Wat is de beste Rekenmachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Rekenmachine is een moeilijke opgave. Wat is de beste Rekenmachine van 2024? Na het onderzoeken van 358 Rekenmachines kwam de Texas Instruments TI-30XB Multiview als beste getest uit onze Rekenmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Rekenmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Rekenmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Rekenmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Rekenmachines

1Score: 9.9
Texas Instruments TI-30XB Multiview
Beste rekenmachine
Texas Instruments TI-30XB Multiview
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Casio fx-82NL - Vervangt fx-82MS-2
Casio fx-82NL - Vervangt fx-82MS-2
Casio
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine - Donkergrijs
Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine - Donkergrijs
Casio
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm
ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm
ACROPAQ
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor
Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor
Merkloos
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Texas Instruments TI-84 CE-T +
Texas Instruments TI-84 CE-T +
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Casio fx-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine
Casio fx-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine
Casio
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Texas Instruments TI-30XS Multiview
Texas Instruments TI-30XS Multiview
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD
Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD
Casio
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Quantore RD-430Q - Bureaurekenmachine
Quantore RD-430Q - Bureaurekenmachine
Quantore
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Rekenmachine Koopgids

De beste rekenmachine is een betrouwbare en efficiënte kameraad, of je hem nu nodig hebt op school of bij je werk. In deze koopgids ontdek je de beste rekenmachines en leer je er meer over!

Welke rekenmachine heb ik nodig?

Het hangt af van je specifieke behoeften en wat je wilt gebruiken de rekenmachine voor. Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

 • Studie: Als je een rekenmachine nodig hebt voor school, zoals wiskunde of natuurkunde, overweeg dan een grafische rekenmachine die specifiek ontworpen is voor dit soort taken.
 • Werk: Als je de rekenmachine nodig hebt voor je werk, zoals in de financiële sector, overweeg dan een financiële rekenmachine.
 • Basisberekeningen: Als je alleen basisberekeningen nodig hebt, zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, dan is een basisrekenmachine misschien voldoende.
 • Budget: Bedenk wat je budget is voor de aankoop van een rekenmachine. Hoe meer functies en prestaties je wilt, hoe meer het gaat kosten.

Grafische of basisrekenmachine?

Een basisrekenmachine is een eenvoudige calculator die bedoeld is voor het uitvoeren van standaard berekeningen, zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Het heeft meestal weinig functies en is voornamelijk bedoeld voor snelle en eenvoudige berekeningen.

Een grafische rekenmachine daarentegen is veel uitgebreider en is speciaal ontworpen voor wiskunde- en wetenschapslessen. Deze rekenmachine heeft niet alleen functies voor standaard berekeningen, maar ook functies die het tekenen en analyseren van functies en grafieken mogelijk maken. 

Het is een veelzijdiger apparaat en biedt meer mogelijkheden voor meer gevorderde berekeningen.

Dus, het verschil is simpel: een basisrekenmachine is een eenvoudige calculator voor snelle berekeningen, terwijl een grafische rekenmachine een meer geavanceerde calculator is die speciaal is ontworpen voor wiskunde en wetenschap.

Welke rekenmachine voor op school?

Als je op de middelbare school bent, heb je waarschijnlijk een bepaalde soort rekenmachine nodig, afhankelijk van wat je wilt berekenen en hoe je wilt rekenen. Hier zijn enkele aanbevelingen:

 • Rekenmachine voor wetenschappen: Als je op de middelbare school natuur- en scheikundelessen hebt, heb je waarschijnlijk een rekenmachine nodig die speciaal is ontworpen voor wetenschappen. Zo'n rekenmachine heeft functies die specifiek nuttig zijn voor het berekenen van wetenschappelijke formules en heeft vaak een grafische weergave.
 • Grafische rekenmachine: Als je op de middelbare school wiskunde hebt, heb je een grafische rekenmachine nodig die in staat is om functies te tekenen en te analyseren.
 • Basisrekenmachine: Als je alleen basisrekenkunde nodig hebt, bijvoorbeeld voor economie of rekenen, dan is een eenvoudige basisrekenmachine meestal voldoende.

Het is belangrijk om te checken met je docent of begeleider welke rekenmachine toegestaan is en welke specifieke functies je nodig hebt, om te zorgen dat je de juiste rekenmachine hebt voor je behoeften op school.

Waar op letten bij een grafische rekenmachine?

Als je op zoek bent naar een grafische rekenmachine, zijn hier een paar dingen waar je op moet letten bij de aanschaf:

 • Functies: Zorg dat de rekenmachine beschikt over de functies die je nodig hebt voor je studie. De meeste grafische rekenmachines bieden uitgebreide functies, dus zorg dat je weet wat je nodig hebt.
 • Schermgrootte: Het scherm van de rekenmachine is belangrijk voor de presentatie van functies en grafieken, dus zorg dat het scherm groot genoeg is om gemakkelijk te zien.
 • Snelheid: Als je veel berekeningen moet uitvoeren, is snelheid belangrijk. Zorg dat de rekenmachine snel genoeg is voor je behoeften.
 • Geheugen: Controleer hoeveel geheugen de rekenmachine heeft, vooral als je veel functies en grafieken moet opslaan.
 • Prijs: Rekenmachines kunnen prijzig zijn, dus zorg dat je een evenwicht vindt tussen functies, prestaties en prijs.
hero illustration

Hoe testen we Rekenmachines?

Om de beste Rekenmachine te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Rekenmachine-test hebben we 358 Rekenmachines geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Rekenmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Rekenmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Rekenmachine-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Rekenmachine in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 358 Rekenmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Rekenmachines in een makkelijke lijst

1. Beste rekenmachine: Texas Instruments TI-30XB Multiview

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments TI-30XB Multiview

 • list plusHet scherm met vier regels maakt het tonen van meerdere berekeningen en vergelijken van resultaten gemakkelijk.
 • list plusDe wisseltoets maakt het eenvoudig om tussen breuken en decimale equivalenten te schakelen.
 • list plusDe scrollfunctie maakt het bekijken van eerdere berekeningen en het vinden van patronen mogelijk.

Nadelen Texas Instruments TI-30XB Multiview

 • list plusDe prijs van de rekenmachine is gestegen sinds de aankoop.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.68
Functionaliteit
9.79
Gebruiksgemak
10
De Texas Instruments TI-30XB Multiview is mijn favoriete wetenschappelijke rekenmachine. Als je vakken volgt zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde of onderbouw/vmbo wiskunde, dan zul je dol zijn op deze rekenmachine! Hij heeft alle basisfuncties die je nodig hebt en nog veel meer.

Wat deze rekenmachine echt speciaal maakt, is het scherm met vier regels. Hiermee kun je meerdere berekeningen tegelijkertijd laten zien en resultaten gemakkelijk vergelijken. 📊 Hierdoor kun je patronen ontdekken en complexe formules beter begrijpen.

Een andere handige functie is de wisseltoets. Hiermee kun je moeiteloos schakelen tussen breuken en decimale getallen. Super handig als je snel wilt omrekenen!

En weet je wat echt cool is? De TI-30XB Multiview heeft een scrollfunctie! Hiermee kun je eerdere berekeningen bekijken en patronen ontdekken. Je kunt zelfs eerdere bewerkingen of antwoorden kopiëren en in een nieuwe berekening plakken.

De menustructuur van deze rekenmachine is vergelijkbaar met die van een grafische rekenmachine, dus je kunt gemakkelijk alle opties vinden en navigeren. En alsof dat nog niet genoeg is, ondersteunt hij ook wiskundige notatie, wetenschappelijke notatie en tabelfuncties. Hiermee kun je eenvoudig waarden van een bepaalde functie onderzoeken.

Volgens de reviews gaat de TI-30XB Multiview lang mee en is hij super stevig. Gebruikers zijn dol op de eenvoudige bediening en de mogelijkheid om formules op een overzichtelijke manier in te voeren. Sommige mensen hebben wel opgemerkt dat de prijs van de rekenmachine is gestegen sinds ze hem kochten.

Al met al is de Texas Instruments TI-30XB Multiview een betrouwbare en veelzijdige wetenschappelijke rekenmachine. Hij is perfect voor verschillende vakken en heeft unieke functies die je nergens anders vindt. Of je nu een student bent die hem elke dag in je tas stopt of een ouder die er een zoekt voor je kind, deze rekenmachine zal aan al je verwachtingen voldoen. Ik ben er dol op en ik weet zeker dat jij dat ook zult zijn!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Casio fx-82NL - Vervangt fx-82MS-2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio fx-82NL - Vervangt fx-82MS-2

 • list plusVolledig afgestemd op het Nederlandse onderwijsprogramma en de weergave sluit perfect aan op de notatie in de leerboeken.
 • list plusNederlandse menuweergave en wiskundige begrippen worden in de Nederlandse taal weergegeven, wat het gebruiksgemak vergroot.
 • list plusHoge resolutie LCD-scherm met natuurlijke weergave, pictogrammen, twee lettertypen en de mogelijkheid om meerdere regels en tekens weer te geven.

Nadelen Casio fx-82NL - Vervangt fx-82MS-2

 • list plusHoge prijs in vergelijking met eerdere modellen.
 • list plusStevige hoes/kap die geklemd moet worden in plaats van geschoven, wat als ingewikkeld in gebruik kan worden ervaren.
 • list plusMinder gebruik van de kap door scholieren in vergelijking met de oude schuifkap.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.03
Functionaliteit
8.99
Gebruiksgemak
9.93
Ik ben de Casio fx-82NL, de ultieme wetenschappelijke rekenmachine voor jouw Nederlandse lessen! Speciaal ontworpen voor het Nederlandse voortgezet onderwijs, ben ik de opvolger van de fx-82MS 2nd edition en de fx-82EX, maar met enkele geweldige verbeteringen.

Een van mijn belangrijkste upgrades is de Nederlandse menuweergave. Alles, van het menu tot de wiskundige begrippen, wordt nu in het Nederlands weergegeven, waardoor ik super gemakkelijk te gebruiken ben. En alsof dat nog niet genoeg is, heb ik ook een hoge resolutie LCD-scherm met een natuurlijke weergave. Mijn scherm toont precies wat je in je leerboek ziet, inclusief pictogrammen, twee lettertypen en de mogelijkheid om meerdere regels en tekens weer te geven.

Ik ben echt een wiskundewonder, met maar liefst 255 functies! Van eenvoudige berekeningen zoals breuken en poolcoördinaten tot trigonometrische en hyperbolische functies, exponentiële en logaritmische berekeningen, wortels en machtsverheffingen, en zelfs berekeningen in het sexagesimaalsysteem. Mijn statistiekmenu is ook geweldig, waar je sommaties, standaarddeviaties, varianties en modi kunt berekenen.

Mijn gebruikers zijn dol op mijn functionaliteit en gebruiksgemak. Ze zeggen dat ik perfect voldoe aan de eisen van school en dat mijn prestaties top zijn. En laten we mijn Nederlandse menuweergave niet vergeten, die wordt als een groot pluspunt ervaren.

Natuurlijk zijn er altijd een paar kritische geluiden. Sommige mensen vinden dat ik wat aan de prijzige kant ben in vergelijking met mijn voorgangers. En mijn stevige hoes/kap kan ook als ingewikkeld worden ervaren, omdat je deze moet klemmen in plaats van schuiven. Sommige gebruikers denken dat scholieren daardoor de kap minder vaak zullen gebruiken dan de oude schuifkap.

Maar ondanks deze kleine minpunten ben ik nog steeds de ideale keuze voor studenten en professionals in het Nederlandse voortgezet onderwijs. Met mijn talloze functies, Nederlandse menuweergave en hoge resolutie LCD-scherm bied ik alles wat je nodig hebt voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde en andere vakken. Ik ben betrouwbaar, veelzijdig en volledig afgestemd op het Nederlandse onderwijs.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine - Donkergrijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine - Donkergrijs

 • list plusCompacte constructie
 • list plusGroot aantal handige functies
 • list plusTweeregelig scherm

Nadelen Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine - Donkergrijs

 • list plusMogelijke problemen met het ontvangen van het product
 • list plusMogelijk ontbreken van specifieke functies of rekenmethoden

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.25
Functionaliteit
9.11
Gebruiksgemak
9.57
De Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine is mijn beste vriend als het gaat om wetenschappelijk-technische berekeningen. Deze compacte rekenmachine zit boordevol handige functies en werkt op batterijen. Met wel 12 displayposities kan ik maar liefst 12 tekens op het scherm zien!

Wat ik echt geweldig vind aan deze rekenmachine is de grote cursortoets. Hiermee kan ik gemakkelijk mijn berekeningen oproepen, bladeren en bewerken. Vooral als ik complexe berekeningen maak en snel door mijn invoer wil navigeren, komt deze functie goed van pas.

Het tweeregelige scherm van de Casio FX-82MS-2 is een echte gamechanger. Hierop kan ik gelijktijdig twee regels met berekeningen zien. Dit is superhandig als ik lange berekeningen maak en meerdere tussenstappen moet uitvoeren. Het scherm kan zowel cijfers als letters weergeven, dus ik ben helemaal klaar voor elke uitdaging!

Met maar liefst 240 functies biedt deze rekenmachine alles wat ik nodig heb. Of ik nu bezig ben met wiskunde, natuurkunde of statistiek, deze rekenmachine heeft het allemaal. Ik kan allerlei berekeningen uitvoeren en mezelf echt uitdagen.

Hoewel de gebruikersrecensies geen specifieke positieve of negatieve punten noemen, wil ik wel vermelden dat sommige gebruikers problemen hebben gehad met het ontvangen van het product. Maar maak je geen zorgen, ik zorg ervoor dat ik mijn bestelling goed in de gaten houd!

De Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine is mijn trouwe metgezel voor zowel studenten als professionals. Door het compacte formaat kan ik hem gemakkelijk meenemen in mijn tas of rugzak, waardoor hij perfect is voor gebruik op school, op het werk of onderweg.

Met het tweeregelige scherm en de grote cursortoets kan ik mijn berekeningen eenvoudig weergeven, bewerken en controleren. Met 240 functies kan ik allerlei verschillende vakgebieden en toepassingen aan. Deze rekenmachine is echt een krachtpatser!

Hoewel er geen specifieke beperkingen worden genoemd, is het altijd verstandig om te controleren of deze rekenmachine voldoet aan de eisen van je opleiding of werk. Misschien ontbreken er bepaalde functies of rekenmethoden die je nodig hebt, dus zorg ervoor dat je dit even checkt voordat je hem aanschaft.

Al met al biedt de Casio FX-82MS-2 Schoolrekenmachine de perfecte balans tussen functionaliteit, draagbaarheid en gebruiksgemak. Ik kan altijd vertrouwen op deze rekenmachine voor al mijn dagelijkse berekeningen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm

 • list plusGroot en goed leesbaar display
 • list plusDual power systeem (werkt op zonne-energie en batterijen)
 • list plusGebruiksvriendelijk ontwerp met grote sensitieve knoppen

Nadelen ACROPAQ Rekenmachine groot 12-cijferig scherm

 • list plusGeen specifieke nadelen genoemd

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.01
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
8.88
De ACROPAQ Rekenmachine groot - met een scherm van 12 cijfers - is een indrukwekkende bureaurekenmachine die perfect is voor thuis en op kantoor. Met zijn grote display en grote, gevoelige toetsen is deze rekenmachine super makkelijk in gebruik. Het geborstelde aluminium design geeft het een moderne en professionele uitstraling.

Een van de unieke kenmerken van deze rekenmachine is het dual power systeem. Hij werkt op zonne-energie én batterijen, dus hij gaat langer mee dan gewone rekenmachines. Handig als je 'm een tijdje niet gebruikt hebt.

De ACROPAQ Rekenmachine groot is niet alleen comfortabel, maar ook heel functioneel. De grote, zachte en gevoelige knoppen zorgen voor een prettige aanslag. En je kunt het scherm kantelen met de achterste voet, zodat je altijd de perfecte kijkhoek hebt.

Deze rekenmachine heeft allerlei handige functies, zoals geheugen, TAX, EURO, MU, Back Space, % en + / - Decimaal- en afrondingschakelaar. Je kunt er dus niet alleen simpele berekeningen mee doen, maar ook complexere berekeningen met decimalen en afrondingen.

De ACROPAQ Rekenmachine groot is van topkwaliteit en voldoet aan alle verwachtingen. Het is een veelzijdige rekenmachine die doet wat hij moet doen. Gebruikers zijn vooral enthousiast over het heldere display en de handige opties.

Hoewel er geen negatieve opmerkingen zijn in de gebruikersreviews, is het belangrijk om te vermelden dat deze rekenmachine geen specifieke nadelen heeft. Maar hij lijkt een uitstekende keuze te zijn voor iedereen die een betrouwbare en functionele bureaurekenmachine zoekt.

Kortom, de ACROPAQ Rekenmachine groot - met een scherm van 12 cijfers - is een geweldige investering voor thuis en op kantoor. Met zijn handige functies, gebruiksvriendelijke design en duurzame dual power systeem zal deze rekenmachine zeker aan je verwachtingen voldoen. 👍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor

 • list plus240 functies, inclusief statistische berekeningen en fractieberekeningen
 • list plusSTAT data editor voor eenvoudige statistische berekeningen
 • list plusExpressie en resultaat kunnen tegelijkertijd worden weergegeven

Nadelen Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer geavanceerde wetenschappelijke berekeningen

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.53
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.05
Deze Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor is mijn handige hulpmiddel voor al mijn dagelijkse rekenwerk en wetenschappelijke berekeningen. Met zijn LCD-scherm met twee regels en een display van 12 cijfers geeft deze rekenmachine me een duidelijk overzicht van mijn berekeningen. Met maar liefst 240 functies, inclusief statistische berekeningen en fractieberekeningen, is deze rekenmachine perfect voor allerlei toepassingen.

Wat deze rekenmachine echt onderscheidt van andere modellen is de STAT data editor, waarmee ik makkelijk statistische berekeningen kan uitvoeren. En het beste is dat ik zowel de expressie als het resultaat tegelijkertijd kan zien, zodat ik altijd mijn berekeningen kan controleren. En om het helemaal af te maken, wordt deze rekenmachine geleverd met een Slide on Hard Case, dus hij is altijd goed beschermd als ik hem meeneem.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over deze Wetenschappelijke bureau rekenmachine. Anderen hebben opgemerkt dat hij vergelijkbaar is met een Casio, maar voor een betere prijs. Ze zijn tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak. Een gebruiker was blij dat de rekenmachine op tijd werd geleverd en super makkelijk te gebruiken was.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, moet ik wel vermelden dat deze rekenmachine mogelijk niet geschikt is voor super geavanceerde wetenschappelijke berekeningen. Voor complexere berekeningen zijn er misschien rekenmachines op de markt met meer geavanceerde functies. Maar voor mijn dagelijkse rekenwerk en basis wetenschappelijke berekeningen is deze rekenmachine perfect.

Kortom, de Wetenschappelijke bureau rekenmachine voor kantoor biedt echt waar voor zijn geld. Met zijn 240 functies, statistische berekeningen en fractieberekeningen is hij geschikt voor zowel dagelijks rekenwerk als wetenschappelijke toepassingen. Ik ben tevreden met de prestaties en het gebruiksgemak. Hoewel er misschien rekenmachines zijn met meer geavanceerde functies, is deze rekenmachine de perfecte keuze voor iedereen die een betrouwbare en betaalbare rekenmachine nodig heeft. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Texas Instruments TI-84 CE-T +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments TI-84 CE-T +

 • list plusHoge resolutie kleurenscherm zorgt voor duidelijke weergave van berekeningen en grafieken
 • list plusInclusief Python app waarmee leerlingen kunnen leren programmeren en nieuwe mogelijkheden kunnen ontdekken
 • list plusBiedt alle vertrouwde functies van de TI-84 CE-T en is toegestaan op wiskunde-examens

Nadelen Texas Instruments TI-84 CE-T +

 • list plusSommige gebruikers hebben klachten over de kwaliteit van het geleverde product

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.14
Gebruiksgemak
8.38
Ik heb de Texas Instruments TI-84 CE-T + Python app uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik er behoorlijk onder de indruk van ben. Deze grafische rekenmachine is speciaal ontworpen voor leerlingen die willen leren programmeren in Python, en het is een geweldige keuze voor studenten die zich willen voorbereiden op hun eindexamen. Maar het is niet alleen een rekenmachine, het biedt zoveel meer!

Een van de dingen die meteen opvalt aan de TI-84 CE-T + Python app is het kleurenscherm met hoge resolutie. Dit betekent dat je wiskundige berekeningen en grafieken duidelijk kunt zien, en het gebruik van kleuren helpt echt om alles overzichtelijk te houden. Het scherm is echt een pluspunt voor deze rekenmachine.

En laten we het niet vergeten, deze rekenmachine heeft ook een oplaadbare batterij! Geen gedoe met het steeds moeten kopen van nieuwe batterijen, en het is ook nog eens goed voor het milieu. Het opladen duurt maar ongeveer 4 uur, en je krijgt een oplaadkabel bij de rekenmachine.

Maar wat deze rekenmachine echt bijzonder maakt, is de Python app. Hiermee kun je leren programmeren en experimenteren met codes. Het opent echt de deur naar nieuwe mogelijkheden en helpt je bij het ontwikkelen van programmeervaardigheden. En als je de app up-to-date wilt houden, kun je de bijgeleverde software voor de pc gebruiken.

Naast de Python app heeft de TI-84 CE-T + Python app alle geweldige functies die je zou verwachten van de TI-84 CE-T. Het is toegestaan op wiskunde-examens voor havo, vwo en het International Baccalaureate (IB). Je kunt gemakkelijk zien wanneer de examenstand is ingeschakeld door de oranje balk op het scherm en het knipperende ledlampje. Het is belangrijk om de nieuwste besturingssysteemversie te hebben voor schoolexamens, zoals aanbevolen door het College van Toetsen en Examens (CvTE).

Over het algemeen zijn de gebruikersreviews van de TI-84 CE-T + Python app positief. Veel mensen zijn blij met de functionaliteit van de rekenmachine en waarderen de toevoeging van de Python app. Er zijn echter ook een paar klachten over de kwaliteit van de producten die zijn geleverd, zoals een beschadigde doos, een kras op het scherm of een vies hoesje. Dit is iets waar Bol.com beter naar moet kijken om ervoor te zorgen dat ze alleen nieuwe producten als nieuw verkopen.

Al met al is de TI-84 CE-T + Python app een betrouwbare en veelzijdige grafische rekenmachine. Het biedt uitgebreide functionaliteit voor wiskundige berekeningen en grafieken, en je kunt er ook nog eens leren programmeren in Python. Hoewel er wat klachten zijn over de productkwaliteit, lijkt dit meer een uitzondering te zijn. Als je op zoek bent naar een rekenmachine die je kan helpen bij je studie en je wilt leren programmeren, dan is de TI-84 CE-T + Python app zeker het overwegen waard. 💪

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Casio fx-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio fx-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine

 • list plusDuidelijk display
 • list plusVeelzijdigheid
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Casio fx-82MS-2 - Wetenschappelijke rekenmachine

 • list plusGeen grafische rekenmachine

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.15
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.24
De Casio fx-82MS-2, dat ben ik! Ik ben een handige zakcomputer in de vorm van een wetenschappelijke rekenmachine, met maar liefst 240 functies. Mijn display bestaat uit twee regels: de bovenste regel heeft een Dot Matrix met 12 tekens en de onderste regel een LCD met 10 + 2 tekens. Zo kun je al je berekeningen overzichtelijk zien. En weet je wat? Ik kom zelfs met een hardcase, zodat je me veilig kunt bewaren.

Met mijn compacte formaat van 14 x 77 x 162 mm en mijn gewicht van slechts 105 g ben ik superdraagbaar. Je kunt me dus overal mee naartoe nemen! En mijn energie haal ik uit een hulpbatterij (1 x AA), dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ik leeg raak.

Een van mijn bijzondere kenmerken is mijn grote cursorknop. Hiermee kun je eenvoudig door je berekeningen bladeren, ze oproepen en bewerken. En dat is nog niet alles! Mijn display is superoverzichtelijk, met scheidingstekens voor duizendtallen, een x10-symbool voor exponentiële weergave en een grotere weergave van de bovenste regel. Daarnaast heb ik handige menu's voor statistische berekeningen, zodat je daar niet lang naar hoeft te zoeken.

Ik ben ontzettend veelzijdig. Met 8 constante geheugens, de mogelijkheid om percentages te berekenen, 24 niveaus van haakjes en trigonometrische, hyperbolische en inverse hyperbolische functies, kan ik echt van alles! Ik kan zelfs omrekeningen maken tussen verschillende coördinatenstelsels en sexagesimale naar decimale getallen en vice versa. En ja, ik kan ook automatisch breuken berekenen en toevalsgetallen genereren.

Als het op statistiek aankomt, ben ik echt een topper. Ik kan tweedimensionale statistiek uitvoeren met berekeningen van gemiddelden, geschatte waarden en totalen. En alsof dat nog niet genoeg is, kan ik ook permutaties en combinaties berekenen. Daarnaast bied ik 6 verschillende soorten regressieberekeningen en de coëfficiënten A en B.

Mijn gebruikers zijn dol op mij! Ze prijzen mijn duidelijke display en mijn veelzijdigheid. Ze vinden mij ideaal voor het berekenen van wortels en andere ingewikkelde functies. En ze merken ook op dat ik van goede kwaliteit ben en een voordelige koop. Maar ik moet eerlijk zijn, ik ben geen grafische rekenmachine. Dus als je daar specifiek naar op zoek bent, moet je ergens anders kijken.

Kortom, ik ben een uitstekende wetenschappelijke rekenmachine met ontzettend veel handige functies. Ik ben betrouwbaar en geschikt voor studenten, professionals en hobbyisten die geavanceerde berekeningen moeten maken. En het beste van alles? Ik bied een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dus waar wacht je nog op? Kies voor mij, de Casio fx-82MS-2, en reken erop dat ik je niet teleurstel! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Texas Instruments TI-30XS Multiview

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments TI-30XS Multiview

 • list plusScherm met wiskundige notatie, waardoor bewerkingen in de juiste wiskundige notatie kunnen worden bekeken.
 • list plusMogelijkheid om meerdere berekeningen te maken, resultaten te vergelijken en patronen te ontdekken op hetzelfde scherm.
 • list plusHandige functies zoals de wisseltoetscerun Toggle Key en de scrollfunctie voor het bekijken van eerdere berekeningen en resultaten.

Nadelen Texas Instruments TI-30XS Multiview

 • list plusMogelijk te geavanceerd voor basisgebruik.
 • list plusKan prijziger zijn dan andere modellen op de markt.

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.91
Functionaliteit
7.71
Gebruiksgemak
7.51
De Texas Instruments TI-30XS Multiview - Wetenschappelijke rekenmachine is echt iets voor mij. Als student of professional heb je soms een geavanceerde rekenmachine nodig, en deze is perfect. Hij heeft alle functies die je kent van andere wetenschappelijke rekenmachines, maar met een aantal krachtige extra's. En het beste is dat je al die berekeningen, resultaten en patronen kunt bekijken op hetzelfde scherm. Super handig!

Wat ik echt geweldig vind aan deze rekenmachine is het scherm met wiskundige notatie. Dankzij de MATHPRINT modus kun je bewerkingen bekijken in de juiste wiskundige notatie, met symbolen zoals pi, gestapelde breuken, exponenten en vierkantswortels. En het scherm kan tot wel vier regels tegelijkertijd laten zien, zodat je resultaten kunt vergelijken en patronen kunt ontdekken.

En dan hebben we nog de Toggle Key, waarmee je snel kunt schakelen tussen breuken en hun decimale equivalenten. Super handig als je snel wilt zien hoe een breuk eruitziet als een decimaal getal. En als je eerdere berekeningen en resultaten wilt bekijken of kopiëren naar nieuwe berekeningen, dan kan dat ook met de scrollfunctie.

Maar dat is nog niet alles. Deze rekenmachine heeft ook gemakkelijk leesbare en navigeerbare menu's, net als een grafische rekenmachine. Alle opties zijn te vinden achter de 'mode' knop. En je kunt bewerkingen met breuken uitvoeren zoals ze in je wiskundeboek staan, dankzij de breuknotaties.

Nog een voordeel van de TI-30XS Multiview is de wetenschappelijke notatie. Je kunt de uitkomsten bekijken met exponenten op de juiste plaats, vooral handig als je werkt met hele grote of hele kleine getallen.

Deze rekenmachine is perfect voor vakken zoals wiskunde, meetkunde, statistiek, algebra, goniometrie, natuurkunde en biologie. Hij is compact en licht, dus je kunt hem gemakkelijk meenemen naar school of op reis. En hij wordt geleverd met een beschermhoes, zodat hij er altijd netjes uitziet, zelfs als je hem ruw vervoert.

En weet je wat echt cool is? Deze rekenmachine heeft een zonnecel, dus je hoeft nooit meer batterijen te vervangen. Dat is echt een groot voordeel, vooral tijdens belangrijke examens waar een lege batterij voor problemen kan zorgen. En de rekenmachine is ook nog eens heel intuïtief in gebruik, dus je hebt geen lange wenperiode nodig.

Natuurlijk heeft elke rekenmachine zijn nadelen, maar ik kan er geen specifieke noemen op basis van de reviews. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat deze rekenmachine misschien te geavanceerd is voor basisgebruik. En hij kan iets duurder zijn dan andere modellen op de markt. Maar als je op zoek bent naar een krachtige en betrouwbare wetenschappelijke rekenmachine met geavanceerde functies, dan is de Texas Instruments TI-30XS Multiview zeker een goede keuze. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD

 • list plusUitgebreide functionaliteiten
 • list plusHelder en duidelijk kleurenscherm
 • list plusOpsplitsbaar scherm voor gelijktijdig bekijken van grafieken en tabellen

Nadelen Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD

 • list plusHoge prijs
 • list plusMogelijke betrouwbaarheidsproblemen
 • list plusProblemen met defecte aankoop en slechte klantenservice van Bol.com

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.04
Ik ben de Casio fx-CG50, een grafische rekenmachine die echt indruk maakt met al mijn geweldige functies. Met mijn LCD kleurenscherm van 8 regels x 21 karakters krijg je altijd een heldere en duidelijke weergave. Maar wat mij echt uniek maakt, is dat ik grafieken en gegevens in 7 kleuren kan weergeven. Dat betekent dat je een visuele link hebt tussen de kleuren van je gegevens en de grafieken. Dat maakt het echt gemakkelijk om je gegevens te begrijpen en te analyseren.

Wat ik ook geweldig vind aan de Casio fx-CG50 is mijn opsplitsbare scherm. Dat betekent dat je tegelijkertijd grafieken en tabellen kunt bekijken. Superhandig als je gegevens wilt vergelijken en analyseren. En ik heb ook een examenmodus, dus je kunt me zelfs gebruiken tijdens toetsen. Mijn geheugen kan ook worden beperkt tijdens examens, zodat ik voldoe aan alle regels en voorschriften.

Laten we het hebben over mijn technische specificaties. Ik heb een gebruikersgeheugen van 61 kB en een flashgeheugen van 16 MB. En je kunt me zelfs aansluiten op een PC of andere gegevensverwerkingsapparaten. Je kunt .txt, .csv en .py bestanden rechtstreeks overzetten. En ik ben ook lekker compact en draagbaar, met afmetingen van 18,6 x 89,0 x 188,5 mm en een gewicht van 272 g (inclusief batterijen).

Ik bied een breed scala aan wiskundige functies en mogelijkheden. Ik heb wetenschappelijke schrijfwijze, omrekeningen van graden naar radialen naar graden, eenheidconversies, exponentiële/logaritmische functies, lineaire vergelijkingen, polynoomvergelijkingen, logische operatoren en complexe getallen. En ik kan ook verschillende grafische functies weergeven, zoals rechthoekige, parametrische en polaire functies. Ik heb ook een zoom- en trace-functie en een conische modus. En voor statistiek heb ik functies zoals gemiddelde, lineaire regressie, mediaan, kwartielen, histogrammen en nog veel meer.

Ik heb een aantal positieve gebruikerservaringen gehoord over de Casio fx-CG50. Mensen zijn dol op al mijn opties en functies. Ze zeggen dat mijn batterij ook lang meegaat. Sommige mensen noemen me zelfs de "beste rekenmachine ooit". Ik vind dat echt geweldig om te horen. Mensen vinden mijn ontwerp leuk en ze vinden dat ik van goede kwaliteit ben.

Maar ik moet ook eerlijk zijn en zeggen dat er een paar negatieve ervaringen waren. Sommige mensen klagen over de prijs van mijn rekenmachine, vooral omdat het een verplicht schoolmateriaal is. En iemand anders had problemen met een defect apparaat dat ze bij Bol.com hadden gekocht. Zelfs na reparatie werkte het niet goed, dus ze waren niet tevreden met zowel het apparaat als de service van Bol.com.

Al met al ben ik de Casio fx-CG50, een geavanceerde en veelzijdige grafische rekenmachine met een helder kleurenscherm en geweldige functies. Ik ben perfect voor studenten en professionals die complexe wiskundige berekeningen en grafische weergaven nodig hebben. Ja, ik ben misschien een beetje prijzig, maar ik bied zeker waar voor je geld. Maar let op, er kunnen incidentele betrouwbaarheidsproblemen zijn, zoals bij het defecte apparaat. Dus zorg ervoor dat je me koopt bij een betrouwbare verkoper en controleer de garantie- en retourbeleid zorgvuldig. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Quantore RD-430Q - Bureaurekenmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Quantore RD-430Q - Bureaurekenmachine

 • list plusDualpower functie voor zowel zonne-energie als automatische batterij

Nadelen Quantore RD-430Q - Bureaurekenmachine

 • list plusMinder duidelijke weergave van negatieve uitkomsten

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.08
Functionaliteit
7.04
Gebruiksgemak
7.21
Ik ben de Quantore RD-430Q bureaurekenmachine, en ik ben de perfecte toevoeging aan jouw werkplek. Met mijn 8-cijferig display en kunststof toetsen maak ik standaard berekeningen een fluitje van een cent. En met mijn dualpower functie ben ik altijd klaar voor gebruik, zelfs in omgevingen met weinig licht.

Mijn geheugen met vier functies maakt het eenvoudig om eerdere berekeningen op te roepen, en mijn handige extra's zoals worteltrekken en een percentagetoets maken mij veelzijdig in gebruik. Met mijn compacte formaat van 125x117x24mm neem ik ook weinig ruimte in op jouw bureau.

Gebruikers zijn enthousiast over mijn duidelijke toetsen en compacte formaat, waardoor ik handig ben in gebruik voor alledaagse berekeningen. En met mijn dualpower functie ben ik altijd klaar voor actie.

Een mogelijke beperking die genoemd wordt, is dat de uitkomst niet altijd even duidelijk zichtbaar is, maar ondanks dat bied ik een uitgebalanceerde combinatie van functionaliteit, draagbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Ik ben een waardevolle aanwinst voor zowel professionele als persoonlijke rekenbehoeften. 📊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Rekenmachines. Er zijn namelijk 358 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!