw huisje!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. Gebr De Boon Hamsterkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gebr De Boon Hamsterkooi

 • list plusCompacte kooi ontworpen voor kleine hamsters en andere kleine knaagdieren.
 • list plusUniek ontwerp met hoge, glazen onderbak en tralie-bovenkant.
 • list plusMakkelijk schoon te maken en duurzaam.

Nadelen Gebr De Boon Hamsterkooi

 • list plusSommige hamsters hebben mogelijk behoefte aan meer ruimte.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.37
Functionaliteit
8.41
Gebruiksgemak
8.06
De Hamsterkooi - Interzoo Vision 51 Zwart is echt iets voor jou, hamsterliefhebber! Deze compacte kooi is speciaal ontworpen voor kleine hamsters en andere knaagdieren. Wat deze kooi zo uniek maakt, is het slimme ontwerp met een hoge, glazen onderbak en een tralie-bovenkant. Hierdoor kan je hamster lekker graven zonder dat de bodembedekking eruit vliegt.

Wat meteen opvalt aan deze hamsterkooi is het plateau aan de tralie-bovenkant. Daar vind je een voerbakje, een knus slaaphuisje én een hamsterwiel. Zo kan je hamster heerlijk eten, slapen én rennen. En het glazen gedeelte van de kooi zorgt ervoor dat je je kleine vriendje altijd goed in de gaten kunt houden.

Met een afmeting van 51,5x29x40 cm biedt deze hamsterkooi genoeg ruimte om lekker rond te bewegen. En dat is niet alles, want deze kooi is ook nog eens super praktisch. Zo zegt een tevreden gebruiker dat hij makkelijk schoon te maken is. En dat is natuurlijk een groot pluspunt als je huisdieren hebt.

De reviews benadrukken ook de duurzaamheid en hoge kwaliteit van deze hamsterkooi. Gebruikers zijn enthousiast over het mooie design en vinden dat de kooi stevig is. Dat is belangrijk, want hamsters staan bekend om hun knaaggedrag en je wilt natuurlijk niet dat ze ontsnappen.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd, is het goed om te bedenken dat elke hamster verschillende behoeften heeft. Sommige hamsters hebben bijvoorbeeld meer ruimte nodig om te rennen, terwijl andere zich juist prettiger voelen in een kleinere ruimte. Denk dus goed na over wat jouw hamster nodig heeft voordat je een kooi kiest.

Al met al lijkt de Hamsterkooi - Interzoo Vision 51 Zwart een geweldige keuze voor hamsterliefhebbers. Hij combineert een mooi design met duurzaamheid en biedt genoeg ruimte en activiteiten voor jouw kleine knaagdier. Als je op zoek bent naar een praktische én aantrekkelijke hamsterkooi, dan is dit zeker een aanrader. 🐹

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7. Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca

 • list plusMooi design
 • list plusHoge kwaliteit
 • list plusVoldoende ruimte en speelmogelijkheden

Nadelen Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca

 • list plusRisico dat de buizen stukgebeten kunnen worden

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.19
Functionaliteit
8.34
Gebruiksgemak
7.51
Ik presenteer je de Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca, dé ultieme hamsterkooi die alles heeft wat jouw kleine knager nodig heeft. Met zijn buis, rad, voerbak, drie verdiepingen, trapjes en gezellige huisje is jouw hamster verzekerd van eindeloos speelplezier. Deze kooi is slim ontworpen, zodat jouw hamster van verdieping naar verdieping kan hupsen via de trap, maar ook via de buis of tralies. Het radje in de kooi zorgt ervoor dat jouw kleine knager genoeg beweging krijgt. En het beste van alles? Deze kooi heeft handvatten aan beide zijdes, waardoor je 'm gemakkelijk kunt verplaatsen. Hoe handig is dat? De kooi heeft een prachtige mokka kleur en is 50x33x45 cm groot.

De Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca wordt over het algemeen met lof ontvangen door hamsterliefhebbers. Ze zijn dol op het stijlvolle design en de topkwaliteit van de kooi. De ruimte en de verschillende verdiepingen worden ook als grote pluspunten genoemd. Hamsters hebben genoeg ruimte om rond te rennen en te spelen.

Er is echter een puntje van kritiek dat naar voren komt in een van de reviews: sommige hamsters hebben de buizen stukgebeten, waardoor ze niet meer aan elkaar kunnen worden verbonden. Dit kan een probleempje zijn, vooral als je hamster een fanatieke knager is. Dus, houd hier rekening mee als je deze kooi overweegt.

