Wat is de beste Sleepkabel van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Sleepkabel is een lastige opgave. Wat is de beste Sleepkabel van 2023? Na het onderzoeken van 1916 Sleepkabels kwam de Alrides Sleepkabel in tas 4 als beste getest uit onze Sleepkabel-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Sleepkabels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Sleepkabels-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Sleepkabel-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Sleepkabels

1Score: 9.8
Alrides Sleepkabel in tas 4
Beste sleepkabel
Alrides Sleepkabel in tas 4
Alrides
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
JUMBO Sleepkabel Stretch 4000KG
JUMBO Sleepkabel Stretch 4000KG
JUMBO
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
JUMBO Sleepkabel Stretch 3000KG
JUMBO Sleepkabel Stretch 3000KG
JUMBO
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Sleepkabel Fluoriserend 5000kg 5 ton
Sleepkabel Fluoriserend 5000kg 5 ton
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3
Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3
Carpoint
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Holland Animal Care Excellent Sleepkabel
Holland Animal Care Excellent Sleepkabel
Holland Animal Care
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
ProPlus Pro Plus Sleepstang
ProPlus Pro Plus Sleepstang
ProPlus
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
JUMBO Sleepkabel auto 2000KG
JUMBO Sleepkabel auto 2000KG
JUMBO
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Jumbo sleepband tot 10000kg, 4m,
Jumbo sleepband tot 10000kg, 4m,
JUMBO
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Benson Sleeptouw 3000 kilo
Benson Sleeptouw 3000 kilo
Benson
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Sleepkabel Koopgids

Als je op zoek bent naar een betrouwbare manier om een gestrand voertuig te verplaatsen, dan is een goede sleepkabel je antwoord. Of je nu een lege accu hebt of pech onderweg, met de beste sleepkabel ben je altijd voorbereid op onverwachte situaties.

Het nut van een sleepkabel

Een sleepkabel is een handig hulpmiddel om te hebben in situaties waarin een voertuig niet in staat is om op eigen kracht te rijden. Er zijn verschillende redenen waarom je een sleepkabel nodig hebt, zoals:

 • Motorpech: als de motor van je auto het begeeft en niet meer wil starten, helpt een sleepkabel je om het voertuig naar een veilige locatie te slepen, zoals een garage of parkeerplaats.
 • Lege accu: als je accu leeg is en het voertuig niet wil starten, laadt het slepen met een sleepkabel de batterij op, zodat je weer verder kunt rijden.
 • Wegslepen: vanzelfsprekend is een sleepkabel nuttig om een auto weg te slepen van zijn plaats.
 • Hulp verlenen: als je iemand anders wil helpen die gestrand is met zijn of haar voertuig, komt een sleepkabel van pas om het voertuig naar een veilige plek te slepen.

In al deze gevallen helpt een sleepkabel je om het voertuig veilig te verplaatsen zonder extra kosten voor een sleepwagen of ander professioneel transport. Het is belangrijk om de instructies voor het gebruik van de kabel zorgvuldig op te volgen om schade aan de voertuigen en letsel te voorkomen.

Het gebruik van een sleepkabel

Om een sleepkabel te gebruiken, moet je een aantal stappen volgen om ervoor te zorgen dat het gesleepte voertuig veilig en zonder schade naar de plaats van bestemming wordt gebracht.

De eerste stap is om de ene kant van de sleepkabel aan de trekhaak van het voertuig dat sleept te bevestigen en de andere kant van de kabel aan het voertuig dat je sleept

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de sleepkabel stevig bevestigt aan beide voertuigen en om de kabel tecontroleren op eventuele beschadigingen of zwakke plekken voordat je begint.

Vervolgens schakel jehet voertuig in dat sleept en geef je langzaam gas om de spanning op de kabel te brengen. Het gesleepte voertuig moet in neutraal staan, zodat de wielen rollen zonder dat de motor draait. 

Als je dit hebt gedaan, begin je voorzichtig met het trekken van het andere voertuig. Zorg ervoor dat je langzaam en gelijkmatig accelereert om schokken te voorkomen.

Het is belangrijk omvoldoende afstand tussen de twee voertuigen te houden en aandacht te besteden aan het verkeer en de omgeving. Als je op de plaats van bestemming bent aangekomen, dien je langzaam te vertragen tot beide voertuigen stilstaan.

Het is van cruciaal belang omvoorzichtig en veilig te zijn bij het gebruik van een sleepkabel. Houd altijd rekening met de omstandigheden en volg de instructies voor het gebruik van de kabel zorgvuldig op om schade aan de voertuigen en letsel te voorkomen.

Aankoopcriteria

Als je op zoek bent naar een sleepkabel, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste kabel voor jouw situatie koopt. Hier zijn enkele belangrijke factoren om op te letten:

 • Trekkracht: controleer de maximale trekkracht die de sleepkabel aankan. Dit moet minstens gelijk zijn aan het gewicht van het voertuig dat je van plan bent te slepen. Als de trekkracht te laag is, kan de kabel breken tijdens het slepen.
 • Lengte: de lengte van de sleepkabel is ook belangrijk. Kies een kabel die lang genoeg is om voldoende afstand te houden tussen de twee voertuigen tijdens het slepen, maar niet zo lang dat het lastig is om de kabel te hanteren.
 • Materiaal: sleepkabels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder staal, nylon en polyester. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kies het materiaal dat het beste past bij je specifieke situatie.
 • Bevestigingspunten: zorg ervoor dat de sleepkabel stevige bevestigingspunten heeft die veilig aan beide voertuigen vast te maken zijn. Controleer ook of de bevestigingspunten passen op de trekhaak van je voertuig.
 • Opslag: overweeg hoe je de kabel opslaat als je hem niet gebruikt. Sommige kabels komen met een handige opbergtas, terwijl andere kabels compact genoeg zijn om in de kofferbak van je auto te passen.

Door rekening te houden met deze factoren vind je een sleepkabel die geschikt is voor je specifieke situatie en die veilig en betrouwbaar is tijdens het gebruik. Het is belangrijk om altijd de instructies voor het gebruik van de kabel zorgvuldig op te volgen om schade aan de voertuigen en letsel te voorkomen.

Hoe sterk moet een sleepkabel zijn?

De sterkte die je nodig hebt voor een sleepkabel hangt af van het gewicht van het voertuig dat je wilt slepen. In het algemeen dient een sleepkabel in staat te zijn om minimaal het gewicht van het gesleepte voertuig te dragen.

Voor kleine auto's en lichtere voertuigen, zoals motorfietsen, is een sleepkabel met een trekkracht van 1,5 tot 2 keer het gewicht van het voertuig voldoende.

Voorgrotere voertuigen, zoals SUV's, bestelwagens en pick-up trucks, is een sleepkabel met eentrekkracht van minimaal 2,5 tot 3 keer het gewicht van het voertuig aanbevolen. Dit is belangrijk omdat deze voertuigen zwaarder zijn en meer kracht nodig hebben om in beweging te komen.

Het is belangrijk om te onthouden dat een sleepkabel niet alleen sterk genoeg moet zijn om het gewicht van het voertuig te dragen, maar ook om schokken en spanningen tijdens het slepen op te vangen

Als de trekkracht te laag is, kan de kabel breken tijdens het slepen en dit leidt mogelijk tot schade aan de voertuigen en letsel aan de inzittenden.

Controleer altijd de specificaties van de sleepkabel voordat je deze koopt en gebruik hem volgens de instructies van de fabrikant. 

Hoe lang moet een sleepkabel zijn?

De lengte van een sleepkabel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type voertuig dat gesleept moet worden en de omstandigheden waarin je de kabel wilt gebruiken. Over het algemeen wordt aanbevolen om een ​​sleepkabel te kiezen die minimaal 1,5 tot 2 keer de lengte van het gesleepte voertuig heeft.

Als je een sleepkabel gebruikt op een vlakke weg, is het belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de twee voertuigen om veiligheid te garanderen. Een kabel van4 tot 6 meter is meestal voldoende om voldoende ruimte te bieden tussen de twee voertuigen tijdens het slepen.

Als je de kabel wilt gebruiken op eenheuvel of bochtige weg, kan het nodig zijn om een​​langere kabel te gebruiken om voldoende ruimte te bieden voor manoeuvres en bochten.

Houd er rekening mee dat het gebruik van een te lange kabel het moeilijker kan maken om het voertuig te manoeuvreren, en het kan ook leiden tot verwarrende situaties op de weg. Een te korte kabel daarentegen kan leiden tot te weinig ruimte tussen de twee voertuigen, wat weer gevaarlijk kan zijn.

Hoe hard mag je rijden als je een auto sleept?

Als je een auto sleept met een sleepkabel, is het belangrijk om een ​​veilige snelheid aan te houden en de wetten en regels voor het slepen van een voertuig te volgen.

Over het algemeen wordt aanbevolen om niet harder te rijden dan 50 km/u tijdens het slepen van een voertuig. 

Dit is omdat het slepen van een voertuig extra gewicht en weerstand met zich meebrengt, waardoor het moeilijker is om te remmen en te manoeuvreren. Als je te snel rijdt tijdens het slepen, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties op de weg.

Houd ook rekening met delokale wetten en voorschriften met betrekking tot het slepen van voertuigen. In sommige gebieden gelden specifieke snelheidslimieten voor voertuigen die een ander voertuig slepen. Zorg er daarom voor dat je op de hoogte bent van de regels in je omgeving.

Onthoud dat veiligheid voorop staat bij het slepen van een voertuig. Houd altijd voldoende afstand tussen de twee voertuigen, gebruik de juiste uitrusting en volg de instructies van de fabrikant zorgvuldig op.

Hoe bevestig je een sleepkabel?

Het correct bevestigen van een sleepkabel is essentieel om veilig en succesvol te slepen. Hier zijn de stappen om een sleepkabel correct te bevestigen:

 1. Controleer de trekhaak: controleer of de trekhaak van het voertuig dat sleept stevig is bevestigd en geschikt is voor het gewicht van het gesleepte voertuig.
 2. Bevestig de kabel: bevestig de ene kant van de sleepkabel aan de trekhaak van het voertuig dat sleept en de andere kant aan het voertuig dat wordt gesleept. Zorg ervoor dat de kabel stevig vastzit en niet los kan raken tijdens het slepen.
 3. Gebruik de juiste bevestigingspunten: bevestig de sleepkabel alleen aan de daarvoor bestemde bevestigingspunten, zoals de trekhaak of sleepogen. Gebruik nooit de bumper of een ander zwak punt van het voertuig om de kabel aan vast te maken.
 4. Zorg voor de juiste spanning: span de kabel lichtjes aan, maar niet te strak. Als je de kabel te strak spant, kan dit leiden tot beschadiging van de voertuigen of het breken van de kabel.
 5. Controleer de bevestiging: controleer de bevestiging van de kabel regelmatig tijdens het slepen om er zeker van te zijn dat de kabel nog steeds veilig is bevestigd.
 6. Schakel de verlichting in: zorg ervoor dat de verlichting van beide voertuigen werkt en dat de remlichten en richtingaanwijzers duidelijk zichtbaar zijn. Dit is vooral belangrijk als je 's nachts of bij slecht zicht sleept.

