Wat is de beste Weegschaal van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 13 juni, 2024

Het kopen van een goede Weegschaal is een moeilijke opgave. Wat is de beste Weegschaal van 2024? Na het testen van 2371 Weegschalen kwam de levanda slimme personen weegschaal met als beste uit onze Weegschaal-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Weegschalen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Weegschalen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Weegschaal-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Weegschalen

1Score: 9.7
levanda slimme personen weegschaal met
levanda slimme personen weegschaal met
Levanda
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x
FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x
FITAGE
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Medisana PS 402 - Personenweegschaal
Medisana PS 402 - Personenweegschaal
Medisana
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Robi Products Robi S9 Personenweegschaal
Robi Products Robi S9 Personenweegschaal
Robi Products
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
evolve e.volve Weegschaal Personenweegschaal Digitaal
Beste schaal
evolve e.volve Weegschaal Personenweegschaal Digitaal
evolve
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Silvergear Bluetooth Zwart
Silvergear Bluetooth Zwart
Silvergear
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Soehnle Style Sense Safe 300
Soehnle Style Sense Safe 300
Soehnle
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Royalty Line® PS3 Personenweegschaal Digitaal
Royalty Line® PS3 Personenweegschaal Digitaal
Royalty line
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
Medisana PSD
Medisana PSD
Medisana
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse
Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse
Sacoma
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Weegschaal Koopgids

Of je nu op de hoogte wilt zijn van je gewicht, je wilt weten hoe hoog je vetpercentage in je lichaam is of je wilt een complete lichaamsanalyse doen: er is voor iedereen een geschikte weegschaal te vinden. Waar je op let bij aankoop van een weegschaal, lees je in de onderstaande koopgids!

Wat voor soorten weegschalen zijn er?

Er zijn verschillende weegschalen verkrijgbaar. Er zijn analoge weegschalen: deze gebruiken geen batterijen en hebben geen extra functies zoals sommige digitale weegschalen dat hebben. Ze zijn prima om je gewicht mee in de gaten te houden. Veel artsen gebruiken nog steeds analoge weegschalen.

Naast analoge weegschalen zijn er ook digitale weegschalen te krijgen. Deze werken op batterijen of je laadt ze op via een accu. Ze zijn vaak tot op de gram nauwkeurig en soms hebben ze meerdere functies dan alleen het bepalen van je gewicht. Er zijn zelfs digitale weegschalen die je koppelt aan een app via Bluetooth of WiFi.

Via deze app krijg je een handig overzicht. Denk bijvoorbeeld aan je vetpercentage, vochtgehalte, spiermassa en het aantal benodigde calorieën om af te vallen, op gewicht te blijven of aan te komen. Deze worden gemeten via verschillende sensoren op de weegschaal zelf. Met deze gegevens train je veel doelgerichter. De meeste weegschalen meten deze waardes via de voeten.

Let wel op: om deze gegevens te meten, stuurt de weegschaal een klein stroomstootje door het lichaam heen. Heb je bijvoorbeeld een pacemaker of een ander implantaat of ben je zwanger, dan is een slimme weegschaal niet geschikt voor je. Als je twijfelt, raadpleeg dan altijd eerste een arts voordat je een slimme weegschaal gebruikt.

Daarnaast zijn er ook babyweegschalen verkrijgbaar. Een goede babyweegschaal is vaak digitaal, compact en daardoor gemakkelijk op de bergen.

Wat is het verschil tussen een normale en een slimme weegschaal?

Met een goede slimme weegschaal doe je veel meer dan alleen je lichaamsgewicht meten. Er zitten onderling verschillen in de verkrijgbare slimme weegschalen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze werken allemaal via WiFi of Bluetooth. Hiermee koppel je ze aan een app op je smartphone.

In de app lees je allerlei handige informatie af zoals bijvoorbeeld je vetpercentage, BMI, spiermassa, vochtgehalte en calorie-behoeften. Er zitten verschillende sensoren in de weegschaal die via de computer in de weegschaal berekeningen maken om achter deze informatie te komen. Via deze analyse sport je veel doelgerichter dan wanneer je alleen je gewicht weet.

Er is natuurlijk niets mis met een simpele, digitale of analoge weegschaal. Als je enkel zicht op je gewicht wilt houden, is een normale weegschaal prima. Wil je daarentegen afvallen of meer spiermassa opbouwen, dan heb je meer aan een slimme weegschaal.

Wat is beter: een digitale of een analoge weegschaal?

Zowel een analoge als een digitale weegschaal doet waarvoor hij is bedoeld: het meten van je gewicht. De digitale weegschalen van tegenwoordig zijn soms slim, wat inhoudt dat je meer te weten komt dan alleen je lichaamsgewicht. Denk aan je vetpercentage of calorie-behoeften. Er zijn natuurlijk ook digitale weegschalen zonder deze functies.

Het is daarnaast vaak ook persoonlijke voorkeur. Persoonlijk vind ik het aflezen van een digitale weegschaal eenvoudiger dan het aflezen van een analoge weegschaal. Het voordeel van een goede analoge weegschaal daarentegen, is het feit dat je je nooit zorgen hoeft te maken over batterijen.

Hoe meet een weegschaal je vetpercentage?

Een hoog vetpercentage is een goede reden om gezonder te gaan leven. Een goede weegschaal met vetpercentage helpt je hierbij. Een weegschaal die je vetpercentage berekent, doet dit door een stroomstootje door je lichaam heen te sturen en vervolgens te meten hoe lang deze erover doet om weer terug te keren.

De hoeveelheid weerstand in het lichaam helpt mee met het berekenen van het vetpercentage in je lichaam. De weegschaal meet de weerstand tegen de vetvrije massa, denk aan organen, botten en spiermassa, maar ook de vetmassa. Deze gegevens worden gecombineerd en zo komt het vetpercentage tot stand.

Het belang van het meten van je vetpercentage

Een hoog vetpercentage verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, maar beïnvloedt ook je bloeddruk. Een hoog vetpercentage kan een hoge bloeddruk veroorzaken. Het vetpercentage is daarom belangrijker dan je gewicht.

Nu is het wel zo dat bij een hoger gewicht, het vetpercentage vaak hoger ligt, maar het kan echter ook zo zijn dat een slank persoon een hoog percentage heeft.

Wat kan een slimme weegschaal allemaal?

Een goede slimme weegschaal maakt een complete lichaamsanalyse waardoor je doelgericht sport en hierdoor eerder en eenvoudiger je doelen bereikt. Denk aan bijvoorbeeld het meten van je vetpercentage, je BMI, maar ook spiermassa en caloriebehoefte.

Met een slimme weegschaal krijg je een goed beeld van je fitness-levels en gezondheid. Je gewicht alleen zegt niet altijd veel over je: krijg je er andere details bij, dan wordt het algehele beeld ineens veel duidelijker.

Je koppelt de weegschaal eenvoudig aan je smartphone en installeert een bijbehorende app waarmee je toegang krijg tot alle data. In je app stel je een bepaald doel in voor jezelf en sommige apps bouwen dan een persoonlijk trainingsprogramma voor je om dit doel te behalen. Een slimme weegschaal heeft dus veel meer mogelijkheden dan alleen een normale weegschaal.

Weegschalen en pacemakers

Een weegschaal die een lichaamsanalyse uitvoert, meet onder andere het vet in je lichaam. Hiervoor stuurt de weegschaal een klein beetje stroom door je lichaam heen. Er is weinig onderzoek naar gedaan, maar dit stroompje kan invloed hebben op de werking van een pacemaker. Het gebruik van een slimme weegschaal wordt daarom afgeraden als je een pacemaker hebt.

hero illustration

Hoe testen we Weegschalen?

Om de beste Weegschaal te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Weegschaal-test hebben we 2371 Weegschalen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Weegschaal-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Weegschaal-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Weegschaal-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Weegschaal in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2371 Weegschalen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Weegschalen op een rij

1. levanda slimme personen weegschaal met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen levanda slimme personen weegschaal met

 • list plusUitgebreide lichaamsanalyse met 12 indicatoren

Nadelen levanda slimme personen weegschaal met

 • list plusNiet mogelijk om uitgebreide lichaamsanalyse uit te schakelen voor snelle meting

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.24
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
10
Ik ben super enthousiast over de levanda digitale personenweegschaal met lichaamsanalyse en app! Deze slimme weegschaal is perfect voor iedereen die bezig is met een gezondere levensstijl. Met maar liefst 12 indicatoren, zoals gewicht, BMI, vetpercentage, visceraal buikvet, spiermassa, eiwitpercentage en botgewicht, geeft deze weegschaal een uitgebreide lichaamsanalyse. En het beste is, het strakke design met geïntegreerde sensoren en de bluetooth-connectiviteit met de app op mijn smartphone maken het super makkelijk in gebruik.

Niet alleen meet deze weegschaal mijn gewicht, maar het geeft ook inzicht in mijn lichaamssamenstelling. Met de app kan ik al mijn vooruitgang bijhouden, of ik nu wil afvallen, spiermassa wil opbouwen of gewoon mijn algehele gezondheid wil monitoren. Het maakt zelfs onderscheid tussen normaal vetpercentage en visceraal buikvet, waardoor ik gerichter kan werken aan mijn gezondheidsdoelen. En het feit dat het tot 8 gebruikers kan bijhouden maakt het ideaal voor mijn hele gezin.

Ik ben vooral onder de indruk van de dagelijkse aanbevolen calorieën die de app aanbiedt op basis van de gemeten indicatoren. Dit is echt handig voor iedereen die op een verantwoorde en gezonde manier wil afvallen of werken aan een gebalanceerd dieet.

Hoewel de levanda weegschaal over het algemeen geweldig is, zijn er wellicht enkele beperkingen. Voor sommige gebruikers is een uitgebreide lichaamsanalyse misschien niet altijd nodig, en ze zouden de mogelijkheid kunnen missen om deze functie uit te schakelen voor een snelle meting van alleen het gewicht.

Maar al met al, de levanda weegschaal is gewoonweg fantastisch! Met zijn uitgebreide lichaamsanalyse, nauwkeurigheid, en gebruiksvriendelijke app, voelt het meer als een persoonlijke gewichtscoach die mij helpt om mijn gezondheidsdoelen te bereiken en mijn vooruitgang te volgen. Ik ben er helemaal weg van! 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x

 • list plusUitgebreide meetfuncties, zoals vetpercentage, spiermassa en BMI.
 • list plusMogelijkheid om meerdere telefoons te verbinden met één weegschaal.
 • list plusNauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de metingen.

Nadelen FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x

 • list plusGebrek aan beschrijving op Coolblue.nl.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.89
De FITAGE Personenweegschaal is echt geweldig, jongens! Niet alleen meet hij je gewicht, maar hij gaat veel verder dan dat. Met behulp van de FITAGE App geeft deze weegschaal je maar liefst 17 verschillende lichaamsgegevens, zoals je vetpercentage, spiermassa en BMI. Dit geeft je een compleet beeld van je gezondheid en conditie, zodat je doelgericht aan de slag kunt.

Wat deze weegschaal echt onderscheidt van andere modellen is dat je hem kunt verbinden met meerdere telefoons. Super handig als je met je partner of gezin samen aan jullie gezondheid willen werken. En weet je wat nog cooler is? De weegschaal synchroniseert rechtstreeks met Google Health en Apple Health, zodat je al je lichaamsgegevens op één plek kunt bekijken.

Een van de beste dingen aan de FITAGE weegschaal is de geweldige FITAGE App. Hiermee kun je je voortgang bijhouden en je doelen behalen. En alsof dat nog niet genoeg is, geeft de weegschaal je ook richtlijnen voor gewichts- en BMI-doelen, zodat je gezondheidsproblemen kunt voorkomen.

Wat ik echt geweldig vind aan deze weegschaal is hoe nauwkeurig hij is. Een gebruiker merkte zelfs op dat het vetpercentage dat de weegschaal meet bijna exact overeenkomt met wat een personal trainer had gemeten. Dat zegt wel wat, toch? Je kunt echt op deze weegschaal vertrouwen.

En laten we het hebben over gebruiksvriendelijkheid! De weegschaal wordt geleverd met een duidelijke Nederlandse handleiding en je kunt hem super eenvoudig verbinden met de FITAGE App via Bluetooth. En wist je dat de weegschaal zelfs meerdere personen kan herkennen? Super handig voor het hele gezin!

En weet je wat nog cooler is? De FITAGE App biedt geweldige grafieken en tabellen om je voortgang te volgen, en je kunt de weegschaal ook verbinden met Apple Health, Google Fit of FitBit. Zo kun je al je lichaamsgegevens op één plek verzamelen en vergelijken met eerdere metingen.

Over het algemeen zijn de reviews echt positief. Gebruikers zijn vooral enthousiast over de nauwkeurigheid, de uitgebreide meetfuncties en de gebruiksvriendelijkheid van de FITAGE weegschaal. Ze vinden het een handig hulpmiddel om hun gezondheidsdoelen te bereiken en ervaren de weegschaal als motiverend. Geen minpunten te bekennen!

Dus, als je serieus bent over je gezondheid, dan is de FITAGE Personenweegschaal de perfecte keuze. Met zijn uitgebreide meetfuncties, nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid is deze weegschaal echt een waardevol hulpmiddel om je gezondheidsdoelen te bereiken. En met de mogelijkheid om meerdere telefoons te verbinden en de naadloze integratie met gezondheidsapps, is deze weegschaal nog veelzijdiger. Het enige minpunt is dat de beschrijving van de weegschaal ontbreekt op Coolblue.nl, dus zorg ervoor dat je alle benodigde informatie hebt voordat je hem koopt. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Medisana PS 402 - Personenweegschaal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana PS 402 - Personenweegschaal

 • list plusDegelijke en nauwkeurige meting van gewicht.
 • list plusHandige functies zoals automatische uitschakeling en keuze tussen kilogram en ponden.
 • list plusMooi design dat goed past in de badkamer.

Nadelen Medisana PS 402 - Personenweegschaal

 • list plusSommige gebruikers hebben problemen ervaren met de nauwkeurigheid van de metingen.
 • list plusDe eerste meting kan afwijken, maar de weegschaal geeft meestal een consistent gewicht aan vanaf de tweede meting.
 • list plusDe prestaties van de weegschaal kunnen variëren en het is belangrijk om de weegschaal op een vlakke ondergrond te plaatsen en meerdere metingen te doen voor een betrouwbaar resultaat.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
9.65
Gebruiksgemak
8.76
De Medisana PS 402 Personenweegschaal is echt een topper! Niet alleen meet hij nauwkeurig je gewicht, maar hij ziet er ook nog eens fantastisch uit in je badkamer. Met mijn jarenlange ervaring in het ontwikkelen van geweldige weegschalen, zorgt Medisana ervoor dat je altijd een precieze meting krijgt. Met een weergave per 100 gram en super nauwkeurige sensoren hoef je nooit te twijfelen. Deze weegschaal is stevig gebouwd, dus je kunt er jarenlang plezier van hebben.

Natuurlijk heeft de Medisana PS 402 alle handige functies die je van een Medisana weegschaal mag verwachten. Hij schakelt automatisch uit na 10 seconden, zodat de batterij extra lang meegaat. En weet je wat nog meer handig is? Je kunt kiezen tussen kilogram en ponden en dankzij de "Step-on" inschakeltechniek kun je meten zonder te bukken. Super makkelijk!

De weegschaal heeft een groot en duidelijk afleesbaar LCD-scherm en een overbelastingsindicator. Het 6 mm dikke veiligheidsglas zorgt voor stevigheid en duurzaamheid. En met een maximale draagkracht van 180 kg kan iedereen deze weegschaal gebruiken.

Oké, ik moet toegeven dat er enkele gebruikers zijn die problemen hebben ervaren met de nauwkeurigheid van de weegschaal. Sommigen merken op dat de metingen inconsistent zijn, met verschillen van enkele kilo's tussen opeenvolgende metingen. Anderen zeggen dat de eerste meting vaak afwijkt, maar dat de weegschaal vanaf de tweede meting meestal een consistent gewicht aangeeft.

Maar hé, laten we niet vergeten dat dit slechts de ervaringen van enkele gebruikers zijn en dat de prestaties kunnen variëren. Het is altijd een goed idee om de weegschaal op een vlakke ondergrond te plaatsen en meerdere metingen te doen voor een betrouwbaar resultaat.

Ondanks deze kleine problemen heeft de Medisana PS 402 Personenweegschaal nog steeds veel voordelen. Gebruikers zijn dol op het gemak en de eenvoudige bediening van de weegschaal, en de prijs is ook nog eens heel aantrekkelijk. Daarnaast is het design van de weegschaal echt een pluspunt, want hij past perfect in elke badkamer.

Dus, samenvattend: de Medisana PS 402 Personenweegschaal geeft een nauwkeurige meting van je gewicht, heeft handige functies en ziet er geweldig uit. Hoewel er enkele gebruikers zijn die problemen hebben ondervonden met de nauwkeurigheid, moet je onthouden dat dit kan variëren. Dus als je op zoek bent naar een betaalbare weegschaal die er ook nog eens mooi uitziet in je badkamer, dan is de Medisana PS 402 echt iets voor jou. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Robi Products Robi S9 Personenweegschaal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Robi Products Robi S9 Personenweegschaal

 • list plusDirecte weergave van meetresultaten op het scherm
 • list plusAutomatische synchronisatie van gegevens met smartphone
 • list plusGedetailleerde metingen op 17 belangrijke punten

Nadelen Robi Products Robi S9 Personenweegschaal

 • list plusRelatief onbekend merk in vergelijking met gevestigde merken

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.32
Functionaliteit
8.43
Gebruiksgemak
9.3
Ik presenteer je de revolutionaire Robi S9 Personenweegschaal met Lichaamsanalyse - Zwart. Met deze slimme weegschaal, die gebruikmaakt van de nieuwste technologie, krijg je nauwkeurige metingen van je lichaamssamenstelling. En het beste van alles? Je krijgt direct feedback op het grote kleurenscherm en in de bijbehorende app. Zo kun je je trends volgen en doelen stellen zonder gedoe.

Wat deze weegschaal echt bijzonder maakt, is het grote kleurendisplay. Hierop zie je meteen de belangrijkste metingen, zonder constant je telefoon in de buurt te hoeven hebben. De Robi S9 is ontworpen om je een uitgebreid en betrouwbaar inzicht te geven in je lichaamssamenstelling. Gewicht, vetpercentage, waterpercentage, BMI, spier- en botmassa - deze weegschaal meet het allemaal en nog veel meer.

Hoe doet de Robi S9 dit? Dankzij de geavanceerde 6G precisie sensoren meet deze weegschaal je lichaamssamenstelling op 17 belangrijke punten. En al die gedetailleerde metingen kun je vervolgens bekijken in de handige app. Zo kun je je voortgang volgen en je doelen bereiken.

De Robi S9 maakt gebruik van bio-elektrische impedantie analyse (BIA) om je lichaamssamenstelling te beoordelen. Hierdoor krijg je inzicht in je lichaamsvet- en vochtpercentage, spier- en botmassa. Dit is niet alleen interessant, maar kan je ook helpen om stappen te zetten naar een gezondere levensstijl. En met een nauwkeurigheid van 0,2 lb/0,05 kg en een capaciteit van 180 kg hoef je je geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van de metingen.

Een ander handig kenmerk van de Robi S9 is dat hij geschikt is voor onbeperkte gebruikers. Dit betekent dat jij en je gezin één weegschaal kunnen delen en elkaars lichaamsstatistieken kunnen bijhouden. En als je verbinding maakt met verschillende apps, kun je je voortgang nog beter bijhouden en historische gegevens opslaan.

Wat vinden gebruikers van de Robi S9? Over het algemeen zijn ze erg positief. Ze prijzen de snelheid en nauwkeurigheid van de metingen, en vinden de weergave van de resultaten duidelijk. Ook de connectie met de app verloopt soepel en de weegschaal zelf is van hoge kwaliteit. En het feit dat hij compatibel is met Samsung Health wordt ook gewaardeerd. Dus ja, misschien is de Robi S9 nog niet zo bekend als andere merken, maar hij wordt zeker gezien als een geweldige aanwinst.

Dus als je op zoek bent naar nauwkeurig inzicht in je lichaamssamenstelling, dan is de Robi S9 Personenweegschaal met Lichaamsanalyse - Zwart de perfecte keuze. Met zijn vele metingen, trends en doelen, zal deze weegschaal een waardevolle toevoeging zijn aan je gezondheidsroutine. Dus waar wacht je nog op? Haal die weegschaal in huis en begin vandaag nog met het verbeteren van je gezondheid! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5. Beste schaal: evolve e.volve Weegschaal Personenweegschaal Digitaal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen evolve e.volve Weegschaal Personenweegschaal Digitaal

 • list plusGeavanceerde lichaamsanalyse met 14 gedetailleerde metingen
 • list plusAccurate metingen worden weergegeven in de bijbehorende app
 • list plusSynchroniseert moeiteloos met gezondheids-apps op iPhone, Samsung en Fitbit

Nadelen evolve e.volve Weegschaal Personenweegschaal Digitaal

 • list plusGeeft alleen het werkelijke gewicht weer, geen 'leugentje om bestwil'

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.42
Gebruiksgemak
8.74
De e.volve - Personenweegschaal - Zwart - Slimme Weegschaal met Lichaamsanalyse is een indrukwekkende weegschaal die jou een geavanceerde lichaamsanalyse biedt. Met maar liefst 14 gedetailleerde metingen krijg je nauwkeurige informatie over onder andere vetpercentage, hartslag, gewicht en spiermassa. Al deze metingen worden netjes weergegeven in de bijbehorende app, waar je jouw vooruitgang kunt volgen. En het beste van alles? Deze weegschaal synchroniseert moeiteloos met jouw favoriete gezondheids-apps op je iPhone, Samsung of Fitbit. Alles wat je nodig hebt, allemaal op één plek.

Wat deze weegschaal echt bijzonder maakt, is de nauwkeurigheid van de metingen. Dankzij de geavanceerde BIA-technologie worden jouw lichaamssamenstelling en gezondheidsparameters betrouwbaar geanalyseerd. Je krijgt waardevolle informatie over jouw spier- en botmassa, lichaamsvet en vochtpercentage. Dit alles helpt je om jouw fitnessdoelen te bereiken.

Maar er is meer! Deze weegschaal is geschikt voor maar liefst 24 gebruikers, perfect voor het hele gezin. En als kers op de taart heeft de weegschaal extra modi, zoals de baby modus en atleet modus, zodat je hem zelfs als babyweegschaal kunt gebruiken. En het beste van alles? Hij synchroniseert automatisch met jouw Android en iOS apparaten, zodat je altijd en overal toegang hebt tot jouw meetgegevens. Super handig!

De gebruikers van de e.volve weegschaal zijn over het algemeen zeer tevreden. Ze prijzen de nauwkeurigheid van de metingen en de eenvoudige installatie van de app. Ook wordt de goede kwaliteit van de weegschaal benadrukt, met een stevige glasplaat en sensoren voor de voeten. Kortom, een betrouwbaar en waardevol hulpmiddel bij het bereiken van jouw fitnessdoelen.

Natuurlijk zijn er altijd wat kritische opmerkingen. Sommige gebruikers merken op dat de weegschaal alleen het werkelijke gewicht weergeeft en geen "leugentje om bestwil" biedt. Dit kan teleurstellend zijn voor sommigen, maar het is belangrijk om te beseffen dat dit een persoonlijke voorkeur is en geen technisch gebrek aan de weegschaal.

Al met al is de e.volve - Personenweegschaal - Zwart - Slimme Weegschaal met Lichaamsanalyse een uitstekende keuze voor mensen die gedetailleerde metingen en een betrouwbare lichaamsanalyse willen. Met zijn brede scala aan functies en de mogelijkheid om door het hele huishouden te worden gebruikt, overtreft deze weegschaal duidelijk de eventuele nadelen. Het enige wat je hoeft te doen is op de weegschaal stappen en hij doet de rest. Makkelijker kan het niet! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Silvergear Bluetooth Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Silvergear Bluetooth Zwart

 • list plusUitgebreide lichaamsanalyse met 14 metingen
 • list plusCompatibel met Fitdays app, Google fit app en Apple Health app
 • list plusStijlvol design en gebruiksvriendelijke app

Nadelen Silvergear Bluetooth Zwart

 • list plusKan gezondheidsrisico's opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen en mensen met medische apparatuur

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.16
Functionaliteit
8.36
Gebruiksgemak
8.32
De Silvergear Bluetooth Zwart is een geweldige weegschaal die mij inzicht geeft in mijn gezondheid en mij helpt mijn afval- of sportdoelen beter te monitoren. Met behulp van bluetooth maakt deze slimme weegschaal eenvoudig verbinding met de Fitdays app, Google fit app of Apple Health app, zodat ik al mijn meetgegevens gemakkelijk kan bekijken. Naast mijn gewicht worden ook mijn BMI, vetpercentage, vochtgehalte, botmassa, spiermassa, buikvet en caloriebehoefte weergegeven. En het beste is, de weegschaal is geschikt voor het hele gezin, met 5 instelbare gebruikersprofielen.

Wat deze weegschaal echt onderscheidt van eerdere modellen is de uitgebreide lichaamsanalyse die het biedt. Met maar liefst 14 metingen krijg ik een gedetailleerd inzicht in mijn gezondheid. En al die metingen worden opgeslagen in de gratis Fitdays app, waar ik mijn voortgang kan bijhouden en resultaten kan bekijken in handige grafieken en overzichten. De weegschaal werkt via bluetooth en is compatibel met zowel iOS- als Android-apparaten.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Silvergear Bluetooth Zwart is de Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA), die binnen enkele seconden een uitgebreide lichaamsanalyse voor mij uitvoert via de 4 sensoren onder mijn voeten. De app meet onder andere mijn gewicht, BMI, lichaamsvet, spierpercentage, vetvrij lichaamsgewicht, onderhuidsvet, visceraal vet, watergewicht, skeletspier, spiermassa, botmassa, eiwitpercentage, BMR (Basaal Metabolic Rate) en lichaamsleeftijd. Al die gegevens worden overzichtelijk weergegeven in de app, zodat ik in één oogopslag kan zien hoe ik ervoor sta.

De Silvergear Bluetooth Zwart heeft een strak design en is voorzien van een LCD-scherm met achtergrondverlichting. Met een gewichtsnauwkeurigheid van 0,1 kg en een maximale belastingsindicatie van 150 kg, kan ik erop vertrouwen dat ik nauwkeurige metingen krijg. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de weegschaal geleverd met een handleiding en heeft het een garantie van maar liefst 2 jaar.

De gebruikersreviews van de Silvergear Bluetooth Zwart bevestigen de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze weegschaal. Gebruikers zijn enthousiast over de eenvoudige installatie en het gemak van het gebruik van de app. Ze waarderen de nauwkeurigheid van de metingen en vinden het handig om hun progressie bij te houden in de overzichtelijke grafieken. Daarnaast wordt de weegschaal geprezen om zijn stijlvolle zwarte design, dat minder snel vies lijkt te worden dan doorzichtige glazen weegschalen.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk op te merken dat het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse gezondheidsrisico's kan opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Het is daarom raadzaam om voor gebruik de handleiding te raadplegen.

Al met al is de Silvergear Bluetooth Zwart een uitstekende keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in het monitoren van zijn of haar gezondheid. Met zijn uitgebreide lichaamsanalyse, gebruiksvriendelijke app en stijlvolle design biedt deze weegschaal alles wat ik nodig heb om mijn lichaamsdoelen te behalen. 💪

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Soehnle Style Sense Safe 300

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Soehnle Style Sense Safe 300

 • list plusHoogwaardig design dat perfect past bij een moderne badkamerinrichting.
 • list plusGemakkelijk afleesbaar display met grote letters.
 • list plusGroot weegplateau voor comfortabel wegen.

Nadelen Soehnle Style Sense Safe 300

 • list plusDe weegschaal heeft wat tijd nodig om volledig stil te staan op 100 grammen.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.89
Functionaliteit
7.71
Gebruiksgemak
8.56
Ik heb de perfecte weegschaal gevonden die niet alleen bij de stijl van jouw badkamer past, maar ook nog eens super functioneel is: de Soehnle personenweegschaal digitaal Style Sense Safe 300. Deze weegschaal is een echt designobject met een prachtig roestvrijstalen plateau dat moderne elegantie uitstraalt.

Naast het mooie uiterlijk is deze weegschaal ook nog eens heel praktisch. Dankzij het vlakke design en de antislipvoetjes kun je veilig en comfortabel op de weegschaal staan. En het roestvrijstalen plateau is gemakkelijk schoon te houden dankzij de antivingerafdruk-coating. Het grote lcd-display is verlicht, zodat je de cijfers ook goed kunt aflezen als het een beetje donker is. En geloof me, de cijfers zijn echt groot, wel 4,5 cm hoog!

Deze weegschaal kan maar liefst 180 kg dragen en geeft het gewicht direct aan zodra je erop stapt. En het is ook nog eens energiezuinig, want het schakelt automatisch in en uit. De meegeleverde batterijen gaan zelfs wel drie jaar mee, zelfs als je twee keer per dag weegt!

Deze weegschaal is super makkelijk in gebruik en je kunt zelf kiezen of je het gewicht in kilogrammen, ponden of stones wilt zien. De Soehnle personenweegschaal digitaal Style Sense Safe 300 is echt een topper. Het onderscheidt zich van andere modellen door het hoogwaardige roestvrijstalen oppervlak, het vlakke design en het grote weegplateau. Het is een betrouwbare en nauwkeurige weegschaal die perfect past bij een moderne badkamerinrichting.

De gebruikersreviews zijn ook erg positief. Mensen zijn vooral blij met de grote letters op het display, waardoor het gewicht makkelijk af te lezen is. En de weegschaal staat ook stevig dankzij de stevige voetjes. Sommige gebruikers merken op dat het een beetje lang duurt voordat de weegschaal stil staat op de 100 grammen, maar over het algemeen zijn mensen erg tevreden over de kwaliteit en de prijs/kwaliteit verhouding van deze weegschaal.

Dus, als je op zoek bent naar een mooie en functionele digitale personenweegschaal, dan is de Soehnle Style Sense Safe 300 zeker de moeite waard. Het biedt betrouwbare metingen, een makkelijk afleesbaar display en een groot weegplateau voor comfortabel wegen. Laat je niet afschrikken door een paar kleine minpuntjes, want de meeste mensen zijn echt tevreden met deze weegschaal. Ik zou zeggen, ga ervoor! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. Royalty Line® PS3 Personenweegschaal Digitaal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Royalty Line® PS3 Personenweegschaal Digitaal

 • list plusStrakke uitstraling en groot gebruiksgemak
 • list plusLCD-scherm is gemakkelijk af te lezen
 • list plusMogelijkheid om gewichtsverlies in de loop van de tijd te volgen

Nadelen Royalty Line® PS3 Personenweegschaal Digitaal

 • list plusMogelijke instabiele metingen

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.08
Functionaliteit
7.52
Gebruiksgemak
7.44
De Royalty Line PS3 Personenweegschaal is echt een geweldige toevoeging aan jouw badkamer. Met zijn strakke uiterlijk en eenvoudig gebruiksgemak is het niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook super handig in gebruik. Het vierkante zwarte platform van 30 cm past perfect in elke badkamer en geeft een moderne uitstraling. Het 8.2" x 4" cm LCD-scherm is gemakkelijk af te lezen en kan gewicht weergeven in ponden, kilogrammen of stenen.

Deze weegschaal heeft een capaciteit van maar liefst 180 kilo, waardoor je echt alles uit deze weegschaal kunt halen. Het toont metingen tot op 0,1 kilo nauwkeurig, waardoor zelfs de kleinste gewichtsschommelingen zichtbaar worden. Met een nauwkeurige weergave per 100 gram zorgen de sensoren voor een constante en gegarandeerde nauwkeurigheid. En het beste van alles is dat de weegschaal wordt geleverd inclusief batterijen, dus je kunt meteen aan de slag.

Een van de beste eigenschappen van de Royalty Line PS3 weegschaal is dat je je gewichtsverlies in de loop van de tijd kunt volgen. Het is een goed idee om elke dag op hetzelfde tijdstip je gewicht te meten voor de beste resultaten. Met een persoonlijk dagboek kun je je voortgang bijhouden en een duidelijk beeld krijgen van hoe je gewicht in de loop van de tijd verandert.

Deze weegschaal is ook handig als je je spiermassa wilt bijhouden. Als je aan gewichtstraining of andere vormen van lichaamsbeweging doet, kun je je gewicht eens per week meten om te zien hoeveel spiermassa je hebt opgebouwd. Omdat je gewicht gedurende de dag en week kan schommelen door spiermassa, is het belangrijk om een vaste dag te kiezen om te wegen.

De Royalty Line PS3 weegschaal is ook een geweldige metgezel voor liefhebbers van diëten. Het kan moeilijk zijn om aan het begin van een dieet resultaten te zien, maar met deze weegschaal kun je je voortgang echt goed in de gaten houden. Door elke ochtend je gewicht bij te houden, krijg je een beter beeld van je gezondheid en kun je je dieet beter afstemmen.

Deze weegschaal heeft een geïntegreerd LED-display dat alleen zichtbaar is tijdens het wegen. Het maakt gebruik van een handige 'step-on' inschakeltechniek en heeft vier nauwkeurige DMS-sensoren voor exacte meetresultaten. Het oppervlak is gemaakt van 6 mm veiligheidsglas met afgeronde hoeken en het LCD-scherm is groot en duidelijk leesbaar. En dankzij het ultradunne ontwerp kun je de weegschaal makkelijk opbergen.

De Royalty Line PS3 weegschaal heeft een maximale draagkracht van 180 kg en heeft een overbelastingswaarschuwing. Het toont ook het batterijniveau, zodat je altijd op de hoogte bent van de status van de batterij.

Kortom, de Royalty Line PS3 Personenweegschaal is echt een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en nauwkeurige weegschaal. Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice is geweldig, zoals blijkt uit de positieve ervaring van een gebruiker. Hoewel er een negatieve beoordeling is die spreekt over instabiele metingen, lijkt dit een incidentele ervaring te zijn. Over het algemeen voldoet deze weegschaal aan de verwachtingen van de gebruikers en is het een goede investering voor iedereen die zijn gewichtsverlies- of fitnessdoelen serieus neemt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Medisana PSD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana PSD

 • list plusGebruikt geen batterijen, dus geen gedoe met vervangen
 • list plusGroot display maakt het gemakkelijk om gewicht af te lezen
 • list plusHeeft een antislip-laag om uitglijden te voorkomen

Nadelen Medisana PSD

 • list plusZwaar en moeilijk te verplaatsen
 • list plusKwetsbaar volgens een gebruiker

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.34
Functionaliteit
7.52
Gebruiksgemak
7.04
De Medisana PSD is een retro personenweegschaal die jouw gewicht op een eenvoudige en no-nonsense manier bijhoudt. Geen gedoe met ingewikkelde technologie, maar gewoon een analoge weegschaal die doet wat hij moet doen. En het beste van alles? Geen gedoe met batterijen! Het grote display maakt het gemakkelijk om je gewicht af te lezen, terwijl de antislip-laag ervoor zorgt dat je niet uitglijdt tijdens het wegen.

Wat de Medisana PSD echt onderscheidt, is zijn retro uitstraling en eenvoudige bediening. Geen poespas, gewoon een weegschaal die jouw gewicht meet. Het meetbereik gaat tot 150 kg en weegt in stappen van 500 gram. De stevige metalen behuizing in combinatie met het antislip weegoppervlak zorgen ervoor dat je altijd stabiel staat.

Een groot voordeel van de Medisana PSD is dat het een volledig mechanische en batterijloze weegschaal is. Geen gedoe met het vervangen van batterijen, gewoon wegen zonder zorgen. Deze weegschaal is geschikt voor mensen met een gewicht tot 150 kg dankzij de robuuste behuizing. Het apparaat voert geen lichaamsanalyse uit, zoals het meten van vetpercentage en spiermassa.

De reviews van gebruikers benadrukken de nauwkeurigheid van de weegschaal. Een gebruiker merkte zelfs op dat de Medisana PSD meteen 1 kilo lichter aangaf in vergelijking met hun vorige weegschaal. Daarnaast worden de ruime weegoppervlakte en het mooie ontwerp ook gewaardeerd.

Een ander positief aspect is het feit dat de weegschaal geen platte batterijen gebruikt, wat vooral handig is voor oudere mensen. Het apparaat is betaalbaar, gemakkelijk afleesbaar en geeft het gewicht aan in kilogrammen.

Een mogelijke beperking van de Medisana PSD is dat het een zwaar apparaat is en daardoor moeilijk te verplaatsen. Ook wordt het door een gebruiker als kwetsbaar beschouwd.

Al met al is de Medisana PSD een betrouwbare en eenvoudige weegschaal met een retro uitstraling. Perfect voor mensen die gewoon hun gewicht willen bijhouden zonder al te veel poespas. De nauwkeurigheid, eenvoudige bediening en het ontbreken van batterijen maken het een goede keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een basisweegschaal.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 23 april in huis

Bekijk prijs

10. Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse

 • list plusUSB oplaadbaar, bespaart kosten en is duurzaam
 • list plusGemaakt van hoogwaardige kwaliteit met een krachtig frame van premium gehard glas, goed beschermd tegen valschade en krassen
 • list plusGeschikt voor het hele gezin, met een memoryfunctie voor 24 personen en gemakkelijk af te lezen LED-scherm

Nadelen Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.49
  Functionaliteit
  7.58
  Gebruiksgemak
  6.63
  De Sacoma Slimme Personenweegschaal is echt een topper als je je gezondheid en gewicht wilt monitoren. Met zijn super nauwkeurige metingen van vetpercentage, vochtgehalte en spiermassa, geeft deze weegschaal je een compleet overzicht van je lichaam. En dankzij de 4G precisie sensoren hoef je niet te twijfelen aan de resultaten, want ze zijn altijd spot-on!

  Een van de allerbeste dingen aan de Sacoma Slimme Personenweegschaal is dat hij USB oplaadbaar is. Dat betekent dus gedag zeggen tegen batterijen kopen. Niet alleen bespaar je daarmee geld, maar je draagt ook nog eens bij aan een duurzamere wereld. En alsof dat nog niet genoeg is, is de weegschaal ook nog eens super stevig met zijn premium gehard glazen frame. Geen valschade of krassen hier!

  Deze weegschaal is perfect voor het hele gezin, want hij onthoudt wel 24 mensen! En het grote LED-scherm is super makkelijk af te lezen, zelfs als je een beetje verder weg staat. Plus, de weegschaal heeft een handige app met bluetooth-connectiviteit, zodat je al je gegevens kunt checken. Zelfs als je geen WiFi hebt, worden je metingen automatisch opgeslagen. Hoe handig is dat?

  Maar wacht, er is meer! De Sacoma Slimme Personenweegschaal is niet alleen geschikt voor mensen die willen afvallen of gezonder willen leven, maar ook voor sporters. Met de atleetmodus houdt de weegschaal rekening met jouw sportieve levensstijl en meet hij super nauwkeurig je vet- en spierpercentage. Zo kun je echt het beste uit jezelf halen!

  Volgens de gebruikersreviews is de Sacoma Slimme Personenweegschaal super nauwkeurig en heeft hij een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. De metingen komen echt overeen met de verwachtingen en de weegschaal is gewoon fijn in gebruik. Het display is duidelijk en de gratis app geeft je uitgebreide informatie. En laten we vooral niet vergeten te vermelden dat de oplaadbare functie en de betrouwbaarheid van de metingen ook als pluspunten worden genoemd.

  Het enige nadeeltje dat we kunnen bedenken is dat er in de reviews geen negatieve aspecten naar voren komen. Dat betekent dat de gebruikers echt tevreden zijn met hun aankoop.

  Al met al is de Sacoma Slimme Personenweegschaal een geweldige keuze voor iedereen die serieus bezig is met zijn gezondheid en gewicht. Met zijn super nauwkeurige metingen, oplaadbare functie en gebruiksvriendelijke app heb je alles wat je nodig hebt om je doelen te behalen. Dus waar wacht je nog op?

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Weegschalen. Er zijn namelijk 2371 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!