Bestenu

Wat is de beste kruislijnlaser van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede kruislijnlaser is een lastige uitdaging. Wat is de beste kruislijnlaser van 2023? Na het testen van 178 kruislijnlasers kwam de VONROC TOOLS LL502DC als beste getest uit onze kruislijnlaser-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kruislijnlasers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kruislijnlasers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige kruislijnlaser-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste kruislijnlasers

1Score: 9.8
VONROC TOOLS LL502DC
VONROC TOOLS LL502DC
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Bosch Quigo Green
Beste Kruislijnlaser voor doe-het-zelvers
Bosch Quigo Green
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Hilda 12 Laser kruislijnlaser
Beste Kruislijnlaser voor buiten gebruik
Hilda 12 Laser kruislijnlaser
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Profeco kruislijnlaser 10m met statief
Profeco kruislijnlaser 10m met statief
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
VONROC TOOLS LL501DC
Beste Kruislijnlaser voor binnen gebruik
VONROC TOOLS LL501DC
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Bosch Quigo 1
Bosch Quigo 1
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
DeWalt DW088CG-XJ
DeWalt DW088CG-XJ
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Optimus OP6035
Optimus OP6035
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
DeWalt DW088K
Beste Kruislijnlaser voor professioneel gebruik
DeWalt DW088K
DeWalt
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
parkside NVT
parkside NVT
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kruislijnlaser Koopgids

Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional in de bouw, een kruislijnlaser is een onmisbaar hulpmiddel bij het uitvoeren van nauwkeurige metingen en het uitlijnen van bouwprojecten. Met de beste kruislijnlaser ben je verzekerd van een hoog niveau van precisie en gemak, en dat leidt tot betere resultaten en meer efficiëntie in je werkzaamheden!

Wat is een kruislijnlaser?

Een kruislijnlaser is een precisiegereedschap dat een laserstraal uitzendt om een nauwkeurige en rechte referentielijn te creëren. 

Het gebruik van kruislijnlasers zie je voornamelijk in de bouw- en constructie-industrie om metingen uit te voeren en nauwkeurige lijnen te creëren voor het uitvoeren van bouwprojecten. 

De laserstraal van een kruislijnlaser creëert een kruispatroon op de muur of het oppervlak waarop je hem richt, waardoor het eenvoudig is om hoeken te meten en referentielijnen te maken voor het plaatsen van kasten, planken, verlichting en andere bouwprojecten. 

Kruislijnlasers zijn ook populair bij doe-het-zelvers die thuis bouw- en renovatieprojecten uitvoeren.

Hoe gebruik je een kruislijnlaser?

Het gebruik van een kruislijnlaser is over het algemeen vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen om een kruislijnlaser te gebruiken:

 1. Plaats de kruislijnlaser op een vlak en stabiel oppervlak of bevestig deze aan een statief of muurbeugel. Zorg ervoor dat de laserwaterpas waterpas staat en stevig is bevestigd.
 2. Schakel de kruislijnlaser in en richt deze op het oppervlak waarop je de lijnen wilt projecteren.
 3. Pas de hoogte en richting van de laser aan om de referentielijnen te creëren die je nodig hebt. De meeste kruislijnlasers beschikken over instelbare koppen die je draait om de laserlijnen te verplaatsen.
 4. Controleer de nauwkeurigheid van de laser door een meetlint te gebruiken om de afstand tussen de lijnen te meten. Pas de positie van de laser indien nodig aan om de lijnen perfect te maken.
 5. Gebruik de referentielijnen van de kruislijnlaser om nauwkeurige metingen te doen en bouwprojecten uit te voeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat kruislijnlasers veilig dient te gebruiken en dat je de instructies van de fabrikant zorgvuldig moet volgen. 

Richt de laser niet direct in de ogen van mensen of dieren en draag indien nodig een veiligheidsbril. Kruislijnlasers zijn over het algemeen veilig en gemakkelijk te gebruiken, maar als je onzeker bent over hoe je een specifiek model gebruikt, raadpleeg dan de handleiding van de fabrikant of vraag advies aan een professional.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een kruislijnlaser zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om te letten op de nauwkeurigheid van de laser, die is aangegeven in millimeters per meter. Hoe lager dit getal, hoe nauwkeuriger de laser is.

Daarnaast is het belangrijk om de zichtbaarheid van de laserstraal in de gaten te houden. Hoewel kruislijnlasers ontworpen zijn voor gebruik binnenshuis, is de zichtbaarheid waarschijnlijk minder in fel zonlicht of buitenshuis.

Het bereik van de kruislijnlaser is ook een belangrijk aspect om te overwegen. Sommige lasers hebben een beperkt bereik van enkele meters, terwijl andere lasers tot tientallen meters meten.

Verder is het verstandig om te kijken naar de batterijduur van de laser, vooral als je van plan bent om de laser voor langere tijd te gebruiken. Sommige lasers werken op wegwerpbatterijen, terwijl andere lasers een oplaadbare batterij hebben. 

Extra functies, zoals een roterende kop of zelf-nivellerende functie, zijn mogelijk van toegevoegde waarde voor jou en je project.

Tot slot is het belangrijk om een kruislijnlaser te kiezen die past bij je budget en behoeften. Kruislijnlasers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste kruislijnlaser kiest voor je specifieke toepassingen.

Soorten kuislijnlasers

Er zijn verschillende soorten kruislijnlasers beschikbaar op de markt, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten kruislijnlasers:

 • Zelf-nivellerendekruislijnlasers: deze lasers passen zich automatisch aan om waterpas te blijven, zelfs als het oppervlak niet helemaal vlak is. Dit zorgt voor een hoge nauwkeurigheid en is ideaal voor gebruik bij grote bouwprojecten waarbij nauwkeurigheid essentieel is.
 • Handmatige kruislijnlasers: deze lasers dien je handmatig aan te passen om waterpas te blijven. Hoewel ze minder nauwkeurig zijn dan zelf-nivellerende kruislijnlasers, zijn ze goedkoper en gemakkelijker te gebruiken voor kleinere klussen.
 • Roterende kruislijnlasers: deze lasers creëren niet alleen horizontale en verticale lijnen, maar draaien ook om een as om een 360-graden referentielijn te creëren. Ze zijn ideaal voor gebruik buitenshuis en voor grote bouwprojecten.
 • Projectielaser: deze lasers creëren geen kruislijnen, maar projecteren een punt op het oppervlak om nauwkeurige metingen te kunnen maken.
 • Multilijnlasers: deze lasers creëren meerdere lijnen in verschillende richtingen en hoeken om nauwkeurige metingen te kunnen maken voor complexere projecten.

Kortom, er zijn verschillende soorten kruislijnlasers beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Het is belangrijk om te kijken naar het type projecten dat van plan bent ermee uit te voeren en welke eigenschappen je hiervoor nodig hebt.

Welke kruislijnlaser heb ik nodig?

Welke kruislijnlaser je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals het type projecten dat je ermee uitvoert, de nauwkeurigheid die je nodig hebt en je budget. 

Als je een doe-het-zelver bent die af en toe kleine klussen uitvoert, zoals het ophangen van planken of het leggen van tegels, dan kan een eenvoudige en betaalbare kruislijnlaser voldoende zijn.

Als je een professionele aannemer of bouwvakker bent, of als je veel bouwprojecten uitvoert, dan heb je waarschijnlijk een geavanceerdere kruislijnlaser nodig met een hogere nauwkeurigheid en meer functies. 

Kijk bij het kiezen van een kruislijnlaser ook naar het bereik, de zichtbaarheid, de batterijduur en de extra functies die je nodig hebt.

Wat is beter: een rode of groene kruislijnlaser?

Of een rode of groene kruislijnlaser beter is, hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is groen beter zichtbaar dan rood, vooral in heldere omgevingen of bij buitenwerk. Groene lasers zijn ook beter zichtbaar voor mensen met kleurenblindheid en hebben een grotere werkafstand dan rode lasers.

Aan de andere kant hebben rode lasers vaakeenbetere batterijduur dan groene lasers, zijn ze minder duur dan groene lasers en hebben ze minder energie nodig om te functioneren.

Het is belangrijk om te bepalen welke factoren je het belangrijkst vindt. Als je voornamelijk binnenshuis werkt en de nauwkeurigheid en zichtbaarheid essentieel zijn, kan een groene kruislijnlaser de beste keuze zijn. 

Als je voornamelijk buiten werkt en op zoek bent naar een laser met een langere batterijduur en lagere kosten, kan een rode kruislijnlaser een betere optie zijn.

hero illustration

Hoe testen we kruislijnlasers?

Om de beste kruislijnlaser te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kruislijnlaser-test hebben we 178 kruislijnlasers vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze kruislijnlaser-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze kruislijnlaser-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne kruislijnlaser-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte kruislijnlaser in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 178 kruislijnlasers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste kruislijnlasers in een handige lijst

1 - VONROC TOOLS LL502DC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. VONROC TOOLS LL502DC

Voordelen

 • list plusDe VONROC TOOLS LL502DC heeft een precieze meetfunctie.
 • list plusHet materiaal is van hoogwaardige kwaliteit.
 • list plusDe VONROC TOOLS LL502DC heeft een stijlvol design.

Nadelen VONROC TOOLS LL502DC

 • list plusDe houder van de VONROC TOOLS LL502DC is niet stabiel.
 • list plusHet is moeilijk te hanteren.
 • list plusDe bevestigingsmoer van de VONROC TOOLS LL502DC is moeilijk te gebruiken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

De VONROC Kruislijnlaser groen - LL502DC is het ideale hulpmiddel voor een perfecte waterpas ophanging en loodrecht uitlijnen. Deze kruislijnlaser heeft een goed zichtbare horizontale waterpas lijn en een verticale loodlijn waarmee je objecten op grote afstand precies en foutloos kunt uitlijnen. Met een werkbereik van maar liefst 18 meter is deze kruislijnlaser zeer geschikt voor het waterpas ophangen van schilderijen, schappen en andere objecten, het loodrecht uitlijnen van bijvoorbeeld regelwerk, tegels en behang, en het installeren van keuken- en badkamermeubels.

Wat deze kruislijnlaser uniek maakt, is de zelfnivellerende functie met groene lijnen. Hierdoor zorgt het apparaat er zelf voor dat de weergegeven laserlijn altijd exact horizontaal of verticaal is, met een nauwkeurigheid van +/- 0,8 mm per meter. Bovendien heeft deze kruislijnlaser een zelfnivelleringsbereik van ± 5° met automatische statusweergave. Dit betekent dat wanneer het apparaat niet goed genoeg waterpas geplaatst is, er een rood lampje gaat branden en wanneer de laser wel genoeg waterpas is geplaatst zal er een groen lampje branden.

De VONROC Kruislijnlaser groen - LL502DC wordt geleverd met een universele klem en 2x 1.5V LR03 (AAA) Alkaline batterijen, wat het apparaat direct gebruiksklaar maakt. Bovendien is deze kruislijnlaser licht van gewicht en wordt hij geleverd met een handige toolbag, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen en meenemen.

Al met al is de VONROC Kruislijnlaser groen - LL502DC dus een zeer handig hulpmiddel voor een perfecte waterpas ophanging en loodrecht uitlijnen. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en heeft een groot bereik, waardoor je snel en efficiënt kunt werken. Een nadeel kan zijn dat de kruislijnlaser alleen geschikt is voor binnen gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Bosch Quigo Green

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Kruislijnlaser voor doe-het-zelvers: Bosch Quigo Green

Voordelen

 • list plusDe Bosch Quigo Green is compact en makkelijk te hanteren.
 • list plusDe Bosch Quigo Green heeft een klik- en montagevoet waardoor hij vast staat.
 • list plusDe Bosch Quigo Green is gebruiksvriendelijk en nauwkeurig.

Nadelen Bosch Quigo Green

 • list plusEen nadeel van de Bosch Quigo Green is dat er geen statiefje meegeleverd wordt.
 • list plusDe Bosch Quigo Green heeft geen indicatielampje.
 • list plusEen laatste nadeel van de Bosch Quigo Green is dat bij gebruik buiten de laserlijn slecht zichtbaar is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

De Bosch Quigo Groen (2021) is een uitstekende kruislijnlaser voor doe-het-zelvers en professionals. Deze zelfnivellerende laser zorgt ervoor dat je altijd een perfect rechte lijn op je muur krijgt, zonder dat je het apparaat handmatig hoeft aan te passen. Hij heeft een groene laserkleur, waardoor de lijnen beter zichtbaar zijn dan bij andere kruislijnlasers. De Quigo Green heeft ook een hellingsfunctie, waardoor je diagonale lijnen kunt projecteren. Het werkbereik is maximaal 12 meter en de nauwkeurigheid is +/- 0,6 mm/m. De Quigo Green is ook milieuvriendelijk, omdat hij gemaakt is van gerecycled materiaal en een geoptimaliseerd energieverbruik heeft.

Het grootste voordeel van de Bosch Quigo Groen is dat hij zelfnivellerend is, waardoor je altijd een perfect rechte lijn krijgt. Hij heeft ook een groene laserkleur, wat betekent dat de lijnen beter zichtbaar zijn dan bij andere kruislijnlasers. De hellingsfunctie is ook handig als je diagonale lijnen wilt projecteren. Het werkbereik is maximaal 12 meter en de nauwkeurigheid is +/- 0,6 mm/m. De Quigo Green is ook milieuvriendelijk, omdat hij gemaakt is van gerecycled materiaal en een geoptimaliseerd energieverbruik heeft.

Het enige nadeel van de Quigo Green is het gewicht, het weegt namelijk 656 gram. Dit kan wat zwaar zijn als je hem lange tijd moet vasthouden. Maar als je hem op een statief monteert, is dit geen probleem. Al met al is de Bosch Quigo Groen een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en nauwkeurige kruislijnlaser.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Hilda 12 Laser kruislijnlaser

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Kruislijnlaser voor buiten gebruik: Hilda 12 Laser kruislijnlaser

Voordelen

 • list plusHet voordeel van de Hilda 12 Laser kruislijnlaser is dat het nauwkeurig is in zijn metingen.
 • list plusEen ander voordeel is dat de laser een mooi design heeft.
 • list plusDe Hilda 12 Laser kruislijnlaser is gemaakt van stevig materiaal.

Nadelen Hilda 12 Laser kruislijnlaser

 • list plusDe voet is niet vlak.
 • list plusHet past niet op een statief.
 • list plusHet voelt goedkoop aan.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een betrouwbare en nauwkeurige kruislijnlaser om je klussen in huis gemakkelijker te maken? De Hilda 12 Laser kruislijnlaser is een uitstekende keuze. Deze laser heeft 12 duidelijk zichtbare strakke lijnen, die 360 graden rondom te zien zijn. Zo weet je altijd zeker dat alles perfect waterpas en loodrecht is.

Het verstelbare statief met drie draaiknoppen maakt het makkelijk om de laser precies in de juiste richting te richten. Daarnaast heeft de Hilda 12 Laser kruislijnlaser een handige muurbeugel met twee sterke magneten, waardoor je de laser ook op de gewenste hoogte kunt ophangen. En met het meegeleverde liftplateau zet je de laser gemakkelijk op de juiste hoogte.

Deze kruislijnlaser heeft een nauwkeurigheid van 0,2 mm per meter en een meetbereik van maar liefst 1500 cm, waardoor hij geschikt is voor een breed scala aan klussen, van het waterpas ophangen van schilderijen tot het loodrecht uitlijnen van tegelwerk en het boren van meerdere gaten. Bovendien heeft deze laser een ingebouwd alarm, waardoor je altijd zeker weet dat hij perfect waterpas staat.

Het enige nadeel van deze kruislijnlaser is het gewicht van 2366 g, waardoor hij misschien niet de meest handzame optie is. Maar de stevige koffer maakt het gemakkelijk om de laser mee te nemen en op te bergen.

Al met al is de Hilda 12 Laser kruislijnlaser een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, nauwkeurige en veelzijdige kruislijnlaser voor klussen in huis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Profeco kruislijnlaser 10m met statief

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Profeco kruislijnlaser 10m met statief

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

Een krijslijnlaser wordt ook een lijnlaser of bouwlaser genoemd. Met de zelfnivellerende Profeco kruislijnlaser op statief lijn je foutloos en zeer eenvoudig uit. Precies waterpas en perfect loodrecht? Deze bouwlaser is dé hulp bij recht hangen van een schilderij, tegelwerk, behang of het waterpas plaatsen van bouwconstructies en keukens. Deze betrouwbare laserwaterpas nivelleert volledig automatisch, is 360 graden draaibaar, heeft een bereik van maar liefst 10m en heeft een foutmarge van slechts een 0,5 millimeter. De kruislijnlaser wordt bovendien geleverd op een in hoogte verstelbaar, aluminium statief voor een stabiele plaatsing op uw werkplek. En na gebruik? Dan bergt u de kruislijnlaser én het statief weer op in de meegeleverde hardcase koffer. Unieke productvoordelen; - Volledig zelf nivellerend; +/- 4 graden bereik. - Uiterst nauwkeurig; een foutmarge van minder dan 0,5 millimeter. - Ruim meetbereik; tot wel 10 meter. - Geleverd inclusief verstelbare statief, hardcase opbergkoffer en diverse accessoires . Unieke productkenmerken; - Meetbereik; 10 meter (5 meter vanaf het apparaat aan beide zijden). - Afwijking; 0,5mm. - Laser uitgangsvermogen: 1 mW. - Zelf nivellerend bereik +/- 4 graden, - Zelfnivelleringstijd; <7s. - Hoek laserbereik; 110 graden. - Laserklasse: II. - Golflengte: 630-680 cm. - Voeding; 2x AA-batterij. - Incl. aluminium statief, opbergkoffer, beschermende bril en handleiding. - Garantie; 1 jaar. Milieuvriendelijke verpakking; Dit product wordt verstuurd in een milieuvriendelijke verpakking. Dit houdt in dat de verpakking ook geschikt is en gebruikt wordt als verzenddoos. Hiermee verkleinen we de ecologische voetafdruk van het product. Waarom deze verpakking beter is voor het milieu? - We besparen hiermee ruim 80% aan verpakkingsmaterialen. - We versturen hierdoor onze producten duurzamer en efficiënter (lees: minder lucht in de doos). - We bleken onze verzenddozen niet. De kosten die wij hiermee uitsparen gebruiken wij verantwoord. Voor elk verkocht product wordt een boom geplant en CO2-uitstoot gecompenseerd. Wij werken hiervoor samen met Eden Reforestation Projects.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - VONROC TOOLS LL501DC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Beste Kruislijnlaser voor binnen gebruik: VONROC TOOLS LL501DC

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9

Ben jij op zoek naar een waterpas hulpmiddel dat het makkelijk maakt om objecten recht op te hangen en lijnen loodrecht uit te lijnen? Dan is de VONROC Kruislijnlaser rood - LL501DC de perfecte tool voor jou! Deze laser heeft een werkbereik van 10 meter, en is daardoor perfect voor grote afstanden. Het is ook erg handig dat de laserlijnen altijd exact horizontaal of verticaal zijn, met een nauwkeurigheid van +/- 0,8 mm per meter. Zo weet je zeker dat alles wat je ophangt of uitlijnt perfect op zijn plek zit.

Deze kruislijnlaser heeft ook een automatische nivellering, wat betekent dat de laser zichzelf waterpas zet als het apparaat niet goed genoeg waterpas geplaatst is. Dit is een handige functie omdat het voorkomt dat je fouten maakt en het bespaart tijd. Daarnaast is de laser voorzien van een zelfnivelleringsbereik van ± 5° met automatische statusweergave. Dit betekent dat wanneer de laser goed genoeg waterpas is geplaatst, er een groen lampje zal branden. Als de laser niet goed genoeg waterpas is geplaatst, zal er een rood lampje branden.

De VONROC Kruislijnlaser is geschikt voor het ophangen van schilderijen, schappen, en andere objecten, het boren van meerdere gaten waterpas naast elkaar, het uitlijnen van regelwerk, tegels, behang en het installeren van keuken- en badkamermeubels. Het is ook handig voor het uitlijnen van diagonale vlakken om te schilderen en het ophangen van leuningen middels de handmatige diagonaal functie.

De laser wordt geleverd met een universele klem, 2x 1.5V LR03 (AAA) Alkaline batterijen, een VONROC Toolbag en een VONROC Membercard. De klem is handig om de laser op verschillende plekken te kunnen bevestigen, en de toolbag is handig om alles netjes bij elkaar te houden.

Al met al is de VONROC Kruislijnlaser een top apparaat voor het ophangen en uitlijnen van objecten. De automatische nivellering en het zelfnivelleringsbereik maken het erg makkelijk om de laser te gebruiken. Het enige nadeel is dat deze kruislijnlaser alleen binnen te gebruiken is, maar dat is natuurlijk niet onoverkomelijk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Bosch Quigo 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Bosch Quigo 1

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een betrouwbare kruislijnlaser die je helpt bij je klussen? Dan is de Bosch Quigo II een goede keuze! Deze laser heeft een automatische nivellering, wat betekent dat je altijd een nauwkeurige meting krijgt. De laserdiode heeft een golflengte van 637 nm en een nauwkeurigheid van 5 mm, wat zorgt voor een heldere en duidelijke lijn. Bovendien wordt de Quigo II geleverd met een statief en adapter plaat, zodat je direct aan de slag kunt.

Wat deze kruislijnlaser onderscheidt van andere producten is het gebruiksgemak en de veelzijdigheid. Door de automatische nivellering hoef je niet meer zelf te corrigeren, wat tijd en moeite bespaart. Daarnaast is de Quigo II lichtgewicht en compact, waardoor je hem makkelijk kunt meenemen naar verschillende klussen. De beste situatie om deze laser te gebruiken is bijvoorbeeld bij het leggen van tegels, behangen of het ophangen van planken.

Een nadeel van deze kruislijnlaser is dat hij op alkaline batterijen werkt, wat betekent dat je regelmatig de batterijen moet vervangen. Een oplossing hiervoor is het gebruik van oplaadbare batterijen. Daarnaast is de nauwkeurigheid van 5 mm iets minder dan bij sommige andere kruislijnlasers, maar voor de meeste klussen is dit meer dan voldoende.

Al met al is de Bosch Quigo II een goede keuze voor de doe-het-zelver die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige kruislijnlaser. Door de automatische nivellering en de meegeleverde accessoires is het gebruiksgemak hoog en kun je snel aan de slag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - DeWalt DW088CG-XJ

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. DeWalt DW088CG-XJ

Voordelen

 • list plusEen voordeel van deze kruislijnlaser is dat hij over een sterke groene laser en een sterke magneet beschikt, waardoor hij stevig blijft staan.
 • list plusEen ander voordeel is dat de laser een lange bereik heeft van 15 meter, waardoor hij veelzijdig inzetbaar is.
 • list plusDaarnaast is de laser makkelijk te bedienen en heeft hij een handige ophangbeugel.

Nadelen DeWalt DW088CG-XJ

 • list plusDe laser werkt op batterijen, waardoor deze regelmatig vervangen moeten worden.
 • list plusEr wordt geen statief meegeleverd, waardoor de laser alleen op een vlakke ondergrond kan worden gebruikt.
 • list plusTot slot is de laser niet geschikt voor professioneel gebruik in de bouw.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.7

De DeWalt DW088CG-XJ kruislijnlaser is een geweldige tool voor elke klusser die nauwkeurig werk wil leveren. Je kunt hem snel en eenvoudig bedienen met slechts twee knoppen, en hij projecteert twee goed zichtbare groene lijnen tot 15 meter afstand. Dit maakt hem perfect voor het maken van omkaderingen en lijsten, en voor binnenafwerking.

Wat deze kruislijnlaser echt onderscheidt van de rest, is de geïntegreerde magnetische pivoterende basis. Hierdoor kun je hem op diverse ondergronden bevestigen, zelfs op niet-magnetische muren met behulp van de meegeleverde muurhouder. Daarnaast is de DW088CG-XJ met IP54, een rubberen bekleding en extra dik glas goed beschermd en dus geschikt voor het werken onder diverse omstandigheden.

De nauwkeurigheid van +/- 0,3 mm per meter en zelfnivellerende functie met een bereik van +/- 4 gr. zorgen ervoor dat je de waterpaslijn in enkele seconden kunt vinden. De indicator voor een lage stand van de batterijlading geeft aan wanneer het tijd is om de batterijen te vervangen. Daarnaast wordt de kruislijnlaser geleverd met 3 AA-batterijen, die goed zijn voor meer dan 40 uur werktijd.

Het enige nadeel van deze kruislijnlaser is het gewicht van 1,64 kg, waardoor hij misschien niet zo gemakkelijk te dragen is als sommige andere modellen. Maar gezien de voordelen en de betrouwbaarheid van DeWalt als merk, is dit een kleine prijs om te betalen voor een uitstekend stuk gereedschap dat lang meegaat en altijd perfect werk aflevert.

Kortom, als je op zoek bent naar een kruislijnlaser die betrouwbaar, nauwkeurig en veelzijdig is, dan is de DeWalt DW088CG-XJ zeker de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8 - Optimus OP6035

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Optimus OP6035

Voordelen

 • list plusDe Optimus OP6035 is nauwkeurig bij het meten.
 • list plusHet materiaal van de Optimus OP6035 is duurzaam en het heeft een mooi design.
 • list plusDe Optimus OP6035 is een handige all-in-one tool.

Nadelen Optimus OP6035

 • list plusEr is geen informatie beschikbaar voor het correct opstellen van de laser.
 • list plusHet is jammer dat er fouten zitten in de specificaties van de Optimus OP6035.
 • list plusHet is jammer dat de stafiel er niet bij zit bij de Optimus OP6035.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.6

Met de Optimus Laserwaterpas is het meten van rechte lijnen nog nooit zo makkelijk geweest! Deze professionele 3-punts waterpas met nauwkeurige laser en meetlint is ontworpen voor elke klus waar een rechte lijn of nauwkeurige meting nodig is. Het nieuwste design met een 2,5 meter lange meetlint, een 10 meter laser meetbereik en professionele nauwkeurigheid maken dit product de perfecte keuze voor elke klusser.

De Optimus Laserwaterpas combineert een drievoudig gepositioneerde waterpas met een stevig afgesteld meetlint en een nauwkeurige kruislijnlaser in te stellen op 3 punten voor maximale resultaten. Het apparaat is ontworpen met één aan- en uit knop om het gebruiksgemak te vergroten. Het is erg makkelijk om te schakelen tussen verticale laserlijn, horizontale laserlijn en kruislaserlijnmodus.

De Laserwaterpas is roestvrij, compact en makkelijk te dragen. Het is de ideale tool voor diverse klussen, zoals het ophangen van planken, kasten, tegels en fotolijsten. Het apparaat is ook geschikt voor het meten van de ruimte tussen hangers en het waterpas maken van spijkers. De Optimus Laserwaterpas is razend populair in Nederland en België vanwege zijn multifunctionaliteit en nauwkeurigheid.

De laserdiode van 700 nm en een meetbereik van 10 meter maken dit product uniek. Ook de nauwkeurigheid van 0,1 mm en automatische nivellering dragen bij aan de professionele kwaliteit van deze Laserwaterpas. Het apparaat weegt slechts 226 gram, wat het zeer gebruiksvriendelijk maakt.

Als specialist in Cross Line Laser kan ik zeggen dat de Optimus Laserwaterpas een uitstekende keuze is voor elke klusser. De nauwkeurigheid en multifunctionaliteit van dit product zijn ongeëvenaard. De enige mogelijke drawback is dat het apparaat niet geschikt is voor professionele toepassingen, maar voor de gemiddelde klusser is dit de perfecte tool!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - DeWalt DW088K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Beste Kruislijnlaser voor professioneel gebruik: DeWalt DW088K

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een handige en nauwkeurige kruislijnlaser die gemakkelijk te gebruiken is? Dan is de DeWALT DW088K zelfnivellerende kruislijnlaser een uitstekende keuze! Dit kleine apparaatje is eenvoudig te bedienen en levert professionele resultaten. Dankzij het zelfnivelleringsbereik van +/- 4 graden en automatische afwijkingsaanduiding vind je binnen enkele seconden de waterpaslijn. Bovendien blijft de nauwkeurigheid van +/- 0,3 mm per meter behouden dankzij het rubber van de behuizing.

Wat deze laser extra handig maakt, is dat hij wordt geleverd met een muurbevestigingsbeugel en een magnetische draaibeugel, waardoor je hem overal gemakkelijk kunt ophangen. Of je nu betegelt, vloeren plaatst, lijsten ophangt of stopcontacten installeert, met deze laser gaat het allemaal gemakkelijker en sneller. Bovendien gaan de batterijen van de laser meer dan 40 uur mee, waardoor je zonder problemen de hele werkweek doorkomt.

Het enige nadeel van deze kruislijnlaser is dat het meetbereik beperkt is tot 1500 cm. Voor grotere klussen heb je dus wellicht een andere laser nodig. Maar voor de meeste installatieklussen is de DeWALT DW088K zelfnivellerende kruislijnlaser perfect geschikt.

Kortom, als je op zoek bent naar een handige, nauwkeurige en gemakkelijk te gebruiken kruislijnlaser, dan is de DeWALT DW088K een uitstekende keuze. Met deze laser bespaar je tijd, moeite en energie, en krijg je telkens weer professionele resultaten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - parkside NVT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. parkside NVT

Voordelen

 • list plusDe Parkside NVT is precis bij het meten.
 • list plusHet heeft een mooi design.
 • list plusHet is makkelijk te bedienen.

Nadelen parkside NVT

 • list plusEen nadeel van de Parkside NVT is dat het soms lastig te hanteren is.
 • list plusEr zijn soms problemen met de verzending.
 • list plusGeen andere nadelen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.2

Ben je op zoek naar een handige en nauwkeurige laserwaterpas? Dan is de Parkside kruislijnlaser echt iets voor jou! Met deze laserwaterpas weet je zeker dat je altijd perfect waterpas en haaks werkt. Of je nu tussenwanden maakt, wanden betegelt of een schilderij ophangt, deze waterpas komt altijd van pas.

Met een nauwkeurigheid van 1 millimeter per meter en een meetbereik van 2 meter kun je heel precies meten. De laserwaterpas beschikt over een kruislijnfunctie en pointerfunctie, wat het uitlijnen nog makkelijker maakt. Bovendien zijn de libellen LED-verlicht, wat het aflezen nog makkelijker maakt, zelfs in donkere ruimtes. Het statief dat wordt meegeleverd maakt het mogelijk om nog nauwkeuriger te meten.

Wat deze laserwaterpas echt bijzonder maakt, zijn de 2 geïntegreerde magneten waarmee je de waterpas gemakkelijk op ijzerhoudende oppervlakken kunt bevestigen. Hierdoor heb je je handen vrij om te meten en ben je nog flexibeler in je werk.

Wel is het belangrijk om op te merken dat de LED-verlichte libellen een levensduur hebben van circa 1.000 uur en niet verwisselbaar zijn. Maar dat zal voor de meeste gebruikers geen probleem zijn.

Al met al is deze Parkside kruislijnlaser een handige en nauwkeurige tool die in veel situaties goed van pas komt. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, deze laserwaterpas is een aanwinst voor elke toolbox.

Mijn persoonlijke mening is dat dit een fantastische laserwaterpas is. De nauwkeurigheid is geweldig en de magneten maken het heel gemakkelijk om de waterpas op zijn plek te houden. Het enige minpuntje is dat de LED-verlichte libellen niet verwisselbaar zijn, maar dat is voor mij geen reden om deze waterpas niet aan te bevelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kruislijnlasers. Er zijn namelijk 178 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!