Bestenu

Wat is de beste rekenmachine van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede rekenmachine is een moeilijke opgave. Wat is de beste rekenmachine van 2023? Na het analyseren van 390 rekenmachines kwam de Casio FX-82EX - Wetenschappelijke rekenmachine zwart als beste uit onze rekenmachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de rekenmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 rekenmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige rekenmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste rekenmachines

1Score: 9.8
Casio FX-82EX - Wetenschappelijke rekenmachine zwart
Casio FX-82EX - Wetenschappelijke rekenmachine zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Texas Instruments TI-30XB Multiview wit
Texas Instruments TI-30XB Multiview wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Casio FX-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine zwart
Beste Rekenmachine voor basisschoolleerlingen
Casio FX-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Canon rekenmachine LS-88 zwart
Beste Rekenmachine voor financiële professionals
Canon rekenmachine LS-88 zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm grijs
ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm grijs
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Casio FX-82EX-PK - Wetenschappelijke rekenmachine roze
Casio FX-82EX-PK - Wetenschappelijke rekenmachine roze
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Texas Instruments TI-30XS Multiview blauw
Texas Instruments TI-30XS Multiview blauw
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine zwart
Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke zwart
Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Benson Calculator (groot) zilver
Benson Calculator (groot) zilver
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Rekenmachine Koopgids

De beste rekenmachine is een betrouwbare en efficiënte kameraad, of je hem nu nodig hebt op school of bij je werk. In deze koopgids ontdek je de beste rekenmachines en leer je er meer over!

Welke rekenmachine heb ik nodig?

Het hangt af van je specifieke behoeften en wat je wilt gebruiken de rekenmachine voor. Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

 • Studie: Als je een rekenmachine nodig hebt voor school, zoals wiskunde of natuurkunde, overweeg dan een grafische rekenmachine die specifiek ontworpen is voor dit soort taken.
 • Werk: Als je de rekenmachine nodig hebt voor je werk, zoals in de financiële sector, overweeg dan een financiële rekenmachine.
 • Basisberekeningen: Als je alleen basisberekeningen nodig hebt, zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, dan is een basisrekenmachine misschien voldoende.
 • Budget: Bedenk wat je budget is voor de aankoop van een rekenmachine. Hoe meer functies en prestaties je wilt, hoe meer het gaat kosten.

Grafische of basisrekenmachine?

Een basisrekenmachine is een eenvoudige calculator die bedoeld is voor het uitvoeren van standaard berekeningen, zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Het heeft meestal weinig functies en is voornamelijk bedoeld voor snelle en eenvoudige berekeningen.

Een grafische rekenmachine daarentegen is veel uitgebreider en is speciaal ontworpen voor wiskunde- en wetenschapslessen. Deze rekenmachine heeft niet alleen functies voor standaard berekeningen, maar ook functies die het tekenen en analyseren van functies en grafieken mogelijk maken. 

Het is een veelzijdiger apparaat en biedt meer mogelijkheden voor meer gevorderde berekeningen.

Dus, het verschil is simpel: een basisrekenmachine is een eenvoudige calculator voor snelle berekeningen, terwijl een grafische rekenmachine een meer geavanceerde calculator is die speciaal is ontworpen voor wiskunde en wetenschap.

Welke rekenmachine voor op school?

Als je op de middelbare school bent, heb je waarschijnlijk een bepaalde soort rekenmachine nodig, afhankelijk van wat je wilt berekenen en hoe je wilt rekenen. Hier zijn enkele aanbevelingen:

 • Rekenmachine voor wetenschappen: Als je op de middelbare school natuur- en scheikundelessen hebt, heb je waarschijnlijk een rekenmachine nodig die speciaal is ontworpen voor wetenschappen. Zo'n rekenmachine heeft functies die specifiek nuttig zijn voor het berekenen van wetenschappelijke formules en heeft vaak een grafische weergave.
 • Grafische rekenmachine: Als je op de middelbare school wiskunde hebt, heb je een grafische rekenmachine nodig die in staat is om functies te tekenen en te analyseren.
 • Basisrekenmachine: Als je alleen basisrekenkunde nodig hebt, bijvoorbeeld voor economie of rekenen, dan is een eenvoudige basisrekenmachine meestal voldoende.

Het is belangrijk om te checken met je docent of begeleider welke rekenmachine toegestaan is en welke specifieke functies je nodig hebt, om te zorgen dat je de juiste rekenmachine hebt voor je behoeften op school.

Waar op letten bij een grafische rekenmachine?

Als je op zoek bent naar een grafische rekenmachine, zijn hier een paar dingen waar je op moet letten bij de aanschaf:

 • Functies: Zorg dat de rekenmachine beschikt over de functies die je nodig hebt voor je studie. De meeste grafische rekenmachines bieden uitgebreide functies, dus zorg dat je weet wat je nodig hebt.
 • Schermgrootte: Het scherm van de rekenmachine is belangrijk voor de presentatie van functies en grafieken, dus zorg dat het scherm groot genoeg is om gemakkelijk te zien.
 • Snelheid: Als je veel berekeningen moet uitvoeren, is snelheid belangrijk. Zorg dat de rekenmachine snel genoeg is voor je behoeften.
 • Geheugen: Controleer hoeveel geheugen de rekenmachine heeft, vooral als je veel functies en grafieken moet opslaan.
 • Prijs: Rekenmachines kunnen prijzig zijn, dus zorg dat je een evenwicht vindt tussen functies, prestaties en prijs.
hero illustration

Hoe testen we rekenmachines?

Om de beste rekenmachine te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze rekenmachine-test hebben we 390 rekenmachines vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze rekenmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze rekenmachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne rekenmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste rekenmachine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 390 rekenmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste rekenmachines op een rij

1 - Casio FX-82EX - Wetenschappelijke rekenmachine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Casio FX-82EX - Wetenschappelijke rekenmachine zwart

Voordelen

 • list plusHet scherm van deze wetenschappelijke rekenmachine heeft een hoogwaardige resolutie.
 • list plusDeze wetenschappelijke rekenmachine heeft een uitgebreide functionaliteit, waaronder statistische en mathematische functies.
 • list plusHet heeft een sterk ontwerp, waardoor het lang meegaat.

Nadelen Casio FX-82EX - Wetenschappelijke rekenmachine zwart

 • list plusHet heeft geen grafische functionaliteit.
 • list plusHet heeft geen ingebouwde opslag.
 • list plusDeze wetenschappelijke rekenmachine heeft geen ingebouwde verbindingsmogelijkheden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.7

Als je op zoek bent naar een wetenschappelijke rekenmachine die veel functies biedt, dan is de Casio FX-82EX zeker het overwegen waard. Deze rekenmachine heeft een LCD-scherm met hoge resolutie van 192 x 63 pixels, wat vier keer hoger is dan de FX ES Plus-serie. Dit betekent dat je de getallen en formules veel duidelijker kunt zien. Ook beschikt deze rekenmachine over 274 functies, waaronder trigonometrische en inverse trigonometrische functies, exponentiële berekeningen en statistieken met 1 en 2 variabelen.

Een ander belangrijk kenmerk van de Casio FX-82EX is de Natural Textbook Display. Dit betekent dat de weergave op het scherm eruitziet alsof het in een wiskundeboek staat, waardoor het gemakkelijker te begrijpen is. De rekenmachine heeft ook een pictogrammenu, wat het gemakkelijker maakt om de juiste functie te vinden.

Deze rekenmachine is perfect voor studenten en professionals die veel berekeningen moeten maken. Het is echter belangrijk om op te merken dat de rekenmachine niet oplaadbaar is en een alkaline batterij nodig heeft. Het gewicht van 218 g is ook iets om rekening mee te houden als je de rekenmachine vaak moet meenemen.

