De Bestenu Fietsslot Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/11/2020


Er wordt geschat dat er zo'n 450.000 fietsen per jaar worden gestolen in Nederland. Daarom is een goed fietsslot een must. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een fietsslot.

Hoe veilig is een fietsslot?

hide product content

Hoe veilig een fietsslot is, is afhankelijk van wat voor fietsslot het is. Stichting ART test verschillende sloten en geeft vervolgens een keurmerk aan de sloten. Als een fietsslot twee of meer sterren heeft, ga je er vanuit dat het een veilig fietsslot is.

Een ringslot wordt vaak al meegeleverd met je fiets: deze maakt eventuele diefstal al lastig omdat het slot door de spaken heen gaat. Het beste maak je gebruik van een goed ringslot en een ketting- of kabelslot. Op deze manier zet je je fiets redelijk eenvoudig vast aan grotere objecten zoals bijvoorbeeld een andere fiets of een lantaarnpaal.

Waar moet een fietsslot aan voldoen?

hide product content

Controleer altijd of je slot ART goedgekeurd is. Sommige verzekeringen vergoeden alleen als deze het ART-keurmerk heeft: dit zijn meerdere sterren samen met het ART-logo.

Het doel van een goed fietsslot is het voorkomen van diefstal. Daarom moet het slot niet door te knippen zijn, niet gemakkelijk open te breken zijn en robuust zijn. Het is ook fijn als je niet te lang bezig bent met het op slot zetten van je fiets: het gebruiksgemak telt dan ook zeker mee.

Wat voor soorten fietssloten zijn er?

hide product content

Een ringslot wordt in de meeste gevallen meegeleverd met de fiets en zit onder het zadel. Hiermee zet je je fiets eenvoudig en bovendien snel op slot.

Een kabelslot zit soms vast aan de fiets, maar je koopt ze ook los. De meeste kabelsloten zijn gemaakt van staaldraad met daaroverheen een laag plastic. Ze zijn niet echt stevig en zijn zo doorgeknipt. Daarom zijn ze niet de beste optie.

Een goed kettingslot werkt hetzelfde als een kabelslot, maar is in de meeste gevallen gemaakt van staal waardoor deze veiliger zijn. Dit slot sluit je met een hangslot.

Een beugelslot is een beugel die gemaakt is van massief staal. Hiermee zet je je fiets vast aan grotere objecten zoals een lantaarnpaal of een andere fiets. Deze zijn erg robuust en moeilijk door te knippen. Je gebruikt ze samen met bijvoorbeeld een kabel- of kettingslot.

Een vouwslot is ook gemaakt van staal, maar je raadt het al, je vouwt deze op. Hierdoor neem je dit slot gemakkelijk mee.

Wat is het ART keurmerk?

hide product content

ART is een stichting die als doel heeft om diefstal van fietsen en andere rijwielen zoveel mogelijk te voorkomen. Sommige sloten hebben ART-sterren. Deze geven aan hoe goed een fietsslot beveiligd is tegen diefstal. Sloten met ART-sterren zijn getest door de ART-stichting. Voor fietsen wordt een slot met minimaal twee sterren aangeraden. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot.

Sloten met vier of vijf sterren zijn daarentegen niet geschikt voor fietsen. Deze zijn voor scooters en motoren bedoelt.

Gebruiksgemak van het slot

hide product content

Het hoofddoel van een fietsslot is het beveiligen van je fiets, maar het is een leuke bijkomstigheid als je hier niet teveel moeite voor hoeft te doen. Het sleuteltje moet zonder teveel weerstand in het slot gaan en hetzelfde geldt voor een insteekketting: deze moet gemakkelijk los- en vast te maken zijn.

De wieltjes van een cijferslot moeten gemakkelijk te draaien zijn. Als je een slot gaat kopen, probeer dit dan uit. Het is te verwachten als het wat stroef aan voelt, maar kracht zetten moet niet nodig zijn.

Een cijferslot of een slot met een sleutel?

hide product content

Het voordeel van een cijferslot is dat je voor dit slot geen sleutel nodig hebt en je deze dus ook niet kwijt kunt raken. Een cijferslot is dan ook ideaal voor kinderen. De code moet natuurlijk wel onthouden worden, maar dat is vaak geen probleem.

Het nadeel van een cijferslot is dat deze vaak niet het ART-keurmerk heeft en daarmee niet de meest veilige optie is. Er wordt dan ook aangeraden om naast een cijferslot, nog een ander slot te gebruiken.

Sloten met een sleutel zijn vaak eenvoudig in gebruik: je hoeft geen codes te onthouden. Als het koud is hoef je bovendien niet je handschoenen uit te doen. Je stopt het sleuteltje in het slot, draait hem om en klaar is Kees.

Hoe komt deze handige Fietsslot lijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Fietsslot ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Fietsslots, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Fietsslots die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Fietsslots het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Fietsslots stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Fietsslots

De beste Fietsslots op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Dit fietsslot van Vinz is geschikt voor iedereen die zuinig is op zijn fiets. Het kettingslot maakt het mogelijk om de fiets aan een vast object vast te maken, zoals een fietsenrek. Dit verkleint de kans op diefstal enorm! De beschermhoes om de ketting vermindert de kans op lakschade. Daarnaast is het slot niet zwaar en kan het makkelijk worden meegenomen op een fietstocht. Hierdoor kan op ieder gewenst moment de fiets op slot worden gezet. Het Vinz fietsslot wordt standaard geleverd met 2 sleutels, waardoor je altijd een sleutel achter de hand hebt als er eentje is kwijtgeraakt. - Keurmerk: Geen - Toelatingsnummer: Geen - Lengte ketting: 90 cm - Dikte ketting: 23 mm - Dikte schakels: 5,5 mm - Dikte beugel: - - Gewicht: 0,65 kg - Materiaal van de ketting: Gehard staal - Stof- en waterbestendig: Ja - Afsluitbaar sleutelgat: Nee - Als schijfrem te gebruiken: Nee - Alarm: Nee - Aantal sleutels: 2 - Extra: Door licht gewicht handig mee te nemen op lange fietstocht

1. Vinz Ventoux Fietsslot / Kettingslot – 90 cm


Product informatiePlus or Show more

Axa kettingslot met schakels van 9 mm dik. Totale lengte 95 cm. *Het slot kan stroef draaien. Axa slotspray wordt aangeraden te gebruiken zodra het slot stroef open/dicht gaat! De Axa Cherto Compact is een sterk en kwalitatief hoogwaardig kettingslot dat speciaal gemaakt is voor de beveiliging van duurdere fietsen of langdurig parkeren. Het slot heeft een twee sterren waardering van stichting ART, waardoor het slot voldoet aan de eisen voor een eventuele fietsverzekering. Sterk in beveiliging De kettingschakels van gehard staal hebben een doorsnede van 9 mm en kunnen een knipkracht tot 73 kN weerstaan. Ook is het slot voorzien van een anti-boorplaat in de cilinder en een afdekkap. Hierdoor kan er geen vocht of vuil in de cilinder van het slot komen en wordt de duurzaamheid verbeterd. De Cherto Compact wordt geleverd met twee symmetrische sleutels die dankzij de AXA online sleutelservice vervangen kunnen worden bij verlies.

2. Axa Cherto 95 Compact ART2 Kettingslot - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Stahlex kettingslot 780 5.5 x 1000 mm kleur: zwart

3. Stahlex - Kettingslot - 100 cm - Zwart


Product informatiePlus or Show more

BESCHERM UW FIETS DUBBEL Het kettingslot is een ideale bescherming, zowel tegen diefstal als tegen beschadigingen aan de fiets. Niets is irritanter dan onnodige krassen op uw fiets. Wie kent ze niet, de door een fietsslot veroorzaakte krassen, schrammen en lakschade op het fietsframe? Bij het kettingslot IVEN Chain 8210 bent u gelijk verlost van meerdere zorgen: De zeer flexibele kunstvezelommanteling met een lange levensduur en het soepele en zachte materiaal op het eigenlijke slot verhindert mogelijke krassen en lakschade aan het frame.

4. ABUS Iven Chain 8210 Kettingslot - ART2 - 110 cm - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De AXA Defender is een hoogwaardig frameslot met een innovatief design door de mogelijkheid een plug-in kabel of ketting in de zijkant van het slot te steken en zo uw fiets aan een vast object te verbinden. Het ringslot heeft een ART 2 sterren goedkeur, hiermee voldoet het slot aan de eisen om een fietsverzekering af te sluiten. Het Defender ringslot biedt optimale beveiliging door de anti-boor cilinder en de gehard stalen beugel. De ergonomische bedieningsknop en de handige sleutel bieden u maximaal comfort. Mocht het gebeuren dat u uw fietssleutel kwijt bent, dan is dat geen probleem. Een extra sleutel kan via de AXA online sleutelservice besteld worden en wordt binnen enkele dagen geleverd. De AXA Defender is op verschillende manieren te monteren. Het slot wordt standaard gemonteerd op montagegaten in het frame van de fiets. Als er geen montagegaten in het frame van de fiets zitten om een ringslot te monteren kunt u de AXA Flex mount strips bestellen en gebruiken. Dit ringslot heeft de kleur zwart.

5. Axa Defender Ringslot - ART2 - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Geef dieven geen kans! Ideaal slot om uw tweewieler (fiets, scooter, brommer, motor) veilig en gemakkelijk mee op slot te zetten. Zeer sterke en stevige uitvoering van hoge kwaliteit met schakels van 8 cm en een lengte van 120 cm. Dit slot is ook te gebruiken als poortslot of aanhangerslot. Belangrijkste eigenschappen: Gemaakt van hoog gehard staal Dikte schakels: 8 mm Lengte ketting: 120 cm Gewicht: 1,6 kg Inclusief 2 veiligheidssleutels met serienummer Afgeschermde sleutelgat - beschermt het slot tegen vuil, modder en vocht Stevige canvas beschermhoes Weerbestendig SuperSafe© cilinder Kleur: zwart

6. Stahlex Kettingslot – Fietsslot – Scooterslot – Motorslot Ø 80mm x 120cm Gehard Staal Zwart


Product informatiePlus or Show more

De AXA RLC 140 kan gebruikt worden in combinatie met een AXA Fusion, Defender, Solid Plus en Victory ringslot voor maximale beveiliging van uw fiets. De RLC 140 beschikt over een gehard stalen 10 mm dikke plug-in pin. Met de insteekketting zekert uw fiets aan een vast object zoals een lantaarnpaal of hek. De insteekketting wordt geleverd in een zwarte hoes en is 140 cm lang. Let op: het aangegeven beveiligingsniveau is alleen van toepassing als deze ketting gecombineerd wordt met één van bovengenoemde AXA ringsloten.

7. Axa RLC Insteekketting - 140x5.5 cm - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Flexibele staalkabel. Inclusief 2 sleutels.

8. Dresco - Spiraalslot - 150cm - Rond 6mm - Matzwart


Product informatiePlus or Show more

HET KLASSIEKE KETTINGSLOT MET DE KNOWHOW VAN ABUS - Traditie ontmoet innovatief design: De CityChain 6800 combineert het principe van z'n succesvolle voorganger IONUS 6800. Dit slot kan de fiets zonder problemen ook in de krapste ruimte, aan vrijwel elk object worden vastgezet zoals een fietsstandaard of lantaarnpaal. Dit hoogwaardige kettingslot heeft een 5 mm dikke ronde schakel van van speciaal gehard staal en is verkrijgbaar in 85 en 110 cm. Daarnaast is het slot uitgerust met een duurzame textiel kettinghoes , doe beschadigingen aan het lakwerk voorkomt, deze hoes is verkrijgbaar in het rood of zwart. Om het slot te sluiten klik je het einde van de ketting in het slothuis, meer hoef je niet te doen. Het slot klik je hiermee automatisch op slot.

9. ABUS CityChain 6800 Kettingslot - 110cm - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Ideaal om uw tweewieler veilig en gemakkelijk op slot te zetten. Sterke en stevige uitvoering. Goede kwaliteit. Als poort kettingslot of aanhangerslot ook bruikbaar. Gemaakt van stevig staal; Schakels zijn 5,5mm dik; Dit ketting is 90cm lang; Gewicht: 700g; 4-stelliges combinatieslot:; Uitstekende gebruiksgemak en ergonomie van het cijferslot (u kunt de code zelf instellen); Geen verloren of vergeten sleutels meer; Met stevige canvas beschermhoes; Weerbestendig; Kleur: zwart. Handleiding voor het instellen en wijzigen van de code: Dit slot is standaard ingesteld op de code 0000 Stel de code (0000) in en open het slot. Aan de binnenzijde van de cilinder ziet u een ring. Draai deze ring naar rechts, totdat deze vastklikt. Stel uw geheime code in en bewaar deze goed. Draai de ring naar links, terug in oorspronkelijke positie. Uw code is ingesteld.

10. Stahlex Ø5,5mm / 90cm 700g sterk kettingslot met zeer goede cijferslot fietsslot scooterslot motorslot zwart


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietsslots. Er zijn immers 1671 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Fietsslot kopen.