Bestenu

Wat is de beste grafische rekenmachine van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 maart, 2023

Het kopen van een goede grafische rekenmachine is een lastige uitdaging. Wat is de beste grafische rekenmachine van 2023? Na het analyseren van 24 grafische rekenmachines kwam de Casio FX-CG50 - Grafische rekenmachine zwart als beste uit onze grafische rekenmachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de grafische rekenmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 grafische rekenmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame grafische rekenmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste grafische rekenmachines

1Score: 9.6
Casio FX-CG50 - Grafische rekenmachine zwart
Beste Grafische Rekenmachine voor professionals
Casio FX-CG50 - Grafische rekenmachine zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart
Beste Grafische Rekenmachine voor studenten
Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.9
HP Prime Graphing Calculator G2 grijs
HP Prime Graphing Calculator G2 grijs
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ wit | rood
Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ wit | rood
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Texas Instruments TI-84 Plus CE-T
Texas Instruments TI-84 Plus CE-T
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.6
Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 zwart
Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 zwart
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.3
Texas Instruments Texas grafische rekenmachine zwart
Texas Instruments Texas grafische rekenmachine zwart
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.2
HP Prime G2 Grafische Rekenmachine grijs | zwart
HP Prime G2 Grafische Rekenmachine grijs | zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.8
Texas Instruments TI 84 Plus
Texas Instruments TI 84 Plus
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.4
Casio FX-9860GII - wetenschappelijke rekenmachine zwart
Beste Grafische Rekenmachine voor beginners
Casio FX-9860GII - wetenschappelijke rekenmachine zwart
Casio
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Grafische Rekenmachine Koopgids

Wiskundige berekeningen kunnen erg uitgebreid zijn. Maak je regelmatig zulke berekeningen , dan is een grafische rekenmachine behulpzaam. Lees hier waar je op let bij aanschaf van een grafische rekenmachine.

Wat is het verschil tussen een grafische rekenmachine en andere rekenmachines?

Er zijn allerlei soorten rekenmachines. De simpelste soort is de bureaurekenmachine: het scherm bevat één regel en je maakt hier eenvoudige rekensommen mee. Deze staat vaak ook in de vorm van een applicatie op je smartphone of computer. De grafische rekenmachine heeft juist een groter scherm en veel meer regels: wel 8 tot 11.

Op een grafische machine kun je dan ook veel meer uitgebreide en ingewikkelde berekeningen maken. Je kunt formules invoeren, grafieken maken en nog veel meer.

Ten slotte is er de financiële rekenmachine. Die is erg handig voor zakelijk gebruik, want je kunt er makkelijker winstmarges en BTW-percentages mee berekenen.

Wat kun je allemaal met een grafische rekenmachine?

In tegenstelling tot de bureaurekenmachine, kun je met een grafische rekenmachine ontzettend veel onderdelen van wiskunde, natuurkunde en algebra toepassen. Zo bereken je machten en wortels, voer je formules in en kun je verschillende soorten grafieken maken. De nieuwste grafische rekenmachines hebben nog meer opties.

Veel grafische rekenmachines hebben bijvoorbeeld een geheugenfunctie en notitiefunctie. Op die manier kun je belangrijke en handige informatie bewaren en terugvinden, ook in de vorm van tekst. Zo bewaar je grafieken om te vergelijken en informatie die je voor berekeningen nodig hebt in de notities opslaan.

Het is bij sommige modellen zelfs mogelijk om een spelletje te spelen. Door de grafische rekenmachine met een computer te verbinden, kun je een game bestand op het apparaat zetten en vervolgens in je vrije tijd een potje gamen.

Welke grafische rekenmachines zijn toegestaan voor schoolexamens?

Om te voorkomen dat er tijdens schoolexamens misbruik wordt gemaakt van de notitie- en geheugenfunctie, zijn alleen grafische rekenmachines met een examenstand geschikt. De examenstand is een functie op de rekenmachine die toegang tot notities en de geheugenfunctie blokkeert zolang de stand is ingeschakeld.

Vaak is op de grafische rekenmachine aan de hand van een icoontje of lichtje te zien of de examenstand is ingeschakeld. Schakel je de examenstand uit, dan heb je weer volledige toegang tot alle functies van de rekenmachine. Heeft een grafische machine helemaal geen examenstand, dan is het waarschijnlijk niet toegestaan om deze bij toetsen en examens te gebruiken.

Hoe reset je een grafische rekenmachine?

Als je het hele geheugen en alle notities wilt verwijderen om de grafische rekenmachine weer naar oorspronkelijke instellingen terug te zetten, moet je de rekenmachine resetten. Houd er wel rekening mee dat de verwijderde data na een reset niet meer terug te halen is.

Om de grafische rekenmachine te resetten, toets je een bepaalde combinatie van knoppen in. Welke combinatie dat precies is verschilt per merk, rekenmachine en model. Zoek in de handleiding van het apparaat op welke combinatie van toetsen jij nodig hebt om de rekenmachine een reset te geven.

Waar let je op als je een grafische rekenmachine koopt?

Als je een grafische rekenmachine voor school koopt, let er dan in ieder geval op dat het model een examenfunctie heeft. Vaak doet de school ook een aanbeveling voor een merk en is een bepaalde versie een vereiste. Een versie die te oud is, mist bepaalde functies die in de lesstof worden behandeld. Zorg er dus voor dat de rekenmachine past bij de eisen die school stelt.

Koop je een grafische rekenmachine voor eigen gebruik, dan is het goed om te bekijken waar het je het apparaat precies voor gebruikt. Werk je vooral met financiële berekeningen, dan is de financiële rekenmachine een betere optie. Zijn jouw berekeningen vaak erg lang, dan wil je zo veel mogelijk schermregels hebben. Een grafische rekenmachine met 11 schermregels is dan erg geschikt.

hero illustration

Hoe testen we grafische rekenmachines?

Om de beste grafische rekenmachine te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze grafische rekenmachine-test hebben we 24 grafische rekenmachines geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze grafische rekenmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze grafische rekenmachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen grafische rekenmachine-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte grafische rekenmachine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 24 grafische rekenmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste grafische rekenmachines op een rij

1 - Casio FX-CG50 - Grafische rekenmachine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Grafische Rekenmachine voor professionals: Casio FX-CG50 - Grafische rekenmachine zwart

Voordelen

 • list plusEen groot voordeel van deze grafische rekenmachine is dat hij veel functies heeft en goed is voor onderwijs.
 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft een aantrekkelijk ontwerp en is goed van kwaliteit.
 • list plusEen ander groot voordeel van deze grafische rekenmachine is dat hij oneindig speelplezier biedt.

Nadelen Casio FX-CG50 - Grafische rekenmachine zwart

 • list plusDeze grafische rekenmachine is duur.
 • list plusDe hoes van deze grafische rekenmachine geeft weinig bescherming.
 • list plusHet is lastig om een oplader te vinden voor deze grafische rekenmachine.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij op zoek naar een krachtige grafische rekenmachine voor je eindexamen? Dan is de Casio FX-CG50 echt iets voor jou! Deze rekenmachine heeft een groot, kleurrijk display waardoor jouw grafieken en gegevens er extra duidelijk uitzien. Wat deze rekenmachine onderscheidt van andere modellen is de link tussen de kleuren van de ingevoerde gegevens en de grafieken. Hierdoor wordt het maken van berekeningen een stuk overzichtelijker en leuker!

Maar er is nog meer: de Casio FX-CG50 heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 61 kB gebruikersgeheugen en 16 MB flash. Daarnaast is deze rekenmachine geschikt voor de examenmodus, waarbij de toegang tot het gebruikersgeheugen wordt beperkt tijdens toetsen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over fraude of onnodige afleiding. De rekenmachine wordt geleverd met een handige kabel waarmee je hem kunt aansluiten op een ander rekentoestel, je PC of externe gegevensverwerkingsapparaten.

Hoewel de rekenmachine niet oplaadbaar is, is het gewicht van 272 g (batterijen inbegrepen) zeker niet zwaar te noemen. En dankzij de schuifdeksel blijft je rekenmachine er als nieuw uitzien.

De Casio FX-CG50 is ideaal voor scholieren en studenten die willen excelleren in wiskunde, natuurkunde of statistiek. Het mooie kleurenscherm en de krachtige opslagcapaciteit maken deze rekenmachine tot een echte must-have. Enige nadeel is dat de rekenmachine niet oplaadbaar is, maar met 4 AAA-batterijen kan je wel een flinke tijd vooruit.

Al met al is de Casio FX-CG50 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke grafische rekenmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Grafische Rekenmachine voor studenten: Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart

Voordelen

 • list plusDe TI-84 Plus CE-T zwart heeft een kleurenscherm dat overzichtelijk is.
 • list plusMet de vele functies is de TI-84 Plus CE-T zwart een veelzijdige rekenmachine.
 • list plusJe hoeft met de oplaadbare batterij van de TI-84 Plus CE-T zwart geen nieuwe batterijen te kopen.

Nadelen Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart

 • list plusDe TI-84 Plus CE-T zwart vereist een omvangrijke overstap van Casio naar TI.
 • list plusDe batterij gaat sneller leeg dan gedacht.
 • list plusEr zijn niet zoveel opties van functies.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

Als je op zoek bent naar een geavanceerde grafische rekenmachine, dan is de Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart een uitstekende keuze. Met deze rekenmachine kun je niet alleen complexe wiskundige berekeningen uitvoeren, maar ook programmeren in Python. Dit is vooral handig voor leerlingen die zich willen verdiepen in de wereld van programmeren. De rekenmachine is daarnaast geschikt voor het maken van je eindexamen en heeft een kleurendisplay met hoge resolutie. Hierdoor zijn alle grafieken en berekeningen nog duidelijker en overzichtelijker.

Een ander voordeel van de TI-84 Plus CE-T is dat hij oplaadbaar is. Dit betekent dat je geen batterijen nodig hebt, wat niet alleen beter is voor het milieu, maar ook kostenbesparend is op de lange termijn. Bovendien heeft de rekenmachine een USB-aansluiting, waardoor je hem gemakkelijk kunt aansluiten op je computer om apps en de rekenmachine up-to-date te houden.

Een nadeel van deze rekenmachine is dat hij vrij duur is in vergelijking met andere grafische rekenmachines op de markt. Echter, als je op zoek bent naar een geavanceerde rekenmachine die geschikt is voor het maken van je eindexamen en waar je mee kunt programmeren in Python, dan is de TI-84 Plus CE-T absoluut de investering waard.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige grafische rekenmachine, dan is de Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart een uitstekende keuze. Met zijn geavanceerde functies en oplaadbare batterij is hij perfect voor leerlingen die zich willen verdiepen in de wereld van programmeren. Hoewel hij wat duurder is dan andere grafische rekenmachines, is de kwaliteit en de mogelijkheden die deze rekenmachine biedt het zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3 - HP Prime Graphing Calculator G2 grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. HP Prime Graphing Calculator G2 grijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.4

Als je op zoek bent naar een geavanceerde grafische rekenmachine, dan is de HP Prime Graphing Calculator G2 grijs zeker het overwegen waard. Met een 3,5-inch multi-touch kleurenscherm is deze rekenmachine zeer gebruiksvriendelijk, vooral voor mensen die al bekend zijn met smartphones en tablets. Bovendien is deze rekenmachine goedgekeurd voor eindexamens HAVO en VWO, wat betekent dat je erop kunt vertrouwen dat je de juiste resultaten krijgt tijdens belangrijke examens.

Het kleurendisplay is een groot pluspunt omdat het veel gemakkelijker is om grafieken en diagrammen te lezen. Dit is vooral handig voor studenten die wiskunde of wetenschap studeren. Daarnaast is de HP Prime Graphing Calculator G2 grijs oplaadbaar en wordt geleverd met een oplaadkabel, wat betekent dat je geen batterijen hoeft te vervangen.

Een ander voordeel van deze rekenmachine is dat deze kan worden aangesloten op andere rekenmachines via een USB-kabel. Dit kan handig zijn voor studenten die samenwerken aan projecten of opdrachten.

Een nadeel van deze rekenmachine kan zijn dat het scherm relatief klein is in vergelijking met andere grafische rekenmachines. Daarnaast kan de prijs van deze rekenmachine hoger zijn dan die van andere instapmodellen.

Al met al is de HP Prime Graphing Calculator G2 grijs een uitstekende keuze voor studenten en professionals die op zoek zijn naar een krachtige en gebruiksvriendelijke grafische rekenmachine. Het kleurendisplay, de oplaadbare batterij en de USB-aansluiting maken deze rekenmachine een goede investering voor iedereen die serieus bezig is met wiskunde of wetenschap.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ wit | rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ wit | rood

Voordelen

 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft een levendig touchscreen dat gemakkelijk te bedienen is.
 • list plusDit model heeft veel mogelijkheden waaronder 3D-visualisaties en animaties, wat het leren gemakkelijker maakt.
 • list plusHet grote voordeel van deze grafische rekenmachine is de krachtige processor die voldoende vermogen biedt om moeilijke berekeningen te maken.

Nadelen Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ wit | rood

 • list plusEen nadeel van deze grafische rekenmachine is dat het prijziger is dan sommige andere modellen.
 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft geen comprehensieve Python-ondersteuning.
 • list plusDeze grafische rekenmachine is langzaam met plotten.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.5

Met de TI-Nspire™ CX II-T handhelds en bijbehorende software hebben leerlingen toegang tot een complete omgeving voor onderzoekend leren in de bètavakken. De handhelds hebben de vertrouwde TI-functionaliteit, een krachtiger processor en een verbeterd ontwerp met extra dynamische wiskundetoepassingen. De handhelds en de leerlingen- en lerarensoftware sluiten naadloos op elkaar aan. Ook zijn alle verzamelde gegevens te gebruiken op de computer of iPad®. » Toegestaan bij de wiskunde-examens havo en vwo (2021, en volgende) » Zichtbare examenstand met behulp van een slotje op het scherm en een oranje ledlampje » Meer rekenkracht en grafische mogelijkheden » Programmeren in Python » Snelle en makkelijke gegevensverzameling, ook voor grote datasets » Documenten zijn ook te gebruiken met de app voor de iPad® (downloaden via App Store) » Handig scherm met kleurcodering dat visueel leren stimuleert en waardoor handelingen beter zijn te begrijpen » Inclusief oplaadbare batterij: minder kosten en beter voor het milieu » Functie voor Exact Math » Met de TI-Nspire™ CX software kunnen leerlingen en leraren hun werk ook op de computer gebruiken en kunnen ze switchen tussen computer en handheld » Combineer met de TI-Innovator™ technologie, zoals de robotauto Rover en breng onderwijs in de exacte vakken in beweging! Deze acht applicaties maken de TI-Nspire CX technologie ideaal voor wiskunde, natuurwetenschappen en programmeren op de middelbare school: Rekenmachine: Voer berekeningen uit in de juiste wiskundige notatie. Grafieken: Teken, ontdek en transformeer functies, vergelijkingen en ongelijkheden. Meetkunde: Maak en ontdek dynamische geometrische figuren en eigenschappen. DataQuest: Plug-and-play datacollectie en wetenschappelijke analyse. Lijsten & Spreadsheet: Combineer spreadsheet-functies met wiskundige bewerkingen. Gegevensverwerking & statistiek: Teken dynamische plots en voer een interactieve analyse van de gegevens uit. Notities: Creëer interactieve activiteiten, documenten of rapporten. Programmeren in Python of TI Basic: Voeg nieuwe functies toe en schrijf code voor verschillende STEM-projecten. Let op: De verpakking van dit artikel is open geweest. Het product is nieuw.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Texas Instruments TI-84 Plus CE-T

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Texas Instruments TI-84 Plus CE-T

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

Belangrijkste functies: Vergelijkbare eigenschappen als de TI-84 Plus CE-T Met Python App Hoge resolutie, backlight kleurenscherm Oplaadbare batterij Met Nederlandseexamenstand (verplicht bij de examens wiskunde) De Python App is geblokkeerd in de Nederlandse examenstand. Met functie om in Python te programmeren

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

6 - Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 zwart

Voordelen

 • list plusHet kleurenscherm van de Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 zwart maakt het gemakkelijker om gegevens te interpreteren.
 • list plusMet het ruime geheugen van deze rekenmachine kun je meerdere programma's tegelijkertijd uitvoeren.
 • list plusDankzij de sterke batterijduur van deze rekenmachine kun je langer calculeren.

Nadelen Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 zwart

 • list plusDeze rekenmachine heeft geen aanraakscherm, waardoor het lastiger is om informatie in te voeren.
 • list plusDeze rekenmachine heeft geen internetverbinding, waardoor je geen gegevens kunt uploaden.
 • list plusOmdat deze rekenmachine niet waterbestendig is, bestaat

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.8

Op zoek naar een betrouwbare grafische rekenmachine? Dan is de Texas Instruments TI-84 zwart een fantastische optie. Deze rekenmachine heeft een hoge resolutie kleurenscherm met backlight, wat het aflezen van grafieken en formules een stuk gemakkelijker maakt. De TI-84 is slank en licht, en heeft een oplaadbare batterij, wat betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van batterijen. Bovendien wordt deze rekenmachine geleverd met een handige beschermetui waarin je niet alleen je rekenmachine maar ook je pennen en passers kunt opbergen.

Wat deze rekenmachine zo speciaal maakt, is dat het voldoet aan de exameneisen van CE Nederland 2016 en International Baccalaureate® (IB). Dit betekent dat je deze rekenmachine kunt gebruiken tijdens het centraal eindexamen HAVO en VWO Nederland en IB-examens. Daarnaast heeft de TI-84 een examenstand, waardoor je tijdens examens alleen toegang hebt tot de functies die zijn toegestaan.

De TI-84 is een geweldige rekenmachine voor studenten die wiskunde, natuurkunde of scheikunde studeren. Het heeft een USB-poort, waardoor je gemakkelijk gegevens kunt uitwisselen met andere apparaten. De rekenmachine is ook geschikt voor het maken van grafieken en het oplossen van vergelijkingen. Het is betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken.

Een klein nadeel is dat de TI-84 een beetje aan de dure kant kan zijn. Maar als je bereid bent om in een goede rekenmachine te investeren, dan is de TI-84 zeker de moeite waard. Het is een uitstekende keuze voor studenten die serieus zijn over hun wiskundige studies.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 maart in huis

Bekijk prijs

7 - Texas Instruments Texas grafische rekenmachine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Texas Instruments Texas grafische rekenmachine zwart

Voordelen

 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft een helder display, waardoor het makkelijker is om de resultaten te zien.
 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft veel functies, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die veel verschillende berekeningen moeten uitvoeren.
 • list plusDeze grafische rekenmachine is licht in gewicht, waardoor het gemakkelijk is om mee te nemen.

Nadelen Texas Instruments Texas grafische rekenmachine zwart

 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft geen batterijniveau, waardoor gebruikers niet weten hoeveel batterij ze nog hebben.
 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft een saaie look, waardoor het minder aantrekkelijk is dan andere modellen.
 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft een hoge prijs, waardoor het niet toegankelijk is voor iedereen.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.5

Basisfunctionaliteit Reële getallen Rekenen met een nauwkeurigheid van 14 cijfers of een benadering in wetenschappelijke notatie van 10 cijfers en een 2-cijferige exponent. Rationale getallen Exact rekenen met breuken met de Frac-functie. Complexe getallen Rekenen met complexe getallen in rechthoekige coördinaten of poolcoördinaten. Functies Maximaal 10 reële functies, 6 parametervergelijkingen, 6 polaire functies en 3 recursief gedefinieerde rijen kunnen opgeslagen, afgebeeld en geanalyseerd worden. Afhankelijk van de functiemode zijn grafische analyses van o.a. afgeleiden en integralen mogelijk. Er zijn 7 grafiekstijlen beschikbaar. Tabellen Genereer waardentabellen van functies om verschillende functies tegelijkertijd numeriek te analyseren. Numerieke functies De Solver biedt de mogelijkheid tot het numeriek oplossen van vergelijkingen. Van een reële functie kan de numerieke afgeleide en integraal berekend worden, als ook een minimum/maximum in een interval. Matrices Maximaal 10 matrices. De maximale grootte wordt alleen gelimiteerd door het beschikbare geheugen (ongeveer 50x50). Er zijn tal van matrixoperaties beschikbaar: van het berekenen van een determinant tot het herleiden naar een trapvorm. Logische bewerkingen De TI-83 Plus beschikt over de logische operatoren and, or, xor en not. Bovendien kunnen logische testen uitgevoerd worden met de gelijkheids- en ongelijkheidstekens. Hiermee kun je stukgewijs gedefinieerde functies invoeren en simulaties van kansexperimenten uitvoeren. Lijsten Sla maximaal 999 elementen op per lijst. Het aantal lijsten is gelimiteerd door het beschikbare geheugen. Geavanceerde statistische functies Genereren van toevalsgetallen. Statistische analyses in 1 of 2 variabelen. Werken met kansverdelingen: Binomiaalverdeling, Poissonverdeling, Geometrische -verdeling, Normaalverdeling, Student t-verdeling, 2-verdeling, F-verdeling. 10 regressiemodellen. Toetsen van hypothesen. Betrouwbaarheidsintervallen. Statistische plots Maximaal 3 statistische plots: puntenwolk, xy-lijn, histogram, box-plot, normaalverdelingsplot. Geavanceerde financiële functies De applicatie Finance berekent o.a. interesten, nominale en effectieve rentepercentages, betalingstermijnen, toekomstige waarden, afschrijvingsschema's en annuïteiten. Programmeren Met de programmeertaal TI Basic kun je zelf de functionaliteit van de rekenmachine uitbreiden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - HP Prime G2 Grafische Rekenmachine grijs | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. HP Prime G2 Grafische Rekenmachine grijs | zwart

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.6

Met de HP Prime G2 Grafische Rekenmachine in grijs en zwart haal je een revolutionaire rekenmachine in huis die perfect past bij ons touchtijdperk. Het multi-touch kleurendisplay zorgt voor een prettige gebruikerservaring en de simpele integratie van wiskundige representaties maakt het nog makkelijker om je berekeningen te maken. Een ander groot voordeel is de draadloze connectiviteit, waardoor je altijd en overal toegang hebt tot je bestanden en apps.

Wat deze rekenmachine echt bijzonder maakt, zijn de krachtige applicaties die erop zitten. Schakel eenvoudig tussen symbolische, grafische en numerieke weergave en onderzoek wiskundige concepten met dynamische geometrie, CAS, geavanceerde grafische toepassingen en spreadsheetapplicaties. Met deze rekenmachine kun je alle kanten op en ben je klaar voor elk type wiskundige uitdaging.

De HP Prime G2 is ook nog eens geschikt voor eindexamens, wat een groot voordeel is voor scholieren en studenten. Ze weten zeker dat ze altijd de juiste rekenmachine bij zich hebben en kunnen zonder zorgen hun examen maken.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan deze rekenmachine, is het platte, matmetalen design en de schuifklep die de machine beschermt als hij niet gebruikt wordt. Daarnaast is de lange werkduur van de oplaadbare lithium-ion batterij ook een groot pluspunt.

Al met al is de HP Prime G2 Grafische Rekenmachine een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en gebruiksvriendelijke rekenmachine. De draadloze connectiviteit en krachtige applicaties maken deze rekenmachine echt bijzonder en uniek. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat hij misschien wat aan de prijzige kant is. Maar als je veel wiskundige berekeningen moet maken, is dit het zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

9 - Texas Instruments TI 84 Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Texas Instruments TI 84 Plus

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.1

Als je op zoek bent naar een krachtige grafische rekenmachine, dan is de Texas Instruments TI 84 Plus zeker een goede keuze. Deze rekenmachine biedt vergelijkbare eigenschappen als de TI-84 Plus CE-T, maar met de toevoeging van de Python App. Hierdoor kun je in Python programmeren en deze functie is geblokkeerd in de Nederlandse examenstand. Het hoge resolutie, backlight kleurenscherm zorgt voor een heldere en duidelijke weergave van de berekeningen. De oplaadbare batterij is handig en zorgt ervoor dat je niet steeds nieuwe batterijen hoeft te kopen. Ook heeft deze rekenmachine een Nederlandse examenstand, wat verplicht is bij de examens wiskunde.

Wat deze rekenmachine onderscheidt van andere modellen is de Python App. Dit geeft je de mogelijkheid om in Python te programmeren, wat handig kan zijn voor wiskundige berekeningen. De USB input/output maakt het ook makkelijk om gegevens over te zetten naar andere apparaten.

Het beste gebruik voor deze rekenmachine is voor studenten en professionals die geavanceerde wiskundige berekeningen moeten uitvoeren. Het backlight kleurenscherm en hoge resolutie maken het ook makkelijk om grafieken en andere visualisaties te bekijken.

De voordelen van deze rekenmachine zijn de Python App, het hoge resolutie kleurenscherm, de oplaadbare batterij en de Nederlandse examenstand. Een nadeel kan zijn dat het prijzig is in vergelijking met andere grafische rekenmachines.

Al met al is de Texas Instruments TI 84 Plus een krachtige en handige grafische rekenmachine met handige functies voor wiskundige berekeningen en een eenvoudige manier om gegevens te delen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

10 - Casio FX-9860GII - wetenschappelijke rekenmachine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Beste Grafische Rekenmachine voor beginners: Casio FX-9860GII - wetenschappelijke rekenmachine zwart

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.6

De Casio FX-9860GII is een uitstekende wetenschappelijke rekenmachine met een groot en helder "Natural Textbook Display" dat 8 x 21 tekens bevat en 64 x 121 pixels. Het heeft een groot geheugen van 64 kB RAM en 1,5 MB Flash ROM, en biedt meer dan 1000 technisch-wetenschappelijke functies die gemakkelijk te bedienen zijn via de functietoetsen en menu's. De voorgeïnstalleerde spreadsheet (tabelberekening) is Excel-compatibel, terwijl eActivity jr. en dynamische geometrie als add-in worden aangeboden. De rekenmachine beschikt ook over financieel-wiskundige functies en wordt geleverd in een hardcase. Het beste van alles is dat extra apparaten verkrijgbaar zijn en gegevensuitwisseling met andere apparaten mogelijk is.

Wat deze grafische rekenmachine onderscheidt van andere producten is de geavanceerde functionaliteit en het grote geheugen. De mogelijkheid om gegevens uit te wisselen met andere apparaten is ook een groot pluspunt. Het is perfect voor studenten die een examen moeten afleggen, maar ook voor professionals die geavanceerde wiskundige berekeningen moeten uitvoeren. De Casio FX-9860GII is een betrouwbare rekenmachine die je altijd uit de brand zal helpen.

Een nadeel kan zijn dat de rekenmachine niet oplaadbaar is en dat je 4 batterijen nodig hebt. Ook heeft de rekenmachine geen kleurendisplay, wat voor sommige gebruikers een minpunt kan zijn. Maar over het algemeen is de Casio FX-9860GII een fantastische grafische rekenmachine die je niet teleur zal stellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 13 januari in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van grafische rekenmachines. Er zijn immers 24 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!