De Bestenu Papierversnipperaar Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/08/2020


Een compact hoopje onbruikbaar afval maken van oud papier is eenvoudig met een papierversnipperaar. Er is echter nogal wat keuze als het om papierversnipperaars gaat. Daarom lees je in deze koopgids welke de beste is!

Wat voor soorten papierversnipperaars zijn er?

hide product content

Er zijn meer factoren waarop papierversnipperaars zich van elkaar onderscheiden dan je waarschijnlijk denkt. Verschillende modellen vernietigen papier op verschillende manieren en hebben een eigen werkwijze. Dat is dan ook te zien aan de verschillende functies die een papierversnipperaar heeft.

De soort snede is het eerste punt waarop deze apparaten zich van elkaar onderscheiden. Een papierversnipperaar vernietigt papier door het materiaal te snijden. Dat kan op twee verschillende manieren: door gewone stroken in de lengte te snijden of door microsnippers te maken. Microsnippers zijn veel kleinere deeltjes dan stroken en is dus geschikt om vertrouwelijke informatie te vernietigen.

De methode van papier invoeren is een tweede punt. Bij de meeste papierversnipperaars voer je het papier met de hand in. Heb je enorm veel papier, dan laat je het invoeren misschien ook liever aan de machine over.

Daarvoor zijn er papierversnipperaars die zelf het papier invoeren. Je legt het papier dat je wilt snipperen dan in een de daarvoor bestemde lade en de papierversnipperaar doet de rest.

Vervolgens kijken we naar continue werking of de afwezigheid daarvan. Het kost redelijk wat energie om papier te versnipperen en bij het verbruik van die energie komt hitte vrij. Veel papierversnipperaars hebben daarom tussen het versnipperen door een afkoelperiode. Een papierversnipperaar met een continue werking heeft die afkoelperiode echter niet nodig en werkt zodoende lekker door.

Kan een papierversnipperaar meer dan papier versnipperen? Ook daar kunnen we deze apparaten op filteren. Bepaalde papierversnipperaars zijn hiertoe namelijk in staat. Zo zijn er modellen waar je zelfs cd's en creditcards mee vernietigt. In sommige gevallen kan de versnipperaar zelfs nietjes verwerken, zodat je die niet van te voren uit documenten hoeft te peuteren.

Is een papierversnipperaar veilig?

hide product content

Of een papierversnipperaar veilig is, kun je van meerdere kanten bekijken. In dit geval hebben we het over de veiligheid van de documenten die worden vernietigd: is het document na het versnipperen nog te herstellen en kan daardoor informatie in verkeerde handen terechtkomen?

In Europa hebben we belangrijke wetgeving als het om privacy gaat. De Algemene Verordening Gegevensbescherming, oftewel AVG, geldt in alle lidstaten van de EU en bepaalt in welke mate gegevens moeten worden beschermd.

De bescherming van persoonsgegevens en andere informatie speelt online een grote rol, maar geldt ook voor informatie op papier. Een papierversnipperaar snijdt het papier in kleine deeltjes, maar hoe klein die precies zijn heeft invloed op de veiligheid. Grove, grote snippers kunnen namelijk makkelijker hersteld worden, waardoor vernietigde informatie beschikbaar wordt.

Hoe kleiner de versnipperde deeltjes, des te beter de informatie wordt beschermd, omdat het document steeds moeilijker valt te herstellen. Het formaat van de snippers verschilt per papierversnipperaar en wordt opgedeeld in klassen. Hoe veilig een papierversnipperaar is, lees je dus af aan de veiligheidsklasse, ook wel de DIN-P-veiligheidsnorm genaamd.

Wat betekent de DIN-P veiligheidsnorm?

hide product content

Hoe klein de snippers uiteindelijk worden heeft invloed op de veiligheid. Hoe kleiner de snippers, des te moeilijker een document hersteld kan worden – en des te beter de gegevensbescherming. Om concreet te stellen hoe veilig een papierversnipperaar op dit gebied is, zijn ze verdeeld over DIN-klassen.

De afkorting DIN staat voor Duitse Instituut voor Normeringen. Het getal achter DIN-P geeft aan in welke veiligheidsklasse de papierversnipperaar zich bevindt. DIN-P 1 is de laagste klasse en snijdt het papier in stroken, terwijl DIN-P 7 de hoogste klasse is en papier vernietigt tot een bijna onherkenbaar hoopje fijngemalen papier.

Voor thuisgebruik is een lage DIN-P klasse voldoende. Wanneer je professioneel met persoonsgegevens werkt, is het echter verstandig om een papierversnipperaar van minstens DIN-P 3 of DIN-P 4 te gebruiken.

Wat doet de reverse functie van een papierversnipperaar?

hide product content

De reverse functie van een papierversnipperaar wordt ook wel de terugloopfunctie genoemd en zorgt ervoor dat de messen in tegenovergestelde richting werken. Als er papier of een ander materiaal in de messen vast blijft zitten, zorgt deze functie ervoor dat het materiaal in tegenovergestelde richting wordt verplaatst. Hierdoor komt het vaak weer los.

Niet elke papierversnipperaar heeft een reverse functie. Heeft jouw papierversnipperaar geen knop met een terugloopfunctie, dan maak je vastgelopen papier op een andere manier los. Raadpleeg in dit geval de handleiding van jouw papierversnipperaar om geschikte aanwijzingen te vinden.

Wat betekent de doorvoercapaciteit?

hide product content

De meeste papierversnipperaars vernietigen meerdere vellen papier tegelijk. Er kan nooit meer papier in dan de breedte van de gleuf toelaat, maar de doorvoercapaciteit laat je precies weten hoeveel bladzijdes het apparaat tegelijk kan verwerken. Hoe hoger de doorvoercapaciteit, des te meer vellen je tegelijk kunt versnipperen.

Houd er rekening mee dat de doorvoercapaciteit gebaseerd is op het versnipperen van vellen printpapier. Versnipper je een dikkere papiersoort, dan kan de versnipperaar minder vellen tegelijk aan. Dit geldt andersom ook voor dunnere papiersoorten.

Hoe komt deze fantastische Papierversnipperaar lijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Papierversnipperaar ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Papierversnipperaars, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Papierversnipperaars die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Papierversnipperaars het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Papierversnipperaars stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten die overeenkomstig zijn aan Papierversnipperaars

De beste Papierversnipperaars in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Houd uw bureau overzichtelijk en vernietig brieven, dossiers, rekeningen en andere interne documenten meteen. Deze krachtige A4 papiervernietiger met een opvangbak van 10 liter past perfect onder of zelfs op uw bureau; de perfecte aanvulling voor uw werkplek of kantoor thuis. Deze papiervernietiger is ondanks zijn compacte afmetingen sterk genoeg om ook creditcards te versnipperen. Een DIN-P2 veiligheidsniveau garandeert dat de documenten versnipperd worden tot moeilijk leesbare stroken van 6 mm breed. De papiervernietiger is voorzien van een omkeerschakelaar om vastgelopen papier snel en veilig te verwijderen. Specifications: Geaccepteerde objectenPapierGeaccepteerde objectenKredietkaartenGebruiksgebiedThuiskantoorCapaciteit10 lCutting speed2.5 m/minFormaatA4KleurZwartMateriaalKunststofStandaardDIN 1VersnipperenStripsVernietigt tot grootte6 x A4 pagesGebruikKantoorWerkbreedte220 mm Package contents: 1x papiervernietiger HandleidingHoud uw bureau overzichtelijk en vernietig brieven, dossiers, rekeningen en andere interne documenten meteen. Deze krachtige A4 papiervernietiger met een opvangbak van 10 liter past perfect onder of zelfs op uw bureau; de perfecte aanvulling voor uw werkplek of kantoor thuis. Deze papiervernietiger is ondanks zijn compacte afmetingen sterk genoeg om ook creditcards te versnipperen. Een DIN-P2 veiligheidsniveau garandeert dat de documenten versnipperd worden tot moeilijk leesbare str

1. Konig PS10 A4 Papierversnipperaar 10 l


Product informatiePlus or Show more

De kracht om meer te vernietigen! De Rexel Momentum X410-SL Slimline Papierversnipperaar vernietigt tot wel 10 A4 vellen tegelijk, met een continue doorlooptijd van 6 minuten, maakt het een ideale machine voor thuis. De X410-SL heeft een anti-vastloop technologie om het versnipperen te optimaliseren. P4, Cross cut snippers van 4x28mm. Stil met een simpele touch bedieningstoetsen voor een eenvoudige bediening. Een opvangbak van 23L (225 A4 vellen). Deze papiervernietiger ondersteunt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Eigenschappen Versnippert tot 10 vellen tegelijkertijd Hoog beveiligingsniveau van versnipperen met P4, Cross cut snippers van 4x28mm stukjes Versnipper meer papier met een continue doorlooptijd van 6 minuten Anti-vastloop technologie, papiervernietiger stopt automatisch en draait terug als er te veel papier is geplaatst Vernietigt gemakkelijk meerdere documenten, ook met nietjes en paperclips op de hoeken Simpele touch bedieningstoetsen voor een eenvoudige bediening Een grote 23L opvangbak voor 225 A4 vellen Stille werking, dus minimale verstoring thuis of op kantoor Een smaller design zodat hij op meerdere plekken neergezet kan worden 2 jaar garantie Onderhoud papiervernietiger met: Rexel Olievellen: 2101948 of 2101949

2. Rexel Stille Papierversnipperaar Momentum X410-SL Slimline Voor Thuis - Of Kantoorgebruik - Veiligheidsniveau: DIN P- 4 Snippers - Tot 10 A4-Vellen - Vernietigt Documenten, Nietjes En Paperclips - Opvangbak Van 23 Liter - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Deze Pavo papiervernietiger / schredder maakt stroken van 6mm van al uw vertrouwelijke documenten. ✅ Tot 6 vellen tegelijk invoeren ✅ Grote opvangbak van 10 liter ✅ Ook geschikt voor bankpassen en pinpassen

3. Pavo Papiervernietiger - 6 blads x 6mm - 10 Liter opvangbak


Product informatiePlus or Show more

Houd je bureau geordend en gooi brieven, documenten, facturen veilig weg. Deze krachtige A4-papierversnipperaar heeft een capaciteit van 10 liter voor versnipperd materiaal en is zo compact dat hij precies onder of op je bureau past. Documenten en kaarten worden versnipperd tot een DIN-P2-veiligheidsniveau dat ervoor zorgt dat ze worden versnipperd tot moeilijk te lezen stroken van 6 mm. De versnipperaar is uitgerust met een Reverse-knop om vastgelopen papier snel en veilig te verwijderen.

4. A4 Paper Shredder 10 L


Product informatiePlus or Show more

• Vernietigt tot 6 vel per keer (70 gr/m2) in snippers van 4x35mm (veiligheidsniveau DIN P-4) • Met Safety Lock kunt u de papiervernietiger blokkeren om per ongeluk inschakelen te voorkomen • Vernietigt non-stop tot 3 minuten • 11 liter opvangbak met afneembare kop • Vernietigt ook nietjes, creditcards en paperclips • 1 jaar garantie en 3 jaar garantie op het messenblok

5. Fellowes papierversnipperaar 6C snippers P4, 6 vel, zwart


Product informatiePlus or Show more

De kracht om meer te vernietigen! De Rexel Momentum X406 Papierversnipperaar vernietigt tot wel 6 A4 vellen tegelijk, met een continue doorlooptijd van 3 minuten, maakt het een ideale machine voor thuis. P4, Cross cut snippers van 4x30mm. Een opvangbak van 15L (125 A4 vellen). Deze papiervernietiger ondersteunt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Eigenschappen Papiervernietiger van Rexel Werkt snel en stil Vernietigt gemakkelijk meerdere documenten, ook met nietjes en paperclips op de hoeken Veiligheidsnorm: DIN P4 Afmetingen snippers: Cross Cut. 4 × 30 mm Maximaal: 6 vellen van 80 g/m² papier Opvangbak: 15 L

6. Rexel Momentum X406 Papiervernietiger Voor Thuis- En Kantoorgebruik - Veiligheidsniveau: DIN P- 4 Snippers - Tot 6 A4-Vellen - Vernietigt Documenten, Nietjes En Paperclips - Opvangbak Van 15 Liter - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Style-papiervernietiger vernietigt per keer 5 vel papier tot P3-snippers van 4x35 mm. Hij kan overweg met nietjes, paperclips en creditcards, en heeft een opvangbak van 7,5 liter.

7. Rexel - Papiervernietiger - Style - P3


Product informatiePlus or Show more

Om ervoor te zorgen dat uw papiervernietiger altijd optimaal functioneert en blijft functioneren is het belangrijk regelmatig het messenelement te smeren. 1 flacon x 350 ml

8. Olie Papiervernietiger Fellowes 350 ml


Product informatiePlus or Show more

Papier met hierop (persoonlijke) informatie zo klein mogelijk doormidden scheuren. Dat verdient een betere oplossing! Waarom zou je tenslotte moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Versnippering in stroken van 6 mm De PS100 papierversnipperaar versnipperd moeiteloos al jouw documenten in kleine stroken van 6 mm. Informatie achterhalen wordt op deze manier dus wel erg lastig. Doorvoercapaciteit van 6 vellen A4 papier per keer Een doorvoercapaciteit van 6 A4’tjes per keer maakt deze papiervernietiger erg gebruiksvriendelijk. De opvangbak heeft een inhoud van 7 liter. Wil je veel papier in één keer versnipperen? Dan is het ook mogelijk om de vernietiger boven een grotere bak te plaatsen met de handige uitschuifbare houder. Vastlopen vormt geen probleem Naast een automatische invoer beschikt deze papierversnipperaar ook over een handige reverse-functie. Vastgelopen papier wordt hiermee gemakkelijk teruggedraaid en kan vervolgens alsnog vernietigd worden. Specificaties Geschikt voor: Papier Doorvoercapaciteit: 6 vellen A4 papier Papierinvoer: Automatisch Reverse / terugdraaifunctie: Ja Inhoud opvangbak: 7 liter Snijwijze: Stroken ( 6 mm ) Veiligheidsniveau: P-2 Continuwerking: 2 minuten (1 uur afkoelen) Geluidsniveau: 70 dB Geschikt voor: Thuisgebruik Afmetingen: 31,8 x 13,5 x 27 cm ( l x b x h ) Gewicht: 1,2 kg Kleur: Zwart

9. Papierversnipperaar PS100 P-2 norm 6 vel stroken 6 mm voor thuisgebruik


Product informatiePlus or Show more

De Fellowes Powershred 60Cs is een papierversnipperaar die geschikt is voor kleine kantoren. Vernietig veilig met de SafeSense-technologie die in het apparaat is verwerkt. Deze technologie zorgt ervoor dat de Powershred 60Cs direct stopt wanneer hij in aanraking komt met een hand. Zo zijn je vingers altijd veilig. Bovendien voldoet deze papiervernietiger aan de DIN-P4-veiligheidsnorm, wat betekent dat hij papier vernietigt met zowel horizontale als verticale messen in kleine snippers. Verder vernippert hij tot 6 minuten onafgebroken tot 10 vel tegelijk, in een opvangbak van 22 liter.

10. Fellowes Powershred 60Cs


Producten die overeenkomstig zijn aan Papierversnipperaars


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Papierversnipperaars. Er zijn immers 226 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Papierversnipperaar kopen.