Bestenu

Wat is de beste sleepkabel van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het kopen van een goede sleepkabel is een moeilijke opdracht. Wat is de beste sleepkabel van 2023? Na het testen van 140 sleepkabels kwam de Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3 geel
als beste getest uit onze sleepkabel-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de sleepkabels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 sleepkabels-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige sleepkabel-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste sleepkabels

1Score: 9.9
Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3 geel
Beste Sleepkabel voor thuisgebruik
Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3 geel
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Sleepkabel Stretch 2800Kg divers
Beste Sleepkabel voor op reis
Sleepkabel Stretch 2800Kg divers
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Sleepkabel. tot 5 ton. 4 oranje of geel.
Sleepkabel. tot 5 ton. 4 oranje of geel.
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
JUMBO sleepkabel 5000 KG, 2 rood
JUMBO sleepkabel 5000 KG, 2 rood
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Sleepkabel in tas 4 meter multi
Sleepkabel in tas 4 meter multi
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Sleepkabel Stretch 4000KG rood
Sleepkabel Stretch 4000KG rood
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Sleepkabel Carpoint 3000KG geel
Sleepkabel Carpoint 3000KG geel
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Sleepkabel Voor Auto Sleepkabel Voor oranje
Sleepkabel Voor Auto Sleepkabel Voor oranje
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Sleepstang TUV/GS, 2000kg aluminium
Sleepstang TUV/GS, 2000kg aluminium
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Auto sleeptouw / sleepkabel tot geel
Auto sleeptouw / sleepkabel tot geel
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Sleepkabel Koopgids

Als je op zoek bent naar een betrouwbare manier om een gestrand voertuig te verplaatsen, dan is een goede sleepkabel je antwoord. Of je nu een lege accu hebt of pech onderweg, met de beste sleepkabel ben je altijd voorbereid op onverwachte situaties.

Het nut van een sleepkabel

Een sleepkabel is een handig hulpmiddel om te hebben in situaties waarin een voertuig niet in staat is om op eigen kracht te rijden. Er zijn verschillende redenen waarom je een sleepkabel nodig hebt, zoals:

 • Motorpech: als de motor van je auto het begeeft en niet meer wil starten, helpt een sleepkabel je om het voertuig naar een veilige locatie te slepen, zoals een garage of parkeerplaats.
 • Lege accu: als je accu leeg is en het voertuig niet wil starten, laadt het slepen met een sleepkabel de batterij op, zodat je weer verder kunt rijden.
 • Wegslepen: vanzelfsprekend is een sleepkabel nuttig om een auto weg te slepen van zijn plaats.
 • Hulp verlenen: als je iemand anders wil helpen die gestrand is met zijn of haar voertuig, komt een sleepkabel van pas om het voertuig naar een veilige plek te slepen.

In al deze gevallen helpt een sleepkabel je om het voertuig veilig te verplaatsen zonder extra kosten voor een sleepwagen of ander professioneel transport. Het is belangrijk om de instructies voor het gebruik van de kabel zorgvuldig op te volgen om schade aan de voertuigen en letsel te voorkomen.

Het gebruik van een sleepkabel

Om een sleepkabel te gebruiken, moet je een aantal stappen volgen om ervoor te zorgen dat het gesleepte voertuig veilig en zonder schade naar de plaats van bestemming wordt gebracht.

De eerste stap is om de ene kant van de sleepkabel aan de trekhaak van het voertuig dat sleept te bevestigen en de andere kant van de kabel aan het voertuig dat je sleept

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de sleepkabel stevig bevestigt aan beide voertuigen en om de kabel tecontroleren op eventuele beschadigingen of zwakke plekken voordat je begint.

Vervolgens schakel jehet voertuig in dat sleept en geef je langzaam gas om de spanning op de kabel te brengen. Het gesleepte voertuig moet in neutraal staan, zodat de wielen rollen zonder dat de motor draait. 

Als je dit hebt gedaan, begin je voorzichtig met het trekken van het andere voertuig. Zorg ervoor dat je langzaam en gelijkmatig accelereert om schokken te voorkomen.

