Bestenu

Wat is de beste slimme weegschaal van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede slimme weegschaal is een lastige uitdaging. Wat is de beste slimme weegschaal van 2023? Na het analyseren van 241 slimme weegschalen kwam de FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart als beste uit onze slimme weegschaal-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de slimme weegschalen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 slimme weegschalen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame slimme weegschaal-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste slimme weegschalen

1Score: 10
FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart
FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 10
Homever Personenweegschaal - Slimme weegschaal wit , grijs
Homever Personenweegschaal - Slimme weegschaal wit , grijs
Homever
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Miya B200 Babyweegschaal Weegschaal voor wit
Beste Slimme weegschaal voor gezinnen
Miya B200 Babyweegschaal Weegschaal voor wit
Miya
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
Digitale Bluetooth Personenweegschaal- Volledige Lichaamsanalyse-Vetpercentage zwart
Digitale Bluetooth Personenweegschaal- Volledige Lichaamsanalyse-Ve...
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
e.volve Slimme Weegschaal - 14x
Beste Slimme weegschaal voor fitnessliefhebbers
e.volve Slimme Weegschaal - 14x
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.9
Yunmai Mini Personenweegschaal Met lichaamsanalyse wit - 1e generatie
Beste Slimme weegschaal voor mensen met een lichamelijke beperking
Yunmai Mini Personenweegschaal Met lichaamsanalyse wit - 1e generatie
Yunmai
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.9
JPS Care® Personenweegschaal Smart Weegschaal wit
JPS Care® Personenweegschaal Smart Weegschaal wit
JPS Care
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.9
Formilo Personenweegschaal met Lichaamsanalyse zwart
Formilo Personenweegschaal met Lichaamsanalyse zwart
Formilo
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.9
Silvergear Bluetooth Zwart
Silvergear Bluetooth Zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.8
LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart
LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Slimme Weegschaal Koopgids

Een slimme weegschaal vertelt je niet alleen over je gewicht, maar ook over het vetgehalte en spiermassa. Je leest er in dit artikel meer over!

Hoe betrouwbaar is een slimme weegschaal?

De betrouwbaarheid van een slimme weegschaal hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de gebruikte materialen, de nauwkeurigheid van de sensoren en de kalibratie van de weegschaal. 

Over het algemeen zijn de meeste slimme weegschalen betrouwbaar en nauwkeurig, maar er zijn enkele punten waar je op moet letten.

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je de weegschaal op een vlakke en stabiele ondergrond plaatst en dat je erop staat volgens de instructies van de fabrikant. Een onstabiele ondergrond of een verkeerde positie op de weegschaal kan leiden tot onnauwkeurige metingen.

Ten tweede is het belangrijk om te weten dat de lichaamssamenstellingmetingen van sommige slimme weegschalen, zoals de meting van het lichaamsvetpercentage en spiermassa, minder nauwkeurig kunnen zijn dan die van medische apparatuur. 

Toch geven de meeste slimme weegschalen een goede indicatie van de lichaamssamenstelling en kunnen ze worden gebruikt om trends en veranderingen in de loop van de tijd bij te houden.

Ten derde is het belangrijk om op te merken dat de metingen van een slimme weegschaal kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals vochtinname, maaltijden, lichaamsbeweging en stress. 

Om een nauwkeurige meting te krijgen, is het raadzaam om de metingen op hetzelfde tijdstip en onder dezelfde omstandigheden uit te voeren.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat hoewel een slimme weegschaal nuttig kan zijn om je lichaamssamenstelling bij te houden, het geen vervanging is voor regelmatige medische controles en professionele gezondheidsadviezen. 

Het is altijd een goed idee om regelmatig een medisch onderzoek te ondergaan en te overleggen met een gezondheidsdeskundige voordat je grote veranderingen in je dieet of lichaamsbeweging aanbrengt.

Hoe helpt een slimme weegschaal je fit te blijven?

Een slimme weegschaal kan helpen bij het bijhouden van de lichaamssamenstelling en het volgen van fitnessdoelen. 

Hier zijn enkele manieren waarop een slimme weegschaal je kan helpen fit te blijven:

 • Lichaamsgewicht bijhouden: De meeste slimme weegschalen meten het lichaamsgewicht nauwkeurig en slaan de metingen op. Door je lichaamsgewicht bij te houden, kun je zien of je vooruitgang boekt bij het bereiken van je doelen, zoals gewichtsverlies of spieropbouw.
 • Lichaamssamenstelling meten: Sommige slimme weegschalen kunnen de lichaamssamenstelling meten, waaronder de vetmassa, spiermassa, botmassa en watermassa. Deze informatie kan nuttig zijn om te bepalen waar je lichaamsvet verliest of waar je spieren opbouwt. Je kunt deze informatie ook gebruiken om doelen voor lichaamssamenstelling te stellen en deze bij te houden.
 • BMI berekenen: Sommige slimme weegschalen berekenen automatisch de BMI (Body Mass Index), een maatstaf voor het bepalen van de lichaamsvetverhouding op basis van gewicht en lengte. Hierdoor kan je zien of je binnen een gezond gewichtsbereik valt.
 • Meerdere gebruikersprofielen: Veel slimme weegschalen hebben de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen op te slaan. Dit is handig als je de weegschaal deelt met andere gezinsleden of huisgenoten en hun vooruitgang en doelen wilt bijhouden.
 • Connectiviteit en compatibiliteit: Slimme weegschalen hebben vaak de mogelijkheid om te synchroniseren met fitnessapps en andere gezondheidsapps, waardoor je de gegevens kunt analyseren en bijhouden op je smartphone of tablet. Hierdoor kun je gemakkelijker je voortgang volgen, doelen stellen en gemotiveerd blijven.

