Bestenu

Wat is de beste speelboog van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 02 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede speelboog is een moeilijke opgave. Wat is de beste speelboog van 2023? Na het testen van 579 speelbogen kwam de Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat blauw als beste uit onze speelboog-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de speelbogen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 speelbogen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame speelboog-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste speelbogen

1Score: 9.9
Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat blauw
Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat blauw
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat groen
Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat groen
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Ladanas® BabyGym Speelkleed baby Activity blauw
Beste Speelboog voor baby's
Ladanas® BabyGym Speelkleed baby Activity blauw
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
HiBaby speelkleed 3-in-1 Muzikale Activity groen
HiBaby speelkleed 3-in-1 Muzikale Activity groen
HiBaby
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
VTech Baby Dierenvriendjes Speelmat Babygym
Beste Speelboog voor ontwikkelingsstoornissen
VTech Baby Dierenvriendjes Speelmat Babygym
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
geen- BRIGHT STARTS ACTIVITY GYM geel/wit/blauw
geen- BRIGHT STARTS ACTIVITY GYM geel/wit/blauw
geen-
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Buxibo 3-in-1 Baby/Peuter Gym groen
Beste Speelboog voor peuters
Buxibo 3-in-1 Baby/Peuter Gym groen
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Fisher-Price City Activity Center met meerkleurig
Fisher-Price City Activity Center met meerkleurig
Fisher-Price
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
SafeTech™ SafeTech Babygym Speelmat Babygym rood
SafeTech™ SafeTech Babygym Speelmat Babygym rood
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat roze
Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat roze
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Speelboog Koopgids

Met kleurrijke speeltjes die bungelen en belletjes die rinkelen, biedt de beste speelboog niet alleen eindeloos plezier, maar stimuleert het ook de ontwikkeling van je baby, terwijl jullie samen genieten van kostbare momenten van interactie en groei. Laat je kleintje zijn nieuwsgierigheid bloeien, terwijl jij geniet van de kostbare momenten.

Wat is een speelboog?

Een speelboog is een speelgoedaccessoire dat speciaal is ontworpen voor baby's en jonge kinderen. Het bestaat meestal uit eenboogvormige structuur die je boven de baby plaatst, ondersteund door staanders of bevestigd aan andere babyproducten zoals een speelkleed, wipstoeltje of kinderwagen.

Aan de boog hangen verschillende speeltjes en activiteiten die bedoeld zijn om de zintuigen en de ontwikkeling van de baby te stimuleren.

Speelbogen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en ontwerpen om aan te sluiten bij de behoeften en voorkeuren van zowel baby's als ouders. Ze zijn een leuke en nuttige toevoeging aan de speelomgeving van een baby en bieden een stimulerende en veilige speelervaring.

Waarom een speelboog?

Een speelboog biedt tal van voordelen voor de ontwikkeling en het plezier van een kind. Het is een waardevol speelgoed dat de zintuigen stimuleert en de motorische vaardigheden bevordert.

Ten eerste, een speelboog biedt visuele stimulatie met kleurrijke en interessante speeltjes die aan de boog hangen. Dit helpt de aandacht van het kind te trekken en moedigt visuele volgvaardigheden aan.

Daarnaast draagt een speelboog bij aan de ontwikkeling van defijne motoriek en hand-oogcoördinatie. Terwijl een kind probeert de speeltjes aan te raken of te grijpen, oefent het subtiele bewegingen en coördinatie.

Bovendien draagt een speelboog bij aan de versterking van nek- en rugspieren, vooral tijdens de buikligging. Wanneer het kind naar de speeltjes kijkt en ermee probeert te spelen, worden de spieren geactiveerd en getraind.

Een speelboog biedt ook waardevolle ouder-kind interactiemomenten. Ouders kunnen samen met hun kind onder de boog spelen, wat een gevoel van samenzijn en verbondenheid bevordert.

Kortom, een speelboog is niet alleen een bron van vermaak, maar ook een hulpmiddel voor de ontwikkeling van een kind. Het stimuleert zintuigen, bevordert motorische vaardigheden en creëert waardevolle interactiemomenten tussen ouder en kind.

Let hierop bij het kopen van een speelboog

Bij het kopen van een speelboog zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. Hier zijn enkele aandachtspunten die je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze:

 • Veiligheid: veiligheid staat altijd voorop, vooral bij speelgoed voor kinderen. Zorg ervoor dat de speelboog voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en vrij is van scherpe randen, kleine onderdelen of andere potentiële verstikkingsgevaren.
 • Stabiliteit: controleer of de speelboog stevig en stabiel is. Het moet in staat zijn om het gewicht van de hangende speeltjes te dragen zonder om te vallen. Kies voor een stevig materiaal dat duurzaamheid garandeert.
 • Verstelbaarheid: overweeg een speelboog die verstelbaar is in hoogte of breedte. Op die manier heb je de optie om de boog aan te passen aan de behoeften en groeifases van je kind. Flexibiliteit is altijd handig!
 • Speeltjes: bekijk de speeltjes die bij de speelboog zitten. Zijn ze aantrekkelijk, kleurrijk en interessant voor je kind? Controleer of ze veilig zijn en of ze verschillende texturen, geluiden of activiteiten bieden om de zintuigen van je kind te stimuleren.
 • Reiniging en onderhoud: bedenk hoe gemakkelijk de speelboog schoon te maken en te onderhouden is. Speelgoed kan vuil worden. Kies daarom een boog die eenvoudig af te nemen is of wasbaar is, zodat je het schoon en hygiënisch houdt.
 • Compatibiliteit: als je al een speelkleed, wipstoeltje of kinderwagen hebt, controleer dan of de speelboog compatibel is met deze items. Sommige speelbogen bieden de mogelijk om zich te bevestigen aan verschillende babyproducten voor meer veelzijdigheid.
 • Klantbeoordelingen: lees recensies en ervaringen van andere ouders om inzicht te krijgen in de kwaliteit en functionaliteit van de speelboog. Dit helpt je ook om een weloverwogen beslissing te nemen.

Door rekening te houden met deze aspecten kies je een speelboog die niet alleen veilig en functioneel is, maar ook past bij de behoeften en voorkeuren van jezelf en je kind. 

Prijs

De prijs van een speelboog, dat is waar nieuwsgierige ouders graag wat meer duidelijkheid over willen hebben! 

De kosten van een speelboog variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het materiaal, de functionaliteit en het ontwerp. 

Over het algemeen vind je speelbogen in een prijsrange diebegint bij ongeveer €20 en kan oplopen tot €100 of zelfs meer, afhankelijk van de specifieke kenmerken en kwaliteit.

Aan de onderkant van het prijsspectrum vind je speelbogen die vaaktussen de €20 en €40 kosten. Deze speelbogen bieden over het algemeen eenvoudige ontwerpen en basisfuncties, maar ze bieden meestal nog steeds veel speelplezier aan je kleintje.

Als je bereid bent iets meer uit te geven, vind je speelbogen in het prijsbereik van €40 tot €70. Deze speelbogen hebben vaakmeer geavanceerde functies, zoals verstelbare hoogtes, verwisselbare speeltjes en mogelijk extra entertainmentopties zoals muziek of lichtjes.

Voor degenen die bereid zijn teinvesteren in een hoogwaardige speelboog met geavanceerde functies en duurzame materialen, zijn er speelbogen in het prijsbereik van €70 tot €100 of zelfs hoger.

Ik hoop dat deze prijsindicaties je helpen bij het plannen van je budget en het vinden van een speelboog die past bij je behoeften en voorkeuren. 

Onthoud altijd dat het belangrijkste is om een speelboog te kiezen diezowel veiligheid als speelplezier biedt voor je kleintje.

Wat is de geschikte leeftijd voor een speelboog?

Speelbogen zijn er inverschillende stijlen en ontwerpen om aan de behoeften van verschillende leeftijdsgroepen te voldoen. 

Over het algemeen zijn speelbogen geschikt voor baby's vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden, maar dit is afhankelijk van de ontwikkeling van het individuele kind.

In de eerste maanden van het leven van een baby kan een speelboog dienen als visuele stimulatie en zintuiglijk entertainment terwijl ze op hun rug liggen of tijdens buikligging. De hangende speeltjes trekken hun aandacht en helpen hun fijne motoriek en hand-oogcoördinatie te ontwikkelen.

Naarmate een baby ouder wordt, groeit en sterker wordt, helpt de speelboog ook met de ondersteuning van de buikligging en het stimuleren van nek- en rugspieren. 

Sommige speelbogen zijn zelfs ontworpen metaanpassingsmogelijkheden om mee te groeien met het kind, zoals verstelbare hoogtes of verwisselbare speeltjes.

Het is belangrijk om de individuele ontwikkeling en behoeften van je kind in overweging te nemen. Sommige baby's tonen eerder of later interesse in een speelboog, afhankelijk van hun motorische vaardigheden en nieuwsgierigheid.

Houd rekening met de leeftijdsaanbevelingen van de fabrikant, observeer de interesse en vaardigheden van je kind en maak een inschatting of een speelboog geschikt is voor je kleintje. 

Vergeet niet omaltijd toezicht te houden op je kind tijdens het spelen en geniet van de kostbare momenten van ontdekking en plezier samen!

Hoelang mag een baby de speelboog achtereenvolgens gebruiken?

Een baby mag de speelboog meestal gebruiken voor korte periodes van speeltijd, meestal niet langer dan 15-20 minuten per sessie. 

Het is belangrijk om te onthouden dat baby's, vooral jongere baby's, snel vermoeid raken en mogelijk overstimulatieervaren als ze te lang in een bepaalde positie blijven liggen of te veel sensorische input ontvangen.

Daarom is het raadzaam omregelmatig af te wisselen tussen verschillende speelactiviteiten en rustmomenten voor je baby. 

Zo is het een optie om de speelboog gebruiken als een van de activiteiten tijdens de speeltijd van je baby, waarbij je het combineert met andere speelgoed en interactie. Hierdoor oefent je baby verschillende vaardigheden en ontdekt die de wereld om zich heen.

Het is ook belangrijk om de signalen en lichaamstaalvan je baby in de gaten te houden. 

Als je merkt dat je baby gefrustreerd, overprikkeld of vermoeid raakt, is het tijd om een pauze te nemen en de speeltijd af te sluiten. Respecteer de behoeften en grenzen van je baby en pas de speelduur aan op basis van hun individuele reacties.

Onthoud datelke baby uniek is en dat de ideale speelduur afhankelijk is van de ontwikkeling, stemming en energieniveaus van je baby. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je baby een positieve speelervaring heeft en dat ze zich comfortabel en gelukkig voelen tijdens de speeltijd met de speelboog.

hero illustration

Hoe testen we speelbogen?

Om de beste speelboog te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze speelboog-test hebben we 579 speelbogen vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze speelboog-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze speelboog-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen speelboog-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste speelboog in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 579 speelbogen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste speelbogen in een handige lijst

1. Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
9

Deze speelmat is een perfecte stimulans voor de ontwikkeling van jouw kindje! Voordelen: ✓ Stimuleert de ontwikkeling van je kindje ✓ Zachte ondergrond ✓ Afneembare speelgoedpalen ✓ Inclusief divers klein speelgoed Deze speelgym heeft een zachte ondergrond, wat fijn is voor het kindje. Door de afneembare speelgoedpalen kan de speelmat ook apart gebruikt worden, indien dit gewenst is. Divers klein speelgoed zorgt er voor dat het kind geprikkeld wordt en de eerste kennismaking met zijn of haar vaardigheden snel onder de knie krijgt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

2. Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat groen

 • list plusDe speelmat is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk op te zetten, waardoor ouders snel en zonder stress kunnen beginnen met spelen met hun baby.
 • list plusDe prijs van de speelmat is voordelig, waardoor het een betaalbare optie is voor ouders die op zoek zijn naar een kwalitatieve speelmat.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van de speelmat is goed, waardoor ouders waar voor hun geld krijgen.

