Bestenu

Beste papierversnipperaars - nov. 2022

Met meer dan 374 papierversnipperaars op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste papierversnipperaars op een rij
01Score: 10
Fellowes papierversnipperaar 6C snippers P4, 6 vel, zwart
Fellowes papierversnipperaar 6C snippers P4, 6 vel, zwart
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.9
Rexel Momentum X308
Rexel Momentum X308
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.7
Brasq Papierversnipperaar PS100 P-2 norm 6 vel stroken 6 mm voor thuisgebruik
Brasq Papierversnipperaar PS100 P-2 norm 6 vel stroken 6 mm voor thuisgebruik
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.2
alpina Papierversnipperaar/ Creditcard-Vernietiger
alpina Papierversnipperaar/ Creditcard-Vernietiger
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.8
Fellowes Papiervernietigerolie (350ml)
Fellowes Papiervernietigerolie (350ml)
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.7
Leitz IQ Home Office P4
Leitz IQ Home Office P4
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.6
DESQ® 20009 Papierversnipperaar
DESQ® 20009 Papierversnipperaar
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.9
Leitz IQ Slim Home Office Papierversnipperaar P-4 Snippers voor Thuis/Thuiswerkplek
Leitz IQ Slim Home Office Papierversnipperaar P-4 Snippers voor Thuis/Thuiswerkplek
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.8
Esperanza EN101 Papierversnipperaar – Papiervernietiger
Esperanza EN101 Papierversnipperaar – Papiervernietiger
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.3
Nedis Papierversnipperaar | 6x A4-pagina's | 10 l | Veiligheidsnorm: DIN 1 | 190 W | Zwart
Nedis Papierversnipperaar | 6x A4-pagina's | 10 l | Veiligheidsnorm: DIN 1 | 190 W | Zwart
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Papierversnipperaar Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Een compact hoopje onbruikbaar afval maken van oud papier is eenvoudig met een papierversnipperaar. Er is echter nogal wat keuze als het om papierversnipperaars gaat. Daarom lees je in deze koopgids welke de beste is!

Wat voor soorten papierversnipperaars zijn er?

Er zijn meer factoren waarop papierversnipperaars zich van elkaar onderscheiden dan je waarschijnlijk denkt. Verschillende modellen vernietigen papier op verschillende manieren en hebben een eigen werkwijze. Dat is dan ook te zien aan de verschillende functies die een papierversnipperaar heeft.

De soort snede is het eerste punt waarop deze apparaten zich van elkaar onderscheiden. Een papierversnipperaar vernietigt papier door het materiaal te snijden. Dat kan op twee verschillende manieren: door gewone stroken in de lengte te snijden of door microsnippers te maken. Microsnippers zijn veel kleinere deeltjes dan stroken en is dus geschikt om vertrouwelijke informatie te vernietigen.

De methode van papier invoeren is een tweede punt. Bij de meeste papierversnipperaars voer je het papier met de hand in. Heb je enorm veel papier, dan laat je het invoeren misschien ook liever aan de machine over.

Daarvoor zijn er papierversnipperaars die zelf het papier invoeren. Je legt het papier dat je wilt snipperen dan in een de daarvoor bestemde lade en de papierversnipperaar doet de rest.

Vervolgens kijken we naar continue werking of de afwezigheid daarvan. Het kost redelijk wat energie om papier te versnipperen en bij het verbruik van die energie komt hitte vrij. Veel papierversnipperaars hebben daarom tussen het versnipperen door een afkoelperiode. Een papierversnipperaar met een continue werking heeft die afkoelperiode echter niet nodig en werkt zodoende lekker door.

Kan een papierversnipperaar meer dan papier versnipperen? Ook daar kunnen we deze apparaten op filteren. Bepaalde papierversnipperaars zijn hiertoe namelijk in staat. Zo zijn er modellen waar je zelfs cd's en creditcards mee vernietigt. In sommige gevallen kan de versnipperaar zelfs nietjes verwerken, zodat je die niet van te voren uit documenten hoeft te peuteren.

Is een papierversnipperaar veilig?

Of een papierversnipperaar veilig is, kun je van meerdere kanten bekijken. In dit geval hebben we het over de veiligheid van de documenten die worden vernietigd: is het document na het versnipperen nog te herstellen en kan daardoor informatie in verkeerde handen terechtkomen?

In Europa hebben we belangrijke wetgeving als het om privacy gaat. De Algemene Verordening Gegevensbescherming, oftewel AVG, geldt in alle lidstaten van de EU en bepaalt in welke mate gegevens moeten worden beschermd.

De bescherming van persoonsgegevens en andere informatie speelt online een grote rol, maar geldt ook voor informatie op papier. Een papierversnipperaar snijdt het papier in kleine deeltjes, maar hoe klein die precies zijn heeft invloed op de veiligheid. Grove, grote snippers kunnen namelijk makkelijker hersteld worden, waardoor vernietigde informatie beschikbaar wordt.

Hoe kleiner de versnipperde deeltjes, des te beter de informatie wordt beschermd, omdat het document steeds moeilijker valt te herstellen. Het formaat van de snippers verschilt per papierversnipperaar en wordt opgedeeld in klassen. Hoe veilig een papierversnipperaar is, lees je dus af aan de veiligheidsklasse, ook wel de DIN-P-veiligheidsnorm genaamd.

Wat betekent de DIN-P veiligheidsnorm?

Hoe klein de snippers uiteindelijk worden heeft invloed op de veiligheid. Hoe kleiner de snippers, des te moeilijker een document hersteld kan worden – en des te beter de gegevensbescherming. Om concreet te stellen hoe veilig een papierversnipperaar op dit gebied is, zijn ze verdeeld over DIN-klassen.

De afkorting DIN staat voor Duitse Instituut voor Normeringen. Het getal achter DIN-P geeft aan in welke veiligheidsklasse de papierversnipperaar zich bevindt. DIN-P 1 is de laagste klasse en snijdt het papier in stroken, terwijl DIN-P 7 de hoogste klasse is en papier vernietigt tot een bijna onherkenbaar hoopje fijngemalen papier.

Voor thuisgebruik is een lage DIN-P klasse voldoende. Wanneer je professioneel met persoonsgegevens werkt, is het echter verstandig om een papierversnipperaar van minstens DIN-P 3 of DIN-P 4 te gebruiken.

Wat doet de reverse functie van een papierversnipperaar?

De reverse functie van een papierversnipperaar wordt ook wel de terugloopfunctie genoemd en zorgt ervoor dat de messen in tegenovergestelde richting werken. Als er papier of een ander materiaal in de messen vast blijft zitten, zorgt deze functie ervoor dat het materiaal in tegenovergestelde richting wordt verplaatst. Hierdoor komt het vaak weer los.

Niet elke papierversnipperaar heeft een reverse functie. Heeft jouw papierversnipperaar geen knop met een terugloopfunctie, dan maak je vastgelopen papier op een andere manier los. Raadpleeg in dit geval de handleiding van jouw papierversnipperaar om geschikte aanwijzingen te vinden.

Wat betekent de doorvoercapaciteit?

De meeste papierversnipperaars vernietigen meerdere vellen papier tegelijk. Er kan nooit meer papier in dan de breedte van de gleuf toelaat, maar de doorvoercapaciteit laat je precies weten hoeveel bladzijdes het apparaat tegelijk kan verwerken. Hoe hoger de doorvoercapaciteit, des te meer vellen je tegelijk kunt versnipperen.

Houd er rekening mee dat de doorvoercapaciteit gebaseerd is op het versnipperen van vellen printpapier. Versnipper je een dikkere papiersoort, dan kan de versnipperaar minder vellen tegelijk aan. Dit geldt andersom ook voor dunnere papiersoorten.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische papierversnipperaar lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de zoektocht naar de beste papierversnipperaar ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over papierversnipperaars, maar nu assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle papierversnipperaars die op de markt zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke papierversnipperaars het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van papierversnipperaars stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

Producten die vergelijkbaar zijn aan papierversnipperaars

De beste papierversnipperaars in een makkelijke lijst

1 - Fellowes papierversnipperaar 6C snippers P4, 6 vel, zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

• Vernietigt tot 6 vel per keer (70 gr/m2) in snippers van 4x35mm (veiligheidsniveau DIN P-4) • Met Safety Lock kunt u de papiervernietiger blokkeren om per ongeluk inschakelen te voorkomen • Vernietigt non-stop tot 3 minuten • 11 liter opvangbak met afneembare kop • Vernietigt ook nietjes, creditcards en paperclips • 1 jaar garantie en 3 jaar garantie op het messenblok

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Rexel Momentum X308

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Rexel Momentum X308 papierversnipperaar versnipper je handmatig 8 vellen tegelijk in stroken. Door de DIN P-3 veiligheidsnorm versnipper je alle vellen papier in kleine stroken, zo is privacygevoelige informatie niet meer te achterhalen. Eén A4 versnipper je namelijk in 320 snippers. Je krijgt geen snee in je vinger, want door de veiligheidsfunctie stoppen de messen meteen zodra er vingers in de buurt zijn. Met de Momentum X308 vernietig je niet alleen papier, maar ook nietjes en paperclips. Na 3 minuten versnipperen, heeft de papierversnipperaar één uur nodig om af te koelen. Door het handige kijkvenster zie je direct hoe vol de opvangbak is, zodat je ziet of je nog een lading papier kunt versnipperen. Het geluidsniveau van 70 decibel vergelijk je met het geluid van een elektrisch scheerapparaat.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Brasq Papierversnipperaar PS100 P-2 norm 6 vel stroken 6 mm voor thuisgebruik

Loading..
Ga naar laagste prjis

Papieren met hierop (belangrijke) informatie zo klein mogelijk doormidden scheuren is met deze papier vernietiger niet meer aan de orde. Waarom tenslotte moeilijk doen als het ook gewoon makkelijk kan? Versnippering in stroken van 6 mm De PS100 papiervernietiger vernietigd moeiteloos al uw documenten in stroken van 6 mm. Wanneer uw papieren versnipperd zijn, wordt informatie achterhalen vervolgens dus wel erg lastig. Doorvoercapaciteit van 6 vellen A4 papier per keer Met een doorvoercapaciteit van 6 A4’tjes is deze papierversnipperaar erg gebruiksvriendelijk. De opvangbak heeft een inhoud van 7 liter. Wanneer u veel papier in één keer wilt versnipperen, is het ook mogelijk om de vernietiger boven een grotere bak te plaatsen met de handige uitschuifbare houder. Vastlopen is verleden tijd Naast een automatische invoer beschikt deze papiervernietiger ook over een handige reverse-modus. Vastgelopen papier wordt hiermee gemakkelijk teruggedraaid en kan vervolgens alsnog vernietigd worden. Kenmerken Geschikt voor: Papier Doorvoercapaciteit: 6 vellen A4 papier Papierinvoer: Automatisch Reverse / terugdraaifunctie: Ja Inhoud opvangbak: 7 liter Snijwijze: Stroken ( 6 mm ) Veiligheidsniveau: P-2 Continuwerking: 2 minuten (1 uur afkoelen) Geluidsniveau: 70 dB Geschikt voor: Thuisgebruik Afmetingen: 31,8 x 13,5 x 27 cm ( l x b x h ) Gewicht: 1,2 kg Kleur: Zwart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - alpina Papierversnipperaar/ Creditcard-Vernietiger

Loading..
Ga naar laagste prjis

Soms heb je documenten die je niet zomaar bij het oud papier wil doen, omdat ze gevoelige informatie bevatten. Dan zijn papierversnipperaars een uitkomst. Deze zwarte papierversnipperaar van alpina is geschikt voor thuis in je werkkamer of op kantoor. En hij werkt ook als vernietiger van creditcards! Shredder in stroken De automatische shredder versnijdt je papier in stroken. De snijstrip snijdt per keer 6 vellen van 80 gram A4-formaat. De kleine papierstrookjes vangt hij op onder de messen, in een opvangbak van 10 liter. Gemakkelijk bedienen Bedienen van de shredder gaat heel gemakkelijk. Bovenop de papierversnipperaar zit een bedieningsknop met 4 standen: Off: uit-stand Auto: stand-by-stand Fwd: vooruit Rev: achteruit Gebruik je de shredder regelmatig, dan zet je hem het beste in de stand 'auto'. Als het versnipperen is voltooid, gaat de versnipperaar dan automatisch terug naar stand-by. De shredder kan vastlopen als je bijvoorbeeld meer dan 6 A4-tjes in het apparaat hebt gedaan. Met de standen 'rev' en 'fwd' kun je de richting van de messen aanpassen om het papier te verwijderen. Beschermd tegen oververhitting Als je veel papier vernietigt, wordt de versnipperaar binnenin heet. De ingebouwde bescherming tegen oververhitting schakelt het apparaat uit om schade te voorkomen. Laat de shredder na twee minuten gebruik minimaal veertig minuten afkoelen voordat je de papiervernietiger opnieuw gebruikt. Details alpina papierversnipperaar Capaciteit: per keer 6 vellen van 80 g A4-formaat (niet bedoeld voor karton of dik papier) Ook voor vernietiging van creditcards Met opvangbak van 10 liter Bedieningsknop: OFF (uit), AUTO (automatisch), FWD (forward) en REV (reverse) Beschermd tegen oververhitting Voeding: 220 – 240 V, 50 Hz Ingangsstroom: 0,9 A Stroomverbruik: 190 Watt Bedrijfscyclus: 2 minuten aan, 40 minuten uit Manier van snijden: stroken Breedte invoer: 220 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Fellowes Papiervernietigerolie (350ml)

Loading..
Ga naar laagste prjis

Olie je papiervernietiger regelmatig om vastlopers en slijtage van de messen te verkomen. Het haalt het stof weg en smeert het snijmechanisme. Gebruik deze Fellowes Papiervernietigerolie voor jouw Fellowes apparaat. Er zijn 2 manieren om te oliën met een olieflesje: 1. Giet de olie in de invoer van het apparaat en versnipper daarna een vel papier. 2. Giet olie in enkele bewegingen in de breedte over een staand vel papier in de breedte van het vel en versnipper het daarna.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Leitz IQ Home Office P4

Loading..
Ga naar laagste prjis

Vernietig vertrouwelijke documenten met de Leitz IQ Home Office P4. Deze papierversnipperaar is vooral geschikt voor thuis. De IQ Home Office P4 voldoet aan het DIN P-4 veiligheidsniveau, waardoor hij een A4'tje in 421 onherstelbare snippers versnippert. Vernietig tot 10 documenten tegelijk, zelfs met nietjes en paperclips erbij. Voer je per ongeluk teveel vellen in? Dan duwt de anti-vastloop functie het papier automatisch weer terug omhoog. Je hoeft de opvangbak niet vaak te legen door de papiercapaciteit van 225 vellen. Dit model produceert 58 db aan geluid, wat vergelijkbaar is met een draaiende wasmachine. Je versnippert documenten tot 6 minuten onafgebroken. Hierna moet de papiervernietiger 60 minuten afkoelen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - DESQ® 20009 Papierversnipperaar

Loading..
Ga naar laagste prjis

Matzwarte papiervernietiger voor thuisgebruik, snipper model P-4; AVG-Proof Vernietigt; Papier en (Credit) Cards Vernietigt tot 8 vel 70g/m² in één keer Vernietigt 1 vel A4 papier in 410 snippers Opvangbak met vulniveau-venster Opvangbak kan zonder plasticzak gebruikt worden en er passen ongeveer 50 vel vernietigd A4 papier in. Veiligheidsniveau P-4 Voldoet hiermee aan de minimale eisen van de AVG wetgeving. DESQ Papiervernietigers zijn specifiek voor het Thuiskantoor ontwikkeld ; gebruikersvriendelijk, veilig en altijd gebruiksklaar! Alle modellen zijn uitgevoerd met een automatische Start-Stop en een handmatige terugloopfunctie Voor uw veiligheid kan de papiervernietiger uitsluitend worden ingeschakeld indien de opvangbak geplaatst is. De thermische beveiliging voorkomt dat de papiervernietiger oververhit raakt. Stop Identiteits Fraude: gebruik een papiervernietiger ook thuis, zodat vertrouwelijke gegevens en documenten niet bij het huisvuil of in de papiercontainer belanden. Alleen cross-cut papiervernietigers met veiligheidsniveau van P-4 of hoger voldoen aan de AVG wetgeving. Met een papiervernietiger die snippers maakt hoef je de opvangbak tot wel 6x minder snel te legen dan een stroken machine met dezelfde opvangbak. Specificaties: Doorvoercapaciteit: 8 (A4/70gr m2) Vernietigt: Papier en (bank) pasjes Invoerbreedte: 220 mm Snijbreedte: 4x38 mm Veiligheidsniveau: P-4 (DIN 66399) Bediening: Automatisch Opvangvolume: 11 liter Snelheid: 2 (m/min) Netaansluiting: 220-240 (Volt) Afmetingen: 310 x 303 x 135 mm (h x b x l) Gewicht: 2 (kg) Geluidsniveau: 72 (db)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Leitz IQ Slim Home Office Papierversnipperaar P-4 Snippers voor Thuis/Thuiswerkplek

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze stijlvolle en zeer compacte papiervernipperaar van Leitz is ideaal voor uw thuiskantoor. Makkelijk te plaatsen door het compacte formaat, ideaal voor de thuiskantoor gebruiker. Deze anti-vastlopende, stillere en langdurig werkende papiervernietiger geeft stijl aan uw thuiskantoor. Versnippert 10 A4 vellen in één keer in de ruime 23L opvangbak en met eenvoudige tiptoetsbediening. Verhoog de veiligheid van de papiervernietiging met deze DIN P4 papiervernietiger. Eigenschappen Stillere werking - voor een rustige werkomgeving (bij regelmatig gebruik van Leitz olievellen) Versnippert maximaal 10 A4 vellen per keer - ideaal voor gebruik op een thuiskantoor. Anti-vastloop technologie, papiervernietiger stopt automatisch en draait terug als er teveel papier is geplaatst. Continue werkduur van 6 minuten - ideaal voor onregelmatig versnipperen. LED-licht geeft aan wanneer de papiervernietiger moet stoppen om af te koelen. Vernietigingssnelheid van 1,8 meter per minuut. Tiptoetsbediening - simpel en intuïtief voor eenvoudige bediening. Compact ontwerp met een gemakkelijk te legen 23L opvangbak - past in kleinere ruimtes en kan maximaal 225 vel bevatten voordat hij geleegd moet worden. Veilig slot - zodat de papiervernietiger niet zonder toezicht kan worden gebruikt. 255 (b) x 375 (h) x 370 (d), 6,5 kg. 2 + 1 jaar garantie - registreer u om het extra garantiejaar te claimen. Vernietigt ook nietjes en paperclips. NB: het is bij deze papiervernietiger belangrijk dat de bovenkant met het snijmechanisme zodanig op de opvangbak wordt geplaatst dat merklogo zich boven het doorkijkluik van de opvangbak bevind.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Esperanza EN101 Papierversnipperaar – Papiervernietiger

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Esperanza BLADE Papierversnipperaar is ideaal om oude documenten te versnipperen. De papierversnipperaar kan vijf vellen tegelijk versnipperen. Het apparaat begint automatisch met versnipperen en maakt stroken van het papier. Hoe te gebruiken De papierversnipperaar moet aangesloten worden op het stopcontact. Vervolgens stopt u per vijf vellen het papier in de papierversnipperaar die het papier automatisch voor u versnippert. Compacte en eenvoudig De Esperanza BLADE Papierversnipperaar is een compacte papierversnipperaar met een eenvoudige werking. De volledige grootte van deze papierversnipperaar is: 310 x 150 x 270 [mm], dit is erg compact en ideaal als u de papierversnipperaar wilt opbergen in bijvoorbeeld een kast. Verstelbare arm Aan de deksel van de papierversnipperaar is een verstelbare arm bevestigd. De papierversnipperaar heeft een afvalmand van 10L, doormiddel van de verstelbare arm kan er ook een grotere afvalbak onder de papierversnipperaar bevestigd worden. Versnipperen Met deze papierversnipperaar versnippert u maximaal vijf vellen per keer. Uw oude documenten worden versnippert in stroken 7 mm met een snijsnelheid van 3,5m/min. Drie verschillende standen De Esperanza BLADE Papierversnipperaar heeft drie verschillende standen: ON/AUTO: de papierversnipperaar begint met versnipperen zodra u het papier er in doet FWD: dit is een terugloopfunctie, dit kunt u gebruiken als de papierversnipperaar vastloopt REV: bij deze stand blijft de papierversnipperaar aan tot dat u hem uit zet Aantal vernietigde vellen: 5/80g Volledige grootte: 310 x 150 x 270 [mm] Type snede: snippers 7mm Afvalmand: 10L Beveiliging toekomst: safelock/thermische schakelaar Vernietigt veilig: papier

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Nedis Papierversnipperaar | 6x A4-pagina's | 10 l | Veiligheidsnorm: DIN 1 | 190 W | Zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Houd je bureau geordend en gooi brieven, documenten, facturen en zelfs bankpassen veilig weg. Deze krachtige A4-papierversnipperaar heeft een capaciteit van 10 liter voor versnipperd materiaal en is zo compact dat hij precies onder of op je bureau past. Documenten en kaarten worden versnipperd tot een DIN-P2-veiligheidsniveau dat ervoor zorgt dat ze worden versnipperd tot moeilijk te lezen stroken van 6 mm. De versnipperaar is uitgerust met een Reverse-knop om vastgelopen papier snel en veilig te verwijderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van papierversnipperaars. Er zijn namelijk 374 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste