Bestenu

Beste grafische rekenmachines - dec. 2022

Met meer dan 37 grafische rekenmachines op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste grafische rekenmachines in een handige lijst
01Score: 9.7
Texas Instruments TI-84 CE-T + Python app
Texas Instruments TI-84 CE-T + Python app
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.6
Casio FX-CG50
Casio FX-CG50
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.9
Texas Instruments TI 84-Plus CE-T
Texas Instruments TI 84-Plus CE-T
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.8
Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ CX II-T CAS
Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ CX II-T CAS
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.3
HP Prime G2 Grafische Rekenmachine
HP Prime G2 Grafische Rekenmachine
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.8
TI 84 Plus CE-T Python Edition + Beschermhoes + verlengde garantie + Laadkabel
TI 84 Plus CE-T Python Edition + Beschermhoes + verlengde garantie + Laadkabel
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.7
Texas Instruments TI-Nspire CX II-T
Texas Instruments TI-Nspire CX II-T
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.3
TI-84 Plus CE-T Python Edition + verlengde garantie
TI-84 Plus CE-T Python Edition + verlengde garantie
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.1
HP Prime + Beschermhoes
HP Prime + Beschermhoes
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.7
HP Prime
HP Prime
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Grafische Rekenmachine Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Wiskundige berekeningen kunnen erg uitgebreid zijn. Maak je regelmatig zulke berekeningen , dan is een grafische rekenmachine behulpzaam. Lees hier waar je op let bij aanschaf van een grafische rekenmachine.

Wat is het verschil tussen een grafische rekenmachine en andere rekenmachines?

Er zijn allerlei soorten rekenmachines. De simpelste soort is de bureaurekenmachine: het scherm bevat één regel en je maakt hier eenvoudige rekensommen mee. Deze staat vaak ook in de vorm van een applicatie op je smartphone of computer. De grafische rekenmachine heeft juist een groter scherm en veel meer regels: wel 8 tot 11.

Op een grafische machine kun je dan ook veel meer uitgebreide en ingewikkelde berekeningen maken. Je kunt formules invoeren, grafieken maken en nog veel meer.

Ten slotte is er de financiële rekenmachine. Die is erg handig voor zakelijk gebruik, want je kunt er makkelijker winstmarges en BTW-percentages mee berekenen.

Wat kun je allemaal met een grafische rekenmachine?

In tegenstelling tot de bureaurekenmachine, kun je met een grafische rekenmachine ontzettend veel onderdelen van wiskunde, natuurkunde en algebra toepassen. Zo bereken je machten en wortels, voer je formules in en kun je verschillende soorten grafieken maken. De nieuwste grafische rekenmachines hebben nog meer opties.

Veel grafische rekenmachines hebben bijvoorbeeld een geheugenfunctie en notitiefunctie. Op die manier kun je belangrijke en handige informatie bewaren en terugvinden, ook in de vorm van tekst. Zo bewaar je grafieken om te vergelijken en informatie die je voor berekeningen nodig hebt in de notities opslaan.

Het is bij sommige modellen zelfs mogelijk om een spelletje te spelen. Door de grafische rekenmachine met een computer te verbinden, kun je een game bestand op het apparaat zetten en vervolgens in je vrije tijd een potje gamen.

Welke grafische rekenmachines zijn toegestaan voor schoolexamens?

Om te voorkomen dat er tijdens schoolexamens misbruik wordt gemaakt van de notitie- en geheugenfunctie, zijn alleen grafische rekenmachines met een examenstand geschikt. De examenstand is een functie op de rekenmachine die toegang tot notities en de geheugenfunctie blokkeert zolang de stand is ingeschakeld.

Vaak is op de grafische rekenmachine aan de hand van een icoontje of lichtje te zien of de examenstand is ingeschakeld. Schakel je de examenstand uit, dan heb je weer volledige toegang tot alle functies van de rekenmachine. Heeft een grafische machine helemaal geen examenstand, dan is het waarschijnlijk niet toegestaan om deze bij toetsen en examens te gebruiken.

Hoe reset je een grafische rekenmachine?

Als je het hele geheugen en alle notities wilt verwijderen om de grafische rekenmachine weer naar oorspronkelijke instellingen terug te zetten, moet je de rekenmachine resetten. Houd er wel rekening mee dat de verwijderde data na een reset niet meer terug te halen is.

Om de grafische rekenmachine te resetten, toets je een bepaalde combinatie van knoppen in. Welke combinatie dat precies is verschilt per merk, rekenmachine en model. Zoek in de handleiding van het apparaat op welke combinatie van toetsen jij nodig hebt om de rekenmachine een reset te geven.

Waar let je op als je een grafische rekenmachine koopt?

Als je een grafische rekenmachine voor school koopt, let er dan in ieder geval op dat het model een examenfunctie heeft. Vaak doet de school ook een aanbeveling voor een merk en is een bepaalde versie een vereiste. Een versie die te oud is, mist bepaalde functies die in de lesstof worden behandeld. Zorg er dus voor dat de rekenmachine past bij de eisen die school stelt.

Koop je een grafische rekenmachine voor eigen gebruik, dan is het goed om te bekijken waar het je het apparaat precies voor gebruikt. Werk je vooral met financiële berekeningen, dan is de financiële rekenmachine een betere optie. Zijn jouw berekeningen vaak erg lang, dan wil je zo veel mogelijk schermregels hebben. Een grafische rekenmachine met 11 schermregels is dan erg geschikt.

hero illustration

Hoe komt deze handige grafische rekenmachine opsomming tot stand..?

De wereld verandert... en dus de het winkelonderzoek naar de beste grafische rekenmachine ook!
In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over grafische rekenmachines, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle grafische rekenmachines die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke grafische rekenmachines het best worden verkocht
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van grafische rekenmachines stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

Producten die soortgelijk zijn aan grafische rekenmachines

De beste grafische rekenmachines in een makkelijke lijst

1 - Texas Instruments TI-84 CE-T + Python app

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Texas Instruments TI-84 CE-T + Python app maken leerlingen kennis met het programmeren in Python. Het is hetzelfde model als de TI-84 CE-T, maar je krijgt de Python app er extra bij. Hij is geschikt voor het maken van je eindexamen. Je doet met deze rekenmachine meer dan alleen maar rekensommen uitrekenen. Deze grafische rekenmachine heeft een aparte Python app waarmee jij alles leert over het invoeren van codes en de uitkomsten daarvan. Alle wiskundige berekeningen zijn nog duidelijker met het kleurenscherm en de hoge resolutie. Met deze rekenmachine plot je de ene grafiek na de andere, terwijl alles overzichtelijk blijft dankzij de diverse kleuren. Je laadt de rekenmachine op met de bijgeleverde oplaadkabel. Het opladen van de rekenmachine duurt ongeveer 4 uur. Om apps en de rekenmachine up-to-date te houden, heb je de bijbehorende software voor de pc nodig.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Casio FX-CG50

Loading..
Ga naar laagste prjis

Kenmerken - Vormfactor: Pocket - 15 cijfers - 8 tekstregels - 21 karakters op beeldscherm - Backlight display - Flash geheugen - USB 2.0 poorten - Stroombron: Batterij/Accu - Kleur: zwart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Texas Instruments TI 84-Plus CE-T

