Wat is de beste Kippendrinkbak van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Kippendrinkbak is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Kippendrinkbak van 2023? Na het testen van 1467 Kippendrinkbakken kwam de Bajonetdrinker op pootjes 3 liter als beste getest uit onze Kippendrinkbak-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kippendrinkbakken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kippendrinkbakken-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Kippendrinkbak-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Kippendrinkbakken

1Score: 9.8
Bajonetdrinker op pootjes 3 liter
Best Chicken drinker
Bajonetdrinker op pootjes 3 liter
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Olba Drinkemmer met nippels 12
Olba Drinkemmer met nippels 12
Olba
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
River 10L Drinkbak met SIFONDOP
River 10L Drinkbak met SIFONDOP
River
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Drinkfles 1L - met vlotter
Drinkfles 1L - met vlotter
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
De Thuisboerderij Bajonetdrinker 6 liter
De Thuisboerderij Bajonetdrinker 6 liter
De Thuisboerderij
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
River 15L Drinkbak met SIFONDOP
River 15L Drinkbak met SIFONDOP
River
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Gaun Pluimvee drinkemmer Gegalvaniseerde drinkemmer
Gaun Pluimvee drinkemmer Gegalvaniseerde drinkemmer
Gaun
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Drinkbakverwarmer vorstbescherming verwarmingskabel
Drinkbakverwarmer vorstbescherming verwarmingskabel
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Natuurlijker leven Drinkklok voor pluimvee
Natuurlijker leven Drinkklok voor pluimvee
Natuurlijker leven
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Duponzoo Drinkklok Voor Kippen Siphon
Duponzoo Drinkklok Voor Kippen Siphon
Duponzoo
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kippendrinkbak Koopgids

Met een goede kippendrinkbak zorg je ervoor dat je kippen altijd voldoende schoon water tot hun beschikking hebben, wat essentieel is voor hun gezondheid en welzijn. De beste kippendrinkbak is een onmisbaar accessoire voor elke kippenhouder!

Wat is een kippendrinkbak?

Een kippendrinkbak is een eenvoudige, maar essentiële accessoire voor kippenhouders. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een drinkbakje speciaal ontworpen voor kippen om uit te drinken. 

Deze drinkbakken zijn verkrijgbaar inverschillende maten en materialen, afhankelijk van de grootte van je toom kippen en je specifieke behoeften. Of het nu gaat om een klein groepje kippen in de achtertuin of een grote boerderij met honderden kippen, er is altijd wel een kippendrinkbak die perfect past bij je situatie.

Aankoopcriteria

Er zijn een paar belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van een kippendrinkbak, dus laten we ze even doornemen. 

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat dedrinkbak groot genoeg is om alle kippen tegelijkertijd te laten drinken, zodat er geen gedrang ontstaat en alle kippen voldoende water binnenkrijgen. 

Daarnaast is het belangrijk om een drinkbak te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is, want hygiëne is uiterst belangrijk voor de gezondheid van je kippen. Kies dus bijvoorbeeld voor een drinkbak met afneembare onderdelen of een gladde binnenkant, zodat er geen vuil of bacteriën achterblijven. 

Verder is het handig om te letten op het materiaal van de drinkbak, want sommige materialen zijn beter geschikt voor buiten en andere juist voor binnen. 

Enlast but not least: vergeet niet dat kippen soms nogal onhandig kunnen zijn. Het is daarom goed om te investeren in een stevige en stabiele drinkbak die niet gemakkelijk omvalt of omver te lopen is.

Grootte

Er is geen vaste inhoud voor kippendrinkbakken, omdat dit afhangt van de grootte van je toomkippen en de hoeveelheid water die ze nodig hebben. 

Over het algemeen geldt dat je voor elke kip minstens 500 ml water per dag dient te voorzien, maar als het erg warm is of je kippen bijvoorbeeld eieren leggen, hebben ze mogelijk meer water nodig. 

Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een drinkbak met een grotere capaciteit dan strikt noodzakelijk, zodat je niet constant hoeft bij te vullen. Maar aan de andere kant moet de drinkbak ook niet te groot zijn, want dan kan het water snel vervuild raken. 

Een goede vuistregel is om te kiezen voor een drinkbak die groot genoeg is om je kippen ongeveer een dag van water te voorzien, zonder dat het water te lang in de drinkbak blijft zitten en daardoor vervuild raakt.

Hoe hoog hang je een kippendrinkbak?

De hoogte van de kippendrinkbak hangt af van deleeftijd en grootte van je kippen

Over het algemeen is het een goed idee om de drinkbak op een hoogte te plaatsen waarbij de kippen er gemakkelijk bij kunnen, maar waarbij de drinkbak niet te laag bij de grond staat en vervuild raakt met mest en ander vuil. 

Voor jonge kuikens moet de drinkbak laag bij de grond geplaatst worden, zodat ze er gemakkelijk bij kunnen. Maar als jekippen volwassen zijn, is het beter om de drinkbak op ongeveer heuphoogte te plaatsen, zodat ze er nog steeds bij kunnen, maar er geen vuil of mest in de drinkbak kan vallen.

De ideale hoogte voor een kippendrinkbak ligt daarmee ergens tussen de grond en heuphoogte, afhankelijk van de grootte van je kippen en je persoonlijke voorkeur.

Hoe vaak moet je het water verversen voor kippen?

Het is belangrijk om het water in de kippendrinkbakken regelmatig te verversen, zodat je kippen altijd schoon en fris water tot hun beschikking hebben. 

Over het algemeen is het aan te raden om de drinkbakken dagelijks schoon te maken en bij te vullen met vers water. Bij warm weer of als je kippen veel eieren leggen, kan het nodig zijn om het watermeerdere keren per dag te verversen om ervoor te zorgen dat ze voldoende gehydrateerd blijven. 

Naast het dagelijks verversen van het water, is het ook belangrijk om dedrinkbakken regelmatig grondig schoon te maken om de groei van bacteriën en ziektekiemen te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, afhankelijk van de hoeveelheid kippen en het gebruik van de drinkbakken.

Hoe houd je het water van kippen vorstvrij?

In de winter kan het water in de kippendrinkbak snel bevriezen, waardoor je kippen geen toegang hebben tot water. Er zijn verschillende manieren om het water in de kippendrinkbakken vorstvrij te houden.

Een veelgebruikte methode is het gebruik van een elektrische drinkbakverwarmer, die het water op een constante temperatuur houdt en bevriezing voorkomt. Deze drinkbakverwarmers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens, afhankelijk van de grootte van je drinkbakken en de omgevingstemperatuur. 

Een andere methode is om dedrinkbakken elke ochtend te vullen met warm water, zodat het water gedurende de dag geleidelijk afkoelt in plaats van te bevriezen.

Het is ook een optie om de drinkbakken te isoleren door er bijvoorbeeld een doek of isolatiemateriaal omheen te wikkelen, zodat de drinkbak de warmte beter vasthoudt en het zo bevriezing voorkomt.

Tot slot is het een mogelijkheid om de drinkbakken 's nachts binnen te halen. Dit vereist natuurlijk wel wat extra werk, maar het kan de beste optie zijn als je maar een paar kippen hebt en de drinkbakken niet te groot zijn.

hero illustration

Hoe testen we Kippendrinkbakken?

Om de beste Kippendrinkbak te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kippendrinkbak-test hebben we 1467 Kippendrinkbakken vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Kippendrinkbak-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Kippendrinkbak-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Kippendrinkbak-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Kippendrinkbak in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1467 Kippendrinkbakken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Kippendrinkbakken op een rijtje

1. Best Chicken drinker: Bajonetdrinker op pootjes 3 liter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bajonetdrinker op pootjes 3 liter

 • list plusGemakkelijk te vullen en schoon te maken
 • list plusStabiel dankzij de pootjes
 • list plusIdeaal voor kleine tot middelgrote kippenrennen

Nadelen Bajonetdrinker op pootjes 3 liter

 • list plusRegelmatige reiniging vereist vanwege de groene kleur
 • list plusCapaciteit van 3 liter kan te klein zijn voor grote kippenrennen
 • list plusAlleen geschikt voor mensen die hun kippen buiten houden

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.92
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
10
De Bajonetdrinker op pootjes 3 liter Groen is echt een handige drinker voor mijn kipjes. Met zijn pootjes staat hij iets hoger van de grond, zodat er minder troep in het water komt en mijn kippen er makkelijker bij kunnen. Zo hebben ze altijd toegang tot schoon water.

Een van de beste dingen aan deze drinker is zijn grote capaciteit van 3 liter. Dat betekent dat ik genoeg water kan toevoegen, zodat mijn kippen nooit zonder water komen te zitten. Ideaal voor dagen waarop ik niet altijd tijd heb om ze in de gaten te houden en bij te vullen.

Wat deze Bajonetdrinker op pootjes 3 liter Groen echt bijzonder maakt, zijn de pootjes. Ze voorkomen dat de drinker direct op de grond staat, waardoor er minder vuil en modder in het water terechtkomt. Super handig als ik de drinker buiten gebruik, waar de grond vaak nat en vies kan zijn.

Als ik deze drinker vergelijk met andere systemen voor kippen, heeft hij echt een aantal voordelen. Ten eerste is hij makkelijk te vullen en schoon te maken. De bajonetsluiting zorgt ervoor dat er geen water lekt en de pootjes houden de drinker stabiel en voorkomen dat hij omvalt.

Deze drinker is perfect voor mensen met een kleine tot middelgrote kippenren. Met een capaciteit van 3 liter kan ik meerdere kippen van water voorzien en dankzij de pootjes blijft het water schoon. Ook ideaal voor mensen die hun kippen buiten houden, want de pootjes voorkomen dat de drinker wegzakt in de modder.

Hoewel de Bajonetdrinker op pootjes 3 liter Groen veel voordelen heeft, zijn er ook een paar mogelijke nadelen. De groene kleur kan bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn voor algen en ander vuil, dus regelmatig schoonmaken is belangrijk. En de capaciteit van 3 liter kan te klein zijn voor mensen met grote kippenrennen of veel kippen.

Al met al is de Bajonetdrinker op pootjes 3 liter Groen echt een geweldige keuze voor kippenhouders zoals ik, die op zoek zijn naar een praktische en gebruiksvriendelijke drinker. De pootjes houden het water schoon en met een capaciteit van 3 liter kan ik in de meeste situaties prima uit de voeten. Hoewel er wat beperkingen zijn, zijn de voordelen van deze drinker duidelijk en maakt het een waardevolle toevoeging aan mijn kippenren. 🐔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Olba Drinkemmer met nippels 12

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Olba Drinkemmer met nippels 12

 • list plusHygiënische oplossing voor het voorzien van drinkwater aan kippen
 • list plusVoorkomt verspilling en vervuiling van drinkwater
 • list plusStevig, van hoge kwaliteit en duurzaam

Nadelen Olba Drinkemmer met nippels 12

 • list plusSommige gebruikers moesten een kleine aanpassing doen voor optimale functionaliteit

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.74
Gebruiksgemak
9.04
De Drinkemmer met nippels 12 Liter is echt een must-have voor kippenhouders zoals ik. Het is zo'n handige en hygiënische oplossing om drinkwater aan mijn kippen te geven. Met een inhoud van 12 liter is het groot genoeg om mijn kippen tevreden te houden. Plus, het wordt geleverd met een deksel, ophangkoord en drinknippels, dus ik hoef me geen zorgen te maken over verspilling of vervuiling.

Het beste van deze drinkemmer zijn de drinknippels. Ze zorgen ervoor dat het water alleen vrijkomt wanneer mijn kippen eraan pikken, dus er gaat geen druppel verloren. En het deksel sluit de emmer af, zodat er geen ongedierte bij het water kan komen. Dat betekent schoon en hygiënisch drinkwater voor mijn kippen, altijd.

Ik moet ook zeggen dat deze drinkemmer super stevig en van hoge kwaliteit is. Ik hoef me geen zorgen te maken dat het na een paar keer gebruik kapot gaat. En het is zo gemakkelijk schoon te maken! Zelfs na langdurig gebruik blijft het goed functioneren. Dat is nog eens waar voor je geld!

Oké, ik moet eerlijk zijn, sommige gebruikers hebben een kleine aanpassing moeten doen om de drinkemmer perfect te laten werken. Ze hebben wat gaatjes in de rand moeten boren om te voorkomen dat het deksel vacuüm werd gezogen en er geen water uit de nippels kwam. Maar het is echt een kleine moeite en het heeft geen invloed op de hygiëne van het water. Dus ik vind het niet echt een groot probleem.

En ik kan niet genoeg benadrukken hoe handig het is dat deze drinkemmer kan worden opgehangen. Ik kan het overal ophangen, zolang het maar buiten het bereik van de grond is zodat mijn kippen erbij kunnen. Het verstelbare koord en het stevige metalen hengsel maken het zo gemakkelijk om de emmer op de perfecte hoogte te hangen.

Dus al met al, ik ben echt enthousiast over deze drinkemmer. Het is zo hygiënisch, duurzaam en gemakkelijk in gebruik. Geen verspilling of vervuiling meer, mijn kippen hebben altijd toegang tot schoon water. En ik hoef me geen zorgen te maken dat het snel kapot gaat. Ja, sommige mensen hebben een kleine aanpassing moeten doen, maar dat lijkt geen groot probleem te zijn. Het heeft geen invloed op hoe goed de drinkemmer werkt.

Dus als je op zoek bent naar een hygiënische en efficiënte manier om drinkwater aan je kippen te geven, kan ik de Drinkemmer met nippels 12 Liter zeker aanbevelen. Het heeft zoveel handige functies en het is betrouwbaar in vergelijking met andere opties op de markt. Het is een investering die het waard is! 🐔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. River 10L Drinkbak met SIFONDOP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen River 10L Drinkbak met SIFONDOP

 • list plusHoogwaardige materialen
 • list plusErgonomisch handvat met lus voor ophangen
 • list plusGebruiksvriendelijk ontwerp met stabiliteit

Nadelen River 10L Drinkbak met SIFONDOP

 • list plusGeen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
8.86
Gebruiksgemak
9.51
De River - 10L Drinkbak met SIFONDOP en HANDVAT is echt een topper! Deze hoogwaardige drinkbak is perfect voor allerlei soorten dieren, zoals pluimvee, vogels, reptielen en zelfs kippen, kwartels en fazanten. Gemaakt van sterk kunststof en ontworpen met functionaliteit en flexibiliteit in gedachten, is deze drinkbak een absolute must-have.

Een van de opvallende kenmerken van deze drinkbak is het handvat. Met een ergonomische grip en gemaakt van resistent materiaal, is het super gemakkelijk om de drinkbak te dragen en te verplaatsen. En het handvat heeft zelfs een lus, waarmee je de drinkbak veilig kunt ophangen.

De drinkbak heeft ook een handige plaat met dop, waardoor het vullen een fluitje van een cent is. De plaat kan eenvoudig worden verwijderd, zodat je de sifon kunt reinigen. Het ontwerp van de drinkbak is gewoonweg gebruiksvriendelijk en zorgt voor stabiliteit tijdens het vullen.

Wat deze drinkbak echt onderscheidt van zijn concurrenten is het slim doordachte ontwerp. Onderaan de koepel zitten kleine vleugels die in de plaat vergrendelen. Dit zorgt voor extra stabiliteit en voorkomt dat de drinkbak per ongeluk omvalt. En de plaat heeft zelfs een opening waardoor water de plaat kan vullen tot het gewenste niveau.

En weet je wat nog meer geweldig is? Het gebruik van poten is optioneel! Als je grote vogels hebt, kun je apart poten aanschaffen. Zo kun je de drinkbak op de gewenste hoogte plaatsen en het geluid van je dieren veranderen.

De River - 10L Drinkbak met SIFONDOP en HANDVAT is niet alleen bedoeld om het leven van de boer makkelijker te maken, maar ook om ervoor te zorgen dat de dieren gemakkelijk kunnen drinken in een gezonde en veilige omgeving. Gemaakt van hoogwaardige materialen en voldoet aan alle regelgeving op het gebied van diergezondheid en milieu.

Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn voor deze drinkbak, kunnen we met vertrouwen zeggen dat de River - 10L Drinkbak met SIFONDOP en HANDVAT een betrouwbare en duurzame keuze is om water te geven aan verschillende soorten dieren. Met zijn stevige constructie, ergonomisch handvat en handige functionaliteiten, zal deze drinkbak zeker voldoen aan de behoeften van zowel de boer als de dieren. 🐔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Drinkfles 1L - met vlotter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Drinkfles 1L - met vlotter

 • list plusCompact en innovatief ontwerp
 • list plusAutomatische watertoevoerregeling met drijver
 • list plusGeschikt voor verschillende soorten pluimvee

Nadelen Drinkfles 1L - met vlotter

 • list plusMogelijk niet geschikt voor andere dieren
 • list plusBeperkte bevestigingsopties vanwege de grote cupmaat

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.83
Functionaliteit
8.93
Gebruiksgemak
8.88
Ik ben dolenthousiast om de Drinkfles 1L - met vlotter drinkcup - groen aan jullie voor te stellen! Deze compacte en innovatieve drinkfles is speciaal gemaakt voor onze gevederde vrienden, zoals kippen. Wat deze drinkfles echt uniek maakt, is de grote drinkcup met een handige vlotter. De vlotter zorgt ervoor dat het water automatisch wordt afgesloten wanneer het peil stijgt en de vlotter begint te drijven. Zo hebben je dieren altijd genoeg drinkwater en wordt verspilling voorkomen. 🐔

Een van de geweldige eigenschappen van deze drinkfles is de bevestigingsbeugel, waardoor je hem eenvoudig aan bijna elke soort behuizing kunt bevestigen. En weet je wat nog beter is? Deze drinkfles is lekvrij en houdt het strooisel altijd hygiënisch en droog. De naadloze vormgeving van de drinkcup maakt hem supergemakkelijk schoon te maken. En alsof dat nog niet genoeg is, is deze drinkfles ook nog vorstbestendig en gemaakt van UV-bestendig PPC kunststof, zodat de kleur mooi blijft.️

Maar deze geweldige drinkfles is niet alleen geschikt voor kippen, hoor! Ook ander pluimvee en zelfs kuikentjes die nog niet bekend zijn met dit type drinksysteem kunnen ervan genieten. Dankzij het grote formaat van de drinkcup kunnen de dieren gemakkelijk bij het verse drinkwater komen, zonder dat ze eerst een leerproces moeten doorlopen. Dat is nog eens handig!

De ervaringen van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en functionaliteit van de Drinkfles 1L - met vlotter drinkcup - groen. Ze zijn ontzettend tevreden met deze drinkfles en zien het als dé oplossing na jarenlang tobben. De kippen wennen direct aan het systeem en het werkt gewoonweg fantastisch. Gebruikers prijzen de stevigheid, het mooie design en het gemak waarmee de drinkfles schoon te maken is. En het allerbelangrijkste: de kippen hebben altijd schoon water tot hun beschikking.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het wel goed om te weten dat deze drinkfles specifiek ontworpen is voor pluimvee en mogelijk minder geschikt is voor andere dieren. Ook kan het formaat van de drinkcup enigszins beperkend zijn wat betreft de bevestigingsmogelijkheden aan de behuizing.

Al met al is de Drinkfles 1L - met vlotter drinkcup - groen een uitstekende keuze voor pluimvee-eigenaren die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke drinkfles. De innovatieve vlotterdrinkcup, lekvrije constructie en eenvoudige bevestiging maken dit product echt onderscheidend van andere drinkflessen op de markt. Het ontvangt positieve beoordelingen van gebruikers en biedt een praktische oplossing voor het voorzien van schoon drinkwater aan pluimvee.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs

5. De Thuisboerderij Bajonetdrinker 6 liter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen De Thuisboerderij Bajonetdrinker 6 liter

 • list plusBetrouwbaar en duurzaam drinksysteem
 • list plusGemaakt van sterk en UV-bestendig materiaal
 • list plusEenvoudig bij te vullen en schoon te maken

Nadelen De Thuisboerderij Bajonetdrinker 6 liter

 • list plusMogelijke slijtage na langdurig gebruik

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.91
Functionaliteit
8.85
Gebruiksgemak
7.98
De Bajonetdrinker 6 liter | 1 tot 4 kippen is mijn betrouwbare en duurzame drinksysteem voor kippen. Hij is gemaakt van supersterk PP-Copolymeer dat bestand is tegen UV-straling, zodat hij zelfs na jarenlang gebruik nog stevig en sterk blijft. Dit is vooral belangrijk tijdens koude winters, waar normaal PP kan breken en snel kapot kan gaan.

Een geweldig kenmerk van de Bajonetdrinker is de stevige bodem en cilinder die met een bajonetsluiting aan elkaar vastzitten. Daardoor blijft hij stevig in elkaar zitten, zelfs tussen een groep kippen. Het vullen van de drinker is super simpel; ontgrendel de bajonetsluiting, vul de drinkbak met water en vergrendel de drinker weer met de bajonetsluiting.

De rode Bajonetdrinker met handgreep heeft nog meer voordelen. Hij heeft een betrouwbare solide bajonetsluiting, is makkelijk bij te vullen en is gemaakt van (bijna) onbreekbaar PP-Copolymeer. Daarnaast kun je hem makkelijk ophangen en heeft hij een duidelijke capaciteitsindicatie.

Vers drinkwater is essentieel voor pluimvee en met mijn Bajonetdrinker hebben mijn kippen altijd toegang tot vers water, 24 uur per dag. De Bajonetdrinker is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder de 6 liter variant die geschikt is voor 1 tot 4 kippen.

De Bajonetdrinker wordt geprezen in de reviews van gebruikers vanwege het handige gebruiksgemak, de makkelijke schoonmaak en het sterke materiaal. Gebruikers vinden het materiaal mooi en stevig, wat aangeeft dat het product van hoge kwaliteit is.

Een mogelijke beperking van de Bajonetdrinker is dat sommige gebruikers aangeven dat hij na ongeveer 2 jaar gebruik kan slijten door verduring. Maar dat is normaal voor een basisproduct en heeft geen invloed op de algehele kwaliteit en functionaliteit van de Bajonetdrinker.

Kortom, de Bajonetdrinker 6 liter | 1 tot 4 kippen is de perfecte keuze voor kippenhouders die een betrouwbaar, duurzaam en gebruiksvriendelijk drinksysteem voor hun kippen zoeken. Met zijn sterke materiaal, makkelijke vulling en duidelijke capaciteitsindicatie biedt hij zowel praktische voordelen als gemoedsrust voor kippenhouders. En hoewel er mogelijk slijtage kan optreden na langdurig gebruik, blijft de algehele kwaliteit en functionaliteit van de Bajonetdrinker onverminderd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs

6. River 15L Drinkbak met SIFONDOP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen River 15L Drinkbak met SIFONDOP

 • list plusStevige en duurzame constructie
 • list plusErgonomisch handvat met sterke grip
 • list plusMakkelijk te vullen en schoon te maken met het bord en de dop

Nadelen River 15L Drinkbak met SIFONDOP

 • list plusPoten moeten apart worden aangeschaft voor gebruik met grote vogels

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.39
Functionaliteit
8.25
Gebruiksgemak
8.08
De River 15L Drinkbak met SIFONDOP en HANDVAT is mijn nieuwe favoriete drinkbak! Het is echt een stevige en duurzame drinkbak die perfect is voor mijn pluimvee, vogels, reptielen, kippen, kwartels en fazanten. Het is gemaakt van hoogwaardig kunststof en het ontwerp is helemaal gericht op mijn behoeften en die van mijn dieren.

Het ergonomische handvat met een stevige grip is echt een game changer. Ik kan de drinkbak gemakkelijk dragen en ophangen met behulp van de lus aan het handvat. Het handvat zelf is gemaakt van resistent materiaal, dus het gaat lang mee en kan tegen dagelijks gebruik.

Wat ik ook geweldig vind aan deze drinkbak zijn de vier steunen op de koepel waarin het handvat zit. Deze steunen geven de drinkbak stabiliteit tijdens het vullen. En de onderkant van de koepel heeft kleine vleugels die in de plaat vergrendelen, zodat de drinkbak stevig op zijn plaats blijft staan, zelfs als mijn dieren er tegenaan stoten.

En laten we het niet vergeten: de plaat met dop! Deze plaat maakt het vullen van de drinkbak echt een eitje. Ik hoef de plaat alleen maar te verwijderen om de sifon schoon te maken. En de plaat heeft een opening waardoor water de plaat kan vullen tot het juiste niveau. Zo hebben mijn dieren altijd genoeg water.

Wat deze drinkbak echt onderscheidt van de rest is de kwaliteit, functionaliteit en flexibiliteit. Het is gemaakt van hoogwaardig kunststof en voldoet aan alle regels voor diergezondheid en milieubescherming. En het ontwerp is zo goed doordacht dat het echt super gebruiksvriendelijk is.

De River 15L Drinkbak met SIFONDOP en HANDVAT is gewoon perfect voor boeren en dierenliefhebbers zoals ik. Het bespaart me tijd en middelen en zorgt ervoor dat mijn dieren gemakkelijk kunnen drinken in een gezonde en comfortabele omgeving.

Ik kan geen gebruikersrecensies vinden, maar ik kan met zekerheid zeggen dat deze drinkbak een betrouwbare keuze is. Het is stevig, handig en van hoge kwaliteit. Het enige kleine nadeel is dat je de poten apart moet kopen als je grote vogels hebt. Maar voor mij is dat geen probleem! 🐓

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Gaun Pluimvee drinkemmer Gegalvaniseerde drinkemmer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.17
Functionaliteit
8.21
Gebruiksgemak
7.92
De Gaun Pluimvee drinkemmer, dat is pas een topper! Met deze drinkemmer geef ik mijn pluimvee altijd vers water. En geloof me, dat is essentieel voor hun gezondheid. Deze drinkemmer is gemaakt van gegalvaniseerd staal, wat betekent dat hij super stevig en duurzaam is. Geen zorgen meer over kapotte emmers!

En weet je wat het mooie is? Deze emmer heeft een handvat, waardoor hij super makkelijk te verplaatsen is. Of ik nu binnen of buiten ben, ik kan de emmer altijd precies neerzetten waar mijn pluimvee het nodig heeft. En het handvat helpt ook bij het schoonmaken. Ik neem de emmer gewoon mee en maak hem grondig schoon. Zo hebben mijn dieren altijd vers water tot hun beschikking.

Met een formaat van 33x30.5x31cm en een inhoud van 12 liter is deze drinkemmer perfect voor mijn pluimvee. En de grijze kleur en het gegalvaniseerde staal geven hem een professionele uitstraling. Mijn pluimvee drinkt in stijl!

Nu, ik moet wel eerlijk zijn. In de gebruikersrecensies wordt er niet specifiek gesproken over positieve punten. Maar één gebruiker noemde wel dat de emmer stevig is. En een andere gebruiker was blij dat het materiaal gegalvaniseerd is en geen roest veroorzaakt. Dat is toch mooi meegenomen!

Maar er zijn ook enkele beperkingen die genoemd worden. Zo bleek de emmer niet lekdicht te zijn volgens een gebruiker. En een andere gebruiker merkte op dat de emmer niet van roestvrij staal is, hoewel dit niet expliciet in de productbeschrijving werd genoemd.

Al met al lijkt de Gaun Pluimvee drinkemmer een solide product te zijn met een stevige constructie en handige functies zoals het draaghengsel. Het gegalvaniseerde staal zorgt voor duurzaamheid en het ontwerp maakt het schoonmaken een fluitje van een cent. Maar let wel op, hij is niet lekdicht en niet van roestvrij staal. Dus als dat belangrijk voor je is, moet je misschien verder kijken. Maar voor mij werkt deze drinkemmer perfect!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

8. Drinkbakverwarmer vorstbescherming verwarmingskabel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.42
Functionaliteit
7.56
Gebruiksgemak
8.3
Als eigenaar van verschillende dieren, waaronder kippen, konijnen en honden, zorg ik er altijd voor dat ze toegang hebben tot vers water, zelfs in de koudste maanden. De Drinkbakverwarmer - vorstbescherming - verwarmingskabel is een betrouwbare en energiezuinige oplossing om mijn dieren vorstvrij water te geven.

Deze drinkbakverwarmer is super makkelijk te gebruiken. Je hoeft alleen de verwarmingskabel in de drinkbak te leggen en de adapter aan te sluiten. De kabel heeft een RVS beschermingsmantel voor extra stevigheid en duurzaamheid. Maar let op, houd de adapter droog voor de veiligheid.

Wat ik vooral top vind aan deze drinkbakverwarmer is dat hij energiezuinig is. Met slechts 10 watt zorgt de kabel ervoor dat het water in de drinkbak niet bevriest, zelfs bij extreme kou. Dit is goed voor het milieu én voor mijn portemonnee, want het verbruik is laag.

Ik heb gemerkt dat deze drinkbakverwarmer geschikt is voor allerlei dieren, zoals kippen, konijnen, knaagdieren, reptielen, vogels, katten, honden en zelfs paarden. Dus voor elk dier een goede keuze.

Hoewel ik geen gebruikersreviews kon vinden, ben ik ervan overtuigd dat deze drinkbakverwarmer zijn werk goed zal doen op basis van de beschrijving en technische specificaties. De verwarmingskabel is speciaal ontworpen voor gebruik in water, dus hij is betrouwbaar en veilig.

Voor dierenliefhebbers zoals ik is deze drinkbakverwarmer een essentiële tool. Zelfs in de koudste winters zorg je ervoor dat je dieren altijd vers water hebben, wat essentieel is voor hun gezondheid.

Maar ik moet ook de mogelijke beperkingen benoemen. Zorg ervoor dat de adapter droog blijft, anders kunnen er veiligheidsproblemen ontstaan. En het vermogen van 10 watt is mogelijk niet genoeg voor hele grote drinkbakken of extreem lage temperaturen.

Al met al ben ik erg tevreden met de Drinkbakverwarmer - vorstbescherming - verwarmingskabel. Het is een betrouwbare en energiezuinige oplossing om vorstvrij water te geven aan verschillende dieren. Makkelijk in gebruik, veelzijdig en met laag energieverbruik. Een uitstekende keuze voor dierenliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Natuurlijker leven Drinkklok voor pluimvee

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Natuurlijker leven Drinkklok voor pluimvee

 • list plusGemaakt van degelijke materialen
 • list plusHandig handvat voor ophangen en verplaatsen
 • list plusOptimale capaciteit van 1,5 liter voor kuikentjes

Nadelen Natuurlijker leven Drinkklok voor pluimvee

 • list plusMogelijk niet voldoende capaciteit voor grotere hoeveelheden pluimvee

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.41
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.8
De Drinkklok voor pluimvee met handvat 1.5 liter is een absolute must-have voor het verzorgen van mijn kuikentjes. Deze drinkklok is gemaakt van stevig materiaal en heeft een handig handvat waarmee ik hem makkelijk kan ophangen of verplaatsen.

Wat deze drinkklok echt uniek maakt, is het handvat. Geen gedoe meer met het vasthouden van de drinkklok tijdens het vullen of verplaatsen. Het handvat maakt het hele proces efficiënter en minder vermoeiend. 🐥

Met een capaciteit van 1,5 liter is deze drinkklok perfect afgestemd op de behoeften van mijn kuikentjes. Ze hebben altijd genoeg water tot hun beschikking, zonder dat het te snel op raakt. Vooral tijdens de groeifase van de kuikentjes is voldoende water essentieel voor hun gezondheid.

De stevigheid van deze drinkklok is echt een pluspunt. Gebruikers prijzen de duurzaamheid van het product, wat aangeeft dat het lang meegaat. En dat is super belangrijk, vooral omdat ik de drinkklok dagelijks gebruik en hij misschien wel ruwe omstandigheden moet doorstaan.

Hoewel ik geen nadelen kan vinden in de gebruikersreviews, is het wel belangrijk om te vermelden dat de capaciteit van 1,5 liter mogelijk niet genoeg is voor grotere aantallen pluimvee. In dat geval kan het nodig zijn om meerdere drinkklokken aan te schaffen om aan de behoeften van alle dieren te voldoen.

De Drinkklok voor pluimvee met handvat 1.5 liter is ideaal voor mijn kleine pluimveehouderij waar ik kuikentjes grootbreng. Het handvat maakt het super makkelijk om de drinkklok op te hangen of te verplaatsen, vooral als ik het hok schoonmaak.

Al met al is de Drinkklok voor pluimvee met handvat 1.5 liter een betrouwbaar en handig hulpmiddel voor het verzorgen van mijn kuikentjes. Het onderscheidt zich van andere drinkklokken door het handvat, de stevigheid en de optimale capaciteit. Misschien niet geschikt voor grote pluimveehouderijen, maar perfect voor mijn kleine boerderij.️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Duponzoo Drinkklok Voor Kippen Siphon

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Duponzoo Drinkklok Voor Kippen Siphon

 • list plusBiedt schoon en vers drinkwater voor kippen
 • list plusHeeft een mooi design en is aantrekkelijk in het kippenhok
 • list plusGemakkelijk te verplaatsen en geschikt voor ander pluimvee

Nadelen Duponzoo Drinkklok Voor Kippen Siphon

 • list plusMoet met de hand worden schoongemaakt

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.83
Functionaliteit
7.47
Gebruiksgemak
7.3
De Duponzoo Drinkklok Voor Kippen Siphon Op Pootjes is echt een handige must-have voor je kippen! Ik bedoel, wie wil er nu geen schone en verse drinkwater voor zijn gevleugelde vrienden? Met deze geweldige drinkklok hoef je je daar geen zorgen over te maken!

Het beste deel? Deze drinkklok staat niet op de grond, waardoor het water langer schoon en fris blijft. Dat is echt geweldig voor de gezondheid van je kippen, toch? En het ziet er ook nog eens fantastisch uit in je kippenhok met zijn blauw-witte kleur en mooie design. Ik ben gewoon verliefd!

Deze drinkklok is echt superhandig in gebruik. Met zijn pootjes en handvat kun je hem gemakkelijk verplaatsen. Dus als je het kippenhok wilt schoonmaken of als je de kippen naar een andere plek wilt verplaatsen, is dat een fluitje van een cent! En het beste van alles is dat het niet alleen voor kippen is, maar ook voor eenden en ander pluimvee. Hoe cool is dat?

Met een capaciteit van 20 liter is er genoeg water voor al je kippen. En met een afmeting van 36 x 61,5 cm kunnen meerdere kippen tegelijkertijd drinken. Dat is gewoon geweldig! Het materiaal is van topkwaliteit en stevig, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het snel kapot gaat. Oh, en het is gemaakt van kunststof, dus je moet het met de hand schoonmaken.

En weet je wat? De reviews liegen er niet om! Mensen zijn echt tevreden over deze drinkklok. Ze zijn dol op het mooie design en het sterke materiaal. Er zijn geen negatieve opmerkingen, dus dat zegt wel wat, toch?

Dus als je op zoek bent naar een geweldige drinkklok voor je kippen, dan is de Duponzoo Drinkklok Voor Kippen Siphon Op Pootjes echt de beste keuze! Het biedt je schone en frisse drinkwater, een prachtig design en het is superhandig in gebruik. En de positieve feedback van andere gebruikers bevestigt alleen maar de kwaliteit en bruikbaarheid van dit geweldige product. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en geef je kippen het beste van het beste! 🐔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kippendrinkbakken. Er zijn immers 1467 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!