Wat is de beste aquarium van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 september, 2023

Het aanschaffen van een goede aquarium is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste aquarium van 2023? Na het onderzoeken van 668 aquariums kwam de Superfish Aquarium Qubiq 30 wit als beste uit onze aquarium-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de aquariums, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 aquariums-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame aquarium-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste aquariums

1Score: 9.9
Superfish Aquarium Qubiq 30 wit
Superfish Aquarium Qubiq 30 wit
SuperFish
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Ciano Aquarium Nexus Betta 5C zwart
Ciano Aquarium Nexus Betta 5C zwart
Ciano
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Nobleza J9X Aquarium Kit 38.5
Nobleza J9X Aquarium Kit 38.5
Nobleza
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart
SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart
SuperFish
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Nobleza aquarium 7L 23x16x27.5 cm zwart
Nobleza aquarium 7L 23x16x27.5 cm zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Ciano Aquarium 60 Led Cf80 zwart
Ciano Aquarium 60 Led Cf80 zwart
Ciano
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Juwel Primo Aquarium 61 x zwart
Juwel Primo Aquarium 61 x zwart
Juwel
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart
United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Superfish start 70 tropical kit zwart , grijs
Superfish start 70 tropical kit zwart , grijs
SuperFish
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Nobleza J9W Aquarium Kit 38.5 wit
Nobleza J9W Aquarium Kit 38.5 wit
Nobleza
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Aquarium Koopgids

Je overweegt een aquarium aan te schaffen. Er zijn kleine aquaria en grote aquaria, aquaria met en zonder filter. Welk aquarium je nodig hebt, hangt af van de soort vissen die je wilt. Een klein aquarium is ideaal voor bijvoorbeeld tropische garnaaltjes en kleine visjes. Je leest er hieronder meer over!

Wat voor soorten aquariums zijn er?

Er zijn verschillende soorten aquaria te koop. Er zijn aquaria met ingebouwde filters en aquaria zonder filters. Als er geen filter mee wordt geleverd, moet je zelf een goed filter aanschaffen. Daarnaast zijn er grote en kleine aquariums. Zo zijn er aquaria van 55 liter tot wel 500 liter.

Kleine aquaria worden ook wel nano-aquaria genoemd en lenen zich uitstekend voor bijvoorbeeld verschillende garnalen, slakken en kleine soorten visjes.

Grote aquaria zijn ideaal om bijvoorbeeld een Zuid-Amerikaanse biotoop in op te zetten, of Afrikaanse cichliden. Een andere populaire bewoner in het grotere aquarium is de discus. Dit zijn hele mooie, kleurrijke vissen die in scholen leven. Ze kunnen een diameter van ongeveer 20 cm bereiken, waardoor een groot aquarium een must is.

Bovenstaande inrichtingen zijn voorbeelden van een zoetwaterinstallatie. De mooie, felgekleurde vissen zijn echter vaak zoutwater vissen. Hiervoor heb je een zoutwaterinstallatie nodig. Deze vissen hebben speciale eisen en zijn minder geschikt voor de beginner.

Daarnaast zijn er aquariums te koop met deksel en zonder deksel. Ik raad je altijd aan om een aquarium met een deksel te kopen: vissen zijn goede springers! Soms wordt er verlichting met het aquarium meegeleverd. Hoewel vissen geen licht nodig hebben, is licht belangrijk als je levende planten in je aquarium wilt.

Welk aquarium heb ik nodig?

Welk aquarium je nodig hebt, hangt af van wat voor vissen je in je aquarium wilt hebben. Over het algemeen geldt dat hoe groter het aquarium is, hoe beter dit is voor de vissen. Het is natuurlijk wel zo dat als je een nano-aquarium wilt met garnaaltjes, slakken en andere kleine vissen, een kleiner aquarium praktischer is dan een aquarium van 500 liter.

Er zijn ontelbaar verschillende soorten vissen. Het is een goed idee om te onderzoeken aan welke eisen je aquarium moet voldoen als je een bepaalde soort vissen wilt hebben. De meest voorkomende fout wordt gemaakt met goudvissen. Deze worden vaak snel gekocht en in een vissenkom zonder filter gestopt.

Elke vis heeft een filter in zijn leefomgeving nodig. Vissen produceren heel veel afval. Hoeveel afval hangt af van de vis. Goudvissen staan bekend om hun grote afvalproductie. Door een goudvis in een aquarium, of erger nog zelfs, in een kom te stoppen zonder filter, stel je de vis bloot aan allerlei schadelijke micro-organismen die ontstaan door de slechte kwaliteit van het water.

Daarnaast kunnen goudvissen erg groot worden. Goudvissen hebben de eerste jaren van hun leven een aquarium van minimaal 250 liter nodig, het liefst groter. Na een paar jaar is ook dit aquarium te klein en moet de goudvis worden overgezet naar een vijver. Zo zie je maar dat goudvissen niet de ideale vissen voor een aquarium zijn!

Zo heeft elke vis andere eisen. Welk aquarium je nodig hebt, hangt volledig af van wat voor vissen je van plan bent te gaan houden. Wil je een erg groot aquarium kopen? Controleer dan ook of je vloer hiertegen bestand is. Een aquarium van 500 liter weegt 500 kilo. Een houten vloer op een bovenverdieping is in dit geval niet de meest ideale plaats om je aquarium te zetten.

Hoe vaak maak ik mijn aquarium schoon?

Als de biologische balans in je aquarium juist is, hoef je je aquarium niet vaak schoon te maken. Het schoonmaken van een aquarium bestaat vooral uit (gedeeltes) water verversen. Algen zijn in de meeste gevallen niet schadelijk, maar ze maken je aquarium er niet mooier op. Algen kunnen zich op het glas hechten, maar ook op ornamenten.

Glas maak je eenvoudig schoon met een sponsje. Let er goed op dat je geen zand onder je sponsje hebt, anders maak je krassen. Ornamenten haal je uit je aquarium en maak je eveneens schoon met een sponsje, maar nu gebruik je warm water. Met warm water is het schoonmaken vaak net iets sneller.

Je kunt er ook voor kiezen om het glas schoon te maken met een speciale algenmagneet. Persoonlijk geef ik echter voorkeur aan een ouderwetse spons: hiermee zet je meer kracht en voel je beter wat je schoonmaakt.

De bodem van een aquarium kan ook aardig vies worden. Deze maak je schoon met een special aquarium stofzuigertje. Heb je zand, dan ga je hier met je vingers doorheen en het filter doet de rest voor je.

Een goed filter in een aquarium zorgt ervoor dat de biologische balans in het water van je aquarium in balans blijft. Het afval dat vissen produceren, wordt eerst omgezet in ammonia, wat meteen dodelijk is voor je vissen. Je filter zit daarom boordevol goede bacteriën die de schadelijke stoffen zoals ammonia en nitraten uit het water filteren.

Je maakt je filter hierom nooit volledig schoon. Doe je dit, dan heeft je filter geen goede bacteriën meer. Het duurt ongeveer vier weken om deze opnieuw op te bouwen en de meeste vissen zijn hier niet tegen bestand. De sponzen in je filter kunnen echter ook zeer vies worden waardoor het filter minder goed werkt.

Je maakt je sponzen schoon in een emmer met aquarium water: je knijpt in de sponzen waardoor het vuil zich loslaat. Je behoudt de bacteriën doordat je de sponzen schoonmaakt in aquarium water. Het biologische filtermateriaal laat je met rust. Als het enorm vies is doe je hetzelfde als met de sponzen: even afspoelen in een emmer met aquariumwater.

Hoe vaak moet ik het water in een aquarium verversen?

Je ververst het water in je aquarium elke week. Je ververst niet al het water, als je dit doet raak je teveel goede bacteriën kwijt. In plaats van al het water, ververs je ongeveer 30%. Hiervoor gebruik je een waterwisselset of simpelweg een goede tuinslang.

Als je weer water toe gaat voegen, vergeet dan niet je leidingwater veilig te maken met een van de vele verkrijgbare producten die het leidingwater veilig maken. Kraanwater bevat stoffen die schadelijk zijn voor de goede bacteriën in je filter.

Probeer daarnaast de watertemperatuur constant te houden: vul je aquarium daarom niet met ijskoud water. Heeft je aquarium een temperatuur van 25 °C, voeg dan wat warm water toe. Is het nieuwe water te koud of juist te warm, dan kunnen je vissen in schok belanden en daardoor ziek worden of zelfs dood gaan.

Hoe lang moeten de lichten in een aquarium branden?

Vissen hebben in principe geen licht nodig. Heb je levende planten in je aquarium? Dan is licht noodzakelijk voor de groei hiervan. Uiteraard ziet een goed verlicht aquarium er simpelweg mooier uit dan een donker aquarium.

Als je je lichten te lang laat branden, stimuleer je de groei van algen. Zijn je lichten niet lang genoeg aan, dan groeien je planten niet goed of gaan ze zelfs dood. Het is vaak een beetje experimenteren hoe lang je het beste je lichten aan laat. Over het algemeen is zes uur voldoende. Merk je dat je planten het niet goed doen, laat het licht dan iets langer aan.

Wat zijn de ideale waardes van mijn aquarium water?

Door de waardes van je aquariumwater te begrijpen voorkom je veel problemen. Hieronder bespreek ik de meest belangrijke waarden. Je meet de waardes van je aquariumwater met een goede testkit voor aquariums.

De pH-waarde van het water wordt beïnvloed door bijvoorbeeld planten, maar ook ornamenten kunnen de pH van je water laten schommelen. Dit geldt ook voor verschillende houtsoorten. De ideale pH-waarde is afhankelijk van de soort vissen die je hebt. Zorg altijd dat de pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 ligt. De pH-waarde meet je met een goede pH-testkit.

gH staat voor de hardheid van het water. De ideale gH-waarde hangt wederom af van wat voor vissen je hebt, maar probeer de gH-waarde te houden tussen 6 en 16. Je verlaagt de gH-waarde van je water door bijvoorbeeld afgekoeld gekookt water toe te voegen.

NO2 staat voor nitriet. Dit wil je helemaal niet zien in je aquarium omdat het schadelijk is voor je vissen. Je ziet vaak hoge nitrietwaarden in nieuwe aquaria waar de biologische balans nog niet juist is. Ook kunnen dode vissen zorgen voor nitriekpieken in je water. Als je NO2 ziet in je water, ververs dan 1/3 van je water.

Nitraatwaarden worden weergegeven door NO3. Nitraat en nitriet worden vaak verward: nitraat is minder schadelijk dan nitriet, maar hoge nitraatwaarden zijn verre van ideaal. De nitraatwaarden mogen niet hoger zijn dan 20 mg/l. De waarden verlaag je door meer planten toe te voegen en minder te voeren.

NH3 en NH4 staan voor ammonia en ammoniak en deze zijn beide schadelijk voor je aquarium. Idealiter zijn deze waarden nul. Ammoniak is erg schadelijk voor je vissen en wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door achterstallig onderhoud van je aquarium. Heb je ammoniak in je water, ververs dan elke week 50% van je water totdat de ammoniak is verdwenen.

Moet het water in mijn aquarium verwarmd worden?

Als je tropische vissen in je aquarium hebt, moet je het water te verwarmen. Wat de ideale temperatuur is, hangt af van de soort vissen. Levendbarende vissen zoals guppy's hebben een lagere temperatuur tussen de 21 °C en 23 °C nodig, terwijl de gemiddelde tropische vis vaak een watertemperatuur van ongeveer 25 °C nodig heeft.

Discusvissen vereisen een nog warmere temperatuur: rond de 30 °C. Je verwarmt je water met goede aquariumverwarming. Je houdt de temperatuur vervolgens in de gaten door elke dag even op je aquariumthermometer te kijken.

hero illustration

Hoe testen we aquariums?

Om de beste aquarium te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze aquarium-test hebben we 668 aquariums geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze aquarium-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze aquarium-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne aquarium-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte aquarium in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 668 aquariums te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste aquariums op een rijtje

1. Superfish Aquarium Qubiq 30 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Strak en modern aquarium Beginnen aan je aquariumhobby is best intimiderend, met de QubiQ 30 van Superfish word je een handje geholpen. Dit is een 30 liter aquarium dat gemakkelijk is in onderhoud. Dankzij het moderne filtersysteem blijft je aquariumwater gezond en helder. De QubiQ 30 heeft een strak en modern uiterlijk met een glazen afdekplaat. De set bevat: Aquarium 32 x 32 x 32 cm – 30 liter Biologisch filter met Crystal Clear cartridge Ruimte voor een verwarming (voor het houden van tropische vissen) Tijd voor vissen! Wanneer het water gereed is, kan je de vissen en planten toevoegen. Ga naar je lokale Pets Place om je aquariumwater te laten testen en om je eerste vissen en planten uit te kiezen zodat je een evenwichtige balans kunt vinden voor je aquarium. Wil je tropische vissen? Vergeet dan niet om aquariumverwarming aan te schaffen! De QubiQ heeft een afmeting van 32 x 32 x 32 cm en is verkrijgbaar in de kleuren zwart of wit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 weken.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Ciano Aquarium Nexus Betta 5C zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

