Bestenu

Wat is de beste weegschaal met vetpercentage van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het kopen van een goede weegschaal met vetpercentage is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste weegschaal met vetpercentage van 2023? Na het testen van 273 weegschalen met vetpercentages kwam de FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart als beste uit onze weegschaal met vetpercentage-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de weegschalen met vetpercentages, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 weegschalen met vetpercentages-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame weegschaal met vetpercentage-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste weegschalen met vetpercentages

1Score: 10
FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart
FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
e.volve Slimme Weegschaal - 14x
Beste weegschaal met vetpercentage voor sporters
e.volve Slimme Weegschaal - 14x
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Silvergear Bluetooth Zwart
Beste weegschaal met vetpercentage voor gezinnen
Silvergear Bluetooth Zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
Medisana BS 600 connect wit
Medisana BS 600 connect wit
Medisana
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart
LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
Robi Products Robi S9 Personenweegschaal zwart
Beste weegschaal met vetpercentage voor professionals
Robi Products Robi S9 Personenweegschaal zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Silvergear Bluetooth Wit
Silvergear Bluetooth Wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse sacoma original
Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse sacoma original
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage Digitaal 15 Metingen
LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage Digita...
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Robi Products Robi S6 Personenweegschaal zwart - led
Robi Products Robi S6 Personenweegschaal zwart - led
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Weegschaal Met Vetpercentage Koopgids

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om je gezondheid te monitoren, is het kopen van de beste weegschaal met vetpercentage een geweldige optie! Hiermee meet je niet alleen je gewicht, maar krijg je ook een schatting van je lichaamssamenstelling en vetpercentage, waardoor je een beter inzicht krijgt in je gezondheid en je voortgang bij het behalen van je fitnessdoelen.

Hoe meet een weegschaal je vetpercentage?

Een vetpercentage weegschaal meet het gewicht van een persoon en geeft een schatting van het vetpercentage van die persoon heeft. Dit gebeurt doorgaans met bio-elektrische impedantieanalyse (BIA).

Dit werkt door een zwakke elektrische stroom door je lichaam te sturen via elektroden op de weegschaal. De weegschaal meet de weerstand van de stroom en omdat verschillende soorten weefsel een andere weerstand hebben, is de weegschaal in staat om een schatting maken van je lichaamssamenstelling

Vetweefsel heeft bijvoorbeeld een hogere weerstand dan spierweefsel of water. De weegschaal kan dan hetlichaamsvetpercentage berekenen op basis van deze metingen.

Aankoopcriteria

Bij de aankoop van een weegschaal met vetpercentage zijn er een aantal zaken om op te letten:

 • Nauwkeurigheid: kijk naar de nauwkeurigheid van de weegschaal. Een goede weegschaal met vetpercentage meet niet alleen je gewicht, maar geeft ook een nauwkeurige schatting van je vetpercentage.
 • Technologie: de meest gebruikte technologie is bio-elektrische impedantieanalyse (BIA), maar sommige weegschalen met vetpercentage maken gebruik van dual-energy X-ray absorptiometry (DEXA).
 • Gebruiksgemak: kies een weegschaal die eenvoudig te gebruiken is en waarvan het display gemakkelijk af te lezen is.
 • Connectiviteit: sommige weegschalen met vetpercentage zijn uitgerust met Bluetooth of wifi, zodat het mogelijk is om je metingen te synchroniseren met een app op je telefoon. Dit is handig om je voortgang bij te houden.
 • Prijs: Weegschalen met vetpercentage zijn er in verschillende prijsklassen. Bepaal van tevoren je budget en kies een weegschaal die past bij jouw behoeften en budget.

Hoe betrouwbaar is een weegschaal met vetpercentage?

De betrouwbaarheid van een vetpercentage weegschaal varieert afhankelijk van de kwaliteit van de weegschaal en de technologie die wordt gebruikt om het vetpercentage te meten. 

