Wat is de beste usb hub van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het kopen van een goede usb hub is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste usb hub van 2023? Na het testen van 2058 usb hubs kwam de DockCase Visual Smart Hub als beste getest uit onze usb hub-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de usb hubs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 usb hubs-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame usb hub-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste usb hubs

1Score: 9.6
DockCase Visual Smart Hub
Beste USB-hub
DockCase Visual Smart Hub
Merkloos
2Score: 9.4
Anker 341 USB C 7-in-1
Anker 341 USB C 7-in-1
Merkloos
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Twelve South StayGo
Gemaakt van hoogwaardige materialen
Twelve South StayGo
Merkloos
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Yeolibo 9-in-1 USB C Multiport
Yeolibo 9-in-1 USB C Multiport
Merkloos
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Moshi Symbus Mini
Biedt een veelheid aan poorten
Moshi Symbus Mini
Merkloos
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Hiearcool USB C 7-in-1
Hiearcool USB C 7-in-1
Merkloos
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Kingston Nucleum USB-C adapter
Bijzonder compact formaat
Kingston Nucleum USB-C adapter
Merkloos
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
EZQuest USB-C Multimedia 8 Port
EZQuest USB-C Multimedia 8 Port
Merkloos
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Belkin USB-C 4-Port Mini Hub with Tethered USB-C Cable
Belkin USB-C 4-Port Mini Hub with Tethered USB-C Cable
Merkloos
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Anker USB C Hub Adapter, 5-in-1
Anker USB C Hub Adapter, 5-in-1
Merkloos
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we usb hubs?

Om de beste usb hub te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze usb hub-test hebben we 2058 usb hubs vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze usb hub-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze usb hub-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne usb hub-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte usb hub in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2058 usb hubs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste usb hubs op een rij

1. Beste USB-hub: DockCase Visual Smart Hub

Loading ...

Voordelen DockCase Visual Smart Hub

 • list plusStijlvol en modern ontwerp met een gehard glazen paneel en ingebouwd display
 • list plusSolide en duurzame bouwkwaliteit met een zink legering chassis
 • list plusHandig kabelbeheer met achteruitgelijnde poorten

Nadelen DockCase Visual Smart Hub

 • list plusInstabiliteitsproblemen gemeld door sommige gebruikers
 • list plusVereist een up-to-date laptop voor optimale prestaties
 • list plusGebrek aan een handleiding maakt de initiële installatie en probleemoplossing uitdagender

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
9.27
Gebruiksgemak
10

Ik ben enthousiast om je kennis te laten maken met de DockCase Visual Smart Hub USB-hub van ProductConsensusRanking! Deze hub is niet alleen veelzijdig en stijlvol, maar heeft ook enkele unieke functies waar je dol op zult zijn.

Een van de opvallende kenmerken is het geharde glazen paneel en het ingebouwde display, waardoor deze hub een strak en modern uiterlijk heeft. Het chassis is gemaakt van een gladde en stevige zinklegering, waardoor duurzaamheid en een lange levensduur gegarandeerd zijn.

De DockCase Visual Smart Hub heeft zeven poorten, waaronder USB-A 3.0, HDMI 2.0 en SD- en microSD-kaartlezers. Dankzij de achteruitlijning van de poorten is kabelbeheer eenvoudig, waardoor je een opgeruimde werkplek hebt. Bovendien beschikt de hub over een 1,3-inch LCD-display aan de bovenkant, waarop verschillende informatie wordt weergegeven, zoals de bedrijfstemperatuur, beeldstandaard, doorgegeven stroom, details van aangesloten displays en opslagstatus. Dit display voegt een extra laag van gemak en toegankelijkheid toe.

Wat betreft de prestaties heeft de DockCase Visual Smart Hub positieve feedback ontvangen. Het ondersteunt twee 4K-displays op 60Hz zonder Thunderbolt, waardoor je kunt genieten van hoogwaardige beelden. De hub biedt ook 24V CC-bescherming voor het doorgeven van opladen, waardoor de veiligheid van aangesloten apparaten wordt gewaarborgd.

Een van de belangrijkste voordelen van de DockCase Visual Smart Hub is het stijlvolle ontwerp en oog voor detail. Het geharde glazen paneel en het ingebouwde display onderscheiden het van andere USB-hubs in zijn categorie en geven het een premium en verfijnde uitstraling. Het vermogen van de hub om gedetailleerde informatie te geven over aangesloten apparaten en hun mogelijkheden is ook een uniek verkoopargument.

Er zijn echter een paar nadelen om rekening mee te houden. Sommige gebruikers hebben instabiliteitsproblemen gemeld, die de algehele gebruikerservaring kunnen beïnvloeden. Bovendien vereist de hub een up-to-date laptop voor optimale prestaties, dus compatibiliteitsproblemen kunnen een zorg zijn voor oudere apparaten. Het is ook vermeldenswaardig dat het ontbreken van een handleiding de eerste installatie en probleemoplossing lastiger kan maken.

Al met al biedt de ProductConsensusRanking DockCase Visual Smart Hub USB-hub een strak ontwerp, handige functies en goede prestaties. Het geharde glazen paneel, het ingebouwde display en de 24V CC-bescherming maken het tot een echte blikvanger onder de USB-hubs in zijn categorie. Hoewel er enkele stabiliteits- en compatibiliteitsproblemen kunnen zijn, biedt deze hub over het algemeen een handige en stijlvolle oplossing voor het beheren van aangesloten accessoires.

Verkrijgbaar bij:

2. Anker 341 USB C 7-in-1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Anker 341 USB C 7-in-1

 • list plusCompatibel met iPad Pro en in staat om deze op te laden.
 • list plusCompact ontwerp voor eenvoudige draagbaarheid.
 • list plusNaadloze connectiviteit met meerdere apparaten.

Nadelen Anker 341 USB C 7-in-1

 • list plusBeperkt tot twee USB 3.0-poorten.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.05
Functionaliteit
9.61
Gebruiksgemak
9.39

De Anker 341 USB C 7-in-1 USB-hub is een geweldig product met een aantal unieke verkooppunten die het onderscheiden van andere hubs in zijn categorie. Klanten hebben zijn prestaties en veelzijdigheid geprezen, waardoor het een populaire keuze is onder gebruikers.

Een opvallende functie van de Anker 341 USB C 7-in-1 hub is de compatibiliteit met verschillende apparaten, waaronder de iPad Pro. Klanten hebben gemeld dat de hub goed werkt met hun iPad Pro en in staat is om deze op te laden. Om de prestaties te maximaliseren, wordt aanbevolen om een USB C-brick te gebruiken die Power Delivery (PD) ondersteunt en een kabel van goede kwaliteit.

Een andere opmerkelijke functie van deze hub is het compacte ontwerp, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. Gebruikers hebben de mogelijkheid gewaardeerd om naadloze connectiviteit te bieden met meerdere apparaten, waardoor het ideaal is voor professionals onderweg of individuen die tegelijkertijd meerdere randapparatuur moeten aansluiten.

Wat betreft technische specificaties biedt de Anker 341 USB C 7-in-1 hub twee USB C-poorten, twee USB 3.0-poorten, een HDMI-poort en Micro SD- en SD-kaartlezers. Hoewel het een goede reeks poorten biedt, is het vermeldenswaard dat het slechts twee USB 3.0-poorten heeft, wat beperkend kan zijn voor gebruikers die meer USB-aansluitingen nodig hebben.

Over het algemeen valt de Anker 341 USB C 7-in-1 USB-hub op door zijn prestaties, veelzijdigheid en compacte ontwerp. Het biedt naadloze connectiviteit met verschillende apparaten en is zeer compatibel met de iPad Pro. Het beperkte aantal USB 3.0-poorten kan echter een nadeel zijn voor gebruikers die meer USB-aansluitingen nodig hebben. Ondanks dit maken de positieve beoordelingen en hoge klanttevredenheidsscores het een betrouwbare keuze voor degenen die behoefte hebben aan een betrouwbare en draagbare USB-hub.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. Gemaakt van hoogwaardige materialen: Twelve South StayGo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Twelve South StayGo

 • list plusBiedt een breed scala aan connectiviteitsopties met acht poorten, waaronder HDMI, USB-A, SD-kaartlezer, microSD-kaartlezer en USB-C voor doorvoer van stroom.
 • list plusBevat zeldzame Ethernet-poorten, waardoor het een goede keuze is voor gebruikers die een bedrade internetverbinding nodig hebben.
 • list plusBiedt flexibiliteit met twee snoerlengtes, geschikt voor zowel desktop- als reisgebruik.

Nadelen Twelve South StayGo

 • list plusOndersteunt geen Thunderbolt voor snelle gegevensoverdracht, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusDe behuizing is groter dan vergelijkbare apparaten, wat de draagbaarheid voor sommige gebruikers beïnvloedt.
 • list plusDe prijs van $99,99 kan een nadeel zijn voor budgetbewuste gebruikers.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.72
Functionaliteit
8.63
Gebruiksgemak
9.62

De Twelve South StayGo USB-hub is dé oplossing voor Mac laptopgebruikers die hun connectiviteit willen uitbreiden. Met acht poorten, waaronder een 4K HDMI-poort, drie USB-A-poorten, een SD-kaartlezer, een microSD-kaartlezer en een USB-C-poort voor doorvoer van stroom, biedt het talloze mogelijkheden om oudere apparaten aan te sluiten.

Wat de StayGo echt bijzonder maakt, zijn de zeldzame Ethernet-poorten. Ideaal voor gebruikers die een bedrade internetverbinding nodig hebben. En hij is ook nog eens superhandig met twee snoerlengtes, perfect voor zowel op je bureau als onderweg.

Wat technische details betreft, ondersteunt de StayGo geen Thunderbolt voor supersnelle gegevensoverdracht. Dat kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers. Maar hij maakt het goed met zijn betaalbaarheid in vergelijking met Thunderbolt 3-hubs.

Volgens online bronnen heeft de StayGo positieve recensies ontvangen vanwege zijn functionaliteit en kwaliteit. Hij is stevig gebouwd met een metalen behuizing en rubberen voetjes om wegglijden te voorkomen. Ook handig is de meegeleverde reis-USB-C-kabel die in de hub kan worden opgeborgen, zodat je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

De Twelve South StayGo is ideaal voor het aansluiten van meerdere apparaten, zoals externe monitoren, USB-accessoires en geheugenkaarten, op een Mac laptop. Vooral voor fotografen onderweg is hij handig, met zijn SD- en microSD-kaartsleuven die tegelijkertijd kunnen worden gebruikt.

Wat voordelen betreft, biedt de StayGo meer poorten en meer variatie dan andere hubs op de markt. Hij heeft essentiële poorten die ontbreken op Mac laptops met USB-C-poorten.

Er zijn echter ook een paar nadelen om rekening mee te houden. De behuizing van de StayGo is groter dan vergelijkbare apparaten, wat de draagbaarheid voor sommige gebruikers kan beïnvloeden. En de prijs van $99,99 kan een nadeel zijn voor mensen met een beperkt budget.

Kortom, de Twelve South StayGo USB-hub is een solide keuze voor Mac laptopgebruikers die hun connectiviteit willen uitbreiden. Hij biedt een verscheidenheid aan poorten, inclusief zeldzame Ethernet-poorten, en biedt flexibiliteit met zijn snoerlengtes. Hoewel hij geen Thunderbolt-ondersteuning heeft en een grotere behuizing heeft, compenseert hij dit met zijn functionaliteit en kwaliteit. Al met al is de StayGo een betrouwbare en draagbare oplossing om de ontbrekende poorten op Mac laptops weer terug te krijgen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs

4. Yeolibo 9-in-1 USB C Multiport

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Yeolibo 9-in-1 USB C Multiport

 • list plusVeelzijdig en compact, biedt een scala aan connectiviteitsopties
 • list plusOndersteunt 4K-resolutie voor hoogwaardige videoweergave
 • list plusSnelle gegevensoverdrachtsnelheden en de mogelijkheid om tegelijkertijd meerdere apparaten aan te sluiten

Nadelen Yeolibo 9-in-1 USB C Multiport

 • list plusBeperkt tot 4K-videoweergave bij 30Hz, voldoet mogelijk niet aan de behoeften van gebruikers die hogere verversingssnelheden zoeken

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
9.38

De Yeolibo 9-in-1 USB C Multiport Hub is een veelzijdig en compact apparaat dat je connectiviteitsmogelijkheden uitbreidt. Met zijn 4K HDMI-poort, PD-oplaadpoort, USB-C 3.0-poort, USB 3.0-poorten, USB 2.0-poort, TF-kaartsleuf en SD-kaartsleuf biedt deze hub alle essentiële poorten die je nodig hebt in één handige verpakking.

Een van de opvallende kenmerken van deze hub is de ondersteuning voor 4K-resolutie, waardoor je kunt genieten van video-uitvoer van hoge kwaliteit. Of je nu films streamt of presentaties geeft, de Yeolibo-hub zorgt voor een heldere en duidelijke kijkervaring.

Naast de indrukwekkende videomogelijkheden biedt deze hub ook snelle gegevensoverdrachtsnelheden. Je kunt snel bestanden overbrengen en meerdere apparaten aansluiten zonder concessies te doen aan de prestaties. Dit is vooral handig voor professionals die met grote bestanden moeten werken of meerdere randapparatuur tegelijkertijd moeten aansluiten.

De Yeolibo-hub is ontworpen met draagbaarheid in gedachten. Dankzij zijn compacte en lichte constructie is hij een ideale reisgenoot. Je kunt hem gemakkelijk in je tas of broekzak stoppen en overal alle benodigde poorten binnen handbereik hebben. Hij is compatibel met MacBook Air, MacBook Pro, XPS en andere Type-C-apparaten, waardoor hij breed compatibel is met verschillende apparaten.

Recensies van klanten benadrukken het gemak en de functionaliteit van de Yeolibo-hub. Klanten waarderen het lichte en eenvoudige ontwerp, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. De snelle gegevensoverdracht en het lezen van opslag worden zeer geprezen, zelfs wanneer meerdere apparaten zijn aangesloten. De hub dient ook als een budgetvriendelijke dockingoplossing, waardoor gebruikers met slechts één kabel randapparatuur kunnen aansluiten. Doorgeeflading wordt ook gemeld als naadloos werkend.

Het is echter vermeldenswaard dat de Yeolibo-hub 4K-video-uitvoer ondersteunt bij 30Hz, wat mogelijk niet voldoet aan de eisen van gebruikers die op zoek zijn naar hogere verversingssnelheden. Als je ultra-soepele video-afspeelmogelijkheden nodig hebt, kan deze beperking een nadeel zijn.

Over het algemeen biedt de Yeolibo 9-in-1 USB C Multiport Hub een overtuigende combinatie van veelzijdigheid, draagbaarheid en functionaliteit. Zijn brede scala aan poorten, snelle gegevensoverdrachtsnelheden en ondersteuning voor 4K-resolutie maken het een uitstekende keuze voor professionals en reizigers. Hoewel het mogelijk niet voldoet aan de eisen van liefhebbers van video's met hoge verversingssnelheid, maken de algehele prestaties en het gemak het een waardevolle investering.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs

5. Biedt een veelheid aan poorten: Moshi Symbus Mini

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Moshi Symbus Mini

 • list plusCompact formaat en lichtgewicht constructie, perfect voor gebruik onderweg.
 • list plusBrede selectie van poorten, waaronder HDMI, Ethernet, SD-kaartsleuven en USB-A-poorten.
 • list plusOndersteuning voor 4K-resolutie bij 60Hz met HDR, ideaal voor content creators.

Nadelen Moshi Symbus Mini

 • list plusKorte kabellengte kan vereisen dat de hub dicht bij de laptop wordt gehouden.
 • list plusDe hub kan tijdens gebruik een beetje warm worden.

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.36
Functionaliteit
8.76
Gebruiksgemak
8.41

De Moshi Symbus Mini USB-hub is een veelzijdige en compacte accessoire die essentiële poorten terugbrengt voor laptops. Hij valt op tussen andere USB-hubs in zijn categorie door zijn strakke ontwerp en handige functies.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Symbus Mini is zijn compacte formaat en lichte constructie, waardoor hij perfect is voor onderweg. Hij is iets kleiner dan een iPhone 11, waardoor hij gemakkelijk in een tas of broekzak past zonder veel gewicht toe te voegen.

De hub biedt een breed scala aan poorten, waaronder HDMI, Ethernet, SD-kaartsleuven en USB-A-poorten. Dit biedt gebruikers veelzijdige connectiviteitsopties, waardoor ze externe beeldschermen kunnen aansluiten, gegevens van SD-kaarten kunnen overzetten en legacy USB-apparaten kunnen verbinden.

Een opvallende functie van de Symbus Mini is de ondersteuning voor 4K-resolutie bij 60Hz met HDR. Dit is vooral indrukwekkend voor contentmakers die scherpe en hoogwaardige beeldschermen nodig hebben. Daarnaast heeft de hub een Gigabit Ethernet-poort met snelheden tot 1000 Mbps, wat zorgt voor snelle en stabiele internetverbinding.

De Symbus Mini heeft ook een USB-C-poort met tot 70W Power Delivery, waardoor gebruikers hun laptops kunnen opladen terwijl ze de hub gebruiken. Dit is een handige functie voor degenen die hun apparaten moeten voeden terwijl ze randapparatuur aansluiten.

Het ontwerp van de hub is esthetisch aantrekkelijk, met een combinatie van zwart plastic en aluminium. Hij bevat ook een SnapTo magnetische kabel voor eenvoudig kabelbeheer. De kabel is echter relatief kort, slechts 8 cm, waardoor de hub dicht bij de laptop moet worden gehouden.

Hoewel de Symbus Mini over het algemeen goed presteert, kan hij tijdens gebruik iets warm worden. Dit heeft echter geen invloed op de algehele functionaliteit.

Samenvattend biedt de Moshi Symbus Mini USB-hub een praktische en handige oplossing voor gebruikers die de connectiviteitsopties van hun laptop willen uitbreiden. Het compacte formaat, de veelzijdige poorten en de ondersteuning voor 4K-resolutie maken het een opvallende keuze in zijn categorie. De korte kabellengte en lichte warmte tijdens gebruik zijn echter kleine nadelen om rekening mee te houden. Over het algemeen is de Symbus Mini een betrouwbare en functionele USB-hub die de bruikbaarheid van laptops verbetert.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. Hiearcool USB C 7-in-1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hiearcool USB C 7-in-1

 • list plusBrede keuze aan connectiviteitsopties
 • list plusDegelijke bouwkwaliteit
 • list plusCompatibiliteit met verschillende laptops en besturingssystemen

Nadelen Hiearcool USB C 7-in-1

 • list plusAf en toe connectiviteitsproblemen bij gelijktijdig gebruik van meerdere apparaten

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.89
Functionaliteit
8.31
Gebruiksgemak
8.73

De Hiearcool USB C 7-in-1 USB-hub is echt een must-have accessoire voor iedereen die de connectiviteitsmogelijkheden van hun laptop wil uitbreiden. Deze hub valt op tussen de concurrentie vanwege zijn brede scala aan poorten en stevige bouwkwaliteit.

Wat deze Hiearcool USB-hub echt onderscheidt, is de grote verscheidenheid aan aansluitmogelijkheden. Hij heeft meerdere USB-poorten, een HDMI-poort, Ethernet-poort en SD-kaartsleuven. Dit stelt gebruikers in staat om verschillende apparaten aan te sluiten, zoals externe harde schijven, toetsenborden, beeldschermen en geheugenkaarten. Het is dus een veelzijdige hub die aan verschillende behoeften voldoet.

De bouwkwaliteit van de Hiearcool USB-hub wordt zeer geprezen door gebruikers. Hij is gemaakt van stevige materialen, waardoor hij duurzaam en betrouwbaar is op de lange termijn. Bovendien is hij compact en lichtgewicht, waardoor hij zeer draagbaar is. Ideaal voor frequente reizigers dus.

Een belangrijk voordeel van de Hiearcool USB-hub is dat hij compatibel is met verschillende laptops en besturingssystemen. Gebruikers hebben gemeld dat ze probleemloos verbinding kunnen maken met verschillende apparaten, waaronder MacBook Pro en andere laptops met USB-C. Deze brede compatibiliteit zorgt ervoor dat gebruikers de hub gemakkelijk kunnen integreren in hun bestaande opstelling zonder enige problemen.

Het is vermeldenswaardig dat sommige gebruikers af en toe connectiviteitsproblemen hebben ondervonden bij het gelijktijdig gebruik van meerdere apparaten. Gelukkig waren deze problemen eenvoudig op te lossen en hadden ze geen significante invloed op de algehele prestaties van de hub.

Alles bij elkaar genomen biedt de Hiearcool USB C 7-in-1 USB-hub uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden, stevige bouwkwaliteit en compatibiliteit met verschillende apparaten en laptops. Dankzij het draagbare ontwerp is het een uitstekende keuze voor gebruikers die vaak onderweg zijn. Hoewel er af en toe connectiviteitsproblemen zijn gemeld, zijn deze van kleine aard en doen ze niets af aan de algehele functionaliteit van de hub. Kortom, de Hiearcool USB C 7-in-1 USB-hub is een betrouwbaar en veelzijdig accessoire dat de connectiviteit van laptops verbetert en zeker een aanrader is. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. Bijzonder compact formaat: Kingston Nucleum USB-C adapter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kingston Nucleum USB-C adapter

 • list plusCompact en gemakkelijk te gebruiken, met afmetingen van slechts 5,0 bij 1,8 bij 0,6 inch.
 • list plusBiedt USB-A, HDMI en SD/microSD-kaartfunctionaliteit, waardoor er verschillende verbindingsmogelijkheden zijn.
 • list plusBiedt doorvoerladen, zodat je tegelijkertijd kunt opladen en de hub kunt gebruiken.

Nadelen Kingston Nucleum USB-C adapter

 • list plusKan kortstondig uitgeschakeld worden bij het schakelen tussen opladen en niet opladen.
 • list plusSommige gebruikers hebben gemeld dat er verbindingen verbroken worden bij het aansluiten op of loskoppelen van een voedingsbron.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.57
Functionaliteit
8.46
Gebruiksgemak
8.15

De Kingston Nucleum USB-C-adapter USB-hub is een veelzijdige en betrouwbare accessoire die een scala aan verbindingsmogelijkheden biedt voor laptops en notebooks. Het valt op tussen andere producten in deze categorie door zijn compacte ontwerp, overvloed aan poorten en betrouwbare prestaties.

Met afmetingen van slechts 5,0 bij 1,8 bij 0,6 inch is de Nucleum USB-C-adapter compact en gemakkelijk te gebruiken. Het biedt USB-A, HDMI en SD/microSD-kaartfunctionaliteit, waardoor het een waardevol gereedschap is voor mensen die extra poorten nodig hebben voor hun apparaten. Het werkt naadloos samen met Chromebooks, MacBooks en Windows-laptops, waardoor alle functies gelijktijdig kunnen worden gebruikt.

Een van de opvallende kenmerken van de Nucleum USB-C-adapter is zijn vermogen om doorlaadfunctie te bieden. Dit betekent dat u uw apparaat kunt opladen terwijl u de hub gebruikt, waardoor de noodzaak van meerdere kabels en adapters wordt geëlimineerd. Het is echter vermeldenswaard dat het schakelen tussen opladen en niet opladen ervoor kan zorgen dat de hub kortstondig wordt uitgeschakeld.

Qua prestaties levert de Nucleum USB-C-adapter betrouwbare en consistente resultaten. Het ondersteunt diverse accessoires zoals muizen, toetsenborden, oplaadpoorten en zelfs een tweede monitor. Het stelt gebruikers in staat om tegelijkertijd een MacBook van stroom te voorzien, een externe schijf te laten draaien en een iPhone op te laden, waardoor het een waardevol gereedschap is voor veeleisende gebruikers.

Hoewel de Nucleum USB-C-adapter iets duurder is dan andere opties op de markt, maken zijn betrouwbaarheid en veelzijdigheid het de investering waard. Het is een ideale metgezel voor mensen die licht willen reizen en behoefte hebben aan extra verbindingsmogelijkheden voor hun notebook.

Wat betreft nadelen hebben sommige gebruikers gemeld dat de hub wordt losgekoppeld wanneer deze wordt aangesloten op of losgekoppeld van een voedingsbron. Het is daarom belangrijk om tijdens bestandsoverdrachten de stroominstellingen niet te wijzigen om een soepele ervaring te garanderen.

Al met al valt de Kingston Nucleum USB-C-adapter USB-hub op door zijn compacte ontwerp, overvloed aan poorten, doorlaadfunctie en betrouwbare prestaties. Het is een waardevolle accessoire voor mensen die de verbindingsmogelijkheden van hun laptops en notebooks willen uitbreiden. Hoewel het enkele kleine tekortkomingen kan hebben, maken de voordelen ervan deze meer dan goed, waardoor het een aanbevolen keuze is in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

8. EZQuest USB-C Multimedia 8 Port

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen EZQuest USB-C Multimedia 8 Port

 • list plusElegant en compact ontwerp met een geanodiseerde aluminium afwerking.
 • list plusHandige plaatsing van poorten met permanente aansluitingen aan de achterkant en tijdelijke aansluitingen aan de voorkant.
 • list plusCompatibel met verschillende apparaten en besturingssystemen, waardoor installatie eenvoudig en probleemloos is.

Nadelen EZQuest USB-C Multimedia 8 Port

 • list plusDe HDMI-poort kan kieskeurig zijn en vereist een specifieke configuratie om goed te werken.
 • list plusDe beeldkwaliteit op de HDMI-poort kan korrelig zijn.
 • list plusDe hub verbruikt ongeveer 15W minder vermogen dan de charger waarmee deze is verbonden.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.63
Functionaliteit
8.06
Gebruiksgemak
7.77

De EZQuest USB-C Multimedia 8 Port USB-hub van ProductConsensusRanking is een echte aanrader als accessoire voor laptops. Het biedt een scala aan functies die het onderscheiden van andere producten in dezelfde categorie. Volgens online bronnen heeft deze hub een redelijke prijs en biedt het uitstekende waar voor je geld. Met zijn strakke en compacte ontwerp en geanodiseerde aluminium afwerking is het ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan elke werkplek.

Een van de opvallende kenmerken van deze hub is de handige plaatsing van de poorten. Het heeft permanente aansluitingen aan de achterkant en tijdelijke aansluitingen aan de voorkant, zodat je gemakkelijk apparaten kunt verwisselen. De hub biedt twee USB-A 3.0-poorten, SDHC- en Micro SDHC-kaartlezers en een Gigabit Ethernet-poort. Het beschikt ook over een LED-indicator voor de Gigabit Ethernet-netwerkverbinding en symbolen die de locatie van elke poort aangeven.

Wat betreft gebruiksgemak is de EZQuest USB-C Multimedia Hub lichtgewicht en draagbaar, waardoor je het gemakkelijk kunt meenemen in laptoptassen. Het is compatibel met verschillende apparaten en besturingssystemen, waardoor installatie eenvoudig en probleemloos is. Gebruikers hebben gemeld dat de hub over het algemeen goed werkt en zorgt voor snelle bestandsoverdrachtssnelheden en heldere HDMI-uitvoer.

Een klant merkte op dat de HDMI-poort soms kieskeurig kan zijn en een specifieke installatie vereist om goed te werken. Maar zodra de juiste volgorde van het aansluiten van apparaten en het inschakelen van de tv wordt gevolgd, functioneert het goed. Een andere klant waardeerde het gemak van de "pass-through" oplaadfunctie en vond de hub voldoen aan hun behoeften met zijn verschillende poorten.

Hoewel de hub over het algemeen positieve beoordelingen heeft ontvangen, zijn er enkele kleine problemen genoemd door klanten. Een klant merkte op dat de beeldkwaliteit op de HDMI-poort korrelig kan zijn. Daarnaast is het belangrijk om te overwegen dat de hub ongeveer 15W minder stroom verbruikt dan de oplader waarmee deze is verbonden.

Samenvattend is de ProductConsensusRanking EZQuest USB-C Multimedia 8 Port USB-hub een betrouwbaar en veelzijdig accessoire voor laptops. Het strakke ontwerp, de handige plaatsing van de poorten en het scala aan poorten maken het onderscheidend ten opzichte van andere producten in dezelfde categorie. Hoewel er enkele kleine problemen zijn gemeld door gebruikers, biedt de hub over het algemeen uitstekende functionaliteit en waar voor je geld. Het wordt aanbevolen voor gebruikers die hun connectiviteitsopties willen uitbreiden en hun werkplek willen verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Belkin USB-C 4-Port Mini Hub with Tethered USB-C Cable

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Belkin USB-C 4-Port Mini Hub with Tethered USB-C Cable

 • list plusCompact en draagbaar ontwerp
 • list plusVeelzijdige connectiviteitsopties
 • list plusInclusief een vaste USB-C-kabel voor eenvoudige verbinding en opslag

Nadelen Belkin USB-C 4-Port Mini Hub with Tethered USB-C Cable

 • list plusOndersteunt geen doorvoerladen of videoweergave
 • list plusMogelijk niet compatibel met bepaalde MacBook-modellen
 • list plusSommige gebruikers hebben gemeld dat de stroomfunctionaliteit ontbreekt

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.59
Functionaliteit
8.01
Gebruiksgemak
7.01

De Belkin USB-C 4-Port Mini Hub met bevestigde USB-C-kabel is mijn draagbare en compacte metgezel om meerdere USB-apparaten aan te sluiten op mijn USB-C laptop. Wat maakt deze hub zo bijzonder? Zijn veelzijdige connectiviteitsopties en handige ontwerp!

Met twee USB-C poorten is deze hub perfect voor mijn nieuwere randapparatuur. En met twee USB-A poorten kan ik ook mijn bestaande apparaten aansluiten. Met overdrachtssnelheden tot 5 Gbps gaan bestanden razendsnel over en heb ik snel toegang tot mijn USB-apparaten. En met de bevestigde USB-C-kabel is het aansluiten en opbergen van de hub een fluitje van een cent.

Het is belangrijk om te weten dat deze hub geen doorlaadfunctie of ondersteuning voor video-uitvoer naar monitoren heeft. Zorg er dus voor dat je specifieke behoeften overeenkomen met de mogelijkheden van de hub.

De Belkin USB-C 4-Port Mini Hub is compatibel met USB-C laptops en zowel USB-A als USB-C randapparatuur. Houd er echter rekening mee dat deze mogelijk niet compatibel is met bepaalde MacBook-modellen en mogelijk geen ondersteuning biedt voor stroom- en weergavefunctionaliteiten.

Hoewel er positieve beoordelingen zijn die wijzen op de functionaliteit van de hub, hebben sommige gebruikers aangegeven dat ze graag een optie voor een voedingsadapter hadden gehad. Daarnaast zijn er kritische beoordelingen waarin wordt vermeld dat de hub geen stroom levert, wat de bruikbaarheid kan beperken.

Om een weloverwogen beslissing te nemen, raad ik aan om de productspecificaties te raadplegen of contact op te nemen met de fabrikant voor verduidelijking over compatibiliteit en specifieke functies.

Kortom, de Belkin USB-C 4-Port Mini Hub met bevestigde USB-C-kabel biedt een handige en draagbare oplossing om meerdere USB-apparaten aan te sluiten op mijn USB-C laptop. Zijn unieke verkooppunten zijn onder andere het compacte ontwerp, veelzijdige connectiviteitsopties en de bevestigde USB-C-kabel. Houd er echter rekening mee dat hij geen doorlaadfunctie of ondersteuning voor video-uitvoer heeft, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn. Overweeg je specifieke behoeften en compatibiliteitseisen bij het beoordelen van dit product.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Anker USB C Hub Adapter, 5-in-1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Anker USB C Hub Adapter, 5-in-1

 • list plus4K USB C naar HDMI-poort voor video- en audio-uitvoer in hoge definitie
 • list plusEthernetpoort voor een stabiele en betrouwbare bekabelde internetverbinding
 • list plusDrie USB 3.0-poorten voor snelle gegevensoverdracht en het aansluiten van meerdere apparaten

Nadelen Anker USB C Hub Adapter, 5-in-1

 • list plusMogelijk compatibiliteitsprobleem met energie-intensieve externe apparaten

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.89
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.05

De Anker USB C Hub Adapter, 5-in-1, is een veelzijdige en onmisbare accessoire om de mogelijkheden van je apparaat uit te breiden. Het biedt verschillende connectiviteitsopties die het onderscheiden van andere producten in dezelfde categorie.

Een van de unieke verkoopargumenten van deze USB-hub is de 4K USB C naar HDMI-poort, waarmee je video's en audio's in hoge definitie kunt afspelen. Deze functie is vooral handig voor gebruikers die hun apparaten willen aansluiten op externe beeldschermen of projectoren.

Een andere opvallende functie is de Ethernet-poort, die zorgt voor een stabiele en betrouwbare bekabelde internetverbinding. Dit is bijzonder handig voor gebruikers die een snelle en veilige internetverbinding nodig hebben voor gamen, streamen of het downloaden van grote bestanden.

De Anker USB C Hub Adapter bevat ook drie USB 3.0-poorten, waarmee je snel gegevens kunt overzetten. Dit stelt gebruikers in staat om tegelijkertijd meerdere USB-apparaten aan te sluiten, zoals externe harde schijven, toetsenborden, muizen en meer.

Klanten waarderen het strakke en compacte ontwerp van de adapter, waardoor het gemakkelijk is om mee te nemen en onderweg te gebruiken. Het is compatibel met MacBook Pro, iPad Pro, XPS, Pixelbook en andere USB-C apparaten.

Een potentieel nadeel dat werd genoemd in een kritische review is dat sommige externe apparaten die stroom nodig hebben mogelijk niet werken met deze hub. Dit lijkt echter zelden voor te komen, en de meeste klanten vinden de hub betrouwbaar en uitstekend in termen van kwaliteit, prijs en draagbaarheid.

Al met al wordt de Anker USB C Hub Adapter, 5-in-1, ten zeerste aanbevolen voor gebruikers die de connectiviteitsopties van hun apparaat willen uitbreiden. De 4K HDMI-poort, Ethernet-poort en USB 3.0-poorten maken het een veelzijdige en betrouwbare keuze. Het is ideaal voor MacBook Pro, iPad Pro en andere USB-C apparaten. Gebruikers moeten echter op de hoogte zijn van het mogelijke compatibiliteitsprobleem met bepaalde stroomverslindende externe apparaten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van usb hubs. Er zijn immers 2058 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!