Bestenu

Wat is de beste kippendrinkbak van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 03 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede kippendrinkbak is een moeilijke opdracht. Wat is de beste kippendrinkbak van 2023? Na het testen van 295 kippendrinkbakken kwam de Olba Drinkbak Met Pootjes Rood - Drinkbak - 6 l als beste getest uit onze kippendrinkbak-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kippendrinkbakken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kippendrinkbakken-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige kippendrinkbak-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste kippendrinkbakken

1Score: 9.8
Olba Drinkbak Met Pootjes Rood - Drinkbak - 6 l
Olba Drinkbak Met Pootjes Rood - Drinkbak - 6 l
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
ESTARK® Drinkbak 2 STUKS Waterbak roze 2 stuks
Beste koop
ESTARK® Drinkbak 2 STUKS Waterbak roze 2 stuks
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Bajonetdrinker op pootjes 3 liter groen
Beste Kippendrinkbak voor kleine kippen
Bajonetdrinker op pootjes 3 liter groen
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Bajonetdrinker 6 liter | 1 rood
Beste Kippendrinkbak voor grote kippen
Bajonetdrinker 6 liter | 1 rood
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Olba Drinktoren rood met pootjes
Olba Drinktoren rood met pootjes
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Olba Drinkbak Met Pootjes Groen
Olba Drinkbak Met Pootjes Groen
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
ESTARK® Drinkbak Waterbak 26CM Hond extra large 1 stuk
ESTARK® Drinkbak Waterbak 26CM Hond extra large 1 stuk
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Drinkfles 1L - met vlotter groen | doorzichtig
Beste Kippendrinkbak voor binnen
Drinkfles 1L - met vlotter groen | doorzichtig
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Budget automatisch drinkbakje
Budget automatisch drinkbakje
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Drinkklok voor pluimvee met handvat rood | transparant
Drinkklok voor pluimvee met handvat rood | transparant
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kippendrinkbak Koopgids

Met een goede kippendrinkbak zorg je ervoor dat je kippen altijd voldoende schoon water tot hun beschikking hebben, wat essentieel is voor hun gezondheid en welzijn. De beste kippendrinkbak is een onmisbaar accessoire voor elke kippenhouder!

Wat is een kippendrinkbak?

Een kippendrinkbak is een eenvoudige, maar essentiële accessoire voor kippenhouders. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een drinkbakje speciaal ontworpen voor kippen om uit te drinken. 

Deze drinkbakken zijn verkrijgbaar inverschillende maten en materialen, afhankelijk van de grootte van je toom kippen en je specifieke behoeften. Of het nu gaat om een klein groepje kippen in de achtertuin of een grote boerderij met honderden kippen, er is altijd wel een kippendrinkbak die perfect past bij je situatie.

Aankoopcriteria

Er zijn een paar belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van een kippendrinkbak, dus laten we ze even doornemen. 

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat dedrinkbak groot genoeg is om alle kippen tegelijkertijd te laten drinken, zodat er geen gedrang ontstaat en alle kippen voldoende water binnenkrijgen. 

Daarnaast is het belangrijk om een drinkbak te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is, want hygiëne is uiterst belangrijk voor de gezondheid van je kippen. Kies dus bijvoorbeeld voor een drinkbak met afneembare onderdelen of een gladde binnenkant, zodat er geen vuil of bacteriën achterblijven. 

Verder is het handig om te letten op het materiaal van de drinkbak, want sommige materialen zijn beter geschikt voor buiten en andere juist voor binnen. 

Enlast but not least: vergeet niet dat kippen soms nogal onhandig kunnen zijn. Het is daarom goed om te investeren in een stevige en stabiele drinkbak die niet gemakkelijk omvalt of omver te lopen is.

Grootte

Er is geen vaste inhoud voor kippendrinkbakken, omdat dit afhangt van de grootte van je toomkippen en de hoeveelheid water die ze nodig hebben. 

Over het algemeen geldt dat je voor elke kip minstens 500 ml water per dag dient te voorzien, maar als het erg warm is of je kippen bijvoorbeeld eieren leggen, hebben ze mogelijk meer water nodig. 

Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een drinkbak met een grotere capaciteit dan strikt noodzakelijk, zodat je niet constant hoeft bij te vullen. Maar aan de andere kant moet de drinkbak ook niet te groot zijn, want dan kan het water snel vervuild raken. 

Een goede vuistregel is om te kiezen voor een drinkbak die groot genoeg is om je kippen ongeveer een dag van water te voorzien, zonder dat het water te lang in de drinkbak blijft zitten en daardoor vervuild raakt.

Hoe hoog hang je een kippendrinkbak?

De hoogte van de kippendrinkbak hangt af van deleeftijd en grootte van je kippen

Over het algemeen is het een goed idee om de drinkbak op een hoogte te plaatsen waarbij de kippen er gemakkelijk bij kunnen, maar waarbij de drinkbak niet te laag bij de grond staat en vervuild raakt met mest en ander vuil. 

Voor jonge kuikens moet de drinkbak laag bij de grond geplaatst worden, zodat ze er gemakkelijk bij kunnen. Maar als jekippen volwassen zijn, is het beter om de drinkbak op ongeveer heuphoogte te plaatsen, zodat ze er nog steeds bij kunnen, maar er geen vuil of mest in de drinkbak kan vallen.

De ideale hoogte voor een kippendrinkbak ligt daarmee ergens tussen de grond en heuphoogte, afhankelijk van de grootte van je kippen en je persoonlijke voorkeur.

Hoe vaak moet je het water verversen voor kippen?

Het is belangrijk om het water in de kippendrinkbakken regelmatig te verversen, zodat je kippen altijd schoon en fris water tot hun beschikking hebben. 

Over het algemeen is het aan te raden om de drinkbakken dagelijks schoon te maken en bij te vullen met vers water. Bij warm weer of als je kippen veel eieren leggen, kan het nodig zijn om het watermeerdere keren per dag te verversen om ervoor te zorgen dat ze voldoende gehydrateerd blijven. 

Naast het dagelijks verversen van het water, is het ook belangrijk om dedrinkbakken regelmatig grondig schoon te maken om de groei van bacteriën en ziektekiemen te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, afhankelijk van de hoeveelheid kippen en het gebruik van de drinkbakken.

Hoe houd je het water van kippen vorstvrij?

In de winter kan het water in de kippendrinkbak snel bevriezen, waardoor je kippen geen toegang hebben tot water. Er zijn verschillende manieren om het water in de kippendrinkbakken vorstvrij te houden.

Een veelgebruikte methode is het gebruik van een elektrische drinkbakverwarmer, die het water op een constante temperatuur houdt en bevriezing voorkomt. Deze drinkbakverwarmers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens, afhankelijk van de grootte van je drinkbakken en de omgevingstemperatuur. 

Een andere methode is om dedrinkbakken elke ochtend te vullen met warm water, zodat het water gedurende de dag geleidelijk afkoelt in plaats van te bevriezen.

Het is ook een optie om de drinkbakken te isoleren door er bijvoorbeeld een doek of isolatiemateriaal omheen te wikkelen, zodat de drinkbak de warmte beter vasthoudt en het zo bevriezing voorkomt.

Tot slot is het een mogelijkheid om de drinkbakken 's nachts binnen te halen. Dit vereist natuurlijk wel wat extra werk, maar het kan de beste optie zijn als je maar een paar kippen hebt en de drinkbakken niet te groot zijn.

hero illustration

Hoe testen we kippendrinkbakken?

Om de beste kippendrinkbak te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kippendrinkbak-test hebben we 295 kippendrinkbakken geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze kippendrinkbak-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze kippendrinkbak-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne kippendrinkbak-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte kippendrinkbak in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 295 kippendrinkbakken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste kippendrinkbakken op een rij

1. Olba Drinkbak Met Pootjes Rood - Drinkbak - 6 l

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9

Drinktoren van Olba met handig handvat en afneembare pootjes. Deze drinktoren kun je ook omgekeerd neerzetten om te vullen. Met indicatie voor de inhoud.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste koop: ESTARK® Drinkbak 2 STUKS Waterbak roze 2 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.8

Met deze twee prachtige en stevige drinkbakken of voederbakken kunnen onze geliefde viervoeters genieten van hun maaltijd ( hondenbrokken + water ) zonder alles vuil te maken. In deze set zitten twee voederbakken/drinkbakken. Specificaties: Geschikt voor honden, katten, puppies en kittens Ideaal voor droogvoer, natvoer, snacks of water Gemakkelijk te reinigen, geschikt voor de vaatwasser Materiaal: Kunststof Afmetingen: ca. 20 x 20 x 6 cm Inhoud: 800ml per bak Kleur: Roze , ook verkrijgbaar in groen of blauw Pakketinhoud: 2 x roze drinkbak met diameter 20 CM Bij ESTARK staat een snelle levering, hoge kwaliteit, sterke verpakking en klantenservice centraal.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Kippendrinkbak voor kleine kippen: Bajonetdrinker op pootjes 3 liter groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Je kippen verdienen het allerbeste, en dat betekent dat ze altijd toegang moeten hebben tot schoon water. De Bajonetdrinker op pootjes is een fantastische optie voor elke kippenhouder. Het ontwerp van deze drinker is uniek omdat het pootjes heeft, waardoor de drinker niet direct op de grond staat. Dit betekent dat er minder rommel in het water komt, en dat je kippen makkelijker bij het water kunnen komen.

De groene kleur is niet alleen mooi om naar te kijken, maar het is ook handig omdat het opvalt in de kippenren. De Bajonetdrinker op pootjes is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder 1,5 liter, 6 liter en 10 liter. Dit betekent dat je er een kunt kiezen die het beste past bij jouw kippenhouderij en de grootte van je kudde.

Wat deze drinker echt onderscheidt van andere drinkbakken is de kwaliteit. Het is gemaakt van stevig materiaal dat niet kapot gaat als het per ongeluk omvalt. De drinker is ook gemakkelijk schoon te maken, waardoor je kippen altijd toegang hebben tot vers water.

Als je op zoek bent naar een drinker die je kippen gezond en gelukkig houdt, is de Bajonetdrinker op pootjes een uitstekende keuze. Het is gemakkelijk in gebruik, duurzaam en zorgt ervoor dat je kippen altijd toegang hebben tot schoon water.

Mijn persoonlijke mening is dat dit een geweldige drinker is voor iedereen die kippen houdt. Het is sterk, duurzaam en gemakkelijk in gebruik. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het misschien niet groot genoeg is voor grote kuddes. Maar als je een paar kippen hebt, is dit de perfecte drinker!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Kippendrinkbak voor grote kippen: Bajonetdrinker 6 liter | 1 rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bajonetdrinker 6 liter | 1 rood

 • list plusDeze drinker heeft een grote capaciteit, waardoor het minder vaak bijgevuld hoeft te worden.
 • list plusHet materiaal is stevig en duurzaam, waardoor het bestand is tegen slijtage en beschadiging.
 • list plusDe bajonetkoppeling zorgt voor een veilige en gemakkelijke bevestiging aan de drinkbak.

Nadelen Bajonetdrinker 6 liter | 1 rood

 • list plusDe drinker kan wankel zijn als het niet goed is bevestigd, wat kan leiden tot morsen en verspilling van water.
 • list plusHet ontwerp kan minder aantrekkelijk zijn voor sommige klanten, waardoor het minder geschikt is voor gebruik in bepaalde omgevingen.
 • list plusDe drinker kan moeilijk te reinigen zijn als er vuil of afzettingen in de drinkbak achterblijven, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen bij de kippen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.9

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en stevige drinker voor je kippen, dan is de Bajonetdrinker van Thuisboerderij een uitstekende keuze. Deze rode drinker met een capaciteit van 6 liter is gemaakt van PP-Copolymeer, wat betekent dat het bijna onbreekbaar is en bestand is tegen alle weersomstandigheden. De stevige bajonetsluiting zorgt ervoor dat de drinker niet zomaar uit elkaar valt en makkelijk bij te vullen is.

Het is belangrijk om je kippen vers drinkwater te geven en met de Bajonetdrinker weet je zeker dat ze altijd toegang hebben tot schoon en fris water. De drinker is eenvoudig op te hangen en heeft een overzichtelijke capaciteitsindicatie, zodat je precies weet wanneer het tijd is om bij te vullen.

Wat deze drinker echt onderscheidt van andere producten is de toevoeging van UV-bescherming aan het kunststof materiaal. Dit zorgt ervoor dat de drinker jarenlang meegaat en niet snel zal verkleuren of verweren. Bovendien heeft de Bajonetdrinker een erg stevige bodem, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat deze snel omvalt of kapot gaat.

Het enige nadeel van deze drinker is dat het niet vaatwasserbestendig is, dus je moet het met de hand wassen. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de duurzaamheid en betrouwbaarheid van deze drinker. Als je op zoek bent naar een drinker die lang meegaat en bestand is tegen alle weersomstandigheden, dan is de Bajonetdrinker van Thuisboerderij zeker een aanrader.

Persoonlijk ben ik erg tevreden over deze drinker. Het is robuust, betrouwbaar en makkelijk bij te vullen. Ik gebruik het nu al een tijdje en het is nog steeds net zo sterk als toen ik het kocht. Het is een uitstekende keuze voor kippenhouders die op zoek zijn naar een drinker die tegen een stootje kan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Olba Drinktoren rood met pootjes

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Drinktoren van Olba met handig handvat en afneembare pootjes. Deze drinktoren kun je ook omgekeerd neerzetten om te vullen. Met indicatie voor de inhoud.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Olba Drinkbak Met Pootjes Groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.3

De Olba Drinkbak met Pootjes Groen is een handige drinktoren voor kippen. Het is gemaakt van kunststof en heeft een handig handvat en afneembare pootjes. Je kunt de drinktoren ook omgekeerd neerzetten om te vullen. Er is ook een indicatie voor de inhoud. Dit is een geweldige manier om je kippen te voorzien van vers water. Het is ook vaatwasserbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het schoonmaken. Kortom, de Olba Drinkbak met Pootjes Groen is een geweldige manier om je kippen te voorzien van vers water.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. ESTARK® Drinkbak Waterbak 26CM Hond extra large 1 stuk

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.5

Met deze prachtige en stevige ESTARK drinkbak of voederbak kunnen onze geliefde viervoeters genieten van hun maaltijd zonder alles vuil te maken. Doordat de voederbak een antislip rubberen bodem heeft gaat er amper nog eten of drinken op de grond. De stevige slipbestendige rubberen bodem beschermt de vloer tegen krassen en verhindert het wegglijden tijdens het voeren en/of drinken van de huisdieren. Beschikbaar in drie formaten: 16 cm Diameter 21 cm Diameter 26 cm Diameter Specificaties: Geschikt voor honden, katten, puppies en kittens Ideaal voor droogvoer, natvoer, snacks of water Slipbestendig Gemakkelijk te reinigen, geschikt voor de vaatwasser Materiaal: Inox en rubber Afmetingen: ca. 26 x 26 x 7 cm Kleur: Zilver Pakketinhoud: 1 x drinkbak met diameter 26 CM Bij ESTARK staat een snelle levering, hoge kwaliteit, sterke verpakking en klantenservice centraal.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Kippendrinkbak voor binnen: Drinkfles 1L - met vlotter groen | doorzichtig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Drinkfles 1L - met vlotter groen | doorzichtig

 • list plusDe vlotter zorgt voor een constant waterpeil, wat belangrijk is voor een constante watertoevoer voor de kippen.
 • list plusHet doorzichtige materiaal maakt het eenvoudig om het waterpeil te controleren, wat belangrijk is voor de gezondheid van de kippen.
 • list plusMet een inhoud van 1 liter is deze drinkfles geschikt voor meerdere kippen.

Nadelen Drinkfles 1L - met vlotter groen | doorzichtig

 • list plusDe drinkfles kan soms lekken, wat kan leiden tot een natte omgeving voor de kippen.
 • list plusDe drinkfles kan wankel zijn, wat kan leiden tot morsen van water.
 • list plusDe drinkfles is niet geschikt voor grote kippenrassen, vanwege de beperkte inhoud.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.8

Als je op zoek bent naar een handige en gebruiksvriendelijke drinker voor je kippen of ander pluimvee, dan is de Drinkfles 1L - met vlotter groen | doorzichtig zeker het overwegen waard. Deze compacte drinkfles heeft een innovatieve grote drinkcup die ervoor zorgt dat je dieren altijd voldoende drinkwater hebben. De naadloze drinkcup is gemakkelijk schoon te maken en wordt gevuld met water. Zodra de gele vlotter begint te drijven, wordt de toevoer afgesloten, wat verspilling voorkomt.

Wat deze drinker zo handig maakt, is dat hij gemakkelijk in het verblijf zelf bij te vullen is dankzij het klapdeksel. Bovendien is de drinker voorzien van een verzinkte montagebeugel, waardoor hij eenvoudig aan nagenoeg elk type huisvesting kan worden bevestigd. Het PPC-kunststof is kleurvast dankzij de UV-beschermende toevoeging en is vorstbestendig, wat betekent dat je dieren het hele jaar door toegang hebben tot vers water.

Een ander voordeel van deze drinker is dat hij gegarandeerd lekvrij is. Dit zorgt ervoor dat het strooisel hygiënisch en droog blijft en voorkomt dat er water verspild wordt. Bovendien is het een gemakkelijke en toegankelijke manier voor je dieren om te drinken, zonder dat ze een leercurve hoeven te doorlopen.

Al met al is de Drinkfles 1L - met vlotter groen | doorzichtig een handige en gebruiksvriendelijke drinker die aan alle eisen voldoet. Hij is gemakkelijk schoon te maken, lekvrij en biedt je dieren altijd voldoende drinkwater. Het is ook een goede keuze als je op zoek bent naar een drinker die geschikt is voor alle soorten pluimvee.

Mijn persoonlijke mening is dat deze drinker een goede investering is voor elke kippenhouder. Het enige nadeel is dat hij niet vaatwasserbestendig is, maar dat is een klein minpuntje in vergelijking met alle voordelen die deze drinker te bieden heeft.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 weken.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Budget automatisch drinkbakje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.9

Dit kleine drinkbakje is het eindstation van uw automatische drinksysteem. Het dient aangesloten te worden (via onze 6 mm PVC slang) op een lagedruksysteem voor een constante wateraanvoer. Voor aansluiting op de waterleiding heeft u onder andere ook een vlotterbak nodig. Merk JUNAI Met dit drinkbakje hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het bijvullen van water.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Drinkklok voor pluimvee met handvat rood | transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Deze drinkklok is zeer geschikt voor kuikentjes. De drinkklok is gemaakt van degelijke materialen en heeft een handig handvat waarme u deze gemakkelijk kunt ophangen of verplaatsen. 1,5 Liter

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 juni in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kippendrinkbakken. Er zijn immers 295 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!