De Bestenu Autospeakers Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/01/2020


Om je autorit naar je werk, vrienden of vakantiebestemming zo aangenaam mogelijk te maken, luister je natuurlijk naar muziek. Om het meeste uit die ervaring te halen, heb je de beste autospeaker nodig. Lees daarom eerst deze koopgids voor je je aankoop doet!

Welke soorten autospeakers zijn er allemaal?

show product content

Er zijn twee hoofdtypen autospeakers. Om te beginnen zijn er coaxiale autospeakers. Deze zijn erg populair omdat ze praktisch zijn: ze zijn makkelijk in te bouwen en de tweeter – een speaker die de hoge frequenties voor zijn rekening neemt – is ingebouwd in dezelfde speaker. Het hele spectrum aan geluid komt dus uit elke speaker.

Daar tegenover staan de composiet speakers. Hierbij wordt het geluidsspectrum opgesplitst over verschillende speakers. Meestal zijn dit twee tweeters (hoge en middelhoge tonen) en twee subwoofers (middellage en bastonen), alsook twee scheidingsfilters of crossovers, die het geluidssignaal splitst. Iedere speaker fungeert hierbij onafhankelijk – wat meteen de montage hiervan iets ingewikkelder maakt.

Moet ik mijn autospeakers onderhouden?

show product content

Ja, maar correcte installatie is hierbij het halve werk. Hierna hoef je de speakers in principe enkel af en toe grondig schoon te maken. Hiervoor gebruik je een stofzuiger of kruimeldief, zodat je goed bij de hoekjes komt.

Neem altijd de randjes mee van de speakers, vooral als hier hardnekkig vuil zit. Als het met de stofzuiger niet lukt, neem de plek in kwestie dan af met een zeer licht bevochtigde vezeldoek.

Waar staat RMS voor bij autospeakers?

show product content

RMS is een afkorting voor het Engelse 'Root Mean Square'. Dit staat voor de gemiddelde kracht die speakers hebben tijdens normaal gebruik en wordt uitgedrukt in watt. Dit is dus de normale potentie.

Daarnaast is er ook nog maximale potentie, oftewel maximale RMS. Dit geeft het krachtniveau weer waarbij het risico op schade aan je speakers wezenlijk is en kan maar kort aangehouden worden. Ga vooral niet op zoek naar dit breekpunt; je wilt immers zo lang mogelijk genieten van je speakers!

Heb ik een autoversterker nodig?

show product content

Niet per sé, maar een autoversterker tilt de geluidskwaliteit van je autospeakers wel naar een hoger niveau. Vaak worden speakersets daarom ook geleverd met een versterker. Het is hoe dan ook aan te raden om vooral subwoofers te voorzien van hun eigen versterker.

Autoversterkers zijn te onderscheiden in een hele reeks verschillende klassen. Het zijn er teveel om in alle diepgang op in te gaan, maar check hoe dan ook altijd of je versterker goed aansluit bij je speakers voor je aankoop.

Let hierop bij je aankoop

show product content

Een aantal eigenschappen zijn van specifiek belang bij het kiezen van je autospeakers. Het eerste waar je naar kijkt is het merk, vooral voor onervaren monteurs. Een aantal betrouwbare namen zijn JBL, Pioneer, Kenwood en JVC. Dit is belangrijk omdat je bij gerenommeerde bedrijven er zeker van bent dat je ondersteuning krijgt als je hiernaar vraagt.

Kijk ook naar het montageproces. Oudere auto's zullen sneller aanpassingen of adapters nodig hebben dan nieuwere auto's. Je wilt het jezelf hoe dan ook zo makkelijk mogelijk maken, dus bekijk altijd de bekabeling en de diepte van de speakers.

Verder is kracht, uitgedrukt in watt, belangrijk. Dit wordt verdeeld over een aantal kanalen. Je moet dus bij de specificaties ook erop letten of de kracht gezamenlijk wordt genomen, of voor ieder kanaal apart wordt weergegeven. Gemiddeld geeft één kanaal 30 watt weer, maar uitschieters tot ± 50 watt zijn mogelijk.

Zodoende neem je ook het aantal kanalen mee in je overwegingen. Auto's zijn in staat om geluidsgolven op te delen in lage, middenhoge en hoge tonen, zoals eerder gezegd. Autospeakers zijn hierop afgestemd en zijn beschikbaar in modellen met drie-, twee-, of eenwegkanalen.

Systemen met een eenwegkanaal bestaan uit een enkele speaker. Systemen met twee- of driewegkanalen bestaan daarentegen uit een tweeter en een subwoofer. Deze bestaan dus uit meerdere onderdelen.

Vervolgens kijk je naar impedantie, oftewel de weerstand. Het gaat hierbij om bescherming tegen pieken in energieniveaus zodat schade aan de speakers voorkomen kan worden. Elk frequentiekanaal heeft zijn eigen impedantie. Normaliter liggen de impedantiewaarden op 4, 6 of 8 ohm. Stem de impedantie van je speakers af op de minimale impedantie van je bron, zoals autoradio of je versterker.

Frequentiebereik is ook van belang. Het menselijk oor neemt alles tussen de 18 à 20 herz tot en met 20 kiloherz waarneemt. Kies dus speakers waarvan het frequentiebereik goed aansluit op deze waarden.

Hoe komt deze geweldige Autospeakers opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Autospeakers ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Autospeakerss, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Autospeakerss die te bestellen zijn in Nederland, hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Autospeakerss het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Autospeakerss stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Soortgelijke producten aan Autospeakerss

De beste Autospeakerss in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Met de Pioneer TS-G1020F luister je in de auto naar een stevige geluidsweergave. Deze speakers beschikken over een aanbevolen vermogen van 30 tot 210 watt en een gevoeligheid van 87 decibel. Het 2 weg ontwerp zorgt voor een heldere balans tussen de lage en hoge tonen. Draai het volume gerust omhoog, de effecten en vocalen blijven helder in de mix. Het ontwerp is uitgerust met extra montage openingen. Dit zorgt voor een eenvoudige installatie.

1. Pioneer TS-G1020F


Product informatiePlus or Show more

De JBL Stage2 604C is een geluidssysteem voor in de auto. Met deze speakers upgrade je het geluid, zodat je bij de langste ritten extra geniet van muziek. De speakers hebben een 2-weg systeem met een piekvermogen van 270 watt, waardoor je naar een helder en vol geluid luistert.

2. JBL Stage2 604C


Product informatiePlus or Show more

De Pioneer TS-G1030F staat garant voor een krachtige en heldere geluidsweergave. Deze speakers hebben een aanbevolen vermogen van 30 tot 210 watt en een gevoeligheid van 87 decibel. Het 3 weg ontwerp zorgt voor een heldere balans tussen de lage, midden- en hoge tonen. Draai het volume gerust omhoog, de effecten en vocalen blijven helder in de mix. Het ontwerp is uitgerust met extra montage openingen. Dit zorgt voor een eenvoudige installatie.

3. Pioneer TS-G1030F


Product informatiePlus or Show more

Met de Pioneer TS-G1720F vul je jouw auto met een helder en krachtig geluid. Deze 17 centimeter speakers beschikken over een aanbevolen vermogen van 40 tot 300 watt en een gevoeligheid van 90 decibel. Dat is handig als je ze op een krachtige radio of versterker aan wil sluiten. Doordat de speakers een 2 weg ontwerp hebben, worden de lage en hoge tonen gescheiden weergegeven. Draai het volume gerust omhoog, de vocalen en effecten blijven helder in de mix. Het ontwerp is uitgerust met extra montage openingen. Dit zorgt voor een eenvoudige installatie.

4. Pioneer TS-G1720F


Product informatiePlus or Show more

De JVC CS-V518 autoradiospeakers hebben een maximaal vermogen van 200 Watt en zorgen voor een oorverdovend geluid. Deze speaker heeft een frequentiekarakteristiek van 55 – 20.000 Hz en een geluidsdruk 88 dB/W.m. Bovendien zijn de speakers voorzien van een Carbon Mica-conuswoofer, welke voor lage tonen zorgt. Kenmerken van de JVC CS-V518 Autoradio Speakers: 200 W piekvermogen/25 W RMS-vermogen Frequentiebereik: 55 - 20.000 Hz Geluidsdruk: 88 dB/W.m Hybride rand Montagediepte:44 mm

5. JVC CS-V518 - Auto speakers per paar


Product informatiePlus or Show more

De JVC CS-V618 autoradiospeakers heeft een frequentiekarakteristiek van 45 – 20.000 Hz en een geluidsdruk 88 dB/W.m. Met deze speaker met een maximaal vermogen van 230 Watt geniet je van een oorverdovend geluid in je auto. Bovendien is de speaker voorzien van een Carbon Mica-conuswoofer, welke voor lage tonen zorgt. Kenmerken van de JVC CS-V618 Autoradio Speakers: 230 W piekvermogen/30 W RMS-vermogen Frequentiebereik: 45 - 20.000 Hz Geluidsdruk: 88 dB/W.m Hybride rand Montagediepte:43.5 mm

6. JVC CS-V618 - Autoradio Speaker - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Deze JVC CS-V418 autoradiospeakers, welke voor een oorverdovend geluid zorgen zijn onmisbaar in je auto. De JVC CS-V418 heeft een maximaal vermogen van 180 Watt. Deze speakers hebben een frequentiekarakteristiek van 70 – 20.000 Hz en een geluidsdruk van 87.5 dB/W.m. Bovendien is de speaker voorzien van een Carbon Mica-conuswoofer, welke voor lage tonen zorgt. Kenmerken van de JVC CS-V418 Autoradio Speakers: 180 W piekvermogen/20 W RMS-vermogen Frequentiebereik: 70 - 20.000 Hz Geluidsdruk: 87 dB/W.m Hybride rand Montagediepte:45 mm Breedte: 10cm (3,9'')

7. JVC CS-V418 - Auto speakers per paar


Product informatiePlus or Show more

Pioneer TS-G170C composet tweeweg speakers Upgrade de geluidskwaliteit in je auto op een intelligente en betaalbare manier met de TS-G170C. Deze tweeweg componenten luidsprekers produceren een diep basgeluid met een grotere impact en hogere tonen, zelfs wanneer je de volumeknop opendraait. De krachtige bassen en zuivere tonen zorgen voor de ultieme audiobeleving tijdens het autorijden. Specificaties: Type luidsprekers: tweeweg component Kleur: zwart Materiaal: staal, kunststof Doorsnede: 17 cm Zekeringsopening: 144 mm Systeem: tweeweg Nominaal vermogen: 45 Watt Maximaal vermogen: 300 Watt Impedantie: 4 ohm Frequentiebereik: 36 Hz - 26.000 Hz Gevoeligheid: 91 dB Inbouwdiepte: 43 mm Woofermateriaal: IMPP-composietconus Tweeter diameter: 30 mm Woofer diameter: 165 mm Tweetermateriaal: PEI Type stemspoel: koper Stemspoel bobijntype: KAPTON Magneten: Y35 Inhoud: 2 Speakers 2 Tweeters

8. Pioneer TS-G170C Autospeakers 2 weg composet 2 weg - 300 W


Product informatiePlus or Show more

De Stage Series coaxiale luidsprekers en componentluidsprekers maken de bekende JBL-prestatie aanzienlijk goedkoop. Polyproyleen woofers bieden een krachtige basis van de lage en middelste frequenties, terwijl PEI Balanced dome tweeters complementeren het full-range geluid met frisse, helderde, high-end frequenties. Dat is veel fantastisch geluid, echter voor weinig geld. De Stage Series luidsprekers zijn ideale, entry-level upgrades van fabrieksluidsprekers. Ze bieden de perfecte combinatie van het echte JBL-geluid met een onverslaanbare waarde

9. JBL STAGE3 627 - 16,5cm Coaxiale speakers - 250 Watt piek - Zwart


Product informatiePlus or Show more

JBL Stage2 524 coaxiale speakerset Upgrade de geluidskwaliteit in je auto op een intelligente en betaalbare manier met de JBL Stage2 524 waarmee je tijdens elke autorit geniet van een privéconcert. Deze tweeweg coaxiale luidsprekers produceren een diep basgeluid met een grotere impact en hogere tonen, zelfs wanneer je de volumeknop opendraait. De krachtige bassen en zuivere tonen zorgen voor de ultieme audiobeleving tijdens het autorijden. Specificaties: Kleur: zwart Materiaal: kunststof, ABS Doorsnede: 5,25 inch (130 mm) Externe diameter: 130 mm Diameter inbouw: 120 mm Inbouwdiepte: 115 mm Technische specificaties: Type autospeakers: coaxiale autoluidsprekers Vermogen RMS: 35 W Piekvermogen: 210 W Impedantie: 4 ohm Frequentiebereik: 75 Hz - 20.000 Hz Gevoeligheid: 90 dB Inhoud: 2 Autospeakers 8 Bevestigingsschroeven Gebruikershandleiding

10. Jbl Stage2 524 Speakerset Coaxiaal 5,25'' 210w Zwart


Soortgelijke producten aan Autospeakerss


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Autospeakerss er zijn immers 638 verschillende te bestellen..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en kun je straks de beste Autospeakers kopen.