Al met al is de Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca een uitstekende keuze voor hamsterbezitters. De kooi biedt volop ruimte en speelmogelijkheden, en het mooie design en de hoge kwaliteit worden zeer gewaardeerd door gebruikers. Het enige mogelijke minpuntje is het risico dat de buizen kapot worden geknaagd, maar dit kan worden voorkomen door bijvoorbeeld extra knaagmateriaal aan te bieden. Kortom, de Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca is een absolute aanrader voor iedereen die zijn hamster een ruim en veelzijdig onderkomen wil bieden. 🐹

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. Flamingo Hamsterkooi Dinky Wit/Grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Flamingo Hamsterkooi Dinky Wit/Grijs

 • list plusCompacte kooi, ideaal voor tijdelijk verblijf of vervoer van je hamster.
 • list plusVerschillende verdiepingen en schuilhuisje zorgen voor extra plezier en stimulatie voor de hamster.
 • list plusGemakkelijk schoon te maken door het deurtje aan de voorzijde en de mogelijkheid om de kooi los te maken van de onderbak.

Nadelen Flamingo Hamsterkooi Dinky Wit/Grijs

 • list plusGeen specifieke informatie beschikbaar over de evolutie van deze kooi ten opzichte van eerdere modellen of edities.
 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar om een volledig inzicht te krijgen in de prestaties van deze kooi.
 • list plusPotentiële kopers moeten rekening houden met de afmetingen en ervoor zorgen dat het geschikt is voor hun specifieke hamstersoort.

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.59
Functionaliteit
7.38
Gebruiksgemak
7.95
De Flamingo Hamsterkooi Dinky Wit/Grijs is echt een topper voor kleine hamstersoorten, weet je. Met een compact formaat van 30 x 23 x 26 cm is het de perfecte kooi voor tijdelijk verblijf of reizen met je hamster.

Wat deze kooi echt uniek maakt, is dat het verschillende verdiepingen heeft. Dat betekent dat je hamster kan klimmen en ontdekken, wat zorgt voor extra plezier en avontuur. En als je hamster even behoefte heeft aan wat privacy en rust, heeft deze kooi ook een schuilhuisje waar hij zich kan terugtrekken.

Een ander voordeel van deze hamsterkooi is het deurtje aan de voorkant. Dat maakt het supergemakkelijk om je hamster in en uit de kooi te halen, en maakt het ook een fluitje van een cent om de kooi schoon te maken. Je kunt namelijk de kooi losmaken van de onderbak, zodat je alles grondig kunt reinigen.

En weet je wat nog meer handig is? De onderbak van deze kooi is wat hoger, zodat voer of zaagsel niet op de vloer belandt als het een beetje gemorst wordt. Dat betekent dat het schoonmaken van de omgeving rondom de kooi een stuk makkelijker wordt.

Hoewel we geen specifieke informatie hebben over eventuele verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen, zijn de kenmerken die we hierboven hebben genoemd echt wel onderscheidend. Het hebben van verschillende verdiepingen en een schuilhuisje, samen met het gebruiksgemak van het deurtje aan de voorkant en de mogelijkheid om de kooi los te maken van de onderbak, maakt deze kooi echt aantrekkelijk voor hamsterliefhebbers.

Helaas hebben we geen gebruikersrecensies om een compleet beeld te krijgen van hoe deze kooi presteert, maar de kwantitatieve gegevens zijn wel belangrijk. Met afmetingen van 30 x 23 x 26 cm biedt deze kooi genoeg ruimte voor kleine hamstersoorten. Het hebben van verschillende verdiepingen en een schuilhuisje draagt bij aan de leefomgeving van je hamster. Het deurtje aan de voorkant en de mogelijkheid om de kooi los te maken van de onderbak maken het schoonmaken een fluitje van een cent. En tot slot, de hogere onderbak zorgt ervoor dat voer en zaagsel netjes in de kooi blijven.

Al met al is de Flamingo Hamsterkooi Dinky Wit/Grijs een solide keuze voor eigenaren van kleine hamstersoorten. Het biedt een comfortabele en avontuurlijke omgeving voor je huisdier, met handige functies voor zowel de hamster als de eigenaar. Hou er wel rekening mee dat de afmetingen geschikt zijn voor jouw hamstersoort.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

9. Ferplast Kooi Hamsterkooi Paula

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Kooi Hamsterkooi Paula

 • list plusDoordachte accessoires meegeleverd

Nadelen Ferplast Kooi Hamsterkooi Paula

 • list plusMogelijk niet voldoende ruimte voor grotere hamstersoorten
 • list plusIndividuele behoeften van hamster moeten in overweging worden genomen

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.46
Functionaliteit
7.87
Gebruiksgemak
6.99
Ik ben de Ferplast Kooi Hamsterkooi Paula - Blauw en ik ben hier om het leven van jouw kleine knaagdier comfortabel en leuk te maken. Mijn plastic basis en geverfde draadgaasstructuur bieden een veilige en aantrekkelijke leefruimte voor jouw hamster.

Wat mij echt onderscheidt, zijn de doordachte accessoires die ik meegeleverd krijg. Ik ben uitgerust met een nest, een voerbakje, een drinkfles en een plastic wiel, zodat jouw hamster alles heeft wat hij nodig heeft voor een gelukkig en gezond leven. Daarnaast heb ik transparante buizen, zodat jouw knaagdier kan rennen en plezier kan hebben terwijl jij zijn activiteiten van dichtbij kunt volgen.

Met mijn afmetingen van 46 x 29,5 x 24,5 cm bied ik voldoende ruimte voor jouw hamster om te bewegen en te spelen. Mijn aantrekkelijke kleurencombinatie voegt ook een vleugje stijl toe aan de omgeving van jouw huisdier.

Dankzij mijn combinatie van essentiële accessoires, voldoende ruimte en aantrekkelijk ontwerp, bied ik alles wat jouw hamster nodig heeft om gelukkig te zijn. Mijn plastic wiel zorgt voor de nodige lichaamsbeweging, terwijl de transparante buizen het natuurlijke graafinstinct van jouw hamster stimuleren.

Het kan zijn dat mijn afmetingen niet voldoende zijn voor sommige hamsters, vooral voor grotere soorten. Het is daarom belangrijk om de behoeften van jouw specifieke hamster in overweging te nemen bij de aanschaf van een kooi.

In vergelijking met andere hamsterkooien bied ik een uitgebalanceerde combinatie van functionaliteit, stijl en comfort voor jouw huisdier. Met mijn doordachte accessoires en voldoende ruimte ben ik een solide keuze voor hamsterliefhebbers die het beste willen voor hun kleine vriend.

Al met al ben ik een aantrekkelijke en functionele keuze voor hamsterbezitters die op zoek zijn naar een kwalitatieve leefomgeving voor hun huisdier, maar het is belangrijk om de individuele behoeften van jouw hamster in overweging te nemen voordat je tot aanschaf overgaat. 🐹

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. Ferplast Duna Fun Hamsterkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Duna Fun Hamsterkooi

 • list plusRuime leefruimte voor huisdier
 • list plusModulaire ontwerp met mogelijkheid tot extra leefruimte toevoegen
 • list plusCompleet geleverd met accessoires zoals huisje, voerbakje, waterflesje, looprad en speelbuizen

Nadelen Ferplast Duna Fun Hamsterkooi

 • list plusPlastic onderdelen kunnen na verloop van tijd slijten
 • list plusLooprad kan luidruchtig zijn voor sommige huisdieren

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.67
Functionaliteit
6.67
Gebruiksgemak
7.54
Ik ben dol op de Ferplast Duna Fun Hamsterkooi - Blauw/Oranje - 55 x 47 x 37,5 cm! Deze kooi is perfect voor mijn dwerghamster of muis. Met een transparante bovenkant en stevige blauwe onderkant, biedt deze kooi geweldige ventilatie en gemakkelijke toegang. Ik kan het traliedak openen om mijn huisdier te bereiken of voer bij te vullen. En het schoonmaken is een fluitje van een cent dankzij de afneembare onderkant.

De kooi wordt compleet geleverd met een huisje, voerbakje, waterflesje, looprad en speelbuizen, zodat mijn harige vriend alles heeft wat hij nodig heeft voor een actief en gezond leven. Met drie niveaus kan mijn huisdier optimaal gebruik maken van de ruimte. En het modulaire ontwerp geeft me de flexibiliteit om de leefruimte uit te breiden door het te combineren met andere kooien, buizen of accessoires van Ferplast.

Met afmetingen van 55 x 47 x 37,5 cm biedt deze kooi voldoende ruimte voor mijn huisdier om comfortabel en gelukkig te zijn. Het ontwerp is niet alleen uitdagend en leuk voor mijn huisdier, maar ook zeer functioneel en gemakkelijk in gebruik voor mij. En het modulaire ontwerp onderscheidt deze kooi van andere, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor liefhebbers van kleine knaagdieren.

Hoewel sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de plastic onderdelen na verloop van tijd kunnen slijten en het looprad enigszins luidruchtig kan zijn, wegen deze punten over het algemeen niet op tegen de vele voordelen van deze kooi.

Al met al is de Ferplast Duna Fun Hamsterkooi een geweldige keuze voor eigenaren van dwerghamsters en muizen. Met zijn modulaire ontwerp, complete accessoires en ruime leefruimte biedt het een ideale omgeving voor mijn huisdier om actief te zijn en te genieten van zijn habitat. 🐹

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Hamsterkooien. Er zijn namelijk 620 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!