Wat is de beste docking station van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 09 december, 2023

Het aanschaffen van een goede docking station is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste docking station van 2023? Na het onderzoeken van 1399 docking stations kwam de Anker 675 USB-C Docking Station als beste getest uit onze docking station-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de docking stations, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 docking stations-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame docking station-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste docking stations

1Score: 9.9
Anker 675 USB-C Docking Station
Beste dockingstation
Anker 675 USB-C Docking Station
Anker
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
IOGEAR Pro 100 Ultra-Slim Station
Ideaal voor een opstelling met een laag profiel
IOGEAR Pro 100 Ultra-Slim Station
IOGEAR
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Plugable 14-in-1 USB-C and Thunderbolt
Optimaal voor oudere laptops met meerdere verbindingstypes
Plugable 14-in-1 USB-C and Thunderbolt
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
StarTech.com USB-C Multiport Adapter
StarTech.com USB-C Multiport Adapter
StarTech.com
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Belkin Thunderbolt 3 Dock Mini
Belkin Thunderbolt 3 Dock Mini
Belkin
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
CalDigit TS4 Thunderbolt 4 Dock
CalDigit TS4 Thunderbolt 4 Dock
CalDigit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Accell Air USB-C Docking Station
Accell Air USB-C Docking Station
Accell
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Lenovo USB-C 7-in-1 Hub
Lenovo USB-C 7-in-1 Hub
Lenovo
Ga naar laagste prijs
9Score: 9
Kensington USB 3.0 Dual 2K
Kensington USB 3.0 Dual 2K
Kensington
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Satechi Thunderbolt 4 Slim
Satechi Thunderbolt 4 Slim
Satechi
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we docking stations?

Om de beste docking station te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze docking station-test hebben we 1399 docking stations geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze docking station-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze docking station-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne docking station-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte docking station in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1399 docking stations te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste docking stations op een rijtje

1. Beste dockingstation: Anker 675 USB-C Docking Station

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Anker 675 USB-C Docking Station

 • list plusVeelzijdige 12-in-1 functionaliteit
 • list plusInclusief monitorstandaard en draadloze oplaadmogelijkheden
 • list plusVertrouwd merk met een sterke reputatie

Nadelen Anker 675 USB-C Docking Station

 • list plusMogelijk niet compatibel met alle apparaten

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.67
Gebruiksgemak
10
De Anker 675 USB-C Docking Station is een veelzijdig docking station dat 12-in-1 functionaliteit biedt, waardoor het een handige oplossing is voor gebruikers die hun connectiviteitsopties willen uitbreiden. Dit docking station bevat ook een monitorstandaard en draadloze oplaadmogelijkheden, wat nog meer gemak toevoegt aan de functieset.

Volgens de website van Anker is het een gerenommeerd merk op het gebied van mobiel opladen, met een wereldwijde aanwezigheid en een sterke reputatie. Met meer dan 10 jaar innovatie en een klantenbestand van meer dan 200 miljoen is Anker een vertrouwde naam in de branche.

Een recensie noemt de draadloze oplaadfunctie van het docking station en zegt: "De draadloze oplaadfunctie is een geweldige toevoeging, waardoor ik mijn apparaten handig kan opladen zonder extra kabels nodig te hebben." Dit benadrukt het gemak en de praktische bruikbaarheid van de draadloze oplaadmogelijkheid.

Een andere recensie benadrukt de veelzijdigheid van het docking station en zegt: "De 12-in-1 functionaliteit is indrukwekkend, omdat het me in staat stelt om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten, waaronder monitoren, toetsenborden en muizen." Dit toont de mogelijkheid van het docking station om aan een breed scala aan connectiviteitsbehoeften te voldoen.

In vergelijking met andere Anker docking stations zoals de 778 Thunderbolt Docking Station en de 575 USB-C Docking Station, valt de Anker 675 USB-C Docking Station op met zijn monitorstandaard en draadloze oplaadmogelijkheden. Deze functies onderscheiden het van zijn tegenhangers en bieden extra waarde voor gebruikers.

Wat beperkingen betreft, is het belangrijk om op te merken dat de Anker 675 USB-C Docking Station mogelijk niet compatibel is met alle apparaten. Gebruikers moeten de compatibiliteit met hun specifieke apparaten controleren voordat ze een aankoop doen. Een recensie noemt dit en zegt: "Zorg ervoor dat je controleert of je apparaat compatibel is met het docking station voordat je het koopt."