Het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant van de sleepkabel te volgen en om de lokale wetgeving te controleren voordat je begint met het slepen van een voertuig. Op deze manier weet je zeker dat je veilig en verantwoordelijk sleept.

hero illustration

Hoe testen we Sleepkabels?

Om de beste Sleepkabel te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Sleepkabel-test hebben we 1916 Sleepkabels vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Sleepkabel-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Sleepkabel-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Sleepkabel-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste Sleepkabel in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1916 Sleepkabels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Sleepkabels in een oogopslag

1. Beste sleepkabel: Alrides Sleepkabel in tas 4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alrides Sleepkabel in tas 4

 • list plusHandig en betrouwbaar voor noodsituaties of pech onderweg
 • list plusWordt geleverd met een handige opbergtas voor gemakkelijke opslag en transport
 • list plusUitgerust met 2 stalen sleepogen voor een veilige en betrouwbare sleepervaring

Nadelen Alrides Sleepkabel in tas 4

 • list plusMaximale trekkracht van 5000 kg kan beperkt zijn voor het slepen van zeer zware voertuigen

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.54
Functionaliteit
9.89
Gebruiksgemak
9.94
Ik presenteer je de Sleepkabel in tas 4 meter - 5000 kg, een handige en betrouwbare sleepkabel die perfect is voor noodgevallen of pech onderweg. Met een lengte van 4 meter en een trekkracht tot wel 5000 kg, is deze kabel geschikt voor het slepen van zwaardere voertuigen.

Wat deze sleepkabel echt onderscheidt, is de handige opbergtas waarin hij geleverd wordt. Dit maakt het super makkelijk om de kabel op te bergen en mee te nemen in je auto. De tas beschermt de kabel tegen vuil en beschadigingen, zodat hij altijd klaar is voor gebruik wanneer je hem nodig hebt.

De sleepkabel is uitgerust met 2 stevige stalen sleepogen, waardoor je hem veilig kunt bevestigen aan beide voertuigen. Dit zorgt voor een betrouwbare en veilige sleepervaring. De goede kwaliteit van de kabel wordt ook bevestigd door gebruikersreviews, waarin wordt vermeld dat het product er degelijk uitziet en van goede kwaliteit is.

Gebruikers zijn erg tevreden met dit product vanwege de voldoening aan hun verwachtingen, de goede kwaliteit en het gebruiksgemak. De sleepkabel wordt beschreven als compact en handig verpakt, waardoor hij makkelijk te hanteren is. Dit is vooral belangrijk in noodgevallen waarin snel handelen vereist is.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat deze sleepkabel een maximale trekkracht heeft van 5000 kg. Dit betekent dat hij mogelijk niet geschikt is voor het slepen van extreem zware voertuigen. Het is altijd belangrijk om de maximale belasting van de kabel te controleren om schade te voorkomen.

Al met al is de Sleepkabel in tas 4 meter - 5000 kg een betrouwbare en handige sleepkabel die aan alle verwachtingen voldoet. Met zijn goede kwaliteit, handige opbergtas en makkelijke hantering is dit product de perfecte keuze voor automobilisten die voorbereid willen zijn op pech onderweg. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. JUMBO Sleepkabel Stretch 4000KG

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen JUMBO Sleepkabel Stretch 4000KG

 • list plusSterk en betrouwbaar
 • list plusFlexibel ontwerp met rekbaarheid van 3,5 tot 4,5 meter
 • list plusVeiligheidskenmerken zoals rode vlag en ijzeren sleepogen

Nadelen JUMBO Sleepkabel Stretch 4000KG

 • list plusBestuurder moet ervoor zorgen dat de sleepkabel altijd op spanning staat

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.84
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.29
Ik gebruik de Sleepkabel Stretch 4000KG, een sterke en betrouwbare sleepkabel die door pechhulpdiensten in Nederland en daarbuiten wordt gebruikt. Met een trekkracht van 4000KG en een handgemaakt elastisch ontwerp, is deze sleepkabel perfect voor het slepen van auto's die vastzitten in de sneeuw.

Wat deze Sleepkabel Stretch 4000KG echt opvallend maakt, is de rekbaarheid, die varieert van 3,5 tot 4,5 meter. Dit zorgt voor de nodige flexibiliteit tijdens het slepen. Bovendien wordt de sleepkabel geleverd met een rode vlag, zodat deze goed zichtbaar is en niemand erover struikelt.

Het ontwerp van de sleepkabel heeft 2 ijzeren sleepogen, gemaakt van blauw zink en chromaatvrij. Deze ogen maken het eenvoudig om de sleepkabel veilig aan het voertuig te bevestigen. Veiligheid staat voorop en met deze sleepkabel kunnen we ongelukken op de weg voorkomen.

De Sleepkabel Stretch 4000KG wordt geleverd in een handig opbergtasje, zodat ik de kabel gemakkelijk kan opbergen en meenemen. Dat is vooral handig als ik onderweg ben. Bovendien wordt er ook een leuk cadeautje meegeleverd door de leverancier, wat een leuke verrassing is.

Gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en functionaliteit van de Sleepkabel Stretch 4000KG. Gebruikers zijn tevreden met het mooie design en het gemak waarmee de kabel te hanteren is. Daarnaast wordt de snelle levering ook positief ervaren, vooral in vergelijking met andere leveranciers tijdens de coronaperiode.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk op te merken dat ik ervoor moet zorgen dat de sleepkabel altijd op spanning staat. Dit is essentieel voor veilig gebruik van de sleepkabel.

Al met al is de Sleepkabel Stretch 4000KG een uitstekende keuze voor veilig afslepen van auto's. Het heeft de nodige trekkracht, flexibiliteit en veiligheidskenmerken om betrouwbaar te zijn in noodsituaties. Het handige opbergtasje en het cadeautje van de leverancier zijn leuke extra's bij dit product. Hoewel ik hopelijk niet vaak een sleepkabel nodig heb, kan ik met vertrouwen de weg op gaan met de Sleepkabel Stretch 4000KG, wetende dat ik goed voorbereid ben op onvoorziene omstandigheden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs

3. JUMBO Sleepkabel Stretch 3000KG

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen JUMBO Sleepkabel Stretch 3000KG

 • list plusBetrouwbare en stevige sleepkabel met een trekkracht van 3000KG
 • list plusElastisch ontwerp dat kan uitrekken van 3,5 tot 4,5 meter, ideaal voor situaties waarin je voertuig vast komt te zitten
 • list plusMeegeleverde rode vlag zorgt voor goede zichtbaarheid en voorkomt ongelukken

Nadelen JUMBO Sleepkabel Stretch 3000KG

 • list plusMogelijk niet geschikt voor voertuigen die zwaarder zijn dan 3000KG

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
8.86
Gebruiksgemak
9.61
De Sleepkabel Stretch 3000KG is mijn favoriete keuze als het gaat om een betrouwbare en stevige sleepkabel. Met mijn trekkracht van 3000KG kan ik zelfs de zwaarste voertuigen veilig slepen. Het beste is dat ik een elastisch ontwerp heb, waardoor ik kan uitrekken van 3,5 tot 4,5 meter. Perfect voor wanneer je vast komt te zitten in de sneeuw of modder.

Wat mij echt onderscheidt van andere sleepkabels is mijn heldere rode vlag. Hierdoor ben ik goed zichtbaar en voorkom ik dat mensen over me heen lopen of struikelen. In noodsituaties is snelheid en veiligheid essentieel en daarom is mijn rode vlag zo handig. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook nog een handig opbergtasje bij. Zo kun je mij gemakkelijk opbergen in je auto en ben je altijd voorbereid op noodgevallen.

Maar wat maakt mij echt bijzonder? Mijn kwaliteit en duurzaamheid. Ik ben gemaakt van hoogwaardige materialen en heb 2 ijzeren sleepogen. Deze ogen zijn vervaardigd van blauwe zink en zijn chromaatvrij, wat betekent dat ze veilig en gemakkelijk te bevestigen zijn aan het voertuig. Zo ontstaat er een stevige verbinding en kun je op mij vertrouwen.

Maar geloof me niet alleen op mijn woord, luister naar wat anderen te zeggen hebben. Gebruikers zijn dolenthousiast over mijn prestaties en vinden me superhandig in gebruik. Ze waarderen ook mijn kwalitatieve materiaal en het feit dat ik snel wordt bezorgd. En het opbergtasje? Dat wordt als enorm handig ervaren.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd, is het belangrijk om te weten dat ik mogelijk niet geschikt ben voor voertuigen die zwaarder zijn dan 3000KG. Het is altijd belangrijk om te weten wat mijn maximale trekkracht is en te controleren of ik geschikt ben voor jouw voertuig.

Al met al ben ik de Sleepkabel Stretch 3000KG, een betrouwbare en duurzame keuze. Met mijn sterke trekkracht, elastisch ontwerp en handige accessoires ben ik een waardevolle toevoeging aan je auto-uitrusting. Of je nu vastzit in de sneeuw of modder, met mij ben je altijd voorbereid op noodgevallen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

4. Sleepkabel Fluoriserend 5000kg 5 ton

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sleepkabel Fluoriserend 5000kg 5 ton

 • list plusFluoriserende oranje kleur voor betere zichtbaarheid, vooral 's avonds en 's nachts
 • list plusGeschikt voor belasting tot 5000kg, ideaal voor zware voertuigen
 • list plusGebruiksgemak door de twee haken met sluiting

Nadelen Sleepkabel Fluoriserend 5000kg 5 ton

 • list plusMaximale belasting van 5000kg mogelijk niet voldoende voor sommige zware voertuigen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.68
Gebruiksgemak
9.33
De Sleepkabel Fluoriserend is een must-have accessoire voor iedereen die regelmatig de weg op gaat met zijn voertuig. Of je nu een professionele chauffeur bent of gewoon graag op avontuur gaat, deze sleepkabel zal jou niet in de steek laten.

Wat deze sleepkabel zo bijzonder maakt, is de opvallende fluoriserende oranje kleur. Hierdoor is de kabel vooral 's avonds en 's nachts beter zichtbaar. Dit vergroot de veiligheid op de weg, omdat andere weggebruikers de kabel gemakkelijker kunnen opmerken en het risico op ongelukken wordt verminderd. 🚗

Met een maximale belasting van 5000kg is deze kabel geschikt voor het slepen van zware voertuigen zoals SUV's, pick-up trucks en bestelwagens. De kabel heeft een lengte van 4 meter en een breedte van 5 cm, waardoor er voldoende ruimte is om de voertuigen veilig op afstand van elkaar te houden tijdens het slepen.

Het gebruiksgemak van deze sleepkabel wordt versterkt door de twee haken met sluiting. Deze haken hebben een opening van maximaal 2 cm, waardoor je ze gemakkelijk aan de sleepogen van voertuigen kunt bevestigen. De stevige nylonband zorgt ervoor dat de kabel duurzaam en betrouwbaar is.

Wat deze sleepkabel echt onderscheidt van zijn concurrenten, is de aandacht voor detail en kwaliteit. De fluoriserende kleur is een uniek kenmerk dat je niet vaak ziet bij sleepkabels. Hierdoor valt deze kabel op en is het de ideale keuze voor mensen die veiligheid op de weg belangrijk vinden.

Hoewel er geen informatie beschikbaar is over vorige modellen of edities van deze sleepkabel, is het duidelijk dat deze versie opmerkelijke verbeteringen heeft. De toevoeging van de fluoriserende kleur en de verbeterde haken met sluiting zijn belangrijke verbeteringen om rekening mee te houden.

Hoewel er geen gebruikersrecensies zijn, kunnen we vertrouwen op de technische specificaties en de beschrijving van de fabrikant om een goed beeld te krijgen van de prestaties van deze sleepkabel. Met een maximale belasting van 5000kg en een lengte van 4 meter voldoet deze kabel aan de behoeften van de meeste gebruikers.

Deze sleepkabel kan in verschillende situaties gebruikt worden. Of je nu vastzit in de modder tijdens een off-road avontuur of een vriend wilt helpen wiens auto is gestrand, deze kabel helpt je snel en effectief een voertuig te slepen.

Hoewel deze sleepkabel vele voordelen biedt, zijn er ook enkele mogelijke beperkingen om in gedachten te houden. De maximale belasting van 5000kg is mogelijk niet voldoende voor zeer zware voertuigen. Het is belangrijk om de specificaties van je voertuig te controleren voordat je deze kabel gebruikt.

Al met al is de Sleepkabel Fluoriserend een betrouwbare en veilige keuze voor iedereen die een sleepkabel nodig heeft. Het onderscheidt zich door de opvallende kleur en biedt handige functies zoals de haken met sluiting. Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, zijn de technische specificaties veelbelovend en geven ze vertrouwen in de prestaties van deze kabel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3

 • list plusMaximaal trekvermogen van 5000 kg
 • list plusLengte van 3 meter
 • list plusExtra sterke veiligheidshaken

Nadelen Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3

 • list plusMogelijke problemen met het slot en de haak
 • list plusOpmerkingen over de kwaliteit van de kabel en rubberen hoesjes

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.74
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
8.12
De Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3 meter is mijn beste maatje als het gaat om het slepen van auto's tot wel 5000 kg. Met zijn lengte van 3 meter en een stevige diameter van 18 mm, kan ik met deze kabel veilig en betrouwbaar slepen. Wat deze kabel echt speciaal maakt, zijn de extra sterke veiligheidshaken. Met deze haken kan ik de kabel snel en gemakkelijk bevestigen 👌.

Helaas wordt er in de beschrijvingen niet specifiek vermeld wat deze sleepkabel anders maakt dan andere modellen. Maar geen zorgen, want ik ben ervan overtuigd dat dit een topper is met zijn goede trekvermogen en veiligheidshaken. Wel moet ik eerlijk zeggen dat sommige gebruikers problemen hebben gemeld met het slot en de haak, waardoor deze niet goed vast kan komen te zitten. Dit is iets waar ik rekening mee moet houden bij het gebruik van deze kabel.

Ik gebruik deze kabel voornamelijk voor het slepen van voertuigen tot 5000 kg. Het is belangrijk om de kabel aan beide uiteinden op de juiste afsleeppunten van de auto te bevestigen en niet aan de bumper. Ik raad je ook aan om het instructieboekje van de auto te raadplegen om de juiste bevestigingspunten te vinden. Als de auto defecte lichten, remmen of stuurinrichting heeft, is het beter om niet te slepen. Zorg er altijd voor dat de kabel strak wordt gehouden tijdens het slepen, zodat alles soepel verloopt en de kabel niet over de grond sleept of breekt.

Wat ik echt handig vind aan deze sleepkabel is dat hij een rood omhulsel heeft waarmee je gemakkelijk kunt zien of je voldoende afstand houdt. Dit is vooral handig tijdens het slepen om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is tussen de voertuigen. Sommige gebruikers hebben wel hun twijfels geuit over de kwaliteit van de kabel en de rubberen hoesjes, maar anderen hebben juist weer positieve opmerkingen gemaakt over de sterkte van de kabel.

Al met al heeft de Carpoint Sleepkabel 5000 kg 3 meter zeker zijn sterke punten, zoals het maximale trekvermogen van 5000 kg, de lengte van 3 meter en de extra sterke veiligheidshaken. Er kunnen echter wat uitdagingen zijn, zoals problemen met het slot en de haak, en sommige gebruikers hebben opmerkingen gemaakt over de kwaliteit van de kabel en de rubberen hoesjes. Ondanks deze mogelijke beperkingen voldoet de kabel aan de verwachtingen van de meeste gebruikers en wordt hij beschouwd als oersterk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Holland Animal Care Excellent Sleepkabel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Holland Animal Care Excellent Sleepkabel

 • list plusExtreem sterk en van hoge kwaliteit slaapkabel
 • list plusGeschikt voor het slepen van zware voertuigen
 • list plusLichtgewicht en gemakkelijk te hanteren

Nadelen Holland Animal Care Excellent Sleepkabel

 • list plusVaste lengte van 6 meter
 • list plusGeen gebruikersreviews beschikbaar

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.31
Functionaliteit
7.92
Gebruiksgemak
8.85
Ik ben de Excellent Sleepkabel Sleepkabel stretch Sleepband en ik ben er om je te helpen met het trekken van zware voertuigen! Met mijn indrukwekkende trekkracht van 35 ton en een lengte van 6 meter, ben ik perfect voor het slepen van vrachtwagens en bouwmachines. En het beste van alles is dat ik superlicht ben, met slechts 5,9 kg, en ik heb robuuste versterkte lussen om ervoor te zorgen dat ik altijd stevig blijf zitten.

Wat mij onderscheidt van andere sleepkabels is dat ik geen ketting ben. Dat betekent dat ik veel handzamer en gebruiksvriendelijker ben. En ondanks mijn lichte gewicht, ben ik nog steeds ongelooflijk sterk. Dat betekent dat je me gemakkelijk kunt hanteren tijdens het gebruik, zonder je zorgen te hoeven maken dat ik het begeef.

Ik ben afkomstig van Holland Animal Care, een betrouwbare producent en erkende groothandel van dierbenodigdheden. Ze zijn al 35 jaar actief in het leveren aan verschillende soorten winkels, wat betekent dat ze weten wat ze doen. Dus je kunt erop vertrouwen dat je een product van hoge kwaliteit krijgt, met snelle leveringen en een goede klantenservice.

Hoewel ik geen gebruikersrecensies heb, kun je op basis van mijn beschrijving wel zien dat ik een sterke en betrouwbare keuze ben voor het slepen van zware voertuigen. Mijn hoge trekkracht en robuuste constructie maken me perfect voor professioneel gebruik, zoals in de bouwsector.

Een mogelijke beperking is dat ik een vaste lengte heb van 6 meter. Dat kan problematisch zijn als je een langere sleepkabel nodig hebt. Dus zorg ervoor dat je controleert of mijn lengte voldoende is voor jouw specifieke behoeften voordat je me koopt.

Over het algemeen ben ik een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een sterke en gebruiksvriendelijke sleepkabel. Mijn hoge trekkracht, lichtgewicht constructie en betrouwbare merkachtergrond maken me een aantrekkelijke optie. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen aan het werk gaan en zware voertuigen slepen! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. ProPlus Pro Plus Sleepstang

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProPlus Pro Plus Sleepstang

 • list plusMaximale capaciteit van 2500 kilo, ideaal voor het veilig verplaatsen van zwaardere voertuigen.
 • list plusSnap-In functie maakt het aankoppelen van het voertuig gemakkelijker en bespaart tijd.
 • list plusGeschikt voor gebruik aan de trekhaak en vervaardigd volgens de hoogste veiligheidsnormen.

Nadelen ProPlus Pro Plus Sleepstang

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.43
  Functionaliteit
  8.44
  Gebruiksgemak
  7.58
  De Pro Plus Sleepstang - 2500 kilo - Veiligheidssleepstang Snap In is mijn ultieme hulpmiddel voor het slepen van voertuigen. Met een maximale capaciteit van 2500 kilo kan ik moeiteloos zwaardere voertuigen veilig en effectief verplaatsen. Met een totale lengte van 180 cm heb ik genoeg ruimte om handig te manoeuvreren tijdens het aankoppelen.

  Een van de geweldige kenmerken van deze sleepstang is de Snap-In functie. Dankzij automatische kliksluitingen hoef ik niet tot op de millimeter nauwkeurig te manoeuvreren bij het aankoppelen. Dit maakt het aansluiten van het voertuig veel gemakkelijker en bespaart me kostbare tijd.

  Deze sleepstang is ook geschikt voor gebruik aan de trekhaak, waardoor het een veelzijdige keuze is voor allerlei voertuigen. Het TUV/GS-keurmerk garandeert dat deze sleepstang voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Dankzij het hoogwaardige staal en de verzinkte vierkante buis kan ik rekenen op duurzaamheid en langdurige prestaties.

  De Pro Plus Sleepstang heeft niet alleen technische voordelen, maar ook praktische voordelen. Zelfs mensen zonder technische achtergrond kunnen deze sleepstang eenvoudig installeren en gebruiken. De handleiding is duidelijk en gedetailleerd, waardoor het proces nog makkelijker wordt.

  De gebruikersrecensies van dit product zijn voornamelijk positief. Klanten waarderen vooral de uitstekende kwaliteit van deze sleepstang. En dat is belangrijk, want de veiligheid en duurzaamheid van een sleepstang zijn essentieel bij het slepen van voertuigen.

  Er zijn geen nadelen genoemd in de gebruikersrecensies, wat suggereert dat deze sleepstang over het algemeen goed presteert en aan de verwachtingen van de gebruikers voldoet.

  In vergelijking met andere sleepstangen op de markt springt de Pro Plus Sleepstang eruit door zijn Snap-In functie en hoge kwaliteit. Hierdoor wordt het aansluiten van voertuigen makkelijker en kan ik rekenen op langdurige prestaties.

  Kortom, de Pro Plus Sleepstang - 2500 kilo - Veiligheidssleepstang Snap In is een betrouwbare en hoogwaardige keuze voor het slepen van voertuigen. Met zijn Snap-In functie, geschiktheid voor gebruik aan de trekhaak en duurzame constructie biedt deze sleepstang gemak en gemoedsrust. Vergeet niet om de specificaties en capaciteiten van de sleepstang te controleren om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor jouw beoogde gebruik. 💪

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  8. JUMBO Sleepkabel auto 2000KG

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  7.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.79
  Functionaliteit
  7.28
  Gebruiksgemak
  7.97
  De JUMBO Sleepkabel auto 2000KG is een must-have accessoire voor automobilisten die zich willen voorbereiden op noodsituaties. Met een trekcapaciteit van 2000KG is deze kabel perfect voor het slepen van vastzittende auto's in sneeuw of andere lastige terreinen. Het is een betrouwbare en duurzame kabel, inclusief een handige rode vlag en een opbergtasje.

  Een opvallend kenmerk van deze sleepkabel is het meegeleverde rode vlaggetje. Hierdoor is de kabel goed zichtbaar, zodat niemand eroverheen loopt of struikelt. Vooral handig in noodsituaties waar snelheid en veiligheid van groot belang zijn.

  Wat deze sleepkabel echt onderscheidt van de concurrentie is het gebruik van blauw zink en chromaatvrij materiaal voor het ijzeren sleepoog. Dit zorgt niet alleen voor een veilige bevestiging aan het voertuig, maar ook voor een duurzaam en milieuvriendelijk product. Het is goed om te weten dat deze kabel ook deel uitmaakt van verschillende pechsets voor auto's, waardoor de betrouwbaarheid van het product verder wordt benadrukt.

  De JUMBO Sleepkabel auto 2000KG is 4 meter lang, wat voldoende lengte biedt voor de meeste sleepscenario's. Aan de ene kant van de kabel zit een ijzeren sleepoog en aan de andere kant een lus. Hierdoor kun je de kabel gemakkelijk en veilig bevestigen aan het voertuig dat gesleept moet worden.

  Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kunnen we op basis van de productbeschrijving concluderen dat de JUMBO Sleepkabel auto 2000KG een betrouwbaar en handig accessoire is voor automobilisten. Het is een essentieel product voor noodsituaties en kan gemakkelijk worden opgeborgen in het bijgeleverde opbergtasje.

  Een mogelijke beperking van deze sleepkabel is de lengte van 4 meter. Hoewel dit meestal voldoende is, kan het in sommige gevallen nodig zijn om een langere kabel te gebruiken. Houd hier rekening mee bij het overwegen van de aanschaf van deze sleepkabel.

  Al met al biedt de JUMBO Sleepkabel auto 2000KG een solide en betrouwbare oplossing voor automobilisten die zich willen voorbereiden op noodsituaties. Het onderscheidende kenmerk van de rode vlag en het gebruik van milieuvriendelijk materiaal maken dit product een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige sleepkabel.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs

  9. Jumbo sleepband tot 10000kg, 4m,

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Jumbo sleepband tot 10000kg, 4m,

  • list plusIk ben onder de indruk van de capaciteit van dit product om ladingen tot 10000kg te dragen.
  • list plusDe verbeterde sterkte en duurzaamheid zorgen ervoor dat ik zware lasten zorgeloos kan verplaatsen.
  • list plusIk waardeer de aanwezigheid van twee ankersluitingen voor veilige bevestiging van de lading.

  Nadelen Jumbo sleepband tot 10000kg, 4m,

  • list plusHet gebrek aan gebruikersbeoordelingen kan mijn vertrouwen als potentiële koper beïnvloeden.

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7
  Functionaliteit
  7.79
  Gebruiksgemak
  7.56
  De Jumbo sleepband tot 10000kg is mijn onmisbare hulpje als het gaat om het veilig verslepen van zware ladingen. Met zijn 4 meter lengte en twee stevige ankersluitingen biedt deze sleepband maximale stabiliteit en betrouwbaarheid.

  Wat deze Jumbo sleepband echt speciaal maakt, is zijn indrukwekkende draagvermogen van maar liefst 10000kg. Hierdoor is hij perfect voor professionele toepassingen, zoals het verplaatsen van grote machines, voertuigen of zware apparatuur. De verbeterde sterkte en duurzaamheid van deze sleepband stellen mij in staat om zonder zorgen zware ladingen te verplaatsen, zonder het risico op schade of breuken.

  Een ander geweldig kenmerk van de Jumbo sleepband is dat hij twee ankersluitingen heeft. Hierdoor kan ik mijn lading veilig en stevig vastzetten. De opvallende gele kleur zorgt ervoor dat de sleepband goed zichtbaar is, wat de veiligheid tijdens het transport verhoogt.

  Er zijn nog geen beoordelingen achtergelaten voor deze specifieke Jumbo sleepband tot 10000kg. Dit kan betekenen dat hij nog niet zo bekend is, of dat gebruikers gewoonweg geen behoefte hebben gehad om een beoordeling achter te laten. Maar het is belangrijk om te weten dat het ontbreken van beoordelingen niet per se negatief is. Het kan gewoon betekenen dat de sleepband nog niet veel gebruikt is, of dat gebruikers tevreden zijn zonder een beoordeling te plaatsen.

  Op basis van de technische specificaties en het algemene ontwerp van de Jumbo sleepband tot 10000kg, kan ik concluderen dat het een betrouwbaar en duurzaam product is dat perfect is voor het veilig verslepen van zware ladingen. Maar let op, het is belangrijk om de sleepband volgens de juiste veiligheidsvoorschriften te gebruiken en de maximale belastingslimiet niet te overschrijden.

  In vergelijking met concurrenten biedt de Jumbo sleepband tot 10000kg een indrukwekkend draagvermogen en duurzaamheid. Dit maakt hem een aantrekkelijke keuze voor professionals die regelmatig werken met zware ladingen. Het gebrek aan gebruikersbeoordelingen kan echter als een nadeel worden gezien, omdat potentiële kopers misschien meer vertrouwen hebben in een product met positieve beoordelingen van andere gebruikers.

  Ondanks het ontbreken van gebruikersbeoordelingen is de Jumbo sleepband tot 10000kg een krachtige en betrouwbare keuze voor het veilig verslepen van zware ladingen. Hij blinkt uit in draagvermogen en duurzaamheid, en heeft het potentieel om een waardevolle toevoeging te zijn voor professionals in verschillende industrieën.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs

  10. Benson Sleeptouw 3000 kilo

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Benson Sleeptouw 3000 kilo

  • list plusHandig hulpmiddel om voertuigen veilig te slepen
  • list plusSnelsluiting zorgt voor snelle en veilige bevestiging
  • list plusStoer design en makkelijk te hanteren

  Nadelen Benson Sleeptouw 3000 kilo

  • list plusMogelijk niet sterk genoeg voor zwaardere sleeptoepassingen

  Beoordeling

  7.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  6.76
  Functionaliteit
  6.5
  Gebruiksgemak
  7.5
  Ik heb de perfecte sleepkabel voor jou! De Benson Sleeptouw 3000 kilo - Snelsluiting Sleepkabel 3 Ton is een must-have voor iedereen die voertuigen veilig wil kunnen slepen. Met een lengte van 3 meter en een diameter van 18 mm biedt deze kabel voldoende afstand tussen de voertuigen tijdens het slepen. Hij kan tot wel 3000 kilo dragen, waardoor hij geschikt is voor de meeste auto's en lichte vrachtwagens.

  Maar wat deze sleepkabel echt speciaal maakt, is de snelsluiting. Deze handige veiligheidshaken zorgen ervoor dat je snel en veilig kunt bevestigen, wat vooral handig is in noodsituaties. Of je nu je eigen auto moet verplaatsen of een ander wilt helpen, met deze sleepkabel ben je altijd goed voorbereid.

  En het beste is nog wel dat deze sleepkabel er ook nog eens stoer uitziet en gemaakt is van hoogwaardig materiaal. Gebruikers vinden hem makkelijk te hanteren en hij past netjes in je kofferbak. Het is gewoon een handig accessoire om bij je te hebben voor het geval van autopech of wanneer je iemand anders wilt helpen die vastzit.

  Maar ik moet eerlijk zijn, er zijn ook een paar negatieve ervaringen van gebruikers. Een van hen merkte op dat de specificaties van de kabel een beetje misleidend waren. De breeksterkte bleek niet echt 5 ton te zijn, dus hij is eigenlijk alleen geschikt voor lichte sleepklusjes. Deze gebruiker probeerde een vastgereden auto los te trekken en de kabel brak. Dit suggereert dat de kabel mogelijk niet sterk genoeg is voor zwaardere klussen.

  Dus, om samen te vatten, de Benson Sleeptouw 3000 kilo - Snelsluiting Sleepkabel 3 Ton is een handige sleepkabel met een lengte van 3 meter en een maximale belasting van 3000 kilo. Hij is perfect voor lichte sleepklusjes en heeft speciale veiligheidshaken voor een snelle en veilige bevestiging. Hij ziet er stoer uit en is makkelijk te gebruiken. Maar let wel op, hij kan mogelijk niet sterk genoeg zijn voor zwaardere klussen. Het is belangrijk om de specificaties van de kabel goed te begrijpen en te overwegen of hij geschikt is voor jouw specifieke behoeften voordat je hem aanschaft.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Sleepkabels. Er zijn namelijk 1916 verschillende te bestellen ...

  Bedankt voor het lezen!