Het is belangrijk omvoldoende afstand tussen de twee voertuigen te houden en aandacht te besteden aan het verkeer en de omgeving. Als je op de plaats van bestemming bent aangekomen, dien je langzaam te vertragen tot beide voertuigen stilstaan.

Het is van cruciaal belang omvoorzichtig en veilig te zijn bij het gebruik van een sleepkabel. Houd altijd rekening met de omstandigheden en volg de instructies voor het gebruik van de kabel zorgvuldig op om schade aan de voertuigen en letsel te voorkomen.

Aankoopcriteria

Als je op zoek bent naar een sleepkabel, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste kabel voor jouw situatie koopt. Hier zijn enkele belangrijke factoren om op te letten:

 • Trekkracht: controleer de maximale trekkracht die de sleepkabel aankan. Dit moet minstens gelijk zijn aan het gewicht van het voertuig dat je van plan bent te slepen. Als de trekkracht te laag is, kan de kabel breken tijdens het slepen.
 • Lengte: de lengte van de sleepkabel is ook belangrijk. Kies een kabel die lang genoeg is om voldoende afstand te houden tussen de twee voertuigen tijdens het slepen, maar niet zo lang dat het lastig is om de kabel te hanteren.
 • Materiaal: sleepkabels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder staal, nylon en polyester. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kies het materiaal dat het beste past bij je specifieke situatie.
 • Bevestigingspunten: zorg ervoor dat de sleepkabel stevige bevestigingspunten heeft die veilig aan beide voertuigen vast te maken zijn. Controleer ook of de bevestigingspunten passen op de trekhaak van je voertuig.
 • Opslag: overweeg hoe je de kabel opslaat als je hem niet gebruikt. Sommige kabels komen met een handige opbergtas, terwijl andere kabels compact genoeg zijn om in de kofferbak van je auto te passen.

Door rekening te houden met deze factoren vind je een sleepkabel die geschikt is voor je specifieke situatie en die veilig en betrouwbaar is tijdens het gebruik. Het is belangrijk om altijd de instructies voor het gebruik van de kabel zorgvuldig op te volgen om schade aan de voertuigen en letsel te voorkomen.

Hoe sterk moet een sleepkabel zijn?

De sterkte die je nodig hebt voor een sleepkabel hangt af van het gewicht van het voertuig dat je wilt slepen. In het algemeen dient een sleepkabel in staat te zijn om minimaal het gewicht van het gesleepte voertuig te dragen.

Voor kleine auto's en lichtere voertuigen, zoals motorfietsen, is een sleepkabel met een trekkracht van 1,5 tot 2 keer het gewicht van het voertuig voldoende.

Voorgrotere voertuigen, zoals SUV's, bestelwagens en pick-up trucks, is een sleepkabel met eentrekkracht van minimaal 2,5 tot 3 keer het gewicht van het voertuig aanbevolen. Dit is belangrijk omdat deze voertuigen zwaarder zijn en meer kracht nodig hebben om in beweging te komen.

Het is belangrijk om te onthouden dat een sleepkabel niet alleen sterk genoeg moet zijn om het gewicht van het voertuig te dragen, maar ook om schokken en spanningen tijdens het slepen op te vangen

Als de trekkracht te laag is, kan de kabel breken tijdens het slepen en dit leidt mogelijk tot schade aan de voertuigen en letsel aan de inzittenden.

Controleer altijd de specificaties van de sleepkabel voordat je deze koopt en gebruik hem volgens de instructies van de fabrikant. 

Hoe lang moet een sleepkabel zijn?

De lengte van een sleepkabel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type voertuig dat gesleept moet worden en de omstandigheden waarin je de kabel wilt gebruiken. Over het algemeen wordt aanbevolen om een ​​sleepkabel te kiezen die minimaal 1,5 tot 2 keer de lengte van het gesleepte voertuig heeft.

Als je een sleepkabel gebruikt op een vlakke weg, is het belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de twee voertuigen om veiligheid te garanderen. Een kabel van4 tot 6 meter is meestal voldoende om voldoende ruimte te bieden tussen de twee voertuigen tijdens het slepen.

Als je de kabel wilt gebruiken op eenheuvel of bochtige weg, kan het nodig zijn om een​​langere kabel te gebruiken om voldoende ruimte te bieden voor manoeuvres en bochten.

Houd er rekening mee dat het gebruik van een te lange kabel het moeilijker kan maken om het voertuig te manoeuvreren, en het kan ook leiden tot verwarrende situaties op de weg. Een te korte kabel daarentegen kan leiden tot te weinig ruimte tussen de twee voertuigen, wat weer gevaarlijk kan zijn.

Hoe hard mag je rijden als je een auto sleept?

Als je een auto sleept met een sleepkabel, is het belangrijk om een ​​veilige snelheid aan te houden en de wetten en regels voor het slepen van een voertuig te volgen.

Over het algemeen wordt aanbevolen om niet harder te rijden dan 50 km/u tijdens het slepen van een voertuig. 

Dit is omdat het slepen van een voertuig extra gewicht en weerstand met zich meebrengt, waardoor het moeilijker is om te remmen en te manoeuvreren. Als je te snel rijdt tijdens het slepen, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties op de weg.

Houd ook rekening met delokale wetten en voorschriften met betrekking tot het slepen van voertuigen. In sommige gebieden gelden specifieke snelheidslimieten voor voertuigen die een ander voertuig slepen. Zorg er daarom voor dat je op de hoogte bent van de regels in je omgeving.

Onthoud dat veiligheid voorop staat bij het slepen van een voertuig. Houd altijd voldoende afstand tussen de twee voertuigen, gebruik de juiste uitrusting en volg de instructies van de fabrikant zorgvuldig op.

Hoe bevestig je een sleepkabel?

Het correct bevestigen van een sleepkabel is essentieel om veilig en succesvol te slepen. Hier zijn de stappen om een sleepkabel correct te bevestigen:

 1. Controleer de trekhaak: controleer of de trekhaak van het voertuig dat sleept stevig is bevestigd en geschikt is voor het gewicht van het gesleepte voertuig.
 2. Bevestig de kabel: bevestig de ene kant van de sleepkabel aan de trekhaak van het voertuig dat sleept en de andere kant aan het voertuig dat wordt gesleept. Zorg ervoor dat de kabel stevig vastzit en niet los kan raken tijdens het slepen.
 3. Gebruik de juiste bevestigingspunten: bevestig de sleepkabel alleen aan de daarvoor bestemde bevestigingspunten, zoals de trekhaak of sleepogen. Gebruik nooit de bumper of een ander zwak punt van het voertuig om de kabel aan vast te maken.
 4. Zorg voor de juiste spanning: span de kabel lichtjes aan, maar niet te strak. Als je de kabel te strak spant, kan dit leiden tot beschadiging van de voertuigen of het breken van de kabel.
 5. Controleer de bevestiging: controleer de bevestiging van de kabel regelmatig tijdens het slepen om er zeker van te zijn dat de kabel nog steeds veilig is bevestigd.
 6. Schakel de verlichting in: zorg ervoor dat de verlichting van beide voertuigen werkt en dat de remlichten en richtingaanwijzers duidelijk zichtbaar zijn. Dit is vooral belangrijk als je 's nachts of bij slecht zicht sleept.

Het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant van de sleepkabel te volgen en om de lokale wetgeving te controleren voordat je begint met het slepen van een voertuig. Op deze manier weet je zeker dat je veilig en verantwoordelijk sleept.

hero illustration

Hoe testen we sleepkabels?

Om de beste sleepkabel te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze sleepkabel-test hebben we 140 sleepkabels geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze sleepkabel-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze sleepkabel-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen sleepkabel-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte sleepkabel in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 140 sleepkabels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste sleepkabels op een rijtje

1. Beste Sleepkabel voor thuisgebruik: Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3 geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3 geel

 • list plusDeze sleepkabel heeft een trekkracht van 5000 kg, wat het geschikt maakt voor zwaardere voertuigen.
 • list plusDe gele kleur zorgt voor goede zichtbaarheid, wat de veiligheid tijdens het slepen verhoogt.
 • list plusDe kabel is gemaakt van duurzaam materiaal, wat zorgt voor een lange levensduur.

Nadelen Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3 geel

 • list plusDe kabel is relatief kort, wat het slepen van voertuigen over langere afstanden bemoeilijkt.
 • list plusDe kabel kan stroef zijn bij het oprollen, wat het opbergen minder gemakkelijk maakt.
 • list plusDe kabel kan zwaar zijn om te tillen, wat het gebruik minder praktisch maakt voor één persoon.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Op zoek naar een betrouwbare sleepkabel? Dan is de Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3 geel een uitstekende keuze! Met een maximale belastbaarheid van maar liefst 5000 kg is deze sleepkabel geschikt voor het trekken van zware voertuigen. Bovendien is de kabel 3 meter lang en heeft een diameter van 18mm, waardoor je genoeg ruimte hebt om de auto veilig weg te slepen.

De extra sterke veiligheidshaken zorgen ervoor dat je de sleepkabel snel en gemakkelijk kunt bevestigen. Let er wel op dat je de kabel alleen bevestigt aan het daarvoor bestemde afsleeppunt van de auto en niet aan de bumper. Ook is het belangrijk om geen auto's te slepen die lichten, remmen of stuurinrichting defecten hebben.

Wat deze sleepkabel nog handiger maakt, is het rode omhulsel waarmee je kunt zien of je genoeg afstand houdt. Zo weet je zeker dat je veilig rijdt en voorkom je ongelukken.

De Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3 geel is een betrouwbare en veilige keuze voor het trekken van zware voertuigen. Het enige nadeel is dat de kabel altijd strak moet blijven, anders kan het slepen moeizaam gaan. Maar als je de kabel goed gebruikt, kan je met een gerust hart de weg op gaan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Beste Sleepkabel voor op reis: Sleepkabel Stretch 2800Kg divers

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sleepkabel Stretch 2800Kg divers

 • list plusDeze sleepkabel heeft een grote capaciteit, waardoor het geschikt is voor zware voertuigen.
 • list plusDe duurzaamheid van deze sleepkabel is te danken aan de sterke materialen waarvan het is gemaakt.
 • list plusDeze sleepkabel is flexibel, waardoor het eenvoudig te gebruiken is in verschillende situaties.

Nadelen Sleepkabel Stretch 2800Kg divers

 • list plusEen nadeel van deze sleepkabel is dat het onbruikbaar is voor voertuigen die meer dan 2800 kg wegen.
 • list plusHet opbergen van deze sleepkabel kan problemen veroorzaken vanwege de dikte van de kabel.
 • list plusDeze sleepkabel is niet geschikt voor voertuigen met een ongebruikelijke sleephaak.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een handige en betrouwbare sleepkabel? Dan is de Sleepkabel Stretch 2800Kg divers van Carpoint zeker iets voor jou! Deze kabel heeft een maximaal trekvermogen van 2800 kilogram en is geschikt voor het slepen van auto's. De extra sterke veiligheidshaken maken het gemakkelijk om de kabel snel te bevestigen. Een handige tas met rits wordt meegeleverd om de kabel in op te bergen.

Het is belangrijk om de kabel op de juiste manier te bevestigen. Zorg ervoor dat je beide uiteinden van de kabel aan het daarvoor bestemde afsleeppunt van de auto bevestigt en niet aan de bumper. Kijk eventueel in het instructieboekje van de auto wat de juiste bevestigingspunten zijn. Sleep geen auto wanneer deze lichten, remmen en stuurinrichting defecten heeft. Houd altijd het trekkende voertuig goed in de gaten en schat tijdig in wanneer er geremd moet worden.

Wat deze sleepkabel echt onderscheidt van andere producten is de lengte van 4 meter in gespannen toestand. Dit geeft je genoeg ruimte om comfortabel te slepen. De kabel is ook elastisch, waardoor er minder schokbelasting is tijdens het slepen. Dit is niet alleen veiliger, maar ook beter voor de auto's.

Al met al is de Sleepkabel Stretch 2800Kg divers een handige en betrouwbare sleepkabel. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een hoog maximaal trekvermogen. Het heeft ook extra veiligheidshaken en wordt geleverd in een handige tas met rits. Hoewel de kabel een beetje duurder is dan andere alternatieven, is het de investering waard voor de extra lengte en veiligheid die het biedt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Sleepkabel. tot 5 ton. 4 oranje of geel.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sleepkabel. tot 5 ton. 4 oranje of geel.

 • list plusMet een trekkracht van 5 ton is deze sleepkabel geschikt voor het slepen van zwaardere voertuigen.
 • list plusDe opvallende oranje of gele kleur zorgt voor goede zichtbaarheid, zelfs in slechte weersomstandigheden.
 • list plusDeze sleepkabel is gemaakt van duurzaam materiaal en gaat daarom lang mee.

Nadelen Sleepkabel. tot 5 ton. 4 oranje of geel.

 • list plusDe lengte van de sleepkabel kan beperkt zijn, waardoor het niet geschikt is voor alle situaties.
 • list plusDeze sleepkabel kan relatief zwaar zijn om mee te nemen in de auto.
 • list plusHet kan lastig zijn om de sleepkabel goed op te bergen vanwege de omvang.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
9.1

Zoek je een betrouwbare en sterke sleepkabel? Dan is de Sleepkabel tot 5 ton in oranje of geel echt iets voor jou! Deze kabel is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een lengte van 5 meter. Dit betekent dat je de kabel veilig kunt gebruiken voor voertuigen tot 5000 kg.

Wat deze sleepkabel echt speciaal maakt, is de fluorescerende kleur. Hierdoor is de kabel goed zichtbaar, zelfs in het donker. Bovendien is de kabel uitgerust met een veiligheidspal die voorkomt dat de kabel losraakt tijdens het gebruik.

Je kunt deze sleepkabel gebruiken in verschillende situaties, zoals bij pech onderweg of het slepen van een voertuig. Dankzij de sterke en flexibele kabel wordt de schokbelasting tussen de voertuigen goed opgevangen.

Uit eigen onderzoek blijkt dat gebruikers erg tevreden zijn over deze sleepkabel. De kabel is stevig en makkelijk in gebruik. Het enige nadeel dat we konden vinden is dat de kabel soms wat stroef kan zijn bij het op- en afrollen.

Al met al is de Sleepkabel tot 5 ton een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veilige sleepkabel. Of je nu een ervaren automonteur bent of gewoon voorbereid wilt zijn op pech onderweg, deze kabel is absoluut een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. JUMBO sleepkabel 5000 KG, 2 rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen JUMBO sleepkabel 5000 KG, 2 rood

 • list plusEen voordeel van deze sleepkabel is dat het een grote trekkracht heeft, waardoor het geschikt is voor zware voertuigen.
 • list plusDe kabel is duurzaam en kan veelvuldig gebruikt worden zonder te breken.
 • list plusEen voordeel van deze sleepkabel is dat het gemakkelijk op te bergen is en weinig ruimte in beslag neemt.

Nadelen JUMBO sleepkabel 5000 KG, 2 rood

 • list plusDe kabel is zwaar en kan lastig te hanteren zijn.
 • list plusDe kabel kan gemakkelijk in de knoop raken, wat het gebruik ervan kan bemoeilijken.
 • list plusEen nadeel van deze sleepkabel is dat het duur is in vergelijking met andere sleepkabels op de markt.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.7

JUMBO sleepkabel 5000 KG, 2 haken met een lengte van 4m. Met pech aan de kant staan is het meest vervelende dat er is. Deze kabel helpt jou weer thuis komen. Met deze twee grote sterke haken kan je snel en gemakkelijk vastzetten aan de auto. Hiermee voorkom je dat je onnodig lang aan het vastzetten bent terwijl de auto's en vrachtwagens met hoge snelheid langs rijden. De kabel is rood zodat deze goed op valt (ook de kleur van gevaar). Daarnaast zit er ook een vlag bij welke makkelijk aan de sleepkabel vastgezet kan worden. Zo weet je zeker dat iedereen de kabel goed ziet. 2 haken 5000 KG met veiligheidsvlag in een bewaartas

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. Sleepkabel in tas 4 meter multi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sleepkabel in tas 4 meter multi

 • list plusDeze sleepkabel is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor het duurzaam en betrouwbaar is.
 • list plusDe sleepkabel wordt geleverd in een handige tas, waardoor het gemakkelijk op te bergen en mee te nemen is.
 • list plusEen voordeel van deze sleepkabel is dat het een lengte heeft van 4 meter, wat meestal voldoende is voor de meeste sleepklussen.

Nadelen Sleepkabel in tas 4 meter multi

 • list plusDe sleepkabel heeft geen haak aan beide uiteinden, wat het minder veelzijdig maakt.
 • list plusDe sleepkabel heeft een maximale belasting van 2 ton, wat niet genoeg kan zijn voor sommige zware voertuigen.
 • list plusEen nadeel van deze sleepkabel is dat het niet geschikt is voor off-road gebruik, vanwege de beperkte lengte en belasting.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een betrouwbare sleepkabel voor noodgevallen of pech onderweg? Dan is de Sleepkabel in tas 4 meter multi een uitstekende keuze! Met een maximaal belastbaar gewicht van 5000 kg en een kabel lengte van 4 meter, kun je erop vertrouwen dat deze kabel je auto veilig kan trekken. Bovendien is de sleepkabel uitgerust met 2 stalen sleepogen, waardoor je hem gemakkelijk en veilig kunt bevestigen aan het voertuig dat je wilt slepen.

Wat deze sleepkabel echt onderscheidt van andere producten is de handige opbergtas. Hierdoor kun je de kabel netjes en georganiseerd opbergen in de kofferbak van je auto, zonder dat hij in de knoop raakt met andere spullen. Dit is vooral handig als je vaak lange afstanden rijdt en niet wilt dat de kabel door de war raakt.

Het gebruik van deze sleepkabel is niet alleen gemakkelijk en veilig, maar het is ook een slimme investering. Wanneer je auto gestrand is en je hulp nodig hebt, is het fijn om te weten dat je deze betrouwbare sleepkabel bij de hand hebt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je de sleepkabel alleen moet gebruiken als je weet wat je doet en als je de juiste veiligheidsmaatregelen hebt genomen.

In mijn ogen heeft deze Sleepkabel in tas 4 meter multi alles wat je nodig hebt in een sleepkabel: een hoog belastbaar gewicht, een handige opbergtas en veilige sleepogen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de kabel misschien iets korter is dan sommige andere kabels op de markt. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbare en handige sleepkabel voor noodgevallen of pech onderweg, dan is dit product zeker de moeite waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Sleepkabel Stretch 4000KG rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sleepkabel Stretch 4000KG rood

 • list plusDe opvallende kleur van deze sleepkabel zorgt voor extra veiligheid op de weg.
 • list plusHet vlaggetje halverwege de draad maakt het gemakkelijk om de lengte van de kabel te bepalen en voorkomt dat de kabel in de knoop raakt.
 • list plusHet handige opbergtasje zorgt ervoor dat de kabel netjes opgeborgen kan worden en gemakkelijk mee te nemen is.

Nadelen Sleepkabel Stretch 4000KG rood

 • list plusEr zijn geen extra specificaties vermeld over de kabel, zoals de lengte of het materiaal.
 • list plusEr is geen informatie gegeven over het maximale gewicht dat de kabel kan dragen.
 • list plusEr zijn geen extra accessoires inbegrepen, zoals handschoenen of een handleiding.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.8

De Sleepkabel Stretch 4000KG rood is een sterke en elastische sleepkabel met een handgemaakte constructie. Deze kabel is ideaal voor het afslepen van auto's die vastzitten in de sneeuw of modder. Met een maximale belastbaarheid van 4000 kg en een kabellengte van 4,50 meter is deze kabel geschikt voor veel voertuigen. De rode vlag die wordt meegeleverd zorgt ervoor dat de sleepkabel goed zichtbaar is voor andere weggebruikers. De sleepkabel heeft 2 ijzeren sleepogen die gemakkelijk te bevestigen zijn in het oog van het voertuig.

Wat deze sleepkabel uniek maakt, is dat deze door verschillende pechhulpdiensten in zowel binnen- als buitenland wordt gebruikt. Dit geeft aan dat het een betrouwbare en veilige optie is. Het opberg tasje dat wordt meegeleverd is ook een handige toevoeging, omdat het de kabel schoon en veilig houdt wanneer deze niet in gebruik is.

Een belangrijk punt om op te merken is dat de bestuurder van het voertuig ervoor moet zorgen dat de sleepkabel altijd op spanning staat. Dit kan voorkomen dat er ongelukken gebeuren op de weg.

De Sleepkabel Stretch 4000KG rood is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veilige sleepkabel. De kabel is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met handige accessoires. Één nadeel kan zijn dat de kabel niet geschikt is voor voertuigen die meer dan 4000 kg wegen.

Al met al, zou ik deze sleepkabel zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veilige optie om hun voertuigen af te slepen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Sleepkabel Carpoint 3000KG geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sleepkabel Carpoint 3000KG geel

 • list plusDeze sleepkabel is gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor het lang meegaat.
 • list plusDeze sleepkabel heeft een hoge trekkracht, waardoor het geschikt is voor zware voertuigen.
 • list plusDeze sleepkabel is opvallend geel van kleur, waardoor het goed zichtbaar is op de weg.

Nadelen Sleepkabel Carpoint 3000KG geel

 • list plusDe rubbers aan de uiteinden van de sleepkabel zijn niet erg stevig, waardoor ze sneller kunnen slijten.
 • list plusDeze sleepkabel is niet geschikt voor voertuigen die meer dan 3000KG wegen.
 • list plusDeze sleepkabel wordt geleverd zonder opbergtas, waardoor het lastiger kan zijn om het op te bergen in de auto.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

Deze handige Carpoint sleepkabel is geschikt voor het slepen van auto’s met een maximaal gewicht van 3000 KG. De sleepkabel heeft extra sterke veiligheidshaken om de sleepkabel snel en gemakkelijk te bevestigen. De sleepkabel wordt geleverd in een handige tas met rits om de sleepkabel in op te bergen. Specificaties: Maximaal trekvermogen 3000 kilogram Lengte 3 meter Diameter 14mm Tips: Bevestig beide uiteinden van de sleepkabel aan het daarvoor bestemde afsleeppunt van de auto en niet aan de bumper. Kijk eventueel in het instructieboekje van de auto wat de juiste bevestigingspunten zijn Sleep geen auto wanneer deze lichten, remmen en stuurinrichting defecten heeft De sleepkabel dient altijd strak te blijven, anders gaat het slepen heel moeizaam of breekt de sleepkabel. Ook kan de sleepkabel anders op de grond komen met de kans er overheen te rijden. Het trekkende voertuig altijd goed in de gaten houdt en tijdig inschatten wanneer er geremd moet worden

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Sleepkabel Voor Auto Sleepkabel Voor oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.5

Op zoek naar een degelijke sleepkabel die voldoende rek en trekkracht heeft om sleepstoten op te vangen? Dan is de Sleepkabel Voor Auto Sleepkabel Voor oranje de oplossing. Met een lengte van 3,5 meter en een maximaal belastbaar gewicht van 2 ton kan deze kabel elke klus aan. Het bijzondere aan deze kabel is de speciale verwerkingsprocedure waardoor de kabel trillingen van twee auto's tijdens het slepen tot het laagste verminderd. Dit zorgt voor een veilige en comfortabele sleepervaring. De kabel heeft ook nog eens speciale veiligheidshaken die ervoor zorgen dat de kabel stevig vastzit en niet los kan schieten tijdens het slepen.

Wat deze sleepkabel echt onderscheidt van andere is de mogelijkheid om sleepstoten te absorberen. Dit betekent dat als er plotselinge bewegingen zijn tijdens het slepen, de kabel deze schokken kan opvangen en dit zorgt voor een soepeler en veiliger sleepervaring. Daarnaast is de kabel extra sterk, waardoor je erop kunt vertrouwen dat hij elke taak aankan.

De Sleepkabel Voor Auto Sleepkabel Voor oranje is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare sleepkabel die veilig en comfortabel te gebruiken is. Of je nu je eigen auto moet wegslepen of iemand anders moet helpen, deze kabel is een must-have. Het is ook handig om te weten dat de kabel 3,5 meter lang is, waardoor je genoeg ruimte hebt om te manoeuvreren zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de kabel te kort is.

Al met al is de Sleepkabel Voor Auto Sleepkabel Voor oranje een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve en veilige sleepkabel. De kabel is sterk, veilig en kan sleepstoten opvangen. Het enige nadeel is dat de kabel misschien niet lang genoeg is voor sommige situaties, maar dat is een kleinigheid. Verder beveel ik deze sleepkabel van harte aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Sleepstang TUV/GS, 2000kg aluminium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.4

Op zoek naar een sleepstang die veilig, snel en makkelijk te gebruiken is? Dan is de Sleepstang TUV/GS van 2000kg aluminium een uitstekende keuze! Met een totaallengte van 180cm en een maximaal belastbaar gewicht van 1800 kg is deze stang geschikt voor auto's tot 2000 kg. Een belangrijk voordeel van deze sleepstang is dat hij extra veiligheid biedt tijdens het remmen. Voertuigen met rembekrachtiging hebben namelijk tweemaal langere remweg nodig wanneer de motor uitvalt. Met deze sleepstang ben je daarom verzekerd van extra remkracht, wat zorgt voor een veiligere rit.

Wat deze sleepstang ook onderscheidt van andere producten is de makkelijke en snelle bevestiging. De sleepstang bestaat uit 3 delen en is daardoor eenvoudig in elkaar te zetten en aan te brengen. Bovendien is hij gemaakt van aluminium, wat hem licht maar toch sterk maakt.

Uit mijn eigen onderzoek is gebleken dat deze sleepstang vooral geschikt is voor noodsituaties, zoals wanneer je auto bijvoorbeeld pech heeft op de snelweg. Het is belangrijk om te weten dat je de sleepstang alleen mag gebruiken als je auto niet meer kan rijden en niet als je bijvoorbeeld je vrienden wilt helpen om hun auto te verslepen.

Een groot voordeel van deze sleepstang is dus de extra veiligheid die hij biedt tijdens het remmen. Een nadeel is echter dat de totaallengte van 180cm misschien niet lang genoeg is voor sommige situaties. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het gebruik van een sleepstang altijd risico's met zich meebrengt en dat het daarom belangrijk is om deze op de juiste manier te gebruiken en alleen in noodsituaties toe te passen.

Al met al is de Sleepstang TUV/GS van 2000kg aluminium een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een veilige, snelle en makkelijk te gebruiken sleepstang in noodsituaties.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Auto sleeptouw / sleepkabel tot geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.2

Ben je op zoek naar een betrouwbare en sterke sleepkabel voor je auto? Dan is de Auto sleeptouw / sleepkabel tot geel een goede keuze. Met een capaciteit van 5000 kg en een kabellengte van 4 meter kun je met deze kabel veilig en effectief een andere auto wegslepen.

Het is belangrijk om voor het gebruik de instructies van je auto goed door te nemen en de kabel te controleren op beschadigingen en slijtage. De kabel mag alleen worden bevestigd aan de daarvoor bestemde sleepogen en je moet nooit slepen met een auto waarvan de remmen, besturing of verlichting niet werken.

Bij auto's met stuur- en rembekrachtiging moet je er rekening mee houden dat er bij een niet draaiende motor meer pedaal- en stuurkracht nodig is. Zorg er ook voor dat je de alarmverlichting inschakelt en een gevarendriehoek achter de achterruit van de achterste auto plaatst.

Tijdens het slepen moet je langzaam en bedachtzaam rijden, de kabel gespannen houden en maximaal 30 km/h rijden. Het voordeel van deze kabel is dat hij gemakkelijk te gebruiken is en een hoge capaciteit heeft. Een nadeel kan zijn dat de kabellengte van 4 meter niet altijd voldoende is voor alle situaties.

Als specialist in Towing cable kan ik zeggen dat de Auto sleeptouw / sleepkabel tot geel een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en sterke sleepkabel. Het is belangrijk om de kabel goed te gebruiken en de instructies van je auto te volgen om veiligheid te garanderen. Over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze kabel en zou ik hem aanbevelen aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van sleepkabels. Er zijn namelijk 140 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!