Bestenu

Wat is de beste schaafmachine van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede schaafmachine is een moeilijke opgave. Wat is de beste schaafmachine van 2023? Na het onderzoeken van 445 schaafmachines kwam de Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider als beste getest uit onze schaafmachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de schaafmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 schaafmachines-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame schaafmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste schaafmachines

1Score: 9.9
Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider
Beste Schaafmachine voor precisiewerk
Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen,
FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen,
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Bosch PHO 2000 Schaafmachine
Beste Schaafmachine voor houtbewerking
Bosch PHO 2000 Schaafmachine
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Powerplus POWX1110 Schaafmachine 900W Zijgeleider
Powerplus POWX1110 Schaafmachine 900W Zijgeleider
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Bosch PHO 1500 Schaafmachine
Bosch PHO 1500 Schaafmachine
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
FERM PPM1015P Professionele Schaafmachine 620W
Beste Schaafmachine voor professioneel gebruik
FERM PPM1015P Professionele Schaafmachine 620W
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Makita KP0800 Blau/Schwarz Falzhobel
Makita KP0800 Blau/Schwarz Falzhobel
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine
Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
DBO180ZJ accu schuurmachine - Losse
DBO180ZJ accu schuurmachine - Losse
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
TOPSHAK Schaafmachines 710W met Opvangzak
TOPSHAK Schaafmachines 710W met Opvangzak
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Schaafmachine Koopgids

Je hout prachtig schuren en bewerken doe je met de beste schaafmachines. Er zijn vele schaafmachines op de markt, daarom biedt deze koopgids hulp. Lees snel verder!

Wat is een schaafmachine en hoe werkt het?

Een schaafmachine is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om houten planken of balken vlak te maken en glad te schaven. Het bestaat uit een vlakke bodemplaat en een draaiende rol die is voorzien van scherpe messen. Het houten werkstuk wordt over de bodemplaat geschoven en door de draaiende rol geleid, waarbij de messen het hout afschaven en glad maken.

Er zijn verschillende soorten schaafmachines, waaronder handmatige schaafmachines en elektrische schaafmachines. Handmatige schaafmachines worden bediend door de gebruiker en hebben vaak een lange houten handgreep. Elektrische schaafmachines zijn aangedreven door een elektromotor en zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en modellen.

Het gebruik van een schaafmachine vereist enige oefening en vaardigheid om het hout nauwkeurig en gelijkmatig te kunnen schaven. Het is belangrijk om de schaafmachine goed af te stellen en te zorgen voor scherpe messen om een glad en vlak resultaat te bereiken. Schaafmachines zijn handige hulpmiddelen voor timmerwerk en kunnen worden gebruikt voor het schaven van houten planken, balken en zelfs deuren en kozijnen.

Verschillende soorten schaafmachines

Er zijn verschillende soorten schaafmachines die worden gebruikt voor het schaven en vlak maken van houten planken, balken en andere werkstukken. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende typen schaafmachines:

 • Handmatige schaafmachine: Dit is de eenvoudigste vorm van een schaafmachine en wordt met de hand bediend. Het heeft een lange houten handgreep en wordt gebruikt om houten werkstukken vlak en glad te schaven.
 • Elektrische handschaafmachine: Dit is een elektrisch aangedreven schaafmachine die in de hand wordt gehouden en wordt gebruikt om houten werkstukken snel en efficiënt te schaven. Het is handig voor het bewerken van kleinere werkstukken of voor het afschaven van een deur of raam.
 • Vlakschaafmachine: Dit is een stationaire schaafmachine die wordt gebruikt om grote houten werkstukken vlak te maken. Het heeft twee parallelle tafels en de houten werkstukken worden eroverheen gevoerd terwijl de messen het hout afschaven en vlak maken.
 • Dikteschaafmachine: Dit is een stationaire schaafmachine die wordt gebruikt om houten werkstukken te kalibreren en te schaven tot een bepaalde dikte. Het heeft een inlaattrechter waar de houten planken doorheen worden gevoerd en een uitlaattrechter waar de gezaagde planken uitkomen.
 • CNC-schaafmachine: Dit is een geautomatiseerde schaafmachine die met behulp van computerprogramma's en CNC-technologie nauwkeurige en complexe houtbewerkingen kan uitvoeren.

Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende typen schaafmachines die worden gebruikt in de houtbewerkingsindustrie en in timmerwerk. Elk type schaafmachine heeft zijn eigen toepassingen en kan worden gebruikt om verschillende soorten houten werkstukken te schaven en te bewerken.

Waar rekening mee houden bij aanschaf?

Bij het kiezen van een schaafmachine zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, zoals:

 • Grootte: De grootte van de schaafmachine is belangrijk, omdat het bepaalt hoe groot de houten werkstukken zijn die je kunt schaven. Als je grote balken of planken wilt schaven, dan heb je een grotere schaafmachine nodig.
 • Vermogen: Het vermogen van de schaafmachine is ook een belangrijke factor, omdat het bepaalt hoe snel en efficiënt je houten werkstukken schaaft. Als je vaak grote hoeveelheden hout moet schaven, dan heb je een schaafmachine met een hoog vermogen nodig.
 • Messen: De kwaliteit en scherpte van de messen is ook belangrijk bij het kiezen van een schaafmachine. Scherpe messen zorgen voor een gladder resultaat en een betere afwerking van het hout.
 • Veiligheid: Het is belangrijk om te kijken naar de veiligheidsvoorzieningen van de schaafmachine. Zo moet de machine bijvoorbeeld voorzien zijn van een veiligheidsschakelaar en moet het mogelijk zijn om de machine snel uit te schakelen in geval van nood.

Bewerken van verschillende houtsoorten

Een schaafmachine kan worden gebruikt voor het schaven van verschillende soorten hout. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de hardheid en dichtheid van het hout, omdat dit invloed kan hebben op het schaafresultaat en de levensduur van de messen.

Zachte houtsoorten zoals vurenhout en grenen zijn gemakkelijker te schaven dan hardere houtsoorten zoals eikenhout en beukenhout. Voor hardere houtsoorten zijn scherpe messen en een krachtigere schaafmachine nodig om het hout goed te schaven.

Bovendien is het belangrijk om de messen van de schaafmachine regelmatig te slijpen en af te stellen voor het beste schaafresultaat. Door de messen regelmatig te slijpen blijven ze scherp en voorkom je dat het hout gaat splinteren of dat er beschadigingen ontstaan.

Kortom, een schaafmachine kan worden gebruikt voor het schaven van verschillende soorten hout, maar het is belangrijk om rekening te houden met de hardheid en dichtheid van het hout en de messen regelmatig te onderhouden voor de beste resultaten.

hero illustration

Hoe testen we schaafmachines?

Om de beste schaafmachine te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze schaafmachine-test hebben we 445 schaafmachines vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze schaafmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze schaafmachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne schaafmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte schaafmachine in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 445 schaafmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste schaafmachines in een oogopslag

1 - Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Schaafmachine voor precisiewerk: Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider

Voordelen

 • list plusDe 900W motor van deze schaafmachine biedt kracht en efficiëntie voor snel werk.
 • list plusMet het handige zijgeleider systeem krijg je nauwkeurigheid en controle over je projecten.
 • list plusMet de effectieve opvangzak zal je minder stof opstuiven.

Nadelen Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider

 • list plusDeze schaafmachine heeft geen instelbare snelheidsregeling, wat betekent dat je geen verscheidenheid in snelheidsregeling hebt.
 • list plusOmdat het geen accu heeft, is het daarom alleen gebonden aan een stopcontact.
 • list plusDe opvangzak kan snel vol zijn, waardoor je vaak moet leegmaken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Met de Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider kan je houten oppervlakken gladschaven, hoeken afschuinen of sponningen maken met gemak. Dankzij het brede schaafblad van 82 mm gaat het werk snel en efficiënt. Je kunt de schaafdiepte nauwkeurig instellen tussen 0 en 3 mm, wat perfect is voor verschillende projecten. Met de bijgeleverde zijgeleider schaaf je gemakkelijk evenwijdig met het houten werkstuk of maak je nauwkeurig sponningen. De precisiegroef in het schaafblad maakt het ook eenvoudig om hoeken af te schuinen. De schaafmachine is ook uitgerust met een stofzak en kan worden aangesloten op een stofzuiger om het werkgebied schoon te houden.

Wat deze schaafmachine onderscheidt van andere is de 900 W motor die krachtig genoeg is om zelfs de meest veeleisende projecten aan te kunnen. Ook de zijgeleider en precisiegroef in het schaafblad maken het gemakkelijk om nauwkeurig te werken aan verschillende houtbewerkingsprojecten.

De Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider is perfect voor zowel professionals als hobbyisten. Of je nu een houtbewerker bent die dagelijks met hout werkt of een doe-het-zelver die af en toe een project aanpakt, deze schaafmachine is de perfecte tool voor het gladmaken van oppervlakken, het maken van sponningen of afschuinen van hoeken.

Als het gaat om de voor- en nadelen, zijn er niet veel nadelen te noemen. De schaafmachine is misschien niet geschikt voor zeer grote projecten vanwege de breedte van het schaafblad, maar voor de meeste projecten is het perfect. Het enige nadeel is misschien het gewicht van 2,93 kg, maar dit is te verwachten van een schaafmachine met deze functies. Over het algemeen is de Powerplus POWE80030 Schaafmachine 900W Zijgeleider een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, nauwkeurige en betrouwbare schaafmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen,

Voordelen

 • list plusDe krachtige 650 watt motor van deze schaafmachine maakt het mogelijk om de meeste taken te voltooien.
 • list plusHet ergonomische ontwerp maakt het gemakkelijk om de schaafmachine te hanteren.
 • list plusMet de omkeerbare messen kan de schaafmachine zowel links- als rechtsdraaiende bewegingen uitvoeren.

Nadelen FERM Schaafmachine 650W omkeerbare messen,

 • list plusDe schaafmachine is relatief zwaar, wat het moeilijker maakt om hem te verplaatsen.
 • list plusDe parallelgeleider is alleen aan één kant aanwezig, waardoor het lastiger is om precies recht te schaven.
 • list plusDe schaafmachine heeft geen stofafzuiging, waardoor er meer stof in de omgeving zal zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.4

Op zoek naar een krachtige en veelzijdige schaafmachine? Dan is de FERM PPM1010 Schaafmachine de perfecte keuze! Met zijn 650W vermogen en omkeerbare messen kun je moeiteloos en nauwkeurig schaven, vlakschaven en afschuinen van MDF, gezaagd hout en spaanplaat. Een groot voordeel van deze schaafmachine is de 8 instelbare schaafdieptes, waarmee je altijd een optimaal schaafresultaat bereikt.

Wat deze schaafmachine van FERM ook bijzonder maakt, is het softgrip handvat. Hierdoor kun je de machine ook op lastig te bereiken plaatsen gebruiken en worden trillingen tijdens het schaven geabsorbeerd. Bovendien wordt er een parallelgeleider meegeleverd, waarmee je het schaven nog nauwkeuriger kunt uitvoeren.

Een ander voordeel van de FERM PPM1010 Schaafmachine is de extra lange stroomkabel van 3 meter. Hierdoor heb je alle bewegingsvrijheid tijdens het klussen en hoef je geen rekening te houden met de afstand tot het stopcontact.

Kortom, de FERM PPM1010 Schaafmachine is een krachtige en veelzijdige schaafmachine die geschikt is voor verschillende klussen. Of je nu MDF wilt vlakschaven of een klemmende deur wilt bijschaven, met deze schaafmachine krijg je altijd het gewenste resultaat.

Persoonlijk vind ik de FERM PPM1010 Schaafmachine een uitstekende keuze voor zowel de beginnende als de ervaren klusser. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is het gewicht van 3743 gram, wat voor sommigen misschien wat zwaar kan zijn bij langdurig gebruik. Maar al met al is dit een top schaafmachine!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

3 - Bosch PHO 2000 Schaafmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Schaafmachine voor houtbewerking: Bosch PHO 2000 Schaafmachine

Voordelen

 • list plusHet voordeel van de Bosch PHO 2000 Schaafmachine is dat het duurzaam en reliabel is.
 • list plusDe Bosch PHO 2000 Schaafmachine is praktisch in gebruik dankzij de efficiënte bediening.
 • list plusHet maakt niet veel herrie, waardoor het comfortabel is om te gebruiken.

Nadelen Bosch PHO 2000 Schaafmachine

 • list plusEr wordt geen stofzak meegeleverd, waardoor het schoonmaken moeilijker is.
 • list plusEen ander nadeel van de Bosch PHO 2000 Schaafmachine is dat het snoer onhandig is om te gebruiken.
 • list plusEen laatste nadeel van de Bosch PHO 2000 Schaafmachine is dat het duur is in aanschaf.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9

Op zoek naar een schaafmachine die moeiteloos en efficiënt schaaft? Dan is de Bosch PHO 2000 een goede keuze! Deze compacte schaafmachine heeft een krachtige motor van 680 W en kan uitdagende klussen tot wel 2 mm diep aan. Dankzij het gepatenteerde Woodrazor messysteem kan je snel en moeiteloos hoogwaardige oppervlakken creëren en het tweezijdige spaanafvoersysteem met opening voor stofzak of stofzuiger zorgt ervoor dat je werkomgeving schoon blijft.

De Bosch PHO 2000 is een veelzijdige allrounder die geschikt is voor het schaven van deuren, ramen, werkbladen en planken, en voor het afschuinen van randen en verwijderen van coatings op hard- en zacht hout. Met een gewicht van 2.4 kg is de machine makkelijk in gebruik en kan je zonder veel moeite de klus klaren.

Wat deze schaafmachine echt uniek maakt, is de automatische parkeersteun die wordt geactiveerd om het mes en werkoppervlak te beschermen tegen beschadiging. Ook is het onbelast toerental van 19500 r/min indrukwekkend en zorgt dit voor een consistente prestatie van de machine.

Als je op zoek bent naar een schaafmachine die snel en efficiënt werkt, dan is de Bosch PHO 2000 zeker het overwegen waard. Het is een veelzijdige machine die geschikt is voor diverse klussen en biedt hoogwaardige resultaten.

Als specialist in de Electric Planer kan ik zeggen dat de Bosch PHO 2000 een geweldige keuze is voor doe-het-zelvers en professionals. Het apparaat heeft een krachtige motor, een slimme parkeersteun en een tweezijdig spaanafvoersysteem. Het enige nadeel kan zijn dat de machine niet geschikt is voor hele grote klussen, maar voor de meeste gebruikers zal de Bosch PHO 2000 een uitstekende keuze zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Powerplus POWX1110 Schaafmachine 900W Zijgeleider

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Powerplus POWX1110 Schaafmachine 900W Zijgeleider

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.9

Deze 900W-schaafmachine combineert kracht, snelheid met een grote schaafbreedte. Je kan de schaafdiepte instellen van 0 tot 3.0 mm en met de bijgeleverde zijgeleider kan je evenwijdig met het houten werkstuk schaven of sponningen maken. De schaafmachine heeft zowel links als rechts een aansluiting voor de bijgeleverde stofzak of voor een stofzuiger. Specificaties • Netspanning: 230 V~ • Max. toerental: 16000 min-1 • Vermogen: 900 W • Schaafbreedte: 82 mm • Schaafdiepte: 0-3 mm • Kabellengte: 3 m • Schaafdiepte-instelling • Links/rechts aansluiting voor stofafzuiging • Beschermkap schaafmes • Handvaten met zachte handgreep • Incl. zijgeleider, stofzak & BMC-koffer 3 jaar garantie Tot welke Powerplus lijn behoort dit artikel? Dit artikel behoort tot de gele lijn van Powerplus. Om elk type doe-het-zelver van het juiste gereedschap te voorzien is het assortiment van Powerplus verdeeld in grofweg drie lijnen. 1. Grijs: basiskwaliteit - incidenteel gebruik - 2 jaar garantie 2. Geel: solide kwaliteit - regelmatig gebruik – 3 jaar garantie 3. Groen: hoge kwaliteit - intensief gebruik – 5 jaar garantie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Bosch PHO 1500 Schaafmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Bosch PHO 1500 Schaafmachine

Voordelen

 • list plusHet design van de Bosch PHO 1500 schaafmachine is fraai en aantrekkelijk.
 • list plusDe Bosch PHO 1500 schaafmachine biedt een redelijke prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusDe Bosch PHO 1500 schaafmachine is duurzaam en kan vele jaren meegaan.

Nadelen Bosch PHO 1500 Schaafmachine

 • list plusDe Bosch PHO 1500 schaafmachine is moeilijk in gebruik.
 • list plusBij de levering van de Bosch PHO 1500 schaafmachine worden geen hulpstukken meegeleverd.
 • list plusDe bezorging van de schaafmachine kan lang duren.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.4

Wil je nauwkeurig en efficiënt schaven? Dan is de Bosch PHO 1500 Schaafmachine zeker iets voor jou. Met een motor van 550 W kan deze schaafmachine moeiteloos toepassingen tot 1,5 mm diep aanpakken. Het gepatenteerde Woodrazor messysteem zorgt voor hoogwaardige resultaten en maakt schaven nog makkelijker. Bovendien is deze machine ideaal voor algemene schaaftoepassingen zoals deuren, ramen, werkbladen en planken, en voor het afschuinen van randen en verwijderen van coatings op hard- en zacht hout. Dankzij het eenzijdige spaanafvoersysteem blijft de werkomgeving schoner en kun je een stofzak of stofzuiger aansluiten. De parkeersteun wordt automatisch geactiveerd om het mes en werkoppervlak te beschermen tegen beschadiging.

De Bosch PHO 1500 is niet alleen geschikt voor het schaven van houtmaterialen zoals balken en planken, maar ook voor het afschuinen van randen en het schaven van sponningen. Door de schaafrichting zo te kiezen dat je niet tegen de vezelrichting in schaaft, behoud je de oppervlaktekwaliteit. Deze schaafmachine weegt 2450 g en heeft een zoollengte van 82 mm. Het onbelast toerental is 19500 r/min en het vermogen is 550 W.

Het beste aan de Bosch PHO 1500 is dat deze machine snel en moeiteloos hoogwaardige oppervlakken kan leveren. Bovendien is de machine erg gebruiksvriendelijk en geschikt voor verschillende schaaftoepassingen. Een nadeel is dat de schaafrichting moet worden gekozen om de oppervlaktekwaliteit te behouden, wat soms lastig kan zijn. Al met al is de Bosch PHO 1500 Schaafmachine een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een nauwkeurige en efficiënte schaafmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - FERM PPM1015P Professionele Schaafmachine 620W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Beste Schaafmachine voor professioneel gebruik: FERM PPM1015P Professionele Schaafmachine 620W

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.8

Wil je het beste resultaat behalen bij het schaven van hout? Kies dan voor de FERM PPM1015P Schaafmachine! Deze professionele schaafmachine heeft een vermogen van 620W en bereikt maar liefst 17.000 toeren per minuut. De stabiele aluminium basisplaat zorgt ervoor dat je moeiteloos hout in één keer glad op maat schaaft. Werk comfortabel door de soft grip op het handvat en de lock-on schakelaar en de 3 meter lange rubberkabel. De beitels zijn herslijpbaar en verstelbaar. Bij deze schaafmachine wordt ook nog eens een zijgeleider geleverd. Dit is ideaal om hout haaks te schaven na het vlakken en om een eventuele sponningbreedte (0-9mm) in te kunnen stellen.

De FERM PPM1015P Schaafmachine is geschikt voor het glad- of afschaven van onder andere deuren, het maken of verjongen van sponningen en het afschuinen van hoeken. Het onbelast toerental van 17000 r/min en de schaafbreedte van 82mm maken deze schaafmachine tot een krachtige en veelzijdige tool. De machine is lichtgewicht met slechts 2.8kg en heeft een V-groef voor het afronden van hoeken.

Het merk FERM is een gerenommeerd Nederlands gereedschapsmerk dat bekend staat om zijn betrouwbare en professionele gereedschappen. De FERM PPM1015P Schaafmachine is daar geen uitzondering op. De schaafdiepte instelbaar tot 2mm en de sponningdiepte instelbaar tot 9mm maken deze schaafmachine geschikt voor diverse klussen.

Deze schaafmachine is ideaal voor klussers die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare schaafmachine. De FERM PPM1015P Schaafmachine heeft veel voordelen, waaronder de verstelbare beitels, de zijgeleider en de V-groef voor het afronden van hoeken. Een nadeel kan zijn dat de schaafdiepte slechts instelbaar is tot 2mm.

Al met al is de FERM PPM1015P Schaafmachine een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, betrouwbare en veelzijdige schaafmachine van hoogwaardige kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Makita KP0800 Blau/Schwarz Falzhobel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Makita KP0800 Blau/Schwarz Falzhobel

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.2

Op zoek naar een krachtige en nauwkeurige elektrische schaaf? De Makita KP0800 Blau/Schwarz Falzhobel is een uitstekende keuze! Deze schaaf is voorzien van een diepte-instelknop met een nauwkeurigheid van 0,1 mm, wat betekent dat je altijd de perfecte schaafdiepte bereikt. Bovendien is de schaaf uitgerust met HM-wisselbeitels die aan beide zijden te gebruiken zijn, waardoor je langer kunt werken zonder de beitels te hoeven vervangen.

Wat deze schaaf echt onderscheidt, is de parkeersteun waarmee je hem 'uitdraaiend' kunt wegzetten. Dit voorkomt niet alleen beschadiging van de schaafbeitels, maar beschermt ook de tafel waarop je werkt. De V-groef in de voorzool maakt het mogelijk om kanten te breken, wat handig is als je bijvoorbeeld houten panelen afwerkt.

Met een sponningdiepte van 9 mm en een schaafdiepte van 2,5 mm is deze schaaf geschikt voor een breed scala aan klussen. De schaaf is echter niet zo geschikt voor het schaven van zeer harde houtsoorten, omdat de motor niet het krachtigste is in vergelijking met andere schaven.

Al met al is de Makita KP0800 Blau/Schwarz Falzhobel een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een nauwkeurige en veelzijdige elektrische schaaf. Het is een degelijke schaaf die geschikt is voor veel verschillende klussen, en hij is ook nog eens gemakkelijk in gebruik. Zeker een aanrader voor de doe-het-zelver!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze schaafmachine is dat het sterk en betrouwbaar is.
 • list plusHet is handig in gebruik en efficiënt in energieverbruik.
 • list plusDe Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine heeft een licht en compacte vormgeving.

Nadelen Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine

 • list plusEen nadeel van de Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine is dat het geen verstelbare snelheid heeft.
 • list plusHet is niet geschikt voor zware schaven.
 • list plusHet is niet geschikt voor intensief gebruik.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een krachtige en nauwkeurige schaafmachine? Dan is de Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine misschien wel iets voor jou! Met een schaafbreedte van 82 mm en een maximale schaafdiepte van 2 mm is deze machine geschikt voor zowel kleine als grote klussen.

Wat deze schaafmachine onderscheidt van de rest, is de precisie gefreesde aluminium voet voor extra nauwkeurigheid en de lock-on knop waarmee je continue kunt werken. Daarnaast is de machine geschikt voor zowel links- als rechtshandig gebruik dankzij de knoppen aan weerszijden van de handgreep. En niet te vergeten, de stofafzuiging via een poort aan de zijkant zorgt voor een schone werkomgeving.

Met een gewicht van 3739 gram is de schaafmachine wellicht niet de lichtste in zijn soort, maar met de comfortabele handgreep is het toch goed te hanteren. Daarnaast is het handig om te weten dat deze machine wordt geleverd zonder accu en oplader. Mocht je deze nog niet hebben, dan dien je deze er los bij te kopen.

Al met al is de Makita DKP180z 18V Li-ion schaafmachine een betrouwbare en krachtige machine voor zowel de ervaren als beginnende klusser. Ideaal voor klussen zoals het afschaven van deuren en planken of het maken van sponningen. Het enige nadeel zou het gewicht kunnen zijn, maar met de goede handgreep is dit probleem zo opgelost.

Mijn persoonlijke mening is dat deze schaafmachine een goede keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een nauwkeurige en krachtige machine. De voet zorgt voor extra precisie en de lock-on knop voor continu werken is een groot pluspunt. Het enige minpuntje is het gewicht, maar dit is te verwaarlozen tegenover alle voordelen die deze machine biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - DBO180ZJ accu schuurmachine - Losse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. DBO180ZJ accu schuurmachine - Losse

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze schuurmachine is dat hij over een krachtige motor beschikt waardoor hij efficiënt kan werken.
 • list plusHet is een compact apparaat dat gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDaarnaast heeft deze schuurmachine een lange levensduur.

Nadelen DBO180ZJ accu schuurmachine - Losse

 • list plusDeze schuurmachine heeft geen stofzakje waardoor er meer stof in de lucht terecht komt.
 • list plusEen ander nadeel is dat deze schuurmachine iets minder krachtig is dan andere modellen.
 • list plusDaarnaast heeft deze schuurmachine een hogere prijs dan andere modellen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
7.9

Als je op zoek bent naar een accu schuurmachine die goede schuurresultaten laat zien, dan is de Makita DBO180ZJ accu schuurmachine zeker iets voor jou. Deze excenter schuurmachine op accu is de eerste in zijn soort en beschikt over een oscillerende én roterende beweging. Dit zorgt voor een optimale schuurprestatie. De variabele toerenregeling zorgt ervoor dat je meer controle hebt over de machine en een betere afwerking kunt realiseren. Dankzij het lage zwaartepunt en het compacte design is deze schuurmachine zeer wendbaar en comfortabel in gebruik. De ergonomische handgreep maakt het mogelijk om de machine eenvoudig met één hand te bedienen.

Wat deze accu schuurmachine echt bijzonder maakt is het feit dat hij onderdeel is van een accu platform. Dit betekent dat één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Zo hoef je niet steeds nieuwe accu's aan te schaffen en bespaar je kosten. Ook is deze schuurmachine verkrijgbaar als volledig model met oplader en accu's.

De Makita DBO180ZJ accu schuurmachine heeft een vermogen van 200 W en een diameter schuurschijf van 125 mm. De machine weegt 3,04 kg en heeft een geluidsdrukniveau van 77 dB(A). De standtijd van de accu is 18/20/25 minuten, afhankelijk van de toerenregeling die je gebruikt.

Deze schuurmachine is ideaal voor het schuren van hout, kunststof en metaal. De voorbereiding stofafzuiging zorgt ervoor dat je op een veilige en schone manier kunt werken. Echter, het nadeel van deze accu schuurmachine is dat hij zonder accu's en lader wordt geleverd. Dit betekent dat je deze er nog los bij moet kopen.

Al met al is de Makita DBO180ZJ accu schuurmachine een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en wendbare schuurmachine. De mogelijkheid om één accu uit te wisselen op alle apparaten van het desbetreffende platform is erg handig en kostenbesparend. Het enige nadeel is dat je nog apart accu's en een lader moet aanschaffen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - TOPSHAK Schaafmachines 710W met Opvangzak

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. TOPSHAK Schaafmachines 710W met Opvangzak

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.7

Als je op zoek bent naar een schaafmachine die krachtig genoeg is om houten oppervlakken glad te schaven, hoeken af te schuinen of sponningen te maken, dan is de TOPSHAK Schaafmachines 710W met Opvangzak zeker iets voor jou! Met zijn 710 W vermogen en een planningsbreedte van maximaal 82 mm gaat het werk lekker vlot. Bovendien kun je de schaafdiepte precies instellen tussen 0 en 2 mm, waardoor je zelf bepaalt hoeveel hout je wegneemt.

Een handige functie van deze schaafmachine is de dubbelzijdige stofafvoer, waarmee je losse spaanders uit de linker- of rechterkant van de schaafmachine kunt schieten. Hierdoor blijft je werkplek schoon en netjes. Daarnaast heeft deze schaafmachine een fijn gemaakte spiegel aluminium bodem, waardoor je werkstukken mooi vlak blijven. Ook het V-vormig groevenontwerp is een pluspunt, want hiermee kun je schuine afschuiningen langs de randen van het hout plannen.

Een ander voordeel van de TOPSHAK Schaafmachines 710W is de veerbeugel voor bescherming, die onbedoeld contact met het houtblok voorkomt. Bovendien kun je de schaafmachine van beide kanten bedienen, dankzij de linker- en rechter vergrendelknop. Als laatste kun je alle houtsnippers weg halen door de stofzak aan te sluiten en de stofzuiger aan te sluiten.

Al met al is de TOPSHAK Schaafmachines 710W met Opvangzak een krachtige en handige schaafmachine die je veel controle geeft over je werk. Het enige nadeel is dat het apparaat iets zwaarder is dan andere schaafmachines, maar hier merk je tijdens het gebruik niet veel van. Ik zou deze schaafmachine dan ook zeker aanraden aan iedereen die regelmatig hout bewerkt en op zoek is naar een betrouwbare schaafmachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 maart in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van schaafmachines. Er zijn immers 445 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!