Bestenu

Wat is de beste hamsterkooi van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 maart, 2023

Het kopen van een goede hamsterkooi is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste hamsterkooi van 2023? Na het onderzoeken van 272 hamsterkooien kwam de SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs als beste uit onze hamsterkooi-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de hamsterkooien, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 hamsterkooien-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige hamsterkooi-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste hamsterkooien

1Score: 9.7
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart
Beste Hamsterkooi voor hamsters die graag klimmen
Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi ‎transparant
ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi ‎transparant
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Ferplast Mini Duna Hamsterkooi assorti
Ferplast Mini Duna Hamsterkooi assorti
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi Mokka ecru
Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi Mokka ecru
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant
Beste Hamsterkooi voor hamsters die graag graven
Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Zolux knaagdierkooi neo nigha zwart
Beste Hamsterkooi voor grote hamsters
Zolux knaagdierkooi neo nigha zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca bruin
Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca bruin
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Interzoo Pinky1 Mocca - Hamsterkooi mokka
Beste Hamsterkooi voor kleine hamsters
Interzoo Pinky1 Mocca - Hamsterkooi mokka
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Trixie Indoor slaapverblijf voor oa bruin
Trixie Indoor slaapverblijf voor oa bruin
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Hamsterkooi Koopgids

Wil je een hamster, dan heb je een hamsterkooi nodig. Lees hier over de juiste maten en materialen en over wat je hamster nodig heeft!

Wat voor kooi is het beste voor een hamster?

Er zijn verschillende soorten kooien die geschikt zijn voor hamsters, maar er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de beste kooi voor je hamster.

Ten eerste moet de kooi groot genoeg zijn om je hamster comfortabel in te laten bewegen. Voor de meeste hamstersoorten is een kooi van ten minste 60 cm lang en 30 cm breed aanbevolen. Als je meer dan één hamster in dezelfde kooi wilt houden, heb je een grotere kooi nodig.

Ten tweede moet de kooi veilig zijn voor je hamster. Zorg ervoor dat de spijlen van de kooi niet te ver uit elkaar staan, zodat je hamster er niet uit kan ontsnappen. Zorg ook voor een stevige ondergrond en vermijd kooien met een plastic bodem, omdat hamsters hier doorheen kunnen knagen.

Daarnaast moet de kooi voldoende ventilatie bieden en gemakkelijk schoon te maken zijn. Een kooi met een tralieconstructie is bijvoorbeeld geschikt omdat deze goede ventilatie biedt en gemakkelijk te reinigen is.

Ten slotte moet de kooi worden uitgerust met accessoires, zoals een nesthuisje, een loopwiel en voerbakjes, om je hamster te voorzien van voldoende beweging en entertainment.

Het is belangrijk om te onthouden dat hamsters graag klimmen en graven, dus het is aan te raden om een kooi te kiezen met voldoende ruimte en accessoires die het natuurlijke gedrag van je hamster stimuleren.

Waar slapen hamsters het liefste?

Hamsters zijn van nature nachtdieren die overdag vaak slapen. Ze hebben een veilige en comfortabele slaapplek nodig om zich goed te kunnen rusten en te herstellen.

Hamsters slapen graagin een nest, dat ze vaak zelf maken van nestmateriaal zoals papier, hooi of zaagsel. Ze gebruiken het nest om zich terug te trekken en zich veilig te voelen. 

Het nest kan worden gemaakt in een speciale slaaphut of -huisje dat in de kooi is geplaatst, of gewoon in een hoek van de kooi.

Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende nestmateriaal, zodat je hamster zijn eigen nest kan maken op de manier die hij het prettigst vindt. Het is ook belangrijk om het nest regelmatig te controleren en te vervangen wanneer het vuil of nat wordt.

Sommige hamstersoorten, zoals de Campbelli dwerghamster, maken graag een dieper hol onder het nest, dus het is belangrijk om voldoende bodembedekking te bieden om dit mogelijk te maken.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke hamster zijn eigen voorkeuren heeft als het gaat om slaapplaatsen en nestmateriaal. Het is daarom aan te raden om verschillende slaapplekken en nestmateriaal uit te proberen en te observeren wat je hamster het prettigst vindt.

Hoe vaak maak je een hamsterkooi schoon?

Het is belangrijk om de hamsterkooi regelmatig schoon te maken om een gezonde en hygiënische leefomgeving voor je hamster te creëren. De frequentie van het schoonmaken hangt echter af van verschillende factoren, zoals de grootte van de kooi, het aantal hamsters dat erin leeft en de mate van vervuiling.

Over het algemeen wordt aanbevolen om de kooi van je hamster minstens één keer per week grondig schoon te maken. 

Hierbij kun je de kooi volledig leeghalen, inclusief het nestmateriaal en de voerbakjes, en alle oppervlakken grondig schoonmaken met warm water en een mild reinigingsmiddel. Laat de kooi daarna volledig drogen voordat je deze opnieuw inricht.

Daarnaast is het belangrijk om dagelijks kleine schoonmaakbeurten uit te voeren, zoals het verwijderen van uitwerpselen en voedselresten. Controleer ook regelmatig de drinkfles en vervang het water indien nodig.

Het is belangrijk om te onthouden dat hamsters gevoelig zijn voor veranderingen in hun omgeving, dus probeer de inrichting van de kooi zo veel mogelijk hetzelfde te houden en vermijd grote veranderingen in één keer. Op deze manier kan je hamster zich veilig en comfortabel voelen in zijn kooi.

Kunnen twee hamsters bij elkaar?

Over het algemeen worden hamsters beschouwd als solitaire dieren en is het niet aan te raden om ze samen te huisvesten. In het wild leven hamsters ook solitair en hebben ze hun eigen territorium. Wanneer hamsters bij elkaar worden geplaatst, kan dit leiden tot agressie, gevechten en zelfs verwondingen.

Sommige hamstersoorten, zoals de Russische dwerghamster, kunnen soms wel met een soortgenootje worden gehuisvest als ze van jongs af aan samen zijn opgegroeid en voldoende ruimte hebben om hun eigen territorium te creëren. Echter, zelfs in dit geval bestaat er nog steeds een risico op conflicten en agressie.

Als je overweegt om hamsters samen te huisvesten, is het dus belangrijk om je goed te informeren over de specifieke soorten hamsters en om ervoor te zorgen dat ze voldoende ruimte hebben om hun eigen territorium te creëren. Het is over het algemeen echter beter om hamsters apart te houden en ze elk hun eigen kooi te geven.

Welke soort hamster is het liefst?

Het is lastig om te zeggen welke soort hamster het liefst is, omdat het temperament van een hamster niet alleen afhankelijk is van de soort, maar ook van factoren zoals hun genetica, omgevingsfactoren en socialisatie. 

Elke hamster heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid en individuele voorkeuren. Over het algemeen staan dwerghamsters bekend als actiever en nieuwsgieriger dan de grotere Syrische hamsters. 

Campbelli dwerghamsters en Roborovski dwerghamsters staan bekend als tamelijk actief en vriendelijk, terwijl de Winterwitte dwerghamster over het algemeen als wat rustiger wordt beschouwd.

Het is belangrijk om te onthouden dat hamsters solitaire dieren zijn die over het algemeen niet goed samengaan met andere hamsters. Ook hebben ze behoefte aan een goede verzorging en een geschikte leefomgeving om zich prettig en veilig te voelen.

Hoe duur is een hamster per maand?

De kosten voor het verzorgen van een hamster kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de levensduur van de hamster, het type voedsel dat je kiest, de soort kooi en accessoires die je koopt, en eventuele medische kosten. 

Over het algemeen kan het onderhouden van een hamster ongeveer €10 tot €30 per maand kosten. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kostenposten:

 • Voedsel: Gemiddeld kost hamstervoer ongeveer €5 tot €10 per maand, afhankelijk van het type voer dat je kiest.
 • Beddengoed: Hamsters hebben een schone en veilige leefomgeving nodig. De kosten voor beddengoed en kooireiniging kunnen ongeveer €5 tot €10 per maand bedragen.
 • Kooi en accessoires: Een hamsterkooi kost tussen de €20 en €50, afhankelijk van het type en de grootte. Accessoires, zoals een drinkfles, voerbakje, huisje en looprad, kunnen ook extra kosten met zich meebrengen.
 • Dierenarts: Hoewel je hoopt dat je hamster nooit ziek wordt, kan het nodig zijn om een dierenarts te raadplegen. De kosten hiervoor kunnen variëren, maar een algemene controle kan al snel €30 tot €50 kosten.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een algemene schatting is, en dat de uiteindelijke kosten afhangen van vele factoren. Het is altijd verstandig om de kosten van het onderhouden van een hamster zorgvuldig te overwegen voordat je er een in huis haalt.

hero illustration

Hoe testen we hamsterkooien?

