Bestenu

Beste knoflookpersen - nov. 2022

Met meer dan 350 knoflookpersen op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste knoflookpersen op een rij
01Score: 9.7
Knoflookpers/Gemberpers
Knoflookpers/Gemberpers
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.4
OXO Good Grips Knoflookpers
OXO Good Grips Knoflookpers
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.3
Garlic Chef Knoflookpers
Garlic Chef Knoflookpers
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.9
Garlic Chef KnoflookPers
Garlic Chef KnoflookPers
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.4
Knoflookpers/Gemberpers
Knoflookpers/Gemberpers
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.1
HGMD® Knoflookpers | Roestvrijstaal | Vaatwasser bestendig | Garlic press
HGMD® Knoflookpers | Roestvrijstaal | Vaatwasser bestendig | Garlic press
Ga naar laagste prjis
07Score: 8
KitchenLove
KitchenLove
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.8
Westmark Biopress Knoflookpers 15,2 x 2,5 x 3,1 cm
Westmark Biopress Knoflookpers 15,2 x 2,5 x 3,1 cm
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.6
Leifheit Proline knoflookpers Knobi King
Leifheit Proline knoflookpers Knobi King
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.9
Joseph Joseph Helix Knoflookpers
Joseph Joseph Helix Knoflookpers
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Knoflookpers Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Bij het koken is een knoflookpers een erg handig apparaatje: je hoeft de knoflook niet met de hand te snijden, want de knoflookpers doet al het werk voor je. Alles wat je over de beste knoflookpers moet weten, lees je in deze koopgids.

Wat voor soorten knoflookpersen zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende knoflookpersen op de markt. Je kunt ze het beste onderscheiden op mechanisme, oftewel de manier waarop de knoflook fijn wordt gemaakt.

Ten eerste is er de klassieke handpers. Dit type knoflookpers komt het meest voor en herken je aan de twee handvaten die je samentrekt. Door de handvaten samen te trekken, duw je de knoflookteen door de kleine gaatjes heen en komt het er aan de andere kant weer uit als geperste knoflook.

Een heel andere manier om knoflook fijn te snijden is de knoflookpers in de vorm van een wieg. Deze keukentool lijkt op een fijn raspblad met een bolling. Je legt dan de teen knoflook op een snijplank en duwt de rasp in een wiegende beweging tegen de knoflook aan naar beneden, totdat de knoflook geperst is.

Er zijn ook knoflookpersen die met een tandjesmechanisme werken. De knoflookpers bestaat dan meestal uit twee cilindervormige, dunne bakjes met tandjes aan de binnenkant. De bakjes sluiten precies op elkaar aan en als je ze tegen elkaar aanduwt en in tegenovergestelde richting draait, vermalen de tandjes de teen knoflook.

De makkelijkste optie is waarschijnlijk de elektrische knoflookpers. Dit kun je zien als een soort mini-groentesnijder. Je doet de knoflook in het apparaatje, drukt op de knop en de knoflook komt er gesneden weer uit.

Wat kun je allemaal met een knoflookpers?

Voorop staat dat je met een knoflookpers knoflook kunt vermalen. Daarnaast worden knoflookpersen ook wel eens gebruikt om andere kleine stukken van voedselwaren kleiner te snijden, zoals gember.

Wat je nog meer met een knoflookpers kunt vermalen is afhankelijk van het mechanisme. De knoflookpers die uit twee bakjes met tanden bestaat, gebruik je bijvoorbeeld ook om bladeren van kruiden en noten te vermalen. De knoflooksnijder in de vorm van een rasp met bolling kun je in principe ook als zeer fijne rasp gebruiken.

Je kunt uiteindelijk het meeste met een elektrische knoflookpers. Dat is in principe een kleine variant van een groentesnijder. Een klein uitje of stuk paprika, maar ook kruiden en noten snijd je allemaal met een elektrische knoflookpers fijn.

Heeft het materiaal van een knoflookpers invloed op de smaak?

Er zijn dus allerlei soorten knoflookpersen die vaak ook van verschillende materialen worden gemaakt. Omdat het materiaal sterk in contact komt met de knoflook, denk je misschien dat dit de smaak kan beïnvloeden. Cola uit een blikje lijkt zo soms anders te smaken dan hetzelfde drankje uit een glazen flesje.

Het materiaal waarvan de knoflookpers gemaakt is, verandert de smaak van de knoflook niet. Daarvoor staat de knoflook niet lang genoeg in aanraking met het materiaal. Het kan door intensief contact wel resulteren in een minder scherpe smaak. De scherpte van de knoflook blijft dan een beetje aan het materiaal kleven.

De smaakverschillen zijn uiteindelijk niet erg groot en het verschil wordt grotendeels alleen door professionals zoals koks opgemerkt.

Hoelang gaat een knoflookpers mee?

De meeste knoflookpersen komen met een garantieperiode van 2 jaar, maar er zijn ook uitzondering waarbij er wel 5 jaar garantie op de knoflookpers zit. Hoelang een knoflookpers precies meegaat, verschilt dus per merk, materiaal en onderhoud

Van alle materialen gaan roestvrijstalen knoflookpersen gemiddeld het langste mee. Maak de knoflookpers goed schoon, het liefst direct na gebruikt. Zo blijft niet alleen de smaak van de knoflook beter, maar heb je ook langer plezier van de knoflookpers.

Kan een knoflookpers in de vaatwasser?

Sommige knoflookpersen kunnen in de vaatwasser, maar dit geldt niet voor alle soorten. Of een knoflookpers vaatmachinebestendig is, hangt af van het merk en het materiaal. Op de verpakking vind je gebruiksinformatie terug en kun je dus ook lezen of de knoflookpers vaatwasmachinebestendig is.

Alleen in het geval van de elektrische knoflookpers is het direct duidelijkheid: het basis onderdeel (waar het snoer begint en de elektronische basis zit) mag nooit in de vaatwasser. Dit geldt overigens voor alle elektrische apparaten.

hero illustration

Hoe komt deze super knoflookpers lijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de speurtocht naar de beste knoflookpers ook!
Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over knoflookpersen, maar vandaag ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle knoflookpersen die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke knoflookpersen het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van knoflookpersen stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste knoflookpersen in een oogopslag

1 - Knoflookpers/Gemberpers

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze knoflookpers, kenmerkend aan het vernieuwde en moderne design, zal ervoor zorgen dat je met meer gemak jouw knoflook zal persen. Bij het gebruiken van de pers, wordt er geen knoflook verspild zoals vaak gebeurd bij de doorsnee persen. De knoflook wordt niet zozeer geperst, maar micro gesneden door de kleine gaatjes waardoor de oliën en aroma’s behouden blijven. Er is bij gebruik weinig drukkracht nodig. Het roestvrijstalen materiaal draagt bij aan het luxe en moderne uiterlijk, de lange levensduur van de knoflookpers en is na gebruik gemakkelijk schoon te maken door hem onder de kraan af te spoelen of in de vaatwasser te plaatsen. Bij de knoflookpers worden nu GRATIS een siliconen peller en borstel bijgeleverd. De siliconen peller is een gemakkelijke manier om de velletjes van de knoflooktenen te verwijderen en met de borstel kun je de overige geperste/versneden knoflook uit de gaatjes weghalen. In de verpakking: 1 RVS Knoflookpers 1 Siliconen Peller 1 Borsteltje Hoe te gebruiken? Zie bovenstaande foto's en video

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - OXO Good Grips Knoflookpers

Loading..
Ga naar laagste prjis

Niets is zo lekker als gebruik maken van versgeperste knoflook bij het koken. Deze verbeterde OXO Good Grips knoflookpers maakt het persen van verse knoflook tot een fluitje van een cent. Met de stevige gegoten zinkconstructie en een ruim knoflookreservoir, plet de knoflookpers knoflook met een simpele kneep. Wat deze OXO Good Grips knoflookpers tot een erg handige knoflookpers maakt, is het ingebouwde schoonmaaksysteem. Met een simpele klik zijn de hendels open te zwaaien, en kan de resterende knoflookresten eenvoudig worden verwijderd. De handvaten van de knoflookpers zijn ergonomisch gevormd en gemaakt van zacht materiaal; dit zorgt voor comfort, maar absorbeert de druk ook tijdens het knijpen. Belangrijkste kenmerken van de OXO Good Grips Knoflookpers • De knoflookpers is gemaakt van aluminium en kunststof • Beschikt over een schoonmaaksysteem • De greep is comfortabel • Heeft een gewicht van 368 gram • De knoflookpers is vaatwasser bestendig

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Garlic Chef Knoflookpers

Loading..
Ga naar laagste prjis

Heerlijk die knoflook in het eten, maar heeft u ook zo'n hekel aan knoflook persen? De resten blijven vaak in de pers zitten waardoor niet alles in uw gerecht terecht komt. Vieze handen en vooral lastig schoon te maken. Deze knoflook maler is de perfecte oplossing! Binnen drie stappen heeft u de knoflook fijn gemaald. stap 1: sla met de onderkant van de twist op de knoflook om het velletje te verwijderen. stap 2: u plaats de knoflook in het bakje en draait in het rond. Stapsgewijs wordt de knoflook fijner gemaald tot de gewenste stukjes. Stap 3: Open het bakje en gebruik het voor u gerecht. Deze knoflook maler kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor olijven, pepers, kruiden en specerijen. U kunt er ook heerlijke tapenades mee maken. U kunt de knoflook maler na gebruik direct in de vaatwasser zetten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Garlic Chef KnoflookPers

Loading..
Ga naar laagste prjis

Heerlijk die knoflook in het eten, maar heb jij ook zo'n hekel aan knoflook persen? De resten blijven vaak in de pers zitten waardoor niet alles in je gerecht terecht komt, vieze handen en lastig schoon te maken. Deze Garlic Chef is de oplossing! Je plaats de knoflook in het bakje en draait zachtjes in het rond. Stapsgewijs wordt de knoflook fijner gemaald tot de gewenste stukjes. Na gebruik zo in de vaatwasser en klaar!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Knoflookpers/Gemberpers

Loading..
Ga naar laagste prjis

de knolookpers van de allerbeste kwaliteit. Proffesionele zware kwaliteit RVS. Met onze knoflookpers heb je in een handomdraai verse knoflook, klaar voor consumptie. Vaatwasmachine bestendig. Ook geschikt voor gember.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - HGMD® Knoflookpers | Roestvrijstaal | Vaatwasser bestendig | Garlic press

Loading..
Ga naar laagste prjis

Het fijn snijden van knoflookteentjes met een normaal mes is geen fijn karwei. Met de HGMD® Knoflookpers heb je een snel en perfect eindresultaat. Ook is deze knoflookpers zeer makkelijk te reinigen, deze heeft een uitneembaar zeefje en kan in de vaatwasser. Comfortabel design De handvaten hebben een ergonomisch design waardoor de knoflookpers comfortabel in de hand ligt en makkelijk te gebruiken is. Doordat de handvaten zijn ingelegd, wordt de druk op de handen gedempt tijdens het persen. Zo kunt u zonder veel inspanning gemakkelijk uw knoflook persen! Bespaar tijd en inspanning Geen vieze snijplanken meer of hakken met een mes totdat de knoflook mooi fijn is. De Notica knoflookpers maakt knoflookpersen simpel en snel. Of je nu een pro bent of een amateur kok, je kunt binnen enkele seconden met gemak knoflook persen! Specificaties: ✔ Merk: HGMD® ✔ Kleur: RVS ✔ Links en rechtshandig: Ja ✔ Vaatwasserbestendig: Ja ✔ Uitneembaar zeefje: Ja ✔ Ophanghaak: Ja ✔ Gewicht : gram ✔ Afmetingen : 19,5 x 12,5 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - KitchenLove

Loading..
Ga naar laagste prjis

Besteed meer tijd aan het koken met deze KitchenLove knoflookpers en gemberpers. Deze knoflookpers heeft een groot reservoir waar je tot wel drie teentjes knoflook tegelijk mee kunt persen. Met de ergonomische grip pers je de knoflook met gemak tot fijngesneden ingrediënten. Je kunt zelfs de schil laten zitten. Zodra je klaar bent spoel je de knoflookpers onder de kraan af of stop je deze in de vaatwasser. Ook zeer geschikt als cadeau! Zonder moeite knoflook persen Dankzij de het grote reservoir kun je moeiteloos meer dan één knooflookteen tegelijk persen. Je kunt zelfs de hele schil laten zitten zonder dat je handen plakkerig en stinkend worden met deze KitchenLove knoflookpers. Besteed meer tijd aan het koken Bespaar tijd in het voorbereidingsproces. Met deze knoflookpers kun je tot drie teentjes tegelijk persen. En zodra je klaar bent met het snijden van jouw ingrediënten hou je deze knoflookpers simpelweg onder de kraan. Even spoelen en de pers is weer klaar voor gebruik. Spoelen is een handomdraai gedaan omdat deze knoflookpers geen losse delen bevat. Geen zin in afspoelen? Deze knoflookpers is ook 100% vaatwasserbestendig. Stijlvol ontwerp Ook wanneer je bezig bent met het voorbereiden van je heerlijke maaltijd mag jouw keuken er best mooi uitzien. Zeker als je vrienden op bezoek hebt. Deze stijlvolle knoflookpers is een ware toevoeging aan iedere keuken. Voordelen KitchenLove Knoflookpers ✅ Makkelijk persen ✅ Groot reservoir ✅ Eenvoudig schoonmaken ✅ Zeer sterk materiaal ✅ Mooi in iedere keuken Prachtig cadeau voor de hobbykok Heb je een vriend of familielid die gek op koken is? Dan mag een goede knoflookpers uiteraard niet in de keuken ontbreken. Deze KitchenLove knoflookpers komt in een elegante verpakking wat het een uitstekend cadeau maakt voor de beginnende tot ervaren hobbykok. Specificaties ▶ Merk: KitchenLove ▶ Inhoud verpakking: 1 x knoflookpers ▶ Gewicht: 216 gram ▶ Materiaal: Zinc Alloy ▶ Kleur: Chrome

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Westmark Biopress Knoflookpers 15,2 x 2,5 x 3,1 cm

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Biopress knoflookpers van Westmark mag niet ontbreken in je keukenlade. Deze pers is namelijk ontzettend handig is gebruik en vooral heel eenvoudig te reinigen. Hij kan na gebruik gewoon in de vaatwasmachine. De pers is gemaakt van aluminium en heeft een afmeting van 15,2 x 2,5 x 3,1 cm. Belangrijkste kenmerken • Materiaal: Aluminium • Inhoud set: 1 knoflookpers • Serie: Biopress • Merk: Westmark • Kleur: Zilver • Afmeting: 15,2 x 2,5 x 3,1 cm • Vaatwasmachinebestendig: Ja Westmark 50 jaar geleden is het Duitse Westmark begonnen met een innovatief product, de dunschiller. Vandaag de dag is hier een uitgebreid assortiment slimme en praktische keukenhulpen aan toegevoegd. Ieder product van Westmark is erg gebruiksvriendelijk en maakt het bereiden van ingrediënten en gerechten echt gemakkelijker en hygiënischer. Daarnaast wordt een groot gedeelte van het assortiment van Westmark “in huis” geproduceerd en zijn zij ISO-gecertificeerd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Leifheit Proline knoflookpers Knobi King

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Knobi King van Leifheit is een must have voor alle knoflookliefhebbers. Dit innovatieve keukenhulpje werkt simpel en snel en het resultaat mag er zijn – alsof de teentjes met de hand in perfecte blokjes gesneden zijn. De Knobi King plet de knoflookteentjes niet, maar snijdt ze. Één keer drukken met de pers is voldoende: het knoflookteentje wordt door het plaatje met de gestanste gaatjes perfect in heel kleine blokjes verdeeld. Na gebruik kan deze handige pers gewoon in de vaatwasser. Belangrijkste kenmerken Innovatief keukenhulpje voor klein snijden van knoflook. Simpel en snel als een gewone knoflookpers, maar perfecte blokjes als van hand gesneden. Knoflook wordt niet geperst maar heel fijn gesneden. Vaatwasserbestendig. 5 jaar garantie. Over Leifheit Leifheit is al 55 jaar een van de marktleiders op het gebied van huishoudelijke producten. Het merk streeft naar hoge kwaliteit en innovatieve producten. Optimaal gebruiksgemak wordt moeiteloos gecombineerd met innovatieve ontwerpen. Het motto 'altijd net even beter' zie je terug in elk product. Met oplossingen voor een schoon huis, frisse was en slimme keuken voorziet Leifheit vooral in meer leefplezier. Of je nu de vloer grondig wil reinigen, ramen helder wil lappen of het bad nodig schoon moet maken, Leifheit heeft de oplossing. Zorg voor een nog frissere was met de innovatieve droogmolens en -rekken en strijktoepassingen. Met de handige voorraaddozen en keukenaccessoires zorg jij voortaan voor geweldige maaltijden om samen van te kunnen genieten. Van elke ruimte in huis maak je een frisse en praktische omgeving voor een nog betere woonervaring. Leifheit heeft overal aan gedacht.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Joseph Joseph Helix Knoflookpers

Loading..
Ga naar laagste prjis

De meeste knoflookpersen zijn alleen te bedienen met sterke handen. Dat is door het innovatieve draaimechanisme van Joseph Joseph verledentijd. Het draaimechanisme vergroot de duwkracht en hierdoor ontstaat meer perskracht. De Helix bestaat uit 2 delen en is gemakkelijk af te spoelen of in de vaatwasser te reinigen. * Ergonomische Knoflookpers * Vaatwasmachinebestendig * Draaimechanisme Joseph Joseph is een Engels merk en staat al jaren aan de top als het gaat om functionele keukenaccessoires. De tweelingbroers Richard en Anthony Joseph ontwerpen en produceren vanaf 2002 de beste en meest hippe accessoires voor “The Perfect Kitchen”. Zij hebben al vele prachtige prijzen gewonnen met de ontwerpen van hun artikelen. Ze zijn wereldwijd bekend en erkend. Een prachtig merk met geweldige producten voor keukenhulpen, schoonmaken en slim opbergen. Joseph Joseph staat bekend om zijn functionaliteit gecombineerd met kleur, opvallend ontwerp en oog voor detail.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Artikelen die overeenkomstig zijn aan knoflookpersen

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van knoflookpersen. Er zijn namelijk 350 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste