Wat is de beste 4k Monitor van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede 4k Monitor is een moeilijke opgave. Wat is de beste 4k Monitor van 2024? Na het onderzoeken van 687 4k Monitors kwam de Dell SE2719HR als beste getest uit onze 4k Monitor-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 4k Monitors, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 4k Monitors-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame 4k Monitor-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste 4k Monitors

1Score: 9.8
Dell SE2719HR
Dell SE2719HR
Dell
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
HP Z32k G3 USB-C Display
Ideaal voor het maken van professionele inhoud
HP Z32k G3 USB-C Display
HP
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Samsung M8 Smart Monitor
Combineert 4K-beeldscherm met SmartTV-mogelijkheden
Samsung M8 Smart Monitor
Samsung
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.2
BenQ PD2725U
BenQ PD2725U
BenQ
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
Acer Nitro XV282K KV
Acer Nitro XV282K KV
Acer
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
Dell 4K S3221QS
Dell 4K S3221QS
Dell
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.9
Samsung Odyssey Neo G8 S32BG85
Samsung Odyssey Neo G8 S32BG85
Samsung
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.7
LG UltraGear 34GN850
Eersteklas 4K-monitor met hoge vernieuwingsfrequentie
LG UltraGear 34GN850
LG
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.6
MSI Modern MD271UL
MSI Modern MD271UL
MSI
10Score: 8.5
Asus TUF Gaming VG28UQL1A
Asus TUF Gaming VG28UQL1A
Asus
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu 4K Monitor Koopgids

Om games en video's haarscherp af te spelen gebruik je een 4K-monitor. Heb je weinig verstand van alle specificaties die daarbij komen kijken? Lees dan alles wat je over 4K-monitoren moet weten in deze koopgids.

Kan ik een 4K-monitor op elke pc aansluiten?

Om een 4K-monitor op de computer aan te sluiten heb je de juiste verbinding nodig. De monitor én pc moeten allebei een HDMI-poort, DisplayPort of Thunderbolt 3/usb-c-poort hebben. Nieuwe apparaten hebben meestal wel een HDMI-poort. Een HDMI-kabel klaart dan de klus en verbindt de monitor met de pc.

Let wel op: een geschikte aansluiting betekent niet automatisch dat de computer beelden in 4K kan verwerken. De videokaartvan je desktop of laptop moet de beeldkwaliteit ook ondersteunen. Daarom staan hieronder de videokaarten die geschikt zijn voor een 4K-monitor:

 • Intel: UHD graphics (8e generatie en nieuwer), Iris Pro Graphics (5100 en nieuwer) en Iris Plus Graphics
 • NVIDIA: GeForce RTX series, GeForce GTX series (600 en nieuwer), GeForce MX series, GeForce GT series en Quadro series
 • AMD: Radeon RX series, Radeon Pro series, Radeon 77 series, Radeon 78 series, Radeon 79 series, Radeon R7 series en Radeon R9 series

Wat is de resolutie van een 4K-monitor?

De resolutie staat voor de beeldkwaliteit en druk je uit in een aantal pixels. Pixels zijn de bouwsteentjes van het scherm. Hoe meer bouwsteentjes je hebt, des meer details je in het beeld aanbrengt. Een hoger aantal pixels betekent dus een hogere resolutie en meer beeldkwaliteit.

Vergelijk het met LEGO versus DUPLO. Met de kleinere LEGO-blokjes breng je veel meer detail aan dan met die grotere DUPLO-blokken.

4K-monitoren staan ook bekend als UltraHD of UHD en hebben een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Dat is vier keer zoveel pixels als FullHD. Het beeld is dus merkbaar stukken scherper.

Waar staat Hz voor?

In de specificaties van 4K-schermen zie je een aantal Hz staan. Hz is de afkorting van Hertz en drukt de verversingssnelheid uit. Bewegend beeld bestaat namelijk uit losse, stilstaande beelden. Hoe sneller die beelden elkaar opvolgen, des te vloeiender de video uiteindelijk is. De verversingssnelheid staat voor de hoeveelheid beelden je in 1 seconde te zien krijgt.

Een hoger aantal Hz betekent vloeiender en kwalitatiever videobeeld. Hertz aantallen van 60 en 75 komen het meest voor, maar als je het nóg beter wilt, ga je voor 120, 144 of 160 Hz.

Wat betekent m/s bij een 4K monitor?

M/s is een afkorting die de reactietijd weergeeft, oftewel hoe lang het duurt voor een beeld de monitor bereikt. Dat gebeurt allemaal in een fractie van een seconde. Milliseconden, om precies te zijn! Daar staat de afkorting m/s voor.

De meeste 4K-monitoren hebben een reactiesnelheid van 1 tot 6 m/s. Een monitor met 6 m/s doet er dus 6 milliseconden over om een beeld op het scherm te weergeven, terwijl een monitor met 1 m/s dat in slechts 1 milliseconde voor elkaar krijgt. Een lager aantal m/s is sneller en daardoor beter, vooral als je veel gamet op een gaming pc.

Welke paneeltypes zijn er voor 4K-monitoren?

Als je 4K-monitoren onderverdeelt in paneeltypes, zijn er 3 soorten: het IPS-paneel, het TN-paneel en het VA-paneel. Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen en welke soort het beste is, hangt af van jouw gebruik en wensen.

IPS-panelen staan bekend als de allrounders onder de panelen dankzij de brede kijkhoek en een groot kleurbereik. Het is op zich een prima paneeltype, maar de verversingssnelheid is niet altijd hoog en IPS-panelen hebben gemiddeld een hoger prijskaartje.

VA-panelen hebben een gemiddeld kleurbereik, maar wel een hoog zwart-witcontrast. De beeldkwaliteit is middelmatig en de prijsklasse verschilt: modellen met een snelle reactietijd zijn duurder dan de minder snelle varianten.

Dan zijn er ten slotte de TA-panelen. Omdat ze een korte reactietijd hebben, worden TA-panelen vooral aangeraden aan gamers. De prijs is in vergelijking iets lager, maar je levert gemiddeld genomen wel een beetje in op het kleurbereik en de maximale kijkhoek.

hero illustration

Hoe testen we 4k Monitors?

Om de beste 4k Monitor te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 4k Monitor-test hebben we 687 4k Monitors geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze 4k Monitor-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze 4k Monitor-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen 4k Monitor-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte 4k Monitor in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 687 4k Monitors te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste 4k Monitors in een oogopslag

1. Dell SE2719HR

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.96
Functionaliteit
9.33
Gebruiksgemak
9.99
DELL SE2719HR. Beeldschermdiagonaal: 68,6 cm (27''), Resolutie: 1920 x 1080 Pixels, HD type: Full HD, Display technologie: LCD, Responstijd: 8 ms, Oorspronkelijke beeldverhouding: 16:9, Kijkhoek, horizontaal: 178°, Kijkhoek, verticaal: 178°. VESA-montage. Kleur van het product: Zwart

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Ideaal voor het maken van professionele inhoud: HP Z32k G3 USB-C Display

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Z32k G3 USB-C Display

 • list plusUitzonderlijke kleurnauwkeurigheid voor professionele contentcreatie
 • list plusVeelzijdige connectiviteit met ondersteuning voor verschillende resoluties en meerdere video-ingangen
 • list plusErgonomische ontwerpfuncties, waaronder on-screen bediening, anti-glare technologie en VESA-montagecompatibiliteit

Nadelen HP Z32k G3 USB-C Display

 • list plusKan een aanzienlijke investering vormen voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke optie

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
9.67
De HP Z32k G3 USB-C Display is een professionele 4K-monitor die is afgestemd op de eisen van content creators. Met zijn 31,5" IPS Black paneel, 4K UHD-resolutie en 16:9 beeldverhouding biedt deze monitor uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid en details, waardoor het een ideale keuze is voor professionele content creatie. Met Thunderbolt 4-connectiviteit onderscheidt dit display zich door naadloze verbinding en hoge-snelheid gegevensoverdracht te bieden, wat vooral voordelig is voor creators die werken met grote bestanden. "De HP Z32k G3 is een 4K-monitor uitgerust met Thunderbolt 4, het biedt kleurnauwkeurigheid," zoals vermeld door PetaPixel, waarbij de geavanceerde functies voor content creatie professionals worden benadrukt.

Een van de opvallende kenmerken van de HP Z32k G3 is de veelzijdigheid in connectiviteit, ondersteuning van verschillende resoluties en meerdere video-ingangen, waaronder HDMI, USB-C en DisplayPort. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om eenvoudig te integreren met een breed scala van apparaten, waardoor het voldoet aan de diverse behoeften van professionals. De toevoeging van on-screen controls, anti-glare technologie en ergonomische aanpassingen verbetert verder de gebruikerservaring, waardoor persoonlijk en comfortabel gebruik gedurende langere perioden mogelijk is. Daarnaast biedt de VESA-mount compatibiliteit en de gereedheid voor beveiligingssloten handige installatieopties en gemoedsrust in openbare omgevingen. Volgens de ondersteuningspagina van HP verbruikt de monitor 35W aan standaard vermogen, in lijn met energie-efficiëntie standaarden en met diverse milieucertificeringen.

Vergeleken met zijn voorgangers stelt de HP Z32k G3 een nieuwe norm met zijn Thunderbolt 4-connectiviteit, waarmee de snelheid en efficiëntie van gegevensoverdracht voor een naadloze workflow worden verhoogd. Deze modernisering komt tegemoet aan de zich ontwikkelende behoeften van professionals die snel en betrouwbare connectiviteit vereisen voor hun content creatie taken. In tegenstelling tot zijn concurrenten biedt de Thunderbolt 4-capaciteit van de HP Z32k G3 een voordeel in situaties waarin hoge-snelheid gegevensoverdracht cruciaal is voor productiviteit, waardoor het een ideale keuze is voor professionele content creatie.

Hoewel de HP Z32k G3 uitblinkt in het bieden van uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid, veelzijdige connectiviteit en ergonomische functies, kan het een aanzienlijke investering zijn voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke optie. Echter, voor professionals die top-notch kleurnauwkeurigheid en naadloze connectiviteit nodig hebben, is de HP Z32k G3 USB-C Display een overtuigende keuze, met een uitgebreide set functies die zijn afgestemd op de eisen van moderne content creatie.

Tot slot, de HP Z32k G3 USB-C Display is een uitstekende keuze voor professionals in de content creatie ruimte, met top-notch kleurnauwkeurigheid, veelzijdige connectiviteitsopties en ergonomisch ontwerp. De Thunderbolt 4-connectiviteit onderscheidt het van zijn voorgangers en positioneert het als een koploper in de markt voor hoge-snelheid gegevensoverdracht. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, maken de prestaties en functies het een waardevolle investering voor professionals die compromisloze kwaliteit zoeken in een 4K-monitor.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Combineert 4K-beeldscherm met SmartTV-mogelijkheden: Samsung M8 Smart Monitor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung M8 Smart Monitor

 • list plusUitstekende 4K beeldkwaliteit
 • list plusGroot scherm voor mediaconsumptie en kantoortaken
 • list plusIngebouwd smart platform voor het streamen van content
 • list plusIntroductie van een full-sized HDMI-aansluiting in het 2023-model
 • list plusVeelzijdige keuze voor dagelijks gebruik
 • list plusUnieke balans van TV- en monitortoepassingen

Nadelen Samsung M8 Smart Monitor

 • list plusGebrek aan VRR-ondersteuning voor gaming
 • list plusNauwe kijkhoeken
 • list plusMatige kleurnauwkeurigheid vóór kalibratie
 • list plusLage verversingssnelheid voor serieus gaming
 • list plusGebrek aan OLED- of Mini LED-opties

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.87
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
9.19
De Samsung M8 Smart Monitor is een veelzijdige 4K-monitor die uitblinkt in mediaconsumptie en kantoortaken, met een groot 32-inch scherm, 4K-resolutie en een hoog native contrastverhouding. Volgens Rtings is het handig voor het streamen van content vanwege het ingebouwde slimme platform. Het schiet echter tekort in gamingfuncties, met het ontbreken van VRR-ondersteuning en smalle kijkhoeken. De prestaties van de monitor in heldere kamers en de redelijke reflectiebehandeling maken het geschikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, hoewel de kleurnauwkeurigheid misschien matig is vóór kalibratie. The Verge positioneert het als een compromis voor individuen die op zoek zijn naar een combinatie van TV- en monitormogelijkheden in één apparaat.

Het model 2023 van de Samsung M8 Smart Monitor biedt uitstekende 4K-beeldkwaliteit, slimme software, en is nu verkrijgbaar in een 27-inch formaat met een volwaardige HDMI-poort. Trusted Reviews benadrukt de introductie van een volwaardige HDMI-aansluiting als een opmerkelijke upgrade. Het ontbreekt echter aan OLED- of Mini LED-opties en heeft een lage verversingssnelheid, waardoor het ongeschikt is voor serieus gamen. Het ontwerp heeft een flinterdunne zwarte rand, ondersteunt wandmontage en draaien, en bevat een volwaardige HDMI-poort. Het is verkrijgbaar in wit, roze, of groene kleuropties, wat zorgt voor een unieke esthetische aantrekkingskracht.

Vergeleken met andere monitoren valt de Samsung M8 Smart Monitor op door zijn ingebouwde slimme platform, waardoor het handig is voor het streamen van content. De introductie van een volwaardige HDMI-aansluiting in het model van 2023 verbetert de connectiviteitsopties. Het kampt echter met beperkingen in gamingfuncties, zoals het ontbreken van VRR-ondersteuning en een lage verversingssnelheid, wat serieuzere gamers kan afschrikken. Ondanks deze beperkingen maken de veelzijdigheid van de monitor en het evenwicht tussen TV- en monitormogelijkheden het toch een goede allround optie voor verschillende toepassingen.

Samengevat biedt de Samsung M8 Smart Monitor een overtuigend pakket met zijn 4K-beeldkwaliteit, groot scherm, slimme software, en diverse kleuropties. Het is goed geschikt voor mediaconsumptie en kantoortaken, waardoor het een veelzijdige keuze is voor dagelijks gebruik. De beperkingen in gamingfuncties en kleurnauwkeurigheid moeten echter in overweging worden genomen voor gebruikers met specifieke eisen op deze gebieden. Met zijn unieke balans van TV- en monitormogelijkheden presenteert het zich als een goede optie voor individuen die op zoek zijn naar een hybride apparaat.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 23 februari in huis

Bekijk prijs

4. BenQ PD2725U

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.56
Functionaliteit
9.05
Gebruiksgemak
8.99

Eigenschappen van deze 4K Monitor

 • 4K-monitor: Een monitor met een resolutie van 3840 x 2160 pixels voor scherp en gedetailleerd beeld.
 • Thunderbolt 3-connectiviteit: Snelle overdracht van gegevens, video, audio en stroom met behulp van één kabel.
 • Kleurruimtes: sRGB, Rec.709, P3: Ondersteuning voor kleurruimtes die geschikt zijn voor grafisch ontwerp en fotobewerking.
 • Display Pilot-software: Software voor het instellen van beeldscherminstellingen en ondersteuningstools voor gemakkelijker en flexibeler gebruik.
 • Geschikt voor grafisch ontwerp en fotobewerking: De monitor is ontworpen voor precisiewerk en veeleisende toepassingen in deze gebieden.
 • Delta E ≤ 3 kleurnauwkeurigheid: Superieure kleurnauwkeurigheid met een Delta E ≤ 3, wat zorgt voor absolute kleurzekerheid.

Thunderbolt 3-connectiviteit

De veelzijdigheid en het prachtige ontwerp van de BenQ PD2725U zullen u inspireren. Het geeft meer dan een miljard kleuren weer en biedt bliksemsnelle Thunderbolt 3-connectiviteit voor de overdracht van gegevens, video en audio en voor de toevoer van stroom en zit boordevol instelbare standen en functies die productiviteit een impuls geven.

Haal onnodige complexiteit uit het creatieve proces. PD2725U elimineert vervelende aanpassingen die u steeds opnieuw moet doen, waardoor uw tijd en energie vrijkomt voor al uw creativiteit.

Vereenvoudigde connectiviteit van dit 4K beeldscherm

Thunderbolt 3 doet het allemaal. U heeft maar één kabel nodig om het beeldscherm van 65 W stroom te voorzien en om audio, video en gegevens over te zetten. Het gemak één enkele kabel elimineert de rompslomp waardoor u zich volledig kunt richten op uw creativiteit. Voor extra connectiviteit is er ook een handige USB-hub.

Vereenvoudigde kleursynchronisatie

De PD2725U is geschikt voor de meest veeleisende grafische ontwerpers met standaard (native) ondersteuning voor de P3-kleurruimte, die een must is voor grafisch ontwerp. Nog beter, de M-Book-modus past de PD2725U automatisch aan en synchroniseert deze met Macs voor gegarandeerde kleurconsistentie en eenvoudig gebruik op twee schermen dankzij de intuïtieve HotKey Puck Gen 2.

Vereenvoudigd beheer

Display Pilot-software is beschikbaar voor Mac of Windows en bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie. Met deze merkgebonden software kunt u met een muis meerdere beeldscherminstellingen instellen. Bovendien biedt de software ondersteuningstools om het ontwerp gemakkelijker en flexibeler te maken.

Breed kleurengamma voor vlekkeloze reproductie van kleur

PD2725U dekt 95% P3, 100% sRGB- en Rec.709-kleurruimtes. Naarmate meer apps, apparaten en websites P3 gebruiken, kunt u eenvoudig afbeeldingen laden en weergeven die uit verschillende bronnen zijn geïmporteerd. Amazing Delta E ≤ 3 zorgt voor superieure nauwkeurigheid en absolute kleurzekerheid.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Acer Nitro XV282K KV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Nitro XV282K KV

 • list plus4k resolutie
 • list plus144Hz verversingssnelheid met HDMI 2.1 ondersteuning
 • list plusFreeSync VRR

Nadelen Acer Nitro XV282K KV

 • list plusLage contrastverhouding en matige HDR-prestaties
 • list plusMatige audiokwaliteit in ingebouwde luidsprekers
 • list plusPlastic bouwkwaliteit kan goedkoop aanvoelen

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.38
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
9.39
Ik ben de Acer Nitro XV282K KV 4K-monitor en ik ben een veelzijdige keuze voor zowel gamen als kantoorwerk. Met een totale score van 8.1 van rtings.com, bied ik een 4k-resolutie, een verversingssnelheid van 144Hz met HDMI 2.1-ondersteuning, en FreeSync VRR, waardoor ik "geschikt ben voor kantoorgebruik en contentcreatie" vanwege mijn "grote schermgrootte, 4k-resolutie en ergonomisch ontwerp" (rtings.com). Mijn HDR10-ondersteuning en native 10-bits kleurdiepte, in combinatie met mijn uitgebreide kleurengamma-opties, maken mij aantrekkelijk voor mediagebruik en -creatie. Mijn HDMI-, DisplayPort- en USB-C-connectiviteitsopties, samen met een gereedschapsvrije montage, verhogen mijn veelzijdigheid.

Hoewel ik sterke punten heb, krijg ik ook kritiek. Ik heb "een lage contrastverhouding en een ondermaatse HDR-prestatie" met "ineffectieve lokale dimming en matige piekhelderheid" (rtings.com). Tom's Hardware wijst er ook op dat mijn ingebouwde luidsprekers "slechte audiokwaliteit" hebben (tomshardware.com). Bovendien is mijn plastic bouwkwaliteit bekritiseerd als goedkoop aanvoelend. Gebruikers moeten mogelijk de acht beeldvoorinstellingen fijn afstemmen, aangezien sommige "een lage contrast- en verzadigingswaarde hebben, behalve de indrukwekkende HDR-modus" (tomsguide.com). Het ontwerp van de standaard wordt benadrukt als potentieel uitdagend tijdens de initiële installatie, en sommige overshoot kan merkbaar zijn bij lage framerates bij gebruik van variabele verversingssnelheid (displayninja.com).

In vergelijking met mijn concurrenten val ik op door mijn combinatie van functies, waaronder de 144Hz verversingssnelheid, 4k-resolutie en HDMI 2.1-ondersteuning. Mijn prestaties in HDR-modus zijn bijzonder prijzenswaardig, waardoor ik een sterke concurrent ben voor mediagebruik en gamen. Echter, gebruikers die een monitor zoeken met een superieure contrastverhouding en piekhelderheid moeten wellicht andere opties in de markt verkennen.

Samengevat bied ik, de Acer Nitro XV282K KV 4K-monitor, een overtuigend pakket voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdig scherm voor gamen, kantoorwerk en mediagebruik, met name uitblinkend in HDR-modus. Hoewel ik enkele beperkingen heb wat betreft HDR-prestaties en bouwkwaliteit, maken mijn combinatie van functies en prestaties mij tot een opmerkelijke optie in de markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Dell 4K S3221QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell 4K S3221QS

 • list plusHoge-resolutie 4K UHD-beelden voor rijke en gedetailleerde kleuren, geschikt voor contentcreatie en multimediagebruik.
 • list plusMeeslepende kijkervaring met een gebogen 1800R-scherm en een ultradunne rand aan drie zijden.
 • list plusHandige connectiviteitsopties, waaronder dubbele HDMI-poorten en een USB-hub met downstream-poorten voor multitasking.

Nadelen Dell 4K S3221QS

 • list plusAfwezigheid van een USB-C-poort, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die afhankelijk zijn van dit type verbinding.
 • list plusNiet ideaal voor snel bewegende games vanwege de trage responstijd.
 • list plusMogelijk niet geschikt voor esports-liefhebbers.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
9.11
Gebruiksgemak
8.8
Ik ben enthousiast om de veelzijdige Dell 4K S3221QS gebogen monitor te introduceren! Deze monitor biedt een uniek ontwerp geïnspireerd door de Dell XPS, hoge-resolutie beelden en multitasking functies die perfect zijn voor productiviteit. Met een grootte van 31,5 inch en een prijs van $499, combineert deze monitor design, prestaties en functies, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor verschillende gebruiksdoeleinden. TechRadar merkt op dat het "degelijke ingebouwde audio" heeft, ideaal voor kantooropstellingen, terwijl Tom's Hardware zijn "budgetvriendelijke 4K upgrade met een moderne uitstraling en stabiele standaard" benadrukt.

Het ontwerp van de monitor, inclusief een hoogwaardig wit plastic achterpaneel en een zilveren afwerking van de standaard en basis, wordt aangevuld door een ultradunne rand aan drie zijden, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring. Het gebogen 1800R-scherm vergroot het gezichtsveld voor een boeiende visuele ervaring, zoals vermeld door Amazon. Bovendien bevat de monitor ComfortView om schadelijke blauwlichtemissies te verminderen, wat zorgt voor een comfortabele kijkopstelling.

Wat betreft prestaties biedt de Dell S3221QS 4K UHD-resolutie, VA-displaytechnologie, 99% sRGB en 90% DCI-P3 kleurdekking, waardoor rijke en gedetailleerde kleuren geschikt zijn voor contentcreatie en multimediagebruik. Daarnaast ondersteunt het HDR-contentweergave en biedt het naadloze game-ervaringen met AMD FreeSync ™-technologie, zoals benadrukt op de officiële productpagina van Dell.

Wat betreft connectiviteit biedt de monitor meerdere opties, waaronder dubbele HDMI-poorten en een USB-hub met downstream-poorten, waardoor handig apparaatwisseling en multitasking mogelijk zijn. Het is echter belangrijk om op te merken, zoals vermeld door TechRadar, dat de afwezigheid van een USB-C-poort een nadeel kan zijn voor gebruikers die afhankelijk zijn van dit type verbinding.

In vergelijking met andere 4K-monitoren op de markt, valt de Dell S3221QS op vanwege zijn combinatie van design, prestaties en functies tegen een concurrerende prijs. Hoewel het misschien niet ideaal is voor esports-enthousiastelingen vanwege de trage reactietijd, blinkt het uit in kantooromgevingen en contentcreatie-scenario's, en biedt het een budgetvriendelijke 4K-upgrade, zoals benadrukt door Tom's Hardware.

Kortom, de Dell 4K S3221QS gebogen monitor biedt een aantrekkelijk pakket met meeslepende beelden, multitaskingmogelijkheden en een uniek ontwerp geïnspireerd door de Dell XPS. Hoewel het misschien niet de ideale keuze is voor snel gamen, maken de functies, waaronder ingebouwde audio, ComfortView en rijke kleurdekking, het een uitstekende optie voor productiviteit en multimediagebruik.️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Samsung Odyssey Neo G8 S32BG85

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Odyssey Neo G8 S32BG85

 • list plusUitzonderlijke prestaties voor gaming en multimedia-weergave

Nadelen Samsung Odyssey Neo G8 S32BG85

 • list plusBeperkte kijkhoeken en beperkt zwenkbereik
 • list plusAf en toe matige buitenkant en teleurstellende RGB LED's

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.99
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
8.39
De Samsung Odyssey Neo G8 4k Monitor springt eruit als een eersteklas gaming- en multimediascherm, met een scala aan premium functies en uitzonderlijke prestaties. Met een gebogen 32-inch VA-paneel met een verbluffende 4K-resolutie, een razendsnelle vernieuwingsfrequentie van 240Hz, G-Sync & FreeSync certificering, HDR2000 en een responstijd van 1ms (GtG), heeft dit scherm alles in huis. Met zijn 1,196-zone Mini LED-achtergrondverlichting en breed kleurengamma levert het "extreem contrast" en een meeslepende kijkervaring. Met een concurrerende prijs van $1,400 is het een krachtpatser die je portemonnee niet breekt, waardoor het een opvallende keuze is voor gaming liefhebbers en content creators.

Op het gebied van gaming oogst de Samsung Odyssey Neo G8 veel lof, met zijn hoge vernieuwingsfrequentie, lage input lag en snelle responstijd die een nieuwe standaard zetten. Het levert uitzonderlijke prestaties en dompelt gebruikers onder in een wereld van ongeëvenaarde visuele trouw. Voor kantoorgebruik maken het 32-inch 4k-scherm, opmerkelijke reflectiebehandeling en goede helderheid het een indrukwekkende keuze, terwijl zijn HDR-mogelijkheden diepe zwarttinten en degelijke lokale dimming bieden voor een verbeterde mediaconsumptie-ervaring. Sommige gebruikers kunnen echter de beperkte kijkhoeken en het beperkte zwenkbereik als kleine nadelen ervaren. Bij contentcreatie profiteert men van het grote scherm en de hoge resolutie, hoewel het gebogen ontwerp misschien niet ieders voorkeur heeft.

De 4K-resolutie, hoge vernieuwingsfrequentie en 1000R curve van de Neo G8 creëren een meeslepende game-omgeving, maar het is van cruciaal belang om op te merken dat een krachtige grafische kaart nodig is om zijn mogelijkheden volledig te benutten. Daarnaast heeft het VA-scherm 10-bit kleur en ondersteuning voor AMD FreeSync Premium Pro, wat zorgt voor een soepele en visueel verbluffende game-ervaring. Ondanks zijn indrukwekkende functies zijn er enkele nadelen, zoals af en toe matige buitenkant en teleurstellende RGB LED's, die mogelijk niet veel afdoen aan de algehele prestaties, maar het vermelden waard zijn.

In vergelijking met zijn tegenhangers schittert de Samsung Odyssey Neo G8 4k Monitor als een veelzijdig scherm dat uitblinkt in verschillende gebruiksscenario's. Zijn uitzonderlijke prestaties, meeslepende display en concurrerende prijs maken het een sterke concurrent op de markt. Hoewel het enkele kleine beperkingen heeft, zoals beperkte kijkhoeken en een beperkt zwenkbereik, wegen de algehele sterke punten aanzienlijk op tegen eventuele mogelijke nadelen.

Samengevat staat de Samsung Odyssey Neo G8 4k Monitor als een topkeuze voor gamers, content creators en professionals die op zoek zijn naar een hoogwaardig scherm. Met zijn indrukwekkende specificaties, concurrerende prijs en veelzijdige gebruiksscenario's bevestigt het zijn positie als een opvallend product in de categorie 4k-monitoren, met een uitzonderlijke mix van functies en prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Eersteklas 4K-monitor met hoge vernieuwingsfrequentie: LG UltraGear 34GN850

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.88
Functionaliteit
8.27
Gebruiksgemak
8.83
Ik ben de LG UltraGear 34GN850, een premium 4K-monitor die uitblinkt in gaming, productiviteit en mediaconsumptie. Met een 34-inch Nano IPS-paneel, een responstijd van 1 ms en een verversingssnelheid van 160Hz levert ik levendige kleuren, scherpe beelden en vloeiende bewegingen, waardoor ik een topklasse gaming-display ben. Volgens TechRadar bied ik "IPS-nauwkeurigheid en snelle responstijden," waardoor ik een ideale keuze ben voor degenen die een ultrawide gaming-ervaring met onberispelijke prestaties zoeken.

Mijn beeldkwaliteit is uitzonderlijk, zoals opgemerkt door PCWorld, die mijn "indrukwekkende helderheid, kleurbalans en minimale vertraging of ghosting" prijst. Ik heb echter alleen VESA DisplayHDR400-certificering voor HDR-ondersteuning, en mijn HDR-mogelijkheden hebben discussie opgeleverd, zoals benadrukt door TechRadar, die opmerkt dat ik "moeite heb in donkere kamers" en dat ik de helderheid mis voor levendige kleuren. Daarnaast maken mijn ondermaatse contrastverhouding en slechte ergonomie, zoals aangegeven door RTINGS, mij minder geschikt voor donkere kamers en beperken mijn aanpasbaarheid.

Wat ontwerp betreft, maak ik indruk met dunne randen, een stijlvolle curve en een stevige standaard, zoals vermeld door T3. Mijn bedieningssysteem, beheerd door een duimknop, maakt het eenvoudig om instellingen en modi aan te passen, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring. Ik mis echter USB Type-C-connectiviteit, zoals opgemerkt door TechRadar, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die deze functie nodig hebben.

In vergelijking met andere monitoren met een hoge verversingssnelheid en 4K HDR-ondersteuning die voor minder geld verkrijgbaar zijn, kan mijn prijskaartje van ongeveer $1.000 volgens TechRadar moeilijk te rechtvaardigen zijn. Toch maken mijn combinatie van functies, waaronder Nvidia G-Sync en AMD FreeSync Premium-ondersteuning, een responstijd van 1 ms en een verversingssnelheid van 160Hz, mij een overtuigende keuze voor gamers met een krachtige GPU om de hoge verversingssnelheid te ondersteunen.

In de wereld van premium 4K-monitoren val ik op vanwege mijn uitzonderlijke gamingprestaties en veelzijdige gebruiksmogelijkheden. Hoewel mijn HDR-mogelijkheden en prijs punt uitdagingen kunnen vormen, positioneren mijn indrukwekkende beeldkwaliteit, hoge verversingssnelheid en gaming-specifieke functies mij als een topklasse optie voor degenen die een premium gaming-display met een hoge verversingssnelheid en meeslepende visuals zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. MSI Modern MD271UL

Loading ...

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
8.54
Gebruiksgemak
8.19

Verkrijgbaar bij:

10. Asus TUF Gaming VG28UQL1A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.26
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.58
If you're passionate about IT and electronics, like being up to date on technology and don't miss even the slightest details, buy Monitor Asus VG28UQL1A IPS 28" at an unbeatable price.

 • Type:
  • Gaming
  • Television
  • Shaft
 • Screen: 28"
 • Technology:
  • IPS
  • LED
  • HDR10
  • LCD
  • AMD FreeSync
  • Flicker free
  • NVIDIA G-SYNC
 • Resolution (px): 3840 x 2160 px
 • Energy classification: G
 • Colour: Black
 • Characteristics:
  • Adjustable
  • Rotating
  • HDR
  • Detachable
  • Flat screen
  • Built-in speakers
 • Connections:
  • HDMI
  • USB
  • DisplayPort x 1
  • HDMI x 4
  • HDMI 2.1 x 1
  • USB A x 2
 • Aspect ratio: 16:9
 • Contrast Ratio: 1000:1
 • Headphones: 3,5 mm
 • Frequency: 50 - 60 Hz
 • Resolution: 4K Ultra HD
 • Voltage: 100 - 240 V
 • Recommended use: Gaming
 • Includes: Headphone output
 • Angle: 178º
 • Energy consumption:
  • 0.3 kWh
  • 33 kWh
  • 0,3 kWh
 • Connectors:
  • Kensington
  • Safety slot
 • Power supply: CC
 • Connection: DisplayPort 1.4
 • Assembly: VESA
 • Speed: 144 Hz
 • Chipset: NVIDIA
 • Compatible: VESA 100 x 100 mm
 • Maximum Tightness: 120 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 4k Monitors. Er zijn immers 687 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!