Bestenu

Beste fietssloten - okt. 2022

Met meer dan 2619 fietssloten op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste fietssloten op een rij
01Score: 9.4
Axa RLC Plus Insteekketting
Axa RLC Plus Insteekketting
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.1
ABUS Iven Chain 8210 Kettingslot
ABUS Iven Chain 8210 Kettingslot
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.9
AXA Absolute 5 Kettingslot
AXA Absolute 5 Kettingslot
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.8
ABUS Ionus 8900 Kettingslot
ABUS Ionus 8900 Kettingslot
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.5
VINZ Everest Muuranker ART 4 / Wandanker / Vloeranker / Wandhaak / Muurhaak / Muurbeugel
VINZ Everest Muuranker ART 4 / Wandanker / Vloeranker / Wandhaak / Muurhaak / Muurbeugel
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.4
AXA Absolute 9 Kettingslot
AXA Absolute 9 Kettingslot
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.5
Axa Defender Ringslot
Axa Defender Ringslot
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.3
Axa ULC Insteekketting
Axa ULC Insteekketting
Ga naar laagste prjis
09Score: 6.9
ABUS Bordo Granit X-plus 6500 Vouwslot
ABUS Bordo Granit X-plus 6500 Vouwslot
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Fietsslot Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Er wordt geschat dat er zo'n 450.000 fietsen per jaar worden gestolen in Nederland. Daarom is een goed fietsslot een must. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een fietsslot.

Hoe veilig is een fietsslot?

Hoe veilig een fietsslot is, is afhankelijk van wat voor fietsslot het is. Stichting ART test verschillende sloten en geeft vervolgens een keurmerk aan de sloten. Als een fietsslot twee of meer sterren heeft, ga je er vanuit dat het een veilig fietsslot is.

Een ringslot wordt vaak al meegeleverd met je fiets: deze maakt eventuele diefstal al lastig omdat het slot door de spaken heen gaat. Het beste maak je gebruik van een goed ringslot en een ketting- of kabelslot. Op deze manier zet je je fiets redelijk eenvoudig vast aan grotere objecten zoals bijvoorbeeld een andere fiets of een lantaarnpaal.

Waar moet een fietsslot aan voldoen?

Controleer altijd of je slot ART goedgekeurd is. Sommige verzekeringen vergoeden alleen als deze het ART-keurmerk heeft: dit zijn meerdere sterren samen met het ART-logo.

Het doel van een goed fietsslot is het voorkomen van diefstal. Daarom moet het slot niet door te knippen zijn, niet gemakkelijk open te breken zijn en robuust zijn. Het is ook fijn als je niet te lang bezig bent met het op slot zetten van je fiets: het gebruiksgemak telt dan ook zeker mee.

Wat voor soorten fietssloten zijn er?

Er zijn verschillende fietssloten verkrijgbaar: ringsloten, kabelsloten, kettingsloten, beugelsloten en vouwsloten. Hieronder leg ik ze in het kort aan je uit.

Een ringslot wordt in de meeste gevallen meegeleverd met de fiets en zit onder het zadel. Hiermee zet je je fiets eenvoudig en bovendien snel op slot.

Een kabelslot zit soms vast aan de fiets, maar je koopt ze ook los. De meeste kabelsloten zijn gemaakt van staaldraad met daaroverheen een laag plastic. Ze zijn niet echt stevig en zijn zo doorgeknipt. Daarom zijn ze niet de beste optie.

Een goed kettingslot werkt hetzelfde als een kabelslot, maar is in de meeste gevallen gemaakt van staal waardoor deze veiliger zijn. Dit slot sluit je met een hangslot. Een beugelslot is een beugel die gemaakt is van massief staal. Hiermee zet je je fiets vast aan grotere objecten zoals een lantaarnpaal of een andere fiets. Deze zijn erg robuust en moeilijk door te knippen. Je gebruikt ze samen met bijvoorbeeld een kabel- of kettingslot.

Een vouwslot is ook gemaakt van staal, maar je raadt het al, je vouwt deze op. Hierdoor neem je dit slot gemakkelijk mee.

Wat is het ART keurmerk?

ART is een stichting die als doel heeft om diefstal van fietsen en andere rijwielen zoveel mogelijk te voorkomen. Sommige sloten hebben ART-sterren. Deze geven aan hoe goed een fietsslot beveiligd is tegen diefstal. Sloten met ART-sterren zijn getest door de ART-stichting. Voor fietsen wordt een slot met minimaal twee sterren aangeraden. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot.

Sloten met vier of vijf sterren zijn daarentegen niet geschikt voor fietsen. Deze zijn voor scooters en motoren bedoelt.

Gebruiksgemak van het slot

Het hoofddoel van een fietsslot is het beveiligen van je fiets, maar het is een leuke bijkomstigheid als je hier niet teveel moeite voor hoeft te doen. Het sleuteltje moet zonder teveel weerstand in het slot gaan en hetzelfde geldt voor een insteekketting: deze moet gemakkelijk los- en vast te maken zijn.

De wieltjes van een cijferslot moeten gemakkelijk te draaien zijn. Als je een slot gaat kopen, probeer dit dan uit. Het is te verwachten als het wat stroef aan voelt, maar kracht zetten moet niet nodig zijn.

Een cijferslot of een slot met een sleutel?

Het voordeel van een cijferslot is dat je voor dit slot geen sleutel nodig hebt en je deze dus ook niet kwijt kunt raken. Een cijferslot is dan ook ideaal voor kinderen. De code moet natuurlijk wel onthouden worden, maar dat is vaak geen probleem.

Het nadeel van een cijferslot is dat deze vaak niet het ART-keurmerk heeft en daarmee niet de meest veilige optie is. Er wordt dan ook aangeraden om naast een cijferslot, nog een ander slot te gebruiken.

Sloten met een sleutel zijn vaak eenvoudig in gebruik: je hoeft geen codes te onthouden. Als het koud is hoef je bovendien niet je handschoenen uit te doen. Je stopt het sleuteltje in het slot, draait hem om en klaar is Kees.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische fietsslot ranglijst tot stand..?

De wereld verandert... en dus de het winkelonderzoek naar de beste fietsslot ook!
In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over fietssloten, maar vandaag helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle fietsslot die die je kunt kopen in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke fietsslot het best verkopen
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van undefined stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste fietssloten op een rij

1 - Axa RLC Plus Insteekketting

Loading..
Ga naar laagste prjis

De AXA RLC 140 kan gebruikt worden in combinatie met een AXA Fusion, Defender, Solid Plus en Victory ringslot voor maximale beveiliging van uw fiets. De RLC 140 beschikt over een gehard stalen 10 mm dikke plug-in pin. Met de insteekketting zekert uw fiets aan een vast object zoals een lantaarnpaal of hek. De insteekketting wordt geleverd in een zwarte hoes en is 140 cm lang. Let op: het aangegeven beveiligingsniveau is alleen van toepassing als deze ketting gecombineerd wordt met één van bovengenoemde AXA ringsloten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

2 - ABUS Iven Chain 8210 Kettingslot

Loading..
Ga naar laagste prjis

ABUS Iven 8210 De ABUS Iven 8210 is een hoogwaardig kettingslot met een ABUS security level van 10 en een ART 2 keurmerk. Dit betekent dat je hiermee je fiets kunt verzekeren tegen diefstal. Daarnaast is de Iven 8210 winnaar van de fietsersbond slotentest. Eigenschappen Het slot heeft een 8 mm dikke vierkante schakel gemaakt van speciaal gehard staal en is verkrijgbaar in 85 cm (1800 gram), 110 cm (2200 gram) en 140 cm (3185 gram). Duurzame IvyTex kettinghoes Het slot is uitgerust met de flexibele Ivytex kettinghoes, wat beschadigingen aan het lakwerk voorkomt. Deze hoes heeft daarnaast een aantal voordelen ten opzichte van de standaard kettinghoes: Slijtvast materiaal UV bestendig Water en vuil afstotend Optimale bescherming tegen corrosie Kortom je slot gaat langer mee! Gebruik De IVEN is zeer gebruiksvriendelijk en is uitermate geschikt om stadsfietsen, e-bikes en bakfietsen te beveiligen op diefstalgevoelige locaties. Bediening Om het slot te bedienen klik je het einde van de ketting in het slothuis, daarna draai je de sleutel een kwartslag. Op deze manier vergrendel je het slot. Garantie Het slot wordt geleverd met 2 sleutels en heeft standaard 2 jaar fabrieksgarantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

3 - AXA Absolute 5 Kettingslot

Loading..
Ga naar laagste prjis

De AXA Absolute 5-110 is een ketting voor dagelijks gebruik, uitermate geschikt om uw fiets kort tot middellang te parkeren of om als tweede slot te gebruiken. De Absolute maakt gebruik van een handige geïntegreerde slotkop met automatische click-in functie. Dit houdt in dat u de sleutel niet hoeft te draaien om het slot te sluiten. De cilinder is beschermd met een afdekkap, zodat vocht en vuil geen directe toegang tot de cilinder hebben. Dit komt de duurzaamheid van uw slot ten goede. De sterke zwarte polyester hoes beschermt uw fiets tegen beschadigingen. Mocht het gebeuren dat u uw fietssleutel kwijt bent, dan is dat geen probleem. Een extra sleutel kan via de AXA online sleutelservice besteld worden en wordt binnen enkele dagen geleverd. Deze ketting is voorzien van chique RVS details, wat hem een aanwinst maakt voor elke fiets. De Absolute is 110 cm lang, de schakels zijn gemaakt van gehard staal en de diameter bedraagt 5 mm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

4 - ABUS Ionus 8900 Kettingslot

Loading..
Ga naar laagste prjis

ABUS kettingslot 8900 Het ABUS kettingslot 8900 is een hoogwaardig kettingslot met een ABUS security level van 10 en een ART 2 keurmerk. Dit betekent dat je hiermee je fiets kunt verzekeren tegen diefstal. Deze verbeterde variant heeft een nieuwe cilinder en een sterkere sleutel ten opzichte van zijn voorganger. Eigenschappen Het slot heeft een 9 mm dikke vierkante schakel gemaakt van speciaal gehard staal en is verkrijgbaar in 85 cm (2100 gram) en 110 cm (2500 gram). Ook het slothuis en interne elementen van het slotmechanisme zijn gemaakt speciaal gehard staal. Duurzame textiel kettinghoes Het slot is uitgerust een duurzame textiel kettinghoes, die beschadigingen aan het lakwerk voorkomt. Deze hoes is verkrijgbaar in het rood en in het zwart. Gebruik Het ABUS kettingslot 8900 is zeer gebruiksvriendelijk en is uitermate geschikt om stadsfietsen, e-bikes en bakfietsen te beveiligen op diefstalgevoelige locaties. Bediening Om het slot te bedienen klik je het einde van de ketting in het slothuis, daarna draai je de sleutel een kwartslag. Op deze manier vergrendel je het slot. Garantie Het slot wordt geleverd met 2 sleutels en heeft standaard 2 jaar fabrieksgarantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

5 - VINZ Everest Muuranker ART 4 / Wandanker / Vloeranker / Wandhaak / Muurhaak / Muurbeugel

Loading..
Ga naar laagste prjis

ART 4 sterren goedkeuring Dit muuranker is ART 4 goedgekeurd door Stichting ART. Dit betekent dat hij wordt goedgekeurd door de meeste verzekeringsmaatschappijen. Zorg dat jouw tweewieler of vaartuig altijd vast ligt aan een ART goedgekeurd muuranker, als deze. Eenvoudige montage Het VINZ muuranker wordt geleverd met bevestigingsmateriaal dat bestaat uit 4 pluggen, 4 bouten en 4 zekeringskogels. Tevens wordt er een imbus sleutel meegeleverd. Het anker is makkelijk te bevestigen met meegeleverde instructies. Makkelijk in gebruik Zodra het muuranker aan de muur of vloer is bevestigd, kan deze makkelijk worden gebruikt, doordat de 14mm dikke beugel opklapbaar is en een groot gat (6 x 4,3 cm) heeft voor een dikke ketting of een dikke kabel. Kans op diefstal verkleinen Het gebruik van een muuranker in combinatie met een (goedgekeurd) kettingslot of kabelslot verkleint de kans op diefstal aanzienlijk. Multifunctioneel Het muuranker kan heel breed worden ingezet. Het wordt meestal gebruikt voor beveiliging van: Boten, Motoren, Scooters, Fietsen, Bakfietsen, Quads, Brommobielen, Terrassen, etc. VINZ Locks lock the unlockables is het motto van VINZ Locks uit Amsterdam. Met meer dan 10 jaar ervaring en meer dan 100 modellen op de markt, behoort VINZ locks tot de top sloten merken van Europa. Specificaties VINZ Everest Muuranker: - Keurmerk: ART 4, dus geschikt voor diefstalverzekering motor, scooter en fiets - Toelatingsnummer: MBT 4208 - Schroefgaten: 4 - Hoogte binnenmaat: 43 mm - Breedte binnenmaat: 60 mm - Beugeldikte: 14 mm - Gewicht: 1,3 kg - Materiaal: Gehard staal - Stof- en waterbestendig: Ja Beknopte beschrijving van bevestiging: 1. Muuranker op de grond leggen of tegen de muur houden 2. 4 gaten aftekenen en boren met een diameter van 16 mm. 3. Meegeleverde bouten bevestigen met meegeleverde inbussleutel en aandraaien 4. De kogeltjes in de inbusgaten slaan met een hamer. 5. Kunststof kap bevestigen met 2 meegeleverde boutjes 6. Kunststof dopjes op muuranker bevestigen Inhoud van doos: - 1x Muuranker/Vloeranker - 1x Plastic beschermkap - 4x Bevestigingsbouten - 1x Inbussleutel - 4x Kogeltjes - 2x Plastic beschermdopjes - 2x Boutjes voor de beschermkap Aanbevolen producten: • Kettingslot motor (https://www.slotenspeciaalzaak.nl/beste-kettingsloten-voor-motors)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

6 - AXA Absolute 9 Kettingslot

Loading..
Ga naar laagste prjis

De AXA Absolute 9-110 is een kwalitatief hoogwaardige ketting, speciaal ontwikkeld voor gebruik bij duurdere fietsen en voor langdurig parkeren. De ketting heeft een ART 2 sterren goedkeuring, hiermee voldoet het slot aan de eisen om een fietsverzekering af te sluiten. Dit kettingslot heeft een uitstekende kwaliteit als het gaat om knipkracht van de schakels, tevens is de cilinder beveiligd tegen boren. De cilinder is beschermd met een afdekkap, zodat vocht en vuil geen directe toegang tot de cilinder hebben. Dit komt de duurzaamheid van uw slot ten goede. De sterke zwarte polyester hoes beschermt uw fiets tegen beschadigingen. Mocht het gebeuren dat u uw fietssleutel kwijt bent, dan is dat geen probleem. Een extra sleutel kan via de AXA online sleutelservice besteld worden en wordt binnen enkele dagen geleverd. Deze ketting is voorzien van chique RVS details, wat hem een aanwinst maakt voor elke fiets. De Absolute is 110 cm lang, de schakels zijn gemaakt van gehard staal en de diameter bedraagt 9 mm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

7 - Axa Defender Ringslot

Loading..
Ga naar laagste prjis

De AXA Defender is een hoogwaardig frameslot met een innovatief design door de mogelijkheid een plug-in kabel of ketting in de zijkant van het slot te steken en zo uw fiets aan een vast object te verbinden. Het ringslot heeft een ART 2 sterren goedkeur, hiermee voldoet het slot aan de eisen om een fietsverzekering af te sluiten. Het Defender ringslot biedt optimale beveiliging door de anti-boor cilinder en de gehard stalen beugel. De ergonomische bedieningsknop en de handige sleutel bieden u maximaal comfort. Mocht het gebeuren dat u uw fietssleutel kwijt bent, dan is dat geen probleem. Een extra sleutel kan via de AXA online sleutelservice besteld worden en wordt binnen enkele dagen geleverd. De AXA Defender is op verschillende manieren te monteren. Het slot wordt standaard gemonteerd op montagegaten in het frame van de fiets. Als er geen montagegaten in het frame van de fiets zitten om een ringslot te monteren kunt u de AXA Flex mount strips bestellen en gebruiken. Dit ringslot heeft de kleur zwart.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

8 - Axa ULC Insteekketting

Loading..
Ga naar laagste prjis

De AXA ULC 130 kan gebruikt worden in combinatie met een AXA Block XXL ringslot voor maximale beveiliging van uw fiets. De ULC 130 beschikt over een gehard stalen 10 mm dikke plug-in pin. Met de insteekketting zekert uw fiets aan een vast object zoals een lantaarnpaal of hek. De insteekketting wordt geleverd in een zwarte hoes en is 130 cm lang. Let op: het aangegeven beveiligingsniveau is alleen van toepassing als deze ketting gecombineerd wordt met één van bovengenoemde AXA ringsloten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

9 - ABUS Bordo Granit X-plus 6500 Vouwslot

Loading..
Ga naar laagste prjis

ZEER GOED VEILIGHEIDSSLOT UIT DE EXTRAKLASSE Is ook bestand tegen intensieve aanvallen: Het vouwslot BORDO GRANIT XPlus™ 6500 is een slot in de overtreffende trap. BORDO GRANIT XPlus™ 6500 heet het vouwslot waar fietsendieven zich letterlijk de tanden op stukbijten, want ze treffen ABUS "Graniet". Zelfs tegen intensieve aanvallen beschermen de 5,5 mm dikke staven van speciaal gehard staal, die met speciale klinknagels met elkaar zijn verbonden. Het zogenaamde ABUS Link-Protection-Shield maakt deze klinknagels zowel flexibel als extreem robuust tegen aanvallen met een zaag. Ook de tegen picking-bestendige nauwkeurige schijfcilinder ABUS "XPlus" heeft het in zich – hij waarborgt de hoogst mogelijke bescherming tegen manipulatiepogingen. Deze combinatie levert het vouwslot BORDO GRANIT XPlus™ 6500 een zuivere 15 op binnen het ABUS-veiligheidsniveausysteem en dus het hoogste veiligheidsniveau.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

Producten die vergelijkbaar zijn aan fietssloten

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietssloten. Er zijn namelijk 2619 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste