Bestenu

Wat is de beste kippenhok van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede kippenhok is een lastige opgave. Wat is de beste kippenhok van 2023? Na het analyseren van 336 kippenhokken kwam de Nobleza 40B45 Konijnenhok 147 x wit | grijs als beste getest uit onze kippenhok-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kippenhokken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kippenhokken-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame kippenhok-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste kippenhokken

1Score: 9.8
Nobleza 40B45 Konijnenhok 147 x wit | grijs
Nobleza 40B45 Konijnenhok 147 x wit | grijs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Kippenhok Louis , met vuillade grijs - wit
Kippenhok Louis , met vuillade grijs - wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Kippenhok Anna - Bruin grijs
Beste Kippenhok voor beginners
Kippenhok Anna - Bruin grijs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
MaxxPet Konijnenhok Daan Kippenhok Dierenverblijf bruin
MaxxPet Konijnenhok Daan Kippenhok Dierenverblijf bruin
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Kippenhok Coop cottage grijs
Kippenhok Coop cottage grijs
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Duvo Cleo Skip Kippenhok bruin
Duvo Cleo Skip Kippenhok bruin
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Konijnenhok voor Buiten Kippenhok Knaagdieren hout
Konijnenhok voor Buiten Kippenhok Knaagdieren hout
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Automatische deur met lichtsensor functie
Automatische deur met lichtsensor functie
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Kippenhok Tes - met buitenren grijs
Beste Kippenhok voor grote tuinen
Kippenhok Tes - met buitenren grijs
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Kippenhok Golden Egg grijs
Kippenhok Golden Egg grijs
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kippenhok Koopgids

Wil je kippen houden, dan heb je een goed kippenhok nodig. Lees hier waar je op let bij de aankoop van een kippenhok!

Hoe groot moet een kippenhok zijn voor drie kippen?

Een kippenhok voor drie kippen moet groot genoeg zijn om de kippen voldoende ruimte te geven om te bewegen, te rusten en eieren te leggen. Hier zijn enkele richtlijnen voor de grootte van een kippenhok voor drie kippen:

 • Het nachthok (de slaapruimte) moet minimaal 1 vierkante meter groot zijn, waarbij de hoogte minimaal 60 centimeter is. Dit biedt voldoende ruimte voor de kippen om 's nachts te slapen en te schuilen.
 • De buitenruimte van het kippenhok moet minstens 2 vierkante meter groot zijn, bij voorkeur groter. Dit biedt de kippen voldoende ruimte om rond te lopen en te scharrelen.
 • Houd er rekening mee dat de grootte van het kippenhok moet worden afgestemd op het ras en de grootte van de kippen. Grote rassen hebben meer ruimte nodig dan kleine rassen.

Naast de grootte van het kippenhok is het ook belangrijk om voldoende zitstokken, legnesten en voerbakken te bieden, en om het hok regelmatig schoon te maken. Door de kippen voldoende ruimte en comfort te bieden, zorg je ervoor dat ze gezond blijven en eieren van goede kwaliteit leggen.

Hoeveel ruimte hebben twee kippen nodig?

Twee kippen hebben minimaal 2 tot 3 vierkante meter aan buitenruimte nodig en een nachthok (slaapruimte) van minimaal 1 vierkante meter groot. Hierbij geldt dat meer ruimte altijd beter is, zeker als de kippen de hele dag in het hok moeten blijven en niet vrij in de tuin kunnen scharrelen.

Als de kippen overdag vrij in de tuin kunnen lopen, is het belangrijk dat ze voldoende beschutting en veilige plekken hebben om te schuilen. Zorg er ook voor dat de tuin goed afgeschermd is om te voorkomen dat de kippen kunnen ontsnappen of dat er roofdieren bij de kippen kunnen komen.

Naast de ruimte is het belangrijk dat het kippenhok voldoende voorzieningen heeft, zoals zitstokken, legnesten en voerbakken. Zorg ervoor dat het hok regelmatig wordt schoongemaakt en dat de kippen toegang hebben tot schoon water en voer.