De Nexus 5C is een klein glazen aquarium met een gedurfd en aantrekkelijk design: een diamantvorm. Het wordt geleverd met een deksel met scharnieren en is uitgerust me een aansluiting voor ledsysteem CLN5 RGG 'touch' en een steun voor het CF20 filter van Ciano. Zo heb je een prachtig aquarium voor jouw Betta! Producteigenschappen: Afmetingen: 26,9 (L) x 31 (D) x 26,2 (H) cm Kleur: Zwart (ook verkrijgbaar in wit) Inhoud: 5,5 liter Inclusief een scharnierende kap en een filterhouder. Let op! Wordt geleverd zonder filters en verlichting.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Nobleza J9X Aquarium Kit 38.5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.7

Dit is een compleet aquarium van 30 liter met deksel, LED-verlichting, filterschuim en geïntegreerde pomp, ideaal voor beginners. Filtratie systemen 300L/H, met zeer efficiënt filterkatoen en geïntegreerde pomp voor effectieve oxygenatie terwijl het water wordt gezuiverd. LED verlichting Een energiezuinige 1,5W ledstrip met een mix van wit en blauw licht die natuurlijk licht nabootst, de kleuren van de vissen beschermt en de plantengroei stimuleert. Zeer decoratief Het transparante ontwerp van gebogen glas zorgt voor een bredere kijkhoek en is geschikt voor planken of bureaus in kinderkamers, woonkamers, kantoren, enz. Inhoud en maat 30L (L38.5*B24*H39CM) - Ideaal formaat voor beginners of contact met kinderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 augustus in huis

Bekijk prijs

4. SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

Ideaal beginnersaquarium voor goudvissen Beginnen aan je aquariumhobby is best intimiderend, met de Start 20 Goldfish Kit van Superfish word je een handje geholpen. Dit is een compleet 16 liter aquarium met ledverlichting en binnenfilter, ideaal voor beginners. Dit aquarium is ideaal voor het houden van goudvissen. Een aquariumverwarmer is dan ook niet nodig, want goudvissen zijn koudwatervissen. De set wordt onder andere geleverd inclusief Aqua-Flow 50 filter, een noodzakelijk apparaatje dat zorgt voor stroming in het water en je water schoon houdt. Daarnaast heeft het aquarium ingebouwde ledverlichting om je vissen te voorzien van een dagelijkse dosis zonlicht. De set bevat: Aquarium 32 x 19,2 x 30,5 cm – 16 liter Aqua-Flow 50 binnenfilter Ledverlichting Thermometer – controleer de temperatuur Visnetje – voor het vangen van vissen en verwijderen van vuil Goudvissenvoer – Hikari Goldfish Staple Colombo Goldfish Care supplementen Tijd voor vissen! Wanneer het water gereed is, kan je de vissen en planten toevoegen. Ga naar je lokale Pets Place om je aquariumwater te laten testen en om je eerste vissen en planten uit te kiezen zodat je een evenwichtige balans kunt vinden voor je aquarium. Wil je tropische vissen? Vergeet dan niet om aquariumverwarming aan te schaffen! De Start 20 Goldfish Kit heeft een afmeting van 32 x 19,2 x 30,5 cm en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Nobleza aquarium 7L 23x16x27.5 cm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nobleza aquarium 7L 23x16x27.5 cm zwart

 • list plusHet is een compact aquarium met afmetingen van 23x16x27,5 cm.
 • list plusHet heeft een modern design en een zwarte kleur die in elke omgeving past.
 • list plusHet heeft een capaciteit van 7 liter, wat perfect is voor starters.

Nadelen Nobleza aquarium 7L 23x16x27.5 cm zwart

 • list plusHet is niet duurzaam en kan gemakkelijk stuk gaan.
 • list plusHet heeft een lage kwaliteit, wat betekent dat het minder bestand is tegen schadelijke stoffen.
 • list plusHet heeft geen pomp, wat betekent dat je een externe pomp nodig hebt om de waterstroom te regelen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een aquarium om mee te beginnen of voor je kinderen? Dan is het Nobleza aquarium een goede keuze! Met een inhoud van 7 liter is het perfect voor beginners en kinderen. Het aquarium wordt geleverd met een ingebouwde filter en LED verlichting, waardoor het aquarium schoon blijft en er altijd genoeg licht is. De afgeronde hoeken geven het aquarium een mooie uitstraling en zorgen voor een nog beter zicht op de vissen.

Wat dit aquarium echt bijzonder maakt, is de compacte grootte en het moderne ontwerp. Het past perfect op een bureau of kastje en geeft een stijlvolle touch aan elke ruimte. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Een nadeel van dit aquarium is dat het niet wordt geleverd met decoratie of een verwarmingselement. Dit betekent dat je zelf moet investeren in deze extra's, als je dat wilt. Ook is het belangrijk om te weten dat dit aquarium alleen geschikt is voor kleine vissen en dat je de waterkwaliteit goed in de gaten moet houden.

Al met al is het Nobleza aquarium een geweldige keuze voor beginners en kinderen. Het heeft een modern ontwerp, is gemakkelijk te onderhouden en heeft een redelijke prijs. Het is perfect voor kleine vissen en past in elke ruimte. Als je op zoek bent naar een leuke en eenvoudige manier om te beginnen met het houden van vissen, dan is dit aquarium de juiste keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 11 januari in huis

Bekijk prijs

6. Ciano Aquarium 60 Led Cf80 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Ciano LED 60 is een aquarium met een strak design en krachtige LED verlichting daarnaast is het aquariujm uitgerust met een verwarming van 50 Watt. Het aquarium heeft een inhoud van 58 liter en heeft een kunstof lichtkap. Dit aquarium is een shoolvoorbeeld van een starters aquarium.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

7. Juwel Primo Aquarium 61 x zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Juwel Aquarium Primo 60 is een aquarium dat uitgevoerd is met een sterk Bioflow ONE filter. Dit binnenfilter bevindt zich in het aquarium waardoor het water in het aquarium blijft, wat lekkages kan voorkomen. De Bioflow ONE filter heeft een geruisloze krachtige Eccoflow circulatiepomp. De temperatuur in de Juwel Primo 60 wordt geregeld door een regelbare verwarming van 50 Watt, die optimaal geinstalleerd is in de waterdoorstroming van het Bioflow ONE filter. Door het gebruik van hoogwaardige zilvercontacten en slagvast Borosilicaatglas voldoet hij aan grote verwachtingen. Natuurlijk is deze verwarmer ook TUV/GS gecertificeerd. Dit aquarium is uitgevoerd met een onderframe waardoor het makkelijk en zonder onderlegmat op verschillende opervlakken te plaatsen is. De Primo 60 is uitgerust met een Novolux LED 60 - 8w verlichting. De lengte van de LED verlichting is afgestemd op de grootte van het Juwel aquarium. Hierdoor is er een gelijkmatige verdeling van het licht. De lichtbalk is op een speciale manier gelast waardoor hij 100% waterdicht is. Ook deze vervuld de Europese Veiligheidsnorm en is TUV/GS gecertificeerd. Het aquarium is makkelijk toegankelijk doordat de lichtkap opengeklapt kan worden. Door een geintegreerde klep kun je de vissen makkelijk voeren of een voederautomaat plaatsen. Bij dit aquarium is een passende losse kast verkrijgbaar. Deze kast is makkelijk op te bouwen en biedt voldoende ruimte voor jouw benodigdheden. Dit aquarium wordt dus geleverd zonder kast: deze kast is apart leverbaar. -Inhoud 60 liter -Verwarmer 50W van borosilcaatglas -Inclusief LED verlichting

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart

 • list plusDit product heeft een mooi design en zal een mooie toevoeging zijn aan elk bureau.
 • list plusHet feit dat dit product een USB-aansluiting heeft, maakt het gemakkelijk te gebruiken en op te laden.
 • list plusHet compacte formaat van dit product maakt het ideaal voor kleine ruimtes.

Nadelen United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart

 • list plusDit product is niet geschikt voor grote vissen en kan alleen kleine vissen huisvesten.
 • list plusHet ontbreken van een filter in dit product kan leiden tot ongezonde omstandigheden voor de vissen.
 • list plusDit product heeft een beperkte capaciteit en kan slechts een paar vissen huisvesten.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.4

De United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart is een uniek product dat functionaliteit combineert met stijl. Het is niet alleen een aquarium voor je vis, maar ook een pennenhouder, klok, kalender en lamp! Met de meegeleverde USB kabel kun je de pomp en verlichting van stroom voorzien en het water in het aquarium wordt gefilterd door een waterpomp. De waterpomp en de LED verlichting zijn apart aan en uit te schakelen. Het verlichte LCD display geeft de alarmklok, tijd, datum en temperatuur weer.

Wat dit product onderscheidt van andere aquariums is dat het multifunctioneel is en een geweldige toevoeging aan je bureau kan zijn. Het is perfect voor mensen die een aquarium willen, maar ook een pennenhouder, klok en kalender nodig hebben. Het heeft een mooi design en de verlichting zorgt voor een gezellige sfeer.

Het aquarium werkt op 3 x AA 1.5V batterijen (niet meegeleverd) en wordt geleverd met decoratieve steentjes en een kunstplantje. Het heeft een laag voltage pomp die zorgt voor een rustige werking en de ingebouwde filter en verwarming maken het onderhoud gemakkelijker.

Een nadeel van dit product is dat het geen grote vis kan bevatten vanwege de beperkte grootte van het aquarium. Het is dus meer geschikt voor kleine vissen of garnalen. Daarnaast kan het geluid van de waterpomp hoorbaar zijn als je het op een stille werkplek gebruikt.

Over het algemeen is de United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart een geweldige aankoop voor iedereen die op zoek is naar een aquarium dat niet te veel ruimte in beslag neemt en ook nog eens functioneel is. Het is gemakkelijk te onderhouden, heeft een leuk design en zorgt voor een gezellige sfeer op je bureau.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Superfish start 70 tropical kit zwart , grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.2

Ideaal beginnersaquarium voor tropische vissen Beginnen aan je aquariumhobby is best intimiderend, met de Start 70 Tropical Kit van Superfish word je een handje geholpen. Dit is een compleet 60 liter aquarium met ledverlichting en binnenfilter, ideaal voor beginners. Dit aquarium is ideaal voor het houden van tropische vissen, dankzij de bijgevoegde Eco Heater. De set wordt onder andere geleverd inclusief Aqua-Flow 200 filter, een noodzakelijk apparaatje dat zorgt voor stroming in het water en je water schoon houdt. Daarnaast heeft het aquarium ingebouwde ledverlichting om je vissen te voorzien van een dagelijkse dosis zonlicht. De set bevat: Aquarium met deksel 58 x 30 x 45 cm – 60 liter Aqua-Flow 200 binnenfilter Retro ledverlichting (12 Volt, 7 Watt) Thermometer – controleer de temperatuur Schepnetje – voor het vangen van vissen en verwijderen van vuil Hikari Micro Wafer – voer voor tropische vissen Colombo Bacto Start – levende bacteriën voor het opstarten van de filter Colombo Aqua Start – geschikt maken van leidingwater Eco Heater – verwarmt het water (100 Watt) Tijd voor vissen! Wanneer het water gereed is, kan je de vissen en planten toevoegen. Ga naar je lokale Pets Place om je aquariumwater te laten testen en om je eerste vissen en planten uit te kiezen zodat je een evenwichtige balans kunt vinden voor je aquarium. De Start 70 Tropical Kit heeft een afmeting van 58 x 30 x 40 cm en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Nobleza J9W Aquarium Kit 38.5 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8

Dit is een compleet aquarium van 30 liter met deksel, LED-verlichting, filterschuim en geïntegreerde pomp, ideaal voor beginners. Filtratie systemen 300L/H, met zeer efficiënt filterkatoen en geïntegreerde pomp voor effectieve oxygenatie terwijl het water wordt gezuiverd. LED verlichting Een energiezuinige 1,5W ledstrip met een mix van wit en blauw licht die natuurlijk licht nabootst, de kleuren van de vissen beschermt en de plantengroei stimuleert. Zeer decoratief Het transparante ontwerp van gebogen glas zorgt voor een bredere kijkhoek en is geschikt voor planken of bureaus in kinderkamers, woonkamers, kantoren, enz. Inhoud en maat 30L (L38.5*B24*H39CM) - Ideaal formaat voor beginners of contact met kinderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 september in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van aquariums. Er zijn immers 668 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!