Wat is de beste Warmtelamp kippen van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Warmtelamp kippen is een lastige opgave. Wat is de beste Warmtelamp kippen van 2023? Na het analyseren van 924 Warmtelampen voor kippen kwam de Philips - Incandescent reflector lamp als beste getest uit onze Warmtelamp kippen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Warmtelampen voor kippen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Warmtelampen voor kippen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Warmtelamp kippen-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Warmtelampen voor kippen

1Score: 9.8
Philips - Incandescent reflector lamp
Philips - Incandescent reflector lamp
Philips
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Powerheat Donkerstraler - Verwarming
Powerheat Donkerstraler - Verwarming
Powerheat
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Lampenhouder voor keramische warmtelamp inclusief
Lampenhouder voor keramische warmtelamp inclusief
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Philips Warmtelamp - 250w
Philips Warmtelamp - 250w
Philips
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Powerheat Warmtelamp - Verwarming
Powerheat Warmtelamp - Verwarming
Powerheat
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Powerheat Donkerstraler - Verwarming
Powerheat Donkerstraler - Verwarming
Powerheat
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Philips infrarode lamp
Philips infrarode lamp
Philips
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Armatuur zonder warmtelamp
Armatuur zonder warmtelamp
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.2
Powerheat Donkerstraler 250 watt
Powerheat Donkerstraler 250 watt
Powerheat
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Keramische warmtelamp 50 Watt E27
Keramische warmtelamp 50 Watt E27
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Warmtelamp voor Kippen Koopgids

Als je kippen hebt, is het essentieel om hun comfort en gezondheid te waarborgen, vooral tijdens koude maanden of wanneer er kuikens zijn. De beste warmtelamp voor kippen houdt je kippen warm en comfortabel, wat belangrijk is voor hun welzijn en productiviteit.

Hebben kippen een warmtelamp nodig?

Kippen zijn van nature warmbloedige dieren die in staat zijn om hun lichaamstemperatuur te reguleren, maar ze hebben welhulp nodig om warm te blijven als de omgevingstemperatuur daalt. Dit is vooral belangrijk tijdens het broedseizoen, wanneer hennen eieren uitbroeden en kuikens verzorgen.

Een warmtelamp helpt ook om de temperatuur in de nestkast te verhogen, wat de kans vergroot dat eieren uitkomen en kuikens gezond blijven. 

Aankoopcriteria

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je op dient te letten bij het kopen van een warmtelamp voor kippen.

Ten eerste behoor je te letten op het wattage van de lamp en de hoeveelheid kippen. Een te kleine lamp kan onvoldoende warmte bieden, terwijl een te grote lamp je kippen kan oververhitten. 

Het is ook belangrijk om te kiezen voor een lamp met een verstelbare hoogte, zodat je de mogelijkheid hebt om de afstand tussen de lamp en de kippen aan te passen.

Ten tweede moet je letten op de veiligheid van de lamp. Kies altijd voor een lamp met een stevige bevestiging en een veiligheidsmechanisme om brand te voorkomen, zoals een automatische uitschakeling wanneer de lamp te heet wordt.

Ten derde moet je letten op hettype lamp dat je kiest. Infraroodlampen zijn populair vanwege hun efficiëntie en duurzaamheid, terwijl gloeilampen de neiging hebben om veel warmte te produceren en dus geschikter zijn voor kleinere ruimtes.

Als laatste is het belangrijk om te kiezen voor een lamp diegemakkelijk te installeren en te onderhouden is, zodat je niet te veel tijd hoeft te besteden aan het regelen van de warmte voor je kippen.

De juiste hoogte van een warmtelamp voor kippen

De hoogte van een warmtelamp voor kippen hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de kippen, de omgevingstemperatuur en het wattage van de lamp. 

Over het algemeen is het aanbevolen om de warmtelamp op ongeveer 30 tot 45 cm hoogte boven de grond te hangen, maar het is mogelijk nodig om de hoogte aan te passen op basis van de omstandigheden.

Als je bijvoorbeeld merkt dat je kippen te warm zijn of te ver van de warmtelamp vandaan blijven, is het nodig om de hoogte van de lamp aan te passen. 

Het is belangrijk om regelmatig detemperatuur te controleren en aanpassingen te maken om ervoor te zorgen dat je kippen comfortabel blijven en gezond blijven.

Een warmtelamp voor kippen ophangen

Het ophangen van een warmtelamp voor kippen is relatief eenvoudig. Het is belangrijk om te zorgen voor een stevige bevestiging, zodat de lamp niet kan vallen of schommelen. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Zoek een geschikte locatie om de warmtelamp op te hangen. Kies een plek waar de kippen makkelijk onder de lamp komen, maar waar de lamp niet in direct contact kan komen met strooisel of andere materialen die mogelijk vlam vatten.
 2. Bevestig de warmtelamp aan een stevige haak of ander ophangsysteem. Zorg ervoor dat het ophangsysteem voldoende gewicht kan dragen en dat de lamp stevig vastzit.
 3. Test de hoogte van de lamp en pas deze aan indien nodig. Zoals eerder vermeld, is het aanbevolen om de lamp op ongeveer 30 tot 45 cm hoogte boven de grond te hangen.
 4. Controleer regelmatig de temperatuur en de positie van de lamp om ervoor te zorgen dat de kippen comfortabel blijven en dat er geen brandgevaar is.

Zorg er ook voor dat je de handleiding van de warmtelamp leest voordat je deze installeert en gebruikt, zodat je zeker weet dat je de lamp op de juiste manier instelt en veilig gebruikt.

Vermogen en watt

Het juiste wattage van een warmtelamp voor kippen hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de kippen, de omgevingstemperatuur en de grootte van de ruimte waarin de kippen zich bevinden. 

Over het algemeen is een warmtelamp met een wattagetussen de 100 en 250 watt ideaal voor kippen. 

Eenlager wattage lamp is geschikt voor kleinere ruimtes, terwijl een hoger wattage lamp beter geschikt is voor grotere ruimtes of bij koude temperaturen. Het is belangrijk om niet te hoog te gaan met het wattage, want dit kan leiden tot oververhitting en brandgevaar.

Het is aan te raden om deinstructies van de fabrikant te raadplegen en advies te vragen aan een professional om te bepalen welk wattage het geschiktst is voor je specifieke situatie.

Wat kost een warmtelamp voor kippen aan stroom?

De kosten van het gebruik van een warmtelamp voor kippenhangen af van het wattage van de lamp en de duur van het gebruik. Over het algemeen gebruiken warmtelampen voor kippen tussen de 100 en 250 watt per uur, afhankelijk van het model en de instellingen.

Om de kosten te berekenen, vermenigvuldig je het wattage van de lamp met het aantal uren dat de lamp in gebruik is. 

Bijvoorbeeld, als je een 250 watt lamp gebruikt voor 12 uur per dag, dan verbruikt deze lamp 3 kWh per dag. De kosten variëren per energieleverancier, controleer daarom de tarieven van je energieleverancier om de exacte kosten te berekenen.

Over het algemeen zijn warmtelampen voor kippen niet bijzonder duur in gebruik, maar het is belangrijk om het energieverbruik te controleren om onverwachte kosten te voorkomen.

Hoelang moet een kip onder de warmtelamp?

Hoe lang een kip onder de warmtelamp behoort te blijven, hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de kip en de omgevingstemperatuur.

Over het algemeen hebben kuikens meer warmte nodig dan volwassen kippen, omdat ze hun eigen lichaamstemperatuur nog niet zo goed reguleren.

Voor kuikens dienet uit het ei zijn gekomen, is het aanbevolen om ze de eerste week 24 uur per dag onder de warmtelamp te houden. De temperatuur onder de lamp ligt idealitertussen de 32°C en 35°C

Naarmate de kuikens ouder worden, is het het beste om de temperatuur geleidelijk te verlagen met ongeveer 5°C per week.

Volwassen kippen hebben minder warmte nodig en het is een optie om ze zonder warmtelamp te houden, tenzij de temperatuur in hun omgeving erg koud is. 

Het is daarentegen belangrijk om te onthouden dat kippen van nature warmbloedige dieren zijn die hun eigen lichaamstemperatuur reguleren, dus het is niet nodig om ze constant onder een warmtelamp te houden als dit niet nodig is.

hero illustration

Hoe testen we Warmtelampen voor kippen?

Om de beste Warmtelamp kippen te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Warmtelamp kippen-test hebben we 924 Warmtelampen voor kippen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Warmtelamp kippen-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Warmtelamp kippen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Warmtelamp kippen-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste Warmtelamp kippen in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 924 Warmtelampen voor kippen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Warmtelampen voor kippen in een makkelijke lijst

1. Philips - Incandescent reflector lamp

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips - Incandescent reflector lamp

 • list plusGoede kwaliteit
 • list plusVeelzijdig in gebruik
 • list plusLange levensduur

Nadelen Philips - Incandescent reflector lamp

 • list plusNiet dimbaar
 • list plusEnergielabel G

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.67
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
10
Deze Philips - Incandescent reflector lamp Gloeilamp 871150057520325 is echt een topper! Ik gebruik 'm zowel thuis als op mijn werk, omdat hij gewoon zo handig is. Het design is super modern en past in bijna elk armatuur. Met zijn reflectorvorm en E27-fitting is hij echt een alleskunner.

Als het gaat om specificaties, heeft deze lamp een wattage van 150W en gaat hij maar liefst 5000 uur mee. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat hij niet dimbaar is. Hij heeft energielabel G en straalt in een hoek van 200 graden.

Deze infraroodlamp is perfect voor het verwarmen van specifieke plekken, zoals terrassen, badkamers of werkruimtes. Ik gebruik 'm graag om een lekker knusse sfeer te creëren. Hij geeft namelijk een hele fijne warmte af.

Ik heb even gekeken naar de reviews en er is er maar één beschikbaar. De gebruiker noemt de lamp van goede kwaliteit, maar er worden geen specifieke voordelen of nadelen genoemd.

Over het algemeen is de Philips - Incandescent reflector lamp Gloeilamp 871150057520325 gewoon een top infraroodlamp die je voor van alles kunt gebruiken. Hij gaat super lang mee en straalt de warmte breed uit. Het design is ook nog eens heel mooi, dus hij past echt overal bij.

Het enige nadeel is dat hij niet dimbaar is en niet zo zuinig met energie omgaat (energielabel G). Maar laten we eerlijk zijn, de kwaliteit en veelzijdigheid maken dat helemaal goed. Deze lamp is echt betrouwbaar en perfect voor elke situatie waar je wat warmte nodig hebt. Als je op zoek bent naar een goede infraroodlamp, is de Philips - Incandescent reflector lamp Gloeilamp 871150057520325 echt een aanrader! 💡

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Powerheat Donkerstraler - Verwarming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerheat Donkerstraler - Verwarming

 • list plusHoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid
 • list plusEfficiëntie in het omzetten van energie in warmte
 • list plusEenvoudige installatie met E27 schroefdraad

Nadelen Powerheat Donkerstraler - Verwarming

 • list plusVereist een geschikte armatuur
 • list plusKan de elektriciteitsrekening verhogen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.24
Gebruiksgemak
10
De Powerheat Donkerstraler - Verwarming - 60 Watt is echt iets voor mij! Ik ben namelijk op zoek naar een efficiënte en duurzame manier om mijn dierenverblijven of klimaatkasten te verwarmen. Deze donkerstraler zorgt ervoor dat mijn dieren een natuurlijk dag- en nachtritme hebben, zonder dat er licht wordt uitgestraald. Dat is top!

Wat ik echt geweldig vind aan deze donkerstraler is de hoogwaardige kwaliteit. Hij is gemaakt van geglazuurd aardewerk, waardoor hij super duurzaam is en er ook nog eens mooi uitziet. Hierdoor gaat deze donkerstraler veel langer mee dan gewone warmtelampen en dat is precies wat ik zoek.

Wat ook echt een pluspunt is van de Powerheat Donkerstraler is de efficiëntie. Alle energie wordt omgezet in warmte, dus er gaat geen energie verloren aan het uitstralen van licht. Dat betekent niet alleen dat hij energiezuinig is, maar ook dat alle warmte direct naar mijn dieren gaat. Dat is toch fantastisch?!

Het installeren van de Powerheat Donkerstraler is echt een fluitje van een cent dankzij de E27 schroefdraad. Maar ik raad wel aan om deze donkerstraler altijd te gebruiken in combinatie met een keramische fitting, omdat de lampen behoorlijk heet kunnen worden. Als je wilt, kun je ook een aluminium reflector gebruiken om de warmte beter te verspreiden en het warmteverlies te verminderen. Dat is toch handig?

De Powerheat Donkerstraler is verkrijgbaar in verschillende wattages, zoals 60W, 100W, 150W en 250W. Zo kun je de juiste keuze maken op basis van jouw specifieke behoeften. Dat is echt super handig!

Ik heb gehoord dat gebruikers enorm tevreden zijn over de prestaties van de Powerheat Donkerstraler. Iemand vertelde me dat het ideaal is voor het opwarmen van een klimaatkast voor hobbybrouwerijen, terwijl een ander het aanbeveelt voor het verwarmen van jonge kuikentjes. En ze vinden het ook nog eens mooi, duurzaam en van hoge kwaliteit. Dat klinkt als muziek in mijn oren!

Maar natuurlijk zijn er ook een paar dingen waar je op moet letten. Iemand zei bijvoorbeeld dat je een geschikte armatuur nodig hebt om de donkerstraler te gebruiken. En het gebruik van de Powerheat Donkerstraler kan je elektriciteitsrekening verhogen, hoewel je dat kunt compenseren met lagere kosten voor gasverwarming. Even iets om in gedachten te houden.

Al met al vind ik dat de Powerheat Donkerstraler - Verwarming - 60 Watt echt een uitstekende keuze is voor het verwarmen van dierenverblijven en klimaatkasten. Met zijn hoogwaardige kwaliteit, efficiëntie en gebruiksgemak biedt deze donkerstraler een betrouwbare en effectieve manier om warmte te leveren zonder licht uit te stralen. Natuurlijk zijn er een paar kleine dingen waar je rekening mee moet houden, maar de voordelen van deze donkerstraler wegen zwaarder. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare verwarmingsoplossing, dan is dit echt een waardevolle investering! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Lampenhouder voor keramische warmtelamp inclusief

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lampenhouder voor keramische warmtelamp inclusief

 • list plusGebruiksvriendelijk en veilig in gebruik
 • list plusWordt geleverd inclusief een 50 watt keramische warmtelamp
 • list plusVeelzijdig in gebruik, geschikt voor verschillende soorten dieren

Nadelen Lampenhouder voor keramische warmtelamp inclusief

 • list plusAlleen geschikt voor keramische warmtelampen
 • list plusKlem is niet geschikt voor dikke oppervlakken

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.09
De Lampenhouder voor keramische warmtelamp is echt een handige accessoire voor het warm houden van allerlei soorten dieren. Of het nu gaat om schattige pasgeboren pups, speelse kittens, schattige schildpadden of pluizige kuikens, deze lampenhouder is er om ze warm en knus te houden. En het beste van alles is dat het wordt geleverd met een krachtige keramische warmtelamp van 50 watt, zodat je meteen aan de slag kunt!

Wat deze lampenhouder echt onderscheidt van de rest, is de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid die hij biedt. Het is supergemakkelijk te installeren en je kunt de lamp moeiteloos plaatsen en verwijderen. En laten we het niet vergeten, de houder heeft een stevige klem waarmee je hem op elk oppervlak kunt bevestigen, of het nu een terrarium of een kooi is.

Een van de geweldige kenmerken van deze lampenhouder is de keramische warmtelamp zelf. Met zijn krachtige 50 watt vermogen kan deze lamp een aangename warmte genereren om de gewenste temperatuur te behouden. En het beste van alles is dat de lamp een E27-fitting heeft, wat betekent dat hij compatibel is met de meeste standaard fittingen. Het is dus supergemakkelijk om de lamp te vervangen als dat nodig is.

Gebruikers zijn dolenthousiast over de prestaties van deze lampenhouder en merken op dat hij geweldig werkt om hun huisdieren warm te houden. De lamp warmt snel op en behoudt de gewenste temperatuur gedurende lange tijd. Dit is vooral belangrijk als je voor pasgeboren dieren zorgt, die een constante warmtebron nodig hebben om gezond te blijven.

Een ander geweldig voordeel van deze lampenhouder is de veelzijdigheid. Naast het warm houden van pasgeboren dieren, is het ook perfect voor reptielen en amfibieën. Dus als je een reptielenliefhebber bent en je wilt ervoor zorgen dat je harige vriendjes de juiste warmte krijgen, dan is deze lampenhouder echt iets voor jou.

Nu moeten we wel eerlijk zijn en enkele beperkingen van deze lampenhouder noemen. Ten eerste is hij alleen geschikt voor keramische warmtelampen. Dus als je liever halogeen- of infraroodlampen gebruikt, dan is deze misschien niet de juiste keuze voor jou. En ten tweede is de klem niet geschikt voor dikke oppervlakken, dus het kan wat moeilijk zijn om hem aan sommige kooien of terraria te bevestigen.

Maar al met al is de Lampenhouder voor keramische warmtelamp echt een betrouwbare en effectieve keuze als het gaat om het warm houden van je geliefde huisdieren. Hij is gebruiksvriendelijk, veilig en presteert geweldig. Dus waar wacht je nog op? Investeer vandaag nog in deze lampenhouder en maak echt het verschil voor je harige vriendjes! 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

4. Philips Warmtelamp - 250w

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Warmtelamp - 250w

 • list plusUitstekende keuze voor het verwarmen van dieren en het bieden van extra licht in donkere omstandigheden
 • list plusSpeciaal ontworpen voor dieren en heeft een energiebesparende werking
 • list plusExtra dik glas maakt het lamp spatwaterbestendig en ideaal voor gebruik bij watervogels

Nadelen Philips Warmtelamp - 250w

 • list plusSommige gebruikers vinden het design niet mooi
 • list plusNiet erg duurzaam volgens enkele gebruikers
 • list plusKan prijzig zijn volgens sommige gebruikers

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.58
Functionaliteit
9.18
Gebruiksgemak
8.79
Ik ben dolenthousiast om de Philips Warmtelamp - 250w - Wit aan je voor te stellen! Deze lamp is perfect voor het verwarmen van onze harige vrienden en geeft een extra dosis licht in donkere tijden. Wat deze warmtelamp zo bijzonder maakt, is zijn energiebesparende werking en het extra dikke glas dat ervoor zorgt dat de lamp niet snel breekt. 🐶

Dankzij het spatwaterbestendige ontwerp is deze lamp ideaal voor gebruik bij watervogels. Je kunt hem zowel binnen als buiten gebruiken, maar wees voorzichtig en plaats hem niet letterlijk in het water. Safety first!

Wat deze lamp echt onderscheidt van de rest, is het feit dat hij 50% meer warmte produceert dankzij de brede stralingsbundel. Dit maakt hem perfect voor het verwarmen van onze schattige kuikentjes, biggetjes en lammetjes. Ze zullen zich er heerlijk warm en knus onder voelen.

Met zijn compacte formaat van 17,5 x 12 x 12 cm en een gewicht van slechts 0,17 kg is deze lamp superhandig en makkelijk te plaatsen. Hij neemt niet veel ruimte in beslag, maar zorgt wel voor voldoende warmte met zijn krachtige 250 Watt vermogen.

Deze Philips Warmtelamp - 250w - Wit is gemaakt door niemand minder dan het wereldberoemde merk Philips. We kennen allemaal hun reputatie van technologische innovaties en hoogwaardige producten. Sinds 1891 zijn ze toegewijd aan het verbeteren en vergemakkelijken van ons dagelijks leven. Daar kunnen we op vertrouwen!

Maar laten we eens kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. Ze zijn laaiend enthousiast over de kwaliteit en warmte die deze lamp biedt. Eén gebruiker vertelt dat zijn kat er heerlijk warm onder ligt te spinnen. Een ander benadrukt dat de lamp niet alleen energiezuinig is, maar ook nog eens geweldige warmte produceert. Klinkt goed, toch?

Hoewel de meeste gebruikers tevreden zijn over de kwaliteit van de lamp, zijn er enkele opmerkingen over het design en de duurzaamheid. Smaken verschillen natuurlijk, en sommige gebruikers vinden het design niet helemaal hun ding. Ook wordt er opgemerkt dat de lamp misschien wat aan de prijzige kant is. Maar hey, kwaliteit en warmte zijn van onschatbare waarde!

Al met al is de Philips Warmtelamp - 250w - Wit een geweldige keuze om onze geliefde beestjes warm te houden en wat extra licht te geven in donkere tijden. Hij is van topkwaliteit, energiezuinig en produceert heerlijke warmte. Dus laten we die wollige vriendjes van ons in het zonnetje zetten met deze fantastische lamp!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Powerheat Warmtelamp - Verwarming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerheat Warmtelamp - Verwarming

 • list plus20% meer warmte dan het vorige model
 • list plusRedelijke levensduur van ongeveer 5.000 uur
 • list plusGeschikt voor diverse toepassingen, zoals terraria en dierenverblijven

Nadelen Powerheat Warmtelamp - Verwarming

 • list plusSommige gebruikers hebben gemeld dat de lamp snel kapot gaat
 • list plusSpecifiek ontworpen als een warmtelamp en mogelijk niet geschikt voor andere verlichtingstoepassingen
 • list plusPrijs van de lamp kan als hoog worden ervaren gezien de gemelde duurzaamheidsproblemen

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.48
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
8.49
De Powerheat Warmtelamp - Verwarming - Rood 150 Watt is mijn favoriete infrarood warmtelamp van Powerheat. Deze lamp is gemaakt van stevig hardglas en heeft een opvallende rode kleur. Je kunt kiezen uit verschillende wattages, zoals 60 Watt, 100 Watt, 150 Watt en 250 Watt. Met zijn E27 fitting en spatwaterbestendigheid is deze lamp superhandig.

Een unieke eigenschap van deze warmtelamp is dat hij maar liefst 20% meer warmte geeft dan het vorige model. Met een levensduur van ongeveer 5.000 uur kun je er lekker lang van genieten. De afmetingen variëren per wattage, waarbij de 60 en 100 Watt versies 9 cm breed en 12 cm hoog zijn, en de 150 en 250 Watt versies 12 cm breed en 16,5 cm hoog.

De meningen over deze warmtelamp zijn verdeeld. Sommige gebruikers zijn helemaal tevreden en vinden de duurzaamheid en kwaliteit top. Anderen hebben echter minder geluk gehad en meldden dat de lamp al na 2 weken kapot ging. Ze noemen het een slechte en dure aankoop.

Hoewel er gemengde ervaringen zijn, is het belangrijk om te benadrukken dat de meeste gebruikers tevreden zijn met de Powerheat Warmtelamp. Het vermogen om veel warmte te genereren is een groot pluspunt en wordt gewaardeerd door gebruikers. Sommige gebruikers noemen ook de duurzaamheid en kwaliteit van de lamp als positieve punten.

Deze warmtelamp is super veelzijdig en kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Zo kun je hem bijvoorbeeld gebruiken in een terrarium om een warme omgeving voor je reptielen te creëren. Ook in kippenhokken of andere dierenverblijven is deze lamp perfect om warmte te bieden tijdens koude periodes. En natuurlijk kun je hem ook buiten gebruiken, bijvoorbeeld op je patio of veranda, om extra warmte te genereren in de wintermaanden.

Hoewel de Powerheat Warmtelamp veel voordelen biedt, zijn er ook enkele mogelijke beperkingen. Een belangrijke beperking is dat sommige gebruikers hebben gemeld dat de lamp niet erg duurzaam is en snel kapot gaat. Dat is natuurlijk vervelend, zeker gezien de prijs van de lamp. Daarnaast is de lamp misschien niet geschikt voor alle soorten verlichting, aangezien hij specifiek ontworpen is als warmtelamp.

Al met al is de Powerheat Warmtelamp - Verwarming - Rood 150 Watt een goede keuze voor gebruikers die zoeken naar een krachtige warmtelamp. Het vernieuwde model geeft 20% meer warmte dan het vorige model en gaat redelijk lang mee. Hoewel er wat negatieve ervaringen zijn met de duurzaamheid, zijn de meeste gebruikers tevreden met de prestaties en kwaliteit. Houd wel rekening met de beperkingen, maar over het algemeen is dit een betrouwbare warmtelamp voor allerlei toepassingen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Powerheat Donkerstraler - Verwarming

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerheat Donkerstraler - Verwarming

 • list plusGeeft alleen warmte af en verstoort het natuurlijke dag- en nachtritme van dieren niet.
 • list plusGemaakt van geglazuurd aardewerk van hoge kwaliteit, wat zorgt voor een mooie afwerking en een langere levensduur.
 • list plusEfficiëntie van 100%, alle energie wordt omgezet in warmte zonder verlies aan licht.

Nadelen Powerheat Donkerstraler - Verwarming

 • list plusHet wordt aanbevolen om de donkerstraler altijd te gebruiken in combinatie met een keramische fitting, omdat de lampen zeer heet kunnen worden.
 • list plusOptionele aluminium reflector nodig voor betere verspreiding van warmte en vermindering van warmteverlies naar boven.
 • list plusVeiligheidsvoorschriften moeten worden nageleefd bij het gebruik van de donkerstraler.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
8.45
Gebruiksgemak
7.8
De Powerheat Donkerstraler is dé verwarmingslamp die je nodig hebt voor het opfokken van kuikens en in dierenverblijven. Wat deze lamp zo speciaal maakt, is dat hij alleen warmte geeft en geen vervelend licht. Zo blijft het natuurlijke dag- en nachtritme van de dieren gewoon intact. 🌞

Wat deze donkerstraler echt onderscheidt, is het gebruik van hoogwaardig geglazuurd aardewerk. Hierdoor heeft de lamp niet alleen een mooie afwerking, maar gaat hij ook langer mee dan gewone warmtelampen. Daarnaast is de efficiëntie van de donkerstraler 100%: alle energie wordt omgezet in warmte, er gaat geen energie verloren aan licht. Dat maakt deze lamp niet alleen energiezuinig, maar ook nog eens veilig in gebruik!

De installatie van de donkerstraler is super makkelijk dankzij de E27 schroefdraad. Maar let op, vanwege de hoge temperaturen van de lampen wordt het wel aangeraden om de donkerstraler altijd te gebruiken met een keramische fitting. Je kunt optioneel ook een aluminium reflector toevoegen, voor een betere verspreiding van de warmte en minder warmteverlies naar boven. Zo krijgen je beestjes het nóg warmer!

Wat andere gebruikers betreft, zijn ze hartstikke tevreden. Eén gebruiker vertelt dat zijn vogeltjes er 's nachts heerlijk warmpjes bij zitten dankzij de Powerheat Donkerstraler. En ook de duurzaamheid van de lamp wordt genoemd als een groot pluspunt! Een andere gebruiker benoemt zelfs dat de donkerstraler van super hoge kwaliteit is. Klinkt goed, toch?

De Powerheat Donkerstraler is verkrijgbaar in verschillende wattages: 60W, 100W, 150W en 250W. Zo kun je de lamp kiezen die perfect past bij de behoeften van je dieren en de grootte van het verblijf.

Kortom, de Powerheat Donkerstraler is gewoon dé beste verwarmingslamp voor dieren die een natuurlijk dag- en nachtritme nodig hebben. Dankzij de topkwaliteit, duurzaamheid en eenvoudige installatie (plus die optionele reflector), is dit een slimme keuze voor elk dierenverblijf. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het altijd belangrijk om de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen bij het gebruik van de donkerstraler. Veiligheid boven alles!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

7. Philips infrarode lamp

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips infrarode lamp

 • list plusLange levensduur van 5000 uur
 • list plusHoge kwaliteit en betrouwbare prestaties
 • list plusGemakkelijke installatie met E27 fitting

Nadelen Philips infrarode lamp

 • list plusNiet dimbaar

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.89
Functionaliteit
7.74
Gebruiksgemak
8.49
Ik ben dol op de Philips infraroodlamp! Deze lamp is zo veelzijdig en perfect voor zowel thuisgebruik als professionele toepassingen. En het beste van alles is dat hij er ook nog eens modern en stijlvol uitziet.

Laat me je wat meer vertellen over deze geweldige lamp. Ten eerste heeft hij een globe-vorm en een handige E27 fitting. De kleurtemperatuur is infrarood en hij heeft een wattage van 250W. En wist je dat deze lamp maar liefst 5000 uur meegaat? Dat betekent dat je hem niet vaak hoeft te vervangen. Geweldig toch?

Wat ik echt indrukwekkend vind, zijn de technische specificaties van deze lamp. Hij heeft een wattage van 250W en werkt op een netspanning van 230V. En dankzij de E27 fitting is hij supergemakkelijk te installeren in bijna alle armaturen. Geen gedoe, gewoon aansluiten en klaar!

Wat betreft de lichtkleur, heeft deze lamp een infrarood kleurtemperatuur. Dat maakt hem perfect voor situaties waarin warmte nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een ontspannende sessie in een infraroodsauna of het verwarmen van een dierenverblijf. Deze lamp doet het allemaal!

En laten we niet vergeten wat andere mensen te zeggen hebben over deze lamp. De reviews zijn over het algemeen erg positief. Mensen zijn tevreden over de kwaliteit en de prijs. Een gebruiker merkt zelfs op dat de lamp gewoon perfect is en heel gemakkelijk te gebruiken. Een andere gebruiker is blij dat hij eindelijk de lamp heeft gevonden na het zoeken in verschillende winkels en online.

Een groot voordeel van de Philips infraroodlamp is dat hij van hoge kwaliteit is. Gebruikers zijn er echt van overtuigd dat deze lamp doet wat hij moet doen en dat hij op tijd wordt geleverd. Dat geeft je vertrouwen in de prestaties van de lamp.

Een klein nadeel is dat de lamp niet dimbaar is. Dat kan lastig zijn als je de intensiteit van het licht wilt aanpassen. Maar afgezien daarvan is deze lamp gewoon geweldig.

Dus, alles bij elkaar genomen is de Philips infraroodlamp een veelzijdige warmtelamp met een modern design. Hij onderscheidt zich door zijn lange levensduur, hoge kwaliteit en gemakkelijke installatie. Hoewel hij niet dimbaar is, zijn de prestaties over het algemeen positief beoordeeld door gebruikers. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare warmtelamp voor thuis of op het werk, dan is de Philips infraroodlamp zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Armatuur zonder warmtelamp

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Armatuur zonder warmtelamp

 • list plusMooi design met eenvoudige installatie en handige ketting
 • list plusGeschikt voor diverse warmtelampen en donkerstralers
 • list plusDuurzaamheid en hoge kwaliteit worden geprezen in gebruikersreviews

Nadelen Armatuur zonder warmtelamp

 • list plusGebrek aan specifieke technische details, zoals lichtopbrengst

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.28
Functionaliteit
8.14
Gebruiksgemak
7.77
Recensie: Armatuur zonder warmtelamp

Als huisdierbezitter weet ik hoe belangrijk het is om mijn dieren warm en comfortabel te houden, vooral tijdens de koudere maanden. De Armatuur zonder warmtelamp is een product dat hier perfect aan voldoet. Met een aluminium kap en een keramische fitting (E27), bied ik je een veilige en duurzame oplossing om warmtelampen en donkerstralers tot 250 Watt te plaatsen.

Wat mij direct opvalt aan deze armatuur is het prachtige design. Met een diameter van 21 cm en een snoer van 2,5 meter lang, is het super eenvoudig om de lamp op te hangen op de gewenste plek. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt er zelfs een handige ketting bijgeleverd om het installatieproces nog makkelijker te maken. Ook een beschermkorf is inbegrepen, zodat de warmtelamp niet direct aangeraakt kan worden.

Deze armatuur is van het merk Hato en werkt op een voeding van 220-240 VAC (dubbel geïsoleerd). Met een maximaal vermogen van 250 Watt is het geschikt voor verschillende warmtelampen en donkerstralers. Dit maakt het ideaal voor het warm houden van bijvoorbeeld pups, zoals een tevreden klant in een van de reviews aangeeft.

De gebruikersreviews zijn over het algemeen erg positief. Klanten zijn lovend over de duurzaamheid en hoge kwaliteit van de armatuur. Het feit dat er geen negatieve punten worden genoemd, onderstreept de tevredenheid van de gebruikers.

Een ander voordeel van deze armatuur is dat het niet alleen geschikt is voor huisdieren, maar ook voor andere toepassingen waar warmte nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het verwarmen van een werkruimte of het creëren van een aangename sfeer in een buitenruimte.

Hoewel de beschrijvingen en reviews veel positieve punten benadrukken, is het belangrijk om te vermelden dat er geen specifieke technische details worden gegeven over bijvoorbeeld de lichtopbrengst van de lamp. Hierdoor kan het moeilijk zijn om een goed geïnformeerde beslissing te nemen bij de aanschaf van deze armatuur.

Al met al is de Armatuur zonder warmtelamp een aanrader voor huisdierbezitters en anderen die behoefte hebben aan een betrouwbare en duurzame oplossing om een ruimte te verwarmen. Met zijn prachtige design, duurzaamheid en hoge kwaliteit onderscheidt deze armatuur zich van zijn concurrenten. Hoewel er beperkte technische informatie beschikbaar is, lijkt de algemene tevredenheid van de gebruikers erop te wijzen dat dit product zijn beloften nakomt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

9. Powerheat Donkerstraler 250 watt

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerheat Donkerstraler 250 watt

 • list plusHoogwaardige kwaliteit gemaakt van geglazuurd aardewerk
 • list plusLangere levensduur dan reguliere warmtelampen
 • list plus100% efficiënt in het omzetten van energie naar warmte

Nadelen Powerheat Donkerstraler 250 watt

 • list plusGeschikte armatuur noodzakelijk

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.34
Gebruiksgemak
6.98
De Powerheat Donkerstraler 250 watt is echt een topper! Als je kuikens hebt of dieren wilt verwarmen in hun verblijf, dan is deze donkerstraler precies wat je nodig hebt. Wat deze donkerstraler echt speciaal maakt, is dat hij alleen warmte geeft en geen licht. Zo zorg je ervoor dat je dieren een natuurlijk dag- en nachtritme hebben.

Wat ik echt geweldig vind aan de Powerheat Donkerstraler is de kwaliteit. Hij is gemaakt van hoogwaardig geglazuurd aardewerk, waardoor hij er niet alleen mooi uitziet, maar ook van de beste kwaliteit is. En wist je dat deze donkerstraler ook langer meegaat dan gewone warmtelampen? Dat betekent dat hij een duurzame keuze is.

Een ander voordeel van de Powerheat Donkerstraler is hoe efficiënt hij is. Hij zet namelijk alle energie om in warmte, er gaat geen energie verloren aan licht. Dat maakt hem 100% efficiënt, en daar houd ik van!

De installatie van de Powerheat Donkerstraler is super makkelijk dankzij de E27 schroefdraad. Let wel op dat je altijd een keramische fitting gebruikt, want deze lampen worden echt heet. Als je wilt, kun je de donkerstraler ook combineren met een aluminium reflector. Die zorgt ervoor dat de warmte beter verspreid wordt en dat er minder warmte verloren gaat naar boven.

De Powerheat Donkerstraler heeft al heel wat tevreden gebruikers. Zo is er iemand die deze donkerstraler perfect vindt om in een klimaatkast te bouwen voor een hobbybrouwerij. Hij wordt ook vaak gebruikt om specifieke plekken in huis te verwarmen, zodat de CV op lagere temperaturen kan worden gezet. Een gebruiker vertelt dat met een 250W lamp op 0.5 tot 1 meter afstand, het voelt alsof het 20 graden is, terwijl de temperatuur eigenlijk tussen de 10-13 graden ligt. Dat is vooral handig in vrijstaande slecht geïsoleerde woningen, waar je gasrekening flink omlaag kan gaan.

De Powerheat Donkerstraler heeft wel een paar beperkingen. Zo is een geschikte armatuur echt nodig om deze donkerstraler te gebruiken, zoals een gebruiker opmerkte.

Al met al is de Powerheat Donkerstraler 250 watt een geweldige keuze als je dierenverblijven wilt verwarmen of specifieke plekken in huis warm wilt houden. Hij zorgt voor een natuurlijk dag- en nachtritme, gaat lang mee en is super makkelijk te installeren. Wat deze donkerstraler echt onderscheidt van de rest, is zijn duurzaamheid en efficiëntie. Ja, je hebt een geschikte armatuur nodig, maar de voordelen van de Powerheat Donkerstraler zijn overduidelijk. Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbare en effectieve verwarmingsoplossing, dan is dit de juiste keuze voor jou. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Keramische warmtelamp 50 Watt E27

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.51
Functionaliteit
6.91
Gebruiksgemak
6.88
De Keramische warmtelamp 50 Watt E27 is perfect om mijn kuikens, reptielen en amfibieën warm te houden, zonder hun dag-nachtritme te verstoren. Met zijn krachtige infrarood straling zorgt deze lamp ervoor dat mijn dieren hun lichaamstemperatuur kunnen reguleren.

Wat deze warmtelamp echt onderscheidt, is zijn keramische constructie. In tegenstelling tot gewone warmtelampen die een gloeidraad gebruiken, maakt deze lamp gebruik van keramiek om warmte te genereren. Hierdoor wordt de warmte efficiënter overgedragen en gaat de lamp langer mee.

Met een vermogen van 50 Watt levert deze lamp voldoende warmte voor mijn kleine dieren. De infrarood straling dringt diep door in hun lichaam, waardoor ze gezond blijven en hun lichaamstemperatuur goed kunnen reguleren.

Een ander voordeel van deze lamp is dat hij geen licht produceert dat het dag-nachtritme van mijn dieren verstoort. Dit is vooral belangrijk voor dieren die een bepaald lichtregime nodig hebben om hun gedrag en fysiologie te reguleren.

Ik ben ook erg tevreden over de duurzaamheid van deze lamp. Dankzij de keramische constructie kan hij hoge temperaturen en schokken weerstaan, waardoor hij langer meegaat dan gewone warmtelampen. Daarnaast is de lamp makkelijk te installeren met een standaard E27 fitting.

Het kan wel zijn dat sommige gebruikers vinden dat de lamp soms moeilijk te regelen is, omdat er geen ingebouwde dimmer is. Dit kan problematisch zijn als de warmtebehoefte van je dieren varieert.

Alles bij elkaar genomen is de Keramische warmtelamp 50 Watt E27 een betrouwbare en efficiënte keuze om mijn kuikens, reptielen en amfibieën warm te houden. Met zijn keramische constructie, krachtige infrarood straling en duurzaamheid is deze lamp een geweldige investering voor dierenliefhebbers zoals ik. Hoewel er enkele beperkingen zijn, wegen de voordelen van deze lamp zwaarder en maakt het een solide keuze om een comfortabele omgeving te creëren voor mijn dieren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Warmtelampen voor kippen. Er zijn namelijk 924 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!