Wat is de beste schaafmachine van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het aanschaffen van een goede schaafmachine is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste schaafmachine van 2023? Na het testen van 270 schaafmachines kwam de Hyundai elektrische schaaf 950W 82 geen kleur als beste getest uit onze schaafmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de schaafmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 schaafmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame schaafmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste schaafmachines

1Score: 9.9
Hyundai elektrische schaaf 950W 82 geen kleur
Hyundai elektrische schaaf 950W 82 geen kleur
Hyundai
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider geen kleur
Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider geen kleur
Powerplus
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen geen kleur
FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen geen kleur
FERM
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
TROTEC Schaafmachine PPLS 10-750
TROTEC Schaafmachine PPLS 10-750
Trotec
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
FERM PPM1015P Professionele Schaafmachine 620W
Beste Schaafmachine voor professioneel gebruik
FERM PPM1015P Professionele Schaafmachine 620W
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Bosch PHO 2000 Schaafmachine op geen kleur
Bosch PHO 2000 Schaafmachine op geen kleur
Bosch
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Einhell Elektrische Schaafmachine TC-PL 750 geen kleur
Einhell Elektrische Schaafmachine TC-PL 750 geen kleur
Einhell
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Einhell Accu Schaafmachine TE-PL 18/82
Einhell Accu Schaafmachine TE-PL 18/82
Einhell
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine geen kleur
Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine geen kleur
Makita
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
DeWalt DCP580N 18V Li-Ion Accu geen kleur
DeWalt DCP580N 18V Li-Ion Accu geen kleur
DeWalt
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Schaafmachine Koopgids

Je hout prachtig schuren en bewerken doe je met de beste schaafmachines. Er zijn vele schaafmachines op de markt, daarom biedt deze koopgids hulp. Lees snel verder!

Wat is een schaafmachine en hoe werkt het?

Een schaafmachine is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om houten planken of balken vlak te maken en glad te schaven. Het bestaat uit een vlakke bodemplaat en een draaiende rol die is voorzien van scherpe messen. Het houten werkstuk wordt over de bodemplaat geschoven en door de draaiende rol geleid, waarbij de messen het hout afschaven en glad maken.

Er zijn verschillende soorten schaafmachines, waaronder handmatige schaafmachines en elektrische schaafmachines. Handmatige schaafmachines worden bediend door de gebruiker en hebben vaak een lange houten handgreep. Elektrische schaafmachines zijn aangedreven door een elektromotor en zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en modellen.

Het gebruik van een schaafmachine vereist enige oefening en vaardigheid om het hout nauwkeurig en gelijkmatig te kunnen schaven. Het is belangrijk om de schaafmachine goed af te stellen en te zorgen voor scherpe messen om een glad en vlak resultaat te bereiken. Schaafmachines zijn handige hulpmiddelen voor timmerwerk en kunnen worden gebruikt voor het schaven van houten planken, balken en zelfs deuren en kozijnen.

Verschillende soorten schaafmachines

Er zijn verschillende soorten schaafmachines die worden gebruikt voor het schaven en vlak maken van houten planken, balken en andere werkstukken. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende typen schaafmachines:

 • Handmatige schaafmachine: Dit is de eenvoudigste vorm van een schaafmachine en wordt met de hand bediend. Het heeft een lange houten handgreep en wordt gebruikt om houten werkstukken vlak en glad te schaven.
 • Elektrische handschaafmachine: Dit is een elektrisch aangedreven schaafmachine die in de hand wordt gehouden en wordt gebruikt om houten werkstukken snel en efficiënt te schaven. Het is handig voor het bewerken van kleinere werkstukken of voor het afschaven van een deur of raam.
 • Vlakschaafmachine: Dit is een stationaire schaafmachine die wordt gebruikt om grote houten werkstukken vlak te maken. Het heeft twee parallelle tafels en de houten werkstukken worden eroverheen gevoerd terwijl de messen het hout afschaven en vlak maken.
 • Dikteschaafmachine: Dit is een stationaire schaafmachine die wordt gebruikt om houten werkstukken te kalibreren en te schaven tot een bepaalde dikte. Het heeft een inlaattrechter waar de houten planken doorheen worden gevoerd en een uitlaattrechter waar de gezaagde planken uitkomen.
 • CNC-schaafmachine: Dit is een geautomatiseerde schaafmachine die met behulp van computerprogramma's en CNC-technologie nauwkeurige en complexe houtbewerkingen kan uitvoeren.

Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende typen schaafmachines die worden gebruikt in de houtbewerkingsindustrie en in timmerwerk. Elk type schaafmachine heeft zijn eigen toepassingen en kan worden gebruikt om verschillende soorten houten werkstukken te schaven en te bewerken.

Waar rekening mee houden bij aanschaf?

Bij het kiezen van een schaafmachine zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, zoals:

 • Grootte: De grootte van de schaafmachine is belangrijk, omdat het bepaalt hoe groot de houten werkstukken zijn die je kunt schaven. Als je grote balken of planken wilt schaven, dan heb je een grotere schaafmachine nodig.
 • Vermogen: Het vermogen van de schaafmachine is ook een belangrijke factor, omdat het bepaalt hoe snel en efficiënt je houten werkstukken schaaft. Als je vaak grote hoeveelheden hout moet schaven, dan heb je een schaafmachine met een hoog vermogen nodig.
 • Messen: De kwaliteit en scherpte van de messen is ook belangrijk bij het kiezen van een schaafmachine. Scherpe messen zorgen voor een gladder resultaat en een betere afwerking van het hout.
 • Veiligheid: Het is belangrijk om te kijken naar de veiligheidsvoorzieningen van de schaafmachine. Zo moet de machine bijvoorbeeld voorzien zijn van een veiligheidsschakelaar en moet het mogelijk zijn om de machine snel uit te schakelen in geval van nood.

Bewerken van verschillende houtsoorten

Een schaafmachine kan worden gebruikt voor het schaven van verschillende soorten hout. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de hardheid en dichtheid van het hout, omdat dit invloed kan hebben op het schaafresultaat en de levensduur van de messen.

Zachte houtsoorten zoals vurenhout en grenen zijn gemakkelijker te schaven dan hardere houtsoorten zoals eikenhout en beukenhout. Voor hardere houtsoorten zijn scherpe messen en een krachtigere schaafmachine nodig om het hout goed te schaven.

Bovendien is het belangrijk om de messen van de schaafmachine regelmatig te slijpen en af te stellen voor het beste schaafresultaat. Door de messen regelmatig te slijpen blijven ze scherp en voorkom je dat het hout gaat splinteren of dat er beschadigingen ontstaan.

Kortom, een schaafmachine kan worden gebruikt voor het schaven van verschillende soorten hout, maar het is belangrijk om rekening te houden met de hardheid en dichtheid van het hout en de messen regelmatig te onderhouden voor de beste resultaten.

hero illustration

Hoe testen we schaafmachines?

Om de beste schaafmachine te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze schaafmachine-test hebben we 270 schaafmachines vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze schaafmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze schaafmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne schaafmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste schaafmachine in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 270 schaafmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste schaafmachines in een makkelijke lijst

1. Hyundai elektrische schaaf 950W 82 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.9

• Ontdek de ongeëvenaarde kracht en veelzijdigheid van de Hyundai schaafmachine. Deze machine is ontworpen om indrukwekkende prestaties te leveren en is ideaal voor toepassingen waarbij een spaandiepte tot 4 mm vereist is. • Met de bijgeleverde zijgeleider kun je moeiteloos parallel schaven aan het houten werkstuk of sponningen maken voor specifieke projecten. De spaanuitworp kan aan beide zijden worden ingesteld, waardoor je de flexibiliteit hebt om de spaanafvoer naar wens aan te passen. • De solide aluminium voetplaat van de schaafmachine is uitgerust met drie V-vormige groeven, waardoor het eenvoudig is om randen af te schuinen en vlakke resultaten te behalen. Dit zorgt voor een professionele afwerking van je werkstukken. • De ergonomische handgreep en de softgrip bieden een veilige, comfortabele en stevige grip tijdens het gebruik van de schaafmachine. Dit zorgt voor optimale controle en precisie bij elke beweging. • Bij de schaafmachine worden verschillende handige accessoires geleverd, waaronder een parallelaanslag voor nauwkeurige schaafresultaten, een sponningdiepteaanslag voor het maken van uitsparingen en een TCT-schaafmes dat omkeerbaar is voor langdurig gebruik. • Ontdek de ongeëvenaarde kracht en nauwkeurigheid van de Hyundai schaafmachine. Bestel vandaag nog en ervaar de professionele resultaten die deze machine kan leveren. Bereid je voor op moeiteloos schaven en een indrukwekkende afwerking van je houten werkstukken. Unieke productvoordelen; • Parallel-aanslag • Kunststof cassette • Met stofafzuiging en stofzak Unieke productkenmerken; - Model: 56449 - EAN: 8718502564495 - Netspanning: 230-240 V - Netfrequentie: 50 Hz - Vermogen: 950 W - Toerental (Onbelast): 16.000 min-1 - Schaafbreedte: 82 mm - Max. schaafdiepte: 4 mm - Max. groefdiepte: 14 mm - Snoerlengte: 2 m - Geluid LpA: 82 dB(A) - Gewicht: 3,2 kg In de verpakking; - Schaafmachine 950 W - Kunststof cassette - Parallelgeleider - Beugel met verstelbare schroef - Stofzak - Dopsleutel - Zeskantsleutel - Opbergkoffer - Handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 september in huis

Bekijk prijs

2. Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.5

Houten oppervlakken gladschaven, hoeken afschuinen of sponningen maken, het gaat allemaal met deze schaafmachine van 900 W. Je schaaft met een breedte van 82 mm, waardoor het werk goed vooruitgaat. Je bepaalt ook zelf hoeveel hout je wegneemt. De schaafdiepte stel je namelijk heel precies in tussen 0 en 3 mm. Met de bijgeleverde zijgeleider schaaf je evenwijdig met het houten werkstuk of maak je nauwkeurig sponningen. Door de precisiegroef in het schaafblad kan je ook heel gemakkelijk hoeken afschuinen. Stof vangt de POWE80030 op in de bijgeleverde stofzak. Of je sluit de schaafmachine rechtstreeks aan op de stofzuiger, dat gaat ook. Wat zit er in de verpakking? 1 x Schaafmachine 1 x Parallelgeleider 1 x Adapter voor stofafzuiging 1 x Stofopvangzak 1 x Platte sleutel (10 mm) Wat zijn de technische kenmerken? • Spanning: 230 - 240 V • Vermogen: 900 W • Toerental: 17000 min-1 • Schaafbreedte: 82 mm • Max. zaagdiepte: 3 mm • Snoerlengte: 2 m • Geluidsniveau: 84 dB • Gewicht: 2,93 kg Hoeveel jaar garantie is er? 2 jaar garantie

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.4

FERM PPM1010 Schaafmachine, 650W, Softgrip, 8 instelbare schaafdieptes, Omkeerbare messen, Met parallelgeleider en opvangzak De FERM PPM1010 is de ideale schaafmachine voor het afschaven/afschuinen van hoeken. Dankzij de 8 verschillende schaafdieptes bereik je een optimaal schaafresultaat. De machine is compact en daarnaast voorzien van een soft grip handvat zodat de machine ook op lastig te bereiken plaatsen is te gebruiken, en een groot deel van de trillingen tijdens het schaven wordt geabsorbeerd. Vlakschaven van gezaagd hout Het vlakschaven van MDF Schaven van spaanplaat Bijschaven van een klemmende deur De bijgeleverde parallelgeleider zorgt voor een nauwkeurig resultaat. Dankzij de extra lange stroomkabel van 3 meter heb je alle bewegingsvrijheid tijdens het klussen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

4. TROTEC Schaafmachine PPLS 10-750

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.7

Schaafmachine PPLS 10-750 De schaafmachine PPLS 10-750 maakt dankzij de lichte en compacte bouwwijze en zijn voor links- en rechtshandige gebruikers geschikte handgreep met softgreep ergonomisch werken mogelijk. Hierdoor ligt het apparaat ook bij langdurig gebruik steeds goed in de hand. De compacte en krachtige 750 W schaaf werkt betrouwbaar en zorgt ook onder belasting voor een constant toerental van 13.000 omwentelingen per minuut voor een snelle voortgang van de werkzaamheden. Voor geavanceerde toepassingen kan de spanwijdte tot 3 mm worden ingesteld. De hoogwaardige hardmetalen messen bieden een superieure oppervlaktekwaliteit voor een schaafbreedte van 82 mm. De geïntegreerde sponningsdiepte-aanslag en parallelaanslag zorgen voor een hoge mate van nauwkeurigheid. Voor gemakkelijk schaven van kanten kan uit 3 V-groeven in verschillende grootten worden gekozen. Als het werk gedaan is, kan de schaaf dankzij de automatische houder veilig worden neergezet. Ook is de schaaf met een spaanuitworp (naar keuze links of rechts te plaatsen) uitgerust, waardoor een spaanophoping wordt voorkomen en er schoon werk wordt afgeleverd. Voordelen in de praktijk: Compacte en krachtige 750 W schaaf voor geavanceerde toepassingen tot een spanwijdte van 3 mm Veilige grip en fijne instelling van de spanwijdte dankzij geleidings- en spanwijdte knop Spaanuitworp naar keuze links of rechts te monteren - verhindert spaanophoping Drie V-groeven in verschillende grootten voor gemakkelijk afschaven van kanten Veilig neerzetten van de schaafmachine dankij automatische veiligheidshouder Dankzij sponningsdiepte-aanslag en parallelaanslag kunt u geavanceerd schaven met hoge nauwkeurigheid Rubberen softgrip inlays in de behuizing voor extra veel grip Hoogwaardige hardmetalen messen van uitstekende oppervlaktekwaliteit Grote messchacht voor optimaal schaven Veiligheidsschakelaar - verhindert ongewilde aanschakeling Massieve aluminium schaafzool voor optimaal resultaat Technische gegevens: Opgenomen vermogen: 750 watt Nominale spanning: 230 V / 50 Hz Toerental: 13.000 min-1 Schaafbreedte: 82 mm Spanwijdte: 0 - 3,0 mm Sponningsdiepte: 15 mm Kabellengte: 3 m Beschermingsklasse: II Aansluitstekker: CEE 7/17 (contourstekker) Geluidsdrukniveau: 88.93 dB(A) Geluidsnuiveau: 99.93 dB(A) Onzekerheid (K): 3 dB Trillingsemisswaarde ah: 5.6 m/s² Let op: de eventueel op de afbeelding zichtbare afzuig slang is niet bij de levering inbegrepen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 augustus in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Beste Schaafmachine voor professioneel gebruik: FERM PPM1015P Professionele Schaafmachine 620W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM PPM1015P Professionele Schaafmachine 620W

 • list plusMet een krachtige motor is deze schaafmachine in staat om snel en efficiënt hout te bewerken.
 • list plusHet gemakkelijk instellen van de schaafdiepte zorgt ervoor dat je nauwkeurig de gewenste dikte kunt afschaven.
 • list plusDe stofafzuiging zorgt voor een schone werkomgeving en voorkomt dat stof zich ophoopt in de machine.

Nadelen FERM PPM1015P Professionele Schaafmachine 620W

 • list plusHet lawaai dat de schaafmachine kan maken, kan hinderlijk zijn voor de gebruiker.
 • list plusDe schaafmachine kan soms wat trillen tijdens het gebruik, wat kan leiden tot minder nauwkeurigheid.
 • list plusHet gewicht van de schaafmachine kan vermoeiend zijn bij langdurig gebruik.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.2

Wil je het beste resultaat behalen bij het schaven van hout? Kies dan voor de FERM PPM1015P Schaafmachine! Deze professionele schaafmachine heeft een vermogen van 620W en bereikt maar liefst 17.000 toeren per minuut. De stabiele aluminium basisplaat zorgt ervoor dat je moeiteloos hout in één keer glad op maat schaaft. Werk comfortabel door de soft grip op het handvat en de lock-on schakelaar en de 3 meter lange rubberkabel. De beitels zijn herslijpbaar en verstelbaar. Bij deze schaafmachine wordt ook nog eens een zijgeleider geleverd. Dit is ideaal om hout haaks te schaven na het vlakken en om een eventuele sponningbreedte (0-9mm) in te kunnen stellen.

