Wat is de beste Powerbank van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Powerbank is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Powerbank van 2024? Na het analyseren van 251 Powerbanks kwam de Otterbox OtterSpot als beste uit onze Powerbank-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Powerbanks, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Powerbanks-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Powerbank-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Powerbanks

1Score: 9.2
Otterbox OtterSpot
Om te bouwen tot een draadloze oplaadstandaard
Otterbox OtterSpot
Otterbox
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.1
Apple MagSafe Battery Pack
Apple MagSafe Battery Pack
Apple
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
LOVELEDI 15000mAh Dual USB Power
LOVELEDI 15000mAh Dual USB Power
LOVELEDI
4Score: 8.6
Mregb 42800mAh Solar Power Bank
Mregb 42800mAh Solar Power Bank
Mregb
5Score: 8.5
Baseus Magnetic Foldable Power Bank
Baseus Magnetic Foldable Power Bank
Baseus
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Samsung Galaxy Tab A9 Plus
Samsung Galaxy Tab A9 Plus
Samsung
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
INIU 20W 20000 mAh power
INIU 20W 20000 mAh power
INIU
Ga naar laagste prijs
8Score: 6.7
Anker 621 Power Bank with
Anker 621 Power Bank with
Anker
9Score: 6.2
Mophie Snap Plus Juice Pack
Mophie Snap Plus Juice Pack
Mophie
10Score: 6.2
QiSa Solar Charger
QiSa Solar Charger
QiSa
hero illustration

De Bestenu Powerbank Koopgids

Met een powerbank laad je overal je telefoon, tablet of ander apparaat op zonder een stopcontact nodig te hebben. Ontzettend handig! Er zijn enorm veel verschillende powerbanks op de markt. Hoe je daaruit de beste keuze maakt lees je hier.

Hoe werkt een powerbank?

Je kan een powerbank eigenlijk zien als een draagbare, kleine accu met één of meerdere USB-poorten. De powerbank laad je op in het stopcontact. Wanneer de powerbank opgeladen is, kan je deze altijd meenemen en aan jouw apparaat koppelen. Hier heb je een USB-kabeltje van het apparaat voor nodig. Vervolgens kun je onderweg het toestel opladen!

Niet alle powerbanks worden geleverd met een stekker. Het verschilt dus per model of je die via het stopcontact of bijvoorbeeld een laptop oplaadt. Bij sommige modellen zijn beide methoden mogelijk. Aan de meegeleverde stekker of adapter kun je zien waar en hoe je de powerbank oplaadt. Dit vind je natuurlijk ook terug in de instructies die bij de powerbank horen.

Om jouw telefoon of ander apparaat op te laden met de powerbank heb je een USB-kabeltje nodig die op het toestel past. Je verbindt de powerbank en het toestel met elkaar door de kabel in beide apparaten te stoppen. De powerbank begint automatisch met opladen. Op jouw scherm zie je het batterijpercentage en houd je zo de voortgang in de gaten.

Welke soorten powerbanks zijn er?

Hoewel een powerbank een duidelijk en eenvoudig product is, bestaan er verschillende soorten. De basis powerbank werkt zoals omschreven en heeft één USB poort.

Er zijn ook powerbanks die meerdere USB-poorten hebben, waar je dus meerdere apparaten tegelijk mee kunt opladen. Het opladen van de powerbank en het aansluiten van apparaten werken hetzelfde, maar dan worden er meerdere gadgets tegelijk opgeladen.

Bij een solar powerbank werkt het opladen net even anders: deze laad je op met zonne-energie. Je hebt dus geen stopcontact nodig om de powerbank op te laden! Op de powerbank zit een zonnecel. Deze neemt energie op en bewaart dit in de powerbank. Je hebt dus geen direct zonlicht nodig om op te laden, want de powerbank 'spaart' de energie op.

Het koppelen van jouw op te laden apparaat aan de solar powerbank werkt hetzelfde als bij een gewone variant. Vooral als je veel onderweg of op reis bent kan het een uitkomst zijn om geen stopcontact nodig te hebben!

Wat kost een powerbank?

De prijzen van powerbanks variëren nogal sterk en is voornamelijk afhankelijk van het oplaadvermogen. Je kan er al vanaf een tientje eentje vinden, maar de sterkste powerbank krachtpatsers kunnen wel €100 of meer kosten. De verhouding tussen vermogen en formaat speelt ook een rol. Een powerbank die heel compact is én veel oplaadvermogen heeft zal duurder zijn dan een lichter model.

Wat de prijs betreft zijn er eigenlijk weinig verschillen tussen powerbanks op zonne-energie en powerbanks die laden op netwerkstroom. Een powerbank die goed genoeg is voor gemiddeld gebruik zal ongeveer €20-30 kosten. Dit is genoeg energie om je smartphone of tablet mee op te laden. Een powerbank in rond deze prijs zal meestal 1 of 2 USB-poorten hebben.

Wat betekent mAh op een powerbank?

Bij de productinformatie van powerbanks staat vaak een getal met daar achter "mAh". De afkorting mAh staat voor milliampère per uur en gaat over de stroomcapaciteit. Deze eenheid geeft aan hoeveel stroom de powerbank kan leveren. Aan de mAh kun je dus zien hoe krachtig de powerbank is en hoelang het apparaat op kan laden.

Je weet nu waar mAh voor staat, maar dat zegt je misschien nog weinig concreets. Het kost ongeveer 3000 mAh om de gemiddelde smartphone op te laden. Met dat getal kun je rekenen en een helder beeld krijgen van jouw mAh behoefte. Van de meeste smartphones, tablets en andere kleine apparaten kun je makkelijk terugvinden hoeveel mAh nodig is. Zo maak je de berekening van je mAh behoefte een stuk preciezer.

Wat voor extra functies kan een powerbank hebben?

Je hebt eerder gelezen wat voor soorten powerbanks er zijn, maar deze powerbanks zijn soms ook van extra technische snufjes voorzien. Er zijn bijvoorbeeld powerbanks met een snellaadfunctie. De fast charger zorgt ervoor dat jouw apparaat in een mum van tijd weer van stroom voorzien is. Dat scheelt aardig wat tijd!

Waterbestendige powerbanks zijn er ook. Je zal niet opzettelijk een elektronisch apparaat in contact brengen met water, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. De waterproof powerbanks zijn hier dus tegen bestand.

Een innovatieve functie is de mogelijkheid tot draadloos opladen! Bepaalde powerbanks kunnen je telefoon opladen zonder dat je daar een draadje voor hoeft te gebruiken. Je moet de telefoon wel op de powerbank leggen, maar een kabeltje vergeten zal je niet meer overkomen.

 

Hoeveel mAh mag een powerbank maximaal in het vliegtuig?

Het is goed om te weten dat powerbanks in het vliegtuig alleen als handbagage mee mogen. Powerbanks bevatten namelijk lithium; een brandgevaarlijke stof. Ze mogen dus wel mee in het vliegtuig, maar er zit een limiet aan het totaal aantal mAh dat je meeneemt. Zorg er ook voor dat het mAh aantal op je powerbank altijd leesbaar is: bij twijfel mag het apparaat aan boord worden geweigerd en zal je het achter moeten laten.

Je powerbank gaat dus mee in de handbagage. De hoeveelheid mAh van je powerbanks mag maximaal 27000 mAh zijn, verdeeld over maximaal 2 powerbanks. Je neemt maximaal 2 stuks mee en als je de mAh van beiden bij elkaar optelt, mag dit niet meer dan 27000 mAh zijn.

Het is de capaciteit van de powerbank die telt, niet in hoeverre die opgeladen is. Ook als je powerbank helemaal leeg is telt de volledige mAh capaciteit die het apparaat kan hebben en op het label staat aangegeven. Regels op het vliegveld worden over het algemeen streng nageleefd, en dit is daar geen uitzondering op

hero illustration

Hoe testen we Powerbanks?

Om de beste Powerbank te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Powerbank-test hebben we 251 Powerbanks geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Powerbank-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Powerbank-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Powerbank-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Powerbank in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 251 Powerbanks te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Powerbanks op een rijtje

1. Om te bouwen tot een draadloze oplaadstandaard: Otterbox OtterSpot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.91
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
9.54

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Apple MagSafe Battery Pack

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple MagSafe Battery Pack

  • list plusNaadloze integratie met MagSafe-technologie

Nadelen Apple MagSafe Battery Pack

  • list plusVereist mogelijk een compatibele MagSafe-hoes voor optimale oplaadefficiëntie

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.24
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
8.96
De Apple MagSafe Battery Pack is een naadloze en efficiënte powerbank die perfect aansluit op iOS-apparaten, met een degelijke capaciteit en de handigheid van MagSafe-technologie. Met echte MagSafe-integratie springt deze powerbank eruit vanwege zijn naadloze compatibiliteit met Apple-apparaten. Zoals benadrukt door CNN Underscored, biedt het "echte MagSafe-integratie met strakke iOS-integratie en een degelijke capaciteit," waardoor het een opvallende optie is voor wie een powerbank zoekt die perfect aansluit op hun Apple-ecosysteem.

Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van de Apple MagSafe Battery Pack is de naadloze integratie met MagSafe-technologie, waardoor een probleemloze oplaadervaring wordt gegarandeerd. Zoals benadrukt door Business Insider, bieden MagSafe-batterijen zoals de Apple MagSafe Battery Pack het gemak van opladen zonder de noodzaak van meerdere kabels, waardoor ze geschikt zijn voor een scala aan activiteiten zoals werk, contentcreatie of streaming. Bovendien kunnen deze powerbanks ook worden gebruikt om AirPods en Apple Watches op te laden, waardoor ze voldoen aan verschillende oplaadbehoeften binnen het Apple-ecosysteem.

In vergelijking met andere MagSafe-batterijen op de markt, excelleert de Apple MagSafe Battery Pack in zijn naadloze compatibiliteit en strakke integratie met iOS-apparaten. Hoewel andere opties zoals de Anker 622 Magnetic Battery en de Belkin BoostCharge Magnetic 10k MAh Power Bank vergelijkbare functionaliteiten bieden, onderscheidt de naadloze MagSafe-integratie en iOS-compatibiliteit van de Apple MagSafe Battery Pack deze van zijn concurrenten.

Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van een MagSafe-batterij zoals de Apple MagSafe Battery Pack mogelijk een compatibele MagSafe-case vereist voor optimale oplaadefficiëntie. Dit is een aspect waar gebruikers rekening mee moeten houden bij het evalueren van het product.

Concluderend is de Apple MagSafe Battery Pack een topkeuze voor wie op zoek is naar een powerbank die naadloos integreert met hun Apple-apparaten. De echte MagSafe-integratie, strakke iOS-compatibiliteit en het gemak van draadloos opladen maken het een opvallende optie op de markt. Hoewel het mogelijk een compatibele MagSafe-case vereist voor optimale oplaadefficiëntie, maakt de naadloze integratie met het Apple-ecosysteem het een overtuigende keuze voor Apple-gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. LOVELEDI 15000mAh Dual USB Power

Loading ...

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.21
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
8.56

Verkrijgbaar bij:

4. Mregb 42800mAh Solar Power Bank

Loading ...

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.96
Functionaliteit
8.56
Gebruiksgemak
8.13

Verkrijgbaar bij:

5. Baseus Magnetic Foldable Power Bank

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.07
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.64

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Samsung Galaxy Tab A9 Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.92
Functionaliteit
8.22
Gebruiksgemak
8.92
Je gebruikt de Samsung Galaxy Tab A9 Plus 11 inch 128GB Wifi Grijs voor simpele taken. Op het middelgrote 11 inch scherm lees je de krant, speel je een licht spelletje zoals Candy Crush of bekijk je video's op YouTube. Je neemt de Tab A9 Plus gemakkelijk mee onderweg in je tas. Met de camera's op de voor- en achterkant videobel je met je vrienden of familie. Dankzij de Samsung Kids Mode gebruiken je kinderen de tablet ook veilig. Je stelt namelijk in welke spellen ze spelen en hoe lang ze de tablet gebruiken. Met 128GB geheugen sla je al jouw favoriete apps op. Ga voor de Tab A9 Plus 5G variant en blijf overal met het internet verbonden, ook als je geen wifi verbinding hebt. Wil je een snellere tablet met een groter scherm? Ga dan voor een tablet uit de Tab S FE serie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. INIU 20W 20000 mAh power

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.11
Functionaliteit
7.59
Gebruiksgemak
8.12

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Anker 621 Power Bank with

Loading ...

Beoordeling

6.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.02
Functionaliteit
6.44
Gebruiksgemak
6.64

Verkrijgbaar bij:

9. Mophie Snap Plus Juice Pack

Loading ...

Beoordeling

6.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.08
Functionaliteit
6.4
Gebruiksgemak
6.03

Verkrijgbaar bij:

10. QiSa Solar Charger

Loading ...

Beoordeling

6.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.07
Functionaliteit
6.35
Gebruiksgemak
6.03

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Powerbanks. Er zijn namelijk 251 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!