Wat is de beste Loopwiel hamster van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het kopen van een goede Loopwiel hamster is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Loopwiel hamster van 2024? Na het onderzoeken van 1483 Loopwiel hamsters kwam de Supersales Hamster Rat Muis als beste uit onze Loopwiel hamster-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Loopwiel hamsters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Loopwiel hamsters-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Loopwiel hamster-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Loopwiel hamsters

1Score: 9.8
Supersales Hamster Rat Muis
Supersales Hamster Rat Muis
Supersales
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Trixie Hamsterrad Looprad Hout
Beste loopwiel hamster
Trixie Hamsterrad Looprad Hout
Trixie
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
TRIXIE Natural Living Knaagdieren Looprad
TRIXIE Natural Living Knaagdieren Looprad
Trixie
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Healthy Huisdier Looprad Hamsterwiel Knaagdier
Healthy Huisdier Looprad Hamsterwiel Knaagdier
Healthy Huisdier
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Interzoo Hamstermolen voor Pinky/Rocky/Vision Bruin
Interzoo Hamstermolen voor Pinky/Rocky/Vision Bruin
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
LumifyMe Ruim en Stevig Hamsterrad
LumifyMe Ruim en Stevig Hamsterrad
LumifyMe
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Pawise Geruisloos hamsterwiel In hoogte
Pawise Geruisloos hamsterwiel In hoogte
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
Trixie looprad kunststof assorti (33
Trixie looprad kunststof assorti (33
Trixie
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Trixie Wooden wheel, ø 22
Trixie Wooden wheel, ø 22
Trixie
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Hamsterwiel Knaagdieren speelgoed Geruisloos
Hamsterwiel Knaagdieren speelgoed Geruisloos
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Loopwiel Hamster Koopgids

Is jouw hamster ook zo dol op rennen? Dan is een loopwiel hamster een absolute must-have! In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over het kiezen van het juiste loopwiel.

Welk looprad voor hamster?

Als je een hamster als huisdier hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij voldoende beweging krijgt. Een looprad is daarom een must-have voor elke hamsterkooi. 

Er zijn echter veel verschillende soorten loopwielen op de markt en het is lastig om te bepalen welk wiel het beste is voor jouw hamster. Hier zijn een aantal zaken waar je op let bij het kiezen van een looprad voor je hamster.

Waar moet je op letten bij het kopen van een looprad

Ten eerste moet het rad groot genoeg zijn, zodat je hamster er comfortabel in rent zonder zijn rug te buigen. Ten tweede moet het rad veilig zijn en geen risico op letsel of ontsnapping vormen. Ten derde moet het rad stil zijn en niet te veel lawaai maken.

Welk type looprad is het beste voor jouw hamster

Er zijn verschillende soorten loopraden op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. 

De meest voorkomende typen zijn plastic loopraden en metalen loopraden. Plastic loopraden zijn goedkoper en lichter, maar zijn minder duurzaam en breekbaar. 

Metalen loopraden zijn duurzamer en gaan langer mee, maar zijn meestal duurder en maken meer lawaai tijdens gebruik.

Het looprad installeren en gebruiken

Als je een looprad voor je hamster hebt gekocht, is het belangrijk om het op de juiste manier te installeren en te gebruiken. Zorg ervoor dat het rad stabiel en veilig is bevestigd aan de kooi of het hok van je hamster en dat het niet wiebelt of beweegt tijdens gebruik. 

Laat je hamster wennen aan het rad voordat je hem erop laat rennen en houd hem altijd in de gaten tijdens het rennen.

Veiligheid en onderhoud

Het is belangrijk om de veiligheid en hygiëne van het looprad van je hamster te waarborgen. Controleer regelmatig of het rad geen scherpe randen heeft of kapot is en maak het regelmatig schoon om bacteriën en vuil te verwijderen. 

Heeft een hamster een loopwiel nodig?

Ja, een loopwiel is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van een hamster. Hamsters hebbenveel energie en beweging nodig, en een loopwiel biedt hen de mogelijkheid om te rennen en te spelen. 

Bovendien vermindert regelmatige lichaamsbeweging de kans op obesitas en andere gezondheidsproblemen bij hamsters. Kortom, een loopwiel is een must-have voor elke hamstereigenaar die zijn huisdier gezond en gelukkig wil houden.

Waar kan een hamster niet tegen?

Hamsters zijn gevoelige diertjes en er zijn een aantal dingen waar ze niet goed tegen kunnen. Zo kunnen ze niet tegen tocht en te koude temperaturen, omdat ze het snel koud krijgen. 

Ook hebben ze geen goede weerstand tegen lawaai en sterke geuren, dus het is belangrijk om ze in een rustige omgeving te houden en ze niet bloot te stellen aan schadelijke stoffen. 

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat hamsters niet goed tegen te vochtige of te droge lucht kunnen en dat ze gevoelig zijn voor bepaalde voedingsmiddelen zoals chocolade en citrusvruchten.

Hoe kun je zien of een hamster gelukkig is?

Hamsters zijn geweldige huisdieren en als eigenaar wil je natuurlijk dat je hamster gelukkig is. Maar hoe weet je of je hamster gelukkig is? Hier zijn een aantal signalen waar je op kunt letten:

Actieve hamster

Een gelukkige hamster is vaak actief en beweegt veel. Ze rennen graag rond in hun kooi, klimmen in hun speelgoed en ontdekken nieuwe dingen. Als je hamster veel slaapt of lethargisch is, is dit een teken van ziekte of stress.

Gezonde eetlust

Een hamster die gelukkig is, heeft een gezonde eetlust en eet regelmatig. Let op dat je hamster niet te veel eet, want overgewicht leidt tot gezondheidsproblemen.

Sociale hamster

Hoewel hamsters solitaire dieren zijn, genieten ze wel van interactie met mensen en andere hamsters. Een gelukkige hamster is nieuwsgierig en benadert je als je hun kooi nadert. 

Als je meerdere hamsters hebt, kijk dan of ze samen spelen en elkaar niet aanvallen.

Schone hamster

Een gelukkige hamster houdt zichzelf schoon en verzorgt zichzelf regelmatig. Zorg ervoor dat de kooi van je hamster schoon is en dat er voldoende bodembedekking is om hun behoeften te absorberen.

Tevreden hamster

Een gelukkige hamster zit rustig en tevreden in hun kooi. Ze vervelen zich niet en vertonen geen tekenen van stress of angst

Zorg ervoor dat je hamster voldoende speelgoed en verrijking heeft om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen.

Door op deze signalen te letten, beoordeel je of je hamster gelukkig en gezond is. Als je merkt dat je hamster ongebruikelijk gedrag vertoont of ziek lijkt, neem dan contact op met een dierenarts.

Kan een hamster zonder looprad?

Een looprad is voor een hamster meer dan alleen maar een speeltje. Het is een essentieel hulpmiddel om te voldoen aan hun dagelijkse bewegingsbehoeften. 

Zonder een looprad kan een hamster zich gaan vervelen en ongelukkig worden. Het kan zelfs leiden tot gezondheidsproblemen, zoals obesitas en spieratrofie. 

hero illustration

Hoe testen we Loopwiel hamsters?

Om de beste Loopwiel hamster te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Loopwiel hamster-test hebben we 1483 Loopwiel hamsters vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Loopwiel hamster-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Loopwiel hamster-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Loopwiel hamster-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte Loopwiel hamster in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1483 Loopwiel hamsters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Loopwiel hamsters op een rijtje

1. Supersales Hamster Rat Muis

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Supersales Hamster Rat Muis

 • list plusBevordert de gezondheid en lichaamsbouw van hamsters
 • list plusSuper stil tijdens gebruik
 • list plusUitstekende kwaliteit en duurzaamheid

Nadelen Supersales Hamster Rat Muis

 • list plusKan wat duur zijn in vergelijking met andere opties

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.93
Functionaliteit
9.45
Gebruiksgemak
9.93
Ik heb het perfecte loopwiel gevonden voor mijn hamster! Het hamster - rat - muis - loopwiel - hamstermolen - looprad - knaagdieren - knaagdierspeelgoed - trainingsmolen - super mute - transparant - 13.5 cm is een essentieel onderdeel van de hamsterkooi en zorgt ervoor dat mijn hamster elke dag actief kan zijn en gezond blijft. Dit speciaal ontworpen loopwiel voldoet aan alle behoeften van mijn hamster en stelt hem in staat zijn instinctieve gedrag voort te zetten.

Onderzoek heeft aangetoond dat hamsters echt behoefte hebben aan een loopwiel en dat het gebruik ervan zelfs goed is voor hun gezondheid. Hamsters die toegang hebben tot een loopwiel zijn over het algemeen gezonder en hebben een betere lichaamsbouw. Bovendien helpt het loopwiel mijn hamster om zijn energiebalans op peil te houden.

Wat dit loopwiel echt bijzonder maakt, is dat het super stil is. Ik was echt verrast toen ik ontdekte hoe stil dit wiel is tijdens het gebruik. Dit is een belangrijk kenmerk, omdat het geluid van een loopwiel vaak storend kan zijn, vooral 's nachts wanneer mijn hamster actiever is. Met dit loopwiel kan ik genieten van een goede nachtrust zonder gestoord te worden door het geluid van het loopwiel.

Daarnaast is dit loopwiel van uitstekende kwaliteit. Veel gebruikers hebben aangegeven dat ze al meerdere loopwielen hebben versleten, maar dat dit loopwiel lang meegaat en van hoge kwaliteit is. Dit is geweldig, want dit betekent dat ik niet constant nieuwe loopwielen hoef te kopen, wat op de lange termijn geld bespaart.

Ik moet wel toegeven dat dit loopwiel een beetje aan de prijzige kant kan zijn. Sommige mensen vonden het loopwiel duurder dan andere opties op de markt. Maar ik denk dat het belangrijk is om te overwegen dat de kwaliteit en het geluidloze ontwerp van dit loopwiel de prijs rechtvaardigen. Het is echt een investering die de moeite waard is voor de gezondheid en het welzijn van mijn hamster.

Al met al is het hamster - rat - muis - loopwiel - hamstermolen - looprad - knaagdieren - knaagdierspeelgoed - trainingsmolen - super mute - transparant - 13.5 cm de perfecte keuze voor hamstereigenaren zoals ik. Het geeft mijn hamster de beweging en bezigheid die hij nodig heeft, terwijl het stille ontwerp zorgt voor een rustige omgeving. Hoewel de prijs iets hoger kan zijn dan andere opties, is de kwaliteit en duurzaamheid van dit loopwiel de investering meer dan waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste loopwiel hamster: Trixie Hamsterrad Looprad Hout

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trixie Hamsterrad Looprad Hout

 • list plusStil loopgeluid
 • list plusPootvriendelijk materiaal

Nadelen Trixie Hamsterrad Looprad Hout

 • list plusBeperkte duurzaamheid van het houten materiaal

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.63
Functionaliteit
9.96
Gebruiksgemak
9.24
Mijn review: Trixie - Hamsterrad - Looprad Hout - 28 cm

Het Trixie - Hamsterrad - Looprad Hout - 28 cm is een fantastisch looprad gemaakt van hout, speciaal ontworpen voor kleine huisdieren zoals degoes en hamsters. Met dit looprad kan jouw huisdier op een diervriendelijke manier zijn energie kwijt.

Wat dit looprad echt bijzonder maakt, is het gebruik van hout als materiaal. Het loopvlak is gemaakt van kurk, waardoor het super comfortabel is voor de pootjes van jouw huisdier en voorkomt dat het vast komt te zitten. Het houten ontwerp geeft het looprad een natuurlijke uitstraling en de gesloten vorm zorgt ervoor dat het dier er niet met zijn pootjes doorheen kan schieten.

Dankzij de kogellagers loopt het Trixie - Hamsterrad - Looprad Hout - 28 cm soepel en stil. Jouw huisdier kan dus lekker rennen en spelen zonder dat jij er last van hebt. Met een afmeting van 28 cm is dit looprad perfect voor kleine huisdieren.

Volgens gebruikersreviews is dit looprad inderdaad super stil, wat voor veel huisdiereigenaren een groot pluspunt is. Sommige mensen vinden echter dat het materiaal van het looprad een beetje slap is, waardoor het snel slijt en niet zo duurzaam is. Het schijnt dat degoes het hout snel kunnen wegknagen, waardoor het looprad minder lang meegaat. Dit kan een nadeel zijn als je een knaagdier als huisdier hebt.

Maar er zijn ook positieve ervaringen met het Trixie - Hamsterrad - Looprad Hout - 28 cm. Veel gebruikers zijn blij met de stilte van het looprad en de stevigheid van het materiaal. Het wordt ook als veilig en van goede kwaliteit beschouwd.

Al met al heeft het Trixie - Hamsterrad - Looprad Hout - 28 cm sterke punten, zoals het stille loopgeluid en het gebruik van pootvriendelijk materiaal. Maar de beperkte duurzaamheid van het houten materiaal kan een nadeel zijn, vooral als je een knaagdier hebt. Er zijn misschien andere merken op de markt die dikker en duurzamer zijn. Maar toch blijft dit looprad een goede keuze voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een stil en diervriendelijk loopwiel voor hun kleine huisdieren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. TRIXIE Natural Living Knaagdieren Looprad

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TRIXIE Natural Living Knaagdieren Looprad

 • list plusUitzonderlijk soepel en stil draaiend
 • list plusStevig loopvlak voor betere grip
 • list plusGeschikt voor verschillende knaagdieren

Nadelen TRIXIE Natural Living Knaagdieren Looprad

 • list plusMaatvoering kan onnauwkeurig zijn
 • list plusMatige afwerking en lage kwaliteit

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
9.18
Het TRIXIE Natural Living Knaagdieren Looprad is een must-have voor jouw knaagdieren in huis. Ze kunnen hiermee lekker bewegen en hun spieren versterken. Dit loopwiel is gemaakt van natuurlijk hout, dus je hoeft je geen zorgen te maken over giftige stoffen. Met de afgeronde hoeken zorg ik ervoor dat jouw huisdieren geen verwondingen oplopen tijdens hun dagelijkse training. En het beste is dat het loopwiel super stil is, dankzij het kogellager. Zo kun je 's nachts rustig slapen, zelfs als je huisdieren actief zijn. Om de veiligheid te waarborgen, heeft het loopwiel een extra beveiliging en een gesloten achterwand, zodat jouw huisdieren niet vast komen te zitten.

Een van de geweldige voordelen van dit loopwiel is dat het ongelooflijk soepel en geruisloos draait, zoals veel gebruikers hebben opgemerkt. Dit maakt het perfect voor 's nachts, omdat het geen geluid maakt dat je wakker houdt. Daarnaast heeft het loopwiel een stevig oppervlak, zodat jouw huisdieren niet uitglijden tijdens het rennen.

Dit loopwiel is geschikt voor verschillende knaagdieren, zoals muizen, woestijnratten en hamsters. Met een diameter van 20 cm biedt het voldoende ruimte voor jouw huisdieren om comfortabel te rennen. En het heeft ook nog eens een prachtig design en is duurzaam, zoals sommige gebruikers hebben opgemerkt.

Er zijn echter enkele negatieve opmerkingen van gebruikers. Een gebruiker merkte op dat de maatvoering niet helemaal klopte en dat het loopwiel niet helemaal rond was, waardoor het hobbelde en op het zwaarste punt zelfs stopte met draaien. Dit kan een beperking zijn voor sommige gebruikers, vooral als ze een specifieke maatvoering nodig hebben. Een andere gebruiker noemde ook de matige afwerking en de lage kwaliteit van het loopwiel.

Over het algemeen lijkt het TRIXIE Natural Living Knaagdieren Looprad een goede keuze te zijn voor jouw knaagdieren. Het biedt genoeg ruimte, is stil en heeft een veilig ontwerp. Hoewel er enkele negatieve opmerkingen zijn over de maatvoering en afwerking, lijken de meeste gebruikers tevreden te zijn met hun aankoop. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en stil loopwiel voor jouw knaagdieren, is dit zeker een product om te overwegen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Healthy Huisdier Looprad Hamsterwiel Knaagdier

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Healthy Huisdier Looprad Hamsterwiel Knaagdier

 • list plusBiedt natuurlijke beweging voor knaagdieren
 • list plusStabiele constructie zorgt voor veilig rennen
 • list plusBiedt grip en voorkomt uitglijden

Nadelen Healthy Huisdier Looprad Hamsterwiel Knaagdier

 • list plusAlleen geschikt voor kleine en middelgrote knaagdieren

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.79
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
8.78
Het Healthy Huisdier Hamsterwiel is echt een must-have voor elke knaagdiereigenaar, zoals ik. Dit speciaal ontworpen wiel voldoet aan de natuurlijke behoeften van kleine knaagdieren en biedt een veilige en leuke omgeving voor ze om in rond te rennen en te spelen. Vooral hamsters zullen er dol op zijn, omdat ze van nature de drang hebben om te bewegen en te ontdekken.

Wat dit hamsterwiel echt speciaal maakt, is de natuurlijke beweging die het mogelijk maakt. Het stelt onze kleine knaagdieren in staat om op een veilige manier hun energie kwijt te raken, wat bijdraagt aan hun fysieke en mentale welzijn. Dit is echt essentieel voor hun algehele gezondheid en geluk.

En laten we het hebben over de stevige constructie van dit wiel. De solide basis zorgt ervoor dat het wiel tijdens het gebruik niet wiebelt of omvalt, waardoor je huisdier vol vertrouwen en zonder onderbreking kan rennen. Zo blijft het spelen veilig.

En dat is nog niet alles! Dit hamsterwiel biedt ook een geweldige grip en veiligheid. Het wiel is voorzien van speciale ribbels die ervoor zorgen dat je knaagdier zonder enige zorgen of risico op uitglijden kan rennen. Dat betekent extra veiligheid en voorkomt blessures.

Het Healthy Huisdier Hamsterwiel is ook super makkelijk in onderhoud. Het is gemaakt van hoogwaardig kunststof, wat betekent dat het duurzaam en eenvoudig schoon te maken is. Zo zorg je dus voor een hygiënische speelomgeving voor je knaagdier.

De specificaties van dit hamsterwiel zijn ook de moeite waard om te vermelden. Het is gemaakt van stevig en makkelijk schoon te maken kunststof. Het wiel heeft de perfecte diameter van 18 cm, speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote knaagdieren.

Uit de reviews blijkt dat eigenaren van knaagdieren dol zijn op dit hamsterwiel. Ze zijn enthousiast over de stille werking en hun hamsters zijn er helemaal weg van. Ook de snelle verzending en de hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs worden als pluspunten genoemd.

Een klein minpuntje is dat dit hamsterwiel alleen geschikt is voor kleine en middelgrote knaagdieren. Eigenaren van grotere knaagdieren moeten dus op zoek naar een groter wiel.

Al met al is het Healthy Huisdier Hamsterwiel een geweldig product dat echt bijdraagt aan de algehele gezondheid, geluk en welzijn van onze knaagdieren. Het biedt natuurlijke beweging, stabiliteit, grip en veiligheid, en is ook nog eens makkelijk in onderhoud. De positieve reviews benadrukken de kwaliteit en stille werking van het wiel. Echt een aanrader voor alle knaagdierliefhebbers, zoals ik! 🐹

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

5. Interzoo Hamstermolen voor Pinky/Rocky/Vision Bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Interzoo Hamstermolen voor Pinky/Rocky/Vision Bruin

 • list plusSpecifiek ontwerp voor Pinky, Rocky en Vision hamsters
 • list plusGeruisloos loopvlak
 • list plusDuurzame constructie

Nadelen Interzoo Hamstermolen voor Pinky/Rocky/Vision Bruin

 • list plusBeperkt tot specifieke hamstersoorten

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.46
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.51
Ik ben enthousiast over de Interzoo Hamstermolen voor Pinky/Rocky/Vision Bruin! Deze molen is perfect voor mijn harige vriendjes en biedt comfort, veiligheid en duurzaamheid. Het specifieke ontwerp is ideaal voor Pinky, Rocky en Vision hamsters, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over hun welzijn.

De stevige constructie zorgt ervoor dat mijn hamsters veilig kunnen rennen, terwijl het geruisloze loopvlak ervoor zorgt dat ik geen last heb van storend geluid in huis. Het is duidelijk dat de fabrikant echt heeft nagedacht over het creëren van een molen die perfect aansluit op de behoeften van mijn hamsters.

Wat deze molen echt onderscheidt van andere modellen is het specifieke ontwerp voor Pinky, Rocky en Vision hamsters, waardoor ik er zeker van kan zijn dat mijn huisdieren veilig en comfortabel kunnen rennen en spelen. Het is echt een geruststellende gedachte.

In vergelijking met andere hamstermolens valt deze echt op vanwege het geruisloze loopvlak, duurzame constructie en specifieke ontwerp voor bepaalde hamstersoorten. Ik vind het geweldig dat ik deze molen kan gebruiken om mijn hamsters te voorzien van een veilige en comfortabele omgeving om te rennen en te spelen.

Het enige waar ik op moet letten, is dat deze molen alleen geschikt is voor Pinky, Rocky en Vision hamsters, dus ik moet ervoor zorgen dat mijn hamsters binnen deze categorie vallen voordat ik tot aankoop overga.

Al met al ben ik erg blij met de Interzoo Hamstermolen voor Pinky/Rocky/Vision Bruin. Het biedt mijn hamsters precies wat ze nodig hebben en ik kan zien dat ze er echt van genieten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. LumifyMe Ruim en Stevig Hamsterrad

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LumifyMe Ruim en Stevig Hamsterrad

 • list plusGeschikt voor zowel grote als kleine hamsters
 • list plusGeruisloos ontwerp, ideaal voor in de slaapkamer
 • list plusStevig en stabiel, gemaakt van hout en plastic

Nadelen LumifyMe Ruim en Stevig Hamsterrad

 • list plusNiet geschikt voor goudhamsters

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.08
Functionaliteit
8.07
Gebruiksgemak
8.83
Als hamstereigenaar zorg ik er altijd voor dat mijn huisdier genoeg beweging krijgt om gezond te blijven. Daarom ben ik zo blij met het Ruim en Stevig Hamsterrad – XL – Diameter 19 cm – Geruisloos van LumifyMe. Dit loopwiel is perfect om mijn hamster actief te houden. Het maakt niet uit of je een grote of kleine hamster hebt, want met een ruime diameter van 19 centimeter hoeft je hamster nooit krom te lopen en worden rug- en nekklachten voorkomen.

Wat dit hamsterrad echt bijzonder maakt, is het geruisloze ontwerp. Het wiel draait stil rond, zodat mijn hamster 's nachts kan rennen zonder mij wakker te maken. Vooral handig als je je hamster in je slaapkamer hebt staan.

Het hamsterrad is gemaakt van stevig hout (triplex) en plastic. Het wordt geleverd met bevestigingsmaterialen, zodat je het eenvoudig aan de kooi kunt bevestigen. En het kleurrijke ontwerp maakt het ook nog eens een leuke toevoeging aan de hamsterkooi. Jonge hamsterliefhebbers zullen er zeker dol op zijn!

Niet alleen is dit hamsterrad functioneel, maar het is ook nog eens veilig voor je hamster. Met een breedte van 7,2 centimeter kan je hamster er niet zomaar uitvallen tijdens het rennen. Wel belangrijk om op te merken dat dit hamsterrad niet geschikt is voor goudhamsters, die hebben een groter wiel nodig.

De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit van dit hamsterrad. Ze zijn enthousiast over de grootte, vooral voor dwerghamsters, en de eenvoudige installatie. Het rad is ook super stil, wat voor mij een groot pluspunt is als ik een rustige nacht wil hebben met mijn hamster. En de stevigheid van het materiaal en de veiligheid van het ontwerp worden ook positief beoordeeld.

Hoewel er nog geen negatieve reviews zijn, moet ik wel vermelden dat dit hamsterrad niet geschikt is voor goudhamsters. Daar hebben ze een groter wiel voor nodig.

Al met al is het Ruim en Stevig Hamsterrad – XL – Diameter 19 cm – Geruisloos een geweldige keuze voor hamstereigenaren die op zoek zijn naar een ruim, stevig en geruisloos loopwiel voor hun huisdier. Het zorgt niet alleen voor de nodige beweging, maar voegt ook nog eens een vrolijk en kleurrijk element toe aan de hamsterkooi. Met geweldige reviews van andere gebruikers is dit hamsterrad zeker de moeite waard om te overwegen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Pawise Geruisloos hamsterwiel In hoogte

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pawise Geruisloos hamsterwiel In hoogte

 • list plusGeruisloos draaiend
 • list plusEenvoudig te reinigen
 • list plusVeelzijdige bevestigingsmogelijkheden

Nadelen Pawise Geruisloos hamsterwiel In hoogte

 • list plusLicht gerammel kan af en toe voorkomen

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.59
Functionaliteit
7.91
Gebruiksgemak
8.53
Ik ben zo enthousiast over het Pawise hamsterwiel! Het is echt een geweldige toevoeging aan de kooi van mijn hamster. Het is speciaal ontworpen om aan de behoeften van hamsters te voldoen, zodat ze al hun energie kwijt kunnen. En weet je wat het beste is? Dit wiel maakt geen geluid! Niets is vervelender dan een piepend wiel terwijl je hamster lekker aan het rennen is. Gelukkig draait het Pawise wiel geruisloos, zodat zowel ik als mijn hamster kunnen genieten van een rustige omgeving.

Het wiel is gemaakt van duurzaam plastic en heeft een diameter van 17 cm, waardoor het perfect is voor verschillende soorten hamsters. Het oppervlak van het wiel is ook uitneembaar en afwasbaar, waardoor het super eenvoudig schoon te maken is. Hygiëne is natuurlijk erg belangrijk, dus dit is echt een pluspunt.

Wat ik ook geweldig vind aan dit hamsterwiel is de eenvoudige bevestiging. Je kunt het wiel gewoon aan de kooi vastmaken met de handige bevestigingsmethode. Maar je kunt het ook gewoon los neerzetten of aan het traliewerk van de kooi klemmen. Het is echt zo veelzijdig!

Ik ben niet de enige die enthousiast is over dit hamsterwiel. Veel gebruikers hebben ook lovende reviews achtergelaten. Ze zijn vooral blij met de stevigheid van het materiaal en het feit dat het wiel breed genoeg is, zodat de pootjes van hun hamsters er niet uit kunnen glijden. En natuurlijk zijn ze ook blij met het geruisloze ontwerp.

Er zijn een paar gebruikers die hebben opgemerkt dat er af en toe een licht gerammel te horen is tijdens het rennen. Maar eerlijk gezegd, ik heb daar geen last van gehad. Het is echt een klein minpuntje in vergelijking met alle voordelen die dit hamsterwiel biedt.

Dus, als je een hamsterliefhebber bent, kan ik je het Pawise hamsterwiel echt aanraden. Het is gemaakt van stevig materiaal, is veilig in gebruik en biedt een geruisloze renervaring voor jouw hamster. En met de eenvoudige reiniging en de verschillende bevestigingsmogelijkheden is het ook super praktisch. Dus waar wacht je nog op? Geef je hamster de renervaring waar hij van droomt met het Pawise hamsterwiel! 🐹

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

8. Trixie looprad kunststof assorti (33

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trixie looprad kunststof assorti (33

 • list plusMinimale belasting van de wervelkolom
 • list plusGemakkelijk schoon te maken
 • list plusVeilig rennen door het gesloten loopgedeelte

Nadelen Trixie looprad kunststof assorti (33

 • list plusNiet geluidloos

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.73
Functionaliteit
7.77
Gebruiksgemak
8.05
Ik heb de Trixie Looprad Kunststof Assorti (33 cm) en ik ben er helemaal weg van! Dit loopwiel is speciaal ontworpen voor muizen en dwerghamsters, en het is echt een geweldige aanvulling op hun kooi. Het beste van alles is dat het loopwiel zorgt voor minimale belasting van hun wervelkolom, wat super belangrijk is voor hun gezondheid. Geen gedoe meer met gebogen lopen in een te klein wiel!

Wat ik echt geweldig vind aan dit loopwiel is het royale formaat. Het biedt mijn kleine vriendjes genoeg ruimte om rechtop te lopen, zonder hun wervelkolom te belasten. En het gesloten loopgedeelte zorgt ervoor dat ze veilig kunnen rennen, zonder vast komen te zitten. Dat is toch fantastisch?

En laten we het niet hebben over het materiaal. Dit loopwiel is gemaakt van kunststof, wat betekent dat het super gemakkelijk schoon te maken is. Geen gedoe met vlekken en viezigheid meer! En het beste van alles is dat het wiel soepel en fluisterstil loopt. Geen geluidsoverlast meer, vooral omdat muizen en hamsters nachtdieren zijn. Ze kunnen rennen zonder mij wakker te maken.

Nu moet ik eerlijk zijn, er zijn een paar kleine nadelen. Een van de gebruikers kreeg niet de juiste kleur van het loopwiel. In plaats van zwart, kreeg ze een knalroze wiel. Dat zou echt vervelend zijn als je een specifieke kleur in gedachten hebt. En een andere gebruiker merkte op dat het wiel een beetje lawaai maakt. Maar eerlijk gezegd vind ik het niet zo erg, vooral omdat ik het gemakkelijk kan schoonmaken.

Al met al, ik denk dat de Trixie Looprad Kunststof Assorti (33 cm) een geweldige keuze is voor muizen en dwerghamsters die wat beweging nodig hebben. Het grote formaat zorgt voor minimale belasting van hun wervelkolom en het gesloten loopgedeelte zorgt voor veilig rennen. En laten we het niet vergeten, het is super gemakkelijk schoon te maken! Het enige nadeel is het geluid, maar dat kan worden opgelost door het wiel in een andere ruimte te plaatsen. Dus waar wacht je nog op? Geef je kleine vriendjes het loopwiel waar ze van dromen! 🐭

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Trixie Wooden wheel, ø 22

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trixie Wooden wheel, ø 22

 • list plusSoepel lopend hamsterwiel
 • list plusPootvriendelijk loopvlak van zacht kurk
 • list plusStil en geruisloos

Nadelen Trixie Wooden wheel, ø 22

 • list plusGemaakt van dun hout, niet erg duurzaam
 • list plusKan kapot geknaagd worden door knaagdieren
 • list plusWiel kan niet helemaal recht zijn bij levering

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.18
Gebruiksgemak
7.96
Beoordeling: Houten wiel, ø 22 cm

Ik ben helemaal weg van dit houten wiel met een diameter van 22 cm! Het is een geweldig hamsterwiel dat perfect is voor mijn muizen en dwerghamsters. Het beste van alles is dat het gemaakt is van onbehandeld hout en een loopvlak heeft van zacht kurk, waardoor het super pootvriendelijk is en mijn diertjes niet vast komen te zitten. En het gesloten loopgedeelte zorgt ervoor dat hun pootjes er niet doorheen kunnen schieten.

Een echt uniek kenmerk van dit wiel is hoe stil het draait. Dankzij de kogellagers loopt het super soepel en stil, wat betekent dat mijn nachtdiertjes lekker kunnen rennen zonder dat ik daar last van heb. Echt ideaal als het wiel in de buurt van mijn slaapkamer staat.

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat er enkele beperkingen zijn waar je rekening mee moet houden. Een paar gebruikers hebben gezegd dat het wiel gemaakt is van dun hout en daardoor niet zo duurzaam is. Sommige knaagdieren hebben het zelfs binnen een dag kapot geknaagd, waardoor er alleen een klein stukje overbleef. Dus het is belangrijk om te bedenken of jouw knaagdier een knaagbehoefte heeft voordat je dit wiel aanschaft.

Maar er zijn ook positieve beoordelingen van gebruikers die geen knaagproblemen hebben gehad. Ze zeggen dat het wiel stil draait en dat hun knaagdieren er echt plezier aan beleven. Eén gebruiker heeft zelfs gezegd dat hun hamster kilometers heeft afgelegd op het wiel. Wel moet ik erbij zeggen dat sommige gebruikers hebben opgemerkt dat het wiel niet helemaal recht was bij levering, maar dat ze het zelf hebben kunnen rechtbuigen.

Kortom, het houten wiel met een diameter van 22 cm is echt een mooi product. Het ziet er prachtig uit en draait geruisloos, wat absoluut een pluspunt is. Het is perfect voor knaagdieren die niet graag knagen, maar misschien minder geschikt voor knaagdieren die een sterke behoefte hebben om te knagen. Als duurzaamheid belangrijk voor je is, zijn er misschien betere opties op de markt. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Hamsterwiel Knaagdieren speelgoed Geruisloos

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hamsterwiel Knaagdieren speelgoed Geruisloos

 • list plusStevig en duurzaam
 • list plusBreed genoeg om uitglijden te voorkomen
 • list plusVeelzijdige bevestigingsopties

Nadelen Hamsterwiel Knaagdieren speelgoed Geruisloos

 • list plusGemengde meningen over het geluidsniveau

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
6.7
Het Hamsterwiel - Knaagdieren speelgoed - Geruisloos - ø 14cm is echt een fantastisch product voor mijn knaagdieren, zoals mijn hamsters en ratten. Het is speciaal ontworpen om geluidsloos te zijn, zodat mijn huisdieren ongestoord kunnen genieten van hun renplezier. Met een diameter van 14 cm is het perfect geschikt voor mijn kleine knaagdieren.

Een van de belangrijkste kenmerken van dit looprad is de stevigheid. Ik ben echt onder de indruk van de kwaliteit van het materiaal en heb nog nooit problemen gehad met wiebelen of instorten. Dat is vooral belangrijk, want ik wil niet dat mijn huisdier gewond raakt tijdens het rennen.

Een ander voordeel van dit looprad is de breedte. Ik heb gemerkt dat het rad breed genoeg is, zodat de pootjes van mijn huisdieren er niet vanaf glijden tijdens het rennen. Dat zorgt voor een veilige en comfortabele renervaring voor mijn knaagdieren.

Wat betreft het geluidsniveau, zijn de meningen verdeeld. Ik vind het rad persoonlijk extreem stil en ik heb geen last van piepende geluiden. Sommige mensen hebben echter opgemerkt dat er een licht gerammel is tijdens het rennen. Over het algemeen lijkt het echter een stille optie te zijn, wat goed nieuws is voor mensen die in een rustige omgeving willen genieten van hun huisdier zonder lawaai.

De afgeronde vorm van het looprad is ook een groot pluspunt. Ik hoef me geen zorgen te maken dat mijn huisdier eruit valt, zelfs niet als het rad een beetje naar beneden zou zakken. Veiligheid staat voorop en dit looprad geeft me gemoedsrust.

Een ander handig kenmerk van dit looprad is de veelzijdigheid in bevestigingsopties. Ik kan het op de bijgeleverde standaard monteren, maar het kan ook gemakkelijk aan een traliekooi worden bevestigd. Dat geeft me de vrijheid om het rad te plaatsen waar ik maar wil in de kooi, afhankelijk van mijn voorkeur en de behoeften van mijn huisdier.

Al met al is het Hamsterwiel - Knaagdieren speelgoed - Geruisloos - ø 14cm echt een geweldig product voor mijn knaagdieren. Het is stevig, veilig en relatief stil. Mijn huisdieren kunnen er comfortabel en veilig in rennen. Hoewel sommige mensen hebben opgemerkt dat het niet zo stil is als ze hadden gehoopt, vind ik het nog steeds een geweldige optie als je op zoek bent naar een geruisloos looprad. Met zijn veelzijdige bevestigingsopties en duurzaamheid raad ik dit looprad zeker aan aan andere knaagdierbezitters. 🐹

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Loopwiel hamsters. Er zijn namelijk 1483 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!