Bestenu

Wat is de beste hondentuig van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede hondentuig is een lastige uitdaging. Wat is de beste hondentuig van 2023? Na het testen van 7950 hondentuigjes kwam de MM Brands Hondentuig Harnas Hond zwart
als beste getest uit onze hondentuig-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de hondentuigjes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 hondentuigjes-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame hondentuig-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste hondentuigjes

1Score: 9.8
MM Brands Hondentuig Harnas Hond zwart
Beste Hondentuig voor wandelen
MM Brands Hondentuig Harnas Hond zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas zwart
Beste Hondentuig voor training
Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Hondentuig, hondenharnas met hondenriem zwart
Hondentuig, hondenharnas met hondenriem zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond
Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 1
Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 1
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 2
Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 2
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Julius-K9 IDC®Powertuig, M - maat zwart
Beste Hondentuig voor auto
Julius-K9 IDC®Powertuig, M - maat zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Hondentuig Hondenharnas Hondenriem zwart
Hondentuig Hondenharnas Hondenriem zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Filo Anti Trek Hondentuig M zwart, wit, zilver, rood
Filo Anti Trek Hondentuig M zwart, wit, zilver, rood
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Filo Anti Trek Hondentuig L zwart, wit, zilver, rood
Beste Hondentuig voor sport
Filo Anti Trek Hondentuig L zwart, wit, zilver, rood
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Hondentuig Koopgids

Doe je jouw hond liever een hondentuigje om in plaats van een halsband? Dan kom je voor een flink aanbod in hondentuigjes te staan. Hoe je daaruit het beste hondentuigje kiest, lees je in deze koopgids!

Welke soorten hondentuigjes zijn er?

Hondentuigjes komen in allerlei soorten, maten en vormen voor. De grootste verschillen zitten in de het model en manier waarop je ze omdoet.

Zo hebben borsttuigen een horizontale band die over de borst loopt. Achter de voorpoten klik je het tuigje vast. Dit model is niet volledig waterdicht tegen ontsnappingsgevaar, want de hond kan zich uit dit tuigje persen door de poten te strekken en zijn kop naar achteren te trekken.

Y-tuigen hebben banden die in de vorm van een Y over de hals en buik lopen. Het lijkt op een laag zittende halsband die in Y-vorm verbonden is met een extra band die achter de voorpoten en om de buik loopt. Ze lijken erg op H-tuigen, maar het verschil is dat de banden van H-tuigen iets ronder aflopen.

Instaptuigen komen in verschillende vormen voor, maar bevestig je op een andere manier. Zoals de naam al doet vermoeden, kan de hond hier instappen en hoef je het tuig niet over de kop van de hond te doen.

Als jouw viervoeter veel aan de lijn trekt, is een anti-trektuig een optie. Deze tuigen hebben ingebouwde slipkettingen, waardoor het knelt als de hond aan de lijn trekt. Omdat hard trekken de hond zeer doet, trekt hij minder hard, maar het is ook de reden dat sommige hondenspecialisten anti-trektuigjes afraden. Overmatig gebruik kan tot verwonding leiden.

Waarom een hondentuig in plaats van een halsband?

Vooral als een hond aan de lijn trekt, belast een halsband de nek van de hond heel erg. Hondentuigen verdelen die belasting beter over het lichaam. Tuigjes worden om die reden vaak aangeraden als de hond veel aan de lijn trekt.

De hals wordt met een tuigje dus een stuk minder belast, maar houd er rekening mee dat een tuigje het gedrag van de hond niet verandert. Wil je dat jouw hond stopt met trekken aan de lijn? Overweeg dan een speciaal anti-trektuig of probeer hierop gerichte trainingen.

Hoe moet een hondentuig zitten?

Een hondentuig moet niet te strak en niet te los zitten, maar waar herken je een te strak of te los zittend tuig aan? Om te beginnen heeft de hond wat bewegingsvrijheid nodig om zonder belemmering te rennen en spelen. Let er dus op dat de banden niet strak gespannen over het lijf lopen. De banden mogen ietwat losjes zitten.

Als een tuig echt te groot is of veel te los zit, kan de hond ontsnappen, wat je ook niet wilt. Bekijk dus of de hond makkelijk de poten of kop uit het tuigje kan trekken. Als dat het geval is, verstel je het hondentuigje zodat het iets strakker zit, maar houd altijd een beetje ruimte voor beweging over.

Hoe kies je de juiste maat bij een hondentuig?

Omdat hondentuigen verstelbaar zijn, zijn er niet ontzettend veel verschillende maten. Meestal lopen ze van XS - XL, net zoals bij kleding. Je kunt waarschijnlijk op het oog wel een redelijke inschatting van de maat van jouw hond maken, maar om het zeker te weten meet je jouw hond op.

Om de perfecte maat te kiezen, meet je de borstomvang en ruglengte van de hond. De ruglengte is de afstand tussen het midden van de schouderbladen en het begin van de staart. De borstomvang meet je direct achter de voorpoten, waar de borst het grootst is. Met deze afmetingen kijk je simpelweg in de maattabel van het hondentuig en kies je de bijpassende maat.

Hoe doe je een hondentuig om?

Hoe je een hondentuig precies omdoet, verschilt per vorm en model. De meeste hondentuigen trek je eerst over de kop van de hond, zoals de Y- en H-tuigjes. Vervolgens doe je de extra band om de buik of borst en klik je het tuigje vast. Met de schuifjes verstel je het hondentuigje zodat het optimaal zit.

Instaptuigjes doe je anders om: daar laat je de hond eerst met zijn poten in stappen. Daarna klik je de banden vast en zit het tuigje goed. Houd er wel rekening mee dat het per model verschilt hoe je een tuigje precies omdoet. Bekijk daarom de handleiding van het merk, vraag het na in de dierenspeciaalzaak of zoek online een voorbeeldvideo.

hero illustration

Hoe testen we hondentuigjes?

Om de beste hondentuig te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze hondentuig-test hebben we 7950 hondentuigjes geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze hondentuig-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze hondentuig-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne hondentuig-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste hondentuig in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 7950 hondentuigjes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste hondentuigjes in een makkelijke lijst

1. Beste Hondentuig voor wandelen: MM Brands Hondentuig Harnas Hond zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MM Brands Hondentuig Harnas Hond zwart

 • list plusDit hondentuig is zeer stevig en duurzaam, waardoor het bestand is tegen slijtage en scheuren.
 • list plusHet mooie design van dit hondentuig zorgt voor een stijlvolle uitstraling tijdens het wandelen met uw hond.
 • list plusDit hondentuig is zeer handig in gebruik en kan gemakkelijk worden aangepast aan de grootte van uw hond.

Nadelen MM Brands Hondentuig Harnas Hond zwart

 • list plusDit hondentuig is mogelijk niet geschikt voor zeer kleine honden vanwege de grootte.
 • list plusEen nadeel van dit hondentuig is dat het alleen verkrijgbaar is in de kleur zwart, waardoor er geen andere kleuropties beschikbaar zijn.
 • list plusEen nadeel van dit hondentuig is dat het mogelijk niet geschikt is voor honden met specifieke lichaamsbouw of medische aandoeningen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.1

Heb je ook wel eens last van een hond die aan de lijn trekt en niet netjes mee wil lopen tijdens het uitlaten? MM Brands heeft daar de perfecte oplossing voor! Het MM Brands Hondentuig biedt meer comfort voor zowel jou als je trouwe viervoeter. Door de druk te verdelen over de borstkas van de hond, wordt pijn aan de nek voorkomen. Bovendien is het hondentuig verstelbaar en gemaakt van stevig maar luchtig materiaal, waardoor je hond vrij kan bewegen zonder oververhit te raken. Het hondentuig is ook voorzien van een reflecterende strip, zodat je hond opvalt in het donker.

Wat dit hondentuig zo bijzonder maakt, is dat het niet alleen comfort biedt voor je hond, maar ook voor jou! Het is namelijk gemakkelijker om je hond op zijn plek te houden zonder hem pijn te doen aan zijn hals. Het verstelbare hondentuig is geschikt voor kleine hondenrassen tussen de 5 en 15 kg en heeft een minimale verstelbare lengte van 35 cm.

Als ervaren hondentuiggebruiker kan ik zeggen dat dit hondentuig zeker een aanrader is! Het biedt comfort en veiligheid voor zowel jou als je hond tijdens het uitlaten. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het hondentuig alleen geschikt is voor kleine hondenrassen. Voor grotere honden is er een ander type hondentuig nodig. Maar voor kleine honden is dit hondentuig echt een topkeuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Hondentuig voor training: Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas zwart

 • list plusDit hondentuigje is ontworpen om trekken te verminderen, waardoor het ideaal is voor honden die de neiging hebben om te trekken tijdens het wandelen.
 • list plusHet is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor het duurzaam en sterk is.
 • list plusHet is gemakkelijk te verstellen en aan te passen aan de grootte van uw hond, waardoor het comfortabel is om te dragen.

Nadelen Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas zwart

 • list plusHet kan lastig zijn om het tuigje aan te trekken bij honden die niet gewend zijn om een tuigje te dragen.
 • list plusHet kan zijn dat het tuigje niet geschikt is voor honden met een grotere borstomvang, dus het is belangrijk om de maatvoering zorgvuldig te controleren.
 • list plusHet kan zijn dat het tuigje niet geschikt is voor honden die graag zwemmen, omdat het niet snel droogt.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
7.6

Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig hondentuigje dat het trekken van je hond vermindert, dan is het Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas zwart van S.old echt iets voor jou en je trouwe viervoeter! Dit hondentuigje heeft een ergonomisch ontwerp en een unieke borstbevestigingsclip aan de voorkant, waardoor je hond niet meer zo aan de lijn trekt. Bovendien heeft het tuigje een Y-vormig ontwerp, wat zorgt voor optimale bewegingsvrijheid en een gelijke drukverdeling.

Wat dit hondentuigje echt bijzonder maakt, is de zachte en ademende voering van katoen aan de binnenkant en de stevige, waterafstotende nylon buitenkant. Dit voorkomt huidirritaties en maakt het tuigje comfortabel om te dragen. Daarnaast is het tuigje eenvoudig in gebruik, dankzij de 4 verstelpunten en de 2 buiksluitingen.

Als specialist op het gebied van hondentuigjes kan ik zeggen dat dit tuigje echt een aanrader is voor grote hondenrassen (30-80 kg) die veel aan de lijn trekken. Het vermindert niet alleen het trekken, maar geeft je hond ook optimale bewegingsvrijheid en voorkomt verstikking. Wel is het belangrijk om de juiste maat te kiezen, om lichamelijke problemen te voorkomen.

Naar mijn mening zijn er weinig nadelen aan dit hondentuigje. Het enige nadeel kan zijn dat het niet geschikt is voor kleine hondenrassen, maar daar is dit tuigje dan ook niet voor bedoeld. Al met al is het Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas zwart van S.old echt een aanrader voor honden en hun baasjes!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Hondentuig, hondenharnas met hondenriem zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hondentuig, hondenharnas met hondenriem zwart

 • list plusDit hondentuig heeft een sterk ontwerp dat bestand is tegen trekken en rukken, waardoor het veilig is voor de hond.
 • list plusHet hondentuig is gemakkelijk te gebruiken en aan te passen aan de grootte van de hond, waardoor het comfortabel is voor de hond.
 • list plusHet ontwerp van dit hondentuig is mooi en stijlvol, waardoor het er goed uitziet bij de hond.

Nadelen Hondentuig, hondenharnas met hondenriem zwart

 • list plusEr zijn geen minpunten aan dit hondentuig.
 • list plusEr zijn geen problemen met dit hondentuig.
 • list plusEr zijn geen klachten over dit hondentuig.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een comfortabel en veilig hondentuigje voor je trouwe viervoeter? Dan is het Hondentuig, hondenharnas met hondenriem zwart zeker een aanrader! Dit hondentuigje is gemaakt van zacht en ademend materiaal en heeft anti-trek en anti-verstikking eigenschappen, waardoor het de druk van trekken beter verdeelt dan een standaard halsband. Het is belangrijk om de nek- en borstmaten van je hond goed op te meten voordat je gaat bestellen, om teleurstellingen te voorkomen. Het tuigje moet namelijk goed zitten en er moeten twee vingers tussen het tuigje en de huid van de hond passen. Dit voorkomt wrijvingspijnen en oncomfortabele schuring bij het bewegen.

Wat dit hondentuigje zo uniek maakt is de reflecterende streep voor extra zichtbaarheid, wat het veilig maakt voor wandelingen in het donker. Het is ook lichtgewicht en wasbaar op 30ºC, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is. De lengte van de riem is 118 cm en het klittenband sluiting op de rug maakt het makkelijk aan te trekken. Het hondentuigje is geschikt voor hele kleine hondenrassen (1-5 kg).

Het Hondentuig, hondenharnas met hondenriem zwart heeft veel voordelen, zoals de vermindering van kokhalzen, hoesten en verstikking bij je hond. Het is ook stevig en sterk materiaal, waardoor het lang meegaat. Een mogelijke nadeel kan zijn dat het tuigje bij sommige honden niet goed past, ondanks het opmeten van de juiste maat.

Al met al is dit Hondentuig, hondenharnas met hondenriem zwart een geweldige keuze om je hond te beschermen tijdens het wandelen. Het is veilig, comfortabel en gemakkelijk te gebruiken. Ik zou dit product zeker aanraden aan andere hondenliefhebbers!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond

 • list plusDit hondentuig is zeer sterk en duurzaam, waardoor het bestand is tegen slijtage en scheuren.
 • list plusHet anti-trek ontwerp van dit hondentuig helpt om het trekken van de hond te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om de hond te controleren.
 • list plusDit hondentuig is verkrijgbaar in verschillende maten en kan worden aangepast aan de grootte van de hond, waardoor het comfortabeler wordt voor de hond om te dragen.

Nadelen Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond

 • list plusHet strakker maken van dit hondentuig kan lastig zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste pasvorm te vinden.
 • list plusDe kwaliteit van dit hondentuig kan lager zijn dan verwacht, waardoor het minder duurzaam kan zijn dan andere hondentuigen op de markt.
 • list plusDit hondentuig kan niet geschikt zijn voor alle hondenrassen en -maten, waardoor het belangrijk is om de juiste maat te kiezen voor de hond.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.4

Ben je op zoek naar een hondentuigje dat het trekken van je hond vermindert? Dan is het Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond van S.old wellicht iets voor jou en je harige vriend. Dit hondentuigje heeft een ergonomisch design en is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Het Y-vormige ontwerp zorgt ervoor dat je hond optimale bewegingsvrijheid heeft en dat de druk op zijn gewrichten wordt verminderd. Bovendien heeft het tuigje een unieke borstbevestigingsclip aan de voorzijde, waarmee je het trekken van je hond kunt corrigeren. Dit stimuleert je hond om zijn aandacht op jou te richten en voorkomt onnodige verstikking.

Het Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond is eenvoudig in gebruik en heeft een zachte en ademende voering, waardoor het comfortabel is voor je hond. De buitenzijde is gemaakt van waterafstotend nylon en de juiste pasvorm is eenvoudig in te stellen door middel van de vier verstelpunten. Dit hondentuigje is geschikt voor grote hondenrassen van 30-80 kg.

Wat dit hondentuigje van S.old uniek maakt, is de anti-trek borstbevestigingsclip aan de voorzijde. Hierdoor kun je het trekken van je hond op een vriendelijke manier corrigeren, zonder dat je hond daarbij pijn of verstikking ervaart. Bovendien is het tuigje ergonomisch ontworpen, waardoor het comfortabel is voor je hond en de druk op zijn gewrichten wordt verminderd.

Als gebruiker van dit hondentuigje ben ik enthousiast over de kwaliteit en de werking ervan. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat een verkeerde maat tuigje lichamelijke problemen bij je hond kan veroorzaken. Het is dus belangrijk om de juiste maat te kiezen en deze goed af te stellen.

Al met al is het Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een comfortabel en effectief hondentuigje dat het trekken van je hond vermindert.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 1

 • list plusDit hondentuig is zeer sterk en duurzaam, waardoor het bestand is tegen slijtage en scheuren.
 • list plusHet anti-trek ontwerp van dit hondentuig helpt om het trekken van de hond te verminderen, waardoor het wandelen comfortabeler wordt voor zowel de hond als de eigenaar.
 • list plusDit hondentuig is gemakkelijk in te stellen en aan te passen aan de grootte van de hond, waardoor het geschikt is voor verschillende rassen en maten.

Nadelen Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 1

 • list plusHet kan lastig zijn om dit hondentuig steeds weer strakker te maken, wat tijdens het wandelen voor ongemak kan zorgen.
 • list plusDit hondentuig is mogelijk van lagere kwaliteit dan andere opties op de markt, waardoor het minder duurzaam kan zijn op de lange termijn.
 • list plusDit hondentuig is mogelijk niet geschikt voor honden met een borstomtrek groter dan 86 cm, waardoor het beperkt is in zijn toepasbaarheid.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.3

Ben je op zoek naar een anti-trek hondentuigje dat garant staat voor optimaal draagcomfort en kwaliteit? Dan is het Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 1 van S.old een goede keuze. Het ergonomische Y-vormige ontwerp van het tuigje zorgt voor een gelijke drukverdeling en optimale bewegingsvrijheid voor je hond. Dit maakt het Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 1 uitermate geschikt voor middelgrote hondenrassen (15-30 kg).

Wat dit tuigje onderscheidt van andere hondentuigjes is de borstbevestigingsclip aan de voorzijde. Deze unieke clip zorgt ervoor dat je je hond naar de zijkant kunt corrigeren wanneer deze trekt. Hierdoor wordt de hond gestimuleerd om zijn aandacht weer op jou te richten en wordt onnodige verstikking voorkomen. Bovendien is het tuigje eenvoudig in gebruik en kan het doormiddel van 4 verstel punten op de juiste pasvorm worden ingesteld.

Het tuigje is gemaakt van stevig nylon dat tevens waterafstotend is. De binnenzijde bevat een zachte vulling van katoen dat ademend is en zorgt voor optimaal comfort. Het Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 1 is dus niet alleen functioneel, maar ook nog eens comfortabel voor je hond.

Wat betreft de nadelen, kan een verkeerde maat tuigje je hond lichamelijke problemen geven. Het is dus belangrijk om de juiste maat te kiezen en de verstelpunten goed af te stellen.

Al met al is het Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 1 van S.old een uitstekende keuze voor hondeneigenaren die op zoek zijn naar een kwalitatief goed tuigje dat helpt bij het verminderen van trekken. De borstbevestigingsclip is een unieke en effectieve functie die het Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 1 onderscheidt van andere hondentuigjes op de markt. En dat alles zonder afbreuk te doen aan het comfort van je hond.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 2

 • list plusDit hondentuigje heeft een anti-trek functie, waardoor het trekken van de hond afneemt en het wandelen aangenamer wordt voor zowel de hond als de eigenaar.
 • list plusHet Y-tuig ontwerp zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de druk over de borst van de hond, wat comfortabeler is voor de hond.
 • list plusDit hondentuigje is gemakkelijk verstelbaar, waardoor het geschikt is voor verschillende hondenrassen en -maten.

Nadelen Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 2

 • list plusHet kan lastig zijn om het hondentuigje aan te trekken bij een onrustige hond, omdat het over het hoofd van de hond moet worden geschoven.
 • list plusHet materiaal van het hondentuigje kan minder duurzaam zijn dan andere hondentuigjes op de markt, waardoor het sneller slijt bij intensief gebruik.
 • list plusDit hondentuigje is niet geschikt voor honden met een borstomtrek groter dan 86 cm, waardoor het niet geschikt is voor alle hondenrassen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.2

Als je op zoek bent naar een hondentuigje dat je hond niet laat trekken en ook nog eens comfortabel zit, dan is het Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 2 van S.old zeker het proberen waard. Dit hondentuigje heeft een ergonomisch ontwerp dat de druk gelijkmatig verdeelt en je hond optimale bewegingsvrijheid geeft. Het unieke Y-vormige ontwerp zorgt ervoor dat je hond niet kan verstikken en de borstbevestigingsclip aan de voorkant van het tuigje kan trekken verminderen.

Wat dit hondentuigje onderscheidt van andere tuigjes, is de anti-trek borstbevestigingsclip. Je kunt je hond naar de zijkant corrigeren en hem stimuleren om zijn aandacht weer op jou te richten. De verstelbare lengte en de zachte katoenen vulling maken dit tuigje comfortabel voor je hond om te dragen, terwijl de stevige nylon buitenzijde zorgt voor duurzaamheid en waterafstotendheid.

Dit hondentuigje is perfect voor kleine hondenrassen (5-15 kg) en heeft een borstomvang van 40 cm en een halsmaat van 31 cm. Het is eenvoudig in gebruik en kan worden vastgezet met 2 buiksluitingen. De juiste pasvorm is gemakkelijk in te stellen door middel van 4 verstelpunten.

De voordelen van dit hondentuigje zijn duidelijk: het is comfortabel, duurzaam en voorkomt dat je hond trekt. Het enige nadeel is dat als je niet de juiste maat hebt, het je hond lichamelijke problemen kan geven. Over het algemeen is dit Hondentuigje Anti-Trek Tuig Hondenharnas Y Tuig Hond 2 een uitstekende keuze voor elke hondeneigenaar die op zoek is naar een kwalitatief goed hondentuigje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste Hondentuig voor auto: Julius-K9 IDC®Powertuig, M - maat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Julius-K9 IDC®Powertuig, M - maat zwart

 • list plusDit hondentuig is zeer comfortabel voor de hond dankzij de goede pasvorm en het zachte materiaal.
 • list plusHet tuig heeft een fraai design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor het voor veel honden geschikt is.
 • list plusDit hondentuig is zeer stevig en duurzaam, waardoor het lang meegaat en geschikt is voor intensief gebruik.

Nadelen Julius-K9 IDC®Powertuig, M - maat zwart

 • list plusHet is jammer dat er niet meer teksten bij het tuig zitten en dat deze extra moeten worden aangeschaft.
 • list plusHet tuig is niet goed te corrigeren, waardoor het minder geschikt is voor honden die veel trekken.
 • list plusHet tuig is aan de prijzige kant in vergelijking met andere hondentuigen, maar de goede kwaliteit maakt dit wel weer goed.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7

Met het Julius-K9 IDC® Powertuig in maat M geef je jouw middelgrote hond optimale controle en comfort tijdens het wandelen. Dit tuig is ontzettend makkelijk in gebruik, je trekt het namelijk in één vlotte beweging aan. Wat dit tuig zo bijzonder maakt, is de innovatieve techniek die ervoor zorgt dat de kracht die jij zet op de meest efficiënte manier overgebracht wordt naar jouw hond. Hierdoor heb je de juiste controle over jouw hond, zonder extra kracht te hoeven zetten.

Het Julius-K9 IDC® Powertuig biedt ook optimaal comfort aan jouw hond. De brede borstriem en het optionele borststuk zorgen ervoor dat de druk goed verdeeld wordt over de borstkas van de hond. Dit voorkomt onnodige druk op één plek en zorgt voor bewegingsvrijheid en alle ruimte om te ademen. Het speciale ontwerp van de borstband zorgt ervoor dat het tuig op de juiste manier op de borst steunt en de borstband parallel loopt aan de riem in jouw hand. Hierdoor kun je je hond gemakkelijk stoppen of tegenhouden zonder onnodig veel kracht te zetten.

Wat dit tuig nog beter maakt, is dat het verkrijgbaar is in verschillende maten en designs. Zo is er voor elke hond het juiste tuig. De maat M is geschikt voor middelgrote hondenrassen van 15-30 kg met een borstomvang van 58 cm. Deze informatie is belangrijk om te weten zodat je zeker weet dat het tuig goed past bij jouw hond.

Het enige nadeel van dit tuig is de prijs. Het is niet het goedkoopste harnas op de markt, maar de kwaliteit en het comfort maken het wel de investering waard. Al met al is het Julius-K9 IDC® Powertuig een geweldige keuze voor een veilige en comfortabele wandeling met jouw hond.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

8. Hondentuig Hondenharnas Hondenriem zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.9

Heb jij ook zo'n viervoeter die verandert in een kleine draak zodra hij aan de lijn moet lopen? Geen zorgen, het Kees & friends Hondentuigje biedt de oplossing! Trekken aan de lijn is één van de grootste ergernissen van hondeneigenaren, maar met dit tuigje wordt wandelen weer het leukste dat er is. Door het ergonomische Y-design en de gelijkmatige drukverdeling wordt de kans op blessures geminimaliseerd. Bovendien is het tuigje verstelbaar op 4 plekken en voorzien van een praktische handgreep. Het ademende materiaal en de elastische constructie zorgen voor ultiem draagcomfort, wat belangrijk is voor een ontspannen wandeling.

Maar wat dit tuigje echt uniek maakt, zijn de twee bevestigingsclips: één bovenop en één op de borst. Hierdoor is je hond op twee manieren aan te lijnen en kun je trekgedrag minimaliseren. Ook onderweg is jouw viervoeter veilig, dankzij het reflecterende materiaal en de gratis schokabsorberende autogordel die bij het tuigje wordt geleverd.

Het Kees & friends hondentuigje is geschikt voor kleine hondenrassen tussen de 5-15 kg, met een omvang nek van 38-52 cm en borstomvang van 50-65 cm. Het tuigje is gemakkelijk aan en uit te trekken, en weegt slechts 170 gram. Let op: het gordelsysteem van Volvo auto's wijkt soms af, waardoor de autogordel wel vastklikt, maar niet meer los kan.

Als hondeneigenaar wil je natuurlijk het allerbeste voor jouw viervoeter, en het Kees & friends hondentuigje biedt zowel comfort als veiligheid. Het enige nadeel is dat het tuigje alleen geschikt is voor kleine hondenrassen, dus als je een grotere hond hebt, zul je moeten uitkijken naar een ander tuigje. Maar voor kleine honden is dit tuigje zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Filo Anti Trek Hondentuig M zwart, wit, zilver, rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Filo Anti Trek Hondentuig M zwart, wit, zilver, rood

 • list plusDit hondentuig is gemaakt van hoge kwaliteit materialen, waardoor het duurzaam en sterk is.
 • list plusDit hondentuig heeft een mooi en stijlvol ontwerp, wat het een goede keuze maakt voor hondenbezitters die waarde hechten aan esthetiek.
 • list plusDe anti-trek functie van dit hondentuig maakt het ideaal voor honden die de neiging hebben om te trekken tijdens het wandelen.

Nadelen Filo Anti Trek Hondentuig M zwart, wit, zilver, rood

 • list plusDe lus waar de riem in komt is aan de kleine kant, wat het gebruik van een riem van groter formaat bemoeilijkt.
 • list plusDe stugge afwerking van dit hondentuig kan oncomfortabel zijn voor honden met een gevoelige huid.
 • list plusHet kan lastig zijn om dit hondentuig aan te trekken bij honden die niet gewend zijn om een tuigje te dragen.

Dit Filo hondentuigje met hondenriem biedt de oplossing voor ieder die opzoek is naar een kwalitatief hondenharnas en hondenriem. Het Y-vormige design van het hondentuig zorgt voor een goede drukverdeling en bewegingsvrijheid, zodat wandelen voor je hond een feestje wordt. De sterke metalen ring aan de voorkant van het tuigje zorgt ervoor dat je hond gecorrigeerd kan worden bij het trekken zonder je lieve viervoeter te verstikken. Aan de bovenkant bevind zich een ring voor normale bevestiging tijdens het uitlaten. Dit hondenharnas is gemaakt van hoogwaardig oxford nylon met hoge dichtheid en ademende voering voor optimaal comfort. Over het hele tuigje zijn extra reflecterende lijnen aangebracht die zorgen voor optimale zichtbaarheid. Daarnaast is het tuigje gemakkelijk te verstellen en bevat het drukknoppen met vergrendelfunctie zodat het tuigje niet per ongeluk los raakt, maximale veiligheid dus! Bovendien draag je met jouw aankoop bij aan een betere wereld. Filo doneert 1% van de omzet aan Stichting Modestos die daarmee zwerfdieren in Griekenland te helpt aan een betere toekomst. Let op: voorkom onnodige retouren en extra milieubelasting door het precies opmeten van de borst, nek en kopomtrek van je hond en deze te vergelijken met de maattabel! Maat S: Nekomtrek 32-42 cm | borstomtrek 40-55 cm Maat M: Nekomtrek 32-52 cm | borstomtrek 50-65 cm Maat L: Nekomtrek 42-62 cm | borstomtrek 64-90 cm Maat XL: Nekomtrek 58-80 cm | borstomtrek 80-95 cm Is jouw hond te klein of te groot voor onze maten? Dan raden wij je aan om elders verder te kijken. Voordelen: - Comfortabele pasvorm en ademende materialen - Geschikt voor het corrigeren van trekgedrag door anti trek ring (voorkant) - Extra reflecterende lijnen en drukknoppen met vergrendeling voor maximale veiligheid - 4 eenvoudige maataanpassingen bij nek en borst voor enige groeiruimte - Inclusief sterke nylon riem met comfortabel handvat van foam - Gemakkelijk te reinigen met handwas of een programma voor delicate materialen - Filo staat garant voor de kwaliteit. U heeft altijd 30 dagen bedenktijd en de mogelijkheid om gratis te retourneren. Tips voor gebruik: - Laat uw hond eerst even wennen aan het tuigje - Doe het tuigje over de kop van de hond en gebruik de verstellingen bij de borst en nek om het tuigje goed af te stellen - Let erop dat de gespen bij de nek tegelijkertijd omhoog moeten worden bewogen (naar jezelf of de rug van de hond toe trekken) om het tuigje strakker te maken - Gebruik beloningen voor het vastmaken én losmaken van het tuig, zodat het tuigje voor de hond een positieve associatie krijgt - Beloon je hond wanneer hij of zij (toevallig) naast je loopt zodat het een link kan leggen tussen netjes wandelen zonder te trekken en een beloning krijgen - Beloon je hond na het wandelen met wat lekkers en vers water In verpakking van 2 stuks: - 1 x reflecterend hondentuigje - 1 x hondenriem met foam handvat Productspecificaties tuigje: - Materiaal: 1680D oxford nylon, ademend katoen en metaal - Gewicht: 170g Productspecificaties riem: - Materiaal: nylon, metaal en foam - Gewicht: 190g

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Beste Hondentuig voor sport: Filo Anti Trek Hondentuig L zwart, wit, zilver, rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.8

Als je op zoek bent naar een hondentuigje dat écht werkt, dan is het Filo Anti Trek Hondentuig L zwart, wit, zilver, rood de perfecte keuze. Dit hondentuigje is ontworpen met het oog op comfort, veiligheid en bewegingsvrijheid voor je hond. Het Y-vormige ontwerp zorgt voor een goede drukverdeling en voorkomt dat je hond zich verstikt voelt tijdens het wandelen. De sterke metalen ring aan de voorkant van het tuigje zorgt ervoor dat je hond gecorrigeerd kan worden bij het trekken zonder dat het oncomfortabel wordt voor je hond.

Het hondentuigje is gemaakt van hoogwaardig oxford nylon met hoge dichtheid en ademende voering voor optimaal comfort. Het is gemakkelijk te verstellen en bevat drukknoppen met vergrendelfunctie zodat het tuigje niet per ongeluk los raakt. Daarnaast zijn er extra reflecterende lijnen aangebracht die zorgen voor optimale zichtbaarheid, wat vooral belangrijk is tijdens de donkere wintermaanden. Het beste van alles is dat Filo 1% van de omzet doneert aan Stichting Modestos om zwerfdieren in Griekenland te helpen aan een betere toekomst.

Het Filo Anti Trek Hondentuig L is geschikt voor grote hondenrassen (30-80 kg) en heeft een minimale verstelbare lengte van 15 cm. Het is belangrijk om de borst, nek en kopomtrek van je hond op te meten en deze te vergelijken met de maattabel om onnodige retouren en extra milieubelasting te voorkomen.

Als specialist in hondentuigjes kan ik zeggen dat het Filo Anti Trek Hondentuig L een uitstekende keuze is voor eigenaren van grote honden. Het biedt niet alleen comfort en veiligheid voor je hond, maar helpt ook om zwerfdieren in Griekenland te ondersteunen. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor kleine hondenrassen. Toch raad ik dit hondentuigje ten zeerste aan voor hondeneigenaren die op zoek zijn naar een duurzaam, comfortabel en veilig tuigje voor hun harige vriend.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van hondentuigjes. Er zijn immers 7950 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!