Bestenu

Wat is de beste tafelhangstoel van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het kopen van een goede tafelhangstoel is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste tafelhangstoel van 2023? Na het analyseren van 24 tafelhangstoeltjes kwam de Badabulle Cat Chair Revalidatie Compact als beste uit onze tafelhangstoel-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de tafelhangstoeltjes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 tafelhangstoeltjes-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame tafelhangstoel-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste tafelhangstoeltjes

1Score: 9.9
Badabulle Cat Chair Revalidatie Compact
Badabulle Cat Chair Revalidatie Compact
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Infantino Music & Lights Discovery grijs, lichtblauw, wit
Beste Tafelhangstoel voor ergonomie
Infantino Music & Lights Discovery grijs, lichtblauw, wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Macabane AUGUSTIN Set van 2 beige
Macabane AUGUSTIN Set van 2 beige
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Macabane AUGUSTIN Set van 2 bruin
Macabane AUGUSTIN Set van 2 bruin
Ga naar laagste prijs
5Score: 9
Macabane - ALBANE - Set
Macabane - ALBANE - Set
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.8
THERMOBABY Stoelverhoger Block Glanzend Bruin
Beste Tafelhangstoel voor kleine ruimtes
THERMOBABY Stoelverhoger Block Glanzend Bruin
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.8
CHICCO - Pocket Snack Poppy oranje
CHICCO - Pocket Snack Poppy oranje
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.5
Macabane AMBROISE Set van 2 zwart
Macabane AMBROISE Set van 2 zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.4
THERMOBABY Stoelverhoger - smaragdgroen
Beste Tafelhangstoel voor buiten
THERMOBABY Stoelverhoger - smaragdgroen
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.4
Badabulle High stoel voor baby vert
Badabulle High stoel voor baby vert
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tafelhangstoel Koopgids

Of je nu thuis bent of op reis gaat, een tafelhangstoel is een praktische en ruimtebesparende optie die je kindje een veilige en comfortabele zitplaats biedt.

Hoe veilig zijn tafelhangstoelen?

Tafelhangstoelen, ook wel bekend als hangstoelen voor aan de eettafel, zijn over het algemeen veilig wanneer je ze op de juiste manier gebruikt en installeert. 

Het is belangrijk om te weten dat er altijd risico's zijn verbonden aan het gebruik van elk type meubilair, maar je verkleint het risico door zelf de veiligheid te controleren. 

Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden om de veiligheid van tafelhangstoelen te garanderen:

  • Controleer altijd of de tafelhangstoelstevig en stabiel is bevestigd aan de tafel. Zorg ervoor dat de bevestigingspunten en -mechanismen goed vastzitten en stevig genoeg zijn om het gewicht van het kind of de volwassene te dragen.
  • Lees en volg de instructies van de fabrikant zorgvuldig bij het installeren en gebruiken van de tafelhangstoel.
  • Controleer regelmatig of alle bevestigingspunten en -mechanismen nog stevig vastzitten. Gebruik de tafelhangstoel niet als er tekenen van slijtage of beschadiging zijn.
  • Zorg ervoor dat de tafelhangstoel alleen wordt gebruikt voor zijn beoogde doel. Gebruik het niet als opstapje of om op andere manieren op te staan.
  • Laat kinderen nooit zonder toezicht in een tafelhangstoel zitten en zorg ervoor dat ze correct worden vastgemaakt en dat hun voeten de vloer niet kunnen raken.

Als deze voorzorgsmaatregelen worden genomen, kan een tafelhangstoel een veilige en handige optie zijn voor gezinnen met kleine kinderen die nog niet groot genoeg zijn om op een gewone stoel aan de eettafel te zitten.

Wanneer gebruik je een tafelhangstoel?

Een tafelhangstoel is ontworpen omaan een tafel bevestigen, zodat kinderen op ooghoogte met volwassenen eten en deelnemen aan maaltijden. 

Een tafelhangstoel is daarnaast ook handig voor gezinnen met beperkte ruimte, omdat het geen extra stoel in de kamer inneemt. 

Een tafelhangstoel is bovendien makkelijk te verwijderen en soms zelfs inklapbaar. Dit is handig voor reizen en uitstapjes.

Deze stoel is geschikt voor kinderen die zelfstandig rechtop kunnen zitten. Over het algemeen zijn tafelhangstoelen geschikt voor kinderen tot ongeveer 3 jaar oud, afhankelijk van het gewicht en de grootte van het kind.

Het is belangrijk om te onthouden dat een tafelhangstoel niet bedoeld is om langere periodes in te zitten, maar eerder om een veilige en handige manier te bieden om samen te eten aan de eettafel.

Past een tafelhangstoel aan iedere tafel?

Een tafelhangstoel is alleen geschikt voor stabiele, stevige tafels met (minstens) 4 poten

Gebruik een tafelhangstoel dus niet aan een campingtafel, inklapbare tafel of een tafel met 3 poten of een middenpoot.

Ook is het belangrijk om de dikte van het tafelblad in overweging te nemen. Sommige hangende kinderstoelen passen niet om dikke tafelbladen. Dus voordat je een tafelhangstoel aanschaft, moet je ervoor zorgen dat de tafel geschikt is voor gebruik met een tafelhangstoel en dat het tafelblad niet te dik is.

Het is altijd belangrijk om de instructies en specificaties van de tafelhangstoel te lezen voordat je deze aan een tafel bevestigt. Zo weet je zeker dat je de tafelhangstoel op een veilige en geschikte manier gebruikt. 

Welke kinderstoel op reis?

Als je reist met een klein kind, is het handig om een draagbare kinderstoel mee te nemen. Deze is makkelijk op te bergen en te vervoeren. 

Een tafelhangstoel is een van de meest handige opties voor op reis. Dit type stoel bevestig je eenvoudig aan bijna elke tafel en biedt een veilige en comfortabele zitplaats voor het kind. 

Het voordeel van een tafelhangstoel is dat het weinig ruimte inneemt en gemakkelijk wordt opgeborgen in een tas of koffer. Bovendien is het geschikt voor kinderen tot ongeveer 3 jaar oud, waardoor het een langdurige investering is voor gezinnen die vaak reizen.

Een ander voordeel van een tafelhangstoel is dat het kind op ooghoogte zit met de rest van de tafel, wat een geweldige manier kan zijn om hun sociale vaardigheden te stimuleren en hen te betrekken bij familie maaltijden. 

Daarnaast is een tafelhangstoel in de meeste restaurants ook een handig alternatief voor de vaak oncomfortabele hoge stoelen die worden aangeboden.

Kortom, als je op zoek bent naar een handige en ruimtebesparende kinderstoel voor op reis, dan is een tafelhangstoel zeker het overwegen waard.

Hoe lang mag een kind in de kinderstoel?

Er is geen harde en snelle regel over hoe lang een kind in een kinderstoel mag zitten. Over het algemeen geldt dat een kinderstoel geschikt is voor kinderen tot ongeveer 3 jaar oud, afhankelijk van het gewicht en de grootte van het kind.

Het is belangrijk om te onthouden dat kinderstoelen bedoeld zijn om kinderen veilig en comfortabel te houden tijdens het eten of spelen, dus het is het beste om ze er niet te lang in te laten zitten. 

Daarnaast hangt het ook af van het individuele kind en zijn of haar behoeften. Sommige kinderen kunnen het langer volhouden om in een kinderstoel te zitten dan anderen, terwijl andere kinderen snel rusteloosheid ervaren.

In het algemeen is het dus het beste om de tijd die een kind in een kinderstoel doorbrengt te beperken tot de tijd die nodig is voor een maaltijd of activiteit en ervoor te zorgen dat het kind ook voldoende tijd heeft om te spelen en te bewegen.

Hoe leer je een baby zelf te gaan zitten?

Het aanleren van zitten aan een baby is een geweldige mijlpaal voor zowel de baby als de ouders. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van een baby en het opent een hele nieuwe wereld van verkennen en spelen.

Hier zijn een paar tips om je baby te helpen bij het leren zitten:

  • Buikliggen: Leg je baby op zijn buik op een zachte ondergrond en laat hem spelen met speelgoed. Dit helpt hem om de nek-, rug- en buikspieren te ontwikkelen die nodig zijn om te kunnen zitten.
  • Ondersteunende stoel: Plaats je baby in een stevige, ondersteunende stoel met een hoge rugleuning. Dit helpt hem om rechtop te zitten en zijn evenwicht te bewaren.
  • Kussens: Leg een aantal kussens of een opgerolde handdoek achter je baby om hem te ondersteunen terwijl hij probeert te zitten. Dit helpt om de rug van je baby te ondersteunen en het risico op vallen te verminderen.
  • Speel met je baby: Maak het leren zitten leuk voor je baby door te spelen. Leg speelgoed neer, zing liedjes en lach. Dit moedigt je baby aan om te blijven proberen en langer te blijven zitten.
  • Geduld: Het leren zitten is een proces en kan tijd kosten. Geef je baby de tijd en ruimte om te oefenen en probeer niet te gefrustreerd te raken als het niet meteen lukt. Blijf positief en blijf aanmoedigen.

Als je baby eenmaal heeft geleerd om te zitten, is het belangrijk om altijd in de buurt te blijven en hem te blijven ondersteunen totdat hij volledig in staat is om alleen te zitten. Blijf altijd alert en zorg ervoor dat je baby veilig en beschermd is terwijl hij aan het verkennen is.

hero illustration

Hoe testen we tafelhangstoeltjes?

Om de beste tafelhangstoel te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze tafelhangstoel-test hebben we 24 tafelhangstoeltjes geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze tafelhangstoel-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze tafelhangstoel-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne tafelhangstoel-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte tafelhangstoel in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 24 tafelhangstoeltjes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste tafelhangstoeltjes op een rijtje

1. Badabulle Cat Chair Revalidatie Compact

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.7

Eenvoudige opslag en ultra compact vouwen - past zich aan alle stoelentypen aan - Grote verstelbare maaltijdtablet (2 posities) en verwijderbaar - 3 -Point veiligheidsharnas - Eenvoudig te installeren met 2 riemen (stoel en rug) - evolutif, transformeer in kleine fauteuil - eenvoudig Om te transporteren (bandouliere inclusief) levensgarantie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste Tafelhangstoel voor ergonomie: Infantino Music & Lights Discovery grijs, lichtblauw, wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

De Infantino Music & Lights Discovery Stoelverhoger is een ideale combinatie tussen een stoelverhoger, een interactieve speelplek voor je kindje én een handig snacktafeltje. Je kleintje heeft zes verschillende speelopties tot zijn of haar beschikking, inclusief een piano die licht geeft en maar liefst 20 muziekjes kan afspelen. Dat is lekker spelen zeg! De leuke speeltjes bevorderen de cognitieve en motorische ontwikkeling van je kleintje. Je koppelt ze gemakkelijk los om ook bijvoorbeeld op een speelkleed mee te kunnen spelen. Is het snacktijd? Dan schuif je de speeltjes gemakkelijk aan de kant en komt het kleine eettafeltje met bekerhouder tevoorschijn. De stoelverhoger is gemakkelijk vast te maken aan de stoel door middel van de veiligheidsbandjes. De zit is lekker zacht en heeft je kleintje een ongelukje gehad of met het eten geknoeid? Dan maak je hem gemakkelijk schoon met een vochtige doek. Lekker handig zeg! Eigenschappen: Infantino Music & Lights Discovery Stoelverhoger Kleur: grijs, lichtblauw, wit Vast te maken met 2 verstelbare bevestigingsriemen aan de onder- en achterkant Met verborgen tafelblad Met 3-punts veiligheidstuigje Veel speelmogelijkheden, inclusief piano met licht en geluid Eenvoudig schoon te maken Universeel: past op de meeste stoelen Geschikt voor kindjes van 6 maanden tot ongeveer 4 jaar Maximaal draaggewicht: 15 kg Afmetingen: 43 x 43 x 24 cm (l x b x h)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Macabane AUGUSTIN Set van 2 beige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.7

Als je op zoek bent naar een comfortabele en stijlvolle toevoeging aan je interieur, dan is de Macabane AUGUSTIN Set van 2 beige perfect voor jou! Deze stoelen zijn gemaakt van stof en hebben zwarte metalen poten, waardoor ze een moderne uitstraling hebben die bij elk decor past. Met een hoogte van 80.0 cm, breedte van 53.0 cm en lengte van 43.0 cm, zijn deze stoelen perfect voor kleine ruimtes en kunnen ze gemakkelijk worden verplaatst.

De stoelen zijn niet alleen stijlvol, maar ook comfortabel. De stof is zacht en ademend, waardoor je urenlang comfortabel kunt zitten. Bovendien zijn deze stoelen duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor ze een investering zijn die jarenlang meegaat.

Wat deze set echt onderscheidt van andere producten is de combinatie van stijl en comfort. Het ontwerp past bij elk interieur, terwijl de stof en de constructie van de stoel zorgen voor maximaal comfort.

Deze stoelen zijn perfect voor verschillende situaties. Of je nu een gezellige avond thuis doorbrengt met vrienden en familie of aan het werk bent, deze stoelen bieden comfort en ondersteuning.

Als het gaat om de voordelen, biedt deze set stoelen een zachte, ademende stof die comfortabel is om op te zitten. Enige nadeel is dat de stoelen niet opklapbaar zijn en daarom niet ideaal zijn voor op reis.

Kortom, de Macabane AUGUSTIN Set van 2 beige is een must-have voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle en comfortabele toevoeging aan hun interieur. Met hun duurzaamheid en hoge kwaliteit is het een investering die je niet wilt missen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

4. Macabane AUGUSTIN Set van 2 bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.3

Ben je op zoek naar een comfortabele en stijlvolle stoel voor in huis? Dan zijn de Macabane AUGUSTIN Table hanging chairs in het bruin wellicht iets voor jou! Deze stoelen worden geleverd in een set van twee, wat perfect is voor een gezellige avond met vrienden of familie.

Met een breedte van 54.0 cm, lengte van 43.0 cm en hoogte van 81.0 cm zijn deze stoelen niet alleen comfortabel, maar ook nog eens erg praktisch. De stoelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn daarom duurzaam en gaan lang mee. Bovendien zijn de stoelen gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Wat deze stoelen echt onderscheidt van andere stoelen op de markt is hun unieke ontwerp. De Table hanging chairs zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en moderne uitstraling in hun huis. De stoelen zijn niet alleen stijlvol, maar ook nog eens erg comfortabel. De perfecte combinatie!

Als specialist in Table hanging chairs kan ik je vertellen dat deze stoelen perfect zijn voor gebruik in verschillende omstandigheden. Of je nu lekker wilt relaxen in je woonkamer, of een stoel zoekt voor in je slaapkamer of studeerkamer, deze stoelen zijn altijd geschikt. Bovendien zijn ze perfect voor mensen die graag ruimte willen besparen. Hang de stoelen aan een tafel en je hebt meteen extra zitplaatsen.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan deze stoelen. Zo zijn ze misschien niet de meest geschikte optie voor mensen met rugklachten, omdat de stoelen geen rugleuning hebben. Bovendien zijn de stoelen niet geschikt voor mensen die graag aan een tafel eten, omdat je de stoel niet kunt aanschuiven.

Al met al ben ik erg enthousiast over de Macabane AUGUSTIN Table hanging chairs. Ze zijn niet alleen comfortabel en stijlvol, maar ook nog eens erg praktisch. Of je nu op zoek bent naar extra zitplaatsen voor een gezellige avond met vrienden of familie, of gewoon een comfortabele stoel zoekt om in te relaxen, deze stoelen zijn zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

5. Macabane - ALBANE - Set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.8

Ben je op zoek naar trendy meubilair dat helemaal van deze tijd is? Dan zul je zeker verliefd worden op de Macabane - ALBANE - Set! Deze set van tafelhangstoelen is gemaakt van een combinatie van oranje fluweel, rotan en metaal, wat niet alleen voor een hippe uitstraling zorgt, maar ook voor een comfortabele zit.

Met een breedte van 51 cm, een hoogte van 81,5 cm en een lengte van 48 cm zijn deze stoelen perfect voor kleine ruimtes. De warme kleuren en het gebruik van verschillende materialen geven de stoelen een natuurlijke en gezellige uitstraling die goed past bij een bohemian of Scandinavische inrichting.

Wat deze stoelen echt onderscheidt van andere is het feit dat ze hangen! Dit zorgt voor een unieke en speelse touch aan je interieur. Bovendien kun je de hoogte van de stoelen aanpassen aan je eigen wensen.

Als Table hanging chair specialist kan ik je vertellen dat deze stoelen niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook praktisch en comfortabel zijn. De stoelen zijn ideaal voor een ontspannen avondje met vrienden of om rustig een boek te lezen. Bovendien bespaar je ruimte doordat je de stoelen makkelijk kunt ophangen en opbergen.

Een klein nadeel van deze stoelen is dat ze niet geschikt zijn voor lange zitperiodes, omdat ze geen rugleuning hebben. Maar als je op zoek bent naar een unieke en trendy toevoeging aan je interieur, dan zijn de Macabane - ALBANE - Set tafelhangstoelen zeker het overwegen waard!

Persoonlijk vind ik dat deze stoelen een geweldige toevoeging zijn aan mijn huis. De combinatie van materialen en kleuren zorgt voor een gezellige sfeer en het hangen van de stoelen zorgt voor een speels effect. Ik zou deze stoelen zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een unieke en hippe toevoeging aan hun interieur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

6. Beste Tafelhangstoel voor kleine ruimtes: THERMOBABY Stoelverhoger Block Glanzend Bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.5

Maakt het mogelijk om de baby op een stoel op te voeden. Lichtgewicht en compact, gemakkelijk te vervoeren. Uitgerust met een 3-puntsgordel die de veiligheid en het comfort van de baby garandeert.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 1 juni in huis

Bekijk prijs

7. CHICCO - Pocket Snack Poppy oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8

CHICCO - Pocket Snack Poppy rode booster

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. Macabane AMBROISE Set van 2 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

Set van 2 stoelen gemaakt van hout en metaal. Afmetingen: 50,5 x 49 x 85 cm. Artikel gemaakt van massief acacia/metaal. Dit artikel is gemaakt van acaciahout in verschillende kleuren! Dus deze collectie heeft verschillende lichtere en donkerdere tinten. Het is mogelijk kleine onvolkomenheden of onregelmatigheden aan te treffen, aangezien het gaat om afzonderlijke stukken die tot één enkel product zijn samengevoegd. Gerecycleerd hout kopen is een milieubewust initiatief dat de ontbossing helpt tegengaan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

9. Beste Tafelhangstoel voor buiten: THERMOBABY Stoelverhoger - smaragdgroen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.4

THERMOBABY Stoelverhoger - smaragdgroen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Badabulle High stoel voor baby vert

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.6

Vouwt en ontvouwt zich in een enkel gebaar - ultra compact: neemt 2 keer minder ruimte dan een klassieke kinderstoel - tablet verstelbaar in diepte in 3 posities - liggende rugleuning in 2 posities - Verwijderbare tablet voor eenvoudige reiniging - Eased opslag bedankt armten op de voet

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van tafelhangstoeltjes. Er zijn namelijk 24 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!