Bestenu

Wat is de beste aquarium van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede aquarium is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste aquarium van 2023? Na het analyseren van 703 aquariums kwam de SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart als beste getest uit onze aquarium-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de aquariums, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 aquariums-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige aquarium-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste aquariums

1Score: 9.9
SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart
Beste Aquarium voor beginners
SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Superfish Aquarium Qubiq 30 wit
Superfish Aquarium Qubiq 30 wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Superfish Qubiq 30 Pro Zwart
Beste Aquarium voor plantenliefhebbers
Superfish Qubiq 30 Pro Zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart
United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Nobleza aquarium 7L 23x16x27.5 cm zwart
Nobleza aquarium 7L 23x16x27.5 cm zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Superfish start 70 tropical kit zwart | grijs
Superfish start 70 tropical kit zwart | grijs
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Juwel Primo Aquarium 61 x zwart
Juwel Primo Aquarium 61 x zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Ciano Aquarium Nexus Betta 5C zwart
Ciano Aquarium Nexus Betta 5C zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Starter Line aquarium zwart led
Beste Aquarium voor zoutwater
Starter Line aquarium zwart led
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Aquarium Met Zwarte Kit
Aquarium Met Zwarte Kit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Aquarium Koopgids

Je overweegt een aquarium aan te schaffen. Er zijn kleine aquaria en grote aquaria, aquaria met en zonder filter. Welk aquarium je nodig hebt, hangt af van de soort vissen die je wilt. Een klein aquarium is ideaal voor bijvoorbeeld tropische garnaaltjes en kleine visjes. Je leest er hieronder meer over!

Wat voor soorten aquariums zijn er?

Er zijn verschillende soorten aquaria te koop. Er zijn aquaria met ingebouwde filters en aquaria zonder filters. Als er geen filter mee wordt geleverd, moet je zelf een goed filter aanschaffen. Daarnaast zijn er grote en kleine aquariums. Zo zijn er aquaria van 55 liter tot wel 500 liter.

Kleine aquaria worden ook wel nano-aquaria genoemd en lenen zich uitstekend voor bijvoorbeeld verschillende garnalen, slakken en kleine soorten visjes.

Grote aquaria zijn ideaal om bijvoorbeeld een Zuid-Amerikaanse biotoop in op te zetten, of Afrikaanse cichliden. Een andere populaire bewoner in het grotere aquarium is de discus. Dit zijn hele mooie, kleurrijke vissen die in scholen leven. Ze kunnen een diameter van ongeveer 20 cm bereiken, waardoor een groot aquarium een must is.

Bovenstaande inrichtingen zijn voorbeelden van een zoetwaterinstallatie. De mooie, felgekleurde vissen zijn echter vaak zoutwater vissen. Hiervoor heb je een zoutwaterinstallatie nodig. Deze vissen hebben speciale eisen en zijn minder geschikt voor de beginner.

Daarnaast zijn er aquariums te koop met deksel en zonder deksel. Ik raad je altijd aan om een aquarium met een deksel te kopen: vissen zijn goede springers! Soms wordt er verlichting met het aquarium meegeleverd. Hoewel vissen geen licht nodig hebben, is licht belangrijk als je levende planten in je aquarium wilt.

Welk aquarium heb ik nodig?

Welk aquarium je nodig hebt, hangt af van wat voor vissen je in je aquarium wilt hebben. Over het algemeen geldt dat hoe groter het aquarium is, hoe beter dit is voor de vissen. Het is natuurlijk wel zo dat als je een nano-aquarium wilt met garnaaltjes, slakken en andere kleine vissen, een kleiner aquarium praktischer is dan een aquarium van 500 liter.

Er zijn ontelbaar verschillende soorten vissen. Het is een goed idee om te onderzoeken aan welke eisen je aquarium moet voldoen als je een bepaalde soort vissen wilt hebben. De meest voorkomende fout wordt gemaakt met goudvissen. Deze worden vaak snel gekocht en in een vissenkom zonder filter gestopt.

Elke vis heeft een filter in zijn leefomgeving nodig. Vissen produceren heel veel afval. Hoeveel afval hangt af van de vis. Goudvissen staan bekend om hun grote afvalproductie. Door een goudvis in een aquarium, of erger nog zelfs, in een kom te stoppen zonder filter, stel je de vis bloot aan allerlei schadelijke micro-organismen die ontstaan door de slechte kwaliteit van het water.

Daarnaast kunnen goudvissen erg groot worden. Goudvissen hebben de eerste jaren van hun leven een aquarium van minimaal 250 liter nodig, het liefst groter. Na een paar jaar is ook dit aquarium te klein en moet de goudvis worden overgezet naar een vijver. Zo zie je maar dat goudvissen niet de ideale vissen voor een aquarium zijn!

Zo heeft elke vis andere eisen. Welk aquarium je nodig hebt, hangt volledig af van wat voor vissen je van plan bent te gaan houden. Wil je een erg groot aquarium kopen? Controleer dan ook of je vloer hiertegen bestand is. Een aquarium van 500 liter weegt 500 kilo. Een houten vloer op een bovenverdieping is in dit geval niet de meest ideale plaats om je aquarium te zetten.

Hoe vaak maak ik mijn aquarium schoon?

Als de biologische balans in je aquarium juist is, hoef je je aquarium niet vaak schoon te maken. Het schoonmaken van een aquarium bestaat vooral uit (gedeeltes) water verversen. Algen zijn in de meeste gevallen niet schadelijk, maar ze maken je aquarium er niet mooier op. Algen kunnen zich op het glas hechten, maar ook op ornamenten.

Glas maak je eenvoudig schoon met een sponsje. Let er goed op dat je geen zand onder je sponsje hebt, anders maak je krassen. Ornamenten haal je uit je aquarium en maak je eveneens schoon met een sponsje, maar nu gebruik je warm water. Met warm water is het schoonmaken vaak net iets sneller.

Je kunt er ook voor kiezen om het glas schoon te maken met een speciale algenmagneet. Persoonlijk geef ik echter voorkeur aan een ouderwetse spons: hiermee zet je meer kracht en voel je beter wat je schoonmaakt.

De bodem van een aquarium kan ook aardig vies worden. Deze maak je schoon met een special aquarium stofzuigertje. Heb je zand, dan ga je hier met je vingers doorheen en het filter doet de rest voor je.

Een goed filter in een aquarium zorgt ervoor dat de biologische balans in het water van je aquarium in balans blijft. Het afval dat vissen produceren, wordt eerst omgezet in ammonia, wat meteen dodelijk is voor je vissen. Je filter zit daarom boordevol goede bacteriën die de schadelijke stoffen zoals ammonia en nitraten uit het water filteren.

Je maakt je filter hierom nooit volledig schoon. Doe je dit, dan heeft je filter geen goede bacteriën meer. Het duurt ongeveer vier weken om deze opnieuw op te bouwen en de meeste vissen zijn hier niet tegen bestand. De sponzen in je filter kunnen echter ook zeer vies worden waardoor het filter minder goed werkt.

Je maakt je sponzen schoon in een emmer met aquarium water: je knijpt in de sponzen waardoor het vuil zich loslaat. Je behoudt de bacteriën doordat je de sponzen schoonmaakt in aquarium water. Het biologische filtermateriaal laat je met rust. Als het enorm vies is doe je hetzelfde als met de sponzen: even afspoelen in een emmer met aquariumwater.

Hoe vaak moet ik het water in een aquarium verversen?

Je ververst het water in je aquarium elke week. Je ververst niet al het water, als je dit doet raak je teveel goede bacteriën kwijt. In plaats van al het water, ververs je ongeveer 30%. Hiervoor gebruik je een waterwisselset of simpelweg een goede tuinslang.

Als je weer water toe gaat voegen, vergeet dan niet je leidingwater veilig te maken met een van de vele verkrijgbare producten die het leidingwater veilig maken. Kraanwater bevat stoffen die schadelijk zijn voor de goede bacteriën in je filter.

Probeer daarnaast de watertemperatuur constant te houden: vul je aquarium daarom niet met ijskoud water. Heeft je aquarium een temperatuur van 25 °C, voeg dan wat warm water toe. Is het nieuwe water te koud of juist te warm, dan kunnen je vissen in schok belanden en daardoor ziek worden of zelfs dood gaan.

Hoe lang moeten de lichten in een aquarium branden?

Vissen hebben in principe geen licht nodig. Heb je levende planten in je aquarium? Dan is licht noodzakelijk voor de groei hiervan. Uiteraard ziet een goed verlicht aquarium er simpelweg mooier uit dan een donker aquarium.

Als je je lichten te lang laat branden, stimuleer je de groei van algen. Zijn je lichten niet lang genoeg aan, dan groeien je planten niet goed of gaan ze zelfs dood. Het is vaak een beetje experimenteren hoe lang je het beste je lichten aan laat. Over het algemeen is zes uur voldoende. Merk je dat je planten het niet goed doen, laat het licht dan iets langer aan.

Wat zijn de ideale waardes van mijn aquarium water?

Door de waardes van je aquariumwater te begrijpen voorkom je veel problemen. Hieronder bespreek ik de meest belangrijke waarden. Je meet de waardes van je aquariumwater met een goede testkit voor aquariums.

De pH-waarde van het water wordt beïnvloed door bijvoorbeeld planten, maar ook ornamenten kunnen de pH van je water laten schommelen. Dit geldt ook voor verschillende houtsoorten. De ideale pH-waarde is afhankelijk van de soort vissen die je hebt. Zorg altijd dat de pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 ligt. De pH-waarde meet je met een goede pH-testkit.

gH staat voor de hardheid van het water. De ideale gH-waarde hangt wederom af van wat voor vissen je hebt, maar probeer de gH-waarde te houden tussen 6 en 16. Je verlaagt de gH-waarde van je water door bijvoorbeeld afgekoeld gekookt water toe te voegen.

NO2 staat voor nitriet. Dit wil je helemaal niet zien in je aquarium omdat het schadelijk is voor je vissen. Je ziet vaak hoge nitrietwaarden in nieuwe aquaria waar de biologische balans nog niet juist is. Ook kunnen dode vissen zorgen voor nitriekpieken in je water. Als je NO2 ziet in je water, ververs dan 1/3 van je water.

Nitraatwaarden worden weergegeven door NO3. Nitraat en nitriet worden vaak verward: nitraat is minder schadelijk dan nitriet, maar hoge nitraatwaarden zijn verre van ideaal. De nitraatwaarden mogen niet hoger zijn dan 20 mg/l. De waarden verlaag je door meer planten toe te voegen en minder te voeren.

NH3 en NH4 staan voor ammonia en ammoniak en deze zijn beide schadelijk voor je aquarium. Idealiter zijn deze waarden nul. Ammoniak is erg schadelijk voor je vissen en wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door achterstallig onderhoud van je aquarium. Heb je ammoniak in je water, ververs dan elke week 50% van je water totdat de ammoniak is verdwenen.

Moet het water in mijn aquarium verwarmd worden?

Als je tropische vissen in je aquarium hebt, moet je het water te verwarmen. Wat de ideale temperatuur is, hangt af van de soort vissen. Levendbarende vissen zoals guppy's hebben een lagere temperatuur tussen de 21 °C en 23 °C nodig, terwijl de gemiddelde tropische vis vaak een watertemperatuur van ongeveer 25 °C nodig heeft.

Discusvissen vereisen een nog warmere temperatuur: rond de 30 °C. Je verwarmt je water met goede aquariumverwarming. Je houdt de temperatuur vervolgens in de gaten door elke dag even op je aquariumthermometer te kijken.

hero illustration

Hoe testen we aquariums?

Om de beste aquarium te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze aquarium-test hebben we 703 aquariums vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze aquarium-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze aquarium-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen aquarium-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte aquarium in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 703 aquariums te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste aquariums op een rij

1. Beste Aquarium voor beginners: SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart

 • list plusHet SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart heeft een mooi design.
 • list plusHet aquarium is gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan.
 • list plusHet aquarium heeft een hoge kwaliteit lichtbron voor de verlichting.

Nadelen SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart

 • list plusHet SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart is niet geschikt voor goudvissen.
 • list plusHet SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart heeft geen filter dat speciaal is ontworpen voor bacteriën om te nestelen.
 • list plusDe verlichting van het SuperFish Start 20 Goldfish Kit zwart is slecht.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een ideale beginnersaquarium om je aquarium hobby te starten? Dan is de SuperFish Start 20 Goldfish Kit in het zwart een uitstekende keuze. Dit aquarium heeft een capaciteit van 16 liter en wordt geleverd met een ingebouwde ledverlichting en binnenfilter. Het is speciaal ontworpen voor het houden van goudvissen en wordt geleverd met alle benodigde accessoires zoals een thermometer, een visnetje en goudvissenvoer.

Een van de belangrijkste voordelen van de SuperFish Start 20 Goldfish Kit is dat het een complete set is voor beginners. Het is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, en je hebt geen extra apparatuur nodig. De Aqua-Flow 50 binnenfilter zorgt voor een goede waterstroom en houdt het water schoon, terwijl de ingebouwde ledverlichting je vissen voorziet van de nodige zonlicht.

Het aquarium heeft een afmeting van 32 x 19,2 x 30,5 cm en is verkrijgbaar in zwart en wit. Het is ideaal voor het houden van goudvissen, die geen aquariumverwarming nodig hebben omdat het koudwatervissen zijn. Als je echter tropische vissen wilt houden, moet je een aquariumverwarmer aanschaffen.

Een ander voordeel van de SuperFish Start 20 Goldfish Kit is dat het een complete set is met alle benodigde accessoires. Je hoeft dus niet apart op zoek te gaan naar een visnetje of goudvissenvoer. Bovendien is het aquarium gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Als je op zoek bent naar een beginnersaquarium voor het houden van goudvissen, dan is de SuperFish Start 20 Goldfish Kit een uitstekende keuze. Het is een complete set met alle benodigde accessoires en is gemakkelijk te onderhouden. Het enige nadeel is dat het geschikt is voor het houden van slechts enkele vissen.

Persoonlijke mening: Als een liefhebber van aquariums, kan ik dit product zeker aanbevelen aan beginners die op zoek zijn naar een gemakkelijk te onderhouden aquarium. Het heeft alle essentiële accessoires die je nodig hebt om te beginnen en is geschikt voor het houden van goudvissen. Het enige nadeel is dat het geschikt is voor het houden van slechts enkele vissen. Als je meer vissen wilt houden, moet je een groter aquarium aanschaffen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Superfish Aquarium Qubiq 30 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Superfish Aquarium Qubiq 30 wit

 • list plusDe Superfish Aquarium Qubiq 30 wit heeft een modern en stijlvol design.
 • list plusDe Superfish Aquarium Qubiq 30 wit is gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor het langer meegaat.
 • list plusDe Superfish Aquarium Qubiq 30 wit is veilig voor gebruik met vissen.

Nadelen Superfish Aquarium Qubiq 30 wit

 • list plusHet filter van het aquarium is zwak en moet regelmatig worden vervangen.
 • list plusDe Superfish Aquarium Qubiq 30 wit is niet waterdicht, waardoor er lekkage kan optreden.
 • list plusHet aquarium is niet duurzaam en kan gemakkelijk breken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een strak en modern aquarium dat gemakkelijk in onderhoud is? Dan is de Superfish Aquarium Qubiq 30 wit een uitstekende keuze! Dit aquarium van 30 liter heeft een ingebouwd filtersysteem dat ervoor zorgt dat het water gezond en helder blijft. Bovendien is er ruimte voor een verwarming, waardoor je ook tropische vissen kunt houden.

Wat deze aquariumset uniek maakt, is de glazen afdekplaat. Hierdoor heb je niet alleen een mooi zicht op je vissen en planten, maar voorkom je ook dat ze eruit springen. Dankzij de compacte afmetingen van 32 x 32 x 32 cm past dit aquarium bovendien gemakkelijk op een kastje of tafel.

Wanneer je de Qubiq 30 aanschaft, hoef je geen aparte filter te kopen. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar ook in het onderhoud. Bovendien is de Crystal Clear cartridge biologisch afbreekbaar, waardoor je ook nog eens milieubewust bezig bent.

Het enige nadeel van dit aquarium is dat het niet geschikt is voor hele grote vissen of veel vissen tegelijkertijd. Maar voor beginners in de aquariumhobby is dit een perfecte keuze. Je kunt namelijk rustig experimenteren met verschillende soorten vissen en planten en zo je eigen evenwichtige balans vinden.

Al met al is de Superfish Aquarium Qubiq 30 wit een prachtig, gebruiksvriendelijk en milieubewust aquarium waar je veel plezier aan zult beleven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Aquarium voor plantenliefhebbers: Superfish Qubiq 30 Pro Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Superfish Qubiq 30 Pro Zwart

 • list plusHet design van de Superfish Qubiq 30 Pro Zwart is modern en gemaakt van hoogwaardig materiaal.
 • list plusDeze aquarium heeft een geavanceerde technologie met een app voor eenvoudige bediening.
 • list plusDe Superfish Qubiq 30 Pro Zwart heeft een levendig uiterlijk dat de aandacht trekt.

Nadelen Superfish Qubiq 30 Pro Zwart

 • list plusDe Superfish Qubiq 30 Pro Zwart heeft geen integrale filter, wat betekent dat je een losse filter moet aanschaffen.
 • list plusOmdat de Superfish Qubiq 30 Pro Zwart geen verlichting heeft, moet je hier apart voor zorgen.
 • list plusDe Superfish Qubiq 30 Pro Zwart is niet waterdicht, waardoor je extra zorgvuldig moet zijn bij het schoonmaken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.4

Op zoek naar een aquarium dat weinig onderhoud nodig heeft, maar toch geschikt is voor tropische vissen en garnalen? Dan is de Superfish Qubiq 30 Pro Zwart een goede keuze! Dit aquarium is ontworpen voor gebruiksgemak en is perfect voor mensen met weinig ervaring in het houden van vissen. Het moderne filtersysteem zorgt ervoor dat het water schoon blijft en minder vaak ververst hoeft te worden. Bovendien is het aquarium veilig voor garnalen, dankzij het unieke rooster dat voorkomt dat ze in het filter terechtkomen.

Wat dit aquarium nog beter maakt dan andere aquariums, is de unieke PAR-waarde. Hiermee wordt het deel van het licht bedoeld dat planten gebruiken voor fotosynthese. Dit aquarium heeft een zeer hoge lichtopbrengst en is daardoor ook geschikt voor planten met hoge lichtbehoefte. Bekijk de tabel in de afbeeldingen voor meer informatie.

Dit aquarium heeft een lengte van 32 cm, een breedte van 32 cm en een hoogte van 42 cm. Het wordt geleverd met een ingebouwd filter, LED-verlichting en een klep. Het is gemakkelijk te monteren en te onderhouden, waardoor het perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een mooi aquarium zonder veel gedoe.

Als je op zoek bent naar een aquarium dat weinig onderhoud vereist en geschikt is voor tropische vissen en garnalen, dan is de Superfish Qubiq 30 Pro Zwart een goede keuze. Het is gemakkelijk te monteren en te onderhouden, heeft een modern filtersysteem en een unieke PAR-waarde voor de planten. Het enige nadeel is misschien de grootte, omdat het niet geschikt is voor grote vissen. Maar voor de meeste mensen is dit een perfect aquarium!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart

 • list plusHet is een compacte aquarium, waardoor het gemakkelijk te plaatsen is in iedere ruimte.
 • list plusDe USB-aansluiting maakt het makkelijk om het aquarium te koppelen met een laptop of computer.
 • list plusHet heeft een uniek en modieus design, waardoor het een mooie aanvulling is op elke ruimte.

Nadelen United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart

 • list plusHet is niet geschikt voor groot formaat dieren, zoals goudvissen of kreeften.
 • list plusHet heeft geen filter, waardoor het water regelmatig dient te worden ververst.
 • list plusHet heeft geen verwarmingselement, waardoor het water niet boven de kamertemperatuur kan worden gehouden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

De United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart is een uniek product dat functionaliteit combineert met stijl. Het is niet alleen een aquarium voor je vis, maar ook een pennenhouder, klok, kalender en lamp! Met de meegeleverde USB kabel kun je de pomp en verlichting van stroom voorzien en het water in het aquarium wordt gefilterd door een waterpomp. De waterpomp en de LED verlichting zijn apart aan en uit te schakelen. Het verlichte LCD display geeft de alarmklok, tijd, datum en temperatuur weer.

Wat dit product onderscheidt van andere aquariums is dat het multifunctioneel is en een geweldige toevoeging aan je bureau kan zijn. Het is perfect voor mensen die een aquarium willen, maar ook een pennenhouder, klok en kalender nodig hebben. Het heeft een mooi design en de verlichting zorgt voor een gezellige sfeer.

Het aquarium werkt op 3 x AA 1.5V batterijen (niet meegeleverd) en wordt geleverd met decoratieve steentjes en een kunstplantje. Het heeft een laag voltage pomp die zorgt voor een rustige werking en de ingebouwde filter en verwarming maken het onderhoud gemakkelijker.

Een nadeel van dit product is dat het geen grote vis kan bevatten vanwege de beperkte grootte van het aquarium. Het is dus meer geschikt voor kleine vissen of garnalen. Daarnaast kan het geluid van de waterpomp hoorbaar zijn als je het op een stille werkplek gebruikt.

Over het algemeen is de United Entertainment USB Desktop Aquarium zwart een geweldige aankoop voor iedereen die op zoek is naar een aquarium dat niet te veel ruimte in beslag neemt en ook nog eens functioneel is. Het is gemakkelijk te onderhouden, heeft een leuk design en zorgt voor een gezellige sfeer op je bureau.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Nobleza aquarium 7L 23x16x27.5 cm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nobleza aquarium 7L 23x16x27.5 cm zwart

 • list plusHet is een compact aquarium met afmetingen van 23x16x27,5 cm.
 • list plusHet heeft een modern design en een zwarte kleur die in elke omgeving past.
 • list plusHet heeft een capaciteit van 7 liter, wat ideaal is voor beginners.

Nadelen Nobleza aquarium 7L 23x16x27.5 cm zwart

 • list plusHet is niet duurzaam en kan gemakkelijk stuk gaan.
 • list plusHet heeft een lage kwaliteit, wat betekent dat het minder bestand is tegen schadelijke stoffen.
 • list plusHet heeft geen pomp, wat betekent dat je een externe pomp moet aanschaffen om waterstroom te regelen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een aquarium om mee te beginnen of voor je kinderen? Dan is het Nobleza aquarium een goede keuze! Met een inhoud van 7 liter is het perfect voor beginners en kinderen. Het aquarium wordt geleverd met een ingebouwde filter en LED verlichting, waardoor het aquarium schoon blijft en er altijd genoeg licht is. De afgeronde hoeken geven het aquarium een mooie uitstraling en zorgen voor een nog beter zicht op de vissen.

Wat dit aquarium echt bijzonder maakt, is de compacte grootte en het moderne ontwerp. Het past perfect op een bureau of kastje en geeft een stijlvolle touch aan elke ruimte. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Een nadeel van dit aquarium is dat het niet wordt geleverd met decoratie of een verwarmingselement. Dit betekent dat je zelf moet investeren in deze extra's, als je dat wilt. Ook is het belangrijk om te weten dat dit aquarium alleen geschikt is voor kleine vissen en dat je de waterkwaliteit goed in de gaten moet houden.

Al met al is het Nobleza aquarium een geweldige keuze voor beginners en kinderen. Het heeft een modern ontwerp, is gemakkelijk te onderhouden en heeft een redelijke prijs. Het is perfect voor kleine vissen en past in elke ruimte. Als je op zoek bent naar een leuke en eenvoudige manier om te beginnen met het houden van vissen, dan is dit aquarium de juiste keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 11 januari in huis

Bekijk prijs

6. Superfish start 70 tropical kit zwart | grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Superfish start 70 tropical kit zwart | grijs

 • list plusHet design van de Superfish start 70 tropical kit zwart grijs is mooi en het is duurzaam gebouwd.
 • list plusHet is eenvoudig te installeren en te onderhouden.
 • list plusHet aquarium is groot genoeg voor een groot aantal vissen.

Nadelen Superfish start 70 tropical kit zwart | grijs

 • list plusEr zijn geen accessoires bij het aquarium inbegrepen.
 • list plusDe Superfish start 70 tropical kit zwart grijs is niet geschikt voor beginners.
 • list plusHet is duurder dan andere aquariums.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een beginner aquarium voor tropische vissen? Dan is de Superfish Start 70 Tropical Kit in zwart of grijs de perfecte optie! Dit 60 liter aquarium is compleet met ledverlichting en een binnenfilter, waardoor het ideaal is voor beginners. Wat dit aquarium uniek maakt, is de bijgeleverde Eco Heater die ervoor zorgt dat de watertemperatuur op peil blijft. Daarnaast bevat de set ook een Aqua-Flow 200 filter en een schepnetje om je aquarium schoon te houden. Het aquarium heeft een ingebouwde ledverlichting voor voldoende zonlicht en wordt geleverd met voer voor tropische vissen en bacteriën om het filter op te starten.

