Bestenu

Beste snowboards - dec. 2022

Met meer dan 207 snowboards op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste snowboards in een handige lijst
01Score: 9.7
Arbor
Arbor
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.5
Lib Tech Cold Brew  snowboard
Lib Tech Cold Brew snowboard
Ga naar laagste prjis
03Score: 9
Burton Genie Snowboard
Burton Genie Snowboard
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.7
BURTON dēlis Ripcord
BURTON dēlis Ripcord
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.5
Jones Frontier Snowboard
Jones Frontier Snowboard
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.3
Lib-Tech Cold Brew Wide Diversen Snowboard
Lib-Tech Cold Brew Wide Diversen Snowboard
Ga naar laagste prjis
07Score: 8
Burton Process Flying-V-159
Burton Process Flying-V-159
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.3
Lib Tech Skate Banana stealth / blacked out snowboard 20/21
Lib Tech Skate Banana stealth / blacked out snowboard 20/21
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.1
Lib Tech Cold brew Snowboard
Lib Tech Cold brew Snowboard
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
Burton Custom
Burton Custom
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Snowboard Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Als snowboarden jouw favoriete sport in de sneeuw is, wil je een goed snowboard hebben. Waar je allemaal op let en hoe je het fijnste snowboard voor jou kiest, lees je in deze gids.

Welke soorten snowboards zijn er?

Net zoals er verschillende manieren zijn om te snowboarden, zijn er verschillende soorten snowboards. Sta je graag op de piste, dan is een freeride snowboard wel wat voor jou. Deze snowboards zijn wat langer en de breedte loopt op, waardoor je ze maar in één richting kunt gebruiken. Ook hebben ze wat extra stijfheid om op verschillende terreinen stabiel te blijven.

Verwar ze niet met freestyle snowboards, want dit type snowboard is weer helemaal anders. Freestyle boards worden ook wel park boards genoemd en zijn gemaakt voor trucs. Deze snowboards zijn gemiddeld korter en volledig symmetrisch, wat ze erg geschikt maakt voor sprongen en stunts.

Alpine snowboards zijn voor de echte snelheidsduivels gemaakt. Deze boards zijn extra lang voor meer stabiliteit op hoge snelheden, wat ze erg geschikt maakt voor snowboard wedstrijden. Ten slotte is een all-mountain snowboard de meest universele soort, omdat ze ontworpen zijn om het op verschillende terreinen goed te doen.

Wat is een free-ride snowboard?

Een free-ride snowboard is één van de soorten snowboards waar je hierboven de basisinformatie over hebt gelezen. Als je regelmatig op wintersport voor vakantie gaat in plaats van wedstrijden of trucs doet, dan is dit waarschijnlijk de meest geschikte soort snowboard voor jou. De vorm voorkomt dat je wegzakt in de sneeuw, wat deze soort snowboards ook erg geschikt maakt voor de piste.

Welke maat snowboard heb ik nodig?

Er is niet een matensysteem voor snowboards zoals je dat bijvoorbeeld bij kleding en schoenen hebt. De maataanduiding van een snowboard is simpelweg de lengte in centimeters. De ideale lengte van een snowboard hangt af van een paar dingen, zoals je eigen lengte, gewicht en het type snowboard.

Om de goede maat voor een snowboard te bepalen, zet je een snowboard rechtop tegen je aan. Eindigt de lengte tussen je schouders en neus, dan is dat doorgaans een prima lengte. Houd er wel rekening mee dat bepaalde snowboards vanwege de soort en vorm beter wat langer of korter kunnen zijn.

Zo mogen free-ride en freestyle snowboards wat korter zijn en ongeveer tot je kin komen. Alpine snowboards mogen juist een stukje langer zijn: ongeveer dezelfde lengte als jouw lichaamslengte.

Ten slotte speelt lichaamsgewicht ook een rol. Als je aan de lichte kant bent, is het verstandig om een snowboard te nemen dat iets korter is. Andersom geldt dan een snowboard wel wat extra lengte mag hebben als je zwaarder bent. Valt jouw lichaamsgewicht binnen een gemiddelde categorie, dan hoef je de lengte van een snowboard verder niet op gewicht af te stemmen.

Wat betekent de 'flex' van een snowboard?

Sommige snowboards zijn erg stevig, en anderen hebben weer meer flexibiliteit. De flex van een snowboard geeft de mate van buigbaarheid aan. Zo is een soft flex snowboard erg flexibel in vergelijking tot een snowboard met een stiff flex, die erg stevig is en meer stabiliteit biedt als je op hoge snelheden snowboardt.

Er is ook een niveau van flex die in het midden ligt: de medium flex. Snowboards die medium zijn, kun je vaak op meerdere terreinen gebruiken, zoals een free-ride snowboard.

Wanneer moet je een snowboard waxen?

Een goed gewaxt snowboard glijdt soepeler over de sneeuw. Het is daarom belangrijk om dit klusje regelmatig uit te voeren. Hoe vaak dat precies is, ligt er ook aan hoe vaak en intensief je snowboardt. Bij regelmatig gebruik van een snowboard kun je een richtlijn van eens per week aanhouden.

Verder is het een kwestie van in de gaten houden en aanvoelen. Merk je tijdens het snowboarden dat het allemaal wel wat soepeler kan, of gebruik je een snowboard op ruw terrein, dan is het goed om je snowboard vaker te waxen.

Hoe onderhoud je een snowboard?

Een goed onderhouden snowboard wordt regelmatig gewaxt en geslepen. Op deze manier glijdt je snowboard makkelijk en gaat het langer mee.

Om een snowboard te waxen heb je wax, een wax schraper en een strijkbout nodig. Maak je snowboard eerst helemaal schoon en droog, en behandel alleen op kamertemperatuur. Met de strijkbout smelt je eerst de wax en strijk je het daarna over het belag (het glijdvlak). Let goed op dat er geen rook vanaf komt; dit is voor zowel je snowboard als de wax geen goed teken.

Laat de wax nu drogen. Wanneer het droog is, verwijder je met de wax schraper de restjes weg zodat het belag weer glad is. Je kunt hierna met een waxborsteltje nog napoetsen. Het slijpen van een snowboard is een stuk moeilijker, dus doe dit alleen zelf als je ervaren bent. Als dit niet het geval is, laat kun je dit idealiter in een speciaalzaak doen.

hero illustration

Hoe komt deze super snowboard reeks tot stand..?

De wereld verandert... en dus de speurtocht naar de beste snowboard ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over snowboards, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle snowboards die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke snowboards het best worden verkocht
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van snowboards stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste snowboards in een handige lijst

1 - Arbor

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze rocker, met directional twin, is een echt all-mountain board. Met een stiijfheid van 4 uit 10 is het een breed inzetbaar board. Zowel in de poeder als op de piste zal dit board veel plezier met zich meebrengen. De Foundation zal zorgen voor meer vertrouwen en zal bijdragen aan het verbeteren van de bochttechniek.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Lib Tech Cold Brew snowboard

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Cold Brew is een directional all terrain freeride gefocust maar is zeker ook klaar voor de freestyle. Zijn neus zorgt voor een makkelijke float wat zorgt voor een board die je vertrouwen geeft en een rit waarbij je weinig energie hoeft te gebruiken. Het board is in het midden wat breder wat zorgt voor minder snel toe drag bij het carven en beter float in de poeder. Dit board is gebouwd voor perfectie, en Lib Tech snapt zelf niet eens hoe ze het voor deze prijs dit board hebben kunnen maken. Type: all-mountain / freeride snowboard Flex: 6 (uit 10) Profiel: C2 Om de all terrain boards een perfect gebalanceerd profiel te geven heeft Lib Tech samen met Travis Rice de C2 ontwikkeld. Een milde rocker tussen je voeten met een krachtige camber bij de tip en tail. Genoeg pop voor het park, precisie voor de beste lijnen en float om los te gaan in de poeder. De C2e variatie maakt het profiel net wat speelser en de C2x zorgt voor nog meer precisie. Shape: directional Een directional board heeft een nose die langer is als de tail van het snowboard wat zorgt voor meer controle op steile stukken en minder moeite in de poeder. De flex van het board is ook asymmetrisch waarbij de tail meestal stijver is voor betere bochten en stabiliteit. De nose wordt vaak minder stijf gemaakt waardoor je een betere float krijgt. De stance van het board staat meer richting de tail waarbij de hoeveelheid daarvan wordt aangeduid met inches. Directional boards zijn allebei de kanten op te rijden maar zijn kracht ligt bij het rijden van de voorkeurskant. Kern: 75% aspen / 25% paulownia De OP kern van Lib Tech bestaat grotendeels uit aspen wat een wat zwaardere houtsoort is, om het snowboard lichter te maken liggen er 2 banen met paulownia hout in de kern. Glass: tri-ax / bi-ax fiber Top: eco sublimated poly top Base: eco sublimated TNT De TNT base van Lib Tech is volgens hun zelf de beste base die er is. Niet omdat deze het beste glijd maar omdat deze het onderhoudsgemak behoud van een extruded base maar een stuk beter glijd dan een extruded base en hierbij richting de sintered bases gaat. De base bestaat uit dubbel gelagerd fluoro materiaal. Eco sublimated is een heel technisch verhaal maar betekent simpel gezegd dat deze base ecologisch vriendelijk gemaakt is. Sidewalls: UHWM sintered / birch internal UHWM is een van de sterkste thermoplastische plastics op dit moment. Dit zorgt ervoor dat je niet elke keer je board hoeft te laten repareren na het raken van een box, rail of ski's. Aan de binnenkant van je sidewalls zit een dun laagje birch, deze houtsoort is heel sterk en flexibel wat ervoor zorgt dat je sidewall de kracht van een impact beter kan verdelen en absorberen. Staalkant: magne-traction Als je wel is op ijs hebt gereden weet je hoe snel je daar controle kan verliezen. Magne-traction snijd met 7 golvende bulten door ijs en harde sneeuw. Simpel gezegd hapt je staalkant in het ijs in plaats van snijden net zoals een gekarteld mes dat doet in brood. Maar in normale sneeuw op de piste geeft het controle en hold wat jou het vertrouwen geeft om snelheid te houden. Je zult dit vooral voelen met bochten waar je kracht in zet of tijdens het carven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Burton Genie Snowboard

Loading..
Ga naar laagste prjis

Skip the rentals and grab the Burton Genie Snowboard. With a smooth, easy flex, and reliable, hook-free Flat-Top™ profiling, the Genie won't magically grant your wish to take over the snowboard game, but it will certainly help you link turns with confidence. Progress beyond the bunny hill and maximize your shredhead potential with the Burton Genie Snowboard. Flat Top™ – A flat profile overall with subtle rocker rise provides an extra stable platform underfoot with a catch-free feel at the tip and tail. Flex Soft & Playful – At cruising speed, this snowboard is forgiving, playful, and great for progressing. Riders of all ability levels will appreciate the many easy-riding characteristics of a soft snowboard. Twin Flex – Having a twin flex indicates that your board is perfectly symmetrical in flexibility from tip to tail so you gain a more balanced and predictable ride. Shape Twin – Perfectly symmetrical for a balanced ride that’s equally versatile when ridden regular or switch. Jib, spin, stomp, and butter with a greater balance of freestyle mobility and cat-like stability no matter which way you point it. *Size Down* – Burton recommends that riders downsize 4-5 cm from the board they normally ride. Core FSC™ Certified Fly® 900G Core – Burton's classic tip-to-tail wood core. Without sacrificing the flex, pop or strength, the 900G utilizes two wood species to create an extremely lightweight board. Squeezebox Low – Burton's Squeezebox improves your boards performance by balancing thicker more powerful core sections in with thinner more flexible sections. Meaning you get enhanced board connectivity, response and predictability. Laminates Biax™ Fiberglass – Gives the board a jib and park friendly feel by softening the torsional flex. Base Extruded Base – An extruded base is full of speed, strength and amazing pop. These bases require little maintenance. Edges Easy Bevel Edge Tune – Engineered for riders starting out. Burton's Easy Bevel Edge Tune makes for a catch-free and forgiving ride by rounding out the edges. Binding Compatibility The Channel™ – Stronger, faster, easier, and more adjustable - The Channel™ gives you ultimate control of your stance and your board in a design compatible with all major binding companies (not just Burton’s).

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - BURTON dēlis Ripcord

Loading..
Ga naar laagste prjis

Over dit item Platte top met Easy Bevel Vorm: directioneel. Flex: Directioneel Kern: FSC gecertificeerd Fly 900G Corn, Squeezebox Low Glasvezel biax/geëxtrudeerde basis Bevestiging: The Channel; Kenmerken: Super Sap Epoxy, Easy Geel, Pro-Tip

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Jones Frontier Snowboard

Loading..
Ga naar laagste prjis

Jones Frontier, het ideale snowboard voor freeride, freestyle en backcountry Met de Jones Frontier heeft het merk een echte alleskunner is hun uitgebreide collectie snowboards. De Frontier is een directional freeride snowboard met een lange gerockerde nose voor lekker veel float gecombineerd met een freestyle tail. Kortom; Het ideale board om de hele berg te shredden. Van een rondje door het park tot ver buiten de piste in de poeder sneeuw. De 3D Contour Base 1.0 (de staalkanten komen bij de nose en tail iets omhoog) gecombineerd met de Traction Tech 2.0 (golvingen in de staalkant) zorgen ervoor dat het board zich makkelijk laat sturen met behoud van grip op harde sneeuw. Het insturen verloopt soepel maar zodra je de Frontier op zijn kant zet bijt de staalkant in de sneeuw of ijs. Directional rocker is de perfectie combinatie van camber en rocker De Directional Rocker, zoals Jones het noemt, zorgt voor een enorme float door de rocker in nose gecombineerd met camber onder de voeten voor maximale controle en stabiliteit. In combinatie met de 3D Contour Base 1.0 zorgt ervoor dat de Jones Frontier een allemansvriendje is die meer dan genoeg uitdaging biedt aan de gevorderde snowboarder. Is de Jones Flagship (https://sidewayssports.nl/product/jones-flagship/) te agressief voor je? Of zoek je een meer veelzijdiger snowboard? Dan is deze Jones Frontier zeker een aanrader! (https://sidewayssports.nl/wp-content/uploads/2021/05/Schermafbeelding-2021-05-12-om-10.39.04.png) Bekijk hier onze gehele collectie snowboards (https://sidewayssports.nl/snowboards/)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Lib-Tech Cold Brew Wide Diversen Snowboard

Loading..
Ga naar laagste prjis

Daar gaan we weer!De Libtech Cold Brew Wide is een board met een directional vorm. Door deze ietwat langere neus gedraagt dit board zich prettig in de losse en verse sneeuw. Een bredere neus en een smalere tail geven hem een makkelijke sturing. Samen met de hybride rocker shape draait dit board dus vrij eenvoudig en houdt d.m.v. de gegolfde staalkant, Magnetraction, goed grip op zelfs de hardste pistes. Omdat het board standaard wat meer breedte heeft, houdt deze zich erg goed in de bochten. Ook is er voldoende ruimte voor een groter maatje schoen. Dat is met de standaard breedte ook al het geval, dus kijken even of je wel een wide nodig hebt. Je kan op de normale breedte tot en met maat 45 terecht. Dit all-mountain board heeft een voorliefde voor de freeride. Daar presteert deze het beste. Daar mag best een hoop snelheid bij komen kijken. En als het board dan ook nog eens vernoemd is naar een stevig kopje koffie, dan weet je waar je aan begint. Niet super moeilijk, maar wel even het koppetje erbij houden. Wakker worden! De Libtech Cold Brew Wide is een board voor freeride georiënteerde rijders met een licht gevorderd tot aan vergevorderd niveau. Het heeft veel doorgroeimogelijkheden. Het houdt van alles dat met bochtenwerk te maken heeft. Dat kan zowel op als van de piste, hij vind het allemaal best.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Burton Process Flying-V-159

Loading..
Ga naar laagste prjis

Burton Process Flying-V De Burton Process Flying-V is een speelse freestyle all terrain snowboard. Heeft een light ontwerp door de Super Fly II Core, en Squeezebox core wat zorgt dat de energy naar de nose en tail vloeit voor gemakkelijke ollies en stabiliteit. De Flying-V uitvoering is de ontspannen versie van de Burton Process, geschikt voor de freestyle rider en all mountain actie. Kenmerken Burton Process Flying-V: - Bend: Flying V - Shape: Twin Shape - Flex: Twin Flex - Core: FSC-gecertificeerd Super Fly II 700G Core, Dualzone EGD - Fiberglass: Triax Glasvezel - Base: Sintered Base - Montage: The Channel - Features: Squeezebox, Frostbite Edges, Scoop, Pro-Tip, Infinite Ride - Terrein: All Mountain - Riding Level: Gemiddelde rider

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Lib Tech Skate Banana stealth / blacked out snowboard 20/21

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Revolutionaire award winnende Skate Banana wat snowboarden opnieuw gedefineerd heeft volgens Lib Tech. Fun, makkelijk te rijden, hoge performance, piste rijden, carven, jibben en floaten in de poeder. Je kunt er zoon beetje alles mee en dus ook heel veel fun mee beleven. Type: allround fun snowboard Flex: 5 (uit 10) Constructie: original power Profiel: BTX Elf jaar geleden begon de experimentele afdeling van Lib Tech met snowboard profiel revolutie door het introduceren van het nu legendarische Skate Banana model met de Original Banana Technology. Een milde rocker tussen je voeten gecombineerd met milde cambers bij de tip en tail. Het makkelijkste profiel om als beginner veel progressie en lol op te maken. Leer iedere dag nieuwe trucjes, ga lekker jibben en blijf floaten in de poeder met deze banaan. Shape: true twin Een true twin is precies symmetrisch, het maakt dus niet uit of je linksvoor, of rechtsvoor naar beneden gaat, het board voelt hetzelfde aan. Bij een true twin is zowel de vorm van het board hetzelfde, als de kern. True Twin is perfect voor mensen die veel switch rijden, of trucjes doen waarbij je met je board draait, omdat het boardgevoel dan bij landingen altijd hetzelfde is. Kern: 75% aspen / 25% paulownia De OP kern van Lib Tech bestaat grotendeels uit aspen wat een wat zwaardere houtsoort is, om het snowboard lichter te maken liggen er 2 banen met paulownia hout in de kern. Glass: tri-ax / bi-ax fiber Top: eco sublimated poly top Base: eco sublimated TNT De TNT base van Lib Tech is volgens hun zelf de beste base die er is. Niet omdat deze het beste glijd maar omdat deze het onderhoudsgemak behoud van een extruded base maar een stuk beter glijd dan een extruded base en hierbij richting de sintered bases gaat. De base bestaat uit dubbel gelagerd fluoro materiaal. Eco sublimated is een heel technisch verhaal maar betekent simpel gezegd dat deze base ecologisch vriendelijk gemaakt is. Sidewalls: UHWM sintered / birch internal UHWM is een van de sterkste thermoplastische plastics op dit moment. Dit zorgt ervoor dat je niet elke keer je board hoeft te laten repareren na het raken van een box, rail of ski's. Aan de binnenkant van je sidewalls zit een dun laagje birch, deze houtsoort is heel sterk en flexibel wat ervoor zorgt dat je sidewall de kracht van een impact beter kan verdelen en absorberen. Staalkant: magne-traction Als je wel is op ijs hebt gereden weet je hoe snel je daar controle kan verliezen. Magne-traction snijd met 7 golvende bulten door ijs en harde sneeuw. Simpel gezegd hapt je staalkant in het ijs in plaats van snijden net zoals een gekarteld mes dat doet in brood. Maar in normale sneeuw op de piste geeft het controle en hold wat jou het vertrouwen geeft om snelheid te houden. Je zult dit vooral voelen met bochten waar je kracht in zet of tijdens het carven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Lib Tech Cold brew Snowboard

Loading..
Ga naar laagste prjis

Lib Tech Cold Brew snowboard De Lib Tech Cold Brew is volgens ons nog nooit zo mooi geweest! Het is een All Mountain snowboard met een voorliefde voor Freeride. Met zijn directional shape is dit snowboard voor iedereen die altijd opzoek is naar bochtjes op en naast de piste. De combinatie van het C2 rockerprofiel en de iets langere neus laten het board lekker drijven wanneer je de poeder op zoekt naast de piste. Het board is net even iets breder dan een gemiddeld board waardoor je met een schoenmaat 45 prima op een normale breedte kunt snowboarden. Lib Tech C2 profiel De C2 is een vergevingsgezinde combinatie tussen rocker en camber. Een echte Hybrid dus. Het Rocker tussen de bindingen zorgt voor een soepel draaivermogen, het camber buiten de binding zorgt voor meer spanning en energie in het board en meer pop. Maximale grip dankzij Magne-Traction Dit board is ook met Magne traction uitgerust. De staalkant is gegolft en heeft meerdere contactpunten, hierdoor snijdt die als een kartelmes door de dikste en hardste stukken sneeuw. Dit board is voor eenieder die opzoek is naar een freeride gefocust board met een vriendelijk eigenschap. Bekijk onze gehele collectie Lib Tech snowboards (https://sidewayssports.nl/product-brands/libtech/)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Burton Custom

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze Burton Custom Camber is al jaren een topper in de Burton lijn, een echte Icoon. Door de camber shape heeft hij lekker veel pop en grip daar waar je het nodig hebt. het boardje kan goed uit de weg op het gebied van freeride en freestyle. Dit is een board voor de gemiddelde tot gevorderde boarder. SKILL LEVEL: INTERMEDIATE, EXPERT Terrain; PARK: 6/10 ALL MOUNTAIN: 10/10 POWDER: 6/10 Personality; SOFT AND PLAYFULHAPPY MEDIUMSTIFF AND AGGRESSIVE The most trusted board ever, backed by a cult following as snowboarding’s one-answer to all terrain.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van snowboards. Er zijn immers 207 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste