Wat is de beste Gietijzeren koekenpan van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Gietijzeren koekenpan is een moeilijke opgave. Wat is de beste Gietijzeren koekenpan van 2023? Na het testen van 1409 Gietijzeren koekenpannen kwam de Koock Amsterdam® Skillet gietijzer 25cm als beste uit onze Gietijzeren koekenpan-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Gietijzeren koekenpannen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Gietijzeren koekenpannen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Gietijzeren koekenpan-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Gietijzeren koekenpannen

1Score: 9.5
Koock Amsterdam® Skillet gietijzer 25cm
Beste gietijzeren koekenpan
Koock Amsterdam® Skillet gietijzer 25cm
Koock Amsterdam
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Ocina Gietijzeren Pannen Set voor
Ocina Gietijzeren Pannen Set voor
Ocina
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
Koock Amsterdam® Skillet gietijzer koekenpan
Koock Amsterdam® Skillet gietijzer koekenpan
Koock Amsterdam
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.7
Koock Amsterdam Skillet gietijzer koekenpan
Koock Amsterdam Skillet gietijzer koekenpan
Koock Amsterdam
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Ocina Gietijzeren pan voor BBQ
Ocina Gietijzeren pan voor BBQ
Ocina
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
GrillX Gietijzeren Pannenset 3 stuks
GrillX Gietijzeren Pannenset 3 stuks
GrillX
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Ocina Gietijzeren pan voor BBQ
Ocina Gietijzeren pan voor BBQ
Ocina
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
VAIVE Gietijzeren Pan Hapjespan Koekenpan
VAIVE Gietijzeren Pan Hapjespan Koekenpan
VAIVE
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set
Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set
Nuovva
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Nuovva Cast Iron Skillet /
Nuovva Cast Iron Skillet /
Nuovva
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gietijzeren Koekenpan Koopgids

Als je op zoek bent naar een duurzame en gezonde kookoptie, dan is de beste gietijzeren koekenpan dé oplossing! Deze pannen zijn gemaakt van hoogwaardig gietijzer, waardoor ze lang meegaan en een natuurlijke anti-aanbaklaag hebben die het voedsel gelijkmatig gaart en gezonder bereidt.

Aankoopcriteria

Bij een gietijzeren pan is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Ten eerste, let op het gewicht van de pan - gietijzeren pannen zijn vaak zwaarder dan andere soorten pannen. Zorg er daarom voor dat je een pan kiest die gemakkelijk te hanteren is. 

Ten tweede, let op de grootte van de pan - kies een pan die geschikt is voor de grootte van je kookplaat en de hoeveelheid voedsel die je wilt bereiden. Ten derde, controleer of de pan is voorzien van een goede anti-aanbaklaag en of deze makkelijk schoon te maken is. 

En ten slotte, let op hetmateriaal van het handvat - zorg ervoor dat het handvat niet te heet wordt tijdens het koken en gemakkelijk vast te houden is.

Hoe bak je in een gietijzeren koekenpan?

Bakken in een gietijzeren pan is heel eenvoudig en geeft vaak de beste resultaten! Hier zijn enkele stappen om te volgen:

 1. Seizoen de pan: als je een nieuwe gietijzeren pan hebt, moet je deze eerst inbranden voordat je gaat bakken. Dit zorgt voor een natuurlijke anti-aanbaklaag. Wrijf de binnenkant van de pan in met een dun laagje olie en bak de pan ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.
 2. Verwarm de pan voor: zet de pan op het vuur en verwarm hem op middelhoog vuur voordat je er voedsel in doet. Dit zorgt ervoor dat de pan gelijkmatig verwarmd wordt en je voedsel gelijkmatig zal koken.
 3. Gebruik de juiste olie: voeg een kleine hoeveelheid olie toe aan de pan en verdeel deze gelijkmatig over de bodem. Kies een olie met een hoog rookpunt, zoals zonnebloemolie of arachideolie, om te voorkomen dat de olie verbrandt.
 4. Bereid je eten: bereid nu je ten volgens de aanwijzingen. 

Bakken in een gietijzeren pan is gemakkelijk en leidt tot heerlijke, smaakvolle gerechten. Zorg ervoor dat je de pan na gebruik goed schoonmaakt en weer opnieuw invet, zodat de pan in topconditie blijft.

 

Onderhoud van een gietijzeren koekenpan

Het onderhoud van een gietijzeren koekenpan is van groot belang om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft en je er lang van blijft genieten. Om een gietijzeren koekenpan in topconditie te houden, zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet nemen.

Ten eerste moet je de pan goed inbranden. Dit is een proces waarbij je een natuurlijke anti-aanbaklaag creëert. Wrijf de binnenkant van de pan in met een dun laagje olie en bak de pan ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 200 graden. Herhaal dit proces af en toe om de anti-aanbaklaag te behouden.

Reinig de pan na elk gebruik. Gebruik een zachte borstel om voedselresten te verwijderen. Gebruik geen zeep, aangezien dit de natuurlijke anti-aanbaklaag aantast. Als er hardnekkige resten zijn, is het een optie om een beetje baking soda te gebruiken om de pan schoon te maken.

Droog de pan altijd goed af na het wassen. Dit voorkomt roestvorming. Gebruik een handdoek om de pan af te drogen en zet hem vervolgens op een koele en droge plaats.

Bewaar de pan op de juiste manier. Plaats de pan nooit in de vaatwasser en laat er ook geen water in staan. Ook dit tast de natuurlijke anti-aanbaklaag aan. Bewaar de pan op een droge en goed geventileerde plaats om roestvorming te voorkomen.

Onderhoud de pan regelmatig om hem in topconditie te houden. Geef je gietijzeren koekenpan bijvoorbeeld regelmatig wat aandacht door hem opnieuw in te vetten als de anti-aanbaklaag begint te verdwijnen.

Levensduur van een gietijzeren koekenpan

Een gietijzeren pan kan, mits goed onderhouden,een leven lang meegaan en zelfs van generatie op generatie worden doorgegeven. 

Gietijzer is een zeerduurzaam materiaal en beschadigt, in tegenstelling tot veel andere materialen, niet gemakkelijk. 

Door regelmatig onderhoud, zoals het inbranden van de pan en het vermijden van agressieve reinigingsmiddelen, kan een gietijzeren pan tientallen jaren meegaan en blijft deze van hoge kwaliteit. 

Het is dan ook niet ongebruikelijk om gietijzeren pannen te vinden die tientallen jaren oud zijn en nog steeds in uitstekende staat verkeren.

Wat mag niet in een gietijzeren koekenpan?

Er zijn enkele dingen waarvan het beter is om het niet in een gietijzeren koekenpan te doen om te voorkomen dat de pan beschadigd raakt.

Ten eerste is het belangrijk om geen agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken bij het schoonmaken van de pan, zoals staalwol of schuurmiddelen. 

Ten tweede is het beter om de pan niet te gebruiken om zure voedingsmiddelen te bereiden, zoals tomaten of citrusvruchten. Zuur voedsel kan de pan aantasten en zorgen voor een metalen smaak in het voedsel.

Ten slotte is het belangrijk om geen water in de pan te laten staan of de pan in water te laten weken. Dit kan roestvorming veroorzaken en de anti-aanbaklaag van de pan aantasten.

Door deze richtlijnen te volgen, houd je je gietijzeren koekenpan in topconditie en zorg je ervoor dat deze lang meegaat en blijft presteren zoals het hoort.

Is gietijzer PFAS vrij?

Gietijzeren pannen zijn PFAS-vrij. PFAS is een afkorting voor poly- en perfluoralkylstoffen, een groep chemische stoffen die vaak worden gebruikt in de productie van anti-aanbaklagen in pannen en andere huishoudelijke artikelen.

Gietijzeren pannen hebben geen anti-aanbaklaag die deze stoffen bevat, omdat het materiaal van gietijzer van nature al een goede anti-aanbaklaag heeft. Daarom zijn gietijzeren pannen PFAS-vrij eneen veilige keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en duurzame kookoptie.

Is koken in een gietijzeren koekenpan gezond?

Koken in een gietijzeren koekenpan is gezond en heeft zelfs enkele voordelen voor de gezondheid. Gietijzeren pannen zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal, dat geen giftige stoffen of chemicaliën bevat die in het voedsel terecht kunnen komen.

Bovendien kan het koken in een gietijzeren koekenpan helpen om ijzer aan de voeding toe te voegen, omdat het materiaal van de pan kleine hoeveelheden ijzer afgeeft aan het voedsel tijdens het koken. Dit is met name nuttig voor mensen met bloedarmoede of een laag ijzergehalte.

Een ander voordeel van koken in een gietijzeren koekenpan is dat het de temperatuur goed vasthoudt en gelijkmatig verdeelt, waardoor je het voedsel gelijkmatiger bakt

Bovendien helpt het gebruik van een gietijzeren koekenpan mogelijk om energie te besparen, omdat het materiaal de warmte vasthoudt en geleidelijk afgeeft, waardoor er minder energie nodig is om het voedsel te bereiden.

Bovenstaande geldt allemaal zolang je de pan juist gebruikt en goed onderhoudt. 

hero illustration

Hoe testen we Gietijzeren koekenpannen?

Om de beste Gietijzeren koekenpan te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Gietijzeren koekenpan-test hebben we 1409 Gietijzeren koekenpannen geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Gietijzeren koekenpan-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Gietijzeren koekenpan-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Gietijzeren koekenpan-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste Gietijzeren koekenpan in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1409 Gietijzeren koekenpannen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Gietijzeren koekenpannen op een rij

1. Beste gietijzeren koekenpan: Koock Amsterdam® Skillet gietijzer 25cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Koock Amsterdam® Skillet gietijzer 25cm

 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas en elektra
 • list plusPuur product zonder chemische lagen
 • list plusVeelzijdigheid, duurzaamheid en goede warmtegeleiding

Nadelen Koock Amsterdam® Skillet gietijzer 25cm

 • list plusBodem van de pan is niet perfect plat

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.13
Functionaliteit
9.85
Gebruiksgemak
9.64
Ik ben dol op mijn Koock Amsterdam Skillet gietijzer 25cm! Deze zware kwaliteit gietijzeren skillet is perfect voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas en elektra. Wat deze pan zo bijzonder maakt, is dat het een puur product is zonder chemische lagen. Hierdoor gaat hij een leven lang mee, mits je hem goed onderhoudt.

De gietijzeren pannen van Koock worden behandeld met plantaardige olie, waardoor ze een dun laagje krijgen om roest te voorkomen en een anti-aanbaklaag aan te maken. En om die anti-aanbaklaag nog beter te maken, kan je de pan zelf inbranden! Hoe vaker je hem gebruikt, hoe beter de laag wordt. Daarna heeft de pan bijna geen onderhoud nodig en kan hij alles perfect bakken.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over de Koock Amsterdam Skillet gietijzer 25cm. Gebruikers prijzen de veelzijdigheid en duurzaamheid van deze pan. Een gebruiker merkt op dat de pan perfect werkt op inductie en dat je de temperatuur nauwkeurig kan instellen dankzij het gietijzer. Ook het handvat van de pan blijft koel tijdens het koken, wat erg prettig is. En het schoonmaken? Dat is een eitje!

Natuurlijk zijn er ook enkele kritische opmerkingen. Een gebruiker merkte bijvoorbeeld op dat de bodem van de pan niet helemaal plat was, waardoor hij de pan heeft teruggestuurd. Dit kan een minpuntje zijn voor mensen die een perfect vlakke bodem verwachten.

Al met al is de Koock Amsterdam Skillet gietijzer 25cm een fantastische keuze voor liefhebbers van gietijzeren pannen. Hij is veelzijdig, duurzaam en geleidt de warmte perfect. En het feit dat het een puur product is zonder chemische lagen is echt een pluspunt. Hoewel er wat kritische opmerkingen zijn over de vlakheid van de bodem, lijken de meeste gebruikers tevreden te zijn met de prestaties van de pan. Ik raad hem zeker aan aan iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige gietijzeren pan.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Ocina Gietijzeren Pannen Set voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ocina Gietijzeren Pannen Set voor

 • list plusGemaakt van onverwoestbaar gietijzer, gaat lang mee en is bestand tegen intensief gebruik.
 • list plusGeschikt voor alle kookmethodes, inclusief inductie, gas, elektrisch, BBQ en open vuur.
 • list plusPFAS-vrij, waardoor gezond koken zonder schadelijke stoffen mogelijk is.

Nadelen Ocina Gietijzeren Pannen Set voor

 • list plusHet inbranden van de pannen vereist aandacht.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.04
Gebruiksgemak
9.61
De Ocina Gietijzeren Pannen Set is mijn perfecte keuze als ik op zoek ben naar een veelzijdige gietijzeren pan. Deze set bestaat uit drie pannen in verschillende maten, dus ik heb altijd de juiste pan bij de hand voor ieder gerecht. Met een diameter van 16cm, 19.5cm en 25cm is er altijd een pan die perfect past bij de hoeveelheid voedsel die ik wil bereiden.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze pannen is dat ze gemaakt zijn van onverwoestbaar gietijzer. Dit betekent dat ze een leven lang meegaan en bestand zijn tegen intensief gebruik. Daarnaast zijn de pannen geschikt voor alle kookmethodes, waaronder inductie, gas, elektrisch en zelfs de BBQ of open vuur. Dit maakt ze perfect voor zowel binnen- als buitengebruik, ideaal voor mij als liefhebber van outdoor cooking.

Een ander voordeel van deze pannenset is dat ze PFAS-vrij zijn. Dit betekent dat ik gezond kan koken zonder me zorgen te maken over schadelijke stoffen. Daarnaast hebben de pannen een ambachtelijke look en feel, waardoor ze niet alleen functioneel zijn, maar ook een mooie toevoeging zijn aan mijn keuken.

Bij de pannenset wordt ook een receptenboek meegeleverd, vol met inspiratie voor heerlijke gerechten. Daarnaast wordt in het boek stap voor stap uitgelegd hoe ik de pan moet inbranden voor het eerste gebruik, om zo een natuurlijke antiaanbaklaag te creëren. Het is belangrijk om geen olijfolie te gebruiken bij het inbranden, omdat de pan dan kan gaan plakken.

De gebruikersreviews van deze pannenset zijn overwegend positief. Veel gebruikers zijn tevreden over het feit dat ze in één klap voorzien zijn van pannen in verschillende maten voor een goede prijs. Daarnaast wordt de snelle levering geprezen. Gebruikers geven aan dat de pannen handig in gebruik zijn en dat ze blij zijn met de verschillende formaten. Ook wordt het fraaie design en de goede kwaliteit van de pannen genoemd.

Een gebruiker benadrukt ook het feit dat de pannen PFAS-vrij zijn en dat er geen angst meer is voor giftige stoffen. Een ander benoemt dat de pannen prima bakken, maar dat er wel aandacht moet worden besteed aan het inbranden van de pannen.

Al met al is de Ocina Gietijzeren Pannen Set een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar veelzijdige en duurzame pannen. Met de verschillende formaten en geschiktheid voor diverse kookmethodes kan ik met deze pannen alle kanten op. De pannen zijn van goede kwaliteit en hebben een fraai design. Het inbranden van de pannen vereist wel aandacht, maar zorgt voor een natuurlijke antiaanbaklaag. De prijs-kwaliteitverhouding van deze pannenset is uitstekend, dus ik raad het aan voor iedereen die op zoek is naar een complete en duurzame pannenset.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Koock Amsterdam® Skillet gietijzer koekenpan

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Koock Amsterdam® Skillet gietijzer koekenpan

 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en BBQ
 • list plusVormt zelf een antibaklaag na verloop van tijd
 • list plusHandvat blijft koel tijdens het koken

Nadelen Koock Amsterdam® Skillet gietijzer koekenpan

 • list plusMogelijke onregelmatigheid in de bodem van de pan

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.63
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
9
Ik ben zo dol op mijn Koock Amsterdam Skillet gietijzeren koekenpan! Deze pan is van topkwaliteit en heeft een vlakke onderkant, waardoor ik hem kan gebruiken op alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas en elektra. En weet je wat nog beter is? Ik kan hem zelfs op de barbecue en op open vuur gebruiken. Deze pan is echt veelzijdig!

Het beste van gietijzer is dat het een puur product is zonder chemische lagen. De gietijzeren pannen van Koock worden behandeld met plantaardige olie en vervolgens gebakken in een hete oven om een dun laagje te vormen dat kortstondige roest voorkomt en een dunne anti-aanbaklaag creëert. Maar weet je wat het nog beter maakt? Je kunt de pan zelf inbranden om de anti-aanbaklaag te verbeteren. Hoe vaker je de pan gebruikt, hoe beter de laag wordt. Het is geweldig, want zo heb ik nauwelijks onderhoud en kan ik vrijwel alles perfect bakken in deze pan.

De Koock Amsterdam Skillet gietijzeren koekenpan is niet geëmailleerd en wordt geleverd zonder anti-aanbaklaag. Maar maak je geen zorgen, de bedoeling is dat de pan zelf een anti-aanbaklaag vormt na verloop van tijd. Het is belangrijk om de pan goed af te drogen na gebruik. En weet je wat? De kleurverandering van de pan is normaal. Hoe zwarter de pan wordt, hoe beter de anti-aanbaklaag zal zijn. Geweldig toch?

Ik las een recensie van een gebruiker die zei dat deze pan geweldig werkt op inductie. De geleiding van het gietijzer zorgt ervoor dat de temperatuur super goed in te stellen is. Dit is echt handig, vooral omdat inductie soms lastig kan zijn om de temperatuur goed in te stellen. Maar let op, de pan is behoorlijk zwaar, dus wees voorzichtig en schuif de pan niet tijdens het koken om krassen op je inductieplaat te voorkomen.

Helaas las ik ook een recensie waarin stond dat de bodem van de pan niet perfect plat was. Dat is wel iets om in gedachten te houden bij het kopen van deze pan.

Al met al is de Koock Amsterdam Skillet gietijzeren koekenpan een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige pan die geschikt is voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en barbecue. De pan vormt zelf een anti-aanbaklaag na verloop van tijd en is gemakkelijk schoon te maken. Het handvat blijft koel tijdens het koken, wat echt een groot voordeel is. Het enige waar je op moet letten, is de mogelijke onregelmatigheid in de bodem van de pan. Maar verder is deze pan echt fantastisch!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Koock Amsterdam Skillet gietijzer koekenpan

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Koock Amsterdam Skillet gietijzer koekenpan

 • list plusLange levensduur bij goed onderhoud
 • list plusMogelijkheid om een natuurlijke anti-aanbaklaag te vormen
 • list plusGeschikt voor verschillende warmtebronnen

Nadelen Koock Amsterdam Skillet gietijzer koekenpan

 • list plusMogelijkheid van een niet-perfect platte bodem

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.56
Functionaliteit
8.38
Gebruiksgemak
9.24
Ik ben zo enthousiast om je te vertellen over de Koock Amsterdam Skillet gietijzer koekenpan! Deze pan is mijn geheime wapen in de keuken. Met zijn stevige gewicht van 3,2 kg en geen steel is hij perfect voor gebruik in de oven of onder een barbecue. En het beste van alles? Hij werkt op alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas, barbecue en open vuur. Echt een veelzijdige pan!

Wat deze pan echt onderscheidt van andere pannen is dat hij puur is, zonder chemische lagen. Na het polijsten wordt hij behandeld met plantaardige olie, waardoor er een dun laagje ontstaat om roest te voorkomen en een anti-aanbaklaag te creëren. Maar weet je wat het beste is? Je kunt de pan zelf inbranden om de anti-aanbaklaag te verbeteren. Hoe vaker je hem gebruikt, hoe beter de laag wordt. En daarna heeft de pan bijna geen onderhoud meer nodig en kan hij vrijwel alles perfect bakken.

De Koock Amsterdam Skillet gietijzer koekenpan heeft een vlakke bodem, waardoor hij stabiel staat op iedere barbecue en fornuis. Met een diameter van 32 cm aan de binnenkant en 40 cm inclusief handgrepen, en een hoogte van 4 cm, is deze pan echt de perfecte maat. En maak je geen zorgen, hij wordt geleverd met duidelijke instructies voor gebruik en onderhoud, zodat je optimaal kunt genieten van de pan en een natuurlijke anti-aanbaklaag kunt creëren.

Ik ben niet de enige die dol is op deze pan. Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden. Een gebruiker merkt op dat de pan geen geëmailleerde anti-aanbaklaag heeft, maar dat er met de tijd een natuurlijke anti-aanbaklaag ontstaat. Het is belangrijk om de pan goed af te drogen na elk gebruik.

Een andere gebruiker is blij met de pan en merkt op dat hij super werkt op inductie. Het gewicht van de pan zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de temperatuur, wat vooral handig is bij inductie. Deze gebruiker raadt echter aan om de pan niet tijdens het koken te schuiven, omdat het gewicht krassen kan veroorzaken op de inductieplaat.

Helaas heeft een gebruiker ervaren dat de bodem van de pan niet helemaal plat was en heeft de pan moeten retourneren. Dat is echt jammer.

Maar al met al is de Koock Amsterdam Skillet gietijzer koekenpan een geweldige keuze voor liefhebbers van gietijzeren pannen. Hij gaat lang mee en heeft de mogelijkheid om een natuurlijke anti-aanbaklaag te vormen. En hij is zo veelzijdig! Het enige minpuntje is de mogelijkheid van een niet-perfect platte bodem. Maar de meeste gebruikers zijn echt tevreden met de pan en raden hem aan vanwege de goede kwaliteit, het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en geniet van koken met de Koock Amsterdam Skillet gietijzer koekenpan! 👩‍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Ocina Gietijzeren pan voor BBQ

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ocina Gietijzeren pan voor BBQ

 • list plusVeelzijdig en geschikt voor verschillende warmtebronnen.
 • list plusGemaakt van onverwoestbaar gietijzer en gaat jarenlang mee.
 • list plusMeegeleverd receptenboek zorgt voor inspiratie en instructies voor het inbranden van de pan.

Nadelen Ocina Gietijzeren pan voor BBQ

 • list plusSommige gebruikers ervaren dat de pan aanbrandt, ondanks het inbranden volgens de instructies.
 • list plusPrijs wordt als te hoog ervaren in vergelijking met andere aanbieders.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
8.08
De Ocina Gietijzeren pan is echt iets voor mij! 😍 Deze veelzijdige en duurzame pan is perfect voor al mijn kookavonturen. Met een diameter van 25 cm kan ik allerlei heerlijke gerechten bereiden. En het beste van alles? Deze pan gaat veel langer mee dan een simpele koekenpan!

Wat deze pan echt geweldig maakt, is dat hij geschikt is voor alle warmtebronnen. Dus of ik nu kook op inductie, gas, elektrisch, de BBQ of een open vuur, deze pan kan het allemaal aan. Dat betekent dat ik mijn favoriete steaks kan grillen, groenten kan roosteren of zelfs een hele kip kan braden. De mogelijkheden zijn eindeloos!

En alsof dat nog niet genoeg is, krijg ik bij deze pan ook een geweldig receptenboek. Hiermee kan ik mijn culinaire talenten naar een hoger niveau tillen. In het boek staan ook stapsgewijze instructies voor het inbranden van de pan, zodat ik een natuurlijke anti-aanbaklaag kan creëren. Maar let op: tijdens het inbranden moet ik geen olijfolie gebruiken, anders gaat de pan plakken.

Natuurlijk zijn er altijd een paar mensen die minder positieve ervaringen hebben gedeeld in hun reviews. Sommige reviewers hebben de pan volgens de instructies ingebrand, maar merken toch dat deze aanbrandt. En ja, de prijs van de pan kan wat aan de hoge kant zijn in vergelijking met andere aanbieders. Maar laten we eerlijk zijn, deze negatieve ervaringen vertegenwoordigen niet iedereen.

De positieve reviews benadrukken juist dat de pan PFAS-vrij is en dat het inbranden volgens de instructies zorgt voor een geweldige anti-aanbaklaag. Daarnaast vinden gebruikers het fijn dat de pan van gietijzer gifvrij is en echt lang meegaat. De kwaliteit en het gebruiksgemak van de pan worden zeer gewaardeerd.

