Wat is de beste Gietijzeren koekenpan van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het kopen van een goede Gietijzeren koekenpan is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Gietijzeren koekenpan van 2024? Na het onderzoeken van 1409 Gietijzeren koekenpannen kwam de Ocina Gietijzeren Pannen Set voor als beste uit onze Gietijzeren koekenpan-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Gietijzeren koekenpannen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Gietijzeren koekenpannen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Gietijzeren koekenpan-koopgids? Lees dan verder!

Onze Gietijzeren koekenpan selectie

De top 10 beste Gietijzeren koekenpannen

1Score: 9.8
Ocina Gietijzeren Pannen Set voor
Ocina Gietijzeren Pannen Set voor
Ocina
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Ocina Gietijzeren pan voor BBQ
Ocina Gietijzeren pan voor BBQ
Ocina
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Belluci Ø28cm Gietijzeren Braadpan
Belluci Ø28cm Gietijzeren Braadpan
Belluci
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Belluci Ø26cm Gietijzeren pan
Belluci Ø26cm Gietijzeren pan
Belluci
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Koock Amsterdam® Skillet gietijzer koekenpan
Koock Amsterdam® Skillet gietijzer koekenpan
Koock Amsterdam
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Ocina Gietijzeren pan voor BBQ
Ocina Gietijzeren pan voor BBQ
Ocina
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set
Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set
Nuovva
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
GrillX Gietijzeren Pannenset 3 stuks
GrillX Gietijzeren Pannenset 3 stuks
GrillX
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Le Creuset Ronde skillet 26cm
Le Creuset Ronde skillet 26cm
Le Creuset
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan
Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan
Valhal Outdoor
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gietijzeren Koekenpan Koopgids

Als je op zoek bent naar een duurzame en gezonde kookoptie, dan is de beste gietijzeren koekenpan dé oplossing! Deze pannen zijn gemaakt van hoogwaardig gietijzer, waardoor ze lang meegaan en een natuurlijke anti-aanbaklaag hebben die het voedsel gelijkmatig gaart en gezonder bereidt.

Aankoopcriteria

Bij een gietijzeren pan is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Ten eerste, let op het gewicht van de pan - gietijzeren pannen zijn vaak zwaarder dan andere soorten pannen. Zorg er daarom voor dat je een pan kiest die gemakkelijk te hanteren is. 

Ten tweede, let op de grootte van de pan - kies een pan die geschikt is voor de grootte van je kookplaat en de hoeveelheid voedsel die je wilt bereiden. Ten derde, controleer of de pan is voorzien van een goede anti-aanbaklaag en of deze makkelijk schoon te maken is. 

En ten slotte, let op hetmateriaal van het handvat - zorg ervoor dat het handvat niet te heet wordt tijdens het koken en gemakkelijk vast te houden is.

Hoe bak je in een gietijzeren koekenpan?

Bakken in een gietijzeren pan is heel eenvoudig en geeft vaak de beste resultaten! Hier zijn enkele stappen om te volgen:

 1. Seizoen de pan: als je een nieuwe gietijzeren pan hebt, moet je deze eerst inbranden voordat je gaat bakken. Dit zorgt voor een natuurlijke anti-aanbaklaag. Wrijf de binnenkant van de pan in met een dun laagje olie en bak de pan ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.
 2. Verwarm de pan voor: zet de pan op het vuur en verwarm hem op middelhoog vuur voordat je er voedsel in doet. Dit zorgt ervoor dat de pan gelijkmatig verwarmd wordt en je voedsel gelijkmatig zal koken.
 3. Gebruik de juiste olie: voeg een kleine hoeveelheid olie toe aan de pan en verdeel deze gelijkmatig over de bodem. Kies een olie met een hoog rookpunt, zoals zonnebloemolie of arachideolie, om te voorkomen dat de olie verbrandt.
 4. Bereid je eten: bereid nu je ten volgens de aanwijzingen. 

Bakken in een gietijzeren pan is gemakkelijk en leidt tot heerlijke, smaakvolle gerechten. Zorg ervoor dat je de pan na gebruik goed schoonmaakt en weer opnieuw invet, zodat de pan in topconditie blijft.

 

Onderhoud van een gietijzeren koekenpan

Het onderhoud van een gietijzeren koekenpan is van groot belang om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft en je er lang van blijft genieten. Om een gietijzeren koekenpan in topconditie te houden, zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet nemen.

Ten eerste moet je de pan goed inbranden. Dit is een proces waarbij je een natuurlijke anti-aanbaklaag creëert. Wrijf de binnenkant van de pan in met een dun laagje olie en bak de pan ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 200 graden. Herhaal dit proces af en toe om de anti-aanbaklaag te behouden.

Reinig de pan na elk gebruik. Gebruik een zachte borstel om voedselresten te verwijderen. Gebruik geen zeep, aangezien dit de natuurlijke anti-aanbaklaag aantast. Als er hardnekkige resten zijn, is het een optie om een beetje baking soda te gebruiken om de pan schoon te maken.

Droog de pan altijd goed af na het wassen. Dit voorkomt roestvorming. Gebruik een handdoek om de pan af te drogen en zet hem vervolgens op een koele en droge plaats.

Bewaar de pan op de juiste manier. Plaats de pan nooit in de vaatwasser en laat er ook geen water in staan. Ook dit tast de natuurlijke anti-aanbaklaag aan. Bewaar de pan op een droge en goed geventileerde plaats om roestvorming te voorkomen.

Onderhoud de pan regelmatig om hem in topconditie te houden. Geef je gietijzeren koekenpan bijvoorbeeld regelmatig wat aandacht door hem opnieuw in te vetten als de anti-aanbaklaag begint te verdwijnen.

Levensduur van een gietijzeren koekenpan

Een gietijzeren pan kan, mits goed onderhouden,een leven lang meegaan en zelfs van generatie op generatie worden doorgegeven. 

Gietijzer is een zeerduurzaam materiaal en beschadigt, in tegenstelling tot veel andere materialen, niet gemakkelijk. 

Door regelmatig onderhoud, zoals het inbranden van de pan en het vermijden van agressieve reinigingsmiddelen, kan een gietijzeren pan tientallen jaren meegaan en blijft deze van hoge kwaliteit. 

Het is dan ook niet ongebruikelijk om gietijzeren pannen te vinden die tientallen jaren oud zijn en nog steeds in uitstekende staat verkeren.

Wat mag niet in een gietijzeren koekenpan?

Er zijn enkele dingen waarvan het beter is om het niet in een gietijzeren koekenpan te doen om te voorkomen dat de pan beschadigd raakt.

Ten eerste is het belangrijk om geen agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken bij het schoonmaken van de pan, zoals staalwol of schuurmiddelen. 

Ten tweede is het beter om de pan niet te gebruiken om zure voedingsmiddelen te bereiden, zoals tomaten of citrusvruchten. Zuur voedsel kan de pan aantasten en zorgen voor een metalen smaak in het voedsel.

Ten slotte is het belangrijk om geen water in de pan te laten staan of de pan in water te laten weken. Dit kan roestvorming veroorzaken en de anti-aanbaklaag van de pan aantasten.

Door deze richtlijnen te volgen, houd je je gietijzeren koekenpan in topconditie en zorg je ervoor dat deze lang meegaat en blijft presteren zoals het hoort.

Is gietijzer PFAS vrij?

Gietijzeren pannen zijn PFAS-vrij. PFAS is een afkorting voor poly- en perfluoralkylstoffen, een groep chemische stoffen die vaak worden gebruikt in de productie van anti-aanbaklagen in pannen en andere huishoudelijke artikelen.

Gietijzeren pannen hebben geen anti-aanbaklaag die deze stoffen bevat, omdat het materiaal van gietijzer van nature al een goede anti-aanbaklaag heeft. Daarom zijn gietijzeren pannen PFAS-vrij eneen veilige keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en duurzame kookoptie.

Is koken in een gietijzeren koekenpan gezond?

Koken in een gietijzeren koekenpan is gezond en heeft zelfs enkele voordelen voor de gezondheid. Gietijzeren pannen zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal, dat geen giftige stoffen of chemicaliën bevat die in het voedsel terecht kunnen komen.

Bovendien kan het koken in een gietijzeren koekenpan helpen om ijzer aan de voeding toe te voegen, omdat het materiaal van de pan kleine hoeveelheden ijzer afgeeft aan het voedsel tijdens het koken. Dit is met name nuttig voor mensen met bloedarmoede of een laag ijzergehalte.

Een ander voordeel van koken in een gietijzeren koekenpan is dat het de temperatuur goed vasthoudt en gelijkmatig verdeelt, waardoor je het voedsel gelijkmatiger bakt

Bovendien helpt het gebruik van een gietijzeren koekenpan mogelijk om energie te besparen, omdat het materiaal de warmte vasthoudt en geleidelijk afgeeft, waardoor er minder energie nodig is om het voedsel te bereiden.

Bovenstaande geldt allemaal zolang je de pan juist gebruikt en goed onderhoudt. 

hero illustration

Hoe testen we Gietijzeren koekenpannen?

Om de beste Gietijzeren koekenpan te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Gietijzeren koekenpan-test hebben we 1409 Gietijzeren koekenpannen vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Gietijzeren koekenpan-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Gietijzeren koekenpan-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Gietijzeren koekenpan-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Gietijzeren koekenpan in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1409 Gietijzeren koekenpannen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Gietijzeren koekenpannen op een rij

1. Ocina Gietijzeren Pannen Set voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ocina Gietijzeren Pannen Set voor

 • list plusGemaakt van onverwoestbaar gietijzer, gaat lang mee en is bestand tegen intensief gebruik.
 • list plusGeschikt voor alle kookmethodes, inclusief inductie, gas, elektrisch, BBQ en open vuur.
 • list plusPFAS-vrij, waardoor gezond koken zonder schadelijke stoffen mogelijk is.

Nadelen Ocina Gietijzeren Pannen Set voor

 • list plusHet inbranden van de pannen vereist aandacht.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.86
Functionaliteit
9.97
Gebruiksgemak
9.6
De Ocina Gietijzeren Pannen Set is mijn perfecte keuze als ik op zoek ben naar een veelzijdige gietijzeren pan. Deze set bestaat uit drie pannen in verschillende maten, dus ik heb altijd de juiste pan bij de hand voor ieder gerecht. Met een diameter van 16cm, 19.5cm en 25cm is er altijd een pan die perfect past bij de hoeveelheid voedsel die ik wil bereiden.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze pannen is dat ze gemaakt zijn van onverwoestbaar gietijzer. Dit betekent dat ze een leven lang meegaan en bestand zijn tegen intensief gebruik. Daarnaast zijn de pannen geschikt voor alle kookmethodes, waaronder inductie, gas, elektrisch en zelfs de BBQ of open vuur. Dit maakt ze perfect voor zowel binnen- als buitengebruik, ideaal voor mij als liefhebber van outdoor cooking.

Een ander voordeel van deze pannenset is dat ze PFAS-vrij zijn. Dit betekent dat ik gezond kan koken zonder me zorgen te maken over schadelijke stoffen. Daarnaast hebben de pannen een ambachtelijke look en feel, waardoor ze niet alleen functioneel zijn, maar ook een mooie toevoeging zijn aan mijn keuken.

Bij de pannenset wordt ook een receptenboek meegeleverd, vol met inspiratie voor heerlijke gerechten. Daarnaast wordt in het boek stap voor stap uitgelegd hoe ik de pan moet inbranden voor het eerste gebruik, om zo een natuurlijke antiaanbaklaag te creëren. Het is belangrijk om geen olijfolie te gebruiken bij het inbranden, omdat de pan dan kan gaan plakken.

De gebruikersreviews van deze pannenset zijn overwegend positief. Veel gebruikers zijn tevreden over het feit dat ze in één klap voorzien zijn van pannen in verschillende maten voor een goede prijs. Daarnaast wordt de snelle levering geprezen. Gebruikers geven aan dat de pannen handig in gebruik zijn en dat ze blij zijn met de verschillende formaten. Ook wordt het fraaie design en de goede kwaliteit van de pannen genoemd.

Een gebruiker benadrukt ook het feit dat de pannen PFAS-vrij zijn en dat er geen angst meer is voor giftige stoffen. Een ander benoemt dat de pannen prima bakken, maar dat er wel aandacht moet worden besteed aan het inbranden van de pannen.

Al met al is de Ocina Gietijzeren Pannen Set een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar veelzijdige en duurzame pannen. Met de verschillende formaten en geschiktheid voor diverse kookmethodes kan ik met deze pannen alle kanten op. De pannen zijn van goede kwaliteit en hebben een fraai design. Het inbranden van de pannen vereist wel aandacht, maar zorgt voor een natuurlijke antiaanbaklaag. De prijs-kwaliteitverhouding van deze pannenset is uitstekend, dus ik raad het aan voor iedereen die op zoek is naar een complete en duurzame pannenset.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Ocina Gietijzeren pan voor BBQ

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ocina Gietijzeren pan voor BBQ

 • list plusDuurzaam en veelzijdig
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen
 • list plusAmbachtelijke uitstraling

Nadelen Ocina Gietijzeren pan voor BBQ

 • list plusInbranden vereist zorg en aandacht

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.59
Functionaliteit
9.88
Gebruiksgemak
8.98
De Ocina Gietijzeren pan is een fantastische aanwinst voor mijn keuken. Deze pan is niet zomaar een koekenpan, het is een veelzijdige braadpan en skillet in één. Met een diameter van 30,5 cm is deze pan ideaal voor het bereiden van allerlei gerechten en kan zelfs dienen als serveerschaal.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze pan is zijn onverwoestbaarheid. Hij gaat jarenlang mee, in tegenstelling tot een gewone koekenpan. Bovendien is de pan geschikt voor alle kookmethodes, zoals inductie, gas, elektrisch, BBQ en open vuur. Dit maakt hem perfect voor liefhebbers van outdoor cooking.

Wat deze pan echt bijzonder maakt, is zijn ambachtelijke look en feel. Het gietijzer geeft de pan een robuuste uitstraling en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling tijdens het koken. Dit zorgt voor perfecte resultaten bij het grillen van steaks, roosteren van groenten of braden van een hele kip.

Bij de pan krijg ik ook een receptenboekje, vol inspiratie voor heerlijke gerechten. Daarnaast wordt stap voor stap uitgelegd hoe ik de pan moet inbranden voor het eerste gebruik, om een natuurlijke antiaanbaklaag te creëren. Let op dat je geen olijfolie gebruikt tijdens het inbranden, omdat de pan hierdoor kan gaan plakken.

De gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze pan. Ik ben blij met het mooie design en vind het handig dat ik de pan direct op tafel kan zetten. Hij is robuust en kwalitatief hoogwaardig. Hoewel sommige reviews aangeven dat er geen hittehandschoen bij zit, ben ik zeer tevreden.

Al met al is de Ocina Gietijzeren pan een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en veelzijdige kookpan. Met zijn ambachtelijke uitstraling, gebruiksgemak en geschiktheid voor alle warmtebronnen, is deze pan een aanwinst voor elke keuken. Hij presteert goed op alle essentiële gebieden, zoals kwaliteit, gebruiksgemak en design. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om op te merken dat het inbranden van de pan enige zorg en aandacht vereist. Maar met de juiste instructies en geduld zal dit resulteren in een uitstekende antiaanbaklaag. Kortom, de Ocina Gietijzeren pan biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is een must-have voor elke kookliefhebber.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Belluci Ø28cm Gietijzeren Braadpan

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Belluci Ø28cm Gietijzeren Braadpan

 • list plusHoogwaardige gietijzeren constructie en uitstekende warmtegeleiding
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie
 • list plusUnieke binnenkant van de deksel zorgt voor mals vlees en rijke smaken

Nadelen Belluci Ø28cm Gietijzeren Braadpan

 • list plusAfwassen in de vaatwasser op lange termijn wordt afgeraden
 • list plusVoorzichtig behandelen om krassen te voorkomen
 • list plusGebruik van Belluci inductiebeschermers en pannenbeschermers wordt aanbevolen

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.11
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
9.04
Als kookliefhebber is de Belluci Ø28cm Gietijzeren Braadpan mijn geheime wapen in de keuken. Met zijn hoogwaardige gietijzeren constructie en uitstekende warmtegeleiding, biedt deze klassieke zwarte braadpan een ongeëvenaarde kookervaring. De sterke emaille laag aan de binnenkant zorgt voor duurzaamheid, terwijl de roestvrijstalen knop het mogelijk maakt om de pan in de oven te gebruiken, tot temperaturen van 300°C.

Wat deze braadpan echt bijzonder maakt, is de unieke binnenkant van de deksel. De puntjes zorgen ervoor dat stoom wordt omgezet in druppels condens, die zachtjes op het gerecht neerdalen, waardoor uitdroging wordt voorkomen. Dit resulteert in gerechten van hoge kwaliteit, met mals vlees en rijke smaken. 🍲

De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, waaronder elektrisch, gas, halogeen, inductie en keramisch, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elke keuken. Bovendien is de pan 100% PFAS & PFOA vrij, waardoor je op een gezonde manier kunt koken zonder schadelijke chemicaliën. De uitstekende warmtegeleiding en het vermogen om warmte goed vast te houden maken het ook mogelijk om energiezuinig te koken.

Het gladde oppervlak van de pan maakt het schoonmaken eenvoudig, hoewel het afwassen in de vaatwasser op lange termijn wordt afgeraden. Het is belangrijk om de pan altijd tillend te verplaatsen om krassen te voorkomen, en het gebruik van Belluci inductiebeschermers en pannenbeschermers wordt aanbevolen om de pan en kookplaat te beschermen.

Bovendien draagt Belluci bij aan de gemeenschap door bij elke review een bedrag aan de voedselbank te doneren. Dit toont hun toewijding om kookplezier toegankelijk te maken voor iedereen, terwijl ze tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het ondersteunen van degenen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Al met al is de Belluci Ø28cm Gietijzeren Braadpan een uitstekende keuze voor kookliefhebbers die streven naar hoogwaardige kookprestaties en veelzijdigheid in de keuken. Met zijn unieke kenmerken, hoogwaardige materialen en aandacht voor kwaliteit, is deze braadpan een onmisbaar item voor elke culinaire enthousiasteling.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

4. Belluci Ø26cm Gietijzeren pan

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Belluci Ø26cm Gietijzeren pan

 • list plusVeelzijdig in gebruik voor diverse gerechten en kan in de oven worden gebruikt.
 • list plusBehoudt warmte voor gelijkmatig bakken en bruinen van voedsel.
 • list plusEnergiebesparend door het vermogen om een constante lage temperatuur te behouden.
 • list plusOntwikkelt met de tijd een natuurlijke anti-aanbaklaag voor betere prestaties.
 • list plusMerk doneert bij elke review een bedrag aan de voedselbank, wat getuigt van sociale verantwoordelijkheid.

Nadelen Belluci Ø26cm Gietijzeren pan

 • list plusHet gewicht kan een beperking zijn, vooral bij dagelijks gebruik.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.55
Functionaliteit
9.17
Gebruiksgemak
8.77
Als kookliefhebber kan ik niet zonder mijn Belluci gietijzeren pan. Met zijn veelzijdigheid en duurzaamheid is het de perfecte toevoeging aan mijn keuken. Deze pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en BBQ, en is gemaakt van 100% natuurlijke materialen, wat betekent dat ik gezond en veilig kan koken zonder schadelijke anti-aanbaklaag.

Wat ik echt waardeer aan deze pan is de licht geëmailleerde binnenkant, die voorkomt dat voedsel aan de bodem blijft plakken. En het beste is dat het bij goed onderhoud een leven lang meegaat. Ik kan er een breed scala aan gerechten mee bereiden, van brood en pizza tot cake en taart. En het behoudt warmte, waardoor mijn voedsel gelijkmatig kan bakken en bruinen.

Een ander groot voordeel is dat de pan een constante lage temperatuur kan behouden, wat betekent dat ik energie kan besparen tijdens het koken. En na verloop van tijd ontwikkelt de pan een natuurlijke anti-aanbaklaag, waardoor hij steeds beter presteert.

Wat ik echt bewonder aan Belluci is hun passie voor koken en hun sociale verantwoordelijkheid. Het merk doneert bij elke review een bedrag aan de voedselbank, wat bijdraagt aan het toegankelijk maken van heerlijke maaltijden voor iedereen.

Het enige mogelijke nadeel is het gewicht van de pan, vooral bij dagelijks gebruik. Maar ik waardeer het gewicht juist omdat het bijdraagt aan de duurzaamheid en warmtebehoudende eigenschappen van de pan.

Al met al kan ik zeggen dat de Belluci gietijzeren pan mijn verwachtingen overtreft en zorgt voor een ongeëvenaarde kookervaring. Als kookliefhebber kan ik deze veelzijdige, duurzame en veilige kookpan zeker aanbevelen. 🍳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Koock Amsterdam® Skillet gietijzer koekenpan

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Koock Amsterdam® Skillet gietijzer koekenpan

 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en BBQ
 • list plusVormt zelf een antibaklaag na verloop van tijd
 • list plusHandvat blijft koel tijdens het koken

Nadelen Koock Amsterdam® Skillet gietijzer koekenpan

 • list plusMogelijke onregelmatigheid in de bodem van de pan

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.26
Functionaliteit
8.17
Gebruiksgemak
9.07
Ik ben zo dol op mijn Koock Amsterdam Skillet gietijzeren koekenpan! Deze pan is van topkwaliteit en heeft een vlakke onderkant, waardoor ik hem kan gebruiken op alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas en elektra. En weet je wat nog beter is? Ik kan hem zelfs op de barbecue en op open vuur gebruiken. Deze pan is echt veelzijdig!

Het beste van gietijzer is dat het een puur product is zonder chemische lagen. De gietijzeren pannen van Koock worden behandeld met plantaardige olie en vervolgens gebakken in een hete oven om een dun laagje te vormen dat kortstondige roest voorkomt en een dunne anti-aanbaklaag creëert. Maar weet je wat het nog beter maakt? Je kunt de pan zelf inbranden om de anti-aanbaklaag te verbeteren. Hoe vaker je de pan gebruikt, hoe beter de laag wordt. Het is geweldig, want zo heb ik nauwelijks onderhoud en kan ik vrijwel alles perfect bakken in deze pan.

De Koock Amsterdam Skillet gietijzeren koekenpan is niet geëmailleerd en wordt geleverd zonder anti-aanbaklaag. Maar maak je geen zorgen, de bedoeling is dat de pan zelf een anti-aanbaklaag vormt na verloop van tijd. Het is belangrijk om de pan goed af te drogen na gebruik. En weet je wat? De kleurverandering van de pan is normaal. Hoe zwarter de pan wordt, hoe beter de anti-aanbaklaag zal zijn. Geweldig toch?

Ik las een recensie van een gebruiker die zei dat deze pan geweldig werkt op inductie. De geleiding van het gietijzer zorgt ervoor dat de temperatuur super goed in te stellen is. Dit is echt handig, vooral omdat inductie soms lastig kan zijn om de temperatuur goed in te stellen. Maar let op, de pan is behoorlijk zwaar, dus wees voorzichtig en schuif de pan niet tijdens het koken om krassen op je inductieplaat te voorkomen.

Helaas las ik ook een recensie waarin stond dat de bodem van de pan niet perfect plat was. Dat is wel iets om in gedachten te houden bij het kopen van deze pan.

Al met al is de Koock Amsterdam Skillet gietijzeren koekenpan een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige pan die geschikt is voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en barbecue. De pan vormt zelf een anti-aanbaklaag na verloop van tijd en is gemakkelijk schoon te maken. Het handvat blijft koel tijdens het koken, wat echt een groot voordeel is. Het enige waar je op moet letten, is de mogelijke onregelmatigheid in de bodem van de pan. Maar verder is deze pan echt fantastisch!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Ocina Gietijzeren pan voor BBQ

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ocina Gietijzeren pan voor BBQ

 • list plusVeelzijdig en geschikt voor verschillende warmtebronnen.
 • list plusGemaakt van onverwoestbaar gietijzer en gaat jarenlang mee.
 • list plusMeegeleverd receptenboek zorgt voor inspiratie en instructies voor het inbranden van de pan.

Nadelen Ocina Gietijzeren pan voor BBQ

 • list plusSommige gebruikers ervaren dat de pan aanbrandt, ondanks het inbranden volgens de instructies.
 • list plusPrijs wordt als te hoog ervaren in vergelijking met andere aanbieders.

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.09
Gebruiksgemak
8.82
De Ocina Gietijzeren pan is echt iets voor mij! 😍 Deze veelzijdige en duurzame pan is perfect voor al mijn kookavonturen. Met een diameter van 25 cm kan ik allerlei heerlijke gerechten bereiden. En het beste van alles? Deze pan gaat veel langer mee dan een simpele koekenpan!

Wat deze pan echt geweldig maakt, is dat hij geschikt is voor alle warmtebronnen. Dus of ik nu kook op inductie, gas, elektrisch, de BBQ of een open vuur, deze pan kan het allemaal aan. Dat betekent dat ik mijn favoriete steaks kan grillen, groenten kan roosteren of zelfs een hele kip kan braden. De mogelijkheden zijn eindeloos!

En alsof dat nog niet genoeg is, krijg ik bij deze pan ook een geweldig receptenboek. Hiermee kan ik mijn culinaire talenten naar een hoger niveau tillen. In het boek staan ook stapsgewijze instructies voor het inbranden van de pan, zodat ik een natuurlijke anti-aanbaklaag kan creëren. Maar let op: tijdens het inbranden moet ik geen olijfolie gebruiken, anders gaat de pan plakken.

Natuurlijk zijn er altijd een paar mensen die minder positieve ervaringen hebben gedeeld in hun reviews. Sommige reviewers hebben de pan volgens de instructies ingebrand, maar merken toch dat deze aanbrandt. En ja, de prijs van de pan kan wat aan de hoge kant zijn in vergelijking met andere aanbieders. Maar laten we eerlijk zijn, deze negatieve ervaringen vertegenwoordigen niet iedereen.

De positieve reviews benadrukken juist dat de pan PFAS-vrij is en dat het inbranden volgens de instructies zorgt voor een geweldige anti-aanbaklaag. Daarnaast vinden gebruikers het fijn dat de pan van gietijzer gifvrij is en echt lang meegaat. De kwaliteit en het gebruiksgemak van de pan worden zeer gewaardeerd.

Kortom, de Ocina Gietijzeren pan is echt een geweldige aanwinst voor mijn keuken. Deze veelzijdige pan kan ik op verschillende warmtebronnen gebruiken, en hij gaat ook nog eens superlang mee. Het receptenboek zorgt voor inspiratie en de instructies voor het inbranden van de pan zijn een geweldige toevoeging. Dus, ondanks een paar negatieve ervaringen, ben ik ervan overtuigd dat de meeste gebruikers net zo tevreden zullen zijn als ik over de kwaliteit en het gebruiksgemak van deze pan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set

 • list plusZware kwaliteit gietijzeren constructie, waardoor de pannen een leven lang meegaan
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas en elektra
 • list plusVlakke bodem zorgt voor stabiele en gelijkmatige warmteverdeling

Nadelen Nuovva Gietijzer Skillet Braadpan set

 • list plusNegatieve review zonder specifieke redenen

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.41
Functionaliteit
7.97
Gebruiksgemak
7.89
Als je net zo dol bent op gietijzeren pannen als ik, dan is de Nuovva Gietijzer - Skillet Braadpan set een absolute must-have. Met deze set krijg je niet één, niet twee, maar drie verschillende formaten koekenpannen (15cm, 20cm en 25cm), zodat je voor elke gelegenheid de perfecte pan hebt.

Wat deze pannen echt bijzonder maakt, is de zware kwaliteit gietijzeren constructie. Deze pannen gaan een leven lang mee, als je ze tenminste goed onderhoudt. Het gietijzer is puur en vrij van chemische lagen, waardoor de pannen duurzaam en van hoge kwaliteit zijn. Bovendien zijn ze geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas en elektra. Je kunt ze zelfs gebruiken op de barbecue of boven een knisperend kampvuur. Met deze pannen ben je dus niet beperkt tot alleen binnen koken.

Een ander voordeel is de vlakke bodem van deze pannen. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en krijg je perfect gebakken gerechten. Bovendien zijn de pannen al voorbehandeld met plantaardige olie en worden ze geleverd met duidelijke instructies voor gebruik en onderhoud. Zo kun je zelf een natuurlijke anti-aanbaklaag creëren en de levensduur van de pannen verlengen.

De gebruikersreviews van deze pannen zijn over het algemeen positief. Mensen zijn enthousiast over de goede kwaliteit en de scherpe prijs van de pannen. Ze vinden het ook fijn dat de pannen comfortabel in de hand liggen. Hoewel er een negatieve review is waarin de pannen als slecht worden beoordeeld, worden er geen specifieke redenen genoemd voor deze beoordeling.

Al met al is de Nuovva Gietijzer - Skillet Braadpan set een fantastische keuze voor liefhebbers van gietijzeren pannen. De zware kwaliteit, vlakke bodem en geschiktheid voor alle warmtebronnen maken deze pannen veelzijdig en duurzaam. De positieve gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze pannen. Of je nu binnen in de keuken kookt of buiten op de barbecue, met deze pannen kun je in een mum van tijd de meest heerlijke gerechten op tafel zetten. 🍳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. GrillX Gietijzeren Pannenset 3 stuks

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GrillX Gietijzeren Pannenset 3 stuks

 • list plusVeelzijdig, geschikt voor alle warmtebronnen en multifunctioneel te gebruiken
 • list plusGemaakt van duurzaam gietijzer, zorgt voor perfecte warmtebehoud en behoudt de smaken
 • list plusBijgeleverde siliconen handvaten zorgen voor comfortabel en veilig koken

Nadelen GrillX Gietijzeren Pannenset 3 stuks

 • list plusDe siliconen hoes voor het handvat van het kleinste pannetje lijkt iets ruim te zijn

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.26
Functionaliteit
7.59
Gebruiksgemak
8.24
Recensie: GrillX Gietijzeren Pannenset

Als enthousiaste kok was ik op zoek naar een veelzijdige en duurzame pannenset, en ik moet zeggen dat ik de perfecte match heb gevonden in de GrillX Gietijzeren Pannenset. Deze set van 3 pannen biedt alles wat ik nodig heb voor al mijn culinaire avonturen.

Een van de belangrijkste redenen waarom ik voor deze pannenset heb gekozen, is het onverwoestbare materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Gietijzer staat bekend om zijn duurzaamheid en warmtebehoud, waardoor je eten perfect gaar wordt en de smaken hun volle glorie behouden. Bovendien zijn deze pannen geschikt voor alle warmtebronnen, of je nu op gas, elektrisch, inductie, keramisch, in de oven, op halogeen of zelfs op de BBQ wilt koken. Met deze pannenset heb je nooit beperkingen in je keuken.

Wat deze pannenset echt onderscheidt, is de bijgeleverde siliconen handvaten. Deze zorgen ervoor dat je comfortabel kunt koken zonder je handen te branden. Het is geweldig om te zien dat de fabrikant aan alles heeft gedacht om het kookproces zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken.

Deze set is ook multifunctioneel te gebruiken, waardoor je een breed scala aan kooktechnieken kunt verkennen. Of je nu een snelle maaltijd wilt bereiden in de kleine pan van 16 cm of een uitgebreid diner wilt koken in de grote pan van 26 cm, deze pannen maken het mogelijk. Bovendien zijn ze eenvoudig schoon te maken. Spoel de pan gewoon af met heet water om voedselresten te verwijderen en gebruik indien nodig een beetje zout om hardnekkig vuil weg te schrobben. Houd er wel rekening mee dat de pannen niet geschikt zijn voor de vaatwasser.

De gebruikersreviews bevestigen mijn positieve ervaring met deze pannenset. Mensen zijn lovend over de goede kwaliteit en de snelle levering. Een andere gebruiker merkte op dat de pannen goed presteren op inductie en dat het inbranden voor het eerste gebruik eenvoudig is. Ook werd opgemerkt dat de siliconen hoes voor het handvat van het kleinste pannetje iets ruim is, maar dit lijkt geen groot probleem te zijn.

Als ik naar de sterke punten van de GrillX Gietijzeren Pannenset kijk, valt de veelzijdigheid op. Geschikt voor alle warmtebronnen en multifunctioneel te gebruiken, biedt deze set alles wat een culinaire avonturier nodig heeft. Daarnaast is de duurzaamheid van het gietijzer een groot pluspunt, evenals de bijgeleverde siliconen handvaten die zorgen voor comfortabel koken.

Een potentieel nadeel van deze set zou kunnen zijn dat de siliconen hoes voor het handvat van het kleinste pannetje iets ruim lijkt te zijn. Dit kan enige ongemak veroorzaken, maar het lijkt geen groot probleem te zijn gezien de positieve gebruikerservaringen.

Al met al ben ik zeer tevreden met de GrillX Gietijzeren Pannenset. Het is een complete en onverwoestbare kookoplossing die mijn culinaire avonturen naar een hoger niveau tilt. Als je op zoek bent naar een veelzijdige en duurzame pannenset, kan ik deze set zeker aanbevelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Le Creuset Ronde skillet 26cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Le Creuset Ronde skillet 26cm

 • list plusGemakkelijk te reinigen en kan worden gebruikt voor een breed scala aan kooktechnieken.
 • list plusUitstekende warmteverdeling, waardoor gerechten gelijkmatig worden verwarmd en de smaken zich optimaal ontwikkelen.
 • list plusDe Ocean-kleur voegt een vleugje stijl toe aan elke keuken en zal zeker de aandacht trekken.

Nadelen Le Creuset Ronde skillet 26cm

 • list plusDe steel van de pan kan warm worden tijdens het koken, wat een nadeel kan zijn voor mensen die de pan zonder ovenwanten vasthouden.
 • list plusDe pan kan snel vlekken krijgen die moeilijk te verwijderen zijn, wat een punt van zorg kan zijn voor mensen die hun pannen in perfecte staat willen houden.

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.99
Functionaliteit
7.82
Gebruiksgemak
7.11
De Le Creuset Ronde skillet 26cm Ocean is mijn favoriete keuze, zowel voor professionele chefs als thuiskoks zoals ik. Deze unieke skillet heeft een matzwart geëmailleerde binnenkant die ervoor zorgt dat mijn gerechten perfect karameliseren. En het beste is dat ik deze pan kan gebruiken op het fornuis, onder de grill en zelfs in de oven. Hij is essentieel voor het braden en bakken van heerlijke gerechten met een knapperige korst.

Wat ik meteen opmerk aan deze pan is de prachtige Ocean-kleur. Het voegt een vleugje stijl toe aan mijn keuken en trekt zeker de aandacht. Maar het gaat niet alleen om de looks, deze pan heeft ook geweldige functionaliteit. Hij is gemakkelijk schoon te maken en ik kan hem gebruiken voor een breed scala aan kooktechnieken. Bovendien verdeelt de pan de warmte uitstekend, waardoor mijn gerechten gelijkmatig worden verwarmd en de smaken zich optimaal ontwikkelen.

Een punt waar ik wel rekening mee moet houden, is dat de steel van de pan warm kan worden tijdens het koken. Dit kan vervelend zijn als ik gewend ben om de pan zonder ovenwanten vast te houden. Ook heb ik gemerkt dat de pan snel vlekken kan krijgen die moeilijk te verwijderen zijn. Dit kan een punt van zorg zijn voor mensen die hun pannen graag in perfecte staat willen houden.

Wat betreft kwaliteit en prestaties, is de Le Creuset Ronde skillet 26cm Ocean vergelijkbaar met eerdere modellen. Maar de Ocean-kleur is een nieuwe toevoeging aan het assortiment van Le Creuset, en het geeft de pan een frisse en moderne uitstraling. Dit kan een aantrekkelijk verkoopargument zijn voor mensen die niet alleen een functionele pan willen, maar ook een esthetisch mooie.

Al met al heeft de Le Creuset Ronde skillet 26cm Ocean veel te bieden. Het is een betrouwbare pan die geweldige kookresultaten levert en er ook nog eens prachtig uitziet. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, wegen de voordelen en de kwaliteit van de pan zwaarder. Dus als je op zoek bent naar een veelzijdige en duurzame pan die je gerechten naar een hoger niveau tilt, dan is de Le Creuset Ronde skillet 26cm Ocean zeker de moeite waard om te overwegen. 👨‍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan

 • list plusGemaakt van gietijzer met uitstekend warmtebehoud en pre-behandeld met natuurlijke olie
 • list plusGeen antiaanbaklaag, dus geen schadelijke stoffen tijdens het koken
 • list plusGietijzer ontwikkelt anti-aanbakeigenschappen door gebruik

Nadelen Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan

 • list plusVereist correct gebruik en onderhoud om het patina te behouden

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.03
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.69
Als ik denk aan de Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten, gemaakt van gietijzer en met een diameter van 30 cm, dan denk ik aan een indrukwekkende toevoeging aan mijn keuken- en kookaccessoires. Deze skillet is ontworpen om te voldoen aan mijn hoge eisen als enthousiaste kookliefhebber.

Het eerste dat opvalt aan deze skillet is de volledige constructie van gietijzer. Dit materiaal staat bekend om zijn uitstekende warmtebehoud en de mogelijkheid om hoge temperaturen te bereiken. Bovendien is het voorbehandeld met natuurlijke olie, waardoor het direct gebruiksklaar is. De toevoeging van twee handvatten en twee schenktuiten maakt het hanteren en serveren van gerechten zeer handig.

Een opvallend voordeel van deze skillet is het ontbreken van een antiaanbaklaag, wat betekent dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens het koken. Dit maakt het een gezonde keuze voor dagelijks gebruik. Bovendien is gietijzer geschikt voor alle warmtebronnen, waardoor het zowel binnen als buiten kan worden gebruikt.

Met een diameter van 30 cm en de aanwezigheid van twee handvatten is de VH30H compacter dan modellen met een steel. Dit maakt het ideaal voor gebruik op barbecues of in ovens, waar ruimte schaars is. De handige schenktuiten dragen bij aan het gebruiksgemak, waardoor sauzen en kookvocht moeiteloos kunnen worden uitgeschonken.

Een ander pluspunt van de Valhal Outdoor Skillet is dat het gietijzer door gebruik een patina ontwikkelt dat anti-aanbakeigenschappen heeft. Dit verhoogt de veelzijdigheid van de pan en maakt het ideaal voor een breed scala aan kooktoepassingen.

Hoewel deze skillet veel positieve eigenschappen heeft, vereist het correcte gebruik en onderhoud om het patina te behouden. Dit kan voor sommigen een leercurve betekenen, maar de voordelen van de veelzijdigheid en duurzaamheid van gietijzer wegen hier ruimschoots tegenop.

De Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten is een uitstekende keuze voor kookliefhebbers die op zoek zijn naar een duurzame, veelzijdige en gezonde kookpan. Met zijn hoogwaardige constructie, handige functies en indrukwekkende prestaties, is het een waardevolle aanwinst voor elke keuken. 🍳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gietijzeren koekenpannen. Er zijn namelijk 1409 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!