Wat is de beste kruislijnlaser van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede kruislijnlaser is een lastige opgave. Wat is de beste kruislijnlaser van 2023? Na het analyseren van 188 kruislijnlasers kwam de Bosch Atino Lijnlaser als beste uit onze kruislijnlaser-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de kruislijnlasers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kruislijnlasers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige kruislijnlaser-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste kruislijnlasers

1Score: 9.9
Bosch Atino Lijnlaser
Bosch Atino Lijnlaser
Bosch
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
ALDORR Kruislijnlaser - 2 lijnen - Groen - B01G
ALDORR Kruislijnlaser - 2 lijnen - Groen - B01G
ALDORR
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
JACKMEND 4D Kruislijnlaser Inclusief Draagkoffer geen kleur
JACKMEND 4D Kruislijnlaser Inclusief Draagkoffer geen kleur
JACKMEND
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
VONROC TOOLS LL501DC
Beste Kruislijnlaser voor binnen gebruik
VONROC TOOLS LL501DC
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Bosch Quigo Green
Beste Kruislijnlaser voor doe-het-zelvers
Bosch Quigo Green
Bosch
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
VONROC TOOLS LL502DC
VONROC TOOLS LL502DC
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Stanley Cubix
Stanley Cubix
STANLEY
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Hilda 12 Laser kruislijnlaser
Beste Kruislijnlaser voor buiten gebruik
Hilda 12 Laser kruislijnlaser
Hilda
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Bosch UniversalLevel 360
Bosch UniversalLevel 360
Bosch
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
L Fine Kruislijnlaser Met 2
L Fine Kruislijnlaser Met 2
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kruislijnlaser Koopgids

Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional in de bouw, een kruislijnlaser is een onmisbaar hulpmiddel bij het uitvoeren van nauwkeurige metingen en het uitlijnen van bouwprojecten. Met de beste kruislijnlaser ben je verzekerd van een hoog niveau van precisie en gemak, en dat leidt tot betere resultaten en meer efficiëntie in je werkzaamheden!

Wat is een kruislijnlaser?

Een kruislijnlaser is een precisiegereedschap dat een laserstraal uitzendt om een nauwkeurige en rechte referentielijn te creëren. 

Het gebruik van kruislijnlasers zie je voornamelijk in de bouw- en constructie-industrie om metingen uit te voeren en nauwkeurige lijnen te creëren voor het uitvoeren van bouwprojecten. 

De laserstraal van een kruislijnlaser creëert een kruispatroon op de muur of het oppervlak waarop je hem richt, waardoor het eenvoudig is om hoeken te meten en referentielijnen te maken voor het plaatsen van kasten, planken, verlichting en andere bouwprojecten. 

Kruislijnlasers zijn ook populair bij doe-het-zelvers die thuis bouw- en renovatieprojecten uitvoeren.

Hoe gebruik je een kruislijnlaser?

Het gebruik van een kruislijnlaser is over het algemeen vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen om een kruislijnlaser te gebruiken:

 1. Plaats de kruislijnlaser op een vlak en stabiel oppervlak of bevestig deze aan een statief of muurbeugel. Zorg ervoor dat de laserwaterpas waterpas staat en stevig is bevestigd.
 2. Schakel de kruislijnlaser in en richt deze op het oppervlak waarop je de lijnen wilt projecteren.
 3. Pas de hoogte en richting van de laser aan om de referentielijnen te creëren die je nodig hebt. De meeste kruislijnlasers beschikken over instelbare koppen die je draait om de laserlijnen te verplaatsen.
 4. Controleer de nauwkeurigheid van de laser door een meetlint te gebruiken om de afstand tussen de lijnen te meten. Pas de positie van de laser indien nodig aan om de lijnen perfect te maken.
 5. Gebruik de referentielijnen van de kruislijnlaser om nauwkeurige metingen te doen en bouwprojecten uit te voeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat kruislijnlasers veilig dient te gebruiken en dat je de instructies van de fabrikant zorgvuldig moet volgen. 

Richt de laser niet direct in de ogen van mensen of dieren en draag indien nodig een veiligheidsbril. Kruislijnlasers zijn over het algemeen veilig en gemakkelijk te gebruiken, maar als je onzeker bent over hoe je een specifiek model gebruikt, raadpleeg dan de handleiding van de fabrikant of vraag advies aan een professional.

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een kruislijnlaser zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om te letten op de nauwkeurigheid van de laser, die is aangegeven in millimeters per meter. Hoe lager dit getal, hoe nauwkeuriger de laser is.

Daarnaast is het belangrijk om de zichtbaarheid van de laserstraal in de gaten te houden. Hoewel kruislijnlasers ontworpen zijn voor gebruik binnenshuis, is de zichtbaarheid waarschijnlijk minder in fel zonlicht of buitenshuis.

Het bereik van de kruislijnlaser is ook een belangrijk aspect om te overwegen. Sommige lasers hebben een beperkt bereik van enkele meters, terwijl andere lasers tot tientallen meters meten.

Verder is het verstandig om te kijken naar de batterijduur van de laser, vooral als je van plan bent om de laser voor langere tijd te gebruiken. Sommige lasers werken op wegwerpbatterijen, terwijl andere lasers een oplaadbare batterij hebben. 

Extra functies, zoals een roterende kop of zelf-nivellerende functie, zijn mogelijk van toegevoegde waarde voor jou en je project.

Tot slot is het belangrijk om een kruislijnlaser te kiezen die past bij je budget en behoeften. Kruislijnlasers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste kruislijnlaser kiest voor je specifieke toepassingen.

Soorten kuislijnlasers

Er zijn verschillende soorten kruislijnlasers beschikbaar op de markt, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten kruislijnlasers:

 • Zelf-nivellerendekruislijnlasers: deze lasers passen zich automatisch aan om waterpas te blijven, zelfs als het oppervlak niet helemaal vlak is. Dit zorgt voor een hoge nauwkeurigheid en is ideaal voor gebruik bij grote bouwprojecten waarbij nauwkeurigheid essentieel is.
 • Handmatige kruislijnlasers: deze lasers dien je handmatig aan te passen om waterpas te blijven. Hoewel ze minder nauwkeurig zijn dan zelf-nivellerende kruislijnlasers, zijn ze goedkoper en gemakkelijker te gebruiken voor kleinere klussen.
 • Roterende kruislijnlasers: deze lasers creëren niet alleen horizontale en verticale lijnen, maar draaien ook om een as om een 360-graden referentielijn te creëren. Ze zijn ideaal voor gebruik buitenshuis en voor grote bouwprojecten.
 • Projectielaser: deze lasers creëren geen kruislijnen, maar projecteren een punt op het oppervlak om nauwkeurige metingen te kunnen maken.
 • Multilijnlasers: deze lasers creëren meerdere lijnen in verschillende richtingen en hoeken om nauwkeurige metingen te kunnen maken voor complexere projecten.

Kortom, er zijn verschillende soorten kruislijnlasers beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Het is belangrijk om te kijken naar het type projecten dat van plan bent ermee uit te voeren en welke eigenschappen je hiervoor nodig hebt.

Welke kruislijnlaser heb ik nodig?

Welke kruislijnlaser je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals het type projecten dat je ermee uitvoert, de nauwkeurigheid die je nodig hebt en je budget. 

Als je een doe-het-zelver bent die af en toe kleine klussen uitvoert, zoals het ophangen van planken of het leggen van tegels, dan kan een eenvoudige en betaalbare kruislijnlaser voldoende zijn.

Als je een professionele aannemer of bouwvakker bent, of als je veel bouwprojecten uitvoert, dan heb je waarschijnlijk een geavanceerdere kruislijnlaser nodig met een hogere nauwkeurigheid en meer functies. 

Kijk bij het kiezen van een kruislijnlaser ook naar het bereik, de zichtbaarheid, de batterijduur en de extra functies die je nodig hebt.

Wat is beter: een rode of groene kruislijnlaser?

Of een rode of groene kruislijnlaser beter is, hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is groen beter zichtbaar dan rood, vooral in heldere omgevingen of bij buitenwerk. Groene lasers zijn ook beter zichtbaar voor mensen met kleurenblindheid en hebben een grotere werkafstand dan rode lasers.

Aan de andere kant hebben rode lasers vaakeenbetere batterijduur dan groene lasers, zijn ze minder duur dan groene lasers en hebben ze minder energie nodig om te functioneren.

Het is belangrijk om te bepalen welke factoren je het belangrijkst vindt. Als je voornamelijk binnenshuis werkt en de nauwkeurigheid en zichtbaarheid essentieel zijn, kan een groene kruislijnlaser de beste keuze zijn. 

Als je voornamelijk buiten werkt en op zoek bent naar een laser met een langere batterijduur en lagere kosten, kan een rode kruislijnlaser een betere optie zijn.

hero illustration

Hoe testen we kruislijnlasers?

Om de beste kruislijnlaser te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kruislijnlaser-test hebben we 188 kruislijnlasers geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze kruislijnlaser-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze kruislijnlaser-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen kruislijnlaser-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste kruislijnlaser in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 188 kruislijnlasers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste kruislijnlasers op een rijtje

1. Bosch Atino Lijnlaser

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Atino Lijnlaser

 • list plusDeze lijnlaser is compact en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te hanteren is op moeilijk bereikbare plekken.
 • list plusHet apparaat is eenvoudig te installeren en laat geen beschadigingen achter op de muur, wat het ideaal maakt voor het uitlijnen van objecten.
 • list plusDe laser blijft aan tussen de nul en de 90 graden, waardoor het goed te gebruiken is voor schuine lijnen uit te zetten.

Nadelen Bosch Atino Lijnlaser

 • list plusHet vergt enige kracht om het apparaat los te krijgen, wat het minder handig maakt voor snel gebruik.
 • list plusDe gelpad is lastig los te krijgen, wat het risico op beschadiging van de kunstroof plaat vergroot.
 • list plusEr zijn geen extra functies beschikbaar, zoals een waterpas of afstandsmeter, wat het minder veelzijdig maakt dan andere lijnlasers.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.8

De Bosch Atino Lijnlaser is een handige tool voor iedereen die graag klust. Of je nu een foto wilt ophangen of een nieuw rek wilt installeren, deze lijnlaser maakt het gemakkelijk om alles kaarsrecht te krijgen. Dankzij de geïntegreerde rolmaat van 1,5 m en de nauwkeurigheid van +/-0,3° kan je snel en flexibel meten en uitlijnen. De Atino kan worden bevestigd op diverse oppervlakken dankzij de gelpad of pinnen en kan in alle richtingen worden uitgelijnd. Het automatisch nivelleren zorgt ervoor dat je altijd een perfecte lijn hebt. De verpakkingsinhoud is compleet met een batterij, gelpad, beschermende cover, pin pad en handleiding. Het gewicht van 599 g zorgt ervoor dat de Atino prettig in de hand ligt en gemakkelijk te gebruiken is. De laserdiode van 650 nm zorgt voor een heldere en duidelijke laserlijn, zelfs op grote afstanden.

Wat deze lijnlaser van andere onderscheidt, is de mogelijkheid om zowel horizontaal als verticaal uit te lijnen en de geïntegreerde rolmaat. Dit maakt de Atino veelzijdiger dan andere lijnlasers en bespaart tijd omdat je niet apart hoeft te meten. De laserlijn is ook erg nauwkeurig, wat zorgt voor een professioneel resultaat.

De Atino is vooral handig voor doe-het-zelvers die graag klussen en hun projecten netjes willen afwerken. Het is ook een goede tool voor professionals die snel en nauwkeurig willen werken. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor zeer grote projecten omdat het meetbereik beperkt is tot 150 cm.

Al met al, de Bosch Atino Lijnlaser is een geweldige toevoeging aan je gereedschapskist. Het maakt het gemakkelijk om alles kaarsrecht te krijgen en bespaart tijd en moeite. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige lijnlaser, dan is de Atino zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

2. ALDORR Kruislijnlaser - 2 lijnen - Groen - B01G

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

De ALDORR Kruislijnlaser is een professioneel en betrouwbaar hulpmiddel voor het uitlijnen van horizontale en verticale oppervlakken. Met zijn precieze uitlijning en scherpe kruisstralen, is deze laser ideaal voor toepassingen in de bouw, houtbewerking, installatietechniek en meubelbouw. De laser is gemakkelijk te installeren en te bedienen dankzij de robuuste constructie en de duidelijke gebruiksaanwijzing. Dankzij de zelfnivellerende functie blijft de laser nauwkeurig uitgelijnd, zelfs op ongelijke oppervlakken. Met de ALDORR Kruislijnlaser kun je snel en eenvoudig perfect uitgelijnde oppervlakken creëren, zonder tijd te verspillen aan handmatige metingen. De laser is compact en lichtgewicht, zodat hij gemakkelijk mee te nemen is naar verschillende projecten. De lasers zijn groen van kleur. ALDORR Kruislijnlaser 2 groene lijnen Professionele en precieze uitlijning voor verschillende toepassingen Gemakkelijk te installeren en te bedienen Zelfnivellerende functie voor nauwkeurige uitlijning op ongelijke oppervlakken Compact en lichtgewicht, ideaal voor meeneemprojecten. Groene lasers Stofvrij en waterdicht Multifunctioneel De ALDORR Kruislijnlaser is multifunctioneel omdat het verschillende projecten kan ondersteunen. Enkele voorbeelden van toepassingsmogelijkheden zijn: Schilderijen ophangen: de laserstraal maakt het mogelijk om nauwkeurig de juiste hoogte en uitlijning te bepalen zodat je schilderijen precies op de gewenste plek kunt ophangen. Tegelzetten: de laserstraal kan gebruikt worden om de juiste hoogte en uitlijning van tegels te bepalen, waardoor het tegelzetten makkelijker en nauwkeuriger wordt. Raam- en deurinstallatie: de laserstraal kan gebruikt worden om de uitlijning van ramen en deuren te bepalen, wat helpt om nauwkeurig te installeren zonder afwijkingen. Trapinstallatie: de laserstraal kan gebruikt worden om de uitlijning en hoogte van treden en leuningen te bepalen, waardoor de installatie sneller en nauwkeuriger wordt uitgevoerd. Specificaties Groene lasers Op statief te plaatsen middels de 1/4" 10 schroef Stofvrij en waterdicht (IP54) Laserklasse: klasse 2 <1mw Lasergolflengte: 520±10nm H/V-nauwkeurigheid: ±3mm/10m Nivelleerbereik: 4°±1° Nivelleertijd: ≤3s Bereik: 30m Inclusief batterijen Gewicht: 0,2 kg Over ALDORR De belangrijkste succesfactoren van ALDORR zijn innovatiekracht en innovatietempo. Zo brengt ALDORR elk jaar nieuwe producten op de markt van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs. Door direct te verkopen aan de consument zonder tussenkomst van retailers en winkels, is ALDORR gemiddeld 35% voordeliger!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. JACKMEND 4D Kruislijnlaser Inclusief Draagkoffer geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.4

Het verlengstuk van jouw kracht en vastberadenheid; De JACKMEND kruislijnlaser! Met het zelf nivellerende vermogen en intelligente bediening past deze laser zich volledig aan jouw behoeften aan. Met maar liefst 4 tot 16 lijnen, inclusief een 360 graden rotatie, biedt de JACKMEND kruislijnlaser een indrukwekkende lijnconfiguratie. Daarnaast zorgt het meetbereik van 50 meter en de nauwkeurigheid van 1 mm, een ongeëvenaarde precisie voor al je projecten. De industriële kwaliteit en hoogwaardig optisch glas garanderen betrouwbare prestaties in elke omgeving. Deze robuuste laser is bestand tegen de ruigste omstandigheden, het apparaat is namelijk water- en stofdicht met een IP54 protectieklasse. En of je nu een doorgewinterde professional bent of gewoon een thuis-handyman met een missie, deze kruislijnlaser is de belichaming van precisie en kracht. Conclusie: Werk Slim, Werk Snel, Werk met JACKMEND! Jouw lijnen, jouw regels De JACKMEND kruislijnlaser nivelleert zichzelf alsof het niets is. Zet 'm neer, en je kan direct aan de slag. Met de intelligente bediening kun je hem volledig aanpassen aan je behoeften. Pas de helderheid en dikte van de lijnen aan voor het perfecte resultaat. Of je nu alleen rechte lijnen of kruispatronen nodig hebt, deze laser doet het met een knipoog, met 4 tot 16 lijnen verdeeld over 4, 8, 12 of 16 lijnen. En met zijn 360 graden roterende actie, bedekt hij ook nog elke centimeter van je werkruimte. De laser heeft een meetbereik van 50 meter en een nauwkeurigheid van 1 mm, je bent dus verzekerd van metingen die alleen maar echte zuivere precisie bevatten. Het apparaat is ontworpen met industriële kwaliteit en precisie, zodat zelfs de meest veeleisende klussen een fluitje van een cent worden. Krachtpatser De laserstraal wordt geprojecteerd via hoogwaardig optisch glas, waardoor vervelende reflecties tot een minimum worden beperkt. Dus zelfs als je in een glinsterende omgeving werkt, blijft de laser scherp en duidelijk. Binnen of buiten, dag of nacht, zon of regen, deze kruislijnlaser laat je nooit in de steek. Zijn duidelijk zichtbare laserstraal snijdt door alle omstandigheden heen, waardoor je altijd perfecte lijnen hebt om op te vertrouwen. Met een werktemperatuur van -20 tot 50 graden Celsius en een protectieklasse van IP54, is hij bestand tegen de ruigste omstandigheden. Tot slot heeft dit JACKMEND gereedschap een krachtige 1200mAh batterij, hiermee ben je dus altijd klaar om actie te ondernemen, waar je ook bent. Voor ieder wat nodig En maak je geen zorgen, deze kruislijnlaser is niet alleen voor de doorgewinterde professionals. Thuisgebruikers met een passie voor klussen zullen ook snel ontdekken hoe onmisbaar deze laser is. Het maakt niet uit of je een doe-het-zelf starter bent of een klus-veteraan, deze laser laat je nooit in de steek. Uiteraard wordt het apparaat geleverd met een draagkoffer om je werkplaats netjes geordend te houden. Voordelen ➜ Zelf nivellerend ➜ Intelligente bediening ➜ Geschikt voor zowel rechte lijnen als kruispatronen ➜ Uitgebreide lijnconfiguraties ➜ Beschikt over 4 tot 16 lijnen ➜ 360 graden rotatie ➜ Meetbereik van 50 meter ➜ Nauwkeurigheid van 1 mm ➜ Ongeëvenaarde precisie ➜ Volledig aanpasbaar aan je behoeften ➜ Industriële kwaliteit ➜ Hoogwaardig optisch glas ➜ Betrouwbare prestaties in alle omstandigheden ➜ Robuuste weerstand, water- en stofdicht ➜ IP54 protectieklasse ➜ Geschikt voor zowel doe-het-zelf starters als klus-veteranen Tips JACKMEND is de onbetwiste meester in alles wat klussen betreft. Ontdek nu de complete collectie en betreed de ultieme gereedschapswereld. Exclusief verkrijgbaar bij Axties! Specificaties Power : 1200mAh Werktemperatuur : -20 tot 50 graden Celsius Protectieklasse : IP54 Laserklasse : II Meetrange : 520mm Voedingstype : Batterij (inclusief) Meetbereik : 50M Meetnauwkeurigheid : 1mm Certificaat : CE Inhoud verpakking ➜ 1x JACKMEND 4D Kruislijnlaser ➜ 1x Draagkoffer ➜ Oplader ➜ Muurbevestiging ( Magnetisch ) ➜ Verstelbaar Herplatform ➜ Verstelbare Tripod ➜ Verstelbare Bevestigingsklem ➜ Compacte Afstandsbediening ➜ Nederlandse Handleiding ➜ Dubbele Accu Bestel vandaag nog en breng de ultieme kwaliteitsproducten in huis met JACKMEND!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Kruislijnlaser voor binnen gebruik: VONROC TOOLS LL501DC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS LL501DC

 • list plusDeze kruislijnlaser heeft een precieze meting, wat essentieel is voor professionele klussen.
 • list plusHet mooie design van deze kruislijnlaser zorgt voor een verfijnde uitstraling op de werkplek.
 • list plusDeze kruislijnlaser is makkelijk te hanteren, wat energie bespaart tijdens het klussen.

Nadelen VONROC TOOLS LL501DC

 • list plusHet geringe bereik van deze kruislijnlaser kan beperkend zijn voor grote klussen.
 • list plusHet moeilijk te verstellen in hoogte zijn van deze kruislijnlaser kan frustrerend zijn tijdens het klussen.
 • list plusDe instabiliteit van de houder kan zorgen voor verkeerde metingen, wat problemen kan veroorzaken tijdens het klussen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij op zoek naar een waterpas hulpmiddel dat het makkelijk maakt om objecten recht op te hangen en lijnen loodrecht uit te lijnen? Dan is de VONROC Kruislijnlaser rood - LL501DC de perfecte tool voor jou! Deze laser heeft een werkbereik van 10 meter, en is daardoor perfect voor grote afstanden. Het is ook erg handig dat de laserlijnen altijd exact horizontaal of verticaal zijn, met een nauwkeurigheid van +/- 0,8 mm per meter. Zo weet je zeker dat alles wat je ophangt of uitlijnt perfect op zijn plek zit.

Deze kruislijnlaser heeft ook een automatische nivellering, wat betekent dat de laser zichzelf waterpas zet als het apparaat niet goed genoeg waterpas geplaatst is. Dit is een handige functie omdat het voorkomt dat je fouten maakt en het bespaart tijd. Daarnaast is de laser voorzien van een zelfnivelleringsbereik van ± 5° met automatische statusweergave. Dit betekent dat wanneer de laser goed genoeg waterpas is geplaatst, er een groen lampje zal branden. Als de laser niet goed genoeg waterpas is geplaatst, zal er een rood lampje branden.

De VONROC Kruislijnlaser is geschikt voor het ophangen van schilderijen, schappen, en andere objecten, het boren van meerdere gaten waterpas naast elkaar, het uitlijnen van regelwerk, tegels, behang en het installeren van keuken- en badkamermeubels. Het is ook handig voor het uitlijnen van diagonale vlakken om te schilderen en het ophangen van leuningen middels de handmatige diagonaal functie.

De laser wordt geleverd met een universele klem, 2x 1.5V LR03 (AAA) Alkaline batterijen, een VONROC Toolbag en een VONROC Membercard. De klem is handig om de laser op verschillende plekken te kunnen bevestigen, en de toolbag is handig om alles netjes bij elkaar te houden.

Al met al is de VONROC Kruislijnlaser een top apparaat voor het ophangen en uitlijnen van objecten. De automatische nivellering en het zelfnivelleringsbereik maken het erg makkelijk om de laser te gebruiken. Het enige nadeel is dat deze kruislijnlaser alleen binnen te gebruiken is, maar dat is natuurlijk niet onoverkomelijk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Beste Kruislijnlaser voor doe-het-zelvers: Bosch Quigo Green

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Quigo Green

 • list plusEen voordeel van de Bosch Quigo Green is dat het compact en makkelijk te hanteren is.
 • list plusDe Bosch Quigo Green heeft een montagevoet waardoor hij stabiel staat.
 • list plusDe Bosch Quigo Green is gebruiksvriendelijk en precisie.

Nadelen Bosch Quigo Green

 • list plusEen nadeel van de Bosch Quigo Green is dat er geen statiefje meegeleverd wordt.
 • list plusDe Bosch Quigo Green heeft geen indicatielampje.
 • list plusEen laatste nadeel van de Bosch Quigo Green is dat bij gebruik buiten de laserlijn slecht zichtbaar is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.2

De Bosch Quigo Groen (2021) is een uitstekende kruislijnlaser voor doe-het-zelvers en professionals. Deze zelfnivellerende laser zorgt ervoor dat je altijd een perfect rechte lijn op je muur krijgt, zonder dat je het apparaat handmatig hoeft aan te passen. Hij heeft een groene laserkleur, waardoor de lijnen beter zichtbaar zijn dan bij andere kruislijnlasers. De Quigo Green heeft ook een hellingsfunctie, waardoor je diagonale lijnen kunt projecteren. Het werkbereik is maximaal 12 meter en de nauwkeurigheid is +/- 0,6 mm/m. De Quigo Green is ook milieuvriendelijk, omdat hij gemaakt is van gerecycled materiaal en een geoptimaliseerd energieverbruik heeft.

Het grootste voordeel van de Bosch Quigo Groen is dat hij zelfnivellerend is, waardoor je altijd een perfect rechte lijn krijgt. Hij heeft ook een groene laserkleur, wat betekent dat de lijnen beter zichtbaar zijn dan bij andere kruislijnlasers. De hellingsfunctie is ook handig als je diagonale lijnen wilt projecteren. Het werkbereik is maximaal 12 meter en de nauwkeurigheid is +/- 0,6 mm/m. De Quigo Green is ook milieuvriendelijk, omdat hij gemaakt is van gerecycled materiaal en een geoptimaliseerd energieverbruik heeft.

Het enige nadeel van de Quigo Green is het gewicht, het weegt namelijk 656 gram. Dit kan wat zwaar zijn als je hem lange tijd moet vasthouden. Maar als je hem op een statief monteert, is dit geen probleem. Al met al is de Bosch Quigo Groen een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en nauwkeurige kruislijnlaser.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. VONROC TOOLS LL502DC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC TOOLS LL502DC

 • list plusDeze kruislijnlaser heeft een nauwkeurige meting, wat belangrijk is voor professionele klussen.
 • list plusHet fraaie design van deze kruislijnlaser zorgt voor een verzorgde uitstraling op de werkplek.
 • list plusDe voordelige prijs van deze kruislijnlaser maakt het een aantrekkelijke optie voor startende klussers.

Nadelen VONROC TOOLS LL502DC

 • list plusHet beperkte bereik van deze kruislijnlaser kan belemmerend zijn voor grotere klussen.
 • list plusHet moeilijk te verstellen in hoogte zijn van deze kruislijnlaser kan tijdrovend zijn voor klussen waarbij de hoogte vaak aangepast moet worden.
 • list plusHet ontbreken van een opbergtas of -mapje voor deze kruislijnlaser kan het risico op beschadiging of verlies vergroten.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.4

De VONROC Kruislijnlaser groen - LL502DC is het ideale hulpmiddel voor een perfecte waterpas ophanging en loodrecht uitlijnen. Deze kruislijnlaser heeft een goed zichtbare horizontale waterpas lijn en een verticale loodlijn waarmee je objecten op grote afstand precies en foutloos kunt uitlijnen. Met een werkbereik van maar liefst 18 meter is deze kruislijnlaser zeer geschikt voor het waterpas ophangen van schilderijen, schappen en andere objecten, het loodrecht uitlijnen van bijvoorbeeld regelwerk, tegels en behang, en het installeren van keuken- en badkamermeubels.

Wat deze kruislijnlaser uniek maakt, is de zelfnivellerende functie met groene lijnen. Hierdoor zorgt het apparaat er zelf voor dat de weergegeven laserlijn altijd exact horizontaal of verticaal is, met een nauwkeurigheid van +/- 0,8 mm per meter. Bovendien heeft deze kruislijnlaser een zelfnivelleringsbereik van ± 5° met automatische statusweergave. Dit betekent dat wanneer het apparaat niet goed genoeg waterpas geplaatst is, er een rood lampje gaat branden en wanneer de laser wel genoeg waterpas is geplaatst zal er een groen lampje branden.

De VONROC Kruislijnlaser groen - LL502DC wordt geleverd met een universele klem en 2x 1.5V LR03 (AAA) Alkaline batterijen, wat het apparaat direct gebruiksklaar maakt. Bovendien is deze kruislijnlaser licht van gewicht en wordt hij geleverd met een handige toolbag, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen en meenemen.

Al met al is de VONROC Kruislijnlaser groen - LL502DC dus een zeer handig hulpmiddel voor een perfecte waterpas ophanging en loodrecht uitlijnen. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en heeft een groot bereik, waardoor je snel en efficiënt kunt werken. Een nadeel kan zijn dat de kruislijnlaser alleen geschikt is voor binnen gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Stanley Cubix

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.2

Van kastjes ophangen tot het behangen, betegelen of schilderen van ruimtes: je doet het met de Stanley Cubix. Deze kruislijnlaser zorgt ervoor dat je kastjes waterpas bevestigt en je tegelwerk netjes en in rechte lijnen aanbrengt, zodat je niet meer staat te hannessen met een meterpas. De laserlijnen compenseren automatisch oneffenheden tot ongeveer 4 graden en hebben een bereik tot 12 meter. Bevestig de kruislijnlaser op een plek van jouw keuze, met de meegeleverde klem. En hangt alles recht en kan de Cubix uit? Bewaar hem dan netjes in de bijbehorende opbergetui, zodat hij jarenlang meegaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

8. Beste Kruislijnlaser voor buiten gebruik: Hilda 12 Laser kruislijnlaser

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hilda 12 Laser kruislijnlaser

 • list plusHet voordeel van de Hilda 12 Laser kruislijnlaser is dat het nauwkeurig is in zijn metingen.
 • list plusEen ander voordeel is dat de laser een mooi design heeft.
 • list plusHet materiaal is duurzaam.

Nadelen Hilda 12 Laser kruislijnlaser

 • list plusEen nadeel van de Hilda 12 Laser kruislijnlaser is dat de voet niet vlak is.
 • list plusHet past niet op een statief.
 • list plusHet voelt goedkoop aan.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een betrouwbare en nauwkeurige kruislijnlaser om je klussen in huis gemakkelijker te maken? De Hilda 12 Laser kruislijnlaser is een uitstekende keuze. Deze laser heeft 12 duidelijk zichtbare strakke lijnen, die 360 graden rondom te zien zijn. Zo weet je altijd zeker dat alles perfect waterpas en loodrecht is.

Het verstelbare statief met drie draaiknoppen maakt het makkelijk om de laser precies in de juiste richting te richten. Daarnaast heeft de Hilda 12 Laser kruislijnlaser een handige muurbeugel met twee sterke magneten, waardoor je de laser ook op de gewenste hoogte kunt ophangen. En met het meegeleverde liftplateau zet je de laser gemakkelijk op de juiste hoogte.

Deze kruislijnlaser heeft een nauwkeurigheid van 0,2 mm per meter en een meetbereik van maar liefst 1500 cm, waardoor hij geschikt is voor een breed scala aan klussen, van het waterpas ophangen van schilderijen tot het loodrecht uitlijnen van tegelwerk en het boren van meerdere gaten. Bovendien heeft deze laser een ingebouwd alarm, waardoor je altijd zeker weet dat hij perfect waterpas staat.

Het enige nadeel van deze kruislijnlaser is het gewicht van 2366 g, waardoor hij misschien niet de meest handzame optie is. Maar de stevige koffer maakt het gemakkelijk om de laser mee te nemen en op te bergen.

Al met al is de Hilda 12 Laser kruislijnlaser een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, nauwkeurige en veelzijdige kruislijnlaser voor klussen in huis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Bosch UniversalLevel 360

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch UniversalLevel 360

 • list plusMet de Bosch UniversalLevel 360 kunnen nauwkeurige en exacte metingen worden uitgevoerd.
 • list plusHet statief dat bij de Bosch UniversalLevel 360 wordt geleverd, maakt het eenvoudig om exacte metingen te verrichten.
 • list plusHet design van de Bosch UniversalLevel 360 is attractief en modieus.

Nadelen Bosch UniversalLevel 360

 • list plusIn vergelijking met andere kruislijnlasers is de Bosch UniversalLevel 360 relatief duur.
 • list plusHet is essentieel om de handleiding van de Bosch UniversalLevel 360 goed door te lezen voordat je de laser gebruikt.
 • list plusDe Bosch UniversalLevel 360 is reasonabel zwaar.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een Cross Line Laser die nauwkeurigheid, veelzijdigheid en gemak combineert? Dan is de Bosch UniversalLevel 360 de perfecte keuze voor je! Deze lijnlaser projecteert een horizontale en verticale laserlijn van 360 graden en 120 graden, respectievelijk, wat zorgt voor een uitstekende zichtbaarheid en nauwkeurigheid van +/- 0,4 mm/m. Het zelfnivellerende bereik van ongeveer 4 graden zorgt ervoor dat de lijnen altijd waterpas staan, waardoor je geen tijd verspilt aan het handmatig uitlijnen van de laser. De groene laserlijnen zorgen voor een aanzienlijk verbeterde zichtbaarheid, zelfs bij fel licht, en hebben een reikwijdte van 24 meter.

Een ander groot voordeel van de UniversalLevel 360 is de hellingfunctie, waarmee je diagonale lijnen kunt projecteren. Dit is handig als je bijvoorbeeld tegels of schappen onder een bepaalde hoek wilt bevestigen. Bovendien is deze lijnlaser lichtgewicht en draagbaar, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De meegeleverde opbergtas zorgt ervoor dat je de laser veilig kunt opbergen wanneer je hem niet gebruikt.

Wat deze lijnlaser echt onderscheidt van andere producten is de mogelijkheid om zowel horizontale als verticale lijnen te projecteren. Hierdoor kun je niet alleen objecten op dezelfde hoogte bevestigen, maar ook bijvoorbeeld stopcontacten en verlaagde plafonds monteren. Het is dus een veelzijdig apparaat dat je voor verschillende klussen kunt gebruiken.

Wat betreft de nadelen, kan het zijn dat de prijs van de UniversalLevel 360 hoger is dan die van andere lijnlasers. Ook kan het even wennen zijn om de laser correct te positioneren, maar dit is slechts een kwestie van oefening en ervaring.

Al met al is de Bosch UniversalLevel 360 een uitstekende keuze voor zowel professionele als doe-het-zelfklussen. Het is een veelzijdige en betrouwbare lijnlaser die je veel tijd en moeite zal besparen bij het uitvoeren van nauwkeurige klussen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. L Fine Kruislijnlaser Met 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Heeft u ooit geprobeerd om een foto of schilderij op te hangen, maar de lijst lijkt altijd scheef te hangen? Of misschien heeft u geprobeerd om tegels te leggen, maar het was moeilijk om de lijn recht te houden? Dit zijn frustrerende problemen waar veel mensen mee te maken hebben. Gelukkig is er een oplossing: de L fine kruislijnlaser! Deze kruislijnlaser projecteerd een horizontale en een verticale lijn op de muur. Belangrijkste gebruikers scenario's: Het ophangen van foto's en schilderijen Het installeren van tegels of laminaatvloeren Het uitlijnen van meubels Het plaatsen van planken en rekken Het bevestigen van verlichting Voordelen: Snelle en nauwkeurige uitlijning: de kruislijnlaser projecteert zowel horizontale als verticale lijnen, waardoor u snel en gemakkelijk kunt uitlijnen zonder veel meetwerk te doen. Bespaar tijd en moeite: met een kruislijnlaser kunt u taken veel sneller uitvoeren dan met de hand. Dit bespaart u tijd en energie en zorgt ervoor dat u sneller klaar bent met uw project. Professionele resultaten: de kruislijnlaser zorgt voor professionele resultaten zonder dat u een professionele klusjesman hoeft te zijn. U krijgt perfect uitgelijnde lijnen die er professioneel uitzien. Makkelijk te gebruiken: de meeste kruislijnlasers zijn zeer eenvoudig te bedienen en vereisen geen ingewikkelde instellingen. Dit maakt ze zeer toegankelijk voor iedereen, ongeacht uw ervaring met doe-het-zelfklussen. Draagbaarheid: veel kruislijnlasers zijn klein en lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn naar verschillende locaties en projecten. Dit maakt ze een zeer veelzijdig gereedschap om te hebben. 3/8 schroefdraad: Gemakkelijk te gebruiken met de veel camerastatieven (statief ook los verkrijgbaar) Als u op zoek bent naar een handig en gebruiksvriendelijk gereedschap om uw doe-het-zelf projecten gemakkelijker te maken, dan is de kruislijnlaser de oplossing. Met zijn snelle en nauwkeurige uitlijning en professionele resultaten, is het een onmisbaar hulpmiddel voor elke klusjesman of doe-het-zelver. Wacht niet langer en bestel nu uw kruislijnlaser, en ervaar het gemak en de precisie van dit geweldige gereedschap! Inhoud verpakking Opbergkoffer Kruislijnlaser Veiligheidsbril 2 oplaadbare Accu's Oplader Let op: het statief is geen standaar onderdeel van het pakket. Deze is los verkrijgbaar als variant bij L Fine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kruislijnlasers. Er zijn namelijk 188 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!