Wat is de beste Draadloze oordopjes van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Draadloze oordopjes is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Draadloze oordopjes van 2023? Na het analyseren van 244 Draadloze Oordopjes kwam de Jabra Elite 3 als beste uit onze Draadloze oordopjes-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Draadloze Oordopjes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Draadloze Oordopjes-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Draadloze oordopjes-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze Draadloze oordopjes selectie

De top 10 beste Draadloze Oordopjes

1Score: 9.7
Jabra Elite 3
Jabra Elite 3
Jabra
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Bose QuietComfort Ultra Earbuds
Bose QuietComfort Ultra Earbuds
Bose
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Beats Fit Pro
Beats Fit Pro
Beats
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Beats Studio Buds
Beats Studio Buds
Beats
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Sennheiser Momentum True Wireless 3
Sennheiser Momentum True Wireless 3
Sennheiser
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Sony LinkBuds
Sony LinkBuds
Sony
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Nothing Tech Nothing Ear (1)
Nothing Tech Nothing Ear (1)
Nothing Tech
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Google Pixel Buds A-Series
Google Pixel Buds A-Series
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
AirPods (third-gen)
AirPods (third-gen)
AirPods
10Score: 7.2
Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4
Sony
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Draadloze Oordopjes Koopgids

Zijn je oude draadloze oordopjes aan vervanging toe, of maak je nu de overstap van een bekabeld setje? Hoe dan ook: je wilt het beste voor je geld vinden, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Kom er in deze koopgids achter!

Waar moet je op letten bij het kopen van oordopjes?

Type oordopjes

Er zijn verschillende soorten oordopjes beschikbaar: in-ear en half-in-ear. In-ear oordopjes zijn oordopjes die direct in de gehoorgang passen. Ze zijn ontworpen om zo diep mogelijk in de gehoorgang te komen middels siliconen of rubberen ear tips, zodat ze goed aansluiten en een goede geluidsisolatie bieden. In-ear oordopjes zijn vaak de comfortabelste optie precies om die reden.

Half-in-ear oordopjes plaats je ook in de gehoorgang, maar niet zo diep als in-ear oordopjes. Ze hebben dan ook geen ear tips. Ze worden vaak gezien als een compromis tussen in-ear en over-ear oordopjes, omdat ze een goede pasvorm bieden en toch nog een goede geluidsisolatie.

Echter, het nadeel van half-in-ear oordopjes is dat ze niet dezelfde geluidsisolatie bieden als in-ear oordopjes. Toch kan dit ook als voordeel dienen: als je deelneemt aan het verkeer, is dit een veel veiligere optie dan de in-ear variant, omdat je het verkeer om je heen ook nog kunt horen.

Geluidskwaliteit

Geluidskwaliteit is een belangrijke factor om op te letten bij het kopen van oordopjes. Kijk naar de specificaties zoals frequentierespons, geluidsdrukniveau en gevoeligheid. Frequentierespons geeft aan welke frequenties de oordopjes weergeven, terwijl geluidsdrukniveau en gevoeligheid aangeven hoe hard de oordopjes geluid afspelen.

Draagcomfort

Het is belangrijk dat de oordopjes comfortabel zijn om te dragen, vooral als je van plan bent om ze gedurende langere tijd te dragen. Kijk naar de pasvorm van de oordopjes, of ze bijvoorbeeld in de oorschelp passen of rond de oorschelp liggen middels een paar oorhaken. Ook de grootte van de oordopjes speelt een rol.

Bluetooth-versie

Bluetooth kent verschillende versies, waarvan 4 en 5 de twee recentste zijn. Daaronder vallen nog updates van deze versies, zoals Bluetooth 4.1 en 5.3. In het kortst gezegd: hoe recenter de versie, hoe efficiënter de Bluetooth-verbinding omgaat met obstakels, energieverbruik en data-uitwisseling.

FeatureBluetooth 4Bluetooth 5
BereikOngeveer 10 meterOngeveer 40 meter
Bandbreedte1 Mbps2 Mbps
EnergieverbruikHoogLaag
Aantal verbonden apparaten78 of meer
BeveiligingEDR (Enhanced Data Rate)BLE (Bluetooth Low Energy)

Houd er rekening mee dat Bluetooth 5 niet noodzakelijkerwijs betekent dat het Bluetooth 4 vervangt. Beide technologieën kunnen tegelijkertijd gebruikt worden en sommige – vooral wat oudere apparaten – apparaten ondersteunen enkel Bluetooth 4.

Prijs

Tot slot is de prijs een belangrijke factor om op te letten bij het kopen van oordopjes. Bedenk welk budget je hebt en welke features je het meest belangrijk vindt. Zoek vervolgens naar oordopjes die binnen jouw budget vallen en die aan jouw eisen voldoen.

Frequentierespons, geluidsdrukniveau en gevoeligheid

Frequentierespons

Frequentierespons is een maatstaf voor hoe goed een audio-apparaat verschillende frequenties weergeeft. Een brede frequentierespons betekent dat de oordopjes in staat zijn om een groot scala aan frequenties weer te geven, terwijl een smalle frequentierespons wilt zeggen dat de oordopjes slechts een beperkt scala aan frequenties kunnen weergeven.

Het menselijk oor is in staat om geluid te horen in een breed scala van frequenties, variërend van ongeveer 20 Hz tot ongeveer 20 kHz, dus ga voor oordopjes die hierbij in de buurt komen.

Geluidsdrukniveau (SPL)

Geluidsdrukniveau, ook wel SPL (sound pressure level) genoemd, geeft aan hoe hard een audio-apparaat geluid kan afspelen. Men drukt het uit in decibel (dB), waarmee je aangeeft hoeveel geluidsdruk de oordopjes op de oren uitoefenen. Hoe hoger het SPL-niveau, hoe harder de oordopjes kunnen spelen.

Gevoeligheid

Gevoeligheid geeft aan hoeveel geluid een audio-apparaat produceert voor een bepaald niveau van ingangssignaal. Het wordt vaak uitgedrukt in dB SPL/mW. Hoe hoger de gevoeligheid, hoe meer geluid de oordopjes produceren voor een bepaald niveau van ingangssignaal.

Wat is het verschil tussen AirPods en earbuds?

AirPods zijn in principe earbuds, wat de Engelse naam is voor oordopjes, AirPods onderscheiden zich echter van het gros van de beschikbare oordopjes op verschillende wijzen …

Design

AirPods zijn ontworpen met een uniek ovaalvormig ontwerp met een steeltje, wat ze direct zeer herkenbaar maakt. Andere earbuds zijn vaak rond of ovaalvorming en zijn vaak minder opvallend.

Connectiviteit

AirPods zijn specifiek ontworpen om te werken met Apple-apparaten, zoals iPhones, iPads en Macs. Deze oordopjes gebruiken de Apple W1-chip voor een snellere en stabielere verbinding. Overige earbuds zijn vaak universeel, dus ze werken met veel verschillende soorten apparaten, zoals smartphones, tablets en computers.

Bediening

AirPods hebben een touch-bediening, waarmee je muziek kunt bedienen, oproepen kunt beantwoorden en de volume kunt aanpassen door de oordopjes aan te raken. 

Earbuds van andere merken hebben in sommige gevallen een knopbediening waarmee je muziek kunt bedienen, oproepen kunt beantwoorden en de volume kunt aanpassen door op knoppen op de oordopjes te drukken.

Batterijduur

AirPods hebben een langere batterijduur dan de meeste earbuds, met een gebruiksduur van ongeveer 5 uur met een volle batterij. Earbuds hebben vaak een gebruiksduur van ongeveer 3 uur met een volle batterij.

Prijs

AirPods zijn vaak duurder dan earbuds. De prijs van AirPods varieert afhankelijk van het model, maar ligt vaak rond de $ 150 tot $ 250, terwijl de prijs van earbuds vaak tussen de $ 20 tot $ 100 ligt.

In het algemeen zijn AirPods specifiek ontworpen voor gebruik met Apple-apparaten en bieden ze een uniek ontwerp, een touch-bediening en een langere batterijduur. Earbuds zijn universeel en bieden vaak een knopbediening en een lagere prijs. Beide AirPods en earbuds bieden draadloze connectiviteit en een goede geluidskwaliteit, maar er zijn belangrijke verschillen tussen deze twee soorten oordopjes. Je moet je eigen voorkeuren en vereisten overwegen voordat je een beslissing neemt welke oordopjes het beste bij je passen.

Wat is beter voor je oren: oordopjes of koptelefoon?

Het hangt af van de situatie en hoe je de oordopjes of koptelefoon gebruikt. In-ear oordopjes zijn vaak een betere keuze als je op zoek bent naar een goede geluidsisolatie, omdat ze direct in de oren passen, wat kan helpen om omgevingsgeluiden te weren. Dit maakt oordopjes geschikt voor gebruik in lawaaierige omgevingen of wanneer je geen storend geluid wilt veroorzaken voor anderen.

Echter, als je de oordopjes te hard zet of te vaak gebruikt, kan dit leiden tot gehoorverlies of tinnitus (oorsuizen). Koptelefoons, daarentegen, zitten op de oorschelpen en niet in de oorschelp zelf, waardoor ze minder geluidsisolatie bieden.

Het belangrijkste is bij beide varianten om het volumeniveau te beperken en af en toe een pauze te nemen tijdens het luisteren naar muziek, ongeacht of je oordopjes of een koptelefoon gebruikt. Het is niet het pasmodel dat het verschil maakt, maar de manier waarop je ermee omgaat.

Kun je doof worden van oortjes?

Het is mogelijk om doof te worden van het gebruik van oordopjes als het volume te hoog is ingesteld en/of als je ze te vaak gebruikt. Langdurige blootstelling aan hoge geluidsniveaus kan leiden tot gehoorverlies, waaronder permanent gehoorverlies. Dit wordt vaak aangeduid als "muziekgerelateerd gehoorverlies". Dit type gehoorverlies ontstaat door blootstelling aan hoge geluidsniveaus, acuut of chronisch.

Hoe sluit je draadloze oordopjes aan op je smartphone?

Het aansluiten van draadloze oortjes op een smartphone is afhankelijk zijn van het merk en model van de oortjes en de smartphone. In het algemeen volg je onderstaande stappen om draadloze oortjes aan te sluiten op een smartphone. ⬇️

 1. Zorg ervoor dat de oortjes zijn opgeladen en in de paring mode staan voor verbinding. Dit kan variëren afhankelijk van het merk en model van de oortjes, dus raadpleeg vooral je handleiding.
 2. Activeer de Bluetooth-functie op je smartphone. Ga hiervoor naar de instellingen van je smartphone en zoek naar de optie 'Bluetooth'.
 3. Zoek naar beschikbare Bluetooth-apparaten op je smartphone. Dit doe je door naar de Bluetooth-instellingen te gaan en de optie 'Zoeken naar apparaten' te selecteren.
 4. Selecteer de oortjes uit de lijst met beschikbare apparaten en volg eventuele verdere instructies die worden weergegeven op je smartphone. Bij sommige oortjes moet je mogelijk eerst een knopje indrukken op de oplaadhoes om in de pairin-modus te komen.
 5. Wanneer de oortjes zijn gekoppeld, wordt dit vaak aangegeven op je smartphone. Vanaf nu verbinden de oortjes automatisch als ze in de buurt van de smartphone zijn en niet in hun oplaadhoes zitten.
hero illustration

Hoe testen we Draadloze Oordopjes?

Om de beste Draadloze oordopjes te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Draadloze oordopjes-test hebben we 244 Draadloze Oordopjes vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Draadloze oordopjes-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Draadloze oordopjes-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Draadloze oordopjes-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Draadloze oordopjes in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 244 Draadloze Oordopjes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Draadloze Oordopjes op een rijtje

1. Jabra Elite 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Jabra Elite 3

 • list plusBetrouwbare en budgetvriendelijke optie
 • list plusComfortabele pasvorm
 • list plusDegelijke geluidskwaliteit

Nadelen Jabra Elite 3

 • list plusOntbreekt opvallende functies
 • list plusGeen ondersteuning voor draadloos opladen
 • list plusPlastic gevoel van de oplaadcase

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.99
Functionaliteit
9.81
Gebruiksgemak
9.39
De Jabra Elite 3 draadloze oordopjes zijn een betrouwbare optie van een bekend merk, ze bieden een comfortabele pasvorm en bevredigende prestaties. Met een prijs van $80/£80 bieden ze een goede audiokwaliteit, een veilige pasvorm en betrouwbare batterijduur. Hoewel ze geen opvallende functies hebben zoals actieve ruisonderdrukking of aanpasbare EQ-instellingen, verminderen de fysieke knopbedieningen het risico op onbedoelde aanrakingen.

Volgens TechRadar voelt de oplaadcase van de Jabra Elite 3 plasticachtig aan en ondersteunt deze geen draadloos opladen. De oordopjes zijn echter uitgerust met Jabra's HearThrough-technologie, waarmee je externe geluiden kunt horen wanneer dat nodig is. De Jabra Sound Plus-app biedt vooraf ingestelde equalizer-instellingen, maar mist nauwkeurige aanpassing. Ondersteuning voor spraakassistenten en Google Fast Pair-service voor Android-gebruikers wordt later toegevoegd.

SoundGuys benadrukt dat de Jabra Elite 3 een betaalbare optie is die nog steeds een goede geluidskwaliteit en gebruiksgemak biedt. De Jabra Sound+ app biedt extra functies en helpt bij het initiële koppelingsproces. De oordopjes ondersteunen verschillende Bluetooth-codecs en hebben een degelijke batterijduur. De geluidskwaliteit is prettig, met heldere en gedetailleerde instrumentweergave. Ook de microfoonprestaties zijn verbeterd, zodat directe vergelijking met andere producten mogelijk is.

Hoewel de Jabra-website geen recensie gaf, biedt deze wel technische informatie, prijzen en vergelijkingen met andere modellen.

Helaas kon de recensie van PCMag niet worden geraadpleegd.

In vergelijking met andere draadloze oordopjes op de markt, valt de Jabra Elite 3 op als een betrouwbare en betaalbare optie. Het mag dan niet alle geavanceerde functies hebben die je in duurdere modellen vindt, maar het biedt wel een goede geluidskwaliteit en gebruiksgemak. Voor degenen die op zoek zijn naar een comfortabele pasvorm en bevredigende prestaties zonder de bank te breken, is de Jabra Elite 3 het overwegen waard.

Al met al bieden de Jabra Elite 3 draadloze oordopjes een betrouwbare optie voor gebruikers die een betaalbare keuze zoeken. Hoewel ze misschien geen opvallende functies hebben, zoals actieve ruisonderdrukking of aanpasbare EQ-instellingen, bieden ze een comfortabele pasvorm, goede audiokwaliteit en bevredigende batterijduur. Met verbeteringen in de microfoonprestaties en het toegevoegde gemak van de Jabra Sound+ app biedt de Jabra Elite 3 een solide gebruikerservaring. Potentiële kopers moeten echter op de hoogte zijn van het ontbreken van ondersteuning voor draadloos opladen en het plasticachtige gevoel van de oplaadcase. Voor degenen die betaalbaarheid en betrouwbare prestaties als prioriteit stellen, is de Jabra Elite 3 een geschikte optie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bose QuietComfort Ultra Earbuds

 • list plusComfortabele pasvorm voor lang luisterplezier
 • list plusSterke bas en treble voor goede geluidskwaliteit
 • list plusEffectieve ruisonderdrukking voor meeslepende luisterervaring

Nadelen Bose QuietComfort Ultra Earbuds

 • list plusRedelijke maar niet uitzonderlijke batterijduur
 • list plusMicrofoonprestaties kunnen worden beïnvloed door achtergrondgeluid
 • list plusHogere prijs in vergelijking met sommige concurrenten

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.94
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9
De Bose QuietComfort Ultra Earbuds zijn draadloze oordopjes met een stevig ontwerp en een comfortabele, veilige pasvorm, zodat je ze zonder problemen langdurig kunt dragen. Ze worden geleverd met stabiliteitsvinnen en een ovaalvormige mondstuk, zodat ze goed in je oren blijven zitten. Met de Bose Music-app heb je toegang tot verschillende functies, waaronder Meeslepend Geluid, een in-app equalizer, firmware-updates en aanpasbare snelkoppelinggebaren.

Wat betreft geluidskwaliteit leveren deze oordopjes krachtige bassen en hoge tonen. Volgens SoundGuys is "de geluidskwaliteit typisch Bose, wat betekent dat het behoorlijk goed is." De ruisonderdrukking is ook effectief en blokkeert omgevingsgeluid, zodat je helemaal op kunt gaan in je muziek of podcasts.

De batterijduur van de Bose QuietComfort Ultra Earbuds bedraagt ongeveer 6 uur en 11 minuten op één lading, wat redelijk goed is maar niet uitzonderlijk. Gelukkig kun je ze eenvoudig opladen met het oplaadetui. De oordopjes hebben ook een microfoon voor telefoongesprekken, die goed presteert onder ideale omstandigheden. Houd er echter rekening mee dat achtergrondgeluiden op kantoor, op straat en bij winderig weer invloed kunnen hebben op de prestaties.

Vergeleken met eerdere modellen bieden de Bose QuietComfort Ultra Earbuds aanzienlijke verbeteringen. Ze hebben een betere pasvorm, verbeterde geluidskwaliteit en effectieve ruisonderdrukking. Maar, ze zijn wel wat duurder. Volgens Tom's Guide zijn "de Bose QuietComfort Ultra Earbuds zeker aan de prijzige kant, maar ze bieden veel functies en een premium geluidservaring."

Bij het vergelijken van de Bose QuietComfort Ultra Earbuds met concurrenten is het de moeite waard om alternatieven zoals de Sony WF-1000XM5 te overwegen. Hoewel de Bose-oordopjes uitblinken in comfort en pasvorm, bieden de Sony-oordopjes mogelijk betere afstemming en microfoonkwaliteit. De Sony WF-1000XM5 ondersteunt ook multipoint-connectiviteit, zodat je de oordopjes tegelijkertijd met meerdere apparaten kunt verbinden.

Kortom, de Bose QuietComfort Ultra Earbuds zijn een solide keuze voor wie draadloze oordopjes zoekt met een veilige pasvorm, krachtige geluidskwaliteit en effectieve ruisonderdrukking. Ze bieden aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen en zijn het overwegen waard, vooral voor gebruikers die comfort en pasvorm belangrijk vinden. Maar, voor wie multipoint-connectiviteit of draadloos opladen nodig heeft, zijn andere opties zoals de Sony WF-1000XM5 wellicht meer geschikt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Beats Fit Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beats Fit Pro

 • list plusComfortabele en veilige pasvorm tijdens fysieke activiteiten
 • list plusZeer goede geluidskwaliteit
 • list plusEffectieve ruisonderdrukking

Nadelen Beats Fit Pro

 • list plusOntbreekt een stofbestendige beoordeling
 • list plusBaszware geluidssignatuur kan overweldigend zijn voor casual luisteraars
 • list plusHeeft geen draadloos opladen of verbeterde Find My-functies (op dit moment)

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
9.45
De Beats Fit Pro draadloze oordopjes zijn een solide keuze voor degenen die op zoek zijn naar een comfortabele en veilige pasvorm tijdens lichamelijke activiteiten. Met geïntegreerde wingtips en een ergonomisch ontwerp blijven deze oordopjes zelfs tijdens intense workouts op hun plek zitten. Volgens CNET bieden ze "zeer goede geluidskwaliteit, effectieve ruisonderdrukking en een uitstekende transparantiemodus." De Fit Pro heeft ook een batterijduur die die van de AirPods Pro overtreft, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor lange luistersessies.

Een opvallende eigenschap van de Fit Pro is de compatibiliteit met Android-apparaten. In tegenstelling tot de AirPods Pro kunnen Android-gebruikers genieten van de voordelen van de Beats-app, waardoor hun algehele ervaring wordt verbeterd. De Fit Pro maakt ook gebruik van Apple's H1-chip, waardoor naadloze connectiviteit en functies zoals ruimtelijk geluid mogelijk zijn.

Hoewel de Fit Pro veel sterke punten heeft, heeft het ook een paar opmerkelijke beperkingen. Zoals SoundGuys opmerkt, heeft het geen stofbestendige classificatie, wat voor sommige gebruikers een punt van zorg kan zijn. Bovendien kan de baszware geluidsweergave van de Fit Pro overweldigend zijn voor casual luisteraars.

Als we de Fit Pro vergelijken met zijn tegenhanger, de Powerbeats Pro, is het duidelijk dat ze een andere geluidskarakteristiek en ontwerp bieden. De Powerbeats Pro worden geprezen om hun veilige pasvorm en uitstekende geluidskwaliteit, met name voor gebruik in de sportschool. Ze worden geleverd met een bijpassende oplaadcase en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De Fit Pro heeft echter het voordeel van beter geluid en ruisonderdrukking, zoals benadrukt door CNET.

Al met al is de Beats Fit Pro een aanbevolen optie voor fitnessliefhebbers die een veilige pasvorm en goede geluidskwaliteit belangrijk vinden. Met zijn waterbestendigheidsclassificatie en comfortabel ontwerp is het zeer geschikt voor actief gebruik. Hoewel het momenteel geen draadloos opladen of verbeterde Find My-functies heeft, heeft Beats bevestigd dat deze in een toekomstige firmware-update zullen worden toegevoegd.

Samengevat bieden de Beats Fit Pro draadloze oordopjes een overtuigend pakket voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en comfortabele optie. Met hun indrukwekkende geluidskwaliteit, effectieve ruisonderdrukking en naadloze connectiviteit bieden ze een vergelijkbare ervaring als de AirPods Pro, maar met beter geluid. Hoewel ze niet de beste keuze zijn voor iedereen, blinken ze uit in fitnessscenario's en bieden ze een overtuigend alternatief voor andere opties op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Beats Studio Buds

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beats Studio Buds

 • list plusGeweldige geluidskwaliteit met levendig geluid dat hoge tonen en lage tonen verbetert
 • list plusComfortabel om langdurig te dragen
 • list plusGoede batterijduur met 8 uur afspeeltijd en 24 uur met oplaadhoes

Nadelen Beats Studio Buds

 • list plusBatterijduur is korter wanneer ANC of Transparency-modus is geactiveerd
 • list plusNoise-cancelling is niet toonaangevend
 • list plusStudio Buds+ app mist personalisatiefuncties en audio-aanpassingen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.56
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
9.23
De Beats Studio Buds worden hoog gewaardeerd als een van de beste draadloze oordopjes van Beats die er zijn en bieden veel waar voor hun prijs. Ze hebben actieve ruisonderdrukking en ondersteunen Apple's Spatial Audio met Dolby Atmos-formaat. Volgens TechRadar is de geluidskwaliteit uitstekend, met een levendig geluid dat de hoge tonen en lage tonen van je muziek verbetert. De oordopjes zijn comfortabel om langdurig te dragen.

Een van de opvallende kenmerken van de Studio Buds is hun batterijduur. Ze bieden 8 uur afspeeltijd, wat wordt verlengd tot 24 uur met de oplaadcase. Het is echter vermeldenswaard dat de batterijduur korter is wanneer ANC of Transparantie-modus is geactiveerd. De ruisonderdrukking is ook niet toonaangevend, maar presteert nog steeds goed.

De Beats Studio Buds+ is een verbeterde versie van de originele Studio Buds, met verbeterde ANC en batterijduur. Ze zijn verkrijgbaar in drie kleuropties en hebben een bijpassende USB-C oplaadcase. De oordopjes hebben een discreet en onopvallend ontwerp en zijn IPX4-gecertificeerd voor waterbestendigheid. De bediening is intuïtief en responsief, met een multifunctionele knop bovenop de oordopjes. De Studio Buds+ app mist echter personalisatiefuncties en audioweergave-instellingen die te vinden zijn bij concurrenten.

Hoewel de Beats Studio Buds Plus een goede set functies en ontwerp bieden, hebben ze volgens TechRadar moeite om hun hogere prijs te rechtvaardigen in vergelijking met andere opties in dezelfde prijsklasse. Desalniettemin zijn ze nog steeds een solide keuze voor onderweg en tijdens het sporten.

Wat betreft de concurrentie, worden de Beats Studio Buds vaak vergeleken met Apple's AirPods Pro. De Studio Buds bieden vergelijkbare functies zoals ANC en ruimtelijk geluid tegen een meer betaalbare prijs van $149.99. De AirPods Pro hebben echter mogelijk een voordeel wat betreft naadloze integratie met Apple-apparaten.

Over het algemeen worden de Beats Studio Buds ten zeerste aanbevolen voor gebruikers, vooral degenen met Apple-apparaten, die op zoek zijn naar draadloze oordopjes met een geweldige geluidskwaliteit, actieve ruisonderdrukking en een comfortabele pasvorm. Hoewel ze enkele kleine nadelen kunnen hebben, bieden ze uitstekende waarde voor hun prijs.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Sennheiser Momentum True Wireless 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sennheiser Momentum True Wireless 3

 • list plusUitzonderlijke luisterervaring met TrueResponse-technologie en hoogwaardig geluid
 • list plusAdaptieve ruisonderdrukking voor een meeslepende audio-ervaring
 • list plusVerschillende oordopjes en siliconen vinnen voor een comfortabele en gepersonaliseerde pasvorm

Nadelen Sennheiser Momentum True Wireless 3

 • list plusBatterijduur en prestaties van de microfoon in verschillende omgevingen worden niet gespecificeerd in recensies

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.06
Functionaliteit
8.81
Gebruiksgemak
8.75
De Sennheiser Momentum True Wireless 3 oordopjes bieden een uitzonderlijke luisterervaring met hun TrueResponse technologie, waardoor ze een hoogwaardig geluid leveren. De oordopjes hebben Adaptive Noise Cancellation, die zich aanpast aan jouw omgeving en zorgt voor een meeslepende geluidservaring. De drie geavanceerde microfoons zorgen voor heldere stemopname voor naadloze communicatie. Bovendien worden de oordopjes geleverd met verschillende oordopjes-adapters en siliconen vinnen, waardoor een comfortabele en persoonlijke pasvorm mogelijk is.

Volgens recensies is de Sennheiser Momentum True Wireless 3 een iteratieve update van zijn voorganger, de True Wireless 2, met verbeterde ruisonderdrukking. De oordopjes worden geleverd met een hoesje met tweedbekleding en een USB-C oplaadverbinding, wat zorgt voor gemak en duurzaamheid. Met de Smart Control-app kunnen gebruikers hun geluidsbeleving aanpassen met een geïntegreerde equalizer, voorinstellingen en een begeleide luistertest.

Vergeleken met zijn concurrenten biedt de Momentum True Wireless 3 een overtuigend pakket tegen een concurrerende prijs. Het concurreert met andere premium ruisonderdrukkende oordopjes zoals de Sony WF-1000XM4, Apple AirPods Pro en Bose QuietComfort Earbuds. Ondanks de lagere prijs levert de True Wireless 3 functies en prestaties.

De batterijduur van de oordopjes blijft zeven uur, met nog eens 28 uur door het oplaadhoesje. Het hoesje ondersteunt USB-C opladen en Qi draadloos opladen, wat flexibiliteit en gemak biedt. De oordopjes ondersteunen ook de nieuwere aptX Adaptive Bluetooth codec, wat zorgt voor een betere audioweergave.

De Sennheiser Momentum True Wireless 3 valt op door zijn focus op personalisatiefuncties. Gebruikers kunnen aangepaste EQ-profielen en geluidsgebieden creëren via de Sennheiser Smart Control-app, waardoor ze hun audiobeleving kunnen afstemmen op hun voorkeuren. De aanraakbediening op de oordopjes is responsief en betrouwbaar, wat het gebruiksgemak verbetert.

Wat betreft geluidskwaliteit biedt de Momentum True Wireless 3 een gebalanceerde en inzichtelijke audiobeleving. De 7 mm TrueResponse full-range dynamische drivers zorgen voor nauwkeurige en gedetailleerde geluidsweergave. Hoewel de bas soms wat punch mist, bieden de oordopjes in de app EQ-aanpassingsopties voor gepersonaliseerde geluidsinstellingen.

Al met al bieden de Sennheiser Momentum True Wireless 3 oordopjes een overtuigend pakket met een concurrerende prijs, uitstekende ruisonderdrukking en een scala aan aanpassingsmogelijkheden. Ze zijn een solide keuze voor mensen die waarde hechten aan goed geluid en ANC. Het is echter vermeldenswaardig dat de batterijduur en de prestaties van de microfoon in verschillende omgevingen niet worden gespecificeerd in de recensies.

Om samen te vatten, excelleren de Sennheiser Momentum True Wireless 3 oordopjes in het leveren van hoogwaardig geluid, adaptieve ruisonderdrukking en een aanpasbare luisterervaring. Hoewel ze te maken hebben met stevige concurrentie van andere premium oordopjes, maken hun concurrerende prijs en personalisatiemogelijkheden ze tot een sterke kanshebber op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Sony LinkBuds

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony LinkBuds

 • list plusNeutrale geluidsprofiel met heldere vocalen en instrumenten
 • list plusVeelzijdig gebruik, geschikt voor pendelen, reizen, sporten, fitness en kantoorgebruik
 • list plusActieve ruisonderdrukking en lange batterijduur

Nadelen Sony LinkBuds

 • list plusPassieve geluidsstage kan minder indrukwekkend zijn
 • list plusGemiddelde prestaties van de microfoon voor telefoongesprekken met achtergrondgeluid
 • list plusGeen gespecialiseerde app voor controle, wat de gebruikerservaring vereenvoudigt maar de aanpassingsmogelijkheden beperkt

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.86
Functionaliteit
8.64
Gebruiksgemak
8.37
De Sony LinkBuds S draadloze oordopjes bieden een veelzijdige en functierijke optie voor verschillende gebruikssituaties. Met een neutraal geluidsprofiel leveren deze oordopjes heldere vocalen en instrumenten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende muziekgenres. De bijbehorende app maakt aanpassing mogelijk via een grafische equalizer en presets, zodat gebruikers het geluid naar hun voorkeur kunnen afstemmen ("De Sony LinkBuds S volledig draadloze hoofdtelefoon heeft een neutraal geluid met een warm standaardgeluid en heldere vocalen en instrumenten").

Ontworpen voor forenzen en reizigers, bieden de LinkBuds S actieve ruisonderdrukking, waardoor externe geluiden worden geblokkeerd voor een meeslepende luisterervaring. Bovendien zorgt de lange batterijduur ervoor dat gebruikers van hun favoriete muziek of podcasts kunnen genieten tijdens hun reizen ("Deze hoofdtelefoon is geweldig voor forenzen en reizen, met actieve ruisonderdrukking en een lange batterijduur").

Voor sport- en fitnessliefhebbers zijn deze oordopjes lichtgewicht, goed gebouwd en bestand tegen spatwater. Dit maakt ze duurzaam en geschikt voor workouts of buitenactiviteiten ("Voor sport en fitness zijn ze lichtgewicht, goed gebouwd en bestand tegen spatwater").

Ook voor kantoorgebruik zijn de LinkBuds S zeer geschikt, omdat ze geluidsisolatie bieden en ondersteuning bieden voor het koppelen van meerdere apparaten. Dit stelt gebruikers in staat om naadloos tussen apparaten te schakelen zonder gedoe ("Ze zijn ook geschikt voor kantoorgebruik, met geluidsisolatie en ondersteuning voor het koppelen van meerdere apparaten").

Hoewel het passieve geluidsveld misschien niet zo indrukwekkend is als bij sommige andere modellen, maken de LinkBuds S dit goed met hun diverse functies en aanpasbaar geluidsprofiel. De prestaties van de microfoon voor telefoongesprekken zijn echter gemiddeld, waarbij achtergrondgeluid een probleem kan zijn ("De prestaties van de microfoon voor telefoongesprekken zijn gemiddeld, waarbij achtergrondgeluid een probleem kan zijn").

Wat betreft de concurrentie, springt de Sony LinkBuds S eruit als een betrouwbare en eenvoudige optie. De ronde vorm en siliconen oortips zorgen voor een veilige pasvorm en het ontbreken van een gespecialiseerde app voor bediening vereenvoudigt de gebruikerservaring ("De Sony LinkBuds S is een conventioneel paar volledig draadloze oordopjes dat betrouwbare prestaties biedt"). iOS-gebruikers kunnen echter een soepelere ervaring hebben met de AirPods Pro van Apple ("...als je een iOS-gebruiker bent, wordt de AirPods Pro van Apple aanbevolen voor een soepelere ervaring").

Vergeleken met zijn voorganger biedt de LinkBuds S een gebruiksvriendelijker ontwerp en is actieve ruisonderdrukking toegevoegd als een upgrade. Het is ook iets betaalbaarder dan de premium Sony WF-1000XM4, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die een balans zoeken tussen functies en prijs ("Met een prijs van £180 / $199 / AU$350 zijn ze iets duurder dan de originele LinkBuds, maar bieden ze ANC als een upgrade. Vergeleken met de premium Sony WF-1000XM4 bieden de LinkBuds S een meer betaalbare optie").

Al met al bieden de Sony LinkBuds S draadloze oordopjes een neutraal geluidsprofiel, aanpasbare functies en een scala aan gebruiksmogelijkheden. Hoewel ze beperkingen hebben wat betreft het passieve geluidsveld en de prestaties van de microfoon, maken hun actieve ruisonderdrukking, lange batterijduur en algehele veelzijdigheid ze tot een sterke concurrent op de markt voor draadloze oordopjes.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Nothing Tech Nothing Ear (1)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.92
Functionaliteit
8.41
Gebruiksgemak
7.49
De Nothing Ear (2) draadloze oortjes zijn een opvallend product op de markt en bieden een combinatie van indrukwekkende functies en een vertrouwd ontwerp. Met een krachtige 11,6 mm driver en een dubbele kamerverdeling leveren deze oortjes studiokwaliteit geluid, voor helder en authentiek audio. Zoals een review zegt, bieden ze "solide geluidskwaliteit" en zijn ze een "goede allrounder" voor verschillende muziekgenres.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Ear (2) oortjes is hun ondersteuning voor Hi-Res Audio weergave en de LHDC 5.0 codec, waardoor high-resolution streaming via Bluetooth mogelijk is. Ze zijn gecertificeerd voor Hi-Res Audio en ondersteunen frequenties tot 24bit/192 kHz, voor een premium luisterervaring. Daarnaast maakt de dubbele verbinding het mogelijk om naadloos te verbinden en te schakelen tussen twee apparaten, wat handig is voor gebruikers die regelmatig tussen meerdere apparaten wisselen.

De Ear (2) oortjes blinken ook uit op het gebied van actieve ruisonderdrukking (ANC), met een ruisonderdrukking tot wel 40 dB. Gebruikers kunnen kiezen uit drie niveaus van ANC of de oortjes automatisch omgevingsgeluid laten detecteren en onderdrukken. Dit kenmerk wordt zeer gewaardeerd door reviewers, waarbij er wordt vermeld dat de ANC "erg goed werkt" en dat het "externe geluid effectief blokkeert".

Wat het ontwerp betreft, behouden de Ear (2) oortjes het iconische en duurzame ontwerp van hun voorgangers. De transparante perspex case en de kleine, lichtgewicht oortjes zorgen voor een esthetisch aantrekkelijke en comfortabele draagervaring. De touch controls op de stelen zijn aangepast zodat ze een lichte druk vereisen, om per ongeluk overslaan van nummers te voorkomen.

De batterijduur is nog een gebied waar de Ear (2) oortjes uitblinken. De oplaadcase biedt ongeveer 36 uur batterijduur met noise-canceling uitgeschakeld, en ondersteunt ook snelladen. Dit zorgt ervoor dat gebruikers lang kunnen genieten van hun muziek zonder zich zorgen te maken over een lege batterij.

Hoewel de Ear (2) oortjes over het algemeen positieve reviews hebben ontvangen, is het belangrijk om op te merken dat er beperkte reviews beschikbaar zijn voor dit specifieke model. Echter, op basis van de beschikbare informatie lijken ze een sterke concurrent te zijn op de markt voor draadloze oortjes, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van uitstekende geluidskwaliteit, actieve ruisonderdrukking en een comfortabel ontwerp.

In vergelijking met andere draadloze oortjes op de markt vallen de Ear (2) oortjes op met hun Hi-Res Audio ondersteuning, dubbele verbinding en aanpasbaar geluidsprofiel. Het is echter de moeite waard om andere opties te overwegen als gespecialiseerde functies, zoals fitness tracking of geavanceerde integratie met spraakassistenten, een prioriteit zijn.

Al met al bieden de Nothing Ear (2) draadloze oortjes een overtuigend pakket met hun studiokwaliteit geluid, geavanceerde functies en comfortabel ontwerp. Ze zijn een solide keuze voor muziekliefhebbers die waarde hechten aan geluidskwaliteit en een veelzijdig paar oortjes willen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Google Pixel Buds A-Series

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Pixel Buds A-Series

 • list plusNaadloze integratie met Android
 • list plusTevredenstellende geluidsprestaties
 • list plusComfortabele pasvorm

Nadelen Google Pixel Buds A-Series

 • list plusMogelijk vermoeiende geluidskwaliteit
 • list plusMoeilijk te vinden pasvorm
 • list plusGeen actieve geluidsannulering

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.75
Functionaliteit
8.02
Gebruiksgemak
7.18
De Google Pixel Buds A-Series is een budgetvriendelijke optie op de markt voor draadloze oortjes die naadloze integratie met Android biedt en een bevredigende geluidsprestatie levert. Met aanraakpanelen voor het bedienen van muziek en telefoongesprekken, bieden deze oortjes eenvoudige toegang tot de Google Assistent via spraakopdrachten. Ze hebben een draadloze verbinding en bieden 5 uur muziekweergave en 2 uur 30 minuten spreektijd op één enkele lading.

Volgens SoundGuys is de geluidskwaliteit van de Pixel Buds A-Series redelijk met de nieuwste firmware, en het inschakelen van de basversterkingsfunctie verbetert de prestaties van de lage tonen. De standaard equalizer kan echter leiden tot onnauwkeurig geluid. Hoewel de beoordeling geen bijgewerkte informatie geeft over de kwaliteit van de microfoon, is de aanbeveling om deze oortjes te kopen gebaseerd op hun Android-integratie en bevredigende geluidsprestatie.

Beoordelingen op de Google Store prijzen over het algemeen de comfortabele pasvorm en indrukwekkende geluidskwaliteit van de Pixel Buds A-Series. De aanraakbediening voor het afspelen en de ingebouwde microfoon voor gesprekken en spraakopdrachten worden gewaardeerd. De compacte oplaadcase maakt meerdere oplaadbeurten onderweg mogelijk. De belangrijkste nadelen die worden genoemd zijn de batterijduur, die beter zou kunnen, en het ontbreken van actieve ruisonderdrukking.

TechRadar benadrukt dat de Pixel Buds A-Series een beter geluid en een langere batterijduur biedt in vergelijking met de vorige generatie Pixel Buds 2, en dat alles voor een lagere prijs. Ze vermelden echter dat de geluidskwaliteit vermoeiend kan zijn en dat de pasvorm moeilijk te vinden is, wat ze oncomfortabel kan maken bij langdurig gebruik. Hoewel de Google Assistent is ingebouwd, zijn functies zoals draadloos opladen en aanraakgevoelige veegbediening verwijderd. Ze suggereren dat er andere alternatieven zijn in dezelfde prijsklasse, zoals de Lypertek Tevi, die mogelijk worden aanbevolen boven de Pixel Buds A-Series.

Samengevat is de Google Pixel Buds A-Series een solide optie voor wie op zoek is naar betaalbare draadloze oortjes met naadloze Android-integratie. Ze bieden bevredigende geluidsprestaties, een comfortabele pasvorm en aanraakbediening voor muziekweergave en telefoongesprekken. Ze hebben echter enkele beperkingen, zoals mogelijk vermoeiende geluidskwaliteit, een moeilijk te vinden pasvorm en het ontbreken van actieve ruisonderdrukking. Hoewel ze een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden, zijn er mogelijk andere alternatieven op de markt die een aantrekkelijker pakket bieden op het gebied van geluidskwaliteit en comfort.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. AirPods (third-gen)

Loading ...

Voordelen AirPods (third-gen)

 • list plusGepersonaliseerde ruimtelijke audio verbetert de meeslepende luisterervaring
 • list plusVerbeterd ontwerp met een gestroomlijnde en strakke look
 • list plusNaadloze connectiviteit en integratie met Apple-apparaten

Nadelen AirPods (third-gen)

 • list plusOntbreekt ondersteuning voor hi-res audio
 • list plusMisschien niet de beste optie voor audiofielen die uitzonderlijke geluidskwaliteit zoeken

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.78
Functionaliteit
7.39
Gebruiksgemak
7.48
De draadloze oordopjes AirPods (derde generatie) van Apple bieden een scala aan geavanceerde functies en verbeteringen ten opzichte van hun voorgangers. Een van de opvallende kenmerken is Personalized Spatial Audio, waarmee geluiden om je heen worden geplaatst en een driedimensionale luisterervaring creëren. Dit verbetert de meeslepende ervaring, vooral bij het kijken van films. De toevoeging van aanraakgevoelige force sensors maakt eenvoudige bediening van muziekweergave en telefoongesprekken mogelijk, waardoor een naadloze gebruikerservaring wordt geboden.

Volgens The Verge behoudt het nieuwe ontwerp van de AirPods de aantrekkingskracht van de vorige modellen. De reguliere AirPods bieden veel verbeteringen, zelfs zonder de gimmicky spatial audio-functie. Het ontwerp is gevormd en strak, en de kortere stelen zorgen voor een comfortabelere pasvorm. De lichte constructie en IPX4-waterbestendigheidsclassificatie maken ze geschikt voor trainingen.

TechRadar merkt op dat de audioprestaties van de AirPods 3 aanzienlijk zijn verbeterd, dankzij de nieuwe drivers en aangepaste versterker. Het geluid is goed in balans en biedt een gedetailleerde geluidskwaliteit. De toevoeging van Spatial Audio-technologie verbetert de meeslepende luisterervaring.

De batterijduur van de AirPods 3 is verbeterd, met maximaal 30 uur afspeeltijd wanneer Spatial Audio is uitgeschakeld. De oplaadcase zorgt voor handig opladen onderweg.

Wat connectiviteit betreft, bieden de AirPods 3 naadloze koppeling en integratie met Apple-apparaten. Ze hebben een directe verbinding met alle apparaten in je iCloud-account, waardoor het eenvoudig is om tussen apparaten te schakelen. De handsfree activering van Siri en integratie met Apple's Find My-netwerk zijn extra functies die de AirPods 3 onderscheiden van concurrenten.

Het is belangrijk op te merken dat de AirPods 3 mogelijk niet de beste keuze zijn voor audiofielen die op zoek zijn naar hi-res audio, omdat ze geen ondersteuning bieden. Volgens Tom's Guide bieden andere draadloze oordopjes zoals de Sony WF-1000XM5 en de Apple AirPods Pro 2 uitzonderlijke geluidskwaliteit en prestaties.

Al met al bieden de draadloze oordopjes AirPods (derde generatie) een solide keuze voor iPhone-gebruikers die een upgrade willen. Ze bieden een comfortabele pasvorm, verbeterde geluidskwaliteit en geavanceerde functies zoals Spatial Audio en naadloze connectiviteit met Apple-apparaten. Ze zijn echter mogelijk niet de beste optie voor gebruikers die op zoek zijn naar hi-res audio.

Verkrijgbaar bij:

10. Sony WH-1000XM4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony WH-1000XM4

 • list plusEffectieve ruisonderdrukking
 • list plusComfortabel en compact ontwerp
 • list plusIndrukwekkende batterijduur

Nadelen Sony WH-1000XM4

 • list plusMinder effectieve actieve ruisonderdrukking in vergelijking met concurrenten
 • list plusAf en toe verbindingsproblemen
 • list plusMicrofoonkwaliteit niet zo indrukwekkend als bij over-ear model

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.36
Functionaliteit
7.54
Gebruiksgemak
6.82
De Sony WF-1000XM5 draadloze oortjes zijn een opmerkelijke toevoeging aan de line-up van Sony, en bieden verschillende verbeteringen ten opzichte van hun voorgangers. Deze oortjes worden geleverd met extra kleine oordopjes, speciaal voor mensen met smallere gehoorgangen, en worden bediend via de Sony Headphones Connect app, waardoor gebruikers aanpassingsmogelijkheden hebben. Dankzij de Bluetooth-connectiviteit kun je naadloos verbinding maken met apparaten.

Een opvallende functie van de WF-1000XM5 is de effectieve ruisonderdrukking. Volgens SoundGuys zijn de oortjes uitstekend in het verminderen van omgevingsgeluid, inclusief windgeluid. Dit wordt verder ondersteund door TechRadar, dat de uitstekende ruisonderdrukking benoemt. Het is echter vermeldenswaardig dat TechRadar ook aangeeft dat er alternatieve opties op de markt zijn die mogelijk beter geschikt zijn voor specifieke behoeften.

Wat betreft geluidskwaliteit legt de WF-1000XM5 de nadruk op de bas- en mid-basfrequenties, wat resulteert in een prominentere baservaring. Dit kan positief zijn voor liefhebbers van bas, maar past mogelijk niet bij mensen die een meer gebalanceerd geluidsprofiel zoeken. De batterijduur van de oortjes wordt niet gespecificeerd in de recensies, maar blijft gelijk aan het vorige model, met acht uur speeltijd voor de oortjes en in totaal 24 uur met de oplaadcase.

De WF-1000XM5 heeft een lichtgewicht en compact ontwerp in vergelijking met zijn voorgangers, waardoor hij comfortabeler is om te dragen. De oortjes worden ook geleverd met vier paar premium aanvoelende polyurethaan schuimdopjes, waaronder een nieuwe 'SS'-maat voor kleinere oren. Bovendien is de milieuvriendelijke verpakking gemaakt van duurzaam bamboe een opmerkelijk detail.

Hoewel de WF-1000XM5 zijn sterke punten heeft, heeft hij ook enkele beperkingen. TechRadar merkt op dat de actieve ruisonderdrukking niet zo effectief is als bij sommige concurrerende modellen, en dat er tijdens het testen problemen waren met de connectiviteit. Volgens SoundGuys is de microfoonkwaliteit ook niet zo indrukwekkend als bij het over-ear WH-1000XM5-model.

In vergelijking met andere draadloze oortjes op de markt weet de WF-1000XM5 zijn mannetje te staan met zijn indrukwekkende ruisonderdrukking, bouwkwaliteit en batterijduur. Maar afhankelijk van je specifieke behoeften kunnen alternatieven mogelijk meer geschikt zijn, zoals vermeld door TechRadar.

Al met al bieden de Sony WF-1000XM5 draadloze oortjes opmerkelijke verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen. Ze blinken uit in ruisonderdrukking, hebben een comfortabel en compact ontwerp en worden geleverd met premium aanvoelende schuimdopjes. Er zijn echter enkele beperkingen, zoals minder effectieve actieve ruisonderdrukking vergeleken met concurrenten en af en toe connectiviteitsproblemen. Als je ruisonderdrukking en indrukwekkende batterijduur belangrijk vindt, is de WF-1000XM5 een solide keuze, maar het is de moeite waard om andere opties te overwegen, afhankelijk van je specifieke behoeften.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Draadloze Oordopjes. Er zijn immers 244 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!