Bestenu

Snel en Eenvoudig een Deur Schilderen

Ga je een deur schilderen? Ontdek hoe je dit eenvoudig en snel je deur doet met onderstaande handleiding. Leer de beste technieken, verfspatten te vermijden en hoe je de deur een nieuwe look geeft binnen een handomdraai!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Snel en Eenvoudig een Deur Schilderen

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Ben je op zoek naar een manier om de uitstraling van je huis op te vrolijken zonder veel geld uit te geven? Een verfrissende laag verf op je deuren is precies wat je nodig hebt! Een deur schilderen is verrassend eenvoudig en het resultaat is geweldig.

Hieronder deel ik mijn tips en tricks voor het schilderen van deuren. Plaats je deur en laten we snel beginnen! Tip: Schilder je deur voordat je een deur in je muur maakt!

Dit heb je nodig 

 • Licht
 • Ontvetter
 • Vulmiddel
 • Schilderstape
 • Schuurpapier (fijne korrel en grove korrel)
 • Grondverf
 • Watergedragen verf/acryllak
 • Schilderskwast/roller

Hoe schilder je een deur: stap voor stap

 1. De juiste omgeving en voldoende licht: Schilder de deur in een goed geventileerde en verlichte ruimte, zodat je goed kunt zien wat je doet.
 2. Ontvet en vul gaten op: Ontvet de deur met een ontvettingsmiddel. Dit zorgt ervoor dat de verf goed hecht. Vul eventuele gaten met vulmiddel.
 3. Afplakken met schilderstape: Plak de randen van de deur en de deurkruk af met schilderstape om verfspatten te voorkomen.
 4. Schuren: Schuur de deur zachtjes om te zorgen dat de verf goed hecht.
 5. Grondverf aanbrengen: Breng grondverf aan, dit zorgt ervoor dat de verf goed dekt en de kleur langer mooi blijft. Laat de grondverf drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 6. Schilderen: Breng de laag verf aan met een schilderskwast of roller. Laat de verf drogen en breng indien nodig nog een tweede of derde laag aan. Gebruik geen verf voor binnen.
 7. Schilderstape verwijderen: Verwijder de schilderstape voordat de verf volledig uitgehard is. Als je te lang wacht, kan de verflaag beschadigd raken tijdens het verwijderen van de tape. 

Ga je in plaats van verf aanbrengen, de verf verwijderen? Wij schreven hier eerder een handige stap-voor-stap gids voor! 

Hoe verf je een deur zonder strepen

Laten we het eens hebben over de deur schilderen zonder strepen. Wil je weten hoe je dat voor elkaar krijgt? Dan is een lakroller voor watergedragen lak de beste keuze. Deze roller neemt veel verf op vanwege de de korte vacht. Zo krijg je een resultaat zonder luchtbelletjes en strepen. Dus, rol maar raak!

Welke verf voor binnendeuren?

Voor binnendeuren wordt meestal acrylverf of watergedragen verf aanbevolen. Deze verf voor binnen is gemakkelijk aan te brengen, snel droog en veroorzaakt minder geur dan oplosmiddelhoudende verf. Bovendien is het milieuvriendelijker en zijn er minder gezondheidsrisico's voor degene die het aanbrengt. Het is zonder twijfel de beste verf!

Hoelang wachten tussen twee lagen verf?

Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen tussen elke laag om de verf optimaal te laten drogen en de beste resultaten te krijgen. Lak op terpentinebasis moet 16 uur drogen voordat je een volgende laag kunt aanbrengen. 

Aan de andere kant heeft lak op waterbasis slechts 5 uur nodig om te drogen voordat je een volgende laag kunt aanbrengen. Zorg ervoor dat je de verf laat drogen in een goed geventileerde ruimte om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt.

Conclusie

Een deur schilderen is een doe-het-zelf klus die iedereen kan uitvoeren. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden, de juiste materialen te kiezen en de tijd te nemen om elke stap zorgvuldig uit te voeren. Met deze stapsgewijze handleiding eindig je zeker weten met een prachtig resultaat.