Wat is de beste Schaafmachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het kopen van een goede Schaafmachine is een moeilijke opgave. Wat is de beste Schaafmachine van 2024? Na het onderzoeken van 1318 Schaafmachines kwam de Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider als beste uit onze Schaafmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Schaafmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Schaafmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Schaafmachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Schaafmachines

1Score: 9.7
Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider
Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider
Powerplus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen
Beste elektrische schaafmachine
FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen
FERM
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Hyundai elektrische schaaf 950W 82
Hyundai elektrische schaaf 950W 82
Hyundai
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Bosch PHO 2000 Schaafmachine op
Bosch PHO 2000 Schaafmachine op
Bosch
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Makita Handschaafmachine 230 V 82
Makita Handschaafmachine 230 V 82
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
DEWALT DCP580B Brushless Planer
DEWALT DCP580B Brushless Planer
DEWALT
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine
Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine
Makita
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Bosch PHO 1500 Schaafmachine op
Bosch PHO 1500 Schaafmachine op
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Einhell Elektrische Schaafmachine TC-PL 750
Einhell Elektrische Schaafmachine TC-PL 750
Einhell
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Bosch Professional GHO 40-82 C
Bosch Professional GHO 40-82 C
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Schaafmachine Koopgids

Je hout prachtig schuren en bewerken doe je met de beste schaafmachines. Er zijn vele schaafmachines op de markt, daarom biedt deze koopgids hulp. Lees snel verder!

Wat is een schaafmachine en hoe werkt het?

Een schaafmachine is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om houten planken of balken vlak te maken en glad te schaven. Het bestaat uit een vlakke bodemplaat en een draaiende rol die is voorzien van scherpe messen. Het houten werkstuk wordt over de bodemplaat geschoven en door de draaiende rol geleid, waarbij de messen het hout afschaven en glad maken.

Er zijn verschillende soorten schaafmachines, waaronder handmatige schaafmachines en elektrische schaafmachines. Handmatige schaafmachines worden bediend door de gebruiker en hebben vaak een lange houten handgreep. Elektrische schaafmachines zijn aangedreven door een elektromotor en zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en modellen.

Het gebruik van een schaafmachine vereist enige oefening en vaardigheid om het hout nauwkeurig en gelijkmatig te kunnen schaven. Het is belangrijk om de schaafmachine goed af te stellen en te zorgen voor scherpe messen om een glad en vlak resultaat te bereiken. Schaafmachines zijn handige hulpmiddelen voor timmerwerk en kunnen worden gebruikt voor het schaven van houten planken, balken en zelfs deuren en kozijnen.

Verschillende soorten schaafmachines

Er zijn verschillende soorten schaafmachines die worden gebruikt voor het schaven en vlak maken van houten planken, balken en andere werkstukken. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende typen schaafmachines:

 • Handmatige schaafmachine: Dit is de eenvoudigste vorm van een schaafmachine en wordt met de hand bediend. Het heeft een lange houten handgreep en wordt gebruikt om houten werkstukken vlak en glad te schaven.
 • Elektrische handschaafmachine: Dit is een elektrisch aangedreven schaafmachine die in de hand wordt gehouden en wordt gebruikt om houten werkstukken snel en efficiënt te schaven. Het is handig voor het bewerken van kleinere werkstukken of voor het afschaven van een deur of raam.
 • Vlakschaafmachine: Dit is een stationaire schaafmachine die wordt gebruikt om grote houten werkstukken vlak te maken. Het heeft twee parallelle tafels en de houten werkstukken worden eroverheen gevoerd terwijl de messen het hout afschaven en vlak maken.
 • Dikteschaafmachine: Dit is een stationaire schaafmachine die wordt gebruikt om houten werkstukken te kalibreren en te schaven tot een bepaalde dikte. Het heeft een inlaattrechter waar de houten planken doorheen worden gevoerd en een uitlaattrechter waar de gezaagde planken uitkomen.
 • CNC-schaafmachine: Dit is een geautomatiseerde schaafmachine die met behulp van computerprogramma's en CNC-technologie nauwkeurige en complexe houtbewerkingen kan uitvoeren.

Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende typen schaafmachines die worden gebruikt in de houtbewerkingsindustrie en in timmerwerk. Elk type schaafmachine heeft zijn eigen toepassingen en kan worden gebruikt om verschillende soorten houten werkstukken te schaven en te bewerken.

Waar rekening mee houden bij aanschaf?

Bij het kiezen van een schaafmachine zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, zoals:

 • Grootte: De grootte van de schaafmachine is belangrijk, omdat het bepaalt hoe groot de houten werkstukken zijn die je kunt schaven. Als je grote balken of planken wilt schaven, dan heb je een grotere schaafmachine nodig.
 • Vermogen: Het vermogen van de schaafmachine is ook een belangrijke factor, omdat het bepaalt hoe snel en efficiënt je houten werkstukken schaaft. Als je vaak grote hoeveelheden hout moet schaven, dan heb je een schaafmachine met een hoog vermogen nodig.
 • Messen: De kwaliteit en scherpte van de messen is ook belangrijk bij het kiezen van een schaafmachine. Scherpe messen zorgen voor een gladder resultaat en een betere afwerking van het hout.
 • Veiligheid: Het is belangrijk om te kijken naar de veiligheidsvoorzieningen van de schaafmachine. Zo moet de machine bijvoorbeeld voorzien zijn van een veiligheidsschakelaar en moet het mogelijk zijn om de machine snel uit te schakelen in geval van nood.

Bewerken van verschillende houtsoorten

Een schaafmachine kan worden gebruikt voor het schaven van verschillende soorten hout. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de hardheid en dichtheid van het hout, omdat dit invloed kan hebben op het schaafresultaat en de levensduur van de messen.

Zachte houtsoorten zoals vurenhout en grenen zijn gemakkelijker te schaven dan hardere houtsoorten zoals eikenhout en beukenhout. Voor hardere houtsoorten zijn scherpe messen en een krachtigere schaafmachine nodig om het hout goed te schaven.

Bovendien is het belangrijk om de messen van de schaafmachine regelmatig te slijpen en af te stellen voor het beste schaafresultaat. Door de messen regelmatig te slijpen blijven ze scherp en voorkom je dat het hout gaat splinteren of dat er beschadigingen ontstaan.

Kortom, een schaafmachine kan worden gebruikt voor het schaven van verschillende soorten hout, maar het is belangrijk om rekening te houden met de hardheid en dichtheid van het hout en de messen regelmatig te onderhouden voor de beste resultaten.

hero illustration

Hoe testen we Schaafmachines?

Om de beste Schaafmachine te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Schaafmachine-test hebben we 1318 Schaafmachines vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Schaafmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Schaafmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Schaafmachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste Schaafmachine in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1318 Schaafmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Schaafmachines in een handige lijst

1. Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider

 • list plusIdeaal voor het gladmaken van houten oppervlakken, het afschuinen van hoeken en het maken van sponningen
 • list plusZelf instelbare schaafdiepte tussen 0 en 3 mm
 • list plusWordt geleverd met zijgeleider en precisiegroef voor nauwkeurig werken

Nadelen Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider

 • list plusMisschien niet geschikt voor intensief professioneel gebruik

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.99
Functionaliteit
9.65
Gebruiksgemak
9.52
Ik ben de Powerplus POWE80030 Schaafmachine, een krachtig gereedschap dat perfect is voor het gladmaken van houten oppervlakken, het afschuinen van hoeken en het maken van sponningen. Met mijn vermogen van 900 W en een schaafbreedte van 82 mm vlieg ik door het werk heen. Het beste van alles is dat jij bepaalt hoeveel hout ik wegneem. Je kunt mijn schaafdiepte namelijk heel precies instellen tussen 0 en 3 mm.

Ik kom met een handige zijgeleider, zodat je parallel aan het houten werkstuk kunt schaven of nauwkeurig sponningen kunt maken. Mijn schaafblad heeft zelfs een speciale precisiegroef, waardoor het afschuinen van hoeken een eitje wordt. Geen zorgen over stof, want ik vang het netjes op in mijn meegeleverde stofzak. Of je kunt me rechtstreeks aansluiten op een stofzuiger, als je dat handiger vindt.

Wat betreft mijn technische specificaties: ik werk op een spanning van 230 - 240 V, met een toerental van 17000 min-1 en een snoerlengte van 2 m. Mijn geluidsniveau is 84 dB en ik weeg 2,93 kg. En niet te vergeten, ik kom met 2 jaar garantie.

De gebruikersreviews zijn over het algemeen positief. Ze zeggen dat ik van hoge kwaliteit ben en handig in gebruik. Ondanks dat ik niet duur ben, presteer ik volgens hen fantastisch. Een gebruiker noemt me zelfs een mooie elektrische schaafmachine die eenvoudig in gebruik is, vooral geschikt voor doe-het-zelvers die me af en toe nodig hebben. Een andere gebruiker is blij met me en heeft me besteld nadat zijn vorige schaafmachine, een Makita, het had begeven.

Over het algemeen lijkt het erop dat ik, de Powerplus POWE80030 Schaafmachine, een goede keuze ben voor doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een betaalbare en betrouwbare schaafmachine. Ik heb alle functies die je nodig hebt om hout glad te schaven, hoeken af te schuinen en sponningen te maken. En ik word geprezen om mijn kwaliteit en gebruiksgemak. Het enige mogelijke nadeel is dat ik misschien niet geschikt ben voor intensief professioneel gebruik, maar voor de meeste doe-het-zelvers zal ik zeker aan je verwachtingen voldoen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste elektrische schaafmachine: FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen

 • list plusUitstekende prestaties met glad oppervlak na het schaven
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusCompact ontwerp en soft grip handvat voor gemakkelijk gebruik

Nadelen FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen

 • list plusBeperking bij bevestiging parallelgeleider en stofzak

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.56
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.22
De FERM Schaafmachine is dé keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een veelzijdige en betaalbare schaafmachine. Met mijn vermogen van 650W en omkeerbare messen zorg ik voor het beste schaafresultaat in allerlei toepassingen.

Wat mij onderscheidt, is mijn mogelijkheid om de schaafdiepte in te stellen op 8 verschillende standen. Hierdoor kan ik nauwkeurig en consistent schaven, ongeacht het materiaal of de gewenste schaafdikte. Of je nu gezaagd hout wilt vlakschaven, MDF wilt schaven of een klemmende deur wilt bijschaven, ik kan het allemaal aan.

Daarnaast heb ik een compact ontwerp en een soft grip handvat. Hierdoor kun je mij gemakkelijk gebruiken, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen, en minimaliseer ik trillingen tijdens het schaven. Ik kom ook met een parallelgeleider, zodat je altijd verzekerd bent van een precies schaafresultaat.

Wat mij ook uniek maakt, is mijn extra lange stroomkabel van 3 meter. Hierdoor heb je maximale bewegingsvrijheid tijdens het klussen en hoef je je geen zorgen te maken over het bereik van het stopcontact.

Uit mijn gebruikersreviews blijkt dat ik uitstekende prestaties lever. Mensen zijn vooral tevreden over het gladde oppervlak na het schaven en mijn moeiteloze werking, zelfs op de maximale schaafdiepte.

Daarnaast wordt mijn goede prijs-kwaliteitverhouding vaak genoemd als een pluspunt. Ik ben een betaalbare schaafmachine die toch aan alle verwachtingen voldoet.

Een mogelijke beperking van mij is dat de parallelgeleider maar aan één kant kan worden bevestigd, terwijl de stofzak aan de andere kant zit. Dit kan wat ongemak veroorzaken bij het werken met bredere materialen of bij het gebruik van lijmklemmen.

Al met al ben ik de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en betaalbare schaafmachine. Met mijn krachtige prestaties, nauwkeurige schaafdiepte-instellingen en handige functies, bied ik alles wat je nodig hebt voor verschillende schaafklussen. Ondanks enkele kleine beperkingen, voldoe ik zeker aan je verwachtingen en bied ik een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

3. Hyundai elektrische schaaf 950W 82

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hyundai elektrische schaaf 950W 82

 • list plusIndrukwekkende prestaties
 • list plusProfessionele afwerking
 • list plusVeilige grip

Nadelen Hyundai elektrische schaaf 950W 82

 • list plusAfzuiging is niet optimaal
 • list plusVrij zwaar
 • list plusZijdelingse delen kunnen beperkingen veroorzaken

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
8.6
De Hyundai elektrische schaaf 950W 82 x 4 mm is een beest van een machine die geweldige resultaten levert. Ik ben echt onder de indruk van wat deze schaafmachine kan doen. Hij is perfect voor klussen waarbij je een spaandiepte tot 4 mm nodig hebt. Met de meegeleverde zijgeleider kun je moeiteloos parallel schaven aan het hout of sponningen maken voor specifieke projecten. En het beste is dat je de spaanuitworp aan beide zijden kunt instellen, zodat je de spaanafvoer kunt aanpassen zoals jij dat wilt. 🛠️

Een van de opvallende kenmerken van deze schaafmachine is de solide aluminium voetplaat met drie V-vormige groeven. Hierdoor kun je gemakkelijk randen afschuinen en een mooi, vlak resultaat behalen. Je werkstukken zullen er professioneel uitzien. En laten we het niet vergeten, de ergonomische handgreep en softgrip zorgen voor een veilige en comfortabele grip tijdens het gebruik. Je hebt optimale controle en precisie bij elke beweging.

De Hyundai elektrische schaaf wordt geleverd met allerlei handige accessoires, zoals een parallelaanslag voor nauwkeurige resultaten, een sponningdiepteaanslag voor het maken van uitsparingen en een omkeerbaar TCT-schaafmes dat lang meegaat. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook een kunststof cassette om de schaafmachine veilig op te bergen.

Deze schaafmachine heeft een vermogen van 950 W en een schaafbreedte van 82 mm. Je kunt tot 4 mm diep schaven en tot 14 mm diepe groeven maken. Met een snoerlengte van 2 m heb je genoeg bewegingsvrijheid. Het geluidsniveau van de schaafmachine is 82 dB(A) en hij weegt 3,2 kg.

Uit de reviews blijkt dat deze schaafmachine snel geleverd wordt en dat de kabel goed is. Gebruikers zijn enthousiast over de kracht en het gebruiksgemak van de machine, maar merken op dat de afzuiging niet geweldig is. Maar laten we eerlijk zijn, voor deze prijs kun je geen perfectie verwachten. Een professionele timmerman is tevreden over de degelijkheid en duurzaamheid van de machine, maar merkt op dat hij vrij zwaar is en dat de zijdelingse delen beperkingen kunnen veroorzaken bij bepaalde klussen.️

Al met al is de Hyundai elektrische schaaf 950W 82 x 4 mm een geweldige investering voor zowel de gemiddelde doe-het-zelver als de professionele timmerman. Hij levert indrukwekkende prestaties, een professionele afwerking en een stevige grip. Ja, hij heeft zijn beperkingen, zoals het gewicht en de zijdelingse delen, maar voor de prijs is dit een betrouwbare en duurzame schaafmachine. Het is een goede deal.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

4. Bosch PHO 2000 Schaafmachine op

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch PHO 2000 Schaafmachine op

 • list plusKrachtige en efficiënte schaafresultaten
 • list plusCompact formaat met een motorvermogen van 680 W
 • list plusGepatenteerd Woodrazor messysteem voor hoogwaardige schaafresultaten

Nadelen Bosch PHO 2000 Schaafmachine op

 • list plusGeen opvangzak meegeleverd

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.66
Functionaliteit
9.02
Gebruiksgemak
8.96
De Bosch PHO 2000 Schaafmachine, dat ben ik! Ik ben een krachtige machine die moeiteloos snelle en efficiënte schaafresultaten levert. Met mijn motorvermogen van 680 W kan ik uitdagende klussen aan en schaaf ik moeiteloos tot een diepte van 2 mm. Met mijn gepatenteerde Woodrazor messysteem zorg ik voor hoogwaardige schaafresultaten zonder al te veel moeite.

Wat mij echt handig maakt, is mijn tweezijdige spaanafvoersysteem. Ik heb een opening voor een stofzak of stofzuiger, zodat ik je werkomgeving schoon en netjes houd. Helaas wordt er geen opvangzak meegeleverd, maar dat kan je zelf oplossen.

Ik ben eigenlijk een veelzijdige machine die geschikt is voor verschillende toepassingen. Denk aan het schaven van deuren, ramen, werkbladen en planken. Ik kan ook randen afschuinen en coatings verwijderen van hard- en zachthout. Eigenlijk ben ik een handige allrounder voor zowel professionele klussers als hobbyisten.

Mijn gebruikers zijn over het algemeen heel tevreden met mij. Ze vinden mij duurzaam, van hoge kwaliteit en gemakkelijk in gebruik. Eén gebruiker merkte zelfs op dat ik beter ben dan zijn 25 jaar oude Makita schaafmachine. Dat zegt wel wat, toch?

Maar ik moet eerlijk zijn, er is één minpunt dat vaak wordt genoemd in de reviews. Er wordt namelijk geen opvangzak meegeleverd. Dat kan voor sommige gebruikers wel vervelend zijn, omdat het zorgt voor extra opruimwerk na het gebruik van mij.

Al met al ben ik dus een krachtige en veelzijdige machine die uitstekende schaafresultaten levert. Met mijn compacte formaat en krachtige motor ben ik ideaal voor verschillende klussen. Het ontbreken van een opvangzak kan een minpunt zijn, maar over het algemeen word ik beschouwd als duurzaam en van hoge kwaliteit. Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbare schaafmachine met goede prestaties, dan ben ik zeker het overwegen waard. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Makita Handschaafmachine 230 V 82

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita Handschaafmachine 230 V 82

 • list plusKrachtige motor van 500 W voor effici\u00ebnte houtbewerking.
 • list plusNauwkeurige prestaties en gladde afwerking met twee messen in de snijkop.
 • list plusCompatibel met geleideliniaal voor nauwkeurig snijden en maximale schaafbreedte.

Nadelen Makita Handschaafmachine 230 V 82

 • list plusGeluidsniveau van 84 dB (A) kan als storend worden ervaren.
 • list plusGewicht van 2,7 kg kan vermoeiend zijn bij langdurig gebruik.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.68
Gebruiksgemak
8.17
Ik ben super enthousiast over de Makita Handschaafmachine 230 V 82 mm! Deze krachtige en duurzame handschaaf geeft mij als doe-het-zelver een efficiënte en nauwkeurige houtbewerkingservaring. Met een vermogen van 500 W en een stationair toerental van 16.000 min -1, kan ik moeiteloos tot 82 mm breed en 1 mm diep schaven, en lepsnedes tot 9 mm bewerken. De gegoten aluminium beugel zorgt voor duurzaamheid en levensduur, terwijl de twee messen in de snijkop zorgen voor een gladde afwerking en snelle verspaning.

Wat ik echt geweldig vind, is de V-groef op de basis waarmee ik eenvoudig afschuiningen kan maken. Ook is de compatibiliteit met een geleideliniaal handig voor nauwkeurig snijden en het maximaliseren van de schaafbreedte. Met een geluidsdrukniveau van 84 dB (A) en een gewicht van 2,7 kg, biedt deze handschaaf een uitgebalanceerde combinatie van kracht en draagbaarheid. En met een netsnoer van 2 m kan ik hem op verschillende werkplekken gebruiken.

Deze handschaafmachine is echt de evolutie van houtbewerkingsgereedschap, met zijn krachtige motor en nauwkeurige prestaties die perfect aansluiten bij de behoeften van moderne doe-het-zelvers. Ik kan brede en diepe schaafsnedes maken, terwijl ik tegelijkertijd zorg voor een soepele afwerking en efficiënte verspaning. Het onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn uitgebalanceerde mix van vermogen, precisie en duurzaamheid.

De Makita Handschaafmachine 230 V 82 mm is perfect voor het gladmaken van ruwe oppervlakken, het vormgeven van randen en het bewerken van houten materialen voor diverse doe-het-zelfprojecten. Of het nu gaat om het maken van meubels, het installeren van houten vloeren of het bewerken van houten panelen, deze handschaaf biedt betrouwbare prestaties. Het geluidsniveau en het gewicht kunnen beperkingen zijn, maar deze aspecten zijn in verhouding tot de kracht en prestaties van de machine.

Kortom, de Makita Handschaafmachine 230 V 82 mm biedt krachtige prestaties, nauwkeurige resultaten en duurzaamheid, waardoor het een ideale keuze is voor doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een betrouwbare handschaafmachine voor een scala aan houtbewerkingsprojecten. Met zijn vermogen om breed en diep te schaven, is deze handschaafmachine een krachtige bondgenoot voor precisiewerk in houtbewerkingstoepassingen. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. DEWALT DCP580B Brushless Planer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.77
Functionaliteit
8.02
Gebruiksgemak
8.05

Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader!

Standaard meegeleverd

1x TCT omkeerbare schaafmessen
1x Torx sleutel
1x Parallelaanslag
1x Afstelplaat voor de schaafmessen

Bijzondere kenmerken

De innovatieve 18 V XR Li-Ion ACCU SCHAAFMACHINE met de nieuwe XR accutechnologie van DEWALT
Onderdeel van het intelligente XR Li-Ion platform dat is ontworpen voor nog meer effecientie om de klus sneller te klaren
De krachtige Brushless motor zorgt voor een mooie, gladde afwerking en langere werktijd
Lichtgewicht en compact ontwerp maakt de schaafmachine eenvoudig in gebruik
Hoge kwaliteit afwerking dankzij de grote TCT omkeerbare schaafmessen
Bewaar de torx sleutel en messen in de machine. Het wisselen van de bladen gaat snel en eenvoudig
Robuuste zool zorgt voor een goede stabiliteit
Compatibel met stofafzuigoplossing door middel van een Airlock aansluiting. Werkt ook met een stofzak (niet meegeleverd)

Specificaties

Voltage : 18 Volt
Onbelast toerental : 15.000 tpm
Max. werkdiepte : 2.0 mm
Sponningdiepte : 9.0 mm
Schaafbreedte : 82 mm
Zoollengte : 295 mm
Diameter beitelhouder : 48 mm
Lengte : 370 mm
Hoogte : 240 mm
Gewicht : 3100 gram

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

7. Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine

 • list plusKrachtige prestaties
 • list plusHandig in gebruik
 • list plusHoge kwaliteit

Nadelen Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine

  Beoordeling

  8.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.74
  Functionaliteit
  7.7
  Gebruiksgemak
  8.41
  Ik ben de Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine - Losse Body, en ik ben hier om je schaafwerkzaamheden een fluitje van een cent te maken. Met mijn schaafbreedte van 82 mm kan ik snel en nauwkeurig materiaal verwijderen. Het beste van alles is dat ik deel uitmaak van het Makita LXT accu platform, dus je kunt mijn accu uitwisselen met andere apparaten van hetzelfde platform.

  Een van mijn geweldige eigenschappen is mijn comfortabele handgreep, die het gebruik van mij supergemakkelijk maakt. Je kunt ook mijn diepte-instellingen eenvoudig aanpassen, zodat je precies de gewenste snijdiepte kunt bereiken. Mijn precisie gefreesde aluminium voet zorgt voor nauwkeurig schaven, en ik kan maar liefst 14.000 sneden per minuut maken voor een snelle materiaalafname.

  Wat mij echt onderscheidt, is mijn vermogen om continu te werken dankzij mijn lock-on knop. Of je nu links- of rechtshandig bent, ik ben geschikt voor beide dankzij mijn knoppen aan beide zijden van de handgreep. En om het nog beter te maken, heb ik ook een stofafzuigingssysteem aan de zijkant, zodat je een schonere werkomgeving hebt.

  Laten we het even over de technische details hebben. Ik heb een maximale schaafdiepte van 2,0 mm en een sponningdiepte van 9 mm. Mijn machinevoltage is 18 V en ik weeg 3,4 kg met een BL1830 accu. Het geluidsniveau is 84 dB(A) en mijn toerental is 13.000 min-1 zonder belasting.

  Mijn gebruikers zijn erg tevreden over mij. Ze zeggen dat ik krachtig ben, handig in gebruik en van hoge kwaliteit. Ze zijn blij met mijn prestaties en vinden mij een goede aankoop. Ze benadrukken ook dat ik duurzaam ben.

  Er wordt geen enkel nadeel genoemd in de reviews, dus ik denk dat ik gewoonweg perfect ben!

  Al met al ben ik de Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine - Losse Body, en ik ben de beste keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare en hoogwaardige schaafmachine. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, ik kan aan al je eisen voldoen. Met mijn accu-platform en vele positieve gebruikersbeoordelingen, ben ik een slimme investering voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  8. Bosch PHO 1500 Schaafmachine op

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Bosch PHO 1500 Schaafmachine op

  • list plusKrachtige 550 W motor voor veeleisende schaafklussen
  • list plusWoodrazor messysteem voor snelle en hoogwaardige oppervlakken
  • list plusEenzijdig spaanafvoersysteem voor een schonere werkomgeving

  Nadelen Bosch PHO 1500 Schaafmachine op

  • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer fijne afwerkingen

  Beoordeling

  7.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.89
  Functionaliteit
  7.56
  Gebruiksgemak
  7.83
  Ik ben de Bosch PHO 1500 Schaafmachine, een krachtige en efficiënte tool perfect voor nauwkeurig schaven. Met mijn 550 W motor kan ik schaafklussen tot wel 1,5 mm diep aanpakken, ideaal voor diverse toepassingen. Mijn gepatenteerde Woodrazor messysteem zorgt voor moeiteloos schaven met hoogwaardige resultaten, terwijl mijn eenzijdige spaanafvoersysteem met opening voor een stofzak of stofzuiger de werkomgeving schoon houdt. Ik ben geschikt voor algemene schaaftoepassingen zoals deuren, ramen, werkbladen en planken, en voor het afschuinen van randen en verwijderen van coatings op hard- en zacht hout.

  Ik ben ontworpen voor het met vaste steun schaven van houtmaterialen zoals balken en planken, maar ben ook geschikt voor het afschuinen van randen en voor het schaven van sponningen. In mijn pakket vind je mij, hardmetalen keerschaafmessen en een binnenzeskantsleutel. Daarnaast zijn er handige tips en tricks inbegrepen, zoals het belang van de schaafrichting en de aandrukkracht op de schaafzool, evenals onderhoudsinstructies om mijn levensduur te verlengen.

  Wat mij onderscheidt, is mijn combinatie van krachtige prestaties, nauwkeurigheid en gebruiksgemak. Mijn 550 W motor biedt voldoende vermogen om zelfs de meest veeleisende schaafklussen aan te pakken, terwijl mijn Woodrazor messysteem zorgt voor snelle en hoogwaardige oppervlakken. Mijn eenzijdige spaanafvoersysteem draagt bij aan een schonere werkomgeving, wat vooral handig is bij intensief gebruik. Bovendien is mijn automatisch geactiveerde parkeersteun een slimme toevoeging die het mes en werkoppervlak beschermt tegen beschadiging, waardoor mijn duurzaamheid wordt verbeterd.

  Een potentieel nadeel kan zijn dat ik mogelijk niet geschikt ben voor zeer fijne afwerkingen, gezien mijn maximale spaandiepte van 1,5 mm. Voor projecten die een extreem gladde afwerking vereisen, kan een schaafmachine met een fijnere instelling meer geschikt zijn. Desalniettemin, voor algemene schaafklussen en het efficiënt verwijderen van coatings, bied ik uitstekende prestaties en betrouwbaarheid.

  Al met al ben ik een uitstekende keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een krachtige, nauwkeurige en gebruiksvriendelijke schaafmachine. Met mijn indrukwekkende prestaties, slimme functies en veelzijdigheid, bied ik een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 🛠️

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  9. Einhell Elektrische Schaafmachine TC-PL 750

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Einhell Elektrische Schaafmachine TC-PL 750

  • list plusPraktisch en compact gereedschap voor verschillende klussen in huis, de garage of op een werkplaats.
  • list plusKrachtige 750 W motor en een onbelast toerental van 17.000 t/min, waardoor de meeste schaafklussen aangepakt kunnen worden.
  • list plusHandige parkeerstand voorkomt beschadiging van andere houten oppervlakken.

  Nadelen Einhell Elektrische Schaafmachine TC-PL 750

  • list plusMeegeleverde messen zijn bot, waardoor het schaven van hout moeizaam gaat.
  • list plusMachine is wat breed buiten het snijvlak, waardoor het moeilijk is om in moeilijke hoekjes te komen.

  Beoordeling

  7.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.56
  Functionaliteit
  7.6
  Gebruiksgemak
  7.52
  Ik ben de Einhell Elektrische Schaafmachine TC-PL 750, een handig en compact gereedschap dat perfect is voor allerlei klussen in huis, de garage of op de werkplaats. Met mijn krachtige 750 W motor en een toerental van 17.000 t/min zonder belasting, kan ik elke schaafklus in en rondom het huis aan.

  Een van mijn handige kenmerken is de parkeerstand. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat mijn beitel andere houten oppervlakken beschadigt. Het uit de parkeerstand halen is een eitje, super makkelijk.

  Ik ben uitgerust met twee aluminium zolen aan de onderkant, waardoor ik soepel over de ondergrond glijd. Hierdoor kan ik mooie en vlakke resultaten garanderen. Bovendien heb ik een ergonomisch vormgegeven handgreep met softgrip, zodat je vermoeidheid tegengaat en comfortabel kunt werken.

  Mijn schaafbreedte is 82 mm en mijn spaandiepte is instelbaar van 0 tot 2 mm. Hiermee kun je dunne laagjes van verschillende soorten hout afschaven. Daarnaast bied ik een groefdiepte van 0 tot 10 mm, zodat je ook groeven kunt maken.

  Bij mij krijg je drie handige accessoires meegeleverd. Allereerst heb ik een parallelaanslag, waarmee je heel nauwkeurig kunt werken. Daarnaast is er een diepteaanslag, zodat je constant op dezelfde diepte kunt schaven. En tot slot krijg je een hardmetalen schaafmes voor onder mij.

  De reviews van mijn gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze prijzen mijn gebruiksgemak en goede kwaliteit. Ook vinden ze mijn stofzuigeraansluiting erg handig, omdat die beter werkt dan bij andere schaafmachines. Ze merken ook op dat het verwisselen van mijn messen heel makkelijk is.

  Maar er zijn ook een paar negatieve opmerkingen. Een gebruiker merkt op dat mijn messen bot zijn, waardoor het schaven van hout moeizaam gaat. Een ander vindt dat ik wat breed ben buiten het snijvlak, waardoor het lastig is om in moeilijke hoekjes te komen.

  Al met al bied ik een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben een duurzame en krachtige machine die makkelijk te gebruiken is. Hoewel ik een paar nadelen heb, zoals botte messen en beperkte toegang tot moeilijke hoekjes, wegen mijn voordelen zwaarder. Ik ben een betrouwbaar gereedschap voor allerlei klussen in en rondom het huis. 👍

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  10. Bosch Professional GHO 40-82 C

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Bosch Professional GHO 40-82 C

  • list plusHoog vermogen van 850 W voor uitstekende precisie en veelzijdigheid
  • list plusLange levensduur dankzij precieze aluminium lagerzitting en thermodynamische motorbeveiliging
  • list plusComfortabel werken met spaanafvoer naar keuze, ergonomische handgreep en meegeleverde accessoires

  Nadelen Bosch Professional GHO 40-82 C

  • list plusHet gewicht van 3,2 kg kan voor sommige gebruikers als een nadeel worden beschouwd bij langdurig gebruik

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.68
  Functionaliteit
  6.87
  Gebruiksgemak
  7.38
  Ik ben trots om de Bosch Professional GHO 40-82 C Schaafmachine aan te bieden, een krachtig stuk gereedschap dat zorgt voor een ongeëvenaarde oppervlaktekwaliteit. Met een vermogen van 850 W en een instelbare spaandikte van 0 - 4,0 mm, biedt deze schaafmachine precisie en veelzijdigheid. Dankzij de Bosch Woodrazor-keermessen kunt u snel en voordelig van mes wisselen, terwijl het constante toerental zorgt voor een perfecte afwerking, zelfs bij hard hout.

  Een opvallende eigenschap van de GHO 40-82 C is de lange levensduur, dankzij de precieze aluminium lagerzitting en thermodynamische motorbeveiliging. Dit geeft u de zekerheid van duurzaamheid en betrouwbaarheid bij intensief gebruik. De spaandiepte-instelling is eenvoudig, precies en goed afleesbaar, zodat u nauwkeurige resultaten kunt behalen.

  De schaafmachine is ontworpen voor comfortabel werken, met een spaanafvoer naar keuze rechts of links, 3 V-groeven voor eenvoudig en vlot afschuinen en een parkeersteun ter beveiliging van het werkstuk. De handgreep en geleidingsgreep met softgrip dragen bij aan een ergonomische en gebruiksvriendelijke ervaring, wat vooral belangrijk is bij langdurige klussen.

  Met een gewicht van 3,2 kg is de GHO 40-82 C goed uitgebalanceerd, waardoor het gebruiksvriendelijk is, zelfs tijdens langdurige toepassingen. U ontvangt alle benodigde accessoires, inclusief hardmetalen keermessen, een opbergkoffer, een stofzak, een parallelgeleider en een sponningdiepteaanslag, zodat u direct aan de slag kunt.

  Een ander onderscheidend aspect is de 3-jarige garantie op het professionele blauwe elektrische gereedschap, mits u uw aankoop binnen 4 weken registreert op de Bosch-website. Dit toont het vertrouwen van Bosch in de duurzaamheid en betrouwbaarheid van hun producten.

  Hoewel het gewicht van 3,2 kg voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn bij langdurig gebruik, biedt de GHO 40-82 C Schaafmachine een uitstekende combinatie van kracht, precisie en duurzaamheid, waardoor het een waardevolle aanwinst is voor elke professionele werkplaats of houtbewerkingsenthousiast. 🛠️

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 16 mei in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Schaafmachines. Er zijn namelijk 1318 verschillende op de markt ...

  Bedankt voor het lezen!