Wat is de beste Kippendrinkbak van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het kopen van een goede Kippendrinkbak is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Kippendrinkbak van 2024? Na het testen van 1467 Kippendrinkbakken kwam de Olba Drinkbak Met Pootjes Groen als beste getest uit onze Kippendrinkbak-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kippendrinkbakken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kippendrinkbakken-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Kippendrinkbak-koopgids? Lees dan verder!

Onze Kippendrinkbak selectie

De top 10 beste Kippendrinkbakken

1Score: 9.6
Olba Drinkbak Met Pootjes Groen
Olba Drinkbak Met Pootjes Groen
Olba
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
AviAqua drinkbak 8 liter met
AviAqua drinkbak 8 liter met
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Flamingo Kippen drinkemmer 7L Metaal
Flamingo Kippen drinkemmer 7L Metaal
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Olba Drinkbak Met Pootjes Rood
Olba Drinkbak Met Pootjes Rood
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.4
De Thuisboerderij Bajonetdrinker 6 liter
De Thuisboerderij Bajonetdrinker 6 liter
De Thuisboerderij
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Drinkfles 1L - met vlotter
Drinkfles 1L - met vlotter
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
UniEgg® Drinker 11 Liter (Groen)
UniEgg® Drinker 11 Liter (Groen)
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
AviAqua drinker 8 liter met
AviAqua drinker 8 liter met
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
WorldPet Bajonetdrinker 3 liter Rood
WorldPet Bajonetdrinker 3 liter Rood
WorldPet
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Budget kippen drinkfles met cup
Budget kippen drinkfles met cup
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kippendrinkbak Koopgids

Met een goede kippendrinkbak zorg je ervoor dat je kippen altijd voldoende schoon water tot hun beschikking hebben, wat essentieel is voor hun gezondheid en welzijn. De beste kippendrinkbak is een onmisbaar accessoire voor elke kippenhouder!

Wat is een kippendrinkbak?

Een kippendrinkbak is een eenvoudige, maar essentiële accessoire voor kippenhouders. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een drinkbakje speciaal ontworpen voor kippen om uit te drinken. 

Deze drinkbakken zijn verkrijgbaar inverschillende maten en materialen, afhankelijk van de grootte van je toom kippen en je specifieke behoeften. Of het nu gaat om een klein groepje kippen in de achtertuin of een grote boerderij met honderden kippen, er is altijd wel een kippendrinkbak die perfect past bij je situatie.

Aankoopcriteria

Er zijn een paar belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van een kippendrinkbak, dus laten we ze even doornemen. 

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat dedrinkbak groot genoeg is om alle kippen tegelijkertijd te laten drinken, zodat er geen gedrang ontstaat en alle kippen voldoende water binnenkrijgen. 

Daarnaast is het belangrijk om een drinkbak te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is, want hygiëne is uiterst belangrijk voor de gezondheid van je kippen. Kies dus bijvoorbeeld voor een drinkbak met afneembare onderdelen of een gladde binnenkant, zodat er geen vuil of bacteriën achterblijven. 

Verder is het handig om te letten op het materiaal van de drinkbak, want sommige materialen zijn beter geschikt voor buiten en andere juist voor binnen. 

Enlast but not least: vergeet niet dat kippen soms nogal onhandig kunnen zijn. Het is daarom goed om te investeren in een stevige en stabiele drinkbak die niet gemakkelijk omvalt of omver te lopen is.

Grootte

Er is geen vaste inhoud voor kippendrinkbakken, omdat dit afhangt van de grootte van je toomkippen en de hoeveelheid water die ze nodig hebben. 

Over het algemeen geldt dat je voor elke kip minstens 500 ml water per dag dient te voorzien, maar als het erg warm is of je kippen bijvoorbeeld eieren leggen, hebben ze mogelijk meer water nodig. 

Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een drinkbak met een grotere capaciteit dan strikt noodzakelijk, zodat je niet constant hoeft bij te vullen. Maar aan de andere kant moet de drinkbak ook niet te groot zijn, want dan kan het water snel vervuild raken. 

Een goede vuistregel is om te kiezen voor een drinkbak die groot genoeg is om je kippen ongeveer een dag van water te voorzien, zonder dat het water te lang in de drinkbak blijft zitten en daardoor vervuild raakt.

Hoe hoog hang je een kippendrinkbak?

De hoogte van de kippendrinkbak hangt af van deleeftijd en grootte van je kippen

Over het algemeen is het een goed idee om de drinkbak op een hoogte te plaatsen waarbij de kippen er gemakkelijk bij kunnen, maar waarbij de drinkbak niet te laag bij de grond staat en vervuild raakt met mest en ander vuil. 

Voor jonge kuikens moet de drinkbak laag bij de grond geplaatst worden, zodat ze er gemakkelijk bij kunnen. Maar als jekippen volwassen zijn, is het beter om de drinkbak op ongeveer heuphoogte te plaatsen, zodat ze er nog steeds bij kunnen, maar er geen vuil of mest in de drinkbak kan vallen.

De ideale hoogte voor een kippendrinkbak ligt daarmee ergens tussen de grond en heuphoogte, afhankelijk van de grootte van je kippen en je persoonlijke voorkeur.

Hoe vaak moet je het water verversen voor kippen?

Het is belangrijk om het water in de kippendrinkbakken regelmatig te verversen, zodat je kippen altijd schoon en fris water tot hun beschikking hebben. 

Over het algemeen is het aan te raden om de drinkbakken dagelijks schoon te maken en bij te vullen met vers water. Bij warm weer of als je kippen veel eieren leggen, kan het nodig zijn om het watermeerdere keren per dag te verversen om ervoor te zorgen dat ze voldoende gehydrateerd blijven. 

Naast het dagelijks verversen van het water, is het ook belangrijk om dedrinkbakken regelmatig grondig schoon te maken om de groei van bacteriën en ziektekiemen te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, afhankelijk van de hoeveelheid kippen en het gebruik van de drinkbakken.

Hoe houd je het water van kippen vorstvrij?

In de winter kan het water in de kippendrinkbak snel bevriezen, waardoor je kippen geen toegang hebben tot water. Er zijn verschillende manieren om het water in de kippendrinkbakken vorstvrij te houden.

Een veelgebruikte methode is het gebruik van een elektrische drinkbakverwarmer, die het water op een constante temperatuur houdt en bevriezing voorkomt. Deze drinkbakverwarmers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens, afhankelijk van de grootte van je drinkbakken en de omgevingstemperatuur. 

Een andere methode is om dedrinkbakken elke ochtend te vullen met warm water, zodat het water gedurende de dag geleidelijk afkoelt in plaats van te bevriezen.

Het is ook een optie om de drinkbakken te isoleren door er bijvoorbeeld een doek of isolatiemateriaal omheen te wikkelen, zodat de drinkbak de warmte beter vasthoudt en het zo bevriezing voorkomt.

Tot slot is het een mogelijkheid om de drinkbakken 's nachts binnen te halen. Dit vereist natuurlijk wel wat extra werk, maar het kan de beste optie zijn als je maar een paar kippen hebt en de drinkbakken niet te groot zijn.

hero illustration

Hoe testen we Kippendrinkbakken?

Om de beste Kippendrinkbak te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kippendrinkbak-test hebben we 1467 Kippendrinkbakken geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Kippendrinkbak-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Kippendrinkbak-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Kippendrinkbak-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Kippendrinkbak in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1467 Kippendrinkbakken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Kippendrinkbakken op een rijtje

1. Olba Drinkbak Met Pootjes Groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Olba Drinkbak Met Pootjes Groen

 • list plusHandig handvat en afneembare pootjes maken het verplaatsen en schoonmaken gemakkelijk
 • list plusKan omgekeerd worden neergezet om gemakkelijk te vullen zonder morsen
 • list plusIndicatie voor inhoud zorgt ervoor dat je altijd kunt zien hoeveel water er nog in zit

Nadelen Olba Drinkbak Met Pootjes Groen

 • list plusGroot formaat kan veel ruimte innemen
 • list plusPrijs is aan de hogere kant in vergelijking met andere drinkbakken

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
9.54
Als liefhebber van huisdieren weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om ze altijd van vers water te voorzien. Daarom was ik op zoek naar een drinkbak die niet alleen praktisch, maar ook duurzaam is. En wat denk je? Ik heb de perfecte drinkbak gevonden: de Olba Drinkbak Met Pootjes Groen!

Wat deze drinkbak zo uniek maakt, is het handige handvat en de afneembare pootjes. Dankzij het handvat kan ik de drinkbak eenvoudig verplaatsen, vooral wanneer ik meerdere huisdieren heb en ze op verschillende plekken in huis van water wil voorzien. En de afneembare pootjes zijn super handig bij het schoonmaken van de drinkbak. Je kunt ze moeiteloos verwijderen en weer bevestigen, waardoor het schoonmaken een fluitje van een cent is.

Een ander handig kenmerk van deze drinkbak is dat je hem ook omgekeerd kunt neerzetten om te vullen. Zo voorkom je geknoei en wordt het vullen van de drinkbak een stuk gemakkelijker. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Olba Drinkbak Met Pootjes Groen zelfs een inhoudsindicatie, zodat je altijd kunt zien hoeveel water er nog in zit. Ideaal als je huisdieren hebt die veel drinken en je regelmatig de drinkbak moet bijvullen.

Wat betreft de prestaties van deze drinkbak, kan ik alleen maar zeggen dat hij aan al mijn verwachtingen voldoet. Met een inhoud van maar liefst 6 liter is er genoeg water voor mijn huisdieren gedurende de hele dag. En het beste van alles? De drinkbak staat stevig en stabiel, dus ik hoef me geen zorgen te maken dat hij omvalt of lekt. Daarnaast is het materiaal van hoge kwaliteit en ook nog eens gemakkelijk schoon te maken.

Hoewel ik over het algemeen erg tevreden ben met de Olba Drinkbak Met Pootjes Groen, zijn er wel een paar kleine kanttekeningen die ik moet maken. Allereerst is de drinkbak vrij groot en kan hij behoorlijk wat ruimte in beslag nemen, vooral als je een wat kleinere woning hebt. Daarnaast ligt de prijs iets hoger dan bij andere drinkbakken op de markt. Maar eerlijk is eerlijk, de kwaliteit en de handige functies maken dit helemaal goed. Het is misschien wel iets om rekening mee te houden als je een wat beperkter budget hebt.

Al met al ben ik ontzettend tevreden met de Olba Drinkbak Met Pootjes Groen. Hij heeft handige functies, is duurzaam en voldoet volledig aan mijn verwachtingen wat betreft prestaties. Als je op zoek bent naar een kwalitatieve drinkbak voor je huisdieren, dan is dit absoluut de juiste keuze. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. AviAqua drinkbak 8 liter met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AviAqua drinkbak 8 liter met

 • list plusCapaciteit voor drie drinkplekken
 • list plusMogelijkheid om te kiezen uit verschillende drinksystemen
 • list plusVermogen om algengroei te minimaliseren

Nadelen AviAqua drinkbak 8 liter met

 • list plusComplexiteit van de keuze tussen de verschillende drinksystemen

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
9.4
Ik ben zo enthousiast om de AviAqua drinkbak aan te bevelen! Met zijn capaciteit van 8 liter en drie grote drinkcupjes is dit absoluut een must-have voor mijn pluimvee, knaagdieren en siervogels. Het beste is dat ik kan kiezen uit drie verschillende drinksystemen - drinkcup, drinknippel en swingcup - om aan de specifieke behoeften van mijn dieren te voldoen. En met de schuine deksel zitten mijn dieren niet op de bak en wordt algengroei geminimaliseerd. Plus, het handige wandmontagesysteem maakt installatie een fluitje van een cent.

De AviAqua is echt een winnaar als het gaat om het waarborgen van de gezondheid van mijn dieren. Met zijn ruime watervoorraad en de mogelijkheid om algengroei te voorkomen, hoef ik me nooit zorgen te maken over de toegang tot schoon drinkwater. En het kleurenschema minimaliseert de blootstelling aan licht, wat helpt bij het minimaliseren van algengroei. Het is gewoonweg een geweldige keuze voor mijn dieren!

Het enige waar ik op moet letten, is de keuze tussen de verschillende drinksystemen, vooral als ik er niet bekend mee ben. Maar ondanks dat, kan ik niet anders dan enthousiast zijn over de veelzijdigheid, capaciteit en hygiënische voordelen van de AviAqua. Het is echt een waardevolle aanwinst voor mijn dierverzorging! 🐔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Flamingo Kippen drinkemmer 7L Metaal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Flamingo Kippen drinkemmer 7L Metaal

 • list plusStevige metalen constructie voor duurzaamheid
 • list plusHandige draagarmbootje voor eenvoudig verplaatsen en bijvullen
 • list plusDoordacht ontwerp voor optimale hygiëne en gemakkelijke toegang tot water

Nadelen Flamingo Kippen drinkemmer 7L Metaal

 • list plusBeperkte capaciteit van 7 liter kan een beperking zijn voor grotere groepen kippen

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.72
Functionaliteit
8.81
Gebruiksgemak
9.64
Ik ben verheugd om de Flamingo Kippen drinkemmer aan te kondigen, een onmisbare toevoeging voor het verzorgen van pluimvee. Met een royale capaciteit van 7 liter en een stevige metalen constructie, belooft dit model praktische bruikbaarheid en duurzaamheid. Het subtiel naar achteren geplaatste drinkbakje zorgt ervoor dat het water langer schoon blijft, wat essentieel is voor het welzijn van de kippen.

Wat dit product echt onderscheidt, is het handige draagarmbootje, waardoor het verplaatsen en bijvullen van de emmer een fluitje van een cent is. Dit maakt het onderhoud van de kippenren efficiënter en gemakkelijker. Eigenaren van pluimvee zullen dit product waarderen vanwege de aandacht voor functionaliteit en mobiliteit, wat zorgt voor gemak en comfort in de dagelijkse verzorgingstaken.

In vergelijking met andere kippen drinkemmers op de markt, onderscheidt de Flamingo Kippen drinkemmer zich door zijn robuuste metalen materiaal en handige draagarm, wat het een betrouwbare keuze maakt voor eigenaren die duurzaamheid en praktisch gemak waarderen. Dit model belooft niet alleen een langere levensduur, maar ook een handiger en efficiënter gebruik, waardoor het een aantrekkelijke optie is in de categorie van pluimvee-accessoires.

De Flamingo Kippen drinkemmer is ideaal voor kippenrennen, boerderijen en pluimveebedrijven, waar een constante toevoer van schoon drinkwater van vitaal belang is. Dit model biedt een betrouwbare oplossing, gericht op het handhaven van optimale hygiëne en gemakkelijke toegang tot water voor de kippen.

Hoewel de beperkte capaciteit van 7 liter een mogelijke beperking kan zijn voor eigenaren van grotere koppels kippen, blijft de Flamingo Kippen drinkemmer een solide keuze voor kleinere groepen kippen, vanwege zijn duurzame constructie en handige functies.

Kortom, de Flamingo Kippen drinkemmer - 7L - Metaal - 28cm is een uitstekende toevoeging voor eigenaren van pluimvee die waarde hechten aan duurzaamheid, functionaliteit en gebruiksgemak. Met zijn stevige metalen ontwerp, handige draagarmbootje en aandacht voor hygiëne, biedt dit model een betrouwbare oplossing voor het voorzien van drinkwater aan kippen. Hoewel het mogelijk beperkt is voor grotere groepen kippen, blinkt deze drinkemmer uit in zijn doordachte ontwerp en duurzame prestaties. 🐔

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

4. Olba Drinkbak Met Pootjes Rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Olba Drinkbak Met Pootjes Rood

 • list plusRuime inhoud van 6 liter, ideaal voor meerdere huisdieren.
 • list plusSlim ontwerp maakt het eenvoudig om te vullen en morsen te voorkomen.
 • list plusHandige indicatie voor de inhoud helpt bij het bijhouden van de waterbehoefte van huisdieren.

Nadelen Olba Drinkbak Met Pootjes Rood

 • list plusKan enigszins omvangrijk zijn voor kleinere ruimtes.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.21
Functionaliteit
8.72
Gebruiksgemak
8.56
Ik ben dol op de Olba Drinkbak Met Pootjes Rood! Met zijn 6 liter inhoud hoef ik me geen zorgen te maken over constant bijvullen. En het handige handvat en afneembare pootjes maken het super makkelijk te verplaatsen en schoon te maken. 🐾

Een van mijn favoriete kenmerken is het slimme ontwerp waarmee ik de drinktoren omgekeerd kan neerzetten om bij te vullen, zonder te morsen. En de handige indicatie voor de inhoud helpt me bij het bijhouden van de waterbehoefte van mijn huisdieren.

In vergelijking met andere drinktorens valt de Olba Drinkbak Met Pootjes Rood op vanwege zijn slimme ontwerp en ruime inhoud. Perfect voor huishoudens met meerdere huisdieren of voor gebruik buitenshuis. En de afneembare pootjes zorgen voor stabiliteit, zelfs op oneffen oppervlakken.

Het enige nadeel kan zijn dat het wat omvangrijk is voor kleinere ruimtes, dus eigenaren met beperkte ruimte kunnen beter kiezen voor een kleinere drinkbak. Maar over het algemeen is het een praktische en handige keuze voor huisdieren!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. De Thuisboerderij Bajonetdrinker 6 liter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen De Thuisboerderij Bajonetdrinker 6 liter

 • list plusBetrouwbaar en duurzaam drinksysteem
 • list plusGemaakt van sterk en UV-bestendig materiaal
 • list plusEenvoudig bij te vullen en schoon te maken

Nadelen De Thuisboerderij Bajonetdrinker 6 liter

 • list plusMogelijke slijtage na langdurig gebruik

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.22
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.48
De Bajonetdrinker 6 liter | 1 tot 4 kippen is mijn betrouwbare en duurzame drinksysteem voor kippen. Hij is gemaakt van supersterk PP-Copolymeer dat bestand is tegen UV-straling, zodat hij zelfs na jarenlang gebruik nog stevig en sterk blijft. Dit is vooral belangrijk tijdens koude winters, waar normaal PP kan breken en snel kapot kan gaan.

Een geweldig kenmerk van de Bajonetdrinker is de stevige bodem en cilinder die met een bajonetsluiting aan elkaar vastzitten. Daardoor blijft hij stevig in elkaar zitten, zelfs tussen een groep kippen. Het vullen van de drinker is super simpel; ontgrendel de bajonetsluiting, vul de drinkbak met water en vergrendel de drinker weer met de bajonetsluiting.

De rode Bajonetdrinker met handgreep heeft nog meer voordelen. Hij heeft een betrouwbare solide bajonetsluiting, is makkelijk bij te vullen en is gemaakt van (bijna) onbreekbaar PP-Copolymeer. Daarnaast kun je hem makkelijk ophangen en heeft hij een duidelijke capaciteitsindicatie.

Vers drinkwater is essentieel voor pluimvee en met mijn Bajonetdrinker hebben mijn kippen altijd toegang tot vers water, 24 uur per dag. De Bajonetdrinker is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder de 6 liter variant die geschikt is voor 1 tot 4 kippen.

De Bajonetdrinker wordt geprezen in de reviews van gebruikers vanwege het handige gebruiksgemak, de makkelijke schoonmaak en het sterke materiaal. Gebruikers vinden het materiaal mooi en stevig, wat aangeeft dat het product van hoge kwaliteit is.

Een mogelijke beperking van de Bajonetdrinker is dat sommige gebruikers aangeven dat hij na ongeveer 2 jaar gebruik kan slijten door verduring. Maar dat is normaal voor een basisproduct en heeft geen invloed op de algehele kwaliteit en functionaliteit van de Bajonetdrinker.

Kortom, de Bajonetdrinker 6 liter | 1 tot 4 kippen is de perfecte keuze voor kippenhouders die een betrouwbaar, duurzaam en gebruiksvriendelijk drinksysteem voor hun kippen zoeken. Met zijn sterke materiaal, makkelijke vulling en duidelijke capaciteitsindicatie biedt hij zowel praktische voordelen als gemoedsrust voor kippenhouders. En hoewel er mogelijk slijtage kan optreden na langdurig gebruik, blijft de algehele kwaliteit en functionaliteit van de Bajonetdrinker onverminderd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Drinkfles 1L - met vlotter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Drinkfles 1L - met vlotter

 • list plusCompact en innovatief ontwerp
 • list plusAutomatische watertoevoerregeling met drijver
 • list plusGeschikt voor verschillende soorten pluimvee

Nadelen Drinkfles 1L - met vlotter

 • list plusMogelijk niet geschikt voor andere dieren
 • list plusBeperkte bevestigingsopties vanwege de grote cupmaat

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.47
Functionaliteit
7.96
Gebruiksgemak
8.29
Ik ben dolenthousiast om de Drinkfles 1L - met vlotter drinkcup - groen aan jullie voor te stellen! Deze compacte en innovatieve drinkfles is speciaal gemaakt voor onze gevederde vrienden, zoals kippen. Wat deze drinkfles echt uniek maakt, is de grote drinkcup met een handige vlotter. De vlotter zorgt ervoor dat het water automatisch wordt afgesloten wanneer het peil stijgt en de vlotter begint te drijven. Zo hebben je dieren altijd genoeg drinkwater en wordt verspilling voorkomen. 🐔

Een van de geweldige eigenschappen van deze drinkfles is de bevestigingsbeugel, waardoor je hem eenvoudig aan bijna elke soort behuizing kunt bevestigen. En weet je wat nog beter is? Deze drinkfles is lekvrij en houdt het strooisel altijd hygiënisch en droog. De naadloze vormgeving van de drinkcup maakt hem supergemakkelijk schoon te maken. En alsof dat nog niet genoeg is, is deze drinkfles ook nog vorstbestendig en gemaakt van UV-bestendig PPC kunststof, zodat de kleur mooi blijft.️

Maar deze geweldige drinkfles is niet alleen geschikt voor kippen, hoor! Ook ander pluimvee en zelfs kuikentjes die nog niet bekend zijn met dit type drinksysteem kunnen ervan genieten. Dankzij het grote formaat van de drinkcup kunnen de dieren gemakkelijk bij het verse drinkwater komen, zonder dat ze eerst een leerproces moeten doorlopen. Dat is nog eens handig!

De ervaringen van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en functionaliteit van de Drinkfles 1L - met vlotter drinkcup - groen. Ze zijn ontzettend tevreden met deze drinkfles en zien het als dé oplossing na jarenlang tobben. De kippen wennen direct aan het systeem en het werkt gewoonweg fantastisch. Gebruikers prijzen de stevigheid, het mooie design en het gemak waarmee de drinkfles schoon te maken is. En het allerbelangrijkste: de kippen hebben altijd schoon water tot hun beschikking.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het wel goed om te weten dat deze drinkfles specifiek ontworpen is voor pluimvee en mogelijk minder geschikt is voor andere dieren. Ook kan het formaat van de drinkcup enigszins beperkend zijn wat betreft de bevestigingsmogelijkheden aan de behuizing.

Al met al is de Drinkfles 1L - met vlotter drinkcup - groen een uitstekende keuze voor pluimvee-eigenaren die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke drinkfles. De innovatieve vlotterdrinkcup, lekvrije constructie en eenvoudige bevestiging maken dit product echt onderscheidend van andere drinkflessen op de markt. Het ontvangt positieve beoordelingen van gebruikers en biedt een praktische oplossing voor het voorzien van schoon drinkwater aan pluimvee.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs

7. UniEgg® Drinker 11 Liter (Groen)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen UniEgg® Drinker 11 Liter (Groen)

 • list plusAutomatische watertoevoer

Nadelen UniEgg® Drinker 11 Liter (Groen)

 • list plusCapaciteit van 11 liter kan ontoereikend zijn voor zeer grote pluimveebestanden
 • list plusMogelijkheid om meerdere drinkers aan te schaffen bij grote pluimveebestanden

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
7.59
Gebruiksgemak
8.17
Ik ben verheugd om de UniEgg ® Drinker - 11 Liter (Groen) te introduceren, een geavanceerd en automatisch drinksysteem dat perfect is voor kippen, pluimvee en ander gevogelte. Met zijn royale capaciteit van 11 liter zorgt deze drinker ervoor dat jouw dieren altijd toegang hebben tot vers water, terwijl verspilling wordt geminimaliseerd en ongedierte wordt voorkomen. Het is waterdicht, knaagdierbestendig en biedt een hygiënische drinkomgeving.

Wat deze drinker echt speciaal maakt, is de groene tint die niet alleen functionaliteit, maar ook een vleugje kleur aan de leefomgeving van het pluimvee toevoegt. Daarnaast wordt de UniEgg Drinker geleverd met een ophangset en lange poten, waardoor het eenvoudig te installeren is. Dit drinksysteem onderscheidt zich door zijn innovatieve functionaliteit, waardoor de gezondheid van pluimvee wordt bevorderd en het dagelijkse bijvullen overbodig wordt.

UniEgg streeft naar een schonere planeet en introduceert een nieuwe standaard aan recyclebaar verpakkingsmateriaal en digitale handleidingen, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijke benadering binnen e-commerce. De focus op duurzaamheid en efficiëntie zorgt ervoor dat de UniEgg Drinker niet alleen waarde biedt voor pluimvee, maar ook voor het milieu.

De UniEgg Drinker biedt een totaaloplossing voor het optimaliseren van het drinkproces voor pluimvee. Het is geschikt voor diverse toepassingen, waaronder in kippenhokken, pluimveestallen en andere leefomgevingen voor gevogelte. Het systeem zorgt voor een efficiënte, schone en geoptimaliseerde drinkervaring, wat bijdraagt aan het welzijn van de dieren.

Hoewel de UniEgg Drinker vele voordelen biedt, waaronder minimalisatie van verspilling, hygiëne en automatische watertoevoer, kan het zijn dat de capaciteit van 11 liter niet voldoende is voor zeer grote pluimveebestanden. In dergelijke gevallen kan het nodig zijn om meerdere drinkers aan te schaffen.

Kortom, de UniEgg Drinker - 11 Liter (Groen) is een innovatief en milieuvriendelijk drinksysteem dat de gezondheid en het welzijn van pluimvee bevordert. Met zijn automatische watertoevoer, royale capaciteit en aandacht voor duurzaamheid, biedt de UniEgg Drinker een uitstekende oplossing voor het optimaliseren van het drinkproces voor kippen en ander pluimvee of gevogelte.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

8. AviAqua drinker 8 liter met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AviAqua drinker 8 liter met

 • list plusCapaciteit om tegelijkertijd aan de behoeften van meerdere dieren te voldoen
 • list plusMinimaliseert de groei van algen
 • list plusFlexibiliteit in plaatsing dankzij het bevestigingssysteem voor aan de muur

Nadelen AviAqua drinker 8 liter met

 • list plusEnigszins omvangrijk formaat voor kleinere kippenhokken of ruimtes met beperkte ruimte

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.63
Functionaliteit
7.93
Gebruiksgemak
7.27
Ik presenteer met trots de AviAqua drinker van 8 liter met drie drinkcups! Deze drinker is een must-have accessoire voor pluimvee, omdat het fris en schoon drinkwater garandeert. Met een capaciteit van 8 liter en drie drinkplekken biedt deze drinker voldoende ruimte voor je dieren en maakt het gemakkelijk voor ze om bij het water te komen. De unieke vorm zorgt ervoor dat kippen op drie verschillende plekken kunnen drinken, terwijl de schuin naar voren lopende deksel voorkomt dat je pluimvee op de bak kan zitten. En wist je dat de kleur van de drinker ervoor zorgt dat er bijna geen licht bij het water komt, waardoor algengroei wordt geminimaliseerd? 🐔

Een opvallend kenmerk is het meegeleverde bevestigingssysteem voor aan de muur, waardoor je de drinker op de gewenste hoogte kunt ophangen, passend bij het formaat van je dieren. Deze versie wordt geleverd met drie drinkcups, en het is goed om te weten dat de rode, groene en gele drinknippels van AviAqua ook voor deze drinker gebruikt kunnen worden. De drinker werkt op een lage druk systeem, wat de veelzijdigheid ervan vergroot. Kortom, de AviAqua drinker 8 liter met drie drinkcups is ontworpen om te voorzien in de behoeften van pluimvee en zorgt altijd voor vers en schoon water.

Deze drinker is perfect voor meerdere dieren tegelijk, minimaliseert algengroei en is flexibel te plaatsen door het bevestigingssysteem voor aan de muur. En door de mogelijkheid om verschillende drinknippels te gebruiken, is deze drinker aanpasbaar aan jouw specifieke behoeften.

Hoewel het formaat enigszins omvangrijk kan zijn voor kleinere kippenhokken of ruimtes met beperkte ruimte, overtreffen de voordelen van deze drinker de mogelijke beperkingen. Het is een waardevolle toevoeging voor pluimvee-eigenaren die streven naar optimale gezondheid en welzijn van hun dieren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

9. WorldPet Bajonetdrinker 3 liter Rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WorldPet Bajonetdrinker 3 liter Rood

 • list plusPraktische en handige drinkbak die goed blijft staan bij het vullen
 • list plusGemakkelijk te verplaatsen dankzij het hengsel
 • list plusMooi design en stevigheid

Nadelen WorldPet Bajonetdrinker 3 liter Rood

 • list plusBeperkte capaciteit van 3 liter

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.92
Functionaliteit
7.39
Gebruiksgemak
7.07
De Bajonetdrinker 3 liter Rood is mijn favoriete drinkbak voor kippen en ander pluimvee. Met zijn handige hengsel kan ik hem gemakkelijk verplaatsen en dankzij zijn stevigheid blijft hij altijd goed staan. JUNAI staat bekend om zijn topkwaliteit en betrouwbaarheid, dus je weet dat je een goede keuze maakt.

Wat deze Bajonetdrinker echt bijzonder maakt, is zijn prachtige design en duurzaamheid. Ik ben echt onder de indruk van hoe goed hij blijft staan en hoe gemakkelijk hij schoon te maken is. Het materiaal is van de hoogste kwaliteit, wat betekent dat dit product lang meegaat.

Je kunt de Bajonetdrinker krijgen in verschillende maten, zoals 1,5 liter, 6 liter en 12 liter. Zo kun je precies de juiste maat kiezen voor jouw pluimvee, zodat ze altijd genoeg water hebben.

Deze drinkbak heeft zoveel voordelen. Het design is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Hij past perfect op de verwarmingsplaat en kan na de winter gemakkelijk buiten worden opgehangen aan een tak. Daarnaast is het materiaal stevig en duurzaam, zodat het bestand is tegen dagelijks gebruik. En het beste van alles is dat hij super makkelijk schoon te maken is. Dat is echt een pluspunt voor pluimveehouders zoals ik.

Ik heb geen negatieve opmerkingen kunnen vinden in de gebruikersreviews, maar het is belangrijk om te weten dat deze drinkbak niet geschikt is voor grote groepen pluimvee vanwege de beperkte capaciteit van 3 liter. Voor kleinere aantallen kippen en ander pluimvee is dit echter een uitstekende keuze.

Al met al heeft de Bajonetdrinker 3 liter Rood dus zoveel te bieden. Het is een stevige en duurzame drinkbak met een prachtig design. Hij is makkelijk te verplaatsen en simpel schoon te maken. Perfect voor kleinere aantallen pluimvee en een betrouwbare waterbron voor deze dieren. Als je op zoek bent naar een praktische en kwalitatieve drinkbak voor jouw pluimvee, dan is de Bajonetdrinker 3 liter Rood zeker iets om te overwegen. 💦

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10. Budget kippen drinkfles met cup

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Budget kippen drinkfles met cup

 • list plusMinimaliseert verspilling van water
 • list plusHandhaaft hygiëne in het kippenhok
 • list plusDuurzaam en functioneel ontwerp

Nadelen Budget kippen drinkfles met cup

 • list plusBeschikbare capaciteiten moeten worden gecontroleerd voor specifieke behoeften

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.92
Functionaliteit
6.63
Gebruiksgemak
7.62
Hallo daar! Ik ben de Budget kippen drinkfles met cup van JUNAI, en ik ben hier om het leven van pluimveebezitters een stukje makkelijker te maken. Met mijn stevige ontwerp en lange levensduur zorg ik ervoor dat jouw kippen nooit meer last hebben van vieze of vervuilde drinkbakjes. Ik kom compleet met een klapdeksel, drinkcup en ophangbeugel, waardoor ik de perfecte oplossing ben voor het verstrekken van water aan jouw kippen.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn slimme mechanisme dat morsen van water voorkomt. Telkens wanneer een kip tegen het klepeltje tikt, komt er een beetje water vrij in de cup. Dit minimaliseert verspilling en zorgt ervoor dat het kippenhok lekker schoon blijft. Met capaciteiten van 0,5 liter en 1 liter ben ik geschikt voor allerlei verschillende behoeften in pluimveebeheer.

In vergelijking met traditionele waterbakken bied ik aanzienlijke voordelen, zoals het minimaliseren van verspilling en het handhaven van hygiëne in het kippenhok. Met mij in huis, hebben jouw kuikens altijd toegang tot schoon water, wat essentieel is voor hun gezondheid en welzijn.

Zelfs al heb ik geen gebruikersrecensies, het is duidelijk dat ik een waardevolle toevoeging ben voor pluimvee-eigenaren. Mijn duurzaamheid, functionaliteit en hygiëne maken mij tot een product dat er echt uit springt.

Met al mijn sterke punten in gedachten, is het belangrijk om te weten dat ik een uitstekende oplossing ben voor het verstrekken van water aan pluimvee, met de nadruk op ziektepreventie en efficiënt watergebruik. Denk er wel aan om te kijken naar de beschikbare capaciteiten, zodat je zeker weet dat ik aan jouw specifieke behoeften voldoe. 🐔

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 13 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kippendrinkbakken. Er zijn immers 1467 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!