Wat is de beste iPad toetsenbord van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het aanschaffen van een goede iPad toetsenbord is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste iPad toetsenbord van 2023? Na het onderzoeken van 2014 iPad toetsenborden kwam de Apple Magic Keyboard for iPad als beste uit onze iPad toetsenbord-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de iPad toetsenborden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 iPad toetsenborden-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige iPad toetsenbord-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste iPad toetsenborden

1Score: 9.9
Apple Magic Keyboard for iPad
Beste iPad-toetsenbord
Apple Magic Keyboard for iPad
Apple
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Logitech Combo Touch
Uitstekend iPad-toetsenbord voor de middenklasse
Logitech Combo Touch
Logitech
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.9
ZAGG Pro Keys
Betaalbare keuze voor iPad-toetsenborden
ZAGG Pro Keys
ZAGG
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.3
Logitech K780
Uitstekend standalone iPad-toetsenbord
Logitech K780
Logitech
Ga naar laagste prijs
5Score: 7.6
Apple Smart Folio for iPad
Apple Smart Folio for iPad
Apple
Ga naar laagste prijs
6Score: 7.2
Zagg Rugged Book (for 11-inch
Zagg Rugged Book (for 11-inch
Zagg
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu iPad Toetsenbord Koopgids

Verhoog je productiviteit of breid simpelweg de bediening van je iPad uit met een iPad-toetsenbord. Duik in deze koopgids en ontdek de beste modellen!

Compatibiliteit met je iPad

Voordat je een iPad-toetsenbord koopt, is het belangrijk om te controleren of het compatibel is met het specifieke model van je iPad. Elk iPad-model heeft verschillende afmetingen en aansluitmogelijkheden, dus niet alle toetsenborden passen op elk model. Controleer ook of het toetsenbord gemakkelijk te installeren is en of het gemakkelijk te gebruiken is. 

Sommige toetsenborden hebben extra functies en knoppen die kunnen bijdragen aan de gebruikerservaring, terwijl andere toetsenborden meer basisfuncties bieden.

Extra functies

Een iPad-toetsenbord kan extra functies bieden zoals verlichte toetsen, een ingebouwde trackpad en multimediaknoppen. Deze functies kunnen zeer nuttig zijn voor mensen die hun iPad gebruiken voor productiviteitsdoeleinden, zoals het typen van lange documenten of het maken van presentaties. 

Verlichte toetsen kunnen handig zijn voor gebruik in donkere omgevingen, en een ingebouwde trackpad kan het gemakkelijker maken om de cursor op het scherm te verplaatsen. Multimediaknoppen kunnen het afspelen van media op de iPad gemakkelijker maken, zoals het pauzeren van muziek of het regelen van het volume. Het is aan jou om te bepalen welke functies voor je het belangrijkst zijn en welk toetsenbord daar het beste bij past.

Welke merken bieden iPad-toetsenborden aan?

Er zijn veel merken die iPad-toetsenborden aanbieden, waaronder Logitech, Apple, Zagg en Brydge. Elk merk heeft zijn eigen modellen en functies.

Wil je een toetsenbord dat ultradun en licht is voor onderweg of ben je op zoek naar een steviger model met een ingebouwde hoes voor maximale bescherming? Het is ook handig om te kijken naar de recensies van andere gebruikers en experts om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de verschillende modellen te beoordelen.

Verbindingsopties met de iPad

Er zijn verschillende soorten verbindingen, zoals Bluetooth of een fysieke aansluiting, en het is belangrijk om te weten welke het betrouwbaarst is voor je gebruik. Zo zijn sommige toetsenborden alleen via Bluetooth te verbinden, terwijl andere toetsenborden een fysieke aansluiting hebben. 

Het is ook belangrijk om te kijken naar de compatibiliteit van het toetsenbord met je iPad-model. Bovendien bieden sommige iPad-toetsenborden extra functies, zoals verlichte toetsen, een ingebouwde trackpad of multimediaknoppen, die nuttig zijn voor je gebruik. Het is dus aan te raden om te kijken welk merk en model het geschiktst is voor je behoeften en budget.

 

 

hero illustration

Hoe testen we iPad toetsenborden?

Om de beste iPad toetsenbord te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze iPad toetsenbord-test hebben we 2014 iPad toetsenborden geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze iPad toetsenbord-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze iPad toetsenbord-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen iPad toetsenbord-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste iPad toetsenbord in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2014 iPad toetsenborden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste iPad toetsenborden in een handige lijst

1. Beste iPad-toetsenbord: Apple Magic Keyboard for iPad

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple Magic Keyboard for iPad

 • list plusEen comfortabele typervaring met veerkrachtige toetsen, afgeronde randen en een licht concaaf gebogen ontwerp.
 • list plusVerstelbare kijkhoek met een stabiel buigbaar scharnier.
 • list plusMagnetische achterkant voor eenvoudige bevestiging en verwijdering.

Nadelen Apple Magic Keyboard for iPad

 • list plusToegevoegd gewicht en omvang aan de iPad Pro.
 • list plusGebrek aan functietoetsen op het toetsenbord.
 • list plusOnvermogen om naar de achterkant te draaien voor schetsen of tekenen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.64
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
10
Ik ben dolenthousiast over het Apple Magic Keyboard voor de iPad Pro 11-inch (3e generatie). Dit toetsenbord behoort tot de beste iPad-toetsenborden die er zijn. Het biedt een comfortabele typervaring dankzij de veerkrachtige toetsen, afgeronde randen en lichte holle curve. Volgens iMore heeft het toetsenbord precies de juiste veerkracht en een bevredigend klikgevoel tijdens het typen. De grootte van het toetsenbord is perfect afgestemd op de 11-inch iPad Pro en biedt voldoende ruimte tussen de toetsen voor comfortabel typen. Sommige recensenten merken echter op dat het totale formaat voor langdurig gebruik misschien een beetje aan de kleine kant is.

Een van de meest opvallende kenmerken van het Magic Keyboard is de magnetische achterkant. Net als de Smart Keyboard Folio heeft het een siliconen buitenkant en een zachte microvezel voering. De toetsenbordhoes heeft ook een buigbare scharnier die op een hoek van 30 graden vergrendelt. Dit zorgt voor een stabiele en verstelbare kijkervaring.

Hoewel het toetsenbord en de magnetische achterkant veel lof ontvangen, zijn er enkele beperkingen om rekening mee te houden. Het gewicht van het toetsenbord is een veelvoorkomende klacht, omdat het de iPad Pro wat zwaarder maakt. Daarnaast wordt het ontbreken van functietoetsen op het toetsenbord als een nadeel genoemd. Maar de kwaliteit en functionaliteit van het trackpad worden zeer gewaardeerd, met MacRumors die stellen dat het beter is dan die op de Surface-machines van Microsoft.

Het is belangrijk om op te merken dat er twee versies van het Magic Keyboard beschikbaar zijn: de eerste generatie voor de iPad Pro-modellen van 2020 en de tweede generatie voor de modellen van 2021. Het 11-inch Magic Keyboard is ongewijzigd en compatibel met beide jaren, terwijl het 12,9-inch Magic Keyboard niet compatibel is met de iPad Pro-modellen van 2021. Het Magic Keyboard van 2021 is wel achterwaarts compatibel met de 12,9-inch iPad Pro van 2020. Apple heeft ook een witte versie van het Magic Keyboard geïntroduceerd in 2021.

Het Magic Keyboard biedt verschillende kijkhoeken en biedt bescherming aan zowel de voor- als achterkant van de iPad Pro. Het kan echter niet naar achteren worden geklapt voor schets- of tekendoeleinden. Het gewicht van het toetsenbord is zwaarder dan de iPad Pro zelf, wat een overweging kan zijn voor degenen die een lichtere setup willen.

Al met al is het Apple Magic Keyboard voor de iPad Pro 11-inch (3e generatie) een uitstekend iPad-toetsenbord met een comfortabele typervaring en een verstelbare kijkhoek. De magnetische achterkant en de functionaliteit van het trackpad dragen bij aan de aantrekkingskracht ervan. Het gewicht en het ontbreken van functietoetsen kunnen echter beperkingen zijn om rekening mee te houden. Over het algemeen is het een solide keuze voor iPad Pro-gebruikers die een hoogwaardig toetsenbord zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Uitstekend iPad-toetsenbord voor de middenklasse: Logitech Combo Touch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech Combo Touch

 • list plusRobuuste constructie en comfortabele typervaring
 • list plusBetaalbare prijs in vergelijking met Apple's alternatieven
 • list plusVeelzijdige standaard met meerdere kijkhoeken en modi

Nadelen Logitech Combo Touch

 • list plusSommige klanten hebben duurzaamheidsproblemen ervaren
 • list plusVerlichte toetsen kunnen problemen hebben
 • list plusApple's Smart Keyboard kan een voordeel hebben qua premium bouwkwaliteit en merkintegratie

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.39
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
9.29
De Logitech Combo Touch iPad-toetsenbord is een uitstekende optie voor iPad-gebruikers die een stevige constructie en comfortabele typervaring willen. Met prijzen variërend van €199,99 tot €229,99 biedt het vergelijkbare kernfunctionaliteit als de alternatieven van Apple voor een meer betaalbare prijs ("techradar.com").

De toetsenbordhoes bestaat uit twee aparte delen - een beschermende hoes voor de achter- en zijkanten van de iPad en een afneembaar toetsenbord. Dit ontwerp biedt meer flexibiliteit en gemak in vergelijking met de Smart Keyboard van Apple. De hoes biedt valbescherming en heeft een textielachtig materiaal aan de achterkant voor comfortabel vinger rusten ("laptopmag.com").

Een van de meest opvallende kenmerken van de Logitech Combo Touch is de veelzijdige standaard, die verschillende kijkhoeken en modi biedt. Dit omvat een typemodus zoals op een laptop en een schetsmodus voor gebruik met de Apple Pencil. De standaard maakt ook een kantelhoek van 40 graden mogelijk, waardoor flexibiliteit ontstaat bij het positioneren van de tablet ("laptopmag.com").

Het toetsenbord zelf is een genot om te gebruiken, met goed geplaatste toetsen, achtergrondverlichting en een rij functietoetsen voor snelle toegang tot veelgebruikte snelkoppelingen. De toetsen hebben 1 mm toetsaanslag, wat zorgt voor een klikkerige tastbare feedback. Het toetsenbord is afneembaar en kan gemakkelijk worden meegenomen als een hardcover boek. Het heeft ook een ruim trackpad van glas dat alle multi-vinger gebaren van iPadOS ondersteunt ("laptopmag.com").

De Logitech Combo Touch is compatibel met verschillende iPad-modellen, waaronder de iPad 9 en de iPad Pro 12,9 inch. Het maakt gebruik van SMART CONNECTOR-technologie voor directe stroomvoorziening en koppeling, waardoor apart opladen niet nodig is. De hoes biedt bescherming aan de voorkant, achterkant en hoeken van de iPad, en heeft zelfs een opening om de Apple Pencil op te laden terwijl de hoes eromheen zit ("amazon.com").

Al met al hebben klanten de Logitech Combo Touch geprezen vanwege zijn veelzijdigheid, functionaliteit en bescherming. Het biedt een comfortabele typervaring en geweldige functionaliteit voor iPad-gebruikers. De toetsenbordhoes is een zeer aanbevolen optie als vervanging van een laptop, met een betere grip en valbescherming in vergelijking met de alternatieven van Apple ("laptopmag.com").

Hoewel de Logitech Combo Touch op veel gebieden uitblinkt, is het vermeldenswaard dat sommige klanten problemen hebben ervaren met de duurzaamheid van de hoes en de verlichte toetsen. Deze lijken echter geïsoleerde incidenten te zijn en doen niets af aan de algehele positieve feedback ("amazon.com").

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Logitech Combo Touch op door zijn meer betaalbare prijs zonder in te leveren op functionaliteit. Het biedt een scala aan functies die het een veelzijdige keuze maken voor iPad-gebruikers, waaronder het afneembare toetsenbord, de veelzijdige standaard en de compatibiliteit met iPadOS-gebaren. Voor degenen die echter premium bouwkwaliteit en merkintegratie prioriteren, kan de Smart Keyboard van Apple nog steeds een voorsprong hebben ("techradar.com").

Tot slot is de Logitech Combo Touch iPad-toetsenbord een uitstekende optie in het middensegment die een comfortabele typervaring, veelzijdigheid en functionaliteit biedt voor iPad-gebruikers. De opvallende kenmerken, zoals het afneembare toetsenbord, de veelzijdige standaard en de compatibiliteit met iPadOS-gebaren, maken het een aantrekkelijke keuze op de markt. Hoewel sommige gebruikers melding hebben gemaakt van duurzaamheids- en verlichtingsproblemen, is de algehele klanttevredenheid hoog. Met zijn concurrerende prijs biedt de Logitech Combo Touch een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbaar en functierijk iPad-toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Betaalbare keuze voor iPad-toetsenborden: ZAGG Pro Keys

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ZAGG Pro Keys

 • list plusVeelzijdige accessoire voor kantoor- en mobiele gebruiksscenario's.
 • list plusDient ook als beschermhoes.
 • list plusComfortabele typervaring met verlichte toetsen.

Nadelen ZAGG Pro Keys

 • list plusNiet aanbevolen voor gaming vanwege hoge latentie.
 • list plusOntbreekt bepaalde functies zoals een trackpad en heldere achtergrondverlichting.
 • list plusMogelijk niet geschikt voor een home theater PC-setup.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.56
Functionaliteit
8.51
Gebruiksgemak
9.36
De ZAGG Pro Keys iPad-toetsenbord is een veelzijdige accessoire die verschillende functionaliteiten biedt voor verschillende gebruikersscenario's. Volgens RTINGS wordt het niet aanbevolen voor gaming vanwege de hoge latentie en het gebrek aan macro-aanpassing, maar het blinkt uit in kantoor- en mobiele gebruikssituaties. Het dient ook als een beschermhoes en is compact en stil om op te typen, waardoor het ideaal is voor productiviteit onderweg. Het toetsenbord kan ook dienen als een secundaire werkplek voor programmeren, hoewel het geen macro-aanpassing heeft. Het is echter mogelijk niet geschikt voor een home theater pc-setup, omdat sommige toetsen mogelijk niet werken op andere besturingssystemen.

Wat betreft de prestaties is de ZAGG Pro Keys geschikt voor dagelijks browsen en kantoorwerk, maar het schiet tekort op het gebied van gaming vanwege de slechte latentie. Het kan tegelijkertijd met twee apparaten worden gekoppeld, waardoor naadloos kan worden geschakeld tussen apparaten. Het mist echter bepaalde functies zoals een trackpad en heldere achtergrondverlichting.

Als we de ZAGG Pro Keys vergelijken met het Apple Magic Keyboard voor iPad 2021, biedt het Apple-toetsenbord een stevigere constructie, helderdere achtergrondverlichting en een ingebouwde trackpad. Het biedt een bevredigende typervaring met lichtere tactiele feedback en toetsen in standaardformaat. Aan de andere kant biedt de ZAGG Pro Keys meer bescherming omdat het alle randen van de iPad bedekt en kan worden gekoppeld aan een tweede apparaat via Bluetooth, in tegenstelling tot het Apple-toetsenbord dat alleen met de iPad kan worden gekoppeld via de Smart Connector.

Volgens beoordelingen op Amazon is de ZAGG Pro Keys draadloos toetsenbord een veelzijdige accessoire waarmee je je iPad kunt transformeren in een draagbare werkplek. Het beschikt over een afneembaar toetsenbord en een houder voor de Apple Pencil, waardoor het handig is voor verschillende gebruiks- en omgevingsscenario's. De verlichte toetsen zorgen voor een comfortabele typervaring, zelfs bij weinig licht. De duurzame polycarbonaat behuizing biedt betrouwbare bescherming en een lichtgewicht ontwerp. Gebruikers waarderen de mogelijkheid om tegelijkertijd met twee apparaten te koppelen, waardoor het eenvoudig is om tussen hen te schakelen.

De Zagg Pro Keys wordt ook geprezen om zijn functionaliteit als toetsenbordhoes. Volgens een review van Cult of Mac bestaat de hoes uit een afneembaar toetsenbord en een beschermhoes die eenvoudig van elkaar kunnen worden losgemaakt. Het klapt dicht als een clamshell en gebruikt een standaard voor ondersteuning. Hoewel het slechts beperkte hoeken biedt om het display te ondersteunen, is het toetsenbord zelf een toetsenbord van volledige grootte. De hoes biedt valbescherming en bedekt de achterkant en zijkanten van de iPad, met openingen voor poorten en achtercamera's. Het heeft ook een gleuf voor een Apple Pencil en maakt opladen mogelijk terwijl de hoes gesloten is.

Over het algemeen biedt het ZAGG Pro Keys iPad-toetsenbord een goede optie voor specifieke doeleinden, zoals kantoorwerk en mobiele productiviteit. Het is misschien niet ideaal voor gaming of entertainment vanwege de hoge latentie. De belangrijkste kenmerken zijn de mogelijkheid om tegelijkertijd met twee apparaten te koppelen, een comfortabele typervaring met verlichte toetsen en een beschermende hoesontwerp. Hoewel het misschien niet alle functies heeft van concurrenten zoals het Apple Magic Keyboard, biedt het een meer betaalbare keuze voor iPad-gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Uitstekend standalone iPad-toetsenbord: Logitech K780

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Logitech K780

 • list plusIk kan meerdere apparaten tegelijk verbinden.
 • list plusDe batterij gaat lekker lang mee.
 • list plusHet typen voelt comfortabel aan.

Nadelen Logitech K780

 • list plusDe toetsen hebben geen achtergrondverlichting.
 • list plusDe symbolen op de toetsen zijn stickers en kunnen na verloop van tijd slijten.
 • list plusHet is niet ontworpen voor draagbaarheid.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.57
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
7.76
De Logitech K780 iPad-toetsenbord is een uitstekend standalone toetsenbord dat veelzijdigheid en gemak biedt voor multitaskers zoals ik. Met de mogelijkheid om tegelijkertijd verbinding te maken met drie apparaten, kan ik naadloos schakelen tussen mijn computer, telefoon en tablet. Volgens Trusted Reviews heeft het toetsenbord een aantrekkelijke vormgeving met een matzwart dienblad bovenop een zacht aanvoelend, gripvast, gespikkeld wit plastic, waardoor het zowel stijlvol als functioneel is.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Logitech K780 is de lange batterijduur, zodat ik lang kan werken zonder me zorgen te maken over opladen. PCWorld prijst het toetsenbord om zijn stille toetsen en geweldige feedback, wat zorgt voor een comfortabele typervaring. Het is echter belangrijk op te merken dat het toetsenbord geen verlichting heeft voor de toetsen, wat een nadeel kan zijn voor mensen die werken in slecht verlichte omgevingen.

De Logitech K780 is compatibel met alle belangrijke platforms en kan schakelen tussen drie gekoppelde apparaten, waardoor het een veelzijdige optie is voor mensen die meerdere apparaten bezitten. De Logitech-website vermeldt dat de toetsenbordhoezen perfect zijn ontworpen om naadloos samen te werken met iPad-modellen, waaronder iPad Pro, iPad Air en verschillende andere iPad-modellen. De website benadrukt ook de verschillende functies die beschikbaar zijn, zoals afneembare toetsenborden, verlichte toetsen en ruimte voor Apple Pencil of Logitech Crayon.

Hoewel de Logitech K780 gemak en functionaliteit biedt, is het belangrijk om rekening te houden met de beperkingen. Volgens de Trusted Reviews-recensie zijn de symbolen op de toetsen stickers die na verloop van tijd kunnen slijten. Bovendien kan de Bluetooth-verbinding minder betrouwbaar zijn in vergelijking met het gebruik van de Logitech-dongle. Bovendien is het toetsenbord niet ontworpen voor draagbaarheid, dus het is mogelijk niet de beste optie voor mensen die vaak reizen.

In vergelijking met andere iPad-toetsenborden valt de Logitech K780 op door zijn connectiviteit met meerdere apparaten en lange batterijduur. Het biedt echter mogelijk niet hetzelfde niveau van robuuste bescherming als de Zagg Rugged Book of de trackpad-functionaliteit van het Apple iPad Magic Keyboard. Zoals Tom's Guide benadrukt, is de Logitech Slim Folio voor iPad de beste budgetoptie, met een lichte en draagbare oplossing, zij het zonder trackpad.

Kortom, het Logitech K780 iPad-toetsenbord is een uitstekend standalone toetsenbord dat uitblinkt in zijn connectiviteit met meerdere apparaten en lange batterijduur. Het biedt een comfortabele typervaring en een aantrekkelijk ontwerp. Het is echter mogelijk niet de meest draagbare optie en heeft geen verlichting voor de toetsen. Over het algemeen is het een geweldige keuze voor multitaskers zoals ik die een veelzijdig toetsenbord willen dat werkt met al hun apparaten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Apple Smart Folio for iPad

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple Smart Folio for iPad

 • list plusBiedt volledige bescherming voor zowel de voorkant als achterkant van het apparaat
 • list plusHeeft functionaliteit om te openen om het apparaat te activeren en te sluiten om het in de slaapstand te zetten
 • list plusKan in meerdere posities worden gevouwen om als standaard te dienen

Nadelen Apple Smart Folio for iPad

 • list plusGeen standalone toetsenbord

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.44
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
8.14
De Apple Smart Folio voor de 11-inch iPad Pro en iPad Air 4e generatie is een beschermende hoes die volledige bescherming biedt voor zowel de voorkant als de achterkant van het apparaat. Met de open-to-wake en close-to-sleep functionaliteit is het gebruik ervan super handig. De Smart Folio kan in meerdere posities worden gevouwen en dient als standaard voor verschillende activiteiten zoals lezen, kijken, typen of FaceTime-gesprekken voeren.

Volgens klantbeoordelingen op Amazon is de Smart Folio goed ontvangen. Een klant zegt: "De Smart Folio past perfect bij mijn iPad Pro. De open-to-wake en close-to-sleep functionaliteit werkt perfect en de vouwstandaard is erg handig." Een andere klant merkt op: "De Smart Folio biedt uitstekende bescherming voor mijn iPad Pro en de verschillende posities waarin het kan worden gevouwen zijn echt nuttig."

Vergeleken met eerdere modellen of edities biedt de Smart Folio verbeterde bescherming en functionaliteit. Het is compatibel met de 11-inch iPad Pro (1e en 2e generatie) en de iPad Air 4e generatie. De open-to-wake en close-to-sleep functionaliteit van de Smart Folio is een handige functie die de gebruikerservaring verbetert. Bovendien onderscheidt de mogelijkheid om de Smart Folio in verschillende posities te vouwen het van andere beschermhoezen.

Wat betreft de belangrijkste gebruiksscenario's is de Smart Folio ideaal voor gebruikers die zowel bescherming als functionaliteit voor hun iPad belangrijk vinden. Het biedt volledige dekking voor het apparaat en biedt tegelijkertijd de flexibiliteit van een vouwstandaard. Of het nu voor werk, entertainment of communicatie is, de Smart Folio kan zich aanpassen aan verschillende activiteiten.

Hoewel de Smart Folio positieve beoordelingen heeft ontvangen, is het belangrijk op te merken dat het geen op zichzelf staand toetsenbord is. Als je op zoek bent naar een accessoire dat gericht is op een toetsenbord, is de Smart Keyboard Folio misschien een betere optie. De Smart Keyboard Folio biedt een comfortabel toetsenbord en bescherming voor zowel de voorkant als de achterkant van je iPad. Het heeft geen opladen of koppelen nodig en kan eenvoudig worden bevestigd om met typen te beginnen.

Samenvattend is de Apple Smart Folio voor de 11-inch iPad Pro en iPad Air 4e generatie een zeer functionele en beschermende hoes. Het biedt open-to-wake en close-to-sleep functionaliteit, meerdere vouwposities en volledige bescherming voor het apparaat. Hoewel het geen ingebouwd toetsenbord heeft zoals de Smart Keyboard Folio, biedt het een uitstekende balans tussen bescherming en flexibiliteit. De positieve klantbeoordelingen en handige functies maken het een solide keuze voor iPad-gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

6. Zagg Rugged Book (for 11-inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zagg Rugged Book (for 11-inch

 • list plusVeelzijdige en duurzame iPad-toetsenbordhoes
 • list plusBiedt een verscheidenheid aan kijkhoeken
 • list plusBiedt bescherming tegen krassen en schaafplekken, evenals bescherming tegen vallen tot 6,6 ft (2 m)

Nadelen Zagg Rugged Book (for 11-inch

 • list plusNiet aanbevolen voor gaming vanwege hoge latentie en toetsen die meer kracht vereisen om te activeren
 • list plusTypervaring kan gemiddeld zijn met kleine toetsen
 • list plusOntbreekt de mogelijkheid om macro's in te stellen of toetsen opnieuw toe te wijzen

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.17
Functionaliteit
6.81
Gebruiksgemak
7.53
De Zagg Rugged Book is een veelzijdige en duurzame iPad-toetsenbordhoes die verschillende kijkhoeken en bescherming voor je apparaat biedt. Met een magnetische scharnier kan hij worden gebruikt in toetsenbord-, video-, hoes- en boekmodus, waardoor flexibel gebruik mogelijk is in verschillende scenario's. Het toetsenbord zelf is ergonomisch, met soepele en nauwkeurige toetsaanslagen, verlichte toetsen in 7 kleuren en de mogelijkheid om tegelijkertijd met maximaal drie apparaten te verbinden. De hoes is gemaakt van polycarbonaat en zachte siliconen materialen, waardoor bescherming wordt geboden tegen krassen en stoten, evenals bescherming tegen vallen tot 6,6 ft (2 m).

Vergeleken met eerdere modellen biedt de Zagg Rugged Book Pro verbeterde duurzaamheid en bescherming, met meerdere lagen bescherming tegen vloeistoffen, vuil en impact. Het is compatibel met de 3e en 4e generatie iPad Pro 9.7 en de iPad Air 2.

Hoewel het Zagg Pro Keys-toetsenbord veelzijdig is en geschikt is voor verschillende toepassingen, is het mogelijk niet de beste keuze voor gaming vanwege de hoge latentie en toetsen die meer kracht vereisen om te activeren. Het excelleert echter in kantoorgebruik, met een slank ontwerp en een comfortabele typervaring voor langere periodes.

De Zagg Pro Keys is ook zeer geschikt voor mobiele apparaten, vooral iPads, omdat het zowel als toetsenbord en beschermhoes fungeert, waardoor het handig is voor onderweg. Het kan worden gekoppeld aan twee apparaten en heeft een sleuf voor een Apple Pencil. De typervaring kan echter gemiddeld zijn en de kleine toetsen kunnen leiden tot meer typfouten.

Voor programmeren is de Zagg Pro Keys geschikt als secundaire werkplek voor testen met een iPad, maar het mist de mogelijkheid om macro's in te stellen of toetsen opnieuw te programmeren.

Over het algemeen biedt de Zagg Rugged Book een veelzijdige en duurzame oplossing voor iPad-gebruikers, met zijn magnetische scharnier, veelzijdige kijkhoeken en beschermende hoes. Hoewel het misschien niet de beste keuze is voor gaming, blinkt het uit in kantoorgebruik en is het zeer geschikt voor mobiele apparaten. Gebruikers moeten echter op de hoogte zijn van de kleine toetsen en de mogelijkheid van meer typfouten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van iPad toetsenborden. Er zijn namelijk 2014 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!