Wat is de beste Fietsslot van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Fietsslot is een moeilijke opgave. Wat is de beste Fietsslot van 2023? Na het analyseren van 2271 Fietssloten kwam de AXA Solid Plus – ART als beste uit onze Fietsslot-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Fietssloten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Fietssloten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Fietsslot-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Fietssloten

1Score: 9.7
AXA Solid Plus – ART
Beste fietsslot
AXA Solid Plus – ART
Axa
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
AXA Linq 100 Kettingslot ART
AXA Linq 100 Kettingslot ART
Axa
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Falkx ART2 / Art** Kettingslot
Falkx ART2 / Art** Kettingslot
Falkx
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
AXA Defender – ART 2
AXA Defender – ART 2
Axa
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
AXA Absolute 9 Kettingslot ART
AXA Absolute 9 Kettingslot ART
Axa
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot
VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot
Vinz
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot
VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot
Vinz
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
ABUS Iven 8210 kettingslot ART2
ABUS Iven 8210 kettingslot ART2
ABUS
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
VINZ Everest ART 4 Goedgekeurd
VINZ Everest ART 4 Goedgekeurd
Vinz
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
AXA Absolute 8 Kettingslot Slot
AXA Absolute 8 Kettingslot Slot
Axa
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietsslot Koopgids

Er wordt geschat dat er zo'n 450.000 fietsen per jaar worden gestolen in Nederland. Daarom is een goed fietsslot een must. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een fietsslot.

Hoe veilig is een fietsslot?

Hoe veilig een fietsslot is, is afhankelijk van wat voor fietsslot het is. Stichting ART test verschillende sloten en geeft vervolgens een keurmerk aan de sloten. Als een fietsslot twee of meer sterren heeft, ga je er vanuit dat het een veilig fietsslot is.

Een ringslot wordt vaak al meegeleverd met je fiets: deze maakt eventuele diefstal al lastig omdat het slot door de spaken heen gaat. Het beste maak je gebruik van een goed ringslot en een ketting- of kabelslot. Op deze manier zet je je fiets redelijk eenvoudig vast aan grotere objecten zoals bijvoorbeeld een andere fiets of een lantaarnpaal.

Waar moet een fietsslot aan voldoen?

Controleer altijd of je slot ART goedgekeurd is. Sommige verzekeringen vergoeden alleen als deze het ART-keurmerk heeft: dit zijn meerdere sterren samen met het ART-logo.

Het doel van een goed fietsslot is het voorkomen van diefstal. Daarom moet het slot niet door te knippen zijn, niet gemakkelijk open te breken zijn en robuust zijn. Het is ook fijn als je niet te lang bezig bent met het op slot zetten van je fiets: het gebruiksgemak telt dan ook zeker mee.

Wat voor soorten fietssloten zijn er?

Er zijn verschillende fietssloten verkrijgbaar: ringsloten, kabelsloten, kettingsloten, beugelsloten en vouwsloten. Hieronder leg ik ze in het kort aan je uit.

Een ringslot wordt in de meeste gevallen meegeleverd met de fiets en zit onder het zadel. Hiermee zet je je fiets eenvoudig en bovendien snel op slot.

Een kabelslot zit soms vast aan de fiets, maar je koopt ze ook los. De meeste kabelsloten zijn gemaakt van staaldraad met daaroverheen een laag plastic. Ze zijn niet echt stevig en zijn zo doorgeknipt. Daarom zijn ze niet de beste optie.

Een goed kettingslot werkt hetzelfde als een kabelslot, maar is in de meeste gevallen gemaakt van staal waardoor deze veiliger zijn. Dit slot sluit je met een hangslot. Een beugelslot is een beugel die gemaakt is van massief staal. Hiermee zet je je fiets vast aan grotere objecten zoals een lantaarnpaal of een andere fiets. Deze zijn erg robuust en moeilijk door te knippen. Je gebruikt ze samen met bijvoorbeeld een kabel- of kettingslot.

Een vouwslot is ook gemaakt van staal, maar je raadt het al, je vouwt deze op. Hierdoor neem je dit slot gemakkelijk mee.

Wat is het ART keurmerk?

ART is een stichting die als doel heeft om diefstal van fietsen en andere rijwielen zoveel mogelijk te voorkomen. Sommige sloten hebben ART-sterren. Deze geven aan hoe goed een fietsslot beveiligd is tegen diefstal. Sloten met ART-sterren zijn getest door de ART-stichting. Voor fietsen wordt een slot met minimaal twee sterren aangeraden. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot.

Sloten met vier of vijf sterren zijn daarentegen niet geschikt voor fietsen. Deze zijn voor scooters en motoren bedoelt.

Gebruiksgemak van het slot

Het hoofddoel van een fietsslot is het beveiligen van je fiets, maar het is een leuke bijkomstigheid als je hier niet teveel moeite voor hoeft te doen. Het sleuteltje moet zonder teveel weerstand in het slot gaan en hetzelfde geldt voor een insteekketting: deze moet gemakkelijk los- en vast te maken zijn.

De wieltjes van een cijferslot moeten gemakkelijk te draaien zijn. Als je een slot gaat kopen, probeer dit dan uit. Het is te verwachten als het wat stroef aan voelt, maar kracht zetten moet niet nodig zijn.

Een cijferslot of een slot met een sleutel?

Het voordeel van een cijferslot is dat je voor dit slot geen sleutel nodig hebt en je deze dus ook niet kwijt kunt raken. Een cijferslot is dan ook ideaal voor kinderen. De code moet natuurlijk wel onthouden worden, maar dat is vaak geen probleem.

Het nadeel van een cijferslot is dat deze vaak niet het ART-keurmerk heeft en daarmee niet de meest veilige optie is. Er wordt dan ook aangeraden om naast een cijferslot, nog een ander slot te gebruiken.

Sloten met een sleutel zijn vaak eenvoudig in gebruik: je hoeft geen codes te onthouden. Als het koud is hoef je bovendien niet je handschoenen uit te doen. Je stopt het sleuteltje in het slot, draait hem om en klaar is Kees.

hero illustration

Hoe testen we Fietssloten?

Om de beste Fietsslot te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Fietsslot-test hebben we 2271 Fietssloten vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Fietsslot-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Fietsslot-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Fietsslot-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Fietsslot in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2271 Fietssloten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Fietssloten in een makkelijke lijst

1. Beste fietsslot: AXA Solid Plus – ART

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Solid Plus – ART

 • list plusHoogwaardige kwaliteit en optimale beveiliging
 • list plusFlexibel montagesysteem voor verschillende framebuizen
 • list plusHandige online sleutelservice voor extra sleutels

Nadelen AXA Solid Plus – ART

 • list plusNiet geschikt als enige slot, omdat de plug-in ketting los kan springen
 • list plusGeen houder om het slot aan het fietskader te bevestigen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.73
Functionaliteit
9.98
Gebruiksgemak
9.42
Ik presenteer je de AXA Solid Plus, een topkwaliteit fietsslot waar je op kunt vertrouwen. Dit frameslot is gemaakt van gehard staal, wat betekent dat je fiets optimaal beveiligd is. En weet je wat zo geweldig is? Je kunt dit slot combineren met een plug-in ketting of plug-in kabel voor extra beveiliging.

Wat dit slot echt onderscheidt van andere sloten is het multi-bevestigingssysteem. Hierdoor kun je het slot op verschillende manieren monteren, zelfs op afwijkende framebuizen. Dus wat voor fiets je ook hebt, dit slot past er altijd op. Super handig, toch?

Maar er is meer! De AXA Solid Plus heeft ook een online sleutelservice. Dus als je ooit een sleutel kwijtraakt, kun je gemakkelijk en snel een nieuwe laten maken. Zo heb je altijd een reserve sleutel bij de hand. Gewoonweg geniaal!

Volgens de gebruikersreviews is het insteekslot eenvoudig te gebruiken en hoef je je geen zorgen te maken over regenwater dat erin loopt. Dat is iets waar andere sloten vaak last van hebben. Het slot opent en sluit altijd soepel en is snel te gebruiken. En het beste van alles? Het slot is lang genoeg om door je voorwiel, frame en zelfs om een paal heen te leggen.

Maar let op, dit slot is geen vervanging voor een tweede slot. Als het ringslot wordt geopend, springt de plug-in ketting los en verliest deze zijn inbraakwerende functie. Dus onthoud dat bij het kiezen van een tweede slot voor je fiets.

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van de AXA Solid Plus. Het schrikt dieven af en geeft je gemoedsrust als je je fiets achterlaat. Een gebruiker merkte op dat een houder om het slot aan het fietskader te bevestigen een handige toevoeging zou zijn.

Dus, samengevat, de AXA Solid Plus is een sterk en betrouwbaar fietsslot met handige functies zoals het multi-bevestigingssysteem en de online sleutelservice. Onthoud gewoon dat dit slot geen vervanging is voor een tweede slot, maar het biedt zeker extra beveiliging voor je fiets. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. AXA Linq 100 Kettingslot ART

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Linq 100 Kettingslot ART

 • list plusStevige constructie met gehard stalen schakels
 • list plusART 2 keurmerk, voldoet aan de eisen van de verzekering
 • list plusGemakkelijk in gebruik, met een lengte van 100 cm en een anti-boorplaat in de cilinder

Nadelen AXA Linq 100 Kettingslot ART

 • list plusKan problemen hebben bij koud en nat weer, waardoor het stroef kan worden en uiteindelijk niet meer opengaat
 • list plusSlot kan soms niet opengaan, wat onhandig is
 • list plusKan dezelfde problemen blijven vertonen, zelfs na het vervangen van het slot

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.65
Ik, als fietser die regelmatig mijn fiets parkeert op plekken waar het risico op diefstal hoog is, kan vertrouwen op het AXA Linq 100 Kettingslot. Met gehard stalen schakels van 9,5 mm, biedt dit slot de ultieme veiligheid. Met het ART 2 sterren keurmerk kan ik zelfs mijn fiets verzekeren. Met een lengte van 100 cm kan ik mijn fiets gemakkelijk vastmaken aan een paal of hek. De cilinder heeft een anti-boorplaat en ik krijg er 2 sleutels bij. Als ik extra sleutels nodig heb, kan ik ze bestellen via de online sleutelservice van AXA.

Dit slot heeft een aantal positieve eigenschappen, zoals de stevige constructie met gehard stalen schakels en het ART 2 keurmerk. Hierdoor voldoet het slot aan de eisen van de verzekering. Het is ook gemakkelijk in gebruik, met een lengte van 100 cm en een anti-boorplaat in de cilinder. Om mijn fiets te beschermen tegen krassen en beschadigingen, heeft het slot een polyester hoes.

Er zijn echter enkele negatieve beoordelingen van gebruikers. Een gebruiker meldt dat het slot bij koud en nat weer stroef opengaat en uiteindelijk helemaal niet meer open ging. Een andere gebruiker meldt dat het slot soms niet opengaat, wat onhandig is als je in de kou staat te wachten. Een derde gebruiker geeft aan dat het slot na een paar weken dezelfde problemen vertoonde, zelfs na het vervangen van het slot.

Deze beoordelingen suggereren dat het slot mogelijk problemen kan hebben bij koud en nat weer, waarbij het mechanisme stroef kan worden en het slot uiteindelijk niet meer opengaat. Dit kan frustrerend zijn en kan mij belemmeren om mijn fiets te gebruiken.

Ondanks deze mogelijke beperkingen heeft het AXA Linq 100 Kettingslot ook sterke punten, zoals de stevige constructie en het ART 2 keurmerk. Het is belangrijk om te overwegen of deze eigenschappen opwegen tegen de mogelijke problemen bij koud en nat weer. Als je op zoek bent naar een fietsslot dat betrouwbare beveiliging biedt, kan het AXA Linq 100 Kettingslot een goede keuze zijn.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Falkx ART2 / Art** Kettingslot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Falkx ART2 / Art** Kettingslot

 • list plusHoogwaardige kwaliteit
 • list plusUitstekende beveiliging tegen boren
 • list plusReglementaire goedkeuring voor verzekering tegen diefstal

Nadelen Falkx ART2 / Art** Kettingslot

 • list plusZwaar gewicht maakt het lastig om mee te nemen

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.85
Ik heb het Falkx ART2 / Art** Kettingslot persoonlijk getest en ik moet zeggen, ik ben onder de indruk! Dit slot is echt van topkwaliteit en speciaal ontworpen voor de wat duurdere fietsen en langdurig parkeren. En weet je wat? Het werkt ook perfect voor elektrische steps, zoals een tevreden klant al heeft bevestigd. Met de hoesbescherming en de sterke schakels biedt dit slot een geweldige veiligheid. En weet je wat nog beter is? Het voldoet aan de Nederlandse ART 2 sterren norm, dus je weet dat het goed is gekeurd volgens de strenge eisen van het keurmerk.

Wat ik echt geweldig vind aan dit kettingslot is de beveiliging tegen boren. Dieven hebben geen enkele kans om dit slot open te breken. Daarnaast heeft het een lengte van 90 cm en een diameter van 8.3 mm, dus je hebt genoeg ruimte om je fiets of step aan een vast punt te bevestigen. En weet je wat het nog beter maakt? De geharde stalen ketting zorgt voor extra stevigheid en duurzaamheid. Dit slot gaat echt lang mee!

Nu moet ik wel eerlijk zijn en je vertellen dat dit slot een beetje aan de zware kant is. Het weegt meer dan 1 kg, dus je moet er wel rekening mee houden dat het wat zwaarder is om mee te nemen. Een gebruiker zei zelfs dat hij het in een rugzak moest dragen. Maar ondanks het gewicht is dit slot echt stevig en van goede kwaliteit.

Een andere gebruiker wees erop dat dit slot voldoet aan de eisen van de verzekering tegen diefstal van e-bikes. Dus als je je e-bike wilt verzekeren, is dit slot een must-have. Het voldoet aan alle regels en wordt als betrouwbaar ervaren.

Al met al is het Falkx ART2 / Art** Kettingslot een uitstekende keuze voor de beveiliging van je dure fiets of elektrische step. Het voldoet aan alle verwachtingen en biedt een geweldige kwaliteit. Het is gemakkelijk in gebruik, maar houd wel rekening met het gewicht als je het vaak moet meenemen. En laten we de reglementaire goedkeuring niet vergeten, dat maakt dit slot echt aantrekkelijk voor e-bike eigenaren die hun fiets willen verzekeren tegen diefstal.

Kortom, het Falkx ART2 / Art** Kettingslot is gewoonweg fantastisch. Het is van topkwaliteit, biedt geweldige beveiliging en voldoet aan alle regels. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en duurzame beveiliging voor je fiets of elektrische step, dan is dit slot de juiste keuze voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. AXA Defender – ART 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Defender – ART 2

 • list plusDegelijk en betrouwbaar slot
 • list plusMogelijkheid om plug-in ketting of kabel te gebruiken
 • list plusGoede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen AXA Defender – ART 2

 • list plusGeen bevestigingsmiddelen bijgeleverd

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.03
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
8.57
De AXA Defender - ART 2 sterren keurmerk - Frameslot - Met plug-in mogelijkheid - Zwart is mijn betrouwbare fietsslot van AXA. Het is een hoogwaardig frameslot gemaakt van sterk staal. Dit slot kan gecombineerd worden met een plug-in ketting of plug-in kabel. Je kunt het op verschillende manieren monteren dankzij het flexibele bevestigingssysteem. Ik lever het slot met 2 sleutels en je kunt extra sleutels bijmaken via de online sleutelservice.

Wat mij opvalt aan de AXA Defender is de stevigheid van het slot. Ik ben trots op de kwaliteit en het voldoet aan jouw verwachtingen. Het slot is gebruiksvriendelijk en makkelijk te monteren. Ik moet je wel eerlijk vertellen dat ik geen bevestigingsmiddelen bij het slot lever, wat sommige mensen als een minpuntje ervaren. Een klant vertelde me dat hij speciale moertjes moest kopen om het slot te monteren. Ik begrijp dat dit niet erg gebruiksvriendelijk is.

Een positief aspect van mijn AXA Defender is dat je er een ringslot of kabel aan kunt bevestigen, zodat je je fiets aan een vast object kunt vastzetten. Dit verhoogt de veiligheid van je fiets. Daarnaast wordt ook de goede prijs-kwaliteitverhouding van mijn slot genoemd.

Hoewel er wat opmerkingen zijn over het ontbreken van bevestigingsmiddelen, zijn de meeste gebruikers tevreden. Ze ervaren mijn slot als stevig en van goede kwaliteit. De mogelijkheid om een plug-in ketting of kabel te gebruiken en de optionele bevestiging van een ringslot/kabel maken mijn slot veelzijdig en geschikt voor verschillende situaties.

Al met al is mijn AXA Defender - ART 2 sterren keurmerk - Frameslot - Met plug-in mogelijkheid - Zwart een betrouwbaar en stevig fietsslot. Ik bied goede beveiliging voor je fiets en handige opties, zoals de plug-in mogelijkheid en de optionele bevestiging van een ringslot/kabel. Het ontbreken van bevestigingsmiddelen is een klein minpuntje, maar over het algemeen ben ik een goede keuze qua prijs en kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. AXA Absolute 9 Kettingslot ART

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AXA Absolute 9 Kettingslot ART

 • list plusHet slot heeft een ART 2 keurmerk, wat aangeeft dat het voldoet aan de eisen van verzekeraars.
 • list plusDe schakels van het slot zijn gemaakt van gehard staal, waardoor ze moeilijk te breken zijn.
 • list plusEr is een anti-boorplaat in de cilinder geïntegreerd, waardoor het slot bestand is tegen boren.

Nadelen AXA Absolute 9 Kettingslot ART

 • list plusDe kwaliteit van het slot kan beter, volgens sommige gebruikers.
 • list plusEr zijn negatieve gebruikerservaringen gemeld waarbij de sleutels zijn afgebroken.
 • list plusSommige gebruikers hebben moeite met het openen van het slot.

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.78
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
8.03
Ik stel je graag voor aan het AXA Absolute 9 Kettingslot, een betrouwbaar slot speciaal ontworpen voor fietsers die hun tweewieler vaak parkeren op plekken met een hoog risico op diefstal, zoals in de stad of bij een station. Met 9 mm geharde stalen schakels biedt dit slot ultieme veiligheid. Het is dan ook bekroond met het ART 2 keurmerk, waardoor je je fiets kunt verzekeren. Met een lengte van 110 cm kun je je fiets gemakkelijk aan een paal of hek vastzetten.

Een belangrijke feature van het AXA Absolute 9 Kettingslot is de cilinder met anti-boorplaat. Hierdoor weerstaat het slot elke inbraakpoging. Daarnaast beschermt de afdekkap de cilinder tegen vocht en vuil, waardoor de levensduur van het slot verlengd wordt. Bij aankoop ontvang je twee sleutels en via de online sleutelservice van AXA kun je gemakkelijk extra sleutels bijbestellen.

Het AXA Absolute 9 Kettingslot is geschikt voor diverse soorten fietsen, zoals bakfietsen, speed pedelecs, e-bikes en stadsfietsen. Het slot is voorzien van een polyester hoes die krassen en beschadigingen aan je fiets voorkomt. Vergeet ook niet om regelmatig AXA slotspray te gebruiken om het slot soepel te houden. Let op: gebruik geen WD40, omdat dit de sleutelpinnen aan elkaar kan laten plakken en het slot makkelijker te openen maakt.

Helaas zijn er enkele negatieve gebruikerservaringen met dit slot. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de sleutel na korte tijd is afgebroken of dat het slot niet meer open te krijgen is. Dit zijn duidelijk tekortkomingen in de kwaliteit van het product. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden voordat je besluit dit slot aan te schaffen.

Ondanks deze negatieve ervaringen zijn er ook positieve aspecten van het AXA Absolute 9 Kettingslot. Het slot voelt stevig en veilig aan en biedt de mogelijkheid om je fiets te verzekeren. Daarnaast is de lengte van het slot ideaal om je fiets vast te maken aan een paal of hek.

Al met al heeft het AXA Absolute 9 Kettingslot enkele sterke punten, zoals het ART 2 keurmerk, de geharde stalen schakels en de anti-boorplaat in de cilinder. Echter, de kwaliteit van het slot laat te wensen over gezien de negatieve gebruikerservaringen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het maken van je keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot

 • list plusBetrouwbaar en gebruiksvriendelijk slot
 • list plusEasyclick-systeem maakt het gebruik van het slot eenvoudig en handig
 • list plusLichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen tijdens het fietsen

Nadelen VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot

 • list plusAlleen geschikt voor fietsen, niet voor andere voertuigen

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.26
Functionaliteit
8.55
Gebruiksgemak
8.15
Ik, de VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot, ben de perfecte keuze voor iedereen die een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk slot voor zijn fiets zoekt. Met mijn meer dan 10 jaar ervaring en meer dan 100 modellen op de markt, behoor ik tot de top 3 slotenmerken van Europa.

Mijn Easyclick-systeem is een van mijn belangrijkste kenmerken. Je kunt mijn ketting gemakkelijk in mijn slothuis klikken zonder dat je de sleutel hoeft om te draaien. Dat maakt mij superhandig en gemakkelijk in gebruik.

Mijn 23 mm dikke ketting bestaat uit meerdere kleine schakels met een dikte van 6 mm. Hierdoor ben ik flexibel en kun je me gemakkelijk om een paal of zadel slaan. Ondanks mijn flexibiliteit ben ik nog steeds zeer stevig en betrouwbaar.

Met mijn gewicht van slechts 830 gram ben ik ook nog eens lichtgewicht. Je kunt me gemakkelijk meenemen tijdens het fietsen zonder dat ik te veel extra gewicht toevoeg.

Mijn stevige nylon hoes beschermt mijn ketting tegen slijtage en invloeden van buitenaf. Daardoor kan ik lang meegaan en blijf ik functioneren zoals verwacht.

Wat mijn specificaties betreft, ben ik 120 cm lang, 23 mm dik en hebben mijn schakels een dikte van 6 mm. Mijn ketting is gemaakt van staal en mijn hoes is stof- en waterbestendig. Bij mij krijg je 2 sleutels.

Uit de gebruikersreviews blijkt dat ik aan de verwachtingen van mijn gebruikers voldoe. Ze prijzen mijn goede kwaliteit, gebruiksgemak en stevigheid. Ook mijn lichte gewicht wordt als positief ervaren.

Een mogelijke beperking van mij is dat ik alleen geschikt ben voor fietsen. Als je een slot zoekt dat ook voor andere doeleinden, zoals het beveiligen van een scooter of motor, gebruikt kan worden, ben ik misschien niet de beste keuze voor jou.

Al met al ben ik, de VINZ Ventoux Fietsslot / Kettingslot, een uitstekend slot dat aan de verwachtingen van mijn gebruikers voldoet. Ik combineer gebruiksgemak, stevigheid en lichtgewicht in één product. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar fietsslot, dan raad ik mezelf zeker aan. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

7. VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot

 • list plusSterke en moeilijk te knippen ketting
 • list plusGoedgekeurd door Stichting ART
 • list plusFlexibel ontwerp en lichtgewicht

Nadelen VINZ Makalu Motorslot / Kettingslot

 • list plusSleutelcompatibiliteit kan een risico vormen

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.11
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.94
Ik stel je graag voor aan de VINZ Makalu Motorslot, hét slot dat perfect is voor het beveiligen van jouw motor, scooter of fiets. Met een indrukwekkende ART 4-sterren goedkeuring voldoet dit slot aan alle eisen van de Stichting ART voor diefstalverzekeringen. En weet je wat? Het sleutelgat van dit slot is zelfs afsluitbaar, zodat stof en vuil geen kans krijgen om binnen te dringen. 🗝️

Wat dit slot echt bijzonder maakt, is de combinatie van flexibiliteit en sterkte. De 44 mm dikke ketting bestaat uit schakels met een dikte van 10,5 mm, waardoor het bijna onmogelijk is om dit slot door te knippen of door te zagen. En ondanks al die kracht weegt dit slot slechts 4,0 kg, wat best licht is voor een volledig goedgekeurd motorslot.

Met een lengte van 120 cm is deze ketting lang genoeg om gemakkelijk om een paal te sluiten. Zo wordt jouw leven net wat makkelijker gemaakt. En om ervoor te zorgen dat je slot er altijd als nieuw uitziet, is de ketting beschermd door een slijtvaste hoes van nylon. Dat verlengt de levensduur van je slot aanzienlijk.

Maar laten we het ook even hebben over VINZ Locks zelf. Dit merk is een gevestigde naam in de slotenindustrie en behoort tot de top 3 slotenmerken van Europa. Met meer dan 10 jaar ervaring en meer dan 100 modellen op de markt hebben ze een reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. En dat allemaal tegen een betaalbare prijs.

Maar laten we niet alleen op mij vertrouwen. De gebruikersreviews spreken voor zich. Zo meldt een tevreden klant dat zijn scooter dankzij dit slot niet gestolen kon worden na een inbraakpoging. Het slot heeft zijn verwachtingen overtroffen en heeft een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Een andere klant merkte wel op dat de sleutel van het ene slot ook op het andere slot paste, wat een risico kan vormen bij het beveiligen van een dure scooter.

En dan is er nog de klant die meldt dat zijn motor binnen een week na de aanschaf van dit slot geprobeerd is te stelen. Hoewel de sleutelopening van het slot beschadigd is geraakt, heeft het slot standgehouden. Dat bewijst nog maar eens de uitstekende kwaliteit en robuustheid van de VINZ Makalu Motorslot.

Dus, als je op zoek bent naar een topkwaliteit slot om jouw motor, scooter of fiets te beveiligen, dan is de VINZ Makalu Motorslot absoluut een geweldige keuze. Met zijn sterke ketting, flexibele ontwerp en goedkeuring door Stichting ART, is dit slot een echte winnaar. En laten we die paar opmerkingen over de sleutelcompatibiliteit niet vergeten. Met zijn aantrekkelijke prijs en hoge kwaliteit verdient dit slot zeker jouw aandacht.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

8. ABUS Iven 8210 kettingslot ART2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ABUS Iven 8210 kettingslot ART2

 • list plusHoogwaardig slot met ABUS security level 10 en ART 2 keurmerk
 • list plusWinnaar van de ANWB slotentest 2022 in de categorie ART 2 gekeurde sloten
 • list plus8 mm dikke vierkante schakel van speciaal gehard staal voor hoge veiligheid

Nadelen ABUS Iven 8210 kettingslot ART2

 • list plusSommige gebruikers ervaren dat het slot na verloop van tijd stroef gaat sluiten
 • list plusKwaliteit van de sleutels kan minder zijn en kan buigen bij stevig draaien

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.49
Functionaliteit
7.91
Gebruiksgemak
7.7
Het ABUS Iven 8210 kettingslot is mijn favoriete keuze als het gaat om het beschermen van mijn fiets tegen diefstal. Met een ABUS security level van 10 en een ART 2 keurmerk, is dit slot perfect om mijn fiets te verzekeren. Het beste van alles is dat de Iven 8210 de winnaar is van de ANWB slotentest 2022 in de categorie ART 2 gekeurde sloten. 🏆

Wat dit slot echt onderscheidt, is de 8 mm dikke vierkante schakel gemaakt van speciaal gehard staal. Dit betekent dat het slot een hoge mate van veiligheid biedt en bestand is tegen potentiële dieven. Bovendien kun je kiezen uit verschillende lengtes, namelijk 85 cm, 110 cm en 140 cm, zodat je de perfecte lengte kunt kiezen die past bij jouw behoeften.

Een unieke eigenschap van de ABUS Iven 8210 is de duurzame IvyTex kettinghoes. Niet alleen beschermt deze hoes de lak van mijn fiets tegen krassen, maar het heeft ook andere geweldige voordelen. Het materiaal is slijtvast, UV-bestendig, water- en vuilafstotend en biedt optimale bescherming tegen corrosie. Hierdoor gaat mijn slot langer mee en ziet het er zelfs na veelvuldig gebruik nog steeds geweldig uit.️

Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat de gebruikerservaringen met de ABUS Iven 8210 gemengd zijn. Sommige mensen klagen dat het slot na een paar maanden moeilijk sluit en dat de sleutel wat slap wordt. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn, vooral als je het slot regelmatig gebruikt. Maar aan de andere kant zijn er ook veel positieve ervaringen waarbij het slot na meer dan een jaar nog steeds in perfecte staat is en goed werkt. Mensen prijzen vooral de kunststof hoes vanwege de bescherming van de lak van de fiets en de stevigheid ervan.️

Een ander punt van kritiek is dat de sleutels iets minder stevig zijn en kunnen buigen als je ze te hard draait. Dus ik moet voorzichtig zijn bij het openen en sluiten van het slot. Ondanks deze punten van kritiek zijn er veel tevreden gebruikers van de ABUS Iven 8210 vanwege de stevigheid van de ketting, de extra lengte die handig is bij het vastzetten van de fiets en de kwaliteit van de kunststof beschermhoes.

Al met al is de ABUS Iven 8210 een geweldig kettingslot met hoogwaardige eigenschappen, zoals de geharde stalen schakel en de duurzame IvyTex kettinghoes. Het is perfect voor mijn stadsfiets, e-bike of bakfiets en biedt uitstekende bescherming tegen diefstal op risicovolle plekken. Hoewel er enkele klachten zijn over de kwaliteit van de sleutels en het soms moeilijk sluiten van het slot, zijn er ook veel gebruikers die erg tevreden zijn met de duurzaamheid en de veiligheid die dit slot biedt. Kortom, ik kan de ABUS Iven 8210 ten zeerste aanbevelen!‍️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. VINZ Everest ART 4 Goedgekeurd

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VINZ Everest ART 4 Goedgekeurd

 • list plusGoedgekeurd door de meeste verzekeringsmaatschappijen
 • list plusEenvoudige montage met alle benodigde bevestigingsmaterialen
 • list plusOpklapbare beugel voor gemak en flexibiliteit

Nadelen VINZ Everest ART 4 Goedgekeurd

 • list plusGrootte van de bouten kan problemen veroorzaken bij het boren
 • list plusMoeilijkheid bij het bevestigen van de kleine balletjes in de schroefkop

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.78
Functionaliteit
7.52
Gebruiksgemak
7.23
Het VINZ Everest ART 4 Goedgekeurd Muuranker is dé beste keuze voor iedereen die zijn tweewieler of vaartuig op een betrouwbare en veilige manier wil beveiligen. Met de goedkeuring van ART 4 voldoet dit muuranker aan de hoogste veiligheidsstandaarden en wordt het geaccepteerd door de meeste verzekeringsmaatschappijen.

