Wat is de beste Braadpan van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Braadpan is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Braadpan van 2023? Na het testen van 2455 Braadpannen kwam de MOA Gietijzeren Braadpan Inhoud 7,2 als beste uit onze Braadpan-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Braadpannen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Braadpannen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Braadpan-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Braadpannen

1Score: 9.8
MOA Gietijzeren Braadpan Inhoud 7,2
Beste braadpan
MOA Gietijzeren Braadpan Inhoud 7,2
MOA
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
BK Fortalit Stoof/Braadpan 28 cm
BK Fortalit Stoof/Braadpan 28 cm
BK
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
BK Bourgogne braadpan Ø 28
BK Bourgogne braadpan Ø 28
BK
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
Gero Sam Braadpan met deksel
Gero Sam Braadpan met deksel
Gero
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.8
La Cuisine for life La
La Cuisine for life La
La Cuisine for life
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just
JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just
JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just
JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just
JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Chefarone Gietijzeren Pan 4,6 L
Chefarone Gietijzeren Pan 4,6 L
Chefarone
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Chefarone Gietijzeren Pan 3.5L Braadpan
Chefarone Gietijzeren Pan 3.5L Braadpan
Chefarone
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
BK Bourgogne braadpan Ø 28
BK Bourgogne braadpan Ø 28
BK
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Braadpan Koopgids

Met een braadpan maak je de lekkerste gerechten klaar. In de onderstaande koopgids lees je waar je op let bij aankoop van een braadpan.

Wat voor soorten braadpannen zijn er?

Er zijn verschillende soorten braadpannen verkrijgbaar. Een braadpan wordt ook wel stoofpan genoemd. Hij is voornamelijk bedoeld om je gerecht langzaam in te laten garen en heeft een dikke bodem alsook een goed aansluitende deksel, waardoor er geen zuurstof bij je gerecht komt. De grootste verschillen vind je voornamelijk in het materiaal waarvan ze zijn gemaakt.

Om te beginnen met gietijzeren braadpannen. Braadpannen van gietijzer worden al sinds de 17e eeuw gemaakt. Doordat deze zijn ontwikkeld in Nederland, staan deze pannen overal (behalve in Nederland!) bekend als 'Dutch Ovens'. Gietijzer is namelijk ideaal om op zeer hoge temperaturen mee te koken. Doordat gietijzer vrij dik is wordt de warmte beter verdeeld en behouden.

Dit is precies wat je nodig hebt als je een gerecht lang wilt laten garen. Het nadeel van een gietijzeren braadpan is dat deze nogal zwaar is. Daarom worden de meeste deksels vaak van een ander, lichter materiaal gemaakt. Daarnaast zijn gietijzeren braadpannen erg prijzig, maar daar staat wel tegenover dat ze erg duurzaam zijn. Je gebruikt ze zo op elke warmtebron, ook in de oven.

Braadpannen van emaille hebben een glazuurlaag van glas om deze te beschermen. Emaille voorkomt roest en beschadigingen en vergt minder onderhoud dan een pan zonder emaille-laag. Ze zijn bovendien erg duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Vaak zijn ze ook minder zwaar dan gietijzeren pannen.

Braadpannen van plaatstaal worden al eeuwen gebruikt en zijn nog steeds erg populair in de horeca. Ze zijn erg duurzaam en milieuvriendelijk en lichter dan gietijzeren pannen. Ze verdelen de warmte echter iets minder goed.

Naarmate deze pannen vaker worden gebruikt, vormen ze een natuurlijke anti-aanbaklaag. Voor het eerste gebruik moet deze pan worden ingebrand door olie in de pan te doen en deze vervolgens enorm heet te laten worden.

Roestvrijstalen braadpannen bieden een groot: ze zijn bijzonder gemakkelijk in onderhoud. Je wast deze pannen niet af met de hand: ze zijn vaatwasbestendig. Deze pannen roesten niet of nauwelijks. Hierdoor moet de pan wel goed ontvet worden, anders kunnen er temperatuurverschillen in de pan ontstaan.

RVS braadpannen zijn verder een stuk lichter dan de meeste braadpannen, wat helaas ook betekent dat ze de warmte minder goed vasthouden. Er zijn tegenwoordig echter wel braadpannen van RVS te krijgen waarvan de bodem thermisch is, waardoor de warmte beter behouden wordt.

Koperen braadpannen worden al duizenden jaren gebruikt in de keuken. Koper is een erg duurzaam materiaal en bovendien corrosiebestendig. Het geleidt de warmte erg goed – beter nog dan gietijzer en roestvrijstaal. De warmte wordt daarnaast gelijkmatig verdeelt wat resulteert in gerechten die volledig gaar zijn. Daarnaast heeft koper een luxueuze uitstraling: het staat mooi in je keuken.

Hoe maak je een braadpan schoon?

Een braadpan is eenvoudig schoon te maken. Zijn er veel aangekoekte of zelfs aangebrande resten, laat de pan dan eerst een half uurtje weken in een sopje. Vervolgens gebruik je een sponsje of afwasborstel en het vuil laat gemakkelijk los.

Het is geen goed idee om je braadpan in de vaatwasser te reinigen, zelfs als de fabrikant aangeeft dat dit wel kan. Vaatwastabletten bevatten agressieve chemicaliën en de vaatwasser maakt gebruik van zout. Deze middelen zijn niet goed voor de beschermlaag van je braadpan. Was je braadpan altijd af met de hand en je braadpan gaat langer mee.

Wat voor inhoud moet mijn braadpan hebben?

Braadpannen zijn in alle maten verkrijgbaar. Zo zijn er braadpannen met minder dan twee liter inhoud, maar ook braadpannen met een inhoud van meer dan acht liter. De laatstgenoemden zijn vooral geschikt voor grotere huishoudens of als je regelmatig grote hoeveelheden kookt.

Een braadpan met een ruimere inhoud is niet alleen handig voor wanneer je huishouden groter is, maar ook als je veel invriest. Kook meer dan je nodig hebt, vries het in en je hebt altijd iets huis voor het geval dat je een keer geen zin hebt om te koken. Houd er wel rekening mee dat een grotere pan natuurlijk meer ruimte in beslag neemt dan een kleinere.

Hoe warm mag een braadpan worden?

Er is geen maximum temperatuur gebonden aan een braadpan. Wel is het zo dat als deze van gietijzer is gemaakt, plotselinge grote temperatuurverschillen de pan kan beschadigen. Ben je klaar met koken, laat de pan dan eerst goed afkoelen voordat je hem onderdompelt in koud water.

Andersom geldt hetzelfde. Bewaar jij je gietijzeren braadpan in de schuur waar het in de winter erg koud is, laat de pan dan eerst op kamertemperatuur komen voordat je hem gebruikt. Hiermee voorkom je dat de pan barst.

Kan een braadpan in de oven?

De meeste braadpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen en kunnen ook in de oven. Dit is vooral ideaal als je bijvoorbeeld een stoofschotel maakt en je gerecht langzaam moet worden gegaard. Een goede slowcooker leent zich hier uitstekend voor, maar als je deze niet hebt, dan zet je een braadpan probleemloos de hele middag in de oven en bereik je hetzelfde resultaat.

Wat voor gerechten bereid ik in een braadpan?

Een braadpan is ideaal voor stoofgerechten. Je laat je vlees de hele dag langzaam garen en je zet vervolgens het meest malse vlees op tafel. Genieten! Echter maak je natuurlijk meer klaar in een braadpan dan alleen stoofgerechten.

Je maakt ook de heerlijkste curry's in je braadpan klaar. Doordat je je curry zo lang laat garen, komen de kruiden beter tot hun recht waardoor de smaak intensiever wordt. Daarnaast maak je ook soepen in een braadpan. Doordat alle ingrediënten op langzaam worden gegaard, blijven vitamines en andere voedingsstoffen beter behouden waardoor het uiteindelijke gerecht ook nog eens gezonder is.

hero illustration

Hoe testen we Braadpannen?

Om de beste Braadpan te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Braadpan-test hebben we 2455 Braadpannen geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Braadpan-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Braadpan-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Braadpan-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste Braadpan in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2455 Braadpannen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Braadpannen in een oogopslag

1. Beste braadpan: MOA Gietijzeren Braadpan Inhoud 7,2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MOA Gietijzeren Braadpan Inhoud 7,2

 • list plusLangzame en gelijkmatige warmteverdeling
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie
 • list plusVaatwasserveilig en gemakkelijk schoon te maken

Nadelen MOA Gietijzeren Braadpan Inhoud 7,2

 • list plusRelatief zwaar en moeilijk te verplaatsen
 • list plusVuil onder de pan kan krassen op inductieplaat veroorzaken

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.44
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
10
De MOA Gietijzeren Braadpan is een absolute topper als je op zoek bent naar een grote braadpan van topkwaliteit. Met een diameter van 30 cm en een inhoud van 7,2 liter heb je genoeg ruimte om heerlijke gerechten te bereiden, zoals stoofpotten en suddervlees. 🍲

Een van de grootste voordelen van deze gietijzeren braadpan is dat het materiaal langzaam opwarmt en de warmte goed vasthoudt. Ideaal dus voor gerechten die lekker lang moeten sudderen, zoals een heerlijke rundstoofpot. Bovendien is de pan geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, gas, elektrisch, halogeen en keramisch. Zelfs in de oven kun je deze beauty veilig gebruiken.

Deze braadpan is gemaakt van geëmailleerd gietijzer, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en -behoud. En het beste nieuws? Je kunt hem gewoon in de vaatwasser doen! Maar om de glans en levensduur te behouden, raad ik je aan om hem met de hand schoon te maken.

De reviews van andere gebruikers zijn overwegend positief. Ze zijn enthousiast over het gebruiksgemak, het prachtige design en de uitstekende kwaliteit van de pan. Ze merken op dat gerechten perfect kunnen sudderen zonder dat er iets aan de bodem blijft plakken. Ook wordt de pan als geschikt voor inductie beschouwd, al zijn er wel wat twijfels over de hittebestendigheid van de handvaten op gas.

Een gebruiker wijst erop dat je deze pan niet alleen kunt gebruiken om in te braden, maar ook als soeppan of currypan. De stevigheid en het zware materiaal van de pan worden ook gewaardeerd. En laten we vooral niet vergeten te vermelden dat de mooie kersenrode kleur van de pan een extra pluspunt is!️

Een andere gebruiker is onder de indruk van het design van de pan, dat lijkt op dat van het bekende merk Le Creuset. Ook wordt de pan als groter dan verwacht ervaren, waardoor je genoeg gerechten kunt bereiden voor vrienden en familie.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat gietijzeren pannen over het algemeen wat zwaarder zijn. Het kan dus wat moeilijker zijn om ze te verplaatsen. Ook is het raadzaam om voorzichtig te zijn bij het gebruik van een gietijzeren pan op inductie, omdat vuil onder de pan krassen op de glasplaat kan veroorzaken.

Al met al is de MOA Gietijzeren Braadpan een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een grote en hoogwaardige braadpan. Met zijn uitstekende warmtebehoud, geschiktheid voor alle warmtebronnen en prachtige design biedt deze pan veel waar voor je geld. Waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag met deze geweldige braadpan en laat je culinaire talenten de vrije loop!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. BK Fortalit Stoof/Braadpan 28 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BK Fortalit Stoof/Braadpan 28 cm

 • list plusDuurzaam en slijtvast dankzij geëmailleerd staal
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie
 • list plusVeilig in gebruik, handgreep wordt niet heet

Nadelen BK Fortalit Stoof/Braadpan 28 cm

 • list plusGrootte van de pan kan lastig zijn om te hanteren
 • list plusPast slecht in de vaatwasser
 • list plusDichtschroeien van vlees kan lastig zijn volgens sommige gebruikers

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.91
Gebruiksgemak
9.69
De BK Fortalit braadpan is een ware klassieker als het gaat om bakken en braden. Deze zwarte pan met blauwe binnenkant is gemaakt van oersterk en slijtvast geëmailleerd staal. Hij warmt snel op, is makkelijk schoon te maken en gaat jarenlang mee. Met een standaard formaat van 28 cm en een inhoud van 4 liter is deze pan ideaal voor grote gerechten voor het hele gezin.

Een van de beste eigenschappen van de BK Fortalit braadpan is dat hij geschikt is voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Bovendien kan hij ook in de oven worden gebruikt tot een temperatuur van 230 °C. Deze pan is dus ontzettend veelzijdig.

Dankzij het geëmailleerde staal geleidt de BK Fortalit braadpan warmte uitstekend. Hij warmt snel op en behoudt de warmte goed. De gladde binnenkant voldoet aan de hoogste hygiëne- en voedingsnormen en is makkelijk schoon te maken. Bovendien blijft de handgreep van de pan koel, wat zorgt voor extra veiligheid tijdens het koken.

Gebruikers zijn ontzettend tevreden over de BK Fortalit braadpan. Ze zijn vooral enthousiast over het formaat, waardoor de pan perfect is voor grote stoofpotten voor het hele gezin of gerechten met grote stukken vlees. Maar ook voor het bakken van oliebollen of frituren is deze pan ideaal. Het design wordt als prachtig ervaren en de prijs-kwaliteitverhouding is goed.

Er zijn een paar dingen waar gebruikers rekening mee moeten houden bij de BK Fortalit braadpan. Vanwege het formaat kan hij wat lastiger zijn om te hanteren en past hij niet goed in de vaatwasser. Sommige gebruikers vinden het ook wat moeilijker om vlees dicht te schroeien, maar anderen hebben hier geen problemen mee ervaren.

Al met al is de BK Fortalit braadpan een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en veelzijdige braadpan. Dankzij het geëmailleerde staal is de pan oersterk en slijtvast, terwijl hij ook nog eens energiezuinig en snel kookt. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en kan zelfs in de oven worden gebruikt. Het formaat van de pan maakt hem ideaal voor grote gerechten, maar kan ook wat onhandig zijn in het gebruik. Over het algemeen zijn gebruikers echter ontzettend tevreden over de BK Fortalit braadpan en raden hem aan vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en het mooie design.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. BK Bourgogne braadpan Ø 28

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BK Bourgogne braadpan Ø 28

 • list plusGemaakt van ambachtelijk gietijzer voor snelle en gelijkmatige opwarming
 • list plusOvenbestendig tot 230 graden voor veelzijdig gebruik
 • list plusFraai design en goede kwaliteit

Nadelen BK Bourgogne braadpan Ø 28

 • list plusZwaar gewicht vanwege het gietijzeren materiaal

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.84
Gebruiksgemak
8.89
Ik ben dol op koken en ik kan je vertellen dat de BK Bourgogne braadpan Ø 28 cm - groen - gietijzer - inductie echt een pareltje is in de keuken! Deze gietijzeren pan is perfect voor de echte Bourgondiër die graag stoofpotten en delicate gerechten bereidt. Niet alleen ziet deze pan er prachtig uit op het fornuis en op tafel, hij is ook geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. 🍳

Een van de geweldige kenmerken van deze pan is het feit dat hij gemaakt is van ambachtelijk gietijzer. Dit betekent dat hij snel en gelijkmatig opwarmt, zodat je gerechten perfect kunt bereiden. En als kers op de taart is de pan ook nog eens ovenbestendig tot 230 graden, dus je kunt er zelfs vlees in braden!

Wat ik echt top vind aan deze pan is de wit geëmailleerde gladde binnenkant. Dit zorgt ervoor dat het kookvocht gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor je gerechten niet droog worden. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de pan ook druipringen in de deksel om het kookvocht gelijkmatig te verdelen. Zo blijft je eten lekker sappig en vol van smaak!

Nu moet ik wel eerlijk zijn en je vertellen dat deze pan een beetje aan de zwaardere kant is. Daarom raad ik aan om hem met de hand af te wassen. Het is niet alleen beter voor je vaatwasser, maar het verlengt ook de levensduur van de pan. En dat is natuurlijk wat we allemaal willen!

De reviews van andere gebruikers liegen er niet om, deze pan is echt top! Mensen zijn dol op het fraaie design, de goede kwaliteit en het gemakkelijke schoonmaken. Ze benadrukken ook dat de pan de warmte goed geleidt en gelijkmatig verdeelt, waardoor gerechten perfect kunnen sudderen. Het enige nadeel dat genoemd wordt, is het gewicht van de pan. Maar dat is begrijpelijk gezien het gietijzeren materiaal.

De BK Bourgogne braadpan is echt een veelzijdige pan. Je kunt hem gebruiken op verschillende warmtebronnen, inclusief inductie. Hij is niet alleen perfect voor stoofschotels, maar je kunt er ook vlees in braden en zelfs brood in de oven bakken. Het fraaie design en de goede kwaliteit maken deze pan een echte eyecatcher in de keuken en op tafel.️

Kortom, als je net als ik houdt van koken en genieten van heerlijke gerechten, dan is de BK Bourgogne braadpan Ø 28 cm - groen - gietijzer - inductie echt een must-have in je keuken! Hij combineert een fraai design, goede kwaliteit en gebruiksgemak, waardoor hij onmisbaar is. Ja, hij is een beetje zwaar, maar de voordelen van deze pan wegen zeker op tegen de uitdagingen. Dus waar wacht je nog op? Tijd om te koken!️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Gero Sam Braadpan met deksel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gero Sam Braadpan met deksel

 • list plusGemaakt van geëmailleerd carbonstaal, oersterk en slijtvast
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven
 • list plusGladde, geëmailleerde binnenkant voor gemakkelijk schoonmaken

Nadelen Gero Sam Braadpan met deksel

 • list plusMogelijk niet geschikt voor grote gezinnen of zeer grote maaltijden vanwege de diameter van 24 cm

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.98
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
9.58
De Gero Sam Braadpan met deksel is echt iets voor mij, aangezien ik dol ben op bakken en braden. Deze pan is gemaakt van oersterk en slijtvast geëmailleerd carbonstaal, waardoor hij lang meegaat. Het geëmailleerde staal zorgt ervoor dat de pan de warmte goed geleidt, waardoor ik energiezuinig en snel kan koken.

Wat ik geweldig vind aan de Gero Sam Braadpan is dat hij geschikt is voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven. Hierdoor kan ik allerlei kooktechnieken uitproberen en de pan veelzijdig gebruiken. Bovendien heeft de pan gelaste, vuurvaste grepen, wat zorgt voor een goede grip tijdens het koken.

Een ander voordeel van de Gero Sam Braadpan is de gladde, geëmailleerde binnenkant. Deze voldoet aan de hoogste hygiëne- en voedingsnormen, waardoor hij gemakkelijk schoon te maken is. De pan neemt geen vuil, geur of vet aan, wat het gebruiksgemak ten goede komt.

Bij de Gero Sam Braadpan zit een handig stolpvormig deksel, waarmee ik moeiteloos de warmte kan vasthouden en het voedsel gelijkmatig kan garen. Dat is pas gebruiksgemak!

Wat betreft de reviews van andere gebruikers, zijn ze allemaal positief. Ze prijzen de goede kwaliteit van de pan en vinden hem handig in gebruik. Eén gebruiker noemt de pan zelfs "geweldig" voor inductie.

Een ander pluspunt van de Gero Sam Braadpan is het merk zelf. Gero is al meer dan 100 jaar een begrip in Nederlandse huishoudens en staat bekend om betrouwbare keukenproducten. Met Gero kies je altijd voor kwaliteit en betrouwbaarheid, ongeacht je budget.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het altijd goed om te vermelden dat de Gero Sam Braadpan mogelijk niet geschikt is voor grote gezinnen of voor het bereiden van zeer grote maaltijden, vanwege de diameter van 24 cm.

Al met al is de Gero Sam Braadpan met deksel een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige pan van goede kwaliteit. Met zijn hittebestendigheid, goede warmtegeleiding en gebruiksvriendelijkheid is deze pan een waardevolle toevoeging aan elke keuken. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. La Cuisine for life La

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.82
Ik presenteer je de La Cuisine for life La, een gietijzeren braadpan met een diameter van 33 cm en een inhoud van 6,5 liter. Deze pan is geschikt voor alle warmtebronnen: elektrisch, gas, halogeen, inductie en keramisch. Oh, en je kunt hem ook in de oven gebruiken. Lekker handig!

Het grootste voordeel van deze gietijzeren braadpan is dat hij langzaam opwarmt en de warmte goed vasthoudt. Dat maakt hem perfect voor gerechten die lang moeten garen, zoals stoofpotjes. De pan is van topkwaliteit en heeft een gepatenteerde antisliphandgreep voor een veilige en comfortabele grip.

De binnenkant van de pan heeft een sterke matzwarte emailcoating die kras- en vlekbestendig is. Je kunt er zelfs op hoge temperaturen tot 260 °C mee koken. De buitenkant van de pan is gemaakt van porselein en is supermakkelijk schoon te maken. Je kunt de pan zelfs rechtstreeks vanuit de keuken op tafel zetten. Hoe handig is dat?

De La Cuisine for life La is een multitasker van jewelste. Hij kan vlees dichtschroeien, braden, sauteren, sudderen én bakken. Gietijzer zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en geeft je gerechten een heerlijke smaak. Deze pan is echt perfect voor slow cooking.

De La Cuisine for life La is onderdeel van de La Cuisine-serie, ontworpen door Marcus Notley. De pan heeft een prachtige matzwarte geëmailleerde coating die na verloop van tijd een antikleefeigenschap ontwikkelt. Hoe vaker je hem gebruikt, hoe beter hij wordt. Een echte aanwinst dus.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kunnen we wel stellen dat de La Cuisine for life La een geweldige gietijzeren braadpan is met indrukwekkende eigenschappen. Hij is veelzijdig, duurzaam en van topkwaliteit. Het langzaam opwarmen en de gelijkmatige warmteverdeling maken deze pan perfect voor heerlijke gerechten. De matzwarte emailcoating aan de binnenkant en het porselein aan de buitenkant geven hem een stijlvolle uitstraling en maken hem makkelijk schoon te maken.

Misschien is de prijs een minpuntje, maar gezien de kwaliteit en duurzaamheid is het de investering zeker waard. Al met al is de La Cuisine for life La de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige gietijzeren braadpan met eindeloze mogelijkheden in de keuken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

6. JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just

 • list plusUitstekende anti-aanbakprestatie met de duurzame marmeren coating.
 • list plusGelijkmatige warmteverdeling dankzij de aluminium kern.
 • list plusVeelzijdig in gebruik voor braden, sudderen, sauteren en bakken.

Nadelen JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar om de prestaties te beoordelen.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.78
Functionaliteit
8.39
Gebruiksgemak
7.88
De Just Perfecto - Braadpan Met Deksel 24 cm is echt een geweldige toevoeging aan elke keuken. Deze pan is speciaal ontworpen om het koken supergemakkelijk te maken en biedt allerlei handige functies om ervoor te zorgen dat al je maaltijden perfect lukken.

Wat deze braadpan echt uniek maakt, is de vijf-lagen technologie. De duurzame marmeren coating met kleine stipjes zorgt voor een fantastische anti-aanbaklaag, zodat je zonder moeite en op een gezonde manier kunt koken zonder veel olie of boter te gebruiken. En dankzij de aluminium kern wordt de warmte gelijkmatig verdeeld, waardoor je gerechten perfect gaar worden en vol van smaak zijn.

Een ander groot voordeel van deze braadpan is dat hij super veelzijdig is. Of je nu wilt braden, sudderen, sauteren of bakken, deze pan kan het allemaal. En hij is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, dus je kunt hem op elk fornuis gebruiken.

Maar naast alle handige functies ziet deze braadpan er ook nog eens geweldig uit. Het strakke en moderne design geeft je keuken een vleugje elegantie en maakt van deze pan echt een stijlvolle toevoeging aan je kookruimte.

En het schoonmaken van deze pan is ook super makkelijk. Dankzij de keramische anti-aanbaklaag blijft er geen eten aan vastplakken, dus je kunt hem zo schoonmaken. En hij kan zelfs in de vaatwasser, dus je hoeft geen moeite te doen om hem schoon te maken.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, zijn de technische specificaties en de beschrijving van de fabrikant veelbelovend. De pan is sterker dan Teflon en biedt gezond en vetvrij bakken op natuursteen. Dat maakt hem perfect voor mensen die gezonder willen koken zonder dat hun gerechten aan smaak inboeten.

Kortom, de Just Perfecto - Braadpan Met Deksel 24 cm is echt een top braadpan. Hij is super functioneel, veelzijdig en heeft een prachtig design. Met zijn vijf-lagen technologie, anti-aanbaklaag en geschiktheid voor alle warmtebronnen is deze pan echt een must-have voor elke kookliefhebber. Hoewel er geen gebruikersrecensies zijn om de prestaties van deze pan te beoordelen, zijn de beschrijving en specificaties veelbelovend en suggereren ze dat dit echt een geweldige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige braadpan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

7. JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just

 • list plusUltieme kookervaring met vijf lagen technologie.
 • list plusVerbeterde anti-aanbakprestatie.
 • list plusGelijkmatige warmteverdeling voor volle smaak.

Nadelen JUST PERFECTO HOUSEHOLD APPLIANCES Just

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar om prestaties te bevestigen.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.85
Functionaliteit
8.43
Gebruiksgemak
8.14
De Just Perfecto - Braadpan Met Deksel 24 cm is echt een revolutionaire toevoeging aan mijn kookgerei. Met zijn vijf lagen technologie biedt deze pan een ultieme kookervaring die mij optimaal gemak en prestaties geeft. De duurzame marmeren coating met stipjes zorgt ervoor dat mijn gerechten niet aanbakken, waardoor ik moeiteloos en gezond kan koken zonder extra olie of boter te gebruiken.

Wat deze braadpan echt onderscheidt, is de gelijkmatige warmteverdeling dankzij de aluminium kern. Hierdoor worden mijn gerechten perfect gaar en vol van smaak. En het beste is dat ik deze pan kan gebruiken op alle warmtebronnen, inclusief inductie, dankzij de speciale inductiebasis. Zo handig en veelzijdig!

De Just Perfecto - Braadpan Met Deksel 24 cm is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals duurzaam roestvrij staal. Dit zorgt niet alleen voor een optimale warmteverdeling, maar maakt de pan ook nog eens super duurzaam. En laten we niet vergeten hoe elegant deze pan eruit ziet, het is echt een aanwinst voor mijn keukenstijl.

Deze braadpan is niet alleen functioneel, maar ook nog eens betaalbaar. Ik krijg echt waar voor mijn geld, waardoor ik kan genieten van de voordelen van professioneel kookgerei. Of ik nu een ervaren chef-kok ben of net begin, deze pan is ontworpen voor elke kookstijl en elk gerecht. Van braden tot sudderen, sauteren tot bakken, ik heb alle gereedschappen die ik nodig heb binnen handbereik.

Hoewel ik geen specifieke gebruikersrecensies kan delen, zijn de technische specificaties en kenmerken van deze braadpan veelbelovend. De antiaanbaklaag, geschikt voor alle warmtebronnen, sterker dan Teflon en gezond en vetvrij koken op natuursteen zijn allemaal eigenschappen die mij als potentieel gebruiker aanspreken.

Kortom, de Just Perfecto - Braadpan Met Deksel 24 cm is een hoogwaardige braadpan met een indrukwekkende vijf lagen technologie. Hij biedt uitzonderlijke kookprestaties, veelzijdigheid in de keuken, efficiënte warmtecontrole en een elegant design. Hoewel ik geen gebruikersrecensies kan delen om de daadwerkelijke prestaties van de pan te bevestigen, zijn de technische kenmerken veelbelovend. Als je op zoek bent naar een duurzame en veelzijdige braadpan, is de Just Perfecto - Braadpan Met Deksel 24 cm zeker het overwegen waard. 💚

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

8. Chefarone Gietijzeren Pan 4,6 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Chefarone Gietijzeren Pan 4,6 L

 • list plusPraktisch en multifunctioneel ontwerp, geschikt voor braden, stoven, koken en bakken
 • list plusHittebestendigheid tot 300°C, perfect voor het bakken van brood
 • list plusGemaakt van 100% hoogwaardig gietijzer, zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling

Nadelen Chefarone Gietijzeren Pan 4,6 L

 • list plusPan is behoorlijk zwaar, kan een nadeel zijn voor mensen die moeite hebben met tillen
 • list plusUitgebreide omschrijving is in het Duits, kan lastig zijn voor mensen die geen Duits spreken

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.86
Functionaliteit
7.64
Gebruiksgemak
7.99
Ik kan niet zonder de Chefarone Gietijzeren Pan in mijn keuken. Met zijn praktische en veelzijdige ontwerp is deze pan perfect voor braden, stoven, koken en bakken. Met een inhoud van 4,6 liter en een diameter van 26 cm biedt hij genoeg ruimte voor het bereiden van heerlijke gerechten.

Een van de grote voordelen van deze gietijzeren pan is dat hij hittebestendig is tot wel 300°C. Dat betekent dat ik er zelfs brood in kan bakken. Ik kan de pan op elk type fornuis gebruiken en zelfs in de oven plaatsen. Dat maakt hem echt veelzijdig en geschikt voor elke keuken.

De Chefarone Gietijzeren Pan is gemaakt van 100% hoogwaardig gietijzer, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Zo kan ik mijn gerechten perfect bereiden en op een duurzame manier koken. Bovendien heeft de pan een emaille coating, waardoor hij langer meegaat en eenvoudig schoon te maken is.

Gebruikers zijn dolenthousiast over de prestaties van deze pan. Ik las zelfs dat iemand er brood in heeft gebakken, wat aantoont hoe veelzijdig hij is. Een andere gebruiker waardeert de goede kwaliteit en het gebruiksgemak van de pan.

Hoewel de pan veel positieve beoordelingen heeft ontvangen, zijn er ook enkele kritiekpunten. Zo vindt een gebruiker de pan behoorlijk zwaar, wat een nadeel kan zijn voor mensen die moeite hebben met tillen. Een andere gebruiker is teleurgesteld dat de uitgebreide beschrijving in het Duits is, maar is wel blij met het bijgeleverde Nederlandse receptenboekje.

Al met al is de Chefarone Gietijzeren Pan een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en duurzame pan. Met zijn hittebestendigheid, duurzaamheid en perfecte warmteverdeling is deze pan ideaal voor het bereiden van heerlijke gerechten. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, wegen de voordelen zwaarder en voegt deze pan echt waarde toe aan elke keuken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Chefarone Gietijzeren Pan 3.5L Braadpan

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Chefarone Gietijzeren Pan 3.5L Braadpan

 • list plusPraktisch en multifunctioneel, geschikt voor verschillende kooktechnieken
 • list plusHittebestendig tot 300°C, kan zowel op het fornuis als in de oven worden gebruikt
 • list plusGoede warmteverdeling en houdt goed warmte vast

Nadelen Chefarone Gietijzeren Pan 3.5L Braadpan

 • list plusKan prijzig zijn

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.91
Functionaliteit
7.59
Gebruiksgemak
6.94
De Chefarone Gietijzeren Pan 3.5L is echt iets voor mij! Deze pan is niet alleen praktisch en multifunctioneel, maar ook nog eens geschikt voor verschillende kooktechnieken. Of ik nu wil braden, stoven, koken of bakken, deze pan kan het allemaal. En dat is nog niet alles, want hij kan zelfs in de oven tot wel 300°C!

Met een inhoud van 3.5 liter en een emaille coating zorgt deze pan voor een duurzame en gelijkmatige warmteverdeling. Perfect voor het maken van stoofpotten, soepen en het braden van rollades. Hij houdt namelijk goed zijn warmte vast, waardoor mijn gerechten rustig kunnen garen, zelfs als ik de pan van het vuur haal. Ideaal voor een heerlijke boerestoof!

Gemaakt van 100% hoogwaardig gietijzer zorgt deze pan voor een uitstekende warmteverdeling. Zo kan ik mijn gerechten altijd op het perfecte kookpunt brengen. En niet alleen dat, hij is ook nog eens super duurzaam, dus ik kan er nog jarenlang van genieten.

Maar dat is nog niet alles! Deze pan is ook nog eens ontzettend veelzijdig. Ik kan er niet alleen mee braden en stoven, maar ook koken en zelfs brood bakken. Het is echt een alleskunner en een echte must-have voor mijn keuken.

De gebruikersreviews zijn ook nog eens positief. Mensen vinden de pan handig in gebruik, met een prachtig design en goede kwaliteit. Een gebruiker meldt zelfs dat de pan ideaal is voor stoofschotels en soepen, en dat hij zijn warmte goed vasthoudt. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat de pan wat prijzig is.

Al met al is de Chefarone Gietijzeren Pan 3.5L een uitstekende keuze voor mij. Ik ben op zoek naar een veelzijdige en duurzame pan en deze voldoet aan al mijn eisen. Of ik nu wil braden, stoven, koken of bakken, deze pan kan het allemaal. Met zijn praktische eigenschappen en goede kwaliteit is de Chefarone Gietijzeren Pan een echte aanwinst voor mijn keuken. 🍳

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

10. BK Bourgogne braadpan Ø 28

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BK Bourgogne braadpan Ø 28

 • list plusPrachtig design
 • list plusVeelzijdig in gebruik
 • list plusGeschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie

Nadelen BK Bourgogne braadpan Ø 28

 • list plusPan is aan de zware kant

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.9
Functionaliteit
6.8
Gebruiksgemak
7.74
De BK Bourgogne braadpan is echt iets voor mij, als kookliefhebber. Deze gietijzeren pan ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook super veelzijdig. Of ik nu stoofpotten wil maken of delicate gerechten wil bereiden, deze pan kan het allemaal. En het beste is, hij werkt op alle warmtebronnen, zelfs inductie. Dat maakt hem perfect voor elke keuken.

De binnenkant van de BK Bourgogne braadpan is glad en wit geëmailleerd, dus hij is super makkelijk schoon te maken. En de druipringen in de deksel zorgen ervoor dat het kookvocht mooi verdeeld wordt, zodat je gerecht niet droog wordt. Dat, samen met het ambachtelijke gietijzeren materiaal, maakt deze pan niet alleen functioneel, maar ook een echte eye-catcher in mijn keuken en op tafel.

Een van de voordelen van deze pan is dat hij ovenbestendig is tot 230 graden. Dus ik kan mijn gerechten lekker laten sudderen in de oven, voor extra smaak en textuur. En gietijzer houdt de warmte ook nog eens lang vast, dus mijn gerecht blijft lekker lang warm.

Het enige minpuntje is dat de pan wel wat zwaar is. Dus als ik de pan vaak wil verplaatsen, kan dat wel een beetje lastig zijn. Maar daar staat tegenover dat ik de pan met de hand kan afwassen, om zo de levensduur te verlengen.

De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en veelzijdigheid van de BK Bourgogne braadpan. Ze zijn vooral te spreken over het mooie design, de goede kwaliteit en het gemak in gebruik. De pan kan zowel gebruikt worden om te bakken als te braden, zowel op het fornuis als in de oven.

Al met al is de BK Bourgogne braadpan echt een aanrader voor iedereen die graag kookt. Met zijn veelzijdigheid, goede kwaliteit en prachtige design is deze pan een waardevolle toevoeging aan mijn keuken. Het gewicht kan een uitdaging zijn, maar de voordelen wegen zeker op tegen de nadelen. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Braadpannen. Er zijn namelijk 2455 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!