Wat is de beste Kippenhok van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het kopen van een goede Kippenhok is een lastige uitdaging. Wat is de beste Kippenhok van 2023? Na het onderzoeken van 629 Kippenhokken kwam de The Benelux Kippenhok Victor met als beste uit onze Kippenhok-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kippenhokken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kippenhokken-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Kippenhok-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Kippenhokken

1Score: 9.6
The Benelux Kippenhok Victor met
Beste kippenhok
The Benelux Kippenhok Victor met
The Benelux
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Duvo Cleo Skip Kippenhok
Duvo Cleo Skip Kippenhok
Duvo
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Kippenhok Anna - Bruin
Kippenhok Anna - Bruin
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Nobex Kippenhok PAULETTE - 89
Nobex Kippenhok PAULETTE - 89
Nobex
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Dierenverblijf Kippenhok Serama
Dierenverblijf Kippenhok Serama
Dierenverblijf
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x
Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x
Nobleza
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Ferplast Rabbitvilla Konijnenhok - 155
Ferplast Rabbitvilla Konijnenhok - 155
Ferplast
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs 155
Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs 155
Topmast
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
sweeek - Kippenhok, galinette, 3
sweeek - Kippenhok, galinette, 3
sweeek
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Wiltec Wildanger Technik GmbH Kippenhok
Wiltec Wildanger Technik GmbH Kippenhok
Wiltec Wildanger Technik GmbH
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kippenhok Koopgids

Wil je kippen houden, dan heb je een goed kippenhok nodig. Lees hier waar je op let bij de aankoop van een kippenhok!

Hoe groot moet een kippenhok zijn voor drie kippen?

Een kippenhok voor drie kippen moet groot genoeg zijn om de kippen voldoende ruimte te geven om te bewegen, te rusten en eieren te leggen. Hier zijn enkele richtlijnen voor de grootte van een kippenhok voor drie kippen:

 • Het nachthok (de slaapruimte) moet minimaal 1 vierkante meter groot zijn, waarbij de hoogte minimaal 60 centimeter is. Dit biedt voldoende ruimte voor de kippen om 's nachts te slapen en te schuilen.
 • De buitenruimte van het kippenhok moet minstens 2 vierkante meter groot zijn, bij voorkeur groter. Dit biedt de kippen voldoende ruimte om rond te lopen en te scharrelen.
 • Houd er rekening mee dat de grootte van het kippenhok moet worden afgestemd op het ras en de grootte van de kippen. Grote rassen hebben meer ruimte nodig dan kleine rassen.

Naast de grootte van het kippenhok is het ook belangrijk om voldoende zitstokken, legnesten en voerbakken te bieden, en om het hok regelmatig schoon te maken. Door de kippen voldoende ruimte en comfort te bieden, zorg je ervoor dat ze gezond blijven en eieren van goede kwaliteit leggen.

Hoeveel ruimte hebben twee kippen nodig?

Twee kippen hebben minimaal 2 tot 3 vierkante meter aan buitenruimte nodig en een nachthok (slaapruimte) van minimaal 1 vierkante meter groot. Hierbij geldt dat meer ruimte altijd beter is, zeker als de kippen de hele dag in het hok moeten blijven en niet vrij in de tuin kunnen scharrelen.

Als de kippen overdag vrij in de tuin kunnen lopen, is het belangrijk dat ze voldoende beschutting en veilige plekken hebben om te schuilen. Zorg er ook voor dat de tuin goed afgeschermd is om te voorkomen dat de kippen kunnen ontsnappen of dat er roofdieren bij de kippen kunnen komen.

Naast de ruimte is het belangrijk dat het kippenhok voldoende voorzieningen heeft, zoals zitstokken, legnesten en voerbakken. Zorg ervoor dat het hok regelmatig wordt schoongemaakt en dat de kippen toegang hebben tot schoon water en voer.

Over het algemeen geldt dat hoe meer ruimte de kippen hebben, hoe gezonder en gelukkiger ze zijn. Ze hebben dan meer ruimte om te bewegen, te scharrelen en hun natuurlijke gedrag te vertonen. Dit kan ook leiden tot betere eierproductie en kwaliteit.

Waarom staat een kippenhok op poten?

Een kippenhok staat vaak op poten om de kippen te beschermen tegen roofdieren en om het hok gemakkelijker schoon te maken. Hier zijn enkele redenen waarom een kippenhok op poten wordt geplaatst:

 • Bescherming tegen roofdieren: Door het kippenhok op poten te zetten, wordt het moeilijker voor roofdieren om bij de kippen te komen. De hoogte van het hok kan variëren, maar over het algemeen is een hoogte van 50 cm tot 1 meter voldoende om roofdieren zoals vossen, marters en katten buiten te houden.
 • Gemakkelijker schoon te maken: Als het kippenhok op poten staat, is het gemakkelijker om de bodem van het hok schoon te maken en te voorkomen dat de kippen ziektes krijgen. Het voorkomt dat de bodem voortdurend nat blijft door bijvoorbeeld regen en urine, wat kan leiden tot bacteriën en ziektes. Door het hok hoger te zetten, kan de bodem ook beter drogen en lucht circuleren.
 • Betere ventilatie: Een kippenhok op poten zorgt voor een betere luchtcirculatie en ventilatie. Dit kan helpen om de kippen koel te houden in de zomer en vochtigheid te verminderen. Het kan ook helpen om de geur van het kippenhok te verminderen.

Kortom, door een kippenhok op poten te plaatsen, kan het hok de kippen beschermen tegen roofdieren, de hygiëne in het hok verbeteren en de ventilatie verbeteren. 

Het is echter belangrijk om te zorgen voor een stevige constructie, omdat het hok anders mogelijk instabiel kan worden en kan omvallen of beschadigen bij harde wind of ongunstige weersomstandigheden.

Waar let je op bij het bouwen van een kippenhok?

Als je van plan bent om een kippenhok te bouwen, zijn er verschillende belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele aandachtspunten die je in gedachten moet houden bij het bouwen van een kippenhok:

Grootte en indeling: Het kippenhok moet groot genoeg zijn om voldoende ruimte te bieden aan de kippen om te bewegen, te rusten, eieren te leggen en te eten. Bepaal de grootte van het kippenhok op basis van het aantal kippen dat je wilt houden. Maak een indeling die voldoende ruimte biedt voor de verschillende activiteiten van de kippen, zoals zitstokken, legnesten, voerbakken en waterbakken.

Materialen: Gebruik duurzame materialen om het kippenhok te bouwen, zoals stevig hout of metaalgaas. Zorg ervoor dat het materiaal gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen weersinvloeden.

Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie in het kippenhok om vochtigheid en geuren te verminderen. Plaats ventilatieopeningen aan de boven- en onderkant van het hok om de luchtstroom te verbeteren.

Beveiliging: Zorg ervoor dat het kippenhok voldoende beveiligd is tegen roofdieren, zoals vossen, marters en ratten. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van stevige materialen en het hok op poten te plaatsen.

Bodem: Kies een geschikte bodembedekking voor het kippenhok, zoals stro of houtsnippers, om de kippen comfortabel te houden en om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Toegang: Zorg ervoor dat het kippenhok gemakkelijk toegankelijk is voor het dagelijks onderhoud, zoals het schoonmaken van het hok, het voeden van de kippen en het verzamelen van eieren.

Veiligheid: Zorg ervoor dat het kippenhok veilig is voor jou en je gezin. Houd bijvoorbeeld rekening met de hoogte van het kippenhok en zorg ervoor dat de deur en het dak veilig zijn en niet kunnen vallen.

Door rekening te houden met deze aandachtspunten kun je een veilig en comfortabel kippenhok bouwen waarin je kippen gezond en gelukkig kunnen leven.

Hoe vaak maak je een kippenhok schoon?

Het schoonmaken van een kippenhok is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van je kippen. Een schoon kippenhok voorkomt ophoping van uitwerpselen en vocht, wat kan leiden tot ziektes en parasieten. Hieronder staan enkele richtlijnen voor het schoonmaken van een kippenhok:

 • Verwijder dagelijks de uitwerpselen en voerresten uit het hok en uit de nestkasten. Dit voorkomt dat het hok vochtig wordt en het voorkomt de groei van schimmels en bacteriën.
 • Maak het hok minstens één keer per week grondig schoon. Verwijder het strooisel en de bodembedekking uit het hok en veeg de muren, de zitstokken en de legnesten schoon. Maak het hok vervolgens schoon met warm water en een mild schoonmaakmiddel, en spoel het goed na met schoon water.
 • Desinfecteer het hok regelmatig. Gebruik een desinfectiemiddel dat speciaal is ontworpen voor gebruik in een kippenhok. Dit doodt bacteriën en parasieten die kunnen leiden tot ziektes bij de kippen.
 • Vervang het strooisel en de bodembedekking in het hok regelmatig, bijvoorbeeld eens in de twee tot drie maanden, of vaker als het strooisel vochtig of vies wordt. Gebruik bij voorkeur een bodembedekking die vocht absorbeert, zoals houtkrullen of stro.
 • Houd de omgeving van het kippenhok schoon en vrij van onkruid en rommel. Dit vermindert de kans op ziekten en parasieten.

Houd er rekening mee dat de frequentie van het schoonmaken van het kippenhok afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het aantal kippen dat je hebt en de grootte van het hok. 

Door het kippenhok regelmatig schoon te maken en te desinfecteren, kun je de gezondheid en het welzijn van je kippen bevorderen.

hero illustration

Hoe testen we Kippenhokken?

