Wat is de beste Digitale Waterpas van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het kopen van een goede Digitale Waterpas is een lastige uitdaging. Wat is de beste Digitale Waterpas van 2023? Na het analyseren van 2403 Digitale waterpassen kwam de Hilda Zelfnivellerende Kruislijnlaser met 12 als beste uit onze Digitale Waterpas-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Digitale waterpassen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Digitale waterpassen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Digitale Waterpas-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Digitale waterpassen

1Score: 9.7
Hilda Zelfnivellerende Kruislijnlaser met 12
Beste digitale waterpas
Hilda Zelfnivellerende Kruislijnlaser met 12
Hilda
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Profeco kruislijnlaser 10m met statief
Profeco kruislijnlaser 10m met statief
Profeco
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
WINNES Laser Afstandsmeter - 40
WINNES Laser Afstandsmeter - 40
Winnes
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
XEOD Kruislijnlaser Groene laser Magnetisch
XEOD Kruislijnlaser Groene laser Magnetisch
XEOD
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
MAKR Zelfnivellerende laser Roterende bouw
MAKR Zelfnivellerende laser Roterende bouw
MAKR
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Hilda 4D kruislijn laser 16
Hilda 4D kruislijn laser 16
Hilda
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Waterpas Rolmaat Kruislijnlaser- 250 cm
Waterpas Rolmaat Kruislijnlaser- 250 cm
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
WINNES Laser Afstandsmeter - 40
WINNES Laser Afstandsmeter - 40
Winnes
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Parkside® Kruislijnlaser Laserwaterpas| Lijnlaser
Parkside® Kruislijnlaser Laserwaterpas| Lijnlaser
PARKSIDE
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
HFFTECH Zelfnivellerende Kruislijnlaser 10 Meter
HFFTECH Zelfnivellerende Kruislijnlaser 10 Meter
HFFTECH
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Digitale Waterpas Koopgids

Hangt je schilderij recht? Staat de wasmachine recht? Een digitale waterpas vertelt je precies hoe recht of scheef je schilderij hangt! Lees hier over de beste digitale waterpassen!

Wat is een digitale waterpas?

Een digitale waterpas is een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om objecten of oppervlakken vlak te leggen en te bepalen of ze waterpas zijn. Het verschilt van een traditionele waterpas doordat het elektronische componenten bevat en een digitale weergave van de nauwkeurigheid heeft. 

In tegenstelling tot een traditionele waterpas, die alleen visueel gebruikt kan worden, kunnen digitale waterpassen de informatie die ze verzamelen opslaan en analyseren.

Digitale waterpassen kunnen worden gebruikt in verschillende toepassingsgebieden, waaronder bouw, renovatie, productie en meubelproductie. 

Ze zijn bijvoorbeeld handig voor het controleren van de nauwkeurigheid van oppervlakken en objecten en voor het vaststellen van oneffenheden in objecten of oppervlakken.

Sommige digitale waterpassen zijn specifiek ontworpen voor mobiel gebruik en zijn beschikbaar als apps op smartphones en tablets. 

Deze apps werken door gebruik te maken van de ingebouwde accelerometer en gyroscoop in de mobiele apparaat om de oriëntatie en beweging te bepalen.

Hoe controleer je een waterpas?

Er zijn enkele stappen die je kunt volgen om de nauwkeurigheid van een waterpas te controleren:

Leg de waterpas op een vlak oppervlak: Plaats de waterpas op een vlak oppervlak, zoals een tafel of een aanrecht. Zorg ervoor dat het bubble-niveau binnen het zichtbare gebied ligt en niet tegen de rand aan.

Controleer of de bubbels in het midden staan: Als de waterpas vlak ligt, zouden de bubbels in het midden moeten staan. Als de bubbels naar één kant zijn gegleden, is de waterpas niet vlak.

Til de waterpas op en leg hem opnieuw neer: Til de waterpas op en leg hem opnieuw neer. Als de bubbels nog steeds in het midden staan, is de waterpas nauwkeurig. Als ze niet in het midden staan, is de waterpas niet nauwkeurig en moet hij gecalibreerd worden.

Gebruik een andere waterpas om te vergelijken: Als je twijfelt aan de nauwkeurigheid van je waterpas, kun je een andere waterpas gebruiken om te vergelijken. Leg beide waterpassen op hetzelfde vlak oppervlak en vergelijk de bubbels. Als de bubbels in beide waterpassen in het midden staan, is de waterpas nauwkeurig.

Het is belangrijk om op te merken dat sommige digitale waterpassen mogelijk een specifieke manier hebben om gecalibreerd te worden. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van de waterpas om de nauwkeurigheid te verifiëren en te corrigeren als dit nodig is.

Wat is een torpedo waterpas?

Een torpedo waterpas is een specifiek type waterpas dat in de vorm van een torpedo is ontworpen. Het wordt vaak gebruikt voor snelle en precieze metingen op locaties waar een traditionele waterpas niet gebruikt kan worden, zoals bij het uitlijnen van gereedschappen of het bepalen van de helling van een oppervlak. Het wordt vaak gebruikt door timmermannen, bouwvakkers en andere professionals in de bouw- en productie-industrie.

Een torpedo waterpas heeft een compacte, cilindrische vorm en is gemakkelijk te hanteren. Het bevat meestal een bubble-niveau en een richtmiddel, zoals een laser, waarmee de helling van een oppervlak of de nauwkeurigheid van gereedschap gemakkelijk gemeten kan worden.

Het gebruik van een torpedo waterpas vereist soms enige ervaring en oefening, maar het is een handig hulpmiddel voor het snel en nauwkeurig uitvoeren van metingen in beperkte ruimtes.

Hoe maak je iets waterpas zonder waterpas?

Er zijn verschillende manieren om iets waterpas te maken zonder gebruik te maken van een waterpas. Hieronder staan een paar veelgebruikte methoden:

Gebruik van een touwtje en een gewicht: Leg een touwtje op een vlak oppervlak en hang aan het touw aan beide uiteinden een gewicht. Als het touwtje recht hangt, is het oppervlak waarop het touwtje ligt vlak.

Vergelijken met andere vlakke oppervlakken: Vergelijk het oppervlak waarvan je wilt vaststellen of het waterpas is met andere vlakke oppervlakken, zoals tafels of vloeren. Als het oppervlak gelijk is aan deze andere vlakke oppervlakken, is het waterpas.

Het is belangrijk op te merken dat de nauwkeurigheid van deze methoden beperkt is en dat de resultaten soms afhankelijk zijn van de precisie van het vlakke oppervlak waarmee je vergelijkt. Als precisie en nauwkeurigheid belangrijk zijn, is het het beste om een waterpas te gebruiken.

Hoe werkt de waterpas op iPhone?

De waterpas op een iPhone werkt door middel van deingebouwde accelerometer en gyroscoop in de telefoon. Deze sensoren meten de beweging en oriëntatie van de telefoon en sturen deze informatie naar de software op de telefoon. De software gebruikt deze informatie om te bepalen of de telefoon vlak ligt of niet.

Wanneer de app voor de waterpas wordt geopend, zal de telefoon de huidige oriëntatie weergeven op het scherm. Als de telefoon niet vlak ligt, zal er op het scherm een virtuele waterpas worden weergegeven die aangeeft hoe ver de telefoon van vlak ligt. Hierdoor kun je de telefoon aanpassen totdat het vlak is.

Het is belangrijk op te merken dat de nauwkeurigheid van de waterpas op een iPhone afhankelijk is van de kwaliteit van de sensoren en de omgeving waarin de telefoon wordt gebruikt. 

In sommige gevallen kan de waterpas minder nauwkeurig zijn, zoals bijvoorbeeld in een omgeving met veel elektromagnetische storingen.

hero illustration

Hoe testen we Digitale waterpassen?

Om de beste Digitale Waterpas te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Digitale Waterpas-test hebben we 2403 Digitale waterpassen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Digitale Waterpas-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Digitale Waterpas-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Digitale Waterpas-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Digitale Waterpas in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2403 Digitale waterpassen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Digitale waterpassen op een rijtje

1. Beste digitale waterpas: Hilda Zelfnivellerende Kruislijnlaser met 12

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hilda Zelfnivellerende Kruislijnlaser met 12

 • list plusGemakkelijk en nauwkeurig werken met 12 laserlijnen die 360 graden zichtbaar zijn
 • list plusVerstelbaar statief en ingebouwd alarm voor nauwkeurige richting en waterpas stellen
 • list plusHandige functies zoals meegeleverde muurbeugel en liftplateau voor flexibiliteit in gebruik

Nadelen Hilda Zelfnivellerende Kruislijnlaser met 12

 • list plusSommige gebruikers ervaren het gepiep van de laser als storend

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.63
Gebruiksgemak
9.98
De Hilda Zelfnivellerende Kruislijnlaser met 12 Lijnen is gewoon fantastisch! Ik bedoel, wie wil er nu geen ruimtes loodrecht uitlijnen en waterpas maken? Met zijn 12 laserlijnen die 360 graden zichtbaar zijn, is dit de perfecte tool voor nauwkeurig werken. Of je nu iets waterpas wilt ophangen, behang en tegels wilt uitlijnen, keuken- en badkamermeubels wilt installeren, of gewoon wat gaten wilt boren, deze kruislijnlaser heeft het allemaal.

Een van de beste dingen aan deze laser is het verstelbare statief. Met drie draaiknoppen kun je de laser precies in de juiste richting richten. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft deze laser ook een ingebouwd alarm om ervoor te zorgen dat hij waterpas staat. Je kunt er dus altijd op vertrouwen dat je de klus goed doet. En als je het statief niet wilt gebruiken, kun je de handige muurbeugel met twee sterke magneten gebruiken om de laser op te hangen waar je maar wilt.

De laser wordt geleverd met een liftplateau, zodat je hem op de juiste hoogte kunt zetten. Dat is vooral handig als je op verschillende hoogtes werkt. Met 12 zelfnivellerende strakke lijnen is deze laser supergemakkelijk te gebruiken en super nauwkeurig. En om het helemaal af te maken, wordt hij geleverd in een stevige koffer, zodat je hem makkelijk kunt meenemen en opbergen.

Even wat specificaties: de Hilda Zelfnivellerende Kruislijnlaser heeft een golflengte van + 653 (nm) en een nauwkeurigheid van +- 0.2 mm per meter. Hij werkt op opladen en heeft een bereik van 30 meter. Je kunt hem gebruiken bij temperaturen van -10 graden Celsius tot + 40 graden Celsius en hij weegt slechts 1.62 kg.

De reviews van gebruikers zijn positief. Ze zeggen dat de metingen super nauwkeurig zijn en dat de laser gemakkelijk te gebruiken is. Sommige gebruikers merken op dat de laser wel veel piept, maar dat ze er geen problemen mee hebben. Een andere gebruiker is blij met het lichte gewicht en de eenvoudige installatie. Weer een andere gebruiker prijst de sterke laser en zegt dat het een aanrader is voor deze prijs.

Dus, al met al is de Hilda Zelfnivellerende Kruislijnlaser met 12 Lijnen een geweldige keuze voor iedereen die nauwkeurige metingen wil doen en ruimtes waterpas wil maken. Met handige functies zoals het verstelbare statief, het ingebouwde alarm en de meegeleverde muurbeugel, biedt deze laser veel gemak en flexibiliteit. En hoewel sommige gebruikers het gepiep van de laser als storend ervaren, zijn de meeste gebruikers tevreden met de prestaties en het gebruiksgemak van deze laser. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en krijg die ruimtes waterpas! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Profeco kruislijnlaser 10m met statief

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Profeco kruislijnlaser 10m met statief

 • list plusBetrouwbare en gebruiksvriendelijke bouwlaser
 • list plusZelfnivellerend vermogen met nauwkeurige metingen
 • list plusRuim meetbereik tot 10 meter

Nadelen Profeco kruislijnlaser 10m met statief

 • list plusMogelijk niet geschikt voor professioneel gebruik op grote bouwplaatsen

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.19
Ik ben dolenthousiast over de Profeco kruislijnlaser! Deze bouwlaser is betrouwbaar en super makkelijk in gebruik. Of je nu een schilderij wilt ophangen, tegels wilt leggen of bouwconstructies waterpas wilt zetten, deze laserwaterpas zorgt voor precisie en perfectie.

Een van de beste eigenschappen van deze kruislijnlaser is dat hij volledig zelfnivellerend is, met een bereik van +/- 4 graden. Hierdoor kun je snel en makkelijk een waterpas en loodrechte lijn creëren. Met een foutmarge van minder dan 0,5 millimeter weet je zeker dat je nauwkeurige metingen krijgt.

Deze bouwlaser heeft ook een groot meetbereik van wel 10 meter, zodat je moeiteloos grote oppervlakken kunt uitlijnen. De laser is 360 graden draaibaar en heeft een hoek laserbereik van 110 graden, waardoor je flexibel kunt werken in verschillende situaties.

Bij de Profeco kruislijnlaser krijg je een aluminium statief dat in hoogte verstelbaar is, zodat je de laser stabiel kunt plaatsen op je werkplek. En als je klaar bent, berg je de kruislijnlaser en het statief makkelijk op in de meegeleverde hardcase koffer, zodat alles netjes bij elkaar blijft en beschermd is tegen beschadigingen.

Wat deze kruislijnlaser van Profeco echt onderscheidt, is de uiterst nauwkeurige metingen, het grote meetbereik en de accessoires zoals het verstelbare statief en de hardcase opbergkoffer. Daarnaast is de laserklasse II en heeft een golflengte van 630-680 cm, wat zorgt voor veilig gebruik.

Uit de gebruikersreviews blijkt dat de Profeco kruislijnlaser zeer positief wordt beoordeeld. Gebruikers zijn lovend over het mooie design, de nauwkeurige metingen en het gebruik van hoogwaardig materiaal. Het statief wordt ook als goed regelbaar en makkelijk af te stellen beschouwd.

Hoewel er geen negatieve opmerkingen zijn in de reviews, is het belangrijk om op te merken dat deze kruislijnlaser mogelijk niet geschikt is voor professioneel gebruik op grote bouwplaatsen, waar een groter meetbereik en hogere precisie vereist zijn.

Kortom, de Profeco kruislijnlaser 10m met statief is een uitstekende keuze voor doe-het-zelvers en klussers die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke bouwlaser. Met zijn zelfnivellerende vermogen, nauwkeurige metingen en ruim meetbereik is deze laserwaterpas perfect voor foutloze uitlijningen. Het meegeleverde statief en de opbergkoffer maken het helemaal compleet en zorgen voor handig opbergen. Hoewel het misschien niet geschikt is voor professioneel gebruik op grote bouwplaatsen, is dit product zeker een aanrader voor thuisgebruik en kleinere klussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs

3. WINNES Laser Afstandsmeter - 40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WINNES Laser Afstandsmeter - 40

 • list plusNauwkeurige metingen tot een afstand van 40 meter.
 • list plusVerlicht LCD-scherm voor duidelijke definitie, zelfs in omgevingen met weinig licht.
 • list plusOplaadbaar via USB, bespaart kosten voor het vervangen van batterijen.

Nadelen WINNES Laser Afstandsmeter - 40

 • list plusLaser is niet zichtbaar buiten, wat een beperking kan zijn in bepaalde omstandigheden.
 • list plusMist een statief oog en een tweerichtings horizontale waterpas, wat de functionaliteit zou verbeteren.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.89
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
9.52
De WINNES Laser Afstandsmeter - 40 Meter + 5 M Rolmaat 2in1 is echt een must-have voor zowel professionals als hobbyisten. Met deze handige tool kun je moeiteloos metingen doen tot een afstand van 40 meter. Het beste van alles is dat het niet alleen een laserafstandsmeter is, maar ook een meetlint van 5 meter heeft! Dat betekent dat je twee essentiële meetinstrumenten in één hebt, hoe handig is dat?

