De Bestenu Aquarium Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/29/2020


Je overweegt een aquarium aan te schaffen. Er zijn kleine aquaria en grote aquaria, aquaria met en zonder filter. Welk aquarium je nodig hebt, hangt af van de soort vissen die je wilt. Een klein aquarium is ideaal voor bijvoorbeeld tropische garnaaltjes en kleine visjes. Je leest er hieronder meer over!

Wat voor soorten aquariums zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende soorten aquaria te koop. Er zijn aquaria met ingebouwde filters en aquaria zonder filters. Als er geen filter mee wordt geleverd, moet je zelf een goed filter aanschaffen. Daarnaast zijn er grote en kleine aquariums. Zo zijn er aquaria van 55 liter tot wel 500 liter.

Kleine aquaria worden ook wel nano-aquaria genoemd en lenen zich uitstekend voor bijvoorbeeld verschillende garnalen, slakken en kleine soorten visjes.

Grote aquaria zijn ideaal om bijvoorbeeld een Zuid-Amerikaanse biotoop in op te zetten, of Afrikaanse cichliden. Een andere populaire bewoner in het grotere aquarium is de discus. Dit zijn hele mooie, kleurrijke vissen die in scholen leven. Ze kunnen een diameter van ongeveer 20 cm bereiken, waardoor een groot aquarium een must is.

Bovenstaande inrichtingen zijn voorbeelden van een zoetwaterinstallatie. De mooie, felgekleurde vissen zijn echter vaak zoutwater vissen. Hiervoor heb je een zoutwaterinstallatie nodig. Deze vissen hebben speciale eisen en zijn minder geschikt voor de beginner.

Daarnaast zijn er aquariums te koop met deksel en zonder deksel. Ik raad je altijd aan om een aquarium met een deksel te kopen: vissen zijn goede springers! Soms wordt er verlichting met het aquarium meegeleverd. Hoewel vissen geen licht nodig hebben, is licht belangrijk als je levende planten in je aquarium wilt.

Welk aquarium heb ik nodig?

hide product content

Welk aquarium je nodig hebt, hangt af van wat voor vissen je in je aquarium wilt hebben. Over het algemeen geldt dat hoe groter het aquarium is, hoe beter dit is voor de vissen. Het is natuurlijk wel zo dat als je een nano-aquarium wilt met garnaaltjes, slakken en andere kleine vissen, een kleiner aquarium praktischer is dan een aquarium van 500 liter.

Er zijn ontelbaar verschillende soorten vissen. Het is een goed idee om te onderzoeken aan welke eisen je aquarium moet voldoen als je een bepaalde soort vissen wilt hebben. De meest voorkomende fout wordt gemaakt met goudvissen. Deze worden vaak snel gekocht en in een vissenkom zonder filter gestopt.

Elke vis heeft een filter in zijn leefomgeving nodig. Vissen produceren heel veel afval. Hoeveel afval hangt af van de vis. Goudvissen staan bekend om hun grote afvalproductie. Door een goudvis in een aquarium, of erger nog zelfs, in een kom te stoppen zonder filter, stel je de vis bloot aan allerlei schadelijke micro-organismen die ontstaan door de slechte kwaliteit van het water.

Daarnaast kunnen goudvissen erg groot worden. Goudvissen hebben de eerste jaren van hun leven een aquarium van minimaal 250 liter nodig, het liefst groter. Na een paar jaar is ook dit aquarium te klein en moet de goudvis worden overgezet naar een vijver. Zo zie je maar dat goudvissen niet de ideale vissen voor een aquarium zijn!

Zo heeft elke vis andere eisen. Welk aquarium je nodig hebt, hangt volledig af van wat voor vissen je van plan bent te gaan houden. Wil je een erg groot aquarium kopen? Controleer dan ook of je vloer hiertegen bestand is. Een aquarium van 500 liter weegt 500 kilo. Een houten vloer op een bovenverdieping is in dit geval niet de meest ideale plaats om je aquarium te zetten.

Hoe vaak maak ik mijn aquarium schoon?

hide product content

Als de biologische balans in je aquarium juist is, hoef je je aquarium niet vaak schoon te maken. Het schoonmaken van een aquarium bestaat vooral uit (gedeeltes) water verversen. Algen zijn in de meeste gevallen niet schadelijk, maar ze maken je aquarium er niet mooier op. Algen kunnen zich op het glas hechten, maar ook op ornamenten.

Glas maak je eenvoudig schoon met een sponsje. Let er goed op dat je geen zand onder je sponsje hebt, anders maak je krassen. Ornamenten haal je uit je aquarium en maak je eveneens schoon met een sponsje, maar nu gebruik je warm water. Met warm water is het schoonmaken vaak net iets sneller.

Je kunt er ook voor kiezen om het glas schoon te maken met een speciale algenmagneet. Persoonlijk geef ik echter voorkeur aan een ouderwetse spons: hiermee zet je meer kracht en voel je beter wat je schoonmaakt.

De bodem van een aquarium kan ook aardig vies worden. Deze maak je schoon met een special aquarium stofzuigertje. Heb je zand, dan ga je hier met je vingers doorheen en het filter doet de rest voor je.

Een goed filter in een aquarium zorgt ervoor dat de biologische balans in het water van je aquarium in balans blijft. Het afval dat vissen produceren, wordt eerst omgezet in ammonia, wat meteen dodelijk is voor je vissen. Je filter zit daarom boordevol goede bacteriën die de schadelijke stoffen zoals ammonia en nitraten uit het water filteren.

Je maakt je filter hierom nooit volledig schoon. Doe je dit, dan heeft je filter geen goede bacteriën meer. Het duurt ongeveer vier weken om deze opnieuw op te bouwen en de meeste vissen zijn hier niet tegen bestand. De sponzen in je filter kunnen echter ook zeer vies worden waardoor het filter minder goed werkt.

Je maakt je sponzen schoon in een emmer met aquarium water: je knijpt in de sponzen waardoor het vuil zich loslaat. Je behoudt de bacteriën doordat je de sponzen schoonmaakt in aquarium water. Het biologische filtermateriaal laat je met rust. Als het enorm vies is doe je hetzelfde als met de sponzen: even afspoelen in een emmer met aquariumwater.

Hoe vaak moet ik het water in een aquarium verversen?

hide product content

Je ververst het water in je aquarium elke week. Je ververst niet al het water, als je dit doet raak je teveel goede bacteriën kwijt. In plaats van al het water, ververs je ongeveer 30%. Hiervoor gebruik je een waterwisselset of simpelweg een goede tuinslang.

Als je weer water toe gaat voegen, vergeet dan niet je leidingwater veilig te maken met een van de vele verkrijgbare producten die het leidingwater veilig maken. Kraanwater bevat stoffen die schadelijk zijn voor de goede bacteriën in je filter.

Probeer daarnaast de watertemperatuur constant te houden: vul je aquarium daarom niet met ijskoud water. Heeft je aquarium een temperatuur van 25 °C, voeg dan wat warm water toe. Is het nieuwe water te koud of juist te warm, dan kunnen je vissen in schok belanden en daardoor ziek worden of zelfs dood gaan.

Hoe lang moeten de lichten in een aquarium branden?

hide product content

Vissen hebben in principe geen licht nodig. Heb je levende planten in je aquarium? Dan is licht noodzakelijk voor de groei hiervan. Uiteraard ziet een goed verlicht aquarium er simpelweg mooier uit dan een donker aquarium.

Als je je lichten te lang laat branden, stimuleer je de groei van algen. Zijn je lichten niet lang genoeg aan, dan groeien je planten niet goed of gaan ze zelfs dood. Het is vaak een beetje experimenteren hoe lang je het beste je lichten aan laat. Over het algemeen is zes uur voldoende. Merk je dat je planten het niet goed doen, laat het licht dan iets langer aan.

Wat zijn de ideale waardes van mijn aquarium water?

hide product content

Door de waardes van je aquariumwater te begrijpen voorkom je veel problemen. Hieronder bespreek ik de meest belangrijke waarden. Je meet de waardes van je aquariumwater met een goede testkit voor aquariums.

De pH-waarde van het water wordt beïnvloed door bijvoorbeeld planten, maar ook ornamenten kunnen de pH van je water laten schommelen. Dit geldt ook voor verschillende houtsoorten. De ideale pH-waarde is afhankelijk van de soort vissen die je hebt. Zorg altijd dat de pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 ligt. De pH-waarde meet je met een goede pH-testkit.

gH staat voor de hardheid van het water. De ideale gH-waarde hangt wederom af van wat voor vissen je hebt, maar probeer de gH-waarde te houden tussen 6 en 16. Je verlaagt de gH-waarde van je water door bijvoorbeeld afgekoeld gekookt water toe te voegen.

NO2 staat voor nitriet. Dit wil je helemaal niet zien in je aquarium omdat het schadelijk is voor je vissen. Je ziet vaak hoge nitrietwaarden in nieuwe aquaria waar de biologische balans nog niet juist is. Ook kunnen dode vissen zorgen voor nitriekpieken in je water. Als je NO2 ziet in je water, ververs dan 1/3 van je water.

Nitraatwaarden worden weergegeven door NO3. Nitraat en nitriet worden vaak verward: nitraat is minder schadelijk dan nitriet, maar hoge nitraatwaarden zijn verre van ideaal. De nitraatwaarden mogen niet hoger zijn dan 20 mg/l. De waarden verlaag je door meer planten toe te voegen en minder te voeren.

NH3 en NH4 staan voor ammonia en ammoniak en deze zijn beide schadelijk voor je aquarium. Idealiter zijn deze waarden nul. Ammoniak is erg schadelijk voor je vissen en wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door achterstallig onderhoud van je aquarium. Heb je ammoniak in je water, ververs dan elke week 50% van je water totdat de ammoniak is verdwenen.

Moet het water in mijn aquarium verwarmd worden?

hide product content

Als je tropische vissen in je aquarium hebt, moet je het water te verwarmen. Wat de ideale temperatuur is, hangt af van de soort vissen. Levendbarende vissen zoals guppy's hebben een lagere temperatuur tussen de 21 °C en 23 °C nodig, terwijl de gemiddelde tropische vis vaak een watertemperatuur van ongeveer 25 °C nodig heeft.

Discusvissen vereisen een nog warmere temperatuur: rond de 30 °C. Je verwarmt je water met goede aquariumverwarming. Je houdt de temperatuur vervolgens in de gaten door elke dag even op je aquariumthermometer te kijken.

Hoe komt deze fantastische Aquarium reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Aquarium ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Aquariums, maar nu helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Aquariums die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Aquariums het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Aquariums stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten overeenkomstig aan Aquariums

De beste Aquariums op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Ideaal beginnersaquarium voor goudvissen Beginnen aan je aquariumhobby is best intimiderend, met de Start 20 Goldfish Kit van Superfish word je een handje geholpen. Dit is een compleet 20 liter aquarium met ledverlichting en binnenfilter, ideaal voor beginners. Dit aquarium is ideaal voor het houden van goudvissen. Een aquariumverwarmer is dan ook niet nodig, want goudvissen zijn koudwatervissen. De set wordt onder andere geleverd inclusief Aqua-Flow 50 filter, een noodzakelijk apparaatje dat zorgt voor stroming in het water en je water schoon houdt. Daarnaast heeft het aquarium ingebouwde ledverlichting om je vissen te voorzien van een dagelijkse dosis zonlicht. De set bevat: Aquarium 36 x 22 x 30,5 cm – 20 liter Aqua-Flow 50 binnenfilter Ledverlichting Thermometer – controleer de temperatuur Visnetje – voor het vangen van vissen en verwijderen van vuil Goudvissenvoer – Hikari Goldfish Staple Colombo Goldfish Care supplementen Tijd voor vissen! Wanneer het water gereed is, kan je de vissen en planten toevoegen. Ga naar je lokale Pets Place om je aquariumwater te laten testen en om je eerste vissen en planten uit te kiezen zodat je een evenwichtige balans kunt vinden voor je aquarium. Wil je tropische vissen? Vergeet dan niet om aquariumverwarming aan te schaffen! De Start 20 Goldfish Kit heeft een afmeting van 36 x 22 x 30,5 cm en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

