Wat is de beste Kippenhok van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Kippenhok is een lastige uitdaging. Wat is de beste Kippenhok van 2024? Na het testen van 629 Kippenhokken kwam de Kippenhok Louis , met vuillade als beste uit onze Kippenhok-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kippenhokken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kippenhokken-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Kippenhok-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Kippenhokken

1Score: 9.8
Kippenhok Louis , met vuillade
Kippenhok Louis , met vuillade
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
The Benelux Kippenhok Victor met
Beste kippenhok
The Benelux Kippenhok Victor met
The Benelux
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Dierenverblijf Kippenhok Serama
Dierenverblijf Kippenhok Serama
Dierenverblijf
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Kippenhok Golden Egg
Kippenhok Golden Egg
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Duvo Cleo Skip Kippenhok
Duvo Cleo Skip Kippenhok
Duvo
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x
Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x
Nobleza
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.2
Litter-Robot afvalzakken 50 stuks
Litter-Robot afvalzakken 50 stuks
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
sweeek - Kippenhok, galinette, 3
sweeek - Kippenhok, galinette, 3
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs 155
Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs 155
Topmast
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.4
Kippenhok met Buitenren Konijnenhok -Cavia
Kippenhok met Buitenren Konijnenhok -Cavia
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kippenhok Koopgids

Wil je kippen houden, dan heb je een goed kippenhok nodig. Lees hier waar je op let bij de aankoop van een kippenhok!

Hoe groot moet een kippenhok zijn voor drie kippen?

Een kippenhok voor drie kippen moet groot genoeg zijn om de kippen voldoende ruimte te geven om te bewegen, te rusten en eieren te leggen. Hier zijn enkele richtlijnen voor de grootte van een kippenhok voor drie kippen:

 • Het nachthok (de slaapruimte) moet minimaal 1 vierkante meter groot zijn, waarbij de hoogte minimaal 60 centimeter is. Dit biedt voldoende ruimte voor de kippen om 's nachts te slapen en te schuilen.
 • De buitenruimte van het kippenhok moet minstens 2 vierkante meter groot zijn, bij voorkeur groter. Dit biedt de kippen voldoende ruimte om rond te lopen en te scharrelen.
 • Houd er rekening mee dat de grootte van het kippenhok moet worden afgestemd op het ras en de grootte van de kippen. Grote rassen hebben meer ruimte nodig dan kleine rassen.

Naast de grootte van het kippenhok is het ook belangrijk om voldoende zitstokken, legnesten en voerbakken te bieden, en om het hok regelmatig schoon te maken. Door de kippen voldoende ruimte en comfort te bieden, zorg je ervoor dat ze gezond blijven en eieren van goede kwaliteit leggen.

Hoeveel ruimte hebben twee kippen nodig?

Twee kippen hebben minimaal 2 tot 3 vierkante meter aan buitenruimte nodig en een nachthok (slaapruimte) van minimaal 1 vierkante meter groot. Hierbij geldt dat meer ruimte altijd beter is, zeker als de kippen de hele dag in het hok moeten blijven en niet vrij in de tuin kunnen scharrelen.

Als de kippen overdag vrij in de tuin kunnen lopen, is het belangrijk dat ze voldoende beschutting en veilige plekken hebben om te schuilen. Zorg er ook voor dat de tuin goed afgeschermd is om te voorkomen dat de kippen kunnen ontsnappen of dat er roofdieren bij de kippen kunnen komen.

Naast de ruimte is het belangrijk dat het kippenhok voldoende voorzieningen heeft, zoals zitstokken, legnesten en voerbakken. Zorg ervoor dat het hok regelmatig wordt schoongemaakt en dat de kippen toegang hebben tot schoon water en voer.

Over het algemeen geldt dat hoe meer ruimte de kippen hebben, hoe gezonder en gelukkiger ze zijn. Ze hebben dan meer ruimte om te bewegen, te scharrelen en hun natuurlijke gedrag te vertonen. Dit kan ook leiden tot betere eierproductie en kwaliteit.

Waarom staat een kippenhok op poten?

Een kippenhok staat vaak op poten om de kippen te beschermen tegen roofdieren en om het hok gemakkelijker schoon te maken. Hier zijn enkele redenen waarom een kippenhok op poten wordt geplaatst:

 • Bescherming tegen roofdieren: Door het kippenhok op poten te zetten, wordt het moeilijker voor roofdieren om bij de kippen te komen. De hoogte van het hok kan variëren, maar over het algemeen is een hoogte van 50 cm tot 1 meter voldoende om roofdieren zoals vossen, marters en katten buiten te houden.
 • Gemakkelijker schoon te maken: Als het kippenhok op poten staat, is het gemakkelijker om de bodem van het hok schoon te maken en te voorkomen dat de kippen ziektes krijgen. Het voorkomt dat de bodem voortdurend nat blijft door bijvoorbeeld regen en urine, wat kan leiden tot bacteriën en ziektes. Door het hok hoger te zetten, kan de bodem ook beter drogen en lucht circuleren.
 • Betere ventilatie: Een kippenhok op poten zorgt voor een betere luchtcirculatie en ventilatie. Dit kan helpen om de kippen koel te houden in de zomer en vochtigheid te verminderen. Het kan ook helpen om de geur van het kippenhok te verminderen.

Kortom, door een kippenhok op poten te plaatsen, kan het hok de kippen beschermen tegen roofdieren, de hygiëne in het hok verbeteren en de ventilatie verbeteren. 

Het is echter belangrijk om te zorgen voor een stevige constructie, omdat het hok anders mogelijk instabiel kan worden en kan omvallen of beschadigen bij harde wind of ongunstige weersomstandigheden.

Waar let je op bij het bouwen van een kippenhok?

Als je van plan bent om een kippenhok te bouwen, zijn er verschillende belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele aandachtspunten die je in gedachten moet houden bij het bouwen van een kippenhok:

Grootte en indeling: Het kippenhok moet groot genoeg zijn om voldoende ruimte te bieden aan de kippen om te bewegen, te rusten, eieren te leggen en te eten. Bepaal de grootte van het kippenhok op basis van het aantal kippen dat je wilt houden. Maak een indeling die voldoende ruimte biedt voor de verschillende activiteiten van de kippen, zoals zitstokken, legnesten, voerbakken en waterbakken.

Materialen: Gebruik duurzame materialen om het kippenhok te bouwen, zoals stevig hout of metaalgaas. Zorg ervoor dat het materiaal gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen weersinvloeden.

Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie in het kippenhok om vochtigheid en geuren te verminderen. Plaats ventilatieopeningen aan de boven- en onderkant van het hok om de luchtstroom te verbeteren.

Beveiliging: Zorg ervoor dat het kippenhok voldoende beveiligd is tegen roofdieren, zoals vossen, marters en ratten. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van stevige materialen en het hok op poten te plaatsen.

Bodem: Kies een geschikte bodembedekking voor het kippenhok, zoals stro of houtsnippers, om de kippen comfortabel te houden en om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Toegang: Zorg ervoor dat het kippenhok gemakkelijk toegankelijk is voor het dagelijks onderhoud, zoals het schoonmaken van het hok, het voeden van de kippen en het verzamelen van eieren.

Veiligheid: Zorg ervoor dat het kippenhok veilig is voor jou en je gezin. Houd bijvoorbeeld rekening met de hoogte van het kippenhok en zorg ervoor dat de deur en het dak veilig zijn en niet kunnen vallen.

Door rekening te houden met deze aandachtspunten kun je een veilig en comfortabel kippenhok bouwen waarin je kippen gezond en gelukkig kunnen leven.

Hoe vaak maak je een kippenhok schoon?

Het schoonmaken van een kippenhok is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van je kippen. Een schoon kippenhok voorkomt ophoping van uitwerpselen en vocht, wat kan leiden tot ziektes en parasieten. Hieronder staan enkele richtlijnen voor het schoonmaken van een kippenhok:

 • Verwijder dagelijks de uitwerpselen en voerresten uit het hok en uit de nestkasten. Dit voorkomt dat het hok vochtig wordt en het voorkomt de groei van schimmels en bacteriën.
 • Maak het hok minstens één keer per week grondig schoon. Verwijder het strooisel en de bodembedekking uit het hok en veeg de muren, de zitstokken en de legnesten schoon. Maak het hok vervolgens schoon met warm water en een mild schoonmaakmiddel, en spoel het goed na met schoon water.
 • Desinfecteer het hok regelmatig. Gebruik een desinfectiemiddel dat speciaal is ontworpen voor gebruik in een kippenhok. Dit doodt bacteriën en parasieten die kunnen leiden tot ziektes bij de kippen.
 • Vervang het strooisel en de bodembedekking in het hok regelmatig, bijvoorbeeld eens in de twee tot drie maanden, of vaker als het strooisel vochtig of vies wordt. Gebruik bij voorkeur een bodembedekking die vocht absorbeert, zoals houtkrullen of stro.
 • Houd de omgeving van het kippenhok schoon en vrij van onkruid en rommel. Dit vermindert de kans op ziekten en parasieten.

Houd er rekening mee dat de frequentie van het schoonmaken van het kippenhok afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het aantal kippen dat je hebt en de grootte van het hok. 

Door het kippenhok regelmatig schoon te maken en te desinfecteren, kun je de gezondheid en het welzijn van je kippen bevorderen.

hero illustration

Hoe testen we Kippenhokken?

