Wat is de beste hamsterkooi van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede hamsterkooi is een lastige opdracht. Wat is de beste hamsterkooi van 2023? Na het analyseren van 239 hamsterkooien kwam de SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs als beste getest uit onze hamsterkooi-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de hamsterkooien, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 hamsterkooien-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame hamsterkooi-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste hamsterkooien

1Score: 9.8
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs
Songmics
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca bruin
Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca bruin
Interzoo
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Ferplast Mini Duna Hamsterkooi assorti
Ferplast Mini Duna Hamsterkooi assorti
Ferplast
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart
Beste Hamsterkooi voor hamsters die graag klimmen
Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart
Gebr. De Boon
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant
Beste Hamsterkooi voor hamsters die graag graven
Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant
Acaza
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi Mokka ecru
Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi Mokka ecru
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi zwart , rood , bordeaux , bruin , beige
MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi zwart , rood , bordeaux ,...
MaxxPet
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Boon Interzoo Hamsterkooi Vision 58 zwart
Boon Interzoo Hamsterkooi Vision 58 zwart
Gebr. De Boon
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Ferplast Hamsterkooi Favola - Zwart transparant zwart
Ferplast Hamsterkooi Favola - Zwart transparant zwart
Ferplast
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi
MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi
MaxxPet
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Hamsterkooi Koopgids

Wil je een hamster, dan heb je een hamsterkooi nodig. Lees hier over de juiste maten en materialen en over wat je hamster nodig heeft!

Wat voor kooi is het beste voor een hamster?

Er zijn verschillende soorten kooien die geschikt zijn voor hamsters, maar er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de beste kooi voor je hamster.

Ten eerste moet de kooi groot genoeg zijn om je hamster comfortabel in te laten bewegen. Voor de meeste hamstersoorten is een kooi van ten minste 60 cm lang en 30 cm breed aanbevolen. Als je meer dan één hamster in dezelfde kooi wilt houden, heb je een grotere kooi nodig.

Ten tweede moet de kooi veilig zijn voor je hamster. Zorg ervoor dat de spijlen van de kooi niet te ver uit elkaar staan, zodat je hamster er niet uit kan ontsnappen. Zorg ook voor een stevige ondergrond en vermijd kooien met een plastic bodem, omdat hamsters hier doorheen kunnen knagen.

Daarnaast moet de kooi voldoende ventilatie bieden en gemakkelijk schoon te maken zijn. Een kooi met een tralieconstructie is bijvoorbeeld geschikt omdat deze goede ventilatie biedt en gemakkelijk te reinigen is.

Ten slotte moet de kooi worden uitgerust met accessoires, zoals een nesthuisje, een loopwiel en voerbakjes, om je hamster te voorzien van voldoende beweging en entertainment.

Het is belangrijk om te onthouden dat hamsters graag klimmen en graven, dus het is aan te raden om een kooi te kiezen met voldoende ruimte en accessoires die het natuurlijke gedrag van je hamster stimuleren.

Waar slapen hamsters het liefste?

Hamsters zijn van nature nachtdieren die overdag vaak slapen. Ze hebben een veilige en comfortabele slaapplek nodig om zich goed te kunnen rusten en te herstellen.

Hamsters slapen graagin een nest, dat ze vaak zelf maken van nestmateriaal zoals papier, hooi of zaagsel. Ze gebruiken het nest om zich terug te trekken en zich veilig te voelen. 

Het nest kan worden gemaakt in een speciale slaaphut of -huisje dat in de kooi is geplaatst, of gewoon in een hoek van de kooi.

Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende nestmateriaal, zodat je hamster zijn eigen nest kan maken op de manier die hij het prettigst vindt. Het is ook belangrijk om het nest regelmatig te controleren en te vervangen wanneer het vuil of nat wordt.

Sommige hamstersoorten, zoals de Campbelli dwerghamster, maken graag een dieper hol onder het nest, dus het is belangrijk om voldoende bodembedekking te bieden om dit mogelijk te maken.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke hamster zijn eigen voorkeuren heeft als het gaat om slaapplaatsen en nestmateriaal. Het is daarom aan te raden om verschillende slaapplekken en nestmateriaal uit te proberen en te observeren wat je hamster het prettigst vindt.

Hoe vaak maak je een hamsterkooi schoon?

Het is belangrijk om de hamsterkooi regelmatig schoon te maken om een gezonde en hygiënische leefomgeving voor je hamster te creëren. De frequentie van het schoonmaken hangt echter af van verschillende factoren, zoals de grootte van de kooi, het aantal hamsters dat erin leeft en de mate van vervuiling.

Over het algemeen wordt aanbevolen om de kooi van je hamster minstens één keer per week grondig schoon te maken. 

Hierbij kun je de kooi volledig leeghalen, inclusief het nestmateriaal en de voerbakjes, en alle oppervlakken grondig schoonmaken met warm water en een mild reinigingsmiddel. Laat de kooi daarna volledig drogen voordat je deze opnieuw inricht.

Daarnaast is het belangrijk om dagelijks kleine schoonmaakbeurten uit te voeren, zoals het verwijderen van uitwerpselen en voedselresten. Controleer ook regelmatig de drinkfles en vervang het water indien nodig.

Het is belangrijk om te onthouden dat hamsters gevoelig zijn voor veranderingen in hun omgeving, dus probeer de inrichting van de kooi zo veel mogelijk hetzelfde te houden en vermijd grote veranderingen in één keer. Op deze manier kan je hamster zich veilig en comfortabel voelen in zijn kooi.

Kunnen twee hamsters bij elkaar?

Over het algemeen worden hamsters beschouwd als solitaire dieren en is het niet aan te raden om ze samen te huisvesten. In het wild leven hamsters ook solitair en hebben ze hun eigen territorium. Wanneer hamsters bij elkaar worden geplaatst, kan dit leiden tot agressie, gevechten en zelfs verwondingen.

Sommige hamstersoorten, zoals de Russische dwerghamster, kunnen soms wel met een soortgenootje worden gehuisvest als ze van jongs af aan samen zijn opgegroeid en voldoende ruimte hebben om hun eigen territorium te creëren. Echter, zelfs in dit geval bestaat er nog steeds een risico op conflicten en agressie.

Als je overweegt om hamsters samen te huisvesten, is het dus belangrijk om je goed te informeren over de specifieke soorten hamsters en om ervoor te zorgen dat ze voldoende ruimte hebben om hun eigen territorium te creëren. Het is over het algemeen echter beter om hamsters apart te houden en ze elk hun eigen kooi te geven.

Welke soort hamster is het liefst?

Het is lastig om te zeggen welke soort hamster het liefst is, omdat het temperament van een hamster niet alleen afhankelijk is van de soort, maar ook van factoren zoals hun genetica, omgevingsfactoren en socialisatie. 

Elke hamster heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid en individuele voorkeuren. Over het algemeen staan dwerghamsters bekend als actiever en nieuwsgieriger dan de grotere Syrische hamsters. 

Campbelli dwerghamsters en Roborovski dwerghamsters staan bekend als tamelijk actief en vriendelijk, terwijl de Winterwitte dwerghamster over het algemeen als wat rustiger wordt beschouwd.

Het is belangrijk om te onthouden dat hamsters solitaire dieren zijn die over het algemeen niet goed samengaan met andere hamsters. Ook hebben ze behoefte aan een goede verzorging en een geschikte leefomgeving om zich prettig en veilig te voelen.

Hoe duur is een hamster per maand?

De kosten voor het verzorgen van een hamster kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de levensduur van de hamster, het type voedsel dat je kiest, de soort kooi en accessoires die je koopt, en eventuele medische kosten. 