1. SuperFish Start 20 GoldFish Kit - Aquarium LED - Zwart - 36 x 23 x 32,1 cm - 20 L


Product informatiePlus or Show more

Ciano LED 60 is een aquarium met een strak design en krachtige LED verlichting daarnaast is het aquariujm uitgerust met een verwarming van 50 Watt. Het aquarium heeft een inhoud van 58 liter en heeft een kunstof lichtkap. Dit aquarium is een shoolvoorbeeld van een starters aquarium.

2. Ciano Aquarium 60 Led Cf80 60x30x34 cm - Aquaria - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Dit hoogwaardig verlijmd volglas aquarium is bij uitstek een prima vervanging voor de ronde kom. Het heeft een volzicht aanzicht daar de hoeken fijn en dun verlijmd zijn. Het zijn tevens prima aquaria om mee te starten.

3. Waterhome Volglas Aquarium - 25L - 40 x 25 x 25 cm


Product informatiePlus or Show more

Strak en modern aquarium Beginnen aan je aquariumhobby is best intimiderend, met de QubiQ 30 van Superfish word je een handje geholpen. Dit is een 30 liter aquarium dat gemakkelijk is in onderhoud. Dankzij het moderne filtersysteem blijft je aquariumwater gezond en helder. De QubiQ 30 heeft een strak en modern uiterlijk met een glazen afdekplaat. De set bevat: Aquarium 32 x 32 x 32 cm – 30 liter Biologisch filter met Crystal Clear cartridge Ruimte voor een verwarming (voor het houden van tropische vissen) Tijd voor vissen! Wanneer het water gereed is, kan je de vissen en planten toevoegen. Ga naar je lokale Pets Place om je aquariumwater te laten testen en om je eerste vissen en planten uit te kiezen zodat je een evenwichtige balans kunt vinden voor je aquarium. Wil je tropische vissen? Vergeet dan niet om aquariumverwarming aan te schaffen! De QubiQ heeft een afmeting van 32 x 32 x 32 cm en is verkrijgbaar in de kleuren zwart of wit.

4. Superfish Aquarium Qubiq 30 - Aquaria -


Product informatiePlus or Show more

Dè 5 in 1 aquarium set die benodigd is voor elke aquariumliefhebber. Om jouw aquarium er altijd prachtig uit te laten zien, is deze aquarium set ideaal. Met deze aquarium set kan jij jouw planten en bodem in topconditie behouden. Ook voor de precisie aquascape landschappen is deze aquascape set de oplossingen, met de twee verschillende pincetten kunnen zelfs de lastigste plekjes bereikt worden. De plantenkit is bruikbaar voor zoet- en zoutwater aquaria. Top kwaliteit roestvrij staal De aquarium set is van hoogwaardige kwaliteit roestvrij staal, in een mooie moderne kleur. Ook zout water zal geen enkele corrosie op de tools achterlaten. Tevens geleverd inclusief opbergzakje, zodat jij altijd al jouw aquascape tools gereed hebt. Inhoud Elk onderdeel in de plantenkit heeft een langwerpige vorm en een lengte tussen de 25 en 32cm. Hierdoor hoef jij nooit meer jouw halve arm in het aquarium te steken om ergens bij te kunnen. Naast gebruikersgemak, levert dit ook een hoop droge mouwen. De set bestaat uit het volgende: - 27cm rechte schaar: Met een rechte schaar is het gemakkelijk om de schuinere planten te snoeien - 27cm lichtgebogen schaar: Met de lichtgebogen aquarium schaar is het gemakkelijk planten in het aquarium te snoeien en bij te werken. - 25cm recht pincet: Met het rechte pincet is het gemakkelijk kleine voorwerpen binnen het aquarium te verplaatsen, zonder de vissen echt te verstoren. - 25cm schuin pincet: Met het schuine pincet is het, naast het verplaatsen van voorwerpen in de moeilijkste hoekjes, mogelijk nieuwe planten in het aquarium te plaatsen of oude te verplaatsen. - 32cm: bodemvlakker: Met de bodemvlakker is het gemakkelijk een mooi bodemlandschap in het aquarium te creëren. Naast het enkel vlakken van de bodem is het ook goed mogelijk om bepaalde vormen te maken. - opbergzakje: De set wordt geleverd in een handig opbergzakje.

5. Sportific - luxe 5 in 1 RVS Aquarium set + gratis opberghoes - Aquarium set - Tank Waterplant set - Pincet - Schaar - Aquarium Tool - Tool set - Planten Verzorging - Aquarium Plant


Product informatiePlus or Show more

Waterplantenpakket: 32 cm spiegelschop, 27 cm gebogen pincet, 27 cm rechte pincet, 25 cm gebogen schaar en 25 cm rechte schaar. Scherpe en gladde schaar voor het snoeien en snoeien van waterplanten, kunstplanten en levende planten. Superieure kwaliteit - De Aquatic Plant Kit is gemaakt van stevig, hoogwaardig roestvrij staal. Zorg er gewoon voor dat elke Spoel en droog ze na gebruik van de reinigingsdoek, ze gaan lang mee. Multifunctioneel bloemenbordgereedschap - Dit gereedschap is ideaal voor het snijden en verwijderen van grasmessen van aquariumplanten. U kunt een tang gebruiken om dode bladeren en vuil van de bodemplaat te verwijderen. De beste plantenplanten - Als u uw handen gebruikt, wanneer u uw handen in het waterreservoir plaatst, kunt u de vis verstoren en al het puin in het aquarium leggen. De tang knipt de plant echter vanaf het ene punt en plaatst een ander punt om waterinterferentie te minimaliseren. Veelzijdig - Geschikt voor alle soorten aquariumplanten, begane grond, grind en andere decoraties. Het belangrijkste voordeel is dat het nauwkeurig planten kan worden bijgesneden en onderhouden zonder andere decoraties / planten te storen. voorzien zijn van: Hoogwaardig echt roestvrij staalmateriaal voor comfortabel gebruik en voorkomt roest na langdurig gebruik. Het gladde oppervlak en de randen zijn onschadelijk voor uw handen en zijn huidvriendelijk. Gebogen pincet, rechte pincet en gebogen schaar, rechte schaar, vlakschuurmachine, voor vlak zand in het aquarium, ideaal voor het modelleren van aquariums. Het heeft een lang handvat dat natte handen voorkomt bij het gladmaken en schuren van de aquarium. Geschikt voor aquariumplanten, substraten, grind en andere aquariumdecoraties. Geschikt voor verse en zeeaquaria Biedt eenvoudige en handige bediening - Slank, gestroomlijnd oppervlak. Eenvoudig, duurzaam en roestvrij. - Het is ook de beste kennis van waterplantenkwekers in de zorg voor jonge aquariumplanten tool. Geschikt voor het kweken van kleine of dunne waterplanten. De schorpioen wordt gebruikt om waterplanten in het aquarium te rangschikken of te planten, en de gebogen schaar wordt gebruikt om waterplanten in het aquarium te snijden. parameter: Materiaal: roestvrij staal Rechte pincetlengte: 27 cm Lengte gebogen vlecht: 27 cm Rechte snit: (L * W) 25,50 * 5,60 cm / 10,04 "* 2,20" Buigschaar: (lengte * breedte) 25,50 * 5,60 cm / 10,04 "* 2,20" Platte zandschop: (L * W) 31,50 * 7,00 cm / 12,40 "* 2,76" Totaal gewicht 5 stuks: 290G pakket: 1 * recht 1 * buiging 1 * rechte snede 1 * buigen 1 * platte schuurmachine

6. 5 in 1 RVS Aquarium Tank Waterplant Pincet Schaar Tool Set Aquariums & Vis Starter Kits


Product informatiePlus or Show more

Een eenvoudig plastic aquarium voor het houden van vissen, maar ook geschikt voor het vervoer van reptielen. Inhoud 10.3 liter.

7. Beeztees S3 Aquarium - 34x19x19 cm - 10,3L


Product informatiePlus or Show more

In de SuperFish 30 Tropical kit : - Aqua-Flow 100 binnenfilter - Energiezuinige LED verlichting - Mini onderwaterverwarmer (SuperFish Nano Heater 50W) - Thermometer - Waterbehandelingsmiddelen Colombo - Hikari Micro Wafers voer (tropisch voer). - Schepnetje. Superfish Aquarium Tropical Kit Aqua 30 is een complete aquariumset voor tropische vissen. Hij is makkelijk te installeren en is daarom geschikt voor de beginnende aquariumliefhebber. De kit is compleet met een binnenfilter, 2- kleuren LED verlichting - wit en blauw, verwarming, thermometer, schepnetje, waterbehandeling en speciaal voer - Colombo Aqua Start & Bacto Start - Hikari Micro Wafer tropical voer. Alles om een mooi tropisch aquarium te hebben! Bekijk onze korte instructievideo wat je nodig hebt als een aquarium wil inrichten Wat heb je nodig als je een aquarium koopt?. -LED-verlichting -Binnenfilter Aqua-Flow 100

8. SuperFish Aqua 30 LED Tropical Kit Aquarium - 30L - Zwart - 36 x 23 x 39 cm


Product informatiePlus or Show more

Superfish Qubiq 60 Pro Zwart De nieuwe QubiQ Pro is voorzien van een zuinige LED-verlichting en perfect voor het houden van tropische vissen en garnalen QubiQ Pro is ontworpen voor gebruiksgemak en geschikt voor mensen met weinig of geen ervaring in het houden van vissen. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een mooi aquarium, maar weinig tijd willen besteden aan het onderhoud. Het moderne filtersysteem houdt het aquariumwater schoon, is eenvoudig in gebruik en zorgt dat het water minder vaak ververst hoeft te worden. Het aquarium is ook veilig voor garnalen. Een uniek rooster voorkomt dat de garnalen in het filter kunnen komen. Unieke PAR-waarde Het deel van het licht dat planten gebruiken voor fotosynthese, wordt PAR genoemd. Hoe hoger de PAR, hoe beter de plant groeit. Alle nieuwe Home- en QubiQ Pro aquaria zijn voorzien van een vernieuwde verlichtingsunits met een zeer hoge lichtopbrengst. Daarmee zij de aquaria ook geschikt voor het plaatsen van planten met hoge lichtbehoefte. Zie de tabel in de afbeeldingen voor meer informatie. Producteigenschappen: Slim kabelgeleidersysteem aan de achterzijde om de kabels weg te werken Geschikt voor goudvissen en tropische vissen, dankzij de geïntegreerde ruimte voor optionele verwarmer LED-verlichting: duurzaam, energiebesparend en veilig Tweekleurige verlichting - Wit en blauw - dimbaar in 3 stappen Biologisch filter met Crystal Clear cartridge voor schoon en gezond water Bij de levering in begrepen: QubiQ 60 Pro zwart aquarium LED-verlichting Glazen afdekruit Vernieuwde biologische filter Crystal Clear Filtermateriaal Productspecificaties: Inhoud 60 liter Afmeting 40 x 40 x 50,8 cm Verlichting 20 Volt, 12 Watt, PAR 223, IP24 (dimbaar) Verwarmingsadvies Eco Heater 100W Superfish Qubiq 60 Pro Zwart

9. Superfish Qubiq 60 Pro Zwart aquarium


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Aquariums. Er zijn namelijk 644 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Aquarium kopen.