Om de beste Kippenhok te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kippenhok-test hebben we 629 Kippenhokken vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Kippenhok-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Kippenhok-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Kippenhok-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Kippenhok in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 629 Kippenhokken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Kippenhokken op een rij

1. Kippenhok Louis , met vuillade

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kippenhok Louis , met vuillade

 • list plusRuim en comfortabel voor kippen

Nadelen Kippenhok Louis , met vuillade

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.72
  Functionaliteit
  9.51
  Gebruiksgemak
  10
  Ik ben verheugd om het Kippenhok Louis, met vuillade, te introduceren, een geweldige toevoeging aan elke achtertuin voor kippenliefhebbers zoals ik. Met afmetingen van 89 cm L x 70 cm D x 93 cm hoogte en geschikt voor 4 kippen, biedt dit kippenhok een ruime en comfortabele leefomgeving voor mijn gevleugelde vrienden. Het verhoogde ontwerp op poten zorgt ervoor dat mijn kippen zelfs onder het hok kunnen schuilen, wat zorgt voor extra veiligheid en comfort.

  Een opvallend kenmerk van het Kippenhok Louis is het raampje aan de voorkant, waardoor verse lucht naar binnen kan stromen voor een goede ventilatie. Het dubbele legnest met een dakje dat geopend kan worden maakt het gemakkelijk om eieren te rapen zonder de kippen te storen. En met de mogelijkheid om de deur van buitenaf af te sluiten door een draaiende beweging van de opstapladder, biedt het gemak en veiligheid. Daarnaast zijn er twee zitstokken voor comfortabele rustplekken voor mijn kippen. Gemaakt van grenenhout, past het kippenhok goed in elke tuinomgeving en straalt het een natuurlijke charme uit.

  Een van de meest in het oog springende eigenschappen van het Kippenhok Louis is de uitschuifbare vuillade, waardoor het schoonmaken moeiteloos wordt en onderhoud eenvoudig en efficiënt is. Deze handige functie zorgt ook voor een frisse en hygiënische leefomgeving voor mijn kippen.

  Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, lijkt het Kippenhok Louis een aantrekkelijke optie te zijn voor kippenliefhebbers zoals ik. Het combineert essentiële kenmerken zoals ventilatie, eenvoudig onderhoud, comfortabele leefomgeving en duurzaamheid. Het ontwerp lijkt goed doordacht en afgestemd op de behoeften van zowel de kippen als hun eigenaren.

  Het Kippenhok Louis lijkt zich te onderscheiden door zijn combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en gemak, met de uitschuifbare vuillade als unieke functie. De toevoeging van het raampje voor ventilatie is ook een pluspunt. Kortom, het Kippenhok Louis lijkt een solide keuze te zijn voor kippenliefhebbers die op zoek zijn naar een goed doordacht, ruim en gemakkelijk te onderhouden verblijf voor hun gevleugelde huisdieren. Ik kan niet wachten om mijn kippen dit geweldige kippenhok te laten ontdekken! 🐔

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  2. Beste kippenhok: The Benelux Kippenhok Victor met

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen The Benelux Kippenhok Victor met

  • list plusMooi design
  • list plusMakkelijk in elkaar te zetten

  Nadelen The Benelux Kippenhok Victor met

  • list plusNiet duurzaam
  • list plusLage kwaliteit
  • list plusOnveilig trapje
  • list plusRegen en vochtigheid in het hok
  • list plusUitloop voldoet niet aan minimumeisen
  • list plusKieren in het deurtje
  • list plusNiet stevig en kan gemakkelijk wegwaaien
  • list plusDun hout, lijkt op wegwerp groenten bakjes
  • list plusVierkante zitstokken
  • list plusStinkt naar verf of iets anders chemisch

  Beoordeling

  9.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.43
  Functionaliteit
  9
  Gebruiksgemak
  9.99
  Mijn ervaring met het Kippenhok Victor met uitloopren en legnest is een beetje dubbel, moet ik zeggen. Aan de ene kant is het hok echt prachtig met zijn rode dakleer en stijlvolle design. Maar aan de andere kant, jongens, ik moet eerlijk zijn, het is niet helemaal wat ik ervan verwachtte.

  Het eerste probleem dat ik tegenkwam, was dat de latjes van het trapje al na een week uit elkaar vielen. En alsof dat nog niet genoeg was, stortte de hele trap de volgende week naar beneden. Ik bedoel, serieus? Ik was doodsbang dat mijn kippen naar beneden zouden tuimelen. En alsof dat nog niet genoeg was, regent het ook nog eens binnen in het hok en voelt het vochtig aan. Niet echt wat ik zoek in een kippenhok, toch?

  Natuurlijk zijn er ook gebruikers die wel tevreden zijn met het hok. Ze vinden het er precies zo uitzien als op de foto en zeggen dat het makkelijk in elkaar te zetten is. Maar eerlijk gezegd lijkt hun ervaring een stuk positiever dan die van mij.

  Maar dan hebben we nog die ene gebruiker die het hok een "schande" noemt. Ik moet zeggen, ik begrijp wel waar hij vandaan komt. Het lijkt inderdaad degelijk op de foto, maar in werkelijkheid is het een grote teleurstelling. Het in elkaar zetten was een hele klus en kostte me ontzettend veel tijd. En alsof dat nog niet genoeg was, voldoet de uitloop niet aan de minimale eisen voor een volwassen kip. Het deurtje bovenaan heeft kieren waardoor er kou naar binnen komt. En het hok staat ook nog eens niet stevig en kan makkelijk wegwaaien bij een beetje wind. Het hout is zo dun als wegwerp groentenbakjes en de zitstokken zijn vierkant in plaats van rond. En alsof dat nog niet genoeg is, stinkt het hok naar verf of iets anders chemisch. Niet bepaald een prettige omgeving voor mijn pluimvee, als je het mij vraagt.

  Dus, al met al, kan ik zeggen dat het Kippenhok Victor met uitloopren en legnest gemengde reacties oproept. Sommige mensen zijn tevreden met het mooie design en de makkelijke montage, maar anderen vinden het hok niet duurzaam, van lage kwaliteit en gewoonweg onbruikbaar. Ik zou zeggen, denk goed na voordat je dit hok aanschaft. Het lijkt misschien niet geschikt voor permanente huisvesting van kippen, maar kan wellicht wel dienst doen als nachthok of voor decoratieve doeleinden. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke tekortkomingen van dit hok voordat je het koopt. 💭

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, maandag in huis

  Bekijk prijs

  3. Dierenverblijf Kippenhok Serama

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Dierenverblijf Kippenhok Serama

  • list plusPrachtig design en past perfect in de tuin
  • list plusMakkelijk in elkaar te zetten met duidelijke instructies
  • list plusHandige kunststof mestlade maakt schoonmaken eenvoudig

  Nadelen Dierenverblijf Kippenhok Serama

   Beoordeling

   9.2 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   9.16
   Functionaliteit
   8.92
   Gebruiksgemak
   9.64
   Als trotse eigenaar van de Kippenhok Serama wil ik graag mijn ervaringen delen over dit stijlvolle en ruime dierenverblijf. Dit hok is speciaal ontworpen om kippen buiten te huisvesten, maar is ook geschikt voor konijnen. Met afmetingen van 210x90x133cm (LxBxH) biedt het genoeg ruimte voor de dieren om comfortabel rond te bewegen.

   Het eerste wat mij opviel aan de Kippenhok Serama is het prachtige design. Het hok is mooi afgewerkt en past perfect in onze tuin. Daarnaast is het hok super gemakkelijk in elkaar te zetten. Dankzij de duidelijke instructies had ik het hok zo in elkaar gezet. Dit is vooral handig voor mensen die geen ervaring hebben met het in elkaar zetten van dierenverblijven.

   Een ander geweldig kenmerk van de Kippenhok Serama is de handige kunststof mestlade. Hierdoor is het schoonmaken van het hok een fluitje van een cent. Je kunt de mestlade makkelijk uit het hok halen en leeggooien, waardoor je tijd en moeite bespaart. Daarnaast heeft het hok ook nog eens een praktische bergzolder, waar je bijvoorbeeld voer en andere spullen kunt opbergen.

   Wat betreft kwaliteit en duurzaamheid scoort de Kippenhok Serama ook hoog. Het hok is gemaakt van stevig materiaal en voelt solide aan. Ik ben ervan overtuigd dat het hok lang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

   Hoewel ik over het algemeen zeer tevreden ben met de Kippenhok Serama, heb ik geen specifieke nadelen kunnen vinden in de reviews die ik heb gelezen. Het lijkt erop dat andere gebruikers ook positieve ervaringen hebben met dit hok.

   Al met al kan ik de Kippenhok Serama van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een stijlvol en praktisch dierenverblijf. Het hok is eenvoudig in elkaar te zetten, heeft een mooi design en biedt genoeg ruimte voor kippen of konijnen. De handige kunststof mestlade en bergzolder maken het gebruiksgemak compleet. Dankzij de hoge kwaliteit en duurzaamheid zul je lang plezier hebben van dit hok.

   Verkrijgbaar bij:

   Bol.com

   Bekijk bij bol.com

   Bekijk prijs

   4. Kippenhok Golden Egg

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Kippenhok Golden Egg

   • list plusDuurzaam en stevig houten constructie
   • list plusExterne legnest voor eenvoudig verzamelen van eieren
   • list plusMakkelijk te reinigen en onderhouden dankzij gedeeltelijk open dak

   Nadelen Kippenhok Golden Egg

    Beoordeling

    8.9 Totale score
    Prijs/kwaliteit
    8.61
    Functionaliteit
    8.76
    Gebruiksgemak
    9.44
    Als kippenliefhebber ben ik ontzettend blij met het Kippenhok Golden Egg. Dit nachthok is niet alleen stijlvol, maar ook ontzettend functioneel. Met afmetingen van 120 x 62,5 x 107 cm biedt het voldoende ruimte voor mijn kippen om comfortabel te rusten en eieren te leggen.

    Een van de meest opvallende kenmerken van het Kippenhok Golden Egg is het externe legnest, waardoor ik eieren kan verzamelen zonder mijn kippen te storen. Daarnaast kan het dak gedeeltelijk worden geopend, waardoor het reinigen en onderhouden van het hok een eitje is. Dankzij het stevige hout is het hok robuust, maar toch makkelijk te verplaatsen.

    Het Kippenhok Golden Egg is een flinke verbetering ten opzichte van eerdere modellen. Het externe legnest is een geweldige toevoeging die het gebruiksgemak aanzienlijk vergroot. Daarnaast is de combinatie van duurzaamheid en esthetiek een groot verschil met eerdere versies, waardoor het hok zowel praktisch als mooi is.

    In vergelijking met andere hokken onderscheidt het Kippenhok Golden Egg zich door zijn doordachte ontwerp en hoogwaardige materialen. Het biedt een optimale balans tussen toegankelijkheid voor mij en comfort voor mijn kippen. De afmetingen zorgen voor voldoende bewegingsruimte, terwijl het externe legnest aantoont dat praktisch gemak een prioriteit is.

    Het Kippenhok Golden Egg is perfect voor kippenhouders die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogstaand nachthok dat zowel functioneel als mooi is. Het biedt een veilige en comfortabele omgeving voor kippen, terwijl het onderhoudsgemak en de verplaatsbaarheid het tot een veelzijdige keuze maken. Hoewel ik geen beoordelingen van gebruikers heb gezien, lijken de kenmerken en voordelen van het product veelbelovend.

    Al met al is het Kippenhok Golden Egg een uitstekende keuze voor kippenhouders die waarde hechten aan kwaliteit, gemak en design. Het combineert innovatieve functies met een solide constructie, wat resulteert in een hoogwaardig nachthok dat zowel praktisch als aantrekkelijk is. 🐔

    Verkrijgbaar bij:

    Bol.com

    Bekijk bij bol.com

    Bekijk prijs

    5. Duvo Cleo Skip Kippenhok

    Loading ...
    Ga naar laagste prijs

    Voordelen Duvo Cleo Skip Kippenhok

    • list plusStijlvol en functioneel ontwerp
    • list plusDuurzame en weerbestendige constructie
    • list plusHandige externe nestkast

    Nadelen Duvo Cleo Skip Kippenhok

    • list plusOpen bodem kan isolatie- en vochtproblemen veroorzaken
    • list plusMogelijk alleen geschikt voor 2 kippen in plaats van 3

    Beoordeling

    8.6 Totale score
    Prijs/kwaliteit
    9.09
    Functionaliteit
    9.04
    Gebruiksgemak
    8.12
    Het Duvo Cleo Skip Kippenhok is helemaal mijn ding! Als kippenliefhebber wil je natuurlijk een kippenhok dat er niet alleen goed uitziet, maar ook praktisch is. Met afmetingen van 105 x 65 x 70 cm biedt dit hok genoeg ruimte voor maar liefst 3 kippen. En het beste van alles? Het heeft zelfs een extern legnest! 🐔

    Het mooie design van dit kippenhok is echt een eyecatcher. Ik heb zoveel positieve reacties gehoord van andere gebruikers. Het hok ziet er stevig en stijlvol uit, met een prachtige bruine kleur die perfect past in elke tuin. En weet je wat? Het is ook nog eens super veilig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over enge roofdieren die je kippen lastigvallen.

    Maar laten we het hebben over dat externe legnest, want dat is echt een game changer. Het dak van het legnest klapt open, waardoor het rapen van eieren een fluitje van een cent is. Geen gedoe meer met de kippen lastigvallen, je kunt gewoon gemakkelijk bij de eieren. Hoe handig is dat?

    Oké, ik moet eerlijk zijn. Er zijn een paar minpunten die ik moet noemen. Sommige gebruikers hebben geklaagd dat de bodem van het hok open is, wat in de winter problemen kan veroorzaken. Het kan zorgen voor slechtere isolatie en vocht dat het hok kan binnendringen. En dat is natuurlijk niet goed voor de gezondheid en het comfort van je kippen. Dus houd daar rekening mee.️

    Maar al met al is het Duvo Cleo Skip Kippenhok echt een goede keuze voor kippenhouders zoals jij en ik. Het mooie design, de duurzaamheid en het handige externe legnest maken dit hok echt de moeite waard. Maar voordat je tot aankoop overgaat, is het wel goed om te weten dat het volgens een gebruiker misschien beter geschikt is voor 2 kippen in plaats van 3. Dus houd daar rekening mee bij het maken van je beslissing.

    Verkrijgbaar bij:

    Bol.com

    1 - 2 weken

    Bekijk prijs
    Amazon.nl

    Op voorraad

    Bekijk prijs

    6. Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x

    Loading ...
    Ga naar laagste prijs

    Voordelen Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x

    • list plusStevige en weerbestendige constructie gemaakt van hoogwaardig natuurlijk sparrenhout.
    • list plusBiedt voldoende ruimte voor konijnen met afmetingen van 85 cm lang, 52 cm breed en 85 cm hoog.
    • list plusBescherming tegen de elementen, inclusief regen, kou en felle zon.

    Nadelen Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x

    • list plusGemengde gebruikersreviews met sommige gebruikers die het hok klein en van lage kwaliteit vinden.

    Beoordeling

    8.4 Totale score
    Prijs/kwaliteit
    8.36
    Functionaliteit
    8.88
    Gebruiksgemak
    7.93
    Ik kan je vertellen, de Nobleza 40B45 - Konijnenhok - 138.3 x 52 x 85 cm - kippenhok - Wit/Grijs is echt een geweldige keuze als het gaat om het onderdak bieden aan je konijnen of pluimvee. Dit hok heeft een hoog platform, zodat je dieren veilig, droog en warm kunnen blijven, zelfs op regenachtige en koude dagen. En het beste is dat het ook bescherming biedt tegen die felle zon, zodat je dieren altijd een beetje schaduw hebben en niet verblind worden door dat intense licht.

    Wat dit hok echt onderscheidt van de rest, is de stevige constructie en weerbestendigheid. Het is gemaakt van hoogwaardig natuurlijk sparrenhout en is bedekt met een milieuvriendelijke, niet-giftige witte lak. Dit betekent dat het hok waterdicht, rotvrij, UV-bestendig en super duurzaam is. Je dieren zullen zich er echt thuis voelen.

    Met afmetingen van 85 cm lang, 52 cm breed en 85 cm hoog, biedt dit konijnenhok meer dan genoeg ruimte voor je pluizige vriendjes. Het heeft ook een bovenste platform van 70 cm lang, 50 cm hoog en 45 cm breed, zodat je dieren gemakkelijk bij hun nestkastjes kunnen komen. En als kers op de taart is er een handige verwijderbare lade aan de onderkant, zodat het schoonmaken van het hok een fluitje van een cent is.

    De omheiningen van dit hok zijn van topkwaliteit en zorgen ervoor dat je dieren een gezonde levensstijl kunnen leiden. Ze zorgen voor goede ventilatie en beschermen je harige vrienden tegen ongewenste roofdieren.

    Nu, wat betreft de ervaringen van andere gebruikers, de meningen zijn een beetje verdeeld. Sommige gebruikers zijn echt enthousiast over de kwaliteit en grootte van dit hok. Ze vinden het geweldig en het is super makkelijk in elkaar te zetten. Anderen zijn echter een beetje teleurgesteld en vinden het hok te klein en van lage kwaliteit.

    Al met al lijkt de Nobleza 40B45 - Konijnenhok - 138.3 x 52 x 85 cm - kippenhok - Wit/Grijs een goede keuze te zijn voor het huisvesten van je harige vriendjes. Het biedt een stevige constructie, genoeg ruimte en bescherming tegen de elementen. Maar hey, vergeet niet om die gemengde reviews in gedachten te houden en om naar je eigen behoeften en voorkeuren te luisteren voordat je een beslissing neemt. 🐰

    Verkrijgbaar bij:

    Bol.com

    Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

    Bekijk prijs

    7. Litter-Robot afvalzakken 50 stuks

    Loading ...
    Ga naar laagste prijs

    Voordelen Litter-Robot afvalzakken 50 stuks

    • list plusPerfecte pasvorm voor lekvrije aansluiting
    • list plusGrote capaciteit van 50 liners zorgt voor langdurige voorraad
    • list plusTijdsbesparend en gemakkelijk te plaatsen en verwijderen

    Nadelen Litter-Robot afvalzakken 50 stuks

     Beoordeling

     8.2 Totale score
     Prijs/kwaliteit
     7.69
     Functionaliteit
     7.8
     Gebruiksgemak
     8.67
     Ik ben verheugd om de Litter-Robot afvalzakken 50 stuks te introduceren, een essentiële toevoeging aan de Litter-Robot zelfreinigende kattenbak. Met deze liners wordt het reinigen en onderhouden van de kattenbak een fluitje van een cent. Dankzij het perfecte formaat en lekvrije materiaal hoef je je geen zorgen te maken over rommelige afvallades.

     Met een pakket van 50 liners ben je voor lange tijd voorzien, wat zorgt voor een continue schone omgeving voor jouw kat. De voorgesneden vorm en perfecte pasvorm maken het snel en gemakkelijk om ze te plaatsen en te verwijderen, waardoor je meer tijd kunt doorbrengen met je geliefde huisdier en minder tijd kwijt bent aan schoonmaken.

     Deze afvalzakken zijn ontworpen om het leven van zowel huisdieren als hun eigenaren te vergemakkelijken. De grote capaciteit van 50 liners zorgt voor een langdurige voorraad, waardoor je continu kunt genieten van een schonere leefomgeving voor jouw kat. De tijdsbesparing en het gemak dat deze liners bieden, maken ze een onmisbare accessoire voor kattenbezitters die streven naar ultieme hygiëne en efficiëntie in het onderhoud van de kattenbak.

     De Litter-Robot afvalzakken onderscheiden zich door hun perfecte pasvorm, lekvrije ontwerp, grote capaciteit en tijdsbesparende eigenschappen. Of je nu een nieuwe of ervaren kattenbezitter bent, deze afvalzakken zullen zeker een waardevolle toevoeging zijn aan jouw routine.

     Verkrijgbaar bij:

     Amazon.nl

     Op voorraad

     Bekijk prijs
     Bol.com

     Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

     Bekijk prijs

     8. sweeek - Kippenhok, galinette, 3

     Loading ...
     Ga naar laagste prijs

     Voordelen sweeek - Kippenhok, galinette, 3

     • list plusCapaciteit voor drie kippen

     Nadelen sweeek - Kippenhok, galinette, 3

     • list plusExtra beveiligingsmaatregelen kunnen nodig zijn

     Beoordeling

     7.9 Totale score
     Prijs/kwaliteit
     7.8
     Functionaliteit
     7.77
     Gebruiksgemak
     8.07
     Ik ben dol op ons Sweeek Kippenhok! Met ruimte voor drie kippen is het perfect voor wie graag verse eieren wil. Gemaakt van duurzaam vurenhout en met een asfaltvilt dak, is het bestand tegen regen en vocht. De gegalvaniseerde stalen roosters en uitwerplade zorgen voor stevigheid en duurzaamheid.

     Wat dit hok echt bijzonder maakt, is het doordachte ontwerp dat zowel de behoeften van de kippen als het gemak voor mij als eigenaar in gedachten houdt. Met een zitstok, schuifbaar ventilatieluik en vergrendelbare deuren, is het schoonmaken en verzorgen van de kippen een fluitje van een cent. En met panelen van 8 mm dik, biedt het ook nog eens stevige bescherming.

     Met afmetingen van 151x69,5x92,5cm en een gewicht van 25,5kg, past dit compacte kippenhok perfect in de meeste tuinen. Het vurenhouten ontwerp voegt een rustieke charme toe aan elke buitenruimte, waardoor het niet alleen functioneel is, maar ook een leuke toevoeging aan de tuin.

     Natuurlijk zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Afhankelijk van de locatie en de lokale fauna, wil je misschien extra beveiligingsmaatregelen nemen om de kippen volledig te beschermen tegen roofdieren.

     Al met al biedt ons Sweeek Kippenhok met kippenren een geweldige balans tussen functionaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Het is perfect voor wie op zoek is naar een hoogwaardig kippenhok dat niet alleen de kippen beschermt, maar ook een mooie toevoeging vormt voor de tuin. 🐔

     Verkrijgbaar bij:

     Bol.com

     1 - 2 weken

     Bekijk prijs

     9. Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs 155

     Loading ...
     Ga naar laagste prijs

     Voordelen Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs 155

     • list plusRuime afmetingen voor konijnen om vrij rond te kunnen bewegen en te rusten
     • list plusStevige constructie van dennenhout voor duurzaamheid en langdurig gebruik
     • list plusGemakkelijk schoon te maken dankzij de uitschuifbare lade

     Nadelen Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs 155

     • list plusNiet geschikt voor grote konijnenrassen

     Beoordeling

     7.5 Totale score
     Prijs/kwaliteit
     7.42
     Functionaliteit
     7.28
     Gebruiksgemak
     7.95
     Het Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs is echt iets voor mij, een konijnenliefhebber die wil dat zijn huisdieren zich comfortabel en veilig voelen. Met een afmeting van 155x53x70 cm hebben mijn konijntjes genoeg ruimte om rond te rennen en te relaxen.

     Wat dit konijnenhok echt onderscheidt, is het sterke dennenhout waarvan het gemaakt is. Hierdoor kan ik erop vertrouwen dat het hok lang meegaat, zelfs in verschillende weersomstandigheden. Het ontwerp is ook helemaal gericht op het comfort en de veiligheid van mijn konijntjes, zodat ze zich op hun gemak voelen.

     Wat ik echt fantastisch vind aan het Konijnenhok Sunshine is het nachthok en de uitloopren. Mijn konijntjes kunnen vrij bewegen en spelen wanneer ze maar willen. Het trappetje dat het nachthok en de uitloopren met elkaar verbindt, maakt het voor hen makkelijk om van het ene naar het andere deel te gaan.

     Een groot voordeel van dit konijnenhok is het makkelijke schoonmaakproces. Met de uitschuifbare lade is schoonmaken zo gepiept, zodat ik meer tijd kan besteden aan het genieten van mijn konijntjes. Dit is echt een handige functie die het onderhoud van het hok een stuk makkelijker maakt.

     Het Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs is perfect voor zowel tuinen als balkons. Het biedt mijn konijntjes een knusse en veilige thuis. Let wel op, dit hok is speciaal ontworpen voor konijnen en niet geschikt voor andere huisdieren.

     Hoewel er geen specifieke negatieve recensies beschikbaar zijn, is het belangrijk om te weten dat dit konijnenhok niet geschikt is voor grote konijnenrassen. Controleer dus goed de afmetingen om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor jouw konijntjes.

     Al met al is het Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs een geweldige keuze voor konijnenliefhebbers die hun huisdieren een comfortabele en veilige leefomgeving willen bieden. Het duurzame materiaal, de ruime afmetingen en het makkelijke schoonmaakproces maken dit konijnenhok een slimme investering. Houd er alleen rekening mee dat het niet geschikt is voor grote konijnenrassen. 😉

     Verkrijgbaar bij:

     Bol.com

     Uiterlijk 14 mei in huis

     Bekijk prijs

     10. Kippenhok met Buitenren Konijnenhok -Cavia

     Loading ...
     Ga naar laagste prijs

     Voordelen Kippenhok met Buitenren Konijnenhok -Cavia

     • list plusGeschikt voor diverse kleine dieren zoals kippen, konijnen en cavia's
     • list plusStevige constructie van geïmpregneerd zachthout en verzinkt metaaldraad
     • list plusHandige toegangspunten en gemakkelijk schoon te maken met stabiele metalen lade

     Nadelen Kippenhok met Buitenren Konijnenhok -Cavia

     • list plusMoet in de zomer in de schaduw staan om oververhitting te voorkomen
     • list plusRaadzaam om te positioneren zodat het beschermd is tegen wind en regen
     • list plusGeschikt voor buitengebruik, dus kan worden beïnvloed door de weersomstandigheden

     Beoordeling

     7.4 Totale score
     Prijs/kwaliteit
     7.66
     Functionaliteit
     7.58
     Gebruiksgemak
     6.87
     Ik ben dol op het Kippenhok met Buitenren - Konijnenhok - Cavia Kooi - Caviakooi van 188 x 70.00 x 117 cm. Het is perfect voor mijn kippen, kuikens, kwartels, konijnen en cavia's. Met stevig geïmpregneerd zachthout en verzinkt metaaldraad, houdt het roofdieren zoals marters en vossen op afstand. En de handige metalen schuif maakt het openen en sluiten van de deur super makkelijk!

     Ik kan ook de kippenhokken apart gebruiken voor mijn verschillende dieren, wat geweldig is. En het schoonmaken is een fluitje van een cent dankzij de stabiele metalen lade aan de onderkant. Het dak en de nestkast zijn bedekt met dakleer, en het deksel van de nestkast is gemakkelijk te openen, wat het rapen van eieren een eitje maakt. En het voldoet aan de wettelijke eisen van de biologische landbouw voor legkippen.

     Met afmetingen van ongeveer 188 x 70,00 x 117 cm en een stevige wanddikte van circa 9 mm, biedt dit hok voldoende ruimte en stevigheid voor mijn dieren. Ik moet er wel voor zorgen dat het in de zomer in de schaduw staat om oververhitting te voorkomen. En ik moet het ook beschermen tegen wind en regen, zodat het een veilige en comfortabele omgeving blijft voor mijn dieren.

     Al met al is de Liese kippenhok een geweldige oplossing voor het huisvesten van mijn kleine dieren. Met zijn duurzame materialen, handige toegangspunten en ruime afmetingen, is het de perfecte keuze voor mij als eigenaar die op zoek is naar een veelzijdige en goed doordachte behuizing voor mijn geliefde dieren. 🐔

     Verkrijgbaar bij:

     Bol.com

     Bekijk bij bol.com

     Bekijk prijs
     hero illustration
     Bestenu

     Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

     Bestenu

     Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kippenhokken. Er zijn namelijk 629 verschillende op de markt ...

     Bedankt voor het lezen!