Wat is de beste docking station van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het kopen van een goede docking station is een lastige opdracht. Wat is de beste docking station van 2024? Na het analyseren van 1399 docking stations kwam de Accell Air USB-C Docking Station als beste uit onze docking station-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de docking stations, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 docking stations-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige docking station-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze docking station selectie

De top 10 beste docking stations

1Score: 9.6
Accell Air USB-C Docking Station
Accell Air USB-C Docking Station
Accell
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Anker 675 USB-C Docking Station
Anker 675 USB-C Docking Station
Anker
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
Dell Thunderbolt Dock WD22TB4
Dell Thunderbolt Dock WD22TB4
Dell
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.6
Dockcase Smart Hub 7-in-1
Dockcase Smart Hub 7-in-1
Dockcase
5Score: 8.5
Plugable USB 3.0 and USB-C
Plugable USB 3.0 and USB-C
Plugable
6Score: 8
Anker Apex Thunderbolt 4 Docking
Anker Apex Thunderbolt 4 Docking
7Score: 7.8
J5Create M.2 NVMe USB-C Gen
J5Create M.2 NVMe USB-C Gen
J5Create
8Score: 7.6
j5create USB Type C Docking
j5create USB Type C Docking
j5create
9Score: 7.4
Kensington SD2600T Thunderbolt 4 Dual
Kensington SD2600T Thunderbolt 4 Dual
Kensington
10Score: 7.1
Startech Dual-Laptop USB-C KVM Docking
Startech Dual-Laptop USB-C KVM Docking
hero illustration

Hoe testen we docking stations?

Om de beste docking station te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze docking station-test hebben we 1399 docking stations geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze docking station-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze docking station-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne docking station-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste docking station in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1399 docking stations te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste docking stations in een oogopslag

1. Accell Air USB-C Docking Station

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Accell Air USB-C Docking Station

  • list plusOndersteunt dual 4K-displays met 60Hz

Nadelen Accell Air USB-C Docking Station

  • list plusMogelijk extra verzendkosten

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.72
De Accell Air USB-C Docking Station is een zeer veelzijdige en efficiënte docking oplossing, met snelle gegevensoverdracht, ondersteuning voor hoge resolutie video's en snelle oplaadmogelijkheden. Met zijn vermogen om dual displays te ondersteunen op 4K@60Hz via HDMI-poorten via USB-C met DisplayPort Alt Mode DSC 1.2, valt deze docking station op door zijn uitzonderlijke display prestaties. Daarnaast beschikt het over 3x USB 3.1 Gen 2 Type A en 2x USB 3.1 Gen 1 Type A poorten, waardoor het voldoet aan diverse connectiviteitsbehoeften en efficiënt opladen van USB-apparaten mogelijk maakt. De docking station kan ook tot 100W aan vermogen leveren, waardoor het compatibel is met Microsoft Windows 10 en apparaten die USB-C DP Alt Mode ondersteunen. Met een prijs van $159,99 biedt het een concurrerend prijspunt voor zijn functies en wordt het aanbevolen voor gebruik met een scala aan apparaten, waaronder desktops, laptops, tablets, monitoren, toetsenborden en muizen.

Volgens een review concurreert de Accell Air USB-C Docking Station met vergelijkbare items van andere merken, met een concurrerende prijs en functies. De docking station valt op door zijn naadloze compatibiliteit met een breed scala aan apparaten en zijn vermogen om verbeterde productiviteit te bevorderen in verschillende omgevingen, zowel op kantoor als tijdens het werken op afstand.

In vergelijking met andere docking oplossingen onderscheidt de Accell Air USB-C Docking Station zich door zijn sterke ondersteuning voor dual 4K-displays op 60Hz, wat zorgt voor een meeslepende visuele ervaring voor gebruikers. Zijn uitgebreide reeks connectiviteitsopties, waaronder USB 3.1 Gen 2 Type A en USB 3.1 Gen 1 Type A poorten, versterken verder zijn positie als een eersteklas docking oplossing. Bovendien maakt zijn compatibiliteit met apparaten die USB-C DP Alt Mode en Microsoft Windows 10 ondersteunen het een veelzijdige optie voor een brede gebruikersgroep.

Ondanks zijn indrukwekkende functies is het belangrijk op te merken dat sommige gebruikers de bijkomende verzendkosten van het product als een potentieel nadeel kunnen zien. Desondanks benadrukken zijn over het algemeen positieve beoordelingen en sterke aanbeveling voor gebruik met verschillende apparaten zijn uitzonderlijke prestaties en veelzijdigheid in het bedienen van diverse gebruikersbehoeften.

In een drukke markt van docking stations onderscheidt de Accell Air USB-C Docking Station zich als een concurrerende en rijk uitgeruste optie, met uitzonderlijke waarde voor gebruikers die hoogwaardige displayondersteuning, veelzijdige connectiviteitsopties en efficiënte oplaadmogelijkheden zoeken. Zijn naadloze compatibiliteit met een breed scala aan apparaten en zijn vermogen om productiviteit te verbeteren in verschillende omgevingen maken het een uitstekende keuze in de categorie docking stations. 🚀

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Anker 675 USB-C Docking Station

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Anker 675 USB-C Docking Station

  • list plusIndrukwekkende 12-in-1 functionaliteit

Nadelen Anker 675 USB-C Docking Station

  • list plusZorgen over de bouwkwaliteit en materialen

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.15
Functionaliteit
9.24
Gebruiksgemak
9.39
De Anker 675 USB-C Docking Station is een multifunctionele krachtpatser, die een 12-in-1 docking station combineert met een monitorstandaard en draadloze oplaadpad. Met een aantrekkelijke prijs van $174,55 biedt het een overvloed aan verbindingsmogelijkheden, waaronder een USB-C upstream-poort van maximaal 100W, 3 USB-A-poorten, 2 USB-C-poorten, SD/microSD-kaartsleuven, een 4K HDMI-poort en een Ethernet-poort. Het doordachte ontwerp van de standaard zorgt voor efficiënt gebruik van bureauruimte, bevordert een gezondere houding en biedt voldoende opslagruimte voor randapparatuur. Zoals opgemerkt door Basic Tutorials, levert het een strak en praktisch design, hoewel er enige zorgen zijn over de bouwkwaliteit en de keuze van materialen. De toevoeging van functies voor kabelrouting en een draadloze verticale ergonomische optische muis met instelbare DPI-resolutie voegt echter een laag van gemak en comfort toe. Het docking station wordt met name gewaardeerd om zijn unieke 12-in-1 functionaliteit, ergonomisch ontwerp voor de muis en handige selectie van poorten.

De Anker 675 USB-C Docking Station valt op door zijn indrukwekkende 12-in-1 functionaliteit, waarmee gebruikers een uitgebreid scala aan verbindingsmogelijkheden en functies krijgen. De toevoeging van een draadloos oplaadpad en een monitorstandaard voegt een laag van gemak en veelzijdigheid toe, zoals benadrukt door Amazon, waardoor het een ideale keuze is voor werkstations. Bovendien ondersteunt het docking station alleen display via de HDMI-poort, waardoor het een naadloze toevoeging is aan elke werkruimte. Het unieke ergonomische ontwerp voor de meegeleverde muis verbetert zijn gebruiksvriendelijke aantrekkingskracht, waarbij het comfort en gemak van de gebruiker worden bediend.

In vergelijking met vergelijkbare producten, zoals de Anker 778 Thunderbolt Docking Station, onderscheidt de Anker 675 USB-C Docking Station zich door zijn 12-in-1 functionaliteit, ergonomisch ontwerp voor de muis en een uitgebreide selectie van poorten. Hoewel het misschien overeenkomsten vertoont met andere docking stations qua verbindingsmogelijkheden, onderscheidt het zich door de toegevoegde functies van een monitorstandaard en draadloos oplaadpad, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een multifunctionele oplossing voor hun werkruimte.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de bouwkwaliteit van de Anker 675 USB-C Docking Station een overweging is, zoals vermeld in de review van Basic Tutorials. De gevoeligheid van het docking station voor krassen en de keuze van materialen kunnen van invloed zijn op de duurzaamheid op lange termijn, vooral in vergelijking met andere producten op de markt. Ondanks dit maken de algehele functionaliteit en unieke functies, zoals het draadloze oplaadpad en de ergonomische muis, het tot een opvallende optie in de categorie docking stations.

Tot slot biedt de Anker 675 USB-C Docking Station een indrukwekkende reeks functies, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die een veelzijdige en functionele oplossing voor hun werkruimte zoeken. Zijn 12-in-1 functionaliteit, ergonomisch ontwerp en uitgebreide verbindingsmogelijkheden positioneren het als een overtuigende optie op de markt, ondanks enkele overwegingen over de bouwkwaliteit. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een docking station dat naadloos een monitorstandaard, draadloos oplaadpad en een scala aan verbindingsmogelijkheden integreert, presenteert de Anker 675 USB-C Docking Station een opmerkelijk waardevoorstel.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Dell Thunderbolt Dock WD22TB4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell Thunderbolt Dock WD22TB4

  • list plusOndersteuning voor hoge-resolutie video-uitvoer

Nadelen Dell Thunderbolt Dock WD22TB4

  • list plusKleine verminderingen in schrijfsnelheden met externe SSD
  • list plusBeperkingen met HDR bij specifieke verversingssnelheden

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.87
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
9.06
De Dell Thunderbolt Dock WD22TB4 is een veelzijdig dockingstation met tal van functies die geschikt zijn voor verschillende gebruikersbehoeften. Met zijn vermogen van 130W voor Dell-systemen en 90W voor niet-Dell-systemen, ondersteunt het dockingstation hoge-resolutie video-uitvoer, waardoor het ideaal is voor professionals en content creators. De compatibiliteit met Windows 10, Windows 11 en Ubuntu 20.04 of later zorgt voor breed gebruik op verschillende platforms. De modulaire vormgeving maakt eenvoudige upgrades en beheer mogelijk, wat het onderscheidt van traditionele dockingstations.

Volgens Laptop Mag maakt de Thunderbolt Dock WD22TB4 deel uit van Dell's nieuwe line-up, met modulaire onderdelen en een scala aan poorten. De Dual Charge Dock, nog een aanbod van Dell, biedt draadloos opladen voor Qi-compatibele apparaten, waarmee de innovatieve benadering van de Thunderbolt Dock binnen de productfamilie wordt benadrukt. Daarnaast valt de Universal Dock uit dezelfde lijn op door zijn mogelijkheid om tot vier 4K-schermen tegelijk aan te sluiten, wat tegemoetkomt aan gebruikers met uitgebreide weergavebehoeften. Dit positioneert de Thunderbolt Dock als een veelzijdige optie in vergelijking met zijn tegenhangers.

De connectiviteitsopties van de Thunderbolt Dock, waaronder USB-C, USB-A, DisplayPort, HDMI en Gigabit Ethernet, maken het een uitgebreide oplossing voor diverse connectiviteitsvereisten. De ondersteuning voor 5K bij 60 Hz voor een enkel scherm en 4K bij 60 Hz voor vier schermen, zoals gerapporteerd door Dell, benadrukt zijn vermogen om hoogwaardige video-uitvoer te leveren. De toevoeging van functies zoals ExpressCharge-technologie en verwisselbare modules verbetert zijn aantrekkingskracht door handige bruikbaarheid en toekomstbestendige mogelijkheden te bieden.

In een review van Dockshub wordt de snelle en eenvoudige installatie van de Thunderbolt Dock benadrukt, waarbij de plug-and-play-functionaliteit over verschillende platforms wordt benadrukt. De compatibiliteit van het dock met Thunderbolt-uitgeruste laptops van verschillende fabrikanten benadrukt verder zijn veelzijdigheid. Het is echter belangrijk op te merken dat tijdens tests kleine verminderingen in schrijfsnelheden werden waargenomen bij het gebruik van een externe SSD via het dock. Daarnaast, ondanks beperkingen met HDR bij deze verversingssnelheid, kan het dock een 4K 144Hz monitor aansturen, waardoor het een geschikte keuze is voor gebruikers die ondersteuning voor een hoge resolutie nodig hebben.

De Dell Thunderbolt Dock WD22TB4 biedt een overtuigende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een dockingstation met veel functies en hoge prestaties. Zijn modulaire ontwerp, brede compatibiliteit en ondersteuning voor hoge-resolutie video maken het een uitstekende keuze voor professionals en power gebruikers. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met kleine prestatie-implicaties bij bepaalde externe apparaten en de beperkingen van het dock met HDR bij specifieke verversingssnelheden. Ondanks deze overwegingen maken de uitgebreide functies en innovatieve ontwerp van de Thunderbolt Dock het tot een topkandidaat in de categorie dockingstations.

Al met al springt de Dell Thunderbolt Dock WD22TB4 eruit als een veelzijdig, hoogwaardig dockingstation met een combinatie van geavanceerde functies en brede compatibiliteit. Zijn vermogen om hoge-resolutie video-uitvoer te leveren, modulair ontwerp voor eenvoudige upgrades en naadloze compatibiliteit met verschillende platforms positioneren het als een toonaangevende keuze op de markt. Ondanks kleine beperkingen in specifieke scenario's maken zijn algehele functieset en prestaties het tot een topkandidaat in de categorie dockingstations.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Dockcase Smart Hub 7-in-1

Loading ...

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.08
Gebruiksgemak
9.06

Verkrijgbaar bij:

5. Plugable USB 3.0 and USB-C

Loading ...

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.36
Functionaliteit
8.65
Gebruiksgemak
8.34

Verkrijgbaar bij:

6. Anker Apex Thunderbolt 4 Docking

Loading ...

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.08
Functionaliteit
7.53
Gebruiksgemak
8.42

Verkrijgbaar bij:

7. J5Create M.2 NVMe USB-C Gen

Loading ...

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.37
Functionaliteit
7.88
Gebruiksgemak
8.09

Verkrijgbaar bij:

8. j5create USB Type C Docking

Loading ...

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.98
Functionaliteit
7.94
Gebruiksgemak
7.08

Verkrijgbaar bij:

9. Kensington SD2600T Thunderbolt 4 Dual

Loading ...

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.32
Functionaliteit
7.31
Gebruiksgemak
7.6

Verkrijgbaar bij:

10. Startech Dual-Laptop USB-C KVM Docking

Loading ...

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.15
Functionaliteit
6.74
Gebruiksgemak
7.29

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van docking stations. Er zijn namelijk 1399 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!