Bestenu

Beste kinderstoelen - dec. 2022

Met meer dan 1377 kinderstoelen op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste kinderstoelen in een handige lijst
01Score: 9.9
Bebies First Baby Eetstoel / Kinderstoel 3 in 1
Bebies First Baby Eetstoel / Kinderstoel 3 in 1
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.7
Janod Sweet Cocoon
Janod Sweet Cocoon
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.8
Bumbo Multi Seat Kinderstoel
Bumbo Multi Seat Kinderstoel
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.7
Puck Kinderstoel Mat Grijs
Puck Kinderstoel Mat Grijs
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.5
Minichair
Minichair
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.4
Bumbo Floor Seat Kinderstoel
Bumbo Floor Seat Kinderstoel
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.8
Safety 1st Timba Kinderstoel Inclusief Kussen
Safety 1st Timba Kinderstoel Inclusief Kussen
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.6
Hauck Alpha+  Kinderstoel
Hauck Alpha+ Kinderstoel
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.5
Stokke Tripp Trapp Eetblad
Stokke Tripp Trapp Eetblad
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.9
Stokke Tripp Trapp Eetblad
Stokke Tripp Trapp Eetblad
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Kinderstoel Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Een kinderstoel is bijna onmisbaar als je kindje vast voedsel gaat proberen. Er zijn verschillende soorten kinderstoelen verkrijgbaar. Waar je op let bij de aankoop van een kinderstoel lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soort kinderstoelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kinderstoelen verkrijgbaar. Denk aan meegroeistoelen, aanschuifstoelen, hangstoelen, stoeltjes die je op de grond zet, klapstoelen en kubusstoelen. Sommige van deze stoelen hebben ook een eetblad dat je al dan niet kunt verwijderen.

Een meegroeistoel groeit met je kindje mee. Alles is verstelbaar: de rugleuning, het zitvlak en de voetensteun. Het eetblad is vaak ook te verwijderen. Je gebruikt deze stoel totdat je kindje mee kan eten aan tafel en op een gewone stoel kan zitten. Sommige meegroeistoelen zijn echter zelfs geschikt voor volwassenen, waardoor je deze gewoon blijft gebruiken.

Een goede hangstoel bespaard je flink wat ruimte en is eenvoudig vast te maken en te verwijderen. Het nadeel is dat deze vaak alleen geschikt is tot een bepaald gewicht. Bovendien gebruik je deze alleen aan een zware tafel.

Een aanschuifstoel heeft geen eetblad waardoor je deze gemakkelijk aan de tafel schuift. Hierdoor maakt je kindje echt deel uit van het gezelschap aan de tafel. Let er bij deze stoelen wel op dat de poten ver uit elkaar staan en dat het voor je kindje onmogelijk is om zichzelf omver te duwen.

Er zijn ook stoeltjes verkrijgbaar die je alleen op de grond gebruikt. Ze zijn laag en van van een bepaald soort rubber gemaakt. Je kindje wordt omgeven door het stoeltje en zit stevig. De meeste hebben ook een riempje. Zet deze stoeltjes nooit op het aanrecht of op de bank, alleen op de grond.

Sommige kinderstoelen zijn in te klappen waardoor je veel ruimte bespaard. Deze stoelen zijn erg populair bij opa en oma's en ook voor gebruik op bijvoorbeeld de camping. Een kubusstoel is een kinderstoel die je uiteindelijk uit elkaar haalt waardoor je een tafeltje en een stoeltje hebt. Het ziet er leuk uit, maar werkt vaak in de praktijk niet.

Verveelt je kindje zich erg snel aan tafel? Overweeg dan een goede speelboog te kopen. Deze zet je vast met zuignappen en neem je bovendien overal mee naar toe: denk aan een etentje buiten de deur: afleiden is vaak de oplossing om tranen te voorkomen.

Waar moet een kinderstoel tenminste aan voldoen?

Het belangrijkste aan een kinderstoel is dat deze veilig is. Zorg ervoor dat de kinderstoel stabiel aan voelt en dat deze een driepuntsgordel of een goed tuigje heeft. Een gordel over de buik is niet voldoende. Dit is vooral belangrijk als je kindje wat beweeglijker aan het worden is. Daarnaast moet het onmogelijk voor je kindje zijn om de stoel om te duwen terwijl hij erin zit.

Denk aan het afzetten met de voetjes aan de rand van de tafel. De stoelpoten moeten wijd genoeg zijn om omkantelen te voorkomen. Een hangstoeltje gebruik je alleen aan een hele zware tafel en geen enkele stoel mag hoekjes of gaatjes bevatten waar je kindje klem in kan komen te zitten. Is de kinderstoel aan de ruimte kant? Overweeg dan een goede stoelverkleiner te kopen.

Naast de veiligheid, is een ergonomische vormgeving ook belangrijk. Je kindje moet op een goede, gezonde manier zitten. Alle onderdelen van de stoel moeten te verstellen zijn. Denk vooral aan de rugleuning en voetensteun.

Een kinderstoel moet naast veilig zijn, ook praktisch zijn. Woon je erg klein, dan is een inklapbare kinderstoel een goede optie voor je. Let er ook op dat je kindje comfortabel zit: soms is het de moeite om de bijpassende kussens te kopen.

Het goed onderhouden van de kinderstoel verlengt de levensduur en hij blijft bovendien langer mooi als je hem goed schoon houdt. Kinderstoelen met veel hoekjes, bochtjes en kleine ruimtes maak je moeilijker schoon dan een recht-toe-recht-aan kinderstoel. Een plastic stoel is makkelijker om schoon te maken.

Hoe maak je een kinderstoel het beste schoon?

Een kinderstoel maak je idealiter schoon met een sopje van warm water en wat afwasmiddel. Soms moet je de stoel even te laten weken (denk aan aangekoekte pap!), maar je krijgt de meeste etensresten eenvoudig schoon met een vochtig sponsje.

Over het algemeen zijn plastic stoelen eenvoudiger schoon te krijgen dan de houten varianten. Kijk bij houten stoelen uit met je schuursponsje: je wilt het hout niet beschadigen. Het beste is natuurlijk de stoel na elk gebruik grondig schoon te maken, waardoor vuil en etensresten geen kans krijgen zich vast te hechten.

Dit is daarentegen erg optimistisch denken als je een kleintje hebt, en bijna onmogelijk als je meerdere kleine kinderen hebt. In plaats van die grondige schoonmaakbeurt haal je een vochtige doek over de stoel en later kun je de stoel grondig schoonmaken.

Zijn er richtlijnen voor kinderstoelen?

Er zijn geen richtlijnen voor een kinderstoel zoals je deze vindt bij autostoelen. Uiteraard staat ook bij een kinderstoel de veiligheid voorop. Daarnaast moet de stoel praktisch in gebruik zijn, comfortabel voor je kindje, maar niet teveel onderhoud vereisen.

Wanneer kan een baby in een kinderstoel?

Een baby kan in de kinderstoel zitten zodra deze zelfstandig kan zitten en goede controle over zijn nekje heeft. Dit verschilt per kindje, maar gemiddeld is dit ergens tussen de zes en twaalf maanden. Let er wel op dat je kindje stevig zit en dat de stoel een harnas heeft.

Alle kinderstoelen zijn verschillend, en het kan zo zijn dat je kindje wel stevig zit in de ene stoel, maar niet stevig in een andere stoel. Dit hangt wederom van je kindje af.

Tot welke leeftijd kan ik een kinderstoel gebruiken?

Tot welke leeftijd een kinderstoel gebruikt kan worden, hangt af van meerdere factoren. Zolang je kindje veilig en comfortabel in de stoel kan zitten, kan deze prima gebruikt worden totdat het punt bereikt is dat het gebruik onveilig wordt. Wanneer dit is hangt wederom af van de stoel en van je kindje.

De meeste kinderstoelen hebben een maximaal gewicht. Zodra dit gewicht bereikt is, is de stoel niet veilig meer. Daarnaast is het een goed idee om je kindje op een gewone stoel te laten zitten zodra deze zelf uit de kinderstoel kan klimmen. Gebruik eventueel een goede stoelverhoger als je je kindje op een stoel laat zitten.

Er zijn ook stoelen die meegroeien met je kindje. Deze stoelen hebben verstelbare zitplankjes waardoor je kindje altijd in een ergonomische houding zit. Er zijn daarnaast modellen waarbij je het blad kunt verwijderen waardoor je de stoel helemaal aan kunt schuiven. Dit is handig als je kindje zelfstandig kan eten.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische kinderstoel reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de het winkelonderzoek naar de beste kinderstoel ook!
In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over kinderstoelen, maar vandaag helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle kinderstoelen die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke kinderstoelen het best worden verkocht
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van kinderstoelen stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan kinderstoelen

De beste kinderstoelen in een makkelijke lijst

1 - Bebies First Baby Eetstoel / Kinderstoel 3 in 1

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Bebies First kinderstoel 3 in 1 Hay Grijs heeft drie verschillende zit mogelijkheden! Je kunt de Bebies First kinderstoel als hoge stoel aan de eettafel gebruiken, als peuter stoeltje of als zitverhoger. Je kunt de pootjes van de kinderstoel eenvoudig inkorten of loskoppelen. De 3 in 1 kinderstoel groeit mee met jou kindje. De kinderstoel met eetblad kun je zelf gemakkelijk bevestigen of weer los halen. Dit is makkelijk voor wanneer je de kinderstoel als peuter stoeltje of zit verhoger wilt gebruiken. Je kunt de Cabino kinderstoel 3in1 Grijs gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten. Het maximale draaggewicht van de kinderstoel is 15 kg. De meegroei kinderstoel is gemakkelijk mee te nemen dankzij de afneembare poten. Eigenschappen: De Bebies First kinderstoel 3 in 1 Hay Grijs heeft drie verschillende zit mogelijkheden Geschikt vanaf ongeveer 6 maanden tot en met 15 kg Kinderstoel met eetblad Verstelbaar en afneembaar eetblad Gemakkelijk in te klappen en geschikt om mee te nemen Afneembare voetsteun Inclusief veiligheidsgordels voor het bevestigen van de zitverhoger Metalen onderdelen schoonmaken met vochtige doek en drogen met zachte doek. Plastic onderdelen en riempjes reinigen met mild schoonmaakmiddel en water

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Janod Sweet Cocoon

Loading..
Ga naar laagste prjis

Janod Sweet Cocoon - Speeltafel 5 in 1 De houten activiteitentafel van Janod is perfect voor peuters en heeft aantrekkelijke zachte kleuren. De tafel is geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden en zal zo ook voor de allerjongsten een uitdaging zijn om te gaan staan! De speeltafel biedt 5 verschillende speelplekken aan om de fijne motoriek en de concentratie te ontwikkelen. Speel met de treinrails, het stapelspeelgoed of maak geluid met de bel. Leer de vormen herkennen en ontdek wat er allemaal kan bewegen op de tafel. Elke keer weer een nieuwe ontdekking met de activiteitentafel van Janod!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Bumbo Multi Seat Kinderstoel

Loading..
Ga naar laagste prjis

De multi seat cradle van met merk Bumbo is een kinderstoel, eetstoel en stoelverhoger in een. Een prachtig en gebruiksgemakkelijk 3- fasen stoeltje. Je kan het gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten tot ongeveer 3 jaar of maximaal 15 kg.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Puck Kinderstoel Mat Grijs

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Puck Kinderstoel kunt u in verschillende hoogtes gebruiken, zo kan uw kindje altijd op de juiste hoogte aan tafel zitten. Het enige wat u hoeft te doen is de lange delen van de stoelpoten te bevestigen of te verwijderen. Vanaf 6 maanden, De stoel is geschikt voor uw kindje wanneer deze zelfstandig kan zitten, in de meeste gevallen is dit rond de 6 maanden. De stoel kan gebruikt worden tot uw kindje 15 kilo weegt, dit is meestal rond 3 jaar. De Puck kinderstoel is voorzien van een verstelbare voetensteun. Deze zorgt ervoor dat de beentjes altijd goed ondersteund worden. Hiermee voorkomt u dat de beentjes gaan tintelen en uw kindje steeds uit de stoel wilt kruipen. Gebruiksgemak, De Puck kinderstoel is licht van gewicht en gemakkelijk uit elkaar te halen, zo kunt u de stoel dan ook gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Erg handig wanneer u bijvoorbeeld met vakantie gaat of bij opa en oma gaat eten. Veiligheid, De 5 punts gordel zorgt ervoor dat uw kindje veilig in de stoel zit, hij of zij kan er op deze manier niet uitklimmen. Ook is de stoel voorzien van een verstelbare voetensteun en een eetblad. Het eetblad kan gemakkelijk verwijderd worden en opgeborgen worden aan de achterzijde van de stoel, Na gebruik kunt u het eetblad afnemen met een vochtige doek of wassen in de vaatwasser. Eigenschappen, - Geschikt voor kinderen die zelfstandig kunnen zitten tot 15 kg, - Verstelbare stoelhoogte (2 standen), - Verstelbare voetensteun (2 standen), - Ideaal om overal mee naar toe te nemen, - Inclusief 5-punts gordel, voetensteun en eetblad, - Eetblad is vaatwasserbestendig, - Afmetingen met lange poten: 58 x 59 x 88, - Afmetingen met korte poten: 58 x 59 x 53, - Wordt geleverd zonder kussen, deze dient los te worden besteld

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Minichair

Loading..
Ga naar laagste prjis

Minichair - maakt van iedere stoel een kinderstoel De minimonkey minichair is een soort 'tuigje' waarmee je iedere stoel, dus ook een kinderstoel (bijv. de Tripp Trapp), kan omtoveren in een stabiel babyzitje. Daarnaast is het super makkelijk in gebruik; je legt het tuigje over een stoel, zet de baby erin, klikt de 3-punts gesp vast, trekt de banden aan en klaar! Door de compactheid (niet groter dan een luiertje) is het typisch een product dat je altijd meedraagt in je luiertas. Je kunt hem gebruiken vanaf het moment dat het kind uit zichzelf rechtop kan blijven zitten ( ± 6 maanden). Hij is gemaakt van 100% katoen en kan gewassen worden in de wasmachine Technische details -> De minichair heeft een ingenieuze gepatenteerde constructie met 3 verstelbare banden die aan de achterkant van de stoel samenkomen in een 3-punts gesp. Met de twee horizontale banden zet je de baby vast en de verticale band, die door de beentjes naar achter over de stoel loopt, kan je zo aantrekken dat de baby als het ware rechtop gezet wordt en niet onderuit zakt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Bumbo Floor Seat Kinderstoel

Loading..
Ga naar laagste prjis

In de Bumbo Floor Seat kunnen kinderen vanaf 3 maanden tot ongeveer 14 maanden zonder hulp zelf rechtop zitten, indien het kind het hoofdje zelf stabiel kan houden. Onder supervisie kan het binnen en buiten gebruikt worden. Het stoeltje is zacht, comfortabel, licht van gewicht en bovendien eenvoudig schoon te maken. Het zitje is gevormd naar het lichaam van je kleintje. De Floor Seat heeft al vele prijzen gewonnen voor zijn functionele ontwerp. Er is een los eettafeltje, de Bumbo Play Tray, verkrijgbaar. Tips voor veilig gebruik van de Bumbo Floor Seat: - Gebruik altijd het veiligheidsgordeltje - Gebruik het zitje alleen op vlakke ondergronden - Gebruik het zitje niet op verhogingen, door de bewegingen van je baby zou hij/zij hier vanaf kunnen vallen - Blijf altijd in de buurt als je kindje het zitje gebruikt - Gebruik het zitje niet in het water - Gebruik de babysitter niet als een stoelverhoger, hoge stoel, autostoeltje, badzitje of babydrager

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Safety 1st Timba Kinderstoel Inclusief Kussen

Loading..
Ga naar laagste prjis

De evolutieve houten kinderstoel De Safety 1st Timba is een comfortabele houten kinderstoel die zich volledig aanpast aan je baby. Je kunt gemakkelijk van de ene positie naar de andere wisselen, want Timba is geschikt voor je opgroeiende kind tot 10 jaar. De Timba kinderstoel maakt etenstijd leuker voor je baby. Evolutieve houten kinderstoel die meegroeit met het kind van 6 maanden tot ongeveer 10 jaar In hoogte verstelbare stoel in 4 standen 8-standen in hoogte verstelbare voetensteun Verwijderbare bumperbeugel voor oudere kinderen (3-10 jaar) 3-punts veiligheidsharnas voor optimale veiligheid Afneembaar harnas voor oudere kinderen (3-10 jaar)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Hauck Alpha+ Kinderstoel

Loading..
Ga naar laagste prjis

Hauck levert een bijdrage aan het beschermen van de natuur met deze houten meegroeistoel Alpha+. De houten meegroeistoel Alpha+ wordt geleverd inclusief voorbeugel, 5-puntsgordel en kruisbandje. De zit- en voetenplank kunnen worden versteld in hoogte en diepte en daardoor aangepast worden op de lengte van je kindje. De voorbeugel kan gecombineerd gebruikt worden met de 5-puntsgordel of de kruisband. Op deze manier kan je kindje al zitten vanaf 6 maanden oud. De Hauck Alpha+ kinderstoel is erg stabiel en kan gebruikt voor kinderen tot 12 jaar oud of zelfs ouder (max 90 kg). In de Hauck collectie vind je verschillende stoelverkleiners die je kunt gebruiken in deze kinderstoel. De Alpha+ is een veelzijdige kinderstoel die een leven lang meegroeit. Eigenschappen Hauck Alpha+ kinderstoel - European beech tree - Afneembaar - Vanaf 6 maanden tot maximaal 90 kg! - Inclusief voorbeugel - In hoogte verstelbaar - 5-punts gordelsysteem - Hoogte eetblad (los verkrijgbaar) vanaf de grond gemeten: 70 cm - Afmetingen (max.) 56 x 48 x 80 cm Onze tip! Aanschuiven aan tafel vanaf geboorte: In combinatie met de los verkrijgbare Hauck Alpa 2-in-1 Bouncer kun je deze kinderstoel al vanaf de geboorte gebruiken, in plaats van 6 maanden. Zo groeit deze meegroeistoel uit tot een tot een praktische metgezel voor het leven. Bekijk de Hauck Alpha 2-in-1 bouncer

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Stokke Tripp Trapp Eetblad

Loading..
Ga naar laagste prjis

Tover je Stokke Tripp Trapp om in een volwaardige kinderstoel met de Stokke Tray. Het eetblad is ideaal voor het voeden van je kindje of bij overvolle tafels. Het Scandinavisch ontwerp bestaat uit strakke lijnen, die helemaal aansluiten bij jouw Stokke Tripp Trapp kinderstoel. De Stokke Tray is geschikt vanaf 6 maanden tot 3 jaar en kan alleen gebruikt worden in combinatie met het Stokke Tripp Trapp Baby Set. Let op! Je kunt de Stokke alleen gebruiken in combinatie met een Baby Set v.a. november 2011 (met V2 of V3 merkteken aan de binnenkant). - Ideaal als uitbreiding voor de Stokke Tripp Trapp - Snel en eenvoudig te bevestigen - Verdieping in eetblad - Let op! Kan alleen gebruikt worden i.c.m. de Baby Set vanaf november 2011

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Stokke Tripp Trapp Eetblad

Loading..
Ga naar laagste prjis

Tover je Stokke Tripp Trapp om in een volwaardige kinderstoel met de Stokke Tray. Het eetblad is ideaal voor het voeden van je kindje of bij overvolle tafels. Het Scandinavisch ontwerp bestaat uit strakke lijnen, die helemaal aansluiten bij jouw Stokke Tripp Trapp kinderstoel. De Stokke Tray is geschikt vanaf 6 maanden tot 3 jaar en kan alleen gebruikt worden in combinatie met het Stokke Tripp Trapp Baby Set. Let op! Je kunt de Stokke alleen gebruiken in combinatie met een Baby Set v.a. november 2011 (met V2 of V3 merkteken aan de binnenkant). - Ideaal als uitbreiding voor de Stokke Tripp Trapp - Snel en eenvoudig te bevestigen - Verdieping in eetblad - Let op! Kan alleen gebruikt worden i.c.m. de Baby Set vanaf november 2011

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kinderstoelen. Er zijn immers 1377 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste