Wat is de beste Aquarium van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Aquarium is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Aquarium van 2024? Na het onderzoeken van 426 Aquariums kwam de SuperFish Start 20 Goldfish Kit als beste uit onze Aquarium-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Aquariums, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Aquariums-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Aquarium-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Aquariums

1Score: 9.9
SuperFish Start 20 Goldfish Kit
SuperFish Start 20 Goldfish Kit
SuperFish
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Juwel Primo Aquarium 61 x
Juwel Primo Aquarium 61 x
Juwel
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Superfish Aquarium Qubiq 30
Beste aquarium
Superfish Aquarium Qubiq 30
SuperFish
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Ciano Aquarium Nexus Betta 5C
Ciano Aquarium Nexus Betta 5C
Ciano
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Ciano Aquarium Vissen
Ciano Aquarium Vissen
Ciano
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Superfish Qubiq 30 Pro Zwart
Superfish Qubiq 30 Pro Zwart
SuperFish
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
SuperFish Start 20 Goldfish Kit
SuperFish Start 20 Goldfish Kit
SuperFish
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Juwel Rio 180 LED Aquarium
Juwel Rio 180 LED Aquarium
Juwel
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
SuperFish Aquarium Start 70 Tropical
SuperFish Aquarium Start 70 Tropical
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Fluval Aquarium Vissen
Fluval Aquarium Vissen
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Aquarium Koopgids

Je overweegt een aquarium aan te schaffen. Er zijn kleine aquaria en grote aquaria, aquaria met en zonder filter. Welk aquarium je nodig hebt, hangt af van de soort vissen die je wilt. Een klein aquarium is ideaal voor bijvoorbeeld tropische garnaaltjes en kleine visjes. Je leest er hieronder meer over!

Wat voor soorten aquariums zijn er?

Er zijn verschillende soorten aquaria te koop. Er zijn aquaria met ingebouwde filters en aquaria zonder filters. Als er geen filter mee wordt geleverd, moet je zelf een goed filter aanschaffen. Daarnaast zijn er grote en kleine aquariums. Zo zijn er aquaria van 55 liter tot wel 500 liter.

Kleine aquaria worden ook wel nano-aquaria genoemd en lenen zich uitstekend voor bijvoorbeeld verschillende garnalen, slakken en kleine soorten visjes.

Grote aquaria zijn ideaal om bijvoorbeeld een Zuid-Amerikaanse biotoop in op te zetten, of Afrikaanse cichliden. Een andere populaire bewoner in het grotere aquarium is de discus. Dit zijn hele mooie, kleurrijke vissen die in scholen leven. Ze kunnen een diameter van ongeveer 20 cm bereiken, waardoor een groot aquarium een must is.

Bovenstaande inrichtingen zijn voorbeelden van een zoetwaterinstallatie. De mooie, felgekleurde vissen zijn echter vaak zoutwater vissen. Hiervoor heb je een zoutwaterinstallatie nodig. Deze vissen hebben speciale eisen en zijn minder geschikt voor de beginner.

Daarnaast zijn er aquariums te koop met deksel en zonder deksel. Ik raad je altijd aan om een aquarium met een deksel te kopen: vissen zijn goede springers! Soms wordt er verlichting met het aquarium meegeleverd. Hoewel vissen geen licht nodig hebben, is licht belangrijk als je levende planten in je aquarium wilt.

Welk aquarium heb ik nodig?

Welk aquarium je nodig hebt, hangt af van wat voor vissen je in je aquarium wilt hebben. Over het algemeen geldt dat hoe groter het aquarium is, hoe beter dit is voor de vissen. Het is natuurlijk wel zo dat als je een nano-aquarium wilt met garnaaltjes, slakken en andere kleine vissen, een kleiner aquarium praktischer is dan een aquarium van 500 liter.

Er zijn ontelbaar verschillende soorten vissen. Het is een goed idee om te onderzoeken aan welke eisen je aquarium moet voldoen als je een bepaalde soort vissen wilt hebben. De meest voorkomende fout wordt gemaakt met goudvissen. Deze worden vaak snel gekocht en in een vissenkom zonder filter gestopt.

Elke vis heeft een filter in zijn leefomgeving nodig. Vissen produceren heel veel afval. Hoeveel afval hangt af van de vis. Goudvissen staan bekend om hun grote afvalproductie. Door een goudvis in een aquarium, of erger nog zelfs, in een kom te stoppen zonder filter, stel je de vis bloot aan allerlei schadelijke micro-organismen die ontstaan door de slechte kwaliteit van het water.

Daarnaast kunnen goudvissen erg groot worden. Goudvissen hebben de eerste jaren van hun leven een aquarium van minimaal 250 liter nodig, het liefst groter. Na een paar jaar is ook dit aquarium te klein en moet de goudvis worden overgezet naar een vijver. Zo zie je maar dat goudvissen niet de ideale vissen voor een aquarium zijn!

Zo heeft elke vis andere eisen. Welk aquarium je nodig hebt, hangt volledig af van wat voor vissen je van plan bent te gaan houden. Wil je een erg groot aquarium kopen? Controleer dan ook of je vloer hiertegen bestand is. Een aquarium van 500 liter weegt 500 kilo. Een houten vloer op een bovenverdieping is in dit geval niet de meest ideale plaats om je aquarium te zetten.

Hoe vaak maak ik mijn aquarium schoon?

Als de biologische balans in je aquarium juist is, hoef je je aquarium niet vaak schoon te maken. Het schoonmaken van een aquarium bestaat vooral uit (gedeeltes) water verversen. Algen zijn in de meeste gevallen niet schadelijk, maar ze maken je aquarium er niet mooier op. Algen kunnen zich op het glas hechten, maar ook op ornamenten.

Glas maak je eenvoudig schoon met een sponsje. Let er goed op dat je geen zand onder je sponsje hebt, anders maak je krassen. Ornamenten haal je uit je aquarium en maak je eveneens schoon met een sponsje, maar nu gebruik je warm water. Met warm water is het schoonmaken vaak net iets sneller.

Je kunt er ook voor kiezen om het glas schoon te maken met een speciale algenmagneet. Persoonlijk geef ik echter voorkeur aan een ouderwetse spons: hiermee zet je meer kracht en voel je beter wat je schoonmaakt.

De bodem van een aquarium kan ook aardig vies worden. Deze maak je schoon met een special aquarium stofzuigertje. Heb je zand, dan ga je hier met je vingers doorheen en het filter doet de rest voor je.

Een goed filter in een aquarium zorgt ervoor dat de biologische balans in het water van je aquarium in balans blijft. Het afval dat vissen produceren, wordt eerst omgezet in ammonia, wat meteen dodelijk is voor je vissen. Je filter zit daarom boordevol goede bacteriën die de schadelijke stoffen zoals ammonia en nitraten uit het water filteren.

Je maakt je filter hierom nooit volledig schoon. Doe je dit, dan heeft je filter geen goede bacteriën meer. Het duurt ongeveer vier weken om deze opnieuw op te bouwen en de meeste vissen zijn hier niet tegen bestand. De sponzen in je filter kunnen echter ook zeer vies worden waardoor het filter minder goed werkt.

Je maakt je sponzen schoon in een emmer met aquarium water: je knijpt in de sponzen waardoor het vuil zich loslaat. Je behoudt de bacteriën doordat je de sponzen schoonmaakt in aquarium water. Het biologische filtermateriaal laat je met rust. Als het enorm vies is doe je hetzelfde als met de sponzen: even afspoelen in een emmer met aquariumwater.

Hoe vaak moet ik het water in een aquarium verversen?

Je ververst het water in je aquarium elke week. Je ververst niet al het water, als je dit doet raak je teveel goede bacteriën kwijt. In plaats van al het water, ververs je ongeveer 30%. Hiervoor gebruik je een waterwisselset of simpelweg een goede tuinslang.

Als je weer water toe gaat voegen, vergeet dan niet je leidingwater veilig te maken met een van de vele verkrijgbare producten die het leidingwater veilig maken. Kraanwater bevat stoffen die schadelijk zijn voor de goede bacteriën in je filter.

Probeer daarnaast de watertemperatuur constant te houden: vul je aquarium daarom niet met ijskoud water. Heeft je aquarium een temperatuur van 25 °C, voeg dan wat warm water toe. Is het nieuwe water te koud of juist te warm, dan kunnen je vissen in schok belanden en daardoor ziek worden of zelfs dood gaan.

Hoe lang moeten de lichten in een aquarium branden?

Vissen hebben in principe geen licht nodig. Heb je levende planten in je aquarium? Dan is licht noodzakelijk voor de groei hiervan. Uiteraard ziet een goed verlicht aquarium er simpelweg mooier uit dan een donker aquarium.

Als je je lichten te lang laat branden, stimuleer je de groei van algen. Zijn je lichten niet lang genoeg aan, dan groeien je planten niet goed of gaan ze zelfs dood. Het is vaak een beetje experimenteren hoe lang je het beste je lichten aan laat. Over het algemeen is zes uur voldoende. Merk je dat je planten het niet goed doen, laat het licht dan iets langer aan.

Wat zijn de ideale waardes van mijn aquarium water?

Door de waardes van je aquariumwater te begrijpen voorkom je veel problemen. Hieronder bespreek ik de meest belangrijke waarden. Je meet de waardes van je aquariumwater met een goede testkit voor aquariums.

De pH-waarde van het water wordt beïnvloed door bijvoorbeeld planten, maar ook ornamenten kunnen de pH van je water laten schommelen. Dit geldt ook voor verschillende houtsoorten. De ideale pH-waarde is afhankelijk van de soort vissen die je hebt. Zorg altijd dat de pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 ligt. De pH-waarde meet je met een goede pH-testkit.

gH staat voor de hardheid van het water. De ideale gH-waarde hangt wederom af van wat voor vissen je hebt, maar probeer de gH-waarde te houden tussen 6 en 16. Je verlaagt de gH-waarde van je water door bijvoorbeeld afgekoeld gekookt water toe te voegen.

NO2 staat voor nitriet. Dit wil je helemaal niet zien in je aquarium omdat het schadelijk is voor je vissen. Je ziet vaak hoge nitrietwaarden in nieuwe aquaria waar de biologische balans nog niet juist is. Ook kunnen dode vissen zorgen voor nitriekpieken in je water. Als je NO2 ziet in je water, ververs dan 1/3 van je water.

Nitraatwaarden worden weergegeven door NO3. Nitraat en nitriet worden vaak verward: nitraat is minder schadelijk dan nitriet, maar hoge nitraatwaarden zijn verre van ideaal. De nitraatwaarden mogen niet hoger zijn dan 20 mg/l. De waarden verlaag je door meer planten toe te voegen en minder te voeren.

NH3 en NH4 staan voor ammonia en ammoniak en deze zijn beide schadelijk voor je aquarium. Idealiter zijn deze waarden nul. Ammoniak is erg schadelijk voor je vissen en wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door achterstallig onderhoud van je aquarium. Heb je ammoniak in je water, ververs dan elke week 50% van je water totdat de ammoniak is verdwenen.

Moet het water in mijn aquarium verwarmd worden?

Als je tropische vissen in je aquarium hebt, moet je het water te verwarmen. Wat de ideale temperatuur is, hangt af van de soort vissen. Levendbarende vissen zoals guppy's hebben een lagere temperatuur tussen de 21 °C en 23 °C nodig, terwijl de gemiddelde tropische vis vaak een watertemperatuur van ongeveer 25 °C nodig heeft.

Discusvissen vereisen een nog warmere temperatuur: rond de 30 °C. Je verwarmt je water met goede aquariumverwarming. Je houdt de temperatuur vervolgens in de gaten door elke dag even op je aquariumthermometer te kijken.

hero illustration

Hoe testen we Aquariums?

Om de beste Aquarium te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Aquarium-test hebben we 426 Aquariums geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Aquarium-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Aquarium-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Aquarium-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Aquarium in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 426 Aquariums te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Aquariums in een handige lijst

1. SuperFish Start 20 Goldfish Kit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SuperFish Start 20 Goldfish Kit

 • list plusInclusief alle benodigdheden om direct van start te kunnen gaan
 • list plusCompact formaat, gemakkelijk te plaatsen in verschillende ruimtes
 • list plusOnderhoudsvriendelijk dankzij ingebouwde ledverlichting en het ontbreken van een aquariumverwarmer

Nadelen SuperFish Start 20 Goldfish Kit

 • list plusTe klein voor goudvissen, geschikt voor garnalen en kleine vissoorten
 • list plusOpmerkingen over de kwaliteit, zoals gekraakte hoeken

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.99
Functionaliteit
9.76
Gebruiksgemak
9.8
Ik ben dolenthousiast om je voor te stellen aan de SuperFish Start 20 Goldfish Kit Zwart - het perfecte beginnersaquarium voor iedereen die wil beginnen met het houden van goudvissen. Met een inhoud van 16 liter en alle benodigdheden die je nodig hebt om meteen van start te gaan, is dit aquarium een geweldige keuze.

Wat dit aquarium echt bijzonder maakt, is dat het geen aquariumverwarmer nodig heeft, omdat goudvissen koudwatervissen zijn. Dit maakt het onderhoud van het aquarium super eenvoudig. Daarnaast heeft het aquarium ingebouwde ledverlichting, die je vissen voorziet van een dagelijkse dosis zonlicht. 🌞

Met afmetingen van 32 x 19,2 x 30,5 cm heeft dit aquarium een compact formaat en past het gemakkelijk in verschillende ruimtes. Je kunt kiezen tussen de kleuren zwart en wit, zodat je het aquarium kunt aanpassen aan jouw interieur.

Het is belangrijk om te weten dat dit aquarium het meest geschikt is voor kleine vissen zoals garnalen en minivisjes. Voor goudvissen raden we een groter aquarium aan, omdat ze meer ruimte nodig hebben. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de hoeken van het aquarium na enkele maanden zijn gekraakt, dus dat is iets om in gedachten te houden.

Desondanks is de SuperFish Start 20 Goldfish Kit Zwart nog steeds een geweldige optie voor beginners die willen beginnen met het houden van kleine vissen. Het compacte formaat maakt het gemakkelijk te plaatsen en de meegeleverde accessoires stellen je in staat om meteen aan de slag te gaan. Met de ingebouwde ledverlichting en het ontbreken van een aquariumverwarmer is het onderhoud van het aquarium een fluitje van een cent.

Onthoud wel dat dit aquarium niet geschikt is voor goudvissen, maar eerder voor garnalen en kleine vissoorten. Als je op zoek bent naar een aquarium voor goudvissen, is het verstandig om te investeren in een groter model. Al met al biedt de SuperFish Start 20 Goldfish Kit Zwart een geweldige prijs-kwaliteitverhouding voor beginners in de aquariumhobby.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. Juwel Primo Aquarium 61 x

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Juwel Primo Aquarium 61 x

 • list plusCompact formaat, perfect voor starters of mensen met beperkte ruimte
 • list plusSterk Bioflow ONE filter voorkomt lekkages en zorgt voor optimale watercirculatie en zuivering
 • list plusPrachtige Novolux LED-verlichting met gelijkmatige verdeling van het licht en waterdichte lichtbalk

Nadelen Juwel Primo Aquarium 61 x

 • list plusNiet mogelijk om de sterrenbeoordeling aan te passen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.26
Gebruiksgemak
9.71
Het Juwel Primo Aquarium - 61 x 31 x 37 cm - 60 L - Zwart is echt iets voor mij! Als aquariumliefhebber wil ik niets liever dan een kwaliteitsvol en stijlvol aquarium. Met zijn compacte formaat van 61 x 31 x 37 cm en een inhoud van 60 liter is dit aquarium perfect voor mij als starter of voor mensen met beperkte ruimte.

Een van de beste eigenschappen van dit aquarium is het sterke Bioflow ONE filter. Dit filter zit in het aquarium zelf, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over lekkages. Het Bioflow ONE filter wordt geleverd met een geruisloze en krachtige Eccoflow circulatiepomp, die zorgt voor een optimale watercirculatie en zuivering.

Wat ik ook geweldig vind, is de regelbare verwarming van 50 Watt die perfect is geïntegreerd in het waterdoorstroomsysteem van het Bioflow ONE filter. Dit zorgt voor een constante en ideale temperatuur in het aquarium, wat essentieel is voor het welzijn van mijn vissen en andere onderwaterdieren.

De Novolux LED 60 - 8w verlichting van dit aquarium is speciaal ontworpen om het licht gelijkmatig te verdelen. De kleuren van mijn vissen komen echt tot leven, wat een prachtig visueel effect creëert. En het beste van alles? De lichtbalk is 100% waterdicht en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen.

Dit aquarium is ook super gebruiksvriendelijk. De lichtkap kan eenvoudig worden opengemaakt, zodat ik gemakkelijk toegang heb tot het aquarium. En met de geïntegreerde klep kan ik mijn vissen gemakkelijk voeren of een voederautomaat plaatsen.

Het Juwel Primo Aquarium - 61 x 31 x 37 cm - 60 L - Zwart wordt geleverd zonder kast, maar er is een passende losse kast beschikbaar. Deze kast is makkelijk in elkaar te zetten en biedt genoeg ruimte voor al mijn benodigdheden.

De gebruikersreviews zijn overwegend positief. Mensen zijn vooral enthousiast over het mooie design, de duurzaamheid en de hoge kwaliteit van het aquarium. Ook de stille werking en de prachtige kleuren van de LED verlichting worden vaak genoemd. Het enige minpuntje dat genoemd wordt, is dat het niet mogelijk is om de sterrenbeoordeling aan te passen.

Al met al is het Juwel Primo Aquarium - 61 x 31 x 37 cm - 60 L - Zwart een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een compact en kwaliteitsvol aquarium. Met het sterke filter, de regelbare verwarming en de prachtige LED verlichting heb ik alles wat ik nodig heb om mijn vissen en andere onderwaterdieren gelukkig en gezond te houden. 🐠

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 8 tot 9 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Beste aquarium: Superfish Aquarium Qubiq 30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Superfish Aquarium Qubiq 30

 • list plusModerne en strakke vormgeving die goed past bij elke moderne inrichting
 • list plusEfficiënt filtratiesysteem dat het water gezond en helder houdt
 • list plusMogelijkheid om tropische vissen te huisvesten met de toevoeging van een verwarming

Nadelen Superfish Aquarium Qubiq 30

 • list plusFilter kan lawaai maken, wat hinderlijk kan zijn
 • list plusSommige gebruikers meldden duurzaamheidsproblemen, met een ontbrekende hoek

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
8.7
Als je wilt beginnen met een aquariumhobby, kan het best overweldigend zijn om te weten waar je moet beginnen. Gelukkig heb ik de oplossing voor je: de Superfish Aquarium Qubiq 30. Dit aquarium is niet alleen modern en strak vormgegeven, maar heeft ook een inhoud van 30 liter en is super makkelijk te onderhouden.

Een van de beste kenmerken van de Superfish Aquarium Qubiq 30 is het moderne filtersysteem. Dit zorgt ervoor dat het water in het aquarium gezond en helder blijft. Je hoeft dus minder vaak het water te verversen, wat tijd en moeite bespaart. De positieve reviews liegen er niet om! Een tevreden gebruiker meldt dat hij slechts één keer in de vijf weken de helft van het water hoeft te verversen. Dat betekent blije vissen en een blije eigenaar! 🐠

Bij dit aquarium wordt een biologisch filter geleverd dat werkt met een Crystal Clear cartridge. Dit zorgt voor efficiënte filtratie en draagt bij aan het heldere water. Daarnaast is er ook ruimte voor een verwarming, zodat je zelfs tropische vissen kunt houden. Hoe cool is dat?

Het design van de Superfish Aquarium Qubiq 30 is echt een lust voor het oog. Met zijn strakke en moderne uiterlijk en glazen afdekplaat past hij perfect bij elke moderne inrichting. Ik was zelf aangenaam verrast toen ik de doos opende en zag dat het hele aquarium op een ingebouwde standaard stond. Dit niet alleen een esthetisch element, maar het zorgt ook voor stabiliteit. Topcombinatie!

Het aquarium is verkrijgbaar in zwart en wit, dus je kunt kiezen wat het beste bij jouw interieur past. Let wel op, de lamp moet apart worden aangeschaft. Maar dat kan juist een leuke en trendy toevoeging zijn aan je interieur. Een gebruiker merkt dat ook op. Hoe cool is het om een aquarium met een eigen lamp te hebben?

Hoewel de meeste gebruikers erg tevreden zijn over de Superfish Aquarium Qubiq 30, zijn er een paar kritiekpuntjes. Zo meldt een gebruiker dat het filter nogal lawaai kan maken, wat best vervelend kan zijn. Daarnaast merkt een andere gebruiker op dat er een klein hoekje ontbreekt aan de onderkant van het artikel, wat niet echt duurzaam is.

Al met al is de Superfish Aquarium Qubiq 30 een geweldig aquarium voor beginners. Het moderne filtersysteem, het strakke design en de mogelijkheid om tropische vissen te houden maken het een aantrekkelijke keuze. Hoewel er een paar kleine minpuntjes zijn, wegen de voordelen van dit aquarium zwaarder. Dus, als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk en stijlvol aquarium, dan is de Superfish Aquarium Qubiq 30 zeker de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Ciano Aquarium Nexus Betta 5C

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ciano Aquarium Nexus Betta 5C

 • list plusAantrekkelijk design
 • list plusGeschikt voor Betta's en garnalen

Nadelen Ciano Aquarium Nexus Betta 5C

 • list plusTe klein voor Betta's en heeft niet genoeg liters
 • list plusMoet apart een filter en verlichting aanschaffen
 • list plusGeen verwarming, dus niet geschikt voor vissoorten die warm water nodig hebben

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.95
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
8.6
Ik, de Ciano Aquarium Nexus Betta 5C, ben een klein glazen aquarium met een gedurfd en aantrekkelijk design in de vorm van een diamant. Met mijn scharnierende kap en filterhouder ben ik klaar om jouw perfecte aquarium te zijn. Let wel op, filters en verlichting zijn niet inbegrepen. Mijn afmetingen zijn 26,9 (L) x 31 (D) x 26,2 (H) cm en ik heb een inhoud van 5,5 liter. Mijn kleur is zwart, maar ik ben ook verkrijgbaar in het wit.

Sommige mensen hebben opgemerkt dat ik zo klein ben dat er geen verwarming en filter in mij passen, wat essentieel is voor een Betta. Zelfs voor een Betta ben ik te klein en heb ik te weinig liters. Daarom hebben ze mij gebruikt als bloemenvaas in plaats van voor vissen. 😔

Maar gelukkig zijn er anderen die mij wel geschikt vinden als aquarium voor Betta's en garnalen! Ik kan geen verwarming hebben, maar de CF20 van Ciano kan als filter worden gebruikt. Ze waardeerden ook mijn mooie design.

Hoewel mijn design zeker aantrekkelijk is, moet ik toegeven dat ik enkele beperkingen heb. Ik ben te klein voor een Betta en ik kan niet genoeg liters bieden voor de juiste omgeving. Daarnaast moet je apart een filter en verlichting aanschaffen, omdat deze niet bij mij worden geleverd. Dat kan extra kosten met zich meebrengen voor degenen die mij willen gebruiken.

Maar weet je, ik ben nog steeds geschikt voor kleine vissoorten zoals garnalen. Mijn mooie design kan een unieke en stijlvolle toevoeging zijn aan elk interieur. Onthoud alleen dat ik geen verwarming kan hebben, dus ik ben niet geschikt voor vissoorten die warm water nodig hebben.

Al met al heb ik enkele sterke punten, zoals mijn aantrekkelijke design en de mogelijkheid om gebruikt te worden als aquarium voor Betta's en garnalen. Maar ik heb ook enkele beperkingen, zoals mijn beperkte grootte en het ontbreken van verwarming en verlichting. Denk goed na over deze factoren voordat je overweegt om mij aan te schaffen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Ciano Aquarium Vissen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ciano Aquarium Vissen

 • list plusHoogwaardig filtratiesysteem zorgt voor helder water met minimale inspanning
 • list plusCompact formaat past goed in kleine ruimtes
 • list plusGeschikt voor verschillende soorten vissen en waterdieren

Nadelen Ciano Aquarium Vissen

 • list plusMinder ruimte voor vissen en decoraties vanwege het compacte formaat
 • list plusKleine formaat kan het moeilijker maken om bepaalde onderhoudstaken uit te voeren

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.35
Functionaliteit
9.05
Gebruiksgemak
8.25
Ik heb hier de Ciano Aquarium Vissen, een schattig glazen aquarium met een breedte van 40 cm, een diepte van 20 cm en een hoogte van 24,8 cm. Dit aquarium heeft een handige scharnierende kap en een hoogwaardig filtratiesysteem genaamd Ciano ®, waardoor het water zo helder mogelijk blijft met minimale inspanning. Het wordt geleverd met een intern filter CF40 Ciano, een water clear & protection mate s en een water foam 30 ppi mate s.

Je kunt kiezen uit drie kleuren: zwart, wit en grijs. Het zwarte exemplaar heeft een elegante uitstraling en past perfect bij elk interieur. Dit compacte Aqua 20 Classic aquarium is ideaal voor mensen met beperkte ruimte, maar die toch willen genieten van de schoonheid van een aquarium.

Wat de Ciano Aquarium Vissen echt onderscheidt van eerdere modellen is het verbeterde filtratiesysteem en de gebruiksvriendelijkheid. Het krachtige filtratiesysteem zorgt ervoor dat het water helder blijft en dat je minder onderhoud hoeft te doen. Met de handige scharnierende kap kun je het aquarium gemakkelijk openen en sluiten voor voeding en onderhoud.

Gebruikers zijn erg tevreden over de prestaties van de Aqua 20 Classic. Het filter houdt het water kraakhelder en de meegeleverde accessoires helpen bij het behouden van een gezonde leefomgeving voor de vissen. Het installeren en onderhouden van dit aquarium is eenvoudig, waardoor het ideaal is voor beginners en drukke mensen die niet veel tijd willen besteden aan het onderhoud.

Een ander voordeel van de Ciano Aquarium Vissen is de veelzijdigheid. Je kunt verschillende soorten vissen en andere waterdieren, zoals garnalen en slakken, in dit aquarium houden. Door het compacte formaat is het ook perfect voor gebruik op kantoor of in kleine ruimtes zoals slaapkamers en keukens.

Hoewel de meeste gebruikers erg tevreden zijn met de Aqua 20 Classic, zijn er een paar mogelijke beperkingen. Het compacte formaat betekent dat er minder ruimte is voor vissen en decoraties, dus het is belangrijk om de juiste keuzes te maken om overbevolking te voorkomen. Daarnaast kan het kleine formaat het ook wat lastiger maken om bepaalde onderhoudstaken, zoals het schoonmaken van het filter, uit te voeren.

Al met al is de Ciano Aquarium Vissen een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compact en gebruiksvriendelijk aquarium. Met zijn hoogwaardige filtratiesysteem, elegante design en veelzijdigheid biedt het een geweldige omgeving voor vissen en andere waterdieren. Hoewel het enkele beperkingen heeft vanwege het kleine formaat, zijn de voordelen en prestaties van de Aqua 20 Classic over het algemeen indrukwekkend.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Superfish Qubiq 30 Pro Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Superfish Qubiq 30 Pro Zwart

 • list plusGebruiksvriendelijk filtersysteem
 • list plusHoogwaardige LED-verlichting
 • list plusDuurzaamheid en hoge kwaliteit van materialen

Nadelen Superfish Qubiq 30 Pro Zwart

 • list plusGeluid van het pompje kan storend zijn
 • list plusDeksel van de filter kan tegen de glasplaat aankleven

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.16
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.17
Ik ben dol op het Superfish Qubiq 30 Pro Zwart aquarium, perfect voor het houden van tropische vissen en garnalen. Dit aquarium is echt ontworpen met het oog op gebruiksgemak, ideaal voor zowel beginners als ervaren aquariumliefhebbers zoals ik. Het moderne filtersysteem zorgt ervoor dat het water schoon blijft en ik hoef het minder vaak te verversen, wat betekent dat ik meer tijd heb om van mijn aquarium te genieten.

Een van de geweldige dingen aan de Qubiq 30 Pro is de PAR-waarde van de LED-verlichting. PAR staat voor het deel van het licht dat planten gebruiken voor fotosynthese. Hoe hoger de PAR-waarde, hoe beter mijn planten groeien. En deze aquarium heeft een super hoge PAR-waarde dankzij de vernieuwde verlichtingsunit. Dit betekent dat ik zelfs planten met een hoge lichtbehoefte kan plaatsen en ze zullen prachtig gedijen.

Het aquarium heeft een inhoud van 30 liter en heeft een afmeting van 32 x 32 x 42,5 cm. Het heeft zelfs een slim kabelgeleidersysteem aan de achterzijde, zodat ik de kabels netjes kan wegwerken. En er is zelfs een speciale ruimte voor een optionele verwarmer, waardoor ik niet alleen tropische vissen, maar ook mijn geliefde goudvissen kan houden.

De gebruikersreviews van de Superfish Qubiq 30 Pro Zwart zijn over het algemeen positief. Veel gebruikers zijn dol op het prachtige design van het aquarium en de duurzaamheid en hoge kwaliteit van de materialen. En de LED-verlichting wordt als energiebesparend en veilig ervaren. Een gebruiker merkte zelfs op dat het filter nog beter werkt als je de cassette vervangt door sponsen, houtskool en bio filter korrels, waardoor het water glashelder wordt.

Sommige mensen noemen als enig minpuntje dat de deksel van de filter soms aan de glasplaat blijft plakken. Maar eerlijk gezegd, dat is echt een kleinigheid.

Al met al is de Superfish Qubiq 30 Pro Zwart een prachtig en handig aquarium, perfect voor zowel beginners als ervaren aquariumliefhebbers. Het heeft een gebruiksvriendelijk filtersysteem, hoogwaardige LED-verlichting en een modern design. Het enige kleine verbeterpunt is het geluid dat het pompje kan maken, maar dat kan worden opgelost door de waterhoogte aan te passen. De sterke punten van dit aquarium zijn de duurzaamheid, hoge kwaliteit en veiligheid. Het is gewoon de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een mooi en gemakkelijk te onderhouden aquarium. 🐠

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. SuperFish Start 20 Goldfish Kit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SuperFish Start 20 Goldfish Kit

 • list plusMooi design en compact formaat
 • list plusLED-verlichting zorgt voor heldere en natuurlijke verlichting
 • list plusPrima aquarium voor andere vissoorten, zoals garnalen

Nadelen SuperFish Start 20 Goldfish Kit

 • list plusNiet geschikt voor goudvissen
 • list plusHet koolstof filter mist de mogelijkheid voor bacteriën om zich te nestelen
 • list plusLED-lamp kan snel kapot gaan en is niet los te koop

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.18
Functionaliteit
7.46
Gebruiksgemak
8.03
Recensie: SuperFish Start 20 Goldfish Kit

Als aquariumliefhebber was ik op zoek naar een geschikt aquarium voor mijn goudvissen. Na wat onderzoek kwam ik uit bij de SuperFish Start 20 Goldfish Kit. Dit aquarium heeft een inhoud van 20 liter en wordt geleverd met LED-verlichting en een filter.

Het eerste wat me opviel aan dit aquarium is het mooie ontwerp. Het strakke glas en de compacte afmetingen maken het een stijlvolle toevoeging aan mijn interieur. De LED-verlichting zorgt voor helder en natuurlijk licht, waardoor mijn vissen goed tot hun recht komen.

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een aquarium is de geschiktheid voor de vissen. Hoewel de naam 'Goldfish Kit' anders doet vermoeden, is dit aquarium helaas niet geschikt voor goudvissen. Een goudvis heeft minimaal 50 liter water nodig, terwijl dit aquarium slechts 20 liter biedt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden voor de gezondheid en het welzijn van de vissen.

Het bijgeleverde filter is een koolstoffilter. Hoewel dit filter zorgt voor helder water en stroming, missen bacteriën de mogelijkheid om zich te nestelen. Daarom is het aanbevolen om het aquarium goed te beplanten om een gezond ecosysteem te creëren.

Een ander punt van aandacht is de LED-verlichting. Helaas hebben sommige gebruikers ervaren dat de LED-lamp snel kapot gaat en dat deze niet los verkrijgbaar is. Dit is een nadeel, omdat je dan het hele armatuur moet vervangen.

Ondanks deze beperkingen is de SuperFish Start 20 Goldfish Kit een prima aquarium voor andere vissoorten, zoals garnalen. Het compacte formaat maakt het geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een bureau of keuken. Het is belangrijk om de juiste vissoorten te kiezen die passen bij de capaciteit van het aquarium.

Al met al is de SuperFish Start 20 Goldfish Kit een mooi vormgegeven en compact aquarium. Hoewel het niet geschikt is voor goudvissen en het filter en de LED-verlichting enkele tekortkomingen hebben, biedt het wel een goede basis voor het houden van andere vissoorten. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de behoeften van de vissen voordat je dit aquarium aanschaft.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. Juwel Rio 180 LED Aquarium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Juwel Rio 180 LED Aquarium

 • list plusPrachtig en tijdloos rechthoekig design
 • list plusHoge kwaliteit en lange levensduur
 • list plusSterk Bioflow XL filtersysteem met 5 soorten filtermedium en geruisloze circulatiepomp

Nadelen Juwel Rio 180 LED Aquarium

 • list plusWordt geleverd zonder kast, apart verkrijgbaar

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.65
Functionaliteit
7.83
Gebruiksgemak
7.74
Het Juwel Rio 180 LED Aquarium is een prachtig en tijdloos rechthoekig aquarium van hoge kwaliteit. Ik ben er trots op dat dit aquarium in Duitsland wordt geproduceerd, wat garant staat voor maximale kwaliteit en een lange levensduur. Met het sterke Bioflow XL filtersysteem, dat lekkages voorkomt door het filtersysteem in het aquarium te plaatsen, kun je zorgeloos genieten van je vissen. Dit filtersysteem heeft maar liefst 5 verschillende soorten filtermedium en een geruisloze Ecoflow 1000 circulatiepomp, zodat je altijd kunt rekenen op een optimale waterkwaliteit.

Wat dit aquarium echt bijzonder maakt, is de AquaHeat regelbare verwarming van 300 Watt. Deze verwarming is slim geïntegreerd in het Bioflow XL filtersysteem, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verspreid. Ik ben onder de indruk van de hoogwaardige materialen waaruit deze verwarming is vervaardigd, zoals zilvercontacten en slagvast Borosilicaatglas. Veiligheid staat voorop!

Met de moderne MultiLux LED verlichtingstechnologie kun je genieten van een uitstekende plantengroei. De lengte van de LED verlichting is precies afgestemd op de grootte van het aquarium, waardoor het licht gelijkmatig wordt verdeeld. De vervangbare 31 Watt LED buizen DAY en NATURE zorgen voor een optimaal lichtspectrum en besparen ook nog eens 50% energie in vergelijking met klassieke TL buizen. En het beste van alles: je kunt de LED verlichting gewoon aan laten tijdens het schoonmaken van het aquarium, zodat je altijd een goed zicht hebt.

Het Juwel Rio 180 LED Aquarium wordt geleverd zonder kast, maar maak je geen zorgen, er is een bijpassende onderkast verkrijgbaar. Deze kast is eenvoudig in elkaar te zetten en biedt voldoende ruimte voor al je benodigdheden. Het aquarium wordt compleet geleverd met verlichting, filtersysteem en verwarmingselement, dus je kunt direct aan de slag!

De gebruikersreviews van het Juwel Rio 180 LED Aquarium zijn overwegend positief. Gebruikers zijn vooral te spreken over het mooie design, de duurzaamheid en de hoge kwaliteit van het aquarium. Ook wordt de levering als foutloos en op tijd ervaren. Een gebruiker heeft er zelfs voor gekozen om de binnenfilter behuizing te verwijderen en een extern biofilter te gebruiken, wat volgens de review mogelijk is als je voorzichtig te werk gaat.

Al met al is het Juwel Rio 180 LED Aquarium een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een elegant en kwalitatief hoogwaardig aquarium. Met het sterke filtersysteem, de regelbare verwarming en de moderne LED verlichtingstechnologie ben je verzekerd van een optimale leefomgeving voor je vissen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat het aquarium zonder kast wordt geleverd, maar gelukkig is er een bijpassende onderkast verkrijgbaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. SuperFish Aquarium Start 70 Tropical

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SuperFish Aquarium Start 70 Tropical

 • list plusCompleet 70 liter aquarium met ledverlichting, binnenfilter en Eco Heater

Nadelen SuperFish Aquarium Start 70 Tropical

 • list plusMogelijk beperkt in opties voor gevorderde aquariumliefhebbers

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.92
Functionaliteit
7.13
Gebruiksgemak
7.3
Ik ben de SuperFish Aquarium Start 70 Tropical, en ik ben de perfecte keuze voor beginners die willen starten met een aquarium. Mijn complete set-up van 70 liter bevat ledverlichting, een binnenfilter en een Eco Heater, allemaal speciaal ontworpen voor tropische vissen. Mijn ingebouwde Aqua-Flow 200 filter zorgt voor schoon en stromend water, terwijl mijn retro ledverlichting de vissen voorziet van de nodige zonnestralen. En dat is nog niet alles - ik kom ook met extra's zoals een thermometer, schepnetje, voer voor tropische vissen, levende bacteriën voor het opstarten van de filter, en benodigdheden om leidingwater geschikt te maken. En met mijn Eco Heater van 100 Watt houd ik het water altijd op de juiste temperatuur.

Mijn afmetingen van 58 x 30 x 45 cm maken mij de perfecte toevoeging aan elke ruimte, en mijn eenvoudige set-up maakt mij ideaal voor beginners. Ik bied een complete en gezonde leefomgeving voor tropische vissen, zonder gedoe. Mijn compleetheid en gebruiksvriendelijkheid maken mij aantrekkelijk voor zowel beginners als ervaren aquariumliefhebbers. Mijn hoogwaardige materialen en doordachte ontwerp maken mij de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een compleet, hoogwaardig aquarium voor tropische vissen. Dus waar wacht je nog op? Breng me naar huis en begin je aquariumavontuur vandaag nog! 🐠

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. Fluval Aquarium Vissen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fluval Aquarium Vissen

 • list plusStijlvol en opvallend ontwerp dat naadloos past in elk interieur
 • list plusGebogen voorruit zorgt voor een panoramisch zicht op het onderwaterleven
 • list plusKrachtige LED-verlichting zorgt voor heldere en levendige presentatie van het onderwaterlandschap

Nadelen Fluval Aquarium Vissen

 • list plusCompact formaat kan beperkend zijn voor bepaalde vissoorten
 • list plusGebogen ontwerp kan de installatie van sommige accessoires en decoraties beperken

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.67
Functionaliteit
6.6
Gebruiksgemak
7.59
Ik ben enthousiast over de Fluval Flex Aquarium Zoetwaterkit 57l! Dit opvallende aquarium is de perfecte toevoeging aan elke ruimte, met een capaciteit van 57 liter en afmetingen van 41x39x39cm. Het compacte ontwerp biedt voldoende ruimte voor planten en vissen, terwijl de strakke zwarte afwerking een moderne uitstraling geeft die in elk interieur past.

Wat dit aquarium echt speciaal maakt, is de gebogen voorruit die zorgt voor een panoramisch zicht op het onderwaterleven. De krachtige LED-verlichting zorgt voor een heldere en levendige presentatie van het onderwaterlandschap, en het geïntegreerde 3-traps filtratiesysteem zorgt voor gezond en helder water met efficiënte mechanische, chemische en biologische filtratie.

Dit aquarium is ideaal voor zowel beginners als ervaren aquariumliefhebbers, en biedt de flexibiliteit om aan verschillende behoeften te voldoen, of het nu gaat om een weelderig plantenaquarium of het huisvesten van zoetwatervissen.

Hoewel de Fluval Flex veel voordelen biedt, is het belangrijk om rekening te houden met het compacte formaat en het gebogen ontwerp bij het kiezen van vissen en accessoires. Maar al met al is de Fluval Flex Aquarium Zoetwaterkit 57l een indrukwekkende keuze voor liefhebbers die op zoek zijn naar stijl, functionaliteit en prestaties in een zoetwateraquarium. Met dit aquarium creëer je een prachtig onderwaterlandschap waar je keer op keer van zult genieten. 🐠

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Aquariums. Er zijn namelijk 426 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!