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze slanke en lichte rekenmachine heeft alle functionaliteit van de TI-84 Plus. Maar dan met een hoge resolutie kleurenscherm met helder backlight. Opvolger van de TI-84 Plus C Silver Edition. Je kunt hiermee afbeeldingen toevoegen aan grafieken. Deze versie heeft een oplaadbare batterij. Ook de TI-84 Plus Colour versie is toegestaan op het centraal eindexamen HAVO & VWO en International Baccalaureate® (IB). Kortom het ideale alternatief voor de TI-84 Plus. Met examenstand (verplicht CE Nederland 2016). Specificaties: - Schermgrootte: 320 x 240 pixels (2.8" diagonaal) - Schermresolutie: 140 DPI; 16-bits kleuren - Inclusief oplaadbare batterij - 3 MB Flash ROM-geheugen voor het opslaan van gegevens en applicaties (apps) - 154 KB RAM-geheugen - USB-poort voor verbinding en communicatie met de grafische rekenmachines TI-84 Plus, TI-84 Plus Silver Edition, TI-84 Plus C Silver Edition en andere TI-84 Plus CE-T - Schokbestendig schuifdeksel - Interne klok met datum- en tijdweergave Functies: - Afbeeldingen toevoegen aan achtergrond grafiek - 15 kleuren voor functie grafiek maken - Stijl en kleur van assen en rasters op grafieken wijzigen - Help opbouw catalogus - Alfabetische CATALOGUS van alle functies van de TI-rekenmachine in één menu - Geavanceerde functies via vervolgkeuzelijst - Reële en complexe getallen berekend met een nauwkeurigheid van 14 cijfers en weergegeven met 10 cijfers en een exponent van 2 cijfers - Grafieken met 10 rechthoekige functies, 6 parametervergelijkingen, 6 polaire vergelijkingen en 3 recursief gedefinieerde rijen - Maximaal 10 grafiekfuncties tegelijkertijd gedefinieerd, opgeslagen, grafisch voorgesteld en geanalyseerd - De Sequence graphing-modus toont curve van tijdreeksen, web-/trapgrafiek en fasegrafieken. - Door gebruiker gedefinieerde lijstnamen. In lijsten kunnen maximaal 999 elementen worden opgeslagen - 17 interactieve zoomfuncties - Numerieke berekeningen in tabelvorm voor alle grafiekmodi - Interactieve analyse van functiewaarden, wortels, maxima, minima, integralen en afgeleiden - 8 verschillende grafiekstijlen om alle grafieken van elkaar te onderscheiden - Opties om het scherm horizontaal of verticaal te splitsen - Grafiek en tabel naast elkaar bekijken. - Bewaart maximal 10 matrices - Matrixfuncties zijn onder meer inverse, determinant, transponeren, samenvoegen, en gereduceerde rij-echelonvorm en basisbewerkingen van rijen. Matrices omzetten in lijsten en omgekeerd - Statistische analyse met één en twee variabelen op basis van een lijst, inclusief logistieke, sinusoïdale, mediaan-mediaan, lineaire, logaritmische, exponentiële, power-, kwadratische polynoom-, kubieke polynoom- en vierdemachtspolynoomregressiemodellen - 3 statistische plotdefinities voor scatterplots, xy-lijnplots, histogrammen, normale en gewijzigde boxplots en normale waarschijnlijkheidsplots - Geavanceerde statistische functies zoals 10 hypothesefuncties, 7 betrouwbaarheidsintervalfuncties en one-way ANOVA - 15 waarschijnlijkheidsverdelingsfuncties zoals normaal, student-t, Chi-kwadraat, binomiaal en Poisson - Zakelijke functies zijn onder meer tijdswaarde van geld (TVM), cashflows en afschrijvingen. Interactieve editor in volledig scherm voor het oplossen van TVM-problemen - Interactieve editor oplosser van vergelijkingen zorgt voor numerieke oplossingen voor verschillende variabelen in een vergelijking - 11 regressieberekeningen Door het elektronisch up-to-date houden van de software van de grafische rekenmachine beschikt u over de meest actuele functionaliteiten en softwaretoepassingen (apps) - TI Connectivity-kabel inbegrepen - TI Connectivity-kabel en TI Connect™ CE-software maken overdracht van informatie mogelijk van en naar een computer, en afdrukken of opslaan op schijf Beperkte garantie van 3 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ CX II-T CAS

Loading..
Ga naar laagste prjis

Vertrouwde functionaliteit, extra mogelijkheden, interactiviteit De nieuwe generatie TI-Nspire™ CX grafische rekenmachines breidt de unieke visuele, praktische benadering van het platform uit voor conceptueel onderzoek, ontdekking en verkenning in wiskunde, natuurwetenschappen en STEM-klassen. Gebouwd op een bewezen basis Alle kenmerken die TI-Nspire™ CX grafische rekenmachines ideaal maken voor wiskunde en natuurwetenschappen vanaf de middelbare school tot aan de universiteit, zijn terug te vinden in de nieuwe generatie TI-Nspire™ CX II-T modellen. Dynamisch gekoppelde toepassingen maken verkenning op meerdere manieren mogelijk. Rekenmachine Voer berekeningen uit in de juiste wiskundige notatie. Programmeren Omvat programmeermogelijkheden in Python, ondersteunt programmering in verschillende talen (TI Basic en Python). Grafieken Plot, verken en animeer functies, vergelijkingen en ongelijkheden. Lijsten & Spreadsheet Combineer spreadsheet-functionaliteit met wiskundige bewerkingen. Gegevens & Statistieken Dynamische grafieken en interactieve analyse van gegevens. Geometrie Construeer en verken dynamisch meetkundige figuren en eigenschappen. Notities Creëer interactieve activiteiten, documenten of rapporten. DataQuest™ Plug and play gegevensverzameling en wetenschappelijke analyse. Programma Bewerker Voeg nieuwe functionaliteit toe en creëer rijke STEM-activiteiten. AFMETINGEN (lengte x breedte x diepte mm) Product: 190 x 90 x 20 Product in verpakking: 270 x 190 x 45 Doos: 275 x 145 x 200 GEWICHT Product (gr): 286 Product in verpakking (gr): 422 Doos (gr): 1390 INHOUD: (1) eenheid, (1) USB-computerkabel, (1) TI-Nspire™ CX CAS Student Software (eeuwigdurende licentie), (1) beknopte referentiekaart POWER: TI oplaadbare batterij XXBT/KT/B (geïnstalleerd) GARANTIE: 3 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - HP Prime G2 Grafische Rekenmachine

Loading..
Ga naar laagste prjis

Touchbediening. Full-colour. Revolutionaire functionaliteit. De HP Prime Graphing Calculator is een handheld rekenmachine voor het touchtijdperk. Dit schitterende multi-touch kleurenapparaat biedt zowel touchbediening als toetsinvoer, simpele integratie van wiskundige representaties, snelle beoordeling van educatieve vorderingen, draadloze connectiviteit1 en een lang werkende oplaadbare lithium-ion batterij. De rekenmachine die je nooit meer wilt missen Deze evolutie op calculatorgebied heeft een stijlvol, plat, matmetalen design en levert uitstekende prestaties. Een schuifklep beschermt de machine als die niet gebruikt wordt. Krachtige applicaties Speciale knoppen om te schakelen tussen symbolische, grafische en numerieke weergave. Onderzoek wiskundige concepten met dynamische geometrie, CAS, geavanceerde grafische toepassingen en spreadsheetapplicaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - TI 84 Plus CE-T Python Edition + Beschermhoes + verlengde garantie + Laadkabel

Loading..
Ga naar laagste prjis

Belangrijkste functies: Vergelijkbare eigenschappen als de TI-84 Plus CE-T Met Python App Hoge resolutie, backlight kleurenscherm Oplaadbare batterij Met Nederlandseexamenstand (verplicht bij de examens wiskunde) De Python App is geblokkeerd in de Nederlandse examenstand. Met functie om in Python te programmeren

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Texas Instruments TI-Nspire CX II-T

Loading..
Ga naar laagste prjis

Gebruik de Texas Instruments TI Nspire CX II T op school en maak kennis met programmeren door de Python software. Als leerling leer je snel wat de verschillende codes inhouden en wat er allemaal bij programmeren komt kijken. is geschikt voor vakken als wiskunde, natuurwetenschappen, onderzoek en informatica. Al je berekeningen, codes en andere data zet je eenvoudiger over op je pc en iPad. Zo onderbouw je jouw schoolopdrachten met deze gegevens. Dankzij het grote kleurenscherm en de hoge resolutie van 125 dpi zie je alle berekeningen en grafieken nog duidelijker. Deze rekenmachine heeft een examenstand en is daardoor geschikt voor je schoolexamens.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - TI-84 Plus CE-T Python Edition + verlengde garantie

Loading..
Ga naar laagste prjis

Belangrijkste functies: Vergelijkbare eigenschappen als de TI-84 Plus CE-T Met Python App Hoge resolutie, backlight kleurenscherm Oplaadbare batterij Met Nederlandseexamenstand (verplicht bij de examens wiskunde) De Python App is geblokkeerd in de Nederlandse examenstand. Met functie om in Python te programmeren

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - HP Prime + Beschermhoes

Loading..
Ga naar laagste prjis

.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - HP Prime

Loading..
Ga naar laagste prjis

Touchbediening. Full-colour. Revolutionaire functionaliteit. De HP Prime Graphing Calculator is een handheld rekenmachine voor het touchtijdperk. Dit schitterende multi-touch kleurenapparaat biedt zowel touchbediening als toetsinvoer, simpele integratie van wiskundige representaties, snelle beoordeling van educatieve vorderingen, draadloze connectiviteit1 en een lang werkende oplaadbare lithium-ion batterij. De rekenmachine die je nooit meer wilt missen Deze evolutie op calculatorgebied heeft een stijlvol, plat, matmetalen design en levert uitstekende prestaties. Een schuifklep beschermt de machine als die niet gebruikt wordt. Krachtige applicaties Speciale knoppen om te schakelen tussen symbolische, grafische en numerieke weergave. Onderzoek wiskundige concepten met dynamische geometrie, CAS, geavanceerde grafische toepassingen en spreadsheetapplicaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van grafische rekenmachines. Er zijn immers 37 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste