De Bestenu Knoflookpers Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/07/2020


Bij het koken is een knoflookpers een erg handig apparaatje: je hoeft de knoflook niet met de hand te snijden, want de knoflookpers doet al het werk voor je. Alles wat je over de beste knoflookpers moet weten, lees je in deze koopgids.

Wat voor soorten knoflookpersen zijn er?

hide product content

Er zijn ontzettend veel verschillende knoflookpersen op de markt. Je kunt ze het beste onderscheiden op mechanisme, oftewel de manier waarop de knoflook fijn wordt gemaakt.

Ten eerste is er de klassieke handpers. Dit type knoflookpers komt het meest voor en herken je aan de twee handvaten die je samentrekt. Door de handvaten samen te trekken, duw je de knoflookteen door de kleine gaatjes heen en komt het er aan de andere kant weer uit als geperste knoflook.

Een heel andere manier om knoflook fijn te snijden is de knoflookpers in de vorm van een wieg. Deze keukentool lijkt op een fijn raspblad met een bolling. Je legt dan de teen knoflook op een snijplank en duwt de rasp in een wiegende beweging tegen de knoflook aan naar beneden, totdat de knoflook geperst is.

Er zijn ook knoflookpersen die met een tandjesmechanisme werken. De knoflookpers bestaat dan meestal uit twee cilindervormige, dunne bakjes met tandjes aan de binnenkant. De bakjes sluiten precies op elkaar aan en als je ze tegen elkaar aanduwt en in tegenovergestelde richting draait, vermalen de tandjes de teen knoflook.

De makkelijkste optie is waarschijnlijk de elektrische knoflookpers. Dit kun je zien als een soort mini-groentesnijder. Je doet de knoflook in het apparaatje, drukt op de knop en de knoflook komt er gesneden weer uit.

Wat kun je allemaal met een knoflookpers?

hide product content

Voorop staat dat je met een knoflookpers knoflook kunt vermalen. Daarnaast worden knoflookpersen ook wel eens gebruikt om andere kleine stukken van voedselwaren kleiner te snijden, zoals gember.

Wat je nog meer met een knoflookpers kunt vermalen is afhankelijk van het mechanisme. De knoflookpers die uit twee bakjes met tanden bestaat, gebruik je bijvoorbeeld ook om bladeren van kruiden en noten te vermalen. De knoflooksnijder in de vorm van een rasp met bolling kun je in principe ook als zeer fijne rasp gebruiken.

Je kunt uiteindelijk het meeste met een elektrische knoflookpers. Dat is in principe een kleine variant van een groentesnijder. Een klein uitje of stuk paprika, maar ook kruiden en noten snijd je allemaal met een elektrische knoflookpers fijn.

Heeft het materiaal van een knoflookpers invloed op de smaak?

hide product content

Er zijn dus allerlei soorten knoflookpersen die vaak ook van verschillende materialen worden gemaakt. Omdat het materiaal sterk in contact komt met de knoflook, denk je misschien dat dit de smaak kan beïnvloeden. Cola uit een blikje lijkt zo soms anders te smaken dan hetzelfde drankje uit een glazen flesje.

Het materiaal waarvan de knoflookpers gemaakt is, verandert de smaak van de knoflook niet. Daarvoor staat de knoflook niet lang genoeg in aanraking met het materiaal. Het kan door intensief contact wel resulteren in een minder scherpe smaak. De scherpte van de knoflook blijft dan een beetje aan het materiaal kleven.

De smaakverschillen zijn uiteindelijk niet erg groot en het verschil wordt grotendeels alleen door professionals zoals koks opgemerkt.

Hoelang gaat een knoflookpers mee?

hide product content

De meeste knoflookpersen komen met een garantieperiode van 2 jaar, maar er zijn ook uitzondering waarbij er wel 5 jaar garantie op de knoflookpers zit. Hoelang een knoflookpers precies meegaat, verschilt dus per merk, materiaal en onderhoud

Van alle materialen gaan roestvrijstalen knoflookpersen gemiddeld het langste mee. Maak de knoflookpers goed schoon, het liefst direct na gebruikt. Zo blijft niet alleen de smaak van de knoflook beter, maar heb je ook langer plezier van de knoflookpers.

Kan een knoflookpers in de vaatwasser?

hide product content

Sommige knoflookpersen kunnen in de vaatwasser, maar dit geldt niet voor alle soorten. Of een knoflookpers vaatmachinebestendig is, hangt af van het merk en het materiaal. Op de verpakking vind je gebruiksinformatie terug en kun je dus ook lezen of de knoflookpers vaatwasmachinebestendig is.

Alleen in het geval van de elektrische knoflookpers is het direct duidelijkheid: het basis onderdeel (waar het snoer begint en de elektronische basis zit) mag nooit in de vaatwasser. Dit geldt overigens voor alle elektrische apparaten.

Hoe komt deze geweldige Knoflookpers reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Knoflookpers ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Knoflookperss, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Knoflookperss die aangeboden worden in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Knoflookperss het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Knoflookperss stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Producten die vergelijkbaar zijn aan Knoflookperss

De beste Knoflookperss op een rij

Product informatiePlus or Show more

Niets is zo lekker als gebruik maken van versgeperste knoflook bij het koken. Deze verbeterde OXO Good Grips knoflookpers maakt het persen van verse knoflook tot een fluitje van een cent. Met de stevige gegoten zinkconstructie en een ruim knoflookreservoir, plet de knoflookpers knoflook met een simpele kneep. Wat deze OXO Good Grips knoflookpers tot een erg handige knoflookpers maakt, is het ingebouwde schoonmaaksysteem. Met een simpele klik zijn de hendels open te zwaaien, en kan de resterende knoflookresten eenvoudig worden verwijderd. De handvaten van de knoflookpers zijn ergonomisch gevormd en gemaakt van zacht materiaal; dit zorgt voor comfort, maar absorbeert de druk ook tijdens het knijpen. Belangrijkste kenmerken van de OXO Good Grips Knoflookpers • De knoflookpers is gemaakt van aluminium en kunststof • Beschikt over een schoonmaaksysteem • De greep is comfortabel • Heeft een gewicht van 368 gram • De knoflookpers is vaatwasser bestendig

1. OXO Good Grips Knoflookpers - Zilver/Zwart


Product informatiePlus or Show more

Deze knoflookpers, kenmerkend aan het vernieuwde en moderne design, zal ervoor zorgen dat je met meer gemak jouw knoflook zal persen. Bij het gebruiken van de pers, wordt er geen knoflook verspild zoals vaak gebeurd bij de doorsnee persen. De knoflook wordt niet zozeer geperst, maar micro gesneden door de kleine gaatjes waardoor de oliën en aroma’s behouden blijven. Er is bij gebruik weinig drukkracht nodig. Het roestvrijstalen materiaal draagt bij aan het luxe en moderne uiterlijk, de lange levensduur van de knoflookpers en is na gebruik gemakkelijk schoon te maken door hem onder de kraan af te spoelen of in de vaatwasser te plaatsen. Bij de knoflookpers worden nu GRATIS een siliconen peller en borstel bijgeleverd. De siliconen peller is een gemakkelijke manier om de velletjes van de knoflooktenen te verwijderen en met de borstel kun je de overige geperste/versneden knoflook uit de gaatjes weghalen. In de verpakking: 1 RVS Knoflookpers 1 Siliconen Peller 1 Borsteltje Hoe te gebruiken? Zie bovenstaande foto's en video

2. Knoflookpers/Gemberpers - Vaatwasser Bestendig - Met Gratis Borstel & Siliconen Peller


Product informatiePlus or Show more

Knoflookteentjes fijn snijden met een gewoon mes is een vervelend karwei. De Brabantia Profile Knoflookpers zorgt voor een snel en perfect resultaat. Met uitneembaar roestvrij zeefje, dat makkelijk is te reinigen. Brabantia Profile Knoflookpers - RVS Duurzaam en eenvoudig te reinigen - uitneembare roestvrijstalen geperforeerde zeef Eenvoudig en moeiteloos te bedienen, zelfs voor kleine handen - voor links- en rechtshandig gebruik Gemakkelijk schoon te maken - vaatwasmachinebestendig Probleemloos in gebruik en duurzaam - gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen Strak ontwerp - handgreep van duurzaam roestvrij staal Onderdeel van de Profile collectie van Brabantia - minimalisme in de keuken 5 jaar garantie en service Over Brabantia Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu. Brabantia staat bekend om producten die mooi en handig zijn, waardoor dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen. Brabantia biedt een breed scala aan producten; van prullenbakken, droogmolens en strijkplanken tot wasmanden, voorraadbussen, kookgerei en badkameraccessoires. Stijlvolle, goed gemaakte producten, die zijn ontworpen voor recycling. Zo kun je er zo lang van genieten als je wilt – maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is ‘Designed for living’.

3. Brabantia Profile Knoflookpers - Matt Steel - RVS


Product informatiePlus or Show more

- Verpletteren en gehakt teentjes knoflook met gemakkelijk rocking motion. - Comfortabele plastic handvat maakt het proces veel gemakkelijker. - Gewoon plaats op top van teentje knoflook en rock heen en weer. - Scoop out verpletterd knoflook voor gebruik in uw recepten. - Handige mini tools om elimineert knoflook geur van handen. - Uitstekend kado voor chef, foodie, of knoflook minnaar.

4. Knoflook en Gember Pers - RVS - Vaatwasserbestendig - Handpers


Product informatiePlus or Show more

Met deze premium kwaliteit Notica knoflookpers, pers je knoflook met groot gemak. Het ergonomische ontwerp ligt comfortabel in de hand en zorgt voor een efficiënte krachtverdeling, waardoor de knoflook met weinig kracht en moeite wordt geperst. De pers is gemaakt van een zinc legering bewerkt met een roestvrijstalen coating en haalt het optimale uit de knoflook. De Notica knoflookpers onderscheidt zich van een standaard pers door zijn comfort en stijvolle design. Voordelen: ✔️ Premium kwaliteit en design, zeer robuust ✔️ Gratis verzending ✔️ Comfortabel in de hand ✔️ Binnen 2 werkdagen in huis Premium kwaliteit In tegenstelling tot een simpelere knoflookpers, beschikt de Notica knoflookpers over extra diepe tandjes die de knoflook volledig door de gaatjes persen. Hierdoor wordt alle knoflook optimaal benut. Het materiaal is zeer duurzaam en vaatwasser bestendig. De Notica knoflookpers is gemaakt van een stevige industriële zinc-legering en een niet-toxisch gecertificeerde loodvrije coating. Gratis verzending Wij bieden gratis verzending en de pers wordt thuis bij u afgeleverd binnen 2 werkdagen. De prijs die u ziet in de advertentie, is de prijs die u betaald dus geen extra verzendkosten! Comfortabel design De handvaten hebben een ergonomisch design waardoor de knoflookpers comfortabel in de hand ligt en makkelijk te gebruiken is. Doordat de handvaten zijn ingelegd, wordt de druk op de handen gedempt tijdens het persen. Zo kunt u zonder veel inspanning gemakkelijk uw knoflook persen! Bespaar tijd en inspanning Geen vieze snijplanken meer of hakken met een mes totdat de knoflook mooi fijn is. De Notica knoflookpers maakt knoflookpersen simpel en snel. Of je nu een pro bent of een amateur kok, je kunt binnen enkele seconden met gemak knoflook persen! Kenmerken: ▶ Robuust ▶ Werkt simpel en effectief ▶ Perst de knoflooktenen met gemak zonder veel kracht ▶ Geschikt voor knoflook Productspecificaties Kleur: Zilver/Metaal Product breedte: 4 cm Product hoogte: 2 cm Product lengte: 17 cm Gewicht: 0,237 kg

5. Notica - Stevige knoflookpers - Roestvrijstaal - Premium kwaliteit - RVS knoflookpers - Knoflook - Pers - Handmatig - Lookpers


Product informatiePlus or Show more

De meeste knoflookpersen zijn alleen te bedienen met sterke handen. Dat is door het innovatieve draaimechanisme van Joseph Joseph verledentijd. Het draaimechanisme vergroot de duwkracht en hierdoor ontstaat meer perskracht. De Helix bestaat uit 2 delen en is gemakkelijk af te spoelen of in de vaatwasser te reinigen. * Ergonomische Knoflookpers * Vaatwasmachinebestendig * Draaimechanisme Joseph Joseph is een Engels merk en staat al jaren aan de top als het gaat om functionele keukenaccessoires. De tweelingbroers Richard en Anthony Joseph ontwerpen en produceren vanaf 2002 de beste en meest hippe accessoires voor “The Perfect Kitchen”. Zij hebben al vele prachtige prijzen gewonnen met de ontwerpen van hun artikelen. Ze zijn wereldwijd bekend en erkend. Een prachtig merk met geweldige producten voor keukenhulpen, schoonmaken en slim opbergen. Joseph Joseph staat bekend om zijn functionaliteit gecombineerd met kleur, opvallend ontwerp en oog voor detail.

6. Joseph Joseph Helix Knoflookpers - 17,6 x 4,6 x 5,8 cm - Groen


Product informatiePlus or Show more

Knoflookpers Rosina Afmeting artikel: 9 x 3 x 23,7 cm

7. Curver Knoflookpers Rosina - 9 x 3 x 23,7 cm - Zilver


Product informatiePlus or Show more

Hoge kwaliteit knoflookpers die absoluut niet mag ontbreken in uw keuken. Binnen enkele tellen en met één simpele kneep uw knoflook fijn geperst zonder enige moeite. Geen vieze stinkende handen meer. Gemaakt van roestvrij metaal. Daardoor dus ook vaatwasserbestendig.

8. Knoflookpers deluxe - RVS - Vaatwasserbestendig


Product informatiePlus or Show more

De Biopress knoflookpers van Westmark mag niet ontbreken in je keukenlade. Deze pers is namelijk ontzettend handig is gebruik en vooral heel eenvoudig te reinigen. Hij kan na gebruik gewoon in de vaatwasmachine. De pers is gemaakt van aluminium en heeft een afmeting van 15,2 x 2,5 x 3,1 cm. Belangrijkste kenmerken • Materiaal: Aluminium • Inhoud set: 1 knoflookpers • Serie: Biopress • Merk: Westmark • Kleur: Zilver • Afmeting: 15,2 x 2,5 x 3,1 cm • Vaatwasmachinebestendig: Ja Westmark 50 jaar geleden is het Duitse Westmark begonnen met een innovatief product, de dunschiller. Vandaag de dag is hier een uitgebreid assortiment slimme en praktische keukenhulpen aan toegevoegd. Ieder product van Westmark is erg gebruiksvriendelijk en maakt het bereiden van ingrediënten en gerechten echt gemakkelijker en hygiënischer. Daarnaast wordt een groot gedeelte van het assortiment van Westmark “in huis” geproduceerd en zijn zij ISO-gecertificeerd.

9. Westmark Biopress Knoflookpers 15,2 x 2,5 x 3,1 cm - Aluminium - RVS


Product informatiePlus or Show more

Deze knoflookpers is eenvoudig te gebruiken en makkelijk te reinigen, de moderne roestvrijstalen knoflookrocker maakt een rommelige taak simpel om moeiteloos te snijden. Plaats de knoflookkruiden onder de perforaties, druk afwisselend op de uiteinden om een schommelbeweging te maken. Gebroken knoflook duwt zich door de perforaties om gemakkelijk in soep, marinades of sauzen of op brood te legen. Deze knoflookmouter elimineert ook knoflookgeuren uit handen. Spoel met afwasmiddel en wrijf zachtjes op de handen om elk spoor van knoflook, vis of uiengeur te verwijderen. Roestvrij staal bindt met zwavelhoudende ingrediënten om geuren op te heffen. Onmisbaar in elke keuken.

10. Indomote Knoflookpers - keuken


Producten die vergelijkbaar zijn aan Knoflookperss


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Knoflookperss. Er zijn namelijk 136 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Knoflookpers kopen.