Wat is de beste kinderstoel van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 26 september, 2023

Het aanschaffen van een goede kinderstoel is een lastige uitdaging. Wat is de beste kinderstoel van 2023? Na het testen van 1517 kinderstoelen kwam de Puck Kinderstoel Mat Grijs als beste getest uit onze kinderstoel-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de kinderstoelen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kinderstoelen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame kinderstoel-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste kinderstoelen

1Score: 9.9
Puck Kinderstoel Mat Grijs
Beste Kinderstoel voor pasgeborenen
Puck Kinderstoel Mat Grijs
IKenIK
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Bebies First Baby Eetstoel / grijs
Bebies First Baby Eetstoel / grijs
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Bebies First Kinderstoel 3 In
Bebies First Kinderstoel 3 In
Bebies First
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
NOVOB® Multifunctionele Kinderstoel - Inklapbaar grijs
NOVOB® Multifunctionele Kinderstoel - Inklapbaar grijs
NOVOB®
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Kinderkraft Meegroei Kinderstoel Enock zwart
Kinderkraft Meegroei Kinderstoel Enock zwart
KinderKraft
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Bebeconfort Timba Kinderstoel Natural Wood
Bebeconfort Timba Kinderstoel Natural Wood
Bebeconfort
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Bebies First Baby Eetstoel / wit
Bebies First Baby Eetstoel / wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Cabino Happy Kinderstoel Inklapbare Baby grijs
Beste Kinderstoel voor peuters
Cabino Happy Kinderstoel Inklapbare Baby grijs
cabino
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Puck Plain Kinderstoel Zwart
Puck Plain Kinderstoel Zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Bebeconfort Timba Kinderstoel met verkleinkussen deep black
Bebeconfort Timba Kinderstoel met verkleinkussen deep black
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kinderstoel Koopgids

Een kinderstoel is bijna onmisbaar als je kindje vast voedsel gaat proberen. Er zijn verschillende soorten kinderstoelen verkrijgbaar. Waar je op let bij de aankoop van een kinderstoel lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soort kinderstoelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kinderstoelen verkrijgbaar. Denk aan meegroeistoelen, aanschuifstoelen, hangstoelen, stoeltjes die je op de grond zet, klapstoelen en kubusstoelen. Sommige van deze stoelen hebben ook een eetblad dat je al dan niet kunt verwijderen.

Een meegroeistoel groeit met je kindje mee. Alles is verstelbaar: de rugleuning, het zitvlak en de voetensteun. Het eetblad is vaak ook te verwijderen. Je gebruikt deze stoel totdat je kindje mee kan eten aan tafel en op een gewone stoel kan zitten. Sommige meegroeistoelen zijn echter zelfs geschikt voor volwassenen, waardoor je deze gewoon blijft gebruiken.

Een goede hangstoel bespaard je flink wat ruimte en is eenvoudig vast te maken en te verwijderen. Het nadeel is dat deze vaak alleen geschikt is tot een bepaald gewicht. Bovendien gebruik je deze alleen aan een zware tafel.

Een aanschuifstoel heeft geen eetblad waardoor je deze gemakkelijk aan de tafel schuift. Hierdoor maakt je kindje echt deel uit van het gezelschap aan de tafel. Let er bij deze stoelen wel op dat de poten ver uit elkaar staan en dat het voor je kindje onmogelijk is om zichzelf omver te duwen.

Er zijn ook stoeltjes verkrijgbaar die je alleen op de grond gebruikt. Ze zijn laag en van van een bepaald soort rubber gemaakt. Je kindje wordt omgeven door het stoeltje en zit stevig. De meeste hebben ook een riempje. Zet deze stoeltjes nooit op het aanrecht of op de bank, alleen op de grond.

Sommige kinderstoelen zijn in te klappen waardoor je veel ruimte bespaard. Deze stoelen zijn erg populair bij opa en oma's en ook voor gebruik op bijvoorbeeld de camping. Een kubusstoel is een kinderstoel die je uiteindelijk uit elkaar haalt waardoor je een tafeltje en een stoeltje hebt. Het ziet er leuk uit, maar werkt vaak in de praktijk niet.

Verveelt je kindje zich erg snel aan tafel? Overweeg dan een goede speelboog te kopen. Deze zet je vast met zuignappen en neem je bovendien overal mee naar toe: denk aan een etentje buiten de deur: afleiden is vaak de oplossing om tranen te voorkomen.

Waar moet een kinderstoel tenminste aan voldoen?

Het belangrijkste aan een kinderstoel is dat deze veilig is. Zorg ervoor dat de kinderstoel stabiel aan voelt en dat deze een driepuntsgordel of een goed tuigje heeft. Een gordel over de buik is niet voldoende. Dit is vooral belangrijk als je kindje wat beweeglijker aan het worden is. Daarnaast moet het onmogelijk voor je kindje zijn om de stoel om te duwen terwijl hij erin zit.

Denk aan het afzetten met de voetjes aan de rand van de tafel. De stoelpoten moeten wijd genoeg zijn om omkantelen te voorkomen. Een hangstoeltje gebruik je alleen aan een hele zware tafel en geen enkele stoel mag hoekjes of gaatjes bevatten waar je kindje klem in kan komen te zitten. Is de kinderstoel aan de ruimte kant? Overweeg dan een goede stoelverkleiner te kopen.

Naast de veiligheid, is een ergonomische vormgeving ook belangrijk. Je kindje moet op een goede, gezonde manier zitten. Alle onderdelen van de stoel moeten te verstellen zijn. Denk vooral aan de rugleuning en voetensteun.

Een kinderstoel moet naast veilig zijn, ook praktisch zijn. Woon je erg klein, dan is een inklapbare kinderstoel een goede optie voor je. Let er ook op dat je kindje comfortabel zit: soms is het de moeite om de bijpassende kussens te kopen.

Het goed onderhouden van de kinderstoel verlengt de levensduur en hij blijft bovendien langer mooi als je hem goed schoon houdt. Kinderstoelen met veel hoekjes, bochtjes en kleine ruimtes maak je moeilijker schoon dan een recht-toe-recht-aan kinderstoel. Een plastic stoel is makkelijker om schoon te maken.

Hoe maak je een kinderstoel het beste schoon?

Een kinderstoel maak je idealiter schoon met een sopje van warm water en wat afwasmiddel. Soms moet je de stoel even te laten weken (denk aan aangekoekte pap!), maar je krijgt de meeste etensresten eenvoudig schoon met een vochtig sponsje.

Over het algemeen zijn plastic stoelen eenvoudiger schoon te krijgen dan de houten varianten. Kijk bij houten stoelen uit met je schuursponsje: je wilt het hout niet beschadigen. Het beste is natuurlijk de stoel na elk gebruik grondig schoon te maken, waardoor vuil en etensresten geen kans krijgen zich vast te hechten.

Dit is daarentegen erg optimistisch denken als je een kleintje hebt, en bijna onmogelijk als je meerdere kleine kinderen hebt. In plaats van die grondige schoonmaakbeurt haal je een vochtige doek over de stoel en later kun je de stoel grondig schoonmaken.

Zijn er richtlijnen voor kinderstoelen?

Er zijn geen richtlijnen voor een kinderstoel zoals je deze vindt bij autostoelen. Uiteraard staat ook bij een kinderstoel de veiligheid voorop. Daarnaast moet de stoel praktisch in gebruik zijn, comfortabel voor je kindje, maar niet teveel onderhoud vereisen.

Wanneer kan een baby in een kinderstoel?

Een baby kan in de kinderstoel zitten zodra deze zelfstandig kan zitten en goede controle over zijn nekje heeft. Dit verschilt per kindje, maar gemiddeld is dit ergens tussen de zes en twaalf maanden. Let er wel op dat je kindje stevig zit en dat de stoel een harnas heeft.

Alle kinderstoelen zijn verschillend, en het kan zo zijn dat je kindje wel stevig zit in de ene stoel, maar niet stevig in een andere stoel. Dit hangt wederom van je kindje af.

Tot welke leeftijd kan ik een kinderstoel gebruiken?

Tot welke leeftijd een kinderstoel gebruikt kan worden, hangt af van meerdere factoren. Zolang je kindje veilig en comfortabel in de stoel kan zitten, kan deze prima gebruikt worden totdat het punt bereikt is dat het gebruik onveilig wordt. Wanneer dit is hangt wederom af van de stoel en van je kindje.

De meeste kinderstoelen hebben een maximaal gewicht. Zodra dit gewicht bereikt is, is de stoel niet veilig meer. Daarnaast is het een goed idee om je kindje op een gewone stoel te laten zitten zodra deze zelf uit de kinderstoel kan klimmen. Gebruik eventueel een goede stoelverhoger als je je kindje op een stoel laat zitten.

Er zijn ook stoelen die meegroeien met je kindje. Deze stoelen hebben verstelbare zitplankjes waardoor je kindje altijd in een ergonomische houding zit. Er zijn daarnaast modellen waarbij je het blad kunt verwijderen waardoor je de stoel helemaal aan kunt schuiven. Dit is handig als je kindje zelfstandig kan eten.

hero illustration

Hoe testen we kinderstoelen?

Om de beste kinderstoel te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kinderstoel-test hebben we 1517 kinderstoelen vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze kinderstoel-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze kinderstoel-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne kinderstoel-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte kinderstoel in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1517 kinderstoelen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste kinderstoelen in een makkelijke lijst

1. Beste Kinderstoel voor pasgeborenen: Puck Kinderstoel Mat Grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Puck Kinderstoel Mat Grijs

 • list plusHet design van deze kinderstoel is modern.
 • list plusHet is comfortabel voor kinderen.
 • list plusHet is handig in gebruik.

Nadelen Puck Kinderstoel Mat Grijs

 • list plusEr wordt geen kussen meegeleverd.
 • list plusDe handleiding is soms onduidelijk.
 • list plusEr zijn geen kleurtjes beschikbaar.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

De Puck Kinderstoel, in de kleur Mat Grijs, is een fantastische keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige en praktische kinderstoel. Deze stoel is in hoogte verstelbaar, waardoor je kindje altijd op de juiste hoogte aan tafel kan zitten. Dit zorgt voor meer betrokkenheid bij het gezinsleven en bevordert de ontwikkeling van je kindje. Daarnaast is de Puck Kinderstoel voorzien van een verstelbare voetensteun, waardoor de beentjes van je kindje altijd goed ondersteund worden. Hiermee voorkom je tintelende beentjes en ongemakken tijdens het eten.

Een ander groot voordeel van de Puck Kinderstoel is dat hij gemakkelijk uit elkaar te halen is en licht van gewicht is. Dit maakt hem perfect om mee te nemen op vakantie of naar opa en oma's huis. Het eetblad kan gemakkelijk worden verwijderd en opgeborgen aan de achterzijde van de stoel. Het afnemen van het eetblad is ook zeer eenvoudig en kan met een vochtige doek of in de vaatwasser.

Veiligheid is een belangrijk aspect bij kinderstoelen en de Puck Kinderstoel voldoet aan alle veiligheidseisen. De 5-punts gordel zorgt ervoor dat je kindje veilig in de stoel blijft zitten en niet uit de stoel kan klimmen.

De Puck Kinderstoel is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot ongeveer 3 jaar, met een maximaal gewicht van 15 kg. Het is een ideale kinderstoel voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige, veilige en gemakkelijk te gebruiken kinderstoel.

Wat deze kinderstoel echt onderscheidt van andere kinderstoelen, is de verstelbare voetensteun en de mogelijkheid om de stoel in verschillende hoogtes te gebruiken. Dit zorgt voor meer comfort, ondersteuning en betrokkenheid bij het gezinsleven.

Mijn persoonlijke mening is dat de Puck Kinderstoel een fantastische keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een kinderstoel die aan alle eisen voldoet. De stoel is gemakkelijk te gebruiken, veilig en comfortabel voor je kindje. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het wasvoorschrift voor de bekleding aangeeft dat deze met de hand gewassen moet worden, wat niet altijd even handig is. Verder ben ik zeer tevreden over de Puck Kinderstoel en ik raad hem dan ook ten zeerste aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Bebies First Baby Eetstoel / grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

De Bebies First kinderstoel 3 in 1 Hay Grijs heeft drie verschillende zit mogelijkheden! Je kunt de Bebies First kinderstoel als hoge stoel aan de eettafel gebruiken, als peuter stoeltje of als zitverhoger. Je kunt de pootjes van de kinderstoel eenvoudig inkorten of loskoppelen. De 3 in 1 kinderstoel groeit mee met jou kindje. De kinderstoel met eetblad kun je zelf gemakkelijk bevestigen of weer los halen. Dit is makkelijk voor wanneer je de kinderstoel als peuter stoeltje of zit verhoger wilt gebruiken. Je kunt de Cabino kinderstoel 3in1 Grijs gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten. Het maximale draaggewicht van de kinderstoel is 15 kg. De meegroei kinderstoel is gemakkelijk mee te nemen dankzij de afneembare poten. Eigenschappen: De Bebies First kinderstoel 3 in 1 Hay Grijs heeft drie verschillende zit mogelijkheden Geschikt vanaf ongeveer 6 maanden tot en met 15 kg Kinderstoel met eetblad Verstelbaar en afneembaar eetblad Gemakkelijk in te klappen en geschikt om mee te nemen Afneembare voetsteun Inclusief veiligheidsgordels voor het bevestigen van de zitverhoger Metalen onderdelen schoonmaken met vochtige doek en drogen met zachte doek. Plastic onderdelen en riempjes reinigen met mild schoonmaakmiddel en water

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Bebies First Kinderstoel 3 In

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bebies First Kinderstoel 3 In

 • list plusDeze kinderstoel is zeer comfortabel voor het kind dankzij de zachte bekleding en verstelbare rugleuning.
 • list plusHet afneembare dienblad en de mogelijkheid om de kinderstoel om te bouwen tot een stoel en tafel set maken het zeer handig in gebruik.
 • list plusDe duurzame materialen en de lange levensduur van deze kinderstoel maken het een goede investering voor ouders.

Nadelen Bebies First Kinderstoel 3 In

 • list plusDe kinderstoel heeft een vrij groot formaat en kan niet gemakkelijk worden opgeborgen.
 • list plusHet niet volledig afneembare en wasbare bekleding kan een nadeel zijn voor ouders die op zoek zijn naar een gemakkelijk te reinigen kinderstoel.
 • list plusHet ontbreken van wieltjes kan een nadeel zijn voor ouders die de kinderstoel vaak willen verplaatsen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.4

De Bebies First Kinderstoel 3 In 1 is een fantastische optie voor ouders die op zoek zijn naar een kinderstoel die meegroeit met hun kindje. Het kan gebruikt worden vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten, wat betekent dat je deze stoel jarenlang kunt gebruiken. Het maximale draaggewicht van 15 kg zorgt ervoor dat je kindje veilig en comfortabel zit.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze kinderstoel is de mogelijkheid om deze gemakkelijk in hoogte te verstellen. Dit betekent dat de stoel met je kindje meegroeit en dat je hem op de juiste hoogte kunt instellen voor elke fase van de ontwikkeling van je kindje. De stoel kan ook worden omgebouwd tot een peuterstoeltje en zitverhoger, waardoor het een veelzijdige optie is.

Een ander belangrijk kenmerk is het verwijderbare eetblad. Dit maakt het gemakkelijk om de stoel schoon te maken en etensresten te verwijderen. Het veiligheidstuigje zorgt ervoor dat je kindje veilig vastzit tijdens het eten en de los te koppelen poten maken het gemakkelijk om de stoel mee te nemen op reis.

Wat deze kinderstoel onderscheidt van andere stoelen is de gemakkelijke verstelbaarheid in hoogte. Dit betekent dat je deze stoel jarenlang kunt gebruiken en dat het een goede investering is voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele kinderstoel.

Als specialist in kinderstoelen kan ik zeggen dat de Bebies First Kinderstoel 3 In 1 een uitstekende optie is voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige, duurzame en veilige kinderstoel. Het is gemakkelijk schoon te maken, gemakkelijk te verstellen en biedt alle functies die je nodig hebt voor een comfortabele en veilige maaltijd voor je kindje. Het enige nadeel van deze stoel is dat het geen verstelbare voetensteun heeft, maar dit is geen dealbreaker voor de meeste ouders.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. NOVOB® Multifunctionele Kinderstoel - Inklapbaar grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.8

Ervaar het gemak en de veelzijdigheid van de NOVOB® 3-in-1 Multifunctionele Kinderstoel. Deze stoel biedt talloze voordelen waardoor zowel jij als je kind optimaal kunnen genieten van maaltijden en momenten samen. Met verstelbare hoogtes, een compact opvouwbaar ontwerp en vele handige functies, is deze kinderstoel een must-have voor elke ouder. Voordelen Veilig en comfortabel Compact op te bergen Meerdere hoogtes Veelzijdig dienblad Geschikt voor verschillende leeftijden Extra functie: wagentje Veilig en comfortabel De kinderstoel is ontworpen met de veiligheid en het comfort van je kind in gedachten. De stoel heeft geen scherpe randen en staat stabiel, zodat je kind veilig kan spelen en eten. Het waterbestendige kussen zorgt ervoor dat opruimen een fluitje van een cent is. Daarnaast zijn de voeten voorzien van anti-slip materiaal, waardoor de stoel stabiel blijft. De zachte riempjes zorgen voor extra comfort tijdens het zitten. Compact op te bergen Dankzij het slimme ontwerp is de kinderstoel eenvoudig in te klappen en compact op te bergen. Dit bespaart waardevolle ruimte in je huis, vooral als je een beperkte keuken- of eetruimte hebt. Bovendien maakt het compacte formaat van de opgevouwen stoel het gemakkelijk om hem mee te nemen tijdens reizen of uitjes, waardoor je altijd een vertrouwde plek hebt voor je kind om te zitten en te eten. Bij de stoel wordt voor het gemak een opbergtas meegeleverd. Meerdere hoogtes Deze kinderstoel is in 3 hoogtes verstelbaar en kan ook als stoelzitting zonder poten op een normale stoel worden geplaatst. Hierdoor creëer je altijd een comfortabele zitplek voor je kind, ongeacht de tafelhoogte. Bovendien kan de stoelzitting met de meegeleverde banden stevig aan een normale stoel worden vastgebonden, waardoor maximale stabiliteit en veiligheid worden gegarandeerd tijdens het gebruik. Veelzijdig dienblad Het verstelbare en afneembare dienblad van de kinderstoel biedt talloze mogelijkheden. Je kunt de afstand aanpassen voor comfortabel eten, gemakkelijk schoonmaken of het dienblad volledig verwijderen als je kind graag met de familie aan tafel wil zitten. Bovendien is er een extra dienblad beschikbaar voor tijdens het eten, zodat je snel kunt wisselen tussen gerechten of snacks zonder het hoofddienblad te moeten schoonmaken. Dit maakt maaltijden een stuk handiger en aangenamer voor zowel jou als je kind. Geschikt voor verschillende leeftijden Deze kinderstoel groeit mee met je kind. Met een leeftijdsbereik van 6 maanden tot 3 jaar en een draaggewicht van 15 kg biedt de stoel langdurig gebruik en ondersteuning tijdens de groeifases van je kind. Je hoeft geen aparte stoelen aan te schaffen naarmate je kind ouder wordt, wat zowel kostenbesparend als praktisch is. Extra functie: wagentje Met de extra mogelijkheid om wieltjes onder de stoel te bevestigen, kan je kind genieten van speelse mobiliteit. De stoel kan omgetoverd worden naar een wagentje die moeiteloos over de vloer kan rollen, waardoor je kind zelfstandig kan bewegen en verkennen. Bovendien wordt er een handige trekband meegeleverd, waarmee je het wagentje gemakkelijk kunt voorttrekken en ermee kunt spelen. Eigenschappen Leeftijd: 6 maanden tot 3 jaar Draaggewicht: 15 kg Extra In verpakking: Complete stoel inclusief banden, wieltjes en opbergtas Materialen: Staal, plastic en kunstleer Kleuren: Grijs, wit en houtnerf Hoogte stoel staand: 87 cm Hoogte zitting staand: 55 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Kinderkraft Meegroei Kinderstoel Enock zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.6

Bestaat er een kinderstoel die meerdere jaren meegaat? Jawel! Dit is waar de ENOCK meegroeistoel over gaat. Dit tijdloze meubelstuk is zowel een veilige en praktische kinderstoel waar kinderen in kunnen eten als een ergonomische stoel voor oudere kinderen. Hoe is dit mogelijk? De hoogte van het zitgedeelte en de voetsteun zijn verstelbaar waardoor de stoel eenvoudig is aan te passen aan de leeftijd van het kind. De ENOCK meegroeistoel is speciaal ontworpen voor alle gezinnen - het is een stoel die in het interieur van je huis past en die je kind later als speelstoel of als bureaustoel kan dienen. Bovendien kan je deze 3-in-1-kinderstoel gemakkelijk aanpassen aan de hoogte van de tafel in de keuken, eetkamer of woonkamer. Dankzij de voorgevormde rugleuning behoudt het kind de juiste houding tijdens het eten en kan het samen met volwassenen aan tafel zitten. Voordelen Veiligheid: De 3-punts veiligheidsgordel voor de hoge stoel kan makkelijk worden verwijderd als de ENOCK stoel voor een ouder kind wordt gebruikt. De veiligheidsstang in de stoel voor oudere kinderen waardoor kinderen samen met de ouders aan de hoge tafel kunnen zitten. Massief beukenhout en multiplex die werden gebruikt om de kinderstoel te maken, maken de constructie extreem duurzaam. Hierdoor is deze meegroeistoel stabiel en robuust – je zult jaren van de peuter- en kinderstoel genieten! Deze meegroeistoel voldoet aan de EN 14988- normen (die over de veiligheid van de kinderstoelen met eetblad gaan). Gemak: Geprofileerde rugleuning – voor het continue comfort van het kind, onafhankelijk van zijn of haar leeftijd. Breed eetblad voor de jongste gebruikers is niet alleen groot genoeg voor borden en kommen. Dit handige tafelblad kan worden gebruikt voor het tekenen of spelen met blokken. Het zitgedeelte is breed en diep waardoor ook grotere en oudere kinderen comfortabel en goed kunnen zitten. Deze meegroeistoel kan makkelijk worden gereinigd met behulp van een vochtig doek en droog papier. De ENOCK 3-in-1-kinderstoel heeft een zorgvuldige afwerking – hierdoor voelt de kinderstoel ideaal glad en aangenaam aan. Functionaliteit: Multifunctioneel – deze meegroeistoel verander je in enkele momenten in een stoel voor een peuter en dan weer in een stoel voor een kleuter. De ENOCK kinderstoel kan door je kind worden gebruikt vanaf een leeftijd van 6 maanden tot maar liefst 10 jaar! Het maximale toegestane gewicht van het kind voor de hoge stoel is 15 kg en voor de lage stoel is 35 kg (kinderen van ca. 10 jaar). De rugleuning van de hoge stoel is verstelbaar in 5 niveaus waardoor de ENOCK meegroeistoel nog beter zich aanpast aan je kind. In het geval van de kinderstoel met eetblad kan de rugleuning in 2 niveaus worden versteld. Afstelbare voetsteun (4 niveaus in geval van de hoge stoel en 3 niveaus in geval van de kinderstoel met eetblad) geeft meer comfort voor het kind tijdens het eten – onafhankelijk van de leeftijd en de lengte van het kind! Afneembare veiligheidsstang en veiligheidsgordel maken het aanpassen van de kinderstoel aan de leeftijd van het kind echt makkelijk. Lichte constructie voor makkelijke verplaatsing van de meegroeistoel – je kunt deze kinderstoel zonder moeite op het terras of in de woonkamer zetten. Modern design – dit kinderstoeltje past in de meeste interieurs en stijlen. Scandinavische, minimalistische of klassieke stijl: de ENOCK meegroeistoel staat altijd geweldig in je huis! Uitvoering Afmetingen: lengte: 79,5 cm, breedte: 49,5 cm, hoogte: 49 cm. 6,4kg. Geschikt voor kinderen van de volgende leeftijd/ van het volgende gewicht: hoge stoel: van ca. 6 maanden tot 36 maanden (tot 15 kg) lage stoel: van 36 maanden tot 10 jaar (tot 35 kg) Afmetingen en gewicht van het product met verpakking: 84x53x8cm/7,4kg.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 28 september in huis

Bekijk prijs

6. Bebeconfort Timba Kinderstoel Natural Wood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.2

De evolutieve houten kinderstoel De Bebeconfort Timba is een comfortabele houten kinderstoel die zich volledig aanpast aan je baby. Je kunt gemakkelijk van de ene positie naar de andere wisselen, want Timba is geschikt voor je opgroeiende kind tot 10 jaar. De Timba kinderstoel maakt etenstijd leuker voor je baby. Evolutieve houten kinderstoel die meegroeit met het kind van 6 maanden tot ongeveer 10 jaar In hoogte verstelbare stoel in 4 standen 8-standen in hoogte verstelbare voetensteun Verwijderbare bumperbeugel voor oudere kinderen (3-10 jaar) 3-punts veiligheidsharnas voor optimale veiligheid Afneembaar harnas voor oudere kinderen (3-10 jaar)

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Bebies First Baby Eetstoel / wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bebies First Baby Eetstoel / wit

 • list plusDankzij de zachte bekleding en ergonomische vormgeving is deze kinderstoel zeer comfortabel voor baby's.
 • list plusDeze kinderstoel biedt groeimogelijkheden dankzij de verstelbare hoogte en voetensteun, wat zorgt voor een goede zithouding.
 • list plusDankzij het eenvoudige ontwerp en de witte kleur past deze kinderstoel goed in elk interieur.

Nadelen Bebies First Baby Eetstoel / wit

 • list plusEen nadeel van deze kinderstoel is dat het geen wieltjes heeft, wat het verplaatsen ervan bemoeilijkt.
 • list plusEen nadeel van deze kinderstoel is dat het geen verstelbare rugleuning heeft, wat voor sommige kinderen minder comfortabel kan zijn.
 • list plusDeze kinderstoel heeft geen opbergvakken, wat minder handig kan zijn voor ouders.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.5

De Bebies First kinderstoel 3 in 1 Hay Wit is een fantastische eetstoel voor jouw kleintje! De stoel heeft drie verschillende zit mogelijkheden, waardoor het meegroeit met jouw kind. Je kunt de Bebies First kinderstoel als hoge stoel aan de eettafel gebruiken, als peuter stoeltje of als zitverhoger. Dit is super handig, omdat je niet elke keer een nieuwe stoel hoeft te kopen wanneer jouw kind groter wordt.

Wat deze eetstoel zo bijzonder maakt, is dat het gemakkelijk is aan te passen aan jouw wensen. Zo kun je de pootjes van de kinderstoel eenvoudig inkorten of loskoppelen. Ook het eetblad is verstelbaar en afneembaar, waardoor je de stoel gemakkelijk kunt omtoveren tot een peuter stoeltje of zitverhoger.

Het maximale draaggewicht van de stoel is 15 kg, wat betekent dat jouw kind er tot ongeveer 3 jaar oud in kan zitten. De veiligheidsgordels zorgen ervoor dat jouw kindje veilig in de stoel zit. En als je klaar bent met eten, kun je de stoel gemakkelijk inklappen en meenemen.

De Bebies First kinderstoel 3 in 1 Hay Wit is niet alleen praktisch, maar ook erg stijlvol. De witte kleur past in elk interieur en zorgt voor een frisse uitstraling. De stoel is gemakkelijk schoon te maken, wat natuurlijk erg belangrijk is met een kleintje dat nog weleens kan knoeien.

Mijn persoonlijke mening over deze eetstoel is zeer positief. Het is een praktische en stijlvolle stoel die meegroeit met jouw kind. Het is gemakkelijk aan te passen aan jouw wensen en het is ook nog eens gemakkelijk schoon te maken. Het enige nadeel is dat de stoel niet verstelbaar is qua rugleuning, maar verder vind ik het een fantastisch product!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Kinderstoel voor peuters: Cabino Happy Kinderstoel Inklapbare Baby grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cabino Happy Kinderstoel Inklapbare Baby grijs

 • list plusDeze inklapbare kinderstoel is zeer ruimtebesparend en gemakkelijk op te bergen.
 • list plusDeze kinderstoel heeft een comfortabele zitting en rugleuning voor het kind.
 • list plusDeze kinderstoel is gemaakt van duurzame materialen en gaat lang mee.

Nadelen Cabino Happy Kinderstoel Inklapbare Baby grijs

 • list plusDeze kinderstoel heeft geen verstelbare hoogte, wat kan leiden tot ongemak voor ouders die lang zijn.
 • list plusDeze kinderstoel heeft geen verstelbare voetensteun, wat kan leiden tot ongemak voor het kind.
 • list plusDeze kinderstoel heeft geen afneembare en wasbare bekleding, wat kan leiden tot hygiëneproblemen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.9

Ben jij op zoek naar een handige kinderstoel die je overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de Cabino kinderstoel Happy echt iets voor jou! Deze inklapbare kinderstoel is makkelijk in gebruik en geschikt voor kindjes van 6 maanden tot 15 kg. De verstelbare veiligheidsgordel zorgt ervoor dat je kindje veilig en comfortabel in de stoel zit.

Wat deze kinderstoel zo bijzonder maakt, is het grote eetblad. Hierdoor kan je kindje makkelijk zelf eten en kun jij rustig toekijken. De stoel is bovendien erg licht (slechts 4,5 kg) en makkelijk op te bergen. De Cabino kinderstoel Happy is niet in hoogte verstelbaar en heeft geen verstelbare rugleuning of voetensteun, maar dat is in dit geval eigenlijk ook niet nodig.

Wat ik persoonlijk fijn vind aan deze kinderstoel, is dat je hem echt overal mee naartoe kunt nemen. Of je nu op vakantie gaat of bij vrienden op bezoek bent, je kindje heeft altijd een eigen stoel om op te zitten en te eten. Bovendien is de Cabino kinderstoel Happy erg betaalbaar in vergelijking met andere kinderstoelen op de markt.

Een klein nadeel van deze kinderstoel is dat hij niet erg hoog is. Dit kan wat ongemakkelijk zijn voor ouders die wat langer zijn. Ook de niet verstelbare rugleuning kan voor sommige kindjes wat minder comfortabel zijn. Maar over het algemeen ben ik erg tevreden over deze kinderstoel en raad ik hem zeker aan aan andere ouders!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Puck Plain Kinderstoel Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.6

Op zoek naar een praktische en gebruiksvriendelijke kinderstoel? Dan is de Puck Plain Kinderstoel zeker het overwegen waard! Deze lichtgewicht (7kg) kinderstoel is gemakkelijk te verplaatsen en wordt geleverd met een afneembaar eetblad, waardoor je het na gebruik gemakkelijk kunt reinigen met een vochtige doek. Bovendien is de stoel geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot 15 kg, wat meestal rond de 3 jaar is.

Het grootste voordeel van deze kinderstoel is het gebruiksgemak. Wanneer je de Puck Plain Kinderstoel inklapt, blijft er een compact pakket over, zodat je de stoel gemakkelijk kunt opbergen wanneer je deze niet gebruikt. Ook is de kinderstoel gemakkelijk mee te nemen wanneer je op vakantie gaat of je kindje gaat logeren. Een ander belangrijk aspect is de veiligheid. De 3-punts gordel zorgt ervoor dat je kindje veilig in de stoel zit en voldoet aan de Europese veiligheidsnorm.

Wat deze kinderstoel uniek maakt, is de materiaalkeuze. De Puck Plain Kinderstoel is gemaakt van kunststof en is daardoor gemakkelijk te reinigen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over vlekken of vuil en blijft de stoel er altijd als nieuw uitzien.

Als specialist in kinderstoelen ben ik zeer te spreken over deze Puck Plain Kinderstoel. Het is een eenvoudige, maar effectieve oplossing voor ouders die op zoek zijn naar een praktische en veilige kinderstoel. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is het ontbreken van een kussen, maar dat is voor sommige ouders misschien geen probleem. Al met al is de Puck Plain Kinderstoel een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare, gemakkelijk te gebruiken kinderstoel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 mei in huis

Bekijk prijs

10. Bebeconfort Timba Kinderstoel met verkleinkussen deep black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bebeconfort Timba Kinderstoel met verkleinkussen deep black

 • list plusEen voordeel van deze kinderstoel is dat het in hoogte verstelbaar is, waardoor het meegroeit met je kind en jarenlang gebruikt kan worden.
 • list plusHet verkleinkussen zorgt voor extra comfort en ondersteuning voor je baby.
 • list plusDe stoel is gemaakt van duurzame materialen en heeft een stevige constructie, wat belangrijk is voor de veiligheid van je kind tijdens het gebruik.

Nadelen Bebeconfort Timba Kinderstoel met verkleinkussen deep black

 • list plusDe stoel is vrij groot en neemt daardoor veel ruimte in beslag.
 • list plusHet monteren van de stoel kan wat lastig zijn en kost tijd.
 • list plusEen nadeel van deze kinderstoel is dat de prijs aan de hoge kant is, wat een overweging kan zijn voor ouders met een beperkt budget.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.5

De Bebeconfort Timba Kinderstoel is een evolutieve houten kinderstoel die meegroeit met je kind vanaf 6 maanden tot wel 10 jaar. Met de 4 standen in hoogte verstelbare stoel en 8-standen in hoogte verstelbare voetensteun, kun je de stoel gemakkelijk aanpassen aan de groei van je kindje. De afneembare bumperbeugel en het 3-punts veiligheidsharnas zorgen voor optimale veiligheid tijdens het eten. Bovendien is de bekleding van de stoel ook nog eens machinewasbaar op 30°.

Wat deze kinderstoel echt onderscheidt van andere stoelen is het verkleinkussen dat erbij wordt geleverd. Dit kussen zorgt ervoor dat je baby comfortabel en veilig in de stoel kan zitten, zelfs als hij of zij nog niet groot genoeg is voor de stoel zonder kussen. Dit is een geweldige manier om je kindje veilig te laten zitten terwijl hij of zij leert om zelfstandig te eten.

Als specialist in kinderstoelen kan ik zeggen dat de Bebeconfort Timba Kinderstoel een geweldige keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een stoel die meegroeit met hun kind en tegelijkertijd veilig en comfortabel is. De stoel is gemakkelijk in gebruik en de afneembare bumperbeugel zorgt ervoor dat oudere kinderen ook nog steeds veilig in de stoel kunnen zitten. Het enige nadeel is dat de stoel niet verstelbaar is qua rugleuning, maar dit is naar mijn mening geen groot probleem.

Al met al is de Bebeconfort Timba Kinderstoel met verkleinkussen een geweldige investering voor ouders die op zoek zijn naar een duurzame en veilige kinderstoel die meegroeit met hun kind.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kinderstoelen. Er zijn namelijk 1517 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!