Wat is de beste Wetenschappelijke Rekenmachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Wetenschappelijke Rekenmachine is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Wetenschappelijke Rekenmachine van 2024? Na het testen van 433 Wetenschappelijke Rekenmachines kwam de Texas Instruments TI-30XB Multiview als beste getest uit onze Wetenschappelijke Rekenmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Wetenschappelijke Rekenmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Wetenschappelijke Rekenmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Wetenschappelijke Rekenmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Wetenschappelijke Rekenmachines

1Score: 9.8
Texas Instruments TI-30XB Multiview
Beste wetenschappelijke rekenmachine
Texas Instruments TI-30XB Multiview
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Casio fx-82NL - Vervangt fx-82MS-2
Casio fx-82NL - Vervangt fx-82MS-2
Casio
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine - Donkergrijs
Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine - Donkergrijs
Casio
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor
Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor
Merkloos
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Casio fx-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine
Casio fx-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine
Casio
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Texas Instruments TI-30XS Multiview
Texas Instruments TI-30XS Multiview
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke
Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke
Casio
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine
Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine
Merkloos
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
Casio Fx 82cex Wetenschappelijke Rekenmachine
Casio Fx 82cex Wetenschappelijke Rekenmachine
Casio
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Casio fx-991CW - Wetenschappelijke rekenmachine
Casio fx-991CW - Wetenschappelijke rekenmachine
Casio
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wetenschappelijke Rekenmachine Koopgids

Wie zich bezighoudt met wetenschappelijke disciplines als wiskunde en natuurkunde, ontkomt niet aan de beste wetenschappelijke rekenmachine! Ontdek hier welke het beste bij jou past!

Wat is een wetenschappelijke rekenmachine?

Een wetenschappelijke rekenmachine is een type rekenmachine dat speciaal is ontworpen voor complexe wiskundige berekeningen en wetenschappelijke toepassingen. Het biedt een breed scala aan functies die niet beschikbaar zijn op een standaard rekenmachine, zoals trigonometrische functies, logaritmische functies, exponentiële functies en meer. 

Daarnaast kunnen wetenschappelijke rekenmachines ook worden gebruikt voor het maken van grafieken, het oplossen van vergelijkingen en het omzetten van eenheden.

Wetenschappelijke rekenmachines hebben meestal een groot aantal knoppen, waaronder speciale toetsen voor specifieke functies. Ze kunnen zowel op batterijen als op zonne-energie werken en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen. 

Wetenschappelijke rekenmachines zijn vooral nuttig voor studenten en professionals op het gebied van wiskunde, natuurkunde, engineering en andere wetenschappelijke disciplines.

Belangrijke aspecten

Bij het kiezen van een wetenschappelijke rekenmachine zijn er enkele belangrijke kenmerken om in gedachten te houden. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of de rekenmachine de functies heeft die u nodig heeft voor je specifieke toepassing, zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde of techniek. 

Sommige wetenschappelijke rekenmachines hebben bijvoorbeeld speciale functies voor complexe getallen, grafieken, matrices en programmering.

Een ander belangrijk kenmerk om op te letten is de nauwkeurigheid van de rekenmachine. Sommige rekenmachines hebben een hogere precisie dan andere, en dit kan een verschil maken als u met zeer nauwkeurige metingen werkt.

Daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid ook belangrijk. U wilt een rekenmachine die eenvoudig te gebruiken is en een duidelijke interface heeft, zodat u snel en efficiënt kunt werken. Het is ook handig om een rekenmachine te kiezen met een groot en helder display, zodat u gemakkelijk de ingevoerde waarden en berekeningen kunt zien.

Functies van wetenschappelijke rekenmachines

Een wetenschappelijke rekenmachine heeft veel meer functies dan een standaard rekenmachine. Zo kan het bijvoorbeeld complexe wiskundige en wetenschappelijke berekeningen uitvoeren, waaronder trigonometrie, exponentiële functies en logaritmische functies. Het kan ook numerieke integratie, differentiatie en matrixberekeningen uitvoeren. 

Een ander belangrijk kenmerk is dat het de mogelijkheid heeft om eerdere berekeningen op te slaan en op te roepen, evenals het gebruik van variabelen en constanten in berekeningen. 

Sommige wetenschappelijke rekenmachines bieden ook programmeerfunctionaliteiten en connectiviteit met computers en andere apparaten. Het is daarom belangrijk om te overwegen welke functies je nodig hebt bij het kiezen van een wetenschappelijke rekenmachine.

Aanbieders

Er zijn veel verschillende merken die wetenschappelijke rekenmachines aanbieden, waaronder Casio, Texas Instruments en HP. Elk merk heeft zijn eigen modellen met verschillende functies, ontwerpen en prijsklassen. 

Casio biedt bijvoorbeeld modellen aan die geschikt zijn voor zowel basis- als geavanceerde wetenschappelijke berekeningen, terwijl Texas Instruments zich richt op modellen die speciaal zijn ontworpen voor specifieke vakken, zoals wiskunde en natuurkunde. 

HP biedt ook een breed scala aan modellen aan, met verschillende schermformaten, functies en geheugencapaciteiten.

hero illustration

Hoe testen we Wetenschappelijke Rekenmachines?

Om de beste Wetenschappelijke Rekenmachine te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Wetenschappelijke Rekenmachine-test hebben we 433 Wetenschappelijke Rekenmachines vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Wetenschappelijke Rekenmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Wetenschappelijke Rekenmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Wetenschappelijke Rekenmachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Wetenschappelijke Rekenmachine in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 433 Wetenschappelijke Rekenmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Wetenschappelijke Rekenmachines in een makkelijke lijst

1. Beste wetenschappelijke rekenmachine: Texas Instruments TI-30XB Multiview

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments TI-30XB Multiview

 • list plusBiedt alle basisfuncties voor vakken als wiskunde, natuurkunde, scheikunde en onderbouw/vmbo wiskunde
 • list plusScherm met vier regels maakt het tonen en vergelijken van meerdere berekeningen gemakkelijk
 • list plusScrollfunctie maakt het bekijken van eerdere berekeningen en patronen mogelijk

Nadelen Texas Instruments TI-30XB Multiview

 • list plusPrijs van de rekenmachine is gestegen sinds de aankoop

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
10
Functionaliteit
9.46
Gebruiksgemak
9.97
De Texas Instruments TI-30XB Multiview, dat ben ik! Ik ben een wetenschappelijke rekenmachine die perfect is voor vakken als wiskunde, natuurkunde, scheikunde en onderbouw/vmbo wiskunde. Met mij aan je zijde, maak je berekeningen efficiënter en gemakkelijker dan ooit tevoren.

Wat maakt mij zo speciaal? Wel, ik heb een scherm met vier regels, waardoor je meerdere berekeningen kunt tonen en resultaten gemakkelijk kunt vergelijken. Zo kun je patronen ontdekken en complexe formules doorgronden. En met mijn handige wisseltoets schakel je moeiteloos tussen breuken en hun decimale equivalenten.

Maar dat is nog niet alles! Ik heb ook een scrollfunctie, waarmee je eerdere berekeningen kunt bekijken en patronen kunt ontdekken. Je kunt zelfs eerdere bewerkingen of antwoorden kopiëren en in een nieuwe berekening plakken. Hoe handig is dat?

En alsof dat nog niet genoeg is, heb ik een menustructuur die vergelijkbaar is met die van een grafische rekenmachine. Zo zijn al mijn opties gemakkelijk te vinden en te navigeren. En ik ondersteun ook nog eens wiskundige notatie, wetenschappelijke notatie en tabelfuncties. Zo kun je gemakkelijk waarden van een bepaalde functie onderzoeken.

Maar wat vinden anderen van mij? Nou, de reviews zijn positief! Ze zeggen dat ik lang meega en stevig ben. Ze zijn blij met mijn eenvoudige bediening en de mogelijkheid om formules op een overzichtelijke manier in te voeren. Sommigen merken wel op dat mijn prijs is gestegen sinds ze me hebben gekocht.

Kortom, ik ben de Texas Instruments TI-30XB Multiview, jouw betrouwbare en veelzijdige wetenschappelijke rekenmachine. Of je nu een student bent die me elke dag in je tas meeneemt of een ouder die er een zoekt voor je kind, ik zal aan je verwachtingen voldoen. Met mijn unieke functies en gebruiksvriendelijke interface bied ik een goede prijs-kwaliteitverhouding. Waar wacht je nog op? Kies voor mij en maak het rekenwerk een stuk gemakkelijker! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. Casio fx-82NL - Vervangt fx-82MS-2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio fx-82NL - Vervangt fx-82MS-2

 • list plusVolledig afgestemd op het Nederlandse onderwijsprogramma
 • list plusHoge resolutie LCD-scherm met natuurlijke weergave en pictogrammen
 • list plus255 functies, inclusief elementaire wiskunde, trigonometrie, statistiek en meer

Nadelen Casio fx-82NL - Vervangt fx-82MS-2

 • list plusHoog geprijsd in vergelijking met eerdere modellen
 • list plusStevige hoes/kap kan als ingewikkeld in gebruik worden ervaren
 • list plusKap moet geklemd worden in plaats van geschoven, wat minder gebruik door scholieren kan veroorzaken

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.96
Functionaliteit
9.39
Gebruiksgemak
9.27
Ik ben de Casio fx-82NL, een standaard wetenschappelijke rekenmachine speciaal gemaakt voor het Nederlandse voortgezet onderwijs. Ik ben de opvolger van de fx-82MS 2nd edition en de fx-82EX, maar met enkele belangrijke verbeteringen. Ik ben volledig afgestemd op het Nederlandse onderwijsprogramma en mijn weergave sluit perfect aan bij de notatie in de leerboeken.

Een van de belangrijkste verbeteringen is mijn Nederlandse menuweergave. Het menu en de wiskundige begrippen worden nu in het Nederlands weergegeven, wat het gebruiksgemak vergroot. Daarnaast heb ik een hoge resolutie LCD-scherm met een natuurlijke weergave, zodat de notatie op mijn scherm overeenkomt met die in het lesboek. Mijn scherm heeft ook pictogrammen, twee lettertypen en kan meerdere regels en tekens weergeven.

Ik heb maar liefst 255 functies, waaronder elementaire wiskunde zoals breukberekeningen, poolcoördinaten en hoekinstellingen. Maar dat is niet alles! Ik heb ook trigonometrische en hyperbolische functies, exponentiële en logaritmische berekeningen, wiskundige functies zoals wortels en machtsverheffingen, en ik kan zelfs berekeningen in het sexagesimaalsysteem uitvoeren. Daarnaast heb ik een statistiekmenu waarin je sommaties, standaarddeviaties, varianties en modi kunt berekenen.

Ik ben trots op mijn functionaliteit en gebruiksgemak. Gebruikers zeggen dat ik voldoe aan de richtlijnen van school en dat ik goed presteer. Ze vinden mijn nieuwe Nederlandse menuweergave ook erg prettig.

Natuurlijk zijn er altijd wat kritische geluiden. Sommige mensen vinden mijn prijs wat aan de hoge kant in vergelijking met eerdere modellen. Ook wordt mijn stevige hoes/kap soms als ingewikkeld in gebruik ervaren, omdat je hem moet klemmen in plaats van schuiven. Hierdoor gebruiken sommige scholieren de kap minder vaak dan de oude schuifkap.

Maar ondanks deze kritiekpunten blijf ik een goede keuze voor studenten en professionals in het Nederlandse voortgezet onderwijs. Met mijn vele functies, Nederlandse menuweergave en hoge resolutie LCD-scherm bied ik alles wat je nodig hebt voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde en andere vakken. Ik ben een betrouwbare en veelzijdige rekenmachine die voldoet aan de eisen van het Nederlandse onderwijs. 📚

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine - Donkergrijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine - Donkergrijs

 • list plusCompacte constructie en draagbaarheid
 • list plusGroot aantal handige functies
 • list plusTweeregelig scherm en grote cursortoets voor eenvoudige navigatie en bewerking van berekeningen

Nadelen Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine - Donkergrijs

 • list plusMogelijke problemen met de ontvangst van het product
 • list plusMogelijk ontbreken van specifieke functies of rekenmethoden

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
8.71
De Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine is echt een topper! Deze wetenschappelijk-technische rekenmachine is compact van formaat, maar zit boordevol handige functies. Ik bedoel, wie heeft er nu geen rekenmachine nodig die op batterijen werkt en een scherm heeft dat 12 tekens kan weergeven?!

Wat deze rekenmachine echt opvalt, is de grote cursortoets. Hiermee kun je supermakkelijk door je berekeningen bladeren en bewerken. Vooral als je bezig bent met ingewikkelde berekeningen en snel wilt kunnen navigeren, is deze functie echt een uitkomst.

En het scherm? Dat is niet zomaar een schermpje, hoor. Het is tweeregelig, waardoor je tegelijkertijd twee regels met berekeningen kunt zien. Handig voor als je een lange berekening moet maken met meerdere tussenstappen. En het kan ook nog eens cijfers én letters weergeven. Hoe cool is dat?!

Met maar liefst 240 functies kun je echt alle kanten op. Of je nu bezig bent met wiskunde, natuurkunde of statistiek, deze rekenmachine heeft waarschijnlijk wel de juiste functie voor jou. En dat is toch precies wat je wilt?

Wat betreft de gebruikersrecensies, er zijn helaas geen specifieke positieve of negatieve punten genoemd. Maar hey, dat betekent toch gewoon dat deze rekenmachine gewoon doet wat 'ie moet doen?

Kortom, de Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine is dé keuze voor studenten en professionals die een veelzijdige rekenmachine nodig hebben. Hij is compact, dus je kunt 'm makkelijk meenemen in je tas of rugzak. Perfect voor op school, op het werk of gewoon onderweg.

Met het tweeregelige scherm en de grote cursortoets kun je supermakkelijk berekeningen weergeven, bewerken en controleren. En met maar liefst 240 functies is deze rekenmachine geschikt voor allerlei vakgebieden en toepassingen.

Let wel even op: het kan handig zijn om te checken of deze rekenmachine voldoet aan de eisen van je opleiding of werk. Soms kunnen bepaalde functies of rekenmethoden ontbreken, dus het is altijd goed om dat even te controleren voordat je 'm aanschaft.

Al met al is de Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine een topkeuze. Hij combineert functionaliteit, draagbaarheid en gebruiksgemak op een geweldige manier. Dus waar wacht je nog op? Haal 'm in huis en ervaar het zelf! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor

 • list plus240 functies, inclusief statistische en fractieberekeningen
 • list plusSTAT data editor voor statistische berekeningen
 • list plusPrijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer geavanceerde wetenschappelijke berekeningen

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.57
Functionaliteit
8.72
Gebruiksgemak
9.49
De Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor is mijn handige tool voor dagelijkse berekeningen en wetenschappelijke formules. Met een LCD-scherm met twee regels en twaalf cijfers, geeft deze rekenmachine duidelijk en overzichtelijk de berekeningen weer. Met maar liefst 240 functies, inclusief statistiek en fractieberekeningen, is deze rekenmachine geschikt voor allerlei toepassingen.

Wat deze rekenmachine echt onderscheidt, is de toevoeging van een STAT data editor, waarmee ik eenvoudig statistische berekeningen kan uitvoeren. Ik kan zowel de formule als het resultaat tegelijkertijd bekijken, wat handig is om mijn berekeningen te controleren. Bovendien wordt de rekenmachine geleverd met een stevige Slide on Hard Case, zodat hij goed beschermd is tijdens het vervoer.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden over deze Wetenschappelijke bureau rekenmachine. Ze zeggen dat hij vergelijkbaar is met een Casio, maar dan voor een betere prijs. Ze zijn blij met de prestaties en het gebruiksgemak. Een gebruiker merkte op dat de rekenmachine op tijd werd geleverd en gemakkelijk te bedienen is.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, moet ik wel opmerken dat deze rekenmachine mogelijk niet geschikt is voor zeer geavanceerde wetenschappelijke berekeningen. Voor complexere berekeningen zijn er misschien rekenmachines op de markt met meer geavanceerde functies. Maar voor algemeen dagelijks gebruik en basis wetenschappelijke berekeningen is deze rekenmachine meer dan voldoende.

Al met al biedt de Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn 240 functies, inclusief statistiek en fractieberekeningen, is deze rekenmachine geschikt voor zowel dagelijkse berekeningen als wetenschappelijke toepassingen. Gebruikers zijn tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak. Hoewel er rekenmachines zijn met meer geavanceerde functies, is deze rekenmachine een goede keuze voor degenen die een betrouwbare en betaalbare rekenmachine nodig hebben. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Casio fx-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio fx-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine

 • list plusDuidelijk display
 • list plusVeelzijdig
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Casio fx-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine

 • list plusGeen grafische rekenmachine

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.16
Functionaliteit
8.93
Gebruiksgemak
8.47
Ik presenteer de Casio fx-82MS-2, een compacte wetenschappelijke rekenmachine in zakcomputerformaat met maar liefst 240 functies. Met zijn tweeregelige display, inclusief een Dot Matrix van 12 tekens op de bovenste regel en een LCD van 10 + 2 tekens op de onderste regel, biedt deze rekenmachine een duidelijk overzicht van al je berekeningen. Hij werkt op een enkele hulpbatterij (1 x AA) en wordt geleverd met een stevige hardcase om hem veilig te bewaren. Met afmetingen van 14 x 77 x 162 mm en een gewicht van 105 g is hij lekker compact en draagbaar.

Een unieke eigenschap van de Casio fx-82MS-2 is de grote cursorknop, waarmee je gemakkelijk door je berekeningen kunt scrollen, ze kunt bekijken en zelfs kunt bewerken. Het display is super overzichtelijk, met duidelijke scheidingstekens voor duizendtallen, een handige exponentiële weergave als x10-symbool en zelfs een grotere weergave van de bovenste regel. Ook beschikt deze rekenmachine over gebruiksvriendelijke menu's voor al je statistische berekeningen.

Met 8 constante geheugens, de mogelijkheid om percentages te berekenen, 24 niveaus van haakjes en functies voor trigonometrie, hyperbolen en inverse hyperbolen, is de Casio fx-82MS-2 ontzettend veelzijdig. Hij kan zelfs moeiteloos coördinatenstelsels omrekenen en sexagesimale getallen naar decimale getallen (en vice versa). En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook een automatische breukberekening en een toevalsgetallengenerator.

Op het gebied van statistiek kan deze rekenmachine tweedimensionale statistiek uitvoeren, inclusief berekeningen van gemiddelden, geschatte waarden en totalen. Daarnaast kan hij permutaties en combinaties berekenen en biedt hij maar liefst 6 verschillende soorten regressieberekeningen, inclusief de coëfficiënten A en B.

De Casio fx-82MS-2 wordt in reviews geprezen om zijn heldere display en veelzijdigheid. Gebruikers vinden hem ideaal voor het berekenen van wortels en andere complexe functies. Ook wordt de goede kwaliteit en de voordelige prijs genoemd. Wel is het belangrijk om te weten dat dit geen grafische rekenmachine is, dus houd daar rekening mee als je er een zoekt.

Kortom, de Casio fx-82MS-2 is een uitstekende wetenschappelijke rekenmachine met een scala aan handige functies. Hij is betrouwbaar en een must-have voor studenten, professionals en hobbyisten die geavanceerde berekeningen moeten uitvoeren. Hoewel hij geen grafische rekenmachine is, voldoet hij aan de verwachtingen van de meeste gebruikers en biedt hij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

6. Texas Instruments TI-30XS Multiview

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments TI-30XS Multiview

 • list plusBevat alle bekende functies van huidige wetenschappelijke rekenmachines
 • list plusBiedt unieke opties om meerdere berekeningen te maken, resultaten te vergelijken en patronen te ontdekken
 • list plusScherm met wiskundige notatie en de mogelijkheid om tot vier regels tegelijk weer te geven

Nadelen Texas Instruments TI-30XS Multiview

 • list plusMisschien te geavanceerd voor basisgebruik
 • list plusKan prijziger zijn dan andere modellen op de markt

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.88
Functionaliteit
8.22
Gebruiksgemak
8.86
De Texas Instruments TI-30XS Multiview - Wetenschappelijke rekenmachine is dé keuze voor zowel studenten als professionals die een geavanceerde rekenmachine nodig hebben. Met alle bekende functies van moderne wetenschappelijke rekenmachines en enkele krachtige extra's biedt deze rekenmachine unieke mogelijkheden om meerdere berekeningen te maken, resultaten te vergelijken en patronen te ontdekken. En dat alles op één scherm.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze rekenmachine is het scherm met wiskundige notatie. In de MATHPRINT modus kunt u bewerkingen bekijken in de juiste wiskundige notatie, met symbolen zoals pi, gestapelde breuken, exponenten en vierkantswortels. En u kunt zelfs tot vier regels tegelijkertijd tonen, waardoor het vergelijken van resultaten en het herkennen van patronen een fluitje van een cent wordt.

Een andere handige functie is de Toggle Key, waarmee u moeiteloos kunt schakelen tussen breuken en hun decimale equivalent. En met de scrollfunctie kunt u eerdere berekeningen en resultaten bekijken én kopiëren naar nieuwe berekeningen.

Deze rekenmachine heeft ook menu's die gemakkelijk te lezen en te navigeren zijn, vergelijkbaar met een grafische rekenmachine. Alle opties bevinden zich op één plek, achter de 'mode' knop. En dankzij de breuknotaties kunt u bewerkingen uitvoeren met breuken zoals ze in het wiskundeboek staan.

Een ander voordeel van de TI-30XS Multiview is de wetenschappelijke notatie. U kunt de wetenschappelijke notatie bekijken, inclusief de uitkomst met exponenten op de juiste plaats. Dit is vooral handig bij het werken met zeer grote of zeer kleine getallen.

Deze rekenmachine is ideaal voor vakken zoals wiskunde, meetkunde, statistiek, algebra, goniometrie, natuurkunde en biologie. Dankzij het compacte formaat en lichte gewicht kunt u hem gemakkelijk meenemen naar school of op reis. En met de bijgeleverde beschermhoes blijft hij er netjes uitzien, zelfs tijdens ruw vervoer.

Een opvallend kenmerk van de TI-30XS Multiview is de zonnecel, waardoor u nooit batterijen hoeft te vervangen. Dit is vooral handig tijdens belangrijke examens, waar een lege batterij voor problemen kan zorgen. Bovendien is de rekenmachine intuïtief in gebruik en heeft hij slechts een korte wenperiode.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk op te merken dat deze rekenmachine wellicht te geavanceerd is voor basisgebruik. Ook kan hij duurder zijn dan andere modellen op de markt. Maar als u op zoek bent naar een krachtige en betrouwbare wetenschappelijke rekenmachine met geavanceerde functies, dan is de Texas Instruments TI-30XS Multiview absoluut de juiste keuze. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke

 • list plusDe Natural Textbook Display zorgt voor een duidelijke en begrijpelijke weergave van wiskundige begrippen.
 • list plusDe rekenmachine heeft 252 functies, inclusief trigonometrische functies en statistieken, waardoor complexe berekeningen mogelijk zijn.
 • list plusDe terugspeelfunctie maakt het mogelijk om eerdere berekeningen te bekijken en bewerken.

Nadelen Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke

 • list plusVoor zeer complexe wiskundige berekeningen is de rekenmachine niet voldoende geavanceerd.

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.35
Functionaliteit
8.18
Gebruiksgemak
7.41
De Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke Rekenmachine is echt een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en supermakkelijke rekenmachine. Met zijn Natural Textbook Display worden wiskundige begrippen op een heldere en begrijpelijke manier weergegeven, net zoals in je wiskundeboek. Zo wordt het een stuk makkelijker om de resultaten te begrijpen. 📚

Deze rekenmachine heeft een dot matrix-display met maar liefst 15 en 10+2 cijfers, zodat je heel precieze berekeningen kunt maken. En wauw, hij heeft wel 252 functies, waaronder trigonometrische functies, tweedimensionale statistieken en regressieanalyse. Dus je hebt echt alles wat je nodig hebt om zelfs de meest complexe berekeningen uit te voeren.

Wat ik persoonlijk heel handig vind aan deze rekenmachine is de terugspeelfunctie. Daarmee kun je eerdere berekeningen bekijken en bewerken. Ideaal als je een foutje hebt gemaakt en die wilt corrigeren zonder helemaal opnieuw te moeten beginnen.

En weet je wat ook zo fijn is? De automatische breukberekening en functietabel. Hiermee kun je supermakkelijk met breuken en functies werken. En als je bezig bent met wat meer wiskundige toepassingen, kan het ontbinden van getallen in priemfactoren en het genereren van hele toevalsgetallen van pas komen.

Een groot pluspunt van de Casio FX-82ES PLUS is de goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij heeft vergelijkbare functies als duurdere grafische rekenmachines, maar mag wel gewoon gebruikt worden op hogere opleidingen waar grafische rekenmachines niet zijn toegestaan. Superhandig, toch?

De gebruikers zijn over het algemeen hartstikke tevreden met deze rekenmachine. Ze zijn vooral enthousiast over hoe makkelijk hij te gebruiken is en hoe duidelijk de berekeningen worden weergegeven. Ook de snelle levering en goede service van bol.com krijgen veel complimenten.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, zou het kunnen dat deze rekenmachine niet geavanceerd genoeg is voor hele complexe wiskundige berekeningen. Maar voor de meeste gebruikers en toepassingen is de Casio FX-82ES PLUS meer dan genoeg.‍️

Dus al met al is de Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke Rekenmachine echt een geweldige keuze voor zowel middelbare scholieren als studenten op hogere opleidingen. Hij heeft zoveel functies, een superduidelijke weergave én een goede prijs-kwaliteitverhouding. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke rekenmachine, dan kan ik deze zeker aanraden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine

 • list plus240 verschillende functies

Nadelen Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine

 • list plusNegatieve beoordelingen over kwaliteit en uitstraling

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.02
Functionaliteit
7.26
Gebruiksgemak
7.97
Ik ben de Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine met LCD Scherm - Zwart. Met mijn indrukwekkende 240 verschillende functies ben ik de ideale metgezel voor middelbare scholieren, studenten en zelfs voor op kantoor. Ik kom inclusief batterijen en kan maar liefst 9000 uur continu gebruikt worden. 💪

Helaas moet ik je vertellen dat de meningen van gebruikers verdeeld zijn. Sommige zijn teleurgesteld en vinden dat ik niet aan hun verwachtingen voldoe. Ze klagen dat ik er anders uitzie dan op de foto's en dat mijn kwaliteit teleurstellend is. Ze noemen me zwak en goedkoop. Ze raden aan om een paar euro extra uit te geven en een Casio te kopen voor betere kwaliteit.

Aan de andere kant zijn er geen specifieke positieve punten genoemd in de reviews. Het lijkt erop dat de negatieve ervaringen overheersen. Gebruikers klagen over slecht werkende knoppen en de algehele slechte kwaliteit van mijn prestaties.

Het is belangrijk om te weten dat er geen productbeschrijving beschikbaar is van Coolblue.nl, dus het is moeilijk om me te vergelijken met andere modellen of edities van de Wetenschappelijke Wiskunde Calculator. Het is ook niet duidelijk of ik onderscheidende kenmerken heb ten opzichte van mijn concurrenten op de markt.

Op basis van deze informatie lijkt het erop dat ik, de Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine met LCD Scherm - Zwart, niet aan de verwachtingen van gebruikers voldoe. De negatieve reviews suggereren dat mijn kwaliteit teleurstellend is en dat mijn knoppen niet goed werken. Het ontbreken van positieve punten benadrukt de uitdagingen van mijn product.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en hoogwaardige rekenmachine, is het misschien verstandig om verder te zoeken en te investeren in een merk zoals Casio. Hoewel ik er misschien aantrekkelijk uitzie vanwege mijn vele functies, lijkt het erop dat mijn prestaties en kwaliteit niet aan de verwachtingen voldoen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Casio Fx 82cex Wetenschappelijke Rekenmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio Fx 82cex Wetenschappelijke Rekenmachine

 • list plusKrachtige set functies voor complexe berekeningen
 • list plusDuurzame behuizing van hoogwaardig kunststof
 • list plusGebruik van zonne-energie voor betrouwbaarheid, zelfs in omgevingen met minder licht

Nadelen Casio Fx 82cex Wetenschappelijke Rekenmachine

 • list plusGebrek aan geavanceerde programmeer- of grafische mogelijkheden

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.93
Functionaliteit
7.03
Gebruiksgemak
7.84
Ik presenteer de Casio Fx 82cex Wetenschappelijke Rekenmachine in zilver, een krachtig gereedschap voor zowel studenten als professionals die complexe berekeningen moeten uitvoeren. Met een 12-cijferig display en de mogelijkheid om 2 regels weer te geven, biedt deze rekenmachine uitstekende functionaliteit. Het gebruik van zowel batterij- als zonne-energie zorgt voor betrouwbaarheid, zelfs in omgevingen met minder licht. Met een duurzame behuizing van hoogwaardig kunststof is de rekenmachine geschikt voor dagelijks gebruik. Met afmetingen van 77mm bij 165mm bij 13,8mm is het apparaat ook draagbaar en gemakkelijk mee te nemen.

Deze rekenmachine bouwt voort op eerdere modellen en onderscheidt zich door zijn verbeterde functionaliteit en betrouwbaarheid. Het 12-cijferige display en de mogelijkheid om 2 regels weer te geven maken het gemakkelijker om complexe berekeningen te volgen en te controleren. Het gebruik van zowel batterij- als zonne-energie is een welkome toevoeging, waardoor gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het opladen of vervangen van batterijen. Dit model onderscheidt zich ook door zijn duurzame behuizing van kunststof, die zorgt voor een langere levensduur, zelfs bij veelvuldig gebruik.

De Casio Fx 82cex Wetenschappelijke Rekenmachine is ideaal voor studenten in wetenschappelijke en wiskundige vakken, evenals voor professionals in technische en financiële sectoren. Het apparaat biedt uitgebreide functionaliteit voor het uitvoeren van complexe berekeningen, waardoor ik tijd kan besparen en nauwkeurigheid kan garanderen. Het gebruik van zonne-energie maakt deze rekenmachine ook geschikt voor buitengebruik, waar de toegang tot elektriciteit mogelijk beperkt is.

Hoewel deze rekenmachine indrukwekkende functionaliteit biedt, kan het ontbreken van geavanceerde programmeer- of grafische mogelijkheden een beperking zijn voor gebruikers die deze functies nodig hebben. In vergelijking met concurrerende modellen die mogelijk een breder scala aan functies bieden, kan de Casio Fx 82cex Wetenschappelijke Rekenmachine op dit gebied tekortschieten.

In conclusie biedt de Casio Fx 82cex Wetenschappelijke Rekenmachine een krachtige set functies, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het is een uitstekende keuze voor gebruikers die behoefte hebben aan een betrouwbare en nauwkeurige rekenmachine voor wetenschappelijke en wiskundige toepassingen, met name in een educatieve of professionele context. 📐

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs

10. Casio fx-991CW - Wetenschappelijke rekenmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio fx-991CW - Wetenschappelijke rekenmachine

 • list plusGeavanceerde functies voor gebruik op HBO/WO-niveau en professioneel gebruik
 • list plusDuidelijk en gemakkelijk afleesbaar scherm
 • list plusGroot aantal wiskundige functies, constanten en conversies

Nadelen Casio fx-991CW - Wetenschappelijke rekenmachine

 • list plusDe %-toets is niet snel toegankelijk via een sneltoets

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.71
Functionaliteit
7.11
Gebruiksgemak
7.6
Ik ben de Casio fx-991CW, een wetenschappelijke rekenmachine die je nodig hebt voor al je wiskundige behoeften op HBO/WO-niveau en professioneel gebruik. Met mijn schermresolutie van 63*192 full dot en natuurlijke tekstboekweergave, is het scherm super duidelijk en gemakkelijk af te lezen. Je zult geen problemen hebben met het invoeren van wiskundige vergelijkingen dankzij mijn algebraïsche invoermethode, ook wel bekend als de Natuurlijke V.P.A.M.

Ik ben niet zomaar een rekenmachine, ik heb een indrukwekkend aantal functies waar je van zult houden. Ik bied meer dan 540 wiskundige functies, 47 wetenschappelijke constanten, 40 metrische conversies en 24 niveaus van haakjes. Met mijn fractionele rekenkunde kun je eenvoudig werken met breuken en mijn hoekeenheidinstellingen (DEG/RAD/GRAD) en bijbehorende conversies zorgen ervoor dat je gemakkelijk kunt werken met verschillende eenheden.

Maar dat is nog niet alles! Ik kan ook complexe getalberekeningen, numerieke integratie- en differentiatieberekeningen, en matrix- en vectorberekeningen uitvoeren. Met mijn statistische functies kun je sommen, standaardafwijkingen en regressielijnen berekenen. En als je differentiëren en integreren wilt doen, kan ik je daar ook mee helpen.

Ik ben niet alleen functioneel, maar ook handig. Ik heb een replay-functie en geheugen voor 9 variabelen. En met mijn QR-codefunctie en spreadsheetfunctie kun je allerlei taken uitvoeren, zoals werken met gegevenssets en het scannen van QR-codes voor directe toegang tot informatie.

Ik kom ook met een hard hoesje om me te beschermen en ik heb zowel een zonnepaneel als een batterij (1x LR44) als energiebron. En met mijn compacte afmetingen van 10,7 x 77 x 162 mm en een gewicht van slechts 95 g, kun je me gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Mijn gebruikers zijn dol op mij! Ze prijzen mijn mooie en duidelijk afleesbare scherm en mijn fijne toetsen. Sommige gebruikers zouden alleen graag willen dat ze sneller toegang hadden tot de %-toets via een sneltoets in plaats van via een menu.

Dus, in het kort, ik ben de perfecte wetenschappelijke rekenmachine voor studenten op HBO/WO-niveau en professionals die een veelzijdig en nauwkeurig hulpmiddel nodig hebben voor complexe wiskundige berekeningen. Waar wacht je nog op? Kies mij, de Casio fx-991CW, en je zult er geen spijt van krijgen! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wetenschappelijke Rekenmachines. Er zijn namelijk 433 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!