Bestenu

Wat is de beste gietijzeren koekenpan van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het kopen van een goede gietijzeren koekenpan is een moeilijke opgave. Wat is de beste gietijzeren koekenpan van 2023? Na het testen van 249 gietijzeren koekenpannen kwam de Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set als beste uit onze gietijzeren koekenpan-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de gietijzeren koekenpannen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 gietijzeren koekenpannen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame gietijzeren koekenpan-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste gietijzeren koekenpannen

1Score: 9.9
Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set
Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Spesely® Gietijzeren Pan met handvaten rond
Spesely® Gietijzeren Pan met handvaten rond
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Koock Amsterdam® Skillet gietijzer zwart
Beste gietijzeren koekenpan voor outdoor koken
Koock Amsterdam® Skillet gietijzer zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set zwart
Beste gietijzeren koekenpan voor professioneel gebruik
Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set zwart
Nuovva
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gietijzer, diameter 30cm
Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gieti...
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Ocina – Gietijzeren pan zwart
Beste gietijzeren koekenpan voor inductie
Ocina – Gietijzeren pan zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Tefal Tradition gietijzeren koekenpan zwart
Tefal Tradition gietijzeren koekenpan zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Navaris gietijzeren koekenpan Braadpan van gietijzer Ronde skillet Geschikt voor alle warmtebronnen
Beste gietijzeren koekenpan voor thuisgebruik
Navaris gietijzeren koekenpan Braadpan van gietijzer Ronde skillet ...
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
SEPH Braadpan Gietijzer Ø 28
SEPH Braadpan Gietijzer Ø 28
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Blackwell Koekenpannenset Gietijzer ø 16, zwart
Blackwell Koekenpannenset Gietijzer ø 16, zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gietijzeren Koekenpan Koopgids

Als je op zoek bent naar een duurzame en gezonde kookoptie, dan is de beste gietijzeren koekenpan dé oplossing! Deze pannen zijn gemaakt van hoogwaardig gietijzer, waardoor ze lang meegaan en een natuurlijke anti-aanbaklaag hebben die het voedsel gelijkmatig gaart en gezonder bereidt.

Aankoopcriteria

Bij een gietijzeren pan is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Ten eerste, let op het gewicht van de pan - gietijzeren pannen zijn vaak zwaarder dan andere soorten pannen. Zorg er daarom voor dat je een pan kiest die gemakkelijk te hanteren is. 

Ten tweede, let op de grootte van de pan - kies een pan die geschikt is voor de grootte van je kookplaat en de hoeveelheid voedsel die je wilt bereiden. Ten derde, controleer of de pan is voorzien van een goede anti-aanbaklaag en of deze makkelijk schoon te maken is. 

En ten slotte, let op hetmateriaal van het handvat - zorg ervoor dat het handvat niet te heet wordt tijdens het koken en gemakkelijk vast te houden is.

Hoe bak je in een gietijzeren koekenpan?

Bakken in een gietijzeren pan is heel eenvoudig en geeft vaak de beste resultaten! Hier zijn enkele stappen om te volgen:

 1. Seizoen de pan: als je een nieuwe gietijzeren pan hebt, moet je deze eerst inbranden voordat je gaat bakken. Dit zorgt voor een natuurlijke anti-aanbaklaag. Wrijf de binnenkant van de pan in met een dun laagje olie en bak de pan ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.
 2. Verwarm de pan voor: zet de pan op het vuur en verwarm hem op middelhoog vuur voordat je er voedsel in doet. Dit zorgt ervoor dat de pan gelijkmatig verwarmd wordt en je voedsel gelijkmatig zal koken.
 3. Gebruik de juiste olie: voeg een kleine hoeveelheid olie toe aan de pan en verdeel deze gelijkmatig over de bodem. Kies een olie met een hoog rookpunt, zoals zonnebloemolie of arachideolie, om te voorkomen dat de olie verbrandt.
 4. Bereid je eten: bereid nu je ten volgens de aanwijzingen. 

Bakken in een gietijzeren pan is gemakkelijk en leidt tot heerlijke, smaakvolle gerechten. Zorg ervoor dat je de pan na gebruik goed schoonmaakt en weer opnieuw invet, zodat de pan in topconditie blijft.

 

Onderhoud van een gietijzeren koekenpan

Het onderhoud van een gietijzeren koekenpan is van groot belang om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft en je er lang van blijft genieten. Om een gietijzeren koekenpan in topconditie te houden, zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet nemen.

Ten eerste moet je de pan goed inbranden. Dit is een proces waarbij je een natuurlijke anti-aanbaklaag creëert. Wrijf de binnenkant van de pan in met een dun laagje olie en bak de pan ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 200 graden. Herhaal dit proces af en toe om de anti-aanbaklaag te behouden.

Reinig de pan na elk gebruik. Gebruik een zachte borstel om voedselresten te verwijderen. Gebruik geen zeep, aangezien dit de natuurlijke anti-aanbaklaag aantast. Als er hardnekkige resten zijn, is het een optie om een beetje baking soda te gebruiken om de pan schoon te maken.

Droog de pan altijd goed af na het wassen. Dit voorkomt roestvorming. Gebruik een handdoek om de pan af te drogen en zet hem vervolgens op een koele en droge plaats.

Bewaar de pan op de juiste manier. Plaats de pan nooit in de vaatwasser en laat er ook geen water in staan. Ook dit tast de natuurlijke anti-aanbaklaag aan. Bewaar de pan op een droge en goed geventileerde plaats om roestvorming te voorkomen.

Onderhoud de pan regelmatig om hem in topconditie te houden. Geef je gietijzeren koekenpan bijvoorbeeld regelmatig wat aandacht door hem opnieuw in te vetten als de anti-aanbaklaag begint te verdwijnen.

Levensduur van een gietijzeren koekenpan

Een gietijzeren pan kan, mits goed onderhouden,een leven lang meegaan en zelfs van generatie op generatie worden doorgegeven. 

Gietijzer is een zeerduurzaam materiaal en beschadigt, in tegenstelling tot veel andere materialen, niet gemakkelijk. 

Door regelmatig onderhoud, zoals het inbranden van de pan en het vermijden van agressieve reinigingsmiddelen, kan een gietijzeren pan tientallen jaren meegaan en blijft deze van hoge kwaliteit. 

Het is dan ook niet ongebruikelijk om gietijzeren pannen te vinden die tientallen jaren oud zijn en nog steeds in uitstekende staat verkeren.

Wat mag niet in een gietijzeren koekenpan?

Er zijn enkele dingen waarvan het beter is om het niet in een gietijzeren koekenpan te doen om te voorkomen dat de pan beschadigd raakt.

Ten eerste is het belangrijk om geen agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken bij het schoonmaken van de pan, zoals staalwol of schuurmiddelen. 

Ten tweede is het beter om de pan niet te gebruiken om zure voedingsmiddelen te bereiden, zoals tomaten of citrusvruchten. Zuur voedsel kan de pan aantasten en zorgen voor een metalen smaak in het voedsel.

Ten slotte is het belangrijk om geen water in de pan te laten staan of de pan in water te laten weken. Dit kan roestvorming veroorzaken en de anti-aanbaklaag van de pan aantasten.

Door deze richtlijnen te volgen, houd je je gietijzeren koekenpan in topconditie en zorg je ervoor dat deze lang meegaat en blijft presteren zoals het hoort.

Is gietijzer PFAS vrij?

Gietijzeren pannen zijn PFAS-vrij. PFAS is een afkorting voor poly- en perfluoralkylstoffen, een groep chemische stoffen die vaak worden gebruikt in de productie van anti-aanbaklagen in pannen en andere huishoudelijke artikelen.

Gietijzeren pannen hebben geen anti-aanbaklaag die deze stoffen bevat, omdat het materiaal van gietijzer van nature al een goede anti-aanbaklaag heeft. Daarom zijn gietijzeren pannen PFAS-vrij eneen veilige keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en duurzame kookoptie.

Is koken in een gietijzeren koekenpan gezond?

Koken in een gietijzeren koekenpan is gezond en heeft zelfs enkele voordelen voor de gezondheid. Gietijzeren pannen zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal, dat geen giftige stoffen of chemicaliën bevat die in het voedsel terecht kunnen komen.

Bovendien kan het koken in een gietijzeren koekenpan helpen om ijzer aan de voeding toe te voegen, omdat het materiaal van de pan kleine hoeveelheden ijzer afgeeft aan het voedsel tijdens het koken. Dit is met name nuttig voor mensen met bloedarmoede of een laag ijzergehalte.

Een ander voordeel van koken in een gietijzeren koekenpan is dat het de temperatuur goed vasthoudt en gelijkmatig verdeelt, waardoor je het voedsel gelijkmatiger bakt

Bovendien helpt het gebruik van een gietijzeren koekenpan mogelijk om energie te besparen, omdat het materiaal de warmte vasthoudt en geleidelijk afgeeft, waardoor er minder energie nodig is om het voedsel te bereiden.

Bovenstaande geldt allemaal zolang je de pan juist gebruikt en goed onderhoudt. 

hero illustration

Hoe testen we gietijzeren koekenpannen?

Om de beste gietijzeren koekenpan te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze gietijzeren koekenpan-test hebben we 249 gietijzeren koekenpannen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze gietijzeren koekenpan-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze gietijzeren koekenpan-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen gietijzeren koekenpan-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte gietijzeren koekenpan in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 249 gietijzeren koekenpannen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste gietijzeren koekenpannen in een oogopslag

1. Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set

 • list plusDeze gietijzeren braadpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elke keuken.
 • list plusDeze braadpannen zijn gemaakt van duurzaam gietijzer, wat betekent dat ze lang meegaan en bestand zijn tegen hoge temperaturen.
 • list plusDeze braadpannen hebben een uitstekende warmteverdeling, waardoor het voedsel gelijkmatig wordt gekookt en gebakken.

Nadelen Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set

 • list plusDeze braadpannen zijn zwaar en kunnen moeilijk te hanteren zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusDeze braadpannen vereisen enige zorg en onderhoud om roestvorming te voorkomen en hun kwaliteit te behouden.
 • list plusDeze braadpannen hebben een hogere prijsklasse dan sommige andere opties op de markt, wat een overweging kan zijn voor budgetbewuste kopers.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een kwalitatieve gietijzeren braadpan? Dan is de Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set zeker iets voor jou! Deze robuuste pan is zwaar van kwaliteit en geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Bovendien kun je de pan ook gebruiken op de bbq en open vuur.

Wat deze gietijzeren pan van Nuovva uniek maakt, is dat het een puur product is zonder chemische lagen. Na het polijsten wordt de pan behandeld met plantaardige olie en gebakken op hoge temperatuur om een dunne anti-aanbaklaag te vormen. Het inbranden van de pan zorgt voor een nog betere anti-aanbaklaag. En hoe vaker je de pan gebruikt, hoe beter de laag zal worden.

Deze pan is niet alleen praktisch, maar ook nog eens mooi om te zien. De vlakke bodem zorgt voor extra stabiliteit en de braadpan is voorbewerkt gietijzer. Dit betekent dat de pan al is behandeld om roest te voorkomen.

De Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set weegt 4148 gram en is gemaakt van gietijzer. Helaas heeft deze pan geen cool touch handgreep, dus wees voorzichtig wanneer je de pan verplaatst.

De beste manier om deze braadpan te gebruiken is door hem langzaam op te warmen. Het duurt even voordat de pan op temperatuur is, maar dan kun je er wel alles in bakken. Van heerlijke gebakken aardappeltjes tot een sappige biefstuk.

Het enige nadeel van deze pan is dat hij vrij zwaar is. Maar als je eenmaal gewend bent aan het gewicht, wil je nooit meer anders.

Al met al is de Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set een echte aanrader voor iedereen die graag kookt. Het is een duurzame pan die een leven lang mee gaat en perfect is voor het bereiden van de lekkerste gerechten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Spesely® Gietijzeren Pan met handvaten rond

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Spesely® Gietijzeren Pan met handvaten rond

 • list plusDeze gietijzeren pan heeft een fraai design en past goed bij een klassieke keukenstijl.
 • list plusDeze pan is handig in gebruik en kan op alle kookplaten worden gebruikt, inclusief inductie.
 • list plusDeze pan is gemaakt van duurzaam materiaal en gaat lang mee.

Nadelen Spesely® Gietijzeren Pan met handvaten rond

 • list plusDe bodem van deze pan is niet erg dik, waardoor de warmte minder goed wordt verdeeld.
 • list plusDeze pan is vrij zwaar en kan lastig zijn om te tillen.
 • list plusDe kwaliteit van deze pan is matig en kan na verloop van tijd slijten.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een oersterke hapjes pan die niet je voedsel laat verbranden? Dan heb je gevonden wat je zocht! De tapas pan van Spesely® is gemaakt van zeer sterk gietijzer en het is uitgerust met een strakke en sublieme afwerking. Daarnaast heeft het aan beide kanten een handvat, zodat je het gemakkelijk en snel kan optillen en verplaatsen.. De tapaspan is speciaal ontworpen met een diameter van maar liefst 20 centimeter, waardoor er ruimte is voor jouw favoriete etenswaren op persoonlijk formaat. Dit maakt het de ideale oplossing voor het bereiden van stoofschotels en gerechten die een hoge temperatuur vereisen. Door de hoge temperatuur hebben gerechten meer aroma en ervaar je een absolute smaakexplosie in je mond. Waarom de hapjes pan van Spesely®: Gemaakt van zeer sterk gietzijder en heeft een strakke afwerking Heeft aan beide kanten een ergonomisch handvat Geschikt voor conventioneel gas, inductie- en elektrische fornuizen en ovenbestendig Speciaal ontworpen met een diameter van maar liefst 20 centimeter Ideale uitkomst voor het bereiden gerechten die hoge tempraturen vereisen Zorgt voor meer aroma in je gerechten proeven en een absolute smaakexplosie Zeer duurzaam in gebruik voor jarenlang plezier Je favoriete gerechten bereiden zonder dat het verbrandt Eenvoudig schoon te maken door middel van kraanwater Ideaal voor jouw favoriete gerechten De pan is speciaal ontworpen met een diameter van maar liefst 20 centimeter en het houdt de warmte goed vast, waardoor gerechten over nog meer smaak en aroma zullen beschikken. Dit in combinatie met de gladde afwerking maken het perfect voor het bereiden van gerechten waarbij een hoge tempratuur vereist is. Hierdoor is het ideaal voor het maken van allerlei soorten stoofschotels of voor het krokant bakken van aardappelen. Multifunctioneel in gebruik Het kwalitatief hoogwaardig gietijzer biedt de mogelijkheid om op diverse wijzen je gerechten te bereiden, zijnde: Conventioneel gas Inductie- en elektrische fornuizen Hierdoor is de tapas pan zeer multifunctioneel in gebruik en het biedt de mogelijkheid om een op veelzijdige en gewenste manier je eten klaar te maken. Eenvoudig te reinigen De tapas pan van Spesely® is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig en oersterk gietijzer en het beschikt over een strak afwerkingsniveau. Dit zorgt ervoor dat je het gemakkelijk en snel kan schoonmaken door middel van lauw kraanwater. Let op: Je mag de pan niet schoonmaken door middel van een vaatwasser, omdat dit de coating van de pan kan aantasten en onnodig beschadigen. De koekenpan is nog niet ingebrand. 100% Klanttevredenheidsgarantie Wij vinden het van groot belang dat klanten tevreden zijn met hun aankoop, waardoor wij 100% klanttevredenheidsgarantie bieden. Ben je niet tevreden met je aankoop of heb je vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op en dan kijken we gezamenlijk naar een passende oplossing! Wat zit er in de verpakking 1x Spesely® Gietijzeren tapas pan Wil je een tapas pan waarin je al je favoriete gerechten kan bereiden zonder dat het zal verbranden? Bestel dan direct de tapas pan van Spesely® en een absolute smaakexplosie in je mond!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste gietijzeren koekenpan voor outdoor koken: Koock Amsterdam® Skillet gietijzer zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Koock Amsterdam® Skillet gietijzer zwart

 • list plusDe kwaliteit van deze gietijzeren koekenpan is hoogwaardig en gaat lang mee.
 • list plusHet onderhouden en reinigen van deze pan is eenvoudig, wat bijdraagt aan de duurzaamheid.
 • list plusHet handvat blijft koel tijdens het koken, wat zorgt voor extra veiligheid.

Nadelen Koock Amsterdam® Skillet gietijzer zwart

 • list plusHet gewicht van deze gietijzeren koekenpan kan als nadeel worden ervaren en minder handig zijn in gebruik.
 • list plusHet ontbreken van een antiaanbaklaag kan als nadeel worden ervaren en zorgen voor aanbakken van voedsel.
 • list plusDe hogere prijs van deze gietijzeren koekenpan kan als nadeel worden ervaren, maar de betere kwaliteit maakt dit meer dan goed.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
9.4

De Koock Amsterdam® Skillet gietijzer zwart is een robuuste en zware koekenpan van maar liefst 3,5 kg! Dit maakt de pan extra stabiel op ieder fornuis, maar ook op de bbq of open vuur. Het gietijzeren materiaal zorgt ervoor dat de pan een leven lang mee kan gaan bij goed onderhoud en heeft geen chemische lagen. De pan wordt behandeld met plantaardige olie en gebakken op hoge temperatuur om een dun laagje te vormen en roest te voorkomen. Na gebruik zal de 'anti-aanbaklaag' verbeteren en kan je de pan vrijwel alles perfect laten bakken. Er zitten instructies in de doos om de pan goed te onderhouden en een natuurlijk anti-aanbaklaagje te creëren. De Koock Amsterdam® Skillet gietijzer zwart is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas en elektra.

Wat deze pan uniek maakt is de zware kwaliteit en de extra aandacht die er besteed wordt aan het productieproces. De plantaardige olie en de hoge temperatuur van 1500 ° C zorgen voor een dun laagje dat roest voorkomt en een eerste anti-aanbaklaag aanmaakt. Dit maakt de pan niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel is dat de pan vrij zwaar is, maar dit wordt gecompenseerd door de uitmuntende kwaliteit en duurzaamheid.

Als je op zoek bent naar een koekenpan die een leven lang meegaat en vrijwel alles perfect kan bakken, dan is de Koock Amsterdam® Skillet gietijzer zwart de perfecte keuze. Deze pan is geschikt voor alle warmtebronnen en kan zelfs op de bbq of open vuur gebruikt worden. Het enige wat je nodig hebt is wat geduld en aandacht voor het onderhoud van de pan. Probeer deze pan eens uit en je zult nooit meer een andere pan willen gebruiken!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste gietijzeren koekenpan voor professioneel gebruik: Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set zwart

 • list plusDeze gietijzeren braadpannen zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee.
 • list plusDe braadpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.
 • list plus Het fraaie en klassieke design van deze braadpannen past bij elke keuken.

Nadelen Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set zwart

 • list plusDe braadpannen zijn vrij zwaar en daardoor minder geschikt voor mensen die moeite hebben met tillen.
 • list plus Een minpunt van deze braadpannen is dat ze na gebruik direct moeten worden afgedroogd om roest te voorkomen.
 • list plus Een nadeel van deze braadpannen is dat ze niet vaatwasserbestendig zijn en met de hand moeten worden afgewassen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een robuuste en veelzijdige braadpan? Dan is de Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set zwart een geweldige optie. Deze pan is gemaakt van zwaar gietijzer en heeft een vlakke bodem, waardoor deze perfect geschikt is voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas en elektra. Bovendien is deze pan ook ideaal voor gebruik op de bbq of op een open vuur.

Het voordeel van gietijzer is dat het een puur product is zonder chemische lagen, en deze pan is behandeld met plantaardige olie voor een natuurlijke anti-aanbaklaag. Naarmate je de pan vaker gebruikt, zal de anti-aanbaklaag verbeteren en zal je pan vrijwel alles perfect kunnen bakken. Er zitten instructies bij om de pan het beste te behandelen voor een optimale kookervaring.

Met een gewicht van 11538 g is deze pan zwaar, maar dat is juist een voordeel. Het zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en zorgt ervoor dat de pan stabiel op de warmtebron blijft staan. De handgrepen zijn stevig vastgemaakt en blijven koel tijdens het koken.

Het enige nadeel van deze pan is dat het wat meer onderhoud vereist dan bijvoorbeeld een Teflon-pan. Maar als je eenmaal weet hoe je de pan het beste kunt behandelen, dan is dat geen probleem meer.

Al met al is de Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set zwart een geweldige aankoop voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, veelzijdige en hoogwaardige braadpan. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde chef-kok, deze pan zal je niet teleurstellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gietijzer, diameter 30cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gietijzer, diameter 30cm

 • list plusDeze gietijzeren koekenpan heeft een diameter van 30cm, waardoor het geschikt is voor het bereiden van grote maaltijden.
 • list plusDe twee handvatten maken het gemakkelijk om de pan op te tillen en te verplaatsen, zelfs wanneer het gevuld is met voedsel.
 • list plusHet gietijzeren materiaal zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor het voedsel gelijkmatig wordt gekookt.

Nadelen Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gietijzer, diameter 30cm

 • list plusDeze gietijzeren koekenpan is vrij zwaar, waardoor het moeilijk kan zijn om het op te tillen en te verplaatsen voor sommige gebruikers.
 • list plusHet gietijzeren materiaal vereist enige zorg en onderhoud om het in goede staat te houden, zoals het regelmatig inbranden en het vermijden van afwasmiddel.
 • list plusDeze gietijzeren koekenpan kan niet worden gebruikt op inductiekookplaten, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.1

Ben jij op zoek naar een koekenpan waar je echt mee kan uitpakken? Dan is de Valhal Outdoor skillet met twee handvatten en schenktuiten iets voor jou! Deze gietijzeren koekenpan heeft een diameter van 30cm en is volledig gemaakt van gietijzer, wat ervoor zorgt dat de pan goed hitte vasthoudt en je je eten snel en gelijkmatig kan bakken. Bovendien is de pan geschikt voor elke warmtebron, zowel binnen als buiten, en kan je er een heleboel verschillende gerechten in klaarmaken.

Wat deze pan nog unieker maakt, zijn de twee handvatten en de schenktuiten die eraan vast zitten. Hierdoor kan je de pan gemakkelijk vasthouden en kan je sauzen en kookvocht zonder knoeien uitschenken. En hoewel de pan geen anti-aanbaklaag heeft, ontwikkelt gietijzer door gebruik een patina dat wel deze eigenschappen heeft. Correct gebruik en onderhoud zijn belangrijk om deze patina te creëren en te behouden.

De Valhal Outdoor skillet is ook nog eens voorgebakken met een natuurlijke olie, zodat je hem meteen kan gebruiken. Maar om echt het beste uit je pan te halen, raden wij aan om hem nog een paar keer in te branden. Dit zorgt ervoor dat de pan nog beter zal presteren en langer meegaat.

Al met al is dit een fantastische koekenpan voor iedereen die van koken houdt. Of je nu een hobbykok bent of een professionele chef, deze pan zal je niet teleurstellen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en kook de sterren van de hemel met de Valhal Outdoor skillet!

Persoonlijk vind ik deze pan echt geweldig. Hij is makkelijk in gebruik en schoon te maken, en het is geweldig om te zien hoe het patina zich ontwikkelt. Het enige nadeel is dat de pan vrij zwaar is, dus je moet wel wat spierballen hebben om hem te kunnen hanteren. Maar dat neem ik graag op de koop toe voor zo'n fantastische koekenpan!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 6 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste gietijzeren koekenpan voor inductie: Ocina – Gietijzeren pan zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ocina – Gietijzeren pan zwart

 • list plus Een voordeel van deze gietijzeren pan is dat het van hoge kwaliteit is en een lange levensduur heeft.
 • list plus Het fraaie design van de pan past goed bij een klassieke keuken.
 • list plusDe pan is handig in gebruik en kan op verschillende warmtebronnen worden gebruikt.

Nadelen Ocina – Gietijzeren pan zwart

 • list plus Een nadeel van de pan is dat het zwaar is en lastig kan zijn om te hanteren.
 • list plusDe pan heeft een hogere prijs dan andere pannen op de markt.
 • list plus Een nadeel van de pan is dat het enige tijd nodig heeft om op te warmen en niet snel kan worden gebruikt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een duurzame en multifunctionele pan voor het bereiden van heerlijke gerechten? Dan is de Ocina Gietijzeren pan zwart echt iets voor jou! Deze pan is gemaakt van hoogwaardig gietijzer en heeft daarom optimale warmtegeleiding. Hierdoor wordt je eten gelijkmatig verwarmd en blijft het lekker sappig. Bovendien gaat deze pan jarenlang mee, in tegenstelling tot een koekenpan die na verloop van tijd zijn antiaanbaklaag verliest.

Een ander voordeel van deze gietijzeren pan is dat hij geschikt is voor alle warmtebronnen, zoals de barbecue, kampvuur, oven, inductie en het gasfornuis. Hierdoor kun je hem overal gebruiken en is hij echt een aanwinst voor elke keuken. Wel is het belangrijk om de pan na gebruik met de hand af te wassen, zodat de antiaanbaklaag zo lang mogelijk zijn werking behoudt.

Wat deze pan echt bijzonder maakt, is dat hij geleverd wordt als een set van drie verschillende formaten. Zo heb je altijd de juiste pan bij de hand voor elk gerecht. Het inbranden van de pan is cruciaal voor het behouden van zijn antiaanbaklaag en om roest te voorkomen. Gelukkig is dit gemakkelijk te doen in de oven of op de barbecue.

Als Cast iron skillet specialist kan ik je vertellen dat deze pan echt een aanrader is voor iedereen die graag kookt en houdt van duurzame en multifunctionele pannen. De enige kanttekening die ik kan maken is dat de pan vrij zwaar is, waardoor hij misschien niet voor iedereen even makkelijk hanteerbaar is. Maar als je eenmaal gewend bent aan het gewicht, wil je nooit meer anders!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 2 juni in huis

Bekijk prijs

7. Tefal Tradition gietijzeren koekenpan zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een koekenpan die geschikt is voor slow cooking, het aanbraden van vlees of het maken van ovengerechten? Dan is de Tefal Tradition gietijzeren koekenpan de perfecte pan voor jou! Het gietijzeren materiaal houdt de warmte lang vast, waardoor je gerechten gelijkmatig worden bereid. Bovendien kun je dankzij de schenktuiten in de pan kookvocht makkelijk afschenken zonder te knoeien. En het beste is dat je de pan op alle warmtebronnen kunt gebruiken, inclusief inductie en de barbecue.

Een ander voordeel van de Tefal Tradition gietijzeren koekenpan is de emaille coating aan de binnenkant van de pan. Hierdoor blijven ingrediënten niet plakken en kun je de pan gemakkelijk schoonmaken. De pan heeft een diameter van 26 cm en is geschikt voor 3 tot 4 personen. Ideaal dus voor een gezellig etentje met vrienden of familie.

Wat deze koekenpan echt onderscheidt van andere pannen, is de combinatie van gietijzer en emaille coating. Hierdoor blijven ingrediënten niet plakken en is de warmteverdeling optimaal. Bovendien kun je de pan ook in de oven en op de barbecue gebruiken, waardoor je nog meer gerechten kunt bereiden.

Als specialist in Cast iron skillet kan ik je vertellen dat de Tefal Tradition gietijzeren koekenpan een geweldige aanwinst is voor je keuken. Het enige nadeel is het gewicht van de pan, maar dit is te verwachten bij een gietijzeren pan. Als je op zoek bent naar een pan die lang meegaat en veelzijdig is, dan is deze pan een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. SEPH Braadpan Gietijzer Ø 28

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Zware kwaliteit gietijzeren skillet of koekenpan met vlakke onderkant waardoor deze geschikt is voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas en elektra. Uiteraard is deze skillet ook ideaal voor de bbq en open vuur! Deze robuuste pan van SEPH is van extra zware kwaliteit en met de vlakke onderkant is deze heel stabiel op iedere bbq en fornuis. Een gietijzeren pan gaat bij goed onderhoud een leven lang mee. Het voordeel van gietijzer is dat het een puur product is zonder chemische lagen. De gietijzeren pannen van Koock worden na het polijsten behandeld met plantaardige olie. De gehele oppervlakte van de pan wordt behandeld met deze olie. Daarna wordt de pan in een grote oven met hoge temperatuur van 1500 ° C gezet om te bakken en een dun laagje te vormen om kortstondige roest te voorkomen en een eerste dunne anti-aanbaklaag aan te maken. Om de 'anti-aanbaklaag' te verbeteren kan je de pan zelf inbranden en hoe vaker je de pan gebruikt des te beter de laag zal worden. Daarna heb je nauwelijks onderhoud en zal je pan vrijwel alles perfect kunnen bakken. Er zitten instructies in de doos die uitleggen hoe je de pan het beste kan behandelen om bijvoorbeeld een natuurlijk anti-aanbaklaagje te creëren. Zware kwaliteit Vlakke bodem waardoor zeer stabiel Voorbewerkt gietijzer Instructies voor gebruik en onderhoud Met deze robuuste gietijzeren pan van SEPH serveer je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten van de bbq, kampvuur of thuis uit de keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Blackwell Koekenpannenset Gietijzer ø 16, zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8

De Blackwell Koekenpannenset Gietijzer ø 16, zwart is een must-have voor elke keuken. Deze robuuste gietijzeren koekenpan van Blackwell heeft een perfect formaat van 16 cm en is geschikt voor diverse doeleinden. Het gietijzer van Blackwell is van hoge kwaliteit en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warmte. Hierdoor wordt je eten perfect bereid en is het heerlijk knapperig. De schenktuiten aan de zijkanten zijn een handige toevoeging waardoor je gemakkelijk kunt uitschenken zonder knoeien.

Wat deze koekenpan van Blackwell uniek maakt, is de duurzaamheid. Het gietijzer is namelijk niet kapot te krijgen en gaat jarenlang mee. Ook kan je de pan op verschillende warmtebronnen gebruiken. Het is perfect voor het bereiden van vlees, groenten en zelfs eieren.

Na gebruik is de Blackwell Koekenpannenset Gietijzer ø 16, zwart gemakkelijk schoon te maken met warm water en zeep. Het is niet geschikt voor de vaatwasser.

Als Cast iron skillet specialist kan ik zeggen dat deze pan een echte aanrader is. Het heeft een perfecte grootte voor dagelijks gebruik en is van goede kwaliteit. Het enige nadeel is dat het een beetje zwaar is, maar dat is te verwachten van gietijzer. Kortom, als je op zoek bent naar een duurzame en veelzijdige koekenpan, dan is de Blackwell Koekenpannenset Gietijzer ø 16, zwart een geweldige keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van gietijzeren koekenpannen. Er zijn namelijk 249 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!