Bestenu

Wat is de beste precisie weegschaal van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het kopen van een goede precisie weegschaal is een moeilijke opdracht. Wat is de beste precisie weegschaal van 2023? Na het testen van 760 precisie weegschalen kwam de e.volve Slimme Weegschaal - 14x als beste uit onze precisie weegschaal-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de precisie weegschalen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 precisie weegschalen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame precisie weegschaal-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste precisie weegschalen

1Score: 9.9
e.volve Slimme Weegschaal - 14x
Beste Precisie weegschaal voor laboratoria
e.volve Slimme Weegschaal - 14x
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Silvergear Bluetooth Zwart
Silvergear Bluetooth Zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Medisana PS 435 - Personenweegschaal wit
Beste Precisie weegschaal voor keukens
Medisana PS 435 - Personenweegschaal wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart
Beste Precisie weegschaal voor apotheken
FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart
Beste Precisie weegschaal voor juweliers
LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Medisana PS 400 - Personenweegschaal grijs / wit
Medisana PS 400 - Personenweegschaal grijs / wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Medisana PS 402 - Personenweegschaal zwart
Medisana PS 402 - Personenweegschaal zwart
Medisana
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver
Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Royalty Line Personenweegschaal Weegschaal Met
Royalty Line Personenweegschaal Weegschaal Met
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Sencor SBS 2300BK - Personenweegschaal-
Sencor SBS 2300BK - Personenweegschaal-
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Precisie Weegschaal Koopgids

Met de beste precisieweegschaal meet je de nauwkeurigste metingen, hoe klein en licht het object ook is! Of je nu edelstenen, medicijnen of kruiden weegt, je kunt vertrouwen op de ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid van de beste precisieweegschalen.

Wat is een precisieweegschaal?

Een precisieweegschaal is een meetinstrument dat je gebruikt voor het nauwkeurig bepalen van het gewicht van objecten. Het is ontworpen om met grote precisie kleine gewichtsverschillen te kunnen meten en kan gewichten weergeven tot op de milligram of zelfs microgram nauwkeurig. 

Precisieweegschalen worden gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder laboratoria, bij het wegen van edelstenen en sieraden, in de voedingsmiddelenindustrie en in de farmaceutische industrie.

Aankoopcriteria

Bij de aankoop van een precisieweegschaal is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wat het vereiste weegbereik en de nauwkeurigheid zijn voor de toepassing waarvoor de weegschaal zal worden gebruikt.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de resolutie van de precisieweegschaal, oftewel de kleinste verandering in gewicht die de weegschaal kan detecteren en weergeven. Hoe hoger de resolutie, hoe nauwkeuriger de metingen zullen zijn.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de kalibratie van de precisieweegschaal. Een goede kalibratie is essentieel om ervoor te zorgen dat de weegschaal nauwkeurige metingen geeft.

Houd ook rekening met het soort precisieweegschaal. Er zijn verschillende soorten met ieder hun voor- en nadelen.

Verder is handig om te kijken naar extra functies, zoals de tarrafunctie, die het mogelijk maakt om het gewicht van een container of verpakking af te trekken van het totale gewicht om alleen het gewicht van de inhoud te krijgen.

Ten slotte is het ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de precisieweegschaal en de reputatie van de fabrikant. Een goede kwaliteit weegschaal gaat langer mee en geeft betrouwbaardere metingen.

Soorten weegschalen

Er zijn verschillende soorten precisieweegschalen, waaronder:

 • Analytische balansen: dit zijn zeer nauwkeurige precisieweegschalen die men gebruikt voor het nauwkeurig meten van kleine hoeveelheden stoffen. Ze hebben vaak een meetbereik van 0,1 milligram tot 300 gram.
 • Top loading weegschalen: deze weegschalen hebben een groter weegbereik dan analytische balansen, met een nauwkeurigheid van 0,1 gram tot 0,001 gram.
 • Micro- en semi-microbalansen: dit zijn zeer nauwkeurige precisieweegschalen die je gebruikt voor het meten van zeer kleine hoeveelheden. Microbalansen hebben een meetbereik van 1 tot 5 milligram, terwijl semi-microbalansen een meetbereik hebben van 5 tot 30 milligram.
 • Pocketweegschalen: dit zijn kleine precisieweegschalen die vaak draagbaar zijn en die in staat zijn om gewichten tot op de milligram nauwkeurig te meten. Ze worden vaak gebruikt voor het wegen van sieraden, kruiden, medicijnen en andere kleine objecten.