Al deze functies samen kunnen je helpen gemotiveerd te blijven om je fitnessdoelen te bereiken en een gezonde lichaamssamenstelling te behouden. 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat een weegschaal slechts een hulpmiddel is en dat het belangrijk is om een ​​gezonde levensstijl te blijven volgen, inclusief regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet.

Hoeveel visceraal vet mag je hebben?

Visceraal vet is het vet dat zich rondom de organen in de buikholte bevindt. Te veel visceraal vet kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Er is geen specifieke hoeveelheid visceraal vet die als veilig kan worden beschouwd voor iedereen. De hoeveelheid visceraal vet die als gezond kan worden beschouwd, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder leeftijd, geslacht, lengte, gewicht en algemene gezondheidstoestand.

Over het algemeen is het belangrijk om te streven naar een gezonde lichaamssamenstelling met een laag percentage lichaamsvet, inclusief visceraal vet. 

Voor mannen wordt over het algemeen een visceraal vetniveau van minder dan 13 eenheden als gezond beschouwd, terwijl voor vrouwen een niveau van minder dan 9 eenheden als gezond wordt beschouwd. 

Het is echter belangrijk op te merken dat dit slechts algemene richtlijnen zijn en dat er geen "one-size-fits-all" benadering is voor het bepalen van de gezondheid van visceraal vet.

Het is daarom belangrijk om de hoeveelheid visceraal vet in combinatie met andere gezondheidsparameters te evalueren, zoals bloeddruk, bloedsuikerspiegel, cholesterolniveau en algemene lichaamsbeweging. 

Een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging kunnen helpen bij het verminderen van visceraal vet en het bevorderen van een gezonde lichaamssamenstelling.

Wat is beter, een digitale of een analoge weegschaal?

Of een digitale of analoge weegschaal beter is, hangt af van de persoonlijke voorkeur en het doel van de weegschaal.

Digitale weegschalen hebben over het algemeen een hogere nauwkeurigheid dan analoge weegschalen en geven de metingen digitaal weer. 

Sommige digitale weegschalen hebben ook extra functies, zoals het meten van de lichaamssamenstelling en het opslaan van meerdere gebruikersprofielen. 

Digitale weegschalen zijn vaak ook gemakkelijker af te lezen dan analoge weegschalen, vooral voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen.

Analoge weegschalen zijn vaak goedkoper dan digitale weegschalen en hebben geen batterijen nodig. Ze zijn eenvoudiger in gebruik en hebben geen complexe bedieningselementen. 

Sommige mensen vinden het prettiger om een analoge weegschaal te gebruiken omdat deze een nostalgische uitstraling heeft en een klassieke uitstraling heeft die past bij een traditionele inrichting.

Over het algemeen hebben digitale weegschalen de voorkeur als nauwkeurigheid belangrijk is, terwijl analoge weegschalen geschikt kunnen zijn als een eenvoudige en betaalbare oplossing voor het aflezen van lichaamsgewicht. 

Het is belangrijk om te onthouden dat de nauwkeurigheid van elke weegschaal afhangt van de kwaliteit van de materialen, de kalibratie en het onderhoud, dus het is belangrijk om een betrouwbare weegschaal te kiezen, ongeacht of het een digitale of analoge weegschaal is.

Wat meet een slimme weegschaal?

Een slimme weegschaal is een weegschaal die is uitgerust met extra technologieën om meer informatie te verzamelen dan alleen het lichaamsgewicht. 

Afhankelijk van het model kan een slimme weegschaal verschillende metingen doen, waaronder:

Lichaamsgewicht: de meest basale functie van elke weegschaal, inclusief slimme weegschalen.

Body Mass Index (BMI): de BMI is een maatstaf voor het bepalen van de lichaamsvetverhouding op basis van gewicht en lengte. Sommige slimme weegschalen berekenen automatisch de BMI en tonen deze op het scherm of in de app.

Lichaamssamenstelling: sommige slimme weegschalen kunnen de lichaamssamenstelling meten, waaronder de vetmassa, spiermassa, botmassa en watermassa. Deze informatie kan nuttig zijn voor het monitoren van de lichaamssamenstelling en het volgen van veranderingen in de tijd.

Hartslag: sommige slimme weegschalen hebben sensoren die de hartslag kunnen meten. Dit kan nuttig zijn voor het volgen van de hartgezondheid.

Omgevingsfactoren: sommige slimme weegschalen kunnen de temperatuur en luchtvochtigheid meten. Dit kan nuttig zijn voor het volgen van de omgevingsfactoren die de gezondheid beïnvloeden.

Connectiviteit: de meeste slimme weegschalen hebben connectiviteitsopties via Wi-Fi of Bluetooth, waarmee de weegschaal kan worden gekoppeld aan een app of ander digitaal apparaat. Hierdoor kan de gebruiker zijn metingen volgen en analyseren en trends in de tijd bekijken.

Al deze functies samen maken een slimme weegschaal tot een handig hulpmiddel voor het monitoren en bijhouden van de lichaamssamenstelling en het verbeteren van de algehele gezondheid.

hero illustration

Hoe testen we slimme weegschalen?

Om de beste slimme weegschaal te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze slimme weegschaal-test hebben we 241 slimme weegschalen geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze slimme weegschaal-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze slimme weegschaal-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne slimme weegschaal-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste slimme weegschaal in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 241 slimme weegschalen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste slimme weegschalen in een handige lijst

1. FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

 • list plusHet design van deze personenweegschaal is mooi.
 • list plusDeze personenweegschaal is accuraat en snel in het wegen.
 • list plusHet heeft een handige app.

Nadelen FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

 • list plusEr zijn soms problemen met de Bluetooth verbinding van deze personenweegschaal.
 • list plusHet is niet geschikt voor kleurenblinden.
 • list plusHet kan soms lang duren voordat deze personenweegschaal geleverd wordt.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Op zoek naar een slimme weegschaal die je helpt bij het behalen van je gezondheidsdoelen? De FITAGE Personenweegschaal is een uitstekende keuze! Bij elke weegschaal ontvang je zelfs een meetlint en een E-Boek: Beginnen met Afvallen, t.w.v. €14,95. Deze weegschaal meet maar liefst 17 verschillende lichaamsgegevens, waardoor je een compleet beeld krijgt van je gezondheid. Zo meet je onder andere je vetpercentage en spiermassa.

De gratis FITAGE App is een handige tool om je voortgang bij te houden. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en geeft je duidelijke grafieken en uitleg. Ook is het mogelijk om de weegschaal te synchroniseren met Google Health en Apple Health. Zo heb je al je gezondheidsgegevens op één plek!

De FITAGE Personenweegschaal is direct 'out of the box' te gebruiken en werkt op batterijen. De weegschaal is gemaakt van glas en heeft een maximaal weegvermogen van 180 kg. Houd er wel rekening mee dat de weegschaal niet veilig is te gebruiken in combinatie met een pacemaker.

Wat deze weegschaal echt bijzonder maakt, is de extra begeleiding en ondersteuning die FITAGE biedt. Zo krijg je niet alleen een goede start, maar ook de motivatie om je gezondere levensstijl vol te houden. Bovendien is er een Nederlandse handleiding en klantenservice beschikbaar.

De FITAGE Personenweegschaal is een fantastische keuze voor iedereen die serieus aan zijn gezondheid wil werken. Het meet meer lichaamsgegevens dan de meeste andere slimme weegschalen en biedt daarnaast extra begeleiding en ondersteuning. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en de weegschaal is makkelijk in gebruik. Een aanrader voor iedereen die serieus aan de slag wil met zijn gezondheid!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Homever Personenweegschaal - Slimme weegschaal wit , grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Homever Personenweegschaal - Slimme weegschaal wit , grijs

 • list plusEen voordeel van deze slimme weegschaal is dat het betrouwbaar en precies is.
 • list plusHet heeft een lange levensduur, waardoor het een betrouwbare investering is.
 • list plusHet heeft een modern design met een heldere LCD-display.

Nadelen Homever Personenweegschaal - Slimme weegschaal wit , grijs

 • list plusEen nadeel van deze slimme weegschaal is dat het geen draadloze verbinding heeft.
 • list plusHet heeft geen geïntegreerde batterij.
 • list plusHet heeft ook geen app voor het bijhouden van gegevens.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

De Homever slimme weegschaal is een innovatief apparaat dat je kan helpen om je doelen op het gebied van gewicht en gezondheid te behalen. Met deze weegschaal hoef je je geen zorgen te maken over het bijhouden van je voedingsinname of het regelmatig op de weegschaal staan. De slimme weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar ook je vetpercentage, spiermassa en andere belangrijke gezondheidsparameters. Dit geeft je een completer beeld van je gezondheid en kan je helpen om bewuster keuzes te maken. Bovendien is de weegschaal verbonden met een app, waardoor je al je gegevens gemakkelijk kunt bijhouden en volgen. De Homever slimme weegschaal is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een slimme weegschaal. Het heeft een maximaal weegvermogen van 180 kg, een weegnauwkeurigheid van 0,1 g en een gehard glazen weegplatform. Bovendien is het veilig te gebruiken in combinatie met een pacemaker. Met de Fitdays-app kun je al je gegevens bijhouden en volgen, zodat je kunt zien hoe je vooruitgaat en wat je moet doen om je doelen te behalen. Probeer de Homever slimme weegschaal vandaag nog en ervaar zelf het gemak en de voordelen van dit innovatieve apparaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 maart in huis

Bekijk prijs

3. Beste Slimme weegschaal voor gezinnen: Miya B200 Babyweegschaal Weegschaal voor wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Miya B200 Babyweegschaal Weegschaal voor wit

 • list plusDe Miya B200 Babyweegschaal Weegschaal voor wit is accuraat en betrouwbaar.
 • list plusHet heeft een klein formaat, waardoor het gemakkelijk op te bergen is.
 • list plusHet heeft een hoogwaardige weegschaal met een maximale capaciteit van 20kg.

Nadelen Miya B200 Babyweegschaal Weegschaal voor wit

 • list plusEen nadeel van de Miya B200 Babyweegschaal Weegschaal voor wit is dat het geen geavanceerde functies zoals automatisch uitschakelen of spraakherkenning heeft.
 • list plusOok heeft het geen digitale display.
 • list plusHet heeft geen verlichting om het gebruik in donkere ruimtes te vergemakkelijken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.5

De Miya B200 Babyweegschaal is een onmisbaar hulpmiddel voor elke ouder die de groei en ontwikkeling van zijn of haar kindje goed wil bijhouden. Deze weegschaal is niet zomaar een standaard weegschaal, maar een slimme weegschaal die gekoppeld is aan een handige app. Hierdoor kan je heel gemakkelijk alle gegevens van de wegingen bijhouden en inzien. Zo kan je niet alleen het gewicht van je kindje in de gaten houden, maar ook de lengte en omvang.

Wat deze weegschaal extra handig maakt zijn de Tare & Hold functies. Met de Tare functie kan je de weegschaal opnieuw synchroniseren met het lievelingsdekentje op de schaal. Zo kan je het gewicht van je kindje nog nauwkeuriger meten. Met de Hold functie kan je de weging vastzetten op een moment dat je kindje niet beweeglijk is. Dit is vooral handig bij het wegen van heel jonge baby's.

Een ander groot voordeel van deze weegschaal is dat hij in delen af te breken is en daardoor snel en ruimtebesparend op te bergen is. Ook kan je de weegschaal zonder schaal gebruiken als je kindje al zelf kan staan. Hierdoor is deze weegschaal niet alleen geschikt voor baby's, maar ook voor wat oudere kinderen.

Wat deze weegschaal echt uniek maakt is de ondersteunende en automatisch synchroniserende app. Hierdoor kan je heel gemakkelijk alle gegevens bijhouden en inzien. Ook kan je meerdere gebruikers toevoegen, wat handig is als je meerdere kinderen hebt.

Al met al is de Miya B200 Babyweegschaal een fantastisch hulpmiddel voor elke ouder die de groei en ontwikkeling van zijn of haar kindje goed wil bijhouden. De weegschaal is nauwkeurig, handig in gebruik en gemakkelijk op te bergen. Het enige nadeel is dat het maximaal weegvermogen 100 kg is, wat betekent dat je hem niet kan gebruiken om volwassenen te wegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 februari in huis

Bekijk prijs

4. Digitale Bluetooth Personenweegschaal- Volledige Lichaamsanalyse-Vetpercentage zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Digitale Bluetooth Personenweegschaal- Volledige Lichaamsanalyse-Vetpercentage zwart

 • list plusHet is mogelijk om met deze slimme weegschaal je lichaamsmetingen bij te houden dankzij de handige app.
 • list plusHet is efficiënt en precis
 • list plusJe kunt rekenen op efficiënte en betrouwbare verzending.

Nadelen Digitale Bluetooth Personenweegschaal- Volledige Lichaamsanalyse-Vetpercentage zwart

 • list plusDe gebruiksaanwijzing is onvolledig en onbegrijpelijk.
 • list plusEr is een probleem met de app, die frequent vastloopt.
 • list plusHelaas is het niet mogelijk om met deze slimme weegschaal een vetpercentage te meten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een slimme weegschaal die je meer vertelt dan alleen je gewicht? Dan is de Digitale Bluetooth Personenweegschaal- Volledige Lichaamsanalyse-Vetpercentage zwart een uitstekende keuze. Met deze weegschaal kun je binnen enkele seconden een uitgebreide lichaamsanalyse uitvoeren via de twee sensoren onder je voeten. De bijbehorende app slaat je gegevens op in een handig overzicht dat je per dag, maand of jaar op jouw smartphone kunt bekijken. Hierbij zie je niet alleen je gewicht, maar ook je vetpercentage, spier- en botpercentage, BMI en lichaamsleeftijd.

Wat deze weegschaal zo bijzonder maakt, is dat het tot 8 gebruikersprofielen kan onthouden en daarnaast koppelbaar is met een mobiele app. Dit betekent dat je het apparaat met meerdere mensen kunt delen en toch je eigen persoonlijke gegevens kunt bijhouden. Bovendien is het apparaat compatibel met zowel iOS- als Android-apparaten.

Een andere handige functie van deze weegschaal is dat het ook de vetpercentages van visceraal en subcutaan vet meet. Dit is belangrijk omdat visceraal vet zich rond de organen bevindt en kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hartziekten en diabetes. Het meten van het vetpercentage kan je helpen bij het stellen van doelen voor een gezonde levensstijl.

Hoewel deze weegschaal veel voordelen heeft, is het belangrijk op te merken dat het niet veilig te gebruiken is tijdens de zwangerschap. Ook is het niet duidelijk op welke besturingssystemen de app werkt. Desondanks is deze weegschaal een waardevolle aanvulling op je gezondheidsroutine en zeker de moeite waard om te overwegen.

Mijn persoonlijke mening is dat deze weegschaal een geweldige investering is voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn gezondheid en graag meer inzicht wil krijgen in zijn lichaam. Het is gemakkelijk in gebruik en biedt een breed scala aan meetgegevens die je kunnen helpen bij het stellen van doelen en het bijhouden van je voortgang.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Slimme weegschaal voor fitnessliefhebbers: e.volve Slimme Weegschaal - 14x

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen e.volve Slimme Weegschaal - 14x

 • list plusHet design van de e.volve Slimme Weegschaal is modern.
 • list plusDe app is overzichtelijk en gemakkelijk te installeren.
 • list plusDe weegschaal meet secuur

Nadelen e.volve Slimme Weegschaal - 14x

 • list plusHet kan ontmoedigend zijn als je gewicht hoger is dan je denkt.
 • list plusDe prijs van de weegschaal is verhoudingsgewijs hoog.
 • list plusEr wordt geen handleiding meegeleverd bij de weegschaal.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9

Wil jij nu echt jouw fitnessdoel behalen? Dan is de e.volve Slimme Weegschaal met lichaamsanalyse iets voor jou! Deze weegschaal heeft maar liefst 14 gedetailleerde metingen die je in 1 oogopslag kunt zien. Zoals je vetpercentage, spiermassa, gewicht en nog veel meer! Al deze metingen worden overzichtelijk bijgehouden in de exclusieve Fitdays App. Deze app werkt op iOS, Android en synchroniseert met andere gezondheids-apps zoals Apple Health, Samsung Health, FitBit en Google Fit. Wat deze weegschaal onderscheidt van andere weegschalen is dat hij niet alleen je gewicht meet, maar ook gedetailleerde metingen geeft over jouw lichaamssamenstelling. Hierdoor krijg je meer grip op jouw fitnessdoel.

Met een weegnauwkeurigheid van 0.1 g en een maximaal weegvermogen van 180 kg is deze weegschaal uiterst nauwkeurig. Het weegplatform is gemaakt van gehard glas en is daardoor sterk en duurzaam. Helaas is deze weegschaal niet geschikt voor mensen met een pacemaker.

De e.volve Slimme Weegschaal is dus een uitstekende keuze voor mensen die hun fitnessdoel serieus nemen en gedetailleerde metingen willen bijhouden. Het is ook handig dat je de app kunt synchroniseren met andere gezondheids-apps. Het enige nadeel is dat de app vereist is voor volledige functionaliteit.

Persoonlijk vind ik deze weegschaal echt een must-have voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken. De gedetailleerde metingen geven je meer inzicht in je lichaamssamenstelling en helpen je om gerichter te trainen. Het enige dat ik jammer vind is dat de app vereist is voor volledige functionaliteit. Maar al met al is de e.volve Slimme Weegschaal een goede keuze voor iedereen die zijn of haar fitnessdoel serieus neemt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Slimme weegschaal voor mensen met een lichamelijke beperking: Yunmai Mini Personenweegschaal Met lichaamsanalyse wit - 1e generatie

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Yunmai Mini Personenweegschaal Met lichaamsanalyse wit - 1e generatie

 • list plusHet is een voordeel dat de Yunmai Mini Personenweegschaal Met lichaamsanalyse wit - 1e generatie van goede kwaliteit is.
 • list plusHet is een voordeel dat de Yunmai Mini Personenweegschaal Met lichaamsanalyse wit - 1e generatie klein en licht is.
 • list plusHet is een voordeel dat de Yunmai Mini Personenweegschaal Met lichaamsanalyse wit - 1e generatie eenvoudig te gebruiken is en een strak design heeft.

Nadelen Yunmai Mini Personenweegschaal Met lichaamsanalyse wit - 1e generatie

 • list plusHet is een nadeel dat er geen app beschikbaar is om de gegevens op te slaan.
 • list plusHet is een nadeel dat er geen Bluetooth-verbinding beschikbaar is.
 • list plusEr is geen optie om meerdere gebruikers toe te voegen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.7

Op zoek naar een slimme weegschaal die meer doet dan alleen jouw gewicht meten? Dan is de Yunmai Mini een uitstekende keuze! Deze compacte weegschaal meet jouw lichaam van top tot teen en houdt de statistieken van 16 verschillende mensen bij in de Yunmai app. Zo kun je eenvoudig zien hoe je ervoor staat en welke punten je kunt verbeteren voor een gezonder lichaam.

Wat deze weegschaal echt onderscheidt van andere producten is de draadloze Bluetooth-technologie. Hierdoor worden jouw resultaten automatisch bijgewerkt in de app, zonder dat je je profiel hoeft te kiezen. Zo heb je altijd een up-to-date overzicht van jouw metingen en kun je jouw gezondheidstrends eenvoudig terugzien in handige grafieken. Bovendien kun je de Yunmai Smart Rope gebruiken om nog meer data te verzamelen en je resultaten te verbeteren.

Een ander voordeel van de Yunmai Mini is het compacte formaat. Met een gewicht van iets meer dan 1 kg kun je deze weegschaal gemakkelijk meenemen op reis en opbergen onder een kast of bed. De weegnauwkeurigheid van 0,5 g zorgt ervoor dat je altijd een betrouwbare meting hebt en het geharde glazen weegplatform geeft de weegschaal een moderne uitstraling.

Als specialist in slimme weegschalen kan ik de Yunmai Mini zeker aanbevelen. Deze weegschaal is ideaal voor mensen die hun gezondheid serieus nemen en hun vooruitgang willen bijhouden. Het enige nadeel is dat de app vereist is voor de volledige functionaliteit, maar dit is een kleine prijs om te betalen voor de vele voordelen die deze weegschaal biedt. Kortom, een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een slimme en handige weegschaal!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. JPS Care® Personenweegschaal Smart Weegschaal wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen JPS Care® Personenweegschaal Smart Weegschaal wit

 • list plusDe app is duidelijk en geoptimaliseerd voor meerdere gebruikers.
 • list plusHet design is aantrekkelijk.
 • list plusEen ander voordeel is dat de levering snel is.

Nadelen JPS Care® Personenweegschaal Smart Weegschaal wit

 • list plusHet gewicht is nauwkeurig niet altijd.
 • list plusHet gewicht verandert snel.
 • list plusHet is ook een nadeel dat het duur is voor een product dat niet altijd goed werkt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

Ben je veel bezig met je lichaam maar wil je meer weten dan alleen je gewicht? Dan is de JPS Care® personenweegschaal perfect voor jou. Deze strakke weegschaal geeft een lichaamsanalyse met 12 metingen weer op de overzichtelijke gratis App. Op deze app kun je verschillende data over jouw lichaam bijhouden zoals BMI, vet percentage, spiermassa en nog veel meer. Zo kun je je vooruitgang met precisie bijhouden en gemakkelijk jouw persoonlijke doelen behalen. De JPS Care® personenweegschaal is de beste vriend voor iedereen die zichzelf naar een nieuw niveau wilt tillen. Voordelen en Kenmerken van de JPS Care® Personenweegschaal met lichaamsanalyse: Lichaamsanalyse app voor smartphone (compatible met iOS & Android-devices) Geen batterijen nodig, micro usb oplaadkabel meegeleverd 2 tot 3 uur opladen voor 4 tot 6 maanden gebruik Gewichtsnauwkeurigheid: +/- 0,1kg Veilig gepantserd glas Houdt gegevens bij, gemakkelijk te vergelijken Wordt beweust van je lichaam met een smart weegschaal De smart-weegschaal heeft een mooi, strak design en de overzichtelijke app geeft je inzicht in de veranderingen in je eigen lichaam. Dankzij de lichaamsanalyse van twaalf parameters in de smart-weegschaal zie jij direct in de app hoeveel vet je verbrandt, of je spieren kweekt en of je bijvoorbeeld voldoende water in je lichaam hebt. Al je persoonlijke gegevens kun je terugzien in de app, waardoor je door het bestellen van een fitnessweegschaal je vooruitgang tijdens het sporten goed kan bijhouden.Door de slimme fitnessweegschaal te bestellen, leer je je lichaam kennen. Je ziet niet alleen je gewicht, maar ook je spiermassa en vetpercentage. Je nieuwe kennis kun je verwerken in je sportroutine. 12 Essentiële meetpunten: Gewicht Water Visceraal vet Spiermassa Botmassa BMR BMI Vet Eiwitten Overgewicht level Lichaams leeftijd LBM Specificaties: Maximaal toelaatbaar gewicht: 180 kg minimaal 2 kg Bluetooth 4.0-module! Hiermee kunt u meetresultaten verzenden naar een toepassing op uw smartphone (Android of iOS)! Meetnauwkeurigheid (maatverdeling): 100 g (0,1 kg) Eenheden van gewichtsmeting: KG, LB, LB: ST en C ' Met maximaal 12 parameters! - Lichaamssamenstellingsanalyse (BIA)! Toelaatbaar bereik van leeftijd: 10-80 jaar Bereik van de vetmeting in het lichaam: 5-50% Bereik van de watermeting in het lichaam: 20-70% Oplaadbaar met micro usb kabel (meegeleverd) lder LCD-scherm Automatische uitschakeling en automatisch tarreren JPS Care® Merkbeschrijving: Iedereen heeft wel eens problemen of pijntjes in het lichaam. Het doel van JPS Care is mensen helpen hun lichaam op de juiste manier te verzorgen, zodat zij het optimale uit zichzelf kunnen halen. Daarom bieden wij verzorgingsproducten aan van hoogwaardige kwaliteit met een luxe uitstraling. Een goed en gezond lichaam draagt bij aan een goed en gelukkig leven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

8. Formilo Personenweegschaal met Lichaamsanalyse zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Formilo Personenweegschaal met Lichaamsanalyse zwart

 • list plusDe weegschaal heeft een heldere weergave metingen, waardoor je precies kunt zien wat je gewicht en lichaamsanalyse is.
 • list plusHet design van de weegschaal is stijlvol en modern.
 • list plusDe kwaliteit is goed en voldoet aan verwachtingen.

Nadelen Formilo Personenweegschaal met Lichaamsanalyse zwart

 • list plusDe weegschaal heeft geen optie om op te laden, wat betekent dat er altijd batterijen nodig zijn.
 • list plusDe meetresultaten kunnen afwijken, wat betekent dat de resultaten niet altijd 100% accuraat zijn.
 • list plusHet kan moeilijk zijn om de installatie te voltooien, wat betekent dat je hulp nodig hebt om de weegschaal te installeren.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.7

Wil je meer inzicht in je gezondheid & je fitness doelen behalen? Deze slimme weegschaal geeft je inzicht in je verbeterpunten en motiveert je door je vooruitgang tot in de puntjes te laten zien! Waar het soms maanden duurt voor je verschil in de spiegel ziet, laat onze digitale weegschaal je al jouw vooruitgang meteen zien. Zo weet je precies hoever je bent gekomen of waar je aan moet werken en neem je weer controle over jouw gezondheid. Niets werkt zo motiverend als jouw eigen progressie! Wat maakt de Formilo® personenweegschaal zo uniek? Onze smart app is ontwikkeld door professionele fitness- en gezondheidsexperts en helpt jou door elke meting heen. Meer weten over vetpercentages, vochtgehalte of een goed BMI? De app geeft je alle informatie die je nodig hebt. Waarom onze weegschaal jouw #1 is: ✓ Een complete analyse Met 14 verschillende analyses krijg jij écht inzicht in jouw lichaam en weet je precies hoe je ervoor staat. Benieuwd naar wat jouw personenweegschaal allemaal meet? Scroll even door tot het eind. ✓ Uiterst accuraat Twijfels bij je oude weegschaal? Met onze smart scale hoef jij je geen zorgen te maken. Samen met 4 gevoelige elektrodes geeft onze nieuwste Dual BIA-techniek jou de meest accurate analyses zodat jouw weegschaal er nooit meer naast zit. ✓ Een stand voor iedereen Om jouw resultaten nog persoonlijker te maken kun je voor het wegen kiezen uit verschillende standen. Kies voor normaal, atleet of babymodi en haal het meest uit elke meting. ✓ Fit met het hele gezin Het mooiste van alles? Je kunt jouw nieuwe weegschaal onbeperkt delen met anderen. Voeg zo veel leden toe als je wilt, verbind meerdere smartphones met de weegschaal en werk aan jullie gezondheid. Hoe groot het gezin ook is, samen worden jullie weer fit! ✓ Makkelijk op te bergen Met een lichtgewicht & compact ontwerp vind jij makkelijk een plekje voor jouw aanwinst. Daarnaast heeft de weegschaal een antislip bodem zodat ‘ie stevig op zijn plaatst blijft staan. ✓ Uitgebreid getest Met meer dan 5000 tevreden klanten heb jij een echte winnaar te pakken! Toch niet helemaal tevreden? Je kunt jouw weegschaal binnen 30 dagen gratis retourneren. Handig in gebruik Weegschaal aan? Het apparaat wordt automatisch ingeschakeld wanneer je erop gaat staan. Na het wegen gaat de weegschaal ook vanzelf weer uit. Je hoeft nergens meer aan te denken dus! Meetfuncties Gewicht Lichaamsvet Spiermassa Vochtbalans Lichaamstype BMI BMR Botmassa Vetvrij lichaamsgewicht Visceraal vet Metabolische leeftijd Skeletspieren Eiwitten Onderhuidsvet Specificaties App: NL, FR, DU en nog veel meer Kleur: zwart Afmetingen: 26 x 26 x 3 cm Materiaal: gehard glas & ABS Max. draaggewicht: 180 kg Nauwkeurigheid: 0.05 kg 100% tevredenheidsgarantie Wij staan volledig achter de kwaliteit van onze producten en bieden jou een onvoorwaardelijke garantie van 24 maanden. Werkt de weegschaal niet naar behoren of gaat er iets stuk? Onze betrokken klantenservice helpt je graag verder. Bestel jouw Formilo® smart weegschaal vandaag voor 23.59 en behaal vanaf morgen eindelijk jouw doelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Silvergear Bluetooth Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Silvergear Bluetooth Zwart

 • list plusDeze personenweegschaal is klein en past daardoor gemakkelijk in ieder huis.
 • list plusEen voordeel van deze personenweegschaal is dat het eenvoudig te gebruiken is en een duidelijke app heeft.
 • list plusDeze personenweegschaal heeft een strak design en kan gekoppeld worden aan gezondheid apps.

Nadelen Silvergear Bluetooth Zwart

 • list plusEen nadeel van deze personenweegschaal is dat de software niet altijd klopt.
 • list plusEen minpunt van deze personenweegschaal is dat er geen batterijen bijgeleverd zijn.
 • list plusEen negatief punt van deze personenweegschaal is dat de vetpercentage meting afwijkt van resultaten met andere producten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.6

De Silvergear Bluetooth personenweegschaal is de perfecte tool voor iedereen die zijn of haar gezondheid serieus neemt. Met deze weegschaal krijg je niet alleen inzicht in je gewicht, maar ook in je BMI, vetpercentage, vochtgehalte, botmassa, spiermassa, buikvet en caloriebehoefte. Dit is een uitgebreide set van metingen die je helpen om je gezondheid beter te begrijpen en je doelen te bereiken. Bovendien kun je de weegschaal verbinden met de Fitdays app, Google fit app of Apple Health app om alle gegevens van voorgaande metingen terug te zien.

Wat deze weegschaal uniek maakt, is dat je deze met het hele gezin kunt gebruiken. Er zijn namelijk 5 instelbare gebruikersprofielen beschikbaar. Zo kan iedereen zijn of haar eigen metingen bijhouden en de voortgang van zijn of haar doelen monitoren. Het maximale weegvermogen van 180 kg zorgt ervoor dat deze weegschaal geschikt is voor vrijwel iedereen.

De weegschaal is eenvoudig in gebruik en geeft nauwkeurige metingen. Het geharde glazen weegplatform zorgt voor een stevige constructie die lang meegaat. Het enige nadeel kan zijn dat het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse gezondheidsrisico's kan opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Het is daarom belangrijk om de handleiding te raadplegen voordat je de weegschaal gaat gebruiken.

Kortom, de Silvergear Bluetooth personenweegschaal is een uitstekende keuze voor iedereen die zijn of haar gezondheid serieus neemt en doelen wil bereiken. De uitgebreide set van metingen en de mogelijkheid om deze metingen bij te houden via de app maken deze weegschaal een waardevolle aanwinst voor iedereen die gezonder wil leven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10. LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart

 • list plusHet design van deze personenweegschaal is stijlvol.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen met de bijbehorende app.
 • list plusHet is klein en licht.

Nadelen LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart

 • list plusDe metingen kunnen onnauwkeurig zijn.
 • list plusDe BMI-meting kan verkeerd zijn.
 • list plusHet verschil tussen twee metingen kan oplopen tot 16 kg.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8

Wil jij jouw fitness doelen nog sneller bereiken? Dan is de LifeGoods Slimme Weegschaal de perfecte tool voor jou! Deze weegschaal geeft je niet alleen inzicht in je gewicht, maar ook in je lichaamssamenstelling en vetpercentage. Met behulp van de FeelFit app houd je gemakkelijk je voortgang bij en zie je veranderingen in onder andere je spiermassa, eiwit en bmi. Een groot voordeel is dat de app synchroniseert met andere populaire apps zoals FitBit en Apple Health. De weegschaal maakt gebruik van vier metalen meetplaten die je lichaamssamenstelling inschatten met behulp van een Bioelectrical Impendence Analyse (BIA). Dit zorgt voor nauwkeurige metingen en geeft je een gedetailleerde lichaamsanalyse.

Een ander voordeel van deze weegschaal is het duidelijk leesbare LED-scherm en de mogelijkheid om tot wel 11 verschillende metingen te doen. De gratis FeelFit app is nodig voor de volledige functionaliteit, maar dit is zeker de moeite waard. Het synchroniseren van de app met andere gezondheidsapps zorgt voor een compleet overzicht van je voortgang.

Een nadeel van deze weegschaal is dat het gebruik van een pacemaker niet veilig is in combinatie met de weegschaal. Daarnaast is de weegschaal alleen geschikt voor personen tot 180 kg.

Al met al is de LifeGoods Slimme Weegschaal een geweldige tool voor iedereen die zijn of haar fitness doelen serieus neemt. Het biedt gedetailleerde metingen en geeft je inzicht in je lichaamssamenstelling en voortgang. De app synchronisatie zorgt voor een compleet overzicht van je gezondheid en maakt het gemakkelijk om je doelen te bereiken. Het enige nadeel is de beperkte capaciteit en het niet veilige gebruik met een pacemaker.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van slimme weegschalen. Er zijn namelijk 241 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!