Wat is de beste grafische rekenmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 september, 2023

Het aanschaffen van een goede grafische rekenmachine is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste grafische rekenmachine van 2023? Na het onderzoeken van 58 grafische rekenmachines kwam de Casio FX-CG50 - Grafische rekenmachine zwart als beste uit onze grafische rekenmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de grafische rekenmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 grafische rekenmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige grafische rekenmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste grafische rekenmachines

1Score: 9.5
Casio FX-CG50 - Grafische rekenmachine zwart
Beste Grafische Rekenmachine voor professionals
Casio FX-CG50 - Grafische rekenmachine zwart
Casio
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart
Beste Grafische Rekenmachine voor studenten
Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ wit | rood
Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ wit | rood
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
HP Prime G2 Grafische Rekenmachine grijs | zwart
HP Prime G2 Grafische Rekenmachine grijs | zwart
HP
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.1
Beschermetui voor grafische rekenmachines TI-84+
Beschermetui voor grafische rekenmachines TI-84+
Bestlife Bags
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
Texas Instruments TI 84-Plus CE-T grijs
Texas Instruments TI 84-Plus CE-T grijs
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
7Score: 9
Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 zwart
Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 zwart
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.8
Texas Instruments Texas grafische rekenmachine zwart
Texas Instruments Texas grafische rekenmachine zwart
Texas Instruments
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.7
HP Prime Graphing Calculator G2 grijs
HP Prime Graphing Calculator G2 grijs
HP
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.6
CALCUSO Basispakket Zwart van grafische
CALCUSO Basispakket Zwart van grafische
Casio
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Grafische Rekenmachine Koopgids

Wiskundige berekeningen kunnen erg uitgebreid zijn. Maak je regelmatig zulke berekeningen , dan is een grafische rekenmachine behulpzaam. Lees hier waar je op let bij aanschaf van een grafische rekenmachine.

Wat is het verschil tussen een grafische rekenmachine en andere rekenmachines?

Er zijn allerlei soorten rekenmachines. De simpelste soort is de bureaurekenmachine: het scherm bevat één regel en je maakt hier eenvoudige rekensommen mee. Deze staat vaak ook in de vorm van een applicatie op je smartphone of computer. De grafische rekenmachine heeft juist een groter scherm en veel meer regels: wel 8 tot 11.

Op een grafische machine kun je dan ook veel meer uitgebreide en ingewikkelde berekeningen maken. Je kunt formules invoeren, grafieken maken en nog veel meer.

Ten slotte is er de financiële rekenmachine. Die is erg handig voor zakelijk gebruik, want je kunt er makkelijker winstmarges en BTW-percentages mee berekenen.

Wat kun je allemaal met een grafische rekenmachine?

In tegenstelling tot de bureaurekenmachine, kun je met een grafische rekenmachine ontzettend veel onderdelen van wiskunde, natuurkunde en algebra toepassen. Zo bereken je machten en wortels, voer je formules in en kun je verschillende soorten grafieken maken. De nieuwste grafische rekenmachines hebben nog meer opties.

Veel grafische rekenmachines hebben bijvoorbeeld een geheugenfunctie en notitiefunctie. Op die manier kun je belangrijke en handige informatie bewaren en terugvinden, ook in de vorm van tekst. Zo bewaar je grafieken om te vergelijken en informatie die je voor berekeningen nodig hebt in de notities opslaan.

Het is bij sommige modellen zelfs mogelijk om een spelletje te spelen. Door de grafische rekenmachine met een computer te verbinden, kun je een game bestand op het apparaat zetten en vervolgens in je vrije tijd een potje gamen.

Welke grafische rekenmachines zijn toegestaan voor schoolexamens?

Om te voorkomen dat er tijdens schoolexamens misbruik wordt gemaakt van de notitie- en geheugenfunctie, zijn alleen grafische rekenmachines met een examenstand geschikt. De examenstand is een functie op de rekenmachine die toegang tot notities en de geheugenfunctie blokkeert zolang de stand is ingeschakeld.

Vaak is op de grafische rekenmachine aan de hand van een icoontje of lichtje te zien of de examenstand is ingeschakeld. Schakel je de examenstand uit, dan heb je weer volledige toegang tot alle functies van de rekenmachine. Heeft een grafische machine helemaal geen examenstand, dan is het waarschijnlijk niet toegestaan om deze bij toetsen en examens te gebruiken.

Hoe reset je een grafische rekenmachine?

Als je het hele geheugen en alle notities wilt verwijderen om de grafische rekenmachine weer naar oorspronkelijke instellingen terug te zetten, moet je de rekenmachine resetten. Houd er wel rekening mee dat de verwijderde data na een reset niet meer terug te halen is.

Om de grafische rekenmachine te resetten, toets je een bepaalde combinatie van knoppen in. Welke combinatie dat precies is verschilt per merk, rekenmachine en model. Zoek in de handleiding van het apparaat op welke combinatie van toetsen jij nodig hebt om de rekenmachine een reset te geven.

Waar let je op als je een grafische rekenmachine koopt?

Als je een grafische rekenmachine voor school koopt, let er dan in ieder geval op dat het model een examenfunctie heeft. Vaak doet de school ook een aanbeveling voor een merk en is een bepaalde versie een vereiste. Een versie die te oud is, mist bepaalde functies die in de lesstof worden behandeld. Zorg er dus voor dat de rekenmachine past bij de eisen die school stelt.

Koop je een grafische rekenmachine voor eigen gebruik, dan is het goed om te bekijken waar het je het apparaat precies voor gebruikt. Werk je vooral met financiële berekeningen, dan is de financiële rekenmachine een betere optie. Zijn jouw berekeningen vaak erg lang, dan wil je zo veel mogelijk schermregels hebben. Een grafische rekenmachine met 11 schermregels is dan erg geschikt.

hero illustration

Hoe testen we grafische rekenmachines?

Om de beste grafische rekenmachine te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze grafische rekenmachine-test hebben we 58 grafische rekenmachines geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze grafische rekenmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze grafische rekenmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne grafische rekenmachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste grafische rekenmachine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 58 grafische rekenmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste grafische rekenmachines in een makkelijke lijst

1. Beste Grafische Rekenmachine voor professionals: Casio FX-CG50 - Grafische rekenmachine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Casio FX-CG50 - Grafische rekenmachine zwart

 • list plusEen groot voordeel van deze grafische rekenmachine is dat hij veel functies heeft en uitstekend is voor school.
 • list plusHet ontwerp van deze grafische rekenmachine is leuk en goed van kwaliteit.
 • list plusEen ander groot voordeel van deze grafische rekenmachine is dat hij veel speelplezier biedt.

Nadelen Casio FX-CG50 - Grafische rekenmachine zwart

 • list plusEen nadeel van deze grafische rekenmachine is dat hij prijzig is.
 • list plusDe hoes van deze grafische rekenmachine geeft onvoldoende bescherming.
 • list plusHet is lastig om een oplader te vinden voor deze grafische rekenmachine.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Ben jij op zoek naar een krachtige grafische rekenmachine voor je eindexamen? Dan is de Casio FX-CG50 echt iets voor jou! Deze rekenmachine heeft een groot, kleurrijk display waardoor jouw grafieken en gegevens er extra duidelijk uitzien. Wat deze rekenmachine onderscheidt van andere modellen is de link tussen de kleuren van de ingevoerde gegevens en de grafieken. Hierdoor wordt het maken van berekeningen een stuk overzichtelijker en leuker!

Maar er is nog meer: de Casio FX-CG50 heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 61 kB gebruikersgeheugen en 16 MB flash. Daarnaast is deze rekenmachine geschikt voor de examenmodus, waarbij de toegang tot het gebruikersgeheugen wordt beperkt tijdens toetsen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over fraude of onnodige afleiding. De rekenmachine wordt geleverd met een handige kabel waarmee je hem kunt aansluiten op een ander rekentoestel, je PC of externe gegevensverwerkingsapparaten.

Hoewel de rekenmachine niet oplaadbaar is, is het gewicht van 272 g (batterijen inbegrepen) zeker niet zwaar te noemen. En dankzij de schuifdeksel blijft je rekenmachine er als nieuw uitzien.

De Casio FX-CG50 is ideaal voor scholieren en studenten die willen excelleren in wiskunde, natuurkunde of statistiek. Het mooie kleurenscherm en de krachtige opslagcapaciteit maken deze rekenmachine tot een echte must-have. Enige nadeel is dat de rekenmachine niet oplaadbaar is, maar met 4 AAA-batterijen kan je wel een flinke tijd vooruit.

Al met al is de Casio FX-CG50 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke grafische rekenmachine.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste Grafische Rekenmachine voor studenten: Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart

 • list plusHet kleurendisplay van de TI-84 Plus CE-T zwart is duidelijk.
 • list plusMet de vele functies is de TI-84 Plus CE-T zwart een alleskunner.
 • list plusJe hoeft met de oplaadbare batterij van de TI-84 Plus CE-T zwart geen nieuwe batterijen te kopen.

Nadelen Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart

 • list plusDe TI-84 Plus CE-T zwart vereist een grote overstap van Casio naar TI.
 • list plusDe batterij van de TI-84 Plus CE-T zwart gaat sneller leeg dan verwacht.
 • list plusEr zijn niet zoveel opties van functies.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

Als je op zoek bent naar een geavanceerde grafische rekenmachine, dan is de Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart een uitstekende keuze. Met deze rekenmachine kun je niet alleen complexe wiskundige berekeningen uitvoeren, maar ook programmeren in Python. Dit is vooral handig voor leerlingen die zich willen verdiepen in de wereld van programmeren. De rekenmachine is daarnaast geschikt voor het maken van je eindexamen en heeft een kleurendisplay met hoge resolutie. Hierdoor zijn alle grafieken en berekeningen nog duidelijker en overzichtelijker.

Een ander voordeel van de TI-84 Plus CE-T is dat hij oplaadbaar is. Dit betekent dat je geen batterijen nodig hebt, wat niet alleen beter is voor het milieu, maar ook kostenbesparend is op de lange termijn. Bovendien heeft de rekenmachine een USB-aansluiting, waardoor je hem gemakkelijk kunt aansluiten op je computer om apps en de rekenmachine up-to-date te houden.

Een nadeel van deze rekenmachine is dat hij vrij duur is in vergelijking met andere grafische rekenmachines op de markt. Echter, als je op zoek bent naar een geavanceerde rekenmachine die geschikt is voor het maken van je eindexamen en waar je mee kunt programmeren in Python, dan is de TI-84 Plus CE-T absoluut de investering waard.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige grafische rekenmachine, dan is de Texas Instruments TI-84 Plus CE-T zwart een uitstekende keuze. Met zijn geavanceerde functies en oplaadbare batterij is hij perfect voor leerlingen die zich willen verdiepen in de wereld van programmeren. Hoewel hij wat duurder is dan andere grafische rekenmachines, is de kwaliteit en de mogelijkheden die deze rekenmachine biedt het zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ wit | rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ wit | rood

 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft een levendig touchscreen dat gemakkelijk te bedienen is.
 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft veel functies waaronder 3D-grafieken en bewegende afbeeldingen.
 • list plusHet grote voordeel van deze grafische rekenmachine is de krachtige processor die voldoende vermogen biedt om complexe berekeningen te maken.

Nadelen Texas Instruments Grafische Rekenmachine TI-Nspire™ wit | rood

 • list plusEen nadeel van deze grafische rekenmachine is dat het prijziger is dan sommige andere modellen.
 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft geen comprehensieve Python-ondersteuning.
 • list plusDeze grafische rekenmachine is traag met plotten.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

Met de TI-Nspire™ CX II-T handhelds en bijbehorende software heb je toegang tot een complete omgeving voor onderzoekend leren in de bètavakken. Deze grafische rekenmachine biedt meer rekenkracht en grafische mogelijkheden dan andere modellen, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt om complexe wiskundige vraagstukken op te lossen. Ook kun je met deze rekenmachine programmeren in Python, wat het nog leuker maakt om te leren en ontdekken.

De TI-Nspire™ CX II-T handhelds hebben een handig scherm met kleurcodering dat visueel leren stimuleert en waardoor handelingen beter zijn te begrijpen. Dit is vooral handig voor visueel ingestelde studenten die graag op een interactieve manier leren. Daarnaast is deze rekenmachine oplaadbaar, wat beter is voor het milieu en minder kosten met zich meebrengt.

Een ander voordeel is dat deze rekenmachine toegestaan is bij de wiskunde-examens havo en vwo (2021, en volgende). Dit betekent dat je deze rekenmachine kunt gebruiken tijdens je examen, wat je meer mogelijkheden geeft om goed te presteren.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat deze rekenmachine wat duurder is dan andere modellen, maar als je serieus bent over wiskunde, natuurwetenschappen en programmeren, dan is deze investering zeker de moeite waard.

Al met al is de TI-Nspire™ CX II-T handhelds de perfecte grafische rekenmachine voor studenten die serieus bezig zijn met wiskunde, natuurwetenschappen en programmeren. Dankzij de krachtige processor, de verbeterde ontwerp en de vele functies, is deze rekenmachine een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een rekenmachine die meer biedt dan alleen standaard functionaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. HP Prime G2 Grafische Rekenmachine grijs | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.5

Met de HP Prime G2 Grafische Rekenmachine in grijs en zwart haal je een revolutionaire rekenmachine in huis die perfect past bij ons touchtijdperk. Het multi-touch kleurendisplay zorgt voor een prettige gebruikerservaring en de simpele integratie van wiskundige representaties maakt het nog makkelijker om je berekeningen te maken. Een ander groot voordeel is de draadloze connectiviteit, waardoor je altijd en overal toegang hebt tot je bestanden en apps.

Wat deze rekenmachine echt bijzonder maakt, zijn de krachtige applicaties die erop zitten. Schakel eenvoudig tussen symbolische, grafische en numerieke weergave en onderzoek wiskundige concepten met dynamische geometrie, CAS, geavanceerde grafische toepassingen en spreadsheetapplicaties. Met deze rekenmachine kun je alle kanten op en ben je klaar voor elk type wiskundige uitdaging.

De HP Prime G2 is ook nog eens geschikt voor eindexamens, wat een groot voordeel is voor scholieren en studenten. Ze weten zeker dat ze altijd de juiste rekenmachine bij zich hebben en kunnen zonder zorgen hun examen maken.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan deze rekenmachine, is het platte, matmetalen design en de schuifklep die de machine beschermt als hij niet gebruikt wordt. Daarnaast is de lange werkduur van de oplaadbare lithium-ion batterij ook een groot pluspunt.

Al met al is de HP Prime G2 Grafische Rekenmachine een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en gebruiksvriendelijke rekenmachine. De draadloze connectiviteit en krachtige applicaties maken deze rekenmachine echt bijzonder en uniek. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat hij misschien wat aan de prijzige kant is. Maar als je veel wiskundige berekeningen moet maken, is dit het zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

5. Beschermetui voor grafische rekenmachines TI-84+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.1

Universele rekenmachine case voor grafische rekenmachines (met een maximale afmetingen van 21 x 10 x 4cm). Kenmerken: ✔ Compatibel met vrijwel alle grafische rekenmachines. (Texas Instruments TI-84+ CE-T alle uitvoeringen, Casio CG50, HP Prime) ✔ Stevige ritssluiting. ✔ Perfect om uw grafische rekenmachine te beschermen tegen stoten en krassen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

6. Texas Instruments TI 84-Plus CE-T grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments TI 84-Plus CE-T grijs

 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft een duidelijk scherm met uitstekende kwaliteit.
 • list plusEen ander voordeel is dat het efficiënt is in het uitrekenen van formules.
 • list plusDaarnaast heeft deze grafische rekenmachine een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen Texas Instruments TI 84-Plus CE-T grijs

 • list plusHet heeft een gemiddelde gebruikersvriendelijkheid.
 • list plusHet heeft een beperkte batterijduur in examenstand.
 • list plusTot slot heeft deze grafische rekenmachine geen USB-C aansluiting.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9

De Texas Instruments TI 84-Plus CE-T grafische rekenmachine is een geweldige keuze voor studenten die op zoek zijn naar een krachtige, maar toch draagbare rekenmachine. De hoge resolutie kleurenscherm met helder backlight maakt het gemakkelijker om afbeeldingen toe te voegen aan grafieken en alle functionaliteit van de TI-84 Plus is beschikbaar.

Een van de belangrijkste functies van deze rekenmachine is dat het geschikt is voor het centraal eindexamen HAVO & VWO en International Baccalaureate® (IB). Dit betekent dat studenten deze rekenmachine kunnen gebruiken tijdens hun examens. De rekenmachine heeft ook een examenstand (verplicht CE Nederland 2016), wat betekent dat studenten niet kunnen valsspelen tijdens hun examens.

Een ander groot voordeel van deze rekenmachine is dat het een oplaadbare batterij heeft. Dit betekent dat studenten zich geen zorgen hoeven te maken over het kopen van nieuwe batterijen. Het scherm is groot genoeg met een resolutie van 320 x 240 pixels (2.7 inch), waardoor het gemakkelijk te lezen is.

De TI 84-Plus CE-T is een geweldige rekenmachine voor studenten die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare rekenmachine. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft alle functies die je nodig hebt om te slagen in je wiskunde- en wetenschappelijke lessen.

Vanuit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat deze rekenmachine zeer betrouwbaar is en gemakkelijk te gebruiken is. Het enige nadeel is dat het een beetje duurder is dan sommige andere rekenmachines op de markt. Maar als je op zoek bent naar een rekenmachine die geschikt is voor examens en betrouwbaar is, is de TI 84-Plus CE-T zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

7. Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.8

Bestel de TI-84+ CE-T nu met een handige beschermetui, die niet alleen je rekenmachine beschermt maar ook je pennen, geodriehoek en passers bijvoorbeeld! Werkt op de nieuwste firmware (versie 5.1.5) geheel volgens de exameneisen. Specificaties: • Opvolger van de TI-84 Plus C Silver Edition. • Hoge resolutie, backlight kleurenscherm. • Oplaadbare batterij. • Slank en licht model. • Vergelijkbare eigenschappen als de TI-84 Plus. • Met examenstand (verplicht CE Nederland 2016). Toegestaan op de volgende examens: • Centraal eindexamen HAVO en VWO Nederland). • International Baccalaureate® (IB).

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

8. Texas Instruments Texas grafische rekenmachine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Texas Instruments Texas grafische rekenmachine zwart

 • list plusHet display van deze grafische rekenmachine is kleurrijk, waardoor het makkelijker is om de resultaten te zien.
 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft veel functies, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die veel verschillende berekeningen moeten uitvoeren.
 • list plusDeze grafische rekenmachine is licht in gewicht, waardoor het gemakkelijk is om mee te nemen.

Nadelen Texas Instruments Texas grafische rekenmachine zwart

 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft geen batterijniveau, waardoor gebruikers niet weten hoeveel batterij ze nog hebben.
 • list plusDeze grafische rekenmachine heeft een saaie look, waardoor het niet zo aantrekkelijk is als andere modellen.
 • list plusDe prijs van deze grafische rekenmachine is hoog, waardoor het niet toegankelijk is voor iedereen.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
8.1

Basisfunctionaliteit Reële getallen Rekenen met een nauwkeurigheid van 14 cijfers of een benadering in wetenschappelijke notatie van 10 cijfers en een 2-cijferige exponent. Rationale getallen Exact rekenen met breuken met de Frac-functie. Complexe getallen Rekenen met complexe getallen in rechthoekige coördinaten of poolcoördinaten. Functies Maximaal 10 reële functies, 6 parametervergelijkingen, 6 polaire functies en 3 recursief gedefinieerde rijen kunnen opgeslagen, afgebeeld en geanalyseerd worden. Afhankelijk van de functiemode zijn grafische analyses van o.a. afgeleiden en integralen mogelijk. Er zijn 7 grafiekstijlen beschikbaar. Tabellen Genereer waardentabellen van functies om verschillende functies tegelijkertijd numeriek te analyseren. Numerieke functies De Solver biedt de mogelijkheid tot het numeriek oplossen van vergelijkingen. Van een reële functie kan de numerieke afgeleide en integraal berekend worden, als ook een minimum/maximum in een interval. Matrices Maximaal 10 matrices. De maximale grootte wordt alleen gelimiteerd door het beschikbare geheugen (ongeveer 50x50). Er zijn tal van matrixoperaties beschikbaar: van het berekenen van een determinant tot het herleiden naar een trapvorm. Logische bewerkingen De TI-83 Plus beschikt over de logische operatoren and, or, xor en not. Bovendien kunnen logische testen uitgevoerd worden met de gelijkheids- en ongelijkheidstekens. Hiermee kun je stukgewijs gedefinieerde functies invoeren en simulaties van kansexperimenten uitvoeren. Lijsten Sla maximaal 999 elementen op per lijst. Het aantal lijsten is gelimiteerd door het beschikbare geheugen. Geavanceerde statistische functies Genereren van toevalsgetallen. Statistische analyses in 1 of 2 variabelen. Werken met kansverdelingen: Binomiaalverdeling, Poissonverdeling, Geometrische -verdeling, Normaalverdeling, Student t-verdeling, 2-verdeling, F-verdeling. 10 regressiemodellen. Toetsen van hypothesen. Betrouwbaarheidsintervallen. Statistische plots Maximaal 3 statistische plots: puntenwolk, xy-lijn, histogram, box-plot, normaalverdelingsplot. Geavanceerde financiële functies De applicatie Finance berekent o.a. interesten, nominale en effectieve rentepercentages, betalingstermijnen, toekomstige waarden, afschrijvingsschema's en annuïteiten. Programmeren Met de programmeertaal TI Basic kun je zelf de functionaliteit van de rekenmachine uitbreiden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 augustus in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen.

Bekijk prijs

9. HP Prime Graphing Calculator G2 grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.6

Als je op zoek bent naar een geavanceerde grafische rekenmachine, dan is de HP Prime Graphing Calculator G2 grijs zeker het overwegen waard. Met een 3,5-inch multi-touch kleurenscherm is deze rekenmachine zeer gebruiksvriendelijk, vooral voor mensen die al bekend zijn met smartphones en tablets. Bovendien is deze rekenmachine goedgekeurd voor eindexamens HAVO en VWO, wat betekent dat je erop kunt vertrouwen dat je de juiste resultaten krijgt tijdens belangrijke examens.

Het kleurendisplay is een groot pluspunt omdat het veel gemakkelijker is om grafieken en diagrammen te lezen. Dit is vooral handig voor studenten die wiskunde of wetenschap studeren. Daarnaast is de HP Prime Graphing Calculator G2 grijs oplaadbaar en wordt geleverd met een oplaadkabel, wat betekent dat je geen batterijen hoeft te vervangen.

Een ander voordeel van deze rekenmachine is dat deze kan worden aangesloten op andere rekenmachines via een USB-kabel. Dit kan handig zijn voor studenten die samenwerken aan projecten of opdrachten.

Een nadeel van deze rekenmachine kan zijn dat het scherm relatief klein is in vergelijking met andere grafische rekenmachines. Daarnaast kan de prijs van deze rekenmachine hoger zijn dan die van andere instapmodellen.

Al met al is de HP Prime Graphing Calculator G2 grijs een uitstekende keuze voor studenten en professionals die op zoek zijn naar een krachtige en gebruiksvriendelijke grafische rekenmachine. Het kleurendisplay, de oplaadbare batterij en de USB-aansluiting maken deze rekenmachine een goede investering voor iedereen die serieus bezig is met wiskunde of wetenschap.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. CALCUSO Basispakket Zwart van grafische

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.6

CALCUSO 3 Teiliges Sparpaket vom Taschenrechner Casio FX-CG 50: Casio FX-CG 50 technisch-wissenschaftlicher Schulrechner + WYNGS Schutztasche + Erweiterte Garantie Casio FX-CG50: Der neue Grafikrechner mit hochauflösendem Display und leistungsstarkem Prozessor zeichnet mit der neuen 3D-Graph Anwendung dreidimensionale Graphen. Zudem werden jetzt mit dem C-Lab verbundene Sensoren automatisch mit der verbesserten E-CON Anwendung mittels Auto-ID erkannt. Mit seinen innovativen Funktionen, der verbesserten Katalogfunktion und dem hochwertigen Design ist dieser neue Grafikrechner ein zukunftsweisendes Werkzeug für einen praxisnahen Mathematikunterricht. WYNGS Schutztasche: In dieser Schutztasche können Sie Ihren Schulrechner und andere Materialien wie Stifte, Geodreieck, Zirkel etc. aufbewahren. Die Schutztasche schützt ideal vor Kratzern und Schäden. Erweiterte Garantie Durch die Premium Garantie erhältst du insgesamt 5 Jahre ab Kaufdatum deines Rechners die folgenden Vorteile: Express-Austauschservice. Verlängerung der Herstellergarantie. Kostenloser Versand des Defekten und neuen Gerätes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van grafische rekenmachines. Er zijn namelijk 58 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!