Bestenu

Stap voor Stap je Vloeren Schoonmaken

Een schone vloer maakt alles beter! Lees hier meer over hoe je al je vloeren schoonmaakt!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Stap voor Stap je Vloeren Schoonmaken

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Hoppa, daar gaan we! In dit leuke, maar toch zeer informatieve artikel duiken we in de wondere wereld van vloeren schoonmaken. Want laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van een brandschone vloer? 

Maar hoe pak je dat nu aan bij verschillende soorten vloeren? Geen zorgen, wij hebben de antwoorden. Lees snel verder en voor je het weet, schittert jouw vloer als nooit tevoren.

Hoe maak ik mijn vloer schoon?

Hieronder vertel ik je hoe je verschillende vloeren schoonmaakt en wat je ervoor nodig hebt. 

Tapijt 

Eerst en vooral, tapijt. Een knusse keuze, maar het kan een flinke uitdaging zijn om het schoon te houden. Stofzuig eerst grondig om stof en vuil te verwijderen. 

Is je tapijt bevlekt? Gebruik dan een tapijtreiniger of, als je een huis-tuin-en-keuken oplossing zoekt, een mengsel van water en afwasmiddel. Wrijf de vlek voorzichtig weg en voilà, je tapijt is weer als nieuw!

Laminaat 

De budgetvriendelijke keuze die je vloer doet glimmen als een spiegel. Gebruik een zachte bezem of stofzuiger met een parketborstel om vuil te verwijderen. 

Vermijd water, want laminaat kan daar slecht tegen. Gebruik in plaats daarvan een licht vochtige dweil met een laminaatreiniger. Als je dat goed doet, wordt je vloer zo glad dat je er moonwalkend overheen kunt glijden!

Houten vloeren 

Houten vloeren stralen warmte en karakter uit, maar vragen wel om een speciale behandeling. Net als bij laminaat, veeg of stofzuig je eerst voorzichtig. Onderhoud is belangrijk.

Dweil vervolgens met een goed uitgewrongen dweil en gebruik een speciaal reinigingsmiddel voor houten vloeren. Onthoud: als de dweil te nat is, zal je vloer je smeken om genade!

Tegels 

Tegelvloeren zijn praktisch en robuust, maar kunnen soms wat liefde gebruiken. Veeg eerst vuil en stof weg, en ga daarna aan de slag met een mop of dweil en een allesreiniger. Een vloerreiniger is hier ook handig!

Voor een extra glanzend resultaat, poets je de tegels droog met een zachte doek. Zo krijgen ze die showroomglans waar je buren jaloers op zullen zijn! Is je vloer niet geëgaliseerd dan wordt het schoonmaken wat lastiger.

Conclusie 

Daar heb je het, alle tips en trucs om verschillende soorten vloeren spic en span te krijgen! Hier lees je hoe je een vloerkleed schoonmaakt! Onthoud, elke vloer heeft zijn eigen specifieke reinigingsbehoefte, dus behandel ze met zorg en liefde. 

Nu is het tijd om die mouwen op te stroppen en je vloeren schoon te maken! Bedankt voor het lezen!