Het type precisieweegschaal dat het meest geschikt is, hangt af van de toepassing en het vereiste weegbereik en de nauwkeurigheid.

Het meetbereik

Het meetbereik van een precisieweegschaal verschilt per model. Over het algemeen hebben precisieweegschalen een veel kleiner meetbereik dan standaardweegschalen en zijn ze in staat om zeer nauwkeurige metingen te doen, vaak tot op de milligram of zelfs microgram nauwkeurig.

Het weegvermogen en de resolutie bepalen in grote mate het meetbereik.

Het weegvermogen verwijst naar het maximale gewicht dat de weegschaal kan wegen, terwijl de resolutie de kleinste verandering in gewicht is die de weegschaal kan detecteren en weergeven. Een hogere resolutie betekent doorgaans een kleiner meetbereik.

Betrouwbaarheid

Een precisieweegschaal is doorgaans zeer betrouwbaar, mits deze goed is gekalibreerd en gebruikt wordt onder de juiste omstandigheden. 

Een belangrijkefactor die van invloed is op de betrouwbaarheid van de metingen is de omgeving waarin de weegschaal wordt gebruikt. Temperatuurschommelingen, luchtstromen en trillingen zijn allemaal van invloed op de nauwkeurigheid van de metingen.

Om ervoor te zorgen dat een precisieweegschaal betrouwbaar is, is het belangrijk om deze regelmatig te kalibreren met behulp van een standaardreferentiegewicht

De frequentie van kalibratie hangt af van de toepassing en de omgevingsomstandigheden. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de precisieweegschaal dagelijks of zelfs meerdere keren per dag te kalibreren.

Daarnaast is het belangrijk om de precisieweegschaal te gebruiken volgens de instructies van de fabrikant. Bijvoorbeeld door de weegschaal op een stabiele en vlakke ondergrond te plaatsen en trillingen te minimaliseren. 

Verder is het van belang om de weegschaal te gebruiken binnen het aangegeven weegbereik en rekening te houden met de resolutie van de weegschaal.

Als je een precisieweegschaal goed onderhoudt, regelmatig kalibreert en op de juiste manier gebruikt, geeft deze zeer betrouwbare metingen.

Levensduur

De levensduur van een precisieweegschaal hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de weegschaal, de frequentie van gebruik en de mate van onderhoud en reparatie.

Een goed onderhouden precisieweegschaal van hoge kwaliteit kan vele jaren meegaan en betrouwbare metingen blijven geven. Het is dan belangrijk om de weegschaal regelmatig te kalibreren en te onderhouden, om er zeker van te zijn dat deze nauwkeurig blijft werken.

Ook is het van belang om de precisieweegschaalop de juiste manier te gebruiken en te onderhouden, en te zorgen voor een veilige opslag. Onjuist gebruik of opslag kan leiden tot beschadigingen en storingen, waardoor de levensduur van de weegschaal verkort.

Over het algemeen is het mogelijk om met een goede precisieweegschaal van hoge kwaliteitvele jaren nauwkeurige metingen te verrichten.

Moet je een precisieweegschaal kalibreren?

Het is essentieel om een precisieweegschaal te kalibreren om nauwkeurige metingen te garanderen. Kalibratie is het proces van het afstemmen van de precisieweegschaal op een standaardreferentiegewicht, om ervoor te zorgen dat de weegschaal nauwkeurig meet.

Een precisieweegschaal kan afwijkingen vertonen in de nauwkeurigheid van de metingen als gevolg van factoren zoals veroudering, trillingen, temperatuurschommelingen en onjuist gebruik. 

Deze afwijkingen leiden mogelijk tot onnauwkeurige metingen, wat van invloed is op de kwaliteit van het werk dat ermee wordt uitgevoerd.