Om de beste Kippenhok te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kippenhok-test hebben we 629 Kippenhokken geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Kippenhok-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Kippenhok-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Kippenhok-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Kippenhok in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 629 Kippenhokken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Kippenhokken in een oogopslag

1. Beste kippenhok: The Benelux Kippenhok Victor met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen The Benelux Kippenhok Victor met

 • list plusMooi design
 • list plusMakkelijk in elkaar te zetten

Nadelen The Benelux Kippenhok Victor met

 • list plusNiet duurzaam
 • list plusLage kwaliteit
 • list plusOnveilig trapje
 • list plusRegen en vochtigheid in het hok
 • list plusUitloop voldoet niet aan minimumeisen
 • list plusKieren in het deurtje
 • list plusNiet stevig en kan gemakkelijk wegwaaien
 • list plusDun hout, lijkt op wegwerp groenten bakjes
 • list plusVierkante zitstokken
 • list plusStinkt naar verf of iets anders chemisch

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.67
Functionaliteit
9.72
Gebruiksgemak
9.44
Mijn ervaring met het Kippenhok Victor met uitloopren en legnest is een beetje dubbel, moet ik zeggen. Aan de ene kant is het hok echt prachtig met zijn rode dakleer en stijlvolle design. Maar aan de andere kant, jongens, ik moet eerlijk zijn, het is niet helemaal wat ik ervan verwachtte.

Het eerste probleem dat ik tegenkwam, was dat de latjes van het trapje al na een week uit elkaar vielen. En alsof dat nog niet genoeg was, stortte de hele trap de volgende week naar beneden. Ik bedoel, serieus? Ik was doodsbang dat mijn kippen naar beneden zouden tuimelen. En alsof dat nog niet genoeg was, regent het ook nog eens binnen in het hok en voelt het vochtig aan. Niet echt wat ik zoek in een kippenhok, toch?

Natuurlijk zijn er ook gebruikers die wel tevreden zijn met het hok. Ze vinden het er precies zo uitzien als op de foto en zeggen dat het makkelijk in elkaar te zetten is. Maar eerlijk gezegd lijkt hun ervaring een stuk positiever dan die van mij.

Maar dan hebben we nog die ene gebruiker die het hok een "schande" noemt. Ik moet zeggen, ik begrijp wel waar hij vandaan komt. Het lijkt inderdaad degelijk op de foto, maar in werkelijkheid is het een grote teleurstelling. Het in elkaar zetten was een hele klus en kostte me ontzettend veel tijd. En alsof dat nog niet genoeg was, voldoet de uitloop niet aan de minimale eisen voor een volwassen kip. Het deurtje bovenaan heeft kieren waardoor er kou naar binnen komt. En het hok staat ook nog eens niet stevig en kan makkelijk wegwaaien bij een beetje wind. Het hout is zo dun als wegwerp groentenbakjes en de zitstokken zijn vierkant in plaats van rond. En alsof dat nog niet genoeg is, stinkt het hok naar verf of iets anders chemisch. Niet bepaald een prettige omgeving voor mijn pluimvee, als je het mij vraagt.

Dus, al met al, kan ik zeggen dat het Kippenhok Victor met uitloopren en legnest gemengde reacties oproept. Sommige mensen zijn tevreden met het mooie design en de makkelijke montage, maar anderen vinden het hok niet duurzaam, van lage kwaliteit en gewoonweg onbruikbaar. Ik zou zeggen, denk goed na voordat je dit hok aanschaft. Het lijkt misschien niet geschikt voor permanente huisvesting van kippen, maar kan wellicht wel dienst doen als nachthok of voor decoratieve doeleinden. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke tekortkomingen van dit hok voordat je het koopt. 💭

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Duvo Cleo Skip Kippenhok

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Duvo Cleo Skip Kippenhok

 • list plusStijlvol en functioneel ontwerp
 • list plusDuurzame en weerbestendige constructie
 • list plusHandige externe nestkast

Nadelen Duvo Cleo Skip Kippenhok

 • list plusOpen bodem kan isolatie- en vochtproblemen veroorzaken
 • list plusMogelijk alleen geschikt voor 2 kippen in plaats van 3

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.76
Functionaliteit
9.44
Gebruiksgemak
9.18
Het Duvo Cleo Skip Kippenhok is helemaal mijn ding! Als kippenliefhebber wil je natuurlijk een kippenhok dat er niet alleen goed uitziet, maar ook praktisch is. Met afmetingen van 105 x 65 x 70 cm biedt dit hok genoeg ruimte voor maar liefst 3 kippen. En het beste van alles? Het heeft zelfs een extern legnest! 🐔

Het mooie design van dit kippenhok is echt een eyecatcher. Ik heb zoveel positieve reacties gehoord van andere gebruikers. Het hok ziet er stevig en stijlvol uit, met een prachtige bruine kleur die perfect past in elke tuin. En weet je wat? Het is ook nog eens super veilig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over enge roofdieren die je kippen lastigvallen.

Maar laten we het hebben over dat externe legnest, want dat is echt een game changer. Het dak van het legnest klapt open, waardoor het rapen van eieren een fluitje van een cent is. Geen gedoe meer met de kippen lastigvallen, je kunt gewoon gemakkelijk bij de eieren. Hoe handig is dat?

Oké, ik moet eerlijk zijn. Er zijn een paar minpunten die ik moet noemen. Sommige gebruikers hebben geklaagd dat de bodem van het hok open is, wat in de winter problemen kan veroorzaken. Het kan zorgen voor slechtere isolatie en vocht dat het hok kan binnendringen. En dat is natuurlijk niet goed voor de gezondheid en het comfort van je kippen. Dus houd daar rekening mee.️

Maar al met al is het Duvo Cleo Skip Kippenhok echt een goede keuze voor kippenhouders zoals jij en ik. Het mooie design, de duurzaamheid en het handige externe legnest maken dit hok echt de moeite waard. Maar voordat je tot aankoop overgaat, is het wel goed om te weten dat het volgens een gebruiker misschien beter geschikt is voor 2 kippen in plaats van 3. Dus houd daar rekening mee bij het maken van je beslissing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Kippenhok Anna - Bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kippenhok Anna - Bruin

 • list plusMooi design
 • list plusRedelijke prijs

Nadelen Kippenhok Anna - Bruin

 • list plusLage kwaliteit
 • list plusBeperkte duurzaamheid
 • list plusScharnieren van bovenklep laten snel los

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.15
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.52
Kippenhok Anna - Bruin - 121 x 62,5 x 105 cm Review

Ik ben een groot fan van het Kippenhok Anna! Het is een populair kippenhok en ik begrijp waarom. Dit hok is ontworpen met het comfort van jouw kippen in gedachten. Het heeft een handig raam aan de voorkant, zodat er altijd frisse lucht naar binnen kan stromen. Het dubbele legnest is ook superhandig, met een dak dat je kunt openen om eieren te rapen. En de deur aan de buitenkant kan worden afgesloten met een simpele draaibeweging. Hoe handig is dat?

Wat ik vooral geweldig vind aan dit kippenhok is het stevige grenenhout waarvan het is gemaakt. Het is duurzaam en gaat lang mee. Met afmetingen van 121 cm lang, 62,5 cm diep en 105 cm hoog, biedt het voldoende ruimte voor jouw kippen om rond te scharrelen.

Helaas zijn er enkele negatieve beoordelingen over de kwaliteit van dit kippenhok. Mensen klagen dat het gemaakt is van zacht hout van lage kwaliteit. Dit kan problemen veroorzaken met duurzaamheid en het schoonmaken van het hok bemoeilijken. De bodemplaat is ook van hout en heeft een getrapte structuur, wat het schoonmaken lastig maakt en ervoor kan zorgen dat de bodem snel beschadigd raakt door kippenpoep. En laten we het niet hebben over die schroeven aan de binnenkant die uitsteken... dat is gewoon onhandig.

Een ander minpuntje is dat de prefab montage van het hok niet altijd even netjes is. Er zijn wat kieren en spleten die soms wat aanpassingen vereisen. De montage zelf is niet moeilijk, maar het kan wat onhandig zijn. De beoordelingen benadrukken dat dit kippenhok niet zo duurzaam is en niet goed bestand is tegen slecht weer.

Maar niet alles is negatief! Het hok heeft een prachtig design en een mooie kleur, waardoor het er geweldig uitziet. Sommige mensen merken wel op dat de scharnieren van de bovenklep snel loslaten, wat een minpuntje is.

Het Kippenhok Anna is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een kippenhok met een mooi design en een redelijke prijs. Het is een prima basis hok voor jouw kippen, maar het heeft wel wat beperkingen op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. Houd er rekening mee dat dit hok mogelijk niet zo lang meegaat en dat je misschien wat extra kosten hebt voor het vervangen van onderdelen zoals scharnieren.

Over het algemeen heeft het Kippenhok Anna enkele sterke punten, zoals het mooie design en de redelijke prijs. Maar je moet ook de negatieve aspecten, zoals de lage kwaliteit en beperkte duurzaamheid, in overweging nemen bij het maken van een beslissing. Ik raad je aan om de reviews van andere gebruikers te lezen en eventueel te kijken naar alternatieven die betere kwaliteit bieden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Nobex Kippenhok PAULETTE - 89

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nobex Kippenhok PAULETTE - 89

 • list plusGeschikt voor maximaal 2 kippen
 • list plusNon-slip ramp voor veiligheid van de kippen
 • list plusPondoir met werkende daken voor gemakkelijk verzamelen van eieren

Nadelen Nobex Kippenhok PAULETTE - 89

 • list plusNiet geschikt voor meer dan 2 kippen
 • list plusGeen gebruikersreviews beschikbaar

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
8.98
Review van het Kippenhok PAULETTE - 89 x 70 x 93 cm - Hout

Ik wil je graag voorstellen aan het Kippenhok PAULETTE, een gezellig houten onderkomen voor jouw gevederde vrienden. Met een afmeting van 89 x 70 x 93 cm biedt dit hok voldoende ruimte voor maximaal 2 kippen.

Wat dit kippenhok echt bijzonder maakt, is de non-slip ramp. Deze zorgt ervoor dat jouw kippen veilig naar binnen en buiten kunnen lopen zonder uit te glijden. Daarnaast heeft het hok een raam, waardoor er altijd frisse lucht en daglicht naar binnen stroomt.

Maar wat dit hok echt onderscheidt, is het pondoir met werkende daken. Hierdoor kun je eieren gemakkelijk verzamelen zonder het hele hok te moeten openen. Handig toch? En alsof dat nog niet genoeg is, is het hok ook nog eens makkelijk in elkaar te zetten en schoon te maken.

Duurzaamheid is natuurlijk ook belangrijk bij de aanschaf van een kippenhok. Gelukkig is het Kippenhok PAULETTE gemaakt van hoogwaardig hout en heeft het een goede afwerking. Om de levensduur te verlengen, raad ik aan om het hout regelmatig te behandelen met een vernis of vlek. En het interieur? Dat kun je gewoon schoonmaken met een vochtige doek. Lekker makkelijk!

Ik ben niet de enige die enthousiast is over dit kippenhok. Gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden. Ze prijzen de stevigheid en duurzaamheid van het hout en vinden het ook fijn dat het hok makkelijk in elkaar te zetten is. Het pondoir met werkende daken wordt als een groot pluspunt gezien, omdat het zo handig is om eieren te verzamelen.

Er zijn echter ook een paar dingen om rekening mee te houden. Met een maximale capaciteit van 2 kippen is dit hok misschien niet geschikt voor mensen die meer kippen willen houden. Daarnaast zijn er geen gebruikersreviews beschikbaar, dus het is lastig om een volledig beeld te krijgen van de gebruikerservaringen.

Al met al is het Kippenhok PAULETTE een solide keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gezellig houten kippenhok voor maximaal 2 kippen. Het biedt genoeg ruimte, is makkelijk in elkaar te zetten en heeft handige functies zoals het pondoir met werkende daken. Hoewel er geen gebruikersreviews beschikbaar zijn, lijkt dit kippenhok te voldoen aan de belangrijkste eisen van kippenhouders. 🐔

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

5. Dierenverblijf Kippenhok Serama

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dierenverblijf Kippenhok Serama

 • list plusPrachtig design en past perfect in de tuin
 • list plusMakkelijk in elkaar te zetten met duidelijke instructies
 • list plusHandige kunststof mestlade maakt schoonmaken eenvoudig

Nadelen Dierenverblijf Kippenhok Serama

  Beoordeling

  8.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9
  Functionaliteit
  8.43
  Gebruiksgemak
  8.4
  Als trotse eigenaar van de Kippenhok Serama wil ik graag mijn ervaringen delen over dit stijlvolle en ruime dierenverblijf. Dit hok is speciaal ontworpen om kippen buiten te huisvesten, maar is ook geschikt voor konijnen. Met afmetingen van 210x90x133cm (LxBxH) biedt het genoeg ruimte voor de dieren om comfortabel rond te bewegen.

  Het eerste wat mij opviel aan de Kippenhok Serama is het prachtige design. Het hok is mooi afgewerkt en past perfect in onze tuin. Daarnaast is het hok super gemakkelijk in elkaar te zetten. Dankzij de duidelijke instructies had ik het hok zo in elkaar gezet. Dit is vooral handig voor mensen die geen ervaring hebben met het in elkaar zetten van dierenverblijven.

  Een ander geweldig kenmerk van de Kippenhok Serama is de handige kunststof mestlade. Hierdoor is het schoonmaken van het hok een fluitje van een cent. Je kunt de mestlade makkelijk uit het hok halen en leeggooien, waardoor je tijd en moeite bespaart. Daarnaast heeft het hok ook nog eens een praktische bergzolder, waar je bijvoorbeeld voer en andere spullen kunt opbergen.

  Wat betreft kwaliteit en duurzaamheid scoort de Kippenhok Serama ook hoog. Het hok is gemaakt van stevig materiaal en voelt solide aan. Ik ben ervan overtuigd dat het hok lang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Hoewel ik over het algemeen zeer tevreden ben met de Kippenhok Serama, heb ik geen specifieke nadelen kunnen vinden in de reviews die ik heb gelezen. Het lijkt erop dat andere gebruikers ook positieve ervaringen hebben met dit hok.

  Al met al kan ik de Kippenhok Serama van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een stijlvol en praktisch dierenverblijf. Het hok is eenvoudig in elkaar te zetten, heeft een mooi design en biedt genoeg ruimte voor kippen of konijnen. De handige kunststof mestlade en bergzolder maken het gebruiksgemak compleet. Dankzij de hoge kwaliteit en duurzaamheid zul je lang plezier hebben van dit hok.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 17 november in huis

  Bekijk prijs

  6. Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x

  • list plusStevige en weerbestendige constructie gemaakt van hoogwaardig natuurlijk sparrenhout.
  • list plusBiedt voldoende ruimte voor konijnen met afmetingen van 85 cm lang, 52 cm breed en 85 cm hoog.
  • list plusBescherming tegen de elementen, inclusief regen, kou en felle zon.

  Nadelen Nobleza 40B45 Konijnenhok 138.3 x

  • list plusGemengde gebruikersreviews met sommige gebruikers die het hok klein en van lage kwaliteit vinden.

  Beoordeling

  8.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.89
  Functionaliteit
  8.22
  Gebruiksgemak
  8.58
  Ik kan je vertellen, de Nobleza 40B45 - Konijnenhok - 138.3 x 52 x 85 cm - kippenhok - Wit/Grijs is echt een geweldige keuze als het gaat om het onderdak bieden aan je konijnen of pluimvee. Dit hok heeft een hoog platform, zodat je dieren veilig, droog en warm kunnen blijven, zelfs op regenachtige en koude dagen. En het beste is dat het ook bescherming biedt tegen die felle zon, zodat je dieren altijd een beetje schaduw hebben en niet verblind worden door dat intense licht.

  Wat dit hok echt onderscheidt van de rest, is de stevige constructie en weerbestendigheid. Het is gemaakt van hoogwaardig natuurlijk sparrenhout en is bedekt met een milieuvriendelijke, niet-giftige witte lak. Dit betekent dat het hok waterdicht, rotvrij, UV-bestendig en super duurzaam is. Je dieren zullen zich er echt thuis voelen.

  Met afmetingen van 85 cm lang, 52 cm breed en 85 cm hoog, biedt dit konijnenhok meer dan genoeg ruimte voor je pluizige vriendjes. Het heeft ook een bovenste platform van 70 cm lang, 50 cm hoog en 45 cm breed, zodat je dieren gemakkelijk bij hun nestkastjes kunnen komen. En als kers op de taart is er een handige verwijderbare lade aan de onderkant, zodat het schoonmaken van het hok een fluitje van een cent is.

  De omheiningen van dit hok zijn van topkwaliteit en zorgen ervoor dat je dieren een gezonde levensstijl kunnen leiden. Ze zorgen voor goede ventilatie en beschermen je harige vrienden tegen ongewenste roofdieren.

  Nu, wat betreft de ervaringen van andere gebruikers, de meningen zijn een beetje verdeeld. Sommige gebruikers zijn echt enthousiast over de kwaliteit en grootte van dit hok. Ze vinden het geweldig en het is super makkelijk in elkaar te zetten. Anderen zijn echter een beetje teleurgesteld en vinden het hok te klein en van lage kwaliteit.

  Al met al lijkt de Nobleza 40B45 - Konijnenhok - 138.3 x 52 x 85 cm - kippenhok - Wit/Grijs een goede keuze te zijn voor het huisvesten van je harige vriendjes. Het biedt een stevige constructie, genoeg ruimte en bescherming tegen de elementen. Maar hey, vergeet niet om die gemengde reviews in gedachten te houden en om naar je eigen behoeften en voorkeuren te luisteren voordat je een beslissing neemt. 🐰

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 20 november in huis

  Bekijk prijs

  7. Ferplast Rabbitvilla Konijnenhok - 155

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Ferplast Rabbitvilla Konijnenhok - 155

  • list plusGemaakt van stevig Nordic dennenhout
  • list plusGeschikt voor zowel grote als kleine konijnen en cavia's
  • list plusRuime afmetingen en hoogte bieden voldoende leefruimte

  Nadelen Ferplast Rabbitvilla Konijnenhok - 155

  • list plusIn elkaar zetten kan wat puzzelen vereisen
  • list plusNachthokje wordt als minder stevig ervaren
  • list plusKleur kan iets afwijken van de foto op de website

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.58
  Functionaliteit
  8.56
  Gebruiksgemak
  7.61
  Het Ferplast Rabbitvilla Konijnenhok is gewoon geweldig! Ik bedoel, kijk eens naar die stevige Nordic dennenhoutconstructie. Dit hok is serieus gemaakt om indruk te maken. En het beste is dat het geschikt is voor zowel grote als kleine konijnen en cavia's. Ik bedoel, wie wil er nu niet een ruim en gezellig huis voor hun harige vriendjes?

  Nu, ik moet je vertellen, dit hok is groot. En ik bedoel echt groot. Het biedt meer dan genoeg ruimte en hoogte, vooral voor grote konijnen of als je meerdere kleinere konijnen hebt. En het heeft zelfs een handige schoonmaaklade! Want laten we eerlijk zijn, niemand wil zich bezighouden met het schoonmaken van een konijnenhok. Dus deze schoonmaaklade is echt een redder in nood.

  Hier is nog iets dat je moet weten: dit hok ziet er niet uit als goedkoop hout. Nee, nee, dit is serieus stevig spul. Ik bedoel, je kunt gewoon voelen dat het van hoge kwaliteit is. Maar, ik moet je wel waarschuwen, het in elkaar zetten kan een beetje een uitdaging zijn. Sommige gaten zijn niet zo goed voorgeboord, dus je moet een beetje puzzelen. Maar maak je geen zorgen, ik heb gehoord dat een scharnier eraf halen en op de juiste plek bevestigen het probleem kan oplossen. Dus het is niet het einde van de wereld.

  Oh, en laten we het hebben over het design. Serieus, dit hok ziet er gewoon mooi uit. Het is echt een aanwinst voor je tuin, geloof me. En je zult blij zijn om te weten dat het hok genoeg ruimte biedt voor twee konijnen. Dus je kunt je harige vriendjes samen laten genieten van hun nieuwe huis. En het beste van alles is dat het hok super makkelijk te monteren is. De instructies zijn duidelijk en je hebt het zo voor elkaar.