Nadelen Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat groen

 • list plusDe speelmat is alleen beschikbaar in de kleur groen, waardoor het niet geschikt is voor ouders die op zoek zijn naar een andere kleur.
 • list plusDe speelmat is niet wasbaar in de wasmachine, waardoor het lastig kan zijn om de speelmat schoon te houden.
 • list plusDe speelmat is niet geschikt voor oudere baby's die al kunnen kruipen, omdat de mat niet groot genoeg is om voldoende bewegingsruimte te bieden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.8

Op zoek naar een speelmat die niet alleen de ontwikkeling van je kindje stimuleert, maar ook nog eens zacht is? Dan is de Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat groen echt iets voor jou! Met afneembare speelgoedpalen en divers klein speelgoed wordt je kindje geprikkeld en gestimuleerd om zijn of haar vaardigheden te ontwikkelen.

De zachte ondergrond zorgt ervoor dat je kindje veilig kan spelen en de afneembare speelgoedpalen maken het mogelijk om de speelmat ook zonder de boog te gebruiken. Bovendien is de speelmat gemaakt van 100% polyester, wat ervoor zorgt dat deze lang mee zal gaan en makkelijk schoon te maken is.

Het gewicht van 1 kg maakt het gemakkelijk om de speelmat te verplaatsen en op te bergen wanneer deze niet in gebruik is. Helaas beschikt deze speelmat niet over een ballenbak, maar dat hoeft geen probleem te zijn als je kindje zich al goed kan vermaken met het meegeleverde speelgoed.

Wij raden deze speelmat aan voor kindjes tussen de 0 en 12 maanden oud. Het is de perfecte stimulans voor de ontwikkeling van je kindje en zorgt voor urenlang speelplezier. Het enige nadeel dat wij hebben kunnen vinden is dat de speelgoedpalen soms moeilijk vast te zetten zijn.

Al met al vinden wij de Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat groen een fantastische keuze voor ouders die op zoek zijn naar een zachte en stimulerende speelmat voor hun kindje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

3. Beste Speelboog voor baby's: Ladanas® BabyGym Speelkleed baby Activity blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een speelkleed dat niet alleen leuk is voor je baby, maar er ook nog eens goed uitziet in je huis? Dan is het Ladanas® BabyGym Speelkleed baby Activity blauw wellicht iets voor jou! Dit speelkleed is niet alleen gemakkelijk op te zetten en op te bergen, maar stimuleert ook de ontwikkeling van je kindje. Het grote formaat zorgt ervoor dat je baby veilig kan oefenen met rollen en kruipen, en het extra zachte materiaal zorgt ervoor dat je kindje comfortabel kan spelen.

Het unieke ontwerp van dit speelkleed zorgt ervoor dat je het binnen 2 minuten hebt opgezet en weer kunt opbergen. En als je het speelkleed even niet nodig hebt, vouw je het gemakkelijk in elkaar en berg je het op. Ideaal als je visite krijgt en je het speelkleed even uit het zicht wilt hebben.

Wat dit speelkleed extra leuk maakt, is de ballenbak die erbij wordt geleverd. Je baby kan zich hier urenlang in vermaken terwijl jij even je handen vrij hebt. En als je baby wat ouder wordt, kun je de ballenbak eruit halen en het speelkleed blijven gebruiken.

Het Ladanas® BabyGym Speelkleed baby Activity blauw is gemaakt van katoen en weegt slechts 3 kg. Het heeft een afmeting van 54 x 100 x 100 cm (lxbxh) en is geschikt voor kinderen van 0 tot 3 jaar.

Als specialist in Play Arch kan ik je vertellen dat dit speelkleed een uitstekende keuze is als je op zoek bent naar een speelkleed dat niet alleen veilig en comfortabel is voor je baby, maar er ook nog eens leuk uitziet in je huis. Het grote formaat en het extra zachte materiaal zorgen ervoor dat je baby veilig en comfortabel kan spelen, en de ballenbak maakt het nog leuker. Het enige nadeel is dat de ballenbak wel wat klein is, dus als je baby wat ouder wordt, is hij misschien snel uitgekeken op de ballenbak. Maar al met al is dit speelkleed zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 maart in huis

Bekijk prijs

4. HiBaby speelkleed 3-in-1 Muzikale Activity groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HiBaby speelkleed 3-in-1 Muzikale Activity groen

 • list plus Een voordeel van dit speelkleed is dat het een 3-in-1 functie heeft, waardoor het multifunctioneel is.
 • list plus Een pluspunt van dit speelkleed is dat het muzikale functies heeft, wat de zintuigen van de baby kan stimuleren.
 • list plus Een voordeel van dit speelkleed is dat het een groene kleur heeft, wat rustgevend kan zijn voor de baby.

Nadelen HiBaby speelkleed 3-in-1 Muzikale Activity groen

 • list plusHet speelkleed is mogelijk niet groot genoeg voor oudere baby's.
 • list plus Een nadeel van dit speelkleed is dat het geen verstelbare hoogte heeft, waardoor het mogelijk niet op de juiste hoogte kan worden aangepast voor de baby.
 • list plus Een nadeel van dit speelkleed kan zijn dat het mogelijk niet stevig genoeg is voor actieve baby's.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij op zoek naar een speelkleed dat meegroeit met je kindje en ook nog eens interactief is? Dan is het HiBaby speelkleed 3-in-1 Muzikale Activity groen perfect voor jou! Dit speelkleed is niet zomaar een mat waar je kindje op kan liggen, het is een complete speelwereld waarin je kindje gestimuleerd wordt op verschillende vlakken. Zo hangen er aan de speelboog verschillende speeltjes met rateltjes en een spiegeltje waar je kindje in kan kijken. Door op de pianotoetsen te trappen maakt je kindje muziek onder begeleiding van vrolijke lichteffecten. En dat allemaal terwijl je kindje comfortabel ligt op het zachte speelkleed.

Wat dit speelkleed echt bijzonder maakt is dat het meegroeit met je kindje. Als je kindje zelfstandig kan zitten, kun je de mat omtoveren tot muziektafel! De piano kan horizontaal worden gezet en je peuter kan ermee spelen terwijl hij of zij op een comfortabele mat zit. Zo kan je kindje blijven genieten van dit leuke speelkleed, zelfs als hij of zij wat ouder wordt.

Maar niet alleen is dit speelkleed leuk om mee te spelen, het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kindje. Door te spelen met de pluche dierenvriendjes worden de zintuigen gestimuleerd en ontwikkelt je kindje zijn of haar motorische en visuele vaardigheden. En wist je dat het belangrijk is om je baby in de eerste maanden veel prikkels te geven om de oog-handcoördinatie te ontwikkelen? Dit speelkleed met multifunctioneel speelgoed is daar perfect voor!

Als Play Arch specialist kan ik je garanderen dat dit speelkleed een goede investering is voor de ontwikkeling en het speelplezier van je kindje. De afmetingen van het speelkleed zijn 100 x 100 x 53 cm (lxbxh) en het is geschikt voor kindjes van 0-5 maanden oud. Het materiaal is kunststof en het gewicht is 0.9 g. Dit speelkleed komt zonder ballenbak maar wel met een zachte speelmat.

Mijn persoonlijke mening? Dit speelkleed is een geweldige aankoop voor ouders die op zoek zijn naar een interactief en meegroeiend speelkleed. Het is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kindje. Het enige nadeel is dat het wat aan de prijzige kant is, maar de kwaliteit en functionaliteit maken dit ruimschoots goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Speelboog voor ontwikkelingsstoornissen: VTech Baby Dierenvriendjes Speelmat Babygym

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VTech Baby Dierenvriendjes Speelmat Babygym

 • list plusDe speelmat heeft een kleurrijk ontwerp dat de aandacht van kinderen trekt en hun nieuwsgierigheid prikkelt.
 • list plusDe speelmat biedt verschillende speelopties, waardoor kinderen urenlang vermaakt kunnen worden.
 • list plusDe speelmat is van goede kwaliteit en gaat lang mee, waardoor het een duurzame investering is.

Nadelen VTech Baby Dierenvriendjes Speelmat Babygym

 • list plusDe speelmat is niet heel groot, waardoor het minder geschikt is voor oudere kinderen.
 • list plusHet geluid van de speelmat kan soms te zacht zijn, waardoor het niet goed te horen is in een drukke omgeving.
 • list plusDe speelmat is niet verstelbaar, waardoor het minder flexibel is in gebruik.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een zachte, interactieve speelmat die met je kleintje meegroeit? Dan is de VTech Baby Dierenvriendjes Speelmat Babygym dé babygym voor jou! De speelmat biedt drie verschillende manieren om te spelen, leren en ontdekken. De allerkleinsten kunnen spelen met de drie diertjes en het spiegeltje van de boog. Oudere baby’s kunnen liggend op de buik of zittend spelen met het activiteitenpaneel en de pianotoetsen van het elektronisch activiteitenpaneel laten kennismaken met kleuren, vormen en dieren.

De VTech Baby Dierenvriendjes Speelmat Babygym is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam voor je kleintje. Door de drie verschillende speelstanden kan je baby kennismaken met muziek, dieren, dierengeluiden, kleuren en vormen. Bovendien kunnen de vier speeltjes eenvoudig bevestigd worden aan een kinderwagen voor onderweg. Dankzij het stevige en duurzame design gaat deze babygym lang mee. En als je kindje geknoeid heeft, is de speelmat eenvoudig te verwijderen en te wassen in de wasmachine.

Wat deze babygym uniek maakt, is dat het activiteitenpaneel drie manieren biedt om te spelen en de speelmat met je kindje meegroeit. Daarnaast heeft de VTech Baby Dierenvriendjes Speelmat Babygym maar liefst 20 melodietjes en 6 gezongen liedjes!

Gebruikers van de VTech Baby Dierenvriendjes Speelmat Babygym zijn over het algemeen erg positief. Zo vinden ze het leuk dat de babygym meegroeit met hun kindje en dat het activiteitenpaneel verschillende mogelijkheden biedt om te spelen en te leren. Wel wordt er soms geklaagd over het feit dat de speeltjes snel loslaten en dat de speelmat vrij groot is en daardoor veel ruimte inneemt.

Al met al is de VTech Baby Dierenvriendjes Speelmat Babygym een leuke en leerzame babygym die met je kindje meegroeit. Door de verschillende speelstanden kan je baby zich uren vermaken en nieuwe dingen leren. Het enige nadeel is dat de speeltjes soms snel loslaten en dat de speelmat vrij groot is. Maar al met al is dit een echte aanrader voor ouders die op zoek zijn naar een babygym die lang meegaat en veel speelmogelijkheden biedt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. geen- BRIGHT STARTS ACTIVITY GYM geel/wit/blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.6

Laat je baby kennismaken met verschillende speelelementen en melodietjes met deze Bright Starts Activity Gym. De wasbare speelmat werkt op drie LR44-batterijen, deze krijg je erbij. Het speelkleed is geschikt voor kindjes vanaf 0 maanden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Beste Speelboog voor peuters: Buxibo 3-in-1 Baby/Peuter Gym groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Buxibo 3-in-1 Baby/Peuter Gym groen

 • list plusEen voordeel van deze babygym is dat het multifunctioneel is en kan worden gebruikt als speelmat, babygym en peuterbankje.
 • list plusDe babygym is gemakkelijk te monteren en op te bergen, waardoor het ruimtebesparend is.
 • list plusDe babygym is gemaakt van sterke materialen en is veilig voor baby's en peuters.

Nadelen Buxibo 3-in-1 Baby/Peuter Gym groen

 • list plusEen nadeel van deze babygym is dat het weinig speelopties heeft en gemakkelijk saai kan worden voor baby's en peuters.
 • list plusDe babygym heeft weinig muzikale functies, wat kan leiden tot minder stimulatie voor baby's en peuters.
 • list plusEen derde nadeel van deze babygym is dat het nauwelijks verstelbaar is, waardoor het minder geschikt is voor groeiende baby's en peuters.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.1

Op zoek naar een leerzaam en interactief speelgoed voor jouw baby of peuter? Dan is de Buxibo 3-in-1 Baby/Peuter Gym groen de perfecte keuze! Deze babygym is niet alleen veilig, maar ook veelzijdig in gebruik. Met deze speelmat kan jouw kleintje niet alleen spelen, maar ook zijn of haar zintuigen ontwikkelen. De babygym bevordert verschillende vaardigheden van jouw baby en is daarmee goed voor de ontwikkeling van je kindje.

Wat deze babygym uniek maakt, is de 3-in-1 functie. Hierdoor kan jouw kindje de wereld ontdekken op verschillende manieren. Liggend op de rug, op de buik of zittend bij de piano? Het kan allemaal met deze babygym! Daarnaast is de babygym compact en makkelijk mee te nemen, ideaal voor op vakantie of onderweg. Je kunt de speelboog loskoppelen en de rammelaars en piano aan een wieg of kinderwagen hangen. Zo kan jouw kindje zich overal bezighouden.

Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop en daarom is deze babygym extra stevig door de bevestiging in de sockets die aan het uiteinde zitten van de speelboog. Zo kan je met een gerust hart je kindje laten ontdekken. De babygym is geschikt voor kinderen van 0,5 tot 12 jaar en is gemaakt van hoogwaardig kunststof.

Als specialist in Play Arch kan ik zeggen dat de Buxibo 3-in-1 Baby/Peuter Gym groen een geweldige aankoop is voor elke ouder die op zoek is naar een veilige en veelzijdige babygym. Uit NLP-onderzoek blijkt dat gebruikers vooral enthousiast zijn over de 3-in-1 functie en de compactheid van de babygym. Het gewicht van 1 kg maakt het ook nog eens makkelijk te verplaatsen. Een klein nadeel dat ik kan noemen is het ontbreken van een ballenbak, maar dit is geen groot gemis.

Al met al vind ik de Buxibo 3-in-1 Baby/Peuter Gym groen een aanrader voor elke ouder die zijn of haar kindje wil laten spelen én ontwikkelen. Met deze babygym kan jouw kleintje de wereld ontdekken op een veilige en speelse manier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Fisher-Price City Activity Center met meerkleurig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fisher-Price City Activity Center met meerkleurig

 • list plusHet Fisher-Price City Activity Center met meerkleurig heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusDe bediening van dit product is gemakkelijk.
 • list plusHet is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden.

Nadelen Fisher-Price City Activity Center met meerkleurig

 • list plusHet Fisher-Price City Activity Center met meerkleurig wordt zonder batterijen geleverd.
 • list plusHet is relatief duur.
 • list plusHet Fisher-Price City Activity Center met meerkleurig is niet echt geschikt voor buitenshuis.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.3

Activity center met extra grote speelmat die in de wasmachine kan worden gewassen en die later dienst kan doen als autospeelmat voor peuters De grote speelmat is bijna 122 cm lang en biedt meer dan genoeg ruimte voor liggen en spelen, op de buik rollen en auto's duwen De ijscokar geeft licht en laat 25 minuten muziek horen zodra je baby het voertuig een duw geeft of erop tikt Wordt geleverd met 7 speeltjes, waaronder 3 voertuigen, 2 dieren, en 2 rollenspelspeeltjes Groeit mee met je baby - van pasgeborene tot peuter In baby’s stad ritselen honden, rinkelen katten en vliegen glimmende campers door de lucht. Een panda en een luiaard zijn trainingsmaatjes en de ijscokar brengt lekkere ijsjes naar de besneeuwde bergen. Het City Activity Center met extra grote speelmat van Fisher-Price biedt kleintjes bijna 122 cm aan speelruimte, ook als ze groeien van liggen en spelen naar op hun buik rollen, zitten en in de rondte kruipen. De set bevat 7 speeltjes, waaronder een spiegeltje waarin je kleintje zichzelf kan zien, en speeltjes om tegen te tikken, die zijn bevestigd aan de afneembare speelboog. En niet te vergeten de ijscokar die maar liefst 25 minuten muziek kan spelen! Naarmate je kleintje groeit, wordt de speelmat het toneel van eindeloos rijplezier, als je peuter de speeltjes van de boerderij over de hoge, besneeuwde toppen naar de stad rijdt. De ontdekkingstocht in deze stad helpt om baby's grofmotorische vaardigheden te versterken, en de visuele en auditieve zintuigen te ontwikkelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. SafeTech™ SafeTech Babygym Speelmat Babygym rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.5

De SafeTech™ Babygym Speelmat is een geweldige manier om je baby spelenderwijs te laten leren en ontdekken! Met de drie manieren om te spelen en te groeien met je baby kan je kleintje jarenlang plezier en stimulatie ervaren. De schattige diertjes en het spiegeltje die aan de boog hangen zijn perfect voor de allerkleinsten om te ontdekken en te spelen en het activiteitenpaneel is ideaal voor oudere baby's om op te spelen, met drie verschillende speelstanden. Het is geweldig om te zien hoe je baby kennis maakt met muziek, dieren, dierengeluiden, kleuren en vormen door middel van de pianotoetsen van het elektronische activiteitenpaneel, terwijl ze genieten van 20 melodietjes en 6 gezongen liedjes.

De speelmat is stevig en veilig ontworpen, met het oog op duurzaamheid en functionaliteit. Het is ook gemakkelijk te wassen, want de speelmat kan worden verwijderd en in de wasmachine worden gewassen. Het volume is regelbaar en er is automatische uitschakeling voor een veilige en comfortabele speelervaring voor je baby. Het is ook handig dat de vier speeltjes eenvoudig te bevestigen zijn aan een kinderwagen voor spelen en leren onderweg.

Wat deze Babygym Speelmat van SafeTech™ onderscheidt van andere babygyms is de duurzaamheid en functionaliteit, samen met de verschillende manieren om te spelen en te groeien. Het is ook geweldig dat het gemakkelijk te wassen is en dat de speeltjes aan de kinderwagen kunnen worden bevestigd.

Als specialist in Play Arch, kan ik zeggen dat de SafeTech™ Babygym Speelmat een geweldige manier is om je baby te laten spelen en leren. Het is ideaal voor baby's van verschillende leeftijden en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een duurzame, functionele en veilige speelmat. De enige potentiële drawback is dat het gewicht van 850 g iets zwaarder kan zijn dan andere babygyms, maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de vele voordelen die deze Babygym Speelmat biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Fly Lab Babygym Speelgym Speelmat roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.3

Deze speelmat is een perfecte stimulans voor de ontwikkeling van jouw kindje! Voordelen: ✓ Stimuleert de ontwikkeling van je kindje ✓ Zachte ondergrond ✓ Afneembare speelgoedpalen ✓ Inclusief divers klein speelgoed Deze speelgym heeft een zachte ondergrond, wat fijn is voor het kindje. Door de afneembare speelgoedpalen kan de speelmat ook apart gebruikt worden, indien dit gewenst is. Divers klein speelgoed zorgt er voor dat het kind geprikkeld wordt en de eerste kennismaking met zijn of haar vaardigheden snel onder de knie krijgt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van speelbogen. Er zijn namelijk 579 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!