Door regelmatig te kalibreren met behulp van een standaardreferentiegewicht stem je de precisieweegschaal correct af wat ervoor zorgt dat deze nauwkeurige metingen geeft. 

Kalibratie is een belangrijke stap om de nauwkeurigheid van de metingen te waarborgen en is dan ook een cruciaalonderdeel van het gebruik van een precisieweegschaal.

Hoe vaak dien je een precisieweegschaal te kalibreren?

De frequentie waarmee een precisieweegschaal gekalibreerd moet worden, hangt af van verschillende factoren, zoals het specifieke model, de frequentie van gebruik, de omgevingsomstandigheden en de nauwkeurigheidseisen van de toepassing.

Over het algemeen is het aanbevolen om een precisieweegschaal ten minste één keer per jaar te kalibreren, zelfs als je deze niet vaak gebruikt. 

Als je de precisieweegschaal vaak gebruikt, bijvoorbeeld dagelijks of meerdere keren per dag, is het verstandig om deze vaker te kalibreren, mogelijk zelfs dagelijks of wekelijks.

Daarnaast komt het voor dat het nodig is om de precisieweegschaal te kalibreren wanneer je deze verplaatst naar een andere locatie of als de omgevingsomstandigheden veranderen, zoals temperatuurschommelingen of luchtstromen.

Het is belangrijk om de kalibratie-instructies van de fabrikant te volgen en te werken met een standaardreferentiegewicht van hoge kwaliteit om nauwkeurige en betrouwbare metingen te garanderen.

hero illustration

Hoe testen we precisie weegschalen?

Om de beste precisie weegschaal te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze precisie weegschaal-test hebben we 760 precisie weegschalen geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze precisie weegschaal-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze precisie weegschaal-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne precisie weegschaal-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste precisie weegschaal in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 760 precisie weegschalen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste precisie weegschalen in een makkelijke lijst

1. Beste Precisie weegschaal voor laboratoria: e.volve Slimme Weegschaal - 14x

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen e.volve Slimme Weegschaal - 14x

 • list plusDeze slimme weegschaal heeft een nauwkeurige vetpercentage meting, wat belangrijk is voor mensen die hun lichaamssamenstelling willen monitoren.
 • list plusDe weegschaal heeft een gebruiksvriendelijke app die het gemakkelijk maakt om gegevens bij te houden en te analyseren.
 • list plusDe weegschaal heeft een strak en modern ontwerp dat goed past in moderne badkamers.

Nadelen e.volve Slimme Weegschaal - 14x

 • list plusHet kan soms lastig zijn om de weegschaal aan te zetten, wat frustrerend kan zijn voor gebruikers.
 • list plusDe weegschaal heeft geen automatische berekening van de FFMI, wat een gemiste kans is voor mensen die hun spiermassa willen meten.
 • list plusDe prijs van de weegschaal is aan de hoge kant in vergelijking met andere slimme weegschalen op de markt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar een weegschaal die meer doet dan alleen je gewicht meten? Dan is de e.volve Slimme Weegschaal met lichaamsanalyse misschien wel iets voor jou! Deze weegschaal meet namelijk maar liefst 14 verschillende aspecten van je lichaam, zoals je vetpercentage, spiermassa en metabolische leeftijd. En het mooiste is: je kunt deze gegevens allemaal bijhouden in de handige FitDays app.

Wat deze weegschaal zo bijzonder maakt, is dat hij niet alleen nauwkeurig weegt tot op 0.1 gram, maar ook een maximaal weegvermogen heeft van 180 kg. Dit maakt hem geschikt voor mensen van alle formaten. Bovendien is het weegplatform gemaakt van gehard glas, wat zorgt voor extra stevigheid en duurzaamheid.

Een ander groot voordeel van de e.volve Slimme Weegschaal is de mogelijkheid om te synchroniseren met gezondheids-apps op je telefoon, zoals Apple Health en Google Fit. Hierdoor kun je al je metingen op één plek bijhouden en gemakkelijk je progressie volgen. Daarnaast is de weegschaal ook nog eens voorzien van automatisch uitschakelen, wat de levensduur van de batterijen verlengt.

Het enige nadeel van deze weegschaal is dat hij wellicht wat duurder is dan andere weegschalen op de markt. Maar als je op zoek bent naar een uitgebreide lichaamsanalyse en een handige app om je vooruitgang bij te houden, dan is de e.volve Slimme Weegschaal zeker het overwegen waard.

Al met al is de e.volve Slimme Weegschaal met lichaamsanalyse een uitstekende keuze voor iedereen die serieus bezig is met zijn of haar gezondheid en fitnessdoelen. Met zijn nauwkeurige metingen, handige app en stevige design is dit een product dat je niet snel teleur zal stellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Silvergear Bluetooth Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Silvergear Bluetooth Zwart

 • list plusDeze weegschaal met vetpercentage heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het betaalbaar is voor de consument.
 • list plusDe weegschaal heeft veel verschillende punten waarop gemeten wordt, waardoor het een dieper inzicht geeft in de gezondheid van de gebruiker.
 • list plusDe grafieken in de app geven een visuele weergave van de metingen, waardoor het makkelijker is om de voortgang bij te houden.

Nadelen Silvergear Bluetooth Zwart

 • list plusDe weegschaal is niet zeer nauwkeurig, waardoor er verschillende resultaten kunnen zijn bij 2 metingen achter elkaar. Dit kan leiden tot verwarring en onzekerheid bij de gebruiker.
 • list plusHet verbinden met Bluetooth de eerste keer is niet zo snel, waardoor het installatieproces langer kan duren dan gewenst.
 • list plusDe oppervlakte van de weegschaal is best klein, waardoor het niet geschikt is voor mensen met een grotere schoenmaat. Dit kan leiden tot ongemak en onnauwkeurige metingen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.8

De Silvergear Bluetooth personenweegschaal is niet zomaar een weegschaal. Het is een slimme weegschaal die je helpt je gezondheid inzichtelijk te maken. Door de bluetooth connectie met de Fitdays app, Google fit app of Apple Health app kun je alle gegevens van voorgaande metingen terugzien. Zo zie je duidelijk hoe je gezondheid zich ontwikkelt. De weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar ook je BMI, vetpercentage, vochtgehalte, botmassa, spiermassa, buikvet en caloriebehoefte. Met wel 14 verschillende metingen zie je in een oogwenk je progressie en vooruitgang.

Wat deze weegschaal uniek maakt, is dat het vijf instelbare gebruikersprofielen heeft. Zo kan de hele familie de weegschaal gebruiken. Het is belangrijk om te vermelden dat het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse gezondheidsrisico's kan opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Lees dus altijd eerst de handleiding voordat je de weegschaal gebruikt.

De Silvergear Bluetooth personenweegschaal heeft een weegnauwkeurigheid van 100 gram en een maximaal weegvermogen van 180 kg. Het materiaal van het weegplatform is gemaakt van gehard glas. Het automatisch uitschakelen zorgt ervoor dat de batterijen langer meegaan.

Deze slimme weegschaal helpt je je doel te bereiken, of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt kweken of je een gezondere levensstijl wilt aannemen. Het is een geweldige tool om je gezondheid in de gaten te houden en inzicht te krijgen in je lichaamssamenstelling.

Als ik naar deze weegschaal kijk, kan ik alleen maar positief zijn. Het is een geweldige manier om je gezondheid te monitoren en het heeft veel verschillende functies. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Maar als je tot geen van deze groepen behoort, dan kan ik deze weegschaal zeker aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Beste Precisie weegschaal voor keukens: Medisana PS 435 - Personenweegschaal wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana PS 435 - Personenweegschaal wit

 • list plusDeze weegschaal heeft een brede weegplaat, waardoor het gemakkelijk is om stabiel te staan tijdens het wegen.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze weegschaal is goed, waardoor het een betaalbare optie is voor mensen die op zoek zijn naar een precisieweegschaal.
 • list plusDeze weegschaal doet wat het moet doen en geeft nauwkeurige metingen, wat belangrijk is voor mensen die hun gewicht nauwkeurig willen bijhouden.

Nadelen Medisana PS 435 - Personenweegschaal wit

 • list plusDe levertijd van deze weegschaal is lang, wat frustrerend kan zijn voor mensen die het snel nodig hebben.
 • list plusEr zijn geen extra functies op deze weegschaal, zoals een lichaamsvetmeter of Bluetooth-connectiviteit, wat een nadeel kan zijn voor mensen die meer geavanceerde functies willen.
 • list plusDeze weegschaal heeft een maximaal gewicht van 180 kg, wat een beperking kan zijn voor mensen die zwaarder zijn dan dat.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een nauwkeurige en stijlvolle personenweegschaal? Dan is de Medisana PS 435 Personenweegschaal een uitstekende keuze! Deze parelwitte weegschaal beschikt over een groot en duidelijk LED-scherm dat oplicht wanneer je erop gaat staan. Dankzij de vier nauwkeurige DMS-sensoren ben je verzekerd van exacte meetresultaten tot op 100 gram nauwkeurig. Bovendien is de weegschaal energiezuinig doordat deze automatisch uitschakelt na 10 seconden.

Wat deze weegschaal extra speciaal maakt, is dat je kunt kiezen tussen verschillende gewichtseenheden, namelijk kg, lb en st. Hierdoor kun je de weegschaal gebruiken zoals jij dat wilt. Daarnaast is het oppervlak van de weegschaal gemaakt van 6 mm veiligheidsglas met afgeronde hoeken, wat niet alleen mooi oogt maar ook veilig is.

Een ander voordeel van de Medisana PS 435 Personenweegschaal is de overbelastingwaarschuwing. Hierdoor weet je direct wanneer je teveel gewicht in één keer wilt wegen. Het maximale draagvermogen van deze weegschaal is namelijk 180 kg.

Al met al is de Medisana PS 435 Personenweegschaal een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige en stijlvolle weegschaal. Het ultra dunne design zorgt ervoor dat de weegschaal in vrijwel elke badkamer past en de automatische uitschakeling bespaart je batterijen. Enige nadeel is wellicht dat het display alleen zichtbaar is wanneer je erop gaat staan, maar dat is dan ook het enige minpuntje.

Al met al is de Medisana PS 435 Personenweegschaal een topkwaliteit weegschaal die aan alle eisen voldoet en een goede aanwinst is voor iedereen die regelmatig zijn of haar gewicht wil controleren!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen.

Bekijk prijs

4. Beste Precisie weegschaal voor apotheken: FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

 • list plusDeze weegschaal met vetpercentage heeft een modern design dat mooi staat in elke badkamer.
 • list plusDe app van deze weegschaal met vetpercentage is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk.
 • list plusDeze weegschaal met vetpercentage is compact en neemt niet veel plaats in.

Nadelen FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

 • list plusHet display van deze weegschaal met vetpercentage had iets groter mogen zijn voor betere leesbaarheid.
 • list plusDeze weegschaal met vetpercentage werkt niet goed op zachte ondergronden en vereist een harde ondergrond.
 • list plusEr zijn geen extra opties beschikbaar voor deze weegschaal met vetpercentage, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.4

Met de FITAGE Personenweegschaal met 17x zwart haal je een handige tool in huis om je gezondheid te monitoren en je doelen te behalen. De weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar ook je vetpercentage, spiermassa en nog veel meer lichaamsgegevens. Dit geeft je een compleet beeld van je gezondheid en helpt je om gericht aan de slag te gaan.

Wat deze weegschaal extra bijzonder maakt, is de gratis FITAGE App die je kunt gebruiken. Hierin kun je al je metingen bijhouden en duidelijke grafieken en uitleg bekijken. Ook kun je meerdere telefoons koppelen aan één weegschaal en synchroniseren met Google Health en Apple Health. Dit maakt het delen van informatie met bijvoorbeeld je huisarts of personal trainer een stuk makkelijker.

De weegschaal werkt op batterijen en wordt geleverd met een meetlint en een E-Boek over afvallen. Het ontwerp is modern en strak, met een glazen weegplatform. Het maximale weegvermogen is 180 kg en de weegnauwkeurigheid is 0.05 g.

Het gebruik van deze weegschaal is erg eenvoudig en direct ‘out of the box’ te gebruiken. De FITAGE Personenweegschaal is een handige tool om je gezondheidsdoelen te behalen en een gezondere levensstijl te krijgen. Het enige nadeel is dat de weegschaal niet oplaadbaar is, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de vele handige functies.

Al met al is de FITAGE Personenweegschaal met 17x zwart een aanrader voor iedereen die serieus aan de slag wil met zijn of haar gezondheid. Met de vele meetfuncties en handige app heb je alles bij de hand om je doelen te behalen en gezonder te leven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Precisie weegschaal voor juweliers: LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart

 • list plusDeze weegschaal meet niet alleen het gewicht, maar ook het vetpercentage, wat belangrijk is voor mensen die hun lichaamssamenstelling willen verbeteren.
 • list plusDe weegschaal heeft een mooi design en past goed in moderne badkamers.
 • list plusDe app die bij de weegschaal hoort, biedt veel extra functies, zoals het bijhouden van doelen en het delen van resultaten met vrienden.

Nadelen LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart

 • list plusSommige gebruikers twijfelen aan de nauwkeurigheid van de metingen, wat een belangrijk aspect is voor een weegschaal met vetpercentage.
 • list plusDe weegschaal is niet geschikt voor mensen met een schoenmaat van 41 of hoger, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusDe weegschaal kan soms instabiele metingen geven, wat frustrerend kan zijn voor mensen die nauwkeurige resultaten willen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.3

Wil jij op een slimme manier jouw fitnessdoel bereiken? Dan is de LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart de perfecte weegschaal voor jou! Met deze weegschaal en de bijbehorende FeelFit app krijg je niet alleen inzicht in je gewicht, maar ook in je BMI, spiermassa, vetpercentage, eiwitgehalte, en nog veel meer! Hierdoor kun je jouw fitnessproces bijhouden en motiveren om net dat beetje harder te pushen.

Wat deze weegschaal uniek maakt, is de nauwkeurige BIA-technologie die gebruikt wordt om je lichaamssamenstelling te bepalen. De vier metalen meetplaten op de weegschaal schatten je lichaamssamenstelling in door middel van een Bioelectrical Impendence Analyse. Hierdoor krijg je een gedetailleerde lichaamsanalyse en kun je gerichter werken aan jouw fitnessdoelen.

De gratis FeelFit app synchroniseert automatisch met de weegschaal en houdt iedere meting bij. Zo kun je gemakkelijk je voortgang bijhouden en jezelf motiveren. De app synchroniseert ook met andere fitnessapps zoals FitBit en Apple Health.

De weegschaal heeft een maximaal weegvermogen van 180 kg en een weegnauwkeurigheid van 100 g. Het materiaal van het weegplatform is gemaakt van gehard glas, waardoor het erg stevig is. De weegschaal wordt gevoed door batterijen en schakelt automatisch uit.

De LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart is perfect voor iedereen die op een slimme en nauwkeurige manier aan zijn of haar fitnessdoelen wil werken. Het is gemakkelijk in gebruik en de FeelFit app maakt het bijhouden van je voortgang erg eenvoudig. Het enige nadeel is dat de weegschaal alleen op harde vloeren gebruikt kan worden.

Als je op zoek bent naar een weegschaal die je meer inzicht geeft in je lichaamssamenstelling en je helpt om gerichter te trainen, dan is de LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart de perfecte weegschaal voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Medisana PS 400 - Personenweegschaal grijs / wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De Medisana PS400 personenweegschaal is een makkelijk te gebruiken digitale weegschaal. De PS 400 heeft step on technologie dat wanneer je op de weegschaal stapt hij aan gaat en direct gaat meten. Dankzij de LCD display is het gewicht makkelijk af te lezen, zelfs in minder verlichte ruimtes. De Medisana PS 400 weegschaal gaat na 10 seconden automatisch uit om energie te besparen. Gemaakt met dik veiligheidsglas van hoge kwaliteit. Product Kenmerken: Maximaal belastbaar gewicht: 150 kg Afmetingen: 30 x 30 x 1,7 cm Afmetingen display: 7,2 x 3 cm Met 4 nauwkeurige sensors LCD display Display: kg / lb / st

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Medisana PS 402 - Personenweegschaal zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Medisana PS 402 - Personenweegschaal zwart

 • list plusDeze precisie weegschaal is eenvoudig in gebruik, waardoor het energie bespaart voor de gebruiker.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze precisie weegschaal is voordelig, waardoor het een betaalbare optie is voor consumenten.
 • list plusDeze precisie weegschaal is betrouwbaar in het meten van gewicht, wat belangrijk is voor gebruikers die hun gewichtsverlies of -winst bijhouden.

Nadelen Medisana PS 402 - Personenweegschaal zwart

 • list plusDeze precisie weegschaal is fragiel, waardoor het minder duurzaam kan gaan bij intensief gebruik.
 • list plusDeze precisie weegschaal kan niet precies zijn bij het meten van gewicht, wat belangrijk is voor gebruikers die hun gewichtsverlies of -winst bijhouden.
 • list plusDeze precisie weegschaal heeft een beperkte levensduur, waardoor het minder waar voor je geld kan zijn op de lange termijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een betrouwbare en stijlvolle weegschaal voor in de badkamer? Dan is de Medisana PS 402 Personenweegschaal echt iets voor jou! Medisana staat bekend om haar topkwaliteit weegschalen en de PS 402 is daar geen uitzondering op. De weegschaal is voorzien van nauwkeurige sensoren die zorgen voor exacte meetresultaten. Bovendien heeft het een groot, goed leesbaar LCD-scherm en kan je de weergave kiezen tussen kg, lb en st. Het weegplatform is gemaakt van 6 mm dik veiligheidsglas en heeft een maximaal weegvermogen van 180 kg.

Wat deze weegschaal echt onderscheidt van andere weegschalen is de handige "Step-on" inschakeltechniek. Hierdoor hoef je je niet meer te bukken om de weegschaal aan te zetten en kan je direct beginnen met wegen. Daarnaast schakelt de weegschaal automatisch uit na 10 seconden om batterij te besparen.

Een ander pluspunt is de overbelastingsindicator. Als je per ongeluk te zwaar gaat staan op de weegschaal, krijg je een melding. Dit voorkomt schade aan de weegschaal en zorgt ervoor dat je altijd nauwkeurige meetresultaten krijgt.

Al met al is de Medisana PS 402 Personenweegschaal een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een praktische, betrouwbare en stijlvolle weegschaal voor in de badkamer. Of je nu wilt afvallen, fit wilt blijven of gewoon je gewicht wilt bijhouden, deze weegschaal is perfect voor jou.

Mijn persoonlijke mening? Ik ben enorm tevreden met de PS 402. Het is een duurzame en betrouwbare weegschaal die doet wat het moet doen. Het enige nadeel is dat het alleen op batterijen werkt, maar dat is geen groot probleem. Kortom, ik zou deze weegschaal zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve en stijlvolle weegschaal.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

8. Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver

 • list plus Het grote en duidelijke display van deze weegschaal maakt het aflezen van de metingen gemakkelijker.
 • list plusDeze weegschaal heeft een hoge maximale weegcapaciteit, waardoor het geschikt is voor het wegen van zwaardere objecten.
 • list plusDeze weegschaal heeft een automatische uitschakelfunctie, waardoor de batterijen langer meegaan.

Nadelen Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver

 • list plus Het ontbreken van de mogelijkheid om het gewicht in verschillende eenheden weer te geven maakt deze weegschaal minder veelzijdig.
 • list plusDeze weegschaal heeft geen geheugenfunctie, waardoor het niet mogelijk is om meerdere metingen op te slaan.
 • list plus Het ontbreken van een functie om het gewicht van vloeistoffen te meten maakt deze weegschaal minder geschikt voor het wegen van vloeistoffen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een Precision weegschaal voor dagelijks gebruik? Dan is de Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver een uitstekende keuze. Deze digitale personenweegschaal heeft een extra ruim plateau en een duidelijk leesbaar scherm, waardoor je je gewicht moeiteloos kunt controleren. De weegschaal heeft een groot weegvermogen tot wel 160 kg en is tot op de 100 g nauwkeurig. De automatische in- en uitschakelingsfuncties maken het gebruik van deze weegschaal extra gemakkelijk. Bovendien is het ultraslanke design van de weegschaal makkelijk op te bergen wanneer je hem niet gebruikt.

De Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver heeft een weegplatform van gehard glas, wat zorgt voor extra stevigheid en een hygiënisch oppervlak. Daarnaast wordt deze weegschaal geleverd met 2 AAA-batterijen, zodat je hem direct kunt gebruiken. Je kunt de weegschaal instellen naar keuze: kilogram, stenen of ponden.

Wat deze weegschaal onderscheidt van andere weegschalen is het feit dat hij zeer eenvoudig te gebruiken is en een groot weegvermogen heeft. Bovendien heeft de weegschaal een mooi design en is hij makkelijk op te bergen. Het enige nadeel is dat de weegschaal niet geschikt is voor mensen die minder mobiel zijn, omdat je erop moet stappen om hem te gebruiken.

Al met al is de Tefal Classic PP1500 - Weegschaal zilver een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige en betrouwbare Precision weegschaal.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Royalty Line Personenweegschaal Weegschaal Met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.3

Ben je op zoek naar een stijlvolle en nauwkeurige weegschaal voor in je badkamer? Dan is de Royalty Line PS3 weegschaal echt iets voor jou! Het klassieke vierkante zwarte platform van 30 cm zorgt voor een strakke uitstraling en past perfect in elke badkamer. Het 8.2" x 4"cm LCD-scherm laat je gemakkelijk je gewicht aflezen in ponden, kilogrammen of stenen, en met een nauwkeurigheid van 0,1 kilo blijf je altijd op de hoogte van de kleinste gewichtsschommelingen.

Maar wat deze weegschaal echt onderscheidt van andere weegschalen, is de capaciteit van 180 kilo en de mogelijkheid om je spiermassa bij te houden. Door regelmatig je gewicht te meten en bij te houden in een dagboek, krijg je een goed beeld van je vooruitgang, ook als je bezig bent met krachttraining of gewichtsverlies. En met de vier nauwkeurige DMS-sensoren ben je verzekerd van exacte meetresultaten.

De Royalty Line PS3 weegschaal heeft ook handige functies zoals een overbelastingwaarschuwing, een keuze tussen kg, lb en st, en een oppervlak van 6 mm gehard glas met afgeronde hoeken voor veiligheid en duurzaamheid. En met de energiezuinige automatische uitschakeling na 10 seconden blijft de batterij langer meegaan.

Al met al is de Royalty Line PS3 weegschaal een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige weegschaal met handige functies en een stijlvol design. Of je nu bezig bent met gewichtsverlies, spieropbouw of gewoon je gezondheid in de gaten wilt houden, deze weegschaal heeft alles wat je nodig hebt.

Persoonlijk vind ik de Royalty Line PS3 weegschaal een geweldige aanwinst voor mijn badkamer. Het nauwkeurige meetresultaat en de mogelijkheid om mijn spiermassa bij te houden zijn echt handig, en het stijlvolle design past perfect bij mijn interieur. Het enige nadeel is dat de weegschaal soms wat langzaam reageert wanneer je erop stapt, maar dat is slechts een klein minpuntje. Al met al ben ik zeer tevreden met mijn Royalty Line PS3 weegschaal!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Sencor SBS 2300BK - Personenweegschaal-

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De Sencor SBS 2300BK heeft een glazen oppervlak (gehard veiligheidsglas) die eenvoudig schoon te maken is. De personenweegschaal heeft een slank design (slechts 2,1 cm hoog). Je kunt tot maximaal 150 kg wegen op deze weegschaal. Hij bevat 4 hoge precisie sensoren voor accurate weging. Wanneer je op de weegschaal stapt gaat hij onmiddellijk aan. Het gewicht blijft vervolgens voor 10 seconden in beeld op het extra grote LCD-display. Zodra de batterij bijna leeg is, wordt dit getoond door de indicator.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van precisie weegschalen. Er zijn namelijk 760 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!