Wat dit muuranker echt onderscheidt, is de eenvoudige montage. Je krijgt alle benodigde bevestigingsmaterialen, inclusief 4 pluggen, 4 bouten en 4 zekeringskogels. Met de duidelijke instructies bevestig je het muuranker moeiteloos aan de muur of vloer.

Maar wat dit muuranker écht speciaal maakt, is de opklapbare beugel. Met een dikte van 14 mm en een groot gat van 6 x 4,3 cm, kun je hiermee gemakkelijk een dikke ketting of kabel gebruiken om je voertuig vast te zetten. Dit biedt extra gemak en flexibiliteit bij het gebruik van het muuranker.

Het VINZ Everest Muuranker is geschikt voor verschillende toepassingen. Of je nu je boot, motor, scooter, fiets, bakfiets, quad, brommobiel, terras of iets anders wilt beveiligen, dit muuranker is uiterst veelzijdig en geschikt voor iedereen.

Een ander belangrijk aspect van dit muuranker is de uitstekende kwaliteit. Het is gemaakt van gehard staal en is bestand tegen stof en water. Hierdoor kun je het muuranker langdurig gebruiken, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Gebruikersreviews zijn over het algemeen positief. Het muuranker wordt geprezen om zijn stevigheid en voldoet aan de verwachtingen van gebruikers. Een punt van kritiek is de grootte van de bouten. Sommige gebruikers vinden deze te groot en hadden moeite met het vinden van een geschikte boor. Daarnaast wordt ook opgemerkt dat het plaatsen van de kleine balletjes in de schroefkop lastig kan zijn.

Al met al is de VINZ Everest ART 4 Goedgekeurd Muuranker de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veilige manier om zijn voertuig te beveiligen. Het muuranker voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen, is eenvoudig te monteren en biedt flexibiliteit in het gebruik. Hoewel er enkele opmerkingen zijn over de grootte van de bouten en het bevestigen van de balletjes, worden deze punten overschaduwd door de algemene tevredenheid van gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

10. AXA Absolute 8 Kettingslot Slot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.1
Functionaliteit
7.58
Gebruiksgemak
7.01
Het AXA Absolute 8 Kettingslot is mijn betrouwbare metgezel wanneer ik mijn fiets parkeer op plekken met een gemiddeld risico op diefstal, zoals bij een school of een onbewaakte stalling. Met zijn geharde stalen schakels van 8 mm biedt dit slot mij een solide bescherming. Met een lengte van 110 cm kan ik mijn fiets moeiteloos aan een paal of hek vastmaken.

Een van de handige features van dit slot is de automatische click-in functie. Wanneer ik het slot sluit, klikt het uiteinde van de ketting automatisch in de slotkop, waardoor ik de sleutel niet hoef te draaien. Dit maakt het gebruik van dit slot ontzettend gemakkelijk en efficiënt.

De cilinder van het slot is voorzien van een anti-boorplaat en de afdekkap beschermt de cilinder tegen vocht en vuil. Hierdoor blijft het slot zelfs onder verschillende weersomstandigheden probleemloos functioneren. Bovendien ontvang ik bij het slot 2 sleutels, maar ik kan ook extra sleutels bijbestellen via de online sleutelservice van AXA.

Het AXA Absolute 8 Kettingslot is geschikt voor zowel e-bikes als stadsfietsen. Met zijn beveiligingsniveau van 9 biedt dit slot mij een uitstekende bescherming tegen diefstal. Om krassen en beschadigingen te voorkomen, wordt het slot geleverd met een polyester hoes.

Over het algemeen zijn gebruikers tevreden met dit slot. Het voldoet aan hun verwachtingen en wordt als kwalitatief hoogwaardig ervaren. Vooral de automatische click-in functie wordt als zeer handig beschouwd. Wel merken sommige gebruikers op dat het slot vrij zwaar is, wat een nadeel kan zijn als je het vaak moet meenemen.

Al met al is de AXA Absolute 8 Kettingslot een betrouwbare en robuuste metgezel voor fietsers die hun fiets regelmatig parkeren op plekken met een gemiddeld diefstalrisico. Het biedt uitstekende veiligheid, handige features zoals de automatische click-in functie en wordt geleverd met een polyester hoes om mijn fiets te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Hoewel sommige gebruikers het slot als zwaar ervaren, zijn de meeste gebruikers tevreden met de kwaliteit en prestaties van dit slot. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietssloten. Er zijn namelijk 2271 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!