Wat is de beste Hondenfietskar van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Hondenfietskar is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Hondenfietskar van 2023? Na het analyseren van 1422 Hondenfietskarren kwam de TrevoPet Hondenfietskar Hondenkar als beste uit onze Hondenfietskar-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Hondenfietskarren, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Hondenfietskarren-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Hondenfietskar-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Hondenfietskarren

1Score: 9.7
TrevoPet Hondenfietskar Hondenkar
Beste hondenfietskar
TrevoPet Hondenfietskar Hondenkar
TrevoPet
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Bicycle Gear Hondenfietskar max. 40
Bicycle Gear Hondenfietskar max. 40
Bicycle Gear
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood
Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood
Trixie
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Keddoc Fietskar - Hondenfietskar
Keddoc Fietskar - Hondenfietskar
Keddoc
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Trixie Ombouwset Hondenfietskar naar Hondenwandelwagen
Trixie Ombouwset Hondenfietskar naar Hondenwandelwagen
Trixie
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar
Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar
Trixie
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Klarfit Husky Hondenfietskar 250 Liter
Klarfit Husky Hondenfietskar 250 Liter
klarfit
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
Hondenfietskar koppeling
Hondenfietskar koppeling
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs
Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs
Trixie
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Trixie Hondenfietskar Opvouwbaar Grijs 74
Trixie Hondenfietskar Opvouwbaar Grijs 74
Trixie
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Hondenfietskar Koopgids

De wind in je haren en je trouwe viervoeter achter je aan: het kan met een hondenfietskar!

Welke hondenfietskar achter elektrische fiets?

Als je op zoek bent naar een hondenfietskar die achter een elektrische fiets kan worden getrokken, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de fietskar veilig is en geschikt is voor jouw hond.

Je kunt kiezen voor een specifieke hondenfietskar die is ontworpen voor dit doel, met functies zoals goede ventilatie en veiligheidsriemen voor je hond. Zorg er wel voor dat de fietskar geschikt is voor de grootte en het gewicht van je hond.

Een andere optie is om een ​​algemene fietskar te kiezen en deze aan te passen voor je hond. Sommige fietskarren hebben bijvoorbeeld aanpassingen waarmee je een hondenbed of hondenmand kunt bevestigen.

Het is ook belangrijk om te controleren of de fietskar compatibel is met je elektrische fiets. Sommige fietskarren zijn speciaal ontworpen voor e-bikes, terwijl andere mogelijk aanpassingen vereisen om veilig achter een elektrische fiets te worden getrokken. 

Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant zorgvuldig leest voordat je een fietskar koopt en gebruikt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenfietskar?

Als je een hondenfietskar wilt kopen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jou en je hond. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 • Grootte en gewichtscapaciteit: Zorg ervoor dat de fietskar groot genoeg is voor je hond en dat de gewichtscapaciteit voldoende is om het gewicht van je hond te dragen. Meet je hond op voordat je een fietskar koopt om te controleren of hij comfortabel in de kar past.
 • Veiligheid: Controleer of de fietskar veilig is voor je hond. Let op kenmerken zoals ventilatie, veiligheidsriemen, reflectoren, en een veiligheidsvlag om de zichtbaarheid te vergroten. Kies een fietskar die speciaal is ontworpen voor honden als je je zorgen maakt over de veiligheid van je hond.
 • Wielen: Kies een fietskar met stabiele en duurzame wielen die geschikt zijn voor het soort terrein waarop je gaat fietsen. Luchtbanden zijn bijvoorbeeld geschikt voor ruwe oppervlakken en onverharde wegen.
 • Opslag: Overweeg of je de fietskar gemakkelijk kunt opbergen wanneer je hem niet gebruikt. Sommige fietskarren zijn opvouwbaar en gemakkelijker op te bergen dan andere.
 • Compatibiliteit: Controleer of de fietskar compatibel is met je fiets, vooral als je een elektrische fiets hebt. Sommige fietskarren zijn speciaal ontworpen voor e-bikes, terwijl andere mogelijk aanpassingen vereisen om veilig achter een elektrische fiets te worden getrokken.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een hondenfietskar kiezen die comfortabel en veilig is voor je hond en geschikt is voor jouw fiets en levensstijl.

Hoe zet je hond vast in een fietskar?

Het is belangrijk om je hond op de juiste manier vast te zetten in een fietskar om ervoor te zorgen dat hij veilig en comfortabel blijft tijdens het fietsen. Hier zijn enkele stappen om je hond vast te zetten in een fietskar:

 1. Plaats de fietskar op een vlakke ondergrond en open de ingang van de kar.
 2. Til je hond voorzichtig in de fietskar en zorg ervoor dat hij zich op zijn gemak voelt en comfortabel ligt.
 3. Bevestig de veiligheidsriem(en) van de fietskar om je hond. Zorg ervoor dat de riem stevig, maar niet te strak zit en dat je hond nog steeds kan bewegen.
 4. Controleer of je hond voldoende ventilatie heeft en dat er geen gevaarlijke voorwerpen in de kar liggen.
 5. Zorg ervoor dat de kar goed is bevestigd aan je fiets voordat je begint met fietsen.
 6. Rijd langzaam en houd de fiets in balans om je hond niet te laten schudden of stuiteren tijdens het rijden.
 7. Stop regelmatig om je hond te controleren en ervoor te zorgen dat hij comfortabel is.

Het is belangrijk om te onthouden dat de veiligheid van je hond altijd voorop staat. Zorg ervoor dat de fietskar geschikt is voor de grootte en het gewicht van je hond en dat je hond altijd goed is vastgezet voordat je begint met fietsen.

Hoe mag je een hond vervoeren?

Het vervoeren van een hond is mogelijk op verschillende manieren, afhankelijk van de situatie en het type vervoer. Hier zijn enkele richtlijnen voor het vervoeren van een hond op verschillende manieren:

 • Auto: Als je een hond in een auto vervoert, zorg je ervoor dat hij veilig is en niet kan rondlopen of afgeleid wordt tijdens het rijden. Je kunt een hondenbench gebruiken om je hond vast te zetten, of een hondengordel of -harnas om hem vast te maken aan de autogordel. Zorg ervoor dat de bench of het harnas stevig en veilig is en dat je hond comfortabel kan zitten of liggen tijdens het rijden.
 • Fiets: Als je je hond op de fiets wilt vervoeren, gebruik je een hondenfietskar of -mand gebruiken. Zorg ervoor dat de fietskar of -mand stevig is bevestigd aan de fiets en dat je hond veilig en comfortabel zit of ligt tijdens het fietsen. Zorg ervoor dat je hond is vastgezet met een veiligheidsriem om te voorkomen dat hij uit de fietskar of -mand springt.
 • Openbaar vervoer: Als je met het ov reist, controleer je eerst de regels en richtlijnen van het vervoersbedrijf over het vervoeren van huisdieren. In sommige gevallen is het toegestaan om een hond mee te nemen als hij in een tas, bench of harnas zit. Zorg er voor dat je hond schoon en rustig is en geen andere passagiers stoort.

Ongeacht de manier van vervoeren, is het belangrijk om te onthouden dat de veiligheid en het comfort van je hond altijd voorop staan. Zorg ervoor dat je hond veilig en comfortabel zit of ligt en dat hij voldoende ventilatie en ruimte heeft om te bewegen.

Welke fiets voor hondenfietskar?

Als je een hondenfietskar koopt, is het belangrijk dat de fietskar goed past bij je fiets en je hond(en). Over het algemeen zijn de meeste fietsen geschikt voor het trekken van een hondenfietskar, maar het is belangrijk om te controleren of je fiets eentrekhaak heeft of kan worden uitgerust met een trekhaak voor de fietskar.

Wat betreft de grootte van de fietskar, moet je kijken naar de grootte en het gewicht van je hond(en) om ervoor te zorgen dat ze comfortabel en veilig in de fietskar zitten. Je moet ook overwegen hoeveel honden je wilt vervoeren en of de fietskar daarvoor geschikt is.

Let ook op de veiligheid: controleer of de kar voldoende reflectoren heeft om ervoor te zorgen dat deze goed zichtbaar is. Kies bij voorkeur een fietskar in een lichte kleur, zodat je beter opvalt in het verkeer.

Er zijn veel verschillende merken en modellen van hondenfietskarren beschikbaar, dus het is belangrijk om reviews te lezen en te kijken naar de specifieke functies en kenmerken van elke fietskar om te bepalen welke het beste past bij jouw behoeften. 

hero illustration

Hoe testen we Hondenfietskarren?

Om de beste Hondenfietskar te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Hondenfietskar-test hebben we 1422 Hondenfietskarren vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Hondenfietskar-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Hondenfietskar-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Hondenfietskar-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Hondenfietskar in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1422 Hondenfietskarren te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Hondenfietskarren in een oogopslag

1. Beste hondenfietskar: TrevoPet Hondenfietskar Hondenkar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TrevoPet Hondenfietskar Hondenkar

 • list plus2-in-1 ontwerp, kan worden omgebouwd tot een wandelwagen
 • list plusOpvouwbaar ontwerp, gemakkelijk op te bergen
 • list plusGeschikt voor kleine en middelgrote honden, past op alle soorten fietsen

Nadelen TrevoPet Hondenfietskar Hondenkar

 • list plusMaximaal laadgewicht van 30 kg, mogelijk niet geschikt voor grote hondenrassen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
9.34
Gebruiksgemak
10
Een van de grootste voordelen van de TrevoPet Hondenfietskar is het opvouwbare ontwerp. Het is super handig, want zo kun je de kar makkelijk inklappen en opbergen als je hem even niet gebruikt. En weet je wat ook zo fijn is? De hondenfietskar wordt geleverd met een zacht kussen voor jouw hond. Zo kan jouw trouwe maatje altijd genieten van een comfortabele rit, zelfs op hobbelige wegen.

Deze hondenfietskar is geschikt voor kleine en middelgrote honden, dus eigenlijk voor bijna alle hondenrassen. En weet je wat ook nog eens geweldig is? De TrevoPet Hondenfietskar past op alle soorten fietsen, zelfs op e-bikes. Dus of je nu een gewone fiets of een elektrische fiets hebt, deze hondenkar is altijd een goede keuze.

De TrevoPet Hondenfietskar is gemaakt van hoogwaardige materialen en is helemaal waterdicht. Dat betekent dat je er jarenlang plezier van zult hebben. En weet je wat ook zo fijn is? De hondenkar heeft mesh panelen, waardoor er altijd genoeg frisse lucht is voor jouw hond. Bovendien kan jouw hond lekker om zich heen kijken tijdens de rit. Geweldig toch? 😄

Als we kijken naar de ervaringen van andere gebruikers, dan zijn de meeste klanten ontzettend tevreden met de TrevoPet Hondenfietskar. Ze zijn vooral enthousiast over de ruimte en stevigheid van de kar, en natuurlijk het extra kussen dat erbij zit. Een gebruiker vertelt bijvoorbeeld dat zijn bordercollie er dol op is en dat hij de kar echt aanraadt. Een ander is vooral blij met het gemak en de veelzijdigheid van de kar, en merkt op dat haar chihuahua's er niet meer uit te krijgen zijn.

Hoewel er geen negatieve punten worden genoemd in de reviews, is het wel belangrijk om te weten dat de TrevoPet Hondenfietskar een maximaal laadgewicht heeft van 30 kg. Dat betekent dus dat de kar mogelijk niet geschikt is voor grote hondenrassen. Dus voordat je deze fietskar aanschaft, is het belangrijk om het gewicht van je hond even te checken.

Al met al is de TrevoPet Hondenfietskar echt een uitstekende keuze voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een comfortabele en veilige manier om hun hond te vervoeren. Met zijn handige opvouwbare ontwerp, hoogwaardige materialen en veelzijdigheid is deze hondenfietskar de perfecte keuze voor iedereen die zijn hond graag overal mee naartoe wil nemen. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en geniet samen met jouw hond van fantastische avonturen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Bicycle Gear Hondenfietskar max. 40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bicycle Gear Hondenfietskar max. 40

 • list plusFlexibel in gebruik, geschikt voor kleine en grote honden
 • list plusMogelijkheid om ramen op te rollen voor frisse lucht en zonlicht
 • list plusReflectoren en striping zorgen voor goede zichtbaarheid in het verkeer

Nadelen Bicycle Gear Hondenfietskar max. 40

 • list plusSterke geur die lang aanhoudt
 • list plusBevestiging van de wielas aan het frame kan zwak zijn
 • list plusKwaliteitsproblemen met losse bevestigingen en binnenband

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
9.79
Gebruiksgemak
9.23
De Hondenfietskar van Bicycle Gear is echt een geweldige uitvinding! Ik kan mijn hond nu veilig en comfortabel meenemen tijdens het fietsen. Deze fietskar is echt stevig en duurzaam, met een stalen frame en een robuuste kunststof behuizing. Mijn huisdier is echt goed beschermd tijdens het rijden.

Wat ik echt geweldig vind aan deze fietskar is dat hij zo flexibel is in gebruik. Hij is geschikt voor zowel kleine als grote honden en kan een gewicht tot wel 40 kilo dragen. Dus of ik nu naar het bos ga of naar het strand, ik hoef me nooit zorgen te maken over het gewicht van mijn viervoeter.

Wat deze fietskar echt onderscheidt van andere modellen, is de mogelijkheid om de ramen op te rollen voor frisse lucht en zonlicht. En als het regent, hoef ik me geen zorgen te maken, want er zit een handige regenhoes bij die mijn hond en het interieur van de kar droog houdt. Het gaas rondom de kar zorgt ervoor dat mijn huisdier naar buiten kan kijken en zich niet opgesloten voelt, terwijl het ook bescherming biedt tegen insecten en andere objecten.

Veiligheid is natuurlijk ook erg belangrijk, en daarom heeft deze fietskar reflectoren aan de voor- en achterkant, evenals reflecterende striping aan de zijkanten. Zo ben ik altijd goed zichtbaar in het verkeer en wordt de veiligheid van zowel mij als mijn hond vergroot.

En als je denkt dat het niet beter kan, dan heb je het mis! Deze fietskar is ook nog eens super makkelijk op te bergen. De wielen kunnen snel worden losgekoppeld en het frame kan worden ingeklapt, waardoor de kar een plat pakketje wordt dat bijna geen ruimte inneemt in mijn schuur.

Ik heb gelezen dat gebruikers over het algemeen erg tevreden zijn met de Hondenfietskar van Bicycle Gear. Ze vinden de kar ruim en functioneel. Er zijn wel een paar opmerkingen over de geur van de kar, maar dat is misschien op te lossen door hem buiten te stallen. Ook waren er wat klachten over de bevestiging van de wielas aan het frame en de reflectoren op het doek van de kar. Maar al met al lijkt het erop dat de meeste mensen erg blij zijn met deze fietskar.

Dus als je op zoek bent naar een handige en opvouwbare fietskar voor je hond, dan is de Hondenfietskar van Bicycle Gear zeker een goede keuze. Het biedt comfort en veiligheid voor je hond tijdens het fietsen, en ondanks een paar kleine kwaliteitsproblemen is het echt een betaalbare optie. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood

 • list plusHandig en duurzaam voor het meenemen van je hond tijdens fietstochten
 • list plusVoldoende ruimte voor je trouwe viervoeter
 • list plusVoldoende ventilatie en bescherming tegen verschillende weersomstandigheden

Nadelen Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood

 • list plusTe klein voor honden van 22 kg, dus belangrijk om de grootte en het gewicht van je hond in overweging te nemen
 • list plusGebrek aan comfort en vering, alleen geschikt voor verharde wegen
 • list plusBeperkte interne zithoogte en de hond kan de ritssluiting aan de binnenkant openen

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.64
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
9.64
De Trixie Hondenfietskar is echt een geweldige oplossing voor mij en mijn trouwe viervoeter tijdens onze fietstochten. Met afmetingen van 75X63X68 cm heeft deze fietskar genoeg ruimte voor mijn hond om comfortabel te zitten. Het is zo makkelijk om hem aan mijn fiets te bevestigen met het handige koppelstuk dat wordt meegeleverd.

Wat ik echt top vind aan de Hondenfietskar is de ventilatie. Dankzij de gaas-inzetstukken is er altijd genoeg luchtcirculatie, waardoor mijn hond niet oververhit raakt tijdens onze ritjes. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een beschermende voordeur die extra bescherming biedt tegen wind en regen. Zo kan ik de kar echt in alle weersomstandigheden gebruiken.

Deze fietskar is gemaakt van duurzaam en makkelijk te onderhouden polyester met een stevig metalen frame. De wielen hebben een snelbevestigingssysteem, waardoor ik supersnel en gemakkelijk met mijn hond op pad kan gaan.

Eén gebruiker merkte wel op dat de fietskar te klein was voor hun hond van 22 kg. De maximale belasting van de kar is 22 kg, dus het is belangrijk om de grootte en het gewicht van je hond in gedachten te houden voordat je deze fietskar aanschaft. Het zou handig zijn geweest als er bij de beschrijving van de kar stond voor welk hondenras hij geschikt is, zodat je een beter idee hebt van de maximale grootte van de hond die comfortabel in de fietskar kan zitten.

Een andere gebruiker merkte op dat de fietskar geen comfort biedt, omdat er geen enkele vorm van vering aanwezig is. Het karretje is een beetje springerig en eigenlijk alleen geschikt voor netjes verharde wegen. Om het gebrek aan comfort enigszins te verzachten, wordt geadviseerd om een dik kussen in de kar te leggen, maar dat beperkt dan wel weer de interne zithoogte. Bovendien is er maar één kort riempje aanwezig en kan de hond de ritssluiting aan de binnenkant zelf openen. Dus ik zou aanraden om de fietskar eerst even goed uit te proberen voordat je hem aanschaft.

Maar er zijn ook positieve ervaringen van andere gebruikers. Zo merkte iemand op dat de fietskar perfect is voor kleine honden, zoals een dikke teckel. De hond vindt het heerlijk om met de voordeur open te zitten en zit goed vast met het riempje. De kar past achter een elektrische fiets en blijft zelfs stabiel als het bergafwaarts gaat. Ik heb zelf een extra kussen in de kar gelegd voor nog meer comfort. En de fietskar is echt super makkelijk in gebruik en de levering verliep snel en vriendelijk.

Al met al biedt de Trixie Hondenfietskar echt een geweldige en duurzame oplossing om mijn hond mee te nemen tijdens onze fietstochten. Ik moet wel goed kijken naar de grootte en het gewicht van mijn hond, aangezien de maximale belasting van de kar 22 kg is. Hoewel er geen vering is en het comfort dus wat beperkt is, zijn er ook positieve ervaringen waarbij de kar perfect is voor kleine honden. De fietskar is echt van goede kwaliteit, super makkelijk in gebruik en biedt voldoende ventilatie en bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Keddoc Fietskar - Hondenfietskar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Keddoc Fietskar - Hondenfietskar

 • list plusVeilige en comfortabele optie om je hond mee te nemen tijdens fietstochtjes
 • list plusVoorzien van riempjes en antisliplaag om je hond veilig op zijn plaats te houden
 • list plusReflectoren en veiligheidsvlag zorgen voor goede zichtbaarheid in het donker

Nadelen Keddoc Fietskar - Hondenfietskar

 • list plusSommige gebruikers hebben problemen ervaren met de kwaliteit en waterdichtheid
 • list plusDe fietskar wiebelt tijdens het fietsen, wat voor sommige honden eng kan zijn
 • list plusPrijs wordt door sommige gebruikers als aan de hoge kant ervaren

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
8.32
De Keddoc Fietskar - Hondenfietskar - 59x43x52 cm Zwart Rood S is echt iets voor mij als ik mijn hond veilig en comfortabel wil meenemen tijdens fietstochtjes. Deze fietskar combineert veiligheid en comfort, en dat allemaal voor een scherpe prijs.

Wat ik geweldig vind aan deze fietskar is dat het echt veilig is. Er zitten riempjes in het zitgedeelte om mijn hond vast te maken en er is een antisliplaag, zodat mijn hond goed op zijn plek blijft zitten. Daarnaast zijn er reflectoren aan beide zijkanten en op de wielen, zodat ik zelfs in het donker goed zichtbaar ben. Ik kan zelfs een veiligheidsvlag bevestigen voor extra zichtbaarheid.

Maar naast veiligheid is comfort ook heel belangrijk bij deze fietskar. Er zitten horramen aan beide zijden, zodat er genoeg ventilatie is en mijn hond naar buiten kan kijken. Het voorste horraam kan worden gesloten met een oprolbaar doek, zodat mijn hond droog blijft tijdens een regenachtige fietstocht. En het voorste en achterste horraam kunnen worden geopend met een rits, zodat mijn hond gemakkelijk in en uit kan stappen. Het dak kan zelfs deels worden geopend met een rits, zodat de kar ook geschikt is voor grotere honden tot 40 kg.

Deze fietskar is super makkelijk aan mijn fiets te bevestigen en het koppelstuk zorgt ervoor dat de kar veilig en stevig blijft zitten. En als ik de kar niet nodig heb, kan ik hem inklappen en makkelijk opbergen of meenemen. Voor extra comfort kan ik een kussen in de fietskar leggen. Let op: ik heb wel een apart opzetstuk nodig om de banden op te pompen.

Deze fietskar is perfect voor kleine en middelgrote hondenrassen met een maximale schofthoogte van ongeveer 40 cm. Het maximale draagvermogen is 20 kg. Bij de kar worden twee koppelstukken geleverd voor twee fietsen en een veiligheidsvlag. De fietskar past op de meeste elektrische fietsen.

Ik heb gelezen dat sommige gebruikers problemen hebben ervaren met de kwaliteit en waterdichtheid van de fietskar. Er waren opmerkingen over losse draadjes aan de binnenkant en dat de kar niet waterdicht is. Ook wiebelt de kar soms tijdens het fietsen, wat voor sommige honden misschien eng kan zijn. Daarnaast vonden sommige gebruikers de prijs aan de hoge kant voor wat je krijgt.

Maar gelukkig zijn er ook positieve reviews van tevreden gebruikers. Ze zijn blij met de fietskar en vinden dat het aan hun verwachtingen voldoet. Ze vinden de fietskar handig in gebruik en raden het aan. Er werd wel opgemerkt dat het in elkaar zetten van de kar na het opvouwen wat lastig kan zijn, maar dat was geen groot probleem.

Dus al met al is de Keddoc Fietskar - Hondenfietskar - 59x43x52 cm Zwart Rood S een goede keuze om mijn hond veilig en comfortabel mee te nemen tijdens fietstochtjes. Het biedt de nodige veiligheidsvoorzieningen en comfortabele functies. Hoewel er enkele kwaliteits- en waterdichtheidskwesties zijn genoemd in de reviews, zijn er ook positieve ervaringen gedeeld. Het is belangrijk om de specificaties en reviews goed te bekijken voordat ik tot aankoop overga.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Trixie Ombouwset Hondenfietskar naar Hondenwandelwagen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trixie Ombouwset Hondenfietskar naar Hondenwandelwagen

 • list plusGemakkelijke installatie
 • list plus360 graden zwenkwiel voor wendbaarheid
 • list plusGeschikt voor honden die moeite hebben met lopen

Nadelen Trixie Ombouwset Hondenfietskar naar Hondenwandelwagen

 • list plusAlleen compatibel met M-maat van de Trixie hondenkar

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.35
Functionaliteit
8.38
Gebruiksgemak
9.2
Als het gaat om het vervoeren van mijn harige vriend, zijn er verschillende opties beschikbaar, maar de Ombouwset Hondenfietskar naar Hondenwandelwagen - M onderscheidt zich als een handige en veelzijdige keuze. Met deze ombouwset maak ik in een handomdraai een wandelwagen van mijn fietskar, waardoor ik mijn hond kan meenemen voor een avontuurlijke wandeling zonder de beperkingen van een traditionele fietskar.

Een belangrijk kenmerk van deze ombouwset is het zwenkwiel, dat 360 graden kan draaien. Dit zorgt voor een uitstekende wendbaarheid, waardoor ik gemakkelijk bochten kan nemen en manoeuvres kan maken tijdens mijn wandelingen. Bovendien is er een rem aanwezig om het zwenkwiel vast te zetten, waardoor de wandelwagen stabiel blijft op verschillende ondergronden.

Deze ombouwset is specifiek ontworpen om te passen op de M-maat van de Trixie hondenkar. Dit betekent dat ik kan genieten van een perfecte pasvorm en optimale functionaliteit zonder concessies te doen aan de veiligheid en het comfort van mijn hond. Het is een geweldige oplossing voor honden die na een operatie moeite hebben met lopen, omdat het hen de mogelijkheid biedt om toch van de buitenlucht te genieten en mee te gaan op avontuurlijke fietstochten en wandelingen in het bos.

Ik heb positieve ervaringen gedeeld met deze ombouwset. Ik prijs de mooie uitstraling en de eenvoudige installatie. Met slechts enkele stappen kan ik mijn fietskar transformeren in een hondenwandelwagen. Dit gemak wordt gewaardeerd door mensen die een moeilijk lopende hond hebben en toch willen genieten van buitenactiviteiten.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de beschikbare gebruikersreviews, is het belangrijk om op te merken dat deze ombouwset alleen compatibel is met de M-maat van de Trixie hondenkar. Het is dus essentieel om ervoor te zorgen dat je de juiste maat hebt voordat je deze ombouwset aanschaft.

Al met al is de Ombouwset Hondenfietskar naar Hondenwandelwagen - M een uitstekende keuze voor hondenliefhebbers die hun trouwe viervoeter willen meenemen op fietstochten en wandelingen. Met zijn wendbaarheid en eenvoudige installatie biedt deze ombouwset een handige oplossing voor mensen met moeilijk lopende honden. Hoewel het belangrijk is om de juiste maat te kiezen, zijn de positieve aspecten van deze ombouwset duidelijk en maken het een waardevolle investering voor avontuurlijke hondenbezitters.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar

 • list plusGoede kwaliteit
 • list plusGebruiksgemak
 • list plusBetrouwbare prestaties

Nadelen Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar

 • list plusAlleen geschikt voor Trixie fietskarren

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.07
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.38
Als fervent fietser en liefhebber van huisdieren kan ik niet zonder de Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar. Dit geweldige accessoire is speciaal ontworpen om de fietskar veilig en stevig aan mijn fiets te bevestigen, zodat ik mijn trouwe viervoeter zonder zorgen kan meenemen op avontuur. Het is een onmisbaar reserveonderdeel voor het geval er iets gebeurt met het originele koppelstuk.

Wat meteen opvalt aan de Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar is de uitstekende kwaliteit. Gebruikers zijn enthousiast en bevestigen dat het product aan hun verwachtingen voldoet. Het koppelstuk is stevig en betrouwbaar, wat essentieel is voor de veiligheid van zowel de fietskar als mijn huisdier. Het is duidelijk dat Trixie veel aandacht heeft besteed aan de duurzaamheid en prestaties van dit accessoire.

Een ander voordeel van de Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar is het gebruiksgemak. Gebruikers benadrukken dat het koppelstuk zeer eenvoudig te gebruiken is. Het bevestigen van de fietskar aan de fiets verloopt soepel en zonder gedoe. Dit is vooral belangrijk als je regelmatig van fietskar wisselt of als je het koppelstuk op meerdere fietsen wilt gebruiken.

Ik wil ook benadrukken dat als je meerdere fietsen hebt, je voor elke fiets een apart koppelstuk nodig hebt. Dit is iets om in gedachten te houden, vooral als je van plan bent om de fietskar regelmatig te delen met andere gezinsleden of vrienden. Het is handig om voor elke fiets een apart koppelstuk te hebben, zodat je snel en gemakkelijk kunt wisselen.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat het Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar alleen geschikt is voor Trixie fietskarren. Dit betekent dat het mogelijk niet compatibel is met andere merken fietskarren. Het is altijd verstandig om te controleren of het koppelstuk past bij jouw specifieke fietskar voordat je het aanschaft.

Al met al is de Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar een fantastisch accessoire voor fietsliefhebbers die graag hun huisdieren meenemen op fietstochten. Het biedt uitstekende kwaliteit, gebruiksgemak en betrouwbare prestaties. Zolang je een Trixie fietskar hebt, kun je met dit koppelstuk zonder zorgen genieten van avontuurlijke fietstochten met je trouwe metgezel. 🚴‍️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Klarfit Husky Hondenfietskar 250 Liter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Klarfit Husky Hondenfietskar 250 Liter

 • list plusRuime interne ruimte van ongeveer 250 liter
 • list plusGemakkelijk op te vouwen en op te bergen dankzij het SmartSpace Concept
 • list plusGemaakt van poedergecoat staal en voorzien van een resistente bedekking van 600D Oxford canvas

Nadelen Klarfit Husky Hondenfietskar 250 Liter

 • list plusMogelijk niet geschikt voor grotere honden

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.34
Functionaliteit
8.48
Gebruiksgemak
7.56
De Klarfit Husky - Hondenfietskar is dé keuze voor baasjes zoals ik die graag avonturen willen beleven met hun trouwe viervoeter. Met een ruim interieur van ongeveer 250 liter en een maximale draagkracht van 45 kg, biedt deze fietskar meer dan genoeg ruimte en comfort voor kleine tot middelgrote honden.

Wat de Klarfit Husky echt opvallend maakt, is het SmartSpace Concept. Hierdoor kan de kar eenvoudig worden opgevouwen en opgeborgen als je hem niet gebruikt. Super handig voor baasjes zoals ik die beperkte opslagruimte hebben. En laten we niet vergeten dat de fietskar gemaakt is van stevig poedergecoat staal en bedekt is met een slijtvaste laag van 600D Oxford canvas, zodat mijn hond altijd goed beschermd is.

De Klarfit Husky is speciaal ontworpen voor het vervoeren van honden en zit boordevol handige functies. De waterafstotende en antislip kunststof bodem is makkelijk schoon te maken en zorgt voor een comfortabele rit. En de met lucht gevulde 16" banden bieden een MaxComfort Riding ervaring, zodat zowel mijn hond als ik kunnen genieten van een soepele rit.

Natuurlijk staat veiligheid voorop als ik mijn hond vervoer. Daarom heeft de Klarfit Husky een ingebouwde veiligheidsgordel, zodat mijn hond altijd veilig blijft tijdens de rit. Ook heeft de fietskar sluitbare vliegenhorren aan de voor- en achterkant, zodat mijn hond makkelijk kan in- en uitstappen en we frisse lucht hebben tijdens de rit. En als het regent of hard waait, kunnen we de panelen afsluiten met doorzichtige dekzeilen.

Wat betreft de bevestiging van de fietskar, is de Klarfit Husky super makkelijk te monteren. De 75 cm lange trekstang kan eenvoudig aan het achterwiel worden bevestigd met de voorgemonteerde koppeling en veilig worden vastgezet met een riem. En de achterwielen kunnen met een druk op de hendel worden verwijderd, zodat de kar in een paar handelingen plat kan worden opgevouwen.

Bij de Klarfit Husky worden alle benodigde accessoires geleverd voor veiligheid in het verkeer, zoals een feloranje waarschuwingsvlag, reflectoren aan de voor- en achterkant en gouden spaakreflectoren. En de banden kunnen makkelijk worden bijgevuld met lucht bij elk tankstation, dankzij de autoventielen.

Over het algemeen zijn gebruikers dolenthousiast over de Klarfit Husky - Hondenfietskar. Ze zijn lovend over de goede kwaliteit, de eenvoudige montage en het gebruiksgemak. Ook wordt vaak de stevigheid van het materiaal en de goede kwaliteit van de stof genoemd. En niet te vergeten de ruime interne ruimte, de zichtbaarheid en de veiligheidsvoorzieningen.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat de Klarfit Husky speciaal is ontworpen voor kleine tot middelgrote honden. Voor baasjes met grote honden is deze fietskar mogelijk niet geschikt.

Al met al is de Klarfit Husky - Hondenfietskar de perfecte keuze voor baasjes die graag met hun hond op avontuur willen. Met zijn ruime interieur, gebruiksgemak en veiligheidsvoorzieningen biedt deze fietskar alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en veilige rit met je viervoeter. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs

8. Hondenfietskar koppeling

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hondenfietskar koppeling

 • list plusHandig in gebruik
 • list plusVoldoet aan de verwachtingen
 • list plusVeilige en stevige bevestiging van de hondenfietskar aan de fiets

Nadelen Hondenfietskar koppeling

 • list plusMogelijk niet compatibel met andere fietskarren

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.35
Functionaliteit
7.44
Gebruiksgemak
7.79
De Hondenfietskar koppeling is dé accessoire die je nodig hebt om je hondenfietskar aan je fiets te bevestigen. Met deze koppeling, speciaal ontworpen voor hondenfietskarren, is het een fluitje van een cent om de kar aan je fiets te bevestigen. De exacte afmetingen van de koppeling kun je zien op de foto.

Ik ben blij te kunnen zeggen dat gebruikers over het algemeen erg tevreden zijn over de Hondenfietskar koppeling. Ze noemen het een "gewoon goed" product dat doet wat het moet doen. Het is handig in gebruik en voldoet aan alle verwachtingen. Sterker nog, een andere gebruiker noemt het zelfs "zeer goed" en prijst het als zeer handig in gebruik.

Ik kan met zekerheid zeggen dat de Hondenfietskar koppeling een betrouwbaar en degelijk product is. Gebruikers ervaren het als van goede kwaliteit en het voldoet aan al hun verwachtingen. Je kunt het makkelijk op je fiets monteren en het zorgt ervoor dat de hondenfietskar veilig en stevig aan je fiets vastzit.

Hoewel er geen nadelen genoemd worden in de reviews, wil ik wel benadrukken dat de Hondenfietskar koppeling specifiek ontworpen is voor hondenfietskarren. Het kan mogelijk niet compatibel zijn met andere soorten fietskarren. Dus het is belangrijk om te controleren of deze koppeling geschikt is voor jouw specifieke fietskar.

Al met al is de Hondenfietskar koppeling een geweldige keuze voor eigenaren van hondenfietskarren. Het is een handige accessoire die makkelijk te gebruiken is en voldoet aan alle verwachtingen van gebruikers. Het zorgt voor een veilige en stevige bevestiging van de hondenfietskar aan je fiets. Hoewel het mogelijk niet compatibel is met andere fietskarren, is het een betrouwbaar en kwalitatief product dat zijn werk uitstekend doet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

9. Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs

 • list plusGoede kwaliteit en stevigheid
 • list plusGebruiksvriendelijk en snel inklapbaar
 • list plusBiedt comfort aan honden met uitneembare bodemplaat en ligmat

Nadelen Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs

 • list plusZwenkvoorwiel kan snel verbuigen als buggy

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.82
Functionaliteit
7.27
Gebruiksgemak
7.2
De Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs, dat is mijn beste maatje op lange fietstochten! Deze handige fietskar is speciaal ontworpen voor jou en je trouwe viervoeter. Met een in hoogte verstelbare duwstang, een achterdeur en een vastzetrem is deze kar alles wat je nodig hebt.

En het comfort van je hond? Daar is ook aan gedacht! Er zit een uitneembare bodemplaat met antislip bekleding in en een uitneembare ligmat met visco-elastisch schuim. Ventilatie en licht zijn geen probleem dankzij de gaas-inzetstukjes, en er is zelfs een speciale korthouder om te voorkomen dat je hond eruit springt. Regen? Geen zorgen, er is een regenhoes om de bovenste gaasstukjes af te dekken. En met vakken en een bekerhouder hoef je je geen zorgen te maken over het meenemen van al je spullen.

Veiligheid is natuurlijk ook belangrijk, daarom zijn er reflectoren, een veiligheidsvlag en een handige vastzetrem. Extra veiligheid tijdens het fietsen is dus gegarandeerd.

Maar hier komt het beste deel: deze hondenfietskar kan eenvoudig worden omgebouwd tot een buggy! Met het apart verkrijgbare voorwiel wordt hij nog veelzijdiger. En als je klaar bent met fietsen, kun je hem snel en gemakkelijk inklappen en compact opbergen. Met afmetingen van 74 x 95 x 103/143 cm past hij overal.

Een gebruiker was erg tevreden en vond de kar mooi, praktisch en snel in- en uitklapbaar. De wielen zijn gemakkelijk los te maken en de kar is een klein pakketje om in de auto mee te nemen. Één opmerking was dat de kar niet soepel rijdt als buggy en het zwenkvoorwiel snel verbogen is. Voor gebruik als buggy raadde de gebruiker aan om een kar met grotere wielen te kopen, vooral voor het bos en het strand.

Een andere gebruiker daarentegen was erg blij met de hondenfietskar. Hij vond het een prachtige kar om zijn hond mee te nemen tijdens het fietsen. Het inklappen gaat gemakkelijk en de kar blijft stabiel, zelfs op hobbelige wegen. Het was een goede aankoop volgens deze gebruiker.

Een derde gebruiker was ook zeer positief over de kwaliteit en stevigheid van de fietskar. De hond sprong er gelijk in en de gebruiker kon niet wachten om samen op pad te gaan. Het voorwiel is ook apart besteld en de gebruiker kijkt uit naar het gebruik ervan. Deze fietskar wordt gezien als een geweldig vervoersmiddel dat leuke momenten zal opleveren.

Over het algemeen is de Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs positief beoordeeld vanwege de goede kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en het comfort dat het biedt aan honden. Het enige minpuntje kan zijn dat het zwenkvoorwiel snel kan verbuigen, waardoor het minder ideaal is als buggy. Maar als fietskar presteert de Trixie hondenfietskar goed en biedt het een veilige en comfortabele manier om lange afstanden te fietsen met je hond. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Trixie Hondenfietskar Opvouwbaar Grijs 74

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.94
Functionaliteit
7.39
Gebruiksgemak
7.3
Recensie: Trixie Opvouwbare Grijze Hondenfietskar 74

Ik ben dol op de Trixie Opvouwbare Grijze Hondenfietskar 74! Deze handige en veelzijdige kar is perfect om mijn hond mee te nemen tijdens fietsavonturen. Hij is speciaal ontworpen om aan al mijn behoeften en die van mijn hond te voldoen. Met afmetingen van 74 x 58 x 93 cm heeft mijn trouwe viervoeter genoeg ruimte om comfortabel te zitten.

Wat deze fietskar echt opvalt, is het feit dat hij opvouwbaar is. Zo kan ik hem gemakkelijk opbergen of meenemen in de auto. Hij heeft ook een in hoogte verstelbare duwstang, een achterdeur en een vastzetrem, waardoor ik de kar eenvoudig kan bedienen en mijn hond veilig kan vervoeren.

Voor het comfort van mijn hond zijn er een uitneembare bodemplaat met slipvaste bekleding en een uitneembare ligmat met visco-elastisch schuim toegevoegd. Zo kan mijn hond comfortabel relaxen tijdens het fietsen. De gaas-inzetstukjes zorgen voor voldoende licht en ventilatie, en een geïntegreerde korthouder voorkomt dat mijn hond uit de kar kan springen.

Daarnaast heeft deze fietskar verschillende vakken en een bekerhouder, zodat ik al mijn benodigdheden gemakkelijk kan meenemen tijdens het fietsen. Reflectoren en een veiligheidsvlag zorgen voor extra veiligheid, zodat ik goed zichtbaar ben in het verkeer.

Wat deze fietskar echt speciaal maakt, is dat je hem kunt ombouwen tot een buggy met een los verkrijgbaar voorwiel. Zo kan ik niet alleen fietsen met mijn hond, maar ook wandelen op moeilijk begaanbaar terrein.

Gebruikers zijn dolenthousiast over de Trixie Opvouwbare Grijze Hondenfietskar 74. Ze benadrukken de goede kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van de kar. Sommige gebruikers merken op dat het zwenkvoorwiel snel kan verbuigen, waardoor de kar minder geschikt is als wandelwagen. Ze raden aan om een kar met een groter wiel te kopen voor gebruik op bos- en strandpaden.

Al met al is de Trixie Opvouwbare Grijze Hondenfietskar 74 een uitstekende keuze voor hondenbezitters die hun trouwe viervoeter veilig en comfortabel willen vervoeren tijdens fietstochtjes. Met zijn handige functies, gebruiksgemak en mogelijkheid om te worden omgebouwd tot een buggy, biedt deze fietskar een veelzijdige oplossing voor het vervoer van je hond. De kar heeft enkele kleine beperkingen, zoals het kwetsbare zwenkvoorwiel, maar dit doet niets af aan de algehele kwaliteit en prestaties van de kar. Kortom, de Trixie Opvouwbare Grijze Hondenfietskar 74 is een betrouwbare en praktische keuze voor hondenliefhebbers. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Hondenfietskarren. Er zijn namelijk 1422 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!