Bestenu

Wat is de beste winkelhaak van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede winkelhaak is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste winkelhaak van 2023? Na het testen van 426 winkelhaken kwam de ATV PERFECTUM Winkelhaak Metrisch zwart als beste getest uit onze winkelhaak-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de winkelhaken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 winkelhaken-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige winkelhaak-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste winkelhaken

1Score: 9.6
ATV PERFECTUM Winkelhaak Metrisch zwart
Beste Winkelhaak voor doe-het-zelvers
ATV PERFECTUM Winkelhaak Metrisch zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Benson Combinatie Winkelhaak - 45 grijs
Beste Winkelhaak voor houtbewerkers
Benson Combinatie Winkelhaak - 45 grijs
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Detepo Winkelhaak Timmerman Meet Driehoek zwart
Beste Winkelhaak voor bouwprofessionals
Detepo Winkelhaak Timmerman Meet Driehoek zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Milwaukee Meetdriehoek Metrisch - 1pc rood
Beste Winkelhaak voor metaalbewerkers
Milwaukee Meetdriehoek Metrisch - 1pc rood
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Winkelhaak Blokhaak Zwaaihaak Schrijfhaak
Winkelhaak Blokhaak Zwaaihaak Schrijfhaak
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
DjoDjo Winkelhaak Metrische Driehoek zwart
DjoDjo Winkelhaak Metrische Driehoek zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Bahco CS150 Combinatie schrijfhaak kleurloos
Bahco CS150 Combinatie schrijfhaak kleurloos
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Dewalt DWHT25228-0 Bouwdriehoek Speed Square
Dewalt DWHT25228-0 Bouwdriehoek Speed Square
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Swanson Timmermans meetdriehoek aluminium 250mm(5-in-1) grijs
Swanson Timmermans meetdriehoek aluminium 250mm(5-in-1) grijs
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Winkelhaak van Morgiana Speed Square rood
Winkelhaak van Morgiana Speed Square rood
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Winkelhaak Koopgids

Heb je een rechte hoek nodig? Gebruik dan een winkelhaak. Lees hier meer over de beste winkelhaken en hoe je ze gebruikt.

Wat is het verschil tussen een schrijfhaak en een winkelhaak?

Een winkelhaak en een schrijfhaak zijn beide meetinstrumenten die worden gebruikt in de houtbewerking en metaalbewerking, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee.

Een winkelhaak, ook wel hoekhaak genoemd, is een meetinstrument met twee armen die in een rechte hoek op elkaar staan. 

Het wordt gebruikt om haakse hoeken te markeren en te controleren, zoals het controleren van de haaksheid van een raamkozijn of het markeren van een hoek om te zagen. Een winkelhaak is vaak gemaakt van staal en is verkrijgbaar in verschillende lengtes en maten.

Een schrijfhaak, ook wel verstekhaak genoemd, is ook een meetinstrument met twee armen, maar deze kunnen versteld worden om verschillende hoeken te meten en te markeren. 

Een schrijfhaak wordt gebruikt om verstekhoeken te markeren en te meten, zoals bij het zagen van schuine zaagsneden voor plinten of het maken van sierlijsten. 

Schrijfhaakjes hebben meestal een vaste hoek van 45 graden en kunnen versteld worden om andere hoeken te meten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zoals kunststof, aluminium of staal.

Het belangrijkste verschil tussen een winkelhaak en een schrijfhaak is dat een winkelhaak een vaste hoek van 90 graden heeft en wordt gebruikt om haakse hoeken te markeren en te controleren, terwijl een schrijfhaak verstelbaar is en wordt gebruikt om verschillende hoeken te meten en te markeren. 

Hoewel ze beide meetinstrumenten zijn, zijn ze geschikt voor verschillende toepassingen en kunnen ze niet altijd worden gebruikt als vervanging voor elkaar.
 

Wat is de functie van een winkelhaak?

Een winkelhaak, ook wel hoekhaak genoemd, is een meetinstrument met twee armen die in een rechte hoek op elkaar staan. Het wordt gebruikt om haakse hoeken te markeren en te controleren. 

De belangrijkste functies van een winkelhaak zijn:

Markeren van haakse hoeken: De meest voorkomende functie van een winkelhaak is het markeren van haakse hoeken op hout, metaal of andere materialen. Het wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat hoeken perfect haaks zijn, bijvoorbeeld bij het zagen of boren van gaten. 

Door de lange arm van de winkelhaak tegen het ene oppervlak te plaatsen en de korte arm tegen het andere oppervlak te plaatsen, kan een nauwkeurige rechte hoek worden gemarkeerd.

Controleren van haaksheid: Een andere functie van een winkelhaak is het controleren van de haaksheid van een object. Door de lange arm van de winkelhaak tegen het ene oppervlak te plaatsen en de korte arm tegen het andere oppervlak, kan worden gecontroleerd of de hoek precies 90 graden is. 

Dit is belangrijk bij bijvoorbeeld de constructie van meubels, kozijnen en andere bouwprojecten waarbij nauwkeurigheid van belang is.

Hulpmiddel bij het zagen: Een winkelhaak kan ook als hulpmiddel worden gebruikt bij het zagen van hout, metaal of andere materialen. Door de lange arm van de winkelhaak tegen het materiaal te plaatsen en langs de korte arm te zagen, kan een nauwkeurige zaagsnede worden gemaakt.

Als referentiepunt: Een winkelhaak kan ook worden gebruikt als referentiepunt om andere hoeken te meten of te controleren. Door de lange arm van de winkelhaak als referentiepunt te gebruiken, kan de hoek van andere objecten worden bepaald of gecontroleerd.

Kortom, de functie van een winkelhaak is om haakse hoeken te markeren en te controleren, als hulpmiddel bij het zagen, en als referentiepunt bij andere metingen. 

Het is een belangrijk meetinstrument in de houtbewerking, metaalbewerking en bouwprojecten, waar nauwkeurigheid van cruciaal belang is.

Hoe controleer je een winkelhaak?

Om te controleren of een winkelhaak nauwkeurig is, zijn er verschillende methoden die kunnen worden gebruikt. 

Hieronder volgen enkele stappen om een winkelhaak te controleren:

Leg de winkelhaak op een vlakke ondergrond: Zorg ervoor dat de lange arm van de winkelhaak plat op een vlak oppervlak ligt. Bij voorkeur op een meettafel of op een vlakke metalen plaat.

Gebruik een schuifmaat: Gebruik een schuifmaat om de dikte van de korte arm van de winkelhaak te meten. Herhaal dit voor verschillende punten langs de korte arm om te controleren of de dikte overal gelijk is.

Controleer de haaksheid: Gebruik een andere winkelhaak of een haakse liniaal om te controleren of de hoek van de winkelhaak nauwkeurig 90 graden is. 

Plaats de lange arm van de tweede winkelhaak tegen de lange arm van de eerste winkelhaak en controleer of de korte arm van de tweede winkelhaak precies langs de korte arm van de eerste winkelhaak loopt.

Visuele controle: Gebruik een goed licht om de randen van de winkelhaak te bekijken. Bekijk of er geen krommingen, braam of andere beschadigingen aanwezig zijn.

Als de winkelhaak niet nauwkeurig is, kan deze worden aangepast of moet deze worden vervangen. Om de winkelhaak aan te passen, kunt u deze voorzichtig buigen of kloppen totdat deze weer haaks is. 

Het is echter belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en te controleren of de aanpassing de haaksheid verbetert. Het is beter om een winkelhaak te vervangen als deze te ernstig beschadigd of niet meer nauwkeurig is.

Kortom, om een winkelhaak te controleren, leg je de winkelhaak op een vlakke ondergrond, controleer je de haaksheid met behulp van een andere winkelhaak of haakse liniaal, en gebruik je een schuifmaat om de dikte van de korte arm te meten. Door deze stappen te volgen, kun je bepalen of de winkelhaak nauwkeurig is en of eventueel reparaties nodig zijn.

Hoe repareer je een winkelhaak?

Als een winkelhaak niet nauwkeurig is of beschadigd is, kan deze mogelijk worden gerepareerd. 

Hier zijn enkele stappen om een winkelhaak te repareren:

Vaststellen van het probleem: Voordat je begint met repareren, is het belangrijk om het probleem vast te stellen. Controleer of de winkelhaak niet haaks is, een kromming heeft, beschadigd is of losse onderdelen heeft.

Aanpassen van de haaksheid: Als de winkelhaak niet haaks is, kun je proberen deze aan te passen door deze voorzichtig te buigen of kloppen totdat deze weer haaks is. 

Dit kan met behulp van een hamer en een stuk hout of een bankschroef. Let op dat je de winkelhaak niet te ver buigt, anders kan deze beschadigd raken.

Verwijderen van krommingen: Als de winkelhaak krommingen heeft, kun je deze voorzichtig proberen recht te buigen met behulp van een bankschroef en een hamer. Dit kan met name bij metalen winkelhaken werken, maar let op dat je de winkelhaak niet beschadigt.

Repareren van beschadigingen: Als de winkelhaak beschadigd is, kun je proberen deze te repareren door beschadigde delen af te vijlen of te schuren. Als er onderdelen loszitten, kun je deze proberen vast te zetten met behulp van lijm of een soldeerbout. 

Bij metalen winkelhaken kun je eventueel beschadigingen opvullen met laswerk.

Vervangen van de winkelhaak: Als de schade te ernstig is of als de winkelhaak niet kan worden aangepast of gerepareerd, is het beter om deze te vervangen. 

Er zijn verschillende soorten en maten winkelhaken beschikbaar in de handel, dus je kunt er zeker een vinden die geschikt is voor jouw toepassing.

Het is belangrijk omvoorzichtig te werk te gaan bij het repareren van een winkelhaak en ervoor te zorgen dat deze na de reparatie nog steeds nauwkeurig is. 

Als je twijfelt of de winkelhaak nog steeds nauwkeurig is na reparatie, kun je deze controleren met behulp van een andere winkelhaak of haakse liniaal voordat je deze gebruikt.

Welke maat winkelhaak heb ik nodig?

De maat van een winkelhaak die je nodig hebt, hangt af van de grootte van het werkstuk waarop je de winkelhaak wilt gebruiken. 

Hier zijn enkele tips om de juiste maat winkelhaak te kiezen:

Kies een winkelhaak die geschikt is voor de grootte van het werkstuk: Als je bijvoorbeeld een winkelhaak nodig hebt om hoeken op grote stukken hout te markeren, heb je een grotere winkelhaak nodig. Voor kleinere werkstukken kun je een kleinere winkelhaak gebruiken.

Meet de breedte van het werkstuk: Om te bepalen welke maat winkelhaak je nodig hebt, kun je de breedte van het werkstuk meten en vervolgens een winkelhaak kiezen die minstens even lang is als de breedte van het werkstuk. Dit geeft je genoeg ruimte om de hoek nauwkeurig te markeren.

Kies een winkelhaak met een geschikte nauwkeurigheid: Winkelhaken zijn verkrijgbaar in verschillende nauwkeurigheidsniveaus, afhankelijk van de toepassing. 

Voor algemene klussen kan een standaard winkelhaak met een nauwkeurigheid van +/- 1 mm voldoende zijn, maar voor precisiewerk is het beter om een winkelhaak met een hogere nauwkeurigheid te kiezen.

Kies een materiaal dat geschikt is voor de toepassing: Winkelhaken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals aluminium, roestvrij staal, kunststof en messing. 

Kies het materiaal dat geschikt is voor de toepassing, afhankelijk van de omstandigheden waarin de winkelhaak wordt gebruikt.

Kortom, om de juiste maat winkelhaak te kiezen, is het belangrijk om te kijken naar de grootte van het werkstuk, de nauwkeurigheid die je nodig hebt en het materiaal dat geschikt is voor de toepassing. Zo kun je een winkelhaak kiezen die perfect past bij jouw klus.

hero illustration

Hoe testen we winkelhaken?

Om de beste winkelhaak te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze winkelhaak-test hebben we 426 winkelhaken geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze winkelhaak-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze winkelhaak-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne winkelhaak-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste winkelhaak in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 426 winkelhaken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste winkelhaken op een rij

1. Beste Winkelhaak voor doe-het-zelvers: ATV PERFECTUM Winkelhaak Metrisch zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ATV PERFECTUM Winkelhaak Metrisch zwart

 • list plusHet voordeel van deze winkelhaak is dat hij een nauwkeurige meting heeft.
 • list plusHij heeft een mooi materiaal.
 • list plusHij heeft een aantrekkelijk design.

Nadelen ATV PERFECTUM Winkelhaak Metrisch zwart

 • list plusEen nadeel van deze winkelhaak is dat hij donker gecoat is.
 • list plusHij kan loslaten.
 • list plusGeen andere nadelen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.9

Ben jij op zoek naar een multifunctionele winkelhaak die het klussen voor jou een stuk makkelijker maakt? Dan is de ATV PERFECTUM Winkelhaak Metrisch zwart de perfecte keuze voor jou. Deze winkelhaak beschikt over maar liefst vijf gereedschappen in één, waardoor je hem voor allerlei soorten projecten kunt gebruiken, van timmerwerk tot architectuur. Hij is gemaakt van stevig aluminium en gaat jarenlang met jou mee.

Wat deze winkelhaak echt uniek maakt, is dat hij niet alleen een tekenhaak en verstekhaak is, maar ook een gradenboog, lijnentekenaar en zaagbegeleider in één. Dit maakt hem uiterst geschikt om mee te meten, markeren en tekenen. Bovendien is de metrische en gradenmeters gemakkelijk af te lezen tot in detail.

Als klusser wil je natuurlijk dat je gereedschap lang meegaat. Daarom is het fijn om te weten dat deze winkelhaak gemaakt is van ijzersterk aluminium waardoor hij gemakkelijk jarenlang meegaat. Gebruik hem daarom gerust ook als zaagbegeleider.

Al met al is de ATV PERFECTUM Winkelhaak Metrisch zwart een zeer handig en veelzijdig gereedschap dat niet mag ontbreken in je gereedschapskist. Of je nou een professionele klusser bent of een amateur, deze winkelhaak is voor iedereen een onmisbaar item.

Mijn persoonlijke mening is dat de ATV PERFECTUM Winkelhaak Metrisch zwart een geweldige toevoeging is aan mijn gereedschapskist en ik kan niet meer zonder. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat hij misschien wat groot kan zijn voor kleine projecten, maar daar staat tegenover dat hij juist heel handig is voor grote klussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste Winkelhaak voor houtbewerkers: Benson Combinatie Winkelhaak - 45 grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.7

De Benson Combinatie Winkelhaak - 45 grijs is een onmisbaar gereedschap voor iedere klusser die nauwkeurigheid hoog in het vaandel heeft staan. Deze waterpas met liniaal heeft een lengte van 300 mm en is gemaakt van gehard staal, wat zorgt voor een lange levensduur. De schaalverdeling is duidelijk zichtbaar in zowel metrische als imperiale eenheden, wat het gebruiksgemak ten goede komt. Het gietaluminium handvat is stevig en ligt comfortabel in de hand, waardoor je geen last krijgt van vermoeide handen tijdens het klussen.

Wat deze winkelhaak uniek maakt, is de ingebouwde waterpas met krasnaald en de gekartelde stelschroef. Hierdoor kun je heel precies meten en afstellen, wat vooral handig is bij het maken van kasten en planken. De schrijfhaak is van hoge kwaliteit en nauwkeurig gefreesd, waardoor je erop kunt vertrouwen dat je metingen altijd perfect zijn.

Als specialist in Square tools kan ik je vertellen dat de Benson Combinatie Winkelhaak - 45 grijs een zeer veelzijdig gereedschap is dat geschikt is voor zowel de professional als de doe-het-zelver. Het is ideaal voor het maken van hoeken en het meten van afstanden, en heeft een groot aantal toepassingen in de bouw en metaalbewerking. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het wat zwaar kan zijn voor langdurig gebruik.

Al met al is de Benson Combinatie Winkelhaak - 45 grijs een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en nauwkeurige schrijfhaak. Ik raad het aan voor iedereen die serieus bezig is met klussen en graag wil investeren in kwaliteitsgereedschap.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Beste Winkelhaak voor bouwprofessionals: Detepo Winkelhaak Timmerman Meet Driehoek zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Detepo Winkelhaak Timmerman Meet Driehoek zwart

 • list plusEen voordeel van deze winkelhaak is dat hij een precieze meting heeft.
 • list plusEen pluspunt van deze winkelhaak is dat het materiaal van goede kwaliteit is.
 • list plusEen pluspunt van deze winkelhaak is dat het design elegant is.

Nadelen Detepo Winkelhaak Timmerman Meet Driehoek zwart

 • list plusEr zijn geen nadelen bekend bij deze winkelhaak.
 • list plusEen minpunt van deze winkelhaak is dat er geen gebruiksaanwijzing bij is.
 • list plusEen minpunt van deze winkelhaak is dat hij niet geschikt is voor professioneel gebruik.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.8

Als klusjesman of timmerman is een goede Winkelhaak onmisbaar. De Detepo Winkelhaak Timmerman Meet Driehoek zwart is een echte aanrader! Deze multifunctionele tool heeft 5 gereedschappen in 1 en is gemaakt van ijzersterk gegoten aluminium. Hierdoor gaat hij jarenlang mee en blijft stabiel, zonder te breken of te verdraaien. Met deze Winkelhaak kun je nauwkeurig meten per millimeter, hoeken meten en lijnen en vierkante markeringen maken. En dat allemaal met een handige maatverdeling. Bovendien is deze Winkelhaak zeer geschikt voor beginnende en professionele klussers.

Wat deze Winkelhaak echt onderscheidt van andere meetdriehoeken is het unieke ontwerp en de duurzaamheid. Dit is het perfecte gereedschap voor allerlei reparatie- en timmerwerkzaamheden, ideaal voor alle interieurprojecten. En met de meegeleverde zaagbegeleider kun je ook nog eens hout netjes zagen.

Het enige nadeel van deze Winkelhaak is het gewicht van 636 gram, maar dit is ook gelijk een teken van de stevigheid en duurzaamheid van het product. Al met al is de Detepo Winkelhaak Timmerman Meet Driehoek zwart een uitstekende keuze voor klussers die op zoek zijn naar een multifunctionele tool van hoge kwaliteit.

Dus, als je een betrouwbare Winkelhaak zoekt die jarenlang meegaat en van alle gemakken is voorzien, dan is de Detepo Winkelhaak Timmerman Meet Driehoek zwart zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Winkelhaak voor metaalbewerkers: Milwaukee Meetdriehoek Metrisch - 1pc rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Milwaukee Meetdriehoek Metrisch - 1pc rood

 • list plusHet voordeel van deze meetdriehoek is dat het precisie is en een mooi design heeft.
 • list plusHet materiaal is robust en bestand tegen schokken.
 • list plusEen laatste voordeel is dat het handzaam is en gemakkelijk mee te nemen.

Nadelen Milwaukee Meetdriehoek Metrisch - 1pc rood

 • list plusGeen nadelen aan deze meetdriehoek.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een meetdriehoek die je helpt bij het snijden van pijpmaterialen? Dan is de Milwaukee Meetdriehoek Metrisch - 1pc rood de perfecte tool voor jou. Deze meetdriehoek heeft een verhoogde breedte die zorgt voor een betere grip en precisie-scriptie-inkepingen voor eenvoudige markering.

Een ander voordeel van deze meetdriehoek is de hoge zichtbaarheid van de lasergeëtste markeringen. Hierdoor kun je gemakkelijk de juiste afmetingen aflezen en voorkom je fouten bij het snijden van materiaal.

De Milwaukee Meetdriehoek Metrisch - 1pc rood is gemaakt van aluminium en weegt 500 g. De maatverdeling is aanwezig, wat het meten nog eenvoudiger maakt. Daarnaast is de meetdriehoek niet verstelbaar, wat betekent dat de afmetingen altijd nauwkeurig blijven.

Het grootste voordeel van deze meetdriehoek is dat het een onmisbaar hulpmiddel is bij het snijden van pijpmaterialen. Het ontwerp van de meetdriehoek maakt het snijden van materialen nauwkeuriger en gemakkelijker.

Een mogelijke beperking van de Milwaukee Meetdriehoek Metrisch - 1pc rood is dat het niet geschikt is voor het meten van hoeken en andere vormen. Als je op zoek bent naar een tool die meer functies heeft, is deze meetdriehoek niet de beste keuze.

Al met al is de Milwaukee Meetdriehoek Metrisch - 1pc rood een geweldige tool voor iedereen die pijpmaterialen moet snijden. De meetdriehoek is nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor het meten van andere vormen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Winkelhaak Blokhaak Zwaaihaak Schrijfhaak

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

De Winkelhaak Blokhaak Zwaaihaak Schrijfhaak is een universeel gereedschap dat je in staat stelt om nauwkeurige metingen te doen en perfecte hoeken te maken. Dit stukje gereedschap is gemaakt van stevig aluminium en heeft een maatverdeling die je helpt bij het maken van precieze metingen. Wat dit product onderscheidt van andere winkelhaken is de veelzijdigheid ervan. Je kunt dit gereedschap gebruiken als blokhaak, zwaaihaak, en schrijfhaak, waardoor het een must-have is voor elke klusser. De Winkelhaak Blokhaak Zwaaihaak Schrijfhaak is ideaal voor timmermannen, houtbewerkers, klussers, en zelfs tekenaars. Het is perfect voor het maken van strakke lijnen en hoeken of als zaagbegeleiding. Een ander voordeel is dat dit gereedschap licht van gewicht is, waardoor het gemakkelijk te hanteren is. Een nadeel van dit product is dat het niet verstelbaar is, wat het moeilijk maakt om het te gebruiken voor verschillende taken. In het algemeen is de Winkelhaak Blokhaak Zwaaihaak Schrijfhaak een uitstekend gereedschap voor elke klusser die op zoek is naar nauwkeurige metingen en hoeken. Het is veelzijdig, licht van gewicht en gemaakt van stevig materiaal.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. DjoDjo Winkelhaak Metrische Driehoek zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DjoDjo Winkelhaak Metrische Driehoek zwart

 • list plusDeze metrische driehoek heeft een precieze meting, waardoor het ideaal is voor hout constructies.
 • list plusHet is gemaakt van kwalitatief materiaal, wat het duurzaam maakt.
 • list plusHet is makkelijk te hanteren, wat het ideaal maakt voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Nadelen DjoDjo Winkelhaak Metrische Driehoek zwart

 • list plusGeen nadelen aan dit product.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8

Ben jij op zoek naar een winkelhaak die niet kapot te krijgen is en altijd haaks blijft? Dan is de DjoDjo Winkelhaak Metrische Driehoek zwart hét gereedschap voor jou! Deze 5-in-1 meetdriehoek is perfect voor timmermannen, metselaars, klusjesmannen, vakmannen en vakvrouwen. Met deze metrische driehoek kun je nauwkeurig meten tot op de millimeter. Door het gebruik van hoogwaardig aluminium is deze winkelhaak niet alleen sterk, maar ook licht van gewicht.

Wat deze winkelhaak zo bijzonder maakt, is dat hij uit één stuk gegoten is. Hierdoor blijft hij altijd haaks en kun je erop vertrouwen dat je metingen altijd kloppen. Bovendien heeft deze winkelhaak een aanslagrand en twee metrische schalen en een gradenschaal, waardoor hij ontzettend gebruiksvriendelijk is.

Het enige nadeel van deze winkelhaak is dat hij niet verstelbaar is. Maar omdat hij 5 gereedschappen in één is, is dit geen groot probleem. Het gewicht van de winkelhaak is slechts 226 gram, wat hem makkelijk te hanteren maakt.

Kortom, de DjoDjo Winkelhaak Metrische Driehoek zwart is een onmisbaar gereedschap voor iedereen die nauwkeurig wil meten en haaks wil blijven. Heb jij ook altijd last van winkelhaken die niet meer haaks zijn na verloop van tijd? Dan is het tijd om over te stappen op deze metrische driehoek!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Bahco CS150 Combinatie schrijfhaak kleurloos

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bahco CS150 Combinatie schrijfhaak kleurloos

 • list plusHet materiaal is van uitstekende kwaliteit en duurzaam.
 • list plusDe meting is zeer precies.
 • list plusHet design is mooi.

Nadelen Bahco CS150 Combinatie schrijfhaak kleurloos

 • list plusEr kan een klein beetje verf afkomen.
 • list plusHet is kleiner dan andere schrijfhakken.
 • list plusHet is lastig te installeren en vereist speciale gereedschappen.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.3

Bijzondere kenmerken Combinatie schrijfhaken met metrische en inch aanduiding Voor het meten van 90° en 45° Instelbaar voor herhaald merken en schrijven Ingebouwde waterpas voor het merken bij benadering met een metalen schrijfhaak aan het uiteinde. Specificaties Lengte: 150 mm Gewicht: 175 g Lengte: 6 inch

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Dewalt DWHT25228-0 Bouwdriehoek Speed Square

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
7.9

Ideaal voor gebruik als zaaggeleider, deze 300mm bouwdriehoek heeft een extra dikke aluminium constructie voor zwaar gebruik. De maten zijn gestempeld met een contrasterende kleur voor een betere leesbaarheid. Hij beschikt ook over een brede basisaanslag voor extra grip op materialen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Swanson Timmermans meetdriehoek aluminium 250mm(5-in-1) grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Swanson Timmermans meetdriehoek aluminium 250mm(5-in-1) grijs

 • list plusHet voordeel van de Swanson Timmermans meetdriehoek aluminium 250mm(5-in-1) grijs is dat het precisie en duurzaam is.
 • list plusHet is makkelijk te bedienen voor nauwkeurige metingen.
 • list plusHet is lichtgewicht en stevig.

Nadelen Swanson Timmermans meetdriehoek aluminium 250mm(5-in-1) grijs

 • list plusEen nadeel van de Swanson Timmermans meetdriehoek aluminium 250mm(5-in-1) grijs is dat het alleen verkrijgbaar is in één kleur.
 • list plusEen ander nadeel van de Swanson Timmermans meetdriehoek aluminium 250mm(5-in-1) grijs is dat het niet geschikt is voor mm werk.
 • list plusHet heeft inch maten voor dakhoeken die overbodig zijn.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.8

Ben je op zoek naar een veelzijdige en handige meetdriehoek? Dan is de Swanson Timmermans meetdriehoek aluminium 250mm(5-in-1) de perfecte tool voor jou! Dit gereedschap heeft niet één, niet twee, maar vijf verschillende functies, waardoor het een must-have is voor elke klusser.

Deze meetdriehoek is gemaakt van hoogwaardige aluminium legering en heeft twee metrische en een gradenschaal voor eenvoudig gebruik bij verschillende balken en dakspanten. De traditionele nummering op de tool maakt het nog makkelijker om de juiste hoek te vinden. Bovendien heeft het om de 0,5 cm een Speed® inkeping voor het eenvoudig trekken van lijnen. De matte afwerking zorgt er ook voor dat je geen last hebt van schittering.

Maar wat deze meetdriehoek echt onderscheidt van andere tools is dat het vijf gereedschappen in één is! Het is niet alleen een tekenhaak en verstekhaak, maar ook een gradenboog, lijnentekenaar en zaagbegeleider. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar ook ruimte in je gereedschapskist.

De Swanson Timmermans meetdriehoek aluminium 250mm(5-in-1) is gemakkelijk in gebruik en heeft een goede maatverdeling. Het weegt 441 g en wordt geleverd in een verpakking met één speed square. Helaas is het niet verstelbaar, maar dit is geen groot nadeel voor de meeste klussen.

Kortom, deze meetdriehoek is een handige tool voor elke klusser. Het is veelzijdig, duurzaam en gemakkelijk in gebruik. Het enige nadeel is dat het niet verstelbaar is, maar dit is een klein detail voor de meeste klussen. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe meetdriehoek, dan is de Swanson Timmermans meetdriehoek aluminium 250mm(5-in-1) zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. Winkelhaak van Morgiana Speed Square rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.6

Je kent het wel. Je moet een paar plankjes zagen voor een nieuw projectje en je denkt: dat komt wel goed, dat moet op gevoel wel lukken! Even nonchalant pak je je zaag, om er vervolgens achter te komen dat dat koofje waar je je kastje-to-be in wil zetten toch wel smal is. Misschien is het toch goed om maten íéts accurater te weten. En de hoeken ook trouwens. Een multifunctionele toverdriehoek Of je de situatie hierboven nou kent of niet, als je ook maar een beetje van klussen houdt - óf het gewoon af en toe moet doen - dan heb je er wel eens een nodig: een winkelhaak. Of een blokhaak natuurlijk. Of soms ook een gradenboog. Precies. En dat maakt de Speedquare Winkelhaak van Morgiana zo ideaal. In deze vederlichte, ijzersterke gadget, zit het namelijk allemaal. Weg met al die verschillende tools, met deze gadget van Morgiana heb je een: ✔ Winkelhaak ✔ Gradendriehoek (geodriehoek) ✔ Blokhaak ✔ Normale liniaal ✔ Verstekhaak ✔ Zaagbegeleider in 1! Mooi materiaal, opvallende kleur En dat allemaal, van een ijzersterke, corrosiebestendige aluminiumlegering, en ook nog eens... in het rood! Niet alleen wordt de winkelhaak hier mooier van, ook raak je hem hierdoor minder makkelijk kwijt! Ook altijd alles kwijt in je klusjesschuur? Vanaf nu deze winkelhaak in ieder geval niet meer! Specificaties en inhoud: - Inhoud: 1x de Morgiana multifunctionele Speedsquare - Materiaal: Aluminium - Afmeting: 185 x 186 x 260 mm - Gewicht: 195 gram

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van winkelhaken. Er zijn namelijk 426 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!