De FERM PPM1015P Schaafmachine is geschikt voor het glad- of afschaven van onder andere deuren, het maken of verjongen van sponningen en het afschuinen van hoeken. Het onbelast toerental van 17000 r/min en de schaafbreedte van 82mm maken deze schaafmachine tot een krachtige en veelzijdige tool. De machine is lichtgewicht met slechts 2.8kg en heeft een V-groef voor het afronden van hoeken.

Het merk FERM is een gerenommeerd Nederlands gereedschapsmerk dat bekend staat om zijn betrouwbare en professionele gereedschappen. De FERM PPM1015P Schaafmachine is daar geen uitzondering op. De schaafdiepte instelbaar tot 2mm en de sponningdiepte instelbaar tot 9mm maken deze schaafmachine geschikt voor diverse klussen.

Deze schaafmachine is ideaal voor klussers die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare schaafmachine. De FERM PPM1015P Schaafmachine heeft veel voordelen, waaronder de verstelbare beitels, de zijgeleider en de V-groef voor het afronden van hoeken. Een nadeel kan zijn dat de schaafdiepte slechts instelbaar is tot 2mm.

Al met al is de FERM PPM1015P Schaafmachine een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, betrouwbare en veelzijdige schaafmachine van hoogwaardige kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. Bosch PHO 2000 Schaafmachine op geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9

Met de Bosch PHO 2000 schaafmachine kunnen moeiteloos snelle en efficiënte schaafresultaten worden verkregen. Compact maar met een krachtige motor van 680 W is de machine ideaal voor het aanpakken van uitdagende klussen tot wel 2 mm diep. Het gepatenteerde Woodrazor messysteem maakt moeiteloos schaven met hoogwaardige resultaten mogelijk. Houd de werkomgeving schoner door het tweezijdige spaanafvoersysteem met opening voor een stofzak of stofzuiger. De machine is een veelzijdige allrounder voor het schaven van deuren, ramen, werkbladen en planken, en voor het afschuinen van randen en verwijderen van coatings op hard- en zacht hout. Krachtige motor van 680 W pakt veeleisende klussen met een schaafdiepte van maximaal 2 mm aan Woodrazor messysteem levert snel en moeiteloos hoogwaardige oppervlakken Tweezijdig spaanafvoersysteem met opening voor stofzak of stofzuiger Parkeersteun wordt automatisch geactiveerd om het mes en werkoppervlak te beschermen tegen beschadiging Ideaal voor het schaven, afschuinen van randen en verwijderen van coatings van hout Wat zit er in de verpakking? Bosch PHO 2000 Schaafmachine Binnenzeskantsleutel

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Einhell Elektrische Schaafmachine TC-PL 750 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.5

Einhell Elektrische Schaafmachine TC-PL 750 De Einhell TC-PL 750 is een praktische Schaaf die gebruikt kan worden bij het uitvoeren van uiteenlopende werkzaamheden in huis, in de garage of op een werkplaats. Dankzij het compacte formaat en de slimme vormgeving van deze schaaf, ligt de machine stabiel en comfortabel in de hand. Daarbij is de machine door het compacte formaat ook op lastig bereikbare plaatsen te gebruiken. Deze schaaf is voorzien van een krachtige 750 W motor, die een onbelast toerental van 17.000 t/min levert. Dit is voldoende voor het merendeel van de schaafklussen in en rondom je huis. Dankzij een handige parkeerstand voorkom je dat de beitel onder de elektrische schaaf andere houten ondergronden beschadigt. Als je de machine weer gebruikt haal je deze eenvoudig uit de parkeerstand. Aan de onderzijde van deze schaaf bevinden zich twee aluminium zolen, die ervoor zorgen dat de elektrische schaaf soepel over de ondergrond glijdt. Dit zorgt voor mooie, vlakke resultaten. De machine is uitgevoerd met een ergonomisch vormgegeven handgreep, die ervoor zorgt dat vermoeidheidsverschijnselen worden tegengegaan. Daarbij bevordert deze ergonomische handgreep het comfort bij het gebruik van de schaaf. Dankzij de softgrip op de hangreep wordt een groot deel van de trillingen tijdens het schaven geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat de machine stabiel en comfortabel in de hand ligt tijdens het uitvoeren van schaafwerkzaamheden. De machine zorgt voor een schaafbreedte van 82 mm en heeft een spaandiepte van 0 tot 2 mm. Zo kan je een dun laagje van verschillende soorten hout halen. Ook het maken van groeven is mogelijk met deze schaaf. De machine biedt een groefdiepte tussen de 0 en 10 mm. Standaard wordt deze elektrische schaaf geleverd met een parallelaanslag, wat het mogelijk maakt om op een zeer nauwkeurige wijze te werken. Ook wordt er een diepteaanslag meegeleverd, zodat je op een constante diepte kunt schaven. De derde accessoire die je bij deze elektrische schaaf krijgt is een hardmetalen schaafmes voor onder de machine. Belangrijkste voordelen Krachtige schaafmachine voor klussen met een spaandiepte tot 2 mm Grote messenas voor optimale schaafresultaten Veilig neerzetten dankzij de automatische parkeersteun Solide aluminium zool voor vlak resultaat Ergonomisch handvat met softgrip Softgrip Parallelaanslag met vastzetklem Inclusief sponningdiepte Inclusief 1x hardmetalen schaafmes (omkeerbaar mes) Technische specificaties Voeding: 220-240 V | 50 Hz Vermogen: 750 W Stationair toerental: 17000 /min Schaafbreedte: 82 mm Spaandiepte: 2 mm Spaandiepte: 10 mm

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Einhell Accu Schaafmachine TE-PL 18/82

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.8

Einhell Accu Schaafmachine TE-PL 18/82 Li - Solo - Power X-Change Met de Einhell accu schaafmachine TE-PL 18/82 Li - Solo beschikt de doe-het-zelver of ambitieuze hobby-houtbewerker over een krachtige handschaafmachine voor toepassingen tot een spaandiepte van 2 mm. Een grote messenas zorgt voor optimale schaafresultaten, de massieve aluminium voetplaat garandeert vlakke werkresultaten. De voetplaat is bovendien voorzien van een V-groef om randen eenvoudig te kunnen afschuinen. De werkstukken en de schaafmessen worden beschermd dankzij de automatische parkeersteun. De ergonomische handgreep zorgt voor een stevige, veilige houvast en werken zonder vermoeid te raken. De softgrip zorgt voor een comfortabele hantering van de accu schaafmachine. De leveringsomvang omvat een parallelaanslag voor rechte en precieze schaafresultaten en een sponningdiepteaanslag voor het eenvoudig realiseren van uitsparingen. Bovendien omvat de leveringsomvang TCT-schaafmessen (omkeermessen) voor het bereiken van een hoge oppervlakkwaliteit. Als onderdeel van de hoogwaardige Power X-Change productlijn kunnen alle accu's van deze productlijn in combinatie met de schaafmachine worden gebruikt. Voor optimale resultaten worden accu's van 2.5 Ah of hoger aanbevolen. Geleverd zonder accu en lader, deze zijn apart verkrijgbaar. Belangrijkste voordelen Onderdeel van de Power X-Change productlijn Krachtige schaafmachine voor klussen met spaandiepte tot 2 mm Grote mesas voor optimale schaafresultaten Automatische parkeersteun die het werkstuk en schaafmes beschermt Solide aluminium zoolplaat voor vlakke resultaten Bodemplaat met 1 V-groef voor eenvoudig afschuinen van randen Ergonomische handgreep om te werken zonder vermoeid te raken Veilig en comfortabel werken dankzij softgrip Incl. parallelgeleider voor recht en nauwkeurig schaven Incl. sponning diepteaanslag voor het maken van uitsparingen Incl. 1x TCT schaafmes (omkeerbaar mes) voor hoge kwaliteit Aanbevolen accu voor de beste prestaties 2.5 Ah of hoger Geleverd zonder Power X-Change accu en lader (apart verkrijgbaar) Technische specificaties Schaafbreedte: 82 mm Schaafdiepte: 2 mm Sponning diepte: 8 mm Power X-Change Met het krachtige Einhell Power X-Change-accusysteem kun je één accu gebruiken voor meer dan 250 verschillende producten. Power X-Change biedt je de mogelijkheid om alle verschillende producten en machines uit deze productlijn met elkaar te combineren. Van boormachine tot grasmaaier en van kettingzaag tot stofzuiger; met een Power X-Change accu voorzie je jouw favoriete apparaten van de juiste power. Je werkt hier met maar één type accu van 18 volt, bij de zwaardere machines kun je er twee combineren en gebruik je 36 volt. Als je deze accu in je bezit hebt, kun je alle Power X-change-apparaten op deze accu aansluiten. Daarnaast heb je geen last meer van stroomkabels en ervaar je de draadloze vrijheid met het Einhell-accusysteem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.4

Let op! Dit artikel wordt geleverd als losse body (dus zonder accu en oplader). Mocht je nog niet beschikken over de accu en bijhorende oplader, dan dien je deze er dus nog los bij te kopen. Dit artikel is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Makita LXT DKP180Z 18 Volt Lithium-ion Accu-schaafmachine 82mm zonder accu's en oplader en koffer Kenmerken: Schaaft een breedte van 82mm in een 1 keer Ongeëvenaarde voor pure kracht, afmetingen en prestaties Voorzien van een comfortabele handgreep Makkelijk instelbare diepte-instellingen Een precisie gefreesd aluminium voet zorgt voor schaven nauwkeurigheid en de snijkop maakt 14.000 sneden per minuut voor een snelle materiaalafname De lock-on knop geeft de gebruiker de mogelijkheid om continue te werken Links en rechtshandig gebruik te wijten aan de knoppen aan weerszijden van de handgreep Stofafzuiging d.m.v poort aan de zijkant Instelbaar tot een 2mm diepte van de snede Schoen aan de onderzijde niet meer per ongeluk tot vaststelling van de schaafmachine, terwijl blad is nog steeds in beweging Technische gegevens Breedte schaafzool 82 mm Max. cap. schaafdiepte 2,0 mm Sponningdiepte 9 mm Machine voltage 18 V Afm. lxbxh 333x157x160 mm Softgrip ja Wals wisselbeitels HM 82 mm V-groef ja Motorrem ja Stofafzuiging ja Gewicht met BL1830 accu (EPTA) 3,4 kg Geluidsdrukniveau (LpA) 84 dB(A) Geluidsdrukniveau (K) 3 dB(A) Gewicht met BL1840 accu (EPTA) 3,4 kg Toerental onbelast 13000 min-1 Vibratie (K) hout schaven 1,5 m/s² Vibratie ah hout schaven 4,5 m/s² Wordt geleverd met: zonder accu's en oplader en zonder koffer

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. DeWalt DCP580N 18V Li-Ion Accu geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.3

Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x TCT omkeerbare schaafmessen 1x Torx sleutel 1x Parallelaanslag 1x Afstelplaat voor de schaafmessen Bijzondere kenmerken De innovatieve 18 V XR Li-Ion ACCU SCHAAFMACHINE met de nieuwe XR accutechnologie van DEWALT Onderdeel van het intelligente XR Li-Ion platform dat is ontworpen voor nog meer effecientie om de klus sneller te klaren De krachtige Brushless motor zorgt voor een mooie, gladde afwerking en langere werktijd Lichtgewicht en compact ontwerp maakt de schaafmachine eenvoudig in gebruik Hoge kwaliteit afwerking dankzij de grote TCT omkeerbare schaafmessen Bewaar de torx sleutel en messen in de machine. Het wisselen van de bladen gaat snel en eenvoudig Robuuste zool zorgt voor een goede stabiliteit Compatibel met stofafzuigoplossing door middel van een Airlock aansluiting. Werkt ook met een stofzak (niet meegeleverd) Specificaties Voltage : 18 Volt Onbelast toerental : 15.000 tpm Max. werkdiepte : 2.0 mm Sponningdiepte : 9.0 mm Schaafbreedte : 82 mm Zoollengte : 295 mm Diameter beitelhouder : 48 mm Lengte : 370 mm Hoogte : 240 mm Gewicht : 3100 gram

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van schaafmachines. Er zijn immers 270 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!