De Bestenu Keukenweegschaal Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/28/2020


Tijdens het koken en bakken is een keukenweegschaal bijna onmisbaar. Hoe kies en gebruik je de beste keukenweegschaal? Dat lees je in deze koopgids.

Welke soorten keukenweegschalen zijn er?

Net als andere apparaten zijn keukenwegschalen er in verschillende soorten. Zo meten keukenweegschalen digitaal of analoog. De digitale keukenweegschaal heeft een display waarop je het gemeten gewicht zeer nauwkeurig afleest, terwijl de analoge versie een klassieke wijzerplaat heeft.

Omdat het een elektronisch apparaatje is, heeft de digitale keukenweegschaal een batterij nodig om te werken. Dat nadeel heb je niet bij de analoge keukenweegschaal: het gewicht drukt de plaat naar beneden, waardoor de wijzer het bijbehorende getal aanwijst en zo het gewicht aanduidt. Daar is geen energiebron voor nodig.

Daarnaast zijn er platte keukenweegschalen en weegschalen met een kom. Gebruik je de keukenweegschaal met een kom, dan knoei je minder snel en weeg je makkelijk vloeibare producten af. Op platte keukenweegschalen kun je losse producten leggen, maar als je bijvoorbeeld bloem afweegt, heb je alsnog een schaal of kom nodig. Het gewicht daarvan trek je van het totaal af.

De manier waarop je de digitale weegschaal inschakelt, verschilt ook per model. Sommige keukenweegschalen gaan uit zichzelf aan zodra je het apparaat aanraakt en anderen schakel je in door op de knop te drukken.

Is een elektrische of analoge keukenweegschaal beter?

De elektrische en analoge keukenweegschaal hebben allebei hun eigen voor- en nadelen. Welk type beter is, hangt af van jouw voorkeuren en kies je op basis van de verschillende eigenschappen.

Het handige van de analoge keukenweegschaal is dat je nooit een batterij nodig hebt. Daardoor zijn analoge weegschalen op lange termijn betrouwbaarder en gaan ze langer mee. Aan de andere kant is het soms moeilijk om de wijzer van de analoge keukenweegschaal nauwkeurig af te lezen. Wil je precies op de enkele gram weten hoeveel iets weegt, dan zie je dat moeilijk met het blote oog.

In dat geval is de digitale keukenweegschaal de uitkomst. Je kijkt niet naar een wijzertje, maar ziet op het display in digitaal weergegeven getallen om hoeveel gram het gaat. Zorg er wel voor dat je een geschikte batterij in huis hebt, want zonder stroombron werkt dit apparaatje niet.

Hoeveel kilogram kan een keukenweegschaal meten?

Hoeveel kilogram een keukenweegschaal aankan, heet ook wel het maximale meetbereik. Net als bij gewone weegschalen is dit getal de bovengrens dat het apparaat kan meten. Het maximale meetbereik verschilt per keukenweegschaal. Kleine, compacte modellen hebben soms een meetbereik van 250 gram, terwijl sterkere keukenweegschalen tot wel 15 kilogram meten.

De gemiddelde keukenweegschaal heeft meestal een weegbereik van 1 - 5 kilogram. Om thuis te koken, bakken en brieven af te wegen is dit vaak voldoende. Weeg je regelmatig grote hoeveelheden af in de keuken, dan is het verstandig om te kiezen voor een groter weegbereik.

Wat is de weegnauwkeurigheid van een keukenweegschaal?

Alle soorten weegschalen hebben een weegnauwkeurigheid. Dit vertelt hoe exact de weegschaal meet. Bij een personenweegschaal is de weegnauwkeurigheid meestal 100 gram, oftewel 0,1 kilogram. Op het display zie je dan het gewicht in kilogram met één getal na de komma.

Keukenweegschalen hebben een veel kleinere weegnauwkeurigheid dan personenweegschalen. Dat is logisch, want het gewicht dat ze meten is ook een stuk lager. De meeste keukenweegschalen hebben een weegnauwkeurigheid van 1 gram, en sommigen zelfs 0,1 gram.

Als de weegnauwkeurigheid 1 gram is, rondt de weegschaal het gewicht af op hele grammen. Is de weegnauwkeurigheid 0,1 gram, dan rondt de keukenweegschaal af op één tiende deel van een gram en zie je op het display een cijfer achter komma staan, zoals 17,2 gram.

Wat is de Tarra-functie van een keukenweegschaal?

Veel digitale keukenweegschalen zijn uitgerust met een Tarra-functie. Vooral bij platte keukenweegschalen is dit een handige functie, omdat je er zo voor zorgt dat de keukenweegschaal het gewicht van een kom of schaal niet meerekent.

Als je met de knop de Tarra-functie indrukt, gaat de keukenweegschaal weer terug naar een gewicht van 0 gram. Zet je een schaaltje op de keukenweegschaal en druk je daarna op de Tarra-knop, dan rekent de keukenweegschaal het gewicht van het schaaltje niet meer mee. Zo weeg je de producten in het schaaltje af zonder het gewicht van het schaaltje mee te tellen.

Wil je de Tarra-functie uitschakelen? Haal dan alles van de keukenweegschaal en druk op de Tarra-knop. De keukenweegschaal geeft nu een gewicht van 0 gram aan terwijl er niks op de weegschaal staat, en dat is de oorspronkelijke balans die je wil hebben voordat je de weegschaal opruimt.

Hoe komt deze leuke Keukenweegschaal opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste Keukenweegschaal ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Keukenweegschaals, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Keukenweegschaals die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Keukenweegschaals het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Keukenweegschaals stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Keukenweegschaals

De beste Keukenweegschaals op een rij

Product informatiePlus or Show more

Met zijn aantrekkelijk, tijdloos moderne design en gemakkelijke bediening past de Soehnle keukenweegschaal Page Compact 100 perfect in de starterskeuken. Deze weegschaal is klein en compact, maar presteert daarom zeker niet minder. 5 kg weegvermogen (tot op 1 g nauwkeurig) LCD-scherm met 12 mm hoge cijfers Praktische weegfunctie (tarra) voor het eenvoudig wegen van verschillende ingrediënten in één kom Ruimtebesparende opslag dankzij het platte ontwerp Vooral energiezuinig dankzij de automatische aan / uit-functie Antislipvoeten voor een stabiele weging Batterijen ingesloten voor onmiddellijk gebruik Bijzonder lange levensduur van de batterij van meer dan twee jaar bij gebruik gemiddeld tweemaal daags Kindveilige batterijbehuizing bevestigd met schroeven Uitleesbaar in g / kg en lb / oz 5 jaar garantie Uitgebreide productomschrijving Hij weegt maximaal 5 kg en tot op 1 gram nauwkeurig. Met goed leesbaar lcd-display en praktische bijweegfunctie (tarra) – belangrijke functies bij het dagelijks gebruik. De Page Compact 100 is een bijzonder platte compacte weegschaal die zeer plaatsbesparend opgeborgen kan worden. De weegschaal gaat automatisch uit. Dat bespaart veel energie. De meegeleverde batterijen gaan zelfs bij tweemaal daags gebruik wel twee jaar mee. De batterijen zitten veilig in de batterijbehuizing dat stevig vastgeschroefd kan worden. Zo blijven ze buiten bereik van kinderhandjes.

1. Soehnle Keukenweegschaal Page Compact 100 - Tot 5 kg - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Inventum keukenweegschaal WS305 heeft een weegvermogen van maximaal 5 kilo, een schaalverdeling per gram en een handige doorweegfunctie. Met de tiptoetsen kun je de maateenheid eenvoudig wijzigen. Het gewicht wordt digitaal weergegeven. De keukenweegschaal schakelt na ongeveer 2 minuten automatisch uit, om batterijen te besparen. • 5 kilo weegvermogen. • schaalverdeling per gram • met doorweegfunctie

2. Inventum keukenweegschaal - Tot 5 kg - Wit


Product informatiePlus or Show more

Let op! Er zit een blauwgroen folie op de bovenkant ter bescherming. Verwijder deze alvorens je het product gebruikt. Met deze digitale keukenweegschaal kun je afstellen op oz, ml, lb/oz of gram. Vergeet het omrekenen van online recepten, tover nu zelfs Engelse recepten om in een heerlijke maaltijd! Van gebruiksvriendelijkheid is deze keukenweegschaal ook nog voorzien. Zitten je handen even onder de viezigheid? Na twee minuten schakelt hij zichzelf uit om onnodig batterijverbruik te voorkomen. De roestvaste plaat en anti-vingerafdruk technologie zorgen ook nog eens voor makkelijk onderhoud. Het lcd-scherm is makkelijk te lezen en de weegschaal is licht van gewicht. Tare functie De Tare functie is onmisbaar voor iedere kookfan. Je hoeft het gewicht van een leeg schaaltje of bakje nooit meer van het totaalgewicht af te trekken. Met een druk op de knop doet de weegschaal dit voor je. Multifunctioneel Gebruik de elektronische weegschaal ook voor het wegen van juwelen, andere sieraden en zelfs post! Specificaties ✔ Materiaal: RVS ✔ Kleur: Zilver ✔ Display: LCD scherm met paarse verlichting ✔ Afmetingen: 140 mm x 180 mm x 15 mm ✔ Gewicht: 220 gram ✔ Geschikt voor: Eten, Sierraden, Post, Vloeistoffen, etc.

3. Digitale Precisie Keukenweegschaal - Tot 5000 Gram ( 5kg ) - Zilver


Product informatiePlus or Show more

Ben jij een echte kookliefhebber? Dan is deze KitchenBrothers digitale keukenweegschaal ideaal voor jou! Weeg nauwkeurig de juiste hoeveelheden af voor je lievelingsrecept. Of het nou gaat om gram, oz, lb of in ml, de KitchenBrothers weegschaal kan het allemaal! De keukenweegschaal is uitgerust met een makkelijk af te lezen LCD scherm, de tarra functie en schakelt na 2 min automatisch uit om batterij te besparen. Een echte must-have voor iedere kookliefhebber! Digitale Keukenweegschaal Met deze handige digitale weegschaal kun je alles tussen de 1 en 6000 gram zeer accuraat afwegen. Werkelijk ideaal voor iedere kookliefhebber die gek is op koken, bakken of braden. Dankzij het digitale LCD display kun je het gewicht makkelijk aflezen. Ook hoef je geen moeite te doen om buitenlandse recepten te vertalen, de weegschaal weegt in gr, oz, lb, oz en ml. Wel zo makkelijk! Uiteraard is de weegschaal ook ideaal voor als je bijvoorbeeld op dieet bent of een gezonde leefstijl nastreeft, binnen een handomdraai weeg je namelijk al je voeding af. Voordelen KitchenBrothers Keukenweegschaal: ▶ Weegt in gr, oz, lb:oz en ml ▶ Weegt van 1 tot 6000 gram ▶ Weegt zeer accuraat ▶ Digitaal display LCD ▶ Auto off functie ▶ Inclusief batterijen ▶ Tarra functie Tarrafunctie De keukenweegschaal beschikt over de tarrafunctie. Dit houdt in dat je geen rekening meer hoeft te houden met het gewicht van het bakje dat je gebruikt. Wanneer je het bakje op de weegschaal zet kun je het gewicht resetten naar 0 gram. Zo kun je nog preciezer afwegen! Modern en Stijlvol Naast functioneel is de weegschaal ook nog eens compact, licht in gewicht en beschikt over een fijne vormgeving. Het moderne en stijlvolle design is een aanwinst voor iedere keuken en tevens superleuk als cadeau! Ook is de weegschaal door zijn ontwerp en materiaal goed schoon te houden, wel zo hygiënisch! Specificaties: ✔ Merk: KitchenBrothers ✔ Inhoud Verpakking: 1 x keukenweegschaal, 3 x AAA batterijen ✔ Materiaal: RVS, ABS plastic ✔ Kleur: RVS en Zwart ✔ Afmetingen: 19,4 cm x 15,4 cm x 3,3 cm ✔ Gewicht: 385 gram ✔ Tarra functie: Ja ✔ Display: LCD scherm (Paars) ✔ Auto off functie: Ja ✔ Weeg eenheid: gr, oz, lb, oz en ml ✔ Weeg bereik: 1 tot 6000 gram ✔ Inclusief batterijen: Ja

4. KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal - 1gr tot 6 kg - Met Tarra Functie - Elektrisch - Inclusief Batterijen - RVS


Product informatiePlus or Show more

Met deze keukenweegschaal is het al genieten tijdens het koken! Met de Purechill Keukenweegschaal van PWER breng je een stijlvolle designer look in je keuken. Deze keukenweegschaal heeft een extra-dun weegplateau van hoogwaardig roestvrij staal. De kers op de taart in elke moderne keuken. Dankzij een speciale anti-vingerafdruk coating ziet deze roestvrijstalen keukenweegschaal er niet alleen schoner en mooier uit, maar het weegplateau is bovendien super gemakkelijk schoon te maken. Naast het uiterlijk biedt de weegschaal ook een bijzondere multifunctionaliteit Het gewicht tot 5 kg wordt snel en zeer goed leesbaar aangegeven op het verlichte lcd-display, ook in een slecht verlichte ruimte. Het extra grote weegplateau is ook geschikt voor het plaatsen van grote pannen en kommen. En met de praktische tarra-functie kun je ieder ingrediënt op 1 gram nauwkeurig bijwegen. De Purechill keukenweegschaal wordt bediend met twee gepatenteerde sensortouch-velden die naadloos geïntegreerd zijn in het glazen weegplateau en op een heel lichte aanraking al meteen reageren. Deze digitale keukenweegschaal is plaatsbesparend op te bergen, bijvoorbeeld in de boekenkast tussen de kookboeken of in een keukenla. Energie zuinig dankzij de automatisch uitschakeling. De meegeleverde batterijen gaan zelfs bij tweemaal daags gebruik wel twee jaar mee. Belangrijkste kenmerken: Het weegplateau is ongevoelig voor vette vingers dankzij de anti-vingerafdruk coating Extra groot lcd-display voor optimale leesbaarheid van de cijfers Extra hoge draagkracht tot een totaalgewicht van 5 kg (op 1 gram nauwkeuri) Extra groot weegvlak voor grote schalen en pannen Praktische tarrafunctie voor handig bijwegen: gemakkelijk ingrediënten afwegen terwijl je ze toevoegt in dezelfde kom Comfortabele bediening dankzij gepatendeerde coating. Heel gemakkelijk schoon te maken. Ultra dun design voor plaatsbesparend opbergen Zeer energiezuinig dankzij de automatische uitschakelfunctie Veilig dankzij de antislipvoetjes Meteen startklaar: batterijen worden meegeleverd De batterijen gaan zeer lang mee: meer dan twee jaar bij tweemaal daags gebruik Weergave gemakkelijk in te stellen op g (gram) of lb (pounds) of ML (mililiter) 5 jaar garantie Opgelet! Er zit blauw beschermfolie op de bovenkant ter bescherming. Verwijder deze voordat je het product gebruikt.

5. PWER Purechill - Digitale Keukenweegschaal - Tot 5KG - RVS - Incl Batterijen.


Product informatiePlus or Show more

De ideale precisie mini keukenweegschaal digitaal ✔ Zeer nauwkeurig (tot 0,01 gram) ✔ Klein handzaam formaat ✔ Tarra- en telfunctie Met de mini keuken weegschaal is het exact afwegen van medicijnen, voedingssupplementen, sieraden en kruiden heel eenvoudig. De digitale mini keuken weegschaal is nauwkeurig meet op 0,01 gram nauwkeurig en gaat tot 200 gram. De hoeveelheid is makkelijk af te lezen op het beeldscherm. Het LCD-scherm is verlicht zodat ook in het donker de hoeveelheid afgelezen kan worden. De meeteenheden van de mini weegschaal zijn Gram, Oz, TI of Ct. Er is een tarra- en telfunctie aanwezig. Het weegplatform van de mini keuken weegschaal is gemaakt van roestvrij staal. Als de zakweegschaal niet gebruikt wordt schakelt deze na 30 automatisch uit. Doordat de micro weegschaal is klein en compact is kan je het overal mee naartoe nemen. Tare functie: zet je eenvoudig het gewicht terug op 0. Plaats je iets op de keukenweegschaal en druk je op tare dan telt de mini keuken weegschaal dat gewicht niet mee. Op deze manier is het mogelijk om zeer exact, bijvoorbeeld kruiden in een kom, af te wegen. PCS: is een afkorting van pieces oftewel het aantal. Met deze optie kun je eenvoudig het aantal stuks bepalen zodat je niet handmatig hoeft te tellen. Belangrijk is wel dat het exact dezelfde items zijn. De kleine pocket weegschaal werkt op 2 AAA baterijen (exclusief). De afmeting van het weegplatform is 5 cm x 5,6 cm. Voordelen van deze mini keuken weegschaal ✅ Nauwkeurig tot 0,01 gram ✅ Verlicht LCD-scherm ✅ Meerdere meeteenden ✅ Klein en compact design Kenmerken • Tare- en telfunctie • Gram, Oz, Ti • Digitaal display • Compact design Inhoud pakket: • 1x mini keukenweegschaal digitaal • 1x handleiding specificaties • Kleur: Zilver • Gewicht: 85 gram • LCD Display met achtergrondverlichting • Afmetingen keuken weegschaal: 120 x 62 x 20 mm • Afmeting weegplatform: 50 x 56 mm • Weegcapaciteit: tot 200 gram • Weegnauwkeurigheid: 0,01 gram • Stroombron: 2 x AAA batterijen (exclusief)

6. Digitale Precisie Keukenweegschaal - Van 0.01 tot 200 Gram - Zilver


Product informatiePlus or Show more

Weeg ingrediënten tot op de gram nauwkeurig met de Tristar KW-2430 Keukenweegschaal. Deze weegschaal heeft een handige kunststof schaal, maar dankzij de handige Tare functie kan je elke schaal gebruiken en makkelijk extra ingrediënten toevoegen. Dit alles kan je aflezen op het handige digitale LCD Display. Grammen en ponden De weegschaal kan omgeschakeld worden van grammen naar ponden waardoor je ook makkelijk Engelse recepten kan maken. De maximum capaciteit is 2 kilo. Werkt op batterijen De Tristar Keukenweegschaal werkt op 4 AA-batterijen. Deze batterijen zijn niet inbegrepen. Wat vind je in de doos: Tristar Keukenweegschaal, schaal, handleiding Redenen om voor de Tristar KW-2430 Keukenweegschaal te kiezen: Mooi vormgegeven keukenweegschaal met een digitaal LCD display Weegt tot op de gram nauwkeurig met een maximum van 2 kilogram Tare functie zodat je alles in een kom kan afwegen Werkt op 4 AA-batterijen (niet inbegrepen)

7. Tristar Keukenweegschaal KW-2430 - Tot 2 kg - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Uiterst functionele pocket weegschaal voor al uw meet-behoeften! Portable pocket weegschaal 0,01 gram Helder LCD-scherm Blauwe achtergrondverlichting Weegcapaciteit van maximaal 200 gram Drie verschillende weegmodi, oz, dwt en ozt en gram Tarra functie Afneembare frontplaat om te dienen als een meet-plaat Afmeting: 12 x 6,5 x 1,8 cm Capaciteit en nauwkeurigheid: 200g/0.01g Vermogen: 2 x AAA batterijen (Let op! Niet bijgeleverd) Kleur: Zilver

8. Mini precisi keuken weegschaal - 0,01 tot 200 gram


Product informatiePlus or Show more

Deze digitale keukenweegschaal heeft eindeloze toepassingen voor persoonlijke of commerciële doeleinden, ideaal voor keukens, kantoren, postkamers en meer. De keukenweegschaal heeft een gemakkelijk leesbaar LCD-scherm met prachtige paarse achtergrondverlichting. Met deze keukenweegschaal zul je de gebruiksvriendelijkheid ervaren die jij wenst. Dankzij het stijlvolle design is deze keukenweegschaal een fraaie aanvulling aan iedere (moderne) keuken. Weegfuncties Je kunt eenvoudig kiezen uit de meting in gram, lb / oz, oz, ml. Deze digitale precisie weegschaal meet met een resolutie van 0,01 oz (1 g) voor een nauwkeurige weging. De stroom wordt geleverd door 2 AAA-batterijen, waardoor de weegschaal draagbaar is en deze batterijen zeer makkelijk te vervangen zijn. Specificaties Geschikt voor: Eten, Sierraden, Post, Vloeistoffen, etc. Kleur: Grijs Display: LCD scherm met paarse verlichting Materiaal: RVS Afmetingen: 140 mm x 180 mm x 15 mm Batterijen: 2 AAA Weegnauwkeurigheid: 1g / 0,05oz Gewicht: 204 gram Meetcapaciteit tot 5000g (5kg) Tare functie De Tare functie is onmisbaar voor iedere kookfan. Je hoeft het gewicht van een leeg schaaltje of bakje nooit meer van het totaalgewicht af te trekken. Met één druk op de knop doet de weegschaal dit voor je.

9. Digitale Keukenweegschaal - Precisie Weegschaal - Tot 5000 Gram (5kg)


Product informatiePlus or Show more

Zeer nauwkeurig precisie weegschaaltje voor het wegen van kleine voorwerpen zoals sieraden, kruiden of andere voedingssupplementen. Dit weegschaaltje weegt op de 0,1 gram nauwkeurig en tot maximaal 100 gram. Het weegschaaltje werkt op 2 AAA batterijen (niet inbegrepen). Het lcd scherm is voorzien van een blauwe ledverlichting. De oppervlakte van het weegplatform is 6,8 x 6,4 cm.

10. Precisie weegschaal - Van 0,1 tot 1000 gram - Zwart


Artikelen gerelateerd aan Keukenweegschaals


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Keukenweegschaals. Er zijn namelijk 950 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Keukenweegschaal kopen.