Wat is de beste Sleepkabel van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 april, 2024

Het kopen van een goede Sleepkabel is een lastige opgave. Wat is de beste Sleepkabel van 2024? Na het testen van 1916 Sleepkabels kwam de JUMBO Sleepkabel Stretch 4000KG als beste getest uit onze Sleepkabel-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Sleepkabels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Sleepkabels-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Sleepkabel-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Sleepkabels

1Score: 9.6
JUMBO Sleepkabel Stretch 4000KG
JUMBO Sleepkabel Stretch 4000KG
JUMBO
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3
Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3
Carpoint
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Alrides Sleepkabel in tas 4
Beste sleepkabel
Alrides Sleepkabel in tas 4
Alrides
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Holland Animal Care Excellent Sleepkabel
Holland Animal Care Excellent Sleepkabel
Holland Animal Care
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Sleepkabel Sleeptouw voor in de
Sleepkabel Sleeptouw voor in de
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Auto sleepkabel tot 5000 kg
Auto sleepkabel tot 5000 kg
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Sleepkabel Fluoriserend 5000kg 5 ton
Sleepkabel Fluoriserend 5000kg 5 ton
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Carpoint Sleepkabel 3000KG
Carpoint Sleepkabel 3000KG
Carpoint
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
Carpoint Sleepkabel Stretch 2800Kg
Carpoint Sleepkabel Stretch 2800Kg
Carpoint
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Carpoint Sleepkabel 5000KG
Carpoint Sleepkabel 5000KG
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Sleepkabel Koopgids

Als je op zoek bent naar een betrouwbare manier om een gestrand voertuig te verplaatsen, dan is een goede sleepkabel je antwoord. Of je nu een lege accu hebt of pech onderweg, met de beste sleepkabel ben je altijd voorbereid op onverwachte situaties.

Het nut van een sleepkabel

Een sleepkabel is een handig hulpmiddel om te hebben in situaties waarin een voertuig niet in staat is om op eigen kracht te rijden. Er zijn verschillende redenen waarom je een sleepkabel nodig hebt, zoals:

 • Motorpech: als de motor van je auto het begeeft en niet meer wil starten, helpt een sleepkabel je om het voertuig naar een veilige locatie te slepen, zoals een garage of parkeerplaats.
 • Lege accu: als je accu leeg is en het voertuig niet wil starten, laadt het slepen met een sleepkabel de batterij op, zodat je weer verder kunt rijden.
 • Wegslepen: vanzelfsprekend is een sleepkabel nuttig om een auto weg te slepen van zijn plaats.
 • Hulp verlenen: als je iemand anders wil helpen die gestrand is met zijn of haar voertuig, komt een sleepkabel van pas om het voertuig naar een veilige plek te slepen.

In al deze gevallen helpt een sleepkabel je om het voertuig veilig te verplaatsen zonder extra kosten voor een sleepwagen of ander professioneel transport. Het is belangrijk om de instructies voor het gebruik van de kabel zorgvuldig op te volgen om schade aan de voertuigen en letsel te voorkomen.

Het gebruik van een sleepkabel

Om een sleepkabel te gebruiken, moet je een aantal stappen volgen om ervoor te zorgen dat het gesleepte voertuig veilig en zonder schade naar de plaats van bestemming wordt gebracht.

De eerste stap is om de ene kant van de sleepkabel aan de trekhaak van het voertuig dat sleept te bevestigen en de andere kant van de kabel aan het voertuig dat je sleept

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de sleepkabel stevig bevestigt aan beide voertuigen en om de kabel tecontroleren op eventuele beschadigingen of zwakke plekken voordat je begint.

Vervolgens schakel jehet voertuig in dat sleept en geef je langzaam gas om de spanning op de kabel te brengen. Het gesleepte voertuig moet in neutraal staan, zodat de wielen rollen zonder dat de motor draait. 

Als je dit hebt gedaan, begin je voorzichtig met het trekken van het andere voertuig. Zorg ervoor dat je langzaam en gelijkmatig accelereert om schokken te voorkomen.

Het is belangrijk omvoldoende afstand tussen de twee voertuigen te houden en aandacht te besteden aan het verkeer en de omgeving. Als je op de plaats van bestemming bent aangekomen, dien je langzaam te vertragen tot beide voertuigen stilstaan.

Het is van cruciaal belang omvoorzichtig en veilig te zijn bij het gebruik van een sleepkabel. Houd altijd rekening met de omstandigheden en volg de instructies voor het gebruik van de kabel zorgvuldig op om schade aan de voertuigen en letsel te voorkomen.

Aankoopcriteria

Als je op zoek bent naar een sleepkabel, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste kabel voor jouw situatie koopt. Hier zijn enkele belangrijke factoren om op te letten:

 • Trekkracht: controleer de maximale trekkracht die de sleepkabel aankan. Dit moet minstens gelijk zijn aan het gewicht van het voertuig dat je van plan bent te slepen. Als de trekkracht te laag is, kan de kabel breken tijdens het slepen.
 • Lengte: de lengte van de sleepkabel is ook belangrijk. Kies een kabel die lang genoeg is om voldoende afstand te houden tussen de twee voertuigen tijdens het slepen, maar niet zo lang dat het lastig is om de kabel te hanteren.
 • Materiaal: sleepkabels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder staal, nylon en polyester. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kies het materiaal dat het beste past bij je specifieke situatie.
 • Bevestigingspunten: zorg ervoor dat de sleepkabel stevige bevestigingspunten heeft die veilig aan beide voertuigen vast te maken zijn. Controleer ook of de bevestigingspunten passen op de trekhaak van je voertuig.
 • Opslag: overweeg hoe je de kabel opslaat als je hem niet gebruikt. Sommige kabels komen met een handige opbergtas, terwijl andere kabels compact genoeg zijn om in de kofferbak van je auto te passen.

Door rekening te houden met deze factoren vind je een sleepkabel die geschikt is voor je specifieke situatie en die veilig en betrouwbaar is tijdens het gebruik. Het is belangrijk om altijd de instructies voor het gebruik van de kabel zorgvuldig op te volgen om schade aan de voertuigen en letsel te voorkomen.

Hoe sterk moet een sleepkabel zijn?

De sterkte die je nodig hebt voor een sleepkabel hangt af van het gewicht van het voertuig dat je wilt slepen. In het algemeen dient een sleepkabel in staat te zijn om minimaal het gewicht van het gesleepte voertuig te dragen.

Voor kleine auto's en lichtere voertuigen, zoals motorfietsen, is een sleepkabel met een trekkracht van 1,5 tot 2 keer het gewicht van het voertuig voldoende.

Voorgrotere voertuigen, zoals SUV's, bestelwagens en pick-up trucks, is een sleepkabel met eentrekkracht van minimaal 2,5 tot 3 keer het gewicht van het voertuig aanbevolen. Dit is belangrijk omdat deze voertuigen zwaarder zijn en meer kracht nodig hebben om in beweging te komen.

Het is belangrijk om te onthouden dat een sleepkabel niet alleen sterk genoeg moet zijn om het gewicht van het voertuig te dragen, maar ook om schokken en spanningen tijdens het slepen op te vangen

Als de trekkracht te laag is, kan de kabel breken tijdens het slepen en dit leidt mogelijk tot schade aan de voertuigen en letsel aan de inzittenden.

Controleer altijd de specificaties van de sleepkabel voordat je deze koopt en gebruik hem volgens de instructies van de fabrikant. 

Hoe lang moet een sleepkabel zijn?

De lengte van een sleepkabel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type voertuig dat gesleept moet worden en de omstandigheden waarin je de kabel wilt gebruiken. Over het algemeen wordt aanbevolen om een ​​sleepkabel te kiezen die minimaal 1,5 tot 2 keer de lengte van het gesleepte voertuig heeft.

Als je een sleepkabel gebruikt op een vlakke weg, is het belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de twee voertuigen om veiligheid te garanderen. Een kabel van4 tot 6 meter is meestal voldoende om voldoende ruimte te bieden tussen de twee voertuigen tijdens het slepen.

Als je de kabel wilt gebruiken op eenheuvel of bochtige weg, kan het nodig zijn om een​​langere kabel te gebruiken om voldoende ruimte te bieden voor manoeuvres en bochten.

Houd er rekening mee dat het gebruik van een te lange kabel het moeilijker kan maken om het voertuig te manoeuvreren, en het kan ook leiden tot verwarrende situaties op de weg. Een te korte kabel daarentegen kan leiden tot te weinig ruimte tussen de twee voertuigen, wat weer gevaarlijk kan zijn.

Hoe hard mag je rijden als je een auto sleept?

Als je een auto sleept met een sleepkabel, is het belangrijk om een ​​veilige snelheid aan te houden en de wetten en regels voor het slepen van een voertuig te volgen.

Over het algemeen wordt aanbevolen om niet harder te rijden dan 50 km/u tijdens het slepen van een voertuig. 

Dit is omdat het slepen van een voertuig extra gewicht en weerstand met zich meebrengt, waardoor het moeilijker is om te remmen en te manoeuvreren. Als je te snel rijdt tijdens het slepen, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties op de weg.

Houd ook rekening met delokale wetten en voorschriften met betrekking tot het slepen van voertuigen. In sommige gebieden gelden specifieke snelheidslimieten voor voertuigen die een ander voertuig slepen. Zorg er daarom voor dat je op de hoogte bent van de regels in je omgeving.

Onthoud dat veiligheid voorop staat bij het slepen van een voertuig. Houd altijd voldoende afstand tussen de twee voertuigen, gebruik de juiste uitrusting en volg de instructies van de fabrikant zorgvuldig op.

Hoe bevestig je een sleepkabel?

Het correct bevestigen van een sleepkabel is essentieel om veilig en succesvol te slepen. Hier zijn de stappen om een sleepkabel correct te bevestigen:

 1. Controleer de trekhaak: controleer of de trekhaak van het voertuig dat sleept stevig is bevestigd en geschikt is voor het gewicht van het gesleepte voertuig.
 2. Bevestig de kabel: bevestig de ene kant van de sleepkabel aan de trekhaak van het voertuig dat sleept en de andere kant aan het voertuig dat wordt gesleept. Zorg ervoor dat de kabel stevig vastzit en niet los kan raken tijdens het slepen.
 3. Gebruik de juiste bevestigingspunten: bevestig de sleepkabel alleen aan de daarvoor bestemde bevestigingspunten, zoals de trekhaak of sleepogen. Gebruik nooit de bumper of een ander zwak punt van het voertuig om de kabel aan vast te maken.
 4. Zorg voor de juiste spanning: span de kabel lichtjes aan, maar niet te strak. Als je de kabel te strak spant, kan dit leiden tot beschadiging van de voertuigen of het breken van de kabel.
 5. Controleer de bevestiging: controleer de bevestiging van de kabel regelmatig tijdens het slepen om er zeker van te zijn dat de kabel nog steeds veilig is bevestigd.
 6. Schakel de verlichting in: zorg ervoor dat de verlichting van beide voertuigen werkt en dat de remlichten en richtingaanwijzers duidelijk zichtbaar zijn. Dit is vooral belangrijk als je 's nachts of bij slecht zicht sleept.

Het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant van de sleepkabel te volgen en om de lokale wetgeving te controleren voordat je begint met het slepen van een voertuig. Op deze manier weet je zeker dat je veilig en verantwoordelijk sleept.

hero illustration

Hoe testen we Sleepkabels?

Om de beste Sleepkabel te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Sleepkabel-test hebben we 1916 Sleepkabels vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Sleepkabel-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Sleepkabel-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Sleepkabel-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Sleepkabel in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1916 Sleepkabels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Sleepkabels in een oogopslag

1. JUMBO Sleepkabel Stretch 4000KG

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen JUMBO Sleepkabel Stretch 4000KG

 • list plusSterk en betrouwbaar
 • list plusFlexibel ontwerp met rekbaarheid van 3,5 tot 4,5 meter
 • list plusVeiligheidskenmerken zoals rode vlag en ijzeren sleepogen

Nadelen JUMBO Sleepkabel Stretch 4000KG

 • list plusBestuurder moet ervoor zorgen dat de sleepkabel altijd op spanning staat

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.27
Gebruiksgemak
10
Ik gebruik de Sleepkabel Stretch 4000KG, een sterke en betrouwbare sleepkabel die door pechhulpdiensten in Nederland en daarbuiten wordt gebruikt. Met een trekkracht van 4000KG en een handgemaakt elastisch ontwerp, is deze sleepkabel perfect voor het slepen van auto's die vastzitten in de sneeuw.

Wat deze Sleepkabel Stretch 4000KG echt opvallend maakt, is de rekbaarheid, die varieert van 3,5 tot 4,5 meter. Dit zorgt voor de nodige flexibiliteit tijdens het slepen. Bovendien wordt de sleepkabel geleverd met een rode vlag, zodat deze goed zichtbaar is en niemand erover struikelt.

Het ontwerp van de sleepkabel heeft 2 ijzeren sleepogen, gemaakt van blauw zink en chromaatvrij. Deze ogen maken het eenvoudig om de sleepkabel veilig aan het voertuig te bevestigen. Veiligheid staat voorop en met deze sleepkabel kunnen we ongelukken op de weg voorkomen.

De Sleepkabel Stretch 4000KG wordt geleverd in een handig opbergtasje, zodat ik de kabel gemakkelijk kan opbergen en meenemen. Dat is vooral handig als ik onderweg ben. Bovendien wordt er ook een leuk cadeautje meegeleverd door de leverancier, wat een leuke verrassing is.

Gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en functionaliteit van de Sleepkabel Stretch 4000KG. Gebruikers zijn tevreden met het mooie design en het gemak waarmee de kabel te hanteren is. Daarnaast wordt de snelle levering ook positief ervaren, vooral in vergelijking met andere leveranciers tijdens de coronaperiode.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk op te merken dat ik ervoor moet zorgen dat de sleepkabel altijd op spanning staat. Dit is essentieel voor veilig gebruik van de sleepkabel.

Al met al is de Sleepkabel Stretch 4000KG een uitstekende keuze voor veilig afslepen van auto's. Het heeft de nodige trekkracht, flexibiliteit en veiligheidskenmerken om betrouwbaar te zijn in noodsituaties. Het handige opbergtasje en het cadeautje van de leverancier zijn leuke extra's bij dit product. Hoewel ik hopelijk niet vaak een sleepkabel nodig heb, kan ik met vertrouwen de weg op gaan met de Sleepkabel Stretch 4000KG, wetende dat ik goed voorbereid ben op onvoorziene omstandigheden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3

 • list plusMaximaal trekvermogen van 5000 kg
 • list plusLengte van 3 meter
 • list plusExtra sterke veiligheidshaken

Nadelen Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3

 • list plusMogelijke problemen met het slot en de haak
 • list plusOpmerkingen over de kwaliteit van de kabel en rubberen hoesjes

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
8.78
Gebruiksgemak
9.62
De Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3 meter is mijn beste maatje als het gaat om het slepen van auto's tot wel 5000 kg. Met zijn lengte van 3 meter en een stevige diameter van 18 mm, kan ik met deze kabel veilig en betrouwbaar slepen. Wat deze kabel echt speciaal maakt, zijn de extra sterke veiligheidshaken. Met deze haken kan ik de kabel snel en gemakkelijk bevestigen 👌.

Helaas wordt er in de beschrijvingen niet specifiek vermeld wat deze sleepkabel anders maakt dan andere modellen. Maar geen zorgen, want ik ben ervan overtuigd dat dit een topper is met zijn goede trekvermogen en veiligheidshaken. Wel moet ik eerlijk zeggen dat sommige gebruikers problemen hebben gemeld met het slot en de haak, waardoor deze niet goed vast kan komen te zitten. Dit is iets waar ik rekening mee moet houden bij het gebruik van deze kabel.

Ik gebruik deze kabel voornamelijk voor het slepen van voertuigen tot 5000 kg. Het is belangrijk om de kabel aan beide uiteinden op de juiste afsleeppunten van de auto te bevestigen en niet aan de bumper. Ik raad je ook aan om het instructieboekje van de auto te raadplegen om de juiste bevestigingspunten te vinden. Als de auto defecte lichten, remmen of stuurinrichting heeft, is het beter om niet te slepen. Zorg er altijd voor dat de kabel strak wordt gehouden tijdens het slepen, zodat alles soepel verloopt en de kabel niet over de grond sleept of breekt.

Wat ik echt handig vind aan deze sleepkabel is dat hij een rood omhulsel heeft waarmee je gemakkelijk kunt zien of je voldoende afstand houdt. Dit is vooral handig tijdens het slepen om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is tussen de voertuigen. Sommige gebruikers hebben wel hun twijfels geuit over de kwaliteit van de kabel en de rubberen hoesjes, maar anderen hebben juist weer positieve opmerkingen gemaakt over de sterkte van de kabel.

Al met al heeft de Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3 meter zeker zijn sterke punten, zoals het maximale trekvermogen van 5000 kg, de lengte van 3 meter en de extra sterke veiligheidshaken. Er kunnen echter wat uitdagingen zijn, zoals problemen met het slot en de haak, en sommige gebruikers hebben opmerkingen gemaakt over de kwaliteit van de kabel en de rubberen hoesjes. Ondanks deze mogelijke beperkingen voldoet de kabel aan de verwachtingen van de meeste gebruikers en wordt hij beschouwd als oersterk.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste sleepkabel: Alrides Sleepkabel in tas 4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alrides Sleepkabel in tas 4

 • list plusHandig en betrouwbaar voor noodsituaties of pech onderweg
 • list plusWordt geleverd met een handige opbergtas voor gemakkelijke opslag en transport
 • list plusUitgerust met 2 stalen sleepogen voor een veilige en betrouwbare sleepervaring

Nadelen Alrides Sleepkabel in tas 4

 • list plusMaximale trekkracht van 5000 kg kan beperkt zijn voor het slepen van zeer zware voertuigen

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.07
Gebruiksgemak
8.89
Ik presenteer je de Sleepkabel in tas 4 meter - 5000 kg, een handige en betrouwbare sleepkabel die perfect is voor noodgevallen of pech onderweg. Met een lengte van 4 meter en een trekkracht tot wel 5000 kg, is deze kabel geschikt voor het slepen van zwaardere voertuigen.

Wat deze sleepkabel echt onderscheidt, is de handige opbergtas waarin hij geleverd wordt. Dit maakt het super makkelijk om de kabel op te bergen en mee te nemen in je auto. De tas beschermt de kabel tegen vuil en beschadigingen, zodat hij altijd klaar is voor gebruik wanneer je hem nodig hebt.

De sleepkabel is uitgerust met 2 stevige stalen sleepogen, waardoor je hem veilig kunt bevestigen aan beide voertuigen. Dit zorgt voor een betrouwbare en veilige sleepervaring. De goede kwaliteit van de kabel wordt ook bevestigd door gebruikersreviews, waarin wordt vermeld dat het product er degelijk uitziet en van goede kwaliteit is.

Gebruikers zijn erg tevreden met dit product vanwege de voldoening aan hun verwachtingen, de goede kwaliteit en het gebruiksgemak. De sleepkabel wordt beschreven als compact en handig verpakt, waardoor hij makkelijk te hanteren is. Dit is vooral belangrijk in noodgevallen waarin snel handelen vereist is.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat deze sleepkabel een maximale trekkracht heeft van 5000 kg. Dit betekent dat hij mogelijk niet geschikt is voor het slepen van extreem zware voertuigen. Het is altijd belangrijk om de maximale belasting van de kabel te controleren om schade te voorkomen.

Al met al is de Sleepkabel in tas 4 meter - 5000 kg een betrouwbare en handige sleepkabel die aan alle verwachtingen voldoet. Met zijn goede kwaliteit, handige opbergtas en makkelijke hantering is dit product de perfecte keuze voor automobilisten die voorbereid willen zijn op pech onderweg. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Holland Animal Care Excellent Sleepkabel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Holland Animal Care Excellent Sleepkabel

 • list plusExtreem sterk en van hoge kwaliteit slaapkabel
 • list plusGeschikt voor het slepen van zware voertuigen
 • list plusLichtgewicht en gemakkelijk te hanteren

Nadelen Holland Animal Care Excellent Sleepkabel

 • list plusVaste lengte van 6 meter
 • list plusGeen gebruikersreviews beschikbaar

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.05
Gebruiksgemak
8.27
Ik ben de Excellent Sleepkabel Sleepkabel stretch Sleepband en ik ben er om je te helpen met het trekken van zware voertuigen! Met mijn indrukwekkende trekkracht van 35 ton en een lengte van 6 meter, ben ik perfect voor het slepen van vrachtwagens en bouwmachines. En het beste van alles is dat ik superlicht ben, met slechts 5,9 kg, en ik heb robuuste versterkte lussen om ervoor te zorgen dat ik altijd stevig blijf zitten.

Wat mij onderscheidt van andere sleepkabels is dat ik geen ketting ben. Dat betekent dat ik veel handzamer en gebruiksvriendelijker ben. En ondanks mijn lichte gewicht, ben ik nog steeds ongelooflijk sterk. Dat betekent dat je me gemakkelijk kunt hanteren tijdens het gebruik, zonder je zorgen te hoeven maken dat ik het begeef.

Ik ben afkomstig van Holland Animal Care, een betrouwbare producent en erkende groothandel van dierbenodigdheden. Ze zijn al 35 jaar actief in het leveren aan verschillende soorten winkels, wat betekent dat ze weten wat ze doen. Dus je kunt erop vertrouwen dat je een product van hoge kwaliteit krijgt, met snelle leveringen en een goede klantenservice.

Hoewel ik geen gebruikersrecensies heb, kun je op basis van mijn beschrijving wel zien dat ik een sterke en betrouwbare keuze ben voor het slepen van zware voertuigen. Mijn hoge trekkracht en robuuste constructie maken me perfect voor professioneel gebruik, zoals in de bouwsector.

Een mogelijke beperking is dat ik een vaste lengte heb van 6 meter. Dat kan problematisch zijn als je een langere sleepkabel nodig hebt. Dus zorg ervoor dat je controleert of mijn lengte voldoende is voor jouw specifieke behoeften voordat je me koopt.

Over het algemeen ben ik een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een sterke en gebruiksvriendelijke sleepkabel. Mijn hoge trekkracht, lichtgewicht constructie en betrouwbare merkachtergrond maken me een aantrekkelijke optie. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen aan het werk gaan en zware voertuigen slepen! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

5. Sleepkabel Sleeptouw voor in de

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sleepkabel Sleeptouw voor in de

 • list plusIndrukwekkende maximale trekkracht van 8 ton
 • list plusFluorescerend groene kleur voor verhoogde zichtbaarheid en veiligheid
 • list plusLichtgewicht, gemakkelijk op te rollen en toch extreem sterk

Nadelen Sleepkabel Sleeptouw voor in de

 • list plusBeperkte lengte van 5 meter

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.03
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.73
Ik ben een avontuurlijke automobilist en ik weet hoe belangrijk het is om voorbereid te zijn op noodsituaties. Daarom is dit Sleepkabel Sleeptouw een absolute must-have accessoire voor elke auto. Met een lengte van 5 meter, een breedte van 5 centimeter en een maximale trekkracht van 8 ton, biedt dit touw de gemoedsrust die ik nodig heb bij het overwinnen van uitdagende terreinen of het helpen van andere voertuigen in noodsituaties.

Dit touw is gemaakt van duurzaam en flexibel polyester materiaal, waardoor het licht van gewicht is, gemakkelijk op te rollen en toch extreem sterk. Het opvallende fluorescerend groene kleur zorgt voor verhoogde zichtbaarheid en veiligheid, vooral bij nachtelijke reddingsoperaties. De drievoudig versterkte lusuiteinden met de nieuwe high-strength schakelhaak bieden een robuuste en duurzame constructie. En met de bijgevoegde sliphandschoenen heb ik altijd een stevige grip en extra bescherming tijdens het gebruik.

Het sleeptouw wordt geleverd met een handige opbergtas, waardoor het gemakkelijk op te bergen is in de kofferbak van mijn voertuig. Dit maakt het ideaal voor diverse toepassingen, waaronder het slepen van auto's, vrachtwagens, SUV's en terreinwagens, zowel op de weg als in off-road omgevingen. Bovendien is dit touw ook geschikt voor gebruik in de watersport.

Het is van cruciaal belang om de opgegeven maximale belasting niet te overschrijden om ongelukken te voorkomen, zoals ook vermeld in de productinformatie. Reguliere inspecties worden aanbevolen om ervoor te zorgen dat het touw naar behoren functioneert. Bij het gebruik van dit touw is het advies om langzaam en voorzichtig te trekken, wat de duurzaamheid van het touw bevordert en de veiligheid waarborgt.

Hoewel de beperkte lengte van 5 meter een belemmering kan vormen in bepaalde situaties waar een grotere afstand nodig is, zijn de veelzijdigheid, draagbaarheid en robuuste constructie van dit Sleepkabel Sleeptouw absoluut onmisbaar voor avontuurlijke chauffeurs en een geruststellende optie voor noodsituaties. 🚗

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 april in huis

Bekijk prijs

6. Auto sleepkabel tot 5000 kg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Auto sleepkabel tot 5000 kg

 • list plusHandig en betrouwbaar accessoire voor noodsituaties op de weg
 • list plusTrekcapaciteit van maximaal 5000 kg biedt de nodige kracht om gestrande voertuigen veilig te slepen
 • list plusLengte van ongeveer 3,5 meter zorgt voor een veilige afstand tussen voertuigen tijdens het slepen

Nadelen Auto sleepkabel tot 5000 kg

 • list plusLengte van 3,5 meter kan in bepaalde situaties onvoldoende zijn

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.27
Functionaliteit
8.32
Gebruiksgemak
8.16
Ik kan niet zonder de auto sleepkabel tot 5000 kg oranje! Dit handige en betrouwbare accessoire is mijn redding in noodsituaties op de weg. Met een trekcapaciteit van maximaal 5000 kg kan ik gestrande voertuigen veilig slepen. Het is een essentieel hulpmiddel dat elke automobilist zou moeten hebben voor het geval van pech.

Een van de beste eigenschappen van deze sleepkabel is de lengte van ongeveer 3,5 meter. Dat is precies genoeg om een veilige afstand tussen beide voertuigen te behouden tijdens het slepen. Zo voorkom ik dat de voertuigen te dicht bij elkaar komen en het risico op ongevallen wordt verminderd. Bovendien is de kabel gemaakt van stevig polyester, wat zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid.

De auto sleepkabel is uitgerust met stalen haken aan beide uiteinden, zodat ik de kabel gemakkelijk aan de voertuigen kan bevestigen. Deze stevige haken zorgen voor een veilige verbinding, zodat ik zonder problemen kan slepen. En het oranje kleurenschema van de kabel zorgt ervoor dat hij zelfs in slechte weersomstandigheden goed zichtbaar is, waardoor ik nog meer veiligheid heb.

Wat deze auto sleepkabel echt onderscheidt van andere merken is dat hij van het gerenommeerde merk Benson is. Benson staat bekend om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid op het gebied van auto-accessoires. Het feit dat deze sleepkabel van Benson is, geeft me het vertrouwen dat ik een hoogwaardig product heb dat lang meegaat.

Deze sleepkabel is niet alleen handig voor noodsituaties, maar ook voor het slepen van andere voertuigen zoals caravans of aanhangwagens. Hij biedt flexibiliteit en veelzijdigheid, waardoor het een waardevol accessoire is voor elke automobilist.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn om specifieke feedback te geven over dit product, kunnen we op basis van de beschrijving concluderen dat de auto sleepkabel tot 5000 kg oranje een betrouwbaar en duurzaam product is. Hij biedt de nodige trekkracht en veiligheid om gestrande voertuigen te slepen, dankzij de stevige stalen haken en de juiste lengte van de kabel.

Een mogelijke beperking van deze sleepkabel is dat de lengte van 3,5 meter niet altijd voldoende kan zijn. Voor grotere voertuigen of complexe sleepscenario's kan een langere kabel nodig zijn. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het overwegen van de aanschaf van deze sleepkabel.

Al met al is de auto sleepkabel tot 5000 kg oranje een betrouwbaar en handig accessoire dat elke automobilist zou moeten hebben. Hij biedt de nodige trekkracht, veiligheid en duurzaamheid om gestrande voertuigen te slepen. Het merk Benson voegt daar nog eens extra vertrouwen aan toe. Hoewel er beperkingen kunnen zijn wat betreft de lengte van de kabel, is dit product een goede keuze voor noodsituaties op de weg. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Sleepkabel Fluoriserend 5000kg 5 ton

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sleepkabel Fluoriserend 5000kg 5 ton

 • list plusFluoriserende oranje kleur voor betere zichtbaarheid, vooral 's avonds en 's nachts
 • list plusGeschikt voor belasting tot 5000kg, ideaal voor zware voertuigen
 • list plusGebruiksgemak door de twee haken met sluiting

Nadelen Sleepkabel Fluoriserend 5000kg 5 ton

 • list plusMaximale belasting van 5000kg mogelijk niet voldoende voor sommige zware voertuigen

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.66
Functionaliteit
7.67
Gebruiksgemak
8.37
De Sleepkabel Fluoriserend is een must-have accessoire voor iedereen die regelmatig de weg op gaat met zijn voertuig. Of je nu een professionele chauffeur bent of gewoon graag op avontuur gaat, deze sleepkabel zal jou niet in de steek laten.

Wat deze sleepkabel zo bijzonder maakt, is de opvallende fluoriserende oranje kleur. Hierdoor is de kabel vooral 's avonds en 's nachts beter zichtbaar. Dit vergroot de veiligheid op de weg, omdat andere weggebruikers de kabel gemakkelijker kunnen opmerken en het risico op ongelukken wordt verminderd. 🚗

Met een maximale belasting van 5000kg is deze kabel geschikt voor het slepen van zware voertuigen zoals SUV's, pick-up trucks en bestelwagens. De kabel heeft een lengte van 4 meter en een breedte van 5 cm, waardoor er voldoende ruimte is om de voertuigen veilig op afstand van elkaar te houden tijdens het slepen.

Het gebruiksgemak van deze sleepkabel wordt versterkt door de twee haken met sluiting. Deze haken hebben een opening van maximaal 2 cm, waardoor je ze gemakkelijk aan de sleepogen van voertuigen kunt bevestigen. De stevige nylonband zorgt ervoor dat de kabel duurzaam en betrouwbaar is.

Wat deze sleepkabel echt onderscheidt van zijn concurrenten, is de aandacht voor detail en kwaliteit. De fluoriserende kleur is een uniek kenmerk dat je niet vaak ziet bij sleepkabels. Hierdoor valt deze kabel op en is het de ideale keuze voor mensen die veiligheid op de weg belangrijk vinden.

Hoewel er geen informatie beschikbaar is over vorige modellen of edities van deze sleepkabel, is het duidelijk dat deze versie opmerkelijke verbeteringen heeft. De toevoeging van de fluoriserende kleur en de verbeterde haken met sluiting zijn belangrijke verbeteringen om rekening mee te houden.

Hoewel er geen gebruikersrecensies zijn, kunnen we vertrouwen op de technische specificaties en de beschrijving van de fabrikant om een goed beeld te krijgen van de prestaties van deze sleepkabel. Met een maximale belasting van 5000kg en een lengte van 4 meter voldoet deze kabel aan de behoeften van de meeste gebruikers.

Deze sleepkabel kan in verschillende situaties gebruikt worden. Of je nu vastzit in de modder tijdens een off-road avontuur of een vriend wilt helpen wiens auto is gestrand, deze kabel helpt je snel en effectief een voertuig te slepen.

Hoewel deze sleepkabel vele voordelen biedt, zijn er ook enkele mogelijke beperkingen om in gedachten te houden. De maximale belasting van 5000kg is mogelijk niet voldoende voor zeer zware voertuigen. Het is belangrijk om de specificaties van je voertuig te controleren voordat je deze kabel gebruikt.

Al met al is de Sleepkabel Fluoriserend een betrouwbare en veilige keuze voor iedereen die een sleepkabel nodig heeft. Het onderscheidt zich door de opvallende kleur en biedt handige functies zoals de haken met sluiting. Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, zijn de technische specificaties veelbelovend en geven ze vertrouwen in de prestaties van deze kabel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Carpoint Sleepkabel 3000KG

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sleepkabel 3000KG

 • list plusMaximale trekvermogen van 3000 kilogram
 • list plusVoldoende lengte en diameter voor algemeen gebruik
 • list plusSterk en betrouwbaar

Nadelen Carpoint Sleepkabel 3000KG

 • list plusKlein slot resulteert in onvoldoende bevestiging van de haak
 • list plusDunne kabel
 • list plusSlechte rubberen hoesjes

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.13
Functionaliteit
8.15
Gebruiksgemak
7.2
De Carpoint Sleepkabel 3000KG is gewoonweg fantastisch! Met deze betrouwbare sleepkabel kan ik moeiteloos auto's tot wel 3000 KG slepen. De extra sterke veiligheidshaken maken het bevestigen van de kabel supergemakkelijk. En het beste van alles? Hij wordt geleverd in een handige tas met rits, zodat ik hem altijd netjes kan opbergen.

Met zijn indrukwekkende trekvermogen van 3000 kilogram en een lengte van 3 meter is deze sleepkabel gewoonweg onverslaanbaar. En met een diameter van 14 mm is hij ook nog eens ontzettend stevig en duurzaam. Ik zorg er altijd voor dat ik de uiteinden van de kabel aan de juiste afsleeppunten bevestig, zoals aangegeven in het instructieboekje van de auto.

Natuurlijk is het belangrijk om geen auto te slepen als de verlichting, remmen of stuurinrichting defect zijn. En zorg er altijd voor dat de sleepkabel strak blijft, anders kan het slepen lastig worden of kan de kabel zelfs breken. Ik houd ook altijd goed in de gaten wat het trekkende voertuig doet en rem op tijd als dat nodig is.

Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat het slot van de Carpoint Sleepkabel 3000KG een beetje aan de kleine kant is, waardoor de haak niet goed vast blijft zitten. Dat kan natuurlijk vervelend zijn. Anderen vonden de kabel iets te dun en de rubberen hoesjes van matige kwaliteit. Maar ondanks deze kleine minpuntjes zijn er ook gebruikers die zweren bij de oersterke kwaliteit van deze kabel.

Al met al is de Carpoint Sleepkabel 3000KG een geweldig en betrouwbaar product om auto's mee te slepen. Hij heeft een indrukwekkende treksterkte en wordt geleverd in een handige opbergtas. Maar het is wel belangrijk om rekening te houden met de mogelijke minpunten, zoals het kleine slot en de dunne kabel. Dus denk daar goed over na voordat je tot aankoop overgaat. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Carpoint Sleepkabel Stretch 2800Kg

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sleepkabel Stretch 2800Kg

 • list plusEen elastisch ontwerp maakt het slepen van voertuigen gemakkelijker
 • list plusGoede kwaliteit en werkt goed
 • list plusWordt geleverd met handige veiligheidshaken en een opbergzak

Nadelen Carpoint Sleepkabel Stretch 2800Kg

 • list plusNiet geschikt voor auto's met defecte lichten, remmen of stuurinrichting
 • list plusMoet worden bevestigd aan de juiste afsleeppunten van de auto en niet aan de bumper
 • list plusNiet toegestaan in België waar een sleepstang verplicht is

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.12
Functionaliteit
7.38
Gebruiksgemak
7.4
De Sleepkabel Stretch 2800Kg is echt een handige elastische sleepkabel, perfect voor het slepen van auto's tot wel 2800 kilogram. Met zijn supersterke veiligheidshaken kan ik de kabel snel en veilig bevestigen. En het beste is dat hij wordt geleverd in een handige tas met rits, zodat ik hem gemakkelijk kan opbergen.

Wat deze sleepkabel echt onderscheidt, is zijn elastische ontwerp. In zijn normale toestand is de kabel ongeveer 1,5 meter lang, maar hij kan zich uitrekken tot wel 4 meter als hij gespannen is. Dat maakt het slepen van voertuigen zo veel makkelijker en handiger.

De Sleepkabel Stretch 2800Kg heeft een maximale trekkracht van 2800 kilogram, wat betekent dat hij geschikt is voor de meeste auto's. Maar let op, hij mag niet gebruikt worden voor auto's met kapotte lichten, remmen of stuurinrichting. En vergeet niet om de kabel aan de juiste sleepogen van de auto te bevestigen en niet aan de bumper.

Veel gebruikers zijn erg tevreden over deze sleepkabel. Ze prijzen de kwaliteit van de kabel en vinden dat hij goed werkt. Een gebruiker merkte zelfs op dat de kabel aan al zijn verwachtingen voldoet en superhandig is in gebruik.

Het is wel belangrijk om te weten dat in België een sleepstang verplicht is en dat een sleepkabel zoals deze niet is toegestaan. Maar dat doet niets af aan de kwaliteit van dit product zelf.

Voor mensen die regelmatig voertuigen moeten slepen, is de Sleepkabel Stretch 2800Kg echt ideaal. Het elastische ontwerp zorgt voor een veilig en gemakkelijk sleepproces. En de kabel is van topkwaliteit, met handige veiligheidshaken en een handige opbergtas.

Let wel op, deze sleepkabel is niet geschikt voor auto's met kapotte lichten, remmen of stuurinrichting. En vergeet niet om de juiste bevestigingspunten van de auto te gebruiken, niet de bumper.

Al met al is de Sleepkabel Stretch 2800Kg een betrouwbare en handige sleepkabel, en ook nog eens betaalbaar. Het elastische ontwerp en de sterke veiligheidshaken maken hem perfect voor het slepen van voertuigen tot 2800 kilogram.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Carpoint Sleepkabel 5000KG

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sleepkabel 5000KG

 • list plusMaximaal trekvermogen van 5000 kilogram, geschikt voor diverse autogroottes.
 • list plusExtra sterke veiligheidshaken voor snelle en stevige bevestiging.
 • list plusGeleverd in handige tas met rits voor gemakkelijke opslag en transport.

Nadelen Carpoint Sleepkabel 5000KG

 • list plusLengte van 3 meter kan in sommige situaties te kort zijn.

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.49
Functionaliteit
7.32
Gebruiksgemak
6.61
De Carpoint Sleepkabel 5000KG is een must-have voor elke automobilist die graag voorbereid is op onverwachte situaties. Met een indrukwekkend maximaal trekvermogen van 5000 kilogram is deze sleepkabel geschikt voor auto's van diverse groottes, waardoor het een veelzijdige en praktische tool is. De extra sterke veiligheidshaken maken het eenvoudig om de sleepkabel snel en stevig te bevestigen, terwijl de lengte van 3 meter voldoende speling biedt om de benodigde afstand tussen de voertuigen te behouden.

Wat deze sleepkabel onderscheidt, is de aandacht voor veiligheid en gebruiksgemak. De aanbevelingen om beide uiteinden van de sleepkabel aan het daarvoor bestemde afsleeppunt van de auto te bevestigen, in plaats van aan de bumper, getuigen van een grondig begrip van de juiste technieken voor het slepen. Bovendien wordt de sleepkabel geleverd in een handige tas met rits, waardoor deze netjes kan worden opgeborgen en gemakkelijk kan worden meegenomen in de auto.

De diameter van 18mm en de hoogwaardige materialen waaruit de sleepkabel is vervaardigd, dragen bij aan de betrouwbaarheid en duurzaamheid ervan. Het is essentieel om op te merken dat deze sleepkabel niet bedoeld is voor gebruik bij auto's met defecte lichten, remmen of stuurinrichting. Dit benadrukt het belang van verantwoord gebruik en veiligheid bij het slepen van voertuigen.

Een mogelijke beperking van deze sleepkabel is de lengte van 3 meter, die in sommige situaties mogelijk te kort kan zijn, vooral bij het slepen op ruw terrein of in lastige omstandigheden. Voor gebruikers die behoefte hebben aan meer speling, kan een langere variant een overweging zijn.

Al met al biedt de Carpoint Sleepkabel 5000KG een solide en betrouwbare oplossing voor automobilisten die op zoek zijn naar een sleepkabel met een hoog trekvermogen en aandacht voor veiligheid. De combinatie van stevigheid, gebruiksgemak en draagbaarheid maakt het een waardevolle aanvulling op de uitrusting van elke auto, voor zowel dagelijks gebruik als voor noodsituaties.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Sleepkabels. Er zijn namelijk 1916 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!