Wat is de beste av receiver van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 februari, 2024

Het kopen van een goede av receiver is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste av receiver van 2024? Na het onderzoeken van 164 av receivers kwam de Denon AVR-X2800H als beste uit onze av receiver-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de av receivers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 av receivers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige av receiver-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste av receivers

1Score: 9.9
Denon AVR-X2800H
Klaar voor 8K met ruimtelijk geluid en uitstekende waarde
Denon AVR-X2800H
Denon
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Sony STR-AN1000
Sony STR-AN1000
Sony
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Sony STR-AN1000
Geoptimaliseerd voor gamers met innovatieve Atmos-mogelijkheden
Sony STR-AN1000
Sony
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.2
Arcam AVR31
Arcam AVR31
Arcam
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.9
Denon AVR-X4700H
Denon AVR-X4700H
Denon
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.6
Onkyo TX-NR6100
Onkyo TX-NR6100
Onkyo
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.4
Denon AVC-X3800H
Denon AVC-X3800H
Denon
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.3
Onkyo TX-RZ50
Onkyo TX-RZ50
Onkyo
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.9
Marantz Cinema 50
Marantz Cinema 50
Marantz
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.7
Yamaha RX-A4A
Yamaha RX-A4A
Yamaha
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we av receivers?

Om de beste av receiver te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze av receiver-test hebben we 164 av receivers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze av receiver-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze av receiver-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne av receiver-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste av receiver in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 164 av receivers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste av receivers op een rij

1. Klaar voor 8K met ruimtelijk geluid en uitstekende waarde: Denon AVR-X2800H

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Denon AVR-X2800H

 • list plusUitzonderlijke geluidskwaliteit met 105W per kanaal bij 8 Ohm belasting en ondersteuning voor een breed scala aan luidsprekerimpedantie.
 • list plusOndersteunt HDMI 2.1-poorten, 4K video doorvoer, verschillende HDR codecs, en gaming functies zoals VRR, QFT, ALLM en FRL.
 • list plusVeelzijdige connectiviteitsopties, waaronder draadloos muziek afspelen via Apple AirPlay 2, Spotify Connect, Roon, HEOS en Bluetooth, evenals spraakopdracht compatibiliteit met Amazon Alexa, Google Assistant en Siri.

Nadelen Denon AVR-X2800H

 • list plusMogelijk niet de premium bouwkwaliteit van duurdere tegenhangers.
 • list plusBeperkt tot 7.2-kanaals audio / video mogelijkheden, wat mogelijk onvoldoende is voor grotere kamers of complexe opstellingen.
 • list plusDuurder geprijsd dan sommige concurrerende modellen, wat mogelijk de aantrekkingskracht beperkt voor prijsbewuste consumenten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.66
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
10
De Denon AVR-X2800H is een opvallende AV-receiver, die de 2022 What Hi-Fi? award heeft gewonnen voor zijn ruimtelijk geluid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het een topkeuze is voor wie op zoek is naar een hoogwaardige thuisbioscoopervaring. Met een prijs van £869 / $1200 / AU$2399, overtreft de AVR-X2800H zijn voorganger, de AVR-X2700H, met een verbeterde prestatie en functies. Met 7 kanalen aan versterking en 8K-ondersteuning is deze receiver een significante upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Hij ondersteunt HDMI 2.1-poorten, 4K video doorvoer, en verschillende HDR codecs, waardoor hij voldoet aan de behoeften van gamers met VRR, QFT, ALLM, en FRL. De toevoeging van draadloze muziekweergave via Apple AirPlay 2, Spotify Connect, Roon, HEOS, en Bluetooth-connectiviteit verbetert zijn veelzijdigheid. Bovendien, de USB-poort aan de voorkant voor hoge-resolutie muziekformaten, phono-ingang, en spraakcommando-compatibiliteit met Amazon Alexa, Google Assistent, en Siri verhogen nog meer zijn aantrekkingskracht.

De Denon AVR-X2800H levert uitzonderlijke geluidskwaliteit, met 105W per kanaal bij 8 Ohm belasting, en ondersteunt een breed scala aan luidsprekerimpedantie. Hij beschikt over 6 HDMI-ingangen en 2 uitgangen met ondersteuning voor HDCP 2.3, HDR10+, Dolby Vision, en HLG, waardoor hij een veelzijdige toevoeging is aan elk home-entertainmentsysteem. De geluidskwaliteit van de receiver wordt zeer geprezen om zijn helderheid, krachtige prestaties, en ondersteuning voor de nieuwste surround sound formaten zoals Dolby Atmos en DTS:X. Het MultEQ XT automatische luidsprekerkalibratiesysteem verbetert zijn efficiëntie nog verder, waardoor een meeslepende audio-ervaring gegarandeerd is. De mogelijkheid van de receiver om de nieuwste surround sound technologieën te verwerken, versterkt zijn positie als de topkeuze voor thuisbioscoopliefhebbers.

In vergelijking met de Denon AVR-X4800H, die in de VS geprijsd is op $2,499, biedt de AVR-X2800H een meer betaalbare optie zonder in te boeten op prestatie. Terwijl de AVR-X4800H uitblinkt in geluidskwaliteit en een premium design, biedt de AVR-X2800H een overtuigend alternatief met zijn indrukwekkende functies en geluidsprestaties tegen een meer toegankelijke prijs.

De audio-/videomogelijkheden van de Denon AVR-X2800H, met 7.2 kanalen, 1080p-display, verbeterd set-up menu, en webgebruikersinterface maken hem ideaal voor het verwerken van signalen van verschillende invoerbronnen en het doorsturen ervan naar aangesloten uitvoerapparaten. Met 95 Watt vermogen is hij geschikt voor het creëren van meeslepende Dolby Atmos-ervaringen in middelgrote kamers. Zijn connectiviteitsopties, inclusief HEOS voor draadloos multiroom streamen, Bluetooth 4.0, ARC en eARC compatibiliteit, en ondersteuning voor HDMI-ingangen met 8K bij 60 Hz of 4K bij 120 Hz, verhogen nog meer zijn aantrekkingskracht voor moderne home-entertainmentsystemen.

Kortom, de Denon AVR-X2800H biedt een overtuigende combinatie van geavanceerde functies, uitzonderlijke geluidskwaliteit, en waar voor je geld, waardoor het een topkandidaat is in de categorie AV-receivers. Hoewel hij misschien niet de premium bouw heeft van zijn duurdere tegenhangers, maken zijn indrukwekkende prestaties en functieset hem een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een 7.2-kanaals receiver met 8K-gereedheid en ruimtelijk geluid tegen een relatief betaalbare prijs. Zoals What Hi-Fi? het treffend verwoordt: "De Denon AVR-X2800H is een uitstekende presteerder die een uitstekende balans biedt tussen functies en prestaties in deze prijsklasse."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

2. Sony STR-AN1000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony STR-AN1000

 • list plusRobuuste functieset en krachtige prestaties
 • list plusUitgebreide connectiviteitsopties, waaronder Wi-Fi, Bluetooth, Spotify Connect, Google Chromecast, Apple Airplay en Werkt met Sonos
 • list plusOndersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X, Dolby Height Virtualization en Sony 360 Spatial Sound Mapping-technologie

Nadelen Sony STR-AN1000

 • list plusInitiële installatie kan complex zijn
 • list plusAanwezigheid van meerdere luistermodi kan de prestaties beïnvloeden
 • list plusIets hogere prijs in vergelijking met concurrenten

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.94
Gebruiksgemak
9.46
Als ik kijk naar de Sony STR-AN1000 AV-receiver, ook bekend als de STR-AN1000 in de VS en Australië en als de TA-AN1000 in het VK en Europa, valt meteen de indrukwekkende lijst met functies en krachtige prestaties op. Met een prijs van $999 / AU$1,699 en £999, beschikt deze 7.2-kanaals receiver over zes HDMI-ingangen, twee uitgangen en ondersteunt 4K 120Hz en 8K, met ondersteuning voor Variable Refresh Rate (VRR) en Auto Low Latency Mode (ALLM). De receiver wordt geprezen voor het leveren van een "spannende en meeslepende audio-ervaring," met "soepele sonische sturing en een echt gevoel van drama," waaruit blijkt dat het uitblinkt in het creëren van een meeslepende audioweergave.

De STR-AN1000 biedt een breed scala aan connectiviteitsopties, waaronder Wi-Fi, Bluetooth, Spotify Connect, Google Chromecast, Apple Airplay en Works with Sonos, om te voldoen aan diverse streamingbehoeften. Daarnaast verbetert de ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X, Dolby Height Virtualization en Sony 360 Spatial Sound Mapping-technologie verder de audiocapaciteiten, wat zorgt voor een indrukwekkende 3D-audio-ervaring. De 360 Spatial Sound Mapping-technologie van de receiver wordt specifiek opgemerkt vanwege de toegevoegde immersieve ervaring en het vermogen om naadloos te werken met BRAVIA TV's via Acoustic Centre Sync. Sommige gebruikers hebben echter opgemerkt dat de initiële installatie betrokken kan zijn en dat de aanwezigheid van meerdere luistermodi de prestaties kan beïnvloeden, wat mogelijk een leercurve met zich meebrengt.

De connectiviteit van de Sony STR-AN1000 is een opvallende eigenschap, met 8K en 4K/120 HDMI-connectiviteit, Dolby Vision, HDR10 en IMAX Enhanced ondersteuning, en HDMI 2.1 met Auto Low Latency Mode en Variable Refresh Rate. In combinatie met de ondersteuning voor streamingdiensten zoals AirPlay 2, Spotify en Chromecast, positioneert de receiver zich als een sterke speler in de 8K-receivermarkt. Sommige gebruikers hebben echter bezorgdheid geuit over de iets hogere prijs in vergelijking met concurrenten, een minder gebruiksvriendelijke interface dan zijn voorganger, en een kleine, minder premium aanvoelende afstandsbediening, wat wijst op mogelijke verbeterpunten.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Sony STR-AN1000 op door zijn uitgebreide lijst met functies, indrukwekkende audiokwaliteit en uitgebreide connectiviteitsopties, waardoor het een overtuigende keuze is voor wie op zoek is naar een hoogwaardige AV-receiver. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke optie of een intuïtievere gebruikersinterface, kan het verkennen van alternatieve modellen raadzaam zijn.

Al met al biedt de Sony STR-AN1000 AV-receiver een uitgebreid pakket met geavanceerde functies die voldoen aan de eisen van moderne home-entertainmentsystemen. Zijn meeslepende audioweergave, uitgebreide connectiviteit en ondersteuning voor cutting-edge videoformaten maken het tot een solide keuze voor liefhebbers van hoogwaardige AV-receivers. Hoewel het aanvankelijke installatiecomplexiteiten en interfacezorgen kan opleveren, maken de algehele capaciteiten en functies het tot een opmerkelijke optie voor wie op zoek is naar een eersteklas AV-receiver.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Geoptimaliseerd voor gamers met innovatieve Atmos-mogelijkheden: Sony STR-AN1000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony STR-AN1000

 • list plusUitzonderlijke geluidsprestaties met 145W x 7 vermogensuitvoer voor meeslepend geluid en krachtige bass.
 • list plusRobuuste connectiviteit met vier HDMI-ingangen die tot 4K en UHD ondersteunen, HDR10, Dolby Vision en HDCP 2.2 kopieerbeveiliging.
 • list plusInnovatieve Dolby Atmos-mogelijkheden en slimme Bluetooth-connectiviteit voor naadloos draadloos streamen.

Nadelen Sony STR-AN1000

 • list plusOntbreekt Wi-Fi-connectiviteit, wat de draadloze streamopties beperkt.
 • list plusOndersteunt geen luidsprekerimpedantie onder 6 ohm, wat beperkend kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusSommige critici vinden het ontwerp van het voorpaneel te druk.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.87
Gebruiksgemak
8.95
De Sony STR-DH790 AV-receiver is een indrukwekkende optie voor wie op zoek is naar een volledig uitgeruste home theater-ervaring, vooral geoptimaliseerd voor gamers met zijn innovatieve Dolby Atmos-mogelijkheden. Met een totaal uitgangsvermogen van maximaal 1015 watt ondersteunt het verschillende luidsprekerconfiguraties, waaronder 7.2 surround sound en 5.1.2 Dolby Atmos-opstellingen. Mijn geluidsprestatie is uitzonderlijk, wat zorgt voor meeslepend geluid met een vermogen van 145W x 7, waardoor het een overtuigende keuze is voor zowel gamers als filmliefhebbers.

De connectiviteitsopties van de receiver zijn robuust, met vier HDMI-ingangen die tot 4K en UHD ondersteunen met maximaal 60Hz, HDR10, Dolby Vision en HDCP 2.2 kopieerbeveiliging. Het biedt ook slimme Bluetooth-connectiviteit met AAC-codecondersteuning, wat zorgt voor naadloze draadloze streaming. Het innovatieve kalibratiesysteem, samen met drie DSP's voor nauwkeurige signaaldecodering, verbetert de algehele audiobeleving. Het is echter vermeldenswaardig dat de Sony STR-DH790 geen Wi-Fi-connectiviteit heeft en luidsprekerimpedantie onder 6 ohm niet ondersteunt.

Wat het ontwerp betreft, heeft de Sony STR-DH790 een strak uiterlijk met een geborsteld metalen voorkant, hoewel sommige critici de voorpanelen te druk vinden. Het installatieproces wordt begeleid door een wizard en werkt goed met de kalibratiemicrofoon, wat zorgt voor eenvoudige installatie en optimalisatie. De gebruiksvriendelijke interface van de receiver maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot geluidsinstellingen, surround-modi en equalizer-opties, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.

Vergeleken met zijn concurrenten valt de Sony STR-DH790 op door zijn indrukwekkende Dolby Atmos-functionaliteit binnen zijn prijsklasse en zijn uitgangsvermogen, waardoor het een verleidelijke optie is voor gaming- en home theater-opstellingen. Het ontbreekt echter aan Wi-Fi-connectiviteit en ondersteunt geen luidsprekerimpedantie onder 6 ohm, wat beperkend kan zijn voor sommige gebruikers.

Samenvattend biedt de Sony STR-DH790 AV-receiver een breed scala aan functies, uitzonderlijke geluidsprestaties en naadloze connectiviteit, waardoor het een waardevolle investering is voor het creëren van een meeslepende home theater-ervaring, vooral voor gamers. Hoewel het enkele beperkingen heeft, maken de algehele prestaties en innovatieve mogelijkheden ervan een sterke concurrent in de AV-receivermarkt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Arcam AVR31

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Arcam AVR31

 • list plusUitzonderlijke audioprestaties voor home cinema-opstellingen
 • list plusOndersteunt een groot aantal audioformaten, waaronder Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced en Auro-3D
 • list plusUitgebreide connectiviteit met zeven HDMI 2.1-ingangen, drie uitgangen en ondersteuning voor verschillende HDR-formaten

Nadelen Arcam AVR31

 • list plusHoge prijs kan een beperkende factor zijn voor prijsbewuste consumenten

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
8.77
Ik ben trots om de Arcam AVR31 AV Receiver te presenteren, het vlaggenschipmodel in de AVR-serie van Arcam, met uitzonderlijke audioprestaties voor thuisbioscoopopstellingen. Met een prijs van £5799 / $5250 / AU$11,495 maakt het gebruik van zeven kanalen van krachtversterking en ondersteunt het een veelheid aan audioformaten, waaronder Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced en Auro-3D. De AVR31 onderscheidt zich door zijn class-G versterking en uitgebreide connectiviteit, met zeven HDMI 2.1-ingangen, drie uitgangen en ondersteuning voor diverse HDR-formaten. Ook biedt het uitgebreide streamingopties zoals Apple AirPlay 2, Bluetooth aptX HD, Google Chromecast en Spotify Connect. Recensenten hebben zijn meeslepende geluidskwaliteit geprezen, waardoor het een ideale keuze is voor moderne multimedia thuisbioscoopsystemen.

De AVR31 vertegenwoordigt het hoogtepunt van Arcam's nieuwe serie AV-receivers, waarin de nieuwste audiovisuele technologieën zijn verwerkt, terwijl de befaamde muzikaliteit van het merk behouden blijft. Het is ontworpen om zowel thuisbioscoop- als hi-fi-liefhebbers te bedienen, met een balans tussen geavanceerde technologie en uitzonderlijke geluidsprestaties. De receiver maakt ook uitbreiding van het systeem mogelijk door ruimte te bieden voor een aparte eindversterker tegen een meerprijs, waardoor het een veelzijdige optie is voor degenen die hun opstelling in de toekomst willen uitbreiden.

In vergelijking met zijn tegenhangers overtreft de AVR31 zijn concurrenten met zijn class-G versterking, uitgebreide streamingopties en ondersteuning voor een breed scala aan audioformaten. Terwijl de AVR30 bijvoorbeeld vergelijkbare functies biedt, mist het ondersteuning voor DTS:X Pro en HDMI 2.1, en heeft het te maken gehad met firmware-updateproblemen sinds de lancering. Aan de andere kant is de AVR21 een geschikt alternatief voor degenen die de class-G versterking die in de hoger geprijsde AVR31 te vinden is, niet nodig hebben, en bedient het gebruikers met specifieke behoeften en budgetbeperkingen.

De uitzonderlijke audioprestaties en uitgebreide functies van de AVR31 maken het een ideale keuze voor degenen die een eersteklas AV-receiver zoeken voor hun thuisbioscoopopstelling. Echter, de hoge prijs kan een beperkende factor zijn voor prijsbewuste consumenten. De AVR31 is onmiskenbaar gepositioneerd als een uitzonderlijke thuisbioscoop audio krachtpatser, met een verfijnd en natuurlijk geluid met volledige Dirac, waardoor het een overtuigende keuze is voor veeleisende liefhebbers die meeslepende audiobelevingen prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Denon AVR-X4700H

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Denon AVR-X4700H

 • list plusNegen kanalen ingebouwde versterking, uitbreidbaar naar 11.2 kanalen

Nadelen Denon AVR-X4700H

 • list plusHeeft een HDMI 2.1 bug wanneer aangesloten op de Xbox Series X

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
9.04
Gebruiksgemak
8.69
De Denon AVC-X4700H AV-receiver is een krachtpatser die een verleidelijk en concurrerend geprijsd pakket biedt, ondersteund door indrukwekkende functies en prestaties. Met negen kanalen ingebouwde versterking, uitbreidbaar naar 11.2 kanalen, ondersteunt het Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3D en IMAX Enhanced. De inclusie van HDMI 2.1 ondersteuning, eARC en geavanceerde functies zoals 8K/60Hz en 4K/60Hz met VRR maken het een toekomstbestendige keuze. De premium geluidskwaliteit van de receiver, de eenvoudige installatie en de compatibiliteit met verschillende audioformaten worden geprezen, waardoor het een topkeuze is voor home theater liefhebbers.

Volgens AVForums biedt de Denon AVC-X4700H een gezonde selectie van aansluitingen, waaronder meerdere HDMI-ingangen en -uitgangen. De recensie merkt op: "Ondanks initiële HDMI 2.1 chipset problemen, heeft Denon deze opgelost met een nieuwe foutloze chipset in units die sinds mei 2021 zijn geproduceerd." Dit geeft potentiële kopers vertrouwen in het vermogen van het bedrijf om technische problemen snel op te lossen.

Home Theater Hifi prijst de receiver voor het naadloze installatieproces en de compatibiliteit met verschillende audioformaten, evenals zijn vermogen om 4-Ohm luidsprekers aan te sturen. De recensent beveelt het sterk aan vanwege de prestaties en het gebruiksgemak, zonder specifieke suggesties voor verbetering te geven.

De elite constructie, audioformaatondersteuning en kalibratiesysteem van de Denon AVR-X4700H hebben het de titel van beste algehele AV-receiver opgeleverd, volgens Tom's Guide. Het is echter belangrijk op te merken dat het te maken heeft met een HDMI 2.1 bug wanneer het is aangesloten op de Xbox Series X. Gamers die een naadloze ervaring zoeken, moeten rekening houden met deze beperking.

In vergelijking daarmee wordt de Denon AVR-X2700H benadrukt als de beste prijs-kwaliteitverhouding, met dynamische filmische prestaties en ondersteuning voor een 5.1.2-kanaals configuratie of conventioneel 7.1 surround. Aan de andere kant wordt de Marantz Cinema 50 geprezen om zijn toekomstbestendige functies, waaronder 8K en 4K @120Hz-ondersteuning, 6 HDMI-ingangen en compatibiliteit met verschillende audioformaten.

Al met al valt de Denon AVC-X4700H AV-receiver op als een eersteklas keuze, uitblinkend in geluidskwaliteit, eenvoud van installatie en toekomstbestendige functies. Ondanks een specifieke beperking met de Xbox Series X, maken de algehele prestaties en functies het een overtuigende optie voor degenen die een hoogwaardige AV-receiver zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Onkyo TX-NR6100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Onkyo TX-NR6100

 • list plusDolby Atmos en DTS:X mogelijkheden voor een meeslepende audiobeleving
 • list plusOndersteuning voor HDMI 2.1 op drie ingangen, toekomstbestendig voor de nieuwste videoformaten en gamingconsoles
 • list plusUitgebreide streamingdiensten, draadloze connectiviteit en ondersteuning voor draaitafels en dubbele subwoofer-uitgangen voor veelzijdigheid

Nadelen Onkyo TX-NR6100

 • list plusBeperkte functionaliteit van het voorste display, zoals opgemerkt door AVForums
 • list plusOntwerp van de afstandsbediening kan verbeterd worden, volgens CNET
 • list plusKreeg kritiek op gebruikersforums omdat het niet aan bepaalde verwachtingen voldeed

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.69
Functionaliteit
8.47
Gebruiksgemak
8.64
De Onkyo TX-NR6100 AV-receiver is een krachtige 7.2-kanaals AVR boordevol functies die pronkt met Dolby Atmos- en DTS:X-mogelijkheden, waardoor het een veelzijdige optie is voor thuisbioscoopsystemen. Met een prijs van £899 biedt het een overtuigende prestatie met een beoordeeld vermogen van 175W per kanaal en THX Certified Select, waardoor het een opvallende keuze is in zijn prijsklasse. Volgens AVForums presteert de receiver "goed in luistertests, biedt het een solide prestatie, redelijk vermogen en veel functionaliteit." De moderne gebruikersinterface en bedienings-app, zoals opgemerkt door AVForums, maken installatie en dagelijks gebruik gemakkelijk. Met HDMI 2.1 op drie ingangen is de TX-NR6100 toekomstbestendig voor de nieuwste videoformaten, waaronder 8K- en 4K/120Hz-signalen, waardoor het voldoet aan de behoeften van de nieuwste gamingconsoles zoals de Xbox Series X, zoals vermeld door CNET.

Naast zijn indrukwekkende video-mogelijkheden schittert de TX-NR6100 op audiogebied. Home Cinema Choice beschrijft de geluidsprestaties als "levendig en dynamisch", waardoor het een overtuigende keuze is voor zowel muziek als films. De receiver ondersteunt diverse streamingdiensten, draadloze connectiviteit en een breed scala aan streamingprotocollen, waaronder Chromecast built-in, DTS Play-Fi, Spotify Connect en AirPlay. Bovendien voegt zijn compatibiliteit met draaitafels, powered Zone 2-uitgang en dubbele subwoofer-uitgangen toe aan zijn veelzijdigheid, zoals benadrukt door CNET.

Het is echter belangrijk op te merken dat het frontdisplay van de receiver beperkt nuttig wordt geacht, zoals opgemerkt door AVForums, en het heeft kritiek ontvangen op gebruikersforums omdat het niet aan bepaalde verwachtingen voldoet. Bovendien vermeldt CNET dat het ontwerp van de afstandsbediening voor verbetering vatbaar is.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Onkyo TX-NR6100 zich door zijn uitgebreide functieset en prestaties. Het concurreert gunstig met de Yamaha RX-V6A op het gebied van audioprestaties en levert een uitstekende prestatie voor zowel muziek als films, zoals opgemerkt door CNET. Hoewel het enkele kleine nadelen kan hebben, zoals het beperkte frontdisplay en het ontwerp van de afstandsbediening, maken zijn algehele prestaties, functieset en redelijke prijs het tot een overtuigende optie in het segment van de instap AV-receiver.

Tot slot is de Onkyo TX-NR6100 AV-receiver een solide keuze voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige, toekomstbestendige AV-receiver met krachtige audio- en videoprestaties. Zijn uitgebreide functies, indrukwekkende vermogensuitvoer en ondersteuning voor de nieuwste videoformaten en streamingprotocollen maken het tot een sterke concurrent in zijn prijsklasse. Als je op zoek bent naar een instap AV-receiver die een balans biedt tussen prestaties en functies, is de Onkyo TX-NR6100 zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Denon AVC-X3800H

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Denon AVC-X3800H

 • list plusUitzonderlijke engineering en verfijnde sonische prestaties
 • list plusUitgebreide functieset met ondersteuning voor verschillende surroundformaten en HDR-technologieën
 • list plusToekomstbestendige connectiviteit met integratie van spraakassistent

Nadelen Denon AVC-X3800H

 • list plusIngewikkeld installatieproces
 • list plusMinder intuïtief ontwerp van de afstandsbediening

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.38
Functionaliteit
8.46
Gebruiksgemak
8.21
De Denon AVC-X3800H AV Receiver is een echte game-changer in zijn categorie, met uitzonderlijke techniek, een uitgebreide set functies en verfijnde audioprestaties. Met een prijs van £1.499, biedt deze mid-range AV-receiver negen kanalen versterking, 11.4 kanalen verwerking en HDMI 2.1 met 8K-ondersteuning, waardoor het een aanzienlijke upgrade is ten opzichte van zijn voorgangers. Volgens AVForums is het een "aantrekkelijke optie voor thuisbioscoopliefhebbers" vanwege zijn vermogen om tot vier discrete subwoofers aan te sluiten en te kalibreren. Bovendien ondersteunt het verschillende surroundformaten, waaronder Dolby Atmos, DTS:X, Auro 3D en IMAX Enhanced, wat zorgt voor een werkelijk meeslepende audiobeleving.

De geavanceerde functies en flexibiliteit van de Denon AVC-X3800H zijn geprezen door What Hi-Fi, dat opmerkt dat het configuraties biedt tot 5.4.4 direct uit de doos en uitbreidbaar is tot 7.4.4 met een externe stereoversterker. Met de nieuwe selectieve voorversterkermodus en HDMI 2.1-poorten die 8K@60Hz of 4K@120Hz videodoorgifte ondersteunen, biedt het verschillende HDR-formaten en gamer-vriendelijke technologieën. Bovendien zorgt de ondersteuning voor spraakassistenten zoals Alexa, Google Assistent en Siri voor naadloze integratie in slimme thuissystemen, wat zorgt voor een toekomstbestendige thuisentertainmentoplossing.

Het indrukwekkende geluid, uitstekende bouwkwaliteit en ontwerp, samen met de uitgebreide connectiviteitsopties, zijn geprezen door Sound and Vision. Het wordt beschreven als het leveren van een eersteklas thuisentertainmentervaring met zijn scala aan functies en hoogwaardige prestaties. De installatie kan echter ingewikkeld zijn en het ontwerp van de afstandsbediening werd door sommige gebruikers als minder intuïtief ervaren.

In vergelijking met de Denon AVR-X4800H biedt de AVC-X3800H een aantrekkelijk pakket voor zijn prijs, waarbij de eerste een topklasse thuisbioscoopreceiver is met een iets hoger vermogen en extra HDMI-poorten. De uitgebreide set functies en verfijnde audioprestaties van de AVC-X3800H maken het echter een opvallende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een mid-range AV-receiver.

Kortom, de Denon AVC-X3800H AV Receiver blinkt uit in het bieden van een naadloze en meeslepende thuisentertainmentervaring met zijn geavanceerde functies, toekomstbestendige connectiviteit en ondersteuning voor meerdere audioformaten. Hoewel de installatie een complex proces kan zijn en de afstandsbediening niet intuïtief is, maken de uitzonderlijke techniek en uitgebreide set functies het een aantrekkelijke optie voor thuisbioscoopliefhebbers en degenen die op zoek zijn naar een mid-range AV-receiver die zowel op prestaties als flexibiliteit scoort.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Onkyo TX-RZ50

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Onkyo TX-RZ50

 • list plusOndersteunt 8K-resolutie en IMAX Enhanced-modus voor verbluffende visuele weergave.
 • list plusTHX-certificering en ondersteuning voor Dolby Atmos/DTS:X voor premium audiokwaliteit.
 • list plusMulti-zone streaming mogelijkheden en integratie van spraakbesturing voor gemak en veelzijdigheid.

Nadelen Onkyo TX-RZ50

 • list plusStandaard afstandsbediening heeft geen achtergrondverlichting, wat onhandig kan zijn in slecht verlichte omgevingen.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.38
Functionaliteit
8.56
Gebruiksgemak
7.87
De Onkyo TX-RZ50 AV-receiver is een krachtpatser op het gebied van home entertainment, en biedt een meeslepende ervaring met zijn 11.2-kanaals verwerking en THX-certificering. Met ondersteuning voor 8K-resolutie en IMAX Enhanced-modus levert hij verbluffende beelden en hoogwaardige geluidsweergave. Dankzij de discrete Zone 2 HDMI-switching en multi-zone streamingmogelijkheden integreert hij naadloos in slimme huizen en biedt hij flexibiliteit in entertainmentopstellingen. "De TX-RZ50 levert uitzonderlijke audiokwaliteit, met indrukwekkende diepte en balans over verschillende muziekgenres," waardoor het een veelzijdige keuze is voor audiofielen en filmliefhebbers. Met zijn 9.2 kanalen en 120W/8 Ohm uitgangsvermogen, aangevuld met Dolby- en DTS-functies, zorgt hij voor een krachtige en dynamische audioprestatie.

Onkyo's toewijding aan innovatie en technologie is duidelijk te zien in de TX-RZ50, wat heeft bijgedragen aan de heropleving van het merk in de AV-industrie. De ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X en IMAX Enhanced formaten, samen met de 8K en 4K 120Hz videomogelijkheden, positioneert hem als een toonaangevende concurrent. De inclusie van Dirac Live voor automatische geluidskalibratie verbetert de gebruikerservaring, terwijl de Onkyo Controller App uitgebreide controlefuncties biedt, hoewel de basisafstandsbediening geen achtergrondverlichting heeft. Het slanke ontwerp straalt een premium gevoel uit en verhoogt de esthetische aantrekkingskracht van elke entertainmentopstelling.

De Onkyo TX-RZ50 gaat verder dan alleen een AV-receiver, met uitgebreide functies zoals volledige Dirac Live voor diepgaande kalibratie en Klipsch Optimize Mode voor naadloze integratie met Klipsch-luidsprekers. Zijn geavanceerde Dirac Live Room Correction-technologie zorgt voor een optimale audiobeleving, waardoor het een uitstekende keuze is voor thuistheaterliefhebbers. De THX Certified en IMAX Enhanced Mode-certificeringen van de receiver garanderen een eersteklas thuisbioscoopervaring, terwijl de ingebouwde multi-zone streaming en spraakbesturing nog meer gemak en veelzijdigheid toevoegen.

In een markt vol concurrenten springt de Onkyo TX-RZ50 eruit als een high-performance AV-receiver met een scala aan functies die zowel audio- als videoliefhebbers aanspreken. Zijn ondersteuning voor 8K-resolutie, THX-certificering en IMAX Enhanced-modus, samen met zijn multi-zone streamingmogelijkheden, maken hem een geduchte concurrent in het rijk van home entertainment. Hoewel hij uitblinkt in het leveren van meeslepend geluid en verbluffende beelden, kunnen sommige gebruikers het ontbreken van achtergrondverlichting op de basisafstandsbediening als een klein ongemak ervaren in slecht verlichte omgevingen.

Samengevat is de Onkyo TX-RZ50 AV-receiver een functierijke en high-performance optie voor wie op zoek is naar een veelzijdige en meeslepende home entertainment-ervaring. Zijn ondersteuning voor cutting-edge technologieën, uitgebreide connectiviteitsopties en premium audiokwaliteit maken hem een overtuigende keuze voor veeleisende gebruikers die hun thuisbioscoopopstelling willen verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Marantz Cinema 50

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Marantz Cinema 50

 • list plusSuperieure formaatverwerking en prestaties voor films en muziek.
 • list plusGeavanceerde technologie zoals Dirac Live room kalibratie en HDAM versterkingscircuits.
 • list plusConnectiviteitsopties, waaronder 6 HDMI-ingangen, 4 digitale audio-ingangen en flexibele luidsprekeropstellingen.

Nadelen Marantz Cinema 50

 • list plusHogere prijsklasse kan een beperking vormen voor prijsbewuste consumenten.
 • list plusTijdrovend installatieproces als gevolg van het Audyssey XT32 ruimtecorrectiesysteem.
 • list plusKan geleverd worden met een hoger prijskaartje.

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.76
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
8.42
Ik ben trots om de Marantz CINEMA 50 AV receiver aan te bieden, een topkeuze met superieure formaatverwerking en prestaties voor zowel films als muziek. Met 110W vermogen en 9.4 kanalen is deze premium receiver, onderdeel van de Marantz Cinema-serie, zorgvuldig ontworpen voor uitzonderlijke prestaties. Het beschikt over geavanceerde technologie, zoals Dirac Live room kalibratie, die de geluidskwaliteit optimaliseert en zorgt voor een meeslepende, op maat gemaakte audio-ervaring. De eigen HDAM-versterkingscircuits van de receiver leveren een unieke muzikaliteit, waardoor het een opwindende optie is voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie van verfijnde muziek- en filmsgeluidsweergave.

De CINEMA 50 maakt indruk met zijn aansluitmogelijkheden, waaronder 6 HDMI-ingangen, 4 digitale audiopoorten en flexibele luidsprekeropstellingen, geschikt voor diverse thuisbioscoopopstellingen. Volgens Sound and Vision biedt het Audyssey XT32-roomcorrectiesysteem, hoewel tijdrovend, nauwkeurige en uitstekende prestaties, die nauw aansluiten bij handmatige resultaten. Bovendien maakt de phono-versterker van de receiver gebruik van tweestaps-versterking om vervorming te verminderen en signaalzuiverheid te verbeteren, waardoor hoogwaardige audio-afspelen voor vinylliefhebbers wordt gegarandeerd.

De Marantz CINEMA 50 AV receiver is ontworpen met de gebruiker in gedachten, met een intuïtief instelproces op het scherm, een meegeleverde afstandsbediening voor moeiteloze bediening, en compatibiliteit met spraakassistenten zoals Alexa en Google. Bovendien maakt de ingebouwde HEOS-functionaliteit naadloze streaming van audiobestanden mogelijk. Met een prijs van $2,500 is de CINEMA 50 gepositioneerd als een high-end optie, verkrijgbaar in zilver- of zwartkleurige opties, en gericht op filmliefhebbers en audiofielen die op zoek zijn naar een premium thuisbioscoopervaring.

De Cinema-serie, waaronder de CINEMA 50, is een bewijs van Marantz's toewijding aan innovatie en kwaliteit op de AV-receivermarkt. Met functies zoals 8K-capaciteit, Dolby Atmos en DTS:X-decodering, en Dolby Vision-ondersteuning, bevindt de CINEMA 50 zich op de voorgrond van technologie. De serie omvat ook virtuele hoogtespeaker-technologie voor gesimuleerde hoogtespeakers-effecten, waardoor de meeslepende geluidservaring wordt verbeterd.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Marantz CINEMA 50 AV receiver zich door zijn zorgvuldige ontwerp, geavanceerde ruimtekalibratiemogelijkheden, en de eigen HDAM-versterkingscircuits, waardoor het een ideale keuze is voor zowel filmliefhebbers als muziekliefhebbers. Hoewel het een hoger prijskaartje kan hebben, biedt de CINEMA 50 ongeëvenaarde prestaties en veelzijdigheid voor degenen die op zoek zijn naar een premium AV-receiver.

Samengevat excelleert de Marantz CINEMA 50 AV receiver in het leveren van krachtige dynamiek, snelle transiënten, en sterke basextensie, waarmee het zijn positie als topkeuze voor diegenen die een superieure thuisbioscoop- en muziekervaring zoeken, verstevigt. Echter, het hogere prijskaartje kan een beperking vormen voor prijsbewuste consumenten. Zoals Tom's Guide terecht opmerkt: "De Marantz Cinema 50 is een high-end AV-receiver, en het maakt die belofte waar."

Tot slot is de Marantz CINEMA 50 AV receiver, met zijn geavanceerde technologie, superieure prestaties, en zorgvuldig vakmanschap, een opvallende keuze voor veeleisende liefhebbers die op zoek zijn naar een topklasse AV-receiver voor meeslepende audiobelevingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Yamaha RX-A4A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Yamaha RX-A4A

 • list plusBiedt hoogwaardige functies tegen een betaalbare prijs
 • list plusBiedt draadloze connectiviteit via Bluetooth en draadloze antennes
 • list plusMeeslepende audiobeleving voor films en gaming

Nadelen Yamaha RX-A4A

 • list plusGebrek aan ondersteuning voor hoogtekanalen of achterste surround speakers in de 5.1-setup
 • list plusSaaie en niet gebruiksvriendelijke on-screen menu
 • list plusAutomatische luidsprekerinstallatie kalibreert het geluid slechts voor \

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.31
Functionaliteit
7.46
Gebruiksgemak
8.21
De Yamaha RX-V4A AV-receiver is een opvallende aanwinst in de nieuwe lijn van Yamaha, met functies en prestaties die voorheen alleen beschikbaar waren in duurdere modellen. Met een uniek ontwerp met een draaiknop voor het volume en verschillende DSP-instellingen om verschillende akoestische omgevingen na te bootsen, biedt het een meeslepende audio-ervaring voor films en gaming. Op de achterkant bevinden zich verschillende invoeropties, waaronder HDMI, RCA en digitale ingangen, aangevuld met Bluetooth- en draadloze connectiviteit. De Surround AI-verbetering en ondersteuning voor een 5.1.2 Dolby Atmos-indeling maken het een aantrekkelijke keuze voor degenen die een balans zoeken tussen prestaties en betaalbaarheid in een 7.2-kanaals AV-receiver.

Volgens een recensie van Home Theater Review biedt de Yamaha RX-V4A "functies en prestaties die eerder alleen te vinden waren in veel duurdere modellen," waarbij de mogelijkheid om hoogwaardige functies te leveren tegen een toegankelijk prijspunt wordt benadrukt. De inclusie van draadloze connectiviteit via Bluetooth en draadloze antennes wordt benadrukt, waarbij de aanpasbaarheid aan moderne home-entertainmentsystemen wordt getoond.

Aan de andere kant wijst een recensie van LB Tech Reviews op enkele beperkingen, zoals het ontbreken van ondersteuning voor hoogteluidsprekers of achterste surround-luidsprekers in de 5.1-opstelling. De recensie bekritiseert ook het on-screen menu omdat het "saai en niet gebruiksvriendelijk" is, wat de gebruikerservaring zou kunnen beïnvloeden, vooral in vergelijking met andere modellen. Bovendien wordt opgemerkt dat de automatische luidsprekerinstelling, hoewel eenvoudig te gebruiken, het geluid alleen kalibreert voor één stoel, wat de aantrekkingskracht in multi-gebruikersinstellingen zou kunnen beperken.

Opvallend genoeg wordt de Yamaha RX-A4A 7.2-kanaals AV-receiver, onderdeel van de AVENTAGE-lijn van Yamaha, geprezen om zijn indrukwekkende effectenregeling voor films, uitstekende dialoogkwaliteit en solide muziekweergave, zoals vermeld in de recensie van AVForums. De Surround AI-verbetering en goede connectiviteit met HDMI 2.1 onderstrepen verder de aantrekkingskracht, waardoor het een aantrekkelijk startpunt is voor degenen die nieuw zijn in surround sound.

Daarentegen benadrukt een recensie van Audio Gurus de unieke functies van de Yamaha RX-V4A, zoals de "Advance Compare Engine" voor gedetailleerde audio-/videosysteemvergelijkingen en de "Advance Search Engine" om geluidssystemen te vinden op basis van specifieke specificaties, wat een extra laag van gebruiksgemak biedt voor tech-savvy gebruikers.

In een drukke markt van AV-receivers onderscheidt de Yamaha RX-V4A zich als een budgetvriendelijke optie die geen concessies doet aan prestaties. Zijn vermogen om hoogwaardige functies, draadloze connectiviteit en meeslepende audio-ervaringen te leveren, maakt het een aantrekkelijke keuze voor home-entertainmentsystemen. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen, zoals het ontbreken van ondersteuning voor bepaalde luidsprekerconfiguraties en de gebruikersinterface, voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van av receivers. Er zijn namelijk 164 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!