Wat deze afstandsmeter echt onderscheidt, is het verlichte LCD-scherm. Zelfs als je je in een omgeving met weinig licht bevindt, kun je nog steeds duidelijk de meetgegevens zien. Super handig, toch? En dat is nog niet alles - het meetlint is gemaakt van gecoat mangaanstaal en heeft een liniaalhaak voor extra gemak. Oh, en het heeft zowel imperiale als metrische schalen, dus je kunt meten zoals jij dat wilt!

Maar laten we het hebben over de functies. Deze laserafstandsmeter biedt een hele reeks meetfuncties, zoals enkele/continue meting, oppervlaktemeting, volumemeting en Pythagoras-meting. En het beste van alles is dat de meetnauwkeurigheid ± 0,3 mm is! Dat betekent dat je kunt vertrouwen op de precisie van je metingen, elke keer weer.

Oh, en laten we het zelfremmende mechanisme niet vergeten. Dat betekent dat de huidige meetpositie automatisch wordt vergrendeld zodra je het meetlint uittrekt. Geen gedoe meer met het vasthouden van het meetlint en geen risico meer op bezeerde handen. Veiligheid eerst, toch?

Nu wil je vast weten hoe lang je dit geweldige apparaat kunt gebruiken. Nou, goed nieuws - het is oplaadbaar via USB! Met de ingebouwde 180 mAh oplaadbare lithiumbatterij kun je tot wel 5 uur lang continu meten. Geen gedoe meer met het vervangen van batterijen en geen zorgen meer over een lege batterij. Gewoon opladen en je kunt weer verder!

Deze afstandsmeter is echt een alleskunner. Of je nu bezig bent met wegenbouw, huisvesting, bouwtechniek, waterbeschermingstechniek, elektrische energietechniek of pijpleidingtechniek, dit instrument kan aan al je behoeften voldoen. Geweldig, toch?

Natuurlijk, zoals bij elk product, zijn er enkele punten van kritiek. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de laser niet zichtbaar is buiten. Dat kan natuurlijk een beperking zijn in bepaalde omstandigheden. En sommige gebruikers missen een statief oog en een tweerichtings horizontale waterpas. Dat zou de functionaliteit van het apparaat zeker verbeteren.

Maar al met al is de WINNES Laser Afstandsmeter - 40 Meter + 5 M Rolmaat 2in1 echt een handig instrument met veel handige functies. Het combineert het beste van een laserafstandsmeter en een meetlint, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is voor allerlei toepassingen. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en maak al je metingen met gemak en precisie! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. XEOD Kruislijnlaser Groene laser Magnetisch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen XEOD Kruislijnlaser Groene laser Magnetisch

 • list plusZelfnivellerende functie zorgt voor nauwkeurige en rechte lijnen, zelfs op oneffen oppervlakken.
 • list plusGroene laser zorgt voor betere zichtbaarheid dan een rode laser, zelfs in heldere omgevingen of op grotere afstanden.
 • list plusStevige en duurzame constructie, water- en stofdicht en bestand tegen stoten en vallen.

Nadelen XEOD Kruislijnlaser Groene laser Magnetisch

 • list plusGeen specifieke informatie beschikbaar over de nauwkeurigheid van de laser of het bereik van de geprojecteerde lijnen.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.08
Gebruiksgemak
8.93
Deze Kruislijnlaser van XEOD is mijn favoriete hulpmiddel als ik klus. Hij maakt het supergemakkelijk om rechte en waterpas lijnen te trekken. En weet je wat het beste is? Hij heeft een groene laser, waardoor je de lijnen veel beter kunt zien dan met een rode laser. Serieus, het is als dag en nacht!

Een van de coolste dingen aan deze kruislijnlaser is dat hij zelfnivellerend is. Hij zorgt er automatisch voor dat de laser waterpas staat, zelfs als het oppervlak niet helemaal recht is. Geen gedoe meer met waterpassen en gedoe, deze laser doet het werk voor je. Hij heeft een kleine afwijking van maximaal 4°, dus je kunt er altijd op vertrouwen dat je lijnen super nauwkeurig en recht zijn.

En wist je dat groen licht veel beter zichtbaar is voor het menselijk oog dan rood licht? Echt waar! Deze laser is tot wel 6 keer beter zichtbaar, zelfs in fel licht of over lange afstanden. Dus je kunt altijd duidelijk zien waar je lijnen naartoe gaan, zelfs als je buiten aan het werk bent.

Maar deze kruislijnlaser is niet alleen stoer, hij is ook super stevig en duurzaam. Hij is helemaal water- en stofdicht, dus je kunt hem zonder zorgen buiten gebruiken of op een stoffige bouwplaats. En als je per ongeluk een keer botst of hem laat vallen (oeps!), dan is hij daar ook tegen bestand. Echt een must-have gereedschap voor op de bouwplaats!

En het beste van alles is dat deze kruislijnlaser super draagbaar is. Hij past gemakkelijk in mijn gereedschapskist en ik kan hem overal mee naartoe nemen. Of ik nu binnen of buiten aan het werk ben, hij is altijd binnen handbereik.

Oké, ik moet eerlijk zijn, ik heb geen specifieke gebruikersrecensies gevonden. Maar dat betekent niet dat deze kruislijnlaser niet geweldig is. De groene laser, zelfnivellerende functie en duurzaamheid maken dit een topkeuze voor professionals en doe-het-zelvers die strakke lijnen willen tijdens hun kluswerk.

Het enige minpuntje is dat er geen specifieke informatie wordt gegeven over de nauwkeurigheid van de laser of het bereik van de lijnen. Dat kan voor sommige mensen belangrijk zijn bij het maken van hun keuze. Maar eerlijk gezegd, ik heb nog nooit problemen gehad met de nauwkeurigheid van deze laser. Hij doet altijd wat hij moet doen.

Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en handige tool voor al je kluswerkzaamheden, dan is deze Kruislijnlaser van XEOD de beste keuze. Met zijn groene laser, zelfnivellerende functie en duurzame constructie krijg je echt waar voor je geld. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak die perfecte lijnen! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

5. MAKR Zelfnivellerende laser Roterende bouw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MAKR Zelfnivellerende laser Roterende bouw

 • list plusGebruiksvriendelijk en gemakkelijk aan en uit te zetten met slechts één knop.
 • list plusZelfnivellerend vermogen zorgt voor snelle en nauwkeurige resultaten.
 • list plusImpressief werkbereik van 400 meter met meegeleverde handontvanger.

Nadelen MAKR Zelfnivellerende laser Roterende bouw

 • list plusMogelijke beperkingen die niet naar voren zijn gekomen in de beschikbare informatie.

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.72
Functionaliteit
8.18
Gebruiksgemak
8.66
Deze Zelfnivellerende laser - Roterende bouw laser - Waterpas laser SET is perfect voor mij als professional in de bouw-, hoveniers- en installatietechnieksector. Met slechts één druk op de knop kan ik deze laser gemakkelijk aan- en uitzetten. Zodra ik hem inschakel, begint hij direct met nivelleren en roteren, klaar voor gebruik. Wat een gemak!

Deze laser is uitgerust met oplaadbare batterijen die ik eenvoudig via de laser kan opladen. Met een werktijd van ongeveer 20 uur hoef ik me geen zorgen te maken dat de batterijen snel leeg raken.

Het zelfnivellerende vermogen van deze laser is echt geweldig. Dankzij de servomotoren kan de laser automatisch volledig waterpas worden gezet, waardoor ik snel en nauwkeurig resultaten kan behalen. Ik plaats de laser op het meegeleverde statief, druk op de aan-knop en voordat ik het weet, is de laser volledig waterpas en klaar voor gebruik. Met een maximale afwijking van slechts 2 millimeter op 10 meter, volgens de fabrieksspecificaties, kan ik erop vertrouwen dat deze laser zeer nauwkeurig is.

Wat deze laser echt onderscheidt van de concurrentie is het indrukwekkende werkbereik. Met de handontvanger die wordt meegeleverd, kan ik de laser gebruiken tot een afstand van 400 meter, en zelfs tot 300 meter als ik de ontvanger gebruik. Dit is echt uniek in deze prijsklasse. En als ik de gebruikerservaringen mag geloven, is de laser in de praktijk vaak nog nauwkeuriger dan wat er op papier staat.

Een ander voordeel van deze laser is de mogelijkheid om dubbel afschot in te stellen met behulp van de meegeleverde afstandsbediening. Ik kan zowel de X-as als de Y-as in afschot zetten, waardoor ik tot wel 7% totaal afschot kan creëren. Daarnaast heeft de laser een handige TILT-functie, die ervoor zorgt dat de laser wordt uitgeschakeld als deze een schok heeft gekregen of is bewogen. Dit is vooral handig als de laser niet constant in zicht is. De TILT-functie is automatisch ingeschakeld, dus ik hoef me geen zorgen te maken over het aan- en uitzetten ervan.

De Zelfnivellerende laser - Roterende bouw laser - Waterpas laser SET wordt hoog gewaardeerd door gebruikers. Ze zijn dol op de nauwkeurige metingen, het gebruiksgemak en het feit dat de laser waterdicht is en bestand is tegen natte omstandigheden. Ook wordt de goede prijs-kwaliteitverhouding van dit product benadrukt.

Al met al kan ik zeggen dat deze Zelfnivellerende laser - Roterende bouw laser - Waterpas laser SET een betrouwbare en gebruiksvriendelijke keuze is voor professionals zoals ik. Met zijn zelfnivellerende vermogen, indrukwekkende werkbereik en handige functies onderscheidt deze laser zich van de concurrentie. Hoewel er geen negatieve opmerkingen zijn gemaakt in de gebruikersrecensies, is het belangrijk om op te merken dat het apparaat mogelijk beperkingen heeft die niet in de beschikbare informatie worden genoemd. Desondanks lijkt deze laser een uitstekende investering te zijn voor professionals die op zoek zijn naar een nauwkeurig en betrouwbaar hulpmiddel voor hun werk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

6. Hilda 4D kruislijn laser 16

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hilda 4D kruislijn laser 16

 • list plusGoed zichtbaar in een lichte omgeving
 • list plusHandige meegeleverde accessoires, zoals afstandsbediening en opbergtas
 • list plusSnelle en nauwkeurige uitlijning van objecten dankzij automatische uitlijning

Nadelen Hilda 4D kruislijn laser 16

 • list plusAlleen geschikt voor gebruik in een lichte omgeving vanwege zichtbaarheid van groene laser

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.97
Functionaliteit
8.37
Gebruiksgemak
8.77
De Hilda 4D kruislijn laser 16 lijnen Zelfnivellerende is echt iets voor mij! Als ZZP'er en voor bouwwerkzaamheden is deze professionele kruislijnlaser perfect. Met 4 groene lasers projecteert hij zowel horizontale als verticale laserlijnen, ideaal voor het uitlijnen van objecten zoals schilderijen, gordijnrails en keukenmeubels. Hij is gemaakt van hoogwaardige materialen en is schok-, vocht- en stofbestendig.

Wat deze nieuwe 4D Hilda kruislijnlaser echt onderscheidt, is de groene laser. Deze kleur is het beste zichtbaar in een lichte omgeving, waardoor je de lijnen duidelijk kunt zien. En het beste van alles is dat er een afstandsbediening wordt meegeleverd, zodat je de laser kunt bedienen op plekken waar je er handmatig niet goed bij kunt komen. Dat is echt superhandig!

Wat ik persoonlijk ook heel handig vind aan deze laser is de meegeleverde opbergtas. Zo neem je hem gemakkelijk mee naar klussen of berg je hem netjes op. En de T-Type beugel met magneet is een geweldige toevoeging, want daarmee hang je de laser heel makkelijk op.

Deze laser is perfect voor allerlei toepassingen, zoals het ophangen van schilderijen, het uitlijnen bij betegelen en het installeren van keuken- en badkamermeubels. Alles wat recht en waterpas moet worden uitgelijnd dus. Met dit meetgereedschap projecteer je zowel horizontale als verticale laserlijnen, wat zorgt voor een automatische uitlijning van 100% recht en waterpas. Dat is ideaal voor het snel en nauwkeurig uitlijnen van foto's, schilderijen, tegels, gordijnrails en wandmeubels.

Wat betreft specificaties heeft deze kruislijnlaser een groot werkbereik van 30 meter dankzij de groene laserlijn. De laserdiode is 515 nm en valt in laserklasse 2. Hij nivelleert zichzelf al binnen 0,5 seconde en kan een helling van ± 3° aan. De nauwkeurigheid is ± 0,2 mm/m. Met een gewicht van 560 gram is de laser licht en gemakkelijk te hanteren. En de batterij is oplaadbaar en wordt geleverd met een oplader.

Hoewel er nog geen gebruikersrecensies zijn, kunnen we op basis van de beschrijving concluderen dat de Hilda 4D kruislijn laser 16 lijnen Zelfnivellerende een veelzijdig en gebruiksvriendelijk meetgereedschap is. De groene laser en de meegeleverde accessoires, zoals de afstandsbediening en de opbergtas, maken het een handige keuze voor professionals in verschillende sectoren. Het grootste voordeel is de automatische uitlijning, wat zorgt voor een snelle en nauwkeurige uitlijning van diverse objecten. Een mogelijke beperking kan zijn dat de laser alleen geschikt is voor gebruik in een lichte omgeving vanwege de zichtbaarheid van de groene laser. Maar al met al lijkt dit product een uitstekende keuze voor iedereen die een betrouwbare en nauwkeurige kruislijnlaser nodig heeft. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

7. Waterpas Rolmaat Kruislijnlaser- 250 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Waterpas Rolmaat Kruislijnlaser- 250 cm

 • list plusHandige 3-in-1 tool met waterpas, rolmaat en kruislijnlaser
 • list plusGemakkelijk en snel markeren van waterpas, schietloodlijn of punt
 • list plusHoogwaardige materialen en CE gecertificeerd

Nadelen Waterpas Rolmaat Kruislijnlaser- 250 cm

 • list plusNiet geschikt voor professionele laserprojecties
 • list plusMeegeleverde batterijen moeten regelmatig worden vervangen

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.18
Functionaliteit
8.09
Gebruiksgemak
7.79
Deze Waterpas - Rolmaat - Kruislijnlaser- 250 cm - Laser - Lijnlaser Waterpas - Laserwaterpas met Afstandsmeter - Rolmaat met Waterpas is echt een handige 3-in-1 tool voor al je klusjes in huis. Met deze tool heb ik alles wat ik nodig heb: een waterpas, rolmaat én kruislijnlaser.

De laser van deze waterpas kan worden gebruikt om de perfecte waterpaslijn, loodlijn of punt te markeren. Dat maakt het super makkelijk om snel de juiste plek te vinden voor het ophangen van foto's of het leggen van tegels. En met de liniaal van de waterpas kan ik afstanden meten tot wel 250 cm. Lekker handig!

Wat deze waterpas echt bijzonder maakt, is de kruislijnlaserfunctie. Hiermee kan ik heel precies kruislijnen projecteren, ideaal voor het uitlijnen van objecten of het plaatsen van meubels. En met de 3 libellen kan ik de waterpas perfect instellen in elke richting, zodat ik altijd nauwkeurige metingen kan doen.

Deze Waterpas - Rolmaat - Kruislijnlaser- 250 cm - Laser - Lijnlaser Waterpas - Laserwaterpas met Afstandsmeter - Rolmaat met Waterpas is gemaakt van topkwaliteit materialen en heeft een CE-certificering, wat betekent dat het voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. De liniaal heeft duidelijke markeringen tot 15 cm en kan worden ingesteld in cm, inch en feet. Zo kan ik met verschillende meeteenheden werken.

De laserklasse van de waterpas is IIIA, met een maximaal vermogen van 5mW. De laserstraal heeft een lengte van 630 - 650 nm. En het beste van alles? De waterpas wordt geleverd met 3 x AG13 batterijen, helemaal gratis! Met de aan/uit schakelaar kan ik de waterpas gemakkelijk bedienen en zelfs vergrendelen voor metingen.

Deze Waterpas - Rolmaat - Kruislijnlaser- 250 cm - Laser - Lijnlaser Waterpas - Laserwaterpas met Afstandsmeter - Rolmaat met Waterpas is een veelzijdig en handig gereedschap voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Of je nu klust in huis, bouwt of renoveert, deze waterpas biedt nauwkeurige metingen en uitlijning. En hij is ook nog eens super makkelijk te gebruiken!

Een klein minpuntje is dat de laserklasse IIIA niet geschikt is voor professionele laserprojecties. En de meegeleverde AG13 batterijen kunnen na verloop van tijd leeg raken en moeten dan vervangen worden.

Al met al is deze Waterpas - Rolmaat - Kruislijnlaser- 250 cm - Laser - Lijnlaser Waterpas - Laserwaterpas met Afstandsmeter - Rolmaat met Waterpas een betrouwbaar en handig gereedschap voor allerlei klussen. Hij biedt nauwkeurige metingen en uitlijning, en de kruislijnlaserfunctie is echt een handige extra. Misschien niet geschikt voor professionals, maar zeker een aanrader voor de doe-het-zelvers onder ons! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

8. WINNES Laser Afstandsmeter - 40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WINNES Laser Afstandsmeter - 40

 • list plusHandig voor het meten van afstanden en gebruik van meetlint
 • list plusCombinatie van laserafstandsmeter en meetlint
 • list plusOplaadbaar via USB met lange batterijduur

Nadelen WINNES Laser Afstandsmeter - 40

 • list plusOnnauwkeurige metingen buitenshuis
 • list plusGeen statief oog aanwezig voor stabiliteit tijdens het meten

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.79
Functionaliteit
7.69
Gebruiksgemak
7.59
De WINNES Laser Afstandsmeter - 40 Meter + 5 M Rolmaat 2in1 is echt een handige tool voor mij. Met dit apparaat kan ik afstanden meten en een meetlint gebruiken. Het heeft zelfs een metalen gesp voor duurzaamheid en gemakkelijk dragen, en een antislip en anti-drop functie om te voorkomen dat het valt. Het verlichte LCD-scherm zorgt ervoor dat ik altijd duidelijke meetgegevens kan zien, zelfs als het een beetje donker is.

Wat deze afstandsmeter echt uniek maakt, is dat het zowel een laserafstandsmeter als een meetlint heeft. De laserafstandsmeter heeft een bereik van 40 meter en biedt verschillende meetfuncties, zoals enkele/continue meting, oppervlaktemeting, volumemeting en Pythagoras-meting. Het meetlint heeft een lengte van 5 meter en heeft een liniaalhaak voor gemakkelijk gebruik met zowel imperiale als metrische schalen.

Een andere handige functie van deze afstandsmeter is het zelfremmend apparaat. Dit betekent dat wanneer ik het meetlint uitrek, de huidige meetpositie automatisch vergrendeld wordt. Dit zorgt voor een veiligere meting en voorkomt dat ik mijn handen bezeer. En als ik de ontgrendelknop indruk, springt het meetlint automatisch terug.

Wat ik echt geweldig vind aan deze afstandsmeter is dat hij oplaadbaar is via USB. Het heeft een ingebouwde oplaadbare lithiumbatterij die lang meegaat. Ik kan tot wel 5 uur achter elkaar meten en als de batterij leeg is, kan ik hem gewoon opladen om de levensduur te verlengen.

De WINNES Laser Afstandsmeter - 40 Meter + 5 M Rolmaat 2in1 is perfect voor allerlei toepassingen, zoals wegenbouw, huisvesting, bouwtechniek, waterbeschermingstechniek, elektrische energietechniek en pijpleidingtechniek.

Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat er enkele beperkingen zijn op basis van gebruikersrecensies. Sommige mensen hebben geklaagd dat de metingen niet altijd even nauwkeurig zijn, vooral buitenshuis, waar de laser moeilijk te zien is op een afstand. Dit kan een probleem zijn in sommige situaties. Ook hebben sommige mensen opgemerkt dat er geen statief oog aanwezig is, wat handig zou zijn voor stabiliteit tijdens het meten.

Al met al vind ik de WINNES Laser Afstandsmeter - 40 Meter + 5 M Rolmaat 2in1 echt handig. Het heeft verschillende meetfuncties en kan worden opgeladen via USB. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals onnauwkeurige metingen buitenshuis en het ontbreken van een statief oog, zijn de algemene beoordelingen positief en wordt het product als handig en betrouwbaar beschouwd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Parkside® Kruislijnlaser Laserwaterpas| Lijnlaser

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Parkside® Kruislijnlaser Laserwaterpas| Lijnlaser

 • list plusGroene laser zorgt voor betere zichtbaarheid
 • list plusCompact ontwerp en meegeleverd statief maken het gemakkelijk om op verschillende hoogtes te werken
 • list plusVeel instelmogelijkheden voor aanpassing aan specifieke klus

Nadelen Parkside® Kruislijnlaser Laserwaterpas| Lijnlaser

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.68
  Functionaliteit
  7.2
  Gebruiksgemak
  7.53
  De Parkside ® Kruislijnlaser Laserwaterpas | Lijnlaser is echt een must-have voor allerlei klusjes in huis. Of je nu een schilderij wil ophangen, de badkamer tegelt of een kastje aan de muur wilt hangen, met deze kruislijnlaser maak je het allemaal een stuk makkelijker en nauwkeuriger.

  Wat deze kruislijnlaser echt uniek maakt, is de groene kleur van de laser. Deze groene kleur zorgt ervoor dat je de laserlijnen veel duidelijker kunt zien, zelfs vanaf een grotere afstand. En het lichtrendement is maar liefst 4 keer hoger dan bij een rode laser. Dat betekent dat je altijd een helder zicht hebt, zelfs als het wat verder weg is.

  Met de 360°-roterende laser en de horizontale projectie kun je alle muren in een ruimte nauwkeurig markeren. En de verticale kruisende laserlijn is super handig bij het uitlijnen van bijvoorbeeld tegels.

  De Parkside Kruislijnlaser heeft echt een heleboel handige functies. Zo heeft het automatische waterpassen, loodrechte uitlijning met een LED-statusweergave en een instelbare hoek bij een vaste laserpendel. Je kunt de laser dus helemaal aanpassen aan jouw klus.

  De kruislijnlaser heeft een compacte behuizing met een 6,35 mm-statiefhouder en laadaansluiting. En je krijgt er ook nog eens een handig driepootstatief bij, zodat je altijd nauwkeurig kunt meten en op verschillende hoogtes kunt werken. Het statief heeft zelfs een uitschuifbare middenzuil die je met een zwengel kunt verstellen en kan een maximale hoogte van 1,5 meter bereiken.

  Wat betreft specificaties: de Parkside Kruislijnlaser heeft een li-ion 4 V (2,6 Ah) accu en een nauwkeurigheid van ±0,4 mm/m. Het werkbereik is tot 15 meter en het duurt ongeveer 4 seconden om te nivelleren. Het zelfnivelleringsbereik is ±3°.

  Hoewel we nog geen gebruikersreviews hebben, kunnen we wel zeggen dat de Parkside Kruislijnlaser Laserwaterpas | Lijnlaser een veelzijdig en nauwkeurig hulpmiddel is voor klussen in huis. De groene laser zorgt voor een betere zichtbaarheid en het compacte ontwerp en het meegeleverde statief maken het makkelijk om op verschillende hoogtes te werken. Met de accu kun je altijd en overal aan de slag zonder afhankelijk te zijn van stopcontacten. En de vele instelmogelijkheden zorgen ervoor dat je de laser helemaal kunt aanpassen aan jouw klus.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. HFFTECH Zelfnivellerende Kruislijnlaser 10 Meter

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen HFFTECH Zelfnivellerende Kruislijnlaser 10 Meter

  • list plusDe zelfnivellerende functie zorgt voor snel en nauwkeurig nivelleren.
  • list plusHet knipper-signaal voorkomt meetfouten door onjuiste plaatsing van de laser.
  • list plusWordt geleverd met een handige draagkoffer en statief voor gemakkelijk transport en gebruik op verschillende hoogtes.

  Nadelen HFFTECH Zelfnivellerende Kruislijnlaser 10 Meter

  • list plusWerkt op 2 AA batterijen, die niet inbegrepen zijn.

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.31
  Functionaliteit
  6.95
  Gebruiksgemak
  7.61
  Deze Zelfnivellerende Kruislijnlaser 10 Meter is echt top! Hij is perfect voor het meten in ruimtes. Wat deze bouwlaser zo bijzonder maakt, is het zelfnivellerende, magnetisch gedempte pendelsysteem. Hierdoor wordt de laser snel en nauwkeurig genivelleerd, wat het gebruiksgemak echt vergroot.

  Een superhandige functie van deze bouwlaser is het knipperende signaal dat afgaat als de laser niet goed is geplaatst. Zo zie je altijd welke kant de waterpas op de muur wijst en voorkom je onverwachte meetfouten.

  De Zelfnivellerende Kruislijnlaser 10 Meter wordt geleverd in een handige draagkoffer, zodat je de laser veilig kunt opbergen en overal mee naartoe kunt nemen. Hij heeft ook een 3-traps statief, waardoor je de laser op verschillende hoogtes en posities kunt plaatsen.

  Met een bereik van 10 meter en een 360° draaibare kop is deze bouwlaser super veelzijdig. Hij projecteert perfect horizontale en verticale lijnen, waardoor hij ideaal is voor het plaatsen van tegels, het ophangen van fotolijsten of schilderijen, het monteren van hangkasten en het boren van gaten op dezelfde hoogte.

  Wat betreft specificaties heeft de Zelfnivellerende Kruislijnlaser 10 Meter een nauwkeurigheid van 3 mm per 10 meter en een nivelleerbereik van 4 graden. Hij is een laser klasse 2 laserdiode met een rode kleur en een golflengte van 520 nm. De laser is IP54 beschermd tegen stof en water en kan werken bij temperaturen tussen -10°C en 45°C.

  De gebruikers van deze bouwlaser zijn echt super tevreden. Ze zijn vooral enthousiast over de zelfnivellerende functie, de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak. Ook de handige draagkoffer en het meegeleverde statief worden als positief ervaren.

  Een klein minpuntje is dat de laser werkt op 2 AA batterijen, die niet zijn inbegrepen. Sommige gebruikers geven aan dat ze liever een oplaadbare batterij hadden gehad, zodat ze zich geen zorgen hoefden te maken over het vervangen van de batterijen.

  Al met al is de Zelfnivellerende Kruislijnlaser 10 Meter een betrouwbare en veelzijdige bouwlaser voor een goede prijs. Het is een handig gereedschap voor zowel professionals als doe-het-zelvers, en kan je echt helpen bij allerlei klussen in huis of op de bouwplaats. 👍

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Digitale waterpassen. Er zijn immers 2403 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!