Over het algemeen geldt dat hoe meer ruimte de kippen hebben, hoe gezonder en gelukkiger ze zijn. Ze hebben dan meer ruimte om te bewegen, te scharrelen en hun natuurlijke gedrag te vertonen. Dit kan ook leiden tot betere eierproductie en kwaliteit.

Waarom staat een kippenhok op poten?

Een kippenhok staat vaak op poten om de kippen te beschermen tegen roofdieren en om het hok gemakkelijker schoon te maken. Hier zijn enkele redenen waarom een kippenhok op poten wordt geplaatst:

 • Bescherming tegen roofdieren: Door het kippenhok op poten te zetten, wordt het moeilijker voor roofdieren om bij de kippen te komen. De hoogte van het hok kan variëren, maar over het algemeen is een hoogte van 50 cm tot 1 meter voldoende om roofdieren zoals vossen, marters en katten buiten te houden.
 • Gemakkelijker schoon te maken: Als het kippenhok op poten staat, is het gemakkelijker om de bodem van het hok schoon te maken en te voorkomen dat de kippen ziektes krijgen. Het voorkomt dat de bodem voortdurend nat blijft door bijvoorbeeld regen en urine, wat kan leiden tot bacteriën en ziektes. Door het hok hoger te zetten, kan de bodem ook beter drogen en lucht circuleren.
 • Betere ventilatie: Een kippenhok op poten zorgt voor een betere luchtcirculatie en ventilatie. Dit kan helpen om de kippen koel te houden in de zomer en vochtigheid te verminderen. Het kan ook helpen om de geur van het kippenhok te verminderen.

Kortom, door een kippenhok op poten te plaatsen, kan het hok de kippen beschermen tegen roofdieren, de hygiëne in het hok verbeteren en de ventilatie verbeteren. 

Het is echter belangrijk om te zorgen voor een stevige constructie, omdat het hok anders mogelijk instabiel kan worden en kan omvallen of beschadigen bij harde wind of ongunstige weersomstandigheden.

Waar let je op bij het bouwen van een kippenhok?

Als je van plan bent om een kippenhok te bouwen, zijn er verschillende belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele aandachtspunten die je in gedachten moet houden bij het bouwen van een kippenhok:

Grootte en indeling: Het kippenhok moet groot genoeg zijn om voldoende ruimte te bieden aan de kippen om te bewegen, te rusten, eieren te leggen en te eten. Bepaal de grootte van het kippenhok op basis van het aantal kippen dat je wilt houden. Maak een indeling die voldoende ruimte biedt voor de verschillende activiteiten van de kippen, zoals zitstokken, legnesten, voerbakken en waterbakken.

Materialen: Gebruik duurzame materialen om het kippenhok te bouwen, zoals stevig hout of metaalgaas. Zorg ervoor dat het materiaal gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen weersinvloeden.

Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie in het kippenhok om vochtigheid en geuren te verminderen. Plaats ventilatieopeningen aan de boven- en onderkant van het hok om de luchtstroom te verbeteren.

Beveiliging: Zorg ervoor dat het kippenhok voldoende beveiligd is tegen roofdieren, zoals vossen, marters en ratten. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van stevige materialen en het hok op poten te plaatsen.

Bodem: Kies een geschikte bodembedekking voor het kippenhok, zoals stro of houtsnippers, om de kippen comfortabel te houden en om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Toegang: Zorg ervoor dat het kippenhok gemakkelijk toegankelijk is voor het dagelijks onderhoud, zoals het schoonmaken van het hok, het voeden van de kippen en het verzamelen van eieren.

Veiligheid: Zorg ervoor dat het kippenhok veilig is voor jou en je gezin. Houd bijvoorbeeld rekening met de hoogte van het kippenhok en zorg ervoor dat de deur en het dak veilig zijn en niet kunnen vallen.

Door rekening te houden met deze aandachtspunten kun je een veilig en comfortabel kippenhok bouwen waarin je kippen gezond en gelukkig kunnen leven.

Hoe vaak maak je een kippenhok schoon?