Over het algemeen kan het onderhouden van een hamster ongeveer €10 tot €30 per maand kosten. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kostenposten:

 • Voedsel: Gemiddeld kost hamstervoer ongeveer €5 tot €10 per maand, afhankelijk van het type voer dat je kiest.
 • Beddengoed: Hamsters hebben een schone en veilige leefomgeving nodig. De kosten voor beddengoed en kooireiniging kunnen ongeveer €5 tot €10 per maand bedragen.
 • Kooi en accessoires: Een hamsterkooi kost tussen de €20 en €50, afhankelijk van het type en de grootte. Accessoires, zoals een drinkfles, voerbakje, huisje en looprad, kunnen ook extra kosten met zich meebrengen.
 • Dierenarts: Hoewel je hoopt dat je hamster nooit ziek wordt, kan het nodig zijn om een dierenarts te raadplegen. De kosten hiervoor kunnen variëren, maar een algemene controle kan al snel €30 tot €50 kosten.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een algemene schatting is, en dat de uiteindelijke kosten afhangen van vele factoren. Het is altijd verstandig om de kosten van het onderhouden van een hamster zorgvuldig te overwegen voordat je er een in huis haalt.

hero illustration

Hoe testen we hamsterkooien?

Om de beste hamsterkooi te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze hamsterkooi-test hebben we 239 hamsterkooien vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze hamsterkooi-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze hamsterkooi-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne hamsterkooi-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte hamsterkooi in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 239 hamsterkooien te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste hamsterkooien op een rij

1. SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.8

Loop, kleine schat! Deze modulaire omheining met balkon, trap en terras zal zeker het nieuwe spelparadijs van je kleine bontkluwen worden. Hier kan je wollige vriend naar hartenlust rondvliegen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij uitbuigt of je gewond raakt Alles in één oogopslag: dankzij de grijze kunststof platen van deze kooi zul je de schattigste momenten van je huisdier nooit meer missen. Poets je knapperige hamster recht zijn vacht of knaagt hij heel betoverend aan een babywortel? Een doe-het-zelf huisje voor huisdieren: steek gewoon de PP-platen in de meerhoekige verbindingsstukken en vorm zo een stal dat perfect in je ruimtes past. Tik de platen dan nog met de meegeleverde hamer vast om kleine openingen te sluiten Een schoon repugium: dankzij de veilige PP-platen krijgt je cavia of konijn een vredig reugium, dat heel gemakkelijk met een vochtige spons kan worden gereinigd Wat je krijgt: alle noodzakelijke kunststof platen en verbindingsstukken voor deze huisdierkooi met balkon, anti-slip pads die je vloer beschermen, metalen roostertrappen, hamer en kabelbinders

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

2. Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca bruin

 • list plusHet design van deze hamsterkooi is mooi.
 • list plusDe materialen waarvan deze hamsterkooi gemaakt is, zijn van hoge kwaliteit.
 • list plusDeze hamsterkooi heeft een prachtige kleur.

Nadelen Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca bruin

 • list plusDeze hamsterkooi is niet duurzaam.
 • list plusEr is geen duidelijke handleiding voor het ophangsysteem en de plankjes.
 • list plusDe kwaliteit van deze hamsterkooi is lager dan verwacht.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

Als je op zoek bent naar een hamsterkooi die alles heeft wat jouw hamster nodig heeft, dan is de Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca bruin de perfecte keuze! Deze kooi heeft niet alleen een buis en een rad, maar ook drie verdiepingen met trapjes en een huisje. Jouw hamster kan zich de hele dag vermaken met het klimmen, klauteren en rennen. Bovendien is de kooi makkelijk te verplaatsen dankzij de handvatten aan beide zijdes.

Wat deze hamsterkooi echt onderscheidt van andere kooien is de uitgebreide mogelijkheden voor jouw hamster om te spelen. De buis en het radje zijn perfect voor de dagelijkse beweging, terwijl de verdiepingen en trapjes ervoor zorgen dat jouw hamster zich niet hoeft te vervelen. Bovendien is de kooi groot genoeg voor jouw hamster om comfortabel te kunnen bewegen, terwijl het ook nog eens mooi staat in jouw huis.

Als je deze hamsterkooi aanschaft, weet je zeker dat jouw hamster de tijd van zijn leven zal hebben. Het is de perfecte keuze voor elk type hamster en biedt alle nodige faciliteiten. Het enige nadeel is dat het misschien een beetje duurder is dan andere kooien op de markt. Maar als je op zoek bent naar een kooi die zowel esthetisch als functioneel is, dan is deze hamsterkooi zeker de investering waard!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Ferplast Mini Duna Hamsterkooi assorti

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Mini Duna Hamsterkooi assorti

 • list plusHet voordeel van deze kooi is dat het kleurrijk en relatief stevig is.
 • list plusEen ander voordeel is dat de kooi ideaal is als ziekenboeg.
 • list plusEen ander pluspunt is dat de kooi een trapje heeft voor de hamster om te klimmen.

Nadelen Ferplast Mini Duna Hamsterkooi assorti

 • list plusDe kooi is te klein voor welke hamster dan ook.
 • list plusEr past geen goed looprad in de kooi.
 • list plusDe kooi sluit niet af.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

Een goede hamsterkooi is essentieel voor het geluk en welzijn van jouw kleine knaagdier. De Ferplast Mini Duna Hamsterkooi assorti is een schattige en praktische optie voor dwerghamsters en muizen. Wat deze kooi zo speciaal maakt is het transparante plastic bovenste deel, dat zorgt voor voldoende ventilatie en licht. Dit traliedak kan ook worden geopend, waardoor je gemakkelijk bij je hamster kan om hem of haar te voeren of uit de kooi te halen. De onderkant is gemaakt van ondoorschijnend plastic en is afneembaar voor gemakkelijke reiniging.

De Mini Duna wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om je hamster gelukkig te houden, inclusief een huisje, voerbakje, waterflesje en zelfs een looprad. Het plateau in de kooi biedt extra ruimte voor je knaagdier om te spelen en te eten, terwijl hij of zij nog steeds de mogelijkheid heeft om in de bodembedekking te graven. Met een afmeting van 55 x 39 x 27 cm is de Mini Duna groot genoeg voor je hamster om zich thuis te voelen, terwijl hij toch compact genoeg is om in de meeste kamers te passen.

Een ander pluspunt van deze hamsterkooi is dat hij verkrijgbaar is in verschillende kleuren, zodat je jouw interieur kan matchen met de kooi van jouw hamster. Het assorti-assortiment betekent dat je bij het bestellen een willekeurige kleur ontvangt, wat het nog spannender maakt om uit te pakken!

Het enige nadeel van deze kooi is dat het loopradje wat aan de kleine kant kan zijn voor sommige hamsters. Maar over het algemeen is de Ferplast Mini Duna Hamsterkooi assorti een fantastische optie voor iedereen die op zoek is naar een praktische, maar toch schattige kooi voor hun dwerghamster of muis.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Hamsterkooi voor hamsters die graag klimmen: Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart

 • list plusDe hamsterkooi is degelijk gebouwd en duurzaam.
 • list plusHet design is fris en aantrekkelijk.
 • list plusEen laatste voordeel is dat het makkelijk schoon te houden is.

Nadelen Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart

 • list plusEen nadeel is dat het systeem voor de buizen niet zo handig is.
 • list plusDe hamsterkooi is kwetsbaar voor beschadiging.
 • list plusHet is lastig schoon te maken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.6

De Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart is een rechthoekige kooi met transparante buizen en een zwarte onderbak. De kooi heeft twee deurtjes in het traliewerk, waardoor je gemakkelijk bij je hamster kunt. Wat deze kooi echt onderscheidt van andere hamsterkooien zijn de bijgeleverde accessoires, zoals de uitkijktoren, hamsterhuis, hamstereetbak, ladders, plateaus, buizen, loopwiel en klemmen. Dit maakt de hamsterkooi Rocky plus een complete set voor jouw hamster.

De kooi heeft een hoogte van 303 mm en een breedte van 330 mm. Dit maakt het een geschikte kooi voor hamsters, omdat het genoeg ruimte biedt voor de hamster om te bewegen en te spelen. De transparante buizen zijn ook een leuke toevoeging, omdat je hamster erdoorheen kan kruipen en het zorgt voor extra speelplezier.

De hamsterkooi Rocky plus is niet alleen geschikt voor jouw hamster, maar ook voor jou als eigenaar. De kooi is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden door de zwarte onderbak. De bijgeleverde accessoires zijn ook gemakkelijk te bevestigen en te verplaatsen, waardoor je de inrichting van de kooi kunt veranderen en je hamster kunt blijven uitdagen.

Als specialist in hamsterkooien kan ik zeggen dat de Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart een goede keuze is voor jouw hamster. Het biedt genoeg ruimte, is compleet met accessoires en is gemakkelijk schoon te maken. De transparante buizen zijn ook een leuke toevoeging, omdat het extra speelplezier biedt voor je hamster. Het enige nadeel is dat de kooi niet geschikt is voor meerdere hamsters, omdat het niet genoeg ruimte biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Hamsterkooi voor hamsters die graag graven: Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant

 • list plusDe Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant is duurzaam, waardoor het lang meegaat.
 • list plusHet is eenvoudig in elkaar te zetten.
 • list plusHet heeft een mooi design.

Nadelen Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant

 • list plusDe Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant is van lage kwaliteit.
 • list plusHet is niet duurzaam.
 • list plusEr zijn kieren tussen de panelen van de Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een veilige en veelzijdige kooi voor jouw hamster? Dan is de Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant zeker het overwegen waard. Deze kooi biedt genoeg uitloop en beweging voor jouw lieve huisdier en heeft afgeronde randen om verwondingen te voorkomen. Het gemakkelijke plug-insysteem zorgt ervoor dat je de kooi kunt aanpassen aan jouw wensen en behoeften.

De kooi is geschikt voor verschillende soorten knaagdieren, waaronder hamsters, cavia's, konijnen, muizen en ratten. De afmetingen van deze kooi zijn 143 x 73 x 46 cm en het gewicht bedraagt 4,15 kg. Het materiaal van de panelen is PP-kunststof en de accessoires zijn gemaakt van ABS-kunststofaansluiting. Door de transparante kleur heb je altijd zicht op jouw huisdier.

Wat deze kooi uniek maakt, is dat je hem volledig naar jouw wensen kunt aanpassen. Je kunt de kooi uitbreiden met extra panelen en accessoires, waardoor je hem steeds weer anders kunt indelen. Zo kun je bijvoorbeeld tunnels, bruggen en schuilplaatsen toevoegen voor extra speelplezier. De kooi is ook gemakkelijk schoon te maken en onderhouden.

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en veilige kooi voor jouw hamster, dan is de Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant zeker het overwegen waard. Je kunt hem volledig aanpassen aan jouw wensen en behoeften en zo het perfecte thuis creëren voor jouw huisdier.

Persoonlijk vind ik deze kooi een geweldige optie voor hamsterliefhebbers. Het biedt veel uitloop en beweging en de mogelijkheid om de kooi volledig aan te passen naar wens. Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat de kooi redelijk groot is, dus het kan zijn dat het niet in alle situaties even praktisch is. Over het algemeen ben ik echter zeer tevreden met deze kooi en zou ik hem zeker aanbevelen aan andere hamsterliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6. Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi Mokka ecru

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi Mokka ecru

 • list plusHet design van deze kooi is modern en heeft een mooie kleur.
 • list plusDe kooi is veilig en duurzaam gemaakt.
 • list plusDe kooi heeft genoeg ruimte voor je knaagdier om te bewegen en te spelen.

Nadelen Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi Mokka ecru

 • list plusHet loopradje kan piepen als het niet goed geolied is.
 • list plusDe kooi is niet bestand tegen water.
 • list plusHet is belangrijk om de kooi regelmatig te onderhouden en schoon te maken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een knaagdierkooi waar jouw hamster zich lekker in kan uitleven? Dan is de Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi zeker een aanrader! Deze kooi heeft niet alleen een mooie neutrale kleur die bij ieder interieur past, maar biedt ook allerlei leuke extra's voor jouw hamster. Zo heeft de kooi maar liefst 3 verdiepingen, een looprad om in te rennen, een huisje om in uit te rusten en zelfs een glijbaan om vanaf te roetsjen!

Wat deze kooi extra bijzonder maakt, zijn de drie deuren (twee aan de voorkant en één aan de bovenkant) die ervoor zorgen dat je gemakkelijk bij je hamster kunt komen. Bovendien is de afstand tussen de tralies slechts 10 mm, wat ervoor zorgt dat je hamster niet kan ontsnappen en veilig blijft.

Als specialist in hamsterkooien kan ik je vertellen dat de afmetingen van deze kooi (50x33x45 cm) perfect zijn voor een hamster. De dikte van de tralies (1,6 mm horizontaal en 3 mm verticaal) is ook meer dan voldoende om ervoor te zorgen dat de kooi stevig blijft.

Een ander voordeel van deze kooi is dat hij wordt geleverd met een voer- en drinkbakje, wat het voeren van je hamster een stuk gemakkelijker maakt. En als kers op de taart is deze kooi ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken.

Al met al vind ik de Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi een geweldige keuze voor hamsterliefhebbers. Het biedt alles wat je hamster nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven, terwijl het ook nog eens een leuke toevoeging is aan je interieur. Enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de kooi misschien wat aan de kleine kant kan zijn voor sommige hamsterrassen, dus let daar wel even op bij het maken van je keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi zwart , rood , bordeaux , bruin , beige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.8

Op zoek naar een luxueuze kooi voor je knaagdier? Dan is de MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi Knaagdieren misschien wel iets voor jou! Deze kooi is ruim en heeft maar liefst drie deurtjes, waaronder een handige bovenopening. Zo kun je altijd gemakkelijk bij je knaagdier komen. Bovendien wordt de kooi geleverd met een slaaphuisje, voederbakje, platformen, buizen en een loopplankje. Zo heeft je knaagdier alles wat hij nodig heeft om zich thuis te voelen.

Wat deze kooi extra bijzonder maakt, is dat hij geschikt is voor verschillende soorten knaagdieren, waaronder cavia's, chinchilla's, fretten, gerbils, hamsters, muizen en ratten. Zo hoef je niet voor elke knager apart een kooi aan te schaffen. Bovendien heeft de kooi een handig formaat van 41.5 x 28.7 x 49 cm, waardoor hij niet te groot is maar toch voldoende ruimte biedt.

Het merk MaxxPet staat bekend om de hoge kwaliteit van hun producten, en dat is bij deze kooi niet anders. De kooi is stevig en goed afgewerkt, waardoor hij lang mee zal gaan. Bovendien is de kooi eenvoudig schoon te maken, dankzij het uitneembare bodemrooster.

Een nadeel van deze kooi kan zijn dat hij misschien wat duur is in vergelijking met andere kooien op de markt. Maar als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige kooi die geschikt is voor verschillende soorten knaagdieren, dan is de MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi Knaagdieren zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 augustus in huis

Bekijk prijs

8. Boon Interzoo Hamsterkooi Vision 58 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.2

Interzoo Hamsterkooi Vision 58 Zwart De grotere variant van de Interzoo Vision hamsterkooien. Deze kooi beschikt over een glazen onderbak, die graven zonder morsen mogelijk maakt, en heeft een tralie-bovenkant met twee houten plateau's. De verdiepingen zijn met elkaar verbonden door middel van trappetjes en zijn aangekleed met een slaaphuisje, voerbakje en hamsterwiel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Ferplast Hamsterkooi Favola - Zwart transparant zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Hamsterkooi Favola - Zwart transparant zwart

 • list plusDeze hamsterkooi heeft een fraai design.
 • list plusDe hamsterkooi is handig in gebruik.
 • list plusHet heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen Ferplast Hamsterkooi Favola - Zwart transparant zwart

 • list plusHet plastic van deze hamsterkooi is van mindere kwaliteit.
 • list plusDe verzending van deze hamsterkooi was niet optimaal.
 • list plusDe bodem bak is niet van glas.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
7.9

Als je op zoek bent naar de perfecte kooi voor je dwerghamster of muis, dan is de Ferplast Hamsterkooi Favola echt iets voor jou! Deze kooi heeft een uniek concept met een doorzichtige onderbak, waardoor je compleet zicht hebt op je kleine vriendje terwijl hij aan het graven is. De kooi bevat ook een extra verdieping waar je het voer en het huisje van je hamster kunt plaatsen, en er is zelfs een loopwiel inbegrepen. De Flavola is inclusief accessoires zoals een slaaphuisje, voerbakje en waterflesje, zodat je alles hebt wat je nodig hebt om je hamster gelukkig te maken.

Wat deze kooi echt onderscheidt van de rest, is dat deze modulair is. Dit betekent dat je de kooi kunt combineren met andere kooien, buizen of accessoires van Ferplast om de leefruimte van je hamster te vergroten. Zo kan je bijvoorbeeld een extra verdieping toevoegen om je hamster nog meer ruimte te geven om te spelen en te verkennen.

De Ferplast Hamsterkooi Favola heeft een afmeting van 60 x 36,5 x 30 cm en is geschikt voor dwerghamsters en muizen. Het bovenste traliegedeelte kan worden losgehaald van de onderbak om het schoonmaken makkelijker te maken. Het deurtje aan de voorkant van de kooi maakt het ook gemakkelijk om bij de inhoud van de kooi te komen.

Deze kooi is ideaal voor zowel beginners als ervaren hamsterliefhebbers. De Ferplast Hamsterkooi Favola biedt een veilige en comfortabele omgeving voor je hamster of muis om in te leven en te spelen. Het enige nadeel is dat de kooi misschien een beetje klein kan zijn voor grotere hamsters.

Al met al is de Ferplast Hamsterkooi Favola een geweldige keuze voor elke hamster- of muizenliefhebber die op zoek is naar een kooi die zowel functioneel als stijlvol is.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi is een geweldige optie voor elk knaagdier. De kooi heeft niet één, maar twee deurtjes - één aan de voorkant en één aan de bovenkant - waardoor het gemakkelijk is om je hamster erin te plaatsen en eruit te halen. Daarnaast worden er verschillende accessoires meegeleverd, zoals een slaaphuisje, voederbak, platformen, loopplankjes en een looprad, zodat jouw knaagdier alles heeft wat het nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven.

Met een lengte van 41.5 cm, breedte van 28.5 cm en hoogte van 38 cm is deze kooi groot genoeg voor meerdere soorten knaagdieren, waaronder cavia's, chinchilla's, fretten, gerbils, muizen en ratten. En het beste van alles? De MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi is onderdeel van MaxxTools, een merk dat bekend staat om zijn topkwaliteit producten.

Wat deze kooi onderscheidt van andere kooien is de combinatie van grootte en accessoires. De kooi biedt genoeg ruimte voor je knaagdier om te bewegen en te spelen, terwijl de accessoires hem of haar bezig houden en actief houden. De kooi is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het ook een geweldige optie is voor drukke baasjes.

Hoewel de MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi een geweldige optie is, heeft het ook enkele nadelen. Het is niet zo groot als sommige andere kooien op de markt, waardoor het minder geschikt is voor grote knaagdieren. Ook kan het looprad soms wat lawaai maken, wat hinderlijk kan zijn voor sommige baasjes.

Over het algemeen is de MaxxPet Hamsterkooi Cavia kooi Rattenkooi een uitstekende keuze voor elke knaagdierbezitter. Het biedt voldoende ruimte en accessoires om jouw knaagdier gelukkig en gezond te houden, terwijl het gemakkelijk te onderhouden is. Met zijn topkwaliteit en redelijke prijs is het zeker de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 augustus in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van hamsterkooien. Er zijn immers 239 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!