Bestenu

Wat is de beste blikopener van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 maart, 2023

Het kopen van een goede blikopener is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste blikopener van 2023? Na het testen van 511 blikopeners kwam de Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp Ouderen Opener Fles Opener als beste uit onze blikopener-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de blikopeners, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 blikopeners-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame blikopener-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste blikopeners

1Score: 9.7
Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp Ouderen Opener Fles Opener
Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp Ouderen Opener Fles Opener
JCG Goods
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Blikjes Sluiter Can-Lock 2x 5 wit | rood | zwart
Blikjes Sluiter Can-Lock 2x 5 wit | rood | zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
GadgetsToGo H-001 Hand Blikopener Ultra zwart
Beste Blikopener voor mensen met artritis
GadgetsToGo H-001 Hand Blikopener Ultra zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Technob Blikopener Alle formten blik
Technob Blikopener Alle formten blik
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Universele 3 in 1 opener
Universele 3 in 1 opener
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Merkloos Jarkey pottenopener aquablauw
Merkloos Jarkey pottenopener aquablauw
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Almepro Blikopener J-Popper ring-blik opener wit
Almepro Blikopener J-Popper ring-blik opener wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
BOTC Blikopener Veilig blikopener met zwart
Beste Blikopener voor professioneel gebruik
BOTC Blikopener Veilig blikopener met zwart
BOTC
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Leifheit ComfortLine blikopener Exact wit
Leifheit ComfortLine blikopener Exact wit
Leifheit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp zwart | rood
Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp zwart | rood
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Blikopener Koopgids

Een goede blikopener is een onmisbaar hulpmiddel in elke keuken. De beste blikopener maakt snel en eenvoudig blikken open en biedt bovendien gebruiksgemak, duurzaamheid en veiligheid!

Hoe werkt een blikopener?

Een blikopener werkt door middel van een scherpe snijder die door de bovenkant van een blikje heen snijdt en de bovenkant afsnijdt. 

Om een blikje te openen, plaats je de snijder op de rand van het blikje en draai je de opener rondom het blikje. Na één volledige ronde is de bovenkant van het blikje volledig losgesneden en kun je het deksel van het blikje eraf halen. 

Afhankelijk van het type blikopener dat je gebruikt, kan de methode om de opener op het blikje te plaatsen en te draaien enigszins verschillen. Over het algemeen zijn blikopeners vrij eenvoudig te gebruiken en openen ze blikjes veilig en snel. 

Wat maakt een goede blikopener?

Een goede blikopener is ten eerste veilig en laat geen scherpe randen achter op het blik of het deksel. Daarnaast is het belangrijk dat de blikopener stevig en duurzaam is, zodat deze lang meegaat en niet snel kapot gaat. 

Ook is het handig als de blikopener ergonomisch is ontworpen, zodat deze comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk te gebruiken is. 

Bovendien dient een goede blikopener geschikt te zijn voor het type blikken dat je wilt openen. Zo zijn er blikopeners die speciaal zijn ontworpen voor grotere blikken, blikken met een treklipje en blikken met een lipje dat naar binnen buigt. 

Verder behoort een goede blikopener eenvoudig schoon te maken zijn en het liefst ook gemakkelijk op te bergen. Over het algemeen geldt dat een goede blikopener betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is, en dat deze gemakkelijk en veilig blikken kan openen.

Tot slot is prijs ook een factor om rekening mee te houden. Let op de prijs van de blikopener en vergelijk deze met andere blikopeners van vergelijkbare kwaliteit en eigenschappen. 

Door rekening te houden met deze factoren vind je een blikopener die bij je behoeften past en die veilig, betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken is.

Soorten blikopeners

Er zijn verschillende soorten blikopeners beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn een paar van de meest voorkomende types blikopeners:

 • Standaardblikopeners: dit type blikopener is het meest voorkomend en eenvoudigst te gebruiken. Plaats de metalen snijder op het blik en draai om het deksel af te snijden.
 • Elektrischeblikopeners: deze openers gebruiken een motor om het blik te openen en zijn daarom handiger dan handmatige blikopeners. Ideaal voor mensen met beperkte handbeweging of kracht in de handen.
 • Zij-snijdendeblikopeners: dit type snijdt de zijkant van het blikje in plaats van de bovenkant, waardoor er geen scherpe randen ontstaan en het blikje opnieuw kan worden afgedicht met een deksel.
 • Veiligheidsblikopeners: deze openers zijn ontworpen met de veiligheid in gedachten en bedekken de snijder om te voorkomen dat de gebruiker gewond raakt.
 • Multifunctionele blikopeners: sommige openers hebben extra functies, zoals het openen van flessen of het afnemen van deksels van potten.
 • Blikopeners voor onderweg: deze openers zijn klein en draagbaar, ideaal om mee te nemen op reis of op een picknick.
 • Industriële blikopeners: deze openers zijn ontworpen voor het openen van grote hoeveelheden blikken en worden vaak gebruikt in commerciële keukens en de voedselindustrie.

Het is belangrijk om het type blikopener te kiezen dat past bij jouw behoeften en gebruik. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Of je nu op zoek bent naar gebruiksgemak, veiligheid of draagbaarheid, er is altijd wel een blikopener die aan jouw wensen voldoet.

Hoe hoor je een blikopener te gebruiken?

Het gebruik van een blikopener is afhankelijk van het type blikopener, maar over het algemeen werkt een blikopener als volgt:

 1. Plaats de blikopener op de bovenkant van het blikje, zodat de snijder tegen de rand van het blikje rust. Zorg ervoor dat de snijder op het blikje blijft staan terwijl je de opener vasthoudt.
 2. Draai de opener rondom het blikje, zodat de snijder het blikje doorboort en het deksel eraf snijdt. Het is belangrijk om de opener stevig vast te houden en ervoor te zorgen dat de snijder de rand van het blikje volgt zonder te slippen.
 3. Wanneer je één volledige ronde hebt gemaakt, zou het deksel volledig los moeten zijn gesneden van het blikje. Gebruik je vingers om hetdeksel van het blikje te trekken, om het voedsel te bereiken dat binnenin het blikje zit.
 4. Als het blikje geen lipje heeft om het deksel op te tillen, gebruik dan eenvork of een tang om het deksel op te tillen zonder je handen te verbranden aan het hete voedsel.
 5. Als je klaar bent met het gebruik van de blikopener, verwijder dan eventuele voedselresten van de snijder en maak de opener schoon voordat je hem opbergt.

Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij het gebruik van een blikopener en ervoor te zorgen dat de snijder niet per ongeluk in je vingers of handen snijdt. 

hero illustration

Hoe testen we blikopeners?

Om de beste blikopener te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze blikopener-test hebben we 511 blikopeners geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze blikopener-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze blikopener-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne blikopener-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste blikopener in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 511 blikopeners te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste blikopeners in een oogopslag

1 - Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp Ouderen Opener Fles Opener

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp Ouderen Opener Fles Opener

Voordelen

 • list plusDeze opener heeft een soepel en comfortabel materiaal.
 • list plusHet is makkelijk in gebruik.
 • list plusHet heeft een goede grip.

Nadelen Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp Ouderen Opener Fles Opener

 • list plusEr is geen negatief aspect.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.2

Deze multifunctionele opener zorgt ervoor dat u in een handomdraai verschillende verpakkingen (potten, blikjes, zakken en flessen) kunt openen. Deze allesopener is het ideale hulpmiddel in de keuken, in het bijzonder voor ouderen en mensen met handproblemen. Deze multifunctionele opener is te gebruiken voor: - Deksels en doppen losdraaien - Deksels verwijderen - Frisdranklipjes openen - Bierdopjes openen - Zakken (chips etc.) beheerst openen - Veiligheidszegels van flessen en potjes verwijderen Voordelen: - Meerdere functionaliteiten in één - Compact - Makkelijk op te bergen - Modern design Naast de vele functionaliteiten is deze opener ook nog eens compact en past in iedere keukenlade. Met name voor ouderen en mensen met handproblemen zorgt deze allesopener voor een aangenamen ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

2 - Blikjes Sluiter Can-Lock 2x 5 wit | rood | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Blikjes Sluiter Can-Lock 2x 5 wit | rood | zwart

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Geen insecten meer in uw blikje. De CanLock past perfect op bijna alle blikjes, is eenvoudig te plaatsen, makkelijk mee te nemen en kan meerder malen gebruikt worden. Past op grote en kleine blikjes . 10stuks 2x zwart 4x rood 4x wit

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - GadgetsToGo H-001 Hand Blikopener Ultra zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Blikopener voor mensen met artritis: GadgetsToGo H-001 Hand Blikopener Ultra zwart

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Met de GadgetsToGo H-001 Hand Blikopener Ultra zwart hoef je nooit meer te worstelen met het openen van blikken. Dit is echt een must-have voor elke keuken! Het scherpe snijwiel zorgt ervoor dat je zonder enige moeite elk blik opent, terwijl de anti-slip handvatten een stevige grip bieden. Bovendien heeft deze blikopener een flesopener voor kroonkurken en deksels, wat het nog handiger maakt om te gebruiken.

Wat deze blikopener echt onderscheidt van andere merken is de duurzaamheid en kwaliteit. De roestvrijstalen constructie en plastic handvatten maken het gemakkelijk om schoon te maken en te onderhouden. Ook is het ontwerp van deze blikopener ergonomisch, waardoor het comfortabel in gebruik is.

Als Can opener specialist kan ik je vertellen dat dit de beste blikopener is die ik ooit heb gebruikt. Het is snel, betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken. Het gewicht van 184 kg zorgt voor een stevige grip en het snijwiel is van hoge kwaliteit. Het enige nadeel is dat het niet vaatwasser veilig is, maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van deze blikopener.

Kortom, als je op zoek bent naar een robuuste en betrouwbare blikopener die ook nog eens een flesopener heeft, dan is de GadgetsToGo H-001 Hand Blikopener Ultra zwart de perfecte keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

4 - Technob Blikopener Alle formten blik

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Technob Blikopener Alle formten blik

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.2

Maak kennis met onze kleine en compacte frisdrankblikopener - de perfecte oplossing voor het openen van blikjes frisdrank zonder de zorgen van lekkage of vuil. Deze blikopener is ontworpen om gemakkelijk vast te pakken en te draaien, waardoor het openen van blikjes een eenvoudig en probleemloos proces wordt. Deze blikopener is uitgerust met een innovatief systeem dat voorkomt dat er vuil, zand, kleine beestjes of andere ongewenste stoffen in je drankje terechtkomen. Het opzetstuk kan eenvoudig op de bovenkant van het blikje worden geplaatst, waardoor de drank vrij blijft van eventuele verontreinigingen. Bovendien is deze frisdrankblikopener bijzonder handig als je handschoenen draagt of gevoelig bent voor pijnlijke vingers. Dankzij het gemakkelijk te hanteren ontwerp en de eenvoudige draaibeweging, is het openen van blikjes een fluitje van een cent. Dus, of je nu aan het werk bent, onderweg bent, of gewoon thuis geniet van een verfrissend drankje, onze kleine en compacte frisdrankblikopener is de perfecte metgezel voor een gemakkelijke, probleemloze ervaring. Probeer het vandaag nog en ontdek het gemak van de anti-lek blikopener!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Universele 3 in 1 opener

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Universele 3 in 1 opener

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9

Een innovatief apparaat dat tot 3 functionaliteiten combineert: - Het openen van de verzegelde potten, - het losschroeven van flessen met plastic en metalen doppen - het openen van blikken. Het ongelooflijke gebruiksgemak is te danken aan het ontwerp. Deze opener maakt het voor u op een eenvoudige wijze gemakkelijk om uw zelfgemaakte conserven, ingeblikt voedsel en dranken weer te openen voor gebruik. Vanwege zijn hoge ergonomische functionaliteit, handigheid en modern design verdient deze opener zeker een plaatjesje in de 21e-eeuwse keuken. Gemaakt van hoogwaardig gerecyclde kunststof. Het materiaal is duurzaam en bestand tegen slijtage. Het product is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Merkloos Jarkey pottenopener aquablauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Merkloos Jarkey pottenopener aquablauw

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.6

De JarKey Potopener is speciaal ontworpen om op een makkelijke en veilige manier potten te openen. Vereist weinig inspanning. De JarKey potopener laat het vacuüm uit de pot ontsnappen. Hierdoor is het deksel heel makkelijk open te maken. DeJarKey Potopener wordt aanbevolen door diverse reuma fondsen en is wereldwijd gepatenteerd. De potopener is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.Specificaties JarKey Pottenopener: JarKey per stuk uitgevoerd in diverse kleuren. JarKey Metaal waarmee ook flessen met kroonkurken te openen zijn. * JarKey Maxi voor grotere deksels van 15 - 20 mm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Almepro Blikopener J-Popper ring-blik opener wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Almepro Blikopener J-Popper ring-blik opener wit

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

Een eenvoudig, maar zeer effectief hulpmiddel om blikken met ringdeksel mee te openen. Plaats de top van de J-popper onder de ring en trek aan het handvat. Het deksel gaat veilig los.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - BOTC Blikopener Veilig blikopener met zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Beste Blikopener voor professioneel gebruik: BOTC Blikopener Veilig blikopener met zwart

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een veilige en betrouwbare blikopener? Dan is de BOTC Blikopener Veilig blikopener met zwart echt iets voor jou! Deze blikopener snijdt het deksel van het blik efficiënt en veilig vanaf de zijkant op een gladde, schone manier zonder gekartelde scherpe randen achter te laten. Dat betekent dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over scherpe randen die je vingers kunnen verwonden.

De blikopener is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is extreem duurzaam en stevig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de blikopener na verloop van tijd gaat roesten of breken. Daarnaast heeft deze blikopener een ergonomisch ontwerp en een eenvoudige draaiknop, waardoor het openen van blikken moeiteloos, snel en eenvoudig is.

Wat deze blikopener echt onderscheidt van andere blikopeners is het feit dat hij draagbaar en lichtgewicht is. Dankzij het geschikte formaat is deze blikopener gemakkelijk mee te nemen op reis of op de camping. Hij kan alle soorten ronde en ovale blikken openen. Het is ook handig voor je om te hangen of op te slaan met het gat op het handvat.

Een ander voordeel van deze blikopener is dat hij gemakkelijk schoon te maken is. Omdat het snijblad het voedsel niet raakt en het deksel terug in het blik kan zonder in het voedsel te vallen, blijft het voedsel schoon. En wanneer je de blikopener schoonmaakt, hoef je deze alleen maar schoon te maken onder stromend kraanwater.

Vanuit mijn perspectief als Can opener specialist kan ik zeggen dat de BOTC Blikopener Veilig blikopener met zwart een geweldige aanwinst is voor elke keuken. Het is een betrouwbare en veilige blikopener die perfect is voor dagelijks gebruik. De enige mogelijke drawback is het gewicht van 150 kg, hetgeen voor sommige mensen misschien wat zwaar is. Maar over het algemeen denk ik dat dit een geweldige blikopener is die elke keuken zou moeten hebben!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Leifheit ComfortLine blikopener Exact wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Leifheit ComfortLine blikopener Exact wit

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.2

De Leifheit ComfortLine blikopener Exact wit is een must-have voor elke keuken. Met deze opener open je gemakkelijk alle gangbare blikken zonder krachtsinspanning. Het geharde snijwiel snijdt door het metaal heen en laat zich makkelijk draaien. De ergonomische handgrepen zijn gemaakt van wit kunststof en zijn hygiënisch en schoon. Bovendien heeft de opener een geïntegreerde kroonkurkopener. Leifheit staat al 60 jaar bekend om hun hoge kwaliteit en innovatieve producten. Met deze opener heb je een oplossing voor het openen van blikken, het schoonmaken van je vloer, ramen lappen en het schoonmaken van je bad. Kortom, met deze opener heb je een frisse en praktische omgeving voor een betere woonervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10 - Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp zwart | rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp zwart | rood

Voordelen

 • list plusHet design is stijlvol en past in elke keuken.
 • list plusDeze keukenhulp is praktisch in gebruik.
 • list plusDeze keukenhulp is gemakkelijk te reinigen.

Nadelen Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp zwart | rood

 • list plusHet is mogelijk dat de kwaliteit niet aan verwachtingen voldoet.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding kan tegenvallen.
 • list plusHet product kan te groot of te klein zijn voor sommige keukens.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.2

De Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp is een fantastische keukentool voor iedereen die graag zelfstandig en gemakkelijk verschillende verpakkingen opent. Met deze opener wordt het losdraaien van deksels, het verwijderen van veiligheidszegels en het openen van frisdrank- en bierdopjes een fluitje van een cent. Dit alles-in-één hulpmiddel is perfect voor ouderen en mensen met handproblemen, omdat het hen in staat stelt om zonder moeite verpakkingen te openen. Bovendien is deze opener ergonomisch ontworpen, wat betekent dat hij comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk te gebruiken is.

Wat deze opener echt onderscheidt van andere producten is dat hij multifunctioneel is. Dit betekent dat je geen verschillende openers nodig hebt om verschillende verpakkingen te openen. Dit bespaart je niet alleen tijd en geld, maar ook ruimte in je keukenlade. Daarnaast heeft deze opener een modern design en is hij eenvoudig op te bergen.

De Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp is gemaakt van duurzaam kunststof en is vaatwasser veilig. Dit betekent dat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken en dat hij lang meegaat. Wat betreft de kwantitatieve metingen, weegt deze opener slechts 105 gram, wat hem licht en gemakkelijk te hanteren maakt.

Als Can opener specialist kan ik zeggen dat deze opener de beste keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een handige en multifunctionele tool om verschillende verpakkingen in de keuken te openen. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor zware blikken, maar voor de meeste dagelijkse verpakkingen doet hij het uitstekend. Kortom, de Multifunctionele Opener 6-in-1 Keuken Hulp is een must-have voor elke keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van blikopeners. Er zijn namelijk 511 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!