Bestenu

Stap voor Stap Zelf een Deur Plaatsen

Volg ons stappenplan en plaats zelf een deur!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Stap voor Stap Zelf een Deur Plaatsen

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Het plaatsen van een deur kan een lastige klus lijken, maar met de juiste stappen en tools kan het gemakkelijker worden gemaakt. In dit artikel leggen we uit hoe je een deur op de juiste manier kunt plaatsen, en waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat de deur perfect past en goed functioneert.

Stappenplan: deur plaatsen

Lees hieronder hoe je stap voor stap een deur plaatst.

Stap 1: Meet de deuropening 

Voordat je begint met het plaatsen van een deur, moet je eerst de deuropening opmeten. Meet de hoogte, breedte en diepte van de opening om ervoor te zorgen dat de deur die je kiest de juiste afmetingen heeft.

Stap 2: Kies de juiste deur 

Zodra je de afmetingen van de deuropening hebt, kun je de juiste deur kiezen. Let hierbij op de stijl, het materiaal en de afwerking van de deur. Kies een deur die past bij de stijl van de kamer en die gemakkelijk te onderhouden is.

Stap 3: Verwijder de oude deur 

Verwijder de oude deur uit de scharnieren en haal alle spijkers en schroeven uit de deuropening. Maak de opening schoon en zorg ervoor dat deze glad is.

Stap 4: Plaats de scharnieren 

Plaats de scharnieren op de deur en teken de positie van de scharnieren af op de deuropening. Boor vervolgens gaten in de deuropening op de plaatsen die je hebt afgetekend, en plaats de scharnieren op hun plek.

Stap 5: Hang de deur op 

Hang de deur op de scharnieren en controleer of deze goed sluit en opent. Indien nodig kun je de scharnieren afstellen om de deur perfect te laten passen.

Stap 6: Installeer het slot en deurklink 

Installeer het slot en deurklink op de deur en zorg ervoor dat deze goed werken. Test het slot en deurklink om ervoor te zorgen dat de deur veilig en goed sluit.

Stap 7: Afwerking 

Breng tot slot de afwerking aan op de deur en de deuropening. Verwijder alle beschermfolie of stickers en zorg ervoor dat de deur schoon en krasvrij is. Als laatste schilder je de deur.

Conclusie

Het plaatsen van een deur is geen ingewikkelde klus, maar het vergt wel nauwkeurigheid en precisie. Door de stappen in dit artikel te volgen en op de juiste punten te letten, kun je ervoor zorgen dat de deur perfect past en goed functioneert. 

Vergeet niet om de juiste tools te gebruiken en, indien nodig, hulp in te roepen van een ervaren vakman. Succes met het plaatsen van je nieuwe deur!