Bestenu

Wat is de beste weegschaal van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het kopen van een goede weegschaal is een moeilijke opdracht. Wat is de beste weegschaal van 2023? Na het analyseren van 816 weegschalen kwam de FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart
als beste uit onze weegschaal-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de weegschalen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 weegschalen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame weegschaal-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste weegschalen

1Score: 9.9
FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart
FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
e.volve Slimme Weegschaal - 14x
Beste Weegschaal voor fitness
e.volve Slimme Weegschaal - 14x
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Medisana PS 435 - Personenweegschaal wit
Medisana PS 435 - Personenweegschaal wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Silvergear Bluetooth Zwart
Silvergear Bluetooth Zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver
Beste Weegschaal voor post en pakketten
Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Medisana PS 402 - Personenweegschaal zwart
Medisana PS 402 - Personenweegschaal zwart
Medisana
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Withings Body Zwart 1
Withings Body Zwart 1
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Soehnle Shape Sense Connect 100 wit , zilver
Soehnle Shape Sense Connect 100 wit , zilver
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Medisana PSD wit
Medisana PSD wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Silvergear Bluetooth Wit
Silvergear Bluetooth Wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Weegschaal Koopgids

Of je nu op de hoogte wilt zijn van je gewicht, je wilt weten hoe hoog je vetpercentage in je lichaam is of je wilt een complete lichaamsanalyse doen: er is voor iedereen een geschikte weegschaal te vinden. Waar je op let bij aankoop van een weegschaal, lees je in de onderstaande koopgids!

Wat voor soorten weegschalen zijn er?

Er zijn verschillende weegschalen verkrijgbaar. Er zijn analoge weegschalen: deze gebruiken geen batterijen en hebben geen extra functies zoals sommige digitale weegschalen dat hebben. Ze zijn prima om je gewicht mee in de gaten te houden. Veel artsen gebruiken nog steeds analoge weegschalen.

Naast analoge weegschalen zijn er ook digitale weegschalen te krijgen. Deze werken op batterijen of je laadt ze op via een accu. Ze zijn vaak tot op de gram nauwkeurig en soms hebben ze meerdere functies dan alleen het bepalen van je gewicht. Er zijn zelfs digitale weegschalen die je koppelt aan een app via Bluetooth of WiFi.

Via deze app krijg je een handig overzicht. Denk bijvoorbeeld aan je vetpercentage, vochtgehalte, spiermassa en het aantal benodigde calorieën om af te vallen, op gewicht te blijven of aan te komen. Deze worden gemeten via verschillende sensoren op de weegschaal zelf. Met deze gegevens train je veel doelgerichter. De meeste weegschalen meten deze waardes via de voeten.

Let wel op: om deze gegevens te meten, stuurt de weegschaal een klein stroomstootje door het lichaam heen. Heb je bijvoorbeeld een pacemaker of een ander implantaat of ben je zwanger, dan is een slimme weegschaal niet geschikt voor je. Als je twijfelt, raadpleeg dan altijd eerste een arts voordat je een slimme weegschaal gebruikt.

Daarnaast zijn er ook babyweegschalen verkrijgbaar. Een goede babyweegschaal is vaak digitaal, compact en daardoor gemakkelijk op de bergen.

Wat is het verschil tussen een normale en een slimme weegschaal?

Met een goede slimme weegschaal doe je veel meer dan alleen je lichaamsgewicht meten. Er zitten onderling verschillen in de verkrijgbare slimme weegschalen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze werken allemaal via WiFi of Bluetooth. Hiermee koppel je ze aan een app op je smartphone.

In de app lees je allerlei handige informatie af zoals bijvoorbeeld je vetpercentage, BMI, spiermassa, vochtgehalte en calorie-behoeften. Er zitten verschillende sensoren in de weegschaal die via de computer in de weegschaal berekeningen maken om achter deze informatie te komen. Via deze analyse sport je veel doelgerichter dan wanneer je alleen je gewicht weet.

Er is natuurlijk niets mis met een simpele, digitale of analoge weegschaal. Als je enkel zicht op je gewicht wilt houden, is een normale weegschaal prima. Wil je daarentegen afvallen of meer spiermassa opbouwen, dan heb je meer aan een slimme weegschaal.

Wat is beter: een digitale of een analoge weegschaal?

Zowel een analoge als een digitale weegschaal doet waarvoor hij is bedoeld: het meten van je gewicht. De digitale weegschalen van tegenwoordig zijn soms slim, wat inhoudt dat je meer te weten komt dan alleen je lichaamsgewicht. Denk aan je vetpercentage of calorie-behoeften. Er zijn natuurlijk ook digitale weegschalen zonder deze functies.

Het is daarnaast vaak ook persoonlijke voorkeur. Persoonlijk vind ik het aflezen van een digitale weegschaal eenvoudiger dan het aflezen van een analoge weegschaal. Het voordeel van een goede analoge weegschaal daarentegen, is het feit dat je je nooit zorgen hoeft te maken over batterijen.

Hoe meet een weegschaal je vetpercentage?

Een hoog vetpercentage is een goede reden om gezonder te gaan leven. Een goede weegschaal met vetpercentage helpt je hierbij. Een weegschaal die je vetpercentage berekent, doet dit door een stroomstootje door je lichaam heen te sturen en vervolgens te meten hoe lang deze erover doet om weer terug te keren.

De hoeveelheid weerstand in het lichaam helpt mee met het berekenen van het vetpercentage in je lichaam. De weegschaal meet de weerstand tegen de vetvrije massa, denk aan organen, botten en spiermassa, maar ook de vetmassa. Deze gegevens worden gecombineerd en zo komt het vetpercentage tot stand.

Het belang van het meten van je vetpercentage

Een hoog vetpercentage verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, maar beïnvloedt ook je bloeddruk. Een hoog vetpercentage kan een hoge bloeddruk veroorzaken. Het vetpercentage is daarom belangrijker dan je gewicht.

Nu is het wel zo dat bij een hoger gewicht, het vetpercentage vaak hoger ligt, maar het kan echter ook zo zijn dat een slank persoon een hoog percentage heeft.

Wat kan een slimme weegschaal allemaal?

Een goede slimme weegschaal maakt een complete lichaamsanalyse waardoor je doelgericht sport en hierdoor eerder en eenvoudiger je doelen bereikt. Denk aan bijvoorbeeld het meten van je vetpercentage, je BMI, maar ook spiermassa en caloriebehoefte.

Met een slimme weegschaal krijg je een goed beeld van je fitness-levels en gezondheid. Je gewicht alleen zegt niet altijd veel over je: krijg je er andere details bij, dan wordt het algehele beeld ineens veel duidelijker.

Je koppelt de weegschaal eenvoudig aan je smartphone en installeert een bijbehorende app waarmee je toegang krijg tot alle data. In je app stel je een bepaald doel in voor jezelf en sommige apps bouwen dan een persoonlijk trainingsprogramma voor je om dit doel te behalen. Een slimme weegschaal heeft dus veel meer mogelijkheden dan alleen een normale weegschaal.

Weegschalen en pacemakers

Een weegschaal die een lichaamsanalyse uitvoert, meet onder andere het vet in je lichaam. Hiervoor stuurt de weegschaal een klein beetje stroom door je lichaam heen. Er is weinig onderzoek naar gedaan, maar dit stroompje kan invloed hebben op de werking van een pacemaker. Het gebruik van een slimme weegschaal wordt daarom afgeraden als je een pacemaker hebt.

hero illustration

Hoe testen we weegschalen?

Om de beste weegschaal te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze weegschaal-test hebben we 816 weegschalen geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze weegschaal-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze weegschaal-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen weegschaal-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte weegschaal in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 816 weegschalen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste weegschalen in een oogopslag

1. FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

 • list plusDeze weegschaal met vetpercentage heeft een strak design dat mooi staat in elke badkamer.
 • list plusDe app van deze weegschaal met vetpercentage is betrouwbaar en makkelijk te gebruiken.
 • list plusDeze weegschaal met vetpercentage is compact en neemt niet veel plaats in.

Nadelen FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

 • list plusHet display van deze weegschaal met vetpercentage had iets groter mogen zijn voor betere leesbaarheid.
 • list plusDeze weegschaal met vetpercentage werkt niet goed op tapijt en vereist een harde ondergrond.
 • list plusEr zijn geen extra opties beschikbaar voor deze weegschaal met vetpercentage, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een personenweegschaal die meer meet dan alleen je gewicht? Dan is de FITAGE Personenweegschaal met 17x lichaamsgegevens de perfecte keuze! Naast je gewicht meet deze weegschaal ook je vetpercentage, spiermassa, BMI en nog veel meer. Dit geeft je een compleet beeld van je lichaam en helpt je om gericht aan je gezondheidsdoelen te werken.

Wat deze weegschaal extra bijzonder maakt is de gratis FITAGE App. Hierin worden alle metingen duidelijk weergegeven in grafieken, zodat je je voortgang makkelijk kunt bijhouden. Daarnaast synchroniseert de weegschaal direct met Google Health en Apple Health, en kun je hem koppelen aan meerdere telefoons.

Wat ik zelf erg prettig vind aan deze weegschaal is dat hij direct 'out of the box' werkt. Geen gedoe met installeren of ingewikkelde handleidingen, je kunt meteen aan de slag. Ook is de weegschaal heel precies, met een nauwkeurigheid van 0.05 g.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de weegschaal niet geschikt is voor mensen met een pacemaker. Maar als je daar geen last van hebt, is dit echt een top product! Het meet nauwkeurig, is makkelijk in gebruik en geeft je een compleet beeld van je lichaam. Echt een aanrader voor iedereen die serieus met zijn gezondheid bezig is!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Weegschaal voor fitness: e.volve Slimme Weegschaal - 14x

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen e.volve Slimme Weegschaal - 14x

 • list plusDeze slimme weegschaal heeft een nauwkeurige vetpercentage meting, wat belangrijk is voor mensen die hun lichaamssamenstelling willen monitoren.
 • list plusDe weegschaal heeft een gebruiksvriendelijke app die het gemakkelijk maakt om gegevens bij te houden en te analyseren.
 • list plusDe weegschaal heeft een strak en modern ontwerp dat goed past in moderne badkamers.

Nadelen e.volve Slimme Weegschaal - 14x

 • list plusHet kan soms lastig zijn om de weegschaal aan te zetten, wat frustrerend kan zijn voor gebruikers.
 • list plusDe weegschaal heeft geen automatische berekening van de FFMI, wat een gemiste kans is voor mensen die hun spiermassa willen meten.
 • list plusDe prijs van de weegschaal is aan de hoge kant in vergelijking met andere slimme weegschalen op de markt.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.8

Ben jij op zoek naar een slimme weegschaal die jouw fitnessdoelen kan helpen bereiken? Dan is de e.volve weegschaal met lichaamsanalyse ideaal voor jou! Met maar liefst 14 gedetailleerde metingen, zoals vetpercentage, spiermassa en metabolische leeftijd, geeft deze weegschaal je een compleet overzicht van jouw fitheid. En dankzij de Fitdays App kun je al jouw metingen gemakkelijk bijhouden en synchroniseren met andere gezondheids-apps.

Wat deze weegschaal echt bijzonder maakt is het feit dat het maximaal weegvermogen maar liefst 180 kg is. Daarnaast is het weegplatform gemaakt van gehard glas en heeft het een antislip bodem, waardoor je veilig kunt wegen. En als je een pacemaker hebt, hoef je je geen zorgen te maken, want de weegschaal kan veilig gebruikt worden.

Een ander voordeel van deze weegschaal is dat het jou controle geeft over jouw gezondheidsdoel en jouw vooruitgang en resultaten in 1 oogopslag laat zien. Het is perfect voor iedereen die serieus bezig is met fitness en gezondheid.

Het enige nadeel van deze weegschaal is dat het relatief duur is in vergelijking met andere weegschalen op de markt. Maar als je op zoek bent naar een weegschaal die je helpt bij het bereiken van jouw fitnessdoelen en die betrouwbare metingen biedt, dan is de e.volve weegschaal met lichaamsanalyse echt de moeite waard.

Kortom, als je op zoek bent naar een slimme weegschaal die betrouwbare metingen biedt en jouw vooruitgang bijhoudt, dan is de e.volve weegschaal met lichaamsanalyse absoluut een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Medisana PS 435 - Personenweegschaal wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana PS 435 - Personenweegschaal wit

 • list plusDeze weegschaal heeft een brede weegplaat, waardoor het gemakkelijk is om stabiel te staan tijdens het wegen.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze weegschaal is goed, waardoor het een betaalbare optie is voor mensen die op zoek zijn naar een precisieweegschaal.
 • list plusDeze weegschaal doet wat het moet doen en geeft nauwkeurige metingen, wat belangrijk is voor mensen die hun gewicht nauwkeurig willen bijhouden.

Nadelen Medisana PS 435 - Personenweegschaal wit

 • list plusDe levertijd van deze weegschaal is lang, wat frustrerend kan zijn voor mensen die het snel nodig hebben.
 • list plusEr zijn geen extra functies op deze weegschaal, zoals een lichaamsvetmeter of Bluetooth-connectiviteit, wat een nadeel kan zijn voor mensen die meer geavanceerde functies willen.
 • list plusDeze weegschaal heeft een maximaal gewicht van 180 kg, wat een beperking kan zijn voor mensen die zwaarder zijn dan dat.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.7

Als je op zoek bent naar een weegschaal die niet alleen nauwkeurig weegt, maar ook nog eens mooi en handig in gebruik is, dan is de Medisana PS 435 Personenweegschaal een goede keuze. Het parelwitte design met het grote LED-display zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig je gewicht kunt aflezen, zelfs in minder goed verlichte ruimtes. Wat deze weegschaal bijzonder maakt, is de handige 'step-on' inschakeltechniek en de keuze tussen kg, lb en st. Dit maakt het mogelijk om je gewicht in de eenheden te meten die jij het prettigst vindt.

De weegschaal is gemaakt van veiligheidsglas met afgeronde hoeken en heeft een maximaal weegvermogen van 180 kg. Dankzij de vier nauwkeurige DMS-sensoren ben je verzekerd van exacte meetresultaten. Bovendien zorgt de energiezuinige automatische uitschakeling na 10 seconden voor een langere levensduur van de batterijen.

Een ander groot voordeel van deze weegschaal is de ultra dunne vormgeving. Hij neemt daardoor weinig ruimte in en past makkelijk in een kast of lade. Het enige nadeel is dat de weegschaal niet beschikt over een overbelastingsindicatie.

Kortom, als je op zoek bent naar een mooie, handige en nauwkeurige weegschaal, dan is de Medisana PS 435 Personenweegschaal zeker het overwegen waard. De weegschaal is geschikt voor dagelijks gebruik en past in vrijwel elk interieur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Silvergear Bluetooth Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Silvergear Bluetooth Zwart

 • list plusDeze weegschaal met vetpercentage heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het betaalbaar is voor de consument.
 • list plusDe weegschaal heeft veel verschillende punten waarop gemeten wordt, waardoor het een dieper inzicht geeft in de gezondheid van de gebruiker.
 • list plusDe grafieken in de app geven een visuele weergave van de metingen, waardoor het makkelijker is om de voortgang bij te houden.

Nadelen Silvergear Bluetooth Zwart

 • list plusDe weegschaal is niet zeer nauwkeurig, waardoor er verschillende resultaten kunnen zijn bij 2 metingen achter elkaar. Dit kan leiden tot verwarring en onzekerheid bij de gebruiker.
 • list plusHet verbinden met Bluetooth de eerste keer is niet zo snel, waardoor het installatieproces langer kan duren dan gewenst.
 • list plusDe oppervlakte van de weegschaal is best klein, waardoor het niet geschikt is voor mensen met een grotere schoenmaat. Dit kan leiden tot ongemak en onnauwkeurige metingen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.6

De Silvergear Bluetooth personenweegschaal is de perfecte tool voor iedereen die zijn of haar gezondheid serieus neemt. De weegschaal is uitgerust met Bluetooth-technologie waardoor je hem kunt koppelen met verschillende gezondheids-apps zoals Fitdays, Google Fit en Apple Health. Hierdoor krijg je toegang tot maar liefst 14 verschillende metingen, waaronder BMI, vetpercentage, spiermassa, en caloriebehoefte. Dit zijn allemaal belangrijke indicatoren om je voortgang bij te houden en je doelen te bereiken.

Wat deze weegschaal bijzonder maakt, is dat je hem met de hele familie kunt gebruiken. Er zijn vijf instelbare gebruikersprofielen, waardoor iedereen zijn of haar eigen metingen kan bijhouden. De weegschaal heeft een maximaal weegvermogen van 180 kg en is voorzien van een overbelastingsindicatie.

Een ander voordeel van de Silvergear Bluetooth weegschaal is het geharde glazen weegplatform. Dit zorgt voor een stevige en stabiele ondergrond, terwijl het ook nog eens makkelijk schoon te maken is. De weegschaal heeft een weegnauwkeurigheid van 100 g, wat ervoor zorgt dat je altijd de meest accurate metingen krijgt.

Hoewel deze weegschaal veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Zo kan het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse gezondheidsrisico's opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen en mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Het is daarom belangrijk om voor gebruik de handleiding goed door te nemen.

Al met al is de Silvergear Bluetooth personenweegschaal een uitstekende keuze voor iedereen die zijn of haar gezondheid serieus neemt. Het biedt de mogelijkheid om je voortgang bij te houden en je doelen te bereiken, terwijl je het ook nog eens met de hele familie kunt gebruiken. Het is een betrouwbare en nauwkeurige weegschaal die goed aansluit bij de wensen van veel gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Weegschaal voor post en pakketten: Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver

 • list plusDeze weegschaal heeft een groot en duidelijk display, wat het aflezen van de metingen vergemakkelijkt.
 • list plus De hoge maximale weegcapaciteit van deze weegschaal maakt het geschikt voor het wegen van zwaardere objecten.
 • list plus De automatische uitschakelfunctie van deze weegschaal zorgt ervoor dat de batterijen langer meegaan.

Nadelen Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver

 • list plus Het ontbreken van de mogelijkheid om het gewicht in verschillende eenheden weer te geven maakt deze weegschaal minder veelzijdig.
 • list plusDeze weegschaal heeft geen geheugenfunctie, waardoor het niet mogelijk is om meerdere metingen op te slaan.
 • list plusDeze weegschaal heeft geen functie om het gewicht van vloeistoffen te meten, wat het minder geschikt maakt voor het wegen van vloeistoffen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een handige en betrouwbare weegschaal voor dagelijks gebruik? Dan is de Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver de perfecte keuze voor jou! Met zijn extra ruime plateau en makkelijk leesbaar scherm is het aflezen van je gewicht nog nooit zo eenvoudig geweest. Deze elektronische personenweegschaal heeft een grote gewichtscapaciteit tot 160 kg en is tot op de 100 g nauwkeurig. Het ultraslanke design zorgt ervoor dat je hem moeiteloos opbergt als je hem niet gebruikt.

Dankzij de automatische in- en uitschakelingsfuncties stap je gewoon op het plateau en doet de weegschaal de rest. Hij is eenvoudig in te stellen naar keuze: kg, st of lbs. Het makkelijk te reinigen plateau van gehard glas zorgt voor perfecte hygiëne en een prachtig aanzien. De weegschaal is ook voorzien van een bodem met antislip en een overbelastingsindicatie.

Helaas is deze weegschaal niet veilig te gebruiken in combinatie met een pacemaker. Maar verder is de Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare weegschaal die je dagelijks kunt gebruiken.

Met de meegeleverde 2x AAA-batterijen kun je de weegschaal direct uit de verpakking gebruiken. Qua design is de Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver een aantrekkelijke verschijning in je badkamer. Het enige nadeel is dat hij niet veilig te gebruiken is met een pacemaker, maar voor de meeste mensen zal dit geen probleem zijn. Al met al is deze weegschaal een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en eenvoudig te gebruiken weegschaal.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Medisana PS 402 - Personenweegschaal zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana PS 402 - Personenweegschaal zwart

 • list plusDeze precisie weegschaal is gemakkelijk in gebruik, waardoor het energie bespaart voor de gebruiker.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze precisie weegschaal is goed, waardoor het een budgetvriendelijke optie is voor consumenten.
 • list plusDeze precisie weegschaal is betrouwbaar in het meten van gewicht, wat belangrijk is voor gebruikers die hun gewichtsverlies of -winst bijhouden.

Nadelen Medisana PS 402 - Personenweegschaal zwart

 • list plusDeze precisie weegschaal is kwetsbaar, waardoor het minder duurzaam kan gaan bij intensief gebruik.
 • list plusDeze precisie weegschaal kan niet precies zijn bij het meten van gewicht, wat belangrijk is voor gebruikers die hun gewichtsverlies of -winst bijhouden.
 • list plusDeze precisie weegschaal heeft matige kwaliteit, waardoor het minder waar voor je geld kan zijn op de lange termijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
7.7

Op zoek naar een degelijke weegschaal die ook nog eens mooi in je badkamer staat? Dan is de Medisana PS 402 Personenweegschaal iets voor jou! De Medisana PS402 meet je gewicht nauwkeurig en heeft een duidelijke weergave van resultaten, dankzij de jarenlange ervaring die Medisana heeft opgebouwd bij de ontwikkeling van haar topkwaliteit weegschalen. De Medisana PS 402 weegschaal wordt geleverd met batterijen zodat je direct kunt starten met wegen. De weegschaal meet met nauwkeurigheid en heeft een weergave per 100 gram. Nauwkeurige sensoren zorgen voor een constante gegarandeerde nauwkeurigheid en de degelijke bouw garanderen nog jarenlang plezier met de PS 402. Verder heeft de PS 402 alle snufjes die u van een Medisana weegschaal mag verwachten: automatische uitschakeling zodat de batterij extra lang meegaat, wegen naar keuze in kg of ponden, en de handige “Step-on”-inschakeltechniek die er voor zorgt dat u zich niet hoeft te bukken om een meting te starten. Eigenschappen Medisana PS-402: Schakelt automatisch uit na 10 seconden. Vier nauwkeurige sensoren voor exacte meetresultaten. Overbelastingsindicator. 6 mm dik veiligheidsglas. Groot, goed leesbaar LCD-scherm. Weergave bij lage batterij spanning. Maximale draagkracht 180 Kg. Handige „step-on“-inschakeling. Keuze tussen kg, lb en st. Automatische uitschakeling. Batterij: 1x CR2032 (3 Volt) Inbegrepen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

7. Withings Body Zwart 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Withings Body Zwart 1

 • list plusDe integratie in de app maakt het gemakkelijk om alle gegevens op één plek te bekijken.
 • list plusHet eenvoudige en strakke ontwerp past goed in moderne badkamers.
 • list plusDe nauwkeurigheid van de metingen tot 0.1 kg zorgt voor betrouwbare resultaten.

Nadelen Withings Body Zwart 1

 • list plusDe prijs van het product is aan de hoge kant in vergelijking met andere weegschalen.
 • list plusVoor het bijhouden van de evolutie van het gewicht is wifi-toegang vereist, wat een nadeel kan zijn voor mensen zonder wifi in de badkamer.
 • list plusVoor de weersvoorspelling is ook wifi-toegang vereist, wat een beperking kan zijn voor mensen die geen wifi in de badkamer hebben.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.3

De Withings Body Zwart 1 is een fantastische personenweegschaal voor het hele gezin. Het beste van deze weegschaal is de gepatenteerde Position Control ™ technologie die zorgt voor een nauwkeurige meting van je gewicht. De weegschaal meet ook je BMI, wat belangrijk is voor het bepalen van je gezondheidsdoelen. Het gewicht kan worden weergegeven in KG en Pounds, wat handig is als je internationaal reist.

Daarnaast is de Withings Body Zwart 1 ook geschikt voor zwangere vrouwen en baby's. Met de 'zwangerschaps modes' kun je gemakkelijk de voortgang van je zwangerschapsgewicht meten en met een baby in je armen op de weegschaal staan om het gewicht te meten is super handig. Bovendien kan de weegschaal tot 8 gebruikersprofielen opslaan, waardoor het hele gezin de weegschaal kan gebruiken.

De batterijen gaan gemiddeld 18 maanden mee, wat betekent dat je niet vaak de batterijen hoeft te vervangen. De weegschaal is ook erg accuraat, met een nauwkeurigheid van 100 gram. Wat deze weegschaal uniek maakt is dat het de polsgolfssnelheid meet, waardoor je het effect van jouw dagelijkse activiteiten kan meten op je hart- en bloedvaten.

Helaas is de weegschaal niet koppelbaar met een Windows Phone en ondersteunt het geen meting van lichaamsvet, botmassa, spiermassa, vochtgehalte of caloriebehoeften. Als je op zoek bent naar deze metingen, dan kun je beter de uitgebreide Withings Body+ Smart personenweegschaal bekijken.

Mijn persoonlijke mening is dat de Withings Body Zwart 1 een geweldige weegschaal is voor het hele gezin. Het is gemakkelijk te gebruiken en de gepatenteerde Position Control ™ technologie zorgt voor een nauwkeurige meting van je gewicht en BMI. Het feit dat het ook geschikt is voor zwangere vrouwen en baby's is een enorme plus. Ik vind het jammer dat het niet koppelbaar is met een Windows Phone en geen meting van lichaamsvet, botmassa, spiermassa, vochtgehalte of caloriebehoeften ondersteunt, maar het is nog steeds een geweldige weegschaal voor dagelijks gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Soehnle Shape Sense Connect 100 wit , zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Soehnle Shape Sense Connect 100 wit , zilver

 • list plusDeze weegschaal heeft een nauwkeurige weegcapaciteit, wat handig is voor mensen die lichter zijn dan gemiddeld.
 • list plusDeze weegschaal heeft een strak design, wat stijlvol staat in moderne badkamers.
 • list plusDeze weegschaal heeft draadloze verbinding, wat praktisch is voor mensen die hun gewicht willen bijhouden via een app.

Nadelen Soehnle Shape Sense Connect 100 wit , zilver

 • list plusDeze weegschaal heeft een fragiel weegplateau, wat zorgvuldigheid vereist bij het gebruik.
 • list plusDeze weegschaal heeft geen opslag voor meerdere gebruikers, wat ongemakkelijk kan zijn voor gezinnen.
 • list plusDeze weegschaal heeft geen handige aan/uit-knop, wat energieverspilling kan veroorzaken als de weegschaal niet wordt gebruikt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.1

Met de Soehnle Shape Sense Connect 100 haal je niet alleen een stijlvolle, platte weegschaal in huis, maar ook een handige tool om je gezondheid en fitness te monitoren. Dankzij de BIA-premiummeting krijg je een exacte meting van je lichaamssamenstelling, inclusief lichaamsvet, watergehalte en spiermassa. Deze metingen worden weergegeven op het grote lcd-display, samen met je BMI en dagelijkse caloriebehoefte. De weegschaal herkent automatisch 8 gebruikers, zodat je gemakkelijk je eigen meetwaarden kunt bijhouden en vergelijken met die van anderen in het gezin.

Wat deze weegschaal echt onderscheidt van andere modellen is de Soehnle Connect-app, die je eenvoudig kunt koppelen via Bluetooth. Hiermee heb je volledige controle over je gegevens en kun je dag-, week-, maand- en jaaroverzichten bekijken. Ook kun je de app koppelen met populaire fitness-apps zoals Google Fit® en Apple Health®. De weegschaal is veilig in gebruik dankzij de antislipvoetjes en het grote, sterke weegplateau van helder veiligheidsglas.

Als specialist in Scale kan ik zeggen dat de Soehnle Shape Sense Connect 100 een uitstekende keuze is voor mensen die hun gezondheid serieus nemen en hun voortgang willen bijhouden. De weegschaal is nauwkeurig en biedt veel handige functies, zoals automatische gebruikersherkenning en de mogelijkheid om verschillende gewichtseenheden te gebruiken. Het enige nadeel is dat het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse gezondheidsrisico's kan opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Daarom is het belangrijk om voor gebruik de handleiding te raadplegen en eventueel advies te vragen aan een specialist. Overall, raad ik de Soehnle Shape Sense Connect 100 zeker aan voor mensen die hun gezondheid serieus nemen en hun voortgang willen bijhouden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Medisana PSD wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana PSD wit

 • list plusDeze analoge weegschaal is eenvoudig in gebruik, wat het ideaal maakt voor mensen die geen ingewikkelde apparaten willen.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze weegschaal is goed, waardoor het een betaalbare optie is voor mensen die op zoek zijn naar een analoge weegschaal.
 • list plusDeze weegschaal is van goede kwaliteit, wat betekent dat het lang meegaat en betrouwbaar is.

Nadelen Medisana PSD wit

 • list plusDe cijfers op het display zijn klein, wat het moeilijk kan maken om het gewicht af te lezen voor mensen met slecht zicht.
 • list plusDe weegschaal is hoger dan digitale weegschalen, wat het lastiger kan maken om het onder een kast of ander meubelstuk te verstoppen.
 • list plusDe nauwkeurigheid van deze weegschaal kan beter, omdat de wijzer na elke weegbeurt opnieuw op 0 gezet moet worden en de kleine streepjes tussen de tientallen het aflezen van het exacte gewicht bemoeilijken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.8

Ben je op zoek naar een eenvoudige, betrouwbare en stijlvolle weegschaal? Dan is de Medisana PSD wit wellicht de juiste keuze voor jou! Deze analoge personenweegschaal heeft een groot en duidelijk display, zodat je je gewicht gemakkelijk kunt aflezen. Het meetbereik van deze weegschaal is tot 150 kg, met een weegnauwkeurigheid van 500 gram. Het apparaat is volledig mechanisch, wat betekent dat er geen batterijen nodig zijn!

Een ander voordeel van de Medisana PSD is de robuuste metalen behuizing in combinatie met het anti-slip weegoppervlak. Hierdoor kun je stabiel staan tijdens het wegen en hoef je niet bang te zijn om uit te glijden. De weegschaal is ook veilig in gebruik voor mensen met een pacemaker. Daarnaast is de weegschaal zeer gemakkelijk te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is op de weegschaal te stappen en het gewicht af te lezen van het display.

Een nadeel van de Medisana PSD is het feit dat het apparaat geen lichaamsanalyse uitvoert, zoals het meten van vetpercentage en spiermassa. Dit kan voor sommige gebruikers een dealbreaker zijn. Ook is de weegschaal vrij zwaar en moeilijk te verplaatsen.

Kortom, als je op zoek bent naar een betaalbare, betrouwbare, en stijlvolle weegschaal zonder te veel poespas, dan is de Medisana PSD wit een goede keuze. Het grote display, de robuuste behuizing en het anti-slip weegoppervlak zijn pluspunten. Echter, als je op zoek bent naar een weegschaal die meer geavanceerde functies heeft, dan is deze weegschaal niet de beste keuze voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Silvergear Bluetooth Wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Silvergear Bluetooth Wit

 • list plusDe weegschaal is zeer nauwkeurig en meet verschillende waarden, zoals vetpercentage en spiermassa.
 • list plusDe bijbehorende app is zeer gebruiksvriendelijk en biedt inzichtelijke grafieken.
 • list plusDe weegschaal heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is daardoor betaalbaar voor veel consumenten.

Nadelen Silvergear Bluetooth Wit

 • list plusBij sommige metingen geeft de weegschaal verschillende resultaten, wat de nauwkeurigheid in twijfel trekt.
 • list plusHet vetpercentage dat de weegschaal meet, wordt door sommige gebruikers als onnauwkeurig beschouwd.
 • list plusDe oppervlakte van de weegschaal is relatief klein, waardoor mensen met een grotere schoenmaat mogelijk niet goed op de weegschaal passen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.1

Wil jij graag je gewicht en gezondheid monitoren? Dan is de Silvergear Bluetooth Personenweegschaal de juiste keuze voor jou! Met deze slimme weegschaal krijg je niet alleen inzicht in je gewicht, maar ook in je BMI, vetpercentage, vochtgehalte, botmassa, spiermassa, buikvet en caloriebehoefte. Zo weet je precies hoe je gezondheid zich ontwikkelt en kun je jouw sport- of afvaldoelen beter in de gaten houden.

Wat deze weegschaal echt uniek maakt, is de gratis Fitdays app waarmee je alle gegevens van voorgaande metingen kunt terugzien en je voortgang kunt bijhouden. De app slaat automatisch gegevens op van wel 24 gebruikers en geeft je in handige grafieken en overzichten een uitgebreide lichaamsanalyse.

Het maximaal weegvermogen van deze weegschaal is 180 kg en de weegnauwkeurigheid is 100 g. Daarnaast is de weegschaal voorzien van een overbelastingsindicatie en een weegplatform van gehard glas. Let wel op: het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse kan gezondheidsrisico's opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Kijk voor gebruik in de handleiding.

De Silvergear Bluetooth Personenweegschaal is compatibel met iOS en Android-devices en heeft 5 instelbare gebruikersprofielen. Dit maakt het mogelijk om de weegschaal met de hele familie te gebruiken. Helaas kan deze weegschaal niet veilig gebruikt worden in combinatie met een pacemaker.

Al met al is de Silvergear Bluetooth Personenweegschaal een uitstekende keuze voor iedereen die zijn of haar gezondheid serieus neemt. Dankzij de gratis Fitdays app en de uitgebreide lichaamsanalyse heb je altijd inzicht in je voortgang en kun je met vertrouwen werken aan jouw sport- of afvaldoelen.

Mijn persoonlijke mening over deze weegschaal is dat het een geweldige hulp is bij het monitoren van je gezondheid. De app is heel gebruiksvriendelijk en de weegschaal geeft veel informatie. Het enige nadeel is dat deze weegschaal niet veilig gebruikt kan worden in combinatie met een pacemaker.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van weegschalen. Er zijn immers 816 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!