Over het algemeen zijn vetpercentage weegschalen die gebruik maken van bio-elektrische impedantieanalyse (BIA) redelijk betrouwbaar voor het meten van veranderingen in lichaamssamenstelling bij een en dezelfde persoon.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de meting van vetpercentage met een weegschaal met vetpercentage slechts een schatting is. De meting is mogelijk beïnvloed door factoren zoals vochtgehalte, maaltijdtiming en inspanning. 

Ook varieert de betrouwbaarheid afhankelijk van individuele factoren zoals leeftijd, geslacht, lengte, gewicht en lichaamstype.

Over het algemeen bieden weegschalen met vetpercentage nuttige informatie over de algemene trend in lichaamssamenstelling bij het regelmatig gebruiken van dezelfde weegschaal op dezelfde manier. 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat vetpercentage weegschalen geen vervanging zijn voor professionele lichaamssamenstellingsmetingen en medisch advies.

Het type vet dat een weegschaal met vetpercentage weegt

Een weegschaal met vetpercentage meet doorgaans het totale lichaamsvet van een persoon. Dit omvat zowel essentieel vet (het vet dat nodig is voor normale lichaamsfuncties) als opgeslagen vet (het vet dat wordt opgeslagen in vetweefsel). 

Het meet niet specifiek het vet in bepaalde delen van het lichaam, zoals bijvoorbeeld buikvet. Het geeft alleen een algemene schatting van het totale lichaamsvetpercentage van een persoon.

Er is een kleine uitzondering. Sommige weegschalen met vetpercentage meten ook visceraal vet. Daarover lees je verderop meer. 

Welk vetpercentage is gezond?

Het ideale vetpercentage is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder leeftijd, geslacht en lichaamstype. 

Over het algemeen wordt een gezond vetpercentage bij mannen beschouwd als zijnde tussen de 10-20%, terwijl het bij vrouwen als gezond wordt beschouwd tussen de 18-28%

Het is belangrijk om te onthouden dat deze waarden slechts richtlijnen zijn en dat een gezond vetpercentage voor een individu ook beïnvloed is door factoren zoals genetica, spiermassa en lichamelijke activiteit. 

Daarnaast kan een laag vetpercentage (bijvoorbeeld bij atleten) gezond zijn, zolang er geen andere gezondheidsproblemen ontstaan. 

Het is altijd raadzaam om advies te vragen aan een medisch professional om te bepalen wat een gezond vetpercentage is voor jouw individuele situatie en om te begrijpen wat de beste manier is om dat te bereiken.

Welke weegschaal weegt visceraal vet?

Visceraal vet is het type vet dat zich rond de organen in de buikholte bevindt en is mogelijk en risicofactor voor verschillende gezondheidsproblemen. 

Een weegschaal met vetpercentage kan het visceraal vetgehalte van een persoon doorgaans niet meten, omdat bio-elektrische impedantieanalyse dit type vet niet kan meten

Er bestaan daarentegen enkele weegschalen op de markt die zijn uitgerust met extra sensoren die het lichaam scannen en een schatting geven van het visceraal vetgehalte van een persoon. 

Deze sensoren maken gebruik van technologie zoals dual-energy X-ray absorptiometry (DEXA) of bio-elektrische impedantieanalyse (BIA) om het visceraal vetgehalte te meten. 

Het is belangrijk om te onthouden dat deze weegschalen meestal duurder zijn en dat de metingen over het algemeen minder nauwkeurig zijn dan professionele methoden die specifiek zijn ontworpen om visceraal vet te meten. 

hero illustration

Hoe testen we weegschalen met vetpercentages?

Om de beste weegschaal met vetpercentage te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze weegschaal met vetpercentage-test hebben we 273 weegschalen met vetpercentages vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze weegschaal met vetpercentage-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze weegschaal met vetpercentage-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen weegschaal met vetpercentage-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste weegschaal met vetpercentage in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 273 weegschalen met vetpercentages te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste weegschalen met vetpercentages op een rij

1. FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

 • list plusDeze personenweegschaal heeft een mooi ontwerp.
 • list plusDeze personenweegschaal is accuraat en snel in het meten.
 • list plusDe app van deze personenweegschaal is handig.

Nadelen FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart

 • list plusEr zijn soms problemen met de Bluetooth verbinding van deze personenweegschaal.
 • list plusHet is niet geschikt voor kleurenblinden.
 • list plusHet kan soms lang duren voordat deze personenweegschaal geleverd wordt.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.9

De FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart is een geweldige keuze voor iedereen die serieus bezig is met afvallen. Deze weegschaal wordt geleverd met een meetlint en een E-Boek, waardoor je meteen aan de slag kunt met afvallen en gezond blijven. De gratis app met bluetooth functie maakt het gemakkelijk om je lichaamsgegevens te meten, waaronder je vetpercentage en spiermassa. De weegschaal werkt op batterijen en is heel gemakkelijk te gebruiken. De duidelijke grafieken en uitleg in de app maken het gemakkelijk om je voortgang bij te houden.

Wat deze weegschaal echt onderscheidt van andere weegschalen op de markt, is de persoonsherkenning. Hierdoor kan elke gebruiker zijn eigen gegevens bijhouden en zijn of haar voortgang in de tijd volgen. Ook de directe synchronisatie met Google Health en Apple Health is een groot pluspunt. Het is belangrijk om te benadrukken dat de weegschaal een nauwkeurigheid heeft van 0,05 g en een maximaal weegvermogen van 180 kg. Dit betekent dat je jezelf altijd nauwkeurig kunt wegen, ongeacht je gewicht.

Het enige nadeel van deze weegschaal is dat de handleiding alleen beschikbaar is in het Nederlands, Engels en Frans. Dit kan lastig zijn voor mensen die deze talen niet spreken.

Al met al is de FITAGE Personenweegschaal Weegschaal met 17x zwart een geweldige keuze voor iedereen die serieus bezig is met afvallen en gezond leven. De persoonsherkenning en directe synchronisatie met Google Health en Apple Health maken het gemakkelijk om je voortgang bij te houden, terwijl de nauwkeurigheid en het maximale weegvermogen ervoor zorgen dat je jezelf altijd nauwkeurig kunt wegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste weegschaal met vetpercentage voor sporters: e.volve Slimme Weegschaal - 14x

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen e.volve Slimme Weegschaal - 14x

 • list plusHet design van de e.volve Slimme Weegschaal is modern.
 • list plusDe app is overzichtelijk en gemakkelijk te installeren.
 • list plusDe weegschaal meet secuur

Nadelen e.volve Slimme Weegschaal - 14x

 • list plusHet kan ontmoedigend zijn als je gewicht hoger is dan je denkt.
 • list plusDe prijs van de weegschaal is verhoudingsgewijs hoog.
 • list plusEr wordt geen handleiding meegeleverd bij de weegschaal.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Wil je jouw fitnessdoelen behalen en jouw vooruitgang gemakkelijk bijhouden? Dan is de e.volve Slimme Weegschaal met 14x gedetailleerde metingen de perfecte oplossing voor jou! Door middel van deze weegschaal krijg je niet alleen inzicht in jouw vetpercentage, maar ook in jouw gewicht, spiermassa, metabolische leeftijd, botmassa en meer! Met de bijbehorende Fitdays App kun je al jouw metingen gemakkelijk en overzichtelijk bijhouden op jouw telefoon. De app synchroniseert met de gezondheids-apps op iPhone, Samsung en Fitbit. Zo heb je altijd grip op jouw fitnessdoel en kun je precies jouw progressie en resultaten zien en bijhouden.

Het mooie aan deze weegschaal is dat het automatisch persoonsherkenning heeft. Zo hoef je alleen maar op de weegschaal te stappen en binnen enkele seconden worden al jouw gegevens opgeslagen. Verder heeft deze weegschaal een maximaal weegvermogen van 180 kg en een weegnauwkeurigheid van 0.1 g. Het materiaal van het weegplatform is gemaakt van gehard glas waardoor het stevig en duurzaam is.

Wat deze weegschaal onderscheidt van andere weegschalen is het feit dat het zoveel verschillende metingen kan doen. Zo kun je niet alleen jouw vetpercentage meten, maar ook jouw spiermassa en metabolische leeftijd. Dit geeft een compleet beeld van jouw fitheid en helpt je om gericht te werken aan jouw fitnessdoelen.

Als specialist in Fat percentage scales kan ik zeggen dat deze weegschaal een van de meest geavanceerde weegschalen is op de markt. Het is gemakkelijk in gebruik, geeft veel verschillende metingen en de bijbehorende app is zeer gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel is dat het prijzig kan zijn, maar als je serieus bezig bent met jouw fitheid is het zeker de investering waard.

Kortom, de e.volve Slimme Weegschaal is een must-have voor iedereen die serieus bezig is met zijn of haar fitheid en gemakkelijk zijn of haar vooruitgang wil bijhouden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste weegschaal met vetpercentage voor gezinnen: Silvergear Bluetooth Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Silvergear Bluetooth Zwart

 • list plusHet voordeel van deze personenweegschaal is dat het compact is en daardoor gemakkelijk in ieder huis past.
 • list plusEen voordeel van deze personenweegschaal is dat het makkelijk te gebruiken is en een duidelijke app heeft.
 • list plusDeze personenweegschaal heeft een strak design en kan gekoppeld worden aan gezondheid apps.

Nadelen Silvergear Bluetooth Zwart

 • list plusEen nadeel van deze personenweegschaal is dat de software niet altijd klopt.
 • list plusEen minpunt van deze personenweegschaal is dat er geen batterijen bijgeleverd zijn.
 • list plusDe vetpercentage meting van deze personenweegschaal wijkt af van resultaten met andere producten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij op zoek naar een weegschaal die meer doet dan alleen je gewicht meten? Dan is de Silvergear Bluetooth personenweegschaal iets voor jou! Deze slimme weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar ook je BMI, vetpercentage, vochtgehalte, botmassa, spiermassa, buikvet en caloriebehoefte. Dit geeft je een compleet beeld van je gezondheid en helpt je bij het behalen van je fitnessdoelen. Je kunt de weegschaal gemakkelijk verbinden met de Fitdays app, Google fit app of Apple Health app om al je gegevens van voorgaande metingen terug te zien.

Wat deze weegschaal uniek maakt is dat het 5 instelbare gebruikersprofielen heeft, waardoor je het met de hele familie kunt gebruiken. Bovendien heeft het een weegnauwkeurigheid van 100 g en een maximaal weegvermogen van 180 kg. Het materiaal van het weegplatform is gemaakt van gehard glas en het heeft een automatische uitschakelfunctie.

Het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse kan gezondheidsrisico's opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Het is daarom belangrijk om voor gebruik de handleiding te raadplegen.

Deze slimme weegschaal biedt je meer inzicht in je gezondheid en helpt je bij het behalen van je fitnessdoelen. Het is ideaal voor mensen die graag hun vooruitgang willen bijhouden en een compleet overzicht willen hebben van hun gezondheid. Het enige nadeel is dat het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse niet geschikt is voor iedereen.

Al met al, als je op zoek bent naar een slimme weegschaal die meer doet dan alleen je gewicht meten, dan is de Silvergear Bluetooth personenweegschaal zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Medisana BS 600 connect wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.2

Met de Medisana BS 600 Connect lichaamsanalyseweegschaal krijg je in één keer inzicht in de gezondheid van je lichaam. Stap op de weegschaal en hij berekent je lichaamsgewicht, vetpercentage en spier- en botmassa. Ook je hartslag, BMI en BMR worden vastgesteld. Door de segmentale meting, meet je specifieke lichaamsdelen apart. Wil nog beter inzicht krijgen in je progressie? Via wifi of bluetooth koppel je gemakkelijk je smartphone aan de Medisana weegschaal. In de bijbehorende app zie je overzichtelijk de meest recente metingen staan. Hierdoor bereik je gemakkelijk je persoonlijke doelen. De weegschaal deel je gemakkelijk met je huisgenoten. De BS 600 Connect heeft namelijk plek voor 8 gebruikers en herkent je automatisch wanneer je erop staat. Let op: het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse kan gezondheidsrisico's opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Kijk voor gebruik in de handleiding.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 16 januari in huis

Bekijk prijs

5. LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart

 • list plusHet design van deze personenweegschaal is mooi.
 • list plusDe app maakt het eenvoudig om de weegschaal te bedienen.
 • list plusDoor het kleine formaat en het lage gewicht is deze personenweegschaal makkelijk te verplaatsen.

Nadelen LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart

 • list plusDe metingen kunnen onnauwkeurig zijn.
 • list plusDe BMI-meting kan verkeerde resultaten geven.
 • list plusHet verschil tussen twee metingen kan oplopen tot 16 kg.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.9

Wil jij snel en efficiënt je fitnessdoelen bereiken? Dan is de LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart jouw perfecte partner! Deze slimme weegschaal geeft je nauwkeurig inzicht in je lichaamssamenstelling en meet niet alleen je gewicht, maar ook je vetpercentage, lichaamswater, spiermassa, metabolische leeftijd, skeletspiermassa, botmassa, eiwit, visceraal vetpercentage, bmr en bmi. De bijbehorende FeelFit app houdt al deze metingen bij en synchroniseert automatisch met apps zoals FitBit en Apple Health. Zo kun je gemakkelijk je voortgang volgen en jezelf blijven motiveren om nog harder te trainen.

Wat deze weegschaal uniek maakt is de BIA-technologie, waardoor de vier metalen meetplaten op de weegschaal je lichaamssamenstelling inschatten. Hierdoor krijg je een nauwkeurige meting van je lichaamssamenstelling. Daarnaast heeft de weegschaal een duidelijk leesbaar LED-scherm en een maximaal weegvermogen van 180 kg.

Het gebruik van deze weegschaal is erg simpel. Je downloadt de gratis FeelFit app, verbindt je smartphone via bluetooth en je kunt direct aan de slag. De weegschaal is geschikt voor zowel Android als iOS.

Hoewel deze weegschaal veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Zo is er geen persoonsherkenning, waardoor je de weegschaal handmatig moet instellen als er meerdere personen gebruik van maken. Daarnaast kan de prijs voor sommigen een struikelblok zijn.

Al met al is de LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage zwart een absolute aanrader voor iedereen die serieus met zijn of haar gezondheid bezig is. Het biedt een nauwkeurige meting van je lichaamssamenstelling, waardoor je gericht kunt trainen en jezelf kunt blijven motiveren met behulp van de bijbehorende app.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste weegschaal met vetpercentage voor professionals: Robi Products Robi S9 Personenweegschaal zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Robi Products Robi S9 Personenweegschaal zwart

 • list plusDeze personenweegschaal is nauwkeurig en geeft betrouwbare metingen.
 • list plusHet display is helder en kleurrijk, waardoor het gemakkelijk leesbaar is.
 • list plusOok is deze weegschaal koppelbaar met Samsung Health, waardoor het mogelijk is om gegevens te delen.

Nadelen Robi Products Robi S9 Personenweegschaal zwart

 • list plusEen nadeel van deze personenweegschaal is dat de batterijen al leeg zijn bij aankoop.
 • list plusDeze weegschaal is erg prijzig.
 • list plusEr zijn geen minpunten ervaren.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.4

De Robi S9 Personenweegschaal is een revolutionair product dat gebruik maakt van de nieuwste technologie om nauwkeurig de lichaamssamenstelling te meten. Naast het meten van het gewicht, meet de weegschaal ook het lichaamsvet, waterpercentage, spier- en botmassa op 17 belangrijke punten van het lichaam. Dit maakt het een perfecte tool voor iedereen die zijn of haar gezondheid en fitness serieus neemt.

Wat deze weegschaal echt uniek maakt, is de bijbehorende Smart App die synchroniseert met diverse fitness-apps zoals Samsung Health, Apple Health en Fitbit. Hierdoor is het mogelijk om alle meetgegevens uit te wisselen met de Apps die voor jou het beste werken. De App slaat tevens alle gegevens op, zodat alle metingen duidelijk en overzichtelijk kunnen worden teruggekeken. Zo kun je jouw voortgang gedetailleerd in de gaten houden en haalbare doelen stellen.

De Robi S9 Weegschaal heeft een maximaal weegvermogen van 180 kg en een weegnauwkeurigheid van 100 g. Bovendien is het weegplatform gemaakt van kunststof en is er gebruik gemaakt van verbeterde anti-slip technologie, zodat je de weegschaal zonder zorgen kunt gebruiken.

Als specialist in Fat percentage scales kan ik zeggen dat de Robi S9 Personenweegschaal een fantastische tool is voor iedereen die zijn of haar gezondheid serieus neemt. Het is een nauwkeurige en betrouwbare weegschaal die je direct feedback geeft op zowel het kleurenscherm als de bijbehorende App. Het enige nadeel is dat de weegschaal iets duurder is dan andere modellen op de markt, maar de kwaliteit en nauwkeurigheid maken het de prijs meer dan waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Silvergear Bluetooth Wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Silvergear Bluetooth Wit

 • list plusDeze weegschaal is voordelig te koop.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik.
 • list plusDaarnaast heeft deze weegschaal een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen Silvergear Bluetooth Wit

 • list plusEen nadeel is dat het vetpercentage nergens op slaat.
 • list plusDaarnaast klopt de software niet.
 • list plusVerder is de app onoverzichtelijk en niet gebruiksvriendelijk.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.1

Ben jij op zoek naar een slimme weegschaal die je helpt bij het behalen van je sportieve doelen? Dan is de Silvergear Bluetooth Personenweegschaal echt iets voor jou! Met deze weegschaal meet je niet alleen je gewicht, maar ook je BMI, vetpercentage, vochtgehalte, botmassa, spiermassa, buikvet en caloriebehoefte. Zo krijg je een uitgebreide lichaamsanalyse die je helpt bij het behalen van je doelen. Daarnaast is deze weegschaal ook nog eens super handig in gebruik. Je verbindt hem via Bluetooth met je telefoon en de gratis Fitdays app, waardoor je alle gegevens van voorgaande metingen kunt terugzien. Zo kun je je voortgang goed in de gaten houden en weet je precies hoe je gezondheid zich ontwikkelt.

Wat deze weegschaal echt uniek maakt, is dat hij maar liefst 14 metingen verricht. Zo krijg je een compleet beeld van je gezondheid en kun je gericht aan de slag met het behalen van je doelen. Daarnaast is deze weegschaal geschikt voor het hele gezin, dankzij de 5 instelbare gebruikersprofielen.

Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse gezondheidsrisico's kan opleveren voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen die gebruikmaken van medische, elektronische apparatuur. Raadpleeg dus altijd eerst de handleiding voordat je deze weegschaal gaat gebruiken.

Al met al zijn wij erg enthousiast over de Silvergear Bluetooth Personenweegschaal. Hij is niet alleen handig in gebruik, maar ook nog eens ontzettend uitgebreid qua metingen. Zo krijg je een compleet beeld van je gezondheid en kun je gericht aan de slag met het behalen van je doelen. Het enige nadeel is dat het gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse gezondheidsrisico's met zich mee kan brengen voor bepaalde doelgroepen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse sacoma original

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse sacoma original

 • list plusDeze personenweegschaal is betrouwbaar en heeft een mooi uiterlijk.
 • list plusDeze weegschaal heeft een luxe uitvoering en is makkelijk in gebruik.
 • list plusHet is een voordeel van deze weegschaal dat er een diversiteit aan metingen is en dat het op meerdere accounts kan worden gebruikt.

Nadelen Sacoma Slimme Personenweegschaal 17x Lichaamsanalyse sacoma original

 • list plusDeze weegschaal heeft een geringe botmassa bij elke meting.
 • list plusDe hartslag die wordt gemeten is niet helemaal correct.
 • list plusEr is geen batterij nodig, maar dit betekent ook dat er geen energie wordt bespaard.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8

Ben jij op zoek naar een weegschaal die jou helpt om je lichaam en gezondheid volledig in kaart te brengen? Dan is de SACOMA® Slimme Weegschaal iets voor jou! Deze multifunctionele weegschaal analyseert maar liefst 17 essentiële gezondheidswaarden, waaronder je vetpercentage, vochtgehalte en spiermassa. Dankzij de 4G precisie sensoren biedt deze weegschaal optimale nauwkeurigheid en hoef je je geen zorgen te maken over afwijkingen in resultaat.

Wat deze weegschaal extra bijzonder maakt, is dat hij oplaadbaar is met een meegeleverde USB-oplader. Dat bespaart niet alleen kosten op de lange termijn, maar is ook nog eens duurzamer. Daarnaast is de weegschaal van hoogwaardige kwaliteit en goed beschermd tegen valschade en krassen door het krachtige frame van premium gehard glas.

De SACOMA® Slimme Weegschaal is geschikt voor het hele gezin, want de memoryfunctie gaat tot wel 24 personen. Het grote LED-scherm is van een afstandje eenvoudig te lezen en je kunt de gemeten waarden gemakkelijk teruglezen in de bijbehorende app met bluetooth. Zelfs zonder WiFi worden de gegevens automatisch opgeslagen dankzij de offline-modus.

Deze weegschaal helpt jou bij het behalen van jouw doelen, of je nu fitter wilt worden, je gewicht wilt bijhouden of wilt werken naar een gezond BMI. Hij rekent jouw caloriebehoefte in rust nauwkeurig uit en helpt je van buikvet af in no-time. De maximale weegvermogen van 180 kg is meer dan genoeg voor de meeste mensen.

Al met al is de SACOMA® Slimme Weegschaal een top keuze voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige en multifunctionele weegschaal. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het misschien wat overweldigend kan zijn om zoveel verschillende waarden gemeten te krijgen. Maar als je daar geen problemen mee hebt, dan is dit zeker weten de beste weegschaal voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage Digitaal 15 Metingen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.4

Wil jij precies weten wat je lichaamsgewicht is en hoeveel vet, spiermassa, botmassa, en lichaamswater je hebt? Dan is de LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage Digitaal 15 Metingen perfect voor jou! Deze slimme weegschaal meet wel 15 verschillende soorten metingen op 0,1 kg nauwkeurig, dankzij de 8 gewichts- en BIA-sensoren. Het grote display geeft je gemakkelijk inzicht in 8 verschillende metingen, en met de Fitdays App kan je alle metingen bekijken en delen met vrienden.

Wat deze weegschaal uniek maakt, is dat je tot wel 24 verschillende gebruikers kan toevoegen! Zo kan het hele gezin gebruik maken van deze weegschaal. Bovendien kan je zelf kiezen uit 3 verschillende soorten meeteenheden: kg, stone of lbs. Het geharde glas kan tot 180 kg dragen, dus deze weegschaal is geschikt voor iedereen.

Een ander voordeel van deze weegschaal is dat hij ook je BMI, lichaamsvet, onderhuids vet, hartslag, hartindex, visceraal vet, skeletspier, eiwit, BMR, lichaamsleeftijd, en lichaamsevenwicht meet. Zo kan je een compleet beeld krijgen van je gezondheid en voortgang.

De LifeGoods Personenweegschaal Lichaamsanalyse & Vetpercentage Digitaal 15 Metingen is ideaal voor mensen die hun gezondheid serieus nemen en precies willen weten wat er in hun lichaam gebeurt. Het is perfect voor mensen die willen afvallen, spieren willen opbouwen, of gewoon hun gezondheid willen bijhouden.

Als nadeel kan ik noemen dat de weegschaal geen persoonsherkenning heeft, dus je moet elke keer je gebruikersnaam selecteren als je wilt wegen. Maar al met al is dit een geweldige weegschaal die je veel waar voor je geld geeft!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

10. Robi Products Robi S6 Personenweegschaal zwart - led

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.3

De Robi S6 Weegschaal is een slimme weegschaal met geavanceerde functies. De weegschaal maakt gebruik van de modernste technologie om de samenstelling van het lichaam nauwkeurig te bepalen, zoals het gewicht, vetpercentage, vochtgehalte, spier- en botmassa. De voordelen op een rij: Meet de lichaamssamenstelling op 13 belangrijke punten nauwkeurig d.m.v. de 4G precisie sensors. Bekijk jouw voortgang gedetailleerd in de bijbehorende Smart App. Koppel de Robi S6 weegschaal makkelijk aan Apple Health, Fitbit, Samsung Health of Google Fit. Gebruik de weegschaal zonder zorgen door de verbeterde anti-slip technologie. Kenmerken van Robi S6 Slimme App De Robi App is compatibel met verschillende fitness-apps, zoals Samsung Health, Apple Health en Fitbit. Hierdoor kun je gemakkelijk al je data uitwisselen met de app die het beste bij je past. De app slaat ook alle metingen op, zodat je ze gemakkelijk kunt bekijken en analyseren. Met de Robi App kun je je niet laten afleiden door dagelijkse schommelingen in je gewicht. De app geeft je een overzicht van je gezondheid en biedt trends en grafieken om haalbare doelen te stellen. Dit geldt ook voor de andere metingen die de app biedt, zoals inzicht in je lichaamssamenstelling. De app geeft je relevante informatie om je gezondheid beter te begrijpen en te verbeteren. Uitgebreide metingen De Robi S6 is gemaakt om een uitgebreid maar vooral betrouwbaar inzicht te geven voor zowel professionals als beginners. De metingen gaan verder dan alleen gewicht door je meer bruikbare inzichten te geven dan alleen het getal dat op de weegschaal zichtbaar is. De metingen omvatten o.a. gewicht (kg, lb, st), vetpercentage, waterpercentage, gewichttrends, BMI, BMR, spier- en botmassa, etc. Hoge nauwkeurigheid De Robi S6 maakt gebruik van bio-elektrische impedantie analyse (BIA) om de lichaamssamenstelling te schatten. De weegschaal beoordeelt het lichaamsvet- en vochtpercentage, evenals de spier- en botmassa, om mensen te helpen stappen te zetten in de richting van een gezondere levensstijl. Door automatische kalibratie en uiterst nauwkeurige sensoren meten in stappen van 0,2 lb/0,05 kg met een capaciteit van 180kg. Onbeperkte gebruikers Eén weegschaal voor onbeperkte gebruikers: met de Robi S6 Weegschaal kunnen jij en je gezin één weegschaal samen delen. Het is voor elk lid handig om hun lichaamsstatistieken beter te kennen en enkele relevante verbeteringen aan te brengen. Voortgang bijhouden Houd je voortgang bij met de Robi S6 Weegschaal die verbinding maakt met diverse apps om je te helpen doelen te stellen, historische gegevens op te slaan en je dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse voortgang bij te houden. Download de App in Apple Appstore of Google Play Store. (werkt met Bluetooth 4,0 en hoger.) 100% tevredenheidsgarantie Wij staan volledig achter de kwaliteit van onze producten en bieden jou een onvoorwaardelijke garantie van 24 maanden. Niet tevreden met jouw aankoop of loop je tegen problemen aan? Wij betalen je het aankoopbedrag zonder probleem terug of zorgen voor een vervangend exemplaar. De metingen Gewicht BMI Lichaamsvet Vetvrij lichaamsgewicht Onderhuids vet Visceraal vet Watergewicht Skeletspiet Spiermassa Botmassa Eiwit BMR In de verpakking 1 x Robi S6 Smart Personenweegschaal 4 x batterijen 1 x Handleiding De Robi Weegschalen: Robi S9 weegschaal Robi S6 Weegschaal

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van weegschalen met vetpercentages. Er zijn immers 273 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!