Wat is de beste Windows tablet van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Windows tablet is een lastige opdracht. Wat is de beste Windows tablet van 2024? Na het testen van 136 Windows tablets kwam de Microsoft Surface Go 3 (2021) als beste getest uit onze Windows tablet-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Windows tablets, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Windows tablets-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Windows tablet-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Windows tablets

1Score: 9.7
Microsoft Surface Go 3 (2021)
Betaalbare en compacte Windows-tablet
Microsoft Surface Go 3 (2021)
Microsoft
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Microsoft Surface Pro 9 (Wi-Fi)
Beste Windows Tablet
Microsoft Surface Pro 9 (Wi-Fi)
Microsoft
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Surface Pro 8
Surface Pro 8
Microsoft
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Dell Latitude 7230 Rugged Extreme
Optimale robuustheid
Dell Latitude 7230 Rugged Extreme
Dell
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Lenovo IdeaPad Windows Duet 5i
Lenovo IdeaPad Windows Duet 5i
Lenovo
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Dell XPS 13 2-in-1 (2022)
Dell XPS 13 2-in-1 (2022)
Dell
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Lenovo ThinkPad X1 Tablet
Lenovo ThinkPad X1 Tablet
Lenovo
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
Surface Pro 9 5G
Surface Pro 9 5G
Surface
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.1
Dell Inspiron 14-inch 2-in-1 Business
Dell Inspiron 14-inch 2-in-1 Business
Dell
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Asus ROG Flow Z13 (2022)
Asus ROG Flow Z13 (2022)
Asus
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Windows Tablet Koopgids

Windows is het bekendste besturingssysteem op de markt, en hebben ook hun eigen heuse tabletlijn. De beste Windows-tablet ontdek je in deze koopgids!

Wat kun je met een Windows-tablet?

Een Windows-tablet is in feite een tabletcomputer die draait op het Windows-besturingssysteem van Microsoft. Het verschil tussen een Windows-tablet en een andere tablet, zoals een iPad of een Android-tablet, is dat een Windows-tablet in staat is om volledige desktopapplicaties uit te voeren, in plaats van alleen apps die specifiek voor tablets zijn ontworpen.

Met een Windows-tablet kun je dezelfde programma's gebruiken als op een normale laptop of desktopcomputer, zoals Microsoft Office, Photoshop of andere desktopsoftware. Dit maakt Windows-tablets ideaal voor werk of productiviteit, omdat je geen aparte laptop hoeft te gebruiken om dezelfde taken uit te voeren.

Een ander verschil tussen Windows-tablets en andere tablets is dat Windows-tablets vaak worden geleverd met een stylus of een toetsenbord dat je kunt aansluiten, waardoor ze nog meer op laptops lijken. Dit maakt het makkelijker om lange teksten te typen of om gedetailleerde tekeningen of notities te maken op het scherm van de tablet.

Welke specificaties overwegen?

Bij het kiezen van een Windows-tablet zijn er verschillende specificaties waar je rekening mee moet houden, afhankelijk van waarvoor je de tablet wilt gebruiken en wat je budget is. Hier zijn enkele belangrijke specificaties om in gedachten te houden:

 • Schermgrootte: De schermgrootte van een Windows-tablet kan variëren van ongeveer 7 inch tot meer dan 13 inch. Een groter scherm kan handig zijn als je de tablet wilt gebruiken voor werk of productiviteit, maar kan ook zwaarder en minder draagbaar zijn.
 • Processor: De processor is het brein van de tablet en bepaalt hoe snel de tablet programma's kan uitvoeren. Processors variëren van instapmodellen tot high-end modellen, zoals Intel Core i7-processors. Over het algemeen geldt dat hoe krachtiger de processor, hoe duurder de tablet zal zijn.
 • Opslagruimte: De opslagruimte bepaalt hoeveel bestanden, apps en andere gegevens je op de tablet kunt opslaan. Dit kan variëren van enkele gigabytes tot meer dan 1 terabyte. Als je van plan bent om veel bestanden op te slaan of grote programma's te gebruiken, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een tablet met meer opslagruimte.
 • RAM: RAM (random access memory) bepaalt hoeveel programma's de tablet tegelijkertijd kan uitvoeren zonder vertraging. Tablets variëren van 2 GB RAM tot 16 GB RAM of meer. Over het algemeen geldt dat hoe meer RAM, hoe beter de prestaties van de tablet zullen zijn.
 • Connectiviteit: Het is belangrijk om te controleren welke soorten connectiviteit beschikbaar zijn op de tablet, zoals wifi, bluetooth en USB-poorten. Sommige tablets hebben ook een simkaartslot, waardoor je de tablet kunt gebruiken voor mobiele data.
 • Accuduur: De accuduur is belangrijk als je de tablet onderweg wilt gebruiken. Sommige tablets kunnen tot wel 10 uur meegaan op één acculading, terwijl andere tablets slechts enkele uren meegaan. Het is belangrijk om te controleren hoe lang de accu meegaat voordat je de tablet koopt.

Aanbieders

Er zijn verschillende merken die Windows-tablets aanbieden, waaronder Microsoft, Dell, HP, Lenovo en Asus. Elk merk heeft verschillende modellen beschikbaar, met verschillende specificaties en functies.

Microsoft is waarschijnlijk het bekendste merk als het gaat om Windows-tablets, omdat zij het Windows-besturingssysteem hebben ontwikkeld. Microsoft biedt verschillende modellen aan, zoals de Surface Pro en de Surface Go. 

De Surface Pro is een high-end tablet die bedoeld is voor productiviteit en wordt geleverd met een afneembaar toetsenbord en een stylus. De Surface Go is een lichtere en betaalbaardere optie, die goed is voor onderweg en voor het gebruik van apps en het surfen op het web.

Dell biedt ook verschillende modellen aan, zoals de Dell Venue en de Dell Latitude. De Venue is een lichte en draagbare tablet die geschikt is voor entertainment en productiviteit, terwijl de Latitude een robuuste tablet is die ontworpen is voor zakelijke gebruikers.

HP biedt verschillende modellen aan, zoals de HP Envy en de HP Elite. De Envy is een betaalbare en stijlvolle tablet die geschikt is voor entertainment, terwijl de Elite een high-end tablet is die bedoeld is voor zakelijke gebruikers en wordt geleverd met een afneembaar toetsenbord en een stylus.

Lenovo biedt ook verschillende modellen aan, zoals de Lenovo Miix en de Lenovo ThinkPad X1. De Miix is een betaalbare tablet die geschikt is voor entertainment en productiviteit, terwijl de ThinkPad X1 een high-end tablet is die bedoeld is voor zakelijke gebruikers en wordt geleverd met een afneembaar toetsenbord en een stylus.

Asus biedt verschillende modellen aan, zoals de Asus Transformer en de Asus VivoTab. De Transformer is een betaalbare tablet die geschikt is voor entertainment en productiviteit, terwijl de VivoTab een high-end tablet is die bedoeld is voor zakelijke gebruikers en wordt geleverd met een afneembaar toetsenbord en een stylus.

Batterijduur

De batterijduur van een typische Windows-tablet kan variëren afhankelijk van het merk en het model van de tablet, evenals de instellingen en het gebruik van de tablet. Over het algemeen hebben de meeste Windows-tablets een batterijduur van ongeveer 7 tot 12 uur bij normaal gebruik.

Bij intensief gebruik, zoals het uitvoeren van zware programma's of het kijken van video's, kan de batterijduur van de tablet afnemen. Sommige high-end modellen hebben echter een langere batterijduur en kunnen tot wel 15 uur meegaan bij intensief gebruik.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de batterijduur van een tablet ook afhankelijk is van factoren zoals de helderheid van het scherm, de wifi-verbinding en de actieve apps. Door bepaalde instellingen aan te passen, zoals het verlagen van de helderheid van het scherm of het uitschakelen van ongebruikte apps, kun je de batterijduur van je Windows-tablet verlengen.

hero illustration

Hoe testen we Windows tablets?

Om de beste Windows tablet te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Windows tablet-test hebben we 136 Windows tablets geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Windows tablet-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Windows tablet-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Windows tablet-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Windows tablet in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 136 Windows tablets te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Windows tablets op een rij

1. Betaalbare en compacte Windows-tablet: Microsoft Surface Go 3 (2021)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microsoft Surface Go 3 (2021)

 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp
 • list plusVolledige Windows 11 PC-ervaring
 • list plusGeschikt voor schoolgebruik

Nadelen Microsoft Surface Go 3 (2021)

 • list plusBeperkte prestaties voor veeleisende werkbelastingen
 • list plusHogere prijs voor essentiële opslagopties
 • list plusBeperkte poortopties

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.68
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
9.88
Ik ben de Microsoft Surface Go 3, een compact en betaalbaar Windows 11 tablet, en ik bied een complete pc-ervaring in een klein pakketje. Met mijn 10,5-inch scherm, Windows Hello gezichtsherkenning en verbeterd touchscreen-toetsenbord zorg ik voor een moderne en veelzijdige gebruikerservaring. Helaas wordt mijn prestatie belemmerd door trage chips en inconsistente prestaties, met de goedkoopste versie met 64GB aan langzamere eMMC-opslag die geen ideale Windows-ervaring biedt. Zoals opgemerkt door The Guardian, begint mijn echte startprijs bij het model met 128GB SSD-opslag, wat samen met het essentiële toetsenbord kan oplopen tot £600. Dit maakt mij alleen aantrekkelijk voor degenen die specifiek op zoek zijn naar een kleine Windows 11 tablet en bereid zijn om daarvoor extra te betalen. Volgens The Guardian heeft mijn concurrentie van meer capabele Windows-laptops en alternatieve tablets die beschikbaar zijn tegen vergelijkbare of lagere prijzen.

Volgens RTINGS is mijn compacte en lichte ontwerp geschikt voor schoolgebruik, met een scherp en kleurrijk display, een comfortabel toetsenbord en een redelijke batterijduur voor lichte productiviteitstaken. Mijn kleine scherm is echter niet ideaal voor multitasking, en mijn low-power CPU en geïntegreerde grafische kaart zijn niet geschikt voor veeleisende taken. Ik worstel met gaming, multimedia en werkstationgebruik vanwege mijn beperkte prestatievermogen en poortopties. Voor zakelijk gebruik ben ik volgens RTINGS ook matig vanwege mijn korte batterijduur en klein scherm, ondanks mijn goede toetsenbord, touchpad en uitstekende webcamkwaliteit. Deze inzichten benadrukken mijn beperkingen in het verwerken van veeleisende taken en mijn beperkte poortopties.

In vergelijking met mijn concurrenten blink ik uit in mijn compacte formaat en mijn vermogen om een volledige Windows 11 pc-ervaring te bieden. Maar ik schiet tekort op het gebied van prestaties voor veeleisende taken en mijn beperkte poortopties, waardoor ik minder geschikt ben voor taken die verder gaan dan lichte productiviteit en schoolgebruik. Zoals benadrukt door The Guardian, plaatst mijn hogere prijs, wanneer rekening wordt gehouden met de noodzaak van de 128GB SSD-opslagversie, mij tegenover meer capabele Windows-laptops en alternatieve tablets die beschikbaar zijn tegen vergelijkbare of lagere prijzen.

Samenvattend, ik ben de Microsoft Surface Go 3, een betaalbare en compacte Windows-tablet, die een volledige Windows 11 pc-ervaring biedt in een klein formaat. Mijn belangrijkste sterke punten liggen in mijn draagbaarheid, moderne functies en geschiktheid voor lichte productiviteitstaken en schoolgebruik. Maar mijn beperkingen in het verwerken van veeleisende taken, in combinatie met mijn hogere prijs wanneer rekening wordt gehouden met essentiële opslagopties, kunnen potentiële kopers afschrikken die op zoek zijn naar een veelzijdigere en krachtigere computerervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 7 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 29 februari in huis

Bekijk prijs

2. Beste Windows Tablet: Microsoft Surface Pro 9 (Wi-Fi)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.72
Gebruiksgemak
8.79

De krachtigste Pro doet het allemaal

Surface Pro 9 geeft je de tabletflexibiliteit die je wenst en de laptopprestaties en batterijduur(4) die je nodig hebt om je dag door te komen, en dat alles in één ultra-draagbaar apparaat.

2-in-1 veelzijdigheid, één ongelooflijk touchscreen

 • Eenvoudig scrollen met het 13" PixelSense™-touchscreen
 • Overal neer te zetten met verstelbare ingebouwde kickstand
 • Onmiddellijke laptopproductiviteit met Surface Pro Signature Keyboard(1)
 • Ondertekenen, schetsen of navigeren met Surface Slim Pen 2(1)

De prestaties op laptop-niveau die je nodig hebt

Surface Pro 9 levert razendsnelle Pro-prestaties met 12e generatie Intel® Core™-processors(2) op bepaalde configuraties en tot 15.5 uur batterijduur.(4)

Open je ogen voor de verbluffende Dolby Vision®(7)

Bij een verbluffende beeldkwaliteit krijg je een sterkere band met de personages en werelden die door filmmakers, gameontwerpers en andere creatievelingen voor jouw entertainment zijn gecreëerd.

Vloeiendere ervaringen op het scherm

Schrijf vloeiend op je scherm en geef je gaming een boost met een dynamische vernieuwingsfrequentie tot 120 Hz.

Gebouwd voor desktop-productiviteit

Gebruik of laad eenvoudig accessoires op, dock naar krachtige beeldschermen en zet grote creatieve bestanden snel over met Thunderbolt™ 4-poorten.

Meer apps, meer leuke dingen

Van je favoriete apps en de nieuwste games tot het streamen van series en films, Windows 11 biedt meer keuze dan ooit tevoren.

 • Microsoft Journal Maak aantekeningen en schetsen.(1)
 • Adobe Photoshop Breng je ideeën tot leven.(1)
 • Microsoft Teams en Edge Blijf op de hoogte van wat je het belangrijkst vindt.
 • Xbox Game Pass Ultimate Een hele nieuwe manier om te gamen.(6)

Personaliseer je Pro

Maak je Surface Pro 9 helemaal de jouwe met levendige kleuren, zoals het nieuwe Saffier en Bosgroen, plus accessoires om je ervaring aan te passen.(3)

Koppelt perfect

Maak je ervaring compleet met Surface-accessoires.

 • Surface Pro Signature Keyboard met Slim Pen 2
 • Ongekende veelzijdigheid met dit perfecte duo: Surface Slim Pen 2 kan veilig worden bewaard en opgeladen in het premium toetsenbord. Nu in de nieuwe kleuren Saffier en Bosgroen, plus Papaverrood, Platina en Zwart.(1)
 • Surface Headphones 2
 • Beleef je muziek, programma’s en gesprekken als nooit tevoren dankzij het spectaculaire Omnisonic-geluid en aanpasbare ruisonderdrukking.(1)
 • Surface Dock 2
 • Maak van je Surface een krachtige desktop-pc, met alle next-gen-poorten die je nodig hebt, inclusief USB-C®. Sluit monitoren, accessoires en meer aan en laad je apparaat op met de Surface Connect-kabel.(1)
 • Surface Slim Pen 2
 • Schrijf, schets, navigeer en laad op met hetzelfde gevoel dat je krijgt met pen op papier, met uitzonderlijke nauwkeurigheid en een nieuw opbergbaar ontwerp.(1)

[1] Sommige accessoires en software worden afzonderlijk verkocht. Surface Slim Pen 2 is afzonderlijk verkrijgbaar. Surface Pro Signature Keyboard en Surface Pro Keyboard worden afzonderlijk verkocht. Alleen Surface Pro Signature Keyboard beschikt over de opslag- en oplaadmogelijkheden van Surface Slim Pen 2.

[2] Surface Pro 9 met 12e generatie Intel® Core™-processors en opslagruimte van 256 GB en meer zijn gebouwd op het Intel® Evo™-platform.

[3] Beschikbare kleuren voor accessoires, Surface Pro Signature Keyboard (afzonderlijk verkrijgbaar) en Surface Pro 9 en Surface Pro 9 met 5G] kunnen per regio en configuratie verschillen.

[4] De batterijduur varieert aanzienlijk afhankelijk van gebruik, netwerk- en functieconfiguratie, signaalsterkte, instellingen en andere factoren.

[5] Pen-opslag en -opladen beschikbaar op bepaalde toetsenborden.

[6] Xbox-app voor Windows pc's is niet beschikbaar op ARM-apparaten. Toegankelijk via Xbox Cloud Gaming (beta) op xbox.com/play: Xbox Game Pass Ultimate-abonnement vereist. Streamingbeperkingen en wachttijden kunnen van toepassing zijn. Bepaalde apparaten en regio's. De gamecatalogus verandert van tijd tot tijd.

[7] Vereist voor Dolby Vision® [en Dolby Vision IQ™] gecodeerde content en video.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Surface Pro 8

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.99
Functionaliteit
8.58
Gebruiksgemak
9.55
Surface Pro 8 voor zakelijk gebruik
De krachtigste Pro. Blijf productief, consistent en veilig met Windows 11 of Windows 10 - de keuze is aan jou.

Verwacht meer van je computer
Werknemers zijn flexibeler dan ooit. Dat geldt ook voor Surface Pro 8. Schrijf in laptopmodus, presenteer met meerdere schermen in bureabladmodus of teken een contract op het scherm in tabletmodus. Surface Pro 8 is een 2-in-1 laptop voor zakelijk gebruik die gemaakt is om zich aan te passen.

Grenzeloze samenwerking in teamverband
Laat je team samenwerken op een PC voor werk op afstand met high-definition verbindingen. Van Wi-Fi 6 tot optionele 4G LTE Advanced,[9] werknemers blijven verbonden en productief met deze veelzijdige 2-in-1 voor zakelijk gebruik.

Ga voor wat je bedrijf en werknemers nodig hebben
Neem voor configuraties en prijzen contact op met een erkende Microsoft-reseller. Resellers helpen je ook bij het implementeren en beheren van Surface voor jouw bedrijf.

Implementeer, beheer en blijf veilig. Wat je locatie ook is.
Ontsluit meer waarde met chip-to-cloud beveiliging en modern beheer. Surface Pro 8 helpt je overal veilig te werken met een verbeterde Windows Hello-camera, verwisselbare harde schijf en optionele 4G LTE Advanced.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

4. Optimale robuustheid: Dell Latitude 7230 Rugged Extreme

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell Latitude 7230 Rugged Extreme

 • list plusUitzonderlijk 1200 nits display met volledige sRGB-dekking en goed gekalibreerd touchscreen
 • list plusDuurzame MIL-STD-810H-testen en IP-65 classificatie voor uitdagende omgevingen
 • list plusEfficiënte ENERGY STAR 8.0 kwalificatie voor energiezuinigheid

Nadelen Dell Latitude 7230 Rugged Extreme

 • list plusMerkbare ventilatorgeluid bij belasting
 • list plusMoeilijk te openen poortafdekkingen
 • list plusGemiddelde prestaties van de Iris Xe 80 EUs GPU

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
9.17
Gebruiksgemak
8.31
De Dell Latitude 7230 Rugged Extreme Tablet biedt robuuste prestaties die zijn afgestemd op veeleisende omgevingen. Als ik aangedreven wordt door een 12e generatie Intel Core i5-processor, 16GB geheugen en 256GB SSD-opslag, beschikt het over een 12" aanraakscherm met een indrukwekkende helderheid van 1200 nits en geïntegreerde Intel Iris Xe Graphics. Volgens Notebookcheck valt het op met "een van de beste displays in zijn categorie," met volledige sRGB-dekking en een goed gekalibreerd touchscreen. Dit maakt het een overtuigende optie voor buiten- en uitdagende scenario's. Het MIL-STD-810H-testen en de IP-65-classificatie zorgen voor duurzaamheid, terwijl de ENERGY STAR 8.0-kwalificatie de efficiëntie weerspiegelt.

De tablet is ontworpen om uit te blinken in uitdagende omstandigheden, waardoor het geschikt is voor verschillende industriële en buitenomgevingen. Zoals Dell opmerkt, is het "lichtgewicht" en uitgerust met Intel Wi-Fi 6E AX211 en Bluetooth 5.3 voor naadloze connectiviteit. De toevoeging van stereoluidsprekers met Waves MaxxAudio Pro en een 2-cellige, 35,6 Wh batterij met ExpressCharge-mogelijkheden verbetert de bruikbaarheid in diverse omgevingen. Er zijn echter wel enkele compromissen, zoals "opvallend ventilatorgeluid bij belasting" en "moeilijk te openen poortafdekkingen", zoals vermeld door Notebookcheck. Daarnaast biedt de tablet een "gemiddelde Iris Xe 80 EUs GPU-prestatie," wat duidt op een balans tussen grafische mogelijkheden en energie-efficiëntie.

In vergelijking met zijn voorganger tilt de Dell Latitude 7230 Rugged Extreme Tablet de gebruikerservaring naar een hoger niveau met een superieur display en verbeterde prestaties. De lange batterijduur en de 11 MP achtercamera met flitser dragen verder bij aan de veelzijdigheid. Hoewel het uitblinkt in het bieden van een gebruiksvriendelijke ervaring, kan het beperkingen hebben in situaties waar absolute stilte nodig is vanwege het ventilatorgeluid en de langzamere oplaadsnelheid. Het robuuste ontwerp en de krachtige specificaties van de tablet maken het tot een ideale keuze voor professionals die werken in uitdagende omgevingen, zoals buitendiensttechnici, bouwvakkers en buitenonderzoekers.

In de wereld van robuuste Windows-tablets onderscheidt de Dell Latitude 7230 Rugged Extreme Tablet zich met zijn uitzonderlijke display, duurzaamheid en gebruiksvriendelijk ontwerp. Zijn 1200 nits display en robuuste constructie maken het tot een uitstekende keuze voor degenen die een betrouwbaar en veerkrachtig apparaat nodig hebben voor hun werk. Echter, gebruikers die gevoelig zijn voor geluid en op zoek zijn naar snellere oplaadtijden, kunnen de nadelen van de tablet als mogelijke beperkingen zien. In vergelijking met zijn concurrenten komt de Dell Latitude 7230 Rugged Extreme Tablet naar voren als een sterke concurrent, vooral voor degenen die een hoogwaardig display en duurzaamheid in uitdagende omgevingen prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Lenovo IdeaPad Windows Duet 5i

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo IdeaPad Windows Duet 5i

 • list plusDraagbaar en reisvriendelijk ontwerp
 • list plusRuim toetsenbord met stoffen afwerking
 • list plusBluetooth-functionaliteit voor flexibele type-ervaring

Nadelen Lenovo IdeaPad Windows Duet 5i

 • list plusGeen LTE-connectiviteit
 • list plusGebrek aan een stylus
 • list plusPremium prijsstelling

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
8.1
Ik ben dol op de Lenovo IdeaPad Duet 5i Gen 7! Deze Windows tablet valt op door zijn draagbare ontwerp, geïntegreerde standaard en beperkte poortselectie. Met afmetingen van 11,35 x 7,49 x 0,37 inch en een gewicht van minder dan 1,85 pond is hij superhandig voor onderweg, met dubbele USB-C 3.1 poorten en een koptelefoonaansluiting. Het toetsenbord is echt top met zijn ruime indeling, stoffen afwerking en Bluetooth-functionaliteit wanneer losgekoppeld. Het is echt anders dan andere vergelijkbare producten. Zoals een recensie opmerkt: "Het meegeleverde toetsenbord heeft een ruime indeling, een stoffen afwerking en kan via Bluetooth werken wanneer losgekoppeld, waardoor het een flexibele typervaring biedt."

Het ontbreken van LTE-connectiviteit en het gebrek aan een stylus zijn opvallende nadelen. Ondanks dat, heeft de tablet lof gekregen voor zijn snelheid, display en batterijduur. Gebruikers hebben de prestaties en schermkwaliteit benadrukt, wat heeft bijgedragen aan zijn algehele positieve beoordeling van 4,4 van de 5 sterren op basis van 95 klantrecensies. De prijs van $789,99 kan het echter als een premium optie in de markt positioneren.

In de wereld van Windows tablets onderscheidt de Lenovo IdeaPad Duet 5i Gen 7 zich door zijn compacte ontwerp, geïntegreerde standaard en de unieke Bluetooth-functionaliteit van het toetsenbord. Het ontbreken van LTE-connectiviteit en het gebrek aan een stylus kunnen echter beperkende factoren zijn voor gebruikers die deze functies zoeken. In vergelijking met tegenhangers in de markt, kan de Lenovo IdeaPad Duet 5i Gen 7 uitblinken als een compacte en reisvriendelijke optie met een veelzijdig toetsenbord, maar kan het zware concurrentie ondervinden van tablets met bredere connectiviteitsopties en inclusieve stylus-ondersteuning.

Kortom, de Lenovo IdeaPad Duet 5i Gen 7 biedt een draagbare, reisvriendelijke Windows-tabletervaring met een opvallend toetsenbord dat flexibiliteit biedt door Bluetooth-functionaliteit. Hoewel het ontbreken van bepaalde functies zoals LTE-connectiviteit en een stylus beperkingen kan opleveren, maken zijn prestaties, display en batterijduur het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een compacte en veelzijdige Windows-tablet.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Dell XPS 13 2-in-1 (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell XPS 13 2-in-1 (2022)

 • list plusDe prestaties zijn lovenswaardig.

Nadelen Dell XPS 13 2-in-1 (2022)

 • list plusDe bas in de audiokwaliteit schiet tekort.

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.91
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
7.93
De Dell XPS 13 2-in-1 (2022) is een slanke en veelzijdige Windows tablet met uitstekende prestaties en beeldkwaliteit, zoals opgemerkt door Tom's Guide. Vanaf $899 en configureerbaar tot $1,449, heeft het een compact en lichtgewicht ontwerp, met afmetingen van 11.50 x 7.90 x 0.29 inch en een gewicht van 1.60 pond. Het 13-inch 3K touchscreen met een vernieuwingsfrequentie van 60Hz en een beeldverhouding van 3:2 levert levendige kleuren en bereikt 482.4 nits helderheid. De audiokwaliteit is echter redelijk, maar mist bas, wat mogelijk niet aan de verwachtingen van sommige gebruikers voldoet.

De vergelijking tussen de Dell XPS 13 2-in-1 en de iPad Pro 12.9-inch, zoals benadrukt door XDA Developers, benadrukt het onderscheid tussen de besturingssystemen. De Dell XPS 13 2-in-1, draaiend op Windows 11, is geoptimaliseerd voor traditionele computer taken, met multitasking, uitgebreide app ondersteuning en productiviteitstools. Aan de andere kant is de iPad Pro, met iPadOS, afgestemd op aanraakgebaseerde interacties, waardoor het meer geschikt is voor tablet activiteiten. Dit plaatst de Dell XPS 13 2-in-1 als een uitstekende keuze voor laptop functionaliteiten, terwijl de iPad Pro uitblinkt in tablet taken.

In vergelijking met zijn clamshell tegenhanger, de Dell XPS 13, biedt het 2-in-1 model verschillende onderscheidende kenmerken, zoals uiteengezet door XDA Developers. De 2-in-1 wordt geleverd met een afneembaar toetsenbord, vanaf $1,099, en draait op Windows 11/Ubuntu met een 9W Intel processor. Het heeft een 13-inch 3:2 3K touchscreen met de optie voor een actieve stylus, biedt configuraties tot 1TB SSD en tot 32GB RAM. Daarnaast weegt het 736g zonder het toetsenbord en bevat het het XPS Folio toetsenbord, terwijl de clamshell XPS 13 een traditionele laptop is met een niet-aanraakscherm en het gebrek aan de flexibiliteit van een afneembaar toetsenbord.

In het competitieve landschap van Windows tablets springt de Dell XPS 13 2-in-1 eruit vanwege zijn draagbaarheid, levendige display en sterke prestaties. Het staat echter voor beperkingen in audio vanwege het ontbreken van bas. Voor gebruikers die een veelzijdige Windows tablet zoeken met de nadruk op traditionele computer taken en productiviteit, is de Dell XPS 13 2-in-1 een overtuigende keuze. De dichtstbijzijnde concurrent, de iPad Pro 12.9-inch, biedt een aanraakgerichte ervaring die meer geschikt is voor tablet activiteiten. De sterke punten van de Dell XPS 13 2-in-1 liggen in zijn prestaties en beeldkwaliteit, terwijl de audiokwaliteit mogelijk tekortschiet voor sommige gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Lenovo ThinkPad X1 Tablet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.12
Functionaliteit
7.99
Gebruiksgemak
7.77
Lenovo ThinkPad X1. Beeldschermdiagonaal: 30,5 cm (12"), Resolutie: 2160 x 1440 Pixels, Display technologie: IPS. Interne opslagcapaciteit: 256 GB. Frequentie van processor: 1,20 GHz, Processorfamilie: Zevende generatie Intel® Core™ i5, Processormodel: i5-7Y54. Intern geheugen: 8 GB. Resolutie camera achterzijde (numeriek): 8 MP, Resolutie camera voorzijde (numeriek): 2 MP. Wifi-standaard: IEEE 802.11ac. Geïntegreerde geheugenkaartlezer. Gewicht: 1,07 kg. Inclusief besturingssysteem: Windows 10 Pro. Kleur van het product: Zwart
Beeldscherm
Beeldschermdiagonaal30,5 cm (12")
Resolutie2160 x 1440 Pixels
LED backlightJa
TouchscreenJa
Touch technologieMulti-touch
Display technologieIPS
Touch screen typeCapacitief
Processor
Frequentie van processor1,20 GHz
ProcessorfamilieZevende generatie Intel® Core™ i5
Processormodeli5-7Y54
Aantal processorkernen2
Processor cache4 MB
Maximale turbofrequentie van processor3,2 GHz
Bus typeOPI
Conflictvrije processorJa
Graphics & IMC lithografie14 nm
Processor cache typeSmart Cache
Codenaam processorKaby Lake
Processor lithografie14 nm
Processor operating modes64-bit
Verpakkingsgrootte processor20 x 16.5 mm
Processor aantal threads4
SteppingH0
Ondersteunde instructie setsAVX 2.0,SSE4.1,SSE4.2
Systeembus4 GT/s
Tjunction100 °C
Thermal Design Power (TDP)4,5 W
Thermal Monitoring TechnologiesJa
PCI Express configuraties1x2+2x1,1x4,2x2,4x1
Geheugen
Intern geheugen8 GB
Intern geheugentypeLPDDR3-SDRAM
Maximum intern geheugen8 GB
Kloksnelheid geheugen1866 MHz
Opslagmedia
Interne opslagcapaciteit256 GB
Geïntegreerde geheugenkaartlezerJa
Compatibele geheugenkaartenMicroSD (TransFlash), MicroSDHC, MicroSDXC
OpslagmediaSSD
Maximale capaciteit van de geheugenkaart64 GB
Grafisch
Grafische adapter-familieIntel
Grafische adapterHD Graphics 515
Audio
Ingebouwde luidsprekersJa
Ingebouwde microfoonJa
Aantal ingebouwde luidsprekers2
Vermogen luidsprekers0,5 W
Camera
Camera achterzijdeJa
Resolutie camera achterzijde (numeriek)8 MP
Camera voorzijdeJa
Automatisch scherpstellenJa
Flash typeLED
Video recordingJa
Resolutie camera voorzijde (numeriek)2 MP
Netwerk
BluetoothJa
Wifi-standaardIEEE 802.11ac
Wi-Fi-standaardenIEEE 802.11a,IEEE 802.11ac,IEEE 802.11b,IEEE 802.11g,IEEE 802.11n
Bluetooth-versie4.1
Poorten & interfaces
Microfoon, line-in ingangNee
Hoofdtelefoon uitNee
Aantal poorten USB 3.0 (3.1 Gen 1) Type A1
Aantal poorten USB 3.0 (3.1 Gen 1) Type C1
Type aansluitplug3,5 mm
Combo koptelefoon/microfoon portJa
Mini DisplayPort kwantiteit1
Design
VormfactorConvertible (afneembaar)
Kleur van het productZwart
Soort apparaatFull-size tablet
Prestatie
OmgevingslichtsensorJa
GyroscoopJa
Electronisch kompasJa
Software
PlatformWindows
Inclusief besturingssysteemWindows 10 Pro
Architectuur besturingssysteem64-bit
Processor speciale functies
Intel® Small Business Advantage (Intel® SBA)Ja
Intel® Wireless Display (Intel® WiDi)Ja
Intel® Turbo Boost Technology2.0
Intel® Hyper Threading Technology (Intel® HT Technology)Ja
Intel® My WiFi Technology (Intel® MWT)Ja
Intel® Smart Response TechnologyJa
Intel® Quick Sync Video TechnologyJa
Enhanced Intel SpeedStep TechnologyJa
Intel® Clear Video HD Technology (Intel® CVT HD)Ja
Intel® Clear Video-technologieJa
Intel® Insider™Ja
Intel® InTru™ 3D TechnologyJa
Ingebouwde opties beschikbaarNee
Execute Disable BitJa
Idle StatesJa
Intel® 64Ja
Intel® AES New Instructions (Intel® AES-NI)Ja
Intel® Clear Video Technology for Mobile Internet Devices (Intel® CVT for MID)Ja
Intel® Enhanced Halt StateJa
Intel® Flex Memory AccessJa
Intel® Secure KeyJa
Intel® Software Guard Extensions (Intel® SGX)Ja
Intel® Virtualization Technology (VT-x)Ja
Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)Ja
Intel® VT-x with Extended Page Tables (EPT)Ja
Intel® OS GuardJa
Accu/Batterij
Energie-opslagtechnologie accu/batterijLithium-Polymeer (LiPo)
Levensduur accu/batterij10 uur
Accu/Batterij capaciteit (Watt uur)37 Wh
Energie
AC-adapter, vermogen45 W
Gewicht en omvang
Breedte291,5 mm
Diepte209,5 mm
Hoogte14,2 mm
Gewicht1,07 kg
Overige specificaties
Processor socketBGA 1515
Ingebouwde grafische adapterJa

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Surface Pro 9 5G

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.97
Functionaliteit
7.66
Gebruiksgemak
7.23
De krachtigste Pro
Flexibele impact, de hele dag lang. De draagbaarheid van een tablet en prestaties van een laptop zorgen ervoor dat je teams verbonden blijven.

Flexibele impact de hele dag door met draagbaarheid van tablet en prestaties van laptop. Surface Pro 9 voor zakelijk gebruik helpt je verbonden te blijven met 5G, maakt werken op jouw voorwaarden mogelijk met ingebouwde beveiliging en levert de kracht die jij nodig hebt. 

Meer informatie over Surface voor zakelijk gebruik
Surface-apparaten voor zakelijk gebruik worden geleverd met beveiliging op bedrijfsniveau, apparaatvervanging en chip-to-cloud-bescherming.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 10 mei in huis

Bekijk prijs

9. Dell Inspiron 14-inch 2-in-1 Business

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell Inspiron 14-inch 2-in-1 Business

 • list plusSleek, stevig en veelzijdig ontwerp
 • list plusHoogwaardig touchscreen en responsief toetsenbord
 • list plusPrijzenswaardige prestaties voor dagelijkse taken en midrange gaming
 • list plusIndrukwekkende batterijduur en snelle oplaadtijd
 • list plusDiverse poortselectie die voldoet aan connectiviteitsbehoeften

Nadelen Dell Inspiron 14-inch 2-in-1 Business

 • list plusCompromissen in ontwerp en beeldkwaliteit in het model van 2023
 • list plusSlechte kleurreproductie en weinig helderheid in het display

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.53
Functionaliteit
7.02
Gebruiksgemak
6.66
Ik ben dol op de Dell Inspiron 14 2-in-1 Business Laptop! Het is een slank, stevig en veelzijdig apparaat dat is ontworpen voor dagelijks gebruik en midrange gaming. Met een dunne aluminium behuizing, een hoogwaardig touchscreen en een responsief toetsenbord biedt het een naadloze gebruikerservaring. Dankzij de 12e generatie Intel Core i5-1235U en Intel Iris Xe GPU levert de laptop indrukwekkende prestaties, waardoor het geschikt is voor dagelijkse taken en midrange gaming. Volgens TechRadar heeft de batterij een indrukwekkende levensduur van bijna acht uur bij normaal gebruik en laadt deze snel op. Met drie USB-poorten, een SSD-kaartsleuf, een HDMI-poort en een hoofdtelefoonaansluiting is het ook zeer veelzijdig en voldoet het aan diverse connectiviteitsbehoeften.

Daarentegen biedt het 2023-model, volgens Tom's Guide, zowel AMD- als Intel-opties, vanaf een budgetvriendelijke $699. Er zijn echter compromissen in het ontwerp en de beeldkwaliteit, met een enigszins gedateerde uitstraling en een plastic behuizing. Het scherm wordt bekritiseerd vanwege de matige kleurreproductie en helderheid, waardoor het zijn budgetvriendelijke positionering benadrukt.

In vergelijking met andere modellen op de markt, zoals de Asus Zenbook 14 Flip OLED en de Acer Spin 5, staat de Dell Inspiron 14 2-in-1 Business Laptop stevig met zijn stevige constructie, hoogwaardige touchscreen en diverse poortselectie. Echter, het ondervindt zware concurrentie van de Asus Zenbook 14 Flip OLED, die wordt geprezen om zijn uitstekende prijs, dunne en lichte ontwerp en prachtige OLED-scherm, evenals de Acer Spin 5, die wordt beschouwd als de beste waarde 2-in-1.

De Dell Inspiron 14 2-in-1 Business Laptop blinkt uit als een goed geprijsde, draagbare en krachtige laptop die geschikt is voor midrange gaming en dagelijks gebruik. Opvallende kenmerken, zoals een responsief toetsenbord en indrukwekkende batterijduur, maken het een aantrekkelijke optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdig apparaat. Desalniettemin voldoet de beeldkwaliteit en touchscreen responsiviteit mogelijk niet aan de verwachtingen van iedereen, zoals benadrukt in beoordelingen. Daarom moeten potentiële kopers hun specifieke gebruiksscenario's en prioriteiten overwegen voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Kortom, de Dell Inspiron 14 2-in-1 Business Laptop schittert als een indrukwekkende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdig apparaat voor dagelijks gebruik en midrange gaming. Ondanks zijn indrukwekkende functies en prestaties kunnen de beeldkwaliteit en touchscreen responsiviteit beperkingen opleveren voor sommige gebruikers, waardoor ze alternatieve opties op de markt moeten overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Asus ROG Flow Z13 (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.04
Functionaliteit
6.84
Gebruiksgemak
7.84

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Windows tablets. Er zijn namelijk 136 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!