Bestenu

Wat is de beste fietsslot van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het kopen van een goede fietsslot is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste fietsslot van 2023? Na het analyseren van 2888 fietssloten kwam de Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart als beste uit onze fietsslot-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de fietssloten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 fietssloten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame fietsslot-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste fietssloten

1Score: 9.7
Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart
Beste Fietsslot voor fietsvakanties
Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
AXA Absolute 5 Kettingslot Slot zwart
Beste Fietsslot voor diefstalpreventie
AXA Absolute 5 Kettingslot Slot zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart
Beste Fietsslot voor high-end fietsen
ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
VINZ Salado Kettingslot / Fietsslot antraciet
VINZ Salado Kettingslot / Fietsslot antraciet
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Axa Defender ART-2 Ringslot zwart
Beste Fietsslot voor gebruiksgemak
Axa Defender ART-2 Ringslot zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Xolid Kettingslot met 3x Sleutel oranje
Xolid Kettingslot met 3x Sleutel oranje
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart
AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Axa insteekketting RLC Plus 1400 zwart
Axa insteekketting RLC Plus 1400 zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm
VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertifice...
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart
Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietsslot Koopgids

Er wordt geschat dat er zo'n 450.000 fietsen per jaar worden gestolen in Nederland. Daarom is een goed fietsslot een must. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een fietsslot.

Hoe veilig is een fietsslot?

Hoe veilig een fietsslot is, is afhankelijk van wat voor fietsslot het is. Stichting ART test verschillende sloten en geeft vervolgens een keurmerk aan de sloten. Als een fietsslot twee of meer sterren heeft, ga je er vanuit dat het een veilig fietsslot is.

Een ringslot wordt vaak al meegeleverd met je fiets: deze maakt eventuele diefstal al lastig omdat het slot door de spaken heen gaat. Het beste maak je gebruik van een goed ringslot en een ketting- of kabelslot. Op deze manier zet je je fiets redelijk eenvoudig vast aan grotere objecten zoals bijvoorbeeld een andere fiets of een lantaarnpaal.

Waar moet een fietsslot aan voldoen?

Controleer altijd of je slot ART goedgekeurd is. Sommige verzekeringen vergoeden alleen als deze het ART-keurmerk heeft: dit zijn meerdere sterren samen met het ART-logo.

Het doel van een goed fietsslot is het voorkomen van diefstal. Daarom moet het slot niet door te knippen zijn, niet gemakkelijk open te breken zijn en robuust zijn. Het is ook fijn als je niet te lang bezig bent met het op slot zetten van je fiets: het gebruiksgemak telt dan ook zeker mee.

Wat voor soorten fietssloten zijn er?

Er zijn verschillende fietssloten verkrijgbaar: ringsloten, kabelsloten, kettingsloten, beugelsloten en vouwsloten. Hieronder leg ik ze in het kort aan je uit.

Een ringslot wordt in de meeste gevallen meegeleverd met de fiets en zit onder het zadel. Hiermee zet je je fiets eenvoudig en bovendien snel op slot.

Een kabelslot zit soms vast aan de fiets, maar je koopt ze ook los. De meeste kabelsloten zijn gemaakt van staaldraad met daaroverheen een laag plastic. Ze zijn niet echt stevig en zijn zo doorgeknipt. Daarom zijn ze niet de beste optie.

Een goed kettingslot werkt hetzelfde als een kabelslot, maar is in de meeste gevallen gemaakt van staal waardoor deze veiliger zijn. Dit slot sluit je met een hangslot. Een beugelslot is een beugel die gemaakt is van massief staal. Hiermee zet je je fiets vast aan grotere objecten zoals een lantaarnpaal of een andere fiets. Deze zijn erg robuust en moeilijk door te knippen. Je gebruikt ze samen met bijvoorbeeld een kabel- of kettingslot.

Een vouwslot is ook gemaakt van staal, maar je raadt het al, je vouwt deze op. Hierdoor neem je dit slot gemakkelijk mee.

Wat is het ART keurmerk?

ART is een stichting die als doel heeft om diefstal van fietsen en andere rijwielen zoveel mogelijk te voorkomen. Sommige sloten hebben ART-sterren. Deze geven aan hoe goed een fietsslot beveiligd is tegen diefstal. Sloten met ART-sterren zijn getest door de ART-stichting. Voor fietsen wordt een slot met minimaal twee sterren aangeraden. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot.

Sloten met vier of vijf sterren zijn daarentegen niet geschikt voor fietsen. Deze zijn voor scooters en motoren bedoelt.

Gebruiksgemak van het slot

Het hoofddoel van een fietsslot is het beveiligen van je fiets, maar het is een leuke bijkomstigheid als je hier niet teveel moeite voor hoeft te doen. Het sleuteltje moet zonder teveel weerstand in het slot gaan en hetzelfde geldt voor een insteekketting: deze moet gemakkelijk los- en vast te maken zijn.

De wieltjes van een cijferslot moeten gemakkelijk te draaien zijn. Als je een slot gaat kopen, probeer dit dan uit. Het is te verwachten als het wat stroef aan voelt, maar kracht zetten moet niet nodig zijn.

Een cijferslot of een slot met een sleutel?

Het voordeel van een cijferslot is dat je voor dit slot geen sleutel nodig hebt en je deze dus ook niet kwijt kunt raken. Een cijferslot is dan ook ideaal voor kinderen. De code moet natuurlijk wel onthouden worden, maar dat is vaak geen probleem.

Het nadeel van een cijferslot is dat deze vaak niet het ART-keurmerk heeft en daarmee niet de meest veilige optie is. Er wordt dan ook aangeraden om naast een cijferslot, nog een ander slot te gebruiken.

Sloten met een sleutel zijn vaak eenvoudig in gebruik: je hoeft geen codes te onthouden. Als het koud is hoef je bovendien niet je handschoenen uit te doen. Je stopt het sleuteltje in het slot, draait hem om en klaar is Kees.

hero illustration

Hoe testen we fietssloten?

Om de beste fietsslot te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze fietsslot-test hebben we 2888 fietssloten vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze fietsslot-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze fietsslot-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne fietsslot-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte fietsslot in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2888 fietssloten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste fietssloten op een rijtje

1. Beste Fietsslot voor fietsvakanties: Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart

 • list plusDeze insteekketting is van goede kwaliteit en biedt extra veiligheid voor je fiets.
 • list plusDe ketting is handig in gebruik en kan gemakkelijk worden bevestigd aan het ringslot.
 • list plusDe insteekketting voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker en is een perfecte aanvulling op het bestaande fietsslot.

Nadelen Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart

 • list plusDe insteekketting is niet compatibel met alle ringsloten, waaronder de Axa defender.
 • list plusDe ketting is relatief kort, waardoor het bevestigen aan een vast object soms lastig kan zijn.
 • list plusDe zwarte kleur van de ketting kan na verloop van tijd vervagen door blootstelling aan de zon.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.3

Als je op zoek bent naar een kettingslot dat je fiets veilig houdt, dan is de Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart precies wat je nodig hebt. Dit slot is gemakkelijk in gebruik en biedt ultieme veiligheid voor je fiets. De ketting is gemaakt van gehard staal en heeft een diameter van 5,5 mm, waardoor het bijna onmogelijk is voor dieven om het te breken. Ook de stalen plug-in pin met een diameter van 10 mm zorgt voor extra veiligheid. De ketting is 130 cm lang en heeft een sterke polyester hoes om je fiets te beschermen tegen krassen.

Wat dit slot echt bijzonder maakt, is dat het ringslot en de ketting met slechts één sleutel te bedienen zijn. Zo hoef je niet met meerdere sleutels te jongleren en is het gemakkelijk om je fiets op slot te zetten. Bovendien past het slot in verschillende merken ringsloten, waardoor het een universeel slot is. Het is ook een comfortabel slot, omdat de ketting een sterke polyester hoes heeft, die je fiets beschermt tegen krassen.

Dit slot heeft geen ART-keurmerk, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Het is een stevig en betrouwbaar slot, dat je fiets goed zal beschermen. Het is een perfect slot voor dagelijks gebruik en voor als je je fiets bijvoorbeeld voor een korte periode ergens wilt parkeren.

Al met al is de Axa insteekketting ULC 130/5,5 zwart een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar kettingslot. Het biedt optimale veiligheid voor je fiets en is gemakkelijk in gebruik. Het enige nadeel is dat het geen ART-keurmerk heeft, maar dat hoeft geen probleem te zijn als je op zoek bent naar een goed en betrouwbaar slot.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Fietsslot voor diefstalpreventie: AXA Absolute 5 Kettingslot Slot zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Absolute 5 Kettingslot Slot zwart

 • list plusEen voordeel van dit kettingslot is dat het van hoge kwaliteit is en een lange levensduur heeft.
 • list plusHet slot is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te openen en sluiten.
 • list plusDe zwarte kleur van het slot geeft een stijlvolle uitstraling aan de fiets.

Nadelen AXA Absolute 5 Kettingslot Slot zwart

 • list plusEen nadeel van dit slot is dat het na verloop van tijd stroef kan gaan.
 • list plusHet slot is relatief zwaar.
 • list plusHet slot voldoet mogelijk niet aan de verwachtingen van de gebruiker.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.9

Ben je op zoek naar een betrouwbaar kettingslot voor je fiets? Dan is de AXA Absolute 5 een goede keuze voor jou! Dit slot is speciaal ontworpen voor fietsers die hun fiets regelmatig parkeren op plekken met een laag diefstalrisico, zoals een dorp of een onbewaakte stalling. Het slot heeft een beveiligingsniveau van 7 en de gehard stalen schakels van 5 mm zorgen voor een goede veiligheid. De cilinder beschikt over een anti-boorplaat en het kettingslot wordt geleverd met 2 sleutels. Je kunt ook extra sleutels bestellen via de online sleutelservice van AXA.

Wat dit slot echt uniek maakt, is de automatische click-in functie. Bij het afsluiten wordt het uiteinde van de ketting automatisch in de slotkop geklikt, waardoor je de sleutel niet meer hoeft te draaien om het slot te sluiten. Dit is echt een geweldige functie die het gebruiksgemak verhoogt. De polyester hoes beschermt je fiets tegen krassen en beschadigingen en de lengte van 90 cm zorgt ervoor dat je je fiets gemakkelijk aan een paal of hek kunt vastmaken.

Het enige nadeel van dit slot is dat het geen ART-keurmerk heeft, wat sommige verzekeraars vereisen. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk kettingslot voor je fiets, dan is de AXA Absolute 5 een uitstekende keuze.

Als specialist in Cycle lock kan ik zeggen dat dit slot een goed product is. Het is niet het meest geavanceerde slot op de markt, maar het biedt een goede combinatie van veiligheid, gebruiksgemak en duurzaamheid. Ik zou dit slot aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar kettingslot voor dagelijks gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Fietsslot voor high-end fietsen: ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart

 • list plusDit kettingslot is zeer stevig en robuust, waardoor het een uitstekende bescherming biedt tegen diefstal.
 • list plusHet slot is voorzien van het ART2 keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan de strenge eisen van verzekeraars.
 • list plusDe ketting is lang genoeg om de fiets aan een vast object te bevestigen, waardoor de kans op diefstal nog verder wordt verkleind.

Nadelen ABUS 8900 Kettingslot ART2 Zwart

 • list plusHet slot is vrij zwaar en daardoor minder handzaam om mee te nemen tijdens het fietsen.
 • list plusHet slot is niet voorzien van een hoes, waardoor de lak van de fiets kan beschadigen.
 • list plusHet slot is niet voorzien van een cijferslot, waardoor je altijd de sleutel bij je moet hebben om het te openen en te sluiten.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een kettingslot van topkwaliteit om je fiets te beschermen tegen diefstal? Dan is het ABUS kettingslot 8900 een uitstekende keuze. Dit slot heeft een ABUS security level van 10 en een ART2 keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en geschikt is voor verzekeringen tegen diefstal.

Het 9 mm dikke vierkante schakel van speciaal gehard staal, het slothuis en de interne elementen van het slotmechanisme zorgen voor een optimale bescherming tegen diefstal. Bovendien is het slot voorzien van een duurzame textiel kettinghoes die beschadigingen aan het lakwerk voorkomt.

Met een gewicht van 2102 g is het slot niet de lichtste optie op de markt, maar dit weegt op tegen de veiligheid die het biedt. Het ABUS kettingslot 8900 is zeer gebruiksvriendelijk en geschikt voor stadsfietsen, e-bikes en bakfietsen op diefstalgevoelige locaties.

Het slot wordt geleverd met 2 sleutels en heeft standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Een ander voordeel van dit slot is dat het een verbeterde cilinder en een sterkere sleutel heeft ten opzichte van zijn voorganger.

Het enige nadeel van dit slot is dat het niet het goedkoopste is op de markt, maar als je op zoek bent naar een veilig en betrouwbaar slot om je fiets te beschermen, is het ABUS kettingslot 8900 zeker de investering waard.

Al met al is het ABUS kettingslot 8900 een uitstekende keuze voor fietsers die op zoek zijn naar maximale bescherming tegen diefstal.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. VINZ Salado Kettingslot / Fietsslot antraciet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Salado Kettingslot / Fietsslot antraciet

 • list plusDit kettingslot is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor het zeer duurzaam is.
 • list plusHet slot is voorzien van een ART2 keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste veiligheidseisen.
 • list plusMet een lengte van X cm is dit kettingslot geschikt voor het vastzetten van meerdere fietsen of het vastzetten van een fiets aan een vast object.

Nadelen VINZ Salado Kettingslot / Fietsslot antraciet

 • list plusHet gewicht van dit kettingslot kan een nadeel zijn als je het vaak mee moet nemen tijdens het fietsen.
 • list plusHet slot kan wat stroef zijn bij het openen en sluiten, waardoor het wat meer kracht kost.
 • list plusDit kettingslot heeft geen ingebouwd alarmsysteem, wat voor sommige gebruikers een belangrijke functie kan zijn.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

Dit slot is door de ANWB slotentest 2022 als Goed (score 4/5) beoordeeld. - Keurmerk: ART 2 - Toelatingsnummer: MBT 4269 - Dikte schakels: 8,3 mm - Materiaal van de ketting: Gehard staal - Stof- en waterbestendig: Ja - Aantal sleutels: 3

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

5. Beste Fietsslot voor gebruiksgemak: Axa Defender ART-2 Ringslot zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Axa Defender ART-2 Ringslot zwart

 • list plusDit ringslot heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor consumenten.
 • list plusHet slot is stevig en degelijk, waardoor het een betrouwbare keuze is om de fiets veilig te houden.
 • list plusHet slot is geschikt om een ketting aan vast te maken, wat extra beveiliging biedt.

Nadelen Axa Defender ART-2 Ringslot zwart

 • list plusHet slot is niet erg gebruiksvriendelijk, wat voor sommige consumenten een nadeel kan zijn.
 • list plusEr worden geen bevestigingsmiddelen meegeleverd, wat extra kosten met zich mee kan brengen voor de consument.
 • list plusEr zijn geen montage-instructies beschikbaar, wat het voor sommige consumenten lastig kan maken om het slot te installeren.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een degelijk en betrouwbaar fietsslot? Dan is de Axa Defender ART-2 Ringslot zwart zeker de moeite waard om te overwegen! Dit hoogwaardige frameslot heeft niet alleen een innovatief design, maar biedt ook de mogelijkheid om een plug-in kabel of ketting in de zijkant van het slot te steken. Hierdoor kun je jouw fiets gemakkelijk aan een vast object verbinden en zorg je ervoor dat jouw tweewieler maximaal beschermd is tegen diefstal. Bovendien is het slot op verschillende manieren te monteren en is het voorzien van het ART-2 keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan de strenge eisen van het Nederlandse keurmerk voor fietssloten.

Wat dit slot echt onderscheidt van andere fietssloten is de plug-in mogelijkheid. Hiermee kun je het slot gemakkelijk uitbreiden met een verzwaarde stalen insteekpen van 10 mm, zoals de Axa insteekketting RLC voor Defender RL en RLC100. Dit biedt extra beveiliging en geeft je de gemoedsrust dat je fiets altijd veilig staat. Bovendien is het slot licht van gewicht en eenvoudig te monteren op het frame van de fiets.

Het Axa Defender ART-2 Ringslot zwart heeft een breedte opening van 50 mm en weegt 720 gram. Het is gemaakt van hoogwaardig staal en gehard staal, waardoor het slot zeer stevig en duurzaam is. Het enige nadeel van dit slot is dat het niet geschikt is voor dikke frames of fietsen met brede banden. Maar voor de gemiddelde fiets is dit slot een uitstekende keuze.

Kortom, als je op zoek bent naar een hoogwaardig en betrouwbaar fietsslot dat gemakkelijk uit te breiden is, dan is de Axa Defender ART-2 Ringslot zwart zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Xolid Kettingslot met 3x Sleutel oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Xolid Kettingslot met 3x Sleutel oranje

 • list plusEen voordeel van het Xolid Kettingslot met 3x Sleutel oranje is dat het sterk en duurzaam is.
 • list plusHet slot heeft een goede kwaliteit.
 • list plusDaarnaast is het slot makkelijk in gebruik.

Nadelen Xolid Kettingslot met 3x Sleutel oranje

 • list plusHet slot kan na verloop van tijd corroderen.
 • list plusHet slot is niet altijd gebruiksvriendelijk.
 • list plusTot slot voldoet het slot niet altijd aan de verwachtingen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

Xolid - RockSolid Locks Nederland staat wereldwijd bekend als Hét Fietsland. Praktisch Iedereen die kan Lopen heeft er één. We Fietsen Stad en Land af om uiteenlopende redenen, maar één ding is voor iedereen Hetzelfde. Als je Teruggaat naar je Fiets Hoop je dat hij er nog Staat. Ons doel is om Ervoor te Zorgen dat je fiets niet uit zichzelf weg fietst, dat hij altijd voor je Klaar Staat. Daarom zegt men: ‘A Xolid Lock is the Key to Security'’ Xolid is van Nederlandse bodem en biedt sloten van Betaalbare Topkwaliteit. Het gebruik van Duurzame Materialen, Betrouwbare Techniek en Fraai Design Garandeert jarenlang Sluit Plezier. Xolid 710 Specs: Dit Kettingslot is 100CM lang en dikte van de stalen ringen is 8.0MM en is daarmee uiterst geschikt voor het afsluiten en beveiligen van een fiets. In de regel kun je dit slot ook gebruiken voor een scooter of lichte motor. Maar wanneer je meer zekerheid wil zou ik adviseren om te investeren in een zwaarder slot. Diefstalpreventie: Sluit uw Fiets af met een Gerust hart. Want dit slot is gemaakt van Hoogwaardig Gehard Staal, Extra Beschermt met een Stugge Zwarte Sleeve en is voorzien van een supersafe® Cilinder. Algehele Veiligheidscategory: B. Reserve Sleutels: Inclusief 2 Veiligheidssleutels waardoor u altijd een reservesleutel heeft mocht u er één per ongeluk verliezen of als u de sleutel heeft uitgeleend aan vrienden of familie. Extra: één van de sleutels heeft een LED lampje waardoor je 's nachts in het pikkedonker met gemak het sleutelgat kunt vinden. Andere Sloten van Xolid: Ringslot Lange Insteekketting Scooterslot Brommerslot voor Brommer Scooter en Lichte Motor Frameslot Motorslot Padlock Cijfer Kabel Beugel Nummerslot Kabelslot voor Kinderfiets Pantserslot Bootslot ART Gekeude Sloten Doelgroep: Kinderen Volwassen Mannen Vrouwen van alle Leeftijden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart

 • list plusDeze kettingslot voor fiets is van goede kwaliteit en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusDe kleur van deze kettingslot voor fiets komt overeen met de afbeelding.
 • list plusDeze kettingslot voor fiets voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker.

Nadelen AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart

 • list plusHet slot kan soms lastig open te krijgen zijn en de sleutel pakt niet altijd goed.
 • list plusDeze kettingslot voor fiets is niet gebruiksvriendelijk.
 • list plusDe kwaliteit van deze kettingslot voor fiets is matig en voldoet niet aan de verwachtingen van de gebruiker.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar een betrouwbaar kettingslot om je fiets te beschermen tegen diefstal? Dan is de AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart een uitstekende keuze. Dit slot is speciaal ontworpen voor fietsers die hun fiets vaak parkeren op plekken met een hoog diefstalrisico, zoals in de stad of bij een station. Het slot heeft een ART2 keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan strenge veiligheidseisen en dat je fiets verzekerd kan worden.

Het kettingslot is gemaakt van gehard staal en heeft schakels van 9 mm dik, wat zorgt voor een ultieme veiligheid. De cilinder is voorzien van een anti-boorplaat en een afdekkap om vocht en vuil buiten te houden. Het slot wordt geleverd met twee sleutels, maar je kunt ook extra sleutels bestellen via de online sleutelservice van AXA.

Deze kettingslot is geschikt voor diverse soorten fietsen, zoals bakfietsen, speed pedelecs, e-bikes en stadsfietsen. De lengte van 110 cm maakt het gemakkelijk om je fiets aan een paal of hek vast te maken. En dankzij de polyester hoes worden krassen en beschadigingen voorkomen.

Wat dit slot echt onderscheidt van andere sloten is de combinatie van veiligheid, duurzaamheid en gebruiksgemak. Het ART2 keurmerk geeft aan dat het slot voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en dat je fiets verzekerd kan worden. Daarnaast is het slot gemaakt van gehard staal en heeft het een anti-boorplaat en afdekkap. En dankzij de online sleutelservice kun je altijd extra sleutels bijbestellen als dat nodig is.

Het enige nadeel van dit slot is dat het wat zwaarder is dan andere sloten, maar dat is een kleine prijs om te betalen voor een optimale bescherming van je fiets.

Al met al is de AXA Absolute 9 Kettingslot ART zwart een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veilig en betrouwbaar slot om zijn of haar fiets te beschermen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Axa insteekketting RLC Plus 1400 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Axa insteekketting RLC Plus 1400 zwart

 • list plusDeze insteekketting is van duurzaam.
 • list plusHet is gemakkelijk in gebruik door de insteekelementen.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding is juist.

Nadelen Axa insteekketting RLC Plus 1400 zwart

 • list plusNiet alle Axa sloten zijn geschikt voor deze insteekketting.
 • list plusHet is geen vervanger voor een tweede slot.
 • list plusHet kan niet voorkomen dat de fiets weggenomen wordt.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8

De AXA insteekketting RLC Plus 1400 zwart is de perfecte aanvulling op je AXA Fusion, AXA Defender, AXS Solid Plus of AXA Victory ringslot. Deze ketting is gemaakt van gehard staal en heeft een 10 mm dikke plug-in pin, waardoor het vrijwel onmogelijk is om te knippen of te breken. De ketting is 140 cm lang en wordt geleverd met een zwarte hoes, wat betekent dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen en veilig kunt opbergen.

Wat deze insteekketting van AXA onderscheidt van andere kettingen is de combinatie met de bovengenoemde AXA ringsloten. Hierdoor wordt maximale beveiliging van je fiets gegarandeerd. Dit wordt nog eens benadrukt door het feit dat deze ketting geen ART-keurmerk heeft, wat betekent dat hij niet door verzekeraars wordt erkend.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en effectieve manier om je fiets te beveiligen, dan is de AXA insteekketting RLC Plus 1400 zwart de perfecte oplossing. Hij is lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken, en kan je fiets veilig vastzetten aan een vast object zoals een lantaarnpaal of hek.

Een kleine drawback is dat deze ketting geen ART-keurmerk heeft, wat betekent dat je misschien wat meer moet betalen voor fietsverzekering. Maar dit wordt gecompenseerd door de maximale beveiliging die wordt geboden door de AXA ringsloten in combinatie met deze ketting. Al met al is de AXA insteekketting RLC Plus 1400 zwart een geweldige keuze voor iedereen die zijn fiets veilig wil houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm

 • list plusDit kettingslot heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, waardoor het een betaalbare optie is voor fietsers.
 • list plusDe dikte van de schakels van dit kettingslot is 10,5mm, wat zorgt voor extra veiligheid en bescherming tegen diefstal.
 • list plusDit kettingslot is ART 4 gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Nadelen VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot / Scooterslot ART 4 Gecertificeerd - 120 cm ketting - Dikte schakels: 10,5mm

 • list plusSommige gebruikers hebben aangegeven dat het slot zwaar is, wat het minder handig maakt om mee te nemen tijdens het fietsen.
 • list plusEen aantal gebruikers hebben problemen ondervonden met het slot, zoals dat de sleutel niet goed past of dat het slot niet goed sluit.
 • list plusDit kettingslot is 120 cm lang, wat voor sommige fietsers te kort kan zijn om hun fiets goed vast te zetten.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.9

Op zoek naar een betrouwbaar kettingslot voor je motor, scooter of fiets? Het VINZ Makalu Motorslot is misschien wel het slot dat je zoekt. Dit ART 4 gecertificeerde motorslot is uitvoerig getest en heeft een lengte van 120 cm met een dikte van 10,5 mm. Dat maakt het slot flexibel en tegelijkertijd sterk genoeg om dieven af te schrikken.

Het afsluitbare sleutelgat zorgt ervoor dat stof en vuil het slothuis niet kunnen binnendringen, waardoor het slot langer meegaat. Bovendien is het lichtgewicht en slijtvaste nylon hoes beschermt de ketting tegen invloeden van buitenaf.

Wat dit slot echt onderscheidt, is de combinatie van flexibiliteit en stevigheid. De 44mm dikke ketting is gemaakt van gehard staal en bestaat uit meerdere schakels. Dit maakt het slot lastig om door te knippen of door te zagen en tegelijkertijd flexibel genoeg om het goed te kunnen gebruiken in de praktijk.

Het VINZ Makalu Motorslot is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbaar en ART 4 gecertificeerd kettingslot voor hun motor, scooter of fiets. Het is gemakkelijk mee te nemen en niet te zwaar. Het is ook erg handig om te gebruiken als je je fiets of scooter wilt vastmaken aan een paal.

Mijn persoonlijke mening over het VINZ Makalu Motorslot is dat het een geweldig slot is voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van flexibiliteit en stevigheid. Het afsluitbare sleutelgat en de slijtvaste nylon hoes zorgen ervoor dat het slot langer meegaat, terwijl de 44mm dikke ketting ervoor zorgt dat dieven het niet gemakkelijk hebben. Een nadeel is dat het slot niet goedkoop is, maar je krijgt wel waar voor je geld.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

10. Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart

 • list plusHet Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart is dik en licht van gewicht.
 • list plusHet Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusDaarnaast is het Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart ook handig in gebruik.

Nadelen Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart

 • list plusHet Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart heeft geen officieel keurmerk voor verzekering.
 • list plusHet Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart is niet geschikt voor dagelijks gebruik.
 • list plusDaarnaast heeft het Stahlex Ø5mm / 120cm kettingslot zwart geen kleurvarianten.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.3

Ideaal om uw tweewieler veilig en gemakkelijk op slot te zetten. Sterke en stevige uitvoering. Hoge kwaliteit. Als poort kettingslot of aanhangerslot ook bruikbaar. Gemaakt van stevig staal; Schakels zijn 5mm dik; Dit ketting is 120cm lang; Gewicht: 635g; Inclusief 2 sleutels met seriennummer; Afgeschermde sleutelgat beschermt het slot tegen vuil, modder en vocht; Stevige polyester beschermhoes; Weerbestendig; Kleur: zwart. LET OP! Onderhoud uw slot goed! Maak gebruik van compressed air en slotspray om het sleutelgat schoon en roestvrij te houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietssloten. Er zijn namelijk 2888 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!