De Bestenu Weegschaal Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/28/2020


Of je nu op de hoogte wilt zijn van je gewicht, je wilt weten hoe hoog je vetpercentage in je lichaam is of je wilt een complete lichaamsanalyse doen: er is voor iedereen een geschikte weegschaal te vinden. Waar je op let bij aankoop van een weegschaal, lees je in de onderstaande koopgids!

Wat voor soorten weegschalen zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende weegschalen verkrijgbaar. Er zijn analoge weegschalen: deze gebruiken geen batterijen en hebben geen extra functies zoals sommige digitale weegschalen dat hebben. Ze zijn prima om je gewicht mee in de gaten te houden. Veel artsen gebruiken nog steeds analoge weegschalen.

Naast analoge weegschalen zijn er ook digitale weegschalen te krijgen. Deze werken op batterijen of je laadt ze op via een accu. Ze zijn vaak tot op de gram nauwkeurig en soms hebben ze meerdere functies dan alleen het bepalen van je gewicht. Er zijn zelfs digitale weegschalen die je koppelt aan een app via Bluetooth of WiFi.

Via deze app krijg je een handig overzicht. Denk bijvoorbeeld aan je vetpercentage, vochtgehalte, spiermassa en het aantal benodigde calorieën om af te vallen, op gewicht te blijven of aan te komen. Deze worden gemeten via verschillende sensoren op de weegschaal zelf. Met deze gegevens train je veel doelgerichter. De meeste weegschalen meten deze waardes via de voeten.

Let wel op: om deze gegevens te meten, stuurt de weegschaal een klein stroomstootje door het lichaam heen. Heb je bijvoorbeeld een pacemaker of een ander implantaat of ben je zwanger, dan is een slimme weegschaal niet geschikt voor je. Als je twijfelt, raadpleeg dan altijd eerste een arts voordat je een slimme weegschaal gebruikt.

Daarnaast zijn er ook babyweegschalen verkrijgbaar. Een goede babyweegschaal is vaak digitaal, compact en daardoor gemakkelijk op de bergen.

Wat is het verschil tussen een normale en een slimme weegschaal?

hide product content

Met een goede slimme weegschaal doe je veel meer dan alleen je lichaamsgewicht meten. Er zitten onderling verschillen in de verkrijgbare slimme weegschalen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze werken allemaal via WiFi of Bluetooth. Hiermee koppel je ze aan een app op je smartphone.

In de app lees je allerlei handige informatie af zoals bijvoorbeeld je vetpercentage, BMI, spiermassa, vochtgehalte en calorie-behoeften. Er zitten verschillende sensoren in de weegschaal die via de computer in de weegschaal berekeningen maken om achter deze informatie te komen. Via deze analyse sport je veel doelgerichter dan wanneer je alleen je gewicht weet.

Er is natuurlijk niets mis met een simpele, digitale of analoge weegschaal. Als je enkel zicht op je gewicht wilt houden, is een normale weegschaal prima. Wil je daarentegen afvallen of meer spiermassa opbouwen, dan heb je meer aan een slimme weegschaal.

Wat is beter: een digitale of een analoge weegschaal?

hide product content

Zowel een analoge als een digitale weegschaal doet waarvoor hij is bedoeld: het meten van je gewicht. De digitale weegschalen van tegenwoordig zijn soms slim, wat inhoudt dat je meer te weten komt dan alleen je lichaamsgewicht. Denk aan je vetpercentage of calorie-behoeften. Er zijn natuurlijk ook digitale weegschalen zonder deze functies.

Het is daarnaast vaak ook persoonlijke voorkeur. Persoonlijk vind ik het aflezen van een digitale weegschaal eenvoudiger dan het aflezen van een analoge weegschaal. Het voordeel van een goede analoge weegschaal daarentegen, is het feit dat je je nooit zorgen hoeft te maken over batterijen.

Hoe meet een weegschaal je vetpercentage?

hide product content

Een hoog vetpercentage is een goede reden om gezonder te gaan leven. Een goede weegschaal met vetpercentage helpt je hierbij. Een weegschaal die je vetpercentage berekent, doet dit door een stroomstootje door je lichaam heen te sturen en vervolgens te meten hoe lang deze erover doet om weer terug te keren.

De hoeveelheid weerstand in het lichaam helpt mee met het berekenen van het vetpercentage in je lichaam. De weegschaal meet de weerstand tegen de vetvrije massa, denk aan organen, botten en spiermassa, maar ook de vetmassa. Deze gegevens worden gecombineerd en zo komt het vetpercentage tot stand.

Het belang van het meten van je vetpercentage

hide product content

Een hoog vetpercentage verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, maar beïnvloedt ook je bloeddruk. Een hoog vetpercentage kan een hoge bloeddruk veroorzaken. Het vetpercentage is daarom belangrijker dan je gewicht.

Nu is het wel zo dat bij een hoger gewicht, het vetpercentage vaak hoger ligt, maar het kan echter ook zo zijn dat een slank persoon een hoog percentage heeft.

Wat kan een slimme weegschaal allemaal?

hide product content

Een goede slimme weegschaal maakt een complete lichaamsanalyse waardoor je doelgericht sport en hierdoor eerder en eenvoudiger je doelen bereikt. Denk aan bijvoorbeeld het meten van je vetpercentage, je BMI, maar ook spiermassa en caloriebehoefte.

Met een slimme weegschaal krijg je een goed beeld van je fitness-levels en gezondheid. Je gewicht alleen zegt niet altijd veel over je: krijg je er andere details bij, dan wordt het algehele beeld ineens veel duidelijker.

Je koppelt de weegschaal eenvoudig aan je smartphone en installeert een bijbehorende app waarmee je toegang krijg tot alle data. In je app stel je een bepaald doel in voor jezelf en sommige apps bouwen dan een persoonlijk trainingsprogramma voor je om dit doel te behalen. Een slimme weegschaal heeft dus veel meer mogelijkheden dan alleen een normale weegschaal.

Weegschalen en pacemakers

hide product content

Een weegschaal die een lichaamsanalyse uitvoert, meet onder andere het vet in je lichaam. Hiervoor stuurt de weegschaal een klein beetje stroom door je lichaam heen. Er is weinig onderzoek naar gedaan, maar dit stroompje kan invloed hebben op de werking van een pacemaker. Het gebruik van een slimme weegschaal wordt daarom afgeraden als je een pacemaker hebt.

Hoe komt deze fantastische Weegschaal ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Weegschaal ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Weegschaals, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Weegschaals die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Weegschaals het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Weegschaals stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

De beste Weegschaals in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Je houdt nauwlettend alle belangrijke gegevens over je gezondheid in de gaten met de Medisana BS 444. Deze lichaamsanalyse weegschaal meet naast gewicht, lichaamsvet en -vocht en spier- en botmassa. Ook check je of je BMI niet te veel schommelt. Vind je het lastig om gezond te eten? De weegschaal stelt je dagelijkse caloriebehoefte voor je vast. Door middel van een Bluetooth-verbinding worden je data opgeslagen in de VitaDock+ App. In combinatie met een Vivit activiteitstracker monitor je jouw beweeg- en eetpatroon het beste. Je weet precies wanneer je nog een blokje om moet en wanneer je dat koekje moet laten liggen. Let op: het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse kan gezondheidsrisico's opleveren voor bepaalde personen, zoals zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Kijk voor gebruik in de handleiding voor alle veiligheidsvoorzorgen en of de weegschaal voor jou geschikt is.

1. Medisana BS 444


Product informatiePlus or Show more

Stap op de Brabantia 483127 personenweegschaal voor een simpele, betrouwbare meting van je gewicht. Het grote, heldere kleurenscherm toont direct je gewicht in kilogram of in ponden tot een maximaal gewicht van 180 kilogram. Lijken je ijverige sportprestaties maar weinig invloed te hebben op je lichaam? Dan zie je dankzij de weegnauwkeurigheid van 0,1 gram zelfs de allerkleinste verbeteringen. Zodra de batterijen toe zijn aan vervanging, geeft de Brabantia 483127 personenweegschaal een waarschuwing. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.

2. Brabantia 483127 White


Product informatiePlus or Show more

Met de Silvergear Bluetooth Personenweegschaal maak je je gezondheid inzichtelijk, zodat je de voortgang van je afval- of sportdoelen beter in de gaten houdt. Verbind de weegschaal via bluetooth met de Fitdays app, Google fit app of Apple Health app om alle gegevens van voorgaande metingen terug te zien. Zo zie je duidelijk hoe je gezondheid zich ontwikkelt. Naast je gewicht laat de weegschaal ook je BMI, vetpercentage, vochtgehalte, botmassa, spiermassa, buikvet en caloriebehoefte zien. Je gebruikt de Bluetooth Personenweegschaal met de hele familie, dankzij de 5 instelbare gebruikersprofielen.

3. Silvergear Bluetooth Personenweegschaal Zwart


Product informatiePlus or Show more

Voor jou geen weegschaal met veel opties, maar een retro personenweegschaal om je gewicht bij te houden. De Medisana PSD is hier geschikt voor. Het gewicht lees je eenvoudig af van het grote display. Kenmerken: groot en goed leesbaar display geen batterijen nodig omdat de weegschaal analoog is antisliplaag voor veilig op- en afstappen Dankzij de stevige metalen behuizing is de weegschaal geschikt voor mensen met een gewicht tot 150 kg. De personenweegschaal voert geen lichaamsanalyse uit waarmee o.a. je vetpercentage en spiermassa bepaald worden. De weegschaal is zwaar en daardoor moeilijk verplaatsbaar. Afmetingen: 28,5 x 42,5 x 8,5 cm Gewicht: 3,6 kg Maximaal belastbaar gewicht: 150 kg

4. Medisana PSD Analoge - Personenweegschaal - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Wil je bijhouden hoeveel je weegt? Deze zwarte, digitale weegschaal van Grundig helpt je daarbij. Je lichaamsgewicht kan namelijk veel zeggen over je gezondheid. Nauwkeurig op 50 gram Deze personenweegschaal is gemakkelijk in gebruik, zonder poespas. Als je hem voor het eerst gebruikt, plaats je de meegeleverde batterijen. Voor een goed meetresultaat zet je de weegschaal op een harde, vlakke ondergrond. De weegschaal geeft je gewicht digitaal weer op de display. Dat doet hij behoorlijk precies, want hij meet tot 50 gram nauwkeurig. Als je liever in Engelse ponden wilt wegen, kan dat ook. Zet dan de meeteenheid om van kilogram naar ponden. Schakelt zichzelf uit De 2 benodigde AAA-batterijen zijn inbegrepen in de verpakking. De weegschaal heeft een automatische reset naar nul. Ook handig: hij schakelt zichzelf binnen een paar seconden uit, nadat je van het platform bent afgestapt. De weegschaal is van glas en ABS, een zeer stevig soort kunststof. Specificaties: Maximaal toelaatbaar gewicht: 180 kilogram Minimaal meetbaar gewicht: 2 kilogram Schaalverdeling: 50 gram Instelbare eenheden: kilogram (kg)/ Engelse pond (lb) Automatische uitschakeling: schakelt vanzelf uit als er circa acht seconden geen activiteit is geweest Voeding: 2 x AAA-batterij Keurmerk: CE

5. Grundig Weegschaal - Digitale Personenweegschaal - 50 Gram Nauwkeurig - 2 tot 180 Kilo - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Met de Silvergear Bluetooth Personenweegschaal maak je je gezondheid inzichtelijk, zodat je de voortgang van je afval- of sportdoelen beter in de gaten houdt. Verbind de weegschaal via bluetooth met de Fitdays app, Google fit app of Apple Health app om alle gegevens van voorgaande metingen terug te zien. Zo zie je duidelijk hoe je gezondheid zich ontwikkelt. Naast je gewicht laat de weegschaal ook je BMI, vetpercentage, vochtgehalte, botmassa, spiermassa, buikvet en caloriebehoefte zien. Je gebruikt de Bluetooth Personenweegschaal met de hele familie, dankzij de 5 instelbare gebruikersprofielen.

6. Silvergear Bluetooth Personenweegschaal Wit


Product informatiePlus or Show more

De Omron VIVA is een weegschaal voor mensen die bewust met hun lichaam en gezondheid bezig zijn. Naast je gewicht meet de weegschaal onder andere je vetpercentage, BMI en spiermassa. Bovendien toont de VIVA ook je viscerale vet: het buikvet dat rondom je organen zit. Via bluetooth stuurt hij je gegevens naar de OMRON connect applicatie. Zo monitor je jouw gegevens eenvoudig met je telefoon. Dankzij de 4 instelbare gebruikersprofielen gebruik je de weegschaal met het hele gezin. Let op: het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse kan gezondheidsrisico's opleveren voor bepaalde personen, zoals zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Kijk voor gebruik in de handleiding voor alle veiligheidsvoorzorgen en of de weegschaal voor jou geschikt is.

7. Omron VIVA Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Inventum personenweegschaal PW708ZW toont naast je gewicht, ook je vet-, vocht-, botmassa- en spiermassapercentage. De digitale weegschaal weegt tot 100 gram nauwkeurig en heeft een maximum weegvermogen van 180 kilo. De weegschaal heeft een geheugen voor de persoonlijke instellingen van maximaal 10 personen en is voorzien van gebruikersherkenning.

8. Inventum PW708ZW - Personenweegschaal - Zwart/Grijs


Product informatiePlus or Show more

De Medisana PS 414 is een gebruiksvriendelijke personenweegschaal van glas. Deze weegschaal bevat de nieuwste weegtechniek met vier individuele sensoren waardoor zeer precies het gewicht kan worden bepaald. Productvoordelen: De weegschaal schakelt automatisch aan en uit bij het op- en af stappen. De weegschaal geeft aan wanneer de baterijen vervangen moeten worden. Let hier op: De weegschaal kan geen lichaamsanalyse uitvoeren voor het meten van je spiermassa, vetpercentage en BMI. De personenweegschaal is slang, compact en strak vormgegeven. De weegschaal heeft een stevig veiligheidsglas van 5 millimeter dik en daarmee is de weegschaal belastbaar tot 150 kg. Wanneer de baterijen van de weegschaal vervangen moeten worden of als de weegschaal overbelast wordt, geeft de weegschaal dit netjes aan. Om ervoor te zorgen dat de batterij lang meegaat, wordt de weegschaal automatisch uitgeschakeld wanneer u klaar bent met wegen.

9. Medisana PS 414 - Personenweegschaal - Grijs


Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Weegschaals


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Weegschaals. Er zijn immers 627 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Weegschaal kopen.