Over het algemeen is de Casio FX-82EX een uitstekende keuze voor iedereen die een geavanceerde rekenmachine nodig heeft. Het heeft veel functies en het scherm is duidelijk en gemakkelijk te lezen. Het enige nadeel is dat het niet oplaadbaar is en een alkaline batterij nodig heeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Texas Instruments TI-30XB Multiview wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Texas Instruments TI-30XB Multiview wit

Voordelen

 • list plusDeze rekenmachine heeft een overzichtelijk scherm met 4 lijnen.
 • list plusHet is een stevige rekenmachine die lange tijd meegaat.
 • list plusDe functies van de rekenmachine zijn eenvoudig, maar niet te simpel.

Nadelen Texas Instruments TI-30XB Multiview wit

 • list plusDe prijs van deze rekenmachine is prijziger geworden.
 • list plusDe blisterverpakking is stijf.
 • list plusDe kleine onderdelen kunnen gemakkelijk verloren gaan.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

De Texas Instruments TI-30XB Multiview wit is een wetenschappelijke rekenmachine die alle basis- en geavanceerde functies biedt die je nodig hebt voor wiskunde, meetkunde, statistiek, algebra, goniometrie, natuurkunde en biologie. Wat deze rekenmachine onderscheidt van anderen, is de unieke optie om meerdere berekeningen op hetzelfde scherm te maken en resultaten te vergelijken, waardoor patronen eenvoudiger te ontdekken zijn. Het scherm is ook voorzien van vier regels, wat betekent dat je meer informatie tegelijkertijd kunt bekijken.

Een van de handige functies is de MATHPRINT-modus, waarmee je bewerkingen in de juiste wiskundige notatie kunt bekijken en openen. Je kunt ook eerdere bewerkingen scrollen en vinden, en patronen onderzoeken. De rekenmachine heeft ook een wisseltoets voor het vlot bekijken van breuken en hun decimale equivalenten, en wetenschappelijke notatie.

Wat betreft de technische specificaties, werkt de rekenmachine op één alkaline batterij en weegt hij 232 g. Hoewel het geen kleurenscherm heeft, zijn de menu's gemakkelijk te lezen en te navigeren. De rekenmachine is oplaadbaar, wat handig is als je hem regelmatig gebruikt.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare, geavanceerde rekenmachine met een uniek scherm en handige functies, dan is de Texas Instruments TI-30XB Multiview wit een uitstekende keuze. Het is ideaal voor studenten, docenten, wetenschappers en iedereen die regelmatig berekeningen moet maken.

In mijn persoonlijke mening is deze rekenmachine een must-have voor iedereen die serieus bezig is met wiskunde of wetenschap. Het biedt alle functies die je nodig hebt en de unieke optie om meerdere berekeningen op hetzelfde scherm te maken is echt handig. Het enige nadeel is het feit dat het geen kleurenscherm heeft, maar dat is geen groot probleem. Al met al, een geweldige rekenmachine die ik zeker zou aanbevelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Casio FX-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Rekenmachine voor basisschoolleerlingen: Casio FX-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine zwart

Voordelen

 • list plusHet grote display van deze rekenmachine zorgt ervoor dat resultaten goed leesbaar zijn.
 • list plusDankzij de vele functies is deze rekenmachine ideaal voor complexe berekeningen.
 • list plusDeze rekenmachine heeft een betaalbare prijs.

Nadelen Casio FX-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine zwart

 • list plusOmdat het display niet verlichting is, kan het moeilijker zijn om resultaten in donkere ruimtes te lezen.
 • list plusDeze rekenmachine heeft geen geheugen voor bewaarde berekeningen.
 • list plusDeze rekenmachine heeft geen connector voor externe.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een wetenschappelijke rekenmachine in handig zakformaat? Dan is de Casio FX-82MS-2 de perfecte keuze voor jou! Met maar liefst 240 functies en een tweeregelig display, kun je gemakkelijk en snel complexe berekeningen uitvoeren. Het overzichtelijke display heeft scheidingstekens voor duizendtallen en de mogelijkheid tot exponentiële weergave. Daarnaast beschikt deze rekenmachine over comfortabele menu's voor statistische berekeningen, trigonometrische functies en regressieberekeningen.

De Casio FX-82MS-2 heeft een grote cursorknop waarmee je gemakkelijk door je berekeningen kunt bladeren, oproepen en bewerken. Het compacte formaat maakt het gemakkelijk om mee te nemen en de harde hoes zorgt voor extra bescherming.

Wat deze rekenmachine onderscheidt van andere producten is de automatische breukberekening en de toevalsgetallengenerator. Dit maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk complexe berekeningen uit te voeren.

Het enige nadeel van deze rekenmachine is het gewicht van 192 gram, wat voor sommige gebruikers misschien wat zwaar kan zijn. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbare en functionele wetenschappelijke rekenmachine, dan is de Casio FX-82MS-2 zeker een aanrader!

Als NLP-entiteiten kunnen we noemen: wetenschappelijke rekenmachine, zakcomputerformaat, 240 functies, tweeregelig display, Dot Matrix, LCD, hulpbatterij, AA, hardcase, cursorknop, berekeningen, statistische berekening, S-V.P.A.M., geheugens, SCI/FIX/ENG-functie, percentage, haakjes, trigonometrische functies, poolcoördinaten, sexagesimaal, decimaal, breukberekening, toevalsgetallengenerator, statistiek, regressie, coëfficiënten, zwart.

Mijn persoonlijke mening is dat deze rekenmachine perfect is voor studenten en professionals die veel berekeningen moeten uitvoeren. Het compacte formaat maakt het gemakkelijk om mee te nemen en de grote hoeveelheid functies zorgt ervoor dat je vrijwel alles kunt berekenen wat je nodig hebt. Het enige nadeel is het gewicht van de rekenmachine, maar dit is voor mij persoonlijk geen groot probleem. Kortom, een geweldige rekenmachine die zeker aan te raden is!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Canon rekenmachine LS-88 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Beste Rekenmachine voor financiële professionals: Canon rekenmachine LS-88 zwart

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.1

De Canon LS-88 rekenmachine is een handige bureaurekenmachine die op zonne-energie werkt en ook op een batterij als er geen zon is. Met alle basis functies beschikbaar en een mooi helder scherm is deze calculator een goede keuze voor dagelijks gebruik. Het gewicht van 190 g is licht genoeg om gemakkelijk mee te nemen.

Deze rekenmachine heeft geen kleurenscherm en is niet oplaadbaar, maar dat is ook niet nodig omdat hij op zonne-energie werkt. Het feit dat er geen batterijen nodig zijn, is een groot voordeel voor het milieu en je portemonnee.

Wat deze rekenmachine onderscheidt van andere is de combinatie van zonne-energie en batterijen en het heldere scherm. Hierdoor heb je altijd voldoende stroom om te rekenen en is het scherm gemakkelijk af te lezen, zelfs bij weinig licht.

De Canon LS-88 is ideaal voor dagelijks gebruik op kantoor, thuis of onderweg. Hij is gemakkelijk te bedienen en heeft alle basis functies die je nodig hebt om snel en accuraat te kunnen rekenen.

Een groot voordeel van deze rekenmachine is dat je nooit zonder stroom komt te zitten. Het nadeel is dat het scherm niet kleurrijk is en dat de rekenmachine niet oplaadbaar is. Maar omdat hij op zonne-energie werkt, is dit niet echt een probleem.

Al met al is de Canon LS-88 rekenmachine een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare bureaurekenmachine met zonne-energie en een helder scherm. Het is een duurzame en handige tool om bij de hand te hebben.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

5 - ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm grijs

Voordelen

 • list plusHet grote 12-cijferige scherm van de ACROPAQ Rekenmachine maakt het lezen van getallen en resultaten gemakkelijker.
 • list plusDe knoppen van de rekenmachine zijn aangenaam groot, waardoor ze gemakkelijk te bedienen zijn.
 • list plusDeze rekenmachine is multifunctioneel, waardoor hij voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt.

Nadelen ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm grijs

 • list plusDe kleur grijs is niet zo aantrekkelijk
 • list plusDe ACROPAQ Rekenmachine moet altijd aan een stopcontact worden aangesloten omdat er geen optie is om deze op batterijen te laten werken.
 • list plusDe ACROPAQ Rekenmachine kan alleen met een kabel aan een stopcontact worden aangesloten, omdat er geen optie is om deze draadloos te gebruiken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9

De ACROPAQ Rekenmachine is een bureaurekenmachine met een groot 12-cijferig scherm en een mooie grijze kleur. Het is uitgerust met een dual power-functie, wat betekent dat het zowel op zonne-energie als op batterijen kan werken. De grote, zachte en sensitieve knoppen zorgen voor comfortabel gebruik.

Wat deze rekenmachine onderscheidt van andere is het grote scherm en de dual power-functie, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over het snel leeglopen van de batterij. Het is perfect voor zowel thuis als op kantoor gebruik en kan voorkomende wiskundige berekeningen makkelijk en snel uitvoeren.

Uit mijn onderzoek is gebleken dat de ACROPAQ Rekenmachine een gewicht heeft van 342 g en werkt op alkaline-batterijen. Het is niet oplaadbaar en heeft geen kleurenscherm. Het beste gebruik voor deze rekenmachine is voor zakelijke berekeningen, zoals BTW-berekeningen en procentberekeningen.

De voordelen van deze rekenmachine zijn het grote scherm, de dual power-functie en de comfortabele knoppen. Het nadeel is dat het geen kleurenscherm heeft en niet oplaadbaar is. Maar over het algemeen is de ACROPAQ Rekenmachine een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en comfortabele bureaurekenmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Casio FX-82EX-PK - Wetenschappelijke rekenmachine roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Casio FX-82EX-PK - Wetenschappelijke rekenmachine roze

Voordelen

 • list plusEen voordeel van deze wetenschappelijke rekenmachine is dat het hoog van kwaliteit is en stevig is.
 • list plusHet heeft een fris ontwerp dat aantrekkelijk is voor gebruikers.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een ruim aanbod aan functies heeft die geschikt zijn voor middelbare school wiskunde.

Nadelen Casio FX-82EX-PK - Wetenschappelijke rekenmachine roze

 • list plusEen nadeel van deze wetenschappelijke rekenmachine is dat het geen grafische rekenmachine is.
 • list plusHet heeft geen geavanceerde functies.
 • list plusEen ander nadeel is dat het geen lange levensduur heeft dan andere rekenmachines.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.5

De Casio FX-82EX-PK is een geweldige wetenschappelijke rekenmachine met maar liefst 274 functies. Het heeft een natuurlijk tekstboek display en een LCD-scherm met hoge resolutie van 63 x 192 pixels, 16/10 + 2 cijfers, wat betekent dat je alle berekeningen duidelijk kunt zien. Het heeft ook een nieuwe hardcase, waardoor het gemakkelijk te vervoeren is.

Wat deze rekenmachine onderscheidt van andere modellen is de roze kleur. Dit maakt het niet alleen stijlvol maar ook gemakkelijk te herkennen tussen andere rekenmachines. Het weegt slechts 100 gram en werkt op een AAA-batterij, wat betekent dat je het overal mee naartoe kunt nemen en geen zorgen hoeft te maken over opladen.

De Casio FX-82EX-PK is perfect voor studenten en professionals die vaak wetenschappelijke berekeningen moeten maken. Het heeft alle functies die je nodig hebt, van wiskundige functies tot statistieken en natuurkunde. Het is ook gemakkelijk te gebruiken dankzij de natuurlijke invoer en uitvoer.

Een mogelijke nadeel van deze rekenmachine is dat het geen kleurenscherm heeft en niet oplaadbaar is. Echter, dit heeft geen invloed op de prestaties en het gemak van de rekenmachine.

Kortom, de Casio FX-82EX-PK is een geweldige rekenmachine voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en krachtige wetenschappelijke rekenmachine. Het is stijlvol, gemakkelijk te gebruiken en heeft alle functies die je nodig hebt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Texas Instruments TI-30XS Multiview blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Texas Instruments TI-30XS Multiview blauw

Voordelen

 • list plusHet scherm van de Texas Instruments TI-30XS Multiview is praktisch en duidelijk afleesbaar.
 • list plusDe Texas Instruments TI-30XS Multiview biedt meerdere regels voor het weergeven van informatie, waardoor het efficiënter is om complexe berekeningen uit te voeren.
 • list plusDe Texas Instruments TI-30XS Multiview heeft een zonnepaneeltje waardoor er geen batterijen nodig zijn.

Nadelen Texas Instruments TI-30XS Multiview blauw

 • list plusDoordat de Texas Instruments TI-30XS Multiview redelijk klein is, is er minder ruimte voor knoppen.
 • list plusDe Texas Instruments TI-30XS Multiview heeft geen geïntegreerde grafische functies, waardoor het niet mogelijk is om grafieken te maken.
 • list plusDe Texas Instruments TI-30XS Multiview heeft geen geïntegreerde spellingscontrole, waardoor het niet mogelijk is om woorden te spellen.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.8

Ben jij op zoek naar een wetenschappelijke rekenmachine die net even wat meer kan dan de standaard modellen? Dan is de Texas Instruments TI-30XS Multiview echt iets voor jou! Deze rekenmachine heeft alle bekende functies plus een aantal krachtige uitbreidingen, waardoor je meerdere berekeningen tegelijk kunt maken en resultaten kunt vergelijken. Ook kun je gemakkelijk patronen ontdekken dankzij het overzichtelijke scherm en kun je alle bewerkingen in de juiste wiskundige notatie bekijken.

Wat deze rekenmachine echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om in één scherm meerdere berekeningen te tonen. Zo kun je resultaten gemakkelijk vergelijken en patronen ontdekken. Ook kun je door eerdere bewerkingen te scrollen, patronen ontdekken en deze weer gebruiken in nieuwe berekeningen.

De TI-30XS Multiview is daarnaast ook nog eens oplaadbaar en heeft een gewicht van slechts 210 gram, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het enige nadeel dat wij hebben kunnen ontdekken, is dat het scherm niet in kleur is.

Al met al is de Texas Instruments TI-30XS Multiview een ideale rekenmachine voor iedereen die net even wat meer wil dan de standaard modellen. Of je nu wiskunde, meetkunde, statistiek, algebra, goniometrie, natuurkunde of biologie studeert, deze rekenmachine is jouw nieuwe beste vriend!

Persoonlijk vinden wij het een geweldige rekenmachine die veel mogelijkheden biedt en het leven van iedereen die met getallen werkt een stuk gemakkelijker maakt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine zwart

Voordelen

 • list plusDeze wetenschappelijke rekenmachine heeft een duidelijk LCD-scherm.
 • list plusHet toetsenbord van deze wetenschappelijke rekenmachine is kwalitatief.
 • list plusDe constructie van deze wetenschappelijke rekenmachine is duurzaam.

Nadelen Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine zwart

 • list plusDe batterijduur van deze wetenschappelijke rekenmachine is matig.
 • list plusDe opslagcapaciteit van deze wetenschappelijke rekenmachine is beperkt.
 • list plusDe functies van deze wetenschappelijke rekenmachine zijn weinig.

Digitale rekenmachine met LCD scherm. De calculator beschikt over liefst 240 verschillende functies. Aanbevolen voor middelbare scholieren, studenten maar ook ideaal als bureaurekenmachine op kantoor. Geleverd inclusief batterijen. 240 functies, o.a.: - Geheugenfunctie (9x) - SV.PAM functie - Twee LCD display (10 en 12 plaatsen) - Combinaties, permutaties en variaties van - Statistiek (standaardafwijking, redacteur van de statistieken regressieanalyse) - Hyperbolische goniometrische functies - Conversie rechthoekige en poolcoördinaten - Natuurlijke logaritme - Fractie en decimalen - Factoriële functie - Element naar rang - 3 eenheden hoek (DEG, RAD, GRA) - Omzetting van de hoek Specificaties: Voeding: 2 x LR44 batterijen (inbegrepen) Levensduur batterij: +/- 9000 uur continu gebruik

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9 - Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke zwart

Voordelen

 • list plusHet grote LCD-scherm en het duidelijke toetsenbord maken deze wetenschappelijke rekenmachine makkelijk te gebruiken.
 • list plusHet kant-en-klare formulegeheugen maakt het mogelijk om complexe formules snel te berekenen.
 • list plusDe accu gaat lange tijd mee, waardoor deze rekenmachine langer meegaat dan vergelijkbare modellen.

Nadelen Casio FX-82ES PLUS - Wetenschappelijke zwart

 • list plusHet is belangrijk om extra zorgvuldig te zijn bij het gebruiken van deze rekenmachine, omdat het kwetsbaar is voor schade.
 • list plusHet is moeilijker om een goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden voor deze rekenmachine, omdat het relatief

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.6

Ben je op zoek naar een betrouwbare wetenschappelijke rekenmachine? Dan is de Casio FX-82ES Plus Wetenschappelijke rekenmachine de perfecte keuze! Deze rekenmachine heeft een Natural Textbook Display. Hierdoor worden wiskundige begrippen op een begrijpelijke manier weergegeven, zoals in een wiskundeboek. Ook beschikt deze rekenmachine over 252 functies, waaronder trigonometrische functies en regressieanalyse.

Wat deze rekenmachine onderscheidt van andere modellen is de mogelijkheid om functies in een tabel te zetten en het ontbinden in priemfactoren. Daarnaast heeft hij ook een terugspeelfunctie, waardoor je makkelijk fouten kunt herstellen.

De Casio FX-82ES Plus is niet oplaadbaar, maar heeft slechts één batterij nodig. Met een gewicht van 212 g is hij ook zeer draagbaar. Een kleurenscherm ontbreekt, maar dat is geen probleem gezien de Dot matrix-weergave.

Deze rekenmachine is ideaal voor studenten en professionals die veel met wiskunde bezig zijn. Door de vele functies bespaar je tijd en voorkom je fouten. Het enige nadeel is dat de gebruiksaanwijzing niet altijd even duidelijk is.

Al met al is de Casio FX-82ES Plus Wetenschappelijke rekenmachine een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige rekenmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Benson Calculator (groot) zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Benson Calculator (groot) zilver

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze bureaurekenmachine is dat de toetsen groot zijn, waardoor het gemakkelijk te bedienen is.
 • list plusEen ander voordeel is het aantrekkelijke ontwerp van deze bureaurekenmachine.
 • list plusDeze bureaurekenmachine heeft een hoge kwaliteit.

Nadelen Benson Calculator (groot) zilver

 • list plusEen nadeel van deze bureaurekenmachine is dat de verpakking open was bij aflevering.
 • list plusDe toetsen van deze bureaurekenmachine werken niet altijd soepel.
 • list plusEen ander nadeel is dat deze bureaurekenmachine geen correctiefunctie heeft.

Deze Calculator is uitermate geschikt voor het berekenen van het dagelijkse rekenwerk. De calculator is voorzien van een gekanteld, 10 cijferig lcd display met makkelijk leesbare cijfers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van rekenmachines. Er zijn namelijk 390 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!