Wat is de beste Voersilo kippen van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Voersilo kippen is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Voersilo kippen van 2024? Na het analyseren van 998 Voersilo's voor kippen kwam de Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat als beste getest uit onze Voersilo kippen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Voersilo's voor kippen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Voersilo's voor kippen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Voersilo kippen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Voersilo's voor kippen

1Score: 9.7
Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat
Beste silo voor kippenvoer
Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat
FeedOMatic
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat
Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat
FeedOMatic
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat
Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat
FeedOMatic
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Voerautomaat met deksel - 2,5
Voerautomaat met deksel - 2,5
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Metalen voerhopper 8 kg trapbakmodel
Metalen voerhopper 8 kg trapbakmodel
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Feed-O-Matic Trapbak 20kg + ratguard
Feed-O-Matic Trapbak 20kg + ratguard
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Olba Aluminium voerschep 220 mm
Olba Aluminium voerschep 220 mm
Olba
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Beeztees Snacktoren Kippenvoerbak 100% Gerecycled
Beeztees Snacktoren Kippenvoerbak 100% Gerecycled
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Duvo RVS Drink | Eetbak
Duvo RVS Drink | Eetbak
Duvo
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Pluimvee feeder automatisch voersysteem drie
Pluimvee feeder automatisch voersysteem drie
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Voersilo Kippen Koopgids

Ben jij ook een kippenhouder die op zoek is naar een efficiëntere en gezondere manier om je kippen te voeren? Dan is de voersilo kippen wellicht iets voor jou! In dit artikel ontdek je de voordelen van een voersilo en welke verschillende soorten er zijn.

Voordelen van een voersilo kippen

Als (hobby)kiphouder wil je natuurlijk het beste voor je gevederde vriendjes. Een voersilo kippen is dan ook een slimme keuze. Het voorkomt verspilling, bespaart tijd en geld én gaat ongedierte tegen. Bovendien zorgt het voor een gezondere leefomgeving voor je kippen.

Voorkom verspilling met een voersilo kippen

Ten eerste zorgt een voersilo kippen voor minder verspilling van voer. Bij handmatig voeren kan er nog wel eens voer op de grond vallen of gemorst worden. 

Met een voersilo wordt het voer gedoseerd uitgedeeld en komt het alleen terecht waar het hoort: in de voerbakken van de kippen. Hierdoor gaat er minder voer verloren en bespaar je op voerkosten.

Bespaar tijd met een voersilo kippen

Daarnaast is een voersilo ooktijdbesparend. Je hoeft namelijk niet meer dagelijks het voer bij te vullen. Een voersilo kan namelijk wel tot enkele weken aan voer bevatten, afhankelijk van de grootte van de silo en het aantal kippen dat je hebt. 

Voorkom ongedierte met een voersilo kippen

Een ander voordeel van een voersilo kippen is dat het ongedierte tegen gaat. Met een open bak voer trek je al snel muizen, ratten of ander ongedierte aan. Een voersilo is afgesloten en biedt geen toegang tot ongewenste gasten. Zo blijft je kippenhok schoon en hygiënisch.

Gezondere leefomgeving met een voersilo kippen

Bovendien zorgt een voersilo kippen voor een gezondere leefomgeving voor je kippen. Doordat het voer gecontroleerd en gedoseerd wordt uitgedeeld, krijgen de kippen altijd de juiste hoeveelheid voer binnen. Dit bevordert de gezondheid van de kippen en kan voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen voorkomen.

Kortom, een voersilo kippen biedt tal van voordelen voor particuliere (hobby)kiphouders. Het voorkomt verspilling, bespaart tijd en geld, gaat ongedierte tegen en zorgt voor een gezondere leefomgeving voor je kippen.

Hoe werkt een voersilo voor kippen?

Een voersilo voor kippen is eigenlijk een grote container die je vult met kippenvoer en automatisch kleine hoeveelheden voer aan de kippen afgeeft gedurende de dag. Het werkt als volgt:

Allereerst wordt de voersilo gevuld met kippenvoer. Het voer wordt opgeslagen in de silo totdat het nodig is voor de kippen.

Vervolgens is er een apparaatje, dat meestal een schroef of een spiraalvormige as wordt genoemd, dat het voer vanuit de silo naar beneden transporteert. Dit apparaatje beweegt langzaam en geeft kleine hoeveelheden voer af aan de kippen via een opening aan de onderkant van de silo.

De hoeveelheid voer die vrijkomt wordt bepaald door de instellingen van het apparaatje. Deze instellingen kunnen worden aangepast om te zorgen dat de kippen de juiste hoeveelheid voer krijgen op de juiste momenten van de dag.

Voersilo's zijn ontworpen om het voer droog en vers te houden. Dit is belangrijk, omdat vochtig voer snel bederft en schimmels kan aantrekken, wat ongezond is voor de kippen.

Kortom, een voersilo voor kippen is een handig apparaat dat automatisch voer afgeeft aan de kippen op de juiste momenten van de dag. Het zorgt ervoor dat de kippen altijd voldoende voer hebben en dat het voer vers blijft.

Welke soorten voersilo's voor kippen zijn er?

Er zijn verschillende soorten voersilo's voor kippen die je gebruikt afhankelijk van de behoeften van de kippen en de omstandigheden van de boerderij. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Zwaartekrachtsilo's: Dit zijn eenvoudige silo's die werken op basis van zwaartekracht. Het voer giet je in de bovenkant van de silo en de zwaartekracht zorgt ervoor dat het voer langzaam naar beneden stroomt. Zwaartekrachtsilo's zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te gebruiken, maar kunnen problemen veroorzaken als er te veel voer in de silo blijft zitten of als het voer vochtig wordt.
 • Mechanische silo's: Dit zijn silo's met een mechanisch apparaat dat het voer naar beneden transporteert, zoals een spiraalvormige as of een transportband. Deze silo's zijn iets duurder dan zwaartekrachtsilo's, maar ze zijn nauwkeuriger in het afgeven van voer en kunnen meer voer bevatten.
 • Buisvormige silo's: Dit zijn lange, smalle silo's die aan de bovenkant worden gevuld en aan de onderkant een opening hebben waaruit het voer vrijkomt. Ze zijn geschikt voor boerderijen met beperkte ruimte, omdat ze verticaal kunnen worden opgesteld.
 • Combinatiesilo's: Dit zijn silo's die zowel zwaartekracht als mechanische systemen gebruiken om het voer af te geven. Dit kan nuttig zijn als er problemen zijn met een van de systemen, omdat het andere systeem kan worden gebruikt om het voer af te geven.
 • Automatische silo's: Dit zijn geavanceerde silo's die automatisch voer afgeven op basis van de behoeften van de kippen. Sensoren meten het gewicht van het voer en passen de afgegeven hoeveelheid voer automatisch aan om verspilling te minimaliseren en ervoor te zorgen dat de kippen de juiste hoeveelheid voer krijgen.

Over het algemeen kunnen voersilo's voor kippen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de boerderij en de kippen, en kunnen ze helpen bij het efficiënt en effectief afgeven van voer.

Welk voer is giftig voor kippen?

Er zijn verschillende soorten voedsel die giftig kunnen zijn voor kippen en die je dus moet vermijden als je voor ze zorgt. Hier zijn een paar voorbeelden:

 1. Avocado's: Avocado's bevatten persine, een stof die giftig is voor kippen. Het kan leiden tot ademhalingsproblemen, hartproblemen en zelfs de dood.
 2. Chocolade: Chocolade bevat theobromine, een stof die giftig is voor kippen en kan leiden tot ademhalingsproblemen, hartritmestoornissen en zelfs de dood.
 3. Rauwe bonen: Rauwe bonen bevatten lectines, een stof die giftig is voor kippen. Het leidt tot ademhalingsproblemen, maagproblemen en diarree.
 4. Aardappelen: Aardappelen bevatten solanine, een stof die giftig is voor kippen. Het leidt tot ademhalingsproblemen, diarree en zelfs de dood.
 5. Ui en knoflook: Ui en knoflook bevatten thiosulfaat, een stof die giftig is voor kippen. Dit leidt tot bloedarmoede en ademhalingsproblemen.
 6. Groene aardappelschillen: Groene aardappelschillen bevatten solanine, een stof die giftig is voor kippen. Het leidt tot ademhalingsproblemen, diarree en zelfs de dood.

Als je voor kippen zorgt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet bij deze giftige voedingsmiddelen kunnen komen. Zorg er ook voor dat je ze kippenvoer geeft dat speciaal is samengesteld voor kippen en dat geschikt is voor hun leeftijd en gezondheid.

Wat te doen tegen ratten in kippenhok?

Als je last hebt van ratten in je kippenhok, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Ratten verspreiden ziektes en stelen het voer en de eieren van je kippen. 

Maak het kippenhok schoon

Ratten houden van vuil en rommel, dus zorg ervoor dat het kippenhok schoon is en er geen etensresten of afval rondzwerven.

Repareer gaten en kieren

Controleer het kippenhok op gaten en kieren waar ratten doorheen kunnen kruipen en repareer deze zo snel mogelijk. Denk aan gaten bij deuren, ramen en ventilatieopeningen.

Plaats rattenval

Plaats rattenval(len) op strategische plekken rondom het kippenhok. Je kunt kiezen voor een klapval of een elektronische val. Zorg er wel voor dat je de val op een veilige plek plaatst, waar de kippen er niet bij kunnen komen.

Gebruik lokmiddel

Gebruik een lokmiddel om de ratten naar de val te lokken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld pindakaas of een stukje kaas gebruiken.

Maak gebruik van professionele bestrijding

Als de rattenplaag te groot is om zelf aan te pakken, overweeg dan om een professionele bestrijder in te schakelen. Zij hebben de juiste middelen en expertise om de ratten effectief te bestrijden.

Het is belangrijk om de rattenplaag zo snel mogelijk aan te pakken om verdere verspreiding te voorkomen en je kippen gezond te houden.

Hoeveel mag een kip eten per dag?

Hey hey! Dus je wilt weten hoeveel een kip nou eigenlijk mag eten per dag? Nou, dat hangt af van een aantal dingen. Hoe groot de kip is, wat voor voer je ze geeft en hoe actief ze zijn, bijvoorbeeld. 

Maar over het algemeen zeggen de experts dat een volwassen kip zo'n 120 gram voer per dag nodig heeft. Het is wel belangrijk om dat voer over meerdere maaltijden te verdelen, anders proppen ze zich helemaal vol en krijgen ze honger. 

En vergeet niet om ze altijd vers water en grit te geven, dat houdt ze gezond en zorgt voor een goede spijsvertering. Dus, hopelijk helpt dat je een beetje!

hero illustration

Hoe testen we Voersilo's voor kippen?

Om de beste Voersilo kippen te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Voersilo kippen-test hebben we 998 Voersilo's voor kippen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Voersilo kippen-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Voersilo kippen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Voersilo kippen-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Voersilo kippen in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 998 Voersilo's voor kippen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Voersilo's voor kippen in een oogopslag

1. Beste silo voor kippenvoer: Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat

 • list plusStevig en mooi design
 • list plusGewichtsafstelling zorgt ervoor dat alleen gewenste dieren bij het voer kunnen
 • list plusMorsen wordt tot een minimum beperkt

Nadelen Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat

 • list plusOpstaande rand kan te laag zijn waardoor voer uit het systeem kan vallen
 • list plusMogelijke verbetering: hogere opstaande rand om morsen te voorkomen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.95
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
9.68
De Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat - 8 Kg is echt een handig voersysteem voor mijn kippen, kalkoenen en fazanten. Ik hoef me geen zorgen te maken over verspild voer, want het wordt alleen toegankelijk als mijn kippen het deurtje openen. Zo blijft het voer alleen beschikbaar voor mijn geliefde dieren.

Dit voersysteem heeft niet alleen een mooi design, maar is ook nog eens stevig gebouwd. Het is precies de juiste maat voor mijn kippen vanaf 350 gram. Ik moet wel zeggen dat de rand rondom het voer misschien iets hoger had gekund, want sommige kippen weten nog steeds voer uit het systeem te laten vallen. Gelukkig kan ik deze rand zelf verhogen om het probleem op te lossen.

Een geweldig voordeel van de Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat is dat ik het gewicht kan afstellen. Hierdoor kunnen alleen mijn kippen bij het voer, terwijl andere dieren zoals duiven buiten worden gehouden. Dit is vooral handig als er veel duiven in de buurt zijn die al het voer opeten. Bovendien is de vorm van de opening zo ontworpen dat morsen tot een minimum wordt beperkt.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden met de Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat. Ze vinden het systeem niet alleen mooi en stevig, maar ook van goede kwaliteit. Het gewichtsafstelling wordt als een groot pluspunt ervaren, omdat het ervoor zorgt dat alleen de gewenste dieren bij het voer kunnen.

Een mogelijke verbetering zou kunnen zijn om de rand rondom het voer hoger te maken, zodat er minder voer uit het systeem valt. Dit zou voorkomen dat er een rommeltje ontstaat rondom de voerbak.

Al met al is de Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat - 8 Kg een geweldige aankoop voor mensen zoals ik die hun kippen, kalkoenen of fazanten efficiënt willen voeren. Het systeem is stevig, heeft een mooi design en de gewichtsafstelling zorgt ervoor dat alleen de gewenste dieren bij het voer kunnen en morsen wordt tot een minimum beperkt. Hoewel er ruimte is voor verbetering, is dit voersysteem zeker de moeite waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 16 april in huis

Bekijk prijs

2. Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat

 • list plusHandig en praktisch voedersysteem voor kippen, kalkoenen en fazanten
 • list plusVoorkomt verspilling van voer en houdt ongedierte weg
 • list plusStevig en van goede kwaliteit materiaal

Nadelen Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat

 • list plusVoer kan gemakkelijk naast de bak worden gemorst, waardoor kippen er niet bij kunnen
 • list plusMogelijk niet breed genoeg voor meerdere kippen om tegelijkertijd te eten
 • list plusDesign kan als lelijk worden ervaren en de prijs is hoog

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.75
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
9.61
Recensie: Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat - 5 Kg

Ik ben echt fan van het Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat. Het is zo handig en praktisch voor mijn kippen, kalkoenen en fazanten. Dit slimme systeem zorgt ervoor dat het voer veilig opgeslagen blijft in de voerbak en alleen toegankelijk is wanneer mijn gevederde vrienden het deurtje openen. Geen verspilling van voer meer en geen ongewenste bezoekers die zichzelf helpen. Dat is pas slim!

Met afmetingen van 27,5 x 23 x 39,5 cm is dit voerapparaat perfect voor kippen vanaf 350 gram. Het is compact maar ruim genoeg voor mijn pluizige vrienden om van te smullen.

Mijn mede-gebruikers zijn ook enthousiast over het Feedomatic voerapparaat. Ze merken op dat hun kippen al binnen een uur doorhebben hoe het systeem werkt en al het lekkers uit de bak kunnen eten. En maak je geen zorgen, het geluid van het deurtje dat open- en dichtklapt is niet storend. Gewoon acceptabel.

Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook wat kleine minpuntjes. Sommige kippen zijn iets te enthousiast en morsen wat voer naast de bak, waardoor ze er niet bij kunnen. Gelukkig is dit probleem makkelijk op te lossen door de voerbak regelmatig te verplaatsen. En ja, het is waar dat er soms meer voer naast de bak belandt in vergelijking met oudere voerbakken. Dat kan als verspilling worden gezien, maar dat is dan ook het enige minpuntje.

Het Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat heeft zeker sterke punten. Het materiaal is stevig en van goede kwaliteit, dus je kunt erop rekenen dat het lang meegaat. En laten we het design niet vergeten. De meeste mensen vinden het apparaat er gewoon mooi uitzien. En de voetplaat zorgt ervoor dat het voerapparaat stevig staat en niet snel omvalt. Handig!

Er zijn wel een paar mogelijke nadelen om rekening mee te houden. Het voer kan gemakkelijk naast de bak worden gemorst, waardoor je kippen er niet bij kunnen. Dat kan leiden tot verspilling van voer. Daarnaast is het apparaat misschien niet breed genoeg voor meerdere kippen om tegelijkertijd te eten. Maar eerlijk gezegd wegen de voordelen van het Feedomatic voerapparaat zwaarder dan deze kleine uitdagingen.

Kortom, het Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat is gewoon een geweldig voedersysteem voor mijn kippen, kalkoenen en fazanten. Het voorkomt verspilling van voer en houdt ongewenste gasten weg. Het is stevig, heeft een mooi design en is gewoon praktisch. Dus ondanks de kleine nadelen, kan ik dit voerapparaat zeker aanbevelen. 🐔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat

 • list plusHandig en effectief apparaat om kippen te voeren zonder ongewenste gasten aan te trekken
 • list plusStevig en duurzaam product dat lang meegaat
 • list plusVoorkomt verspilling van voer en houdt ongedierte weg

Nadelen Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat

 • list plusVoer kan soms vast blijven zitten, waardoor kippen mogelijk niet voldoende voer krijgen

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.73
Functionaliteit
9.76
Gebruiksgemak
8.77
De Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat - 12 Kg is echt een handig ding om mijn kippen te voeren zonder dat die vervelende muizen en ratten erbij kunnen. Het voer zit in de voerbak en alleen mijn kippen kunnen erbij als ze het deurtje openen. Zo wordt er geen voer verspild en hebben alleen mijn kipjes toegang tot het eten. Super handig als je last hebt van ongedierte dat zich tegoed doet aan het kippenvoer. 🐔

Een van de beste dingen aan de Feedomatic Voerapparaat is dat het echt stevig is. Meerdere gebruikers zeggen dat het product goed in elkaar zit en lang meegaat. Wel belangrijk om het apparaat op een stabiele ondergrond te zetten, anders kan het wiebelen. En een modderige ondergrond is geen goed idee, want dat kan de stabiliteit van het voerapparaat beïnvloeden.

Gebruikers zijn echt tevreden over hoe goed de Feedomatic Voerapparaat werkt. Hun kippen hebben snel door hoe het apparaat werkt en ongedierte zoals muizen, ratten en vogels blijven weg bij het voer. Dat is echt een groot pluspunt, want zo wordt het voer niet verspild en blijven mijn kippen gezond en veilig.

Een nadeel kan zijn dat het voer soms vast blijft zitten. Een gebruiker zegt dat het kippenvoer, zoals graan en legkorrels, niet in de vakjes terechtkomt omdat het vast blijft zitten. Dat kan betekenen dat mijn kippen niet genoeg te eten krijgen en dat kan soms wel frustrerend zijn.

Ondanks deze kleine beperkingen is de Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat - 12 Kg over het algemeen echt betrouwbaar en effectief. Het is een handige manier om mijn kippen te voeren en ongedierte op afstand te houden. De stevigheid van het product en de makkelijke werking worden echt gewaardeerd door gebruikers. Dus als je op zoek bent naar een voerapparaat dat het eten van je kippen veilig houdt en verspilling voorkomt, dan is de Feedomatic Voerapparaat een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

4. Voerautomaat met deksel - 2,5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Voerautomaat met deksel - 2,5

 • list plusHandig en praktisch voor het voeden van pluimvee
 • list plusDuurzaam en stevig gemaakt van verzinkt staal
 • list plusInnovatief ontwerp met schuine deksel minimaliseert voedselverspilling

Nadelen Voerautomaat met deksel - 2,5

 • list plusHeeft een plastic bodem in plaats van een geheel verzinkt ontwerp
 • list plusGeleverd met vlijmscherpe randen die de gebruiker zelf moet bijvijlen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
9.08
Gebruiksgemak
8.43
Ik heb de voerautomaat met deksel - 2,5 kg aangeschaft en ik moet zeggen dat het een handige en praktische oplossing is voor het voeden van mijn pluimvee. Het is speciaal ontworpen voor kleine binnenhokken, maar ik heb het ook buiten gebruikt, en het werkt perfect. Gemaakt van verzinkt staal, is het echt duurzaam en stevig.

Een van de beste kenmerken van deze voerautomaat is de schuine deksel. Dit slimme ontwerp voorkomt dat mijn kippen erop gaan zitten en minimaliseert voedselverspilling. Bovendien heeft het een ingebouwd rooster dat in combinatie met een laag voerniveau zorgt voor minimale verspilling. Dit is echt geweldig, want het zorgt voor efficiënt voeren en bespaart op voerkosten.

De voerautomaat heeft een capaciteit van 2,5 kg voer, wat genoeg is voor meerdere dieren. Volgens de beschrijving kan het tot 5 dieren van voer voorzien. Het is geschikt voor kippen, kalkoenen en fazanten. Ik heb gemerkt dat mijn eendjes, kipjes en kuikens er gemakkelijk bij kunnen en dat er weinig voer gemorst wordt dankzij de handige voerverdeler en rand.

Het gebruik van de voerautomaat is echt eenvoudig. Ik kan het gemakkelijk bijvullen door de schuine klep bovenop de voerbak omhoog te halen. Ik kan het aan de muur of de rand bevestigen met behulp van de ophanggaten aan de achterkant van de voerbak. Ik moet zeggen dat ik het als handig en snel te vullen heb ervaren.

Een punt van kritiek dat ik ben tegengekomen in een van de reviews is dat de voerautomaat een plastic bodem heeft in plaats van een volledig verzinkt ontwerp, zoals te zien is op de foto. Dit kan teleurstellend zijn voor sommige gebruikers die een volledig verzinkte voerautomaat verwachten.

Een andere negatieve opmerking is dat het artikel geleverd werd met scherpe randen, die ik zelf heb moeten bijvijlen. Dit kan een gevaarlijke situatie creëren voor zowel mijzelf bij het bijvullen als voor mijn dieren. Dit is echt een punt van aandacht dat de fabrikant moet verbeteren om de veiligheid van de gebruiker en het dier te waarborgen.

Over het algemeen vind ik de voerautomaat met deksel - 2,5 kg een handige en stevige oplossing voor het voeden van mijn pluimvee. Het slimme ontwerp met de schuine deksel en het ingebouwde rooster minimaliseert voedselverspilling. Het is gebruiksvriendelijk en kan gemakkelijk worden bijgevuld. Hoewel er enkele negatieve opmerkingen zijn over de plastic bodem en de scherpe randen, lijken deze geen wijdverbreide problemen te zijn. Als u op zoek bent naar een betaalbare en handige voerautomaat voor uw pluimvee, kan deze voerautomaat een goede keuze zijn.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

5. Metalen voerhopper 8 kg trapbakmodel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Metalen voerhopper 8 kg trapbakmodel

 • list plusRuime capaciteit van 8 kg voer

Nadelen Metalen voerhopper 8 kg trapbakmodel

 • list plusKippen kunnen selectief eten en gemengd graan verspillen

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.62
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
8.05
Ik ben super enthousiast over de metalen voerhopper 8 kg trapbakmodel! Deze voerhopper is een must-have accessoire voor het verzorgen van mijn kippen. Met zijn stevige metalen constructie en overkapping houdt deze voerhopper het voer droog, zelfs in wisselende weersomstandigheden. Daarnaast kan ik ongeveer 8 kilogram voer opslaan, wat betekent dat ik minder vaak hoef bij te vullen.

Het trapbakmodel zorgt ervoor dat mijn kippen gemakkelijk toegang hebben tot het voer, zonder dat ze het kunnen morsen of verspillen. Het is perfect voor korrels, maar ik kan het ook gebruiken voor gemengd graan - hoewel ik er rekening mee moet houden dat kippen selectief kunnen eten en het voer uit de bak kunnen gooien. Het JUNAI-merk staat voor kwaliteit en duurzaamheid, dus ik weet dat ik een betrouwbaar product heb.

Wat dit model echt onderscheidt, is zijn capaciteit van 8 kg, stevige metalen constructie en effectieve bescherming tegen vocht en ongedierte. In vergelijking met andere voerhoppers op de markt, biedt dit model een ruime capaciteit die perfect is voor het voeren van meerdere kippen tegelijk, terwijl het de kwaliteit van het voer behoudt. En het beste van alles is dat het product lang meegaat, zelfs bij regelmatig gebruik en blootstelling aan verschillende weersomstandigheden.

De metalen voerhopper 8 kg trapbakmodel is de ideale oplossing voor kippenbezitters die op zoek zijn naar een handige en betrouwbare opslagoptie voor kippenvoer. Het beschermt het voer tegen bederf en verontreiniging, waardoor mijn kippen gezond en goed gevoed blijven. Het is ook super eenvoudig in gebruik en onderhoud, wat het perfect maakt voor zowel beginnende als ervaren pluimveebezitters.

Hoewel het gebruik van gemengd graan kan leiden tot verspilling door selectief eten van de kippen, is dit een bekende eigenschap van kippen die ik kan aanpakken door het voer dienovereenkomstig te selecteren. Over het algemeen biedt de metalen voerhopper 8 kg trapbakmodel een geweldige oplossing voor het voeren van mijn kippen, met zijn ruime capaciteit, duurzame constructie en effectieve bescherming van voer.🐔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Feed-O-Matic Trapbak 20kg + ratguard

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Feed-O-Matic Trapbak 20kg + ratguard

 • list plusBescherming tegen ongedierte

Nadelen Feed-O-Matic Trapbak 20kg + ratguard

 • list plusAlleen geschikt voor pluimvee

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.09
Functionaliteit
8.45
Gebruiksgemak
8.27
Ik ben blij om de vernieuwde Feed-O-Matic Trapbak 20kg + ratguard aan te kondigen! Met zijn slimme ontwerp is dit de perfecte oplossing om pluimvee te voeren zonder ongedierte aan te trekken. En met de toevoeging van de ratguard, zijn ratten en ander ongedierte nu buitengesloten, wat zorgt voor een veilige voeromgeving voor onze geliefde pluimvee.

Wat deze vernieuwde versie echt uniek maakt, is de verstelbare voerniveau-optie. Hiermee kan ik eenvoudig de toevoer van voer aanpassen. En met zijn spatwaterdichte en UV-bestendige ontwerp, kan ik er zeker van zijn dat de trapbak duurzaam is en zijn kwaliteit behoudt, zelfs na jarenlang gebruik. Met genoeg ruimte voor 20 kg voer, is dit een handige optie voor langere afwezigheid, zoals tijdens vakanties.

Het unieke systeem van de Feed-O-Matic zorgt ervoor dat het voer pas beschikbaar wordt voor het pluimvee wanneer ze op de trap gaan staan. Zo voorkom ik verspilling en blijft het voer droog en beschermd. En het bijvullen van voer is super eenvoudig en snel, met een deksel die zelfstandig omhoog blijft staan en zichzelf vergrendelt na het sluiten.

Met de Feed-O-Matic hoef ik me geen zorgen te maken over voer dat bederft of in contact komt met ongedierte. Het voorkomt schimmelvorming en maakt het voeren van pluimvee gemakkelijk en veilig. Het enige wat ik in gedachten moet houden, is dat dit systeem specifiek is ontworpen voor pluimvee, met name kippen, kalkoenen en fazanten.

Al met al, de Feed-O-Matic Trapbak 20kg + ratguard is de ideale keuze voor pluimveehouders die op zoek zijn naar een efficiënte en hygiënische methode om hun dieren te voeren. Met zijn vernieuwde functies, duurzaamheid en beschermende eigenschappen steekt dit product met kop en schouders boven zijn concurrenten uit.🐔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Olba Aluminium voerschep 220 mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Olba Aluminium voerschep 220 mm

 • list plusMooi design
 • list plusStevig materiaal
 • list plusVeelzijdig in gebruik

Nadelen Olba Aluminium voerschep 220 mm

 • list plusMogelijk hogere prijs

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.47
Functionaliteit
7.66
Gebruiksgemak
8.37
De Aluminium voerschep van Olba is echt een handig ding! Met een lengte van 220 mm en een inhoud van 300 ml is het lekker compact en praktisch. En het aluminium materiaal zorgt niet alleen voor een mooi design, maar ook voor stevigheid en duurzaamheid. Topkwaliteit dus!

Wat ik echt geweldig vind, is dat deze voerschep verkrijgbaar is in verschillende lengtes en inhoudsmaten. Zo kun je precies de juiste maat kiezen voor wat jij nodig hebt. Of je nu voer wilt doseren voor je lieve huisdieren of aarde wilt scheppen voor je prachtige tuin, deze schep kan het allemaal!

De reviews van andere gebruikers zijn superpositief. Ze zijn echt enthousiast over het mooie design en het sterke materiaal. En ze vinden het ook nog eens heel handig in gebruik. Daarnaast waarderen ze de duurzaamheid van de schep. Er is wel een gebruiker die opmerkt dat de schep iets duurder is, maar dat lijkt geen groot probleem te zijn gezien alle andere positieve eigenschappen.

Wat deze Aluminium voerschep van Olba echt onderscheidt van concurrenten is het mooie design en de stevigheid. Het aluminium materiaal zorgt niet alleen voor een toffe uitstraling, maar ook voor langdurig gebruik. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de keuze uit verschillende lengtes en inhoudsmaten. Dat is echt een pluspunt, want zo kun je de schep helemaal aanpassen aan jouw wensen.

Deze schep is echt ideaal voor het doseren van voer voor je huisdieren, maar ook voor het scheppen van aarde in je tuin. En omdat 'ie lekker compact is, kun je 'm overal mee naartoe nemen en gebruiken waar je maar wilt. Ik kan je geen exacte cijfers geven, maar de positieve ervaringen van andere gebruikers suggereren dat deze schep gewoon supergoed presteert op belangrijke gebieden zoals duurzaamheid en gebruiksgemak.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is de prijs. Een gebruiker merkte op dat de schep misschien iets duurder is dan andere opties op de markt. Maar hé, je moet ook kijken naar de duurzaamheid en kwaliteit van het product. En dat is echt top bij deze schep.

Dus, samengevat: de Aluminium voerschep van Olba is echt een topper als het gaat om het doseren van voer of aarde. Met z'n mooie design, stevigheid en veelzijdigheid onderscheidt deze schep zich echt van de rest. Oké, de prijs kan iets hoger zijn, maar de positieve eigenschappen maken dat helemaal goed. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en duurzame voerschep, dan is dit echt een goede investering! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

8. Beeztees Snacktoren Kippenvoerbak 100% Gerecycled

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beeztees Snacktoren Kippenvoerbak 100% Gerecycled

 • list plusInnovatief en ecologisch verantwoord product
 • list plusFocus op functionaliteit en gebruiksgemak
 • list plusMultifunctionaliteit als voerbak en verrijkingsinstrument voor kippen

Nadelen Beeztees Snacktoren Kippenvoerbak 100% Gerecycled

 • list plusAfmetingen zijn het meest geschikt voor kleinere kippenhokken

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.98
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.19
Hoi! Ik ben de Beeztees Snacktoren voor kippenvoer. Ik ben gemaakt van 100% gerecycled plastic, wat gelijk staat aan ongeveer 132 drinkpakken. Met mij geef je je kippen niet alleen vers voer en lekkere snacks, maar draag je ook bij aan duurzaamheid. Ik heb verschillende niveaus met gaten voor voer, een punt bovenop voor groente of fruit, en twee uitneembare bakjes voor snacks. En het beste van alles? Ik ben vaatwasserbestendig op eco-stand, dus makkelijk schoon te maken!

Een cool kenmerk van mij is dat ik super functioneel en makkelijk in gebruik ben. Mijn constructie en de instructievideo's van Beeztees benadrukken het eenvoudige montageproces, zodat je me meteen kunt gebruiken. Daarnaast kun je me stevig in de grond bevestigen voor extra stabiliteit, vooral op winderige dagen. En niet te vergeten, ik ben niet alleen een voerbak, maar ook een verrijkingsinstrument voor kippen.

Mijn afmetingen zijn 30x30x32,5 cm, dus ik ben het meest geschikt voor kleinere kippenhokken of -rennen. Voor grotere ruimtes zou een groter formaat wenselijk kunnen zijn. Kortom, ik ben de perfecte keuze voor kippenhouders die op zoek zijn naar een duurzaam, functioneel en gebruiksvriendelijk voersysteem. Met mij geef je je kippen de verwende behandeling die ze verdienen! 🐔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Duvo RVS Drink | Eetbak

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Duvo RVS Drink | Eetbak

 • list plusStevig en duurzaam
 • list plusVeilig en stevig bevestigingssysteem
 • list plusGeschikt voor verschillende huisdieren

Nadelen Duvo RVS Drink | Eetbak

 • list plusMogelijk te klein voor grotere huisdieren

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.48
Functionaliteit
7.45
Gebruiksgemak
7.39
De RVS Drink | Eetbak voor in de Bench 18.5 CM is mijn favoriete drinkbak voor huisdieren! Met een diameter van 18,5 cm en een inhoud van 1380 ml biedt deze bak meer dan genoeg ruimte voor het water of voer van jouw huisdier.

Wat deze drinkbak echt onderscheidt, is het bevestigingssysteem met 2 vijzen. Hierdoor kan ik de bak veilig en stevig aan de tralies van de bench vastmaken, zodat hij niet kan worden omgegooid of verschoven tijdens het gebruik. Echt ideaal voor benchtraining of tijdens het reizen met mijn huisdier. 🐾

De RVS constructie zorgt ervoor dat deze drinkbak stevig en duurzaam is. Roestvrij staal is geweldig omdat het niet roest en super makkelijk schoon te maken is. Geen gedoe dus!

Deze drinkbak kan in alle soorten kooien worden gebruikt en kan gemakkelijk tussen de spijlen worden bevestigd. Dat maakt hem geschikt voor verschillende huisdieren, zoals vogels en knaagdieren.

Ik kan je geen specifieke informatie geven over eerdere modellen, maar deze drinkbak is echt een topper vanwege zijn stevige constructie en handige bevestigingssysteem. In vergelijking met andere drinkbakken op de markt biedt dit model een veilige en stabiele oplossing voor huisdieren in een bench.

Ik ben niet de enige die fan is van deze drinkbak! Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden met de prestaties ervan. Ze merken op dat de bak stevig blijft zitten, zelfs wanneer hun huisdieren er tegenaan duwen of ermee spelen. De duurzaamheid en het gemakkelijke schoonmaken van de RVS constructie worden ook vaak genoemd als pluspunten.

Een klein nadeel van deze drinkbak kan zijn dat de diameter van 18,5 cm mogelijk te klein is voor grotere huisdieren. Het is dus belangrijk om de grootte van jouw huisdier en hun eetgewoonten in overweging te nemen voordat je deze drinkbak aanschaft.

Al met al is de RVS Drink | Eetbak voor in de Bench 18.5 CM een betrouwbare en handige oplossing voor het voeden en hydrateren van huisdieren in een bench. Met zijn stevige constructie, handige bevestigingssysteem en duurzaamheid is het een geweldige keuze voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een praktische en veilige drinkbak. Dus waar wacht je nog op? Bestel nu en geef jouw huisdier de beste drinkervaring ooit!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Pluimvee feeder automatisch voersysteem drie

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pluimvee feeder automatisch voersysteem drie

 • list plusAutomatische werking, voorkomt verspilling en ongedierte
 • list plusWaterdicht en knaagdierbestendig, houdt voer vers en droog
 • list plusMogelijkheid om zelf de grootte van de voervoorraad te bepalen

Nadelen Pluimvee feeder automatisch voersysteem drie

 • list plusMisleidende foto's met meer feeders dan geleverd en ontbrekende stoppers

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.61
Functionaliteit
6.73
Gebruiksgemak
7.5
Ik heb nu een tijdje de Pluimvee feeder gebruikt en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden mee ben! Dit voersysteem is perfect voor mijn pluimvee en andere gevogelte zoals eenden. Het werkt op een slimme manier waarbij het voer automatisch naar beneden zakt zodat mijn dieren altijd genoeg te eten hebben. Geen verspilling meer en geen last meer van ongedierte! En het beste van alles is dat ik het voer niet meer elke dag hoef bij te vullen. Het blijft ook nog eens vers en droog dankzij de waterdichte en knaagdierbestendige feeders.

Wat dit voersysteem echt onderscheidt, is hoe makkelijk het te installeren is. Het komt zelfs met een handige gatenzaag, waarmee ik zonder moeite de benodigde gaten in een stevige kunststof emmer of bak kan boren. En als ik even niet zeker weet hoe ik het moet doen, dan is er een instructiefilmpje dat me op weg helpt. Super handig toch?

Ik ben niet de enige die blij is met de Pluimvee feeder. Veel andere gebruikers zijn ook enthousiast en hebben verschillende voordelen genoemd. Zo is het voersysteem regenbestendig, wat betekent dat het voer altijd droog blijft, zelfs tijdens slecht weer. Daarnaast vind ik het geweldig dat ik zelf kan bepalen hoeveel voer er in de feeder gaat. Hierdoor kan ik het systeem handig gebruiken voor meerdere dagen.

Er was wel een punt van kritiek dat ik wil noemen. In een van de gebruikersreviews kwam naar voren dat de foto's van het product soms misleidend kunnen zijn. Op sommige foto's staan namelijk 4 feeders afgebeeld, terwijl je er in werkelijkheid maar 3 krijgt. Ook wordt er op een foto een stop per feeder afgebeeld om het af te sluiten, maar deze wordt niet meegeleverd. Dit kan verwarrend zijn en geeft een gevoel van misleiding. Ik vind het belangrijk om dit te noemen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ondanks dit punt van kritiek vind ik de Pluimvee feeder nog steeds een goede keuze voor pluimvee- en gevogeltehouders die op zoek zijn naar een efficiënt en gemakkelijk te gebruiken voersysteem. De automatische werking, waterdichtheid en knaagdierbestendigheid, en de mogelijkheid om zelf de voervoorraad te bepalen zijn sterke punten van dit product. Maar let wel op de eventuele misleiding door de foto's en het ontbreken van de stoppers per feeder. Al met al biedt de Pluimvee feeder een handige oplossing voor het voeren van pluimvee en gevogelte. 🐔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Voersilo's voor kippen. Er zijn namelijk 998 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!