Bestenu

Wat is de beste kaasschaaf van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede kaasschaaf is een lastige opdracht. Wat is de beste kaasschaaf van 2023? Na het analyseren van 208 kaaschaven kwam de Boska Kaasschaaf Copenhagen Kaasschaaf harde zilver als beste getest uit onze kaasschaaf-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kaaschaven, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kaaschaven-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige kaasschaaf-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste kaaschaven

1Score: 9.8
Boska Kaasschaaf Copenhagen Kaasschaaf harde zilver
Beste Kaasschaaf voor professioneel gebruik
Boska Kaasschaaf Copenhagen Kaasschaaf harde zilver
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Boska Kaasschaaf Milano+ Kaasschaaf voor zwart / zilver
Beste Kaasschaaf voor kaasliefhebbers
Boska Kaasschaaf Milano+ Kaasschaaf voor zwart / zilver
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Forsta Orthex Jonge-kaasschaaf - Zwart
Forsta Orthex Jonge-kaasschaaf - Zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Boska Kaasschaaf Monaco+ Design kaasschaaf zilver
Beste Kaasschaaf voor kaasproeverijen
Boska Kaasschaaf Monaco+ Design kaasschaaf zilver
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Boska Kaasschaaf Zacht Milano+ Kaasschaaf zwart
Boska Kaasschaaf Zacht Milano+ Kaasschaaf zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS
Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Boska Kaasset Delfts Blauw Kaasschaaf wit
Boska Kaasset Delfts Blauw Kaasschaaf wit
Boska
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
HGMD® Kaasschaaf Roestvrijstaal Vaatwasser bestendig rvs
HGMD® Kaasschaaf Roestvrijstaal Vaatwasser bestendig rvs
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Boska Kaasschaaf Monaco+ Dark Design zwart
Boska Kaasschaaf Monaco+ Dark Design zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Boska Kaasschaaf Zacht Oslo Kaasschaaf bruin / zilver
Boska Kaasschaaf Zacht Oslo Kaasschaaf bruin / zilver
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kaasschaaf Koopgids

Elke kaasliefhebber heeft wel een kaasschaaf in de keukenla. Vaak gebruiken we een standaard kaasschaaf, maar er is meer mogelijk dan je denkt! Daarom lees je hier alles over de beste kaasschaaf.

Welke soorten kaasschaven zijn er?

Het klassieke model kaasschaaf is het meest bekend: aan het handvat zit een lemmet met een smalle inkeping over de breedte. De inkeping werkt als een mesje die dunne plakken kaas snijdt. Hoe harder je duwt, des te dikker je de plak kaas schaaft.

De antiplakkaasschaaf (ook wel non-stick kaasschaaf) heeft hetzelfde uiterlijk als een klassieke kaasschaaf, maar is voorzien van een extra laagje. Deze coating heeft een eigenschap die plakken voorkomt, wat een hoop frustraties en gescheurde plakken kaas scheelt. Zachtere kazen plakken het meest, wat de antiplakkaasschaaf geschikt maakt voor oude, jonge, hard en zachte kazen.

Niet alle kaasschaven werken met een lemmet, want er is ook een type kaasschaaf met draad. Deze kaasschaven zijn voorzien van een draadje die door de kaas snijdt en een dun plakje kaas oplevert. Dit type kaasschaaf is vooral geschikt voor harde kazen, maar gebruik deze tool wel met beleid! Als je te veel kracht zet, kan het draadje breken.

Het lemmet van een gehoekte kaasschaaf is hetzelfde als bij een klassieke kaasschaaf. Het verschil zit in het handvat: die is gehoekt. Door de hoek van de handgreep hoef je minder kracht te zetten om een plak kaas te schaven.

Wil je geraspte kaas? Ook daar is een kaasschaaf voor: de rasp kaasschaaf. De vorm van het lemmet lijkt op een klassieke kaasschaaf, maar in plaats van de smalle inkeping heeft het lemmet gaatjes. Je maakt dezelfde beweging waar je normaal mee schaaft, maar door de kleine ronde gaatjes komt er geraspte kaas tevoorschijn.

Hoe slijp je een kaasschaaf?

Een kaasschaaf van hoge kwaliteit gaat wel tientallen jaren mee voordat de schaaf bot wordt. Wil je een kaasschaaf die lang meegaat en soepel kaas schaaft, dan is het de moeite waard om in een kwalitatief model te investeren.

Door de hoek waarin het mesje in het lemmet van de kaasschaaf zit, is het bijna onmogelijk om een kaasschaaf te slijpen met een messenslijper. De inkeping is te smal om om er goed bij te komen. Met een slijpsteen is het eventueel mogelijk om de kaasschaaf bij te slijpen, maar een nieuwe kaasschaaf is zo goedkoop, dat het slijpen van de oude kaasschaaf de moeite niet waard is.

Waar kun je een kaasschaaf allemaal voor gebruiken?

Met een kaasschaaf snijd je heerlijke plakken kaas, maar de kaasschaaf maakt zich op meerdere manieren nuttig in de keuken. Zo kun je een kaasschaaf ook als vervanger van een dunschiller gebruiken. Wil je bijvoorbeeld de schil van een komkommer snijden, dan werkt een kaasschaaf meer dan prima.

Tijdens het bakken of bereiden van desserts kan een kaasschaaf ook handig zijn. Hij is namelijk erg geschikt om chocoladekrullen mee te maken. Eerst smelt je de chocoladereep. Smeer dan de gesmolten chocolade uit over een werkblad en strijk het uit totdat de chocolade weer begint op te drogen.

Gebruik nu de kaasschaaf om de chocoladekrullen te snijden. Leg de krullen apart en wacht tot de chocolade helemaal uitgehard is voordat je ze gebruikt.

Is een kaasschaaf geschikt voor alle soorten kaas?

Met de gemiddelde kaasschaaf schaaf je in principe veel soorten kaas, maar niet elke kaasschaaf is er optimaal voor. De klassieke kaasschaaf wordt bijvoorbeeld veel gebruikt om jonge, zachte kaas mee te schaven, maar is er niet ideaal voor. Je merkt dan ook dat de kaas aan het lemmet blijft plakken en/of scheurt.

De antiplak kaasschaaf is de beste allrounder. Hiermee schaaf je zachte én harde kaassoorten, zonder dat de kaas blijft plakken. Voor de zachtste kaassoorten zoals brie en Port Salut is het beter om een kaasmesje in plaats van een kaasschaaf te gebruiken.

Hoe kies je de beste kaasschaaf?

De beste kaasschaaf hangt af van het type kaas om te schaven en wat je zelf het fijnst vindt werken. Consumeer je vooral harde kazen, dan is een kaasschaaf met draad het meest geschikt. Voor zachtere kaassoorten werkt een kaasschaaf met antiplak coating het beste. Om geraspte kaas te maken, kies je natuurlijk voor een rasp kaasschaaf.

Wil je soepel kaas schaven zonder veel kracht te zetten? Dan is een kaasschaaf met gehoekte handgreep een fijne optie. De aparte handgreep is misschien even wennen, maar het kost met deze kaasschaaf een stuk minder kracht om toch mooie plakken kaas te snijden.

hero illustration

Hoe testen we kaaschaven?

Om de beste kaasschaaf te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kaasschaaf-test hebben we 208 kaaschaven vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze kaasschaaf-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze kaasschaaf-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne kaasschaaf-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte kaasschaaf in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 208 kaaschaven te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste kaaschaven op een rij

1 - Boska Kaasschaaf Copenhagen Kaasschaaf harde zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Kaasschaaf voor professioneel gebruik: Boska Kaasschaaf Copenhagen Kaasschaaf harde zilver

Voordelen

 • list plusDeze kaasschaaf heeft een mooi design.
 • list plusDe kaasschaaf is praktisch in gebruik.
 • list plusDe kwaliteit van de kaasschaaf is goed.

Nadelen Boska Kaasschaaf Copenhagen Kaasschaaf harde zilver

 • list plusHet is niet mogelijk om dunne plakken kaas te schaven met deze kaasschaaf.
 • list plusDe kaasschaaf is niet geschikt voor het snijden van harde kaassoorten.
 • list plusKleine stukjes kaas kunnen niet worden gesneden met deze kaasschaaf.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij een echte kaasliefhebber en op zoek naar een betrouwbare kaasschaaf? Dan is de Kaasschaaf Copenhagen van BOSKA echt iets voor jou! Dit topproduct heeft niet alleen een strak design, maar is ook nog eens supersterk. De schaaf is namelijk uit één stuk RVS gemaakt en blijft duurzaam scherp. Bovendien is de schaaf hol van binnen, waardoor hij lekker licht is. Je kunt er moeiteloos dunne, smaakvolle plakken mee schaven van al je half harde en harde kazen. Hoe dunner de plakken, hoe beter de smaakintensiteit. En dat is wat we willen, toch?

Wat deze kaasschaaf zo uniek maakt, is de kwaliteit en het gemak waarmee je hem kunt gebruiken. Hij is geschikt voor allerlei soorten kazen en is bovendien heel eenvoudig schoon te maken. Gewoon met de hand of in de vaatwasser. En wist je dat BOSKA maar liefst 10 jaar garantie geeft op dit topproduct?

Als kaasliefhebber kan ik deze kaasschaaf van harte aanbevelen. Hij is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook nog eens heel gemakkelijk in gebruik. Bovendien kun je er de lekkerste plakken kaas mee schaven, precies zoals jij het wilt. Het enige nadeel is dat hij niet ophangbaar is, maar dat is voor mij persoonlijk geen probleem. Kortom, met de Kaasschaaf Copenhagen van BOSKA haal je een topproduct in huis waar je nog jarenlang plezier van zult hebben!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Boska Kaasschaaf Milano+ Kaasschaaf voor zwart / zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Kaasschaaf voor kaasliefhebbers: Boska Kaasschaaf Milano+ Kaasschaaf voor zwart / zilver

Voordelen

 • list plusDeze kaasschaaf is erg handig in gebruik.
 • list plusDe kwaliteit van de kaasschaaf is uitmuntend.
 • list plusDe kaasschaaf heeft een prachtig design.

Nadelen Boska Kaasschaaf Milano+ Kaasschaaf voor zwart / zilver

 • list plusAls je niet oplet bij het advies, kan de kaasschaaf gemakkelijk buigen.
 • list plusHet advies is om dunnere plakken te snijden, maar dit is niet aan te raden.
 • list plusDe kaasschaaf is moeilijk te reinigen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9

Ben jij een echte kaasliefhebber? Dan is de Boska Kaasschaaf Milano+ de perfecte keuze voor jou! Deze kaasschaaf is niet alleen geschikt voor kaas, maar ook voor groenten. Door de non-sticking afwerking en nieuwe tandjes op het schaafblad, wordt het schaven al een feestje op zich. En het beste van alles? De Kaasschaaf Milano+ is eenvoudig te reinigen in de vaatwasser.

Deze kaasschaaf is geschikt voor dunne, dikke, halfharde en harde kazen. Het extra lange handvat en de mogelijkheid om het schaafblad te buigen maken het mogelijk om de dikte van de plak zelf te bepalen. Met deze alleskunner van Boska kan je eindeloos variëren en genieten van jouw favoriete kazen.

Wat deze kaasschaaf uniek maakt, is de combinatie van kunststof en roestvrijstaal. Hierdoor is de schaaf niet alleen duurzaam, maar ook geschikt voor de vaatwasser. Door het gekartelde schaafblad kan je moeiteloos de lekkerste plakken kaas afsnijden.

Of je nu een kaasliefhebber bent of niet, de Boska Kaasschaaf Milano+ is een echte aanwinst voor in de keuken. Het maakt het schaven van kaas en groenten een stuk eenvoudiger en leuker. Bovendien krijg je er 10 jaar garantie bij!

Mijn persoonlijke mening is dat deze kaasschaaf een geweldige aanwinst is voor iedereen die van kaas houdt. Hij is duurzaam, eenvoudig te gebruiken en te reinigen, en biedt eindeloos veel mogelijkheden voor het schaven van verschillende soorten kaas. Het enige nadeel is dat hij niet ophangbaar is, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door alle andere voordelen. Kortom, een echte aanrader voor iedere kaasliefhebber!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Forsta Orthex Jonge-kaasschaaf - Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Forsta Orthex Jonge-kaasschaaf - Zwart

Voordelen

 • list plusHet is eenvoudig om deze kaasschaaf te bedienen, waardoor je efficiënt kaas kunt schaven.
 • list plusDoor de goede kwaliteit van deze kaasschaaf heb je meer plezier van de kaasschaaf.
 • list plusHet fraaie design van deze kaasschaaf maakt het een mooie toevoeging aan je keuken.

Nadelen Forsta Orthex Jonge-kaasschaaf - Zwart

 • list plusDeze kaasschaaf is relatief prijzig, waardoor het niet voor ieders budget is.
 • list plusDeze kaasschaaf is niet geschikt voor het schaven van dikke plakken kaas.
 • list plusDeze kaasschaaf is wat lastig te reinigen, waardoor het wat meer tijd kost om het schoon te maken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.8

Met de Orthex Jonge-kaasschaaf - Zwart van Forsta haal je een echte topper in huis. Deze kaasschaaf is speciaal ontworpen voor jonge kaassoorten en heeft een kort lemmet waardoor de kaas niet blijft plakken of scheuren. Door de druk op het handvat aan te passen kun je de dikte van de plak zelf bepalen. Bovendien is deze kaasschaaf gemaakt van taai en flexibel Zweeds roestvrij staal en kan hij eenvoudig worden opgehangen.

Wat deze kaasschaaf echt bijzonder maakt is de kwaliteit van het materiaal en de precisie waarmee je de kaas kunt snijden. De Orthex Jonge-kaasschaaf - Zwart is niet alleen duurzaam en vaatwasmachinebestendig, maar hij ziet er ook nog eens erg mooi uit. De zwarte kleur geeft een stoere uitstraling en past in elke keuken.

Deze kaasschaaf is perfect voor het snijden van jonge kaassoorten zoals Gouda, Edammer en Maasdammer. Door de korte lengte van het lemmet kun je de kaas gemakkelijk in mooie plakken snijden zonder dat de kaas blijft kleven. Je kunt deze kaasschaaf ook gebruiken voor het snijden van komkommer en andere groenten.

De Orthex Jonge-kaasschaaf - Zwart is een geweldige keuze voor iedereen die van kaas houdt en op zoek is naar een kwalitatief hoogstaande kaasschaaf. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor oudere, hardere kazen.

Al met al is de Orthex Jonge-kaasschaaf - Zwart een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, mooie en functionele kaasschaaf. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Boska Kaasschaaf Monaco+ Design kaasschaaf zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Beste Kaasschaaf voor kaasproeverijen: Boska Kaasschaaf Monaco+ Design kaasschaaf zilver

Voordelen

 • list plusDeze kaasschaaf is zeer gemakkelijk in gebruik.
 • list plusHet design van de kaasschaaf is mooi.
 • list plusDe kwaliteit van de kaasschaaf is uitmuntend.

Nadelen Boska Kaasschaaf Monaco+ Design kaasschaaf zilver

 • list plusDe kaasschaaf is aan de kleine kant voor mannenhanden.
 • list plusHet kaasplakje kan soms blijven plakken.
 • list plusHet kaasblok kan gerafeld worden door de kaasschaaf..

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.4

De Boska Kaasschaaf Monaco+ Design kaasschaaf zilver is een revolutionaire kaasschaaf die bekroond is met een Red Dot Design Award. Deze schaaf biedt de beste oplossing voor het schaven van half harde tot harde kaas en is perfect voor echte foodlovers en levensgenieters. Met deze kaasschaaf schaaf je eenvoudig perfecte plakken kaas, wat zorgt voor een smaakvollere ervaring dan voorverpakte kaasplakken. Het wafelpatroon op het blad en de ribbels in het snijgedeelte van de kaasschaaf zorgen voor minder weerstand en contact met de kaas, waardoor je moeiteloos door de kaas heen glijdt. Het non-stick mes door BSF™ voorkomt dat de kaas blijft plakken of oprolt, wat het schaven nog makkelijker maakt.

Deze kaasschaaf is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en past bij elke gelegenheid. Het strakke en functionele design van de kaasschaaf heeft zelfs een Red Dot Award gewonnen. De kaasschaaf is gemaakt van roestvrij staal en heeft een wafelpatroon op het blad en ribbels in het snijgedeelte van de schaaf. De kaasschaaf is niet ophangbaar en heeft geen snijdraad, maar wel gekartelde randen.

Al met al is de Boska Kaasschaaf Monaco+ Design kaasschaaf zilver een uitstekende keuze voor iedereen die van kaas houdt en graag perfecte plakken kaas wil schaven. De kaasschaaf is duurzaam en makkelijk in gebruik, en het non-stick mes zorgt ervoor dat de kaas niet blijft plakken of oprolt. Het is een mooi cadeau voor echte foodlovers en levensgenieters, en zal zeker gewaardeerd worden.

Persoonlijk vind ik de Boska Kaasschaaf Monaco+ Design kaasschaaf zilver een geweldig product. Het is makkelijk in gebruik en zorgt voor perfecte plakken kaas. Het non-stick mes is een grote plus, omdat het schaven van kaas hierdoor nog makkelijker wordt. Het enige nadeel is dat de kaasschaaf niet ophangbaar is en geen snijdraad heeft, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de kwaliteit van het product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Boska Kaasschaaf Zacht Milano+ Kaasschaaf zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Boska Kaasschaaf Zacht Milano+ Kaasschaaf zwart

Voordelen

 • list plusHet gebruik van de kaasschaaf is gemakkelijk, waardoor je efficiënter kaas kan schaven.
 • list plusHet uiterlijk van de kaasschaaf is fraai.
 • list plusDe kaasschaaf is van goede kwaliteit.

Nadelen Boska Kaasschaaf Zacht Milano+ Kaasschaaf zwart

 • list plusDe kaasschaaf is relatief duur.
 • list plusDe kaasschaaf is moeilijk te reinigen.
 • list plusHet is lastig om de kaasschaaf op te bergen wanneer deze niet gebruikt wordt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

Ben jij ook zo'n fan van zachte kazen? Dan is de Kaasschaaf Zacht Milano+ van BOSKA echt iets voor jou! Met zijn extra kort schaafblad met kleine tandjes schaaf je met groot gemak de verfijndste plakken. Maar ook jonge kaas is geen enkel probleem voor deze zwarte kaasschaaf van roestvrijstaal en kunststof. Het hoge kwaliteits kunststof handvat ligt heerlijk in de hand en maakt het schaven van kaas een volmaakt genot. En na gebruik? Dan maakt de vaatwasser hem zo weer schoon. Met een garantie van 10 jaar kun je de komende jaren genieten van de lekkerste kaasplankjes met de Kaasschaaf Zacht Milano+ van BOSKA.

Wat deze kaasschaaf van BOSKA zo bijzonder maakt, is zijn Italiaanse klasse en zijn stijlvolle en elegante design. Maar het gaat natuurlijk vooral om de functionaliteit. Dankzij het extra korte schaafblad en de kleine tandjes blijft de kaas niet kleven en kun je de fijnste plakken schaven. En dat maakt deze kaasschaaf ideaal voor zowel zachte als jonge kazen. Het hoge kwaliteits kunststof handvat ligt heerlijk in de hand en maakt het schaven van kaas een volmaakt genot. En na gebruik? Dan maakt de vaatwasser hem zo weer schoon.

Als specialist in kaasschaven kan ik je vertellen dat deze Kaasschaaf Zacht Milano+ van BOSKA echt een aanrader is. Hij is niet alleen praktisch, maar ook nog eens mooi en elegant. En dankzij het roestvrijstaal en het kunststof gaat hij ook nog eens jaren mee. Ik ben dan ook zeer tevreden over deze kaasschaaf en kan hem aanraden aan alle kaasliefhebbers.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat hij niet ophangbaar is. Maar dat is dan ook echt het enige. Verder is deze kaasschaaf perfect!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS

Voordelen

 • list plusDeze kaasschaaf is gemaakt van roestvrij staal waardoor het een duurzaam en hygiënisch product is.
 • list plusHet modern en stijlvolle design maakt deze kaasschaaf aantrekkelijk.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen en de messen zijn scherp genoeg om dunne plakken kaas te maken.

Nadelen Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS

 • list plusDe punten van de messen kunnen gevaarlijk zijn voor kinderen.
 • list plusEr wordt geen gebruiksaanwijzing meegeleverd bij de kaasschaaf.
 • list plusHet is lastig schoon te maken, vooral als er kaas tussen de messen komt.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8

Als je op zoek bent naar een kaasschaaf van hoge kwaliteit, dan is de Brabantia Profile Kaasschaaf zeker een aanrader. Het ultrasoon gepolijste lemmet zorgt voor perfecte plakjes kaas zonder dat deze aan de schaaf blijven plakken. Bovendien blijft het mes lang scherp, waardoor je er nog langer van kunt genieten. Het strakke ontwerp van de kaasschaaf past perfect in elke keuken en de duurzame materialen zorgen ervoor dat je er jarenlang plezier van zult hebben.

Wat deze kaasschaaf echt onderscheidt van andere kaasschaven is het feit dat hij gemakkelijk schoon te maken is in de vaatwasser. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat de kaasschaaf altijd hygiënisch schoon is. Daarnaast is het leuk om te weten dat deze kaasschaaf onderdeel is van de Profile collectie van Brabantia, wat staat voor minimalisme in de keuken.

Als Cheese slicer specialist kan ik zeggen dat deze kaasschaaf perfect is voor het snijden van halfharde en harde kazen. De RVS materialen zorgen voor een stevige grip, waardoor je moeiteloos plakjes kaas kunt snijden. Bovendien is de kaasschaaf niet alleen functioneel, maar ook nog eens een mooie toevoeging aan je keukengerei.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de kaasschaaf niet ophangbaar is, wat voor sommige mensen misschien een minpunt kan zijn. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over de Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS en kan ik hem aan iedereen aanbevelen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige kaasschaaf met een strak ontwerp.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Boska Kaasset Delfts Blauw Kaasschaaf wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Boska Kaasset Delfts Blauw Kaasschaaf wit

Voordelen

 • list plusHet design van de kaasschaaf is mooi en het is handig in gebruik.
 • list plusHet is gemaakt van duurzame materialen, waardoor het duurzaam is.
 • list plusHet is eenvoudig schoon te maken, waardoor het hygiënisch is.

Nadelen Boska Kaasset Delfts Blauw Kaasschaaf wit

 • list plusHet kan alleen kaas snijden, waardoor het niet geschikt is voor andere producten.
 • list plusHet is niet geschikt voor het snijden van harde kaassoorten.
 • list plusHet is niet geschikt voor het snijden van dunne plakjes kaas.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.5

Opvallend design Geniet van de heerlijkste kazen met deze traditionele BOSKA Kaasset Delfts Blauw. Dat is Holland op z’n best en absoluut een Delftsblauwe toevoeging in iedere keuken. Het opvallende design is klassiek en toch nét weer even iets anders. De bijpassende giftbox bevat een kaasrasp en een kaasschaaf van hoge kwaliteit. Hollandse print Half harde en harde kazen zijn perfect geschikt voor de Kaasset Delfts Blauw van BOSKA. De handvaten zijn uitgevoerd in het kenmerkende Delfts Blauw en hebben een typisch Hollandse print. Fijn om te krijgen. Mooi om te geven. Aan vrienden, familie, of helemaal leuk: je internationale (zaken) kring! Garantie De oer-Hollandse kaasset doet het goed in ieder huishouden en gaat jaren mee. Je krijgt dan ook 10 jaar garantie van BOSKA. Was de set eenvoudig met de hand en je hebt absoluut jarenlang plezier van deze opvallende kwaliteitsproducten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - HGMD® Kaasschaaf Roestvrijstaal Vaatwasser bestendig rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. HGMD® Kaasschaaf Roestvrijstaal Vaatwasser bestendig rvs

Voordelen

 • list plusDeze kaasschaaf heeft een goede kwaliteit.
 • list plusHet is handig in gebruik.
 • list plusHet heeft een aantrekkelijke uitstraling.

Nadelen HGMD® Kaasschaaf Roestvrijstaal Vaatwasser bestendig rvs

 • list plusEr is altijd ruimte voor verbetering.
 • list plusHet kan soms moeilijk zijn om stevige plakken te snijden.
 • list plusHet is niet geschikt voor het snijden van dunne plakken.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
7.9

Ben jij ook zo'n kaasliefhebber? Dan is de HGMD® Kaasschaaf echt iets voor jou! Deze luxe kaasschaaf is niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens heel handig in gebruik. Doordat hij van roestvrijstaal is gemaakt, gaat hij lang mee en kan hij gewoon in de vaatwasser.

Wat deze kaasschaaf zo bijzonder maakt, is dat hij ophangbaar is. Zo houd je je keuken netjes en kun je hem makkelijk terugvinden als je hem nodig hebt. Daarnaast heeft hij geen snijdraad, waardoor je geen gedoe hebt met vervelende draden die in je kaas blijven hangen.

De HGMD® Kaasschaaf is niet gekarteld, waardoor je mooie, gladde plakken kaas kunt snijden. En met een verpakking breedte en hoogte van slechts 1 cm kun je hem makkelijk opbergen in je keukenla.

Wat betreft gebruik is deze kaasschaaf ideaal voor zachte en halfharde kazen. Denk aan brie, camembert, jonge kaas, belegen kaas en nog veel meer! En het grootste voordeel? Je kunt je kaas mooi presenteren aan tafel en iedereen zelf laten snijden.

Als we kijken naar de reviews van andere gebruikers, zijn zij vooral te spreken over de goede kwaliteit en het mooie design van de HGMD® Kaasschaaf. Het enige nadeel dat genoemd wordt, is dat hij niet geschikt is voor hele harde kazen.

Al met al is de HGMD® Kaasschaaf een absolute aanrader voor elke kaasliefhebber die op zoek is naar een kwalitatief goede en mooie kaasschaaf.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9 - Boska Kaasschaaf Monaco+ Dark Design zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Boska Kaasschaaf Monaco+ Dark Design zwart

Voordelen

 • list plusDeze kaasschaaf heeft een mooi design.
 • list plusDe kaasschaaf is handig in gebruik.
 • list plusDe kwaliteit van de kaasschaaf is goed.

Nadelen Boska Kaasschaaf Monaco+ Dark Design zwart

 • list plusMannenhanden zijn te groot voor deze kaasschaaf.
 • list plusSoms blijft het kaasplakje plakken of breekt het af.
 • list plusEr is kans dat je kaasblok beschadigd wordt door de kaasschaaf.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.7

De Boska Kaasschaaf Monaco+ Dark Design zwart is de Rolls Royce onder de kaasschaven! Deze kaasschaaf is voorzien van een unieke twist die het schaven van half harde en harde kaas gemakkelijk maakt. Dankzij de non-stick coating en het wafelpatroon van het schaafblad blijft de kaas niet kleven en krult het niet op. De kaasschaaf is bekroond met een Red Dot Design Award, dus je weet dat je een kwaliteitsproduct in handen hebt.

Door het schaven van kaas komt deze in contact met zuurstof, waardoor de kaas zijn ultieme smaak bereikt. De dunne plakken kaas die je met deze kaasschaaf schaaft, zijn dan ook veel smaakvoller dan voorverpakte plakken kaas. Bovendien is deze kaasschaaf perfect om cadeau te doen aan echte foodlovers en levensgenieters. Het is een uniek en origineel cadeau dat geschikt is voor zowel mannen als vrouwen bij elke gelegenheid.

De Boska Kaasschaaf Monaco+ Dark Design zwart is gemaakt van hoogwaardig RVS en is vaatwasserbestendig. Het is ook gemakkelijk schoon te maken met een sopje van warm water en een klein beetje afwasmiddel. Helaas is deze kaasschaaf niet ophangbaar, dus je moet wel ruimte hebben in je keukenlade.

Als specialist in kaasschaven kan ik met zekerheid zeggen dat de Boska Kaasschaaf Monaco+ Dark Design zwart een uitstekende keuze is. De gekartelde snijdraad en het wafelpatroon van het schaafblad maken het schaven van kaas gemakkelijk en zorgen voor mooie, dunne plakken kaas. Het enige nadeel is dat de kaasschaaf niet ophangbaar is, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de kwaliteit en het unieke design. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige kaasschaaf die een leven lang meegaat, dan is de Boska Kaasschaaf Monaco+ Dark Design zwart absoluut de beste keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Boska Kaasschaaf Zacht Oslo Kaasschaaf bruin / zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Boska Kaasschaaf Zacht Oslo Kaasschaaf bruin / zilver

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.6

Ben jij op zoek naar een kaasschaaf waarmee je moeiteloos kaas kunt schaven en waarbij de smaak van jouw kaas optimaal behouden blijft? Dan is de Kaasschaaf Zacht Oslo van BOSKA jouw match made in heaven! Deze kaasschaaf is gemaakt van hoogwaardig RVS en heeft een ergonomisch gevormd eikenhouten handvat waardoor hij prettig in de hand ligt. Het korte blad zorgt ervoor dat zelfs de jongste kaas niet blijft kleven en je kaas kunt schaven in de perfecte dikte voor de ultieme smaakbeleving.

Wat deze kaasschaaf zo bijzonder maakt, is dat hij ontzettend soepel schaaft en daarmee specialist is in prachtig dun schaafwerk. Hierdoor komt de smaak van jouw kaas volledig tot zijn recht. Na gebruik reinig je de kaasschaaf gemakkelijk in een sopje en heb je er jarenlang plezier van. En als kers op de taart biedt BOSKA ook nog eens een stevige garantie van 10 jaar.

Het enige nadeel dat wij hebben kunnen ontdekken, is dat de kaasschaaf niet ophangbaar is. Maar eerlijk is eerlijk, dat is dan ook het enige minpuntje. Kortom, ben jij op zoek naar de perfecte kaasschaaf voor een optimale smaakbeleving? Dan raden wij de Kaasschaaf Zacht Oslo van BOSKA zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kaaschaven. Er zijn namelijk 208 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!