Wat is de beste Frietsnijder van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Frietsnijder is een lastige uitdaging. Wat is de beste Frietsnijder van 2024? Na het onderzoeken van 2047 Frietsnijders kwam de Perfect Product RVS Frietsnijder Patatsnijder als beste getest uit onze Frietsnijder-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Frietsnijders, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Frietsnijders-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Frietsnijder-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Frietsnijders

1Score: 9.8
Perfect Product RVS Frietsnijder Patatsnijder
Beste frietsnijder
Perfect Product RVS Frietsnijder Patatsnijder
Perfect Product
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Leifheit Frietsnijder - Kunststof
Leifheit Frietsnijder - Kunststof
Leifheit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Zyliss Fritessnijder met 2 Inzetten
Zyliss Fritessnijder met 2 Inzetten
Zyliss
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Frietsnijder Patatsnijder Fritessnijder
Frietsnijder Patatsnijder Fritessnijder
Merkloos
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
AXIMO Frietsnijder Patatsnijder Aluminium Fritessnijder
AXIMO Frietsnijder Patatsnijder Aluminium Fritessnijder
AXIMO
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Unspecified Potato Twister - Aardappel
Unspecified Potato Twister - Aardappel
Unspecified
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Westmark Sturdy Frietsnijder - Met
Westmark Sturdy Frietsnijder - Met
Westmark
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Merkloos Aardappel snijder Chips maker
Merkloos Aardappel snijder Chips maker
Merkloos
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.2
Westmark Fritessnijder PomfriPerfect 26 x
Westmark Fritessnijder PomfriPerfect 26 x
Westmark
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Multifunctioneel Keuken Kartelmes - Frietsnijder
Multifunctioneel Keuken Kartelmes - Frietsnijder
Merkloos
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Frietsnijder Koopgids

Er is niets lekkerder dan verse frietjes! Deze maak je met de beste frietsnijder en je leest er hier meer over.

Wat is een goede frietsnijder?

Er zijn veel verschillende soorten frietsnijders op de markt, dus het hangt er een beetje vanaf waar je naar op zoek bent. 

Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een goede frietsnijder:

 • Kwaliteit: Kies een frietsnijder van goede kwaliteit die gemaakt is van duurzame materialen. Een stevige constructie van metaal of kunststof kan de levensduur van de frietsnijder verlengen.
 • Grootte van de frieten: Sommige frietsnijders maken dunnere of dikkere frieten dan andere, afhankelijk van de grootte van de openingen in het mes. Bedenk dus goed wat voor soort frieten je wilt maken en kies een frietsnijder met de juiste grootte van openingen.
 • Veiligheid: Kies een frietsnijder met veiligheidsvoorzieningen, zoals een vergrendelingsmechanisme, om te voorkomen dat je jezelf snijdt tijdens het snijden van de aardappelen.
 • Reiniging: Kies een frietsnijder die gemakkelijk schoon te maken is. Frietsnijders met afneembare onderdelen zijn meestal gemakkelijker schoon te maken.
 • Gebruiksgemak: Kies een frietsnijder die gemakkelijk te gebruiken is en weinig kracht vereist. Sommige modellen zijn handmatig, terwijl andere elektrisch zijn en aangedreven worden door een motor.

Hoe verse frietjes snijden?

Het snijden van verse frietjes is eigenlijk heel eenvoudig. Hier zijn de stappen:

 1. Schil de aardappelen en snijd de uiteinden eraf.
 2. Snijd de aardappelen in rechte stukken van ongeveer 1 cm dik. Het is belangrijk om ze allemaal even groot te maken, zodat ze gelijkmatig koken.
 3. Leg de stukken plat op een snijplank en snijd ze in frieten van ongeveer 1 cm breed. Je kunt een mes gebruiken, maar het is veel gemakkelijker om een frietsnijder te gebruiken.
 4. Spoel de frieten af onder koud water om overtollig zetmeel te verwijderen en laat ze daarna goed uitlekken.
 5. Bak de frieten in hete olie op ongeveer 175°C tot ze goudbruin en knapperig zijn. Het duurt ongeveer 4-6 minuten om de frieten te bakken. Je kunt eventueel een keukenthermometer gebruiken om de temperatuur van de olie te controleren.
 6. Laat de frieten uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en eventueel andere kruiden naar keuze.

En dat is het! Je hebt nu zelfgemaakte verse frietjes. Eet smakelijk!

Waarom frietjes opschudden?

Het schudden van de frietjes tijdens het bakken is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig worden gebakken en knapperig worden. 

Hier zijn een paar redenen waarom:

 • Gelijkmatige verhitting: Door de frietjes regelmatig te schudden, zorg je ervoor dat ze allemaal in contact komen met de hete olie en gelijkmatig worden verhit. Hierdoor worden ze aan alle kanten gelijkmatig bruin en knapperig.
 • Voorkomt aanbakken: Wanneer frietjes te lang op één plek blijven liggen, kunnen ze aan de bodem van de pan of het mandje vastplakken en aanbranden. Door de frietjes te schudden voorkom je dat ze aan elkaar vastplakken en aanbakken.
 • Verbeterde textuur: Het schudden van de frietjes tijdens het bakken zorgt voor een knapperige textuur aan de buitenkant en een zachte textuur aan de binnenkant. Door het gelijkmatig bakken worden de frietjes ook niet te droog of te zacht.

Kortom, het schudden van de frietjes tijdens het bakken is belangrijk voor het verkrijgen van perfect gebakken, knapperige en smakelijke frietjes.

Waar bak je de lekkerste friet in?

Frietjes kunnen op verschillende manieren worden gebakken, maar meestal worden ze gebakken in olie. Er zijn verschillende soorten olie die je kunt gebruiken, en de keuze van olie kan een grote invloed hebben op de smaak en kwaliteit van de frietjes.

Hier zijn een paar opties voor het bakken van de lekkerste frietjes:

 • Plantaardige olie: Plantaardige olie is een veelvoorkomende keuze voor het bakken van frietjes, omdat het een neutrale smaak heeft en een hoog rookpunt. Dit betekent dat de olie niet snel verbrandt en de frietjes niet te donker of bitter worden. Plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, arachideolie of koolzaadolie zijn goede keuzes.
 • Dierlijk vet: Dierlijk vet, zoals reuzel of rundervet, wordt soms gebruikt voor het bakken van frietjes. Dit kan een zeer smakelijke optie zijn, maar het heeft ook een hoger cholesterolgehalte en kan niet geschikt zijn voor vegetariërs of veganisten.
 • Kokosolie: Kokosolie heeft een licht zoete smaak en kan gebruikt worden voor het bakken van frietjes. Het heeft ook een hoog rookpunt en kan een gezondere optie zijn dan sommige andere oliën.

Over het algemeen geldt dat de lekkerste frietjes worden gebakken in olie van goede kwaliteit en op de juiste temperatuur. De optimale temperatuur voor het bakken van frietjes is ongeveer 175-180°C. 

Bak de frietjes in kleine porties en schud de frietjes regelmatig zoals eerder uitgelegd, zodat ze gelijkmatig worden gebakken. Eet smakelijk!

Zijn friet en patat hetzelfde?

In Nederland worden de woorden 'friet' en 'patat' vaak door elkaar gebruikt en bedoelen ze meestal hetzelfde: lange, dunne stukjes aardappel die gefrituurd zijn.

Toch is er wel een verschil in de betekenis van deze woorden. 'Patat' is eigenlijk een verkorte vorm van 'patates frites', wat Frans is voor 'gefrituurde aardappelen'. 

Het wordt voornamelijk in het zuiden van Nederland en in België gebruikt om frietjes aan te duiden. 'Friet' is daarentegen de algemeen gebruikte term in de rest van Nederland.

In sommige andere landen, zoals in de Verenigde Staten en Canada, wordt het woord 'friet' (of 'fries') gebruikt om frietjes aan te duiden. In andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk en Australië, wordt het woord 'chips' gebruikt voor wat wij in Nederland en België als 'friet' of 'patat' kennen.

In het kort betekenen 'friet' en 'patat' in Nederland meestal hetzelfde, namelijk gefrituurde aardappelen. Het gebruik van het ene of het andere woord hangt meestal af van de regio waarin je je bevindt.

hero illustration

Hoe testen we Frietsnijders?

Om de beste Frietsnijder te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Frietsnijder-test hebben we 2047 Frietsnijders geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Frietsnijder-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Frietsnijder-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Frietsnijder-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Frietsnijder in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2047 Frietsnijders te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Frietsnijders op een rij

1. Beste frietsnijder: Perfect Product RVS Frietsnijder Patatsnijder

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Perfect Product RVS Frietsnijder Patatsnijder

 • list plusPerfect voor het maken van zelfgemaakte frietjes en het snijden van groentesticks
 • list plusGemaakt van 100% professioneel roestvrij staal voor duurzaamheid
 • list plusCompact ontwerp dat weinig ruimte inneemt in de keuken

Nadelen Perfect Product RVS Frietsnijder Patatsnijder

 • list plusNiet aanbevolen voor het snijden van zoete aardappelen of yamwortels

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.54
Gebruiksgemak
10
Ik hou van zelfgemaakte frietjes en daarom kan ik de RVS Frietsnijder absoluut niet missen. Deze snijder is niet alleen perfect voor het maken van friet, maar ook voor het snijden van groentesticks zoals komkommer, wortel en paprika, en zelfs uien. Het is gemaakt van 100% roestvrij staal van professionele kwaliteit, dus je weet dat het lang meegaat. Het compacte ontwerp neemt ook weinig ruimte in beslag in mijn keuken. Met afmetingen van slechts 26,4 x 9,4 x 12,5 cm en een gewicht van 736 g, is het ook licht en handig om vast te houden.

Wat deze frietsnijder echt onderscheidt, is hoe gemakkelijk hij te gebruiken is en de anti-slip technologie. Het heeft een vacuümvergrendelingstechnologie en stabiele voeten met antislip handgrepen, dus het blijft stevig op zijn plaats staan tijdens het snijden. En de kantelbeveiliging zorgt ervoor dat ik optimale hefboomwerking kan uitoefenen zonder dat de snijder beweegt. Het vergrendelingssysteem zorgt er ook voor dat de messen op hun plaats blijven tijdens het snijden, dus ik krijg altijd een gelijkmatige snede.

De RVS Frietsnijder wordt geleverd met twee roestvrijstalen messen - een groot mes voor het snijden van 36 "steak" frietjes met een dikte van 12 mm, en een klein mes voor het snijden van 64 dunne frietjes met een dikte van 9 mm. De maximale lengte van elke friet is 8 mm. Met deze twee maten kan ik zowel aardappelen als groenten snijden.

Wat betreft de prestaties van deze frietsnijder, de gebruikersrecensies zijn geweldig. Hij snijdt soepel door de aardappels heen en blijft stevig op het aanrecht staan dankzij de zuignap. Hij is ook gemakkelijk te bedienen en schoon te maken, wat me tijd bespaart in de keuken. De gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden met dit product en beschrijven het als een top kwaliteit frietsnijder.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de gebruikersrecensies, is het belangrijk om te weten dat deze frietsnijder niet wordt aanbevolen voor het snijden van zoete aardappelen of yamwortels. Dus als je van plan bent om dit product te gebruiken, houd daar dan rekening mee.

Al met al is de RVS Frietsnijder een uitstekende keuze voor iedereen die graag zelfgemaakte frietjes maakt. Het biedt duurzaamheid, gemak en hoge kwaliteit, en wordt ondersteund door een garantie van een jaar. Het is de perfecte aanvulling voor in mijn keuken en zal zeker voldoen aan al mijn snijbehoeften. 🍟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Leifheit Frietsnijder - Kunststof

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Leifheit Frietsnijder - Kunststof

 • list plusHandig en veelzijdig keukenapparaat voor het snijden van groente- en aardappelsticks
 • list plusGebruiksgemak met verwisselbare snij-inzetten en ergonomische handgreep
 • list plusKwaliteit en duurzaamheid met scherpe messen en gemakkelijk schoon te maken

Nadelen Leifheit Frietsnijder - Kunststof

 • list plusMogelijke zwakte in de constructie van de mesjes en rooster
 • list plusMesjes kunnen te zwak zijn en in de plastic van het toestel schrapen
 • list plusDuurzaamheid en functionaliteit kunnen negatief beïnvloed worden door mogelijke problemen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.91
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
9.06
Ik heb de Leifheit Frietsnijder uitgeprobeerd en ik ben er helemaal weg van! Dit handige keukenapparaat is perfect voor het snijden van krokante groente- en aardappelsticks. Of je nu een heerlijke salade wilt maken met julienne gesneden groenten of verse patat wilt bereiden, deze snijder kan het allemaal aan. Met de twee verwisselbare snij-inzetten kun je gemakkelijk reepjes snijden van 10 of 12 mm.

Wat ik echt geweldig vind aan deze frietsnijder is hoe makkelijk hij te gebruiken is. De messen hebben een kunststof rand en zijn super makkelijk en veilig te verwisselen. De ergonomische handgreep met antislip softtouch-zone zorgt ervoor dat de snijder stevig in mijn hand ligt en niet wegglijdt tijdens het snijden. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de onderkant van de snijder ook nog eens een antislipcoating, waardoor hij altijd stabiel blijft staan.

Wat deze frietsnijder echt onderscheidt van andere merken is de ongelofelijke kwaliteit en duurzaamheid. Leifheit is al meer dan 60 jaar een begrip in de wereld van keukenapparatuur en staat bekend om zijn hoogwaardige en innovatieve producten. De messen van deze snijder zijn vlijmscherp en snijden moeiteloos door aardappelen en groenten heen. En het beste van alles is dat hij ook nog eens super makkelijk schoon te maken is. De messen kunnen gewoon onder de kraan schoongemaakt worden en de snijder zelf kan zelfs in de vaatwasser.

Natuurlijk zijn er altijd een paar negatieve reviews te vinden, ook over de Leifheit Frietsnijder. Een gebruiker meldt dat het apparaat al na het snijden van twee aardappelen kapot ging. Dit zou kunnen wijzen op een zwakke plek in de constructie van de messen en het rooster. Een andere gebruiker klaagt dat de messen te zwak zijn en in het plastic van het apparaat schrapen, waardoor er plastic schilfers in de frieten terechtkomen. Dit soort problemen kunnen de duurzaamheid en functionaliteit van de frietsnijder negatief beïnvloeden.

Al met al vind ik de Leifheit Frietsnijder een geweldig keukenapparaat voor het snijden van groente- en aardappelsticks. Met zijn verwisselbare snij-inzetten, antislip handgreep en duurzame constructie heeft deze snijder echt veel te bieden. Ik wil wel benadrukken dat je rekening moet houden met de mogelijke zwakte van de messen en het rooster, zoals sommige gebruikers hebben gemeld. Maar ondanks dat vind ik dat de prijs-kwaliteitverhouding van dit product echt top is en dat het zeker een waardevolle toevoeging kan zijn in elke keuken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

3. Zyliss Fritessnijder met 2 Inzetten

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zyliss Fritessnijder met 2 Inzetten

 • list plusGebruiksgemak en ergonomie dankzij brede basis en lange hendel
 • list plusVeelzijdigheid met 7mm en 9mm inzetstukken voor dunne of dikkere frites/blokjes
 • list plusVaatwasserbestendig voor gemakkelijke reiniging

Nadelen Zyliss Fritessnijder met 2 Inzetten

 • list plusMinder geschikt voor professioneel gebruik of grote hoeveelheden frites

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
8.66
Ik ben dol op mijn Zyliss Fritessnijder met 2 Inzetten! Met zijn brede basis en lange hendel maakt het snijden van aardappels en groenten een fluitje van een cent. De 7mm en 9mm inzetstukken geven me de keuze tussen dunne of dikkere frites of blokjes, afhankelijk van mijn stemming. En het beste van alles? Het is vaatwasserbestendig, dus schoonmaken is een eitje!

Wat deze fritessnijder echt onderscheidt, is hoe gemakkelijk het is in gebruik, de veelzijdigheid en zijn duurzaamheid. De brede basis en lange hendel maken het snijden ergonomisch en efficiënt. De keuze tussen twee inzetstukken stelt me in staat om de dikte van de frites aan te passen aan mijn voorkeur. En het feit dat het vaatwasserbestendig is, maakt het onderhoud minimaal.

De Zyliss Fritessnijder is perfect voor thuiskoks die graag hun eigen frites maken of gezonde groentesnacks willen bereiden. En het is ook handig voor gezinnen met kinderen, omdat het snel en gemakkelijk grote hoeveelheden frites kan produceren. Maar voor professioneel gebruik of zeer grote hoeveelheden frites, kan dit model minder geschikt zijn vanwege zijn compacte formaat.

Al met al biedt de Zyliss Fritessnijder met 2 Inzetten een fantastische balans tussen gebruiksgemak, veelzijdigheid en duurzaamheid. Het is een must-have voor elke keuken waarin verse frites en groenten regelmatig op het menu staan. Met zijn stevige constructie, gemakkelijke reiniging en veelzijdige snijmogelijkheden, verdient dit product zeker een plekje in mijn keuken! 🍟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

4. Frietsnijder Patatsnijder Fritessnijder

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Frietsnijder Patatsnijder Fritessnijder

 • list plusGemaakt van hoogwaardig materiaal
 • list plusVlijmscherpe messen maken het snijden van goede aardappels eenvoudig
 • list plusGratis messenset voor het kiezen tussen verschillende diktes van friet

Nadelen Frietsnijder Patatsnijder Fritessnijder

 • list plusEnkele negatieve reviews over de kwaliteit en brekende mesjes
 • list plusNiet geschikt voor harde aardappels of zoete aardappels
 • list plusVoorzichtigheid nodig bij het gebruik om beschadiging van de mesjes te voorkomen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
9.02
Gebruiksgemak
8.6
De Frietsnijder - Patatsnijder - Fritessnijder - Aardappelsnijder - Professioneel is echt iets voor mij. Ik hou ervan om thuis mijn eigen patat te maken en met deze frietsnijder kan ik geld besparen en genieten van de beste kwaliteit patat. Het is niet voor niets de best verkochte frietsnijder in Nederland.

Deze frietsnijder is gemaakt van stevig materiaal, dus hij gaat lang mee. Met een simpele beweging snijdt hij moeiteloos de frietjes. Het is wel belangrijk dat de aardappel niet te hard is, anders kunnen de mesjes beschadigd raken. En zoete aardappels zijn ook niet echt geschikt. Gelukkig kunnen de mesjes gewoon in de vaatwasser, want ze zijn van roestvrij staal.

Met de vlijmscherpe messen wordt het snijden van perfecte aardappels een fluitje van een cent. Zo kan ik thuis genieten van de lekkerste patat. En bij aankoop van deze frietsnijder krijg ik ook nog eens een gratis messenset, waarmee ik kan kiezen tussen dikke Vlaamse friet van 12mm en dunne Franse friet van 9mm. Met deze Frietsnijder kan ik alle kanten op.

Wat deze Frietsnijder echt bijzonder maakt, is de hoge kwaliteit, de gratis messenset en de vaatwasserbestendige mesjes. Dat maakt het een aantrekkelijke keuze voor iedereen die regelmatig patat wil maken. En als ik niet tevreden ben, kan ik binnen 30 dagen mijn geld terugkrijgen. Dat geeft me vertrouwen.

Helaas zijn er wel een paar negatieve reviews waarin wordt gezegd dat de mesjes snel breken en dat de kwaliteit niet goed is. Dat kan potentiële kopers afschrikken. Maar ik weet dat ik voorzichtig moet zijn en ervoor moet zorgen dat mijn aardappels niet te hard zijn. Dan komt het vast goed.

Ondanks deze beperkingen heeft de Frietsnijder nog steeds veel sterke punten. De vlijmscherpe messen en de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende diktes van friet maken het een superhandig hulpmiddel voor het maken van patat thuis. En de vaatwasserbestendige mesjes zorgen voor gemakkelijk schoonmaken.

Al met al is de Frietsnijder - Patatsnijder - Fritessnijder - Aardappelsnijder - Professioneel een geweldige keuze voor iedereen die graag zelf patat maakt. Het biedt hoge kwaliteit, vlijmscherpe messen en een gratis messenset. Hoewel er wat negatieve beoordelingen zijn, zijn de positieve aspecten van dit product zeker de moeite waard om te overwegen. 🍟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. AXIMO Frietsnijder Patatsnijder Aluminium Fritessnijder

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXIMO Frietsnijder Patatsnijder Aluminium Fritessnijder

 • list plusGemakkelijk en snel verse en gezonde frietjes maken
 • list plusInclusief vier scherpe messen en mes voor het snijden van partjes
 • list plusKan ook gebruikt worden voor het snijden van andere groenten

Nadelen AXIMO Frietsnijder Patatsnijder Aluminium Fritessnijder

 • list plusNiet geschikt voor de vaatwasser
 • list plusMoet met de hand schoongemaakt worden
 • list plusRelatief groot en zwaar apparaat

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.16
Functionaliteit
8.87
Gebruiksgemak
8.65
De AXIMO Frietsnijder - Patatsnijder Aluminium - Fritessnijder Professioneel is echt iets voor mij. Als enthousiaste thuiskok wil ik niets liever dan perfect gesneden frietjes maken. Met deze professionele fritessnijder is dat een fluitje van een cent. Of ik nu dikke Vlaamse frieten of dunne Franse frietjes wil, dit apparaat kan het allemaal. En als kers op de taart kan ik ook nog eens eenvoudig aardappelwedges maken.

Wat ik zo geweldig vind aan deze patatsnijder is dat het een complete set is. Ik hoef geen extra messen of zuignappen te kopen, alles zit er al bij. De messen zijn gemaakt van stevig roestvrij staal en de behuizing is van hoogwaardig gegoten aluminium. Dit betekent dat de fritessnijder lang meegaat, zelfs bij intensief gebruik.

Maar het beste van alles is dat deze frietsnijder niet alleen voor frietjes is. Ik kan er ook andere groenten mee snijden, zoals wortels, courgettes en appels. Met dit handige apparaat kan ik een hele reeks gerechten en snacks maken. Het is echt een onmisbaar item in mijn keuken en ook nog eens een geweldig cadeau voor andere kookliefhebbers.

De AXIMO Frietsnijder heeft een ergonomisch ontwerp, zodat ik comfortabel kan snijden zonder vermoeide handen te krijgen. En dankzij de stevige zuignappen onderaan blijft het apparaat stevig op zijn plaats tijdens het gebruik. Geen gedoe meer met verschuivende snijders, dat is echt een opluchting.

De afmeting van de frietsnijder is 43x16,8x29 cm en het weegt 4,3 kg. Het handvat is bedekt met kunststof voor extra grip en de zuignappen zorgen voor stabiliteit. Ik moet wel weten dat het niet geschikt is voor de vaatwasser, dus ik moet het met de hand schoonmaken. Maar dat is een kleine moeite voor zo'n geweldig apparaat.

De reviews van andere gebruikers zijn ook erg positief. Ze zijn enthousiast over het gebruiksgemak en de goede kwaliteit van de frietsnijder. En het feit dat je er ook andere groenten mee kunt snijden, wordt als een groot pluspunt gezien.

Dus al met al, de AXIMO Frietsnijder - Patatsnijder Aluminium - Fritessnijder Professioneel is echt een topper. Het is gemakkelijk in gebruik, van hoge kwaliteit en veelzijdig. Hoewel het niet geschikt is voor de vaatwasser, is het een must-have keukengadget voor zowel professionele koks als gepassioneerde thuiskoks. 🍟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

6. Unspecified Potato Twister - Aardappel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Unspecified Potato Twister - Aardappel

 • list plusGemakkelijk in gebruik
 • list plusDuurzaam en fraai design
 • list plusBetaalbaar alternatief

Nadelen Unspecified Potato Twister - Aardappel

 • list plusLastig om het laatste stukje van de aardappel te snijden
 • list plusKost wat tijd om genoeg aardappelslingers te maken

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.83
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
8.01
De Potato Twister - Aardappel Spiraalsnijder is echt een geweldig apparaat! Ik kan er op een creatieve manier mee experimenteren en de heerlijke aardappelslingers maken die ik ken van de Efteling. Met deze spiraalsnijder maak ik moeiteloos de perfecte aardappelslinger, die ik daarna kan frituren en lekker op smaak kan brengen.

Het gebruiksgemak van de Potato Twister is echt een groot pluspunt. Ik hoef alleen maar het mesje in de aardappel te duwen en er een satéstokje doorheen te steken. Daarna draai ik de twister 10 keer met de klok mee en voilà, ik heb een prachtige aardappelslinger om mijn stokje. Dit apparaat is dus super makkelijk te gebruiken, zelfs een kind kan het!

Niet alleen is de Potato Twister gemakkelijk in gebruik, maar het is ook nog eens duurzaam en heeft een mooi design. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en gaat lang mee. En het beste van alles is dat het een betaalbaar alternatief is voor duurdere varianten op de markt. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het laatste stukje van de aardappel wat lastig te snijden is. Maar hé, voor deze prijs mag ik niet meer verwachten, toch?

De Potato Twister biedt zoveel mogelijkheden in de keuken. Het is een leuke en originele manier om aardappels te bereiden en het ziet er feestelijk en overheerlijk uit. De gefrituurde aardappelslingers doen me denken aan chips, maar ze zijn nog lekkerder en vullender. Een perfecte aanvulling op elke maaltijd! En het beste is dat ik het apparaat telkens opnieuw kan gebruiken, dus ik kan er eindeloos van genieten.

Al met al heeft de Potato Twister - Aardappel Spiraalsnijder zoveel te bieden. Het is een handig en gebruiksvriendelijk apparaat met een prachtig design. En niet te vergeten, het is ook nog eens duurzaam en betaalbaar. Ik kan er op een creatieve manier aardappels mee bereiden en genieten van heerlijke aardappelslingers. Het enige kleine minpuntje is dat het laatste stukje van de aardappel wat lastiger te snijden is. Maar al met al is de Potato Twister een geweldige toevoeging aan mijn keuken en een leuk cadeau-idee. 🥔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

7. Westmark Sturdy Frietsnijder - Met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Westmark Sturdy Frietsnijder - Met

 • list plusGemakkelijk schoon te maken
 • list plusFraai design
 • list plusGoede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Westmark Sturdy Frietsnijder - Met

 • list plusMessenblok kan niet vastgezet worden
 • list plusMessen niet geschikt voor grote aardappels of bataat

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.27
Gebruiksgemak
7.78
Ik ben dol op frietjes en met de Westmark Sturdy Frietsnijder - Met Drie Messen - Wit kan ik ze nu zelf maken, precies zoals ik ze wil! Deze frietsnijder is van topkwaliteit en heeft drie verschillende messenramen, zodat ik allerlei soorten friet kan maken. Het 10 x 10 mm mes is perfect voor de Hollandse frietjes, het 9 x 9 mm mes voor de Franse frietjes en het 12 x 12 mm mes voor de Belgische frieten. Of ik nu dunne of dikke frieten wil, deze frietsnijder maakt het allemaal super gemakkelijk.

Wat deze frietsnijder echt onderscheidt van andere merken is de stevigheid en kwaliteit. Hij voelt solide aan en kan gemakkelijk op het aanrecht worden vastgezet. Het schoonmaken is ook een eitje, want de onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser. Zo handig en hygiënisch!

Ik heb ook gemerkt dat ik deze frietsnijder kan gebruiken voor het snijden van andere groenten, zoals pompoen, bataat en komkommer. Het werkt prima, maar ik moet de groenten wel even voorsnijden voordat ik ze in de frietsnijder plaats. En let op, de messen zijn niet geschikt voor het snijden van grote aardappels of bataat; die moet ik eerst in kleinere stukken snijden.

Deze frietsnijder is gewoon geweldig. Hij is makkelijk schoon te maken, heeft een mooi design en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik kan er niet alleen perfecte frietjes mee maken, maar ook mijn favoriete groenten snijden. Het enige minpuntje is dat het messenblok niet vastgezet kan worden, maar dat is echt maar een kleinigheidje. Al met al raad ik de Westmark Sturdy Frietsnijder - Met Drie Messen - Wit zeker aan vanwege zijn stevigheid, gebruiksgemak en veelzijdigheid. 🍟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

8. Merkloos Aardappel snijder Chips maker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Merkloos Aardappel snijder Chips maker

 • list plusMogelijkheid om zelfgemaakte chips te maken
 • list plusVeelzijdigheid voor het snijden van aardappelen en groenten
 • list plusInclusief handige RVS spiesen

Nadelen Merkloos Aardappel snijder Chips maker

 • list plusNoodzaak om voorzichtig om te gaan met de scherpe punt van de spiraalsnijder
 • list plusNiet geschikt voor gebruik door kinderen zonder toezicht

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.25
Functionaliteit
7.74
Gebruiksgemak
8.14
Ik ben dol op de Aardappel snijder - Chips maker - Potato twister - Spies! Met deze handige tool kan ik eenvoudig en snel zelfgemaakte chips of groentechips maken, perfect voor feestjes of barbecues. Het ergonomische handvat zorgt ervoor dat ik comfortabel kan snijden, en de corrosiebestendige coatinglaag zorgt voor duurzaamheid.

Een van de beste eigenschappen van de Aardappel snijder is de mogelijkheid om in een handomdraai zelfgemaakte chips te maken. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ik kan ook gezondere alternatieven voor winkelgekochte chips creëren. En met de handige videohandleiding kan ik snel aan de slag!

Wat ik echt geweldig vind, is dat ik niet alleen aardappelen, maar ook verschillende groenten kan snijden en transformeren in heerlijke chips. Dit maakt het een waardevolle aanwinst voor gezinnen die hun kinderen op een leuke manier groenten willen laten eten. En met de RVS spiesen kan ik de gesneden aardappelen of groenten handig frituren.

Natuurlijk zijn er enkele potentiële beperkingen, zoals de noodzaak om voorzichtig om te gaan met de scherpe punt van de spiraalsnijder en het feit dat het niet geschikt is voor gebruik door kinderen zonder toezicht. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het gebruik van het product.

Al met al is de Aardappel snijder een geweldige keuze voor iedereen die graag experimenteert in de keuken, gezonde snacks wil maken, of op zoek is naar een handige tool voor feestjes. Het overtreft mijn verwachtingen en is een waardevolle toevoeging aan mijn keuken! 🥔

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Westmark Fritessnijder PomfriPerfect 26 x

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Westmark Fritessnijder PomfriPerfect 26 x

 • list plusGemakkelijk te gebruiken en maakt mooie frietjes
 • list plusDegelijk en stevig apparaat
 • list plusGemakkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig

Nadelen Westmark Fritessnijder PomfriPerfect 26 x

 • list plusStroef schuifmechanisme maakt het snijden soms moeizaam
 • list plusWerkt niet goed met grote aardappelen, moeten kleiner worden gemaakt
 • list plusKwaliteit van de messen kan beter, vooral bij zoete aardappelen

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.98
Functionaliteit
6.82
Gebruiksgemak
7.72
Met de Westmark Fritessnijder PomfriPerfect 26 x maak ik zelf de lekkerste frietjes. Deze handige frietsnijder wordt geleverd met drie verwisselbare scherpe messenramen waarmee ik verschillende soorten friet kan snijden. Het mes van 10 x 10 mm is perfect voor de echte Hollandse frietjes, het mes van 9 x 9 mm is ideaal voor Franse frietjes en het mes van 12 x 12 mm is geschikt voor de bekende Belgische frieten. Of ik nu dunne of dikke frieten wil, met deze frietsnijder maak ik ze in één handomdraai.

De PomfriPerfect frietsnijder is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft RVS messen. Het apparaat is gemakkelijk schoon te maken door de messen af te spoelen met warm water en een sopje. En het handige is dat ik de frietsnijder stevig op het aanrecht kan vastzetten met de zuignap tijdens het gebruik. De afmetingen van de frietsnijder zijn 24,5 x 9,5 x 12,8 cm.

Een van de beste eigenschappen van de Westmark Fritessnijder PomfriPerfect 26 x is zijn gebruiksvriendelijkheid. Ik vind het apparaat gemakkelijk te gebruiken en ik kan er mooie frietjes mee maken. Ook ervaar ik de frietsnijder als degelijk en stevig. Ik merk op dat ik het apparaat handig kan vastzetten op het aanrecht en dat de onderdelen makkelijk in de vaatwasser kunnen.

Er zijn echter ook enkele nadelen genoemd door gebruikers. Zo kan het schuifmechanisme van de frietsnijder soms wat stroef zijn, waardoor het snijden wat moeizaam kan gaan. Ook wordt opgemerkt dat het apparaat niet goed werkt met grote aardappelen en dat deze eerst kleiner gemaakt moeten worden. Daarnaast wordt de kwaliteit van de messen genoemd als een punt van verbetering, vooral bij het snijden van zoete aardappelen.

Ondanks deze nadelen ben ik over het algemeen tevreden met de Westmark Fritessnijder PomfriPerfect 26 x. Het apparaat is gemakkelijk schoon te maken, heeft een mooi design en biedt een goede prijs/kwaliteitverhouding. Het kan echter handig zijn om rekening te houden met de genoemde beperkingen, zoals het snijden van grote aardappelen en het gebruik van zoete aardappelen. Er zijn ook alternatieven op de markt die mogelijk beter aan bepaalde behoeften voldoen, maar over het algemeen is dit een handige frietsnijder die mooie frietjes kan maken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Multifunctioneel Keuken Kartelmes - Frietsnijder

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Multifunctioneel Keuken Kartelmes - Frietsnijder

 • list plusGemakkelijk in gebruik
 • list plusGoede kwaliteit
 • list plusFraai design

Nadelen Multifunctioneel Keuken Kartelmes - Frietsnijder

 • list plusAlleen geschikt voor zigzag snijstijl

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.87
Functionaliteit
6.52
Gebruiksgemak
7.5
Recensie: Multifunctioneel Keuken Kartelmes - Frietsnijder – RVS – EPIN 3D

Ik ben dol op het Multifunctioneel Keuken Kartelmes - Frietsnijder – RVS – EPIN 3D! Het is een geweldig keukenhulpmiddel waarmee ik groenten, chips en frieten in een zigzagformaat kan snijden. Met dit mes geef ik niet alleen mijn gerechten een stijlvolle presentatie, maar ook meer smaak aan mijn frietjes dankzij het grotere bakoppervlak.

Het kartelmes heeft een ergonomisch ontwerp met een RVS snijblad, wat betekent dat het niet alleen comfortabel is om vast te houden, maar ook nog eens lang meegaat. Met een totale lengte van 23 cm, waarvan het blad 13 cm is en het handvat 10 cm, is het mes perfect in balans. Het is gemaakt van een combinatie van RVS en plastic, wat zorgt voor een goede kwaliteit.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over het Multifunctioneel Keuken Kartelmes. Andere gebruikers prijzen de handigheid en het mooie design van het mes. Ze benadrukken ook de goede kwaliteit ervan. Een gebruiker merkte zelfs op dat de prijs van dit mes goedkoper is dan die van de concurrentie. Dat is mooi meegenomen, toch?

Met dit mes kan ik de mooiste creaties maken, zoals prachtige plakjes groenten voor een salade of een mooie schotel. Het is ook perfect voor het snijden van komkommers, wortelen en andere groenten. Het geeft mijn gerechten een twist en zorgt voor een unieke presentatie.

Een van de voordelen van dit mes is dat het zo gemakkelijk te gebruiken is. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat ik comfortabel kan snijden. En dankzij de goede kwaliteit weet ik zeker dat dit mes lang meegaat.

Maar let op, dit mes is alleen geschikt voor het snijden van groenten, chips en frieten in een zigzagformaat. Als je andere snijstijlen wilt creëren, moet je misschien verder kijken.

Kortom, het Multifunctioneel Keuken Kartelmes - Frietsnijder – RVS – EPIN 3D is een geweldig keukenhulpmiddel voor het snijden van groenten, chips en frieten in een zigzagpatroon. Het is gemakkelijk in gebruik, heeft een mooi design en is van goede kwaliteit. En het is ook nog eens betaalbaar in vergelijking met andere merken. Geef je gerechten een twist met dit veelzijdige kartelmes! 🍽️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Frietsnijders. Er zijn namelijk 2047 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!