Wat is de beste weegschaal met vetpercentage van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 september, 2023

Het aanschaffen van een goede weegschaal met vetpercentage is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste weegschaal met vetpercentage van 2023? Na het testen van 273 weegschalen met vetpercentages kwam de FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart als beste getest uit onze weegschaal met vetpercentage-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de weegschalen met vetpercentages, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 weegschalen met vetpercentages-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame weegschaal met vetpercentage-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste weegschalen met vetpercentages

1Score: 9.9
FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart
FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart
FITAGE
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
e.volve Slimme Weegschaal - 14x
Beste weegschaal met vetpercentage voor sporters
e.volve Slimme Weegschaal - 14x
e.volve
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart
LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Silvergear Bluetooth Zwart
Beste weegschaal met vetpercentage voor gezinnen
Silvergear Bluetooth Zwart
Silvergear
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Medisana BS 600 connect wit
Medisana BS 600 connect wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Robi Products Robi S9 Personenweegschaal zwart
Beste weegschaal met vetpercentage voor professionals
Robi Products Robi S9 Personenweegschaal zwart
Robi Products
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse sacoma original
Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse sacoma original
Sacoma
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Silvergear Bluetooth Wit
Silvergear Bluetooth Wit
Silvergear
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Robi Products Robi S6 Personenweegschaal zwart - led
Robi Products Robi S6 Personenweegschaal zwart - led
Robi Products
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
e.volve Premium Slimme Weegschaal deluxe weegschaal
e.volve Premium Slimme Weegschaal deluxe weegschaal
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Weegschaal Met Vetpercentage Koopgids

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om je gezondheid te monitoren, is het kopen van de beste weegschaal met vetpercentage een geweldige optie! Hiermee meet je niet alleen je gewicht, maar krijg je ook een schatting van je lichaamssamenstelling en vetpercentage, waardoor je een beter inzicht krijgt in je gezondheid en je voortgang bij het behalen van je fitnessdoelen.

Hoe meet een weegschaal je vetpercentage?

Een vetpercentage weegschaal meet het gewicht van een persoon en geeft een schatting van het vetpercentage van die persoon heeft. Dit gebeurt doorgaans met bio-elektrische impedantieanalyse (BIA).

Dit werkt door een zwakke elektrische stroom door je lichaam te sturen via elektroden op de weegschaal. De weegschaal meet de weerstand van de stroom en omdat verschillende soorten weefsel een andere weerstand hebben, is de weegschaal in staat om een schatting maken van je lichaamssamenstelling

Vetweefsel heeft bijvoorbeeld een hogere weerstand dan spierweefsel of water. De weegschaal kan dan hetlichaamsvetpercentage berekenen op basis van deze metingen.

Aankoopcriteria

Bij de aankoop van een weegschaal met vetpercentage zijn er een aantal zaken om op te letten:

 • Nauwkeurigheid: kijk naar de nauwkeurigheid van de weegschaal. Een goede weegschaal met vetpercentage meet niet alleen je gewicht, maar geeft ook een nauwkeurige schatting van je vetpercentage.
 • Technologie: de meest gebruikte technologie is bio-elektrische impedantieanalyse (BIA), maar sommige weegschalen met vetpercentage maken gebruik van dual-energy X-ray absorptiometry (DEXA).
 • Gebruiksgemak: kies een weegschaal die eenvoudig te gebruiken is en waarvan het display gemakkelijk af te lezen is.
 • Connectiviteit: sommige weegschalen met vetpercentage zijn uitgerust met Bluetooth of wifi, zodat het mogelijk is om je metingen te synchroniseren met een app op je telefoon. Dit is handig om je voortgang bij te houden.
 • Prijs: Weegschalen met vetpercentage zijn er in verschillende prijsklassen. Bepaal van tevoren je budget en kies een weegschaal die past bij jouw behoeften en budget.

Hoe betrouwbaar is een weegschaal met vetpercentage?

De betrouwbaarheid van een vetpercentage weegschaal varieert afhankelijk van de kwaliteit van de weegschaal en de technologie die wordt gebruikt om het vetpercentage te meten. 

Over het algemeen zijn vetpercentage weegschalen die gebruik maken van bio-elektrische impedantieanalyse (BIA) redelijk betrouwbaar voor het meten van veranderingen in lichaamssamenstelling bij een en dezelfde persoon.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de meting van vetpercentage met een weegschaal met vetpercentage slechts een schatting is. De meting is mogelijk beïnvloed door factoren zoals vochtgehalte, maaltijdtiming en inspanning. 

Ook varieert de betrouwbaarheid afhankelijk van individuele factoren zoals leeftijd, geslacht, lengte, gewicht en lichaamstype.

Over het algemeen bieden weegschalen met vetpercentage nuttige informatie over de algemene trend in lichaamssamenstelling bij het regelmatig gebruiken van dezelfde weegschaal op dezelfde manier. 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat vetpercentage weegschalen geen vervanging zijn voor professionele lichaamssamenstellingsmetingen en medisch advies.

Het type vet dat een weegschaal met vetpercentage weegt

Een weegschaal met vetpercentage meet doorgaans het totale lichaamsvet van een persoon. Dit omvat zowel essentieel vet (het vet dat nodig is voor normale lichaamsfuncties) als opgeslagen vet (het vet dat wordt opgeslagen in vetweefsel). 

Het meet niet specifiek het vet in bepaalde delen van het lichaam, zoals bijvoorbeeld buikvet. Het geeft alleen een algemene schatting van het totale lichaamsvetpercentage van een persoon.

Er is een kleine uitzondering. Sommige weegschalen met vetpercentage meten ook visceraal vet. Daarover lees je verderop meer. 

Welk vetpercentage is gezond?

Het ideale vetpercentage is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder leeftijd, geslacht en lichaamstype. 

Over het algemeen wordt een gezond vetpercentage bij mannen beschouwd als zijnde tussen de 10-20%, terwijl het bij vrouwen als gezond wordt beschouwd tussen de 18-28%

Het is belangrijk om te onthouden dat deze waarden slechts richtlijnen zijn en dat een gezond vetpercentage voor een individu ook beïnvloed is door factoren zoals genetica, spiermassa en lichamelijke activiteit. 

Daarnaast kan een laag vetpercentage (bijvoorbeeld bij atleten) gezond zijn, zolang er geen andere gezondheidsproblemen ontstaan. 

Het is altijd raadzaam om advies te vragen aan een medisch professional om te bepalen wat een gezond vetpercentage is voor jouw individuele situatie en om te begrijpen wat de beste manier is om dat te bereiken.

Welke weegschaal weegt visceraal vet?

Visceraal vet is het type vet dat zich rond de organen in de buikholte bevindt en is mogelijk en risicofactor voor verschillende gezondheidsproblemen. 

Een weegschaal met vetpercentage kan het visceraal vetgehalte van een persoon doorgaans niet meten, omdat bio-elektrische impedantieanalyse dit type vet niet kan meten

Er bestaan daarentegen enkele weegschalen op de markt die zijn uitgerust met extra sensoren die het lichaam scannen en een schatting geven van het visceraal vetgehalte van een persoon. 

Deze sensoren maken gebruik van technologie zoals dual-energy X-ray absorptiometry (DEXA) of bio-elektrische impedantieanalyse (BIA) om het visceraal vetgehalte te meten. 

Het is belangrijk om te onthouden dat deze weegschalen meestal duurder zijn en dat de metingen over het algemeen minder nauwkeurig zijn dan professionele methoden die specifiek zijn ontworpen om visceraal vet te meten. 

hero illustration

Hoe testen we weegschalen met vetpercentages?

Om de beste weegschaal met vetpercentage te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze weegschaal met vetpercentage-test hebben we 273 weegschalen met vetpercentages vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze weegschaal met vetpercentage-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze weegschaal met vetpercentage-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen weegschaal met vetpercentage-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte weegschaal met vetpercentage in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 273 weegschalen met vetpercentages te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste weegschalen met vetpercentages in een makkelijke lijst

1. FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

 • list plusDeze personenweegschaal heeft een mooi ontwerp.
 • list plusDeze personenweegschaal is nauwkeurig en snel in het meten.
 • list plusHet heeft een gebruiksvriendelijke app.

Nadelen FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

 • list plusHet heeft soms problemen met de Bluetooth verbinding.
 • list plusHet is niet geschikt voor kleurenblinden.
 • list plusHet kan soms lang duren voordat deze personenweegschaal geleverd wordt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

De FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart is een geweldige keuze voor iedereen die serieus bezig is met afvallen. Deze weegschaal wordt geleverd met een meetlint en een E-Boek, waardoor je meteen aan de slag kunt met afvallen en gezond blijven. De gratis app met bluetooth functie maakt het gemakkelijk om je lichaamsgegevens te meten, waaronder je vetpercentage en spiermassa. De weegschaal werkt op batterijen en is heel gemakkelijk te gebruiken. De duidelijke grafieken en uitleg in de app maken het gemakkelijk om je voortgang bij te houden.

Wat deze weegschaal echt onderscheidt van andere weegschalen op de markt, is de persoonsherkenning. Hierdoor kan elke gebruiker zijn eigen gegevens bijhouden en zijn of haar voortgang in de tijd volgen. Ook de directe synchronisatie met Google Health en Apple Health is een groot pluspunt. Het is belangrijk om te benadrukken dat de weegschaal een nauwkeurigheid heeft van 0,05 g en een maximaal weegvermogen van 180 kg. Dit betekent dat je jezelf altijd nauwkeurig kunt wegen, ongeacht je gewicht.

Het enige nadeel van deze weegschaal is dat de handleiding alleen beschikbaar is in het Nederlands, Engels en Frans. Dit kan lastig zijn voor mensen die deze talen niet spreken.

Al met al is de FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart een geweldige keuze voor iedereen die serieus bezig is met afvallen en gezond leven. De persoonsherkenning en directe synchronisatie met Google Health en Apple Health maken het gemakkelijk om je voortgang bij te houden, terwijl de nauwkeurigheid en het maximale weegvermogen ervoor zorgen dat je jezelf altijd nauwkeurig kunt wegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste weegschaal met vetpercentage voor sporters: e.volve Slimme Weegschaal - 14x

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen e.volve Slimme Weegschaal - 14x

 • list plusDe e.volve Slimme Weegschaal heeft een modern design.
 • list plusDe app is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te installeren.
 • list plusDe weegschaal meet secuur

Nadelen e.volve Slimme Weegschaal - 14x

 • list plusAls je gewicht hoger is dan je denkt, kan dat ontmoedigend zijn.
 • list plusDe weegschaal heeft een relatief hoge prijs.
 • list plusDe weegschaal heeft geen handleiding.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Wil je jouw fitnessdoelen behalen en jouw vooruitgang gemakkelijk bijhouden? Dan is de e.volve Slimme Weegschaal met 14x gedetailleerde metingen de perfecte oplossing voor jou! Door middel van deze weegschaal krijg je niet alleen inzicht in jouw vetpercentage, maar ook in jouw gewicht, spiermassa, metabolische leeftijd, botmassa en meer! Met de bijbehorende Fitdays App kun je al jouw metingen gemakkelijk en overzichtelijk bijhouden op jouw telefoon. De app synchroniseert met de gezondheids-apps op iPhone, Samsung en Fitbit. Zo heb je altijd grip op jouw fitnessdoel en kun je precies jouw progressie en resultaten zien en bijhouden.

Het mooie aan deze weegschaal is dat het automatisch persoonsherkenning heeft. Zo hoef je alleen maar op de weegschaal te stappen en binnen enkele seconden worden al jouw gegevens opgeslagen. Verder heeft deze weegschaal een maximaal weegvermogen van 180 kg en een weegnauwkeurigheid van 0.1 g. Het materiaal van het weegplatform is gemaakt van gehard glas waardoor het stevig en duurzaam is.