Al met al biedt de Anker 675 USB-C Docking Station een veelzijdige en handige oplossing voor het uitbreiden van connectiviteitsopties. De 12-in-1 functionaliteit, monitorstandaard en draadloze oplaadmogelijkheden maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die een uitgebreid docking station zoeken. Hoewel de compatibiliteit met bepaalde apparaten een beperking kan zijn, maken de algehele positieve feedback en de reputatie van het merk Anker dit docking station een betrouwbare optie voor gebruikers die een veelzijdige dockingoplossing nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Ideaal voor een opstelling met een laag profiel: IOGEAR Pro 100 Ultra-Slim Station

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen IOGEAR Pro 100 Ultra-Slim Station

 • list plusEen breed scala aan functies voor een compacte installatie
 • list plusOndersteunt dual 4K-monitor en snelle gegevensoverdrachtsnelheden
 • list plusVeelzijdige compatibiliteit met zowel Mac- als Windows-besturingssystemen

Nadelen IOGEAR Pro 100 Ultra-Slim Station

 • list plusMac OS ondersteunt geen MST, wat de ondersteuning voor dual monitors beperkt voor Mac-gebruikers

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.78
Functionaliteit
9.83
Gebruiksgemak
9.94
De IOGEAR Pro 100 Ultra-Slim Station is een indrukwekkende dockingstation die een breed scala aan functies biedt voor een compacte opstelling. Met ondersteuning voor twee 4K-monitoren, meerdere USB-A-poorten, SD/MMC/MicroSD-kaartsleuven en een Gigabit Ethernet-poort kunt u tot wel 10 apparaten aansluiten op uw USB-C-laptop. Het ondersteunt zelfs het opladen van uw laptop tijdens het gebruik, waardoor het een handige oplossing is om uw laptop om te toveren tot een volledige werkplek.

Een reviewer op de website van IOGEAR prijst de veelzijdigheid van de Dock Pro 100 en zegt: "Deze dockingstation verandert het spel voor iedereen die een krachtige werkplek nodig heeft in een compact pakket." Ze waarderen de mogelijkheid om meerdere apparaten aan te sluiten en het strakke ontwerp van de dock, met een antislip rubberen pad.

Een andere reviewer op Amazon benadrukt de compatibiliteit van de IOGEAR Ultra-Slim Docking Station en merkt op dat het werkt met zowel Mac als Windows besturingssystemen. Dit maakt het een veelzijdige optie voor gebruikers met verschillende soorten laptops.

Wat prestaties betreft, levert de IOGEAR Pro 100 Ultra-Slim Station indrukwekkende resultaten. Het biedt ondersteuning voor twee 4K-monitoren, wat zorgt voor een hoogwaardige weergave-ervaring. Bovendien biedt de dock snelle gegevensoverdrachtsnelheden met zijn USB 3.0-poorten, en de Gigabit Ethernet-poort zorgt voor een stabiele en betrouwbare internetverbinding.

Het is echter vermeldenswaard dat een beperking van de IOGEAR Pro 100 is dat Mac OS geen ondersteuning biedt voor MST. Dit betekent dat gebruikers met Mac-laptops mogelijk geen gebruik kunnen maken van de ondersteuning voor dubbele monitoren die door de dockingstation wordt geboden.

Vergeleken met andere dockingstations op de markt, valt de IOGEAR Pro 100 op door zijn slanke en stijlvolle ontwerp. Door zijn compacte formaat is het perfect voor degenen die een opstelling met een laag profiel verkiezen zonder concessies te doen aan functionaliteit. Bovendien onderscheidt het zich van andere dockingstations die mogelijk minder connectiviteitsopties bieden, door de aanwezigheid van meerdere USB-A-poorten, kaartsleuven en een Gigabit Ethernet-poort.

Kortom, de IOGEAR Pro 100 Ultra-Slim Station is een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een dockingstation dat een complete set functies biedt in een compact ontwerp. Met ondersteuning voor twee 4K-monitoren, snelle gegevensoverdrachtsnelheden en veelzijdige connectiviteitsopties biedt het een handige oplossing om uw laptop om te toveren tot een krachtige werkplek. Hoewel Mac-gebruikers mogelijk geen gebruik kunnen maken van de ondersteuning voor dubbele monitoren, maakt de compatibiliteit met zowel Mac- als Windows-besturingssystemen het een veelzijdige keuze voor een breed scala aan gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Optimaal voor oudere laptops met meerdere verbindingstypes: Plugable 14-in-1 USB-C and Thunderbolt

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.87
Gebruiksgemak
9.65
Ik ben de Plugable USB 3.0 Universal Laptop Docking Station (UD-3900) en ik ben jouw beste vriend als je een oudere laptop hebt met verschillende aansluitingstypes. Met mijn dubbele HDMI video-uitgangen, Gigabit Ethernet, audio-aansluiting en meerdere USB-poorten bied ik een scala aan verbindingsmogelijkheden. En het beste van alles? Ik ondersteun dual HD-monitoren en resoluties tot 1920x1200, zodat jij genoeg schermruimte hebt voor al je productiviteitstaken.

Een review benadrukt mijn compatibiliteit en zegt: "De docking station is compatibel met Windows 11, 10, 8.x en 7, macOS 10.14 of hoger, en ChromeOS 100 of hoger." Met deze brede compatibiliteit kun je gemakkelijk jouw laptop verbinden met mij, ongeacht het besturingssysteem dat je gebruikt.

Een andere review merkt mijn compacte en draagbare ontwerp op en zegt: "Met afmetingen van 7.5 x 3 x 2 inch en een gewicht van 0.8 pond is hij draagbaar en gemakkelijk mee te nemen." Dit maakt mij een handige oplossing voor gebruikers die onderweg hun laptop op meerdere schermen willen aansluiten.

Hoewel ik een scala aan verbindingsmogelijkheden bied, heb ik wel enkele beperkingen. Een review vermeldt bijvoorbeeld dat ik de host-pc niet oplaad, dus gebruikers moeten hun laptoplader apart aangesloten hebben. Bovendien wordt ik niet aanbevolen voor gaming en ondersteun ik geen HDCP of versleutelde inhoud.

Vergeleken met andere docking stations op de markt heeft de Plugable UD-3900 een concurrerende prijs van $129. Maar let op, ik mis mogelijk enkele geavanceerde functies die je vindt in duurdere docks, zoals Thunderbolt 4-poorten en hogere resoluties. Het ontwerp van de dock, met zijn alleen-verticale oriëntatie en prominente Plugable-logo, is misschien niet ieders smaak.

Kortom, de Plugable USB 3.0 Universal Laptop Docking Station (UD-3900) is een betrouwbare en veelzijdige docking station die meerdere verbindingsmogelijkheden biedt voor oudere laptops. Ik blink uit in mijn compatibiliteit met verschillende besturingssystemen en mijn compacte, draagbare ontwerp. Maar ik ben misschien niet de meest geavanceerde of esthetisch aantrekkelijke optie op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. StarTech.com USB-C Multiport Adapter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.65
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
9.65
De StarTech.com USB-C Multiport-adapter is een veelzijdig dockingstation dat een handige oplossing biedt voor het aansluiten van meerdere apparaten op je computer of mobiele apparaat. Het wordt geleverd met een 4K 60Hz HDMI-poort met HDR-ondersteuning, een 3-poorts USB-hub en een 100W power delivery doorvoer. Dit dockingstation is compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, ChromeOS, iPadOS en Android-apparaten.

Volgens een recensie op Startech.com is dit dockingstation ontworpen om een krachtige werkplek te creëren door je laptop aan te sluiten op een 4K 60Hz HDMI- of mini DisplayPort-monitor. Het beschikt ook over een USB-C-poort en drie USB-A-poorten voor het aansluiten van oudere USB-apparaten. Met ondersteuning voor USB PD 3.0 tot 100W kan het je laptop en randapparatuur van stroom voorzien en opladen wanneer het is aangesloten op een USB-C-voedingsadapter. De adapter bevat zelfs Fast Role Swap om USB-gegevensverstoring te voorkomen bij het wisselen van stroombronnen.

Een recensent op Amazon zegt: "Dit dockingstation is een gamechanger voor mijn productiviteit. Ik kan mijn laptop eenvoudig met slechts één kabel aansluiten op meerdere monitoren en randapparatuur." Een andere recensent voegt toe: "De bouwkwaliteit van deze adapter is uitstekend en de 4K HDMI-uitgang ziet er geweldig uit op mijn monitor. De USB-poorten werken feilloos en de power delivery-functie is een bonus."

Vergeleken met eerdere modellen of edities valt dit dockingstation op met zijn 100W power delivery doorvoer, waardoor efficiënt opladen van je laptop en randapparatuur mogelijk is. Het maakt ook gebruik van Fast Role Swap om ononderbroken USB-gegevensoverdracht te garanderen bij het wisselen van stroombronnen. Deze functies maken het een betrouwbare en veelzijdige oplossing voor gebruikers die een dockingstation zoeken dat meerdere apparaten kan verwerken en snelle oplaadmogelijkheden biedt.

Wat betreft de concurrentie, andere dockingstations kunnen vergelijkbare functionaliteiten bieden, maar de StarTech.com USB-C Multiport-adapter valt op door zijn brede compatibiliteit met verschillende besturingssystemen en zijn 100W power delivery doorvoer. Het wordt ook ondersteund door een garantie en ondersteuning van StarTech.com, wat gebruikers gemoedsrust geeft.

De belangrijkste gebruiksscenario's voor dit dockingstation zijn het creëren van een krachtige werkplek met meerdere monitoren en het aansluiten van verschillende USB-apparaten. De voordelen van dit dockingstation zijn onder andere de veelzijdigheid, snelle oplaadmogelijkheden en betrouwbare prestaties. Het is echter belangrijk op te merken dat de volledige functionaliteit van de adapter vereist dat de USB-C-poort van je laptop USB Power Delivery ondersteunt.

Samenvattend is de StarTech.com USB-C Multiport-adapter een betrouwbaar en veelzijdig dockingstation dat een scala aan functionaliteiten biedt, waaronder 4K HDMI-uitvoer, USB-connectiviteit en snelle oplaadmogelijkheden. Zijn brede compatibiliteit en innovatieve functies maken het een opvallende keuze op de markt. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben, afhankelijk van de mogelijkheden van de USB-C-poort van je laptop, blijft het een handige en efficiënte oplossing voor gebruikers die hun productiviteit en connectiviteit willen verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Belkin Thunderbolt 3 Dock Mini

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Belkin Thunderbolt 3 Dock Mini

 • list plusOndersteunt dual 4K-displays met een verversingssnelheid van 60Hz voor verbeterde productiviteit.
 • list plusBiedt indrukwekkende gegevensoverdrachtsnelheden met een overdrachtssnelheid van 40Gbps.
 • list plusCompact en draagbaar ontwerp voor gebruik onderweg.

Nadelen Belkin Thunderbolt 3 Dock Mini

 • list plusEr zijn meldingen van compatibiliteits- en functionaliteitsproblemen, zoals problemen met de monitor, Ethernet en USB-apparaten.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
9.12
Gebruiksgemak
10
De Belkin Thunderbolt 3 Dock Mini is een compact dockingstation dat van jouw laptop een krachtige werkplek maakt. Met zijn dubbele HDMI 4K-poorten op 60Hz, USB-A 3.0 en USB-A 2.0 poorten, en een gigabit Ethernet poort, biedt het een breed scala aan verbindingsmogelijkheden. Dit dock is compatibel met zowel Windows als Mac besturingssystemen, wat gebruikers veelzijdigheid biedt.

Een van de opvallende kenmerken van de Thunderbolt 3 Dock Mini is de ondersteuning voor dubbele 4K beeldschermen. Volgens een beoordeling biedt het "ondersteuning voor dubbele 4K @60Hz beeldschermen", waardoor gebruikers kunnen genieten van beelden met hoge resolutie voor hun werk of entertainment. Dit is een aanzienlijk voordeel voor professionals die een multi-monitor opstelling nodig hebben voor verbeterde productiviteit.

Wat betreft de gegevensoverdrachtsnelheden levert dit dock indrukwekkende prestaties met zijn 40Gbps overdrachtssnelheid. Dit betekent dat het naadloos en efficiënt grote bestanden kan overdragen of inhoud met een hoge bandbreedte kan streamen. De Thunderbolt 3 Dock Mini wordt ook geleverd met een meegeleverde Thunderbolt 3-kabel, waardoor het installatieproces probleemloos verloopt.

Hoewel de Thunderbolt 3 Dock Mini positieve feedback heeft ontvangen, zijn er meldingen geweest van compatibiliteits- en functionaliteitsproblemen. Sommige gebruikers hebben problemen ondervonden zoals slechts één beeldscherm dat wordt weergegeven, Ethernet dat niet werkt en USB-apparaten die niet goed functioneren. Het is essentieel om de compatibiliteit met jouw specifieke laptopmodel en besturingssysteem te verifiëren voordat je dit dock aanschaft.

In vergelijking met zijn tegenhanger, de Belkin Thunderbolt 3 Dock Pro, biedt de Thunderbolt 3 Dock Mini een compacter en draagbaarder oplossing. De Dock Mini is ontworpen voor gebruikers die draagbaarheid en veelzijdigheid belangrijk vinden, terwijl de Dock Pro een uitgebreidere selectie van poorten biedt, waaronder Thunderbolt, USB-A, USB-C, Ethernet, SD en Audio poorten. De Dock Pro biedt ook tot 85W aan stroomtoevoer voor aangesloten laptops, waardoor de noodzaak voor een aparte voedingskabel wordt geëlimineerd.

Al met al is de Belkin Thunderbolt 3 Dock Mini een capabel dockingstation dat essentiële verbindingsmogelijkheden biedt voor gebruikers die de mogelijkheden van hun laptop willen verbeteren. De ondersteuning voor dubbele 4K beeldschermen en de snelle gegevensoverdracht maken het een geschikte keuze voor professionals en creatieve personen. Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke compatibiliteitsproblemen en ervoor te zorgen dat het voldoet aan jouw specifieke eisen voordat je tot aankoop overgaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

6. CalDigit TS4 Thunderbolt 4 Dock

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CalDigit TS4 Thunderbolt 4 Dock

 • list plusIndrukwekkend scala aan functies en compatibiliteitsopties
 • list plusOndersteunt snel en consistent opladen voor apparaten
 • list plusMogelijkheid om dubbele displays aan te sluiten, inclusief 8K-resolutie

Nadelen CalDigit TS4 Thunderbolt 4 Dock

 • list plusHoge prijs van $399/£399
 • list plusKan niet budgetvriendelijk zijn voor sommige gebruikers
 • list plusConcurrentie biedt meer betaalbare opties

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
8.86
Gebruiksgemak
9.75
De CalDigit TS4 Thunderbolt 4 Dock is een opvallende dockingstation met een indrukwekkend scala aan functies en compatibiliteitsopties. Een van de opmerkelijke kenmerken is de mogelijkheid om laptops met 98W snel en consistent op te laden. Het ondersteunt ook dubbele displays, inclusief de mogelijkheid om een 8K-display aan te sluiten, waardoor het ideaal is voor multitasking en mediaprofessionals.

Volgens The Verge wordt de TS4 geprezen als de nieuwe koning van Thunderbolt-docks vanwege zijn uitgebreide poortselectie en snelle connectiviteit. Met 18 poorten, waaronder Thunderbolt 4/USB4-poorten, acht USB-poorten en een 2.5GbE (Gigabit Ethernet) poort, biedt het veelzijdigheid en de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten. Het dockingstation ondersteunt ook tablets, SD 4.0 en microSD-kaarten, zodat het aan een breed scala aan gebruikersbehoeften voldoet.

De universele compatibiliteit van het apparaat maakt het geschikt voor gebruik met verschillende apparaten, en het ondersteunt zelfs Apple SuperDrive. Het biedt ook opladen in de stand-bymodus, drie audiopoorten, een beveiligingsslot en een host-poort aan de achterkant voor extra gemak. De toevoeging van een hulpprogramma voor het dockingstation verbetert verder de gebruikerservaring.

Het is echter vermeldenswaard dat de CalDigit TS4 Thunderbolt 4 Dock verkrijgbaar is voor een prijs van $399/£399, zoals vermeld door Laptop Mag. Hoewel het uitstekende poortopties en indrukwekkende kracht biedt, kan de prijs een afschrikmiddel zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke optie.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de CalDigit TS4 op door zijn uitgebreide poortselectie, superieure prestaties en betrouwbare stroomvoorziening. De mogelijkheid om dubbele displays aan te sluiten en 8K-resolutie te ondersteunen, maakt het uniek op de markt. Voor degenen met een beperkter budget zijn er echter meer betaalbare opties beschikbaar.

Al met al is de CalDigit TS4 Thunderbolt 4 Dock een veelzijdige en betrouwbare dockingstation die een indrukwekkend scala aan functies biedt. De mogelijkheid om laptops snel op te laden, dubbele displays te ondersteunen en een breed scala aan poorten te bieden, maakt het een uitstekende keuze voor professionals en veeleisende gebruikers. Hoewel de prijs voor sommigen een nadeel kan zijn, bevestigen de prestaties en poortselectie van de TS4 zijn positie als een topkandidaat op de markt voor Thunderbolt-docks.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Accell Air USB-C Docking Station

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.19
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.2
De Accell Air USB-C Docking Station is een uiterst veelzijdige docking station waarmee ik mijn systeem moeiteloos kan uitbreiden. Met slechts één USB Type-C verbinding biedt het meerdere verbindingen voor randapparatuur, waardoor het een handige oplossing is voor wie zijn setup wil verbeteren. Met ondersteuning voor twee 4K UHD-monitoren kan ik genieten van een kijkervaring met hoge resolutie. De docking station heeft ook 5 USB Type-A poorten, waardoor ik voldoende aansluitmogelijkheden heb voor diverse apparaten. Bovendien biedt het tot 100W aan stroomlevering, waardoor ik compatibele apparaten snel kan opladen.

Volgens een Amazon-review is de Accell Air USB-C Docking Station compatibel met apparaten die USB-C DP Alt Mode en Microsoft Windows 10 ondersteunen. Deze compatibiliteit maakt het een veelzijdige optie voor een breed scala aan gebruikers. De docking station is ontworpen voor snelle gegevensoverdracht, video's met hoge resolutie en efficiënt opladen, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke werkplek.

In vergelijking met de Accell Thunderbolt 3 Dock biedt de Accell Air USB-C Docking Station vergelijkbare functies en mogelijkheden, zoals ondersteuning voor twee externe 4K-displays. De Thunderbolt 3 Dock is echter een Intel-gecertificeerde docking station met een enkele Thunderbolt 3-verbinding, waardoor er snelle gegevensoverdracht en tot 70W snel opladen mogelijk is. Het heeft ook extra poorten zoals USB 3.1 en USB 3.0, een Gigabit Ethernet-poort en microfoon- en koptelefoonaansluitingen. De Thunderbolt 3 Dock is compatibel met Thunderbolt 3-laptops van verschillende merken, maar ondersteunt vanwege beperkingen van Apple slechts één extern beeldscherm voor M1-apparaten.

Een andere optie van Accell is de USB 3.0 Universal Docking Station, die uitgebreide productiviteit biedt met zijn verschillende poorten, waaronder DisplayPort, HDMI, USB-A en een Gigabit Ethernet-poort. Het ondersteunt twee externe beeldschermen met resoluties tot 4K@30Hz en heeft USB Type-A poorten met Battery Charging 1.2-mogelijkheid voor snel opladen. Deze docking station is compatibel met zowel Mac- als pc-besturingssystemen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor gebruikers op verschillende platforms.

Over het algemeen is de Accell Air USB-C Docking Station een betrouwbare en functierijke docking station die een handige oplossing biedt voor het uitbreiden van mijn systeem. Dankzij de ondersteuning voor twee 4K UHD-monitoren, meerdere USB-poorten en snel opladen is het een waardevolle toevoeging aan elke werkplek. Het is echter belangrijk op te merken dat de Thunderbolt 3 Dock extra functies biedt, zoals Thunderbolt 3-connectiviteit en compatibiliteit met Thunderbolt 3-laptops. Bovendien biedt de USB 3.0 Universal Docking Station compatibiliteit met een breed scala aan besturingssystemen. Bij het maken van een keuze moeten gebruikers rekening houden met hun specifieke behoeften en vereisten.

Kortom, de Accell Air USB-C Docking Station is een betrouwbare en veelzijdige keuze voor gebruikers die hun systeem willen uitbreiden. Met ondersteuning voor displays met hoge resolutie, meerdere USB-poorten en snel opladen biedt het een waardevolle oplossing voor verbeterde productiviteit. Hoewel het misschien niet dezelfde functies heeft als zijn Thunderbolt 3-tegenhanger of de brede compatibiliteit van de USB 3.0 Universal Docking Station, blinkt het uit in zijn kernfunctionaliteiten en is het een solide keuze voor mensen die een betrouwbare docking station nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Lenovo USB-C 7-in-1 Hub

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo USB-C 7-in-1 Hub

 • list plusVeelzijdige connectiviteitsopties
 • list plusSlank en compact ontwerp
 • list plusPlug and play functionaliteit

Nadelen Lenovo USB-C 7-in-1 Hub

 • list plusTijdelijk niet beschikbaar en stopgezet

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
8.65
Gebruiksgemak
9.4
De Lenovo USB-C 7-in-1 Hub is een veelzijdig dockingstation dat naadloze connectiviteit en oplaadmogelijkheden biedt voor gebruikers onderweg. Met zijn slanke en compacte ontwerp is het de perfecte reisgenoot. Het heeft een enkele USB-C-kabel die zeven connectiviteitsopties biedt, waaronder een externe 4K HDMI-monitor, drie USB-A-apparaten en twee SD/TF-kaartlezers. De hub is plug-and-play, waardoor de installatie van stuurprogramma's overbodig is, en hij is compatibel met elk volledig functioneel USB-C-systeem.

Volgens een beoordeling op de website van Lenovo is de hub een aanbevolen product voor laptops, pc's of accessoires. Het is een veelzijdige reis-dockingoplossing waarmee gebruikers gemakkelijk meerdere apparaten kunnen aansluiten en opladen. De hub ondersteunt ook stroomvoorziening voor volledig functionele USB-C-notebooks wanneer deze wordt gecombineerd met een extra voedingsadapter.

Een andere beoordeling op Amazon benadrukt het gemak en de veelzijdigheid van de Lenovo USB-C 7-in-1 Hub. De hub biedt naadloze connectiviteit onderweg, dankzij zijn slanke en compacte ontwerp. Het ondersteunt plug-and-play-functionaliteit, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is zonder enige installatie van stuurprogramma's. De zeven connectiviteitsopties van de hub, waaronder HDMI, USB-A en SD/TF-kaartlezers, zorgen voor verbeterde connectiviteit voor reizigers.

In vergelijking daarmee biedt de Lenovo USB-C Mini Dock vergelijkbare connectiviteitsopties, waaronder een externe display, bedrade netwerktoegang en USB-A-apparaten. Het ondersteunt ook USB-C-doorvoeropladen en is compatibel met verschillende laptopmerken, niet alleen Lenovo. De mini-dock biedt verbeterde mogelijkheden voor bedrijven, waardoor het geschikt is voor zakelijke gebruikers.

Al met al valt de Lenovo USB-C 7-in-1 Hub op door zijn veelzijdigheid, gemak en compacte ontwerp. Het biedt een breed scala aan connectiviteitsopties in een enkele hub, waardoor het een waardevolle accessoire is voor reizigers en gebruikers onderweg. Het is echter vermeldenswaard dat de hub volgens een van de beoordelingen tijdelijk niet beschikbaar is en is stopgezet. Potentiële kopers moeten rekening houden met de beschikbaarheid ervan voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Kensington USB 3.0 Dual 2K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.07
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
8.54
De Kensington USB 3.0 Dual 2K Docking Station is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke optie voor laptopgebruikers. Met de mogelijkheid om extra schermen aan te sluiten en ondersteuning voor uitbreiding en klonen, biedt deze docking station voldoende display-opties voor verbeterde productiviteit. De USB-poorten maken eenvoudige verbinding met randapparatuur mogelijk, terwijl de display-instellingen software zorgt voor optimale display-configuratie.

Volgens een recensie op Laptop Mag, presteert de Kensington SD4100v USB 3.0 Dual 4K Docking Station, een vergelijkbaar model, goed bij het ondersteunen van dubbele monitoren zonder vertraging en biedt het meerdere USB-A 3.1 Gen1-poorten voor verschillende apparaten. Het ontbreekt echter aan variatie in poorten, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers. De prijs van de docking station is $179.99, wat misschien wat duur lijkt gezien de beperkte poortopties.

Op Amazon prijzen klanten de veelzijdigheid van de Kensington USB 3.0 Dual Display Docking Station. Het kan werken met laptops, MacBooks en Surface-apparaten, waardoor het een geschikte keuze is voor een breed scala aan gebruikers. De docking station ondersteunt dubbele displayresoluties tot 2048x1152@60Hz via HDMI en DVI, en enkele displayresoluties tot 2560x1600@60Hz via HDMI. De inbegrepen DVI-naar-VGA en DVI-naar-HDMI-adapters vergroten nog verder de compatibiliteit met monitoren.

Een recensent op Amazon benadrukt het gemak van installatie en gebruik van de docking station, evenals de meegeleverde tweejarige dekking en levenslange technische ondersteuning van Kensington. Het is echter belangrijk op te merken dat de docking station geen stroom levert aan een laptop, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.

Al met al biedt de Kensington USB 3.0 Dual 2K Docking Station een scala aan functies die het een veelzijdige optie maken voor gebruikers die hun laptop-setup willen verbeteren. Met ondersteuning voor dubbele displays, voldoende USB-poorten en eenvoudige installatie, biedt deze docking station een handige oplossing voor verhoogde productiviteit. Het ontbreken van poortvariatie en het ontbreken van stroomvoorziening voor een laptop kunnen echter beperkende factoren zijn voor sommige gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Satechi Thunderbolt 4 Slim

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Satechi Thunderbolt 4 Slim

 • list plusVeelzijdig docking station met een scala aan connectiviteitsopties
 • list plusStrak en eenvoudig ontwerp met een space gray aluminium frame
 • list plusCompatibel met een breed scala aan apparaten, waaronder Chromebooks

Nadelen Satechi Thunderbolt 4 Slim

 • list plusIets duurder geprijsd in vergelijking met andere opties op de markt

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.75
Functionaliteit
8.63
Gebruiksgemak
9.45
De Satechi Thunderbolt 4 Dock is een veelzijdig dockingstation dat een scala aan connectiviteitsopties biedt. Met zijn Thunderbolt 4-technologie levert het snellere gegevensoverdrachtssnelheden en verbeterde connectiviteit. Het dock heeft een strak en eenvoudig ontwerp met een aluminium frame in de kleur space gray dat naadloos past in elke Apple-setup. Een recensie van Laptop Mag prijst het ontwerp en zegt dat het "de naar voren gerichte poorten verbergt met een unieke curve". Het dock kan horizontaal of verticaal worden geplaatst, wat flexibiliteit biedt voor verschillende opstellingen.

Een van de opvallende kenmerken van de Satechi Thunderbolt 4 Dock is de reeks poorten. Het beschikt over een Thunderbolt 4 host-poort met 96W Power Delivery, waardoor laptop opladen mogelijk is. Er zijn ook USB-A-poorten om apparaten op te laden of randapparatuur aan te sluiten, een hoofdtelefoonaansluiting en een SD-kaartlezer. Aan de achterkant bevinden zich drie Thunderbolt 4-poorten met hoge overdrachtssnelheden en ondersteuning voor dual 4K-video-uitvoer. XDA Developers merkt op dat het dock in totaal 16 poorten biedt, inclusief UHS-II SD en microSD-kaartsleuven aan de voorkant, waardoor het een geschikte keuze is voor creators.

De Satechi Thunderbolt 4 Dock is compatibel met een breed scala aan apparaten, waaronder Chromebooks, en functioneert als een USB-C-dockingstation voor apparaten zonder Thunderbolt. Het is driverloos en werkt naadloos zonder de noodzaak van extra software. Dit maakt het een handige keuze voor gebruikers die een probleemloze ervaring willen. Het dock biedt ook een premium ontwerp, met zijn aluminium constructie en gebogen randen.

Wat betreft prestaties, maakt de Satechi Thunderbolt 4 Dock zijn beloftes waar. Een recensie van AppleInsider benadrukt zijn draagbaarheid, snelheid en flexibiliteit. Het slanke ontwerp van de hub en de Thunderbolt 4-connectiviteit maken het een handige keuze voor gebruikers onderweg. Het biedt snelle gegevensoverdracht en oplaadmogelijkheden en is compatibel met zowel Mac- als Windows-apparaten. Het is echter vermeldenswaard dat het dock qua prijs aan de hogere kant is in vergelijking met andere opties op de markt.

Al met al is de Satechi Thunderbolt 4 Dock een zeer aanbevolen keuze voor gebruikers die hun connectiviteitsopties willen uitbreiden. Het strakke ontwerp, brede scala aan poorten en Thunderbolt 4-technologie maken het een veelzijdig en efficiënt dockingstation. Hoewel het duurder kan zijn dan sommige alternatieven, biedt het een premium ontwerp en betrouwbare prestaties. Of je nu een creatieve professional bent of vaak reist, de Satechi Thunderbolt 4 Dock is een krachtige oplossing voor al je connectiviteitsbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van docking stations. Er zijn namelijk 1399 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!