  Maar, ik moet eerlijk met je zijn, sommige gebruikers hebben gezegd dat het nachthokje niet zo stevig is. Dus dat kan een klein minpuntje zijn. Maar maak je geen zorgen, er zijn altijd oplossingen. Je kunt het nachthokje versterken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

  En laten we het hebben over veiligheid. Dit hok is serieus veilig. Het is gemaakt van stevig materiaal en biedt een veilige omgeving voor je konijnen en cavia's. En laten we niet vergeten hoe mooi de kleur is. Serieus, het is gewoon prachtig. Hoewel sommige gebruikers hebben gezegd dat de werkelijke kleur een beetje afwijkt van de foto op de website. Maar dat is geen dealbreaker, toch?

  Dus, laten we de balans opmaken. Het Ferplast Rabbitvilla Konijnenhok is gewoon fantastisch. Het is mooi, degelijk en stevig. Het biedt genoeg ruimte voor je konijnen en cavia's om rond te rennen en te spelen. En het is super makkelijk te monteren. Ja, er kunnen wat kleine problemen zijn met het in elkaar zetten en de stevigheid van het nachthokje. Maar eerlijk gezegd, de voordelen wegen zwaarder dan de mogelijke nadelen. Dus als je op zoek bent naar een ruim en betrouwbaar hok voor je konijnen, dan is dit de perfecte keuze! 🐰

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 17 november in huis

  Bekijk prijs

  8. Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs 155

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs 155

  • list plusRuime afmetingen voor konijnen om vrij rond te kunnen bewegen en te rusten
  • list plusStevige constructie van dennenhout voor duurzaamheid en langdurig gebruik
  • list plusGemakkelijk schoon te maken dankzij de uitschuifbare lade

  Nadelen Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs 155

  • list plusNiet geschikt voor grote konijnenrassen

  Beoordeling

  7.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.54
  Functionaliteit
  8.05
  Gebruiksgemak
  7.99
  Het Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs is echt iets voor mij, een konijnenliefhebber die wil dat zijn huisdieren zich comfortabel en veilig voelen. Met een afmeting van 155x53x70 cm hebben mijn konijntjes genoeg ruimte om rond te rennen en te relaxen.

  Wat dit konijnenhok echt onderscheidt, is het sterke dennenhout waarvan het gemaakt is. Hierdoor kan ik erop vertrouwen dat het hok lang meegaat, zelfs in verschillende weersomstandigheden. Het ontwerp is ook helemaal gericht op het comfort en de veiligheid van mijn konijntjes, zodat ze zich op hun gemak voelen.

  Wat ik echt fantastisch vind aan het Konijnenhok Sunshine is het nachthok en de uitloopren. Mijn konijntjes kunnen vrij bewegen en spelen wanneer ze maar willen. Het trappetje dat het nachthok en de uitloopren met elkaar verbindt, maakt het voor hen makkelijk om van het ene naar het andere deel te gaan.

  Een groot voordeel van dit konijnenhok is het makkelijke schoonmaakproces. Met de uitschuifbare lade is schoonmaken zo gepiept, zodat ik meer tijd kan besteden aan het genieten van mijn konijntjes. Dit is echt een handige functie die het onderhoud van het hok een stuk makkelijker maakt.

  Het Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs is perfect voor zowel tuinen als balkons. Het biedt mijn konijntjes een knusse en veilige thuis. Let wel op, dit hok is speciaal ontworpen voor konijnen en niet geschikt voor andere huisdieren.

  Hoewel er geen specifieke negatieve recensies beschikbaar zijn, is het belangrijk om te weten dat dit konijnenhok niet geschikt is voor grote konijnenrassen. Controleer dus goed de afmetingen om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor jouw konijntjes.

  Al met al is het Topmast Konijnenhok Sunshine Grijs een geweldige keuze voor konijnenliefhebbers die hun huisdieren een comfortabele en veilige leefomgeving willen bieden. Het duurzame materiaal, de ruime afmetingen en het makkelijke schoonmaakproces maken dit konijnenhok een slimme investering. Houd er alleen rekening mee dat het niet geschikt is voor grote konijnenrassen. 😉

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 20 november in huis

  Bekijk prijs

  9. sweeek - Kippenhok, galinette, 3

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen sweeek - Kippenhok, galinette, 3

  • list plusMooi design
  • list plusBescherming tegen roofdieren
  • list plusHandige functies

  Nadelen sweeek - Kippenhok, galinette, 3

  • list plusKwaliteit en duurzaamheid

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.47
  Functionaliteit
  7.14
  Gebruiksgemak
  7.92
  Ik ben dol op het Sweeek - Kippenhok, galinette, 3 kippen. Het is gewoon perfect voor elke tuin! Dit kippenhok doet niet alleen dienst als veilige omgeving voor je kippen, maar heeft ook handige functies die het gebruik ervan supergemakkelijk maken.

  Een van de beste dingen aan dit kippenhok is de bescherming tegen roofdieren. Gemaakt van sterk dennenhout en met een dak bedekt met asfaltvilt, kunnen je kippen droog en veilig blijven, zelfs als het regent. Het rooster is gemaakt van gegalvaniseerd staal, waardoor het extra stevig en duurzaam is.

  Met ruimte voor 3 kippen is dit kippenhok perfect voor kleinere tuinen. Het heeft een afmeting van 151x69,5x92,5cm en weegt 25,5kg. Het hok heeft meerdere ingangen, waaronder een vergrendelbare toegangspoort, een schuifdeur om bij de kippen te komen en een opening met een grendel voor gemakkelijke toegang tot het verhoogde hok. Het schoonmaken en verzorgen van je kippen is dus een fluitje van een cent.

  De meningen van gebruikers zijn verdeeld over dit kippenhok. Sommige gebruikers zijn erg te spreken over het mooie design en vinden de prijs-kwaliteitverhouding goed. Ze zijn blij met de bescherming die het biedt aan hun kippen. Aan de andere kant zijn er gebruikers die vinden dat de kwaliteit matig is. Ze merken op dat het hok van lichte kwaliteit is en daardoor niet erg duurzaam.

  Ondanks de verschillende meningen heeft het Sweeek - Kippenhok, galinette, 3 kippen zeker sterke punten. Het mooie design en de bescherming tegen roofdieren maken het een aantrekkelijke keuze voor kippenliefhebbers. De meeste gebruikers zijn tevreden met de prijs-kwaliteitverhouding.

  Het belangrijkste aandachtspunt is de kwaliteit en duurzaamheid van het hok. Hoewel sommige gebruikers geen problemen hebben ervaren, vinden anderen dat het hok van lichte kwaliteit is en niet lang meegaat. Dit kan een punt van zorg zijn voor potentiële kopers die op zoek zijn naar een duurzaam kippenhok.

  Al met al is het Sweeek - Kippenhok, galinette, 3 kippen een geweldige keuze voor kippenliefhebbers. Het mooie design, de bescherming tegen roofdieren en de handige functies maken het een praktische keuze voor het houden van kippen in de tuin. Hoewel er wat zorgen zijn over de kwaliteit en duurzaamheid, lijkt het over het algemeen een goede keuze te zijn voor mensen die op zoek zijn naar een functioneel kippenhok.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  1 - 2 weken

  Bekijk prijs

  10. Wiltec Wildanger Technik GmbH Kippenhok

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.77
  Functionaliteit
  7.68
  Gebruiksgemak
  6.83
  Het Kippenhok van Wiltec Wildanger Technik GmbH is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een ruim en comfortabel onderkomen voor zijn pluimvee. Met afmetingen van 310x150x150cm hebben mijn kippen genoeg ruimte om rond te scharrelen en te ontspannen. Het houten ontwerp met de grijze verflaag zorgt ervoor dat mijn kippenhok er modern uitziet en beschermt het tegen alle weersomstandigheden.

  Wat dit kippenhok echt uniek maakt, is de vrije loopruimte die het biedt. Het hok bestaat uit twee ruimtes die met elkaar verbonden zijn, en mijn kippen kunnen naar de bovenste verdieping gaan via een handige helling. Hierdoor kunnen ze vrij rondlopen op de grote vloeroppervlakte. Om hun veiligheid te waarborgen, is de vrije loopruimte volledig omheind met weerbestendig, verzinkt staaldraad, zodat roofdieren geen kans maken.

  Wat dit kippenhok echt onderscheidt, zijn de twee nestkastjes aan de zijkanten. Deze nestkastjes zijn ruim en gemakkelijk toegankelijk dankzij de handige uitklapbare kleppen. Hierdoor kan ik mijn kippen observeren terwijl ze aan het broeden zijn en kan ik gemakkelijk de eieren verzamelen. En het schoonmaken van de bodem is een fluitje van een cent dankzij de uittrekbare schaal onder het hok.

  Het kippenhok wordt geleverd als een bouwpakket in verschillende pakketten. Het is gemaakt van hoogwaardig hout en verzinkt draadrooster, wat betekent dat ik kan rekenen op duurzaamheid en een lange levensduur. Met een verzendgewicht van 44 kg is het hok stevig en stabiel.

  Het Kippenhok van Wiltec Wildanger Technik GmbH is geschikt voor allerlei situaties. Het kan dienen als een op zichzelf staand onderkomen voor een kleine groep kippen, maar het kan ook een mooie aanvulling zijn op een groter buitenverblijf of een stal. Mijn kippen hebben genoeg ruimte om vrij rond te lopen en zich veilig en comfortabel te voelen.

  Hoewel het kippenhok veel voordelen heeft, zijn er ook een paar nadelen waar je rekening mee moet houden. Het hok is groot en zwaar, dus het kan wat lastig zijn om te verplaatsen. En de montage van het bouwpakket kan wat tijd en moeite kosten, vooral als je geen ervaring hebt met dit soort constructies.

  Al met al is het Kippenhok van Wiltec Wildanger Technik GmbH een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een ruim en comfortabel onderkomen voor zijn kippen. Met de vrije loopruimte, de nestkastjes en het gemakkelijke schoonmaakmechanisme biedt dit hok praktische en functionele functies. Ondanks de nadelen, zoals de grootte en de montage, wegen de voordelen zwaarder en maakt dit kippenhok een goede investering voor kippenliefhebbers zoals ik. 🐔

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 20 november in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kippenhokken. Er zijn immers 629 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!