Wat deze weegschaal onderscheidt van andere weegschalen is het feit dat het zoveel verschillende metingen kan doen. Zo kun je niet alleen jouw vetpercentage meten, maar ook jouw spiermassa en metabolische leeftijd. Dit geeft een compleet beeld van jouw fitheid en helpt je om gericht te werken aan jouw fitnessdoelen.

Als specialist in Fat percentage scales kan ik zeggen dat deze weegschaal een van de meest geavanceerde weegschalen is op de markt. Het is gemakkelijk in gebruik, geeft veel verschillende metingen en de bijbehorende app is zeer gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel is dat het prijzig kan zijn, maar als je serieus bezig bent met jouw fitheid is het zeker de investering waard.

Kortom, de e.volve Slimme Weegschaal is een must-have voor iedereen die serieus bezig is met zijn of haar fitheid en gemakkelijk zijn of haar vooruitgang wil bijhouden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart

 • list plusDeze weegschaal meet niet alleen het gewicht, maar ook het vetpercentage, wat belangrijk is voor mensen die hun lichaamssamenstelling willen verbeteren.
 • list plusDe weegschaal heeft een mooi design en past goed in moderne badkamers.
 • list plusDe app die bij de weegschaal hoort, biedt veel extra functies, zoals het bijhouden van doelen en het delen van resultaten met vrienden.

Nadelen LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart

 • list plusSommige gebruikers twijfelen aan de nauwkeurigheid van de metingen, wat een belangrijk aspect is voor een weegschaal met vetpercentage.
 • list plusDe weegschaal is niet geschikt voor mensen met een schoenmaat van 41 of hoger, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusDe weegschaal kan soms instabiele metingen geven, wat frustrerend kan zijn voor mensen die nauwkeurige resultaten willen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.5

Wil jij snel en efficiënt je fitnessdoelen bereiken? Dan is de LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart jouw perfecte partner! Deze slimme weegschaal geeft je nauwkeurig inzicht in je lichaamssamenstelling en meet niet alleen je gewicht, maar ook je vetpercentage, lichaamswater, spiermassa, metabolische leeftijd, skeletspiermassa, botmassa, eiwit, visceraal vetpercentage, bmr en bmi. De bijbehorende FeelFit app houdt al deze metingen bij en synchroniseert automatisch met apps zoals FitBit en Apple Health. Zo kun je gemakkelijk je voortgang volgen en jezelf blijven motiveren om nog harder te trainen.

Wat deze weegschaal uniek maakt is de BIA-technologie, waardoor de vier metalen meetplaten op de weegschaal je lichaamssamenstelling inschatten. Hierdoor krijg je een nauwkeurige meting van je lichaamssamenstelling. Daarnaast heeft de weegschaal een duidelijk leesbaar LED-scherm en een maximaal weegvermogen van 180 kg.

Het gebruik van deze weegschaal is erg simpel. Je downloadt de gratis FeelFit app, verbindt je smartphone via bluetooth en je kunt direct aan de slag. De weegschaal is geschikt voor zowel Android als iOS.

Hoewel deze weegschaal veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Zo is er geen persoonsherkenning, waardoor je de weegschaal handmatig moet instellen als er meerdere personen gebruik van maken. Daarnaast kan de prijs voor sommigen een struikelblok zijn.

Al met al is de LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart een absolute aanrader voor iedereen die serieus met zijn of haar gezondheid bezig is. Het biedt een nauwkeurige meting van je lichaamssamenstelling, waardoor je gericht kunt trainen en jezelf kunt blijven motiveren met behulp van de bijbehorende app.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste weegschaal met vetpercentage voor gezinnen: Silvergear Bluetooth Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Silvergear Bluetooth Zwart

 • list plusDeze personenweegschaal is klein en past daardoor gemakkelijk in ieder huis.
 • list plusDeze personenweegschaal is eenvoudig te gebruiken en heeft een overzichtelijke app.
 • list plusDeze personenweegschaal heeft een strak design en kan gekoppeld worden aan gezondheid apps.

Nadelen Silvergear Bluetooth Zwart

 • list plusDe software van deze personenweegschaal klopt niet altijd.
 • list plusEen minpunt van deze personenweegschaal is dat er geen batterijen bijgeleverd zijn.
 • list plusEen negatief punt van deze personenweegschaal is dat de vetpercentage meting afwijkt van resultaten met andere producten.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.4

Ben jij op zoek naar een weegschaal die meer doet dan alleen je gewicht meten? Dan is de Silvergear Bluetooth personenweegschaal iets voor jou! Deze slimme weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar ook je BMI, vetpercentage, vochtgehalte, botmassa, spiermassa, buikvet en caloriebehoefte. Dit geeft je een compleet beeld van je gezondheid en helpt je bij het behalen van je fitnessdoelen. Je kunt de weegschaal gemakkelijk verbinden met de Fitdays app, Google fit app of Apple Health app om al je gegevens van voorgaande metingen terug te zien.

Wat deze weegschaal uniek maakt is dat het 5 instelbare gebruikersprofielen heeft, waardoor je het met de hele familie kunt gebruiken. Bovendien heeft het een weegnauwkeurigheid van 100 g en een maximaal weegvermogen van 180 kg. Het materiaal van het weegplatform is gemaakt van gehard glas en het heeft een automatische uitschakelfunctie.

Het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse kan gezondheidsrisico's opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Het is daarom belangrijk om voor gebruik de handleiding te raadplegen.

Deze slimme weegschaal biedt je meer inzicht in je gezondheid en helpt je bij het behalen van je fitnessdoelen. Het is ideaal voor mensen die graag hun vooruitgang willen bijhouden en een compleet overzicht willen hebben van hun gezondheid. Het enige nadeel is dat het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse niet geschikt is voor iedereen.

Al met al, als je op zoek bent naar een slimme weegschaal die meer doet dan alleen je gewicht meten, dan is de Silvergear Bluetooth personenweegschaal zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Medisana BS 600 connect wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.9

Met de Medisana BS 600 Connect lichaamsanalyseweegschaal krijg je in één keer inzicht in de gezondheid van je lichaam. Stap op de weegschaal en hij berekent je lichaamsgewicht, vetpercentage en spier- en botmassa. Ook je hartslag, BMI en BMR worden vastgesteld. Door de segmentale meting, meet je specifieke lichaamsdelen apart. Wil nog beter inzicht krijgen in je progressie? Via wifi of bluetooth koppel je gemakkelijk je smartphone aan de Medisana weegschaal. In de bijbehorende app zie je overzichtelijk de meest recente metingen staan. Hierdoor bereik je gemakkelijk je persoonlijke doelen. De weegschaal deel je gemakkelijk met je huisgenoten. De BS 600 Connect heeft namelijk plek voor 8 gebruikers en herkent je automatisch wanneer je erop staat. Let op: het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse kan gezondheidsrisico's opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Kijk voor gebruik in de handleiding.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 april in huis

Bekijk prijs

6. Beste weegschaal met vetpercentage voor professionals: Robi Products Robi S9 Personenweegschaal zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Robi Products Robi S9 Personenweegschaal zwart

 • list plusHet voordeel van deze personenweegschaal is dat hij gekalibreerd is en betrouwbare metingen geeft.
 • list plusEen ander pluspunt van deze personenweegschaal is dat het display helder en kleurrijk is, waardoor het gemakkelijk leesbaar is.
 • list plusOok is deze weegschaal koppelbaar met Samsung Health, waardoor het mogelijk is om gegevens te delen.

Nadelen Robi Products Robi S9 Personenweegschaal zwart

 • list plusEen nadeel van deze personenweegschaal is dat de batterijen al leeg zijn bij aankoop.
 • list plusDeze weegschaal is erg prijzig.
 • list plusEr zijn geen minpunten ervaren.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.5

De Robi S9 Personenweegschaal is een revolutionair product dat gebruik maakt van de nieuwste technologie om nauwkeurig de lichaamssamenstelling te meten. Naast het meten van het gewicht, meet de weegschaal ook het lichaamsvet, waterpercentage, spier- en botmassa op 17 belangrijke punten van het lichaam. Dit maakt het een perfecte tool voor iedereen die zijn of haar gezondheid en fitness serieus neemt.

Wat deze weegschaal echt uniek maakt, is de bijbehorende Smart App die synchroniseert met diverse fitness-apps zoals Samsung Health, Apple Health en Fitbit. Hierdoor is het mogelijk om alle meetgegevens uit te wisselen met de Apps die voor jou het beste werken. De App slaat tevens alle gegevens op, zodat alle metingen duidelijk en overzichtelijk kunnen worden teruggekeken. Zo kun je jouw voortgang gedetailleerd in de gaten houden en haalbare doelen stellen.

De Robi S9 Weegschaal heeft een maximaal weegvermogen van 180 kg en een weegnauwkeurigheid van 100 g. Bovendien is het weegplatform gemaakt van kunststof en is er gebruik gemaakt van verbeterde anti-slip technologie, zodat je de weegschaal zonder zorgen kunt gebruiken.

Als specialist in Fat percentage scales kan ik zeggen dat de Robi S9 Personenweegschaal een fantastische tool is voor iedereen die zijn of haar gezondheid serieus neemt. Het is een nauwkeurige en betrouwbare weegschaal die je direct feedback geeft op zowel het kleurenscherm als de bijbehorende App. Het enige nadeel is dat de weegschaal iets duurder is dan andere modellen op de markt, maar de kwaliteit en nauwkeurigheid maken het de prijs meer dan waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse sacoma original

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse sacoma original

 • list plusHet is een voordeel van deze weegschaal dat het nauwkeurig is en een mooi uiterlijk heeft.
 • list plusDeze weegschaal heeft een smart uitvoering en is makkelijk in gebruik.
 • list plusDeze weegschaal heeft een diversiteit aan metingen en kan op meerdere accounts worden gebruikt.

Nadelen Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse sacoma original

 • list plusEen nadeel van deze weegschaal is dat de botmassa klein is bij elke meting.
 • list plusDe hartslag die wordt gemeten is niet helemaal correct.
 • list plusEr is geen batterij nodig, maar dit betekent ook dat er geen energie wordt bespaard.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.3

Ben jij op zoek naar een weegschaal die jou helpt om je lichaam en gezondheid volledig in kaart te brengen? Dan is de SACOMA® Slimme Weegschaal iets voor jou! Deze multifunctionele weegschaal analyseert maar liefst 17 essentiële gezondheidswaarden, waaronder je vetpercentage, vochtgehalte en spiermassa. Dankzij de 4G precisie sensoren biedt deze weegschaal optimale nauwkeurigheid en hoef je je geen zorgen te maken over afwijkingen in resultaat.

Wat deze weegschaal extra bijzonder maakt, is dat hij oplaadbaar is met een meegeleverde USB-oplader. Dat bespaart niet alleen kosten op de lange termijn, maar is ook nog eens duurzamer. Daarnaast is de weegschaal van hoogwaardige kwaliteit en goed beschermd tegen valschade en krassen door het krachtige frame van premium gehard glas.

De SACOMA® Slimme Weegschaal is geschikt voor het hele gezin, want de memoryfunctie gaat tot wel 24 personen. Het grote LED-scherm is van een afstandje eenvoudig te lezen en je kunt de gemeten waarden gemakkelijk teruglezen in de bijbehorende app met bluetooth. Zelfs zonder WiFi worden de gegevens automatisch opgeslagen dankzij de offline-modus.

Deze weegschaal helpt jou bij het behalen van jouw doelen, of je nu fitter wilt worden, je gewicht wilt bijhouden of wilt werken naar een gezond BMI. Hij rekent jouw caloriebehoefte in rust nauwkeurig uit en helpt je van buikvet af in no-time. De maximale weegvermogen van 180 kg is meer dan genoeg voor de meeste mensen.

Al met al is de SACOMA® Slimme Weegschaal een top keuze voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige en multifunctionele weegschaal. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het misschien wat overweldigend kan zijn om zoveel verschillende waarden gemeten te krijgen. Maar als je daar geen problemen mee hebt, dan is dit zeker weten de beste weegschaal voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Silvergear Bluetooth Wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Silvergear Bluetooth Wit

 • list plusEen voordeel van deze weegschaal is dat hij goedkoop te koop is.
 • list plusHet is gemakkelijk in gebruik.
 • list plusHet heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen Silvergear Bluetooth Wit

 • list plusHet vetpercentage slaat nergens op.
 • list plusDaarnaast klopt de software niet.
 • list plusVerder is de app onoverzichtelijk en niet gebruiksvriendelijk.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8

Ben jij op zoek naar een slimme weegschaal die je helpt bij het behalen van je sportieve doelen? Dan is de Silvergear Bluetooth Personenweegschaal echt iets voor jou! Met deze weegschaal meet je niet alleen je gewicht, maar ook je BMI, vetpercentage, vochtgehalte, botmassa, spiermassa, buikvet en caloriebehoefte. Zo krijg je een uitgebreide lichaamsanalyse die je helpt bij het behalen van je doelen. Daarnaast is deze weegschaal ook nog eens super handig in gebruik. Je verbindt hem via Bluetooth met je telefoon en de gratis Fitdays app, waardoor je alle gegevens van voorgaande metingen kunt terugzien. Zo kun je je voortgang goed in de gaten houden en weet je precies hoe je gezondheid zich ontwikkelt.

Wat deze weegschaal echt uniek maakt, is dat hij maar liefst 14 metingen verricht. Zo krijg je een compleet beeld van je gezondheid en kun je gericht aan de slag met het behalen van je doelen. Daarnaast is deze weegschaal geschikt voor het hele gezin, dankzij de 5 instelbare gebruikersprofielen.

Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse gezondheidsrisico's kan opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Raadpleeg dus altijd eerst de handleiding voordat je deze weegschaal gaat gebruiken.

Al met al zijn wij erg enthousiast over de Silvergear Bluetooth Personenweegschaal. Hij is niet alleen handig in gebruik, maar ook nog eens ontzettend uitgebreid qua metingen. Zo krijg je een compleet beeld van je gezondheid en kun je gericht aan de slag met het behalen van je doelen. Het enige nadeel is dat het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse gezondheidsrisico's met zich mee kan brengen voor bepaalde doelgroepen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Robi Products Robi S6 Personenweegschaal zwart - led

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Robi Products Robi S6 Personenweegschaal zwart - led

 • list plusDeze weegschaal heeft een mooi design en past goed in elk interieur.
 • list plusNauwkeurige en betrouwbare metingen zijn belangrijk voor het monitoren van de voortgang van gewichtsverlies en gezondheid.
 • list plusHet gemakkelijk kunnen verbinden met een app maakt het eenvoudig om de gegevens bij te houden en te analyseren.

Nadelen Robi Products Robi S6 Personenweegschaal zwart - led

 • list plusHet regelmatig moeten afstoffen van de weegschaal kan als een nadeel worden gezien.
 • list plusHet zwarte oppervlak kan vingerafdrukken en vlekken achterlaten, wat als een nadeel kan worden gezien.
 • list plusDe weegschaal heeft geen extra functies, zoals het meten van spiermassa of botdichtheid.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
7.8

De Robi S6 Personenweegschaal is een slimme weegschaal die gebruik maakt van de modernste technologie om de samenstelling van het lichaam nauwkeurig te meten. Naast het gewicht, meet deze weegschaal ook het vetpercentage, vochtgehalte, spier- en botmassa en nog veel meer. Dit geeft je een uitgebreid inzicht in je gezondheid en helpt je stappen te zetten naar een gezondere levensstijl.

Wat deze weegschaal zo bijzonder maakt, is dat het verbinding kan maken met verschillende apps zoals Samsung Health, Apple Health en Fitbit. Dit is handig omdat je zo al je data kunt uitwisselen met de app die het beste bij je past. De app slaat ook alle metingen op, zodat je ze gemakkelijk kunt bekijken en analyseren. Daarnaast is de Robi S6 ook geschikt voor onbeperkt aantal gebruikers, zodat je het samen met je gezin kunt gebruiken.

De Robi S6 maakt gebruik van bio-elektrische impedantie analyse (BIA) om de lichaamssamenstelling te schatten. Hierdoor is de weegschaal uiterst nauwkeurig en meet het in stappen van 0,2 lb/0,05 kg met een capaciteit van 180kg. Het automatisch uitschakelen en de verbeterde anti-slip technologie zorgen ervoor dat je de weegschaal zonder zorgen kunt gebruiken.

Hoewel de Robi S6 een geweldige aanvulling is op je gezondheidsroutine, is het belangrijk om te weten dat de metingen niet altijd 100% nauwkeurig zijn. Dit geldt voor alle weegschalen die gebruik maken van BIA. Daarom is het belangrijk om de metingen te gebruiken als een leidraad en niet als een absolute waarheid.

Al met al is de Robi S6 Personenweegschaal een uitstekende keuze voor iedereen die serieus bezig is met hun gezondheid en fitness. Het biedt een uitgebreide set aan metingen en is compatibel met verschillende apps. Het is een handig hulpmiddel om je voortgang bij te houden en je gezondheid te verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 september in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. e.volve Premium Slimme Weegschaal deluxe weegschaal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen e.volve Premium Slimme Weegschaal deluxe weegschaal

 • list plusDeze weegschaal met vetpercentage geeft een betrouwbare meting, wat belangrijk is voor het monitoren van gewichtsverlies en gezondheid.
 • list plusDe uitgebreide app via bluetooth biedt veel informatie en functionaliteit, zoals het bijhouden van doelen en het delen van resultaten met anderen.
 • list plusDe goede kwaliteit van deze weegschaal zorgt voor duurzaamheid en nauwkeurigheid op de lange termijn.

Nadelen e.volve Premium Slimme Weegschaal deluxe weegschaal

 • list plusHet ontbreken van een specifieke functie kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn, zoals het ontbreken van een hartslagmeter.
 • list plusDe prijs van deze weegschaal met vetpercentage kan voor sommige gebruikers hoog zijn in vergelijking met andere weegschalen.
 • list plusDeze weegschaal met vetpercentage vereist een smartphone of tablet om de app te gebruiken, wat voor sommige gebruikers een beperking kan zijn.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.3

Ben jij op zoek naar een slimme weegschaal die jouw fitheid nauwkeurig in kaart brengt? Dan is de e.volve weegschaal met lichaamsanalyse echt iets voor jou! Deze weegschaal heeft maar liefst 16x gedetailleerde metingen die direct op het grote LED kleuren scherm te zien zijn. Zo kun jij in één oogopslag zien hoe het staat met jouw vetpercentage, spiermassa, hartslag en meer! En het beste van alles? Al deze metingen worden automatisch opgeslagen in de exclusieve Fitdays App, die synchroniseert met gezondheids-apps op iPhone, Samsung en Fitbit.

Wat deze weegschaal echt onderscheidt van andere producten is het grote kleurendisplay, waarmee je direct alle metingen kunt zien zonder dat je je smartphone erbij hoeft te pakken. Ook is persoonsherkenning mogelijk, zodat jij en je gezinsleden allemaal gebruik kunnen maken van de weegschaal. En met een maximaal weegvermogen van 180 kg en een weegnauwkeurigheid van 0.01 g, is deze weegschaal geschikt voor vrijwel iedereen.

Een ander voordeel van de e.volve weegschaal is de Fitdays App, waarmee je jouw metingen simpel en overzichtelijk kunt bijhouden. Zo kun je zien hoe jouw fitheid zich ontwikkelt en kun je gericht werken aan jouw doelen. Het enige nadeel dat wij hebben kunnen vinden, is dat de weegschaal wellicht iets duurder is dan andere weegschalen op de markt.

Al met al zijn wij zeer tevreden over de e.volve weegschaal met lichaamsanalyse. Het is een simpele en effectieve manier om jouw fitheid in kaart te brengen en gericht te werken aan jouw doelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 10:47 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van weegschalen met vetpercentages. Er zijn immers 273 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!