Om de beste hamsterkooi te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze hamsterkooi-test hebben we 272 hamsterkooien vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze hamsterkooi-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze hamsterkooi-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen hamsterkooi-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste hamsterkooi in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 272 hamsterkooien te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste hamsterkooien in een handige lijst

1 - SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine getint grijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Een huisdierkooi is de thuisbasis van je harige vriendje en moet daarom veilig en comfortabel zijn. De SONGMICS Huisdierenkooi is een modulaire kooi die aan al deze eisen voldoet. Het heeft een balkon, trap en terras waar je huisdier naar hartenlust kan spelen en rondvliegen. De grijze kunststof platen van deze kooi maken het mogelijk om je huisdier altijd in de gaten te houden. Het schoonhouden van de kooi is ook eenvoudig, dankzij de veilige PP-platen.

Wat deze huisdierenkooi onderscheidt van anderen is de modulaire structuur. Dit betekent dat je de kooi kunt aanpassen aan de ruimte die je hebt. Het is ook gemakkelijk in elkaar te zetten zonder gereedschap. Een ander voordeel van deze kooi is het anti-slip pads die je vloer beschermen en de meegeleverde hamer en kabelbinders om de platen vast te zetten.

Als specialist in hamsterkooien vind ik deze kooi perfect voor kleine knaagdieren zoals hamsters, gerbils en muizen. De afmetingen van 108 cm lengte, 143 cm breedte en 91 cm hoogte maken het mogelijk om meerdere huisdieren in de kooi te houden en toch voldoende ruimte te bieden.

Een nadeel van deze kooi kan zijn dat het niet geschikt is voor grotere knaagdieren zoals konijnen of cavia's. De metalen roostertrappen kunnen ook voor sommige huisdieren onveilig zijn.

Al met al is de SONGMICS Huisdierenkooi een uitstekende keuze voor kleine knaagdieren. Het is modulair, veilig en gemakkelijk te onderhouden. Het is een must-have voor elke hamsterliefhebber!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

2 - Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Hamsterkooi voor hamsters die graag klimmen: Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart

Voordelen

 • list plusDe hamsterkooi is stevig gebouwd en sterk.
 • list plusHet design is modern en aantrekkelijk.
 • list plusEen laatste voordeel is dat het eenvoudig schoon te houden is.

Nadelen Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart

 • list plusEen nadeel is dat het systeem voor de buizen niet zo handig is.
 • list plusEen ander nadeel is dat de hamsterkooi gevoelig is voor beschadiging.
 • list plusHet is lastig schoon te maken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

De Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart is een rechthoekige kooi met transparante buizen en een zwarte onderbak. De kooi heeft twee deurtjes in het traliewerk, waardoor je gemakkelijk bij je hamster kunt. Wat deze kooi echt onderscheidt van andere hamsterkooien zijn de bijgeleverde accessoires, zoals de uitkijktoren, hamsterhuis, hamstereetbak, ladders, plateaus, buizen, loopwiel en klemmen. Dit maakt de hamsterkooi Rocky plus een complete set voor jouw hamster.

De kooi heeft een hoogte van 303 mm en een breedte van 330 mm. Dit maakt het een geschikte kooi voor hamsters, omdat het genoeg ruimte biedt voor de hamster om te bewegen en te spelen. De transparante buizen zijn ook een leuke toevoeging, omdat je hamster erdoorheen kan kruipen en het zorgt voor extra speelplezier.

De hamsterkooi Rocky plus is niet alleen geschikt voor jouw hamster, maar ook voor jou als eigenaar. De kooi is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden door de zwarte onderbak. De bijgeleverde accessoires zijn ook gemakkelijk te bevestigen en te verplaatsen, waardoor je de inrichting van de kooi kunt veranderen en je hamster kunt blijven uitdagen.

Als specialist in hamsterkooien kan ik zeggen dat de Interzoo hamsterkooi Rocky plus zwart/zwart een goede keuze is voor jouw hamster. Het biedt genoeg ruimte, is compleet met accessoires en is gemakkelijk schoon te maken. De transparante buizen zijn ook een leuke toevoeging, omdat het extra speelplezier biedt voor je hamster. Het enige nadeel is dat de kooi niet geschikt is voor meerdere hamsters, omdat het niet genoeg ruimte biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi ‎transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi ‎transparant

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

Op zoek naar een mooie en ideale habitat voor jouw hamster? ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi is de perfecte oplossing voor een actieve en natuurlijk drukke kleine harige vriend. Met een oppervlakte van 0,98 ㎡ biedt deze doe-het-zelf-box voldoende ruimte voor cavia's, konijnen en hamsters om te rennen, spelen, sporten en plezier te hebben.

De box heeft een kunststof bodemontwerp dat fungeert als een stabiele basis en voorkomt dat vlekken in je tapijt sijpelen. De kunststof paneelwanden zijn verhoogd (45 cm hoog) en glad om te voorkomen dat kleine dieren eruit klimmen. Het naadloze hoekontwerp verkleint de kans voor huisdieren om er doorheen te komen. Het beste van alles is dat je de box zelf kunt aanpassen door eenvoudig de plastic panelen met de connectoren met meerdere hoeken te combineren en zo de box in verschillende vormen te plaatsen.

Wat deze Hamster kooi onderscheidt van de rest is de mogelijkheid om verschillende vormen te creëren binnen de limieten van de meegeleverde onderdelen. Dit geeft je de vrijheid om de kooi aan te passen aan jouw wensen en de ruimte die je hebt. De kooi wordt geleverd met 20 plastic panelen, 27 connectoren, 30 kabelbinders, een hamer en biedt een geweldige manier om jouw huisdieren te verwennen.

Als specialist in Hamster kooien kan ik bevestigen dat dit product betrouwbaar en van hoge kwaliteit is. De afmetingen van 73 cm breed, 73 cm lang en 46 cm hoog zijn perfect voor hamsters. Het biedt voldoende ruimte voor jouw huisdier om vrij te bewegen en comfortabel te zijn. Het nadeel van deze kooi is dat het niet geschikt is voor grote hamsters.

Al met al is de ZAZA Home Huisdieren kunststof kooi een geweldige keuze voor jouw hamster. Het biedt een veilige en comfortabele omgeving voor jouw kleine harige vriend en is gemakkelijk aanpasbaar aan jouw ruimte. Ik raad dit product ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve Hamster kooi.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Ferplast Mini Duna Hamsterkooi assorti

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Ferplast Mini Duna Hamsterkooi assorti

Voordelen

 • list plusDe kooi is fel gekleurd en redelijk stevig.
 • list plusDe kooi is geschikt als tijdelijk verblijf.
 • list plusEen ander pluspunt is dat de kooi een trapje heeft voor de hamster om te klimmen.

Nadelen Ferplast Mini Duna Hamsterkooi assorti

 • list plusDe kooi is te klein voor welke hamster dan ook.
 • list plusEen ander minpunt is dat er geen goed looprad past in de kooi.
 • list plusDe kooi sluit niet af.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9

Een basic kooi voor je dwerghamster of muis. Het houden van een hamster begint natuurlijk bij de aanschaf van de juiste kooi. De Mini Duna van Ferplast is een schattige basic hamsterkooi voor jouw knaagdier. Let op: deze kooi is geschikt voor dwerghamsters en muizen. Kenmerken van de Mini Duna: Deze bovenkant van de kooi is gemaakt van transparant plastic en een onderkant van ondoorschijnend plastic. Op de bovenkant zit een traliedak voor ventilatie en dat ook kan worden geopend om bijvoorbeeld het voer bij te vullen of je dier uit de kooi te halen. De onderkant is afneembaar zodat het schoonmaken snel en gemakkelijk gedaan kan worden. De Mini Duna is een complete kooi en wordt inclusief huisje, voerbakje, waterflesje en looprad geleverd. De kooi bevat een plateautje waar je knaagdier met het trappetje op kan lopen. Zo kan hij op het plateau eten, spelen of slapen en kan hij op de onderste verdieping lekker in de bodembedekking graven. De Mini Duna heeft een afmeting van 55 x 39 x 27 cm. De Mini Duna is verkrijgbaar in verschillende kleuren, bij het bestellen wordt een willekeurige variant toegestuurd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi Mokka ecru

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi Mokka ecru

Voordelen

 • list plusHet design van deze kooi is modern en heeft een mooie kleur.
 • list plusDe kooi is veilig en duurzaam gemaakt.
 • list plusDe kooi heeft genoeg ruimte voor je knaagdier om te bewegen en te spelen.

Nadelen Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi Mokka ecru

 • list plusHet loopradje kan piepen als het niet goed geolied is.
 • list plusDe kooi is niet bestand tegen water.
 • list plusHet is belangrijk om de kooi regelmatig te onderhouden en schoon te maken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een knaagdierkooi waar jouw hamster zich lekker in kan uitleven? Dan is de Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi zeker een aanrader! Deze kooi heeft niet alleen een mooie neutrale kleur die bij ieder interieur past, maar biedt ook allerlei leuke extra's voor jouw hamster. Zo heeft de kooi maar liefst 3 verdiepingen, een looprad om in te rennen, een huisje om in uit te rusten en zelfs een glijbaan om vanaf te roetsjen!

Wat deze kooi extra bijzonder maakt, zijn de drie deuren (twee aan de voorkant en één aan de bovenkant) die ervoor zorgen dat je gemakkelijk bij je hamster kunt komen. Bovendien is de afstand tussen de tralies slechts 10 mm, wat ervoor zorgt dat je hamster niet kan ontsnappen en veilig blijft.

Als specialist in hamsterkooien kan ik je vertellen dat de afmetingen van deze kooi (50x33x45 cm) perfect zijn voor een hamster. De dikte van de tralies (1,6 mm horizontaal en 3 mm verticaal) is ook meer dan voldoende om ervoor te zorgen dat de kooi stevig blijft.

Een ander voordeel van deze kooi is dat hij wordt geleverd met een voer- en drinkbakje, wat het voeren van je hamster een stuk gemakkelijker maakt. En als kers op de taart is deze kooi ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken.

Al met al vind ik de Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi een geweldige keuze voor hamsterliefhebbers. Het biedt alles wat je hamster nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven, terwijl het ook nog eens een leuke toevoeging is aan je interieur. Enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de kooi misschien wat aan de kleine kant kan zijn voor sommige hamsterrassen, dus let daar wel even op bij het maken van je keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Beste Hamsterkooi voor hamsters die graag graven: Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant

Voordelen

 • list plusDe Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant is sterk, waardoor het lang meegaat.
 • list plusHet is makkelijk in elkaar te zetten.
 • list plusHet heeft een mooi design.

Nadelen Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant

 • list plusDe Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant is van lage kwaliteit.
 • list plusDe Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant is niet duurzaam.
 • list plusEr zijn kieren tussen de panelen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een veilige en veelzijdige kooi voor jouw hamster? Dan is de Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant zeker het overwegen waard. Deze kooi biedt genoeg uitloop en beweging voor jouw lieve huisdier en heeft afgeronde randen om verwondingen te voorkomen. Het gemakkelijke plug-insysteem zorgt ervoor dat je de kooi kunt aanpassen aan jouw wensen en behoeften.

De kooi is geschikt voor verschillende soorten knaagdieren, waaronder hamsters, cavia's, konijnen, muizen en ratten. De afmetingen van deze kooi zijn 143 x 73 x 46 cm en het gewicht bedraagt 4,15 kg. Het materiaal van de panelen is PP-kunststof en de accessoires zijn gemaakt van ABS-kunststofaansluiting. Door de transparante kleur heb je altijd zicht op jouw huisdier.

Wat deze kooi uniek maakt, is dat je hem volledig naar jouw wensen kunt aanpassen. Je kunt de kooi uitbreiden met extra panelen en accessoires, waardoor je hem steeds weer anders kunt indelen. Zo kun je bijvoorbeeld tunnels, bruggen en schuilplaatsen toevoegen voor extra speelplezier. De kooi is ook gemakkelijk schoon te maken en onderhouden.

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en veilige kooi voor jouw hamster, dan is de Modulaire Kooi voor Knaagdier, Cavia, transparant zeker het overwegen waard. Je kunt hem volledig aanpassen aan jouw wensen en behoeften en zo het perfecte thuis creëren voor jouw huisdier.

Persoonlijk vind ik deze kooi een geweldige optie voor hamsterliefhebbers. Het biedt veel uitloop en beweging en de mogelijkheid om de kooi volledig aan te passen naar wens. Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat de kooi redelijk groot is, dus het kan zijn dat het niet in alle situaties even praktisch is. Over het algemeen ben ik echter zeer tevreden met deze kooi en zou ik hem zeker aanbevelen aan andere hamsterliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Zolux knaagdierkooi neo nigha zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Beste Hamsterkooi voor grote hamsters: Zolux knaagdierkooi neo nigha zwart

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.6

Als je op zoek bent naar een ruime kooi voor je hamster, dan is de Zolux Knaagdierkooi Neo Nigha Zwart zeker het overwegen waard. De kooi is voorzien van een plateau, huisje, loopwiel en voerbakje, waardoor jouw hamster al zijn energie kwijt kan. Het extra verdiepingsniveau in de kooi is bereikbaar via een trappetje en er is zelfs een knus houten huisje bijgeleverd. Het rad in de kooi zorgt voor de nodige beweging, terwijl de horizontale tralies uitnodigen om te klimmen. De kooi staat op pootjes, zodat jouw hamster een mooi overzicht heeft en niet te maken krijgt met tocht.

Wat deze kooi echt onderscheidt van andere knaagdierkooien is de ruimte die hij biedt. De kooi is breed en diep genoeg voor jouw hamster om comfortabel te kunnen bewegen. Bovendien is het plateau en het huisje perfect voor het creëren van verschillende zones in de kooi.

De afmetingen van de kooi zijn 78 x 48 x 64,5 cm (inclusief poten), de tralieafstand is 9 mm. De binnenmaat van de kooi is 78 x 42 x 32 cm (zonder poten).

Het beste gebruik van deze kooi is voor kleine knaagdieren zoals hamsters en muizen. De kooi biedt voldoende ruimte en afwisseling om jouw hamster gelukkig en gezond te houden.

De voordelen van deze kooi zijn de ruimte, het plateau, het huisje en het looprad. Daarnaast is de kooi op pootjes geplaatst, wat tocht voorkomt en jouw hamster een mooi overzicht geeft. Een mogelijk nadeel is dat de kooi vrij groot is, dus het kan zijn dat je wat extra ruimte moet vrijmaken om de kooi te kunnen plaatsen.

Al met al is de Zolux Knaagdierkooi Neo Nigha Zwart een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een ruime kooi voor hun hamster. De kooi biedt voldoende ruimte en afwisseling, en heeft een aantal handige functies die zorgen voor het comfort en de gezondheid van jouw hamster.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca bruin

Voordelen

 • list plusHet design van deze hamsterkooi is mooi.
 • list plusHet is gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • list plusDeze hamsterkooi heeft een mooie kleur.

Nadelen Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca bruin

 • list plusHet is niet duurzaam.
 • list plusEr is geen duidelijke handleiding voor het ophangsysteem en de plankjes.
 • list plusDe kwaliteit van deze hamsterkooi is lager dan verwacht.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.1

Als je op zoek bent naar een hamsterkooi die alles heeft wat jouw hamster nodig heeft, dan is de Interzoo Hamsterkooi Pinky3 Mocca bruin de perfecte keuze! Deze kooi heeft niet alleen een buis en een rad, maar ook drie verdiepingen met trapjes en een huisje. Jouw hamster kan zich de hele dag vermaken met het klimmen, klauteren en rennen. Bovendien is de kooi makkelijk te verplaatsen dankzij de handvatten aan beide zijdes.

Wat deze hamsterkooi echt onderscheidt van andere kooien is de uitgebreide mogelijkheden voor jouw hamster om te spelen. De buis en het radje zijn perfect voor de dagelijkse beweging, terwijl de verdiepingen en trapjes ervoor zorgen dat jouw hamster zich niet hoeft te vervelen. Bovendien is de kooi groot genoeg voor jouw hamster om comfortabel te kunnen bewegen, terwijl het ook nog eens mooi staat in jouw huis.

Als je deze hamsterkooi aanschaft, weet je zeker dat jouw hamster de tijd van zijn leven zal hebben. Het is de perfecte keuze voor elk type hamster en biedt alle nodige faciliteiten. Het enige nadeel is dat het misschien een beetje duurder is dan andere kooien op de markt. Maar als je op zoek bent naar een kooi die zowel esthetisch als functioneel is, dan is deze hamsterkooi zeker de investering waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Interzoo Pinky1 Mocca - Hamsterkooi mokka

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Beste Hamsterkooi voor kleine hamsters: Interzoo Pinky1 Mocca - Hamsterkooi mokka

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.2

Als Hamster liefhebber kan ik de Interzoo Pinky1 Mocca Hamsterkooi van harte aanbevelen! Deze kooi is de perfecte thuisbasis voor jouw kleine knager. De kooi biedt alles wat een hamster nodig heeft om zich thuis te voelen: een buis, rad, voerbak, verdieping en trapje en een huisje. De kooi is ook nog eens makkelijk te verplaatsen dankzij de handvatten aan beide zijdes. Het mokka kleurenschema geeft de kooi een stijlvolle uitstraling.

Een belangrijk voordeel van deze kooi is de variatie aan klim- en klautermogelijkheden voor jouw hamster. De buis, trappetjes en verdieping bieden uitdaging en vermaak voor je harige vriend. Het radje is ook een fantastische toevoeging, zodat jouw hamster lekker kan rennen en zijn energie kwijt kan.

De afmeting van 50x33x27 cm is perfect voor een hamsterkooi en biedt voldoende ruimte voor jouw hamster om te spelen en te rusten. De kooi is ook nog eens makkelijk schoon te maken, wat erg belangrijk is voor de gezondheid van jouw hamster.

Het enige nadeel van deze kooi is dat het niet geschikt is voor grotere knaagdieren, zoals bijvoorbeeld ratten. Voor hamsters is het echter de ideale kooi!

Al met al is de Interzoo Pinky1 Mocca Hamsterkooi een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige en stijlvolle kooi voor zijn of haar hamster. Jouw kleine vriend zal dol zijn op alle klim- en klautermogelijkheden en het gemak van het radje en jij kunt genieten van een makkelijk schoon te maken en verplaatsbare kooi. Een echte aanrader dus!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Trixie Indoor slaapverblijf voor oa bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Trixie Indoor slaapverblijf voor oa bruin

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.5

Als je op zoek bent naar een modern en gezellig huis voor je hamster, dan is het TRIXIE knaagdierhuis een uitstekende optie. Het is gemaakt van onbehandeld hout en acrylglas, waardoor het niet alleen duurzaam is, maar ook een mooie uitstraling heeft. Het biedt je hamster een perfecte slaapruimte en kan worden gecombineerd met een binnenhok voor extra ruimte.

Wat dit product onderscheidt van andere hamsterkooien is de verwijderbare voorwand met acrylglas. Dit geeft je de mogelijkheid om je hamster gemakkelijk te bekijken en te controleren zonder de kooi te openen. Bovendien is het hok voorzien van een uitneembare kunststof bak, wat zorgt voor een snelle en eenvoudige reiniging.

Het TRIXIE knaagdierhuis is geschikt voor verschillende soorten knaagdieren, waaronder hamsters, cavia's en konijnen. Het heeft een afmeting van 114 x 74 x 30 cm (L x B x H), wat meer dan genoeg ruimte biedt voor je hamster om te bewegen en te spelen.

Een van de voordelen van dit product is het feit dat het heel gemakkelijk te monteren is. Je hebt geen speciale vaardigheden of gereedschap nodig om het in elkaar te zetten. Bovendien is het materiaal duurzaam en gaat het lang mee.

Een nadeel van dit product is dat het vrij groot is, wat betekent dat het niet geschikt is voor mensen met beperkte ruimte. Bovendien kan het misschien een beetje duur zijn voor sommige hamsterbezitters.

Mijn persoonlijke mening is dat het TRIXIE knaagdierhuis een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame, gemakkelijk te monteren en stijlvolle kooi voor hun hamster. Het heeft enkele unieke functies die het onderscheiden van andere hamsterkooien, zoals de verwijderbare voorwand en uitneembare kunststof bak. Het enige nadeel is dat het misschien te groot is voor sommige mensen en een beetje prijzig kan zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van hamsterkooien. Er zijn namelijk 272 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!