De Bestenu Snelkookpan Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/01/2020


Met een snelkookpan maak je je gerechten sneller klaar door ze onder hoge druk te koken. Waar je op let bij aankoop van een snelkookpan, lees je in de onderstaande koopgids!

Wat voor soorten snelkookpannen zijn er?

Er zijn elektrische snelkookpannen en snelkookpannen die je gebruikt op je kookplaat. De elektrische versies zijn vaak multifunctioneel waardoor je er meer mee kunt dan alleen de snelkookfunctie gebruiken. Met deze pannen kun je vaak ook langzamer stomen.

Daarnaast zijn er snelkookpannen in verschillende diameters verkrijgbaar. Zo zijn er grote snelkookpannen, maar ook snelkookpannen die ideaal zijn voor één- of tweepersoonsgerechten. Welke ideaal is voor jou, hangt af van de grootte van je huishouden.

Waar let je op bij het gebruik van een snelkookpan?

Een snelkookpan creëert de hoge druk in de pan met behulp van water: er zal dus altijd vocht in de snelkookpan aanwezig moeten zijn. Vaak wordt er in de pan aangegeven hoeveel water er nodig is. De meeste snelkookpannen hebben een droogkookbeveiliging waardoor ze niet werken zonder vocht, maar deze beveiliging is niet altijd aanwezig.

Als er niet genoeg vocht aanwezig is, of het raakt op, dan kan je gerecht aanbranden of de pan zelfs krom trekken. Dit wil je voorkomen. Daarnaast zal de pan af en toe stoom laten ontsnappen om de juiste druk te behouden. Let op: deze stoom kan een temperatuur van rond de 120 °C bereiken. Wees dus extra voorzichtig en houd kinderen uit de keuken.

Net zoals elke andere pan, wordt de buitenkant van een snelkookpan erg warm. Wees ook hier voorzichtig mee.

Wat maak je in een snelkookpan?

Je maakt allerlei gerechten in een snelkookpan – van aardappels, groente en zelfs vlees. Soep maak je ook in je snelkookpan klaar. Eenpansgerechten zoals hachee, stoofvlees, curry's en chili con carne zijn ook prima te bereiden in de snelkookpan. Waar je hachee normaal meerdere uren laat sudderen, is deze nu veel sneller klaar.

Ook stoofschotels zijn veel sneller klaar in een snelkookpan. Er is natuurlijk niets mis met een goede slowcooker die je in de ochtend aan zet. Als je in de avond thuis komt, hoef je alleen op te scheppen en je gaat aan tafel. In een snelkookpan is je stoofschotel daarentegen in ongeveer 40 minuten klaar!

Het enige wat een snelkookpan niet kan, is je gerecht een krokant laagje geven. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een hele kip in je snelkookpan bereiden, maar om een krokant velletje te krijgen, grill je de kip een paar minuten.

Hoe veilig is een snelkookpan?

Tegenwoordig zijn snelkookpannen erg veilig in gebruik. Er zijn meerdere beveiligingen. Het deksel kan bijvoorbeeld niet open wanneer de pan onder druk staat. Pas als de druk afgenomen is, ontgrendelt het deksel zich.

Als het deksel niet goed gesloten is zal de druk niet oplopen, waardoor de pan dus niet onder druk komt te staan. Alle snelkookpannen hebben tevens een overdrukbeveiliging waardoor risico's geminimaliseerd worden.

Hoeveel sneller is een snelkookpan vergeleken met een normale pan?

Een snelkookpan is in de meeste gevallen drie tot vier keer sneller dan een gewone pan. Dit komt doordat de temperatuur ongeveer 120 °C is. Aardappelen kook je bijvoorbeeld in een gewone pan in een half uur. In een snelkookpan kook je je aardappelen in ongeveer acht tot tien minuten.

Andere gerechten zoals bijvoorbeeld een stoofschotel, maak je in ongeveer 45 minuten klaar. Kies je ervoor om een stoofschotel te maken met in een goede braadpan op je gasfornuis, dan laat je deze minimaal drie uur sudderen.

Hoe komt deze geweldige Snelkookpan opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Snelkookpan ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Snelkookpans, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Snelkookpans die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Snelkookpans het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Snelkookpans stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Snelkookpans

De beste Snelkookpans op een rij

Product informatiePlus or Show more

Met de Tefal Secure5 NEO Snelkookpan - 4 liter bereidt je een maaltijd tweemaal zo snel als in een traditionele kookpan. Deze snelkookpan van Tefal is ideaal voor het bereiden van maaltijden waarvan de bereidingstijd lang is, zoals hachee en stoofvlees of het stomen van verse groenten. Ook kan je er heerlijke visgerichten in koken of gebruiken voor het bereiden van soepen of stamppotten. Koken in een snelkookpan is supergezond omdat vitamines en mineralen niet verloren gaan. En door de veel kortere kooktijd, bespaar je ook nog eens veel energie! Deze snelkookpan van Tefal heeft twee kookprogramma's en s gemaakt van een zeer hoge kwaliteit roestvrij staal waarop Tefal 10 jaar garantie geeft. De 5 beveiligingen zorgen ervoor dat de pan veilig is in gebruik. Voor een stevige grip is de pan voorzien van twee sterke comfortabele handgrepen en door de ruime inhoud van 4 liter is hij geschikt voor het hele gezin. De handige maatverdeling aan de binnenzijde maakt een maatbeker overbodig. De sterke sandwichbodem (rvs-aluminium-rvs) van deze snelkookpan van Tefal zorgt voor een snelle opwarming en een uitstekende warmteverdeling door de hele pan. De snelkookpan is geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen, ook inductie. En ben je klaar met koken, dan kan hij makkelijk (zonder deksel) in de vaatwasser worden gereinigd. Onze Tefal Specialist adviseert: Deze Tefal Snelkookpan wordt vaak klein bevonden door haar inhoud van 4 liter. Wil je hele grote maaltijden bereiden voor grote groepen mensen? Overweeg dan eens om voor de 6 liter snelkookpan te gaan. Productvoordelen: Deze Tefal snelkookpan is ideaal voor het snel bereiden van stamppotten, vis, (stoof)vlees, soepen of groenten. Gezond: optimaal behoud van vitamines De sterke sandwichbodem (rvs-aluminium-rvs) zorgt voor een snelle opwarming en een goede warmteverdeling door de hele pan. Productkenmerken van de Tefal Secure5 NEO Snelkookpan - 4 liter: Inhoud 4L Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie Veilig in gebruik door 5 unieke beveiligingen Vaatwasmachinebestendig Tefal: Duurzame & mileuvriendelijke pannen Worden de Tefal pannen milieuvriendelijk geproduceerd? Ja. Alle Tefal pannen worden milieuvriendelijk geproduceerd waarbij geen PFOA, lood of cadmium worden gebruikt. Het groene milieulogo op alle Tefal producten garandeert dan ook dat deze volkomen veilig zijn, zowel voor de gebruiker als voor het milieu.

1. Tefal Secure5 NEO Snelkookpan - Voor alle warmtebronnen, ook inductie - 4 liter


Product informatiePlus or Show more

Met de Tefal Secure5 NEO Snelkookpan - 6 liter bereidt je een maaltijd tweemaal zo snel als in een traditionele kookpan. Deze snelkookpan van Tefal is ideaal voor het bereiden van maaltijden waarvan de bereidingstijd lang is, zoals hachee en stoofvlees of het stomen van verse groenten. Ook kan je er heerlijke visgerichten in koken of gebruiken voor het bereiden van soepen of stamppotten. Koken in een snelkookpan is supergezond omdat vitamines en mineralen niet verloren gaan. En door de veel kortere kooktijd, bespaar je ook nog eens veel energie! Deze snelkookpan van Tefal heeft twee kookprogramma's en het meegeleverde stoommandje (met drievoetje) is heel handig voor het stomen van vis of tere groenten. Deze Tefal snelkookpan is gemaakt van een zeer hoge kwaliteit roestvrij staal waarop Tefal 10 jaar garantie geeft. De 5 beveiligingen zorgen ervoor dat de pan veilig is in gebruik. Voor een stevige grip is de pan voorzien van twee sterke comfortabele handgrepen en door de ruime inhoud van 6 liter is hij geschikt voor het hele gezin. De handige maatverdeling aan de binnenzijde maakt een maatbeker overbodig. De sterke sandwichbodem (rvs-aluminium-rvs) van deze snelkookpan van Tefal zorgt voor een snelle opwarming en een uitstekende warmteverdeling door de hele pan. De snelkookpan is geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen, ook inductie. En ben je klaar met koken, dan kan hij makkelijk (zonder deksel) in de vaatwasser worden gereinigd. Productvoordelen: Deze Tefal snelkookpan is ideaal voor het snel bereiden van stamppotten, vis, (stoof)vlees, soepen of groenten. Gezond: optimaal behoud van vitamines De sterke sandwichbodem (rvs-aluminium-rvs) zorgt voor een snelle opwarming en een goede warmteverdeling door de hele pan. Productkenmerken van de Tefal Secure5 NEO Snelkookpan - 6 liter: Inhoud 6L Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie Veilig in gebruik door 5 unieke beveiligingen Vaatwasmachinebestendig Tefal: Duurzame & mileuvriendelijke pannen Worden de Tefal pannen milieuvriendelijk geproduceerd? Ja. Alle Tefal pannen worden milieuvriendelijk geproduceerd waarbij geen PFOA, lood of cadmium worden gebruikt. Het groene milieulogo op alle Tefal producten garandeert dan ook dat deze volkomen veilig zijn, zowel voor de gebruiker als voor het milieu.

2. Tefal Secure5 NEO Snelkookpan - Voor alle warmtebronnen, ook inductie - 6 liter


Product informatiePlus or Show more

De BK snelkookpan helpt je om gezonde maaltijden snel op tafel te zetten. Het kost je de helft van de tijd die je normaal nodig hebt en vitaminen en mineralen blijven behouden. De inhoud van de pan is 6 liter. In een snelkookpan kook je een gerecht onder hoge druk bij ongeveer 160 graden Celsius, daardoor kun je de pan maximaal 2/3 vullen en is de effectieve kookinhoud bij gebruik onder druk 4 liter.

3. BK Snelkookpan -22 cm - Glans


Product informatiePlus or Show more

Deze superveilige Tefal ClipsoMinut’ Easy Snelkookpan met een inhoud van 6 liter, bereidt een maaltijd tweemaal zo snel als in een traditionele kookpan. Ideaal voor maaltijden waarvan de bereidingstijd lang is, zoals hachee en stoofvlees of het stomen van verse groenten. De snelkookpan is heel makkelijk met één hand te openen en te sluiten waardoor hij super handig is in gebruik. De vijf beveiligingen zorgen ervoor dat je met deze Tefal snelkookpan al jouw gerechten in een mum van tijd veilig op tafel hebt staan. Productvoordelen: + Supergezond koken, geen verlies van vitamines + Bereidt een maaltijd twee keer zo snel + Zo makkelijk met één hand openen en sluiten! + Extreem veilig dankzij 5 beveiligingen + Koken voor het hele gezin, ruime inhoud van 6 L + Praktisch stoommandje voor tere groenten of vis + Hoge kwaliteit roestvrij staal Productkenmerken van de Tefal Clipso Minut Easy Snelkookpan • Inhoud 6 liter • Snelkookpan • Supergezond en snel koken • Makkelijk met één hand openen en sluiten • Hoge kwaliteit roestvrij staal en zeer veilig • Praktisch stoommandje en drievoetje • Snelle opwarming door sandwichbodem • 30% lichter dan een traditionele snelkookpan • Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie Extra informatie over de Tefal Snelkookpan: Supergezond en snel koken Ook voor stamppotten, (winter)soepen en vis is deze praktische Tefal snelkookpan een uitkomst, want koken in een snelkookpan is supergezond omdat vitamines en mineralen niet verloren gaan. En door de veel kortere kooktijd, bespaar je ook nog eens veel energie! Zo makkelijk met één hand openen en sluiten! De ClipsoMinut’ Easy snelkookpan is super makkelijk in gebruik omdat je het deksel heel eenvoudig met één hand kan openen en sluiten. Hoge kwaliteit roestvrij staal en zeer veilig De Tefal snelkookpan is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal waarop Tefal maar liefst 10 jaar garantie geeft. De vijf beveiligingen zorgen ervoor dat de pan extreem veilig is in gebruik. Voor een stevige grip is de pan voorzien van twee sterke comfortabele handgrepen die niet warm worden tijdens het koken. Praktisch stoommandje en drievoetje De Tefal snelkookpan is ook zeer geschikt om tere gerechten te stomen met behulp van het bijgeleverde stoommandje en drievoetje. Het stoommandje hangt boven het water zodat het gerecht door een combinatie van hoge druk en stoom gaar wordt gestoomd. Snelle opwarming en geschikt voor alle warmtebronnen De sterke sandwichbodem (rvs-aluminium-rvs) zorgt voor een snelle opwarming en een uitstekende warmteverdeling door de hele pan. Deze Tefal snelkookpan is geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen, ook inductie. En ben je klaar met koken, dan kan hij makkelijk (zonder afdichtingsring en veiligheidsventiel) in de vaatwasser worden gereinigd. 30% lichter dan een traditionele snelkookpan De Tefal snelkookpan is extra comfortabel doordat de pan 30% minder weegt dan een traditionele snelkookpan. Voor optimaal kookgemak in jouw keuken! Met deze snelkookpan maakt Tefal haar wereldwijde Nr.1 positie met Cookware producten meer dan waar!

4. Tefal Clipso Minut Easy Snelkookpan - 6 liter


Product informatiePlus or Show more

Met de snelkookpan van Kookkunst Holland bespaar je veel tijd door de kortere kooktijd en maak je de lekkerste gerechten. De snelkookpan is gemaakt van roestvrijstaal en heeft een inhoud van 6 liter. Deze snelkookpan is ideaal om groente, soep, (stoof) vlees en andere gerechten in te bereiden. Door de kortere kooktijd bespaar je niet alleen energie maar worden ook de smaken en vitamines beter behouden. De Kookkunst Holland snelkookpan is uitgevoerd met een dubbele beveiliging die ervoor zorgt dat er druk kan ontsnappen tijdens het koken. Hierdoor kan er nooit te veel druk ontstaan in de snelkookpan. De 6 liter snelkookpan is gemakkelijk te openen/ sluiten door middel van de vergrendeling op het handvat. Deze snelkookpan is gemaakt van drie lagen roestvrijstaal en heeft stevige kunststof handgrepen. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie. Specificaties: Kookkunst Holland Drie lagen roestvrijstaal Kunststof handvaten Wordt geleverd met reserve silicone afdichtrubber Met dubbele beveiliging Inhoud: 6 liter Geschikt voor alle warmtebronnen: gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie Vaatwasserveilig: ja Diameter bovenzijde: 22 cm Diameter onderzijde: 20 cm Hoogte: 15 cm

5. Kookkunst Holland snelkookpan 6 liter roestvrijstaal - inductie - pressure cooker


Product informatiePlus or Show more

Snelkookpan TEFAL P2530700 ASTUCIO Snelkookpan 6L

6. Snelkookpan TEFAL P2530700 ASTUCIO Snelkookpan 6L


Product informatiePlus or Show more

De superefficiënte snelkookpan van Royalty Line met een inhoud van 6 liter is ideaal om snel en gemakkelijk onder andere groente, soep en (stoof)vlees te bereiden. Met een snelkookpan bespaar je naast veel tijd door de kortere kooktijd ook kostbare energie, denk hierbij aan ongeveer de helft van de tijd die het normaal zou kosten. Door deze kortere kooktijd behoudt het gerecht zijn smaak en vitamines ook beter! De pan heeft tijdens het koken een dubbele beveiliging en is gemakkelijk in gebruik. (De handleiding wordt meegeleverd + Kooktijden voor de gerechten). Wanneer je klaar bent is de vaatwasser geen probleem voor deze pan van een hoge kwaliteit RVS, met stevige kunststof handgrepen die niet heet worden tijdens het gebruik. Specificaties: Merk: Royalty Line Type: Snelkookpan Materiaal: RVS Inhoud: 6 Liter Diameter: 22 cm Geschikt voor: Gas, elektrisch, keramisch, halogeen Vaatwasserbestendig: Ja Werkdruk: 80 kPa Veiligheidsdruk Fase I: tot 180kPa Veiligheidsdruk Fase II: tot 300kPa

7. Royalty Line snelkookpan - 6 Liter


Product informatiePlus or Show more

Snelkookpan SECURE 5 NEO V2 8L

8. SECURE 5 NEO 8L P2534431


Product informatiePlus or Show more

Groen doen en sneller een heerlijke maaltijd op tafel zetten? Daarvoor is een snelkookpan ideaal! Deze van Fissler is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal en heeft twee kookniveaus. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen.

9. Fissler Vitavit Comfort Snelkookpan - 6L - RVS


Product informatiePlus or Show more

Met de snelkookpan van Kookkunst Holland bespaar je veel tijd door de kortere kooktijd en maak je de lekkerste gerechten. De snelkookpan is gemaakt van roestvrijstaal en heeft een inhoud van 8 liter. Deze snelkookpan is ideaal om groente, soep, (stoof) vlees en andere gerechten in te bereiden. Door de kortere kooktijd bespaar je niet alleen energie maar worden ook de smaken en vitamines beter behouden. De Kookkunst Holland snelkookpan is uitgevoerd met een dubbele beveiliging die ervoor zorgt dat er druk kan ontsnappen tijdens het koken. Hierdoor kan er nooit te veel druk ontstaan in de snelkookpan. De 8 liter snelkookpan is gemakkelijk te openen/ sluiten door middel van de vergrendeling op het handvat. Deze snelkookpan is gemaakt van drie lagen roestvrijstaal en heeft stevige kunststof handgrepen. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie. Specificaties: Kookkunst Holland Drie lagen roestvrijstaal Kunststof handvaten Wordt geleverd met reserve silicone afdichtrubber Met dubbele beveiliging Inhoud: 8 liter Geschikt voor alle warmtebronnen: gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie Vaatwasserveilig: ja Diameter bovenzijde: 24 cm Diameter onderzijde: 22 cm Hoogte: 16 cm

10. Kookkunst Holland snelkookpan 8 liter roestvrijstaal - inductie - pressure cooker


Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Snelkookpans


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Snelkookpans. Er zijn namelijk 179 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Snelkookpan kopen.