Kortom, de Ocina Gietijzeren pan is echt een geweldige aanwinst voor mijn keuken. Deze veelzijdige pan kan ik op verschillende warmtebronnen gebruiken, en hij gaat ook nog eens superlang mee. Het receptenboek zorgt voor inspiratie en de instructies voor het inbranden van de pan zijn een geweldige toevoeging. Dus, ondanks een paar negatieve ervaringen, ben ik ervan overtuigd dat de meeste gebruikers net zo tevreden zullen zijn als ik over de kwaliteit en het gebruiksgemak van deze pan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 november in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. GrillX Gietijzeren Pannenset 3 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GrillX Gietijzeren Pannenset 3 stuks

 • list plusVeelzijdig, geschikt voor alle warmtebronnen en multifunctioneel te gebruiken
 • list plusGemaakt van duurzaam gietijzer, zorgt voor perfecte warmtebehoud en behoudt de smaken
 • list plusBijgeleverde siliconen handvaten zorgen voor comfortabel en veilig koken

Nadelen GrillX Gietijzeren Pannenset 3 stuks

 • list plusDe siliconen hoes voor het handvat van het kleinste pannetje lijkt iets ruim te zijn

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.72
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.63
Recensie: GrillX Gietijzeren Pannenset

Als enthousiaste kok was ik op zoek naar een veelzijdige en duurzame pannenset, en ik moet zeggen dat ik de perfecte match heb gevonden in de GrillX Gietijzeren Pannenset. Deze set van 3 pannen biedt alles wat ik nodig heb voor al mijn culinaire avonturen.

Een van de belangrijkste redenen waarom ik voor deze pannenset heb gekozen, is het onverwoestbare materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Gietijzer staat bekend om zijn duurzaamheid en warmtebehoud, waardoor je eten perfect gaar wordt en de smaken hun volle glorie behouden. Bovendien zijn deze pannen geschikt voor alle warmtebronnen, of je nu op gas, elektrisch, inductie, keramisch, in de oven, op halogeen of zelfs op de BBQ wilt koken. Met deze pannenset heb je nooit beperkingen in je keuken.

Wat deze pannenset echt onderscheidt, is de bijgeleverde siliconen handvaten. Deze zorgen ervoor dat je comfortabel kunt koken zonder je handen te branden. Het is geweldig om te zien dat de fabrikant aan alles heeft gedacht om het kookproces zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken.

Deze set is ook multifunctioneel te gebruiken, waardoor je een breed scala aan kooktechnieken kunt verkennen. Of je nu een snelle maaltijd wilt bereiden in de kleine pan van 16 cm of een uitgebreid diner wilt koken in de grote pan van 26 cm, deze pannen maken het mogelijk. Bovendien zijn ze eenvoudig schoon te maken. Spoel de pan gewoon af met heet water om voedselresten te verwijderen en gebruik indien nodig een beetje zout om hardnekkig vuil weg te schrobben. Houd er wel rekening mee dat de pannen niet geschikt zijn voor de vaatwasser.

De gebruikersreviews bevestigen mijn positieve ervaring met deze pannenset. Mensen zijn lovend over de goede kwaliteit en de snelle levering. Een andere gebruiker merkte op dat de pannen goed presteren op inductie en dat het inbranden voor het eerste gebruik eenvoudig is. Ook werd opgemerkt dat de siliconen hoes voor het handvat van het kleinste pannetje iets ruim is, maar dit lijkt geen groot probleem te zijn.

Als ik naar de sterke punten van de GrillX Gietijzeren Pannenset kijk, valt de veelzijdigheid op. Geschikt voor alle warmtebronnen en multifunctioneel te gebruiken, biedt deze set alles wat een culinaire avonturier nodig heeft. Daarnaast is de duurzaamheid van het gietijzer een groot pluspunt, evenals de bijgeleverde siliconen handvaten die zorgen voor comfortabel koken.

Een potentieel nadeel van deze set zou kunnen zijn dat de siliconen hoes voor het handvat van het kleinste pannetje iets ruim lijkt te zijn. Dit kan enige ongemak veroorzaken, maar het lijkt geen groot probleem te zijn gezien de positieve gebruikerservaringen.

Al met al ben ik zeer tevreden met de GrillX Gietijzeren Pannenset. Het is een complete en onverwoestbare kookoplossing die mijn culinaire avonturen naar een hoger niveau tilt. Als je op zoek bent naar een veelzijdige en duurzame pannenset, kan ik deze set zeker aanbevelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

7. Ocina Gietijzeren pan voor BBQ

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ocina Gietijzeren pan voor BBQ

 • list plusDuurzaam en veelzijdig
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen
 • list plusAmbachtelijke uitstraling

Nadelen Ocina Gietijzeren pan voor BBQ

 • list plusInbranden vereist zorg en aandacht

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.71
Gebruiksgemak
8.17
De Ocina Gietijzeren pan is een fantastische aanwinst voor mijn keuken. Deze pan is niet zomaar een koekenpan, het is een veelzijdige braadpan en skillet in één. Met een diameter van 30,5 cm is deze pan ideaal voor het bereiden van allerlei gerechten en kan zelfs dienen als serveerschaal.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze pan is zijn onverwoestbaarheid. Hij gaat jarenlang mee, in tegenstelling tot een gewone koekenpan. Bovendien is de pan geschikt voor alle kookmethodes, zoals inductie, gas, elektrisch, BBQ en open vuur. Dit maakt hem perfect voor liefhebbers van outdoor cooking.

Wat deze pan echt bijzonder maakt, is zijn ambachtelijke look en feel. Het gietijzer geeft de pan een robuuste uitstraling en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling tijdens het koken. Dit zorgt voor perfecte resultaten bij het grillen van steaks, roosteren van groenten of braden van een hele kip.

Bij de pan krijg ik ook een receptenboekje, vol inspiratie voor heerlijke gerechten. Daarnaast wordt stap voor stap uitgelegd hoe ik de pan moet inbranden voor het eerste gebruik, om een natuurlijke antiaanbaklaag te creëren. Let op dat je geen olijfolie gebruikt tijdens het inbranden, omdat de pan hierdoor kan gaan plakken.

De gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze pan. Ik ben blij met het mooie design en vind het handig dat ik de pan direct op tafel kan zetten. Hij is robuust en kwalitatief hoogwaardig. Hoewel sommige reviews aangeven dat er geen hittehandschoen bij zit, ben ik zeer tevreden.

Al met al is de Ocina Gietijzeren pan een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en veelzijdige kookpan. Met zijn ambachtelijke uitstraling, gebruiksgemak en geschiktheid voor alle warmtebronnen, is deze pan een aanwinst voor elke keuken. Hij presteert goed op alle essentiële gebieden, zoals kwaliteit, gebruiksgemak en design. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om op te merken dat het inbranden van de pan enige zorg en aandacht vereist. Maar met de juiste instructies en geduld zal dit resulteren in een uitstekende antiaanbaklaag. Kortom, de Ocina Gietijzeren pan biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is een must-have voor elke kookliefhebber.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

8. VAIVE Gietijzeren Pan Hapjespan Koekenpan

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VAIVE Gietijzeren Pan Hapjespan Koekenpan

 • list plusDuurzaam en onverwoestbaar
 • list plusGelijkmatige warmteverdeling voor perfecte gaarresultaten
 • list plusGezonde en veilige anti-aanbaklaag

Nadelen VAIVE Gietijzeren Pan Hapjespan Koekenpan

 • list plusInbranden van de pannen kan als gedoe worden ervaren

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.94
Functionaliteit
7.72
Gebruiksgemak
7.08
De VAIVE Gietijzeren Pan is dé perfecte pannenset voor kookliefhebbers zoals ik. Met drie verschillende formaten - 16, 20 en 26 cm - heb ik altijd de juiste pan bij de hand voor elk gerecht. Wat deze pannen echt geweldig maakt, is dat ze geschikt zijn voor alle warmtebronnen, zelfs de BBQ 🍳. Je kunt ze dus gebruiken in elke keuken of buitenkeuken.

Een van de beste eigenschappen van de VAIVE Gietijzeren Pan is dat ze bijna onverwoestbaar zijn. Gemaakt van hoogwaardig gietijzer gaan deze pannen generaties lang mee. Ze zijn super duurzaam en kunnen hoge temperaturen aan, perfect voor alles van zachtjes sudderen tot krachtig braden.

Wat ik ook geweldig vind aan deze pannen is de gelijkmatige warmteverdeling. Het gietijzer zorgt ervoor dat de warmte perfect verdeeld wordt, waardoor mijn eten altijd gelijkmatig gaar wordt en de smaken optimaal behouden blijven. Of ik nu een knapperig braadstuk wil maken of een heerlijk gestoofd gerecht, deze pannen zijn perfect voor elke kooktechniek.

De pannen zijn ook ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Ze hebben handige schenktuiten waardoor ik mijn gerechten gemakkelijk kan serveren zonder te morsen. De hittebestendige handvatten zorgen ervoor dat ik de pannen veilig kan vasthouden, zelfs als ze heet zijn. Het hanteren van de pannen is dus super gemakkelijk en veilig.

Een ander groot voordeel van de VAIVE Gietijzeren Pan is de natuurlijke anti-aanbaklaag. In tegenstelling tot pannen met chemische anti-aanbaklagen, kun je deze pannen zelf inbranden met natuurlijke ingrediënten. Zo hoef ik me geen zorgen te maken dat er schadelijke stoffen in mijn eten terechtkomen. Gezonder en veiliger koken dus!

Gebruikers zijn ook enthousiast over deze pannenset. Ze prijzen de goede kwaliteit, het handige gebruik en het mooie design. Bovendien vinden ze het verrassend dat de pannen licht zijn en de keuze in formaten perfect is voor elk gerecht. De extra hittebestendige handvatten worden ook als positief ervaren.

Het inbrandproces kan voor sommige mensen misschien wat gedoe zijn, maar het is eigenlijk een eenmalige investering. Daarna kun je de rest van je leven genieten van deze geweldige pannen.

Al met al is de VAIVE Gietijzeren Pan een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar duurzame en veelzijdige pannen. Met hun onverwoestbaarheid, gelijkmatige warmteverdeling en natuurlijke anti-aanbaklaag bieden ze een geweldige kookervaring. Dus ja, het inbranden kost wat tijd, maar de voordelen op de lange termijn zijn absoluut de moeite waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set

 • list plusZware kwaliteit gietijzeren constructie, waardoor de pannen een leven lang meegaan
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas en elektra
 • list plusVlakke bodem zorgt voor stabiele en gelijkmatige warmteverdeling

Nadelen Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set

 • list plusNegatieve review zonder specifieke redenen

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.55
Functionaliteit
7.56
Gebruiksgemak
6.79
Als je net zo dol bent op gietijzeren pannen als ik, dan is de Nuovva Gietijzer - Skillet Braadpan set een absolute must-have. Met deze set krijg je niet één, niet twee, maar drie verschillende formaten koekenpannen (15cm, 20cm en 25cm), zodat je voor elke gelegenheid de perfecte pan hebt.

Wat deze pannen echt bijzonder maakt, is de zware kwaliteit gietijzeren constructie. Deze pannen gaan een leven lang mee, als je ze tenminste goed onderhoudt. Het gietijzer is puur en vrij van chemische lagen, waardoor de pannen duurzaam en van hoge kwaliteit zijn. Bovendien zijn ze geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas en elektra. Je kunt ze zelfs gebruiken op de barbecue of boven een knisperend kampvuur. Met deze pannen ben je dus niet beperkt tot alleen binnen koken.

Een ander voordeel is de vlakke bodem van deze pannen. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en krijg je perfect gebakken gerechten. Bovendien zijn de pannen al voorbehandeld met plantaardige olie en worden ze geleverd met duidelijke instructies voor gebruik en onderhoud. Zo kun je zelf een natuurlijke anti-aanbaklaag creëren en de levensduur van de pannen verlengen.

De gebruikersreviews van deze pannen zijn over het algemeen positief. Mensen zijn enthousiast over de goede kwaliteit en de scherpe prijs van de pannen. Ze vinden het ook fijn dat de pannen comfortabel in de hand liggen. Hoewel er een negatieve review is waarin de pannen als slecht worden beoordeeld, worden er geen specifieke redenen genoemd voor deze beoordeling.

Al met al is de Nuovva Gietijzer - Skillet Braadpan set een fantastische keuze voor liefhebbers van gietijzeren pannen. De zware kwaliteit, vlakke bodem en geschiktheid voor alle warmtebronnen maken deze pannen veelzijdig en duurzaam. De positieve gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze pannen. Of je nu binnen in de keuken kookt of buiten op de barbecue, met deze pannen kun je in een mum van tijd de meest heerlijke gerechten op tafel zetten. 🍳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Nuovva Cast Iron Skillet /

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nuovva Cast Iron Skillet /

 • list plusEen grote pan met voldoende ruimte om heerlijke gerechten in te bereiden.
 • list plusGeschikt voor gebruik op de BBQ, waardoor je meer kookmogelijkheden hebt.
 • list plusHandig in gebruik en van goede kwaliteit.

Nadelen Nuovva Cast Iron Skillet /

 • list plusGietijzeren pannen zijn over het algemeen zwaarder en vereisen meer onderhoud.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.71
Functionaliteit
6.99
Gebruiksgemak
7.68
De Nuovva Gietijzeren Pan - 32cm is echt een topper! Deze geweldige pan is niet alleen super groot, maar ook multifunctioneel. Hij is perfect om heerlijke gerechten in te bereiden en je kunt hem zelfs op de BBQ gebruiken.

Deze gietijzeren pan is van topkwaliteit en makkelijk in gebruik. De gebruikersreviews zijn er lovend over. Hij wordt snel geleverd en voldoet aan alle verwachtingen. Het gietijzer is al voorbereid voor gebruik, dus je kunt meteen aan de slag met het maken van de meest smaakvolle gerechten.

Een van de voordelen van deze pan is dat je er perfecte resultaten mee behaalt op een rocketstove. Ideaal voor buitenkoken en kampeeravonturen dus! Ook op de BBQ kun je deze pan prima gebruiken, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt om te experimenteren in de keuken.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat gietijzeren pannen over het algemeen wat zwaarder zijn en meer onderhoud nodig hebben dan een gewone anti-aanbakpan. Het is belangrijk om de pan goed in te branden en regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat hij in topconditie blijft.

Al met al is de Nuovva Gietijzeren Pan - 32cm een absolute aanrader voor liefhebbers van gietijzeren pannen. Hij is van topkwaliteit, makkelijk in gebruik en biedt eindeloze mogelijkheden om de meest heerlijke gerechten te bereiden. Of je nu binnen of buiten kookt, deze pan is een geweldige toevoeging aan je keuken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gietijzeren koekenpannen. Er zijn namelijk 1409 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!