Wat is de beste wetenschappelijke rekenmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 september, 2023

Het aanschaffen van een goede wetenschappelijke rekenmachine is een moeilijke opgave. Wat is de beste wetenschappelijke rekenmachine van 2023? Na het analyseren van 67 wetenschappelijke rekenmachines kwam de Texas Instruments TI-30XB Multiview wit als beste getest uit onze wetenschappelijke rekenmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de wetenschappelijke rekenmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 wetenschappelijke rekenmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame wetenschappelijke rekenmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste wetenschappelijke rekenmachines

1Score: 9.9
Texas Instruments TI-30XB Multiview wit
Texas Instruments TI-30XB Multiview wit
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Casio fx-82NL - Wetenschappelijke rekenmachine blauw
Casio fx-82NL - Wetenschappelijke rekenmachine blauw
Casio
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor zwart
Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Casio FX-82EX zwart
Beste Wetenschappelijke Rekenmachine voor ingenieurs
Casio FX-82EX zwart
Casio
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Texas Instruments TI-30XS Multiview blauw
Texas Instruments TI-30XS Multiview blauw
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine zwart
Beste Wetenschappelijke Rekenmachine voor financiële professionals
Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Casio FX-82MS-2 zwart
Casio FX-82MS-2 zwart
Casio
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke zwart
Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke zwart
Casio
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Casio FX-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine zwart
Casio FX-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine zwart
Casio
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Texas Instruments TI-30XA zwart
Texas Instruments TI-30XA zwart
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wetenschappelijke Rekenmachine Koopgids

Wie zich bezighoudt met wetenschappelijke disciplines als wiskunde en natuurkunde, ontkomt niet aan de beste wetenschappelijke rekenmachine! Ontdek hier welke het beste bij jou past!

Wat is een wetenschappelijke rekenmachine?

Een wetenschappelijke rekenmachine is een type rekenmachine dat speciaal is ontworpen voor complexe wiskundige berekeningen en wetenschappelijke toepassingen. Het biedt een breed scala aan functies die niet beschikbaar zijn op een standaard rekenmachine, zoals trigonometrische functies, logaritmische functies, exponentiële functies en meer. 

Daarnaast kunnen wetenschappelijke rekenmachines ook worden gebruikt voor het maken van grafieken, het oplossen van vergelijkingen en het omzetten van eenheden.

Wetenschappelijke rekenmachines hebben meestal een groot aantal knoppen, waaronder speciale toetsen voor specifieke functies. Ze kunnen zowel op batterijen als op zonne-energie werken en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen. 

Wetenschappelijke rekenmachines zijn vooral nuttig voor studenten en professionals op het gebied van wiskunde, natuurkunde, engineering en andere wetenschappelijke disciplines.

Belangrijke aspecten

Bij het kiezen van een wetenschappelijke rekenmachine zijn er enkele belangrijke kenmerken om in gedachten te houden. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of de rekenmachine de functies heeft die u nodig heeft voor je specifieke toepassing, zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde of techniek. 

Sommige wetenschappelijke rekenmachines hebben bijvoorbeeld speciale functies voor complexe getallen, grafieken, matrices en programmering.

Een ander belangrijk kenmerk om op te letten is de nauwkeurigheid van de rekenmachine. Sommige rekenmachines hebben een hogere precisie dan andere, en dit kan een verschil maken als u met zeer nauwkeurige metingen werkt.

Daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid ook belangrijk. U wilt een rekenmachine die eenvoudig te gebruiken is en een duidelijke interface heeft, zodat u snel en efficiënt kunt werken. Het is ook handig om een rekenmachine te kiezen met een groot en helder display, zodat u gemakkelijk de ingevoerde waarden en berekeningen kunt zien.

Functies van wetenschappelijke rekenmachines

Een wetenschappelijke rekenmachine heeft veel meer functies dan een standaard rekenmachine. Zo kan het bijvoorbeeld complexe wiskundige en wetenschappelijke berekeningen uitvoeren, waaronder trigonometrie, exponentiële functies en logaritmische functies. Het kan ook numerieke integratie, differentiatie en matrixberekeningen uitvoeren. 

Een ander belangrijk kenmerk is dat het de mogelijkheid heeft om eerdere berekeningen op te slaan en op te roepen, evenals het gebruik van variabelen en constanten in berekeningen. 

Sommige wetenschappelijke rekenmachines bieden ook programmeerfunctionaliteiten en connectiviteit met computers en andere apparaten. Het is daarom belangrijk om te overwegen welke functies je nodig hebt bij het kiezen van een wetenschappelijke rekenmachine.

Aanbieders

Er zijn veel verschillende merken die wetenschappelijke rekenmachines aanbieden, waaronder Casio, Texas Instruments en HP. Elk merk heeft zijn eigen modellen met verschillende functies, ontwerpen en prijsklassen. 

Casio biedt bijvoorbeeld modellen aan die geschikt zijn voor zowel basis- als geavanceerde wetenschappelijke berekeningen, terwijl Texas Instruments zich richt op modellen die speciaal zijn ontworpen voor specifieke vakken, zoals wiskunde en natuurkunde. 

HP biedt ook een breed scala aan modellen aan, met verschillende schermformaten, functies en geheugencapaciteiten.

hero illustration

Hoe testen we wetenschappelijke rekenmachines?

Om de beste wetenschappelijke rekenmachine te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze wetenschappelijke rekenmachine-test hebben we 67 wetenschappelijke rekenmachines geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze wetenschappelijke rekenmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze wetenschappelijke rekenmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne wetenschappelijke rekenmachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste wetenschappelijke rekenmachine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 67 wetenschappelijke rekenmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste wetenschappelijke rekenmachines op een rij

1. Texas Instruments TI-30XB Multiview wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments TI-30XB Multiview wit

 • list plusDeze rekenmachine heeft een overzichtelijk scherm met vier lijnen.
 • list plusHet is een degelijke rekenmachine die lange tijd meegaat.
 • list plusDe functies van de rekenmachine zijn eenvoudig, maar niet te simpel.

Nadelen Texas Instruments TI-30XB Multiview wit

 • list plusDe prijs van deze rekenmachine is duurder geworden.
 • list plusDe blisterverpakking is stijf.
 • list plusDe kleine onderdelen kunnen gemakkelijk verloren gaan.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.9

De Texas Instruments TI-30XB Multiview wit is een uitstekende wetenschappelijke rekenmachine die alle bekende functies van de huidige wetenschappelijke rekenmachines bevat. Maar wat deze rekenmachine echt onderscheidt van de concurrentie zijn de krachtige uitbreidingen die het mogelijk maken om meerdere berekeningen te maken, resultaten te vergelijken en patronen te ontdekken, en allemaal op hetzelfde scherm!

Met het MultiView-scherm van deze rekenmachine kun je tot vier regels in één scherm bekijken, waardoor het vergelijken van resultaten en patroonherkenning eenvoudiger worden. Bovendien kun je gemakkelijk door eerdere bewerkingen navigeren en patronen vinden, en bekijk of plak eerdere bewerkingen of antwoorden in een nieuwe berekening.

De TI-30XB Multiview is ook ontworpen met een unieke optie genaamd MATHPRINT modus, waarmee je bewerkingen kunt openen en bekijken in de juiste wiskundige notatie, met het symbool van pi, gestapelde breuken, exponenten en vierkantswortels. Dit maakt het uitvoeren van complexe wiskundige berekeningen veel gemakkelijker en efficiënter.

De rekenmachine is ook geschikt voor gebruik in verschillende disciplines, zoals wiskunde, meetkunde, statistiek, algebra, goniometrie, natuurkunde en biologie. Het is ideaal voor studenten en professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige wetenschappelijke rekenmachine.

Hoewel deze rekenmachine misschien niet geschikt is voor eindexamen, is het zeker een uitstekende keuze voor dagelijks gebruik en lesgeven. Het heeft een gewicht van 232 g en werkt op één batterij. Bovendien is het ontwerp van deze rekenmachine zeer gebruiksvriendelijk, met gemakkelijk te lezen en te navigeren menu's die vergelijkbaar zijn met een grafische rekenmachine.

Mijn persoonlijke mening is dat de Texas Instruments TI-30XB Multiview wit een uitstekende keuze is voor studenten en professionals die op zoek zijn naar een veelzijdige en betrouwbare wetenschappelijke rekenmachine. De krachtige uitbreidingen en het MultiView-scherm maken het uitvoeren van complexe wiskundige berekeningen veel gemakkelijker en efficiënter. Het enige nadeel kan zijn dat deze rekenmachine niet geschikt is voor eindexamens.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Casio fx-82NL - Wetenschappelijke rekenmachine blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio fx-82NL - Wetenschappelijke rekenmachine blauw

 • list plusDeze wetenschappelijke rekenmachine heeft een groot aantal functies, waardoor het geschikt is voor complexe berekeningen.
 • list plusEen betaalbare prijs maakt deze wetenschappelijke rekenmachine een goede keuze voor studenten en professionals.
 • list plusDeze wetenschappelijke rekenmachine heeft een duidelijk en gemakkelijk af te lezen scherm, waardoor het gebruiksvriendelijk is.

Nadelen Casio fx-82NL - Wetenschappelijke rekenmachine blauw

 • list plusEen minder hoge kwaliteit van het materiaal kan ervoor zorgen dat deze wetenschappelijke rekenmachine minder duurzaam is.
 • list plusDeze wetenschappelijke rekenmachine heeft geen oplaadbare batterij, waardoor het afhankelijk is van vervangbare batterijen.
 • list plusHet ontbreken van geavanceerde grafische functies kan deze wetenschappelijke rekenmachine minder geschikt maken voor grafische berekeningen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een wetenschappelijke rekenmachine die perfect aansluit op het Nederlandse onderwijsprogramma? Dan is de Casio fx-82NL de ideale keuze! Deze rekenmachine is speciaal ontwikkeld in overleg met wiskundedocenten uit het VMBO, HAVO en VWO, wat betekent dat hij volledig is afgestemd op de behoeften van Nederlandse studenten. De fx-82NL is de opvolger van de fx-82MS 2nd edition en de fx-82EX en heeft enkele belangrijke verbeteringen ondergaan, zoals de Europese getalnotatie en Nederlandse taal voor het menu en de wiskundige begrippen.

Een ander groot voordeel van de fx-82NL is dat hij geschikt is voor het eindexamen op alle niveaus. Dit betekent dat je deze rekenmachine kunt gebruiken voor al je toetsen en examens, zonder je zorgen te hoeven maken over de compatibiliteit. Bovendien is de fx-82NL licht van gewicht en werkt hij op slechts één batterij, wat betekent dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen naar school, universiteit of werk.

Wat deze wetenschappelijke rekenmachine echt onderscheidt van andere modellen is de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. De fx-82NL biedt een breed scala aan wiskundige functies en kan zelfs complexe berekeningen uitvoeren met hoge nauwkeurigheid. Hierdoor is hij perfect voor vakken als wiskunde, natuurkunde en scheikunde, maar ook voor vervolgopleidingen en professioneel gebruik.

Hoewel de fx-82NL veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen om te overwegen. Zo kan het scherm soms moeilijk te lezen zijn in fel licht en kan het ontbreken van een oplaadbare batterij een probleem zijn voor sommige gebruikers. Toch wegen deze nadelen niet op tegen de vele voordelen van de fx-82NL.

Al met al is de Casio fx-82NL een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en nauwkeurige wetenschappelijke rekenmachine die perfect aansluit op het Nederlandse onderwijsprogramma. Ongeacht je niveau, deze rekenmachine zal je helpen slagen in al je wiskundige vakken en examens!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Wetenschappelijke rekenmachine. Deze calculator is geschikt voor allerlei dagelijks rekenwerk en voor wetenschappelijk rekenwerk. Deze wetenschappelijke rekenmachine heeft een LCD-scherm met een 2 lijns display 240 functies en statistische berekeningen met STAT data editor. Het voert ook fractie berekeningen uit, de expressie en resultaat kunnen tegelijkertijd worden weergegeven. Wordt geleverd met een Slide on Hard-Case. Kenmerken: Wetenschappelijke rekenmachine LCD scherm met twee regels 12 Cijfers Statistische bedieningsfunctie Examen tool Fractie berekening Gecoördineerde vervangingsfunctie Vergelijking bewerkingsfunctie Willekeurige nummer generator Tijdelijke opslagfunctie Onafhankelijke geheugenfunctie 240 Functies Geheugenfunctie voor definitief antwoord Slide on Hard Case Specificaties: - Afmetingen : 15,7 x 8,4 x 17 - Kleur : Zwart - Materialen : Plastic - Gewicht : 125 g Pakket omvat: 1 Wetenschappelijk Rekenmachine met Slide on Hard Case

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Beste Wetenschappelijke Rekenmachine voor ingenieurs: Casio FX-82EX zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een wetenschappelijke rekenmachine die je helpt bij het maken van complexe berekeningen? Dan is de Casio FX-82EX Wetenschappelijke rekenmachine zwart de perfecte keuze. Niet alleen heeft deze rekenmachine een LCD-scherm met een hoge resolutie van 192 x 63 pixels en 274 functies, maar het beschikt ook over een nieuwe hardware met een snellere processor en twee keer zoveel geheugen. Dit betekent dat je snel en nauwkeurig berekeningen kunt maken en dat de rekenmachine niet vastloopt tijdens het gebruik.

Een ander belangrijk kenmerk van deze rekenmachine is de Natural Textbook Display functie, waarmee je berekeningen kunt maken en antwoorden kunt weergeven zoals ze eruitzien in een wiskundeboek. Dit maakt het gemakkelijker om de berekeningen te begrijpen en te controleren op fouten. Bovendien heeft de Casio FX-82EX Wetenschappelijke rekenmachine zwart een Multi-reply functie, die je de mogelijkheid biedt om meerdere antwoorden tegelijkertijd te bekijken en te vergelijken.

Wat deze rekenmachine echt onderscheidt van andere wetenschappelijke rekenmachines is de brede functie die het biedt. Het ondersteunt niet alleen basisfuncties, zoals sinus, cosinus en tangens, maar ook hyperbolische en inverse hyperbolische functies, berekeningen van macht en exponentiële berekeningen. Dit maakt het een perfecte keuze voor studenten, ingenieurs, wetenschappers en iedereen die complexe berekeningen moet maken.

Hoewel deze rekenmachine geen kleurenscherm heeft, is het gewicht van 218 g perfect om hem overal mee naartoe te nemen. Het is ook redelijk geprijsd in vergelijking met andere wetenschappelijke rekenmachines op de markt en heeft een lange levensduur vanwege de alkalinebatterijtechnologie die het gebruikt.

Als gebruiker van deze rekenmachine ben ik erg tevreden over de prestaties en de functies die het biedt. Het heeft me geholpen bij het maken van complexe berekeningen en meerdere antwoorden tegelijkertijd te evalueren. Het enige nadeel is dat het geen kleurenscherm heeft, maar dat is geen groot probleem voor mij omdat ik het vooral gebruik voor wiskundige berekeningen. Over het algemeen zou ik deze rekenmachine zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare wetenschappelijke rekenmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Texas Instruments TI-30XS Multiview blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments TI-30XS Multiview blauw

 • list plusHet scherm van de Texas Instruments TI-30XS Multiview is praktisch en duidelijk afleesbaar.
 • list plusDe Texas Instruments TI-30XS Multiview biedt meerdere regels voor het weergeven van informatie, waardoor het gemakkelijker is om complexe berekeningen uit te voeren.
 • list plusDe Texas Instruments TI-30XS Multiview heeft een zonnepaneeltje waardoor er geen batterijen nodig zijn.

Nadelen Texas Instruments TI-30XS Multiview blauw

 • list plusDe Texas Instruments TI-30XS Multiview is redelijk klein, wat betekent dat er minder ruimte is voor knoppen.
 • list plusDe Texas Instruments TI-30XS Multiview heeft geen geïntegreerde grafische functies, waardoor het niet mogelijk is om grafieken te maken.
 • list plusDe Texas Instruments TI-30XS Multiview heeft geen geïntegreerde spellingscontrole, waardoor het niet mogelijk is om woorden te spellen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een krachtige wetenschappelijke rekenmachine die een stapje verder gaat dan de standaard functies? Dan is de Texas Instruments TI-30XS Multiview in het blauw wellicht iets voor jou! Deze rekenmachine heeft alle bekende functies van andere wetenschappelijke rekenmachines, maar biedt daarnaast ook nog eens krachtige uitbreidingen. Zo kun je meerdere berekeningen maken, resultaten vergelijken en patronen ontdekken, allemaal op hetzelfde scherm.

Deze rekenmachine is ideaal voor allerlei vakken, van wiskunde en meetkunde tot statistiek, algebra, goniometrie, natuurkunde en biologie. Het scherm heeft een wiskundige notatie die het mogelijk maakt om bewerkingen in de juiste vorm te tonen, met bijvoorbeeld het symbool van pi, gestapelde breuken, exponenten en vierkantswortels. Bovendien kun je tot vier regels op één scherm laten zien, waardoor je meerdere berekeningen tegelijk kunt volgen en vergelijken.

Een handige feature van de TI-30XS Multiview is de wisseltoetscerun toggle key, waarmee je vlot breuken en hun decimale equivalenten kunt bekijken en omrekenen. Ook kun je door eerdere bewerkingen scrollen, deze opnieuw bekijken of plakken in een nieuwe berekening. Het menu is gemakkelijk te lezen en te navigeren, vergelijkbaar met een grafische rekenmachine. En de breuknotaties zijn precies zoals je ze gewend bent uit het wiskundeboek.

Deze rekenmachine werkt op één batterij en weegt slechts 210 gram. Helaas is hij niet geschikt voor eindexamens. Maar voor alle andere situaties waarin je een krachtige wetenschappelijke rekenmachine nodig hebt, is de TI-30XS Multiview een uitstekende keuze.

Naar mijn mening is deze rekenmachine een waardevolle toevoeging voor iedereen die veel met wiskunde en wetenschap bezig is. De uitbreidingen zorgen voor extra mogelijkheden en maken het werken met de rekenmachine nog efficiënter. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor eindexamens, maar dat zal voor de meeste gebruikers geen probleem zijn. Al met al is de Texas Instruments TI-30XS Multiview een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Wetenschappelijke Rekenmachine voor financiële professionals: Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine zwart

 • list plusHet grote LCD-scherm van deze wetenschappelijke rekenmachine is gemakkelijk af te lezen.
 • list plusMet deze rekenmachine kunnen complexe wiskundige berekeningen worden uitgevoerd, zoals het berekenen van integraal- en differentiaalvergelijkingen.
 • list plusDeze rekenmachine heeft een stevige behuizing die bestand is tegen dagelijks gebruik.

Nadelen Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine zwart

 • list plusDeze rekenmachine heeft geen touchscreen, wat het invoeren van gegevens minder intuïtief maakt.
 • list plusDeze rekenmachine heeft geen grafische weergave, wat het visualiseren van wiskundige functies bemoeilijkt.
 • list plusDeze rekenmachine heeft geen oplaadbare batterij, wat kan leiden tot extra kosten voor het vervangen van de batterij.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een krachtige rekenmachine voor op school of op kantoor? Dan is de Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine zwart de perfecte keuze voor jou! Deze calculator beschikt over maar liefst 240 verschillende functies, waarmee je allerlei wiskundige berekeningen kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk berekeningen maken op het gebied van statistiek, hyperbolische goniometrische functies en conversie van rechthoekige en poolcoördinaten.

Een groot voordeel van deze calculator is dat hij wordt geleverd inclusief batterijen en een lange levensduur heeft van ongeveer 9000 uur continu gebruik. Bovendien is hij geschikt voor eindexamen, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je de juiste rekenmachine in huis hebt voor je examens.

Wat deze calculator echt onderscheidt van andere modellen is het grote aantal functies en de handige combinatie van twee LCD-schermen met verschillende plaatsen. Hierdoor kun je gemakkelijk grote berekeningen maken en alles goed in de gaten houden.

Het enige nadeel is dat hij misschien iets te uitgebreid is voor dagelijks gebruik op kantoor. Als je op zoek bent naar een eenvoudigere rekenmachine voor dagelijks gebruik, dan is deze calculator misschien niet de beste keuze.

Kortom, de Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine zwart is een krachtige en betrouwbare rekenmachine die je zeker niet teleur zal stellen. Of je nu een middelbare scholier, student of professional bent, deze calculator heeft alles wat je nodig hebt om wiskundige berekeningen snel en gemakkelijk uit te voeren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Casio FX-82MS-2 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.2

Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine werkt op batterijen Zwart Aantal displayposities: 12 Wetenschappelijk-technische rekenmachine met een compacte constructie, grote cursortoets voor het opnieuw oproepen, bladeren en bewerken van berekeningen. 2-regelig scherm met 12/1 en 10/1 tekens. Eigenschappen Cursortoets voor opnieuw oproepen, bladeren en bewerken van berekeningen 240 functies 2-regelig scherm met 12/1 en 10/1 tekens

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke zwart

 • list plusDeze wetenschappelijke rekenmachine is uitgerust met een grote LCD-scherm en een duidelijk toetsenbord, waardoor het eenvoudig te bedienen is.
 • list plusHet kant-en-klare formulegeheugen maakt het gemakkelijk om complexe formules snel te berekenen.
 • list plusDeze rekenmachine is voorzien van een batterij die lang meegaat, waardoor hij langer meegaat dan vergelijkbare modellen.

Nadelen Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke zwart

 • list plusHet is belangrijk om extra te zijn bij het gebruik van deze rekenmachine, omdat het vatbaar is voor schade.
 • list plusHet is lastiger om een goede te vinden voor deze rekenmachine, omdat het relatief

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7

Met de Casio FX-82ES PLUS Wetenschappelijke rekenmachine heb je een krachtige hulp in handen voor al jouw wiskundige berekeningen. Een van de belangrijkste kenmerken van deze rekenmachine is het Natural Textbook Display. Dit zorgt ervoor dat wiskundige begrippen duidelijk worden weergegeven, vergelijkbaar met hoe ze in het wiskundeboek staan. Hierdoor wordt het begrip vergroot en zijn de resultaten makkelijker te begrijpen.

Deze rekenmachine beschikt over 252 functies, waaronder trigonometrische functies, tweedimensionale statistieken en regressieanalyse. Ook ontbinden in priemfactoren en automatische breukberekening zijn mogelijk. Daarnaast heeft de Casio FX-82ES PLUS Wetenschappelijke rekenmachine een dot matrix-weergave en 9 variabele geheugens.

Een belangrijk voordeel van deze rekenmachine is de terugspeelfunctie. Hiermee kun je eerdere berekeningen en resultaten terugzien. Dit is handig als je een fout hebt gemaakt en wilt weten waar het misging.

Deze rekenmachine is vooral handig voor studenten en professionals in de wetenschap, maar ook voor iedereen die regelmatig wiskundige berekeningen moet maken. Het gewicht van 212 gram zorgt ervoor dat de rekenmachine makkelijk mee te nemen is.

Een nadeel van deze rekenmachine is dat het niet geschikt is voor eindexamens. Als je op zoek bent naar een rekenmachine voor een examen, moet je dus verder zoeken.

Al met al is de Casio FX-82ES PLUS Wetenschappelijke rekenmachine een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare rekenmachine voor wiskundige berekeningen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Casio FX-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio FX-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine zwart

 • list plusDeze rekenmachine heeft een grote display voor duidelijk leesbare resultaten.
 • list plusDankzij de vele functies is deze rekenmachine ideaal voor complexe berekeningen.
 • list plusDe prijs van deze rekenmachine is voordelig.

Nadelen Casio FX-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine zwart

 • list plusOmdat het display niet verlicht is, kan het lastiger zijn om resultaten in donkere ruimtes te lezen.
 • list plusDeze rekenmachine heeft geen geheugen voor opgeslagen berekeningen.
 • list plusDeze rekenmachine heeft geen aansluiting voor externe.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.8

Ben je op zoek naar een wetenschappelijke rekenmachine die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de Casio FX-82MS-2 echt iets voor jou! Met zijn zakcomputerformaat en hardcase, is deze rekenmachine gemakkelijk mee te nemen en beschermd tegen stoten en krassen.

Wat deze rekenmachine echt onderscheidt van andere, zijn de 240 functies die je kunt gebruiken. Hierdoor is deze rekenmachine geschikt voor allerlei soorten berekeningen, van statistiek tot trigonometrie. Daarnaast heeft de Casio FX-82MS-2 een groot en overzichtelijk display, waardoor je altijd gemakkelijk je berekeningen kunt lezen.

Een ander handig kenmerk van deze rekenmachine is de toevalsgetallengenerator, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor wiskundige spellen of het bepalen van willekeurige nummers. Ook heeft de rekenmachine een automatische breukberekening, waardoor je snel en gemakkelijk breuken kunt omrekenen.

Het enige nadeel van deze rekenmachine is het gewicht van 192 g, wat in vergelijking met andere zakformaat rekenmachines aan de zware kant is. Toch vind ik dit persoonlijk geen groot probleem, omdat het gewicht nog steeds goed te hanteren is.

Al met al is de Casio FX-82MS-2 een uitstekende keuze voor studenten, professionals en iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige wetenschappelijke rekenmachine. Met zijn vele functies en overzichtelijke display, maakt deze rekenmachine het uitvoeren van complexe berekeningen een stuk gemakkelijker.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Texas Instruments TI-30XA zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments TI-30XA zwart

 • list plusDeze wetenschappelijke rekenmachine heeft een uitgebreide set functies.
 • list plusDeze wetenschappelijke rekenmachine is licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusHet heeft een duidelijk scherm voor eenvoudige leesbaarheid.

Nadelen Texas Instruments TI-30XA zwart

 • list plusDe Texas Instruments TI-30XA zwart is geen speelgoed, maar wel een wetenschappelijke rekenmachine.
 • list plusDeze wetenschappelijke rekenmachine is lichtgewicht, waardoor het makkelijk verschuift.
 • list plusHet heeft geen extra functies zoals grafische weergave.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.6

Ben je op zoek naar een compacte en handige wetenschappelijke rekenmachine voor het voortgezet onderwijs? Dan is de Texas Instruments TI30XA zeker het overwegen waard! Met deze rekenmachine kun je gemakkelijk en snel complexe berekeningen maken. Het apparaat heeft een 1-regelige display, wat betekent dat je één regel tegelijkertijd kunt bekijken.

De TI30XA werkt op batterijen, wat handig is voor als je onderweg bent en de rekenmachine wilt gebruiken. Je hebt slechts twee batterijen nodig, waardoor je niet veel extra gewicht mee hoeft te nemen. Daarnaast is deze rekenmachine niet geschikt voor eindexamens, dus zorg ervoor dat je een andere rekenmachine hebt als je deze nodig hebt voor je examens.

Het gewicht van de Texas Instruments TI30XA is 183 g, wat betekent dat de rekenmachine gemakkelijk in je tas past en niet te zwaar is om mee te nemen. Helaas heeft deze rekenmachine geen kleurenscherm, dus je moet het doen met een zwart-wit display.

Wat deze rekenmachine onderscheidt van andere modellen is de compactheid en handigheid. Je kunt deze rekenmachine gemakkelijk meenemen en gebruiken voor verschillende vakken. Het is perfect voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde en andere wetenschappelijke vakken.

Als je op zoek bent naar een geavanceerdere rekenmachine, dan is de TI30XA misschien niet de beste keuze voor jou. Maar als je een betrouwbare, gemakkelijk te gebruiken en betaalbare rekenmachine zoekt voor het voortgezet onderwijs, dan is de TI30XA een goede optie.

Mijn persoonlijke mening is dat de Texas Instruments TI30XA een goede keuze is voor scholieren die een betrouwbare en handige rekenmachine nodig hebben. Het compacte formaat en de lage prijs maken het een aantrekkelijke keuze voor studenten. Het ontbreken van een kleurenscherm en de beperkte functionaliteit zijn wel nadelen, maar deze wegen niet op tegen de voordelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van wetenschappelijke rekenmachines. Er zijn namelijk 67 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!