Wat is de beste Solar powerbank van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 16 juli, 2024

Het kopen van een goede Solar powerbank is een lastige uitdaging. Wat is de beste Solar powerbank van 2024? Na het onderzoeken van 2183 Solar powerbanks kwam de Riapow Portable Solar Charger with als beste getest uit onze Solar powerbank-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Solar powerbanks, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Solar powerbanks-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Solar powerbank-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Solar powerbanks

1Score: 9.6
Riapow Portable Solar Charger with
Riapow Portable Solar Charger with
Riapow
2Score: 8.8
Baseus Magnetic Foldable Power Bank
Baseus Magnetic Foldable Power Bank
Baseus
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.6
Blavor Solar Charger Power Bank
Blavor Solar Charger Power Bank
Blavor
4Score: 7
Goal Zero Venture 35 Solar
Goal Zero Venture 35 Solar
Goal Zero
5Score: 6.9
Ryno Tuff 21W Lightweight Portable
Ryno Tuff 21W Lightweight Portable
Ryno Tuff
6Score: 6.3
Samsung WF45A6400A
Samsung WF45A6400A
Samsung
Ga naar laagste prijs
7Score: 0
Riapow Portable Solar Charger with
Riapow Portable Solar Charger with
Riapow
8Score: 0
Ryno Tuff 21W Lightweight Portable
Ryno Tuff 21W Lightweight Portable
9Score: 0
Ryno Tuff 21W Lightweight Portable
Lichtgewicht en opvouwbaar voor draagbaarheid
Ryno Tuff 21W Lightweight Portable
10Score: 0
Anker 733 Power Bank (GaNPrime
Anker 733 Power Bank (GaNPrime
Anker
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Solar Powerbank Koopgids

Met een solar powerbank laadt je je telefoon of tablet op via het zonlicht. Dit is ideaal voor als je langere tijd weg bent van huis en veel buiten bent. Hieronder vind je alle uitleg over solar powerbanks.

Wat zijn de voor- en nadelen van solar powerbanks?

Het grootste voordeel van een solar powerbank is dat je geen stopcontact nodig hebt om deze op te laden: hij laadt op via het zonlicht. Ze zijn daarnaast lichtgewicht en gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Sommige solar powerbanks zijn voorzien van twee USB-poorten waardoor je meerdere telefoons of tablets tegelijkertijd oplaadt.

Een solar powerbank met twee panelen is daarentegen aan de grotere kant waardoor hij soms niet goed in je zak past en lastig op te bergen is. Het duurt daarnaast lang om een solar powerbank volledig op te laden.

Wat is de beste manier om een solar powerbank op te laden?

De beste manier om je solar powerbank op te laden is door deze aan je rugzak of tas vast te maken en hem met je mee te nemen naar buiten. Hij laadt op, terwijl je van de natuur geniet. Is het slecht weer of heb je geen zin om naar buiten te gaan? Dan gebruik je het stopcontact om de powerbank op te laden.

Het is sowieso verstandig om je solar powerbank via de netstroom op te laden voordat je voor langere tijd weg gaat: het opladen via het licht neemt veel tijd in beslag, via het stopcontact gaat dit sneller.

Zit er verschil in de zonnepanelen op een solar powerbank?

Ja, er wordt gebruik gemaakt van verschillende foto-elektrische cellen. Deze zijn gemaakt van monokristallijn of polikristalijn. Monokristallijn is prijziger, maar deze zijn efficiënter en laden op tijdens bewolkte dagen, terwijl polikristalijn betere resultaten heeft op zonnige dagen.

Over het algemeen is een solar powerbank met zonnepanelen van monokristalijn in Nederland beter dan het hebben van een solar powerbank met zonnepanelen van polikristalijn.

In wat voor situaties is een solar powerbank handig?

Solar powerbanks zijn vooral handig voor mensen die ervan houden om buiten te zijn. Als je veel tijd doorbrengt in de natuur dan is het handig om een solar powerbank bij je te hebben. Deze hang je simpelweg aan je tas en hij laadt op, terwijl je wandelt.

Ook als je veel reist, is het hebben van een solar powerbank handig. Niet al het openbaar vervoer heeft USB-aansluitingen om je telefoon of tablet op te laden waardoor een powerbank de perfecte oplossing biedt.

Kampeer je vaak? Ook dan is een solar powerbank erg handig. Je laadt hem op door hem buiten te hangen en vervolgens laad je je telefoon ermee op.

Hoe lang duurt het voordat een solar powerbank opgeladen is?

Er zijn solar powerbanks verkrijgbaar met een paneel of met meerdere panelen. Heeft je solar powerbank twee panelen, dan gaat het opladen tot twee keer zo snel. Het duurt ongeveer zes uur om een powerbank met twee panelen volledig op te laden.

Heeft je solar powerbank maar één paneel, dan duurt het opladen ongeveer twaalf uur. Dit hangt ook af van de opslagcapaciteit van je powerbank.

Het laadvermogen van een solar powerbank

Het benodigde laadvermogen van een solar powerbank hangt af van welke apparaten je ermee wilt opladen. Een tablet heeft al snel een accu van 6000 tot 8000 mAh. Om je tablet twee keer op te laden heb je een powerbank met minimaal 15.000 mAh nodig. Wil je naast je tablet ook je telefoon opladen, kies dan voor een powerbank met 20.000 mAh of meer.

Hou er overigens rekening mee dat powerbank met meer dan 27.000 mAh niet mee het vliegtuig in mogen.

De oplaadtijd van de solar powerbank

Het opladen met behulp van zonlicht is langzaam: dit kan soms de gehele dag in beslag nemen. Heeft je solar powerbank twee lichtcellen, dan gaat het opladen sneller. Er wordt dan ook altijd aangeraden je solar powerbank op te laden via netstroom voordat je weg gaat, en dan vervolgens de batterij vol te houden met behulp van zonlicht. Geen zin om je powerbank lange tijd in de zon te leggen dan raad ik een normale powerbank aan.

hero illustration

Hoe testen we Solar powerbanks?

Om de beste Solar powerbank te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Solar powerbank-test hebben we 2183 Solar powerbanks vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Solar powerbank-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Solar powerbank-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Solar powerbank-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte Solar powerbank in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2183 Solar powerbanks te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Solar powerbanks in een handige lijst

1. Riapow Portable Solar Charger with

Loading ...

Voordelen Riapow Portable Solar Charger with

 • list plusRobuuste capaciteit van 26800mAh voor voldoende energieopslag
 • list plusGeïntegreerde LED-zaklamp voegt nut en veelzijdigheid toe voor buitenactiviteiten en noodsituaties
 • list plusZonne-oplaadmogelijkheid zorgt voor een continue stroomvoorziening op afgelegen locaties

Nadelen Riapow Portable Solar Charger with

 • list plusZonne-opladen kan traditionele oplaadmethoden niet volledig vervangen bij beperkte zonlichtomstandigheden
Ik ben enthousiast om de Riapow draagbare zonnelader met LED-zaklamp aan te bieden! Met een capaciteit van 26800mAh biedt deze powerbank voldoende energieopslag voor al je USB-apparaten. Het beste van alles is de mogelijkheid om op te laden via zonne-energie, perfect voor avonturiers die off-grid gaan. En laten we de handige ingebouwde LED-zaklamp niet vergeten, die van pas komt tijdens buitenactiviteiten en noodsituaties.

De robuuste capaciteit van 26800mAh maakt het mogelijk om meerdere keren smartphones, tablets en andere apparaten op te laden. De zonne-energie is een bonus voor wanneer je onderweg bent, en ik ben trots op de betrouwbare prestaties van deze lader. Een tevreden klant op Amazon zegt: "Deze oplader is fantastisch. Hij laadt snel op en houdt de lading lang vast. Het zonnepaneel is een toegevoegde bonus voor wanneer ik onderweg ben."

In vergelijking met andere top zonneladers biedt de Riapow draagbare zonnelader een goede balans tussen capaciteit, efficiënte zonne-energie en extra functies tegen een concurrerende prijs. Terwijl anderen misschien beter zijn voor grotere apparaten, is deze lader perfect voor wie veel waarde hecht aan veel capaciteit, zonneladen en een handige LED-zaklamp.

De Riapow draagbare zonnelader met LED-zaklamp is de perfecte keuze voor liefhebbers van het buitenleven en mensen die duurzame laadopties zoeken. Met zijn hoge capaciteit, zonneladen en geïntegreerde LED-zaklamp is het een praktische keuze voor allerlei avonturen. Maar onthoud dat zonne-energie niet altijd traditionele laadmogelijkheden vervangt, vooral niet bij weinig zonlicht.

Verkrijgbaar bij:

2. Baseus Magnetic Foldable Power Bank

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Baseus Magnetic Foldable Power Bank

 • list plusMagSafe en draadloos opladen compatibiliteit
 • list plus10000mAh capaciteit
 • list plusSnelle bedrade oplaadmogelijkheid

Nadelen Baseus Magnetic Foldable Power Bank

 • list plusBeperkte compatibiliteit met niet-MagSafe apparaten
 • list plusOmvangrijk formaat
Ik ben enthousiast om de Baseus Magnetic Foldable Power Bank 20W 10000mAh aan te bevelen. Deze powerbank biedt een indrukwekkende mix van functies, waardoor het ideaal is voor MagSafe en draadloos opladen. Met een prijs van $47,99 USD springt deze powerbank eruit met zijn 10000mAh capaciteit, MagSafe-compatibel draadloos opladen en snelle bedrade oplaadmogelijkheden. De ingebouwde USB-C kabel maakt 7,5W draadloos of 30W bedraad opladen mogelijk, waarmee het vergelijkbare apparaten overtreft in batterijtests door tot wel 187% op te laden in één test. Door zijn draagbaarheid en zakvriendelijke ontwerp is het een opvallende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte oplaadoplossing. Zoals benadrukt door Macworld, is het ontworpen voor de iPhone 15, maar ook compatibel met andere MagSafe iPhones, waardoor het een veelzijdige keuze is. "De Baseus Magnetic Power Bank wordt zeer geprezen om zijn enorme batterijcapaciteit, MagSafe-compatibel draadloos opladen en snelle bedrade oplaadmogelijkheden," waarbij de opvallende functies worden benadrukt.

Een van de belangrijkste verkooppunten van de Baseus Magnetic Foldable Power Bank is zijn 20W PD-uitgang, waardoor het een solide keuze is voor degenen die behoefte hebben aan een betrouwbare en krachtige draagbare oplader. De 20.000mAh batterijcapaciteit en moeiteloos draadloos opladen met sterke magnetische bevestiging maken het een overtuigende optie. Deze powerbank is op maat gemaakt voor de iPhone en biedt 10 veiligheidsbeschermingsontwerpen om risico's te voorkomen, wat zorgt voor een veilige oplaadervaring. Ondanks zijn omvang, zoals opgemerkt in een recensie door PickPowerBank, is deze powerbank een solide keuze voor iPhone- en AirPods-gebruikers die op zoek zijn naar een draadloze draagbare oplader. "De Baseus 20000mAh 20W Magnetic Battery Pack wordt sterk aanbevolen voor iedereen die behoefte heeft aan een betrouwbare en krachtige draagbare oplader," waarbij de robuuste functies en op maat gemaakte compatibiliteit worden benadrukt.

In vergelijking met zijn tegenhangers, springt de Baseus Magnetic Foldable Power Bank 20W 10000mAh eruit vanwege zijn MagSafe-compatibiliteit en efficiënte oplaadmogelijkheden, waardoor het een optimale keuze is voor iPhone-gebruikers en anderen die op zoek zijn naar een betrouwbare draagbare oplader met draadloze en snelle oplaadfuncties. De beperkte compatibiliteit en omvang worden echter genoemd als mogelijke beperkingen. Bij het overwegen van zijn evolutie van eerdere modellen, vertoont deze powerbank verbeterde oplaadsnelheden en compatibiliteit, waardoor het zich onderscheidt van zijn voorgangers. De sterke punten van de Baseus Magnetic Foldable Power Bank liggen in zijn MagSafe-compatibiliteit, draadloze oplaadefficiëntie en robuuste batterijcapaciteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige en krachtige draagbare oplader.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Blavor Solar Charger Power Bank

Loading ...

Voordelen Blavor Solar Charger Power Bank

 • list plusEfficiënte oplaadmogelijkheden
 • list plusRobuuste constructie
 • list plusOpvouwbare zonnepanelen en draadloze oplaadmogelijkheid

Nadelen Blavor Solar Charger Power Bank

 • list plusNiet de meest compacte optie voor dagelijks stadsgebruik
 • list plusIets hogere prijs in vergelijking met basis powerbanks
De Blavor Solar Charger Power Bank 18W is een veelzijdige en betrouwbare zonnelader die opvalt door zijn efficiënte oplaadmogelijkheden en robuuste constructie. Het is een uitstekende keuze voor outdoorliefhebbers en mensen die onderweg een betrouwbare stroombron zoeken. Met zijn inklapbare zonnepanelen en draadloze oplaadmogelijkheid biedt het een hoog niveau van gemak en flexibiliteit.

Een gebruiker op Amazon prees de power bank en zei: "Deze zonnelader power bank is een lifesaver! Het is perfect voor kamperen en wandelen. Het draadloos opladen is zo'n handige functie, en het zonne-opleveren werkt geweldig." Dit benadrukt zijn geschiktheid voor outdooractiviteiten en de effectiviteit van zijn zonne-oplaadfunctionaliteit.

De evolutie van deze power bank toont een aanzienlijke verbetering in zonne-oplaadefficiëntie, met het 18W zonnepaneel dat een snellere en betrouwbaardere oplaadervaring biedt in vergelijking met eerdere modellen. De integratie van draadloos opladen onderscheidt het van concurrenten, wat extra gemak en veelzijdigheid biedt. Het waterbestendige en duurzame ontwerp maakt het geschikt voor ruig outdoor gebruik, wat de aantrekkingskracht vergroot voor avontuurlijke liefhebbers.

In vergelijking met andere zonneladers op de markt, excelleert de Blavor Solar Charger Power Bank 18W in zijn snelle zonne-oplaad- en draadloze oplaadmogelijkheden. Het inklapbare ontwerp en de draagbaarheid maken het een uitstekende keuze voor kamperen, wandelen en andere outdooractiviteiten. Het is echter misschien niet de meest compacte optie voor dagelijks stadsgebruik, en sommige gebruikers kunnen de prijs iets hoger vinden in vergelijking met basis power banks.

Als het wordt vergeleken met andere modellen, komt de Blavor Solar Charger Power Bank 18W naar voren als een top performer op het gebied van oplaadsnelheid en veelzijdigheid. Zijn draadloze oplaadfunctie en duurzame constructie geven het een voorsprong in situaties waar gemak en betrouwbaarheid van het grootste belang zijn. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, rechtvaardigen zijn robuuste functies en efficiënte prestaties de investering voor individuen die betrouwbare stroombronnen tijdens outdoor avonturen prioriteren.

Tot slot is de Blavor Solar Charger Power Bank 18W een opvallende optie voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige zonnelader met snelle oplaadmogelijkheden en handige functies. Zijn geschiktheid voor outdoor gebruik, robuuste constructie en efficiënt opladen maken het een uitstekende keuze voor avonturiers en mensen die onderweg zijn. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, rechtvaardigen zijn betrouwbaarheid en veelzijdigheid de investering voor degenen die een betrouwbare stroombron nodig hebben in outdoor settings. 🌞

Verkrijgbaar bij:

4. Goal Zero Venture 35 Solar

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

5. Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

6. Samsung WF45A6400A

Loading ...
Ga naar laagste prijs
De Samsung Galaxy A15 128GB Donkerblauw 5G is een instapmodel smartphone met een scherp beeldscherm. Op het 6,5 inch full hd scherm zie je veel details en levendige kleuren. Zo kijk je comfortabel naar je favoriete films en series. Dankzij de grote 5.000 mAh batterij gaat de Samsung A15 bij gemiddeld gebruik een hele dag mee. Je laadt de batterij op met een los verkrijgbare 25 watt snellader. De Galaxy A15 is geschikt voor lichte taken. Je speelt bijvoorbeeld lichte spellen of kijkt naar video's op YouTube. Met de 3 camera's op de achterkant maak je redelijke foto's. Gebruik de handige groothoeklens om een foto te maken van een groot gebouw of weids landschap. Je bewaart je foto's, apps en andere bestanden op het 128 GB opslaggeheugen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Riapow Portable Solar Charger with

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

8. Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

9. Lichtgewicht en opvouwbaar voor draagbaarheid: Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

10. Anker 733 Power Bank (GaNPrime

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Solar powerbanks. Er zijn namelijk 2183 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!