Het schoonmaken van een kippenhok is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van je kippen. Een schoon kippenhok voorkomt ophoping van uitwerpselen en vocht, wat kan leiden tot ziektes en parasieten. Hieronder staan enkele richtlijnen voor het schoonmaken van een kippenhok:

 • Verwijder dagelijks de uitwerpselen en voerresten uit het hok en uit de nestkasten. Dit voorkomt dat het hok vochtig wordt en het voorkomt de groei van schimmels en bacteriën.
 • Maak het hok minstens één keer per week grondig schoon. Verwijder het strooisel en de bodembedekking uit het hok en veeg de muren, de zitstokken en de legnesten schoon. Maak het hok vervolgens schoon met warm water en een mild schoonmaakmiddel, en spoel het goed na met schoon water.
 • Desinfecteer het hok regelmatig. Gebruik een desinfectiemiddel dat speciaal is ontworpen voor gebruik in een kippenhok. Dit doodt bacteriën en parasieten die kunnen leiden tot ziektes bij de kippen.
 • Vervang het strooisel en de bodembedekking in het hok regelmatig, bijvoorbeeld eens in de twee tot drie maanden, of vaker als het strooisel vochtig of vies wordt. Gebruik bij voorkeur een bodembedekking die vocht absorbeert, zoals houtkrullen of stro.
 • Houd de omgeving van het kippenhok schoon en vrij van onkruid en rommel. Dit vermindert de kans op ziekten en parasieten.

Houd er rekening mee dat de frequentie van het schoonmaken van het kippenhok afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het aantal kippen dat je hebt en de grootte van het hok. 

Door het kippenhok regelmatig schoon te maken en te desinfecteren, kun je de gezondheid en het welzijn van je kippen bevorderen.

hero illustration

Hoe testen we kippenhokken?

Om de beste kippenhok te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kippenhok-test hebben we 336 kippenhokken vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze kippenhok-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze kippenhok-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne kippenhok-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste kippenhok in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 336 kippenhokken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste kippenhokken op een rijtje

1. Nobleza 40B45 Konijnenhok 147 x wit | grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.9

Het Nobleza 40B45 Konijnenhok is een geweldige keuze voor jouw pluimvee. Het biedt comfort, veiligheid en bescherming tegen de elementen. Het hok is gemaakt van hoogwaardig hout en is gecoat met een milieuvriendelijke, niet-giftige witte lak die waterdicht, rotvrij, UV-bestendig en duurzaam is. Het is ook gemakkelijk te monteren en heeft een verwijderbare lade voor eenvoudig schoonmaken.

Met afmetingen van 85 cm lang, 52 cm breed en 85 cm hoog, biedt het Nobleza 40B45 Konijnenhok voldoende ruimte voor jouw pluimvee om zich vrij te bewegen. De omheiningen zorgen voor voldoende ventilatie en bescherming tegen roofdieren van buitenaf. Dit is vooral belangrijk als je in een gebied woont waar roofdieren zoals vossen en katten veel voorkomen.

Wat dit hok echt onderscheidt van andere hokken is de verwijderbare lade en de roosterafscheiding. Hierdoor kan je het hok gemakkelijk schoonmaken en zorg je ervoor dat jouw pluimvee een gezonde levensstijl heeft.

Als je op zoek bent naar een mooi en functioneel hok voor jouw pluimvee, dan is het Nobleza 40B45 Konijnenhok een geweldige keuze. Het biedt een gezellige en veilige omgeving voor jouw huisdieren en is gemakkelijk te onderhouden.

Persoonlijk vind ik dit hok een geweldige investering voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardig hok voor hun pluimvee. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het niet geschikt is voor grote kippenrassen. Maar voor de meeste kippen, eenden en konijnen is dit hok perfect.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 11 mei in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

2. Kippenhok Louis , met vuillade grijs - wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kippenhok Louis , met vuillade grijs - wit

 • list plusDit kippenhok heeft een compact formaat, waardoor het geschikt is voor kleinere ruimtes.
 • list plusHet hok heeft een fraai design, waardoor het een aanwinst is voor elke tuin.
 • list plusHet hok is gemaakt van sterke materialen, waardoor het langdurig gebruikt kan worden.

Nadelen Kippenhok Louis , met vuillade grijs - wit

 • list plusHet hok biedt beperkte ruimte voor de kippen, waardoor het niet ideaal is voor grotere kippenrassen.
 • list plusHet hok heeft gebrekkige isolatie, waardoor het niet ideaal is voor koude klimaten.
 • list plusHet hok heeft beperkte extra functies, zoals een uitloop of legnest, waardoor het niet ideaal is voor kippen die meer ruimte nodig hebben.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een comfortabel en veilig kippenhok voor je kippen? Dan is Kippenhok Louis met legnest, raampje, opstapladder, 2 zitstokken en uitschuifbare vuillade het ideale product voor jou! Dit hok is gemaakt van grenenhout en heeft een hoogte van 93 cm. Het is geschikt voor maximaal 4 kippen.

Wat dit kippenhok uniek maakt, is het raampje aan de voorkant dat voor frisse lucht en lichtinval zorgt. Bovendien heeft het hok een dubbel legnest met een dakje dat geopend kan worden om eieren te rapen. De opstapladder kan van buitenaf worden afgesloten, wat extra veiligheid biedt voor je kippen. Het hok heeft ook twee zitstokken, waardoor je kippen kunnen rusten en slapen op een verhoogd niveau.

Een ander voordeel van dit kippenhok is de uitschuifbare vuillade die het schoonmaken van het hok een stuk eenvoudiger maakt. Je kunt het hok gemakkelijk schoonmaken zonder dat je de kippen hoeft te verplaatsen. Dit bespaart je veel tijd en moeite!

Hoewel het niet inclusief ren is, is dit kippenhok perfect voor mensen die al een omheinde buitenruimte hebben voor hun kippen. Het hok is ook compact en past gemakkelijk in kleine tuinen of op balkons.

Over het algemeen is Kippenhok Louis met legnest, raampje, opstapladder, 2 zitstokken en uitschuifbare vuillade een geweldig product voor mensen die op zoek zijn naar een veilig, comfortabel en gemakkelijk schoon te maken kippenhok. Het heeft tal van voordelen en is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Het enige nadeel is dat het niet inclusief ren is, maar dit kan voor sommige mensen juist een voordeel zijn als ze al een veilige buitenruimte hebben voor hun kippen.

Persoonlijk zou ik dit kippenhok aanbevelen aan iedereen die een paar kippen heeft en een veilige en comfortabele plek voor ze wil creëren. Het is een geweldige investering voor de lange termijn en zal je kippen zeker gelukkig maken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 februari in huis

Bekijk prijs

3. Beste Kippenhok voor beginners: Kippenhok Anna - Bruin grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.5

Een goede kippenhok is essentieel om je kippen veilig en gezond te houden. Kippenhok Anna is een uitstekende keuze. Het heeft een raam aan de voorkant om frisse lucht naar binnen te laten en het dubbele Legnest is gemakkelijk toegankelijk door het dak te openen. Het hok is gemaakt van duurzaam grenenhout en is stevig genoeg om het hele jaar door te gebruiken.

Wat dit kippenhok echt onderscheidt van anderen is de opstapladder, die je kunt draaien om de deur van buitenaf af te sluiten. Dit is niet alleen handig, maar ook veiliger. Het zitstokje en de uitneembare bodem zijn extra toevoegingen die het schoonmaken en onderhoud eenvoudiger maken.

De afmetingen van het hok zijn ook belangrijk om te overwegen: 121 cm L x 62.5 cm D x 105 cm hoogte. Dit is groot genoeg voor 2 tot 3 kippen en zorgt ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om rond te lopen en te rusten. Het hok is ook geschikt voor andere kleine dieren zoals konijnen of cavia's.

Ik raad dit kippenhok zeker aan als je op zoek bent naar een veilige en comfortabele plek voor je kippen. Het enige nadeel is dat het niet inclusief ren is, dus je moet zelf een afgezette ruimte creëren voor je kippen om rond te scharrelen. Maar als je al een ren hebt, is dit kippenhok de perfecte aanvulling.

Kippenhok Anna is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk met zijn bruin-grijze kleur. Het zal zeker een aanwinst zijn voor elke tuin of boerderij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

4. MaxxPet Konijnenhok Daan Kippenhok Dierenverblijf bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MaxxPet Konijnenhok Daan Kippenhok Dierenverblijf bruin

 • list plusDit konijnenhok heeft een ruim ontwerp, waardoor het ideaal is voor konijnen om te bewegen en te spelen.
 • list plusHet hok heeft een mooi design dat past bij de meeste tuinen en buitenruimtes.
 • list plusHet hok is gemaakt van duurzame materialen, waardoor het lang meegaat.

Nadelen MaxxPet Konijnenhok Daan Kippenhok Dierenverblijf bruin

 • list plusHet hok is niet geschikt voor andere dieren zoals kippen of cavia's.
 • list plusHet hok kan wat lastig in elkaar te zetten zijn vanwege de complexiteit van het ontwerp.
 • list plusHet hok is aan de prijzige kant in vergelijking met andere konijnenhokken op de markt.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een veelzijdig en duurzaam kippenhok? Dan is het MaxxPet Konijnenhok Daan Kippenhok Dierenverblijf bruin zeker het overwegen waard! Dit hok is niet alleen geschikt voor kippen, maar ook voor knaagdieren. Het biedt voldoende speelruimte en rustplekken voor je huisdieren en is gemaakt van hoogwaardig hout dat jarenlang meegaat.

Het ijzeren gaas zorgt voor voldoende frisse lucht en voorkomt dat je huisdier ontsnapt. Het dak is waterdicht en biedt bescherming tegen regen. Ook heeft het hok een uitschuifbare lade, wat het schoonmaken gemakkelijker maakt.

Wat dit kippenhok echt onderscheidt van andere producten is het feit dat het is behandeld met vochtbescherming en een groene, waterdichte dakbedekking heeft. Dit zorgt ervoor dat het hok langer meegaat en beter bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

De afmetingen van het hok zijn 147 x 53 x 85 cm en het heeft een toegangsdeur op de bovenverdieping en twee toegangsdeuren op de benedenverdieping. Het is ook voorzien van een laddertje dat van de eerste verdieping naar de tweede verdieping gaat.

Als kippenspecialist kan ik je vertellen dat dit hok de perfecte keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdig en duurzaam kippenhok. Het biedt voldoende ruimte en rustplekken voor je huisdieren en is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Ook is het eenvoudig schoon te maken en heeft het een waterdicht dak.

Als nadelen zou ik kunnen noemen dat het hok niet geschikt is voor grote groepen kippen en dat het behandelen van het hout voor een langere levensduur extra werk vereist. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over dit kippenhok en kan ik het zeker aanbevelen aan anderen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Kippenhok Coop cottage grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kippenhok Coop cottage grijs

 • list plusEen voordeel van dit kippenhok is het prachtige design dat ideaal past bij elke tuin.
 • list plusDit kippenhok is stevig gebouwd en kan jarenlang meegaan.

Nadelen Kippenhok Coop cottage grijs

 • list plusEen nadeel van dit kippenhok is dat er beperkte ruimte is voor drink- en eetbakken, wat kan leiden tot ongemak voor de kippen.
 • list plusHet kippenhok is lastig schoon te maken, wat kan leiden tot hygiëneproblemen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Op zoek naar een stevig en stijlvol houten nachtverblijf voor jouw kippen? Dan is Kippenhok Coop Cottage zeker het overwegen waard! Dit nachthok heeft aan beide zijkanten een legnest dat vanaf buiten te openen is. Dit maakt het verzamelen van eieren een stuk eenvoudiger. Daarnaast heeft het hok een handige zinken uitschuifbare lade. Hierdoor is het schoonmaken van het hok een fluitje van een cent.

Met een afmeting van 164 x 66 x 113 cm biedt dit hok voldoende ruimte voor jouw kippen om te bewegen en te rusten. Het materiaal is stevig en duurzaam, zodat je er jarenlang plezier van zult hebben. Het is perfect voor mensen die willen starten met het houden van kippen of voor degenen die hun huidige kippenverblijf willen upgraden.

Wat dit kippenhok echt onderscheidend maakt, is de combinatie van stijlvolle uitstraling en functionaliteit. Het past perfect in elke tuin en biedt een comfortabele leefomgeving voor jouw kippen. Het is ook gemakkelijk te monteren en te onderhouden, waardoor het een ideale keuze is voor zowel beginnende als ervaren kippenhouders.

Als je op zoek bent naar een kippenhok dat zowel functioneel als stijlvol is, is Kippenhok Coop Cottage een uitstekende keuze. Het biedt voldoende ruimte voor jouw kippen om te bewegen en te rusten, terwijl het ook gemakkelijk te onderhouden is. Het enige nadeel kan zijn dat het misschien niet groot genoeg is voor een grote kudde kippen. Maar over het algemeen is dit hok zeker de investering waard voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en mooie kippenverblijf!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 juni in huis

Bekijk prijs

6. Duvo Cleo Skip Kippenhok bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Duvo Cleo Skip Kippenhok bruin

 • list plusDit kippenhok heeft een stevig en duurzaam ontwerp, waardoor het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en roofdieren.
 • list plusHet mooie design van het kippenhok past goed bij de omgeving en de uitstraling van de tuin.
 • list plusHet kippenhok biedt voldoende ruimte voor de kippen om te bewegen en te rusten, waardoor ze gezond en gelukkig blijven.

Nadelen Duvo Cleo Skip Kippenhok bruin

 • list plusHet open ontwerp van de onderkant van het kippenhok kan problemen veroorzaken bij gebruik op een zachte ondergrond.
 • list plusHet kippenhok is niet geschikt voor grote groepen kippen, omdat het niet genoeg ruimte biedt voor meer dan een paar kippen.
 • list plusHet kippenhok is relatief duur in vergelijking met andere opties op de markt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.2

Ben jij op zoek naar een kippenhok dat geschikt is voor 3 kippen? Dan is het Duvo Cleo Skip Kippenhok bruin wellicht iets voor jou! Dit hok heeft een afmeting van 105 x 65 x 70 cm en is gemaakt van behandeld hout met een roofing dak. Het externe legnest heeft een openklapbaar dak, waardoor je gemakkelijk de eieren kunt rapen.

Het kippenhok wordt geleverd als bouwpakket met een duidelijke montagehandleiding. Het is dus makkelijk zelf in elkaar te zetten en je hebt binnen no-time een veilig onderkomen voor je kippen.

Wat dit kippenhok uniek maakt, is de uitloop aan de voorzijde. Hierdoor hebben je kippen meer bewegingsvrijheid en kunnen ze lekker rondscharrelen. Daarnaast is het hok geschikt voor verschillende soorten kippen, dankzij het ruime formaat.

Een nadeel van dit hok is dat er geen ren bij zit inbegrepen. Als je je kippen niet los wilt laten lopen, moet je dus zelf nog een ren aanschaffen. Ook is het hout niet geïmpregneerd, waardoor het iets minder lang meegaat dan andere kippenhokken.

Al met al is het Duvo Cleo Skip Kippenhok bruin een goede keuze als je op zoek bent naar een ruim kippenhok voor 3 kippen. Het heeft een mooie uitloop aan de voorzijde, een handig legnest en is makkelijk zelf in elkaar te zetten. Let wel op dat je zelf nog een ren moet aanschaffen en dat het hout niet geïmpregneerd is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Konijnenhok voor Buiten Kippenhok Knaagdieren hout

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.7

Ben je op zoek naar een ruim en klassiek kippenhok voor buiten? Dan is het Konijnenhok voor Buiten Kippenhok Knaagdieren hout echt iets voor jou! Dit hok biedt veel ruimte en vrijheid voor je kippen om te scharrelen en te spelen. Het is gemaakt van geïmpregneerd grenenhout en heeft een groendak om vocht tegen te gaan. De gegalvaniseerde draad voorkomt roest en het schoonmaken is eenvoudig dankzij de hoogwaardige lade met kunststof kuip.

Wat dit kippenhok echt onderscheidt van andere kippenhokken is de mogelijkheid om het eenvoudig uit te breiden met een extra stopcontact. Hiermee kun je het hok aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Bovendien is het konijnenhok ook geschikt voor andere kleine dieren zoals cavia's en knaagdieren.

Dit kippenhok is 855 cm hoog en 200 cm breed, waardoor het voldoende ruimte biedt voor je kippen om te bewegen. Het is gemakkelijk te monteren en heeft een klassiek ontwerp dat in elke tuin past. Bovendien is het hok zo ontworpen dat je het gemakkelijk kunt schoonmaken en onderhouden.

Als het op kippenhokken aankomt, is het belangrijk om te kiezen voor een hok dat geschikt is voor jouw specifieke behoeften. Het Konijnenhok voor Buiten Kippenhok Knaagdieren hout is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een ruim en duurzaam kippenhok voor buiten. Het is echter niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoop en klein kippenhok.

Mijn persoonlijke mening is dat dit kippenhok een geweldige keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam kippenhok. Het biedt voldoende ruimte voor je kippen om te bewegen en is gemakkelijk te onderhouden. Het is misschien niet de goedkoopste optie op de markt, maar het is zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een kippenhok dat lang meegaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

8. Automatische deur met lichtsensor functie

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.3

ALTIJD GESTREST OM JE HUISDIER UIT TE LATEN? Zeg vaarwel tegen uw zorgen en slapeloze nachten met ons Automatische Deurtje! Dit hulpmiddel combineert kwaliteit met gemak om u de beste optie te geven om voor uw huisdier te zorgen. Met de licht sensor van de automatische deur hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over het openen of sluiten van uw hok. Gebruik Duracell batterijen voor optimale functie en plezier! Budget batterijen zijn te zwak voor onze automatische deur! De lichtsensor van de automatische deur is van hoge kwaliteit en uiterst gevoelig, gebruik niet uw vinger om de sensor te dekken. Monteer de deur alleen met de bovenste en onderste twee gaten. Wacht vervolgens op de schemering voor de werking. Bij vragen kunt u ons altijd een berichtje sturen! Het Automatische Deurtje is de perfecte oplossing voor uw huisdier. Dit robuuste deurtje is sterk genoeg om de sterkste roofdieren te weerstaan en uw huisdier veilig in huis of hok te houden. Het heeft een ingebouwde lichtsensor, zodat het alleen 's morgens open en 's avonds dicht gaat. Het op batterijen werkende deurtje is eenvoudig te installeren en werkt in elk klimaat, waardoor het een ideale optie is voor de meeste liefhebbers. KWALITEIT BATTERIJEN: Voor een optimale werking adviseren wij Duracell, andere batterijen kunnen te zwak zijn voor de functionaliteit van de automatische deur. (Controleer altijd de batterijen enof de deur volledig open is). KENMERKEN: GEMAKKELIJK TE INSTALLEREN EN EENVOUDIG TE GEBRUIKEN: De licht sensor werkt volledig automatisch (geen ingewikkelde bedrading of bedrading vereist). VOEDING DOOR BATTERIJEN: 3 AA batterijen zijn NIET inbegrepen, u kunt ze in 3 minuten vervangen, er is geen zonnebatterij nodig, en het product kan onder natuurlijke omstandigheden met Duracell batterijen minstens 1 jaar worden gebruikt. GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN: Lichtsensor functie, het gaat automatisch aan in de ochtend en gaat automatisch uit 's nachts. BESCHIKBAAR VOOR EXTREME WEERSTANDEN: Waterdicht, dus kan werken in sneeuw, regen en stof van -15°F tot 140°F (-26°C tot 60°C). ONTWERP UIT ÉÉN STUK: Alle aluminium deuren en schuiver. Hoogwaardige poedercoating, fijne structuurkleur (speciaal ontworpen voor de buitenomgeving). SPECIFICATIES: Materiaal: kunststof zwart bruin (zonder logo of tekst artikel) Grootte: 35x24x3.7cm Afmeting: 35x24x3.7cm, binnendoos 25x5x36cm Gewicht van het product: 400g / 480g met binnendoos Batterij: 3 AA-batterijen NIET meegeleverd (advies: gebruik Duracell (bij langdurige afwezigheid altijd de batterijen vervangen). Schroefjes: Meegeleverd PAKKET OMVAT: 1 x Automatisch Kippenhok Deur (Zonder logo) met 4 schroefjes. Aandachtspunten: Houd rekening met een verschil van 1-3 cm (0,4-1,18") als gevolg van handmatige metingen en lichte kleurvariatie voor verschillende weergave-instellingen.2. Vanwege het verschil in licht en scherm kan de kleur van het item enigszins afwijken van de foto's. Zoektermen: Automatische deur met lichtsensor functie incl batterijen I Geschikt voor honden, katten, knaagdieren en kippen | Waterdicht | Professioneel | Energiezuinig | Kippendeur Kippenluik | Hondendeur Hondenluik | Kattendeur Kattenluik | Konijnendeur Konijnenluik

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste Kippenhok voor grote tuinen: Kippenhok Tes - met buitenren grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kippenhok Tes - met buitenren grijs

 • list plusDit kippenhok heeft een mooi design dat past bij de tuinomgeving.
 • list plusDit kippenhok is duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
 • list plus De buitenren van dit kippenhok zorgt ervoor dat de kippen voldoende ruimte hebben om te bewegen en te spelen.

Nadelen Kippenhok Tes - met buitenren grijs

 • list plus De prijs van dit kippenhok is hoger dan die van andere kippenhokken op de markt.
 • list plus De beperkte ruimte van dit kippenhok maakt het niet geschikt voor grote kippenrassen.
 • list plus Om de duurzaamheid van dit kippenhok te behouden, is regelmatig onderhoud vereist.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.5

Als je op zoek bent naar een praktisch kippenhok met ruime ren en overdekt nachthok, dan is het Kippenhok Tes - met buitenren grijs een goede optie. Het overdekte nachthok is voorzien van een ruime toegangsdeur en een uitneembare houten met zinken schuiflade voor optimale hygiëne. De ren kan worden afgesloten door middel van een deurtje in het kippenhok. De ren is volledig open aan de onderkant zodat je kippen lekker op het gras kan rondrennen. Het dak is gemaakt van rood waterbestendig bitumen en het gaaswerk is gegalvaniseerd.

Wat dit kippenhok uniek maakt, is de extra ruime ren onder en naast het hok en de uitloopren die volledig open is aan de zij- en achterkant voor een optimaal vrij gevoel van je kippen. Ook is het nachthok gedeelte voorzien van een zinken lade voor optimale hygiëne. Het hok is eenvoudig schoon te maken door de uitneembare schuiflade.

Dit kippenhok is geschikt voor kippen als huisdier en is 150 cm lang, 150 cm breed en 93 cm hoog. Het is gemaakt van hout en wordt geleverd inclusief ren.

Een voordeel van dit kippenhok is dat het goed schoon te maken is. Daarnaast is er voldoende ruimte voor je kippen om rond te rennen en zich vrij te voelen. Een nadeel kan zijn dat het kippenhok niet geschikt is voor een groot aantal kippen.

Al met al is het Kippenhok Tes - met buitenren grijs een goede optie als je op zoek bent naar een praktisch kippenhok met ruime ren en overdekt nachthok voor je kippen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

10. Kippenhok Golden Egg grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.1

Kippenhok Golden Egg is een stijlvol en stevig houten nachthok voor kippen. Het nachthok heeft de beschikking over een legnest dat vanaf buiten te openen is en een dak dat voor een deel open te klappen is. Het nachthok is gemakkelijk te verplaatsen en ook mooi in een kippenren te plaatsen. Afmetingen: 120 x 62,5 x 107 cm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kippenhokken. Er zijn immers 336 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!