Als specialist in aquaria kan ik zeggen dat deze kit alles heeft wat je nodig hebt om te beginnen met het houden van tropische vissen. Het is belangrijk om te vermelden dat deze kit geschikt is voor beginners. Het is redelijk geprijsd en gemakkelijk te installeren. Het feit dat het aquarium wordt geleverd met alle benodigde accessoires, maakt het een ideale kit voor beginners die nog niet bekend zijn met het aquariumhouden.

Een van de grootste voordelen van de Superfish Start 70 Tropical Kit is dat het een compleet pakket is. Je hoeft geen extra accessoires te kopen, wat je tijd en geld bespaart. Het aquarium heeft ook een mooi design en is verkrijgbaar in zowel zwart als grijs. Het enige nadeel dat ik kan noemen, is dat het aquarium niet geschikt is voor grotere vissen. Over het algemeen ben ik heel tevreden met deze kit en zou ik het zeker aanraden aan beginners die op zoek zijn naar een geschikt aquarium voor tropische vissen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Juwel Primo Aquarium 61 x zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Juwel Primo Aquarium 61 x zwart

 • list plusDit aquarium heeft een mooi design.
 • list plusHet is gemaakt van hoogwaardige materialen.
 • list plusHet installeren van dit aquarium is gemakkelijk.

Nadelen Juwel Primo Aquarium 61 x zwart

 • list plusDe prijs van dit aquarium is relatief hoog.
 • list plusHet Juwel Primo Aquarium 61 x zwart is niet geschikt voor grote aquaria.
 • list plusHet heeft een beperkte capaciteit..

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.7

Juwel Aquarium Primo 60 is een aquarium dat uitgevoerd is met een sterk Bioflow ONE filter. Dit binnenfilter bevindt zich in het aquarium waardoor het water in het aquarium blijft, wat lekkages kan voorkomen. De Bioflow ONE filter heeft een geruisloze krachtige Eccoflow circulatiepomp. De temperatuur in de Juwel Primo 60 wordt geregeld door een regelbare verwarming van 50 Watt, die optimaal geinstalleerd is in de waterdoorstroming van het Bioflow ONE filter. Door het gebruik van hoogwaardige zilvercontacten en slagvast Borosilicaatglas voldoet hij aan grote verwachtingen. Natuurlijk is deze verwarmer ook TUV/GS gecertificeerd. Dit aquarium is uitgevoerd met een onderframe waardoor het makkelijk en zonder onderlegmat op verschillende opervlakken te plaatsen is. De Primo 60 is uitgerust met een Novolux LED 60 - 8w verlichting. De lengte van de LED verlichting is afgestemd op de grootte van het Juwel aquarium. Hierdoor is er een gelijkmatige verdeling van het licht. De lichtbalk is op een speciale manier gelast waardoor hij 100% waterdicht is. Ook deze vervuld de Europese Veiligheidsnorm en is TUV/GS gecertificeerd. Het aquarium is makkelijk toegankelijk doordat de lichtkap opengeklapt kan worden. Door een geintegreerde klep kun je de vissen makkelijk voeren of een voederautomaat plaatsen. Bij dit aquarium is een passende losse kast verkrijgbaar. Deze kast is makkelijk op te bouwen en biedt voldoende ruimte voor jouw benodigdheden. Dit aquarium wordt dus geleverd zonder kast: deze kast is apart leverbaar. -Inhoud 60 liter -Verwarmer 50W van borosilcaatglas -Inclusief LED verlichting

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 januari in huis

Bekijk prijs

8. Ciano Aquarium Nexus Betta 5C zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

De Nexus 5C is een klein glazen aquarium met een gedurfd en aantrekkelijk design: een diamantvorm. Het wordt geleverd met een deksel met scharnieren en is uitgerust me een aansluiting voor ledsysteem CLN5 RGG 'touch' en een steun voor het CF20 filter van Ciano. Zo heb je een prachtig aquarium voor jouw Betta! Producteigenschappen: Afmetingen: 26,9 (L) x 31 (D) x 26,2 (H) cm Kleur: Zwart (ook verkrijgbaar in wit) Inhoud: 5,5 liter Inclusief een scharnierende kap en een filterhouder. Let op! Wordt geleverd zonder filters en verlichting.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 april in huis

Bekijk prijs

9. Beste Aquarium voor zoutwater: Starter Line aquarium zwart led

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Starter Line aquarium zwart led

 • list plusHet design van het Starter Line aquarium zwart led is mooi.
 • list plusHet Starter Line aquarium zwart led is gemaakt van duurzame materialen.
 • list plusHet aquarium is betrouwbaar en duurzaam.

Nadelen Starter Line aquarium zwart led

 • list plusDe bediening van het Starter Line aquarium zwart led is niet intuïtief.
 • list plusHet Starter Line aquarium zwart led is niet geschikt met andere apparaten.
 • list plusHet Starter Line aquarium zwart led heeft geen aanvullende functies.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een handige en complete aquariumset voor beginners? Dan is de Starter Line Led aquariumset van Tetra zeker het overwegen waard! Deze set bevat alles wat je nodig hebt om direct van start te kunnen gaan met jouw eigen aquarium. Dankzij de led-verlichting, binnenfilter en verwarmer ben je verzekerd van betrouwbare apparatuur en een goede waterkwaliteit voor jouw nieuwe aquariumbewoners.

Wat deze aquariumset extra bijzonder maakt, is de handige voederklep in de deksel. Zo kun je jouw vissen gemakkelijk voeren zonder de hele deksel te hoeven verwijderen. Daarnaast zorgt de heldere led-verlichting voor een mooi effect in jouw aquarium en is de binnenfilter voorzien van de Tetra EasyCrystal Filterbox. Dit zorgt voor een optimale filtering van het water en een gezonde leefomgeving voor jouw vissen.

Het aquarium heeft een inhoud van 54 liter en is gemaakt van stevig, 4 millimeter dik glas. De afmetingen van het aquarium zijn 30×60×30 centimeter. Dankzij de COB-technologie zijn de afzonderlijke leds niet meer zichtbaar en wordt jouw aquarium gelijkmatig verlicht.

Wat deze aquariumset extra aantrekkelijk maakt, is dat je er ook nog eens een potje visvoer en een flesje watervoorbereider bij krijgt. Hierdoor ben je in één keer klaar voor het inrichten van jouw aquarium en het verzorgen van jouw nieuwe visjes.

Al met al is de Tetra Starter Line Led aquariumset een complete en betrouwbare keuze voor beginnende aquariumhouders. Dankzij de handige voederklep, heldere led-verlichting en optimale filtering van het water ben je verzekerd van een gezonde leefomgeving voor jouw vissen.

Persoonlijk vind ik dat deze aquariumset alles biedt wat je nodig hebt als beginnend aquariumhouder. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de inhoud van 54 liter wellicht wat aan de kleine kant is voor ervaren aquariumhouders. Maar voor beginners is dit een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Aquarium Met Zwarte Kit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.2

Dit glazen aquarium zonder bovenkap is een geweldige toevoeging aan elk huis! De zwarte kit die gebruikt wordt om de naden te dichten is duurzaam en houdt de panelen op hun plaats, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele lekkages. Met een afmeting van 30 x 20 x 20 cm en een glasdikte van ongeveer 5 mm, is dit aquarium perfect voor kleine vissen en planten.

Wat dit aquarium bijzonder maakt, is dat het zonder bovenkap komt. Dit betekent dat je het zelf kunt aanpassen aan je eigen wensen en behoeften, zoals het toevoegen van een filter of verlichting. Het is ook handig voor het voeden van je vissen zonder dat je de hele kap eraf hoeft te halen.

Voor degenen die graag creatief zijn, kun je dit aquarium gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals het creëren van een aquaponics-systeem of het maken van een unieke terrarium. Het is ook een geweldig cadeau voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de natuur en de wereld onder water willen ontdekken.

Het enige nadeel van dit aquarium is dat het geen accessoires bevat. Dit betekent dat je zelf een filter en verlichting moet aanschaffen als je dit nodig hebt. Maar dat is een klein ongemak voor zo'n mooi en veelzijdig aquarium!

Mijn persoonlijke mening is dat dit glazen aquarium zonder bovenkap een geweldige optie is voor zowel beginners als ervaren aquarianen. Het biedt veel ruimte voor creativiteit, terwijl het ook functioneel en duurzaam is. Ik raad het zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

Artikelen overeenkomstig aan aquariums

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van aquariums. Er zijn immers 703 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!