Bestenu

Beste kaaschaven - nov. 2022

Met meer dan 192 kaaschaven op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste kaaschaven op een rij
01Score: 9.7
Boska Kaasschaaf Monaco+
Boska Kaasschaaf Monaco+
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.4
Boska Kaasschaaf Copenhagen
Boska Kaasschaaf Copenhagen
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.7
Boska Kaasschaaf Zacht Milano+
Boska Kaasschaaf Zacht Milano+
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.5
Orthex Jonge-kaasschaaf
Orthex Jonge-kaasschaaf
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.3
Boska Kaasschaaf Milano+
Boska Kaasschaaf Milano+
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.6
Brabantia Profile Kaasschaaf
Brabantia Profile Kaasschaaf
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.2
Boska Kaasschaaf Monaco+
Boska Kaasschaaf Monaco+
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.1
Brabantia Profile Kaasschaaf voor Jonge Kaas
Brabantia Profile Kaasschaaf voor Jonge Kaas
Ga naar laagste prjis
09Score: 6.9
Boska Easy Grater
Boska Easy Grater
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.7
Le Guillotin Reypenaer Luxe Kaassnijder
Le Guillotin Reypenaer Luxe Kaassnijder
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Kaasschaaf Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Elke kaasliefhebber heeft wel een kaasschaaf in de keukenla. Vaak gebruiken we een standaard kaasschaaf, maar er is meer mogelijk dan je denkt! Daarom lees je hier alles over de beste kaasschaaf.

Welke soorten kaasschaven zijn er?

Het klassieke model kaasschaaf is het meest bekend: aan het handvat zit een lemmet met een smalle inkeping over de breedte. De inkeping werkt als een mesje die dunne plakken kaas snijdt. Hoe harder je duwt, des te dikker je de plak kaas schaaft.

De antiplakkaasschaaf (ook wel non-stick kaasschaaf) heeft hetzelfde uiterlijk als een klassieke kaasschaaf, maar is voorzien van een extra laagje. Deze coating heeft een eigenschap die plakken voorkomt, wat een hoop frustraties en gescheurde plakken kaas scheelt. Zachtere kazen plakken het meest, wat de antiplakkaasschaaf geschikt maakt voor oude, jonge, hard en zachte kazen.

Niet alle kaasschaven werken met een lemmet, want er is ook een type kaasschaaf met draad. Deze kaasschaven zijn voorzien van een draadje die door de kaas snijdt en een dun plakje kaas oplevert. Dit type kaasschaaf is vooral geschikt voor harde kazen, maar gebruik deze tool wel met beleid! Als je te veel kracht zet, kan het draadje breken.

Het lemmet van een gehoekte kaasschaaf is hetzelfde als bij een klassieke kaasschaaf. Het verschil zit in het handvat: die is gehoekt. Door de hoek van de handgreep hoef je minder kracht te zetten om een plak kaas te schaven.

Wil je geraspte kaas? Ook daar is een kaasschaaf voor: de rasp kaasschaaf. De vorm van het lemmet lijkt op een klassieke kaasschaaf, maar in plaats van de smalle inkeping heeft het lemmet gaatjes. Je maakt dezelfde beweging waar je normaal mee schaaft, maar door de kleine ronde gaatjes komt er geraspte kaas tevoorschijn.

Hoe slijp je een kaasschaaf?

Een kaasschaaf van hoge kwaliteit gaat wel tientallen jaren mee voordat de schaaf bot wordt. Wil je een kaasschaaf die lang meegaat en soepel kaas schaaft, dan is het de moeite waard om in een kwalitatief model te investeren.

Door de hoek waarin het mesje in het lemmet van de kaasschaaf zit, is het bijna onmogelijk om een kaasschaaf te slijpen met een messenslijper. De inkeping is te smal om om er goed bij te komen. Met een slijpsteen is het eventueel mogelijk om de kaasschaaf bij te slijpen, maar een nieuwe kaasschaaf is zo goedkoop, dat het slijpen van de oude kaasschaaf de moeite niet waard is.

Waar kun je een kaasschaaf allemaal voor gebruiken?

Met een kaasschaaf snijd je heerlijke plakken kaas, maar de kaasschaaf maakt zich op meerdere manieren nuttig in de keuken. Zo kun je een kaasschaaf ook als vervanger van een dunschiller gebruiken. Wil je bijvoorbeeld de schil van een komkommer snijden, dan werkt een kaasschaaf meer dan prima.

Tijdens het bakken of bereiden van desserts kan een kaasschaaf ook handig zijn. Hij is namelijk erg geschikt om chocoladekrullen mee te maken. Eerst smelt je de chocoladereep. Smeer dan de gesmolten chocolade uit over een werkblad en strijk het uit totdat de chocolade weer begint op te drogen.

Gebruik nu de kaasschaaf om de chocoladekrullen te snijden. Leg de krullen apart en wacht tot de chocolade helemaal uitgehard is voordat je ze gebruikt.

Is een kaasschaaf geschikt voor alle soorten kaas?

Met de gemiddelde kaasschaaf schaaf je in principe veel soorten kaas, maar niet elke kaasschaaf is er optimaal voor. De klassieke kaasschaaf wordt bijvoorbeeld veel gebruikt om jonge, zachte kaas mee te schaven, maar is er niet ideaal voor. Je merkt dan ook dat de kaas aan het lemmet blijft plakken en/of scheurt.

De antiplak kaasschaaf is de beste allrounder. Hiermee schaaf je zachte én harde kaassoorten, zonder dat de kaas blijft plakken. Voor de zachtste kaassoorten zoals brie en Port Salut is het beter om een kaasmesje in plaats van een kaasschaaf te gebruiken.

Hoe kies je de beste kaasschaaf?

De beste kaasschaaf hangt af van het type kaas om te schaven en wat je zelf het fijnst vindt werken. Consumeer je vooral harde kazen, dan is een kaasschaaf met draad het meest geschikt. Voor zachtere kaassoorten werkt een kaasschaaf met antiplak coating het beste. Om geraspte kaas te maken, kies je natuurlijk voor een rasp kaasschaaf.

Wil je soepel kaas schaven zonder veel kracht te zetten? Dan is een kaasschaaf met gehoekte handgreep een fijne optie. De aparte handgreep is misschien even wennen, maar het kost met deze kaasschaaf een stuk minder kracht om toch mooie plakken kaas te snijden.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige kaasschaaf ranglijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de het winkelonderzoek naar de beste kaasschaaf ook!
Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over kaaschaven, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle kaaschaven die op de markt zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke kaaschaven het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van kaaschaven stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste kaaschaven in een handige lijst

1 - Boska Kaasschaaf Monaco+

Loading..
Ga naar laagste prjis

Het summum van schaven: dat is de Kaasschaaf Monaco+ van BOSKA. Deze revolutionaire kaasschaaf, bekroond met een Red Dot Design Award, biedt je de beste oplossing voor het schaven van half harde tot harde kaas. Ruim 120 jaar is in één lijn verwerkt: de Monaco+ lijn. Schaven was nog nooit zo eenvoudig als met deze roestvrijstalen kaasschaaf. Met deze kaasschaaf is het schaven van perfecte plakken kaas een fluitje van een cent. Vers geschaafde kaas is nou eenmaal veel smaakvoller dan voorverpakte kaasplakken. Het wafelpatroon op het blad en de ribbels in het snijgedeelte zorgen voor minder weerstand en contact met de kaas. Hierdoor glij je met gemak door de kaas heen. Het mes is non-stick door BSF™. Deze speciale anti-kleef methode blijft de gehele levensduur van het mes even sterk. De gepatenteerde non-stick behandeling voorkomt dat de kaas blijft plakken of oprolt. De Kaasschaaf Monaco+ van BOSKA is perfect om cadeau te doen aan echte foodlovers en levensgenieters. Dus ben je op zoek naar een uniek en origineel cadeau voor bijvoorbeeld Kerst, een bruiloft, Vaderdag en Moederdag, Valentijnsdag of een verjaardag? Dan hoef je niet langer te zoeken. Deze kaasschaaf is geschikt als cadeau voor zowel mannen als vrouwen en past bij elke gelegenheid. Doe er een mooie strik omheen en je hebt het ultieme cadeau te pakken! Met de Kaasschaaf Monaco+ haal je een echte award winnaar in huis. Door zijn strakke en functionele design, heeft hij een Red Dot Award gewonnen. De schaaf is volledig van roestvrijstaal gemaakt, waardoor je hem na gebruik gewoon in de vaatwasser kunt laten meedraaien. Het handvat ligt heerlijk in de hand. Functionaliteit en design in één! Je krijgt standaard 10 jaar garantie op deze kaasschaaf, waardoor je nog jarenlang kunt genieten van heerlijk dunne plakken kaas.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Boska Kaasschaaf Copenhagen

Loading..
Ga naar laagste prjis

Kies je voor de Kaasschaaf Copenhagen van Boska? Dan kies je voor een strak design en jarenlang schaafplezier. Even scherp blijven: het snijblad van deze kaasschaaf blijft duurzaam scherp. De schaaf is uit één stuk RVS gemaakt en is daardoor ook nog eens extra sterk. ‘Sterk’ betekent in dit geval niet meteen ‘zwaar’. De Kaasschaaf Copenhagen is hol van binnen en dus heerlijk licht. Van al je half harde en harde kazen schaaf je met de Kaasschaaf Copenhagen zeer dunne, smaakvolle plakken. Die smaak wordt bepaald door de dikte van je schaafwerk. Hoe dunner de plakken, hoe beter. Bij dunne plakken komt er namelijk meer zuurstof bij de kaas en dat versterkt de smaakintensiteit. Geef jouw kwaliteitskaas de schaaf die het verdient. Met de Kaasschaaf Copenhagen van Boska schaaf en presenteer je heerlijke plakken van allerhande kazen. Zo simpel is het! Na gebruik reinig je de schaaf met de hand of in de vaatwasser. Natuurlijk ontvang je van Boska 10 jaar garantie op dit topproduct.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Boska Kaasschaaf Zacht Milano+

Loading..
Ga naar laagste prjis

Verfijnde plakken Mooie lijnen, stijlvol en elegant. De Kaasschaaf Zacht Milano+ van BOSKA heeft Italiaanse klasse en maakt het schaven van zachte kazen eenvoudig. De fijnste plakken schaven? Zo geregeld. Het schaafblad is extra kort en heeft kleine tandjes. Zo blijft de kaas niet kleven, maar schaaf je met groot gemak de verfijndste plakken. Ook het schaven van jonge kaas wordt met dit roestvrijstalen model een eenvoudige klus. Design Wat een kaasschaaf. Wat een design. De zeer praktische Kaasschaaf Zacht Milano+ van BOSKA is een roestvrijstalen uitvoering. Het hoge kwaliteits kunststof handvat is extra lang, mooi gevormd en ligt daardoor heerlijk in de hand. Al het schaafgemak in één volmaakte kaasschaaf. Na gebruik Schoonmaken? Geniet jij rustig van je geschaafde zachte kazen, dan doet de vaatwasser het werk. Ook BOSKA kan La dolce vita wel waarderen en kiest daarom voor roestvrijstaal en kunststof. Schaaf de komende jaren de jongste kazen met een garantie van 10 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Orthex Jonge-kaasschaaf

Loading..
Ga naar laagste prjis

Sveico jonge kaasschaaf zwart De jonge kaasschaaf van Sveico is perfect voor jonge kaassoorten: het uiterst korte lemmet zorgt ervoor dat de jonge kleverige kaas niet blijft plakken of gaat scheuren. De jonge kaasschaaf is gemaakt van dun, maar taai en flexibel Zweeds roestvrij staal. De dikte van de kaasplak kan eenvoudig worden bepaald door de stand van het snijvlak via druk op het handvat aan te passen. De kaasschaaf is vaatwasmachinebestendig. 17cm. Orthex jonge kaasschaaf zwart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Boska Kaasschaaf Milano+

Loading..
Ga naar laagste prjis

Voor de liefhebber van de Italiaanse charme en Nederlandse kwaliteit. Schaaf één mooie plak kaas met de Kaasschaaf Milano+ en je roept beslist: mi amore! Eindelijk is er een ideale kaasschaaf voor smaakwaardeerders die moeiteloos de dikte van de plak zelf willen bepalen. Soepel, stevig en ook geschikt voor groenten. Tuo per sempre...Dun, dik, halfhard of hard. Op ieder kaasje past een schaafje, zogezegd. Deze alleskunner van Boska doet precies wat jij wilt. Houd je van een dunne plak? Geen probleem. Toch een keer een wat stevigere plak? Buig het schaafblad een beetje, leg je hand om het extra lange handvat en schaven maar. Door de non-sticking afwerking en nieuwe tandjes op het schaafblad, wordt zelfs het schaven al een feestje. Terwijl jij van jouw favoriete kaas geniet, wordt de Kaasschaaf Milano+ alweer schoongespoeld in de vaatwasser. Dat kan namelijk gewoon door de keuze van Boska voor kunststof en roestvrijstaal. Klaar voor soepel schaven met 10 jaar garantie mi formaggino?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Brabantia Profile Kaasschaaf

Loading..
Ga naar laagste prjis

Voor perfecte plakjes kaas moet je bij de Brabantia Profile Kaasschaaf zijn. Deze kaasschaaf glijdt als een mes door de boter, zo wordt kaas snijden een eitje. Na gebruik reinig je de kaasschaaf gemakkelijk in de vaatwasser. Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS Minder plakkerig voor kaas, mes blijft scherp voor een langere tijd - ultrasoon gepolijst lemmet Gemakkelijk schoon te maken - vaatwasmachinebestendig Probleemloos in gebruik en duurzaam - gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen Strak ontwerp - handgreep van duurzaam roestvrij staal Onderdeel van de Profile collectie van Brabantia - minimalisme in de keuken 5 jaar garantie en service Over Brabantia Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu. Brabantia staat bekend om producten die mooi en handig zijn, waardoor dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen. Brabantia biedt een breed scala aan producten; van prullenbakken, droogmolens en strijkplanken tot wasmanden, voorraadbussen, kookgerei en badkameraccessoires. Stijlvolle, goed gemaakte producten, die zijn ontworpen voor recycling. Zo kun je er zo lang van genieten als je wilt – maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is ‘Designed for living’.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Boska Kaasschaaf Monaco+

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Kaasschaaf Monaco+ Special Black Edition Zwart van BOSKA: het summum onder de kaasschaven met een unieke twist! Met gemak schaaft je de mooiste, dunne plakken van je favoriete half harde en harde kaas. Deze speciale kaasschaaf, bekroond met een Red Dot Design Award, zal zeker opvallen op je eettafel of in je keukenlade. Vers geschaafde kaas is veel smaakvoller dan voorverpakte plakken kaas. Dit komt doordat de kaas bij het vers schaven in contact komt met zuurstof. Hierdoor bereikt de kaas, net als bij wijn, zijn ultieme smaak. Het schaven gaat gemakkelijk door de gepatenteerde non-stick behandeling en het wafelpatroon van het schaafblad. Dit voorkomt dat de plak kaas blijft kleven of gaat opkrullen. De Kaasschaaf Monaco+ Special Black Edition van BOSKA is perfect om cadeau te doen aan echte foodlovers en levensgenieters. Dus ben je op zoek naar een uniek en origineel cadeau voor bijvoorbeeld Kerst, een bruiloft, Vaderdag en Moederdag, Valentijnsdag of een verjaardag? Dan hoef je niet langer te zoeken. Deze unieke, zwarte schaaf is geschikt als cadeau voor zowel mannen als vrouwen en past bij elke gelegenheid. Doe er een mooie strik omheen en je hebt het ultieme cadeau te pakken! De Kaasschaaf Monaco+ Special Black Edition is vaatwasserbestendig dus zo weer schoon. Een sopje van warm water en een klein beetje afwasmiddel kan natuurlijk ook. Net als alle andere BOSKA producten krijg je standaard 10 jaar garantie op deze kaasschaaf. Zo schaaf je nog lekker lang met veel plezier de heerlijkste plakken kaas!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Brabantia Profile Kaasschaaf voor Jonge Kaas

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze Brabantia Profile Kaasschaaf is speciaal gemaakt voor het snijden van zachte en jonge kaas. Het korte snijblad voorkomt dat de plakjes aan de schaaf blijven kleven. Na gebruik reinig je de garde gemakkelijk in de vaatwasser. Brabantia Profile Kaasschaaf voor zachte kaas - RVS Ideaal voor jonge, zachte kaas, maar ook voor komkommers, etc. Kaas 'plakt' niet aan de schaaf - kort snijblad Gemakkelijk schoon te maken - vaatwasmachinebestendig Probleemloos in gebruik en duurzaam - gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen Strak ontwerp - handgreep van duurzaam roestvrij staal Onderdeel van de Profile collectie van Brabantia - minimalisme in de keuken 5 jaar garantie en service Over Brabantia Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu. Brabantia staat bekend om producten die mooi en handig zijn, waardoor dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen. Brabantia biedt een breed scala aan producten; van prullenbakken, droogmolens en strijkplanken tot wasmanden, voorraadbussen, kookgerei en badkameraccessoires. Stijlvolle, goed gemaakte producten, die zijn ontworpen voor recycling. Zo kun je er zo lang van genieten als je wilt – maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is ‘Designed for living’.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Boska Easy Grater

Loading..
Ga naar laagste prjis

What’s in a name? In het geval van de Easy Grater van Boska nogal veel. Want eenvoudig raspen, dat doet deze handzame rasp als de beste. Het handige opvangbakje verzamelt alle rasp-waren meteen voor je. Zet hem op tafel bij een lekkere Italiaanse maaltijd en laat je gasten zelf met de mooiste kazen strooien. Naast kaas is de Easy Grater ook geschikt voor het raspen van bijvoorbeeld komkommer of wortel. Lekker als garnering bij een luxe broodje of in een salade. Het stijlvolle ontwerp maakt dat je deze moderne rasp met trots op tafel neerzet. Voor de kaasliefhebber een onmisbaar item. Met de kwaliteitsproducten van Boska geniet je van de kleinste en grootste momenten. Maar het belangrijkste? Dat je er lang van kunt genieten. Daarom krijg je ook bij de Easy Grater 10 jaar garantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Le Guillotin Reypenaer Luxe Kaassnijder

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Guillotin van Reypenaer is speciaal ontwikkeld om aan tafel dunne blaadjes te kunnen snijden. Het snijden van dunne blaadjes kaas geven de optimale verhouding tussen dikte en oppervlak. Zo kunt u de kaas heel goed proeven en waarnemen door de blaadjes langzaam op de tong te laten smelten. Een ideale manier om de smaakaspecten te ontdekken. De Reypenaer Guillotin werkt sfeerverhogend in gezelschap bij een aperitief of dessert. De geschenkverpakking van de Reypenaer Guillotin zorgt er bovendien voor dat hij zeer geschikt is als cadeau voor de kaasconnaisseur en als relatiegeschenk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Producten gerelateerd aan kaaschaven

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kaaschaven. Er zijn immers 192 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste