Wat is de beste Grafische Rekenmachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 19 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Grafische Rekenmachine is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Grafische Rekenmachine van 2024? Na het onderzoeken van 886 Grafische Rekenmachines kwam de Texas Instruments TI-84 CE-T + als beste getest uit onze Grafische Rekenmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Grafische Rekenmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Grafische Rekenmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Grafische Rekenmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Grafische Rekenmachines

1Score: 9.9
Texas Instruments TI-84 CE-T +
Beste grafische rekenmachine
Texas Instruments TI-84 CE-T +
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD
Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD
Casio
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
HP Prime Graphing Calculator G2
HP Prime Graphing Calculator G2
HP
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
HP Prime G2 Grafische Rekenmachine
HP Prime G2 Grafische Rekenmachine
HP
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.8
Texas Instruments TI-Nspire™ CX II-T
Texas Instruments TI-Nspire™ CX II-T
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Texas Instruments TI-84 Plus CE-T
Texas Instruments TI-84 Plus CE-T
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Casio FX-5800 P - Wetenschappelijke
Casio FX-5800 P - Wetenschappelijke
Casio
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Casio Graph25+E II - Grafische
Casio Graph25+E II - Grafische
Casio
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Casio FX-CG 50 + Beschermhoes
Casio FX-CG 50 + Beschermhoes
Casio
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84
Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Grafische Rekenmachine Koopgids

Wiskundige berekeningen kunnen erg uitgebreid zijn. Maak je regelmatig zulke berekeningen , dan is een grafische rekenmachine behulpzaam. Lees hier waar je op let bij aanschaf van een grafische rekenmachine.

Wat is het verschil tussen een grafische rekenmachine en andere rekenmachines?

Er zijn allerlei soorten rekenmachines. De simpelste soort is de bureaurekenmachine: het scherm bevat één regel en je maakt hier eenvoudige rekensommen mee. Deze staat vaak ook in de vorm van een applicatie op je smartphone of computer. De grafische rekenmachine heeft juist een groter scherm en veel meer regels: wel 8 tot 11.

Op een grafische machine kun je dan ook veel meer uitgebreide en ingewikkelde berekeningen maken. Je kunt formules invoeren, grafieken maken en nog veel meer.

Ten slotte is er de financiële rekenmachine. Die is erg handig voor zakelijk gebruik, want je kunt er makkelijker winstmarges en BTW-percentages mee berekenen.

Wat kun je allemaal met een grafische rekenmachine?

In tegenstelling tot de bureaurekenmachine, kun je met een grafische rekenmachine ontzettend veel onderdelen van wiskunde, natuurkunde en algebra toepassen. Zo bereken je machten en wortels, voer je formules in en kun je verschillende soorten grafieken maken. De nieuwste grafische rekenmachines hebben nog meer opties.

Veel grafische rekenmachines hebben bijvoorbeeld een geheugenfunctie en notitiefunctie. Op die manier kun je belangrijke en handige informatie bewaren en terugvinden, ook in de vorm van tekst. Zo bewaar je grafieken om te vergelijken en informatie die je voor berekeningen nodig hebt in de notities opslaan.

Het is bij sommige modellen zelfs mogelijk om een spelletje te spelen. Door de grafische rekenmachine met een computer te verbinden, kun je een game bestand op het apparaat zetten en vervolgens in je vrije tijd een potje gamen.

Welke grafische rekenmachines zijn toegestaan voor schoolexamens?

Om te voorkomen dat er tijdens schoolexamens misbruik wordt gemaakt van de notitie- en geheugenfunctie, zijn alleen grafische rekenmachines met een examenstand geschikt. De examenstand is een functie op de rekenmachine die toegang tot notities en de geheugenfunctie blokkeert zolang de stand is ingeschakeld.

Vaak is op de grafische rekenmachine aan de hand van een icoontje of lichtje te zien of de examenstand is ingeschakeld. Schakel je de examenstand uit, dan heb je weer volledige toegang tot alle functies van de rekenmachine. Heeft een grafische machine helemaal geen examenstand, dan is het waarschijnlijk niet toegestaan om deze bij toetsen en examens te gebruiken.

Hoe reset je een grafische rekenmachine?

Als je het hele geheugen en alle notities wilt verwijderen om de grafische rekenmachine weer naar oorspronkelijke instellingen terug te zetten, moet je de rekenmachine resetten. Houd er wel rekening mee dat de verwijderde data na een reset niet meer terug te halen is.

Om de grafische rekenmachine te resetten, toets je een bepaalde combinatie van knoppen in. Welke combinatie dat precies is verschilt per merk, rekenmachine en model. Zoek in de handleiding van het apparaat op welke combinatie van toetsen jij nodig hebt om de rekenmachine een reset te geven.

Waar let je op als je een grafische rekenmachine koopt?

Als je een grafische rekenmachine voor school koopt, let er dan in ieder geval op dat het model een examenfunctie heeft. Vaak doet de school ook een aanbeveling voor een merk en is een bepaalde versie een vereiste. Een versie die te oud is, mist bepaalde functies die in de lesstof worden behandeld. Zorg er dus voor dat de rekenmachine past bij de eisen die school stelt.

Koop je een grafische rekenmachine voor eigen gebruik, dan is het goed om te bekijken waar het je het apparaat precies voor gebruikt. Werk je vooral met financiële berekeningen, dan is de financiële rekenmachine een betere optie. Zijn jouw berekeningen vaak erg lang, dan wil je zo veel mogelijk schermregels hebben. Een grafische rekenmachine met 11 schermregels is dan erg geschikt.

hero illustration

Hoe testen we Grafische Rekenmachines?

Om de beste Grafische Rekenmachine te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Grafische Rekenmachine-test hebben we 886 Grafische Rekenmachines geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Grafische Rekenmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Grafische Rekenmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Grafische Rekenmachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Grafische Rekenmachine in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 886 Grafische Rekenmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Grafische Rekenmachines op een rij

1. Beste grafische rekenmachine: Texas Instruments TI-84 CE-T +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments TI-84 CE-T +

 • list plusHet kleurenscherm met hoge resolutie zorgt voor een duidelijke weergave van berekeningen en grafieken.
 • list plusDe Python-app biedt de mogelijkheid om te leren programmeren in Python en programmeervaardigheden te ontwikkelen.
 • list plusDe oplaadbare batterij is kostenbesparend en milieuvriendelijk.

Nadelen Texas Instruments TI-84 CE-T +

 • list plusSommige gebruikers hebben klachten geuit over de kwaliteit van het ontvangen product.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.61
Functionaliteit
9.96
Gebruiksgemak
10
De Texas Instruments TI-84 CE-T + Python app is mijn keuze als het gaat om een grafische rekenmachine voor het ontdekken van programmeren in Python. Het is hetzelfde model als de TI-84 CE-T, maar met de geweldige toevoeging van de Python app. Deze rekenmachine is perfect voor studenten die zich willen voorbereiden op hun eindexamen. Maar geloof me, deze rekenmachine doet zoveel meer dan alleen berekeningen maken.

Een van de dingen die meteen opvallen aan de TI-84 CE-T + Python app is het kleurrijke en heldere scherm. Je kunt wiskundige berekeningen en grafieken in al hun glorie zien. Het scherm gebruikt verschillende kleuren, waardoor alles overzichtelijk blijft. En weet je wat het beste is? Deze rekenmachine heeft een oplaadbare batterij, wat betekent dat je geen extra kosten hebt en ook nog eens goed bent voor het milieu. Even opladen met de bijgeleverde kabel en je kunt weer urenlang aan de slag.

De Python app op deze rekenmachine is echt een geweldige toevoeging. Hiermee kun je de basisprincipes van programmeren leren en direct in actie zien. Dit opent deuren naar nieuwe mogelijkheden en helpt je bij het ontwikkelen van je programmeervaardigheden. Je krijgt zelfs software voor je pc meegeleverd om de apps en de rekenmachine up-to-date te houden. Handig, toch?

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de TI-84 CE-T + Python app ook alle vertrouwde functies van de TI-84 CE-T. Deze rekenmachine is toegestaan op wiskunde-examens voor havo, vwo en International Baccalaureate (IB). Je herkent de examenstand aan de oranje balk op het scherm en het knipperende ledlampje. En natuurlijk is het belangrijk om een grafische rekenmachine te hebben met het nieuwste besturingssysteem voor schoolexamens. Het College van Toetsen en Examens (CvTE) raadt dit sterk aan.

Over het algemeen zijn de gebruikersreviews van de TI-84 CE-T + Python app positief. Mensen zijn tevreden over de functionaliteit van de rekenmachine en vinden de Python app een geweldige toevoeging. Er zijn wel een paar klachten over de kwaliteit van het ontvangen product, zoals een beschadigde doos, kras op het scherm of een vlek op het hoesje. Dat is iets waar Bol.com beter naar moet kijken om ervoor te zorgen dat ze alleen nieuwe producten als nieuw verkopen.

Al met al is de TI-84 CE-T + Python app een betrouwbare en veelzijdige grafische rekenmachine. Het biedt uitgebreide functionaliteit voor wiskundige berekeningen en grafieken, en geeft je de mogelijkheid om te leren programmeren in Python. Ja, er zijn een paar klachten over de kwaliteit van sommige producten, maar dat lijkt eerder een uitzondering te zijn. Dus als je een rekenmachine zoekt die je kan helpen bij je studie en waar je ook nog eens kunt leren programmeren, dan is de TI-84 CE-T + Python app zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD

 • list plusUitgebreide functionaliteiten en wiskundige mogelijkheden
 • list plusHelder en duidelijk LCD kleurenscherm
 • list plusOpsplitsbaar scherm voor het gelijktijdig bekijken van grafieken en tabellen

Nadelen Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine LCD

 • list plusHoge prijs in vergelijking met andere rekenmachines
 • list plusMogelijke betrouwbaarheidsproblemen, zoals in het geval van een defect apparaat
 • list plusNegatieve ervaringen met de service van Bol.com

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.56
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
9.11
Ik ben de Casio fx-CG50, een grafische rekenmachine die uitblinkt in zijn vele functionaliteiten. Met mijn LCD kleurenscherm van 8 regels x 21 karakters bied ik een heldere en duidelijke weergave. Maar wat mij echt onderscheidt, is mijn vermogen om grafieken en gegevens in 7 kleuren weer te geven. Hierdoor ontstaat er een visueel aantrekkelijke en overzichtelijke weergave van data.

Wat mij ook handig maakt, is mijn opsplitsbare scherm. Hiermee kun je tegelijkertijd grafieken en tabellen bekijken, waardoor het eenvoudiger wordt om gegevens te vergelijken en te analyseren. Daarnaast ben ik voorzien van een examenmodus, waarmee de toegang tot mijn gebruikersgeheugen tijdens toetsen beperkt kan worden. Zo voldoe ik aan de eisen van examenreglementen.

Wat betreft technische specificaties, ik heb een gebruikersgeheugen van 61 kB en een flashgeheugen van 16 MB. Ook kun je mij aansluiten op een PC of externe gegevensverwerkingsapparaten. Het overdragen van .txt, .csv en .py bestanden is ook mogelijk. Met mijn compacte afmeting van 18,6 x 89,0 x 188,5 mm en een gewicht van 272 g (inclusief batterijen) ben ik gemakkelijk mee te nemen.

Ik bied een breed scala aan wiskundige functies en mogelijkheden. Zo heb ik wetenschappelijke schrijfwijze, omrekeningen van graden naar radiaal naar gon, eenheidomrekeningen, exponentiële/logaritmefuncties, lineaire vergelijkingen, polynoomvergelijkingen, logische operatoren en complexe getallen. Ook beschik ik over grafische weergave met functies zoals rechthoekige, parametrische en polaire functies, zoom- en trace-functie, en conische modus. Voor statistiek zijn er functies zoals gemiddelde waarde, lineaire regressie, mediane, kwartielen, histogrammen en meer.

Enkele gebruikers hebben positieve ervaringen gedeeld met mij. Ze prijzen mijn uitgebreide opties en functionaliteiten. Ook wordt mijn lange batterijduur gewaardeerd. Eén gebruiker beschrijft mij zelfs als de "beste rekenmachine ooit". Mijn ontwerp wordt als leuk ervaren en mijn kwaliteit wordt als goed beoordeeld.

Er zijn echter ook enkele negatieve ervaringen gedeeld. Een gebruiker klaagt over mijn hoge prijs, gezien het een verplicht schoolmateriaal is. Daarnaast heeft een andere gebruiker problemen ondervonden met een defect apparaat dat ze via Bol.com hebben gekocht. Ondanks reparatie blijft het apparaat niet goed functioneren, wat leidt tot ontevredenheid over zowel het apparaat als de service van Bol.com.

Al met al ben ik de Casio fx-CG50, een geavanceerde en veelzijdige grafische rekenmachine met een helder kleurenscherm en uitgebreide functionaliteiten. Ik ben ideaal voor studenten en professionals die complexe wiskundige berekeningen en grafische representaties nodig hebben. Hoewel mijn prijs als hoog wordt ervaren, bied ik veel waar voor mijn geld. Het is echter belangrijk om op te merken dat er incidentele problemen kunnen zijn met mijn betrouwbaarheid, zoals in het geval van de defecte aankoop. Ik raad aan om mij te kopen bij een betrouwbare verkoper en eventuele garantie- en retourbeleid zorgvuldig te controleren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. HP Prime Graphing Calculator G2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Prime Graphing Calculator G2

 • list plusGeavanceerd touchscreen en modern besturingssysteem bieden een vernieuwende gebruikerservaring
 • list plusGoedgekeurd voor eindexamens HAVO en VWO, waardoor het geschikt is voor examengebruik
 • list plusWordt geleverd met handige accessoires zoals oplaadkabel en kabel om twee rekenmachines aan te sluiten

Nadelen HP Prime Graphing Calculator G2

  Beoordeling

  9.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.65
  Functionaliteit
  9.27
  Gebruiksgemak
  8.71
  De HP Prime Graphing Calculator G2 is een gamechanger in de wereld van technologie en educatie. Als ik deze geavanceerde grafische rekenmachine in handen heb, voel ik meteen de kracht van zijn 3,5-inch multi-touch kleurenscherm dat moeiteloos reageert op mijn vingertoppen. Het is net alsof ik een smartphone of tablet in mijn handen heb! 📱

  Wat deze rekenmachine extra speciaal maakt, is dat hij is goedgekeurd voor HAVO en VWO eindexamens door het CVTE. Dit betekent dat ik deze rekenmachine kan gebruiken tijdens mijn examens en vertrouwd kan raken met zijn functionaliteit en efficiëntie. Dat geeft me een geruststellend gevoel.

  Het design van de HP Prime is strak en modern, en het touchscreen voegt echt een extra laag van gebruiksgemak toe. Ik kan zelfs het scherm op de zwarte stand zetten, wat superhandig is als ik me in een donkere omgeving bevind. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt deze rekenmachine geleverd met een oplaadkabel en een kabel om twee rekenmachines aan te sluiten. Zo kan ik gemakkelijk gegevens delen en samenwerken met mijn klasgenoten.

  Wat betreft de ervaringen van andere gebruikers, zijn de meningen verdeeld. Sommigen zijn helemaal weg van de HP Prime vanwege het touchscreen, het strakke design en de mogelijkheid om het scherm op de zwarte stand te zetten. Deze functies maken het echt een plezier om mee te werken en ik kan snel en probleemloos navigeren en gegevens invoeren.

  Er worden echter geen specifieke voordelen genoemd, wat erop kan wijzen dat gebruikers zich nog niet bewust zijn van de unieke kenmerken van de HP Prime in vergelijking met andere rekenmachines. Het is jammer dat de productbeschrijvingen op online winkels beperkt zijn, want ik zou graag meer willen weten over wat deze rekenmachine echt onderscheidt van de rest.

  Maar goed, laten we het positief houden! De HP Prime Graphing Calculator G2 lijkt veelbelovend met zijn geavanceerde touchscreen en moderne besturingssysteem. En het beste van alles is dat er geen specifieke nadelen worden genoemd door gebruikers. Dat geeft me vertrouwen dat deze rekenmachine goed presteert en voldoet aan mijn verwachtingen.

  Kortom, de HP Prime Graphing Calculator G2 is een innovatieve rekenmachine die me een vernieuwende gebruikerservaring biedt dankzij het touchscreen en het moderne besturingssysteem. Ik kan hem gebruiken tijdens mijn eindexamens en hij wordt geleverd met handige accessoires. Hoewel er geen specifieke voordelen of nadelen worden genoemd, lijkt de algemene indruk van gebruikers positief te zijn. En dat is precies wat ik wil horen als ik op zoek ben naar een betrouwbare rekenmachine!

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  4. HP Prime G2 Grafische Rekenmachine

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen HP Prime G2 Grafische Rekenmachine

  • list plusRevolutionaire functionaliteit met touch control en toetsenbordinvoer.
  • list plusKrachtige toepassingen voor het verkennen van wiskundige concepten.
  • list plusSnelle en nauwkeurige prestaties voor zowel eenvoudige als complexe berekeningen.

  Nadelen HP Prime G2 Grafische Rekenmachine

  • list plusKan overweldigend zijn voor gebruikers die alleen basisberekeningen nodig hebben.
  • list plusHogere prijs in vergelijking met andere modellen op de markt.

  Beoordeling

  9.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.55
  Functionaliteit
  9.03
  Gebruiksgemak
  9.51
  De HP Prime G2 Grafische Rekenmachine is echt een gamechanger. Ik ben er helemaal weg van! Met zijn full-colour multi-touch scherm kan ik mijn berekeningen niet alleen invoeren met knoppen, maar ook gewoon met mijn vingers. Zo handig! En laten we het niet hebben over de wiskundige representaties die ik ermee kan maken. Het is echt een eitje.

  En laten we het even hebben over het design. Serieus, deze rekenmachine ziet er geweldig uit. Het platte matmetalen ontwerp is superstylish. En als ik hem niet gebruik, kan ik hem gewoon beschermen met de schuifklep. Zo blijft hij altijd veilig en beschermd.

  Maar laten we het belangrijkste niet vergeten: de krachtige applicaties van de HP Prime G2. Met speciale knoppen kan ik gemakkelijk schakelen tussen symbolische, grafische en numerieke weergave. Ik kan echt alles onderzoeken met behulp van dynamische geometrie, CAS (Computer Algebra System), geavanceerde grafische toepassingen en spreadsheetapplicaties. Het is gewoon geweldig.

  De snelheid en nauwkeurigheid van de HP Prime G2 zijn ongeëvenaard. Of ik nu eenvoudige berekeningen maak of complexe wiskundige formules invoer, deze rekenmachine doet het allemaal in een oogwenk. Hij is echt razendsnel en super nauwkeurig. Perfect voor studenten én professionals.

  Ik moet wel eerlijk zijn, deze rekenmachine is niet voor iedereen. Hij is geavanceerd en biedt veel functies, dus voor mensen die alleen simpele berekeningen nodig hebben, kan het misschien wat overdreven zijn. En ja, de prijs is misschien iets hoger dan andere modellen op de markt. Maar geloof me, het is het waard.

  Al met al is de HP Prime G2 Grafische Rekenmachine gewoon geweldig. Hij combineert revolutionaire functionaliteit met een stijlvol design. Met zijn snelle prestaties, touchbediening, draadloze connectiviteit en uitgebreide applicaties is dit echt de rekenmachine die je nooit meer wilt missen. Dus ja, het is misschien niet voor iedereen en ja, het heeft een hoger prijskaartje. Maar als je op zoek bent naar een geavanceerde en betrouwbare rekenmachine, is de HP Prime G2 absoluut de beste keuze. Je zult er geen spijt van krijgen. 😉

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 18 april in huis

  Bekijk prijs

  5. Texas Instruments TI-Nspire™ CX II-T

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Texas Instruments TI-Nspire™ CX II-T

  • list plusCAS-functionaliteit
  • list plusUitgebreide functies en mogelijkheden
  • list plusVisuele en praktische benadering van conceptueel onderzoek

  Nadelen Texas Instruments TI-Nspire™ CX II-T

  • list plusHoge prijs

  Beoordeling

  8.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.11
  Functionaliteit
  8.77
  Gebruiksgemak
  8.37
  Ik ben enthousiast om je kennis te laten maken met de Texas Instruments TI-Nspire ™ CX II-T CAS - Grafische Rekenmachine! Deze rekenmachine, speciaal ontworpen voor wiskunde en natuurwetenschappen op middelbare scholen en universiteiten, tilt de functionaliteit naar een hoger niveau.

  Een van de geweldige eigenschappen van de TI-Nspire CX II-T CAS is de dynamisch gekoppelde toepassingen. Hiermee kun je op verschillende manieren verkennen en berekeningen uitvoeren in de juiste wiskundige notatie. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook de rekenmachine aanpassen aan jouw behoeften en rijke STEM-activiteiten creëren door middel van programmeermogelijkheden in talen zoals TI Basic en Python.

  Grafieken worden op een unieke manier geplot, verkend en geanimeerd, waardoor het eenvoudig is om functies, vergelijkingen en ongelijkheden visueel te maken. En je kunt zelfs spreadsheet-functionaliteit combineren met wiskundige bewerkingen in lijsten & spreadsheet! Daarnaast ondersteunt deze rekenmachine dynamische grafieken en interactieve gegevensanalyse voor gegevens & statistieken.

  Maar dat is nog niet alles! Met de TI-Nspire CX II-T CAS kun je ook dynamische meetkundige figuren en eigenschappen construeren en verkennen in de geometrietoepassing. En voor diegenen die interactieve activiteiten, documenten of rapporten willen maken, is er zelfs een notities-functie beschikbaar. En als je gegevens wilt verzamelen en wetenschappelijke analyses wilt uitvoeren, kun je rekenen op de plug-and-play functionaliteit van de DataQuest-functie.

  De afmetingen van deze rekenmachine zijn 190 x 90 x 20 mm en hij weegt slechts 286 gram. Je krijgt ook een USB-computerkabel en TI-Nspire CX CAS Student Software met een eeuwigdurende licentie meegeleverd. En maak je geen zorgen over de batterij, want die is oplaadbaar! En als kers op de taart biedt Texas Instruments een garantie van 3 jaar.

  Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden met deze rekenmachine. Ze prijzen vooral de CAS-functionaliteit en de prestaties ervan. Helaas hebben we geen specifieke details over de voordelen en nadelen gekregen, maar dat zal je niet tegenhouden om deze krachtpatser in handen te krijgen.

  Dus, als je op zoek bent naar een krachtig en veelzijdig instrument voor wiskunde, natuurwetenschappen en STEM-klassen, dan is de Texas Instruments TI-Nspire CX II-T CAS - Grafische Rekenmachine de perfecte keuze voor jou! Met zijn uitgebreide functies en mogelijkheden kun je op een visuele en praktische manier concepten onderzoeken en verkennen. Ja, de prijs kan een obstakel zijn voor sommige potentiële kopers, maar voor degenen die bereid zijn te investeren, biedt de TI-Nspire CX II-T CAS een uitstekende rekenmachine-ervaring.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  6. Texas Instruments TI-84 Plus CE-T

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Texas Instruments TI-84 Plus CE-T

  • list plusHoge resolutie, backlight kleurenscherm voor een heldere en duidelijke weergave van grafieken en gegevens.
  • list plusOplaadbare batterij, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van batterijen.
  • list plusDe mogelijkheid om in Python te programmeren, wat extra flexibiliteit en creativiteit biedt bij het oplossen van problemen.

  Nadelen Texas Instruments TI-84 Plus CE-T

  • list plusDe Python App is geblokkeerd in de Nederlandse examenstand, wat een nadeel kan zijn voor studenten die deze functie tijdens examens willen gebruiken.
  • list plusDe prijs van de rekenmachine kan een belemmering vormen voor sommige mensen.

  Beoordeling

  8.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.75
  Functionaliteit
  7.94
  Gebruiksgemak
  8.21
  De TI-84 Plus CE-T Python Edition is dé rekenmachine voor mij. Met zijn krachtige functies en persoonlijke touch is het de perfecte metgezel voor mijn wiskundestudies. En niet te vergeten, hij wordt geleverd met een verlengde garantie en een beschermhoes. Wat wil ik nog meer?

  Een van de kenmerken die mij meteen aansprak, is het hoge resolutie, backlight kleurenscherm. 🌈 Met dit scherm kan ik grafieken en gegevens helder en duidelijk bekijken. Het maakt mijn wiskundeproblemen een fluitje van een cent. En het beste van alles is dat ik me geen zorgen hoef te maken over het vervangen van batterijen, omdat deze rekenmachine een oplaadbare batterij heeft.

  Maar wat deze rekenmachine echt uniek maakt, is de Python App. Hiermee kan ik in Python programmeren, wat geweldig is voor mijn interesse in programmeren. Het geeft me de flexibiliteit en creativiteit om problemen op te lossen op mijn eigen manier. Helaas is de Python App geblokkeerd tijdens Nederlandse wiskunde-examens, maar dat weerhoudt me er niet van om er buiten de examens om van te genieten.

  De TI-84 Plus CE-T Python Edition is van topkwaliteit, dat blijkt wel uit de positieve beoordelingen van andere gebruikers. Betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn gegarandeerd, en met de verlengde garantie heb ik extra gemoedsrust. Deze rekenmachine gaat lang mee en zal me niet in de steek laten.

  Als student in de wiskunde is deze rekenmachine mijn beste vriend. Het hoge resolutie, backlight kleurenscherm maakt het bekijken van grafieken en gegevens een eitje, wat essentieel is voor mijn studie. En de mogelijkheid om in Python te programmeren geeft me de vrijheid om problemen op mijn eigen manier op te lossen. Ik kan mijn creativiteit de vrije loop laten!

  Hoewel de TI-84 Plus CE-T Python Edition veel voordelen biedt, zijn er ook enkele beperkingen waar ik rekening mee moet houden. De Python App is bijvoorbeeld geblokkeerd tijdens Nederlandse examens, dus ik moet ervoor zorgen dat ik andere methoden gebruik tijdens mijn examens. En ik begrijp dat de prijs voor sommige mensen een obstakel kan vormen, maar voor mij is het de investering zeker waard.

  Al met al is de TI-84 Plus CE-T Python Edition de perfecte keuze voor mij als student die een krachtige en veelzijdige rekenmachine nodig heeft. Met zijn geweldige functies, goede kwaliteit, hoge resolutie kleurenscherm en oplaadbare batterij is het een betrouwbare metgezel voor mijn wiskundelessen en examens. Ik kan niet wachten om mijn problemen op te lossen met deze geweldige rekenmachine!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 17 april in huis

  Bekijk prijs

  7. Casio FX-5800 P - Wetenschappelijke

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Casio FX-5800 P - Wetenschappelijke

  • list plusEnergiezuinig en draagbaar dankzij enkele AAA-batterij en automatische uitschakelfunctie.
  • list plusDraagbaarheid en duurzaamheid dankzij kunststof behuizing.
  • list plusVoldoende ruimte om complexe berekeningen duidelijk weer te geven met een scherm dat 16 cijfers op 4 regels weergeeft.

  Nadelen Casio FX-5800 P - Wetenschappelijke

  • list plusOntbreken van een kleurendisplay.
  • list plusGeen afdrukfunctie.
  • list plusVoor sommige gebruikers kan het ontbreken van een kleurendisplay en afdrukfunctie een nadeel zijn.

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.89
  Functionaliteit
  7.63
  Gebruiksgemak
  8.55
  Als ik op zoek ben naar een krachtige wetenschappelijke rekenmachine, dan is de Casio FX-5800 P mijn go-to. Met zijn enkele AAA-batterij en automatische uitschakelfunctie, is hij energiezuinig en draagbaar, perfect voor onderweg of op locaties zonder stopcontacten. Zijn duurzame kunststof behuizing maakt hem lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen in mijn tas of rugzak.

  Met een scherm dat 16 cijfers op 4 regels weergeeft, biedt de FX-5800 P voldoende ruimte om complexe berekeningen duidelijk weer te geven. Hoewel het geen kleurendisplay heeft, compenseert de functionaliteit ruimschoots voor deze afwezigheid. De rekenmachine biedt geen afdrukfunctie, maar in het digitale tijdperk is dit geen doorslaggevend nadeel. Bovendien zorgt de automatische uitschakeling ervoor dat de batterij wordt gespaard wanneer de rekenmachine niet in gebruik is.

  De Casio FX-serie heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en de FX-5800 P onderscheidt zich door zijn gebruiksgemak en draagbaarheid. In vergelijking met eerdere modellen biedt de FX-5800 P verbeterde prestaties en een slanker ontwerp. Deze rekenmachine onderscheidt zich van de concurrentie door zijn uitgebreide functionaliteit gecombineerd met gebruiksgemak, waardoor ik efficiënt en nauwkeurig complexe berekeningen kan uitvoeren.

  De Casio FX-5800 P is perfect voor engineers, programmeurs, statistici en natuurwetenschappers, maar ook voor studenten die geavanceerde wiskunde, natuurkunde of statistiek studeren. De mogelijkheid om wetenschappelijke berekeningen uit te voeren, gecombineerd met zijn draagbaarheid, maakt het een waardevol hulpmiddel in diverse professionele en educatieve scenario's.

  Hoewel de Casio FX-5800 P vele voordelen biedt, zoals draagbaarheid, energiezuinigheid en uitgebreide functionaliteit, kan het ontbreken van een kleurendisplay en afdrukfunctie voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Desondanks, gezien zijn superieure prestaties en draagbaarheid, blijft de FX-5800 P een uitstekende keuze voor diegenen die een betrouwbare en krachtige wetenschappelijke rekenmachine zoeken. 📊

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  8. Casio Graph25+E II - Grafische

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Casio Graph25+E II - Grafische

  • list plusBrede scala aan wiskundige functies

  Nadelen Casio Graph25+E II - Grafische

  • list plusComplexiteit van bediening en vele beschikbare functies

  Beoordeling

  7.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.78
  Functionaliteit
  7.95
  Gebruiksgemak
  7.49
  Hoi! Ik ben de Casio Graph25+E II - Grafische rekenmachine, en ik ben hier om je te helpen met al je wiskundige uitdagingen. Met mijn vermogen om GGD en KGV te berekenen, breuken te verwerken, goniometrische functies uit te voeren, afgeleiden en integralen te berekenen, complexe getallen te manipuleren en statistische analyses uit te voeren, ben ik jouw ultieme wiskunde-maatje.

  Mijn gebruikersgeheugen van 20 kB en scherm met 8 regels x 21 karakters zorgen voor een duidelijke en overzichtelijke weergave van jouw berekeningen en grafieken. En met mijn examenmodus, die de toegang tot het gebruikersgeheugen beperkt tijdens toetsen, voldoe ik aan alle exameneisen.

  Ik kan zelfs worden geprogrammeerd in Basic programmeertaal, waardoor je jouw eigen programma's kunt maken om specifieke problemen op te lossen. Met mijn schuifdeksel ter bescherming, compacte formaat (89 x 181 x 21 mm) en een gewicht van 205 g (inclusief batterijen), ben ik draagbaar en duurzaam.

  In vergelijking met andere grafische rekenmachines op de markt, onderscheid ik me door mijn uitgebreide functionaliteit, programmeermogelijkheden en examenconformiteit. Mijn focus op complexe wiskundige functies, inclusief goniometrie, afgeleiden, integralen, statistieken en programmeermogelijkheden, maakt mij een krachtig gereedschap voor wiskundig onderzoek en technische toepassingen.

  Hoewel ik een uitgebreide set functies bied, kan ik voor sommige gebruikers overweldigend zijn vanwege de complexiteit van de bediening en de vele beschikbare functies. Daarom raad ik aan om mijn handleiding grondig te bestuderen om mijn volledige potentieel te benutten.

  Al met al ben ik een krachtig en veelzijdig instrument dat voldoet aan de eisen van studenten, professionals en liefhebbers van wiskunde en wetenschap. Met mijn brede scala aan functies, programmeermogelijkheden en draagbaarheid bied ik een uitstekende oplossing voor complexe wiskundige vraagstukken en technische berekeningen. 📊

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  9. Casio FX-CG 50 + Beschermhoes

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Casio FX-CG 50 + Beschermhoes

  • list plusHandige snufjes en functionaliteiten
  • list plusGroot kleurendisplay met hoge resolutie en natuurlijke weergave
  • list plusOndersteunt complexe wiskundige concepten en visualisatie

  Nadelen Casio FX-CG 50 + Beschermhoes

  • list plusMogelijk hoge prijs

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.45
  Functionaliteit
  7.06
  Gebruiksgemak
  7.84
  De Casio FX-CG 50 + Beschermhoes is echt een top apparaat, hoor. Het zit boordevol handige snufjes en functionaliteiten waar je blij van wordt. Het grote kleurendisplay met hoge resolutie en natuurlijke weergave is echt geweldig. Het toont breuken, vierkantswortels en andere numerieke begrippen precies zoals ze in je wiskundeboek staan. Dat maakt het een stuk makkelijker om die complexe wiskundige concepten te begrijpen en te visualiseren. 😊

  Het kleurendisplay heeft meer dan 65.000 kleuren en biedt 8 regels met 21 tekens. Dat betekent dat je genoeg ruimte hebt om berekeningen uit te voeren en resultaten weer te geven. En wist je dat dit apparaat zelfs foto- en videoanalyse mogelijk maakt? Ja echt, dankzij de 3D-Graph Catalogusfunctie en innovatieve beeldgrafiektoepassing. Ideaal voor degenen onder ons die geavanceerde wiskunde en wetenschap bestuderen.

  Maar wat ik echt geweldig vind aan de Casio FX-CG 50 + Beschermhoes is de Natural V.P.A.M. (Visual, Plain, Algebraic, and Matrix) technologie. Daarmee kan ik vergelijkingen oplossen en lineaire en polynominale vergelijkingsstelsels berekenen. En weet je wat nog meer? Dit apparaat ondersteunt ook matrix- en vectorberekeningen. Super handig als je met lineaire algebra bezig bent.‍

  En laten we de eenvoudige pc-verbinding via USB-massaopslag niet vergeten. Met deze functie kun je bestanden gemakkelijk van en naar de rekenmachine overzetten. En de achtergrondverlichting zorgt ervoor dat het scherm altijd duidelijk leesbaar is, zelfs als het een beetje donker is.

  Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden met dit apparaat. Ze zijn blij met de goede kwaliteit en het gemak in gebruik. Het voldoet echt aan onze verwachtingen en helpt ons bij het uitvoeren van die complexe berekeningen. Ik kan geen enkel nadeel bedenken dat genoemd wordt in de gebruikersrecensies. Maar eerlijk is eerlijk, de prijs van de Casio FX-CG 50 + Beschermhoes kan voor sommige mensen een beperking zijn. Het is een geavanceerd apparaat met veel functies, dus het kan een investering zijn. Maar als je kijkt naar de kwaliteit en functionaliteiten die het biedt, is het de prijs zeker waard. Zeker voor studenten en professionals die een krachtige rekenmachine zoeken.

  Kortom, de Casio FX-CG 50 + Beschermhoes is een geweldig apparaat. Het heeft geavanceerde functies en een gebruiksvriendelijk ontwerp. Het kleurendisplay, de Natural V.P.A.M. technologie en de mogelijkheid om complexe wiskundige concepten te visualiseren maken dit apparaat een waardevolle tool voor studenten en professionals in de wiskunde, wetenschap en techniek. Ja, de prijs kan een factor zijn, maar over het algemeen zijn de gebruikers echt positief en raden ze dit product aan. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor!

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

  Bekijk prijs

  10. Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84

  • list plusHoge resolutie, backlight kleurenscherm voor duidelijke weergave van grafieken en formules
  • list plusOplaadbare batterij voor langdurig gebruik zonder zorgen over batterijvervanging
  • list plusVoldoet aan exameneisen en is toegestaan op verschillende examens

  Nadelen Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84

  • list plusNegatieve ervaring met de service, verkeerde versie van de rekenmachine ontvangen

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.27
  Functionaliteit
  7.26
  Gebruiksgemak
  6.86
  Als student in het moderne onderwijs is een grafische rekenmachine voor mij een onmisbaar hulpmiddel om ingewikkelde wiskundige berekeningen uit te voeren. De Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 PLUS CE-T is een geweldige keuze voor studenten en onderscheidt zich door een aantal unieke kenmerken.

  Wat meteen opvalt aan deze rekenmachine is het heldere, kleurrijke scherm met hoge resolutie. Dit scherm zorgt ervoor dat grafieken en formules duidelijk worden weergegeven, waardoor het gemakkelijker wordt om complexe wiskundige concepten te begrijpen. Bovendien is het slanke en lichte ontwerp van de rekenmachine ideaal, want je kunt hem overal mee naartoe nemen zonder gedoe.

  Een ander voordeel van de TI-84 PLUS CE-T is de oplaadbare batterij. Geen gedoe meer met het vervangen van batterijen en altijd genoeg stroom om mijn berekeningen uit te voeren. Daarnaast wordt de rekenmachine geleverd met een handige beschermetui, waarin ik niet alleen de rekenmachine zelf, maar ook mijn pennen en passers veilig kan opbergen.

  Deze rekenmachine is de opvolger van de TI-84 Plus C Silver Edition en heeft vergelijkbare eigenschappen. Hij voldoet volledig aan de exameneisen en mag gebruikt worden tijdens verschillende examens, zoals het centraal eindexamen HAVO en VWO in Nederland en het International Baccalaureate® (IB).

  Uit de gebruikersreviews blijkt dat de TI-84 PLUS CE-T zeer goed wordt ontvangen. Eén gebruiker is erg te spreken over de goede kwaliteit, het mooie ontwerp en het prachtige kleurenscherm. Ze benadrukken ook de oplaadbare batterij en de examenstand, die binnenkort verplicht is op scholen. Een andere gebruiker raadt het gebruik van de beschermetui aan, omdat deze de rekenmachine beschermt zonder extra ruimte in te nemen.

  Er is echter één negatieve ervaring gemeld met de service. De gebruiker ontving een verkeerde versie van de rekenmachine, die goedkoper was dan de TI-84 PLUS CE-T. Dit benadrukt het belang van goede communicatie en juiste levering bij het bestellen van deze rekenmachine.

  Al met al is de Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 PLUS CE-T een geweldige keuze voor studenten. Het biedt een helder kleurenscherm, een oplaadbare batterij en voldoet aan de exameneisen. De positieve gebruikersreviews benadrukken de kwaliteit en het gebruiksgemak van deze rekenmachine. Hoewel er één negatieve ervaring is gemeld, lijkt dit een uitzondering te zijn. Kortom, de TI-84 PLUS CE-T is een betrouwbare en geavanceerde grafische rekenmachine die studenten zal helpen bij het uitvoeren van ingewikkelde wiskundige berekeningen.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 18 april in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Grafische Rekenmachines. Er zijn immers 886 verschillende op de